Beszámolók


2011.06.11., 11:00
30. forduló

Gázművek MTE - MLTC 4-0 (2-0)
Sujtás u., 50 néző,  Vezette: Szigeti, Asszisztensek: ifj. Kovács I., Tamássy

Gázművek MTE: Szalamie, Tóth (Krivánik 50'), Bodó, Wallenstein, Szekeres (Lórántfi 52'), Holczer (Tari 47'), Nagy (Urgyán 52'), Szakállos, Pusztai, Elmájer, Gaál (Egervári 47')
Edző: Metzger Tibor

MLTC: Nagy, Hámori, Takács, Schreier, Havasi, Vadászi, Vörös (Kulik 75'), Tóth, Mimon (Szemler 72'), Héra, Marth
Edző: Muraközy Lajos

Gólszerzők: Elmájer 33', Nagy 40', Urgyán 80', Lórántfi 88'

Az Unione péntek esti veresége miatt az MLTC számára a mérkőzésnek már nem volt tétje, hiszen ha a RAFC NB III-ból való kiesése miatt végül három csapatnak kellene búcsúznia a BLSZ I-től, akkor is bentmaradnának. A találkozó egyben Bodó Jani búcsúmérkőzését is jelentette, aki 30 évesen úgy döntött, hogy a munka és a család mellett már nem fér bele a foci, ezért fájó szívvel, de abbahagyja az aktív játékot. Ráadásul a csúcson kell abbahagyni! Ezúton is szeretnék Neki gratulálni egész pályafutásához!

A találkozó első fél órájában komolyabb említésre méltó esemény nem történt; mi elsősorban kiugratásokból, az ellenfél beívelésekből, pontrúgásokból próbált veszélyt kialakítani. A 30. perc körül azonban kaptunk egy szabadrúgást a 16-os bal oldali előterében, kb. 18 m-re a kaputól, amit Gaál Miki a 7 m-re álló sorfal fölött a rövid felső fele tekert. Nagy még éppen odaért, és oldalra ütötte labdát, a pont ott érkező Holczer Gabihoz, aki azonban kiszorított szögből 2 m-re a kaputól csak oldalhálóba lőtt.

A 33. percben aztán a jobb oldalvonal mellől Holczer Gabi ugratta ki remekül Elmájer Tibit a 16-os vonalán, aki rávezette a kapusra, majd közte és a rövid kapufa közötti résbe lőtte a labdát. 1-0!

Hét percre rá gólszerzőnk adott remek labdát Nagy Rudinak a 16-os közepére, aki kissé balra vitte a labdát, majd nagyon okosan, finom mozdulattal Nagy kapus mellett a hosszú sarokba gurított. 2-0!

A félidőben Nagy Rudinak még egy hatalmas lehetősége akadt; kb. 35 m-ről középről kapura lőtt, amely a felső léc közepéről vágódott le, lehet, hogy a gólvonal mögé (csatáraink így látták), de a játékvezető és több szurkolónk szerint nem volt bent a labda, így maradt az eredmény.

Már az második játékrész első felében is tovább növelhettük volna góljaink számát, de a lehetőségek rendre kimaradtak. A legnagyobb a búcsúzó Bodó Jani nevéhez fűzödött, aki relatíve üresen vezethette a kapusra a labdát, de nem lőtt, hanem még egy cselt bevállalt, és ez már nem fért bele, Urgyán Anti lövése pedig nem sikerült jól. Emellett a MLTC-nek is adódott két komoly lehetősége; mindkétszer a 16-os bal oldali előteréből kapura tekert lövésük okozott veszélyt, melyek épp hogy elkerülték a hosszú kapufánk felső részét.

Az utolsó tíz percben így is sikerült négyre növelnünk góljaink számát. Előbb Urgyán Anti lőtt a kb 13 m-ről a kapus mellett a hosszúba, majd az ő passzából Lórántfi Tomi volt eredményes a hosszú kapufánál, gyakorlatilag a gólvonal előttről.

A meccs méltó lezárása volt bajnoki idényünknek, és a bajnoki cím tudatában az addig kevesebbet játszó játékosaink is megmutathatták mit tudnak, s külön öröm; szinte kivétel nélkül élni tudtak a bizalommal. A csapat most megérdemelt nyári szabadságra vonul, hogy aztán július közepétől megkezdjék az alapozást, majd augusztus közepétől az új idényt. Remélhetőleg már az NB III-ban!

Muraközy Lajos: Elsőnek is gratulálok a Gázműveknek a bajnokság megnyeréséhez, és sok sikert kívánok nekik az NB III-ban! Csapatom teljesítményén látni lehetett, hogy utolsó fordulóról van szó, mert úgy tűnt már mindenki a bajnokság végét várja, s ennek megfelelően is játszottunk...

Metzger Tibor: A bajnokság megnyerésével egy fejezet lezárult a csapat életében. Remélem egy osztállyal feljebb hasonlóan színes, izgalmas mérkőzésekben és jó eredményekben lesz részünk.

Szalamie Gergely 7
Tóth Gergely 7
Bodó János 7
Wallenstein Norbert 7
Szekeres Péter 7
Holczer Gábor 7
Pusztai Attila 7
Nagy Rudolf 7
Szakállos Zoltán 7
Elmájer Tibor 7
Gaál Miklós 7
Tari Balász 7
Egervári Gábor 7
Urgyán Antal 7
Lórántfi Tamás 7
Krivánik Szabolcs 7


2011.06.04., 18:00
29. forduló

Hegyvidék SE - Gázművek MTE 1-2 (0-0)
Sujtás u., 30 néző, Vezette: Bereczki, Asszisztensek: Takács Z., Huszti

Hegyvidék SE: Nándori, Courage (Dudu 46'), Horváth, Veress (Nebenführer 63'), Fisi B., Fisi M., Balla G. (Bánk 57'), Bereznai, Csucsi, Szentesi, Cserti
Edző: Bajzik József

Gázművek MTE: Becsei, Tóth, Krivánik, Wallenstein, Szakállos, Nagy (Bíró 7'), Pusztai (Urgyán 46'), Lóránfi (Holczer 56'), Egervári, Gaál, Elmájer (Horváth 80')
Edzők: Metzger Tibor, Horváth László

Gólszerzők: Bánk 60' ill. Wallenstein 53' (11-esből), Bíró 56'

A Hegyvidék felajánlására nem a Csörsz utcában, hanem hazai pályán játszhattunk (kérésüknek megfelelően) szombat este 18:00-kor a XII. kerületi csapattal. Az időpont miatt azonban sajnos nagyon kevés néző látogatott ki a mérkőzésre.Mi ismét tartalékosan álltunk fel; László Peti helyett Becsei Andris kezdett a kapuban, de további három-négy alapjátékosunk helyett is a kevesebbet játszók kaptak lehetőséget.

A mérkőzés első nagy helyzetét a 17. percben hagytuk kihasználatlanul. Elmájer Tibi jó kiugratás kapott a 16-os jobb sarka felé, amit a 16-os jobb oldali vonala és az oldalvonal között félúton tovább vitt, majd védőjével a nyakán az alapvonal mellett néhány méterre betört a kapu felé, és éles szögből 10 m-ről rálőtte a labdát, ami egy kicsit talán még meg is csúszott a füvön, de ami tény; a kapus és a rövid kapufa között eltudott menni, és a gólvonal mellet elszáguldva a hosszú oldali kapufa belső ívéről végül kifelé pattant.

Ezek után a múlt hét vége "hagyományainak" megfelelően 5-6 percig elkezdett szakadni az eső, ami értelemszerűen még csúszósabbá tette a pályát, így több távoli lövéssel is és kiugratással próbálkoztak a felek, amiket a kapusok többnyire magabiztosan hatástalanítottak. Főleg Becsei Andrisnak kellet sokszor a 16-osig kimozdulnia.

A 27. percben Krvánik Szabi buktatta a 16-os vonala határán a kilépett Csertit, amiért szabadrúgást kapott a Hegyvidék. A pontrúgást a kapus oldalára (a hosszúra) rúgták arra számítva, hogy Becsei a rövidre mozdul, ami így is történt, de szerencsénkre a lövés kapu mellé talált. Ezután nem sokkal egy baloldali beadásuk után 5 m-rel a kapunk előttről sikerült a felsőlécünk közepének tetejére csúsztatniuk, ahonnan kapu fölé pattant a laszti.

A 34. percben egy jobboldali beadásunk után Bíró Tomi az ötös rövid oldalán senkitől sem zavartatva kapu fölé fejelt. Nemsokára idegeinket tovább borzolta egy kapusunknak hátragurított labdánk, ami Becsei Andris lábai alatt átcsúszva épphogy kapufa mellé gurult. Szerencsére - ahogy azt kell - nem kapu fele adtuk haza a labdát.

A második játékrészben az 53. percében Wallenstein Norbi 16-son belüli buktatásért 11-est kaptunk, amit a sértett - a füvön megcsúszva és nem kis szerencsével - Nándori kapus hóna alatt a jobb alsóba lőtt. 0-1!

Három percre rá Bíró Tomi kapott egy remek labdát a középpálya jobb oldalán, amit teljesen nyugodtan 25 m-en keresztül vezethetett rá Nándorira, aki az ötösre kimozdulva próbálta zárni a szöget, ám amikor Tomi közvetlen elé ért 6 m-ről egy félfordulat után a labdának alálöbbőlve a kapus válla fölött a hálóba emelt. 0-2!

A Hegyvidék négy percre rá szépíteni tudott; jobboldali támadásuk során lekontráztak miket és a beívelt labdájukat Bánk teljesen üresen vehette le 8 m-en, majd a kicsúszó Becsei Andris mellett egy elhúzos csellel ellépve nulláról az üres kapuba gurított. 1-2.

A mérkőzés hátralevő részében nekünk kettő, a vendégeknek egy komoly helyzetük adódott. A Hegyvidék próbált egyenlíteni, mi ellentámadásokból veszélyeztettünk. Részünkről Egervári Gabi először jobboldalon megindulva és a 16-osra beérve lőtte telibe a kimozduló Nándorit, másodszor pedig egy jobboldali elfutásunk és begurításunk után 12-13 m-ről lőtte laposan rá, de Nándori lábbal hárítani tudott. A Hegyvidék egy kapu előtti kavarodás után juttatta a hosszúra a játékszert, ahol az érkező vendég játékos nulláról már csak a rövidre bravúrral visszavetődő és még éppen hárítani tudó Becseibe tudta rúgni a labdát.

Horváth László: Köszönetet mondok minden játékostársamnak a fegyelmezett hozzáállásért. Külön nem szeretnék kiemelni senkit, ma is a csapat diadalmaskodott.

Bajzik József: Sok sikert kívánok a Gázműveknek az NB III-as szerepléshez!


2011.05.28., 13:30
28. forduló

Gázművek MTE - Grund FC 3-0 (1-0)
Sujtás u., 100 néző, Vezette: Farkas M., Asszisztensek: Bayer, Csete

Gázművek MTE: dr. László, Tóth, Bodó, Wallenstein, Szekeres, Holczer (Horváth 78'), Nagy (Szakállos 46'), Tari (Bíró 46'), Elmájer (Egervári 69'), Gubán (Gaál 62'), Pusztai
Edző: Metzger Tibor

Grund FC: Filkor, Etler, Mórocza (Németh 62'), Ladányi, Zentai, Vörös, Bíró (Bacskai 46'), Pintér, Bernáth, Kaliczka, Szakács (Mecsei 75')
Edző: id. Buzsáky Ákos

Gólszerzők: Gubán 44' + 62', Gaál 83'

Az időjárás kegyeibe fogadta a Majális kupán részt vevő kölyökcsapatokat és hozzátartozóikat. A borús-félig borús idő ellenére eső ekkor még szerencsére nem esett, így a torna ideális körülmények között zajlott le. A kellemes hőmérséklet, a nagyszerű pálya és remek környezet egyaránt biztosítva volt. Minden futballszerető örömmel sugárzó arccal tekinthetett végig a pályán, ahol közel száz kis lurkó szép számú közönség előtt rúghatta a labdát. A picik elszántsága, lelkesedése és sportág iránti szeretete határtalannak tűnt. A gyepen egyszerre olykor négy-öt mérkőzés is zajlott, a csapatok folyamatosan váltották egyímást, pihenésre nem sok idő adódott.

Az ifjú labdarúgók még javában játszottak, amikor a Színészválogatott és az Óbuda válogatott melegíteni kezdett. Előbbiek szinte már visszajáró vendégek, éppen egy éve is tiszteletüket tették nálunk, akkor a Kerület elleni rangadó előtt. Az Óbuda válogatottban helyett kapott a már tavaly is résztvevő ifj. Albert Flórián és Kistelki István is, valamint számos korábbi Gáz és Kerület játékos. Esterházy Márton ezúttal nem húzott szerelést, de ő is megtekintette a találkozót, aminek a kezdőrúgását a Gáz-induló előadója, a Machine Mouse együttes frontembere; Ragadics Csaba (Raga) végezhette el. Néhány perccel a kezdés után sajnos elkezdett szakadni az eső, de szerencsére tíz perc múlva alábbhagyott, nem úgy a lendület, ami mindkét pályán lévő csapatot jellemezte. Szünetben a kölyöktorna eredményhírdetése következett, ahol az ifjú titánok megkapták megérdemelt jutalmukat érem és/vagy ajándék formájában. Sajnos azonban a várható eső sok szülőt elriasztott a további programtól, akik inkább hazamentek. Az Óbuda válogatottat végül csak megszorítani tudták a színészek; szoros 2-1-es félidei eredmény után 5-2-re nyert a válogatott.

A klubhelység teraszán közben már gyülekeztek a Gáz-Grund meccset megnézni vágyó szurkolók, miközben a félpályánál készen állt díjátadáshoz a BLSZ I. bajnoki trófeája a hozzá tartozó aranyérmekkel együtt. Az ég ugyan ismét leszakadt, de szerencsére megint nem tartott sokáig. Bajnoki címet nyert játékosainkat egyenként szólították be a felezővonalhoz, kézenfogva egy Gáz kölyökjátékossal. Miután mindenki megérkezett, megkezdődődött az aranyérmek kiosztása, melyeket a BLSZ képviseletében az Igazolás-Átigazolási Bizottság elnöke; Nagy Mátyás, a Verseny Bizottság elnöke; Bodoki József, valamint klubunk három legendája; Richlik "Rigó" Gyuri bácsi (az 1953-as NB II-nyert Gázművek utolsó élő tagja), Márton Rudi bácsi (az '50-es évek végi, '60-as évek eleji NB II-es, NB III-as csapat meghatározó játékosa) és Nagy Ferenc (az 1968-as NB II-ben utoljára szerepelt együttesünk kulcsjátékosa, klubbunk korábbi szakosztályvezetője, majd ügyvezető elnöke) adták át játékosainknak. A kupát csapatkapitányunk; Tóth Gergely vette át, majd emelte magasba.

Ezután kezdődhetett a Grund elleni találkozó. A középkezdést a magyar válogatott és a Queens Park Rangers középpályása; ifj. Buzsáky Ákos végezte el, akinek édesapja a Grund vezetőedzője.

A találkozó első 20 percében nem volt igazán említésre méltó momentum, ezután viszont  tizenöt percen belül három helyzetünk is adódott. Az elsőnél a baloldalon az oldalvonal mellett befelé tartó Gubán Laci lőtt 9-10 m-ről oldalhálót. A másodiknál a jobboldalon elfutó Pusztai adott be középre, de a 11 m-en üresen érkező "Gubi" elől a passzsávba bevetődve épphogy csak tisztázni tudtak a vendék védők. A harmadiknál a baloldalon teljesen egyedül kiugratott Elmájer Tibi 15 m-en keresztül egy-az-egybe vihette a labdát kapu fele, de miután beért a 16-osra, közelről a jól kimozduló Filkorba bombázott (ziccer volt).

A 35. perc eltetével életjelt adott magáról a Grund is, ráadásul rögtön kétszer. Előbb egy 25 m-ről megeresztett bombájuk csapódott nem sokkal felsőlécünk fölé, majd a 16-osunk bal sarka környékről rálőtt prróbálkozásuk pattant meg egyik védőnkön, és szállt kicsivel a hosszú (bal) kapufánk mellett szögletre.

Már úgy tűnt 0-0 lesz az első félidő, amikor a 44. percben Tari Balázs adott kítűnő labdát félpályáról, amire három játékosnuk is kitudott ugrani: Holczer Gabi a 16-os félkörívének bal oldala magasságáig vitte a labdát, majd a kimozduló Filkor mellett a hosszú oldalra továbbított, ahonnan Gubán Lacinak már csak az üres kapuba kellett passzolnia. 1-0!

A második félidőben sikerült állandósítani fölényünket, melynek kezdetben "csak" két komoly ziccer lett az eredménye. Az elsőnél (az első félidei Elmájer Tibi helyzethez nagyon hasonlóan) Pusztai Attila vitte rá a labdát Filkor kapusra, de az eredmény ugyanaz lett; a kapus belevetődött a 10-11 m-ről megeresztett próbálkozásba. A másodiknál Egervári Gabi kapott a baloldalról egy remek labdát nem sokkal a hosszú kapufa előtt, de védője szorításában nem kapásból lőtte, hanem átvette, és így próbálkozását hárította a remekül védő Filkor.

A Grund csak egy távoli kapuralövéssel próbálkozott, ami nem sokkal ugyan, de mégis kapunk fölé szállt. Az eső pedig tíz percig ismét elkezdett szakadni, amely azonban nem zavart meg bennünket. Sőt! A 62. percben egy előreívelt labda után huszonegynéhány méteren a pálya baloldalán Gubán Laci nyerte meg a védőjével szembeni párharcot, és első próbálkozását ugyan a 16-os bal sarkától nem messze a sokadszorra remekül kimozduló vendég kapus hárította, de a laszti kipattant róla az oldalvonal felé, és Gubi rástartolva, majd a partvonal mellet utolérve azt megfordult, és 25-28 m-ről a visszarohanó kapus és a gólvonalon álló legmagasabb Grund védő fölött mértani pontossággal a a kapu közepébe, a léc alá ívelt. Tipikus "Gubis" gól (lehet a forduló gólja)! 2-0! A gólszerzőt a gól után rögöt le is cseréltük.

Előnyünket rögtön tovább növelhettük volna, azonban Egervári Gabi kiugrását 8-9 m-re a kaputól egy-az-egyben hatástalanítani tudta védője.

A 83. percben viszont már senki sem akadályozhatott meg bennünket harmadik gólunk megszerzésében. Gaál Miki egy remek labda után nem sokkal a 16-os bal oldalára szemből beérkezve 12-13 m-ről átemelte az ismét kimozduló Filkort. 3-0! Gaál Miki kisvártatva kettőre növelhette volna góljai számát, de a 16-os baloldali vonaláról rálőtt rövid felsőbe tartó lövését Filkor (aki 17 évesen a vendégcsapat legjobbja volt) bravúrral vetődve hárította.

id. Buzsáky Ákos: Megérdemelt hazai siker született. Elég sokáig tartottunk magunkat, az első félidőben úgy gondolom partiban voltunk. A második játékrészben viszont kijött a nagyobb rutin, és hibákra késztették fiatal csapatunkat, amely végül három gólos vereséget eredményezett.

Metzger Tibor: Azt hiszem erre a napra még nyugdíjas korunkban is emlékezni fogunk. Köszönetet szeretnék mondani Mindenkinek, aki segíteni tudott minket abban, hogy ez a nap arany betűkkel kerüljön be a Gázművek MTE történetébe.

Metzger Tibor osztályzatai:
László Péter 6
Tóth Gergely 6
Bodó János 6
Wallenstein Norbert 6
Szekeres Péter 6
Holczer Gábor 7
Pusztai Attila 7
Nagy Rudolf 6
Tari Balász 6
Gubán László 8
Elmájer Tibor 6
Bíró Tamás 6
Szakállos Zoltán 6
Egervári Gábor 6
Gaál Miklós 7


2011.05.21., 17:00
27. forduló

Budatétény SE - Gázművek MTE 0-0 (0-0)
Jókai u., 60 néző, Vezette: Vörös, Asszisztensek: Csibra, Farkas M.

Budatétény SE: Jarecsni, Nándori, Strausz, Kávrán, Batári, Árendás, Smidu, Polgár, Kanyó (Barócsi 75'), Vörös, Lesti (Kiss 69')
Edző: Öhler László

Gázművek MTE: dr. László, Wallenstein, Krivánik, Urgyán, Szakállos, Szekeres, Egervári, Bíró, Vitok (Tóth 67'), Mbemba (Horváth 64'), Gaál (Lórántfi 57')
Edző: Metzger Tibor

A biztos bajnoki cím tudatában kissé tartalékosan álltunk fel a budatétényi mérkőzésen; Bodó Jani helyett Krivánik Szabi, Tóth Geri helyett Urgyán Anti, míg Pusztai Attila helyett Egervári Gabi kapott szerepet. A Budatéténynél is több meghatározó játékos hiányzott, többek között egyik legjobbjuk; a múlt héten a Kerület ellen kiállított Légrády Attila János.

A mérkőzés kezdete előtt a Budatétény együttese egy rendkívül szép gesztussal lepett meg bennünket; a kezdéshez felvonuló játékosaink mellett sorfalat állva tapssal köszöntötték bajnokcsapatunkat. Ezúton is köszönjük Nekik!

 

3' Gaál Miki a 16-os baloldali vonalának közepe tájékáról lőtt, de a labda végül közvetlen a kapu előtt elhaladva kikerült a veszélyes zónából

9' a hazaiak 25 m-ről, baloldalról elvégzett szabadrúgására középen jól érkeztek, ám 4 m-ről a bal kapufánk mellé fejeltek

16' egy baloldai bedobás után kerültek helyzetbe a budatétényiek; a 16-oson belülre juttatott labdát második próbálkozásra sikerült ráfordulva kapura lőniük, de a bal alsóba tartó labdát Urgyán Anti a gólvonalról kissé kézgyanúsan szögletre mentette

24' egy jobboldali beadásunk után a középen érkező Vitok "Hambi" 8 m-ről kapu fölé fejelt

25' a 16-osukon belül menteni igyekvő hazai védő 8 m-ről rárúgta védőtársára a labdát, akiről kapu felé pattant a labda, és Jarecsni csak jó refleksszel tudta hatástalanítani azt

29' egy remek baloldali budatétényi kiugratás után a baloldai ötösünk sarkáról megresztett lövésük László Peti mellett a rövid kapufán csattant, ahonnan a labda kapunk előtt tovább haladva a hosszún túlra gurult, ott meg már sikerült tisztáznunk

43' egy 25 méterről elvégzett budatétényi szabadrúgás néhány méterrel a jobb (hosszú) oldali kapufánk mellett hagyta el laposan a játékteret

 

54' Bíró Tomi jó 40 m-ről, középről megpróbálta átemelni a kinntálló Jarecsnit, az ívelés azonban nem sokkal, de kapu fölé ment

56' a budatétényiek játékosa 23-24 m-ről, középről kapura lőtt, és a labda csak nem sokkal vágódott kapu fölé

74' a hazaiak egy kiválló jobboldali kiugratásuk után, a 16-osunk jobb oldaláról kb. 13-14 m-ről tisztán lőhettek kapura, de a lövés a lehetőség nagyságához képest nagyon csúnyán a rövid kapufa mellé ment

75' beíveltük a labdát 7-8 m-re Jarecsni kapuja elé, amelybe a felugró Horváth Laci majdnem beletudott fejelni, de így is megzavarta a kimozduló kapust, akinek nem volt egyszerű dolga hárítani

78' Urgyán Anti jó 35 m-ről remek lövést eresztett meg az ellenfél baloldali alsó sarka felé, de a lövést Jarecsni biztosan fogta

 

Metzger Tibor: Ezen a mérkőzésen a három pont mellett a kevesebbet játszók teljesítménye volt fontos. Ha az előbbivel maradéktalanul nem is, de az utóbbival mindenképpen elégedett vagyok.

Öhler László: Úgy gondolom, hogy nekünk a bajnok ellen egy ilyen eredményt elérni mindeképpen sikernek számít, ezért örülök az egy pontnak. Egy nagyon jó Gázművek ellen játszottunk, akik megérdemelten nyerték meg a bajnokságot, és ezuton is gratulálok nekik. Mi pedig megpróbáljuk a hátralevő három mérkőzésen mindent egy lapra feltéve kiharcolni a bentmaradást, hiszen a remény hal meg utoljára!

Metzger Tibor osztályzatai:
László Péter 5
Urgyán Antal 6
Krivánik Szabolcs 5
Wallenstein Norbert 6
Szekeres Péter 6
Egervári Gábor 5
Bíró Tamás 6
Szakállos Zoltán 5
Gaál Miklós 5
Vitok Álmos 6
Foreste Mbemba 5


2011.05.14., 11:00
26. forduló

Gázművek MTE - Rojik FC 2-2 (1-0)
Sujtás u., 80 néző, Vezette: Fenyvesi, Asszisztensek: Csibra, Kovács M.

Gázművek MTE: dr. László, Tóth, Bodó, Wallenstein, Szekeres, Holczer (Nagy 86'), Pusztai, Bíró (Tari 88'), Szakállos (Krivánik 67'), Gaál (Vitok 60'), Elmájer (Gubán 70')
Edző: Metzger Tibor

Rojik FC: Bacsa, Mihalik, Rédei, Stranyóczky, Magyar (Szandavári 46'), Oláh, Borsi (Schrankó 74'), Papp (Oravecz 74'), Pekker, Tompó, Benedek
Edző: Stranyóczky László

Gólszerzők: Gaál 44', Szakállos 69' ill. Pekker 76', Benedek 91' (11-esből)

Az első félidőben három ziccerünk, és emellet három komoly helyzetünk is adódott a mérkőzés korai eldöntésére, azonban csak a félidő legvégén sikerült megszereznünk a vezetést. Addig vagy kapu mellé, vagy főlé mentek főként beadások utáni próbálkozásaink. Egyszer a Rojik is megvillant, de kiugró játékosuk gólhelyzetben szerencsénkre gyakorlatilag László Peti kezébe ívelt. A 44. percben Elmájer Tibi jobboldali elfutása után az alapvonaltól nem messze visszafelé adott be középre, ahol a röviden érkező Gaál Miki belsővel a rövid sarokba lőtt. 1-0! Végre megtört a jég!

A második félidő elején rögtön nagy lehetőséget szalasztottunk el; Elmájer Tibi 10-11 m-ről tiszta lövőhelyzetből eltőrte a labdát, amely így a kapufa mellett hagyta el a játékteret. Pusztai Attilának is adódott egy lehetősége, amikor 20 m-ről elvégzett szabadrúgása megpattant a sorfalon, a labda azonban középen húllott alá, így az egyébként remekül védő Bacsa magabiztosan húzta le a játékszert.

A Rojiknak ezidőtájt egy lehetősége adódott, de baloldali támadásuk után ismét kapu közepe felé ívelték rá, így László Peti megint védeni tudott.

A 69. percben Szakállos Zoli indult el a középpályán kissé bal fele, majd egy csellel becsapott egy védőt, és kipasszolt a oldalvonal fele álló Bíró Tominak, aki kapásból visszatette a labdát Zolinak, aki a 16-soról középmagasan kilőtte a kapufa mellett a rövid sarkot. 2-0!

Innentől kezdve valószínűleg már elhittük, hogy megvan a három pont, és a biztos bajnoki cím, így nem igazán akartunk már támadni. Azonban a Rojik a 76. percben Pekker révén egy jobboldali szöglet után az ötösön belülről fejesből egyenlített.

Vitok "Hambi" egy baloldalról középre tett labda átvétele után 10 m-ről megpróbált a bal sarokba csavarni, de nem iskerült elégg a szélére lőni, ezért Bacsa vetődve még hárítani tudott.

A 91. percben jött a fekete leves: a Rojik egy baloldali labdájuk után már a 16-unkon belül járt, kifelé sodródva az alapvonal felé, de még bent tudták volna tartani a lasztit, és eközben Pusztai Attila hátulról lekoccolta az ellenfelet, aki elesett, így az egyébkét kiválóan fújó Fenyvesi jogosan bűntetőt ígért, amit Benedek laposan a jobb alsó sarokba lőtt, bár László Peti rajta volt.

A középkezdés után véget ért a mérkőzés, mi pedig szomorúan ballagtunk be az öltözőbe azzal a tudattal, hogy gyenge helyzetkihasználásunk miatt még nem biztos a bajnoki címünk. Majd tíz perces keresés után felkutatva a versenykiírás azon pontját, hogy azonos pontszám esetén mi a helyzet (révén, hogy a második Hegyvidéknek ekkor még hátravolt öt mérkőzése, és a köztünk levő különbség 15 pont lett, ám ez esetben - mint kiderült - a több győzelem számít, amiben már nem tud behozni minket a Hegyvidék) örömittasan pezsgőkkel és szódásszifonokkal felfegyverkezve visszavonultunk a pályára, ahol Metzger Tibit eláztatása és levegőbe röptetése után (utóbbit Gaál Miki, Mészöly Kálmi, Horváth Laci és Tóth Geri sem úszta meg) bő húsz percig tartott a közös ünneplés az ottmaradt szúrkolókkal. Az mulatság a klubhelyiségben, majd a Római parton folytatódott, és ekkor már azzal is tisztában voltunk, hogy a Hegyvidék idegenben csak döntetlent ért el az RSC ellen.

Bajnoki címünkkel hosszú böjtölésnek vetettünk véget, ugyanis utoljára 1992-ben lettünk aranyérmesek, amikor egy év kihagyás után a BLSZ II. megnyerésével visszakerültünk a BLSZ I-be.

Mit is mondhatnánk ezek után? Gratulálunk! Szép volt fiúk! Hajrá Gáz!

Stranyóczky László: Először is gratulálok a Gázműveknek, akik úgy néz ki megnyerték a bajnokságot! A mérkőzésről annyit, hogy sajnos nem volt benne a döntetlen, ám a küzdőszellemünk meghozta az eredményét. Kissebb csalódásként éltem meg, hogy az első helyezett csapat húzta ellenünk az időt, és nem a futballal foglalkozott kilencven percig, de ez végül megbosszúlta magát.

Metzger Tibor: BAJNOKCSAPAT!!!

Metzger Tibor osztályzatai:
László Péter 10
Tóth Gergely 10
Bodó János 10
Wallenstein Norbert 10
Szekeres Péter 10
Holczer Gábor 10
Pusztai Attila 10
Bíró Tamás 10
Szakállos Zoltán 10
Gaál Miklós 10
Elmájer Tibor 10
Vitok Álmos 10


2011.05.07., 17:00
25. forduló

Kelen SC - Gázművek MTE 1-0 (1-0)
Hunyadi Mátyás u., 50 néző, Vezette: Sándor, Asszisztensek: Bartkó D., Bánki

Kelen SC: Lénárt, Stanca, Takács, Ottlik, Fehér, Szabó, Dóczi, Deli, Nemes (Almási 90'), Jedenák (Demblovszky 68'), Gegesi (Benkő 82')
Edző: Szikszay Olivér

Gázművek MTE: dr. László, Tóth, Bodó, Wallenstein (Horváth 86'), Szekeres, Nagy (Egervári 60'), Holczer, Pusztai (Urgyán 84'), Bíró, Gaál, Vitok
Edző: Metzger Tibor

Gólszerző: Nemes 34'

A Hegyvidék pénteki, Unione elleni vereségének köszönhetően abban a biztos tudatban léptünk pályára az egykori Április 4. gépgyár pályán, hogy ha nyerünk máris bajnoki címet ünnepelhetünk. A Kelennek pedig mindeképpen szüksége volt a három pont megszerzésére ahhoz, hogy dobogós reményeit megőrizhesse.

A 7. percben a hazai csapat kapott szabadrúgást a 16-osunk mezőny felé eső vonalának jobb oldalán, amit a kapunk jobb alsó sarka felé lőttek el, amire László Peti vetődve leért, a róla kipattanót pedig védelmünk a mezőnybe vágta.

Ezek után a 34. percig gyakorlatilag semmilyen kapura veszélyes momentumot nem jegyezhettünk fel. A két fél a középpályán volt partiban egymással. Ekkor azonban Wallenstein Norbi eladott labdájából jobboldalon iramodott meg a Kelen, majd egy átívelés következett védelmünk fölött a 16-osunk jobb oldali vonalánál, 12-13 m-re az alapvonaltól üresen álló Nemesnek, aki lekezelte a lasztit, majd kapunak félig háttal állva a hosszú (bal) felsőbe tekert. Meg kell mondani: technikailag remekül kivitelezett lövés volt. László Peti megpróbálta repülve kitolni, de nem sikerült neki. 1-0.

Négy percre rá Tóth Geri jobboldali beadását a kivetődő Lénárt magabiztosan fogta. Ezt volt az utolsó említsére méltó jelenet az első játékrészben.

A szünetben Metzger Tibor rendezte a sorokat, és ennek hatására sokkal támadóbb felfogásúvá vált együttesünk. Érezhetően megpróbáltunk mindent megtenni az egyenlítéshez, sokkal veszélyesebbek voltuk kapura a második félidőben, mint az elsőben.

Az 51. percben szabadrúgást kaptunk szinte ugyanazon a helyen, ahonnan Nemes a hazaiak vezető gólját megszerezte. Bíró Tomi remekül tekerte el a labdát a hosszú (bal) felső sarok irányába, de Lénárt még vetődve odaért és kipaskolta a vinkliből.

A 63. percben egy hazai ellentámadás eredményeként a 16-osunk baloldali vonaláról, kb. 13-14 m-ről középmagasan rátűzték a rövid sarkunk felé, a kapufa mellé, ahova László Peti vetődve odaért és szögletre ütötte a játékszert.

A 65. percben a nemrég becserélt, és rendkívül agilisan játszó Egervári Gabi nemsokkal egyik szögletünk után 19-20 m-ről, középről kapura tüzelt, a középre érkező labdát a Kelen kapusa furcsa mozdulattal épphogy a bal kapufa mellé szögletre paskolta.

A 72. percben egy baloldali szögletünk után Lénárt nem a legjobban mozdult ki, és nem is érte el a labdát, amelyet végül nem sokkal a bal alsó mellé sikerült juttatnunk

Összességében elmondható, hogy az a csapat nyert, amelyik jobban használta ki azt a néhány lehetőségét, amely adódott számára a mérkőzésen. Esetünkben ez egy szép egyéni megmozdulás formájában csúcsosodott ki, és ez döntött a három pont sorsáról Az első játékrészben szerény véleményem szerint "nem igazán voltunk fenn" a pályán, a másodikban ezt próbáltuk kompenzálni, de próbálkozásiankat ezúttal nem kísérte szerencse sem. Mindesetre a Kelen nem érdemtelenül szerezte meg a győzelmet, amely úgy tűnik a mumusunk, mert utoljára is tőlük kaptunk ki még tavaly októberben. Ezzel 14 meccses veretlenségi sorozatunk szakadt meg, de az azért kijelenthető, hogy fél bajnoki szezon után egyszer ki lehet kapni.

Metzger Tibor: Ahogyan az eddig győzelmeinket és menetelésünket, ezt a vereséget is magunknak köszönhetjük.

Szikszay Olivér: Természetesen örülök a győzelemnek, hiszen egy nagyon jó csapatot sikerült két vállra fektetnünk. Ráadásul nagyon nehezen jöttünk össze, mert nyolc játékosunk is sérült, vagy betegség miatt hiányzott, ezért talán még értékesebb számunkra a győzelem. Nagy szükségünk volt a három pontra, hogy ott maradjunk az első ötben. A Gázműveknek pedig gratulálok a bajnoki címhez!

Metzger Tibor osztályzatai:
László Péter 0
Tóth Gergely 4
Bodó János 4
Wallenstein Norbert 4
Szekeres Péter 5
Holczer Gábor 5
Pusztai Attila 5
Nagy Rudolf 5
Bíró Tamás 5
Gaál Miklós 5
Vitok Álmos 4
Egervári Gábor 5


2011.04.30., 11:00
24. forduló

Gázművek MTE - Voyage SE 3-2 (1-2)
Sujtás u., 100 néző, Vezette: Kovács G., Asszisztensek: Berényi, Nyerges

Gázművek MTE: dr. László, Tóth, Bodó, Wallenstein, Nagy, Szakállos, Bíró (Krivánik 87'), Gaál (Urgyán 81'), Elmájer (Horváth 86'), Gubán (Vitok 60'), Mbemba (Tari 46')
Edző: Metzger Tibor

Voyage SE: Nagy Sz., Lakatos, Rimay, Nagy Cs, Paholics, Urbánkovics, Sadr, Virok, Bágya, Visegrádi (Csatári 82'), Kiener (Dollinger 67')
Edző: Bajnóczi Tamás

Gólszerzők: Elmájer 15' + 50', Vitok 69' ill. Nagy Cs. 20', Kiener 25'

Eheti ellenfelünk; a Voyage szerdán Budapest Kupa döntőt játszott Csepelen a harmadosztályú FFC-vel szemben, és szoros küzdelemben végül 3-2-re alúlmaradt. A kérdés tehát az volt, hogy egy viszonylag fáradt, csalódott ellenfelet, vagy egy bizonyítási vágytól fűtött együttessel találkozunk szombaton 11-kor a Sujtás utcában.

A mérkőzés eleje előbbit igazolta, az első  félidő nagyrésze viszont utóbbit.

Az első tíz percben magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, és két helyzetünk is adódódott a gólszerzésre: előbb Wallenstein Norbi jobb alsóba tartó lövését védte vetődve Nagy, majd Gaál Miki 16-son kívüli próbálkozását hárította magabiztosan.

Ezek után azonban a Voyage vette át az irányítást. A 10. perc körül a 16-os jobb sarkánál megítélt szabadrúgásukat épphogy szögletre tudtuk menteni, majd a sarokrúgást követően Kiener nemsokkal a hosszú (jobb) alsó sarkunk mellé fejelt. A vezetést mégis mi szereztük meg a 15. percben: Gaál Miki remek labdát adott "hangra" a 20 m környékén futó Elmájer Tibinek, aki védőjét kizárva vele a nyakán kapura vitte azt, majd kb 9-10 m-ről a kimozduló Nagy mellett a hosszú (jobb) alsó sarokba lőtt 1-0! Nagyszerű támadás volt!

A vendégcspatot azonban nem tőrte le a bekapott gól, és a félidő hátralevő részét végigtámadva sorra dolgozta a ki a helyzeteit. Már rögtön a gól után László Petinek kellett Virok lövésénél lábbal közbeavatkoznia, a 20. percben azonban már ő is tehetetlen volt, amikor egy Voyage kiugratásnál Szakállos Zoli megcsúszott, így nem találta el a labdát, amely Nagy Csabához  került, aki László Petit balra kicselezve az üres kapuba gurított. 1-1.

A bajt tovább tetézte, hogy a 25. percben egy baloldai vendégbedobás után Kiener középen, jó 25 m-re a kapunktól könnyen letudott fordulni, ahonnan igen erős és nagyon jól eltalált lövésével a jobb felső sarkunkba bombázott. László Peti közel állt a sarokhoz, de a kezét nem tudta felemelni. 1-2.

Szűk félóra elteltével ismét Kienernek adódott komoly lehetősége, de kb. 7-8 m-ről, kiszorított szögből megeresztett lövését a kivetődő László Peti szögletre mentette. Néhány perccel később pedig Bágya emelését szedte ki kisebb nehézségek árán a jobb felső sarkunkból.

A második játékrészre érezhetően azzal a szándékkal jöttünk ki, hogy itt most megfordítjuk a meccset, aminek rögtön az elején nyomatékot is adtunk.

A szünetben egyet cseréltünk: Foreste Mbemba helyére Tari Balázs állt be, aki néhány perc elteltével kb. 25 m-ről rendkívül jó lövést eresztett meg a vendégek kapujára, de a labda - hacsak néhány centivel is - a felsőléc fölé vágódott.

Az 50. percben Gaál Miki kapott remek labdát a jobb oldalon, majd az alapvonalhoz érve befele a 16-oson belülre cselezte magát, és 12-13 m-ről a középen szintén kb. 12-13 m-en érkező Elmájer Tibihez passzolt, aki kapásból a vetődő Nagy mellett jobb alsó sarokba továbbított. 2-2!

A 69. percig több kisebb lehetőség adódott mindkét oldalon, ekkor azonban Elmájer Tibi húzott el a jobb szélen, és a 16-os sarka magasságából középre tett labdájára Vitok Hambi 13-14 m-en üresen érkezett, és labdaátvétel után kb. 10 m-ről  Nagy mellett a bal alsó sarokba lőtt. 3-2!

Tíz perccel a vége előtt tovább növelhettük volna előnyünket, amikor Elmájer Tibi passza után Bíró Tomi középről, a vendégek 16-osán belülről erős lövéssel  megkínálta a jobb sarkot, de Nagy kapus nevéhez méltó bravúrral vetődve szögletre mentett.

A Voyagenak a hátralevő időben még két lehetősége adódótt a gólszerzésre: az elsőnél Lakatos 30 m-es léc alá tartó lövését tolta ki középen László Peti, majd kapusunk és védelmük megnemértése miatt forgott veszélyben a kapunk, de szerencsére a Voyage csatára a 16-osunkról kapu mellé emelt.

Véleményem szerint a szezon eddigi legélvezetesebb, de mindenképp legfordulatosabb, legizgalmasabb mérkőzését vívta csapatunk a rendkívül egységesen és lekesen futballozó Voyage csapatával. Szóval sajnálhatja, aki nem látogatott ki a mérkőzésre! A mérkőzés két hazai legjobbja a két gólt és egy gólpaszt jegyző Elmájer Tibi és a két gólpasszt adó Gaál Miki voltak. Hat meccs van hátra és 14 pont az előnyünk. Egy biztos: ha ezekből csak kettőt megnyerünk bajnokok vagyunk!

HAJRÁ GÁZ!!!

Bajnóczi Tamás (forráswww.voyagese.eoldal.hu)  A Gázművek egy évek óta együtt futballozó társaság, erejük ebben rejlik illetve abban, hogy saját utánpótlás-csapataiknak köszönhetően nem szenvednek hiányt cserejátékosokban. Új játékosaik rendre a cserepadon kapnak helyet, edzőjük inkább a rutinra fekteti a hangsúlyt az összeállításkor. Két éve még esélytelenekként léptünk ellenük pályára, kíváncsi voltam, hogy mindössze három hónap építkezés után hol állunk most a BLSZ I toronymagas listavezetőjével szemben.

Miután a szerdai elbukott kupadöntő óta nem találkoztunk a srácokkal, most kerítettünk sort a tapasztalatok összegzésére és megbeszéltük, hogy igyekszünk korrigálni mindent, ami ott nem jól működött. Ennek eredményeként az első 45 percben olyan mezőnyfölényt produkáltunk az első helyezett otthonában, amely láthatólag őket és a kilátogatókat is meglepte. Élveztük a játékot, tetszetős támadásokat vezettünk és kis területről is tanárian hoztuk ki a labdát. Ennek ellenére sajnos csak igen csekély - egygólos - előnnyel vonultunk szünetre. A hetek óta tartó heti két tétmeccses sorozatunkból adódó fáradtságunk ki is ütközött a második játékrészben, és miután nem bővelkedtünk cserejátékosokban a kulcsposztokon nem volt lehetőségem cserélni, így csak idő kérdése volt, hogy mikor csúszik be egy-egy komolyabb baki.

Mondhatnám, hogy egy NBIII-ba készülő Gázművektől többet vártam a BLSZ I középmezőnyében tanyázó csapattal szemben, de a realitás inkább az, hogy egy nagyon erős ellenféllel találkoztak ma. (...)

Kimondhatjuk, hiszen ez az igazság: mindössze néhány hét alatt olyasvalamit hoztunk össze, amire kevés csapat képes, amire semleges nézők, de sok esetben még az ellenfelek szurkolói is elismerően csettintenek. Amennyiben együttmarad ez a társaság, nagy dolgokat fog hamarosan produkálni. Hajrá VOYAGE!

Metzger Tibor: A bajnokság eddigi egyik legszinvonalasabb mérkőzésén öt hiányzóval is sikerült győzelmet aratnunk egy rendkívül jó ellenféllel szemben.

Metzger Tibor osztályzatai:
László Péter 6
Tóth Gergely 7
Bodó János 6
Wallenstein Norbert 6
Szakállos Zoltán 6
Nagy Rudolf 6
Bíró Tamás 6
Gubán László 6
Gaál Miklós 8
Elmájer Tibor 8
Mbemba Foreste 5
Tari Balázs 7
Vitok Álmos 7


2011.04.23., 10:00
23. forduló

TFSE - Gázművek MTE 1-4 (1-2)
Csörsz u., 40 néző, Vezette: Kömpf, Asszisztensek: Tamássy, Dobó

TFSE: Nagy, Selmeczy, Puskár, Kovács, Fenyvesi (Horváth 51'), Augusztini (Velkey 71'), Dócs (Zöld 76'), Takács (Keresztesi 55'), Bognár, Szilágyi, Kincses
Edző: Pári Sándor

Gázművek MTE: dr. László, Tóth, Bodó, Wallenstein, Szakállos, Nagy (Goják 46'), Pusztai (Egervári 66'), Holczer (Krivánik 81'), Mbemba (Urgyán 86'), Gaál, Bíró (Gubán 71')
Edző: Metzger Tibor

Gólszerzők: Bognár 30' ill. Bíró 37' (11-esből), Gaál 42', Tóth 50', Gubán 82'

Az első negyed óra az ismerkedés jegyében telt, említésre méltó esemény nem igazán történt. Ezek utén kissé megélénkült a meccs, és rövid időn belül két TF lehetőség is adódott; mindkétszer a 16-osunk jobb oldalára betett labdával sikerült kapura fordulniuk a hazaiaknak, de a tizenegynéhány méterről, védőink gyűrűjében megeresztett lövések jócskán célt tévesztve kapu fölé szálltak. Mi néhány baloldali elfutással és egy-két gyengébb kapuralövési kísérlettel próbálkoztunk.

A 30. percben váratlanul vezetést szerzett a TF; jobb oldalra előrelőtt labdájukat a bal oldalra keveredett Tóth Geri mellől középre tudták adni, ahol a 6-7 m-en üresen érkező TF játékosról tovább került a labda a mögötte, a hosszún szintén üresen érkező Bognárhoz, aki könnyűszerrel az üres sarokba lőtt. 1-0.

Védőink lest reklamáltak - nem teljesen alaptalanul - Kömpf játékvezetőnél és Dobó partjelzőnél, mert feltehetően a labda továbbjuttatása pillanatában László Peti már kijjebb volt, mint Bognár, és csak egy védőnk tartózkodott közte és az alapvonal között.

A 37. percben a baloldalon ugrattuk ki Szakállos Zolit, aki a 16-oson belülre kerülve a kimozduló Nagyot látván a baloldali oldalvonal fele vitte a labdát, így valószínűleg kiszorult volna az igazi lövőhelyzetből, de a kapus elvetődve jobb kézzel eltalálta a labdát éppen megtoló Zolit, aki elesett. Kömpf sporttárs pedig - jogosan - tizenegyest ítélt, amit Bíró Tomi higgadtan, laposan a jobb alsó sarokba helyezett. 1-1!

Öt perccel később Pusztai Attila húzott el a jobb oldalon, majd a 16-os sarka magasságából az ötösre ívelt, ahol a TF játékos lyukat rúgott a levegőből érkező labdába, a mellette futó Gaál Miki pedig egy pattanás után fejjel a Nagy támaszkodó lába melleti oldalra; vagyis a rövid (bal) felsőbe fejelt. 1-2!

A második félidőben az első végén félbehagyott lendülettel folytattuk tovább a találkozót. Rövid időn belül számos szögletet adhattunk be, s az egyikből tovább növeltük az előnyünket: az ötös közepére belőtt labdát Tóth Geri csúsztatta a kimozduló kapus mellett a hosszú alsó sarokba. 1-3!

Egy másik szögletnél is közel jártunk a gólhoz: Goják Krisztián 17-18-mről a jobb alsó sarok irányába megeresztett lövését azonban vetődve védte Nagy.

A hajrában kétszer is egy az egyben vihettük a kapusra a labdát, azonban mind Gaál Miki mind Bíró Tomi ziccerét hárítani tudta a hazaiak portása.

A TF-nek eközben csak momentumai akadtak, amiket a védelmük és László Peti magabiztosan hatástalanított.

A 82.percben az i-re feltéve a pontot Gubán Laci mehetett teljesen üresen kapura, és kb. 22 m-ről a szokásos "Gubis" stílusban a 16-os vonalára kimozdult Nagy fölött a kapuba ívelte a lasztit. 1-4!

Az első félidőben még becsülettel küzdő TF a második félidőben már nem tudott igazán komoly ellenállást kifejteni. Győzelmünk nagyobb is lehetett volna, de ilyen arányban is teljesen megérdemelt.

Pári Sándor: Az első félidőben azt hiszem meglepetést okoztunk a nagyon szimpatikusan és magas szinten futballozó vendég csapatnak, vezetést is szereztünk, majd utána nekem okozott meglepetést egy-két játékosom, ezek után pedig nem volt megállás. Gratulálok az ellenfélnek a bajnoksághoz és ehhez a győzelemhez is!

Metzger Tibor: A tabellán meglévő előnyünk birtokában egyre inkább felszabadultan tudunk játszani, és ez nagyon meglátszik a teljesítményünkön. Csak gratulálni tudok a csapatnak!

Metzger Tibor osztályzatai:
László Péter 7
Tóth Gergely 8
Bodó János 7
Wallenstein Norbert 7
Szakállos Zoltán 7
Holczer Gábor 7
Pusztai Attila 7
Nagy Rudolf 7
Mbemba Foreste 7
Bíró Tamás 7
Gaál Miklós 8
Goják Krisztián 7
Egervári Gábor 7
Gubán László 7


2011.04.09., 17:00
21. fordu

Nagytétény SE - Gázművek MTE 0-2 (0-1)
Angeli u., 40 néző, Vezette: Berényi, Asszisztensek: Besnyő, Kalász

Nagytétény SE: Czigány, Kégler, Bozai, Gál, Dos Santos, Nemes, Godár, Korozmán (Párizs 78'), Kiss, Bakk (Kun 63'), Pataj (Tóth 83')
Edző: Mergl László

Gázművek MTE: dr. László, Tóth, Bodó, Wallenstein, Szekeres, Nagy, Pusztai, Holczer, Gaál (Horváth 89'), Elmájer (Mbemba 75'), Vitok (Egervári 81')
Edző: Metzger Tibor

Gólszerző: Wallenstein 44', 88' (a másodikat 11-esből)

Az időjárási feltételek közel sem voltak kedvezők az Angeli úton a mérkőzés időpontjában: a rendkívül erős szél igencsak megnehezítette a vele szemben támadó csapat dolgát, ráadásul még a Nap is abból az irányból sütött.

Az első félidőben mi "élvezhettük" e két tényező áldásos hatását, ami a mérkőzés képét értelemszerűen nagyban befolyásolta. A Nagytéténynek - különösen az első félidő feléig - számos veszélyes beadása, szöglete és szabadrúgása keserítette meg az életünket, amikbe a szél rendszeresen belekapott. Közvetlen kapura azonban egyik labdájuk sem tartott, vagy László Petinek viszonylag egyszerűbb dolga akadt a hárításnál. Ennek ellenére mi is becsülettel próbálkoztunk az előrejátékkal, de a labda és a kezdeményezés inkább a hazai csapatnál volt. Ment a folyamatos adok-kapok, a szerelési kísérleteknél a kemény, gyakran szabálytalan odalépések, rúgások. Egy ilyen szerelési kísérlet során a nagytétnyiek csatára a 15. perc környékén elterült a 16-os vonalunkon belül, de a játékvezető továbbot intett.

A 25. perc magasságában adtuk az első életjelet magunkról, amikor Tóth Geri felpassza után Pusztai Attila adott egy remek labdát az ellenfél ötösének baloldali sarka magasságába, de Vitok "Hambi" már közel az alapvonalhoz nagyon rosszul találta el azt, gyakorlatilag laposan felszabadított. Komoly lehetőséget szalasztottunk el.

A piros-fehérek továbbra is igyekeztek kihasználni a hátszél adta előnyt: meddő mezőnyfölényben játszottak, amiben bármikor benne volt egy veszélyes beívelés, vagy magas labda. A 35. percben talán túlságosan is feltolták a védekezésüket, mert Vitok "Hambi" a középpálya bal oldaláról jó labdával ugratta ki kb. 23-24 m-en Elmájer Tibit, aki szinte érzehette a nyakán loholó védője lehelletét, de így is eltudta vinni azt a 16-osig, ahonnan a kimozduló Czigány mellet laposan rálőtte a hosszúra, de a közepes erejő lövés - valószínűleg a szél hatására is - elgurult a bal (hosszú) alsó sarok mellet. Ha Tibi még pár méter viszi, és úgy lövi el nagyobb eséllyel akad be a labda.

Az első játérészben mi is kaptunk néhány szabadrúgást, de a legígéretesebbet egyértelműen a 43. percben, az ellenfél 16-osának jobb sarkánál. Pusztai Attila középre csavart labdáját Bozai ütőtte ki kézzel, amit a játékvezető nem látott, a labda azonban a 10 m-en középen üresen álló Wallenstein Norbihoz pattant, aki ballal kapásból nem túl életerősen eltaláva azt az ötösre kimozduló Czigány mellet a bal alsó sarokba lőtt. 0-1 ide! Pont a legjobbkor, közvetlenül a szünet előtt!

A második félidőben a körülmények értelemszerűen nekünk kedveztek, a szél ugyan minimálisan alább hagyott. A Nagytétény minden mindegy alapon megpróbált támadni, s mi ezekből próbáltunk kiugratások révén ellentámadásokat indítani. A hazaiak néhány gyengébb távoli lövésnél, egy-két szögletnél tovább nem jutottak, a középpályásoknak viszont jócskán akadt dolguk. A 75. perc körül egy baoldali kiugratás után Vitok "Hambi" tört be védőjével a nyakán a 16-osra, majd lőni próbált, de kissé túl látványosan elesett, s ezért Berényi nem ítélt bűntetőt.

Nem sokkal a rendes játékidő lejárta előtt Egervári Gabit ugratták ki a középpálya jobb szélén, aki gyors tempóban elindult az alapvonal felé, miközben középen 3-2-be helyzet alakult ki. A 16-os oldalovalának magasságához érve Gabi beadta a labdát a középen érkező Gaál Mikinek, aki maga előtt felpörgetve túl körülményesen vette át a labdát, így amíg a labda esett lefelé Czigány odaért a kapujából és Mikivel együtt elrúgta azt. A bíró talpalás miatt tizenegyest ítélt és kiállította a hazaiak kapusát, aki feltehetően szabályosan avatkozott közbe. Az indulatok mind a nagytétényiek, mind szurkolóik részéről elszabadultak, jópár "kedves" szóval illetve Berényit. A kapuba több csere nem révén mezőnyjátékos állt. A bűntetőt Wallenstein Norbi higgadtan, laposan a jobb alsó sarokba helyezte. 0-2!

A meccs eseménysorához még hozzátartozik, hogy a 11-es után az egyik hazai szurkoló elindult a hozzá közelebb eső partjelző felé, de végül sikerült kordában tartani a helyzetet, illetve Kégler kapott pirosat a játékvezető felé intézett néhány "sportszerű" szava miatt.

Czigány Bence: BLSZ I-ben játszunk, de a bírók még mindig nincsenek a mi szintünkön. Megyünk előre és tesszük a dolgunkat, de ez úgy tűnik kevés. Véleményem szerint nem volt jobb az ellenfél.

Metzger Tibor: Újabb remek játékkal újabb értékes győzelmet arattunk

Metzger Tibor osztályzatai:
László Péter 7
Tóth Gergely 7
Bodó János 7
Wallenstein Norbert 8
Szekeres Péter 7
Holczer Gábor 7
Pusztai Attila 7
Nagy Rudolf 7
Elmájer Tibor 7
Vitok Álmos 7
Gaál Miklós 7


2011.04.03., 11:00
20. forduló

Gázművek MTE - III. Kerületi TUE 2-0 (0-0)
Sujtás u., 400 néző, Vezette: dr. Szanyi, Asszisztensek: Farkas, Agócs

Gázművek MTE: dr. László, Tóth, Bodó, Wallenstein, Szekeres, Szakállos (Nagy 46'), Pusztai (Mbemba 87'), Holczer (Krivánik 89'), Bíró, Gubán (Gaál 46'), Elmájer (Vitok 60')
Edző: Metzger Tibor

III. Kerületi TUE: Sikur, Rákosi (Bodnár 72'), Ruzicska (Bognár 86'), Szőlősi, Nyilasi, Szabó, Lőrincz Á., Lőrincz D. (Kovács 21'), Tóth, Böde (Csáki 54'), Horváth
Edző: Lendvai Péter

Gólszerzők: Gaál 70', Vitok 73'

Csodálatos idő, remek pálya, szép számú közönség. A feltételek tehát mind adottak voltak az óbudai örök- és egyben csúcsrangadó emlékezetes megrendezéséhez. A találkozót 10 órától az óbudai és gázgyári kölyökcsapatok bemutatómérkőzései vezették fel szüleik, családtagjaik kiváncsi tekintete előtt, akik közül sokan megtekintették a főmérkőzést is. A középkezdéshez a labda sárkányrepülön érkezett meg a pályára, amit a középkör fölött dobtak le. A kezdőrúgást a két csapat korábbi játékosa, az aktív labdarúgástól visszavonuló Aubel Zsolt végezte el. Csapatunkat se eltiltás, se sérülés nem akadályozta abban, hogy legerősebb keretével álljon ki.

Az első félidő első húsz percében nem forogtak veszélyben a kapuk, mindkét csapat megpóbálta középpályán mihamarabb megakasztani az ellenfél támadásait. A számos kemény, olykor dúrva szerelés - amik az egész találkozót jellemezték - jól érzékeltették a rangadó fontosságát.

Az első lehetőség Gubán Laci nevéhez fűződött, aki okosan jó, 30 m-ről megpróbálta átívelni a kinnt álló Sikurt, de az ívelés a kapus kísérte mellet végül nem sokkal a rövid felső mellet hagyta el a játékteret. A második komolyabb megmozdulásunk egy jobboldali kiugratás következtében történt, ám Bíró Tomi csak kézzel tudta átvenni a labdát, amit a bíró nem, de Farkas partjelző kiszúrt, így hiába emelt Tomi a hálóba, a gólt nem adták meg, sőt még kezezésért sárga lapot is kapott, aminek később még jelentősége lett.
A Kerület főleg felívelésekkel próbálkozott, de számos veszélyes szögletük is adódótt, amiket szerencsére mind tisztázni tudtunk. Egy középső kiugratásuk után László Peti kifutva fejjel mentett a Kerület csatár elől, a mezőnybe kifejelt labdát ugyan még kapura küldték, de kapusunk addigra visszaért a 16-oson belülre, és behúzta azt. A félidő végén (43. perc) Bíró Tomi harcolt egy labdáért, majd becsúszott, de érezvén, hogy a Kerület játékos előbb ér oda, visszahúzta a lábát, ám így sem  tudta elkerülni az összeütközést, aminek eredménye újabb sárgalap, és így kiállítás lett, nehéz helyzetbe sodorva ezzel csapatunkat. Az első felvonás tehát gólnélküli döntetlennel zárult.

Fordulás után meddő mezőnyfölényben játszottak a kék-fehérek, de igazi gólhelyzetet emeberelőnyben sem tudta kialakítani, sőt Gaál Miki a 16-os vonalán középre húzva, és két TUE védőt megkerülve lövőhelyzetbe került, ám a lövésre már nem maradt ereje, így az kapu mellé gurult. Az 70. percben viszont már nem hibázott: egy középső kiugaratásunkba a Kerület védővonalában Vitok "Hambi" ért hozzá sarokkal - Szőlős András úgy tűnt kissé belógott, ezért nem volt les -, ahonnan a jobb szélen futó Pusztai Attilához pattant a labda, aki levitte az alapvonalig, majd középre gurított, és a hosszún érkező Gaál Miki lábáról (vagy a mellette futó és szerelni igyekvő vendég védőről) a rövid alsó sarokba csorgott a laszti. 1-0 ide!

A Kerületnek támadnia kellet, de nem telt bele sok, és egy újabb középső kiugratásunk révén Vitok Hambi ugrott ki a leshatáron innen, és 22-23 m-ről szinte komótosan vezethette rá Sikurra, majd kb. 10 m-ről a kimozduló kapus lába mellet a jobb alsó sarokba passzolt. 2-0!

A kék-fehérek ezek után mindent egy lapra felvétve támadtak, és három komoly helyzetük is adódótt:, de ennél többre nem futotta erejükből. Az elsőnél egy baloldali szögletük után a hosszún kapura fejeltek, amit kapusunk vetődve hárított, ám kipattant róla, ezért Bodó Janinak kellet kivágnia a kapunk előtt 3-4 m-ről. A másodiknál egy beívelés után a 16-osunk bal oldaláról, 6-7 m-ről szúrták rá a rövidre, de László Peti a helyén volt, és a testéről kipattant az erős lövés. A harmadiknál valamivel a 16-osunk előttről, egy kissé jobbról megeresztet lövés megpattant egyik játékosunkon, és lecsapódva a hosszún eltalálta a kapufa belső részét, ahonnan közvetlen a gólvonal előtt végigszáguldva a hosszú kapufán túlra jutott, ahol a védőink szögletre tisztáztak.

A kerületi derbit bő egy hónap után ismét mi nyertük, és a győzelem értékét növeli, hogy mindez tíz emberrel sikerült. Cseréink jól sültek el, védelmünk pedig ma is hozta magát, nem véletlenül kapott most már húsz meccsen mindössze hét gólt. Tizenkét pontos az előnyünk, és van hátra tíz meccs. Innen már csak tényleg mi ronthatjuk el!

HAJRÁ GÁZ!

Lendvai Péter: Úgy gondolom, hogy az a csapat nyert ma, amelyik jobban akarta a győzelmet.

Metzger Tibor: Az első félidő végi kiállítás után is tudtuk mi a dolgunk, emberhátrányban játszva is képesek voltuk két gólt rúgni. A csapat sokadszorra bizonyított. Csak így tovább!

Metzger Tibor osztályzatai:
László Péter 7
Tóth Gergely 7
Bodó János 7
Wallenstein Norbert 7
Szekeres Péter 7
Holczer Gábor 7
Pusztai Attila 7
Szakállos Zoltán 7
Bíró Tamás 6
Gubán László 6
Elmájer Tibor 7
Vitok Álmos 7
Gaál Miklós 8
Nagy Rudolf 7


2011.03.26., 11:00
19. forduló

Gázművek MTE - RTK 1-0 (1-0)
Sujtás u., 90 néző, Vezette: Bereczki, Asszisztensek: Tamássy, Fekésházy

Gázművek MTE: László, Tóth, Wallenstein, Szakállos, Szekeres, Pusztai, Holczer (Horváth L. 90'), Nagy (Krivánik 85'), Bíró (Egervári 85'), Elmájer (Gaál 76'), Vitok (Gubán 69')
Edző: Metzger Tibor

RTK: Nagy, Kiss, Bogdalik, Szabó, Borsos, Sik, Lovas (Gálvölgyi 72'), Horváth (Szabadkai 74'), Soóky (Imre 46'), Vitárius, Tihanyi
Edző: Szakál Béla

Gólszerző: Vitok 9'

Az első félidőben két nagyon komoly helyzetünk adódott, míg az ellenfélnek egy sem.

Az elsőt sikerült is azonnal gólra váltanunk: Holczer Gabi ugratta ki remekül Bíró Tomit az RTK 16-osának jobboldali vonalánál, aki - miután kissé beljebb húzott a kapu felé - bepasszolta a labdát az ötösre, ahol az érkező Vitok "Hambi" a kapus lába mellet laposan 3-4 m-ről a kapu közepébe lőtt. 1-0!

A másik nagy helyzetünk a félidő derekán adódott, amikor az ellenfél 16-osának jobboldali vonala közepéről Vitok "Hambi" Bogdalik mellet betudta adni a labdát az ötös hosszú oldalára, ahonnan Elmájer Tibi kapásból, közepes erővel kapu rövid oldala felé továbbított, de a hosszúra látványosan visszavetődő Nagyban elakadt a lövés.

A második játékrészben az elsőnél is több lehetőségünk adódott, de ezek közül egyet sem tudtunk értékesíteni. Az RTK párszor eljutott a kapunkig, de komoly gólhelyzetbe egyszer sem kerültek.

A három legkomolyabb gólhelyzet közül az elsőt Elmájer Tibi hagyta ki, aki egy jóütemű kiugratás után védőjével a nyakán a 16-os jobb oldalán rávezethette Nagyra, de 8-9 m-ről nagy erővel a kapu fölé bombázta a játékszert. A másodiknál egy szép mozdulatot követően Bíró Tomi volt kissé pontatlan, amikor kb. 12 m-ről, a 16-os baloldaláról a kissé kinnálló kapus fölött próbálta váratlanul átemelni a labdát, amely épphogy a felsőléc mögött hagyta el a játékteret Nagy látványos vetődése kíséretében. A harmadikat pedig jó negyed órával a vége előtt Gubán Laci hagyta kihasználatlanul, amikor egy baloldali kiugratás után a 16-os bal oldaláról, kb. 12-13 m-ről a kimozduló és szöget zárni próbáló Nagy mellett próbálta ellőni a labdát, de a lövés elég gyengére sikerült, és végül a hosszúfelé dölő RTK kapus kezeiben halt el.

A helyzetek és a játék képe alapján megérdemelt, igaz nem túl fölényes győzelmet arattunk. A Kerület is nyert, így nem túlzás azt állítani, hogy ha a vasárnapi rangadón legalább döntetlent érnénk el óbudai riválisunkkal szemben, nagyon közel kerülnénk a bajnoki cím megszerzéséhez, persze még sok meccs van hátra!

Szakál Béla: Fiatal csapatunk egész jól helytállt a bajnokesélyes Gázművekkel szemben.

Metzger Tibor: A csapat sokadszorra bizonyított hitből, szívből, győzni akarásból, s ennek ismét három pont lett az eredménye!

Metzger Tibor osztályzatai:
László Péter 7
Tóth Gergely 7
Wallenstein Norbert 7
Szekeres Péter 6
Holczer Gábor 6
Pusztai Attila 7
Szakállos Zoltán 8
Nagy Rudolf 6
Bíró Tamás 6
Elmájer Tibor 6
Vitok Álmos 7


2011.03.20., 11:00
18. forduló

RSC - Gázművek MTE 0-1 (0-0)
Pirosrózsa u. (RAFC pálya), 30 néző, Vezette: Antal, Asszisztensek: Berényi, Nyekita Brúnó

RSC: Dévényi, Bakó, Wild, Kotymán (Bokros 78'), Tajti, Kövér, Windberger (Balogh 72'), Nagy, Bencze, Vigyinszki, Kasinszky
Edző: Czinege László

Gázművek MTE: László, Tóth, Bodó, Wallenstein, Szekeres, Pusztai, Holczer, Szakállos (Gaál 72'), Nagy, Elmájer, Vitok (Gubán 64')
Edző: Metzger Tibor

Gólszerző: Nagy 92'

Mélytalajú, csúszós pályán játszhattuk le a forduló egyik rangadóját a negyedik helyezett Rákosszentmihályi SC csapata ellen, és mivel a Hegyvidék péntek este kikapott a Kelentől - a Kerület meccs eredményétől függően -, ha győzünk még jobban elléphetünk a mezőnytől.

A mérkőzés legeleje a puhatolódzás jegyében telt, mind az ellenfelet, mind a pálya talaját tekintve. A játékvezetőnek olykor nem volt egyszerű dolga eldönteni, hogy a párharcok esetében mennyire az ellenfél és mennyire a talaj tehetett adott játékos földre kerülésben.

Az első félidőben mindkét csapat két-két számottevő helyzetet hagyott ki felváltva.

A RSC egy letámadás után remekül ugratta ki támadójukat, aki  szemből beérkezve 16-osunk baloldalára farkasszemet nézhetett a kimozduló László Petivel, végül azonban nem lőtte rá, hanem a hosszún érkező társa felé adta tovább, de a passzba vetődve lábfejjel még éppen beletudott érni Wallenstein Norbi, ami a hosszún érkező hazai játékost úgy megzavarta, hogy végül nem az üres rövid sarokba, hanem kapu mellé továbbította a labdát.

Kis idő elteltével válaszoltunk egy 16-osról a jobb alsó sarok fele ellőtt Elmájer Tibi lövéssel, Dévényi azonban lábbal védett.

A félidő közepe fele ismét a hazaiaknak adódott komoly esélyük a vezetés megszerzésére; a 16-osunk jobb oldaláról kapura ívelték a labdát, ami a kintebb álló László Peti fölött a felső kapufán csattant, ahonnan a hosszúra pattant át, de az ismétlést kapusunk vetődve hatástalanította.

A félidő számottevő eseménysorát Elmájer Tibi újabb lövése zárta le, aki a korábbi próbálkozásának helyéről (a 16-os középvonalának jobb oldaláról) szúrt rá ismét egy lövést a hosszú (jobb) alsó fele, lövése azonban nem sokkal, de elkerülte a kaput.

A második félidő a mi helyzetünkkel kezdődött; Vitok "Hambi" eresztett meg egy lövést jó 25 m-ről, ami a felsőlécről vágódott ki.

Az RSC-nek ezek után két olyan távoli (25-30 m-es) bombája is akadt, amely épphogy csak elkerülte a bal felső sarkot. László Peti mindkétszer elment rá, de kérdéses, hogy - főleg az elsőt - elérte volna, ha kapura megy.

Tíz perccel a vége előtt mi hagytunk ki egy hatalmas lehetőséget; a jobboldalról a 16-osra beadott labdát Gaál Miki kb. 11 m-ről üresen, kapásból laposan a kapu mellé rúgta.

A 90. percben mindent egy lapra feltéve kitámadtunk a három pont megszerzéséért, aminek majdnem megittuk a levét, mert lekontráztak minket, és egy remek kiugratást követően az RSC támadója üresen vehette át a labdát a 16-os vonalán, de a remekül kimozduló László Peti elvetődve, de a lábát otthagyva még hárítani tudott.

Már úgy tűnt, hogy 0-0 lesz a vége, amikor kaptunk egy utolsó lehetőséget egy baloldali szöglet formájában. A rövid kapufához betekert labdát Elmájer Tibi csúsztatta meg a hosszúra, ahol a 9-10 m-en érkező Nagy Rudi felugorva erőteljes fejessel a kapu bal oldalába, közvetlenül a felsőléc alá fejelt.

A középkezdés után Antal játékvezető lefújta a meccset, amelyen szerény véleményem szerint igazságosabb lett volna a döntetlen, de a végén a kimaradt RSC lehetőség megbosszúlta magát, így drámai küzdelemben mi szereztük meg a három pontot, amiért alaposan megküzdöttek a fiúk.

Czinege László: Nagyon gyengén tudtunk felállni, és két cserénk volt összesen. Sok a sérültünk, páran elutaztak, vagy munkahelyi elfoglaltság miatt nem tudtak részt venni a mérkőzésen, ennek ellenére fizikálisan szerintem majdnem végig bírtuk. Nem tartom igazságosnak a 0-1-et, mert úgy gondolom megharcoltunk az egy pontért, és a szerencsésebbik csapat nyert ma.

Metzger Tibor: Lélektanilag fontos győzelmet arattunk egy futballra alkalmatlan talajon.

Metzger Tibor osztályzatai:
László Péter 7
Tóth Gergely 6
Bodó János 6
Wallenstein Norbert 6
Szekeres Péter 7
Holczer Gábor 6
Pusztai Attila 7
Szakállos Zoltán 7
Nagy Rudolf 6
Elmájer Tibor 7
Vitok Álmos 6
Gubán László 6


2011.03.05. 17:00
16. forduló

KISE - Gázművek MTE 0-1 (0-1)
Promontor u. (Budafok műfű), 30 néző, Vezette: Orbán, Asszisztensek: Bartkó D., Rábel

KISE: Skadra, Földvári, Kovács, Röst, Vincze (Papp 46'), Dorsch (Nyéki 72'), Camin, Csemer, Kolompár, Fábián, Biczi
Edző: Kardos József

Gázművek MTE: László, Tóth, Bodó, Wallenstein, Szekeres, Holczer (Szakállos 77'), Gubán (Goják 46'), Bíró, Elmájer (Pusztai 59'), Vitok (Horváth 87'), Gaál (Tari 67')
Edző: Metzger Tibor

Gólszerző: Bíró 16'

Az első negyed órában számottevő esemény nem történt, ekkor azonban kaptunk egy baloldali szabadrúgást a 16-os és az oldalvonal közötti területen, a KISE kapujától kb. 21 m-re. A labdát Szekeres Peti ívelte be középre, amit a 7-8 m-re kimozduló Skadra - úgy tűnt - megfogott, de az előtte álló Elmájer Tibivel találkozva kisodródott a kezéből, ami pont Tibi elé került, aki el akarta húzni a kapus mellet, de Skadra vetődve elbukatatta. Tizenegyes és sárga lap a kapusnak. A 11-est Bíró Tomi higgadtan, laposan a jobb alsó sarokba lőtte. 0-1!

Tíz percre rá újabb büntetőt kaptunk. Gubán Laci adott egy remek kiugratást a hazaiak 16-osának jobb oldalán Bíró Tominak, aki a kiérkező Skadra előtt még eltudta rúgni a labdát (ami a kapu előtt végiggurulva kiment a hosszún), de a következő pillanatban a lendületből érkező Skadra elbuktatta, mire Orbán bíró 11-est ítélt. A büntetőt Gubán Laci a bal alsó sarokba akarta juttatni, de Skadra megérzte az irányt és egy remek vetődéssel hárította a lövést.

Fél óra elteltével jegyezhettük fel az első KISE helyzetet; bal oldali szögletük után a hosszún kb. 10 m-ről visszafejelték a labdát kapunk jobb sarkának irányába, ami nem sokkal kapufa mellet hagyta el a játékteret.

A félidő végén még egy Bodó Jani fejesből alakulhatott volna ki veszély, végül azonban kapu mellé szállt a labda.

A második félidőre az egy gólos vezetés tudatában visszább álltunk, a KISE pedig jött előre becsülettel, aminek majdnem meg is lett az eredménye. A második félidőben - egy esetet leszámítva - gyakorlatilag csak nekik adódott lehetőségük és helyzetük. Háromszor küldtek kapunkra életerős bombákat 20-25 m-ről, szerencsére mind középre ment, így László Petinek könnyebb dolga volt. Viszont adódott két még veszélyesebb megmozdulásuk, amikor a 16-osra bejutva a jobb alsó sarkunkat célozták meg, ahol László Peti vetődve bravúrral hárított, illetve egy élesen középre lőtt és ráfejelt labda, amit kapusunk jó reflekxszel feje fölé nyúlva húzott le. Néhány perccel a vége előtt Wallenstein Norbi hagyta a "hazafelé" tartó labdát László Petinek, amiből majdnem baj lett, mert egy fél hajszálon múlt csak, hogy az ellenfél csatára nem tudta elvinni azt, vagy nem lett belőle tizenyegyes.

A mérkőzésről tehát összefoglalva annyit, hogy - szerény véleméynem szerint - a két tizenegyes jogos volt, de ha a másodikat is értékesítjük, nem kellet volna többször a szivünkhöz kapnunk a második félidőben. Szinte helyzetek nélkül sikerült megszereznünk a három pontot, míg a KISE minden lehetőségét elpuskázta, illetve fogalmazhatnánk úgy is, hogy László Peti remek napot fogott ki. Lényeg a három pont!

Kardos József: Megvagyok elégedve a csapat teljesítményével, mindenki tisztelettel, becsülettel tette a dolgát. Volt néhány nagy helyzetünk, az ellenfél kapusa azonban nagyon jól védett, és megakadályozta minden lehetőségünket.

Metzger Tibor: Az első félidőben kihagyott 11-essel magunknak tettük nehézzé a mérkőzést, ami így az eredményt tekintve szorosra sikeredett.

Metzger Tibor osztályzatai:
László Péter 7
Tóth Gergely 7
Bodó János 7
Wallenstein Norbert 7
Szekeres Péter 7
Holczer Gábor 6
Gubán László 5
Bíró Tamás 7
Gaál Miklós 6
Elmájer Tibor 6
Vitok Álmos 6
Goják Krisztián 6
Pusztai Attila 6


2011.02.26. 11:00
5. fordulóból elmaradt mérkőzés

III. Kerületi TUE - Gázművek MTE 1-2 (1-0)
Hévizi út (Kerület műfű), 150 néző, Vezette: Kömpf, Asszisztensek: Kovács P., Tamássy

III. Ker. TUE: Búzás, Szabó, Pálvölgyi, Ruzicska, Nyilasi, Szőlősi, Tóth (Csábi 81'), Bodnár (Kovács 83'), Lőrincz Á., Lőrincz D., Dobai (Csuhai 58')
Edző: Ledvai Péter

Gázművek MTE: László, Tóth, Bodó, Wallenstein, Szekeres, Holczer, Gubán, Szakállos (Tari 74'), Nagy (Bíró 46'), Pusztai (Gaál 46'), Elmájer (Horváth 88')
Edző: Metzger Tibor

Gólszerzők: Tóth 37' ill. Elmájer 55'+77'

Az időjárás végre kegyeibe fogadta a harmadik időpontra kiírt III. Kerület-Gázművek óbudai rangadó résztvevőit a Kerület Hévizi úti műfüves pályáján. Hideg, de kellemes, szélcsendes, napos időben rendezhették meg a DERBIT, amelyre szépszámú közönség látogatott ki. A mérkőzésnek a presztizs mellett az is komoly jelentőséget adott, hogy győzelmünk esetén sikerül hat pontra elszakadnunk a mezőnytől, vereség esetén azonban három pontra megközlítenek minket a kék-fehérek, illetve a tavaly májusi hazai pályán elszenvedett 0-5-öt is szerettük volna feledtetni.

Az első fél óra különösebb esemény nélkül telt el. Érződött, hogy a Kerület megpróbálja kezébe venni az irányítást, de összességében egyik csapat összjátéka sem volt túl meggyőző, a hazaiak talán egy picit összeszedettebben játszottak.

Az első lehetőség mégis a mi nevünkhöz fűződött, amikor egy jobboldali szabadrúgásunk után a középen érkező Bodó Jani  - igaz nem túl erősen - fejelni tudott, de a jobb alső sarokba tartó labdát Búzás vetődve könnyedén hárította.

A 37. percben viszonylag váratlanul vezetést szerzett a Kerület; a középpályáról fellőtt labdájuk védelmünk mögé beesve üresen találta Tóthot a 16-osunk jobb oldalán, 8-9 m-re a kapunktól, amit átvett, majd futtából kilőtte a hosszú (jobb alsó) sarkot. 1-0.

Néhány percel később Szekeres Peti nagyon rosszul adott haza középről egy labdát, amire Dobai csapott le, de egy picit hosszan vette át, igaz még így is elérte, amikor a kiérkező László Peti elütötte a lábát. 11-es és sárga lap Petinek, amit főleg a Kerület szurkolók elég nehezen emésztettek meg, (szerintük pirosat kellet volna kapnia) és innentől kezdve egész mérkőzés alatt presszinálták a játékvezetőket. A 11-est Nyilasi rúgta, de elég gyengén találta el, így a bal alsó fele tartó labda a jó irányba dőlő László Petiről kipattant, ahonnan szögletre mentettünk.

Ezzel gyakorlatilag véget is ért az első félidő.

A szünetben két cserét is végrehajtva megpróbáltuk támadóbbá tenni a csapatot, hogy az egygólos hátrányt ledolgozzuk.

Tíz percig mindkét fél adós maradt az említésre méltó megmozdulásokkal, ekkor azonban a szünetben beállt Bíró Tomi iramodott meg a bal oldalon, majd a felezővonalhoz érven felpasszolta a labdát a szintén az oldalvonal mellett, csak előrébb álló Gubán Lacinak, aki lekezelte azt, majd erősen középre rúgta a labdát, ahol a két védő között zakatoló Elmájer Tibi el tudott szakadni, majd kapura tőrve a 16-osról megeresztett lövése a rövid (bal alsó) sarokban kötött ki, Búzás a hosszú fel vetődött el. 1-1!

A Kerület kispadján és környékén ekkor kissé elszakadt a cérna, aminek az volt az oka, hogy a becserélésre készülő Csuhai az oldalvonal mellet állva - állítólag -  már percekkel korábban jelezte beállási szándékát a partjelzőnek, azt azonban meg kellet ismételnie, mert első körben - szerintük - Kovács nem regált rá, és ugye ez alatt kapták a gólt. Innentől kezdve a mérkőzés addig sem teljesen nyugodt légköre még jobban felpaprkikázódott.

A 67. percben a Kerület 16-osán belül - egy már lefújt akció után - Pálvölgyi elvesztve fejét leütötte Holczer Gabit - akinek elkezdett vérezni az arca - így a játékvezető teljesen jogosan kiállította. A levonuló Pálvölgyi még mondott néhány "kedves" szót Kovács partjelzőnek, mielőtt elhagyta a játékteret.

Nem sokkal ezután egy szép megmozdulás révén veszélyeztettet a Kerület, a jobboldali beadásuk után a 16-osunk vonalától pivicel beljebb Csuhai vette át a labdát kapunknak háttal, majd félfordulattal épphogy kapu fölé lőtt. Szép mozdulat volt.

A 77. percben sikerült megfordítanunk a meccset; jobboldali szögletünk után a kék-fehérek csak a 17-18 m-re tudták kifejelni a labdát, amit Bíró Tomi kapásból rálőtt, de az lepattant az egyik Kerület védőről pont a nem sokkal 16-oson belül álló Elmájer Tibihez, aki 12-13 m-ről szinte ugyanúgy lötte ki a bal alsót, mint első gólja esetében. Búzás ismét a másik oldalra várta a labdát. 1-2!

Szinte rögtön a gól után hatalmas lehetőséget hagytak ki a hazaiak; Szabó egy sikeres megkerülős csel eredményeként középen bejutott a 16-osunkra, majd kb. 14 m-ről a hosszú (jobb alsó) sarok irányába lőtt, László Peti azonban bravúrral, vetődve szögletre mentett.

Néhány perccel a vége előtt még két jobboldali Kerület beívelés borzolta az idegeinket; az elsőnél László Peti "gyergyába" ütötte fel a labdát, ami visszahullva kisebb kavarodás után jutott vissza hozzá, a másodiknál meg ismét a kapujából kimozdulva végül mezőnybe tudta öklözni a játékszert.

A mérkőzés képét tekintve a döntetlen talán reálisabb eredmény lett volna, de a kínálkozó helyzeteinket - a Kerülettel ellentétben - maximálisan értékesítettük. Ez döntött!

Szőlősi András: Gratulálunk a Gázműveknek a győzelemhez! Úgy érzem a szerencsésebb csapat nyert, és ezzel az előnnyel most már ők a bajnokság esélyesei, de a következő meccsünkön - ami nemsokára lesz - megpróbálunk visszavágni ezért a vereségért! Még egyszer gratulálunk és sok sikert kívánunk mindenkinek!

Metzger Tibor: Az első félidőben még kerestük a ritmust és a játékunkat is, amit a második félidőre szerencsére sikerült megtalálnunk. Rendkívül büszke vagyok a játékosaimra, akik függetleníteni tudták magukat a külső körülményektől, és csak a játékra koncentráltak!

Metzger Tibor osztályzatai:
László Péter 8
Tóth Gergely 7
Bodó János 7
Wallenstein Norbert 7
Szekeres Péter 5
Nagy Rudolf 6
Szakállos Zoltán 6
Holczer Gábor 7
Pusztai Attila 6
Gubán László 6
Elmájer Tibor 8
Bíró Tamás 7
Gaál Miklós 6
Tari Balázs 6


2011.02.19. 15:00
1
5. fordulóból elmaradt mérkőzés

MLTC - Gázművek MTE 1-2 (0-1)
Fáy u. (Vasas műfű), 40 néző, Vezette: Landeszmann, Asszisztensek: Orbán, Patócs

MLTC: Nagy Z. (Szabó 10'), Finta (Balaci 75'), Schreirer, Nagy I., Hámori, Kulik (Szemler 56'), Wilhelm, Tóth, Mimon (Székely 58'), Völgyes, Dénes
Edző: Muraközi Lajos

Gázművek MTE: László, Tóth, Bodó, Szekeres, Holczer, Gubán (Nagy 53'), Gaál (Horváth 85'), Elmájer (Mbemba 65'), Pusztai (Szakállos 64'), Bíró (Tari 43'), Wallenstein
Edző: Metzger Tibor

Gólszerzők: Tóth 65' ill. Bodó 7', Horváth 91'

Végre sikerült pótolnunk a már kétszer is elhalasztott Mátyásföld elleni mérkőzésünket, melyet gyakorlatilag "semleges" pályán; a Vasas Fáy utcai műfüves pályáján rendeztek meg. A jó tavaszi rajt - különösen egy bajnokesélyes csapat esetében - mindig különös fontossággal bír, hiszen jó alapot és kellő lendületet adhat az eredményes újévi meneteléshez.

Ennek megfelelően támadó szellemben kezdtük a mérkőzést, melynek hamar meg is lett az eredménye. Az első lehetőség ugyan még kimaradt, amikor Gubán Laci jobbról a 16-osra betörve gyakorlatilag feladta a labdát a röviden álló kapusnak, de a 7. percben már ünepelhettünk, amikor egy baloldali szögletünk után (amit Bíró Tomi lőtt be közepére) az ötösön belülre érkező labda Tóth Geri lábáról odapattant a nem sokkal mellette álló Bodó Janihoz, aki gyakotlatilag "nulláról" a kapuba passzolt! 0-1!

Pár percel ezután az MLTC kapust cserélt, mert Nagy meghúzódott egy korábbi akció során. Mi továbbra is nyomás alatt tartottuk a Mátyásföldieket; egy 16-oson kívüli jobb alsó sarokba tartó Bíró lövés, illetve egy baloldlaról a 16-oson keresztve lőtt labda (amiről Elmájer Tibi épphogy lemaradt) jelezte, hogy szeretnénk növelni az előnyünket. A második 15 perben azonban visszábbvettünk, sok lett a pontatlan labda, a Mátyásföld ugyanakkor feljavult, és átvette a kezdeményezést. A hazai csapatnak egy számottevő lehetősége adódott, amikor a 16-oson kívülről elreszetett lövésüket László Peti vetődve ütötte ki a hosszú (jobb) alsó sarokból.

Az első félidő utolsó negyed órájában ismét mi kezdeményeztünk többet; a legnagyobb helyzetet Elmájet Tibi hagyta ki, amikor egy jobboldali kiugratása után a kimozduló kapus mellett kb. 23 m-ről a kapu mellé lőtte a labdát.

A második félidőben - ha lehet - még pontatlanabb lett mindkét csapat játéka, szépen kidogozott támadásokat ritkán lehetett látni. Ezek egyike során pl. Pusztai Attila a 16-oson kívülről a kapu közepét találta el, így Szabó könnyen védett, de több volt ebben a támadásban.

Húsz perc "zaklatottabb" játék után szöglethez jutott az MLTC csapata, s a mi gólúnkhoz kísértetiesen hasonló találatot sikerült szerezniük. A különbség csak annyi, hogy az ugyanonnan ugyanúgy beívelt labdát nem hagyták leeseni, hanem Tóth beletudott fejelni, és az így védhetetlenül vágódott László Peti mellet a hálóba. 1-1.

Ezek után a Mátyásföld kissé visszább állt, mi meg próbáltuk visszavenni a vezetést. Erre a legnagyobb lehetőségünk a 75. perc környékén adódott, amikor egy jobboldali szögletünk után Tóth Geri úgy ért bele az ötösön belül a labdába, hogy az a hosszú oldali kapufa és a keresztléc találkozására pattant, ahonnan vissza a pályára, de az már nem okozott veszélyt.

Lassan már midenki kezdte elkönyvelni a döntetlent, amikor a 91. percben egy újabb jobboldali szöglethez jutottunk. A beívelt labdába Foreste Mbemba az ötösön belül beleért lábbal, ahonnan a keresztléc közepére pattanat a labda, majd tovább a hossú felső sarok irányába, ahol a nemrég becserélt Horváth Laci tartózkodott, és a kipattanó labdát a védő mellet a hálóba fejelte. 1-2!

Ezek után Landeszmann lefújta a mérkőzést, de a szöglet előtti szituációnál szabálytalanságot felfedezni vélő Mátyásföldiek nekiestek a bírónak, akik közül Wilhelmet és Székelyt kiállította.

Muraközi Lajos: Megtettük amit lehetett, de a 91. percben a bíró óriásit hibázott, mert a szögletet egyértelmű szabálytalanság előzte meg, és ugye abból kaptuk a gólt.

Metzger Tibor: Játékosaim nagyot küzdöttek az ellenféllel és az idény eleji formával is.

Wallenstein Norbert: Idény eleji játékkal, de hatalmas szívvel megnyertük a mérkőzést Horváth Lacinak köszönhetően.

Bodó János: Hoztuk a szokásos formánkat, és bár ha helyenként ronda is volt a játék, azért 2-1-re tudtunk nyerni, és azt hiszem, nekünk most ez a legfontosabb!

Metzger Tibor osztályzatai:
László Péter 6
Tóth Gergely 7
Bodó János 6
Wallenstein Norbert 6
Szekeres Péter 5
Holczer Gábor 6
Pusztai Attila 6
Gubán László 5
Bíró Tamás 6
Gaál Miklós 6
Elmájer Tibor 5
Tari Balázs 7
Nagy Rudolf 5


2010.11.20. 11:00
14. forduló

Gázművek MTE - Hegyvidék SE 5-0 (1-0)
Sujtás u., 90 néző, Vezette: Lovász, Asszisztensek: Tamássy, Orbán

Gázművek MTE: László, Tóth, Bodó, Balogh, Szakállos (Bíró 46'), Szekeres, Nagy (Németh 72'), Gubán (Palkó 75'), Holczer, Gaál (Pusztai 63'), Elmájer (Mbemba 67')
Edző: Metzger Tibor

Hegyvidék SE: Nándori, Courage, Veress, Horváth, Lakatos, Balla G., Szentesi, Seyedali, Nebenführer (Bura 63'), Vidéki (Balla K. 30'), Orbán (Erőss 58')
Edző: Bajzik József

Gólszerző: Nagy 11', Elmájer 54' + 67', Bíró 65', Gubán 71'

11' Gubán Laci végez el szabadrúgást jobboldalról, a szögletzászló közeléből. A hosszúra átívelt labdára a hosszú kapufa magasságában üresen érkezik Nagy Rudi, aki az ötösről a rövid felsőbe fejel. 1-0!

54' Gaál Miki ad remek labdát a középpálya jobboldaláról előrefele Gubán Lacinak, aki az átvétel után lábbal visszahúzza a játékszert (így a védő már nem zavar be), majd kicsivel kijjebbről és visszábbról, mint a 16-os jobb sarka beadja azt a hosszún érkező Elmájer Tibinek, aki 9-10 m-ről a kapu bal oldalába lő. 2-0!

57' Gubán Laci kap egy jó labdát középen, 21-22 m-re a Hegyvidék kapujától, a védők vonalában. Gubi kapu fele viszi, majd a 16-oson belülre érve a kiérkező kapus fellett átemelei, a labda azonban kapu fölé száll.

65' Holczer Gabi 25 m-ről, jobbról íveli be a labdát a vendégek 16-os vonalának hosszú oldalára, ahol Bíró Tomi lekezeli azt, majd egy lépés után 15 m-ről laposan a jobb alsó sarokba lő. 3-0!

67' Nagy Rudi vezeti rá középen a védőkre a labdát, és 21-22 m-ről ad egy pontos labdát a 16-os vonalán álló Elmájer Tibinek, aki megfordul, kapura vezeti, majd kb. 13 m-ről belövi a bal alsó sarokba. 4-0!

71' Foreste Mbemba vezeti be a labdát a védők között bal oldalról, és az ötös meghosszabbításában 7 m-ről kapura lő, ami Nándori lábán lelassul, de tovább gurul a hosszú sarok felé, ahol az üresen álló Gubi a gólvonalról az üres sarokba lő. 5-0!

81' Holczer Gabi küzdi be magát a 16-os előterének bal oldalánál a vonalig, ahonnan Bíró Tomihoz kerül a labda, aki a 16-os sarkának magasságából (kissé közelebb az alapvonalhoz) a hosszú alsó sarok irányába teker, amit Nándori vetődve, bravúrral hárít.

Bajzik József: Legelőször is gratulálok a Gázművek csapatának! Nagyon jól futballoztak, minden hibánkat kihasználták. Örök igazság a labdarúgásban, hogy a csapat annyira jó, amennyire a kispadja hosszú. A mienk ma nagyon rövid volt. A délelőtti kezdésnek köszönhetően hárman nem tudtak részt venni a mérkőzésen, és ezt jelen állás szerint nem bírjuk el, mint ahogy ez be is bizonyosodott.

Metzger Tibor: Azt gondolom, hogy az idény legjobb játékával sikerült ezt a sokgólos győzelmet elérnünk. Csak garatulálni tudok a csapatnak!


2010.11.14., 14:00
13. forduló

Grund FC - Gázművek MTE 1-1 (0-0)
Táncsics Mihály u., 40 néző, Vezette: Gelb, Asszisztensek: Kovács G., Csete

Grund FC: Hauer, Etler, Horváth (Kaliczka 48'), Kovács, Zentai, Bacskai (Kaszács 46'), Vörös (Jernei 69'), Bernáth (Bencsik 54'), Burián, Benke (Ébenhardt 69'), Pintér
Edző: Buzsáky Ákos

Gázművek MTE: László, Tóth, Bodó, Szekeres, Palkó, Nagy, Gubán, Holczer, Gaál, Pusztai (Vida 83'), Elmájer (Mbemba 71')
Edző: Metzger Tibor

Gólszerző: Elmájer 48', Kaliczka 79'

4' A Grund játékosa jobboldalról betör a 16-osunkra, majd kb. 11 m-ről elpöcköli a labdát a szöget záró László Peti mellett a hosszú kapufa mellé.

10' Újabb Grund lehetőség: a 16-osunk középső vonalának bal oldaláról fordulásból eltalálják a hosszú kapufát, az onnan kipattanó labda visszakerül a hosszú oldalon hozzájuk, amit a kapu szájából rálőnek, László Peti azonban hatalmas védéssel vetődve hárít, a kipattanót meg sikerül elrúgnunk.

17' A Grund játékosa két védőnk között betör középről a 16-osunkra, majd kapura lő, de szerencsére a 8-9 m-en álló védőnkről felsőléc fölé pattan a labda. Az ezután következő szögletbe a hosszún hozzátudnak érni, de a közelről kapura csúsztatott - szerencsére nem túl erős - labdát László Peti vetődve megfogja.

19' Egy jobboldalról bevitt majd a 16-os középső vonalára visszatett labdánkat Pusztai Attila lövi rá, ami nem sokkal megy el a hosszú (jobb) kapufa mellett.

28' Szabadrúgást végzünk el az ellenfél 16-osának bal sarkánál: Gubán Laci hosszú felsőre ívelt lövésébe Hauer felnyúlva még beletud kapni, így lesz felsőléc, ahonnan továbbpattan a labda szögletre.

48' A középpályáról előrelőtt, a Grund 16-osának bal oldala felé tartó labdánk lesen találja ugyan Gaál Mikit és Elmájer Tibit, de ők az esettől távolabb vannak, és látványosan visszafele futnak (ezáltal tétlen leshelyzet áll fenn), a védővonal magasságából kiugró Gubán Laci viszont nincs lesen, és rástartol a labdára, amit nem sokkal az alapvonal előttről átível a hosszún érkező, időközben "visszafordult" Elmájer Tibinek, aki gyakorlatilag 0-áról a kapus mellett a hálóba továbbít. 1-0!

60' Palkó Sanyi szabálytalankodik a 16-osunk (mi szempontukból) bal odalánál. A szabadrúgás a rövid oldalon középmagasan oldalhálót talál. László Peti rajta volt.

70' Támad a Grund: kiteszik a labdát a jobb oldalra, tőlünk senki nem lép ki, az ellenfél játékosa pedig 22-23 m-ről, a 16-osunk középvonalának jobb oldala magasságából nem sokkal a hosszú kapufánk mellé lő.

75' Mbemba Foreste jobb oldalról viszi, majd passzolja be a labdát Gaál Mikinek a 16-os vonalának közepére, aki fordulásból laposan középre lő, Hauer kézzel lenyúlva hárít.

76' Grund szabadrúgás: a 16-osunk bal sarkának hosszabbításában, 22-23 m-ről elvégzett pontrúgásuk a hosszú oldali felsőlécünk tetejére vágódik, ahonnan fölépattan.

79' Kiegyenlít a hazai csapat: jobboldali szögletük után még feltudunk szabadítani, de a jobboldalra kivágott labda azonnal érkezik vissza az ötösünk rövid oldalára, ahol a berobbanó Kaliczka megelőzve Forestet a rövid alsó sarokba továbbít. 1-1.

80' Baloldali beadásunk után a hosszún érkező játékosunk 8-9 m-ről nem a legerősebben, de a rövid sarok közepe felé tudja továbbítani a labdát, amit Hauer elvetődve és kézzel felnyúlva hárít.

82' Egy 16-osunkon belüli kavarodás után a levegőbe felpattanó, majd az ötösünk folytatásában 7-8 m-en leeső labdát éles szögből, kapásból, erősen és laposan kapunkra lőnek, amit László Peti lábbal hárít.


2010.11.06., 11:00
12. forduló

Gázművek MTE - Budatétény SE 5-0 (0-0)
Sujtás u., 80 néző, Vezette: Bánki, Asszisztensek: Szigeti, Landeszmann

Gázművek MTE: Szalamie, Tóth, Bodó, Balogh, Szekeres, Nagy (Tari 65'), Palkó (Elmájer 46'), Holczer (Szakállos 75'), Gubán, Pusztai (Gaál 46'), Bíró (Vida 73')
Edző: Metzger Tibor

Budatétény SE: Endresz, Kanyó, Strausz, Kreuz, Kávrán (Kiss 84), Godány (Magyar 64'), Varga, Lesti, Árendás (Vörös 46'), Polgár (Payer 46'), Légrády
Edző: Öhler László

Gólszerzők: Elmájer 55' + 72' + 78' + 87', Gubán 68'

6' Holczer Gabi lövi kb. 8 m-ről a hosszú alsó sarok mellé a labdát.

29' Pusztai Attila 8-9 m-ről laposan kapura lő, Endresz lábbal hárít.

55' Bíró Tomi kap remek labdát a bal oldalon, amit levisz az alapvonalig, majd a 16-oson belülre érve a kapu hosszú oldalára ível, ahonnan a 6-7 m-en érkező Elmájer Tibi a kapus mozgásával ellentétes (hosszú) sarokba fejeli a labdát. 1-0!

56' Szekeres Peti tör be baloldalról a 16-osra, majd a kapu elé lövi a labdát, amibe az egy ütemmel később odaérő Elmájer Tibi csak a vetődve tud már hozzáérni. A lábáról továbbpattan a labda az alpvonalon túlra.

61' A Budatétény játékosa vezeti a labdát félpályán, majd gondol egyet, és kb. 30 m-ről kapura lő, ami a kapujából kint tartózkodó Szalomie Gergelyt meglepve a felső kapufán csattan, ahonnan kivágódik a mezőnybe.

68' Tari Balázs iramodik meg a jobb szélen egészen az alapvonalig, ahonnan középre gurít Gubán Lacinak, aki kb. 8 m-ről a kapu közepébe bombáz. 2-0!

72' Gubán Laci bal oldalról, az alapvonal és a 16-os találkozásának közeléből középre, a felsőléc alá íveli labdát, amit Endresz felüt a levegőbe, a visszahulló labdát azonban nem tudja megszerezni, mert az előző hárításnál kibillent az egyensúlyából,

78' A baloldalon megiramodó Szakállos Zoli a 16-os közelébe érve a hosszú oldalra továbbít, ahol az érkező Elmájer Tibi 7 m-ről a kapus mellet a hálóba lő. 4-0!

87' Tari Balázs ad tanári labdát a védők között kiugró Elmájet Tibinek, aki egy-az-egybe vezeti rá azt a kapujából kimozduló Endreszre, majd 12 m-ről néhány lövőcsel után a kapus mellett a bal alsó sarokba lő. 5-0!

Öhler László: Sajnos a második félidőben elfáradtunk. A lényegesen jobb Gázművek megérdemelten nyerte meg a mérkőzést talán még ilyen arányban is.

Metzger Tibor: Az első félidőben a nagyon defenzív ellenféllel szemben még nem találtuk a ritmust, de a második játékrészben főként a jó cseréinknek köszönhetően abszolút megérdemelt győzelmet arattunk.


2010.10.30., 14:30
11. forduló

Rojik FC - Gázművek MTE 0-1 (0-0)
Pesti út, 40 néző, 
Vezette: Baghy, Asszisztensek: Rábel, Róka

Rojik FC: Szandavári, Mórocza, Krivánik, Mihalik, Rédei, Fehér (Schrankó 82'), Borsi (Karvalics 60'), Kovács (Zombori 82'), Pekker, Tompó (Burcsa 77'), Benedek
Edző: Stranyóczky László

Gázművek MTE: László, Tóth, Bodó, Szekeres, Nagy, Palkó (Tari 62'), Gubán (Balogh 46'), Holczer, Bíró (Gaál 87'), Vida (Pusztai 46'), Mbemba (Németh 73')
Edző: Metzger Tibor

Gólszerző: Nagy 53'

25' A Rojik játékosa egy 16-osunkon belülre juttatott labdát 8-10 m-ről (a kapunnkal alapvetően szemben, csak kissé balra), a védőink lába mellet laposan a hosszú alsó irányába lő, amit László Peti vetődve, remek érzékkel hárít. A kipattanót a hosszún érkező Rojik játékos elől Palkó Sanyi becsúszva menti.

37' A 16-osunk baloldali oldalvonalának közepén sikerül a Rojik játékosának bejutnia, aki kb. 12 m-ről laposan kapura lő, László Peti pedig lábbal hárít. A mezőnybe visszakerülő labdát jobb oldalról, a kapunktól 22-23 m-ről az ötös hosszú sarka felé ívelik, amire László Peti kimozdul, de nem tud hozzáférni a labdához, amit a Rojik szerencsére az üres kapu mellé fejel.

40' Egy hazai szabadrúgás után László Peti kiüti a labdát, amely visszakerül a Rojikhoz. 10-11 m-re a kapunktól kavarodás alakul ki, amelynek következtében kétszer is sikerül (egyszer Tóth Gerinek) 6-7 m-en blokkolni az ellenfél lövését, s végül sikerül felszabadítanunk.

53' Palkó Sanyi próbál betörni baloldalról az ellenfél 16-osára, de inkább lövésre vállalkozik, ami nem sikerül túl jó, mert a labda a védőn megpattanva 17-18 m-re, középre hullik, ahol azonban érekzik Nagy Rudi, aki megszelidítve a labdát, laposan a hosszú alsó sarkba lő, a kapus vetődik, de a pálya talaja miatt pattogó labdát nem sikerül hárítania. 1-0!

56' Egy tanítanivaló baloldali középre ívelés után Bíró Tomi pattanásból, a 16-os vonalának közepéről kapura lő. A gólunkéhoz kísértetisen hasonló pályát leíró labdát (szintén laposan a jobb alsó sarokba tart) ezúttal Szandavári bravúrral szögletre tornázza.

82' Egy jobboldali Rojik beadás után (a 16-osunk sarkáról) a hosszún 6-7 m-en érkező Rojik játékos még kapura tud fejelni, de a szerencsére nem igazán erős fejest László Peti vetődve hárítani tudja.

90' Egy baloldalról, kb. 23-24 m-ről beívelt Rojik szabadrúgás után a hazaiak még 10 m-ről kapura tudják tenni úgy a labdát, hogy az a gólvonal előtt egy méterrel tartózkodó védőnkön felpattanva a jobboldali kapufa és a keresztléc találkozásának magasságában épphogy fölépattan.

Metzger Tibor: Katasztrófális talajon kellet játszanunk, és ehhez nem megfelelő taktikát választottunk, ezért vált nehézzé a mai mérkőzés, de a lényeg a három pont.

Stranyóczky László: Gratulálok a Gázművek csapatának! Igen gyenge színvonalú mérkőzésen egy jól eltalált lövéssel nyertek. Sajnos a játékvezető nem volt a helyzet magaslatán.


2010.10.23., 11:00
10. forduló

Gázművek - Kelen SC 0-1 (0-0)
Sujtás u., 100 néző, Vezette: Döme, Asszisztensek: Kovács P., Lovász

Gázművek MTE: László, Tóth, Bodó, Szakállos, Nagy, Palkó (Tari 46'), Holczer (Vida 87'), Pusztai, Bíró, Gaál (Elmájer 61'), Mbemba (Gubán 58')
Edző: Metzger Tibor

Kelen SC: Kondor, Benkő, Ottlik, Bernáth, Fehér, Labundy (Kis 71'), Takács, Szedlák, Urbánkovics (Stanca Vass 90'), Prainer (Nagy 64'), Gegesi-Kiss (Nemes 86')
Edző:

Gólszerzők: Gegesi-Kiss 68'

6' Első helyzetünk a mérkőzésen; egy előre rúgott labdát Gaál Miki kezel le a 16-oson belül, majd kb. 12 m-ről rálövi a hosszú (jobb) alsó irányába, amit Kondor (aki kb. 7-8 évvel ezelőtt a Gáz ifiben, és néhány mérkőzés erejéig a felnőtt csapatban is védett) vetődve bravúrral hárít. A kipattanó a hosszú ötös sarka magasságában tartózkodó Mbemba Forestehez kerül, aki kapura lő, de a rövid sarkon a kaput fedező két Kelen védő közül az egyik blokkolin tud, a labda pedig elhagyja az alapvonalat. Szöglet.

18' Nagy Rudi kap egy remek kiugratást a 16-os előterében, a labdát maga elé pöcköli, de a nyakán loholó védő szorításában 10-11 m-ről, a kimozduló Kondor fölött csak kapu fölé tudja lőni.

28' Megvillan a Kelen csapata is; a középpályáról fellőtt labdájuk a 16-osunk (ő szempontjukból) jobboldali sarkához érkezik, amit a csatáruk kissé előrehajolva, de még kapura tud továbbítani. A hosszú fele tartó félmagas labdát László Peti vetődve oldalra üti.

68' Váratlanul vezetést szerez az ellenfél. Szakállos Zoli próbálja meg a középpálya bal oldaláról (még a középpálya vonala előtt) középre, előre belőni a labdát, amely hátba talája a Kelen játékosát, akiről az úgy pattan visszafelé, kapunktól kb. 30 m-re, középre, hogy a Bodó Jani mellet álló Gegesi-Kiss pont letudja venni, és egy ütemmel hamarabb startolva Janival a nyakán egyedül kapu fele tudja vinni. Amikor kb. 10 m-re ér a kapunkhoz, a kimozduló László Peti feje mellet a hálóba lő. 0-1.

73' Elmájer Tibi fele pattan a labda a Kelen 16-osának jobb sarkánál. A lefele eső játékszert Tibi még a levegőben eltalálva, kapásból a hosszú felső sarok fele küldi, nemsokkal tévesztve célt.

84' A Kelen baloldali szabadrúgása után a labda a középen, 6-7 m-en üresen álló ellenfél játékoshoz kerül, akinek a jobb alsóba szánt lövését a kapuból kirobbanó László Peti hatalmas bravúrral hárítani tudja.

Kelen SC: BLSZ I-es szinten kiemelten jó mérkőzést játszottunk. Két jó csapat küzdött ma, és kis szerencsével sikerült a három pontot megszereznünk.


2010.10.09., 11:00
8. forduló

Gázművek - TFSE 2-0 (2-0)
Sujtás u., 100 néző, Vezette: Kása, Asszisztensek: Bartkó J., Csete

Gázművek MTE: László, Tóth, Bodó, Szekeres, Tari (Horváth 89'), Nagy, Bíró (Vida 85'), Gubán (Gaál 70'), Szakállos, Pusztai, Elmájer (Mbemba 58')
Edző: Metzger Tibor

TFSE: Nagy, Fenyvesi, Puskár, Zöld (Gyenei 70'), Orosz, Heilman (Selmeczy 61'), Marton, Takács, Virág (Augusztini 69'), Szilágyi (Keresztes 57'), Kincses
Edző: Pári Sándor

Gólszerzők: Elmájer 9', Nagy 45'

Az első játékrészben a két gólon kívül más említésre méltó esemény nem történt.
A 9. percben Nagy Rudi a 16-os jobboldali vonala és az alapvonal találkozásától még néhány méterrel beljebb viszi a labdát, majd laposan középre lövi, és az ötös hosszú oldalán érkező Elmájer Tibi a jobb alsó sarokba továbbít. 1-0! A kapus már nem ért vissza a hosszúra.
A 46. percben szintén az ellenfél 16-osának jobboldali vonala mellől, csak kissé kijebb (a kaputól kb. 18-19 m-re) szabadrúgáshoz jutunk, amit Bíró Tomi csavar át a hosszúra, és az ötös hosszú sarka magasságából 7-8 m-ről Nagy Rudi remek fejessel a rövid felsőbe bólint. 2-0!

A második félidőben még volt két lehetőségünk, amiből sajnos nem sikerült további gólokat szereznünk. A TF az egész mérkőzés során csak néhány távoli lövéssel és fejessel próbálkozott (ezek László Petinek nem okoztak különösebb gondot), pontosabban volt egy baloldali kiugratásuk, mely során László Peti előbb kimozdult, majd visszatáncolt a kapuba, de szerencsére a TF játékos nagyon rosszul találta el a labdát, ami így a kapu rövid oldala mellett hagyta el a játékteret.

Jármer Gábor (kapusedző): Gyenge szinvonalú mérkőzésen a Gázművek kihasználta a hibáinkat, és így megérdemelten nyert.

Metzger Tibor: Kiemelendő, hogy ismét kapott gól nélkül tudtuk lehozni a mérkőzést. Ebből a szempontból nagyon elégedett vagyok. Emellett szerencsére gólokat is tudtunk lőni, és voltak további helyzeteink is. Egy stílusosan játszó TF ellen sikerült nagyon fontos győzelmet aratnunk.


2010.10.02., 14:00
7. forduló

Vízművek SK - Gázművek 0-2 (0-0)
Váci út, 50 néző, Vezette: Leél-Őssy, Asszisztensek: Antal, Milavecz

Vízművek SK: Cseri, Kiss, Bácsfalvi, Baranyi Zs., Sasvári (Szabó 68'), Gráf (Szoboszlai 80'), Séfer (Rugási 63'), Simon, Turnai (Riba 72'), Baranyi P., Izsák (Mester 81')
Edző: Csurgó Károly

Gázművek MTE: László, Tóth, Bodó, Balogh (Szakállos 46'), Szekeres, Nagy (Wallenstein 76'), Holczer, Gubán (Németh 81'), Pusztai, Vida (Bíró 46'), Mbemba (Tari 65')
Edző: Metzger Tibor

Gólszerzők: Gubán 54', Bíró 71'

6' A Vízművek jobboldali szögletére középen, 7-8 m-en a  hazaiak játékosa szerencsére nem pontosan érkezik, de lábbal még így is beletud úgy érni a labdába, hogy az közepes erőséggel László Peti mellé tart, aki elvetődve húzza magához a játékszert.

8' Hazai szabadrúgás a pálya jobboldalán, kapunktól kb. 25 m-re. Az erősen meglőtt, középre tartó labda ravaszul csapódik László Peti előtt, aki végül lábbal hatástalanítja a löketet, oly módon, hogy a pattanás pillanatában a lábszárával a földhöz szorítja azt.

13' Ismét Vízművek szabadrúgás, nagyjából ugyanarról a helyről, mint az előbb, csak valamivel közelebb a kapunkhoz: a hasonlóan jól eltalált lövés nagy erővel csapódik a felsőléc közepe alá, de László Peti egy látványos repüléssel a kapu fölő öklözi azt.

26' Izsák Csongort ugratják ki a hazaiak a középpálya bal oldalán, 25 m-re a kapunktól, aki védőink szorításában elfut a 16-osunk baloldali vonala felé, majd azon átjutva 13-14 m-ről kissé éles szögből a hosszú felső irányába lövi a labdát, amit László Peti a szöget jól zárva vetődve üt ki.

36' Baranyi Zsolt viszi át félpályán a labdát, majd gondol egyet, és 35-40 m-ről rálövi, a hosszú röppálya végén az erősen csapódó labda végül a bal kapufánk, és a keresztléc talákozására vágódik, ahonnan elhagyja a játékteret.

43' A baloldalról a Vízművek 16-osának közpére belőtt labdánk Bodó Janiról felpattanva esik le a hosszún, 8-9 m-re az ellenfél kapujától, a leeső labdát a bevetődő Tóth Geri nem tudja jól és erősen eltalálni, ezért azt Cseri végül könnyedén hárítja.

47' A szünetben beállt Bíró Tomit ugratjuk ki 20 m-en a 16-os jobboldali vonalánál, aki erőszakosan előbb alapvonal fele, majd befele tör, és védője szorításában 8 m-ről a rövid alsót veszi célba, a lövést azonban Cseri lábbal szögletre rúgja.

54' Tóth Geri 25 m-ről, a pálya jobboldaláról remekül ugratja ki a 16-os vonalában fölállt Vízművek védők között Bíró Tomit, aki lekezelve a labdát a 16-os közepe fele törve egy az egyben áll Cserivel szemben, de nem lő, hanem inkább lepasszolja balra a mellette futó Gubán Lacinak, aki az üres kapuba gurít. 1-0! Ez volt tavalyi házi gólkirályunk első gólja a szezonban.

71' Holczer Gabi mesterien íveli fel alabdát a pálya jobb oldaláról a hosszú oldalra, ahol a 14-15 m-en álló Bíró Tomi hozzáérve maga elé teszi azt, majd párat lépve egy laza mozdulattal a kimozduló Cseri mellet a kapu közepébe helyez. 2-0!

84' Vízművek lehetőség: jobboldali beadásuk után a hosszún érkező Mester Attila veheti át a labdát, aki 7 m-ről a rövid alsót célozza, de László Peti vetődve hárít.

A mérkőzés összegzéseként leszögezhetjük, hogy 2-0-ás győzelmünk a játék képe alapján kissé túlzó, hiszen az első félidőben szinte csak a Vízműveknek adódott helyzete, és többször László Peti remek védésein múlt, hogy nem kerültünk hátrányba. A második félidőben elsősorban egy remek passznak, illetve egy egyéni megoldásnak volt köszönhető, hogy sikerült két gólt szereznünk, s itt már a Vízművek támadásai sem voltak annyiira hatákonyak mint, az elsőben. A mérkőzés emberei egyértelműen kapusunk, László Peti, illetve Bíró Tomi voltak.

Csurgó Károly: Az az igazság, hogy a jobbik csapat nyert, mondjuk sokat hibáztunk hátul. Míg az első félidőben a Gázművek helyzetig sem jutott, addig a második félidőben mi ragadtunk be, és a későbbiekben ezen már nem tudtunk változtani.

Metzger Tibor: Jó erőkből álló Vízműveket sikerült egy nagyon taktikus, fegyelmezett játékkal fölülmúlnunk. A cseréink is jól sültek el, s ennek köszönhető a siker.


2010.09.25., 11:00
6. forduló

Gázművek - Nagytétény SE 0-0 (0-0)
Sujtás u., 100 néző, Vezette: Zimonyi, Asszisztensek: Vörös, Tamássy

Gázművek MTE: László, Tóth, Bodó, Szekeres, Tari, Nagy (Gaál 46'), Holczer, Gubán, Szakállos (Wallenstein 73'), Pusztai, Elmájer (Vida 79')
Edző: Metzger Tibor

Nagytétény SE: Czigány, Kégler, Tamási, Mergl, Gál, Alex, Godár, Deli, Tóth (Párizs 29'), Silva (Nemes 85'), Bozai (Kun 90')
Játékosedző: Tamási Zoltán

A 27. percig mindkét oldalon egy-egy lehetőséget jegyezhettünk fel. Mi egy 25 m-es, hosszú alsó sarok fele tartó lövéssel kísérleteztünk, amit Czigány érdekes mozdulattal tolt szögletre, majd a Nagytétény 16-osról eltalált lövése vágodott nem sokkal a felsőlécünk fölé. Az említett 27. percben azonban váratlan fordulat történt; Szakállos Zoli félpályáról felívelve ugratta ki Elmájer Tibit 23-24 m-en, aki nem tudta jól átvenni a labdát, amely továbbpattant, és a 16-oson kívülre kifutó, épp odaérő Czigány teste mellett logó bal karjában akadt el. A játékvezető szándékos kezezésért kiállította a kapust, amit szerény véleményem szerint helyesen tett, hiszen bármennyire is levolt szorítva a teste mellett, ha nincs ott, akkor a labda az üres kapu fele szállt volna tovább. Czigány helyére- a Nagytéténynek cserekapusa nem lévén - Párizs állt be a kispadról, akiről a mérkőzés további kiemenete során megállapíthattuk, hogy feltehetően életében nem először állt kapuban. Az első félidő legnagyobb lehetőségét a 30. percben hagytuk ki, amikor egy jobboldali támadásunk után Gubán Laci előre vetődve tudta csak a jól kimozduló Párizs mellett elkotorni a labdát a rövid alsó sarok irányába, azonban az egyik vendég védő a gólvonal előtt még becsúszva szögletre tudott menteni. A kiállítás után egyébként azonnal visszazárt a Nagytétény, s ez volt jellemző a második félidőre is; 10 emberrel védekeztek, és kontrákra rendezkedtek be, mi pedig megpróbáltunk valahogy gólt szerezni. A baj csak az volt, hogy nagyon a kaput sem találtuk el, és az alkalmi kapus, Párizs is magabiztosan védett. Pedig így is lett volna több esélyünk a gólszerzésre: például a jobboldalról a kapusra rávezetve a labdát 9-10 m-ről a hosszú kapufa mellé lőttünk, vagy a legvégén egy szöglet utáni helyzet, aminél ha kapásból ellőttük volna a labdát, és nem kezeljük le, gól lehetett volna belőle. Ugyanakkor a Nagytéténynek is volt lehetősége kontrából, 10 perccel a vége előtt például egy jobb oldali beadásukat Pusztai Attila épphogy csak eltudta pöckölni a hosszún érkező nagytétényi elől, a beívelésre kimozduló László Peti már verve volt.
Összességében a kiállítás utántól elmondható, hogy a visszaállt nagytétényi csapatot megpróbáltuk feltőrni, de ehhez talán nem kockáztattunk kellőképpen, nem akartuk a védelmet gyengíteni azzal, hogy egy plusz csatárt hozunk be, hátha úgy sikerül gólt szereznünk.

Tamási Zoltán: Nagyon nagy csatát láthattak a nézők. Úgy érzem most a Gázművek egy kicsivel jobb volt, de mi nagyon taktikusan játszottunk, és úgy készültünk egész héten, hogy itt nekünk az egy pont is pont.

Metzger Tibor: Úgy gondolom, hogy a mérkőzés kilencven percéből nyolcvanon felbillent a pálya, és ekkor gyakorlatilag végig az ellenfél térfelén tartózkodtunk. Sajnos betegség és sérülés miatt hiányzott néhány olyan kreatív labdarúgónk, akik talán az ilyen mérkőzéseket eltudják dönteni. A számtalan lehetőségből illett volna egyet értékesítenünk.


2010.09.08., 17:30
1. fordulóból elmaradt mérkőzés

Gázművek - KISE 4-1 (4-0)
Sujtás u., 50 néző, Vezette: Bánki, Asszisztensek: Berényi, Vad

Gázművek MTE: Szalamie, Tóth, Bodó, Szekeres, Tari, Nagy (Wallenstein 70'), Mbemba (Vida 57'), Bíró (Gubán 46'), Szakállos, Gaál (Németh 79'), Balogh (Buhály 46')
Edző: Metzger Tibor

KISE: Skadra (Jónás 46'), Csaplár, Dorsch, Röst, Nyéki (Deli 46'), Nyári, Biczi, Fehér, Csemer, Papp (Kolompár 46'), Tóth
Edző: Kardos József

Gólszerzők: Bíró 22' + 35', Szakállos 30', Gaál 34' (11-esből) ill. Tóth 50'

Borús, esőre álló időben játszottuk le az első fordulóból elmaradt bajnoki mérkőzésünket az eddig veretlen KISE csapata ellen, akiknek az utolsó pillanatban sikerült összeállniuk, és még 15 perccel a meccskezdés előtt sem voltak fenn a pályán melegíteni.
A mérkőzés első negyed órájára ugyanaz volt a jellemző, mint az RSC elleni mérkőzésünk egészére; nem forogtak nagy veszélyben a kapuk, csupán egy-két távoli lövésénél, vagy szabadrúgásnál akadt könnyű dolga a kapusoknak.
A 17. percben azonban - akkor persze még nem lehetett tudni - beindult a "Gáz-henger"; Bíró Tomi végzett el szabadrúgást a KISE kapujától 25 m-re, jobboldalon. Az ötös hosszú sarkára ívelt labdáját Tóth Geri viszonylag éles szögből a rövid alsó sarokra fejelte, Skadra azonban lábbal szögletre mentett.
A 22. percben viszont ő is tehetetlen volt. Szakállos Zoli tört előre 25-30 m-en a középpálya jobboldalán, majd huszonegynéhány méterről középre gurított a 16-os középvonala magasságába, de a labdája nem volt pontos, ezért Bíró Tominak vissza kellett lábbal nyúlnia érte, aki ezután a 16-os közepén álló Mbemnba Forestehez passzolt. Foreste megpróbálta egy helyben megtartani, de a labdába belepöckölt az ellenfél védője, így az 3-4 m-re felpattant, és pont jó helyen esett le, mert a kaputól 9-10 m-re, az ötös baloldali sarkának meghosszabbításában álló Bíró Tomi kapásból úgy lőtte el a leeső labdát, hogy az a kapus mellet besurrant a rövid (jobb) alsó sarokba. 1-0!
Nem sokkal ezután; a 30. percben sikerült megdupláznunk az előnyünket! Szakállos Zoli vezette ismét a labdát ezúttal a középpálya bal oldalán 35-40 m-re a kaputól, és mivel senki nem támdta le, gondolt egyet és 35 m környékéről váratlanul nagy erővel rátűzte a labdát, amely 5-6 m-re a kapu előtt pattant le, és kicsit meg is csúszott, Skadra pedig feltehetően nem tudta eldönteni, hogy kézzel, vagy lábbal reagálja le a lövést, így az végül a lendülő lába mellet a rövid alsóba vágódott. 2-0!
És innentől kezdve felpörögtek az események: előbb Bíró Tomi 14-15 m-ről kapura lőtt lövésébe ért bele a KISE egyik védője, épp annyira, hogy a labda centikkel vágódott a felső léc fölé, majd egy remek jobboldali kiugratás után 11-12 m-ről nem lőttük kapásból rá, hanem még egy cselt bevetve tovább vittük az alapvonal fele, s az onnan kapu előtt a hosszúra tett labdába a KISE játékosa kézzel ért bele, a támadás tovább ment, de hosszún Bíró Tomi a labdát mellé rúgta, így a játékvezető az előnyszabály alkalmazása után megitélte a 11-est, amit Gaál Miki higgadtan a bal alsó sarokba rúgott. 3-0!
Nem telt el egy perc sem, amikor a balodalon kiugratott Bíró Tomi 20-25 m-en kapura tört, védők nem igazán voltak a környékén, s az előtte 20 m-en lepattanó labdát a kimozduló kapus fölött a hálóba emelte. A 35. percben már 4-0-volt a ide!

A szünetben mi kettő, az ellenfél három helyen változtatott (kapust is cseréltek), az eső pedig lassan elkezdett szemerkélni, majd esni, ami egyre inkább csúszóssá tette a pályát, és a vastag felhőréteg a látási viszonyoknak sem igazán kedvezett, de lényegében nem zavarta a játékot.
A második játékrész elején visszavettünk a lendületünkből, ami hamar megbosszúlta magát; az 50. percben Tóth csinált egy remek cselt a kapunkkal szemben, kissé jobbra 22-23 m-en, majd azzal a lendülettel spiccel egy gyors és erős lövést eresztett meg, ami bevágódott a felsőléc alá. Ezzel 4-1-re módosult az állás.
A továbbiakban rengeteg lehetőségünk volt előnyünk növelésére, de a KISE-nek is akadtak momentumai; Szalamie Gergőnek például egy vizes talajon rendkívül kellemetlenül megcsúszó, a rövid alsó sarokba tartó lövést kellet hárítani egy szabadrúgásuk után. Rengeteg kiugratásunk volt, melyek során sokszor sikerült alapvonalig levinnünk labdát (sokszor sajnos túl körülményesek voltunk és a védelem visszaért), de azokat nem tudtuk jól beadni, mert vagy a szünetben beállt Jónás húzta le a próbálkozásokat, vagy lecsúszott a beívelésünk. Buhály Gergőnek kettő, Gubán Lacinak egy ilyen lehetősége volt. Egy 11-es gyanús szituáció is adódott, de Bánki játékvezető úgy ítélte meg (jó kérdés, hogyan...), hogy a 16-os határán, de már egyértelműen belül Vida Krisztiánnal szabálytalankodó Jónás megmozdulásánál nem büntetőt, csak szabadrúgást adott. A számos lehetőség ellenére az eredmény nem változott. Az első félidő remek negyedórás periódusának köszönhetően lényegében eldöntöttük a mérkőzést, a második játékrészben már nem koncentráltunk annyira, és a cseréknek is tudtunk játéklehetőséget biztosítani. Egyedüli 100 %-os csapatként vezetjük a tabellát!

Kardos József: Sajnos a csapat egyik fele csak a mérkőzés elkezdése után érkezett meg, és ez nagyon meglátszott az eredményen.

Metzger Tibor: Az első félidőben profi módon sikerült négygólos fórt szereznünk, jó helyzetkihasználással, remek és labdabizos játékkal. A második félidőben is ezt szerettük volna folytatni, csak sajnos itt már hiányzott a jó helyzetkihasználás, számos ziccerünk volt, amit be kellett volna rúgnunk. Sajnos ez nem sikerült, az ellenfél pedig szerzett egy szép gólt, így beállítva a 4-1-es végeredményt.


2010.09.04., 11:00
3. forduló

Gázművek - RSC 1-0 (0-0)
Sujtás u., 80 néző, Vezette: Antal, Asszisztensek: Vörös, Rózsa

Gázművek: László, Tóth, Bodó, Szekeres, Gubán (Gaál 66'), Holczer, Bíró, Nagy, Pusztai, Mbemba (Vida 61'),  Buhály (Balogh 61')
Edző: Metzger Tibor

RSC: Dévényi, Balogh (Forgács 62'), Zakhar, Nagy D., Bencze (Tajti 62'), Zsemle, Windberger (Unger 73'), Kotymán, Nagy G., Kiss, Kasinszky
Edző: Czinege László

Gólszerzők: Pusztai 68' (szabadrúgásból)

A mérkőzés kezdete előtt fél órával szerencsére elállt az eső, de a pálya az első félidőben így is csúszos volt, és ez értelemszerűen nem könnyítette meg a játékosok dolgát. Rengeteg pontatlan labda és rossz labdaátvétel jellemezte az első játékrészt. Az első húsz perc számottevő esemény nélkül zajlott le, lehetőségekhez sem igen jutottak a csapatok, maximum egy-két nagyon távoli lövéshez, ami messze elkerülte a kaput. Az első említésre méltó momentumot a 25. perc környékén jegyezhettük fel, amikor egy baloldali szögletünk után a hoszzú ötösre leeső laddánál az RSC védelme nem állt a helyzet magaslatán, végül azonban nem sikerült lövőhelyzetbe kerülnünk, és nagy üggyel bajjal a vendégek szögletre tudtak menteni. A félidő vége fele az RSC csapata egy 16-oson belülről a hosszú sarok irányába meglőtt nem túl erős labdát juttatott a hálónkba, de mivel a lövés nem ment volna be, az ellenfél csatára kénytelen volt a hosszún (majdnem a gólvonalon) beleérni, hogy gól legyen, így viszont a bíró -  a partjelző intésére - teljesen jogosan lest intett, és érvénytelenített a találatot.

A második félidőben sem igazán változott a játék képe; helyzetek, sőt lehetőségek sem igazán adódtak. A félidő legkomolyabb helyzetét Pusztai Attila hagyta ki, amikor egy jobboldali kiugratás után egy kicsit ugyan hosszan tolta meg a labdát az ellenfél ötösének jobb sarka magasságába, de az alapvonal előtt még elérte, csak sajnos a lövés a rövid alós helyett a kapu mellet közvetlen elhagyta a játékteret, pedig az RSC kapusa már a hosszú sarok irányába dőlt el. A 68. percben némileg váratlanul mégis gól született; szabadrúgást kaptunk az ellenfél kapujától 23-24 m-re, amit Pusztai Attila - kihasználva a rosszúl felállított sorfalat - laposan a sorfal "lába" mellet a rövid alsó sarokba lőtt. A labda ráadsául még megycsúszott a vízes füvön is, Dévényi még hozzá is ért, de mr csak beljebb tudta segíteni a labdát. 1-0!
A hátralevő időben visszább álltunk, őriztük az eredményt, és részben átadtuk a kezedeményezést az RSC csapatának. Szerencsére ez nem bosszúlta meg magát, és végül sikerült begyűjtenünk a fontos három pontot, így két meccsből két győzelemmel állunk! Szerdán következhet a KISE csapata!

Czinege László: Úgy gondolom, hogy tipikus egygólos mérkőzés volt, és sajnos azt az egy gólt nem mi szereztük. Érzésem szerint reálisabb lett volna egy döntetlen. Mindkét csapat nagy taktikai harcot vívott, jól zártak a védelmek, jól zárták le a területeket. Egy-egy helyzet volt itt is, ott is, és nagy bruszt, tehát az X reálisabb eredmény lett volna. Véleményem szerint a szerencsésebbik csapat nyert.

Metzger Tibor: A tavalyihoz képest egy óriásit fejlődő ellenféllel találkoztunk, akik azt gondolom - igaz, hogy még korai ilyet mondani de - talán a bajnokság végén, a végelszámolásnál is ott lehetnek az élbolyban. Egy nagyon kulturált, nagyon jó csapatot sikerült legyőznünk 1-0-ra. Idén pont ez is a célunk, hogy ha nem is túl szép játékkal, de a három pontot mindenféleképpen - teljesen mindegy milyen formában - abszolválnunk kell.


2010.08.08. 17:00
Magyar kupa 1. forduló

(
Képek)
(Deák Miklósnak a mérkőzésről a Sportszelet újságnak írt tudósítása itt elovasható, képei itt megtekinthetők. Nagyon szépen köszönöm ezúton is!)

Gázművek-Gödöllő 1-1 (0-1, 1-0, 0-0, 0-0), tizenegyesekkel 3-4
 
Sujtas u., 50 néző, Vezette:

Gázművek: László - Buhály - Balogh - Bodó - Tóth - Bíró - Holczer - Nagy R. - Pusztai - Elmájer (Vida                    (Fekete)) - Gubán (Szakállos)
                   edző: Metzger Tibor

Gödöllő: Tóth Gy.- Csernyák - Smeló - Kerecsényi - Hevesi - Bánki - Nagy - Kővári - Katona - Switzer -                Lovrencsics
               cserék: Gróf, Müller, Barkóczi, Király, Tóth B, Miranda, Sztriskó
               edző: Lovrencsics László

Gólszerzők: Buhály (52') ill. Lovrencsics (43', 11-esből)

1. félidő

09' A Gödöllő baloldali (a 16-os vonalán történő) kiugratása után az éles szögben kapura lőtt labdát László Peti vetődve oldalra öklözi.

11' Gubán Laci 18 m-ről, a 16-os bal sarka elől elvégzett szabadrúgása centikkel száll a rövid felső sarok fölé.

25' Gödöllői szöglet után a hosszú oldalon 7 m-ről felsőlécet fejel az ellenfél, a rövid oldali ötösre kipattanó labdát kivágjuk.

28' A 25 m-ről (középről) meglőtt gödöllői labdát László Peti magabiztosan fogja.

40' Nagy Rudi mintaszerűen ugratja ki a jobb oldalon Pusztai Attilát, aki remekül ad középre a 12-13 m-en jól érkező Gubán Lacihoz, ám a védővel a nyakán érkező Gubi nem tudja teljes erőből meglőni az alászálló labdát, a lövés így is kapura megy, de az ellenfél kimozduló kapusa jobbra vetődve hárítani tud.

43' Egy középpályáról előrelőtt labda a 16-osunk jobboldalára érkezik, amit a nagy lendülettel érkező ellenfél játékos a 16-os oldalvonala mentén (még belül) kissé kifele haladva elér, a kiugratásra érkező László Peti egy ütemmel később ér oda, mint a csatár, akinek a hozzáér a lábához, amikor elakarja vinni mellette a labdát, ennek következtében elesik. 11-es és Peti sárgalapot kap. A 11-est a gödöllői játékos magabiztosan a jobb alsó sarokba rúgja. 0-1.

2. félidő

52' Elmájer Tibi passzolja be a labdát a 16-os baloldali vonalánál a 16-oson belülre Buhály Gergőnek, aki tol egyet rajta, és jó 12-13 m-ről középmagasan kapura lő, a labda hozzáér egy gödöllői védő kezéhez, amin kissé irányt változtat, így a kapust valamelyest becspava a rövid alsó sarokban köt ki, épphogy áthaladva a góülvonalon. 1-1!

58' Bíró Tamás egy csel után a kaputól 20 m-re, a jobb oldali alapvonalról beadja a labdát a hosszúra, amit  Gubi (szó szerint) lekezel, és 5 méterről a sarokba rúgja, de a bíró kezezés miatt érvényteleníti a találatot.

72' Egy veszélyes gödöllői jobboldali beadást Bodó Jani fejjel épphogy kitud csúsztatni az ötösünk hosszú oldalán érkező támadó elől.

79' Bíró Tamás aze ellenfél 16-osának jobb sarkától egy kicsit beljebbről a rövid alsó fele céloz, de a lövést a gödöllői kapus vetődve hárítja

81' A vendégek a 16-osunk jobb oldalának alapvonal felöli részére ívelik a labdát, és az onnan rálőtt nem túl erős, de veszélyes lövést a szöget jól záró László Peti az alapvonal fele visszavetődve szögletre üti.

Hosszabbítás 1. félidő

Két lehetőségünk adódott: az elsőt Bító Tamás a 16-os jobb oldaláról a kapu közepébe lőtte, amit a kapus fogott, a másodikat szintén ő (egy jobboldalról érkező ívelés után a hosszún már az alapvonal fele kisodródva) a kapus mellett nem túl erősen ellőve 10 m-ről, kiszorított szögből az oldalhálóba rúgta.

Hosszabbítás 2. félidő

Egy jobboldali beadásunk után az ötösön a labdát lekezelő Bodó Jani már nem tudott kapura lőni, mert mikor ráfordult volna, a kapus rávetődött a lábán levő labdára.

Tizenegyesek:

Gázművek:

1. igen (Bíró)
2. nem (Pusztai, jobboldalra tatró középmagas lövés a vetődő kapusról kapufára pattant)
3. igen (Fekete)
4. igen (Balogh)
5. nem (Bodó, a baloldalra menő lövést a kapus vetődve hárította)

Gödöllő:

1. igen
2. igen
3. igen
4. nem (laposan a jobb kapufa mellé)
5. igen