Beszámolók (Felnőtt)


2021.05.28. (péntek) 20:30
30. forduló

Svábhegy FC - ASR Gázgyár 2-3 (1-0)
Könyves K. krt. (Siketek-pálya), 40 néző; Vezette: Sveda; Asszisztensek: Bencze, Gyana

Svábhegy FC: Horváth B., Csaszni, Veress, Potocska, Tóth M., Marczinka, Plajner, Kelemen, Marchica (Boros 70'), Horváth Á., Bánk (Boda 84')
Edző: Bajzik József

ASR Gázgyár: Schritt, Juhász, Bocsi (Czinege 46'), Lóska, Balogh, Cséka, Mankó, Fehér, Ivancsó (Nagy R. 84'), Balló, Tamáska (Tóth N. 76')
Edző: Lászka Balázs

Gólszerzők: Plajner 32'+74' ill. Lóska 54', Fehér 55'+91'

A 2020/21-es bajnokság záró fordulójához érkezve csapatunk számára már csak az az egy lényegi kérdés maradt, hogy 11. vagy 12. helyen fejezi be a szezont. A 11. pozíció megszerzéséhez mindenképpen két góllal kellett győznünk, mert kedden a Svábhegy 4-1-re verte a SZAC-ot, amivel a közöttünk lévő gólkülönbség háromra nőtt. Nagy megkönnyebbülést jelentett ugyanakkor, hogy szerdán a 43. sz. Építők a 88. percben egyenlítve 1-1-et ért el a Csep-Góllal, így lényegében biztossá vált, hogy nem eshetünk vissza a 13. pozícióba, ami potenciális kieső helyet ér. A mérkőzést az eredeti kiírás szerint hazai pályán rendeztük volna meg, de az őszi halasztás, majd a februári újbóli halasztás miatt a Fóti úti Cérna-pályán végül mi játszottunk pályaválasztóként, így e csere következtében most a Svábhegyet illette a rendezés joga, elvileg utoljára a Siketek-pályán, mert ősztől a Kőér utcai Spari-pályára költöznek át. Két, hasonló játékerőt képviselő együttes téttel igazából már nem bíró, nyíltsisakos mérkőzésére lehetett számítani, akik már nem feltétlenül a lehetőségekhez képesti legjobb összeállításukban léptek pályára.

3' Rögtön az elején nagy helyzetet hagytunk ki: Balló Harold indult meg egy pattogó labdából a félpályán picivel túl, a jobb oldalon, kizárt mindenkit, és szemből-jobbról a 16-osra érkezve picivel lőtt csak a jobb (hosszú) alsó sarok mellé.

9' Tóth végzett el közepes erejű szabadrúgást jobbról-szemből, kb. 20 m-ről, amit Schritt Martin öklözött ki vetődve a bal (rövid) alsó sarokból.

11' Jobbon, a 16-os sarkánál végezhettünk el szabadrúgást, amit Fehér Kende lőtt a jobb (hosszú) alsó sarok mellé.

28' Bocsi Bence eladott labdája után a baloldali középre adást Tóth lőtte szemből, a 16-osról a jobb alsó sarkunk mellé.

32' Ezúttal is eladtuk a játékszert, amivel már sokadszor tudtak a bal oldalunkon elmenni, és az ottani védelmünket megverni: ezúttal Kelemennek sikerült elfutnia, majd jobbról laposan a kapunk elé adnia, ahol érkezett üresen Plajner, és az ötösünkről a kvázi üres kapunkba lőtt. 1-0.

41' Ismét a baloldali védekezésünk mondott csődöt, ám ezúttal a laposan a kapunk elé adott lasztit a hosszún szögletre tudtuk tisztázni.

