Beszámolók (Felnőtt)


2020.03.14. (szombat) 11:00
19. forduló

ASR Gázgyár - Testvériség SE 2-1 (1-0)
Sujtás u., zártkapus; Vezette: Agócs R.; Asszisztensek: Reszler, Kovács M.

ASR Gázgyár: Zubány G., Keresztessy, Balogh, Scheiber, Miklósi (Leiner 58'), Ivancsó, Nagy (Sebestyén 92'), Balló, Szántó, Cséka (Czinege 66'), Sergő
Edző: Lászka Balázs

Testvériség SE: Zubány M., Ubrankovics, Szijártó, Alm, Pósa, Somogyi, Bódis, Pálmai, Tóth (Sztojanovits 56'), Győrfi (Maurovics 14'), Deschelák
Edző: Kollár Zsolt

Gólszerzők: Balló 38', Sergő 92' ill. Pósa 84'

Több szempontból is rendhagyó módon folytatódott számunkra a bajnokság, hiszen egyrészt a két "kimaradt" hétvége miatt már három hét telt el meccs nélkül a legutóbbi, egyben első tavaszi bajnokink óta, másrészt az MLSZ központi, a kormányhatározatot is felülbíráló intézkedései értelmében zárt kapuk mögött kellett megrendezni, a koronavírus terjedéséből kifolyólag. Aktuális ellenfelünkkel, a Tesivel szinte mindig szoros, nyílt sisakos mérkőzéseket szoktunk játszani, és ez nem volt másképpen az elmúlt ősszel sem, amikor 2-1-re győztek ellenünk a Bánkút utcában. A tavaszuk eddig parádésan alakult, hiszen három győzelmet gyűjtöttek be, nem is akárkik ellen, mivel a Pénzügyőr, a Csepel és a Vízművek skalpját szerezték meg. Bár a kispadunkat fel tudtuk tölteni, de az eddig "megszokott" hiányzóinkhoz sajnos továbbiak is csatlakoztak, mást nem mondjunk, az Unionével szemben kezdő védelmünkből egyedül Scheiber Bence maradt, aki a szélről most középre került Balogh Peti párjaként. Az Unione ellen félig már megnyert meccsünk tükrében azt is várhattuk a találkozótól, hogy tovább tisztuljon a kép, együttesünk mire is lehet képes reálisan a tavasszal, új vezetőedzőnkkel, Lászka Balázzsal. A kapuban ezúttal is a Zubányok csatájára került sor a Testvériség jegyében :) ! Amit tudtunk, megtettünk annak érdekében, hogy bárki figyelemmel követhesse a meccset, ugyanis élő, videós facebook közvetítést biztosítottunk.

11' Erős Testvériség kezdés után az első említésre méltó esemény, de a mi részünkről: Nagy Robi  félpályáról a jobb oldalon felívelt labdáját a 16-osra beesve Balló Harold emelte fel szorongatott helyzetben a kimozduló Zubány Miklós előtt, de jóval kapu mellé.

14' Ismét Nagy Robi ívelte fel a labdát, ezúttal középen Sergő Maricnak, aki mellel visszatette azt Szántó Daninak, aki balról-szemből, nem sokkal a 16-oson kívülről laposan lőtt a bal (hosszú) alsó sarok irányába, ám közepes erejű lövését vetődve fogta Zubány Miklós.

27' Baloldalról, nem sokkal az alapvonal mellől végzett el szabadrúgást Nagy Robi, ami nem sikerült túl jól, mert a vendégek kivágták, majd a Robihoz visszakerült és újra betett labdát szintén, amivel a középvonaltól Pálmai ugratta ki üresbe Maurovicsot, aki kisebb labdacipelés után, a 16-osunkra jobbról-szemből belépve, laposan a jobb (hosszú) alsónk felé gurított, ami épphogy csak elkerülte azt. A félidő helyzete maradt ki!

31' Nagy Robi passzolta fel jobboldalon laposan a labdát Balló Haroldnak, aki a 16-os sarkánál csinált egy visszahúzást, majd befelé tolva eltekerte azt a jobb (hosszú) alsó felé, amit Zubány Miklósnak kellett kiszednie onnan szögletre.

38' Baloldali támadásunk során Somogyi került a földre, ami után játékvezetői labdával folytatódott a játék, és amit az odaálló Balogh Peti az új szabályok értelmében a labdaejtést követően már közvetlenül megjátszhatott, így kb. 25-30 m-ről be is ívelte azt a Testvériség kapuja elé, ahol a 16-oson két védő között érkező Balló Harold felugorva, a kelleténél még kintebb álló Zubány Miklós fölött a kapu bal oldalába fejelt. 1-0!

63' Sztojanovits végzett el szabadrúgást középről, kb. 25 m-ről, amit beívelt balra a védelmünk mögé, amit az ötös sarka tájáról kapunkra lőttek, ám a szöget jól záró Zubány Gabiban elakadt a labda.

71' Bódis - Somogyi jobboldali összjáték után utóbbi vitte el a lasztit az alapvonalunkig, majd átívelt az ötösünk túloldali sarka irányába, ahonnan Pálmai épphogy a kapunk bal (hosszú) alsó sarka mellé fejelt.

82' A kezdőkörből végzett el gyors szabadrúgást a Testvériség, amivel baloldalon leindították Somogyit, aki Pálmaihoz továbbított, aki az alapvonalunk előttről, viszonylag kiszorított szögből, kb. 8 m-ről lőtt, de a labda szerencsénkre elzúgott a kapunk előtt.

84' Miután egy jobboldali Tesi beadás után kétszer is csak gyertyát rúgva tudtuk beleérni a játékszerbe, bedobással jöhettek a vendégek a jobboldalon, a szögletzászlónk mellettről, aminek elvégzése után Szántó szabálytalankodott a bedobással majdnem megegyező helyen. A megítélt szabadrúgást Pálmai ívelte a kapunk elé, amibe a rövid kapufánk magasságában, kb. 8-9 m-en Pósa tudott fejjel úgy belecsúsztatni, hogy az védhetetlenül vágódott a kapunk jobb felső sarkába. 1-1.

89' Sztojanovits középről felívelt labdáját Leiner Soma fejelte nagyon rossz helyre, középre, a 16-osunk elé, amit Somogyi lőtt laposan a jobb alsó sarkunk irányába, ám Zubány Gabi levetődve magabiztosan fogta a kísérletét.

90'+91' Egy középről előre ívelt labdát fejelt Sergő Marci a 16-os vonala mentén balról középre, amit Balló Harold kisebb közreműködésével az érkező Czinege Bence lőtt volna kapura, ám Deschelák bele tudott blokkolni. A baloldalon kicsorgó labdát a bedobás után Sergő Marci tekerte a 16-os sarka előttről a bal (hosszú) felső sarok irányába, ám ívelt kísérletét Zubány Miklós lehúzta.

92' A találkozó vélelmezhetően utolsó támadásaként Balló Harold tette ki laposan a lasztit jobbra, a 16-os vonalára Czinege Bencének, aki középre adott: a Sergő Marci felé tartó, pattogó játékszert csatárunk Sztojanovits és Alm szorításában, kb. 11 m-ről, gyors mozdulattal, pattanás után, a vetődő Zubány mellett a jobb felső sarokba lőtte. 2-1!

A Testvériségnek már nem maradhatott ideje az újabb egyenlítésre, így az Unione meccsel ellentétben ezúttal egy szintén megnyertnek tűnő találkozót végül mégsem engedtünk ki pár perccel a vége előtt a kezünkből, hanem az utolsó pillanatban visszavéve a vezetést, sikerült begyűjtetnünk a három pontot. Ehhez nyilván a szerencsére is nagy szükségünk volt, hiszen ha a Testvériség nyerte volna meg a mérkőzést, akkor sem szólhatunk volna egy szót sem, a nagyobb helyzetek előttük adódtak, Pálmai például a második játékrészben egymaga megfordíthatta volna az eredményt. Összességében ezúttal nekünk jött ki jobban a lépés, és a múltkori találkozónkhoz hasonlóan ismételten a hazaiak, vagyis jelen esetben mi nyertünk 2-1-re. Folytatás következő hét pénteken, egy hatpontosnak tűnő meccsen, a Hegyvi..., elnézést, Svábhegy ellen, már ha addig nem szakítják félbe a bajnokságot...

Kollár Zsolt: Nehéz a megfelelő szavakat megtalálnom ahhoz, hogy ne bántsak meg senkit! A hazaiak első gólja rendkívül "sportszerű" körülmények között esett. Azt gondolom, hogy a mai labdarúgásban hiába vannak szabályok, ha egy leejtett labdát vissza akarunk rúgni, akkor az ellenfél széles körben ismert csapatkapitánya ne ívelje be direktbe a labdát középre, hogy fejeljék be. Semmi gondom nincs ezzel, csak úgy hiszem, hogy a fair play nem erről szól, de természetesen nem erre fogom a vereséget! Jobban játszottunk, mint ellenfelünk, erőnlétben jobban bírtuk, 1-0-nál visszajöttünk a mérkőzésbe, és csak nagyon kis nüánszokon múlt az, hogy a végjátékot nem tudtuk megfelelően lemenedzselni. Büszke vagyok a csapatomra, mert megtett mindent! Sajnos ilyen nyámnyila gólokat nem lehet kapni, még ezen a szinten sem, de nyílván az első kapott gólhoz hasonlóra nem lehet felkészülni. Persze az idősebbek az ilyenre nyílván azt mondják, hogy csibész, meg rutinos, nálam ez viszont inkább sportszerűtlen. De még egyszer mondom, nem erre fogom! Közelebb álltunk a győzelemhez, ám ilyen a futball, ilyen a sors, kihagytuk a helyzeteket, ők meg a végén találtak egyet egy ilyen lecsorgóból. További sok sikert kívánok a Gázgyárnak!

Lászka Balázs: Furcsa körülmények között kellett lejátszanunk ezt a mai meccset a zárt kapu miatt, ami úgy gondolom, hogy rá is nyomta a mérkőzésre a bélyegét, mert elég indiszponáltan játszott mindkét csapat. Szerintem nem is alakult ki folyamatos és jó játék a találkozón, ami egy X körüli összecsapás volt. A Testvériség egyenlítése után plusz erőket tudtunk mozgósítani, és egy úgymond szerencsés góllal meg tudtuk nyerni a mérkőzést. A meccs összképe alapján a döntetlen reálisabb lett volna, de persze örülök neki, hogy győzelemmel mutatkozhattam be hazai pályán!


2020.02.22. (szombat) 11:00
16. forduló

Unione FC - ASR Gázgyár 2-2 (1-0)
Hévízi út (III. kerület műfű), 50 néző; Vezette: Gelb; Asszisztensek: Gyana, Gendúr

Unione FC: Koncz, Szekeres, Koplányi, Scheer, Grúz, Keresztesi, Szabó (Máthé 78'), Visegrádi (Filó 30'), Lettrich, Gonzalez (Murányi 78'), Vécsi (Mayer 56' (Horváth Á. 89'))
Edző: Szabó András

ASR Gázgyár: Zubány, Lóska, Horváth, Szekeres, Scheiber (Miklósi 81'), Keresztessy (Nagy 46'), Balogh, Ivancsó, Cséka (Sergő 73'), Szántó, Balló (Schritt 81')
Edző: Lászka Balázs

Gólszerzők: Vécsi 22', Filó (11-esből) 83' ill. Cséka 64', Szántó 66'

Második tavaszi tétmeccsünkre került sor a Hévízi úton az Unione ellen, immár a bajnokság keretein belül. A zöld-feketékkel ugyanebben a leosztásban egy hónap múlva újra meg fogunk mérkőzni a Budapest Kupa 4. fordulójában is. A veretlen felkészülési időszakunk és a Bp. Kupa győzelmünk ellenére - ahogyan Lászka Balázs is nyilatkozta - még sok teendő vár az együttesre, de az mindeképpen kijelenthető, hogy a tavasz első (papíron könnyebbik) fele meghatározó lesz abból a szempontból, hogy a hajrában szükséges lesz-e intenzívebben nézegetnünk a kiesőzónában lévő NB III-as budapesti csapatok eredményeit, vagy sem. Magyarul: sikerül-e nagy valószínűséggel kiharcolni a bennmaradást a verhetőbb gárdák ellen, vagy kénytelenek leszünk az erősebbekkel szemben több bravúrt is bemutatni. Közép és hosszú távú sérültjeinkre (Baksa Bálint, Lajos Laci, Fehér Kende, Erdei Viktor, Mankó Geri) változatlanul nem számíthattunk. Csapatunk ugyanabban a felállásban lépett pályára, mint a Pénzügyőr elleni kupameccsen. A találkozó kisebb pikantériáját azt adta, hogy a korábbi válogatott Szekeres Tamás és fia, Marcell egymás ellen szerepelt, mindkettőjük rögtön a kezdőben.

8' Szabadrúgást kaptunk az Unione kapujával szemben, középen, kb. 25 m-en, amit Balogh Peti lőtt nem túl erősen a bal alsó sarok irányába, és ami nem okozott különösebb gondot Koncznak vetődve oldalra ütnie szögletre.

21' Balogh Peti jobbra kitett labdáját Scheiber Bence vitte be oldalról a 16-osig, majd laposan középre adott az ötösre, ahol a kivetődő Koncz és a bevetődő Balló Harold között átgurult a labda a túloldalra. Ez volt a félidő legnagyobb helyzete részünkről, amit már megelőzött egy balról kapu mellé ment, illetve egy középső lapos lövésünk, amire Koncz rádőlt.

22' Hiába uraltuk labdatartásban a mérkőzés első 20 percét, Vécsinek mindössze egy lehetőség elég volt arra, hogy a hazaiak megszerezzék a vezetést. A kihagyott helyzetünk megbosszulta magát, mert a jobboldalon előre tett labda után védelmünk középen nem volt elég határozott, nem tudott szerelni, amit így betettek balra Scheiber Bence mögé Vécsinek, aki viszonylag éles szögből, kb. 10-11 m-ről, a feltehetően inkább a rövid sarokra koncentráló Zubány Gabi kitett lába mellett laposan kilőtte a bal (hosszú) alsó sarkunkat a kapufánk mellett. 1-0.

25' Váratlan segítséget kaptunk, bár lehetett sejteni, hogy a gól után amúgy is visszább álló Unione további taktikáját ez az esemény nem fogja alapjaiban megváltoztatni: miután nem sokkal korábban Szántó Dániel buktatásáért már kapott egy sárgalapot Scheer, ezúttal egy Gelb játékvezető által be nem fújt lesgyanús szituáció kelleténél hevesebb reklamálásért megkapta második sárgalapját is, így tíz főre csökkent a Market-csapat létszáma.

A félidő további részében, sőt, a második játékrész első bő negyedórájában sem tűnt úgy, hogy jók az esélyeink az egyenlítésére, mert míg a vendéglátók egy kézilabdás hatosfal futballpályára átültetett változatával operáltak eredményesen, addig mi sem beadásból, sem rövidpasszos játékból nem voltunk pontosak, átlövésünk pedig egyáltalán nem volt.

64' Ekkor azonban megtört a jég! Két újoncunk, Szántó Dániel és Horváth Gábor játszott össze a baloldalon, a 16-os sarka előtt, majd előbbi az alapvonaltól nem sokkal visszább visszakapva a labdát, és középmagasan az ötösre ívelt, ahol középen Cséka Krisztofer kapásból a kapu jobboldalába lőtt. 1-1!

66' És ez még nem volt minden, bár kellett hozzá a hazaiak kapusának hibája is! Scheiber Bence adott be jobbról az ötös rövid oldalára, amire Koncz dőlt ki két kézzel kinyúlva, és úgy tűnt, hogy fogja, ám kiejtette, amit az ott tartózkodó Szántó Dániel begyűjtött, és a fekvő kapus rövid oldala mellett elvíve azt nulláról a vonal mögé továbbított. 1-2!

74' Szabadrúgást kaptunk középen, ami után a frissen beállt Sergő Marcinak íveltük be a labdát a 16-os vonala felé, aki átvétel után a jobb (rövid) alsó sarok felé lőtt, amit Koncz vetődve hárított, a róla kipattanót Szántó Dániel gyűjtötte be kapunak háttal, majd rövid labdatartás után középre gurított az érkező Balló Haroldnak, akinek közeli, középmagas lövését a hazaiak egy védője szögletre blokkolta.

77' Úgy tűnt, eldőlhet a mérkőzés, mert egy baloldalon előre tett labdánkra Szántó Dániel előbb ért oda kb. 21 m-en, mint a kapujából kifutó Koncz, aki hallható "zajhatás" mellett felrúgta játékosunkat, amiért Gelb játékvezető jogosan kiállította. Balszerencsénkre azonban a még az ütközés előtt laposan ellőtt labdánk kicsivel a jobb (rövid) alsó sarok mellé gurult.

80'+83' A kettős emberhátrányban játszó ellenfelünket teljesen érthetetlen módon mi hoztuk gólhelyzetbe azzal, hogy egy jóütemű kiugratás után a totál üresen hagyott Koplányi egyedül iramodhatott meg szemből-jobbról a kapunknak kb. 25 m-en, majd a kimozduló Zubány Gabi mellett jobbra el akarta vinni, ám elesett a levetődő, de a kezét visszahúzó kapusunkban, amiért Gelb játékvezető 11-est adott, és feltehetően kompenzálandó a túloldali esetet, még piroslapot is. A büntetőhöz Filó állt oda, aki a Balló Harold helyett becserélt Schritt Martinhoz képest másik irányba, középmagasan a kapunk jobboldalába lőtt. 2-2.

89' Még így is emberelőnyben, igaz már csak szimplában támadva volt egy kisebb esélyünk a vezetés újbóli átvételére, ám Sergő Marci 16-oson belüli, középről lőtt, nem túl erős ráfordulását Máthé jobbra dőlve ütötte oldalra.

93' A találkozóra nagy hatást már nem gyakorló, de a következő bajnokinkra vetítve mindenképpen fontos eseményként Lóska Csabit állította ki második sárgával Gelb játékvezető, miután balbekkünk egy túl hosszúra sikerült passzt csak az alapvonalon túl elérve elrúgta a labdát. Csabi szerint azt a kerítésnek rúgva csak oda akarta adni a kapusnak, a bíró azonban nem így látta.

A döntetlen eredménnyel önmagában akár még elégedettek is lehetnénk, de a mérkőzés alakulásának tudatában már semmiképpen! Egyszerűen nem engedhetünk meg magunknak jelen helyzetünkben (sem) olyat, hogy negyedórával a vége előtt kettős emberelőnyben játszva és vezetve, ne nyerjük meg a találkozót, és gyűjtsük be a mind a három pontot! Erre nem lehet semmilyen mentséget találni, még azt sem, hogy Kocsis Máté eligazolásának és Mankó Geri sérülésének következtében a védekező középpályánk jelenleg nem a legacélosabb. A jövő heti, 43. sz Építők elleni bajnokink lejátszása és annak körülményei még bizonytalanok, az csak a hét folyamán fog kiderülni.

Lászka Balázs: Az első félidőben rossz felfogásban játszottunk, pontatlanok és idegesek voltunk. Szünetben rendeztük a sorokat, és taktikusan, a saját játékunkat játszva, bő húsz perc alatt megfordítottuk a mérkőzést. Ezután egy kapitális hibából kiegyenlített az ellenfél, amit már nem sikerült kijavítanunk, és visszavennünk a vezetést. Számunkra ez a döntetlen egy vereséggel ér fel, és végül is csak saját magunknak köszönhetjük, hogy egy agyonnyert mérkőzést nem sikerült megnyernünk!

Szabó András: Érdekes mérkőzés volt! Az első félidő fele Gáz-fölénnyel telt el, azután lőttünk egy gólt, és kezdtünk jól játszani, ekkor azonban sajnos a csapatkapitányunkat kiállították, úgyhogy utána már létszámhátrányban kellett játszanunk, így a védekezésre fektettük a nagyobb hangsúlyt. A második félidőben be is szorított minket a Gázgyár, és rúgott két gólt gyors egymásutánban. A másodiknál talán a kapusom hibázott, de ez benne van, mert nagyon sokat volt a 16-osunkon belül a labda. Utána pedig, ha nem is szerencsés módon, de a Gázgyár valami miatt nem figyelt a védekezésére, és egy szép támadásból kiharcoltunk egy tizenegyest, ahol a miénk után az ellenfél kapusát is kiállították. Szóval érdekes mérkőzés volt, és talán nekünk kicsit szerencsés is, hiszen vesztett állásból és emberhátrányban hoztuk vissza.


2019.11.23. (szombat) 11:00
15. forduló

ASR Gázgyár - Vízművek SK 0-0
Sujtás u., 80 néző; Vezette: Fekete L.; Asszisztensek: Milavecz, Sudicky

ASR Gázgyár: Zubány (Kőszegi 23'), Lóska, Leiner, Balogh, Scheiber, Kocsis, Keresztessy (Rácz 74'), Nagy (Mankó 60'), Ivancsó (Seregi 74'), Cséka (Sebestyén 88'), Sergő
Szakmai vezető: Borbély László

Vízművek SK: Vida, Horváth, Pásztor, Török, Végh (Madar 70'), Cserjés, Kuklis, Katona (Borgulya 70'), Buhály, Peller, Kiss
Edző: Véber György

Az őszi idény utolsó találkozóján a középmezőny elejéhez tartozó, az utóbbi meccsein erős ellenfelekkel szemben is remekül szereplő Vízműveket fogadtuk. A Csepel elleni mérkőzésen egy félideig, illetve igazából a kiállításunkig pariban voltunk feljutásra pályázó ellenfelünkkel, és egy héttel korábban már a Pénzügyőr ellen is fizikailag végigbírtuk a kilencven percet, így bizakodhattunk abban, hogy a jó formában lévő vizesekkel vívott összecsapáson akár a három pontot is sikerülhet begyűjtenünk. Csapatunkba sérülése után visszatért Scheiber Bence és Balogh Peti kapitányunk is, utóbbi összefogó és irányító tevékenységére nagy szükségünk volt.

Mindkét gárda nyíltsisakos, támadó szellemű játékkal lépett elő, ami végül a 0-0 ellenére is egész jó meccset eredményezett. Egyik csapat kapusának sem kellett unatkoznia, mindvégig szükségük volt a koncentrációra, még ha az esetek többségében nem is helyzet alkalmával kellett közbeavatkozniuk. Nálunk ráadásul mindkét hálóőrünk foglalkoztatása szükségessé vált, mert Zubány Gabi már a bemelegítés során is panaszkodott a vállára, és amikor a 22. percben egy labdára való kilépése után a Vízművek játékosa rálökte Balogh Petit kapusunkra, nem tudta tovább folytatni a játékot, ezért helyére Kőszegi Dani állt be.

26' Ivancsó Dávid középen előretett labdája után Kocsis Máté fejelte fel a labdát, majd a leesőt Sergő Marci lőtte szemből, a 16-os előttről a jobb alsó mellé Vida kísérete mellett.

28' Rögtön válaszolt a Vízművek, kétségkívül a félidő legnagyobb lehetőségével, amikor egy baloldali átívelésük után az ötös hosszú oldala előtt üresen érkezett Pásztor, aki szerencsénkre rosszul tette bele a lábát a lasztiba, így az a bal (rövid) alsónk mellé ment.

33' Lóska Csabi baloldali beadása után Sergő Marci borított középről, kb. 16-osról a jobb sarok irányába, amibe beleértek, amitől az kissé módosulva szögletre szállt.

47+48' Némileg bealudva érkezett ki a pályára a vendégcsapat (vagy mi voltunk jóval koncentráltabbak?), mert a második félidő elején két gólt is szerezhettünk volna. Előbb Keresztessy Tomi húzott el a baloldalon, majd lapos középre adását a befutó Cséka Krisztofer elengedte, ami így Nagy Robihoz került, aki szemből, kb. 14 m-ről, labdakezelés után ellőtte a jobb alsó sarkot, ám Vida vetődve leért rá, és kiütötte. Egy percre rá Sergő Marcinak tettük be a lasztit jobbról a 16-os elé, a védők közé, aki szemből-jobbról belépett a büntetőterületre, de a jó ütemben messzire kilépő Vida lelopta a lábáról a játékszert.

52' A második játékrész legnagyobb vendéglehetősége Buhály előtt adódott, aki egy jobboldali bedobás után betett labdát lőtt jobbról-szemből a jobb (hosszú) alsónk mellé.

69' A mérkőzés minden bizonnyal legnagyobb helyzete, amit mi hagytunk ki. Szabadrúgást kaptunk szemből-balról, kb. 18-19 m-ről, amit Balogh Peti lőtt rá életerősen a bal sarok felé, amire Vida szépen leért, de az már nem rajta múlt, hogy a róla kipattanót az érkező Lóska Csabi 2-3 m-ről fölé rúgta.

A hátralévő időben érdemi esemény már nem történt, a második játékrész váltakozó periódusaiban hol mi, hol a Vízművek volt veszélyesebb a másik csapat kapujára, ezúttal is szükség volt mindkét kapus helytállására. A mérkőzés pozitívuma, hogy végre újra lehetett érezni csapatunkon azt, ami tavaszhoz képest az őszi idényre teljesen elveszett, azaz, hogy a játék képét tekintve ismét végig pariban tudtunk lenni egy jó erőkből álló ellenféllel szemben, és első alkalommal nem kaptunk gólt. A döntetlennel az értük el, hogy az őszi idény második (nehezebb felében) is öt pontot sikerült szereznünk, így mindösszesen tíz ponttal, a 13. helyen telelve várhatjuk a tavaszt. Egy jó alapozással, sérültjeink reménybeli visszatérésével és az idény első (papíron könnyebbik) felének megnyomásával jó esélyünk van arra, hogy a Svábheggyel szembeni hatpontos hátrányunkat is ledolgozva feljöhessünk a középmezőnybe, de ez nem lesz könnyű feladat, annyi biztos. A kiesés elleni harcunkat mindenestre segíti az a tény, hogy jelenleg csak egy biztos budapesti kieső lenne az NB III-ból, a BVSC-Csepel kettősből bármelyik jó eséllyel indulna az NB III-as osztályozón, továbbá a Kelen II. második helye is egyre magabiztosabb a BLSZ II-ben. Jó lenne azért persze, ha csak saját magunktól függenénk! Az év végi interjúk kis szünet után érkeznek majd!

Borbély László: Egy jó teljesítményt nyújtó Vízművekkel játszottunk egy olyan 0-0-ás mérkőzést, amin úgy érzem, hogy a nagyobb helyzetek alapján picit mi álltunk közelebb a győzelemhez. Az látszik, hogy az alatt a hét hét alatt, amin együtt dolgoztunk a csapattal, a védekező játékunkat nagyjából már összetudtuk tenni, de a támadójátékunkban még sok volt a hiba, amit próbáltuk a szünetben kiküszöbölni. Nagyon jól jöttünk ki végre a szünetből, két nagy helyzetünk is volt, majd egy harmadik óriási ziccerünk, amik sajnos kimaradtak. Az ellenfélnek talán egy vagy két helyzete volt, a váratlanul beugró Kőszegi Dani kapusunk nagyon jó teljesítményt nyújtott, magabiztosan védett. Szerintem csak azért lehet hiányérzetünk, mert nem tudtunk gólt szerezni, és így nem tudtuk megnyerni a mérkőzést, és itthon tartani a három pontot. Kemény, férfias küzdelmet láthattunk, abszolút nem játszottunk alárendelt szerepet egy jó erőkből álló Vízművekkel szemben. Megköszöntem a fiúknak a hét hetes közös munkát, ami alatt ugyanúgy öt pontot szereztünk, mint az ősz első felében, de erősebb ellenfelekkel szemben. Nagyon nehéz tavaszra készülhetünk, de megvan az az erő a csapatunkban, amivel képes lehet javítani a játékán, hogy ne legyenek kiesési gondjaink. Kemény tavasz lesz, sok pontot kell majd szereznünk, reméljük sikeres lesz a felkészülésünk, próbálunk kicsit változatni az eddigieken, de mostantól Lászka Balázs lesz az elsőszámú felelős a csapat szakmai felkészítéséért. Sok sikert kívánok neki, remélem jó alapot adunk át!


2019.11.09. (szombat) 11:00
13. forduló

ASR Gázgyár - Pénzügyőr SE 2-3 (0-2)
Sujtás u., 100 néző; Vezette: Rábel; Asszisztensek: Nyekita B. L., Boros

ASR Gázgyár: Zubány, Lóska, Sebestyén (Tóth 38'), Leiner, Scheiber (Marján 34'), Kocsis, Keresztessy (Ivancsó 77'), Seregi (Mankó 56'), Nagy (Cséka 64'), Krénusz, Rácz
Szakmai vezető: Borbély László

Pénzügyőr SE: Hajdu, Buzás, Tóth M., Constantino, Tóth D. (Varga-Sebestyén 53'), Tóth G. (Gaal 64'), Mayer, Karvalics, Baráth (Mártonfi 64'), Deésy, Turi (Suscsák 46')
Edző: Sólyom Ferenc

Gólszerzők: Krénusz 59', Ivancsó 88' (11-esből) ill. Tóth G. 7', Baráth 42', Suscsák 78'

A Pénzügyőrrel az elmúlt években több felkészülési mérkőzést is játszottunk, de bajnokit, hazai pályán utoljára 2011 szeptemberében, még az NB III-ban. Akkor Kozarek mesterhármasával 0-4-re győztek, ahogy tavasszal ugyancsak ennyire a Pasaréti úton, azóta viszont tétmeccsen nem találkoztunk (jövőre majd kétszer is fogunk legalább, többek között a Budapest Kupában). Az utolsó fordulóban dőlt el, hogy búcsúzni kényszerülnek a harmadosztálytól, ezért nyáron eligazoltak az együttestől azok a játékosok, akik továbbra is szerettek volna az NB III-ban játszani. Az előző két fordulóban két vereséget szenvedtek el, előbb a BVSC-től, majd kisebb meglepetésre a Vízművektől, de ettől függetlenül - az éllovasokat közvetlenül követő boly tagjaként - nyílván ők számítottak a találkozó esélyeseinek. Balogh Peti csapatkapitányunknak ödéma keletkezett a térdében, így ő, illetve az eltiltott Sergő Marci nem álhatott rendelkezésünkre, az utóbbi helyén kezdő Rácz Ricsit leszámítva az Ikarus elleni meccsel megegyező csapattal álltunk fel.

4' Rácz Ricsi igyekezett Tóth M. mellett, szemből-balról kapura törni, ám a 16-osra érve - mielőtt lőhetett volna - a vendégek csapatkapitányának sikerült elnyomnia, és becsúszva szerelnie.

8' Az elmúlt öt meccsünkből ez a negyedik, amin a 7-10. perc között kapjuk be az első gólt: Tóth G. kapta meg a labdát előrerúgva, balra, a 16-osunkon nem sokkal beljebb, aki két védőnk mellől, és a labdára kimozduló, de félúton megálló Zubány Gabi fölött a kapunk jobb oldalába emelt. Igazán elkerülhető módon szereztek vezetést a zöld-fehérek. 0-1.

14' Leiner Soma passzolta el a labdát, amit a 16-osunkon belülről, balról kapura lőttek, de sikerült beleblokkolnunk.

27' Ezúttal Sebestyén Örs szerelte szépen, becsúszva a Pénzügyőr szemből-jobbról a 16-osunkra belépő játékosát.

29' Baloldali Pénzügyőr szöglet után az ötösünk hosszú oldala elé lecsorgót kellett Lóska Csabinak hatástalanítania nagy tumultus közepette, a közeli ismétlést pedig Zubány Gabinak szögletre ütnie a bal alsó sarokból.

34'+38' Továbbra is ver minket hátvédfronton a sors: négy perc eltéréssel előbb Scheiber Bence, majd Sebestyén Örs kényszerült sérülés miatt elhagyni a játékteret. Helyükre Tóth Geri és Marján Gyuri álltak be.

41' Szabadrúgást kaptunk kb. 19-20 m-en, a kapuval szemben-balra, a félkörív mellől, amit Nagy Robi tekert rá, majd a sorfalon megpattanva Hajdu ütött ki vetődve a jobb sarokból.

42' A Pénzügyőr ismét baloldalon igyekezett egy laposan előretett laszti formájában támadást kezdeményezni, amit kb. 30 m-en Tóth Geri próbált becsúszva hatástalanítani, azonban pont átpattant a lába fölött, amit Baráth így gond nélkül, egyedül vihetett kapura, és kapusunk mellett jobbra elvíve azt könnyedén lőtt a hálónkba. Ez is messzemenőkig elkerülhető találat volt. 0-2.

47' Újabb gólt szerzett a Pénzügyőr, de les címen érvénytelenítették.

59' Hajdunak passzolták haza a játékszert balra, a 16-oson belülre, amit a kapus átvett, ám az odaérő Krénusz Bulcsú lelopott a lábáról, és mellette jobbra elvive azt, az ötösről, a visszavetődő Hajdu kisebb érintésével a kapuba továbbított. Elég komoly hiba volt. 1-2!

70' Egy szabadrúgás után mi is lőttünk egy lesgólt, Rácz Ricsi révén. Ekkor álltunk legközelebb az egyenlítéshez.

73' Jobboldali pasaréti szöglet után, a hosszún Zubány Gabinak kellett a labdát kiütnie a léc alól Suscsák zavarása közepette, majd Lóska Csabinak kifejelnie a gólvonal közepén állva, a kipattanót pedig végül a lécünk fölé emelték.

78' Suscsák tört be jó pár méter megtétele után, bántóan könnyedén és üresen, szemből-jobbról a 16-osunkra, majd a kimozduló Zubány Gabi mellett laposan ellőtte a jobb (hosszú) kapufánk belső oldalát, ahonnan a bal sarkunk oldalhálójába vágódott. 1-3.

87' Ivancsó Dávid végzett el szabadrúgást szemből-balról, kb. 25 m-ről, ami a jobb (rövid) alsó sarokba tartva Hajdu ütött vetődve oldalra, és Krénusz Bulcsú gyűjtött be futva, a kapunak háttal, miközben teljesen fölöslegesen hátulról felrúgták, amiért Rábel játékvezető 11-est adott.

88' A büntetőt Ivancsó Dávid magabiztosan, az irányt jól érző Hajdu fölött a jobb felső sarokba rúgta. 2-3!

A háromperces hosszabbítás ellenére az így összesen hátralévő öt percben már nem sikerült helyzetet kialakítanunk, csak egy távoli szabadrúgást kellett a földről való felpattanása után Hajdunak megfognia. A Pénzügyőr a játék összképe alapján megérdemelten nyerte meg, és lényegében tette saját magának nehézzé a meccset. Mi ugyanakkor csak részben tudtunk élni a felkínált lehetőséggel, amit a vendégek nyújtottak számunkra, mert a szépítés után nem tudtunk kiegyenlíteni, aminek esélye a harmadik bekapott gólunkkal minimálisra csökkent. Sajnos ennyi handicapet, mint amit a legjobb góllövőnk kiesése, az amúgy is foghíjas védelmünk tovább fogyása, és a két súlyos, gólt eredményező hibánk jelent, nem tudunk elviselni. Fizikailag már egész jól utolértük önmagunkat, van erőnk felérni az ellenfél kapujához, de ott nem tudunk értelmezhető összjátékot kialakítani, és a védők létszámfölénye könnyedén ellehetetleníti egy-egy játékosunk egyéni próbálkozásait. Mivel a 43. sz. Építők megverte az Ikarust, valamint a SZAC a Csep-Gólt, ezért maradtunk a 13. helyen, de már ötpontos a hátrányunk a 12. helyezett Építőkhöz képest, akik egy meccsel még kevesebbet is játszottak.

Sólyom Ferenc: Mindenféleképpen örülök a győzelemnek, elsősorban ez volt most a lényeg, hogy két vereség után tudjunk javítani. Ez sikerült, de azt gondolom, hogy sokkal több maradt ebben a mérkőzésben, mert nagyobb arányú győzelmet is arathattunk volna, illetve kellett volna aratnunk. A helyzetek számát tekintve legalábbis mindenképpen, mert több helyzetünk volt, mint ellenfelünknek, azonban egy kapushibából, illetve egy jogos, de teljesen elkerülhető tizenegyesből igazából adtunk nekik két ajándékgólt. Szóval ez egy sokkal simább mérkőzés lehetett volna! Kétségtelenül benne van a játékosaimban, hogy nem úgy szerepelünk, ahogy eredetileg szerettük volna, mert véleményem szerint ez a jelenlegi ötödik hely, ahol állunk, csalódás, számomra egyértelműen, mert úgy érzem, hogy több van ebben a csapatban. Emiatt mindenkiben van valamilyen szintű feszültség, és nincs meg az a bátor játék, ami ahhoz kellett volna, hogy ma ez valóban olyan különbségű győzelem legyen, mint ami a mérkőzésben benne volt. Idegesek, kapkodóak, igazából senki nem akar hibázni, ezáltal van egy feszültség, ami sajnos hozza a hibákat, tehát nincs meg az a nyugalom, higgadtság, önbizalom. Bízom benne ugyanakkor, hogy rátalálunk arra az útra, ami visszavisz a dobogós helyekre, és ez a győzelem hozzá fog segíteni bennünket, hogy a következő mérkőzéseken már nyugodtabban tudjunk játszani, és ténylegesen kijöjjön az a különbség, ami köztünk és az osztály csapatainak jelentős része között kéne, hogy legyen, de sajnos nem mindig jön ki. Értékes győzelemnek tartom a mait, még úgy is, hogy a Gáz nem az elején van a bajnokságnak, de ahogy ma láttam őket játszani, szerintem az alapján a jelenlegi nem a valós helyük a tabellán, és lényegesen előrébb kellene tartaniuk, mert nem játszanak rossz focit.

Borbély László: Az eredmény kivételével - ami jelen helyzetünkben sajnos rendkívül fontos mutató - igazából nincs nagyon hiányérzetem. Megint két védőt veszítettünk meccs közben, így soha nem látott összeállításban kellett a védelmünknek felállnia. A játékosok, akik a kezdőcsapatban kaptak helyet, akik csereként álltak be, szívüket-lelküket beletették, és voltak a meccsnek olyan periódusai, amikor pánik uralta el a BLSZ I-es élcsapatnak számító Pénzügyőr védekezését. Ez mind pozitívum! Azt gondolom, hogy megint tudtunk egy kis szintet lépni, de tovább kell dolgoznunk azért, hogy egy ilyen mérkőzést legközelebb meg tudjunk nyerni. Olyan gólokat kaptunk, amiket nem szabadna, vagy legalább is azért veszítettünk, mert ilyen gólokat kaptunk. Úgy érzem, hogy a mezőnyben abszolút egyenrangú partnerek voltunk. Kétségtelen tény, hogy korán kaptunk gólt, ezért az egész mérkőzésnek az a taktikai fegyelmezettségen alapuló ritmusa, ami amúgy meg lett volna, így picit felborult, és az egész meccs egy rohanás lett, amiben mondjuk abszolút felvettük a kesztyűt. Az összes játékosunk átérezte és tudta is, hogy mit kell tennie, de értelemszerűen szellősebb lett a védekezésünk. Voltak gólhelyzeteink, mi is rúghattunk volna gólt, de nem sikerült. Viszont nem volt sok helyzetünk, és mondtam is a fiúknak, hogy minden azon múlik, hogy azokat mennyire fogjuk tudni jól kihasználni. Mi kevesebbet tudtunk belőni, mint a Pénzügyőr, ilyen szempontból a győzelmük megérdemelt, de ha döntetlen lett volna a végeredmény, az sem lett volna érdemtelen a részünkről, mert minden megtettünk érte. Azt kértem a fiúktól, hogy a vereség ellenére merítsünk erőt ebből a meccsből, mert igenis lehet építkezni rá, azt gondolom.


2019.11.02. (szombat) 12:00
12. forduló

Ikarus BSE - ASR Gázgyár 1-2 (0-0)
Bátony u., 60 néző; Vezette: Apkó; Asszisztensek: Nyekita B., Bencze A.

Ikarus BSE: Skravanek, Török (Kasinszky 76'), Ulicsák, Oláh (Szél 55'), Péntek, Balogh, Siliga, Szabó, Sebők, Ferkel, Bíró
Edző: Varga László

ASR Gázgyár: Zubány, Lóska, Leiner, Sebestyén, Scheiber, Kocsis, Keresztessy (Cséka 80'), Seregi (Mankó 67'), Nagy (Ivancsó 19'), Krénusz (Rácz 63'), Sergő (Marján 91')
Szakmai vezető: Borbély László

Gólszerzők: Bíró 93' ill. Sergő 53', Rácz 77'

Az őszi idényünk második felének papíron legkönnyebb mérkőzése következett szombat délben, halottak napján, Mátyásföldön, az utolsó előtti helyezett Ikarus ellen. A buszgyáriak - hozzánk hasonlóan - mostanság nem a legszebb időszakukat élik, és mivel legutóbbi, február végi találkozásunk óta további játékosok igazoltak el tőlük (köztük csapatkapitányuk, Horváth Krisztián a REAC-ba), kénytelenek voltak további fiatalok után nyúlni. Ez egy "muszáj győzni" meccs volt a részünkről, de nem nagyon gondolhatták másként a maguk részéről a hazaiak sem. Védelmünk megszervezése nem jelentett egyszerű kérdést, mert Erdei Viktor kupameccsen való kiesése mellett nem számíthattunk csapatkapitányunkra, Balogh Petire sem, aki egy hét eleji edzésen sérült meg a térdén, és a diagnózis felállítása még várat magára. A megoldás végül Sebestyén Örs mellett a kettes csapatunktól felhozott - és az ETO ellen egy félidőt már kapó - Leiner Soma személyében érkezett. A csapatkapitányi karszalagot a Győr elleni meccshez hasonlóan Lóska Csabi viselhette. Az Ikarusból hiányzott a házi góllövőlistát hat találattal vezető Borbély Bence. A találkozót az öltözőépület melletti műfüves pályán játszottuk le.

Az első félidő első lövését a 4. percben Keresztessy Tomi engedte el balról, éles szögből, amit a RAFC-ból visszaigazolt Skravaneknek kellett öklöznie. Mivel az elmúlt meccsekkel ellentétben most inkább mi próbáltuk felvenni a támadólag fellépő csapat szerepét, így a hazaiak portása nem unatkozott, ám gyakori rutinfeladatok megoldásán kívül komolyabb dolga nem akadt. Nagy Robi sérülése miatt már húsz perc elteltével kénytelenek voltunk cserélni, helyére Ivancsó Dávid állt be. Nem eget rengető iramban, relatíve sok hibával, viszont nem túl sok eseménnyel, mondhatni csendben folydogált a találkozó, egészen a 41. percig, amikor is az Ikarus nagyon könnyen megszerezhette volna a vezetést: szabadrúgást végezhettek el a bal oldalról, nem messze a 16-osunk sarkától, amit Sebők adott be a kapunk elé, ami lecsorogva pont Olához került, aki labdakezelés után szemből, az ötösről lőtt közvetlen a jobb alsó sarkunk mellé. Kis túlzással mondhatni, hogy nehezebb volt kihagyni, mint berúgni. A második félidő jelentősen több eseményt tartogatott a kilátogatók számára (is).

46' Sergő Marci lőtt balról-szemből, kb. 15 m-ről kapura, amit Skravanek öklözött ki felugorva a léc alól, a lepattanót Scheiber Bence gyűjtötte be a túloldalon, akinek a lábáról a lövőhelyzet kialakítása előtt azonban még sikerült lelopnia az Ikarus védelmének a labdát.

53' Sergő Marci harcolt ki szabadrúgást szemből-balról, kb. 17 m-ről, amit a sértett maga végzett el, és a középmagasan meglőtt labda a szétugró sorfal között, illetve a vetődő Skravanek mellett a jobb (rövid) sarokban kötött ki. 0-1!

53' Rögtön a középkezdés után, nem kis helyzetből válaszolhatott volna az Ikarus: középső védelmünk megingását kihasználva Bíró lépett ki tök üresen kapuval szemben, amit akár el is vihetett volna a kimozduló Zubány Gabi mellett, ám ehelyett a 16-oshoz érve egyből lőtt, szerencsénkre a bal alsó sarkunk mellé.

59' Szabó lőtt közepes erővel, jobbról-szemből, kb. 20 m-ről a bal (rövid) alsónk irányába, amit Zubány Gabi levetődve fogott meg gond nélkül.

77' Bedobást végezhettünk el a baloldalon, a kispadunk magasságából, ami után a 16-os előtt sikerült átívelni a játékszert a túloldalra, ahol Rácz Ricsi viszonylag szabadon gyűjtötte be azt, majd szemből-jobbról, kb. 18 m-ről laposan lőtt a jobb (hosszú) sarok irányába, ami a kicsit talán későn eszmélő Skravanek mellett a hálóban kötött ki. 0-2!

81' Jobboldalon mentek el a hazaiak, majd a laposan középre adott laszti elcsorgott a kapunk előtt a túloldalra, ahonnan kikerült a szemből-balról érkező Sebőkhöz, aki kb. 15 m-ről a felsőlécünk közepének aljára bombázott, ahonnan lepattant a gólvonalunk elé. Az ellentámadásból egy középre gurított labdát lőtt Cséka Krisztofer a kapu felé, amivel telibe találta az ötösön tartózkodó Sergő Marcit.

83' Ivancsó Dávid jobb (rövid) alsó felé tartó lövését Skravanek vetődve védte.

87' Rácz Ricsi - Mankó Geri - Scheiber Bence jobboldali támadás révén Mankó Gerihez került üresbe a labda a 16-oson belülre, aki kb. 11 m-ről, félfordulatból lőtt, nem sokkal a jobb (hosszú) alsó sarok mellé.

91' Kocsis Máté baloldali begurítása után Cséka Krisztofer lőtt egyből, a rövid oldali ötös vonaláról a felsőléc jobb (rövid) oldalára.

93' Leiner Soma találta el mentés közben véletlenül Sebestyén Örs hátát, akiről a labda Bíró elé pattant, aki kb. 30 m-en kilépve a kapunkra vitte azt, és a 16-oshoz érve, a kimozduló Zubány Gabi mellett a jobb sarkunkba lőtt. 1-2. Az idő rövidsége miatt szerencsénkre már nem osztott, nem szorzott a dolog.

Tény, hogy van még hová fejlődnünk, mert a mutatott játék a hátralévő meccseken valószínűleg kevés lesz, de a lényeg most a három pont megszerzése volt, és ezt a célt maradéktalanul sikerült teljesítenünk, megszerezve idei második győzelmünket, így az X-elő Csep-Gólt megelőzve feljöttünk a 13. pozícióba. Sergő Marci "besárgult", ezért a Pénzügyőr ellen nem játszhat majd.

Borbély László: Nagyon nyögvenyelős mérkőzést játszottunk, nem tudtuk felszabadítani azokat a gátakat, amiket egy erősebb ellenfél ellen - ahol nem mi vagyunk az esélyesek - fel tudunk. Érződött a nyomás a játékosokon, ám azt gondolom, hogy a második félidőben picit tudtunk javítani a hozzáállásunkon, bár a játék még akkor sem volt annyira szép, de megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. Úgyhogy remélem, ez egy újabb lökést ad, és tovább tudjuk folytatni azt az utat, amit elkezdtünk, és további pontokat tudunk szerezni ősszel.

Varga László: Két, nehéz helyzetben lévő csapat mérkőzésén a kicsit szerencsésebb együttes győzött. A nagyobb helyzeteket mi hagytuk ki a mérkőzésen, a Gáz pedig elég jól használta ki a saját helyzeteit, így megérdemelten győzött!


2019.10.26. (szombat) 11:00
11. forduló

ASR Gázgyár - BVSC-Zugló 1-1 (0-1)
Sujtás u., 130 néző;
Vezette: Czene-Joó; Asszisztensek: Urgyán, Szuhodovszki D.

ASR Gázgyár: Zubány, Lóska, Sebestyén, Balogh, Scheiber, Kocsis, Keresztessy (Erdei 85'), Seregi (Mankó 72'), Nagy (Cséka 78'), Krénusz (Ivancsó 46'), Rácz (Sergő 60')
Szakmai vezető: Borbély László

BVSC: Horváth, Pálfalvi, Szabó, Lázár, Kelemen, Schrammel (Hegybányai 78'), Simon, Balázs (Bozsik 71'), Balogh B., Balogh M., Murai
Edző: Gabala Krisztián

Gólszerzők: Sergő 65' ill. Murai (11-esből) 10'

A vesztett pontok tekintetében legjobban álló, a Csepelnél egy meccsel kevesebbet játszó, BLSZ II-es bajnok BVSC-t fogadtuk négymeccses vereségsorozattal a hátunk mögött. A zuglóiak tavaly célul tűzték ki a két év alatt két osztályugrással történő NB III-ba való feljutást, aminek érdekében NB II-es és NB III-as játékosokat igazoltak, köztük az akkori Csepel jelentős részét, vezetőedzőstül. Utóbbi tény, illetve az átigazolás mikéntje is külön pikantériát kölcsönöz a bajnoki címért, egyben a  feljutás lehetőségéért kibontakozóban lévő Csepel - BVSC párharcnak. A XIV. kerületiek egyedüliként veretlenek a bajnokságban, a Csepel elleni 0-0-juk mellett még az Ikarusszal játszottak egy 2-2-es meglepetés döntetlent. A REAC elleni, múlt heti bajnokink túl sok jóval nem kecsegtetett bennünket a találkozó előtt, de a hazai pályánkban, és a két hete azon mutatott Újpest elleni teljesítményünkben azért bizakodhattunk. A kapunkba visszatért Zubány Gabi, a védelmünkben pedig újra helyett kapott a bokaszalag sérüléséből egy hónap után felépülő Scheiber Bence, Erdei Viktor ugyanakkor hasonló sérüléséből kifolyólag nem tudta vállalni a kezdőjátékot.

9'+10' A BVSC a várakozásoknak megfelelően kezébe vette az irányítást, a vezetést ugyanakkor meglehetősen vitatható ítélettel, egy 11-es formájában szerezte meg. Lázár jobboldali beadása az ötösünk vonalán felvonuló játékosok között elhaladva jutott el a 16-osunk másik oldalára, majd csorgott kifelé, ahol a korábbi III. kerület játékos Pálfalvi szerezte meg, akit Scheiber Bence becsúszva, keményen, de látszólag teljesen szabályosan szerelt, ám Czene-Joó játékvezető ezt másképpen gondolta, és váratlanul 11-est adott, jogosnak tűnő felháborodásunkkal kísérve. A büntetőt a góllövőlistát vezető Murai magabiztosan a bal felső sarkunkba rúgta. 0-1.

16' A vendégek jobboldali beadása után a rövid kapufánk magasságában érkező játékosukról a bal (rövid) alsó sarkunk mellé pattant a labda.

25' Murai lőtt szemből-balról, kb. 23 m-ről, lendületből, fejmagasságban a bal (hosszú) sarkunk irányába, azonban Zubány Gabi egy szép vetődéssel oldalra ütötte a kísérletét.

29' Jobboldali zuglói szöglet után a hosszún, kb. a 16-osukról Kelemen lőtt kapásból a jobb (rövid) alsó sarkunk mellé.

30' Újabb jobboldali vendégbeadás után a kapunk előtt tök üresen érkező Murai nem találta el a guruló labdát, így az elment oldalra. Nem kis helyzet maradt ki...

32' Igen szép BVSC támadás végén ismét Murai volt a főszerepben, amikor jobbról-szemből, a 16-osunk sarka környékén megkapva a labdát nyitva állt előtte egy folyosó, ám lapos lövése a jobb (hosszú) kapufánk széléről a vetődő Zubány Gabi beleérésével szögletre ment.

35' Ezúttal Schrammel kapta jobbról a lasztit üresen a kapunk előtt, ám túl hosszan tette azt maga elé, így a kivetődő Zubány Gabi kezei, egyben Schrammel lábai között elhalt a támadás. Szerencsénk volt.

40' Nagy Robi lőtt szemből-jobbról, fordulásból, kb. 25 m-ről, életerősen a bal (rövid) felső sarok fölé.

45' Balázs jobboldali beadását az ötösön érkező Murai középre, pont Zubány Gabi kezébe továbbította.

Az első félidőben hamar nyilvánvalóvá vált, hogy a vendégek egyénileg jobb játékosokból állnak, gyorsabbak, erősebbek, technikásabbak voltak, és nem szólhattunk volna egy szót sem, ha akár három góllal is vezetnek. Azt viszont, hogy azt az egyet egy több mint vitatható 11-esből szerezték meg, nem éreztük teljesen "korrektnek". Nagy Robi lövésén kívül még egy szabadrúgásunk volt, amit a mi részünkről feljegyezhettünk, és ahol Horváthnak védenie, pontosabban öklöznie kellett, de egyéb veszélyt nem jelentettünk a kapujára.

58' Miután nem tudtuk kihozni, és elvesztettük a labdát, Pálfalvi került lövőhelyzetbe jobbra, a 16-osunkon belül, ám lövésébe Seregi Gabi belevetődött.

62' Jobboldali, nem messze a szögletzászlótól elvégzett vendégbedobás után az ötösünk hosszú oldalára átcsorgó csúszott el épphogy az ott teljesen üresen tartózkodó, és bevetődni próbáló Murai mellett.

65' Scheiber Bence jobboldalon előrerúgott labdája találta meg a kilépő Horváth előtt tökéletes ütemben a védője mögé belépő, öt perce beállt Sergő Marcit a 16-os (mi szempontunkból) jobb oldalán, aki a kapus mellett jobbra elvíve azt az ötös széléről az üres kapuba gurított. 1-1!

67' Kocsis Máté eladott labdája után Zubány Gabinak kellett fognia a szerencsénkre középre tartó, viszonylag közeli lövést.

74' Ivancsó Dávid lőtt Simon szorításában, balról, kb. 13-14 m-ről laposan a kapu bal (hosszú) oldala mellé.

76' Lóska Csabinak kellett mentenie egy beívelés után a gólvonal közepén, a lábáról felpattanót Zubány Gabi fogta meg.

78' Schrammel lőtt jobbról-szemből, fordulásból, a 16-osunkon belülről a bal alsó sarkunk felé, amit Zubány Gabi vetődve ütött ki, de a labdát a zuglóiak ezután még át tudták tenni a másik oldalra, ahonnan kapura lőttek, ami a jobb kapufánál álló Scheiber Bencéről szögletre pattant.

80' Jobboldali BVSC beadás után Hegybányai fejelt üresen az ötösünk hosszú oldala előttről gyengén a földre, és így egyben Zubány Gabi kezébe.

A második játékrészben ugyancsak több esély kínálkozott a XIV. kerületiek előtt arra, hogy gólt szerezzenek, ám ezt hol az áldozatkész védekezésünknek, hol a szerencsének köszönhetően sikerült elkerülnünk, miközben egy gyors kontrából egyenlíteni tudtunk. Volt egy periódus, amikor ellenfelünk igencsak nyomott, de ezen kapusunk vezérletével valahogy túltudtunk lendülni. Ha kellett, csúsztunk-másztunk, bevetődtünk, blokkoltunk, mindent megtettünk, ami az akarati tényezőkön múlik. A BVSC csak saját magát okolhatja, hogy két pontot nálunk hagyott, mert a mai napon nem volt képes értékesíteni a helyzeteit, amikből azért nem egy adódott előttük. Jelenlegi állapotunkhoz viszonyítva csapatunk minden dicséretet megérdemel, az eredményért és a helytállásért egyaránt! Szerdán Magyar Kupa a legjobb 32 közé jutásért a Győrrel. Hajrá ASR! Hajrá Gáz!

Gabala Krisztián: Először is gratulálok az ellenfelünknek! Mondanám, hogy megérdemelten szereztek egy pontot, de sajnos ez ebben a szituációban nem igaz. Sokkal hamarabb el kellett volna döntenünk a mérkőzést, ám a futball ilyen, és ezt tiszteletben kell tartanunk. Még egyszer mondom, hogy gratulálok. Van egy kis hiányérzetem a játékvezetéssel kapcsolatban, és nem csak a mostanival, hanem az elmúlt hazai mérkőzéseinken tapasztalttal is. Nagyon érdekes, hogy folyamatosan olyan hibákat követnek el, amiknek nem rövid-, de hosszútávon óriási jelentőségük van, gondolok itt a sárgalapok helyes kiosztására. Úgy látom, hogy ezzel is meg kell birkóznunk, és meg is fogunk, tehát nem okoz problémát, csak így nagyon nehéz. Azt gondoltam egy évvel ezelőtt, hogy ha szintet lépünk, akkor változik minden, és változik ez a dolog is, pozitív irányban. A csapatom játékáról azt azért el kell mondanom, hogy amellett, hogy az első hatvan percben rendben voltunk, utána kapkodóvá vált a játékunk, mentünk a második gólért, megvoltak a lehetőségeink, de nem voltunk eléggé élesek a kapu előtt. Azt, hogy az Ikaruson és itt is X-eltünk, azt óriási luxusnak tartom, biztos, hogy valamin változtatnunk kell, hogy papíron gyengébb ellenfelek ellen is tökéletes állapotban tudjunk majd játszani a jövőben.

Borbély László: Azt beszéltük meg a fiúkkal a mérkőzés előtt, hogy vagy maradunk a pokolban, vagy kilépünk a fényre. Ehhez a minimum a 100 %, és ahhoz, hogy a következő meccseken pontokat szerezzünk, 110 %-ot kell nyújtanunk. Ez a hozzáállás, akarat, küzdeni tudás jó volt, a hátralévő meccseken a taknyunkban, nyálunkban, négykézláb kell másznunk a cél elérése érdekében. Gratulálok a fiúknak, a maximumot hozták ki magukból egy jó erőkből álló BVSC ellen! Persze az X-hez szerencse is kellett, az első félidőben négy-öt nagy helyzete volt ellenfelünknek, de hát ez egy ilyen játék! Ma megküzdöttünk azért, hogy szerencsénk is legyen, így megérdemeltnek érzem a döntetlent.


2019.10.18. (péntek) 19:00
10. forduló

REAC - ASR Gázgyár 2-0 (1-0)
Széchenyi tér, 200 néző; Vezette: Zám; Asszisztensek: Gyana, Tóth I. T.

REAC: Szarvasi, Horváth L., Oláh, Horváth K. (Posta 90'), Lakatos, Szántovszki, Németh, Gidály (Kaszala 71'), Orosházi, Árvai, Micheller (Lőrincz 76')
Edző: Dinka Balázs

ASR Gázgyár: Garai, Lóska, Erdei, Balogh, Sebestyén (Krénusz 46'), Mankó (Cséka 80'), Keresztessy (Seregi 80'), Kocsis, Ivancsó, Rácz (Marján 61'), Sergő (Lukács 84')
Szakmai vezető: Borbély László

Gólszerzők: Orosházi 7', Gidály 48'

A REAC tulajdonosának nyári szemléletváltása a várakozásoknak megfelelően komoly eredményromlással járt a XV. kerületiek számára, akik idén a feljutás helyett szerényebb célokat tűztek ki maguk elé. Ezzel együtt is visszafogottnak nevezhető eddigi teljesítményük, bár az alsóházi csapatok többségével még csak ezután fognak játszani. Kevesen gondolhatták tehát a szezon kezdete előtt, hogy ez a mérkőzés majd alsóházi rangadónak fog számítani, amin az esélyek azért a hazaiak mellett szóltak.

3' Ivancsó Dávid jobboldali szögletét az ötös hosszú oldala előtt érkező Lóska Csabi fejelte nem a legjobban, de nem sokkal a jobb (rövid) alsó sarok mellé. Nem valószínű, hogy ekkor még bárki fejében is megfordult, hogy kvázi ez lesz a legnagyobb helyzetünk a találkozón...

4' Árvai baloldali szögletébe pörgettek bele középen, ami így az ötösünk felé tartott, és a kapuból, egyben az érkezők elől Garai Viktornak kellett kirúgnia.

7' Az Újpest elleni meccshez hasonlóan nagyon korán jött az ellenfél vezető gólja, igen komoly védelmi hibából. A balról-szemből a 16-osunk felé érkező játékosuk simán elment Sebestyén Örs mellett, ezért Balogh Peti kénytelen volt kiváltani a szél felé, az így megnyílt területről pedig laposan középre adtak, ahol az ötösünk előtt érkezett Orosházi még le is tudta venni a labdát, majd laposan a kapunk bal alsó sarkába, az oldalhálóba lőtt. Gyakorlatilag egy sima háromszögeléssel kijátszották a védelmünket. 1-0.

9' Nem sokon múlt, hogy rögtön kapjunk egy újabb gólt. Szabadrúgást végezhettek el a rákospalotaiak kb. 25 m-ről, szemből, amit a jobb felső sarkunk felé irányítottak, és nem is nagyon tévesztették el, mert súrolta a jobb kapufánk felső részének a külső szélét.

16' Egy jobboldali beadás után a labda elment a kapunk előtt a 16-osunk másik oldalára, ahol az alapvonaltól nem messze Sebestyén Örs próbált felszabadítani, de elvétette, így azt vissza tudták tenni középre, majd két gyors passz eredményeképpen jobbról-szemből, kb. 11-12 m-ről tök üresen belépve lőhettek kapura, de szerencsénkre Garai Viktor ki tudta ütni a fejmagasságú lövést.

40' Ivancsó Dávid baloldali szögletébe ért bele az ötös rövid oldalán Erdei Viktor, aki ezzel nem túl erősen és pont Szarvasi felé irányította a játékszert, amit a kapusnak nem okozott gondot megfogni.

48' Három perccel a második félidő kezdete után dupla hátrányba kerültünk, amikor újabb fatális védelmi hibából egy baloldalról a 16-os vonala mentén középre tett labda teljesen üresen találta Gidályt (ötméteres körzetében nem volt senki), aki köszönte szépen, és pár lépés megtétele után a kimozduló Garai Viktor mellett a bal alsó sarokba lőtt. Ezzel nagyjából eldöntve a találkozót. 2-0.

A következő félórában a REAC előnyét nem veszélyeztette semmi, sőt a becserélt Marján Gyuri a 75. percben kiállni kényszerült két sárgával, miután második alkalommal húzta vissza az ellenfelet szabálytalanul. A hazaiak túlzottan nem erőltették a támadásokat, párszor a kapujukig is eljutottunk, érdekes módon főleg a kiállítás után. A legveszélyesebb megmozdulásunkat egy 16-oson belüli, jobb alsóba szánt gyenge lövés, illetve Krénusz Bulcsú egyéni megmozdulása utáni jobb (rövid) felső sarok mellé ment lövése jelentette. Az utolsó pár percben még könnyen 3-0-ra alakíthatta volna az állást a REAC, ám előbb egy jobbról, a 16-oson belülről a hosszú felé ellőtt lasztijukba értünk még pont úgy bele, hogy az kapu mellé menjen szögletre, majd a balról-szemből betörő, és Garai Viktor mellett már a labdát eltevő Németh tekerését blokkolta Balogh Peti az üres kapu előtt.

Megérdemelten győzött a REAC, nem lehetett kérdéses a győzelme. Egyedül akkor alakulhattak volna másképpen a dolgok, ha a 3. percben Lóska Csabi fejese bemegy, de ilyen vékony dolgokra nem lehet építeni. Elől és hátul is rosszul néztünk ki, utóbbinál két kapitális hibát követtünk el, előbbinél meg nem izzasztottuk meg Szarvasit, akinek komolyabb dolga ezúttal nem akadt, nem jelentettünk különösebb veszélyt a kapujára. A szomorú tény az, hogy az eddigi leggyengébb REAC-tól kaptunk ki nagyon simán, és túl sok, bizakodásra okot adó elemet nem lehetett felfedezni a játékunkban, amibe kapaszkodhatnánk a jövő heti, BVSC elleni bajnokink előtt, de nem tehetünk mást, előre kell tekintenünk.

Borbély László:

Dinka Balázs: Jó iramú mérkőzés volt, egyik csapat sem állt vissza védekezni, mind a kettő a támadófocit erőltette, így elég sok helyzet alakult ki itt is, ott is. Az ellenfél veszélyes volt a nagy bedobásaiból és pontrúgásaiból. Jókor rúgtuk a gólokat, de még rúghattunk volna kettőt-hármat. A csapatomnak gratulálok, az ellenfélnek további sok sikert kívánok!


2019.10.12. (szombat) 11:00
9. forduló

ASR Gázgyár - Újpest FC II. 1-2 (0-1)
Sujtás u., 90 néző; Vezette: Práth; Asszisztensek: Milavecz, Móré

ASR Gázgyár: Garai, Lóska, Erdei, Sebestyén, Krénusz (Sergő 46'), Mankó, Keresztessy (Lukács 71'), Balogh, László (Marján 46'), Ivancsó, Rácz (Fritz 81')
Szakmai vezető: Borbély László

Újpest FC II.: Drávucz, Kovács D., Nemes, Böndi, Kovács G., Katona (Kenyeres 72'), Mucsányi (Májer 72'), Csongvai, Hajnal, Ferkel, Hulicsár (Kálnoki-Kis 52')
Edző: Mundi Viktor

Gólszerzők: Lóska 83' ill. Ferkel 8', Katona 61'

Amióta az Újpest II-vel bajnoki meccseket játszunk a BLSZ I-ben, azóta nem nyertünk ellenük mérkőzést (három vereség mellett mindössze egy döntetlen a mérlegünk), és gyanítható volt, hogy ez a helyzet nem a mostani hétvégén fog megváltozni. Múlt héten különösebb gond nélkül verték 3-1-re a jó erőkből álló Vízműveket, és velünk ellentétben ők a nehéz ellenfeleken már túl vannak. Úgyhogy hiába álltak a találkozót megelőzően a tőlük megszokotthoz képest hátrébb (csak a nyolcadik helyen), ennél bizonyosan előrébb fognak lépni az őszi idény végére. Hogy vajon mi is, az sajnos nagyban kérdéses, ami azonban biztosan állítható, hogy mindent megteszünk annak érdekében, hogy a hátralévő hét fordulóban a tőlünk telhető legtöbb pontot begyűjtsük. Zubány Gabi két meccses eltiltása miatt a kapunkba II-es csapatunk kezdőkapusa, Garai Viktor állt be.

1' Egy hazagurított labda utáni átvételt követően Garai Viktor igyekezett kirúgni a mezőnybe a játékszert, ám az felpattant az őt zavarni igyekvő újpestin, majd róla visszahullva Viktor szerette volna felugorva megfogni, azonban kiperdült a kezéből, de szerencsénkre nem lett belőle nagyobb baj, és ki tudtuk vezetni a 16-oson kívülre.

3' Az egész első félidőben nagyon aktív Hulicsár lőtt balról-szemből, a 16-osunkon belülről, azonban a lövését blokkolni tudtuk, és a kapunk jobb (rövid) oldala mellé pattant a labda, szögletre.

6' Kipasszolt kirúgás után nem tudtuk sokáig kihozni a lasztit, amit eladtunk, amit az újpestiek balról-szemből behoztak a 16-osunkra, majd kb. 11-12 m-ről laposan a bal (hosszú) alsó sarkunkba tekertek, ám Práth játékvezető Móré partjelző intésére, les címen érvénytelenítette a találatot.

8' A vendégek baloldali beívelése után a 16-osunk kapuval szemközti vonalán Ferkelnek készítették le a játékszert, aki szemből-jobbról, laposan a bal alsó sarkunkba lőtt. Garai Viktor vetődött, de nem lehetett leérni rá. 0-1.

12' Keresztessy Tomi iramodott meg szépen a baloldalon, majd két védőtől gyötörve oldalról be tudott jutni a 16-osra, és élesebb szögből, az ötös sarka előttről lőtt is, amit a szöget jól záró Drávucz lábbal hárított.

13' Hulicsár jutott be ismét a védelmünk közepette balról-szemből a kapunk elé, majd közepes erővel lőtt, ami elakadt Garai Viktorban, aki ezután fogta is játékszert.

28' Próbáltuk lekontrázni ellenfelünket, aminek keretében Sebestyén Örs iramodott meg a jobboldalon, majd a 16-osra érve, kiszorítottan kapura lőtt, de a lapos kísérletét Drávucz vetődve behúzta.

36' Mucsányi tört be, majd lőtt balról-szemből, kb. 10-11 m-ről a bal (hosszú) alsó sarkunk mellé.

A lilák rögtön az elejétől letámadtak bennünket, és védelmünk az első negyed óraban elég komoly nyomásnak volt kitéve (ez később enyhült, illetve mi is stabilizáltuk magunkat), a vendégek folyamatosan ívelték vagy passzolták fel a labdákat, majd gyors, sokpasszos, kombinatív játékkal bontották meg többször a hátsó alakzatunkat, és kerültek sokszor közeli lövőhelyzetbe, amiből egyszer be is találtak. Mi főleg a kontráinkban bízva többször eljutottunk az újpestiek kapuja elé, a legnagyobb veszélyt Keresztessy Tomi lövése jelentette, de ezen és Sebestyén Örs lövésén kívül is volt egy-két gyengébb lövésünk, középre adásunk, ahol Drávucznak védenie kellett.

61' Katona lőtt jobbról-szemből, kb. 20-21 m-ről, ami úgy pattant meg a 16-oson valakin, hogy az az ívét teljesen megváltoztatva fentről vágódott a felsőlécünk alá. 0-2.

76' Ivancsó Dávid ívelt fel egy szabadrúgást középről, kb. 40-45 m-ről, amit Sergő Marci csúsztatott meg remekül fejjel a 16-os közepén, ám léc alá tartó kísérletét Drávucz látványos mozdulattal fölé tolta.

82' Újabb messzi szabadrúgást ívelt fel Ivancsó Dávid, ezúttal a baloldalról, amit az ötös hosszú oldala előtt tartózkodó Erdei Viktor fejelt a bal (rövid) alsó sarok mellé.

83' A harmadik messzi szabadrúgásunk már eredményre vezetett: Ivancsó Dávid baloldali felívelésére jól lépett ki egyedül Lóska Csabi, akinek első kísérletét még fogta Drávucz, de a róla kipattanót a földön fekve már nem, mert Csabi fölötte a kapu közepébe bombázta. 1-2!

Ekkor még a hosszabbítással együtt volt hátra tizenegy percünk, ami alatt sajnos nem sikerült további gólhelyzetig és gólig eljutnunk. Az utolsó pillanatban még lehetett volna egy baloldali beadásunk, ám Sebestyén Örs túl sokat várt, és így beleléptek ez irányú szándékába. Míg az első félidőben kontrákból, addig a másodikban pontrúgásokból veszélyeztettünk, és örömteli, hogy a SZAC meccshez képest sokszor eljutottunk az ellenfél kapujáig. A védekezésünket viszont okvetlenül rendbe kell tennünk ahhoz, hogy legyen esélyünk az ősszel hátralévő bajnokijainkon akárcsak a pontszerzésre is. Szóval voltak bíztató jelek, amikre lehet, és kell is építeni, de nagyon sok dolgot kell még elvégeznünk ahhoz, hogy megközelítsük régi önmagunkat.

Mundi Viktor: Egy más Gázgyárral találkoztunk, mint ami eddig a bajnokságban játszott. Nagyon motiváltak voltak, érzésem szerint beszédben, illetve egy-két szituációnál túl is lépték a határt. Gratulálok a teljesítményükhöz, nekik egyértelműen ezt kell játszaniuk, az én csapatomat viszont elmarasztalom, mert nem az Újpesthez méltó módon viselkedett néhány játékosom a mérkőzés során.

Borbély László: Azt gondolom, hogy összességében nem lehetünk elégedettek, mert nem sikerült pontot szerezni az Újpest ellen. Mindazonáltal a mérkőzésnek volt sok pozitív hozadéka, ahogy néhány negatív is. Nem tetszett például, hogy nagyon gyengén kezdtünk, nem volt bennünk elég harci szellem, tűz. Kicsit meg is leptek bennünket az újpestiek, mert az utóbbi pár - talán két - hétben átálltak erre a felívelgetős játékra, mi pedig lapos, passzos játékra készültünk, és így nehezen tudtunk alkalmazkodni, holott szálló labda, felállt védelem esetén a védőknek csak a szemből érkező labdákat kellett volna elfejelniük. Ez mégis gondot okozott, és pont egy ilyen után kaptuk a nyolcadik percben az első gólt, ami eléggé rányomta a bélyegét a mérkőzésre. Szerintem ezt követően, egy kisebb időszak után, viszonylag zárt védekezéssel kontrolálni tudtuk a meccset, és bár az Újpest három-négy helyzetet kialakított, de nekünk is megvoltak a helyzeteink az első félidőben. A második játékrészre cseréltünk, jobban is játszottunk, és benne volt a mérkőzésben, hogy esetleg kitudunk egyenlíteni, de egy olyan taktikai fegyelmezetlenségből gólt kaptunk, amit külön kértünk a szünetben, hogy ne így hozzuk játékba a labdát. Azt gondolom, hogy ez egyfajta erőnléti fáradás miatt történt, vagyis kevesebb oxigén volt a játékosok fejében, és rossz döntést hoztak. Ugyanakkor nagy pozitívuma a mérkőzésnek, hogy 0-2 után nem esett össze a csapat, hanem próbálta a játékát tovább játszani, sikerült szépíteni, és szerencsével a döntetlent is elérhettük volna. Szóval ez pozitívum, de nem tetszett, hogy nagyon sok volt a duma a játékvezetővel, egymással, még a kispad felé is, amit nem tudok elfogadni, és nem tűröm el a jövőben. Hozzáteszem, hogy persze a játékosok próbálták magukat felspannolni, és tényleg jobban pörögtek a második félidőben. Az elszántság és az alázat mellett még egy picit higgadtabb fejre is szükségünk van, és akkor talán még jobb lesz a játékunk, de már most komolyabb előrelépést láttam a SZAC elleni meccshez képest. Amit a héten gyakoroltunk az edzéseken, abból több mindent visszaköszönni láttunk, kompaktabbnak éreztem a csapatot, ami bíztató a jövőre nézve. A következő, REAC elleni mérkőzésen most már mindenképpen pontot, pontokat szeretnék szerezni, és azt gondolom, hogy jó úton járunk. Reményeink szerint a sérültjeink közül is egyre többen visszatérnek, úgyhogy én abszolút bizakodó vagyok a jövőt illetően.


2019.10.05. (szombat) 15:00
8. forduló

SZAC - ASR Gázgyár 4-0 (0-0)
Thököly út, 80 néző;
Vezette: Török; Asszisztensek: Landeszmann, Reszler

SZAC: Illés, Sasvári (Horváth 85'), Malya, Kerékgyártó M. (Palóczi 85'), Gombkötő (Berta 85'), Buzás, Szalai (Nagy D. 63'), Diós, Veres (Kerékgyártó Z. 46'), Koritár, Kaszab
Edző: Hargitai László

ASR Gázgyár: Zubány, Lóska, Balogh, Sebestyén, Mankó, Kocsis, Keresztessy, Ivancsó (László 65'), Krénusz (Marján 76'), Rácz (Kőszegi 72'), Sergő
Szakmai vezető: Borbély László

Gólszerzők: Malya 66', Kaszab 79', Kerékgyártó M. 83', Kerékgyártó Z. 85'

Úgy látogattunk a Csepelt két hete megverő SZAC otthonába, hogy a keddi Budapest Kupa mérkőzésünket követően edzőváltásra került sor: Molnár Zoltán egy év közös munka után távozott a kispadunkról. Köszönünk mindent Zoli, amit a klubunkért tettél! Helyét átmenetileg szakmai vezetőnk, Borbély László vette át, aki mellett változatlanul Horváth László látja el a másodedzői teendőket. Egyik legfontosabb célként csapatunk kondíciójának javítása lett kitűzve, ami nyilvánvalóan még nem mutathatott előrelépést ezen a bajnokin, de nem is akartunk belemenni a fiatalokból álló kék-feketékkel szemben egy rohanós adok-kapokba. Erdei Viktor már múlt héten is sérülten játszott, ez alkalommal nem számíthattunk rá, ahogyan a továbbra sem egészséges Cséka Krisztoferre és Scheiber Bencére sem. A túloldalon ugyanakkor hiányzott a hazaiak leggólerősebb játékosa, Kemerle Dániel.

Bátran kijelenthető, hogy az első játékrész az őszi idény legeseménytelenebb első negyvenöt percét produkálta, már ami a mi bajnoki meccseinket illeti. Kapura tartó lövésre egészen a 38. percig kellett várni (addig a mezőnyben gyűrték egymást a felek), amikor is a felfutó Sasvári balról-szemből, 20 m-en túlról lőtt életerősen középre, ám Zubány Gabi rádőlve behúzta azt. Mi az utolsó előtti percben jártunk legközelebb a gólhoz, amikor Keresztessy Tomi baloldali elfutása, és kissé hosszan az átellenes kapufa felé tett beadása után Rácz Ricsi a kimozduló kapus fölött kapu felé tette a labdát, amit azonban a gólvonal előtt való elgurulása után egy hazai védő tisztázott. A labda nem jelentősen, de valamivel többet volt a XVIII. kerületieknél, mindkét fél viszonylag sűrűn eljutott az ellenfél 16-osáig, ám kaput veszélyeztető megmozdulás az említetteken kívül nem történt. Az viszont külső szemlélő számára is elég jól feltűnhetett, hogy ezen a napon a baloldalról igencsak sebezhető volt a védelmünk.

51' Kerékgyártó M. tört be a védelmünk mellett balról a kapunk elé, és lőtt kb. 10 m-ről, ami a szöget záró Zubány Gabiban elakadt, akiről a laszti visszapattant a lövőre, onnan pedig kifelé a kapunk elől.

56' A SZAC szemből-balról való betörésénél a hazaiak játékosa a 16-osra belépve ütközött egy védekezőnkkel, majd a földre került, és ápolni kellett. A játékvezető ellenfelünk kispadjának reklamálása mellett sem adott 11-est.

66' Az intő jelek nem voltak véletlenek! Krénusz Bulcsú követett el fölösleges szabálytalanságot a térfelünkön, az oldalvonaltól nem messze. A pontrúgás balról való beívelése után a kapunk elé leeső játékszert Malya találata meg leghamarabb, aki szemből, kb. 10 m-ről középre lőtt, és Zubány Gabi hiába ért bele lábbal, a lövés a hálónkban kötött ki. 1-0.

70' Öt percre rá szaporodtak a gondjaink. Kirúgást végeztünk el, ám közben Zubány Gabi nem a legirodalmibban nehezményezte, hogy folyamatosan nincs pótlabda a kapunál, amivel hamarabb tudnánk folytatni a játékot. Megjegyzését Landeszmann partjelző jelezni kívánta a játékvezetőnek, ám mielőtt átadhatta volna, a kirúgásba belefújó bírónak kapusunk újabb megjegyzést tett a dologgal kapcsolatban, amiért Török túlzottan önérzetesen, egyből pirossal kiállította. A megítélt, kapuval szembeni szabadrúgást a Rácz Ricsi helyett beállt Kőszegi Dani jobb lábbal hárította a jobb alsó saroknál.

79' Jobboldalról tették be a labdát a 16-osunkra a hazaiak, amire Kőszegi Dani kb. 10 m-re kimozdult, hogy elrúgja, azonban felszabadítási kísérlete megpattant egy vele szemben álló játékoson, akiről balra, egyben visszafelé pattant, amit Kaszab gyűjtött be, és az üres kapunkba passzolta. 2-0.

83' Kerékgyártó M. kapott nagyszerű bepasszt a kapunkkal szemben, aki lendületből rávitte azt kimozduló kapusunkra, balra elment vele mellette, majd kb. 10 m-ről, élesebb szögből az üres kapunkba lőtt. 3-0.

85' Buzás adott jó passzt a szemből-jobbról lendületből üresen érkező Kerékgyártó Z-nek, aki a kimozduló és eldőlő kapusunk fölött a hálóba pörgetett. 4-0.

87' Nagy lőtt jobbról-szemből, a 16-osunkon belülről, amit Kőszegi Dani balra vetődve védett.

89' A frissen beállt Berta szemből betett lasztiját a lőrinciek kétszer is laposan kapura tették, ám a nagy kavarodásban a földre került kapusunkban mindkétszer elakadt a játékszer.

Zubány Gabi kiállításáig végig pariban voltunk a hazaiakkal, akik bár megszerezték a vezetést, az azt követő öt percben nem látszott, hogy esetleg ne tudnánk kiegyenlíteni. Ennek lehetőségét a túlzottan szigorúnak nevezhető piros lap gyakorlatilag elvette tőlünk, de hiba volna csak erre fogni a vereségünket, hiszen addig sem volt egy kapura tartó lövésünk sem. Ezek után összeestünk, a védekezésünk kis túlzással megszűnt létezni, és gyors egymás utánban három újabb gólt kaptunk, illetve még kaphattunk volna. A különbség a találkozó összképét tekintve egyértelműen túlzó, de a pontok elosztása szempontjából lényegtelen, hiszen így is, úgy is anélkül maradtunk. Rossz látni, hogy a három éve még bajnok csapatunk jelenleg itt tart, ám tudomásul kell vennünk, hogy mostantól a cél a biztos bennmaradás, azaz a 10. hely megszerzése, amiből a Tintahalak és a Kelen aktuális NB III-as szereplését látva, nem biztos, hogy sokkal lejjebb tudunk majd adni. Ha az ősz hátralevő része is hasonlóan tragikusan alakulna, még akkor sincs minden veszve, de erősebb csapatok ide vagy oda, muszáj lesz valahogy pontot, pontokat szereznünk tőlük, hogy minél többel vághassunk neki 2020-nak! Az esélyesség terhe nem minket fog nyomni, annyi bizonyos. Hajrá ASR! Hajrá Gáz!

Borbély László: 2019. október 5-én az álmodozások kora véget ért. Játékosokban, edzőkben, vezetőkben, szurkolókban tudatosítani kell, hogy véget ért a régi, dicsőséges korszak, és mostani helyzetünkben a BLSZ I-es tagságunk megőrzéséért kell küzdenünk, ez az elsődleges feladat. Jelenlegi pszichés, fizikai állapotunkban a jó erőkből álló, jól szereplő SZAC otthonában csak bravúrral tudunk győzelmet aratni, és szerencse, vagy több dolog együttállása is kell ahhoz, hogy ponttal tudjunk távozni tőlük. Az első félidőben azt tudtuk megvalósítani, hogy egy nagyon fegyelmezett és zárt védelemmel felállva, lényegében komolyabb ellenfél helyzet nélkül tudtuk lehozni a mérkőzést, miközben az előre játékunk nekünk is ugyanolyan helyzet nélküli maradt. A második félidőben a SZAC tudta növelni a tempót, amihez mi már nem tudtunk alkalmazkodni, és itt már több helyzetük is adódott. Sajnos ezután egy rögzített helyzetből elkerülhető gólt kaptunk. Azt gondolom, annak ellenére, hogy addig mi játszottunk gyengébben, vagy legalább is nekünk volt kevesebb lehetőségünk, egy egygólos meccsben benne volt, hogy hasonló szituációból esetleg mi szerzünk gólt, de nem így történt. Ezután nem tudtunk megújulni, és gyorsan érkezett a kiállítás is, ami végképp megpecsételte a sorsunkat. Az alatt a pár perc alatt, a 0-1 ellenére is próbáltunk két támadóval játszani az egyenlítésért, ott volt két pici lehetőségünk is, azonban a kiállítás után összeomlottunk, ami a 4-0-ás vereségünkhöz vezetett. Nagyon-nagyon nehéz lesz a következő hét mérkőzés a sorsolásunk miatt. Azt kérem, illetve azt mondom mindenkinek, hogy játékosnak, edzőnek, vezetőnek, szurkolónak össze kell fognia, össze kell tartania, és minden egyes pontot, amit megszerzünk, értékelni kell, mert az aktuális helyzetünkben ahhoz, hogy a biztos bennmaradást jelentő helyre érjünk az őszi idény végére, most már bravúrokra van szükségünk. Jó erőkből álló, a táblázat első felében lévő csapatokkal fogunk játszani, ami nagyon nehéz lesz. Csak ezzel kell foglalkoznunk, mindenféle Budapest Kupa, Magyar Kupa teljesen másodlagos történetté vált. Nem lehet megélni egy Csepel és Makó elleni Magyar Kupa győzelemmel, amikor a bajnokságban a Közterület mérkőzés kivételével egyszerűen képtelen voltunk nyerni. Nagyon bízom benne, hogy a sérültek hamar felépülnek, és kicsit nagyobb versenyhelyzet alakul ki a csapaton belül. De még egyszer mondom, hogy most a legfontosabb dolog az összefogás mind a csapaton belül, mind a szurkolóink között, és így kell kirángatnunk magunkat ebből a nagyon nehéz helyzetből. Kétségtelen tény, hogy most olyan szituációban vagyunk, amit nem nagyon tapasztaltunk meg az elmúlt, sikeres négy-öt évben. Nincs tehát más választásunk, összekapaszkodva kell ebben a veszélyes helyzetben helyt állnunk, és pontokat gyűjtenünk a jövőben. Azon vagyunk, hogy a klub és a csapat számára legjobb megoldással véglegesen rendezzük majd a szakmai kérdéseket is.

Hargitai László: Az első félidőben kiegyenlített volt a játék, a másodikban - úgy gondolom - mind erőben, mind játékban felülmúltuk ellenfelünket, és a Gázgyár pechjére még a kapusukat is kiállították. Ez csak megkönnyítette a helyzetünket, és egy látványos javulást is eredményezett a részünkről, hiszen zsinórban dolgoztuk ki a helyzeteket, illetve lőttük a gólokat. Összességében elégedett vagyok fiatal csapatommal, és megyünk tovább ezen az úton.


2019.09.28. (szombat) 11:00
7. forduló

ASR Gázgyár - Budafoki MTE II. 2-3 (0-1)
Sujtás u., 80 néző; Vezette: Sveda; Asszisztensek: Fekete L., Bencze A.

ASR Gázgyár: Zubány, Lóska, Balogh, Erdei, Mankó (Nagy 59'), Kocsis, László (Marján 46'), Keresztessy, Ivancsó (Sebestyén 77'), Krénusz, Sergő
Edző: Molnár Zoltán

Budafoki MTE II.: Olasz, Khiesz, Kévés, Fekete, Barizs, Szebenyi (Polonkai 52'), Stark, Paholics (Keresztesi 94'), Klimaj, Földi, Harsányi
Edző: Schróth Lajos

Gólszerzők: Nagy 63', Sergő 72' ill. Szebenyi 45', Barizs 59', Földi 71'

A Budafok II-vel legutóbb az előző bajnokság záró fordulójában találkoztunk, amikor is szerettük volna már letudni a szezont, így teljesen dekoncentráltan játszva 1-7-es vereséget szevedtünk tőlük hazai pályán. Most ez nem fordulhatott elő! A kisebb szemléletváltáson átesett (az NB II-es első csapatuknak játékosokat nevelő, nem az eredményességet néző) vendégek egy ponttal és hellyel előztek meg bennünket a táblázaton a találkozó előtt. Legutóbbi három mérkőzésüket (igaz, nem könnyű ellenfelekkel szemben) elvesztették, itt volt tehát a lehetőségünk arra, hogy pontokat szerezve elinduljunk végre felfelé a tabella aljáról. Ehhez azonban a szerdai, Csep-Gól ellen játékunkhoz képest mindenképpen előrelépésre volt szükségünk.

3' Keresztessy Tomi passzolta fel a baloldalon a labdát a 16-os vonala előtt álló Sergő Marcinak, aki visszapasszolta azt László Gerinek, aki betette azt az ötös jobb sarkánál érkező Ivancsó Dávidnak, akinek nem túl erős, lapos, közeli lövését Olasz lábbal hárította.

11' Jobboldali, kapu elé tett, majd a balról visszatett beadásunk után is adódott Sergő Marci előtt alkalom, hogy az ötös előttről kapura lőjön, azonban mindkétszer meghiúsult a lehetőség.

13' A budafokiak balról-szemből, a 16-osunkról kapura lőtt lasztiját ütötte ki Zubány Gabi vetődve a bal (hosszú) alsó sarokból.

33' Zubány Gabi fellőtt labdáját Sergő Marci tette le Ivancsó Dávid irányába, aki Krénusz Bulcsúhoz passzolt, aki jobbról, a 16-oson belülről élesen ellőtte azt az a kapu előtt.

34' Fekete vitte el a baloldali vonal mellett a játékszert, majd pontosan adott a kapunk elé, ahol a hosszún, kb. 9-10 m-ről Földi fejelt kicsivel a bal (rövid) alsó sarkunk mellé.

40' Kocsis Máté baloldali bedobása után a megcsúsztatott labdát Keresztessy Tomi lőtte balról-szemből, a 16-osról kapu fölé.

43' Ismét Fekete vitte el a labdát a baloldalon, betört vele a 16-osunkra, majd éles szögből megcélozta a jobb (rövid) alsó sarkunkat. A lapos lövéshez Zubány Gabi jobb lábbal hozzáért, amiről a jobb kapufánkra pattant a laszti, onnan pedig kifelé.

45' Az első két fordulóban már kaptunk gólt a 45. percben, és most ismét: Szebenyire nem léptünk ki határozottan, aki jobbról-szemből, a 16-osunk előttről kapura lőtt, a jobb (hosszú) felső sarok irányába tartó labdába ugyan a vetődő Zubány Gabi beleütött, de attól még az a hálónkban kötött ki. 0-1.

59' Jobboldali szögletet végezhetett el a Budafok, amit középre tekertek, ahonnan a jobb alsó sarkunk irányába juttatták a játékszert, amit a gólvonalon ott álló Ivancsó Dávid blokkolni tudott, a kipattanót Barizs visszatette, azonban abba Zubány Gabi vetődött bele, az újabb kipattanót viszont Barizs újra a jobb alsónk irányába juttatta, és azt Ivancsó Dávid már csak beljebb tudta rúgni a kapunkba. 0-2.

62+63' Krénusz Bulcsú kapuval szembeni betörési kísérletét a friss gólszerző Barizs csak szabálytalanul tudta megakadályozni még a 16-oson kívül, akit utolsó emberként Sveda játékvezető kiállított. A kb. 18 m-ről elvégzett szabadrúgást a frissen beállt Nagy Robi mintaszerűen tekerte a bal (hosszú) felső sarokba. 1-2!

68' Fekete végzett el szabadrúgást balról-szemből, kb. 24 m-ről: a jobb (rövid) alsóba tartó lövésére Zubány Gabi vetődve leért, és szögletre ütötte. A baloldali szögletbe a 16-osunk rövid oldalán belecsúsztattak, így az a bal (hosszú) alsó sarkunk felé tartott, amit Ivancsó Dávidnak kellett kivágnia a gólvonalról.

71' Hiába támadtunk az egyenlítésért, mert az emberhátrányban játszó Budafok egy gyors ellentámadás révén növelte az előnyét: Fekete tette ki középről a lasztit jobbra a becserélt Polonkainak, aki az ötösünk hosszú oldala elé adott, ahonnan a tavalyi gólkirály Földi a jobb (rövid) felső sarkunkba fejelt. Zubány Gabi hozzáért, de hárítani nem tudott. 1-3.

72' Gyorsan jött a válaszunk: egy balodalra előre tett labdát lőtt kapura Krénusz Bulcsú balról-szemből, kb. a 16-osról, ami az egyik budafokiról lecsorogva pont az ötös előtt középen álló Sergő Marcihoz került, akinek az átvétel után nem okozott gondot pár méterről a kapus mellett a hálóba lőni. 2-3!

90' A balról-szemből középmagasan a 16-os közepére betett labdánkba a kilépő Olasz előtt beleértünk, így azt először, de másodszor sem tudta megfogni, ám ennek ellenére nem tudtuk kapura küldeni a játékszert.

93' Paholics lőtt laposan egy baloldali beívelés után balról-szemből, a 16-osunk előttről, amivel telibe találta a bal (hosszú) kapufánk alsó részét. Többen már bent látták.

Sajnos a Budafok II. ellen sem tudtunk olyan játékot mutatni, amire valós tudásunk alapján képesek lennénk. Az első fél órában megvoltak a lehetőségeink (ha nem is helyzeteink) arra, hogy vezetést szerezzünk, ám a félidő végére egy budafoki helyzet már jelezte, hogy a lefújásig oda kell figyelnünk, amit mégsem tettünk meg, és idén harmadszor kaptunk nagyon rossz pillanatban, a félidő közvetlen lefújása előtt gólt. A második játékrészben a piros-feketék két, teljesen elkerülhető gólt szereztek, amikre hiába válaszoltunk hamar, gyakorlatilag végig futottunk az eredmény után, és nem tudtunk igazán mit kezdeni a félórás emberelőnyünkkel sem. Rengeteg előre vagdosott, pontatlan labda, nehézkes támadásépítés, és számos védelmi kihagyás jellemezte játékunkat, valamint továbbra is a következő nehézségekkel küzdünk: a támadójátékunk nem túl acélos, ha eljutunk a kapuig, akkor sem vagyunk elég pontosak, hátul pedig bármikor képesek vagyunk gólt kapni. Nehéz lesz így az ősz második felében a pontszerzés is! Hajrá ASR! Hajrá Gáz!

Schróth Lajos: Magunknak tettük nehézzé ezt a mérkőzést. Bár az elején nagyon jól kezdett a Gázgyár, átvészeltük ezt a nehéz időszakot, és úgy gondolom, hogy utána a játékunkban benne volt nemcsak a döntetlen, hanem a győzelem is. Bár jöttek sajnos olyan egyéni hibák, mint például a kiállításunk, de tanúbizonyságot tettünk arról, hogy szívvel meg lehet nyerni egy jó csapat ellen egy ilyen mérkőzést is.

Molnár Zoltán: Egy kulturáltan futballozó ellenfél ellen sajnos megint hátrányba kerültünk, sőt, igazából végig rohantunk az eredmény után. Ez ismét meghatározta a mérkőzésünket. A pozitív és negatív dolgokat is értékelve ki kell jelenteni, hogy kulcsfontosságú hibákat követtünk el a kapuk előtt, amit a számszerű végeredmény is visszatükröz. Ahhoz, hogy eredményt tudjunk produkálni, ezeknek a hibáknak el kell tűnniük, és el kell tudni érnünk, hogy vezetéssel menjünk bele a mérkőzés egyes periódusaiba. Sajnos most már hetek óta csak rohanunk az eredmény után, így pedig nehéz reálisan értékelni a csapat és a játékosok teljesítményével kapcsolatban. Gratulálok a Budafoknak!


2019.09.25. (szerda) 16:00
6. forduló

Csep-Gól FC - ASR Gázgyár 1-1 (1-1)
Dunadűlő u. (Csepeli Papír pálya), 50 néző; Vezette: Agócs R.; Asszisztensek: Kiss II. G., Busai

Csep-Gól FC: Groppioni, Nagy, Ferenczi, Ambruzs, Reményi (Király 65'), Antal, Béres, Horváth (Pereszlényi 73'), Loch (Szabó M. 81'), Czifra (Tóth 69'), Cseh (Szabó R. 60')
Edző: Ambruzs József

ASR Gázgyár: Zubány, Lóska, Erdei, Balogh, Marján (Lukács 60'), Kocsis, Keresztessy, Nagy (Mankó 65'), Krénusz (Sebestyén 86'), Ivancsó, Sergő
Edző: Molnár Zoltán

Gólszerzők: Loch 13' ill. Sergő 14'

Csaknem egy év után, felemás érzésekkel térhettünk vissza az egykori Csepeli Papír pályára, a Csep-Gól jelenlegi otthonába. Tavaly ősszel az utolsó utáni pillanatban kapott góllal szenvedtünk 1-0-ás vereséget az akkor BLSZ I-es újonc kék-sárgáktól, azóta viszont (igaz, hazai pályán) a bajnokságban és a Budapest Kupában is legyőztük őket (2-1 ill. 3-0). Sikeres Magyar Kupa szereplésünk ellenére a bajnokságban meglehetősen visszafogottan szerepleve csak a 11. helyen állunk a tabellán, és a mögöttünk lévő csapatok többségével már játszottunk (szóval a neheze csak ezután következik), ezért is lett volna fontos a szintén mögöttünk álló Csep-Gól elleni jó eredmény elérése.

2’ A hazaiaknak sikerült egy belőtt labdával jobbról-szemből a védelmünk mögé kerülni, ám középre gurításukat Zubány Gabi kivetődve hatástalanította.

8’ Reményi ugratta ki Horváthot a kapunkkal szemben, balra, aki a 16-oshoz érve lőtt, ám középre, így kapusunknak nem okozhatott problémát a hatástalanítása.

13’ Szabadrúgást íveltek előre a csepeliek jobboldaról, a térfelükről a 16-osunk elé, kb. 20 m-re, Horváth irányába, akinek lekészítése után Loch előtt pont jól pattant a labda ahhoz, hogy rálőhesse, amit meg is tett, a labda pedig középmagasan szállva, a lövésre minden bizonnyal nem számító/nem látó Zubány Gabi mellett a bal kapufánk mellé vágódott. 1-0.

14’ Egy baloldali szabadrúgásunkat követő fejes után Balogh Peti érte be üresen a lasztit a jobboldalon, az alapvonal előtt, majd laposan a rövidre adott vissza, ahol az ötös előtt érkezett Sergő Marci, aki egyből, laposan a bal (rövid) alsó sarokba lőtt. 1-1!

16’ Kocsis Máté végzett el jobboldali taccsot, amit a 16-osra bedobva a hazaiak nem tudtak felszabadítani, így a játékszer végül Sergő Marci elé került, aki szemből-jobbról, kb. 13-14 m-ről laposan lőtt, de a középre tartó kísérletét Groppioni lábbal védte.

21’ Nagy Robi küzdötte be magát balról a 16-osig, majd középre gurított, ahol a védője mellett érkezett Krénusz Bulcsú, aki kapu fölé lőtt.

24’+33’ Két, kísértetiesen hasonló jelenetsor keretében Krénusz Bulcsú kapott kiugratást, aki a védőjével a nyakán mindkétszer bevitte azt a 16-osra, ám lövés előtt a földre került, ami egyszer sem ért 11-est, pedig a második végképp nagyon annak tűnt.

35’ A csepeli NB III-as múlttal rendelkező, igen aktív Horváth lőtt jobbról, a 16-oson kívülről a hosszú felső sarok irányába, de Zubány Gabi vetődve hatástalanította a kísérletét.

36’ Sergő Marci emelte szemből-jobbról középre a játékszert Nagy Robi irányába, aki bele tudott ugyan fejelni, azonban a középen léc alá eső labdáját Groppioni fölétolta.

53’ A Csep-Gól végzett el szabadrúgást balról, amit Loch-Czifra-Horváth vonalon juttattak el helyzetig, de a partjelző Horváthnál már lest jelzett.

72’ Loch ívelt át jobbról, a 16-osunk vonala magasságából a túloldalra, a büntetőterületünkön belülre, amit Horváth fejelt vetődve, kb. 10 m-ről a kapunk irányába, ám a jobb (rövid) alsó sarkunk felé tartó próbálkozása picivel elkerülte a kapunkat.

75’ Erdei Viktor passza után Ivancsó Dávid emelte be balról a labdát kapu elé Sergő Marcinak, aki a tizenegyes ponttól nem messze akár egy gyors mozdulattal lőhetett is volna, helyette azonban maga elé tette azt, majd rátartott a menteni igyekvő védő lábára, így szabadrúgás járt kifelé.

85’ Sergő Marci szemből-balról, kb. 25 m-ről a felsőléc fölé ívelt. Groppioni visszalépett rá, de ha kapura megy, akkor nem biztos, hogy hozzá tud érni.

88’ A Marján Gyuri helyett csereként pályára lépő Lukács Dani lőtt jobbról-szemből, a 16-osról a bal (rövid) oldali oldalhálóba.

95’ Az ötperces hosszabbítás, egyben a mérkőzés utolsó jelenete: Keresztessy Tomi húzta kapuval szemben balrafelé a labdát a 16-os vonala előtt, majd annak sarkához érve ráfordulva lőtt, ami középen a léc alá csapódott volna, ám Groppioni fölé ütötte szögletre. A jobboldali sarokrúgásra középen, a védők között üresen érkezett Balogh Peti, aki kb. 11 m-ről a léc fölé fejelt.

Együttesünk a találkozó alatt folyamatosan próbálta irányítani a játékot az alapvetően védekezésre és kontrákra építkező csepeliekkel szemben. Ez az első félidőben egy gyors gólváltásra volt elegendő, illetve egy viszonylag élvezetes iramú mezőnyjátékra. A második játékrészben utóbbi alábbhagyott, és hiába próbáltunk támadni, igazán egyik csapat játékában sem volt benne a gól, ami persze nem zárta ki, hogy valamelyikük valahogyan egyszer csak betalál. Ennek esélye a legutolsó pillanatban nekünk adatott meg, de sajnos nem tudtuk élni vele. A döntetlennel értelemszerűen a hazaiak lehetnek elégedettebbek, nekünk pedig össze kell kapni magunkat, hogy a papírforma szerint nehezedő bajnoki meccseinken szerezzünk annyi pontot, hogy tavasszal a kieséssel ne kelljen majd foglalkoznunk.

Molnár Zoltán: A csapat az első perctől kezdve igyekezett dolgozni, melózni, felépíteni az akciókat, amennyire lehetett. Nyilván egy kellemetlen ellenféllel találkoztunk, akik a védekezéssel és a kontrajátékkal voltak elfoglalva, ami mindig nehéz feladat elé állítja a támadó csapatot. Kidolgoztunk helyzeteket, akár felépített akciókból, akár pontrúgásokból szerezhettünk volna gólokat, de vagy mi nem koncentráltunk eléggé, vagy előfordult, hogy tizenegyesgyanús szituációban a játékvezető nem sípolt. Összességében azonban tény, hogy az egyenlítő gólunk után többször már nem jutott a Csep-Gól kapujába a labda. Azt gondolom, hogy amíg nem tudunk a mérkőzés elején pszichológiai értelemben is jól időzített gólokat lőni, addig szoros találkozókat fogunk játszani. Igazából megvoltak a helyzeteink az elején, a közepén, a végén is, és az volt az érzésem, hogy bárhol eldönthettük volna a mérkőzést. Ha viszont az elején mi lőjük a gólt, akkor könnyebbé tudtuk volna tenni számunkra ezt a meccset. Amíg ezt nem tesszük meg, addig ilyen nehéz mérkőzéseket fogunk játszani, és mivel a végén is kimaradtak a helyzeteink, ezért 1-1-nél jobb eredményt ma sajnos nem tudtunk elérni.

Ambruzs József: Azt hiszem, hogy igazságos döntetlen született. Az elején meglepett bennünket a Gázgyár, mert letámadással kezdett, nem visszaállt, ahogyan szokott. Ez egy kicsit megzavart minket, aztán viszont nekünk adódtak helyzeteink, amiket sajnos kihagytunk. Az első félidő második felére kissé csapkodó lett a játék, ugyanakkor feszült, de nagyon jó iramú is egyben. A második félidőben egy picit már elfogytunk, és az utolsó tizenöt percben azért a szerencsének is köszönhetjük, hogy nem kaptunk gólt. Azonban a srácok beletették a szívüket, amit kértem tőlük, úgyhogy elégedett vagyok velük, a Gázgyárnak meg minden jót kívánok a Magyar Kupában és a bajnokságban is!

Videó a meccsről: https://www.pestifoci.hu/egyeb-hireink/4203-dontetlent-hozott-a-csep-gol-gazgyar


2019.08.31. (szombat) 11:00
3. forduló

ASR Gázgyár - Közterület SK 4-1 (2-0)
Sujtás u., 90 néző; Vezette: Rábel; Asszisztensek: Kovács B., Tóth I. T.

ASR Gázgyár: Zubány, Scheiber, Balogh, Marján, Seregi (Erdei 60'), Kocsis (Nagy 72'), Keresztessy, Cséka (Lukács 78'), Ivancsó (László 60'), Rácz (Keszthelyi 79'), Sergő
Edző: Molnár Zoltán

Közterület SK: Várhegyi, Görög, Szabó, Barabás, Ignácz, Győri (Virág 72'), Vidák (Maurovics 56'), Kalácska, Pozsonyi, Varga, Király P. (Király T. 66')
Edző: Szikszai Zoltán

Gólszerzők: Ivancsó 14' (11-esből), Cséka 39' (11-esből), Sergő 65', Nagy 91' ill. Győri 71'

Idei második hazai bajnoki mérkőzésünkön azt a Közterületet fogadtuk, akikkel néhány éve még a BLSZ II-ben csaptunk össze rendszeresen, és akik ezen alkalmakkor egyszer igen komoly borsot törtek az orrunk alá. Legutóbb tavaly, a Budapest Kupa 3. fordulójában találkoztunk velük, akkor 1-0-ás félidő után 1-5-re győztünk a BKV Előre műfüvén. Edzőjük változatlanul Szikszai Zoltán, akinek irányításával az előző szezon kiugróan jól sikerült a köztereseknek, és harmadik helyen zártak a budapesti másodosztályban, így a Pestszentimre visszalépése miatt a szövetség őket kérte fel az elsőosztályú indulásra, amit el is fogadtak. Az első két fordulóban egyaránt vereséget szenvedtek, előbb 6-1-re a Csepeltől, majd 2-4-re a Vízművektől. Nálunk Sebestyén Örs egymeccses eltiltását töltötte, Bruckner András pedig még nem épült fel a sérüléséből. Tisztelve ellenfelünket, de azért az esélyesség terhével léptünk pályára az utolsó nyári hétvégén.

 

12' A csapatok kölcsönös tapogatózása után, igyekezvén a Közterület zárt védekezését feltörni - ahogy az várható volt - kezdtünk mezőnyfölénybe kerülni. Az áttörést egy félpályáról felívelt labda hozta el, amit az ötös elé kilépő Várhegyi úgy tűnt, hogy megfog, ám kiejtette azt, amire a mellette tartózkodó Balogh Peti lecsapott, és Varga már csak szabálytalanul tudta megakadályozni a gólszerzésben, így Rábel játékvezető 11-est adott.

 

14' Balogh Peti ápolása után a büntetőt Ivancsó Dávid laposan középre lőtte, ami a jobbra dőlő Várhegyi lábáról a léc alá pattant. 1-0!

 

23' Egy lepattanó lasztit lőtt rá Sergő Marci balról-szemből, kb. 18-19 m-ről, kapásból, középmagasan, amit Várhegyi balra dőlve kiöklözött.

 

31' Egy jó ütemű passz után Kalácska tört be védőkíséretünkben, szemből-balról a 16-osunkra, majd laposan lőtt, ami a kimozduló Zubány Gabi mellett elhaladva nem sokkal kerülte el a jobb (rövid) alsó sarkunkat.

 

38+39' Baloldali bedobást végeztünk el az ellenfél 16-osának magasságában, ami a kapu rövid oldala elé dobva továbbcsúszott középre, ahol Cséka Krisztofer gyűjtötte be azt, aki próbált lövőhelyzetbe kerülni, de csak kifelé tudta vinni azt az ötös sarka felé, ahol a két rajta lévő védőből az egyik (fölöslegesen, de egyértelműen) buktatta, amiért a bíró ismét büntetőt ítélt. A 11-est a sértett lendületből nekifutva a bal alsó sarokba lőtte. Várhegyi a másik irányba mozdult. 2-0!

 

41' Szabadrúgást kaptunk a Közterület kapujával szemben, kb. 26 m-re, amit Balogh Peti tekert a jobb alsó sarok felé, ám a nem túl erős, pattanó kísérletét Várhegyi vetődve megfogta.

 

45' Rácz Ricsi baloldali szögletét fejelte a jobb (rövid) kapufa magasságában az ötösre érkező Sergő Marci a jobb alsó sarokba, azonban lökés miatt a játékvezető érvénytelenítette a találatot, egyben lefújta az első játékrészt.

 

56' Kiugratásunk után a kapuval szemben védőjével befutó Rácz Ricsi már elpasszolta a 16-osra kimozduló Várhegyi jobbja mellett a labdát, utána azonban elesett a kapus lábában, de a játékvezető nem ítélt semmit.

 

61' Cséka Krisztofer jobboldali szöglete haladt el az ötös vonalán egészen a hosszú kapufa magasságáig, ahol három játékosunk közül a március 9-i, Újpest II. elleni sérülése óta először pályára lépő, másodpercekkel korábban beállt Erdei Viktor tudott abba épphogy belefejelni, ami így kapu mellé szállt.

 

65' Marján Gyuri a jobb oldalvonal mellől adott remek passzt a védők mögé befutó Sergő Marcinak, aki a 16-osra egy ütemmel késve kimozduló Várhegyit megelőzve elvitte jobbra a labdát, majd éles szögből, kb. 10 m-ről,  a visszarohanó Közterület játékosok előtt laposan az üres kapuba továbbított. 3-0!

 

71' Szépítettek a közteresek: Görög baloldali beadására jól érkezett a bal (hosszú) kapufánk magasságában, a 16-os vonalánál Győri, akinek fejese a bal kapufánkról átpattant a másik oldalira, onnan pedig a hálónkba. 3-1.

 

85' A csereként beállt Maurovics került üresbe, és vitte rá balról-szemből kapusunkra a labdát, azonban Zubány Gabiban elakadt a lövése.

 

91' A pár edzéssel a háta mögött idén először pályára lépő Nagy Robi kapta csapatunk újoncától, Lukács Danitól a labdát laposan a jobboldalról, amit szemből-jobbról, kb. 17 m-ről laposan rögtön a jobb (hosszú) alsó irányába lőtt, ami a kapufa belső ívéről a kapuba pattant. 4-1!

 

Csapatunk megérdemelten nyerte meg a találkozót, amiben az események szerencsés alakulása is közrejátszott oly módon, hogy korán 11-eshez jutottunk, így kimozdítva ellenfelünket a védekezéséből, hasonlóan, ahogyan két hete fordítva történt, az Unione ellen. Három bajnoki után tehát végre sikerült győznünk, és így három meccsen mindhárom lehetséges kimenetelt megtapasztalhattuk.

Szikszai Zoltán: Először is gratulálok a Gázgyárnak a győzelemhez! A mai mérkőzésen fejben voltunk rövidebbek ellenfelünknél. Nagyon sok volt az egyéni hibánk, a végén pedig, 2-0 után úgy láttam, hogy kicsit hitehagyott lett a társaság. Megpróbáltunk felzárkózni, 3-1-nél megvoltak a lehetőségeink, hogy esetleg szorosabbá tegyük a mérkőzést, de utána megint elkövettünk olyan egyéni hibákat, amiket ebben az osztályban nem lehet.

Molnár Zoltán: Az Unionéval szembeni vereség és a 43. sz. Építők elleni döntetlen után, két és fél héttel a csepeli kupasiker és kettővel a rajtot követően végre megszereztük első győzelmünket a bajnokságban, ami kis visszaigazolása az eddigi munkánknak is. Van még mit csiszolnunk a játékunkon és a védekezésünkön, hiszen elég rövid és intenzív volt a felkészülésünk, úgyhogy erre számítottunk, de dolgozunk rajta, és szerintem már előbbre is léptünk. Bízunk a további eredményes folytatásban, amiért mindent megteszünk!


2019.08.17. (szombat) 11:00

1. forduló

 

ASR Gázgyár Unione FC 0-3 (0-2)

Sujtás u., 80 néző; Vezette: dr. Szanyi; Asszisztensek: Grünvald, Czeglédi

 

ASR Gázgyár: Zubány, Scheiber, Balogh, Bruckner, Marján, Krénusz (László 73'), Kocsis, Cséka, Ivancsó, Keresztessy (Sergő 46'), Rácz (Seregi 46')

Edző: Molnár Zoltán

 

Unione FC: Máthé, Szekeres, Scheer (Vermes 46'), Koplányi, Fehér, Weisz (Mayer 58'), Lettrich, Hassan, Szabó T., Keresztesi (Babos 78'), Benedek (Szabó B. 63')

Edző: Szabó András

 

Gólszerzők: Szabó T. (11-esből) 8', Benedek 45', Hassan 92'

Együttesünk számára a sikerrel megvívott Magyar Kupa selejtezők után végre a bajnokság is megkezdődött. Ellenfelünk a főtáblára ugyancsak bejutott, szomszédvári Unione csapata volt, akik szerdán 11-esekkel verték a REAC-ot. A Csepel elleni bravúros győzelem során megsérült Lóska Csabi és Mankó Geri, illetve egészségügyi okokból Sebestyén Örs sem állt rendelkezésre, így Molnár Zoltán vezetőedzőnknek három helyen is bele kellett nyúlnia a védekező alakzatunkba. Lajos Laci és Erdei Viktor visszatérésére továbbra is várnunk kell, előbbire a tavaszi idényig biztosan. Ennek is köszönhetően öt nyári igazolásunk kapott helyet a kezdő tizenegyünkben. A kisebb fiatalításon átesett csapatunknak a megerősödött BLSZ I-ben a tavalyinál jóval nehezebb dolga lesz, hiszen a REAC (bár gyengült...) és az Újpest II. mellé "betársult" a Csepel, a Pénzügyőr és (játékosállománya alapján) a BVSC is, továbbá a Vízművek, az Unione és a Budafok II. sem gyengült az elmúlt szezonhoz képest. Igencsak fel kell tehát kötnünk a gatyát ahhoz, hogy jó szerepeljünk a 2019/20-as kiírásban. Az Unionétól legutóbb, májusban, hétközi meccsen 1-2-es vereséget szenvedtünk hazai pályánkon.

4' A találkozó első veszélyes megmozdulása egy Unione baloldali beadás formájában öltött testet, amire az ötösünk előtt, középen érkezett Keresztesi, de szerencsénkre nem tudta beletenni a lábát a beívelésbe.

7'+8' Baloldali szögletet végeztek el a vendégek, ami az ötösünk elé érkezve és lecsorogva a bal alsó sarkunk irányába gurult, amit az ott álló Rácz Ricsi ugyan ki tudott tenni a gólvonal elől, ám nem túl messzire, amire a kapunak félig háttal Koplányi startolt rá, akire a labdabegyűjtése során Scheiber Bence hátulról rácsúszott, amiért a játékvezető (jogosan) 11-est adott. A büntetőt Szabó T. magabiztosan a bal alsóba rúgta. 0-1.

15' Cséka Krisztofer lőtt jobbról-szemből, a 16-osról a bal (rövid) alsó irányába, amit Máthé üggyel-bajjal, de szögletre tolt.

19' Marján Gyuri adott haza röviden egy jobbra előreívelt labdát Zubány Gabi felé, amit szerencsénkre Hassan túl hosszan tett maga elé, így a kimozdult kapusunk rá tudott vetődni.

22' Szabó T. lőtt szabadrúgásból, kb. 25 m-ről, szemből-balról a jobb (rövid) felső sarkunk mellé.

31' Szabó T. eladott labdája után, pár gyors passzt követően Cséka Krisztofernek sikerült bejátszanunk a labdát a 16-oson belülre, aki kb. 14 m-ről, balról-szemből a zárni igyekvő Lettrich-Scheer páros között laposan kapura lőtt, ám a laszti a bal (hosszú) kapufa külső részének érintésével elhagyta a játékteret.

38' Baloldali szögletünk után az üresen álló Ivancsó Dávid elé csorgott le a labda, aki jobbról-szemből, kb. 12 m-ről lőtt, de kapu fölé. Rögtön ezt követően, a túloldalon, egy védelmi megingásunk következtében Hassan került helyzetbe a 16-osunkon belül, jobbra, ám szerencsénkre a nem túl erős labdája elgurult a kapunk előtt, majd tisztáztunk.

45' Szabó T. passzolta be jobbról védőink között a játékszert a beinduló Benedeknek, aki lendületből kapura törve, a kimozduló Zubány Gabi fölött a hálónkba perdített. 0-2.

59' Szabó T. jobboldali szögletét fejelte Szekeres az ötösünk vonala előttről, középről a felsőlécünk jobboldalára.

60' Az Unione félpályáról felívelt szabadrúgása Benedekről került Szabó T. elé, aki kb. 20 m-ről, kapásból a bal alsó sarkunkba lőtt, de Grünvald már lest jelzett.

63' Előreívelt labdánkat fejelte Sergő Marci a 16-os vonaláról középre, a 16-os előttre, ahol Cséka Krisztofer begyűjtötte azt, majd néhány lépés után a bal alsó sarok irányába lőtt, azonban Máthé vetődve fogta a kísérletét.

78' A szerelni próbáló Bruckner András mellett vitte el végül Szabó a játékszert, majd Hassannak passzolta balra, akinek viszonylag kiszorított lövését Zubány Gabi "beterítette".

89' A zöld-feketék 16-osának közepére ívelt labdába Sergő Marci fejelt bele gyertyaszerűen, majd a visszahulló labda a kapus nélkül maradt kapu mögé esett.

92' Hassan vitte el két védőnk között a játékszert szemből-jobbról, majd a kimozduló Zubány Gabi mellett laposan lőtt, és hiába ért hozzá kapusunk, az a bal alsó sarkunkba gurult. 0-3.

Csapatunk a Csepel ellen mutatott mérkőzéshez képest ellenétes arcát mutatta, főleg ami a védekezést illeti. A megbolygatott védelmünk végig bizonytalan volt, az előre játékunkat pedig az Unione tapasztalt védői jórészt "megették reggelire". A viszonylag gyorsan bekapott gól nem javította az esélyeinket a tervezett játékunk kibontakoztatása szempontjából (sem). Mentünk előre becsülettel, de ezen a napon mi voltunk a szerdai Csepel, aki próbált támadni felállt védelemmel szemben, de nem sikerült gólt elérnie. Akármennyire is adódtak gólszerzési esélyeink, nem igazán érződött, hogy ma ezekből be fogunk találni, míg a vendégek a helyzeteiket jó százalékkal értékesítették, és megérdemelten nyerték meg a mérkőzést, amely akár még nagyobb különbséggel is végződhetett volna. Ennek ellenére voltak bíztató jelek is, ezekre, illetve a szerdai játékunkra kell építenünk a továbbiakban!

Szabó András: Úgy érzem, hogy taktikus, okos játékkal megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. Azt hiszem, hogy végig kézben tartottuk a találkozót, és a gólokat is jó ütemben szereztük.

Molnár Zoltán: A Csepel elleni remek teljesítményünk ezúttal nyomokban sem volt tapasztalható, annál inkább a mérkőzés okozta fáradtság, ami több játékosomon érződött, és most a három kiesett védekező játékosunkról nem is beszéltem. Ennek ellenére nem lehet rájuk egy rossz szavam sem, mert mentek előre, tették a dolgukat, de ezúttal nem volt akkora átütő erő a támadásainkban, amiből végül gólt szerezhettünk volna. Az Unione játékosai nagyon jól "menedzselték" le az előrejátékunkat, amiben segítette őket, hogy a korai vezető góljuk után vissza tudtak állni, és a helyzeteiket is jó százalékkal értékesítették. A szünetben próbáltam a támadórészlegünkbe belenyúlni, ami sajnos nem járt eredménnyel. Nyilván egy ilyen mérkőzést követően nem lehet jó szájíze az embernek, de el kell fogadni, hogy egy nagyon stabil, erős és kegyetlenül rutinosan játszó Unione előtt fejet kellett hajtanunk ezen a találkozón. A szerdai, nehéz mérkőzés hatásai, és a korai, véleményem szerinti ajándék gólunk is meghatározta a meccs képét. Mostantól a jövő heti javításra koncentrálunk!