Az első negyedórában érezhetően iramot diktálva igyekeztünk megszerezni a vezetést, amire a 3. percben meg is volt minden esélyünk, ám az sajnos kimaradt. A 20. perctől kezdve kezdtünk lesüllyedni a Svábhegy játékához, ami értelemszerűen nekik kedvezett, és erre a sok eladott labdánk és a baloldali szélső védekezésünk gyengesége még rátett jó néhány lapáttal, így végül is nem volt akkora csoda, hogy 1-0-ás hazai vezetéssel mentek félidőre a csapatok.

46' Balló Harold tekert egy jobbról kapott labdát szemből, a 16-osról a bal alsó sarok mellé.

48' Baloldalon indította be Balló Harold Fehér Kendét, aki a 16-os felé érve laposan az ötös rövid oldalára adott be, ahol érkezett Tamáska Peti, akiről a jobb (rövid) kapufa aljára csorgott a labda, az onnan visszapattanóra pedig Horváth rávetődött.

54' Baloldalról, nagyjából a 16-os sarkának meghosszabbításából végzett el szabadrúgást Ivancsó Dávid, aki az ötös rövid oldala elé tette be a játékszert Balogh Petinek, aki kapunak háttal megtartotta azt, majd az ötös mentén középre emelt, ahonnan Lóska Csabi a kapu közepébe fejelt. 1-1!

55' Alig telt el idő a középkezdés után, máris újabb gólnak örülhettünk: Balogh Peti ívelt a felezővonal előttről a baloldalon jól kilépő Fehér Kendének, aki egyedül vihette kapura azt, majd a 16-os sarka környékéről a kimozduló és kicsit meg is csúszó Horváth fölött átemelt, a labda pedig a bal (hosszú) sarokba hullott. 1-2!

56' A hazaiak próbáltak reagálni az eseményekre: Tóth tört be négy emberünk szorításában szemből-jobbról a 16-osunkra, majd lőtt a bal (rövid) alsó sarkunk mellé, de valaki közülünk beleérhetett a lövésbe, mert szöglet következett.

66' Marczinka végzett el szabadrúgást a kapunkkal szemből, kb. 20 m-ről: a jobb alsó sarkunkba tartó lövését Schritt Martin vetődve oldalra ütötte, majd megfogta.

74' Baloldali szögletet végzett el a Svábhegy: az ötösünk hosszú oldalára beadott labdájukat a rövid (bal)oldali felsőlécünkre fejelték, ahonnan középre pattant tovább a gólvonalunk elé, ott pedig Plajnernek sikerült helyzeti előnyét kihasználva a kapunkba juttatni a játékszert. 2-2. Hiába igyekeztünk kétgólos előnyre szert tenni, helyette kiegyenlített az ellenfél.

76' Plajner tört be balról-szemből a 16-osunkra, majd megcélozta a jobb (rövid) alsó sarkot, de Schritt Martin leérve szögletre ütötte azt.

82' Baloldalon sikerült elmenniük a hazaiaknak, majd középre adtak, ahol érkezett a becserélt Boros, de szerencsénkre kapunk fölé fejelt.

84' Ezúttal is Boros veszélyeztetett, miután egy balról elé tett labdával szemből belépett a 16-osunkra, majd a jobb alsó sarkunk mellé lőtt, de már les is volt.

80-90' Akármennyire is nem volt különösebb jelentősége a találkozónak, azért a végére fel-fel csaptak részünkről az indulatok, ami nem a pályára, hanem a kispadra és a lelátóra vonatkozott. Sveda játékvezető a 80. percben sárgát adott Lászka Balázs vezetőedzőnknek, de a biztosítékot akkor vágta ki nálunk igazán, amikor Czinege Bencét jobb oldalvonal melletti elfutási kísérleténél Horváth egyszerűen felrúgta, de ez nem ért nála piros lapot.

91' A két perc ráadás során már csak a győzelemért mentünk, nem a 11. hely megszerzéséért, de az is nagy öröm lett volna, és végül össze is jött: jobboldalon tudtunk a Svábhegy védelme mögé kerülni, ahonnan Balló Harold precízen ívelt az ötös rövidebbik oldalán tartózkodó Fehér Kendéhez, aki felugorva, Horváth mozgásával ellentétesen fejelte a labdát a bal alsó sarokba. 2-3!

Jó álltunk bele a mérkőzésbe, de aztán alább hagyott a lendületünk, és hozzászürkültünk az ellenfél játékához. A mérkőzés színvonala különösen az első félidő második felében még a BLSZ II-t sem biztos, hogy elérte. A második félidőnek viszonylagosan még az elején úgy sikerült fordítanunk, hogy az nem volt nagyon benne a meccsben, viszont ha már így alakult, akkor természetesen mentünk a kétgólos különbségért, és a 11. helyért. Erre a Svábhegy egyenlítése után már nem nyílt módunk, ám a győzelmet azért szerettük volna megszerezni, hogy pozitív élményekkel zárjuk a bajnokságot. Nem sokon múlt, hogy ez a 91. percben végül összejött, de az sem, hogy nem ellenfelünk nyerte meg a találkozót, akiknek az egyenlítésük után még több helyzete is adódott. A helycsere tehát nem jött össze, de bízzunk benne, hogy nem következik be semmilyen előre nem látható esemény, ami a 12. pozíciónk utolsó biztos bennmaradást érő státuszát veszélyeztetné. Ami jelenleg biztosnak tekinthető, hogy bajnok a Kelen, az NB III-ból kiesett a THSE és a BKV Előre, a BLSZ I-ből pedig a Közterület és a RAFC. Elvileg a 14. helyezett Ikarus is kiesett, de a BLSZ II. első két (feljutó) helyezettje között most már biztos, hogy ott lesz a Pestszentimre, akik anno nem kiestek a BLSZ I-ből, hanem visszaléptek, és kérdés, hogy most vajon ismét fel akarnak-e kerülni? A Csep-Gól további sorsa viszont egyértelműen attól függ, hogy a Kelennek kell-e NB III-as osztályozót játszania, s ha igen, akkor sikerrel veszi-e? A mi szereplésünket tekintve viszontagságos szezonon vagyunk túl, tavasszal négy ponttal szereztünk többet, mint ősszel (15+19=34), de egészen a végéig nem lehettünk bizonyosak a bennmaradásunkban. A 2021/22-es kiírásra a BLSZ I. várhatóan tovább erősödik, így nekünk is muszáj erősítenünk, mert sem elől, sem hátul nem állunk biztos lábakon. Nagyon kevés gólt rúgunk: ha a Közterület elleni 6-0-ás győzelmünket kivesszük a sorból, akkor mindössze két meccset nyertünk meg kétgólos különbséggel, a többit csak eggyel, illetve mi lőttük volna a harmadik legkevesebb gólt a bajnokságban. A sérülések ugyan továbbra is nehezítik a hátsó helyzetünket, de a belső védelmünk változatlanul nem megoldott, itt most már évek óta próbálunk végleges megoldást találni, de eddig sajnos eredménytelenül. A most zárult bajnokság tanulságainak levonása a szakmai stáb feladta, de a nyári szünet egészen biztosan jól fog jönni mindenkinek, ami után reményeink szerint sikerül egy eredményes felkészüléssel és megfelelő igazolásokkal olyan következő szezont produkálni, amiben feledtetni tudjuk a mostani mérsékelt szereplést. Szép nyarat és jó pihenést kívánunk szurkolóinknak! Hajrá ASR! Hajrá Gáz!


2021.05.22. (szombat) 18:00
29. forduló

Csepel FC - ASR Gázgyár 2-0 (1-0)
Béke tér, 80 néző; Vezette: Rábel; Asszisztensek: Király G., Móré

Csepel FC: Szűcs, Mészáros R., Teplán, Gauzer, Mohácsik (Tolnay 94'), Vargovics, Mészáros L. (Zai 90'), Németh, Vörös (Mankó 77'), Torda (Ködöböcz 87'), Bencze (Urbin 84')
Játékos-edző: Takács László

ASR Gázgyár: Schritt, Sagáth, Bocsi, Lóska, Balogh, Cséka (Czinege 73'), Mankó, Tóth N. (Tamáska 62'), Csata, Fehér, Balló
Edző: Lászka Balázs

Gólszerzők: Torda 46', Mankó 92'

A Csepel elmaradt bajnoki meccsei és a Budapest Kupa miatt már hosszú hetek óta heti két tétmérkőzés lejátszására kényszerül. Most szerdán az első hely sorsát alapvetően befolyásoló rangadót játszottak a Kelennel, amin ha győztek volna (0-0 lett), akkor a bajnoki címért folyó versenyben lépéselőnybe kerültek volna ellenfelükkel szemben, így viszont bízniuk kellett abban, hogy bennünket megvernek, a Kelen pedig nem nyer a harmadik helyezett REAC otthonában. A tét nagyságához képest meglepően kevesen látogattak ki a Béke téri stadionba, ami továbbra is jobb sorsot érdemel, és jelenlegi, nem túl szép állapotában régi idők itt maradt hangulatát idézi. A viszonylag friss híreket olvasva, jók az esélyek, hogy ez hamarosan pozitív irányban fog változni, ám az kérdés, hogy milyen módon érinti majd a jelenlegi labdarúgó csapatot. A Budafok II. elleni kezdőnköz képest négy helyen történt változás: visszatérhetett az eltiltott Balogh Peti és Cséka Krisztofer, ugyanakkor Ivancsó Dávid ötsárgás büntetését töltötte, Lakatos Balázs meg még nem épült fel sérüléséből. A találkozó gyászszünettel kezdődött Puhl Sándor emlékére, akinek első NB I-es mérkőzése egy Vasas-Csepel volt 1984 őszén.

8' Teplán indította be a középkör előttről egy íveléssel Vöröst a baloldalon, aki a 16-os határáról középre adott, de a visszafutó Lóska Csabi jól helyezkedve szögletre tudott tisztázni az érkező Mészáros elől.

9' A jobboldali szögletet laposan középre tekerve többen is átlépték, és végül Torda lőtte rá szemből, kb. 14-15 m-ről, de a laposan középre tartó löketét Schritt Martin magabiztosan állította meg kézzel maga előtt a földön.

22' Torda végzett el szabadrúgást a baloldalon, a 16-osunk sarkának meghosszabbításában, kb. 23-24 m-re a kapunktól: az ötösünk elé betekert labdájába Gauzer nem tudott belerúgni, így az pattogóan tovább haladt a bal (hosszú) alsó sarkunk felé, ahonnan Schritt Martin vetődve szögletre ütötte.

25' Jobboldali szögletünk után úgy tűnt, hogy sikerül a hazaiaknak felszabadítaniuk, azonban ki tudtuk balra tenni a játékszert Sagáth Zéténynek, aki a 16-os és az oldalvonal közé érve középre adott, ami pont jó lett a röviden, a kapufa magasságában az ötösön érkező Fehér Kendének, aki pattanás után hozzáérve laposan kapura juttatta, de az elakadt Szűcs lábában, az onnan kipattanó Kende elé került, akinek második kísérlete ismét fennakadt Szűcs lábában, az így kicsorgó utáni harmadik kísérletét pedig a bevetődő védő szögletre tisztázta. Nagy helyzetet hagytunk ki...

45' Balló Harold passzolta visszafelé rosszul a labdát, amivel Németh tudott lefordulni, és a 16-osra szemből-balról bejutva, Lóska Csabival megküzdve lövőhelyzetbe kerülni, de lapos lövése elakadt a kimozduló Schritt Martinban.

46' Jogos szabadrúgást kapott a Csepel a balon, közvetlenül a 16-osunk oldalvonala előtt: a lasztihoz Torda állt oda, aki a kétfős sorfalunk mellett fejmagasságban a rövid sarkunk felé tekerte rá, ahol az ott álló Balogh Peti fejelő mozdulata elképzelhető, hogy megzavarta Schritt Martint, minden esetre a laszti a kezeit későn emelő kapusunk feje mellett/fölött a kapunkba vágódott. Igencsak elkerülhető gólt hoztunk össze. 1-0.

47' Németh a felezővonalnál, a középkörben teljesen feleslegesen hátulról megrúgta a megiramodni igyekvő Cséka Krisztofert, amiért Rábel játékvezető második sárgával kiállította.

A második félidőt tehát emberelőnyben kezdhettük a szokottnál visszafogottabban játszó, helyenként a mentális fáradtság jeleit mutató, egy hibánkból mégis vezető csepeliekkel szemben, ami papíron ugyan megkönnyítette az esélyeinket az egyenlítésre, de önmagában még nem jelentett sokat, hiszen a Budafok II. ellen is fél órát emberelőnyben játszottunk, mégsem sikerült eljutnunk még gólhelyzetig sem. Ez most az 53. percben megadatott, amikor Balogh Peti a felezővonalat átlépve ívelt balra-előre jó ütemben a 16-osra egyedül kilépő Tóth Norbinak, aki kb. 13 m-ről, pattanásból át akarta emelni az ötös elé kilépő Szűcsöt, azonban gyakorlatilag pontosan a kapus kezeibe ívelt. Az idő előrehaladtával a Csepel egyre jobban visszahúzódott, és amennyire tudta, húzta az időt, nekünk pedig most is meghaladta a tudásunkat az, hogy egy felállt védelemmel szemben gólhelyzetbe kerüljünk. Pontosabban egyszer, a 91. percben sikerült, de a labdát harcosan megtartó Tamáska Peti baloldali elfutása, és alapvonal mentén történő betörése során, az ötösről, null szögből középre akart adni, és nem visszagurítani az ötösön üresen álló Balló Haroldnak. Az 1-1 helyett rögtön jött a 2-0: Bocsi Bence egy csepeliről az alapvonal felé guruló labdát nem kikísért, hanem megállított, és teljesen rosszul a saját kapunk elé adott be a 11-es pontunkra, amire üresen Urbin csapott le, aki megpróbálta kicselezni a rá kimozduló Schritt Martint, de végül kicsit kijjebb keveredve beívelt a 11-es pontra Mankónak, aki lábbal felnyúlva maga elé tette a levegőből, majd pattanás után, az ötös előttről, a kaput védeni próbáló Lóska Csabi és a visszaérni igyekvő Schritt Martin között a kapunk jobb sarkába továbbított.

Vereségünk azért sajnálatos, mert a kevés helyzetünk ellenére sokkal jobban játszottunk, mint a Budafok II. ellen, és egy alapvetően X-es meccset buktunk el két nagyobb egyéni hiba következtében. A Csepel győzelme ellenére a Kelen szinte már bajnoknak tekinthető, hiszen 0-2-re győzni tudott Rákospalotán, és nekik már csak egy meccsük van hátra az Ikarusszal, amit jó eséllyel hozni fognak. A mi helyzetünk továbbra sem tisztázódott: a Csep-Gól Építők elleni bajnokija a sok eső miatt elmaradt, így ők még gyűjthetnek hat pontot, amivel behozhatnak minket a 12. helyen. A BKV Előrét csak egy hajszál választotta el az NB III-as kieséstől, de a Pápa az utolsó percekeben kapott két Tintahalak góllal csak 2-2-őt ért el, így még nagyon minimális esélye maradt a bennmaradásra, ám sorsa nincs a saját kezében. A Svábhegynek van még egy elmaradt meccse kedden a SZAC-cal, mielőtt pénteken velünk játszik, és ha kikapna, akkor elég nekünk ellenük a döntetlen a jobb gólkülönbségünk miatt (a győzelmeink száma megegyezik), ha viszont legalább X-et játszanak, akkor mindenképpen győznünk kell, hogy a 12. pozíciót biztosan tartsuk, amiből még könnyen 11. is lehet. Igazából a legtöbb minden a Csep-Gólon múlik, ha ők nem hozzák a két hátralévő, hazai meccsüket az Építők és a Vízművek ellen, akkor nincs miről beszélni. Kedd, de még inkább szerda este sokkal okosabbak leszünk!

Lászka Balázs: Gratulálok a csapatomnak, mert úgy gondolom, hogy kilencven percig fegyelmezetten játszottunk, méltó ellenfelei voltunk a bajnokaspiráns Csepelnek, de két egyéni hiba megpecsételte a sorsunkat, így sajnos be kellett érnünk a 2-0-ás vereséggel.

Takács László: Tudtuk, hogy egy szervezett csapattal fogunk találkozni, akik ellen nem lesz könnyű dolgunk. Ez be is igazolódott, mert nehezen tudtuk feltörni őket, nem igazán tudtunk helyzetbe kerülni, de egy pontrúgásnak köszönhetően sikerült megszereznünk a vezetést. Utána volt egy kiállítás, ami átírta a meccs forgatókönyvét, nekünk onnantól kezdve az eredmény megtartása volt a célunk, ami sikerült is, és a végén egy kontrából le tudtuk zárni a mérkőzést. Úgy érzem, hogy megérdemelt a győzelmünk!


2021.05.15. (szombat) 11:00
28. forduló

ASR Gázgyár - Budafoki MTE II. 0-2 (0-0)
Sujtás u., 50 néző; Vezette: Czene-Joó; Asszisztensek: Huszár, ifj. Czakó

ASR Gázgyár: Schritt, Sagáth (Tóth N. 57'), Bocsi, Lóska, Mankó, Kovács (Marján 63'), Ivancsó (Csata 82'), Balló, Fehér, Czinege (Déri 76'), Tamáska (Nagy 69')
Edző: Lászka Balázs

Budafoki MTE II.: Csutora, Bán, Balogh (Szebenyi 28'), Soltész (Vaár 92'), Horváth T. (Harsányi 79'), Micsinai, Szabó M., Györe (Golda 83'), Forrai, Németh, Kutrovácz
Edző: Pozder Nenad

Gólszerzők: Szabó M. 52', Györe 73'

A Budafok II. velünk megegyező célja, hogy minél távolabb kerüljön azon vélelmezett veszélyzónától, amit a jelenleg még bizonytalan számú kieső csapat kérdése generál. Ennek érdekében három játékost hoztak el ellenünk NB I-es keretükből: Micsinait, Szabót és Soltészt. Utóbbi játszott már ellenünk a két éve bajnok Kelenben. Védelmünk ezen erősítések nélkül is komoly próbatétel elé volt állítva, hiszen két kezdő belső védőnk, Balogh Peti és Lakatos Balázs sárgalapos eltiltás és sérülés miatt nem tudott pályára lépni, így Mankó Gergőt is hátra kellett vinnünk szűrőből, akinek a helyére Ivancsó Dávid lépett vissza. Ősszel, Budafokon még jobb esélyekkel léptünk pályára ellenük, ám így is 2-4-es vereséget szenvedtünk.

17' Balról-szemből, a 16-osunkra belépve ívelt a Budafok a bal (hosszú) felső sarkunk irányába, ami Schritt Martin fölött a felsőlécünkről pattant ki, amit Györe gyűjtött be, aki ezután lőtt is, de beleblokkoltunk.

19' Forrai lőtt bal felől, a 16-osunkról szintén a bal (hosszú) felső sarkunk irányába, amit Schritt Martin vetődve ütött ki onnan.

29' Az első, ellenfelünk kapujára valamennyire is veszélyes megmozdulás: Fehér Kende lőtte rá jó 40 m-ről, jobbról a labdát, ami a visszatáncoló Csutora fölött, de egyben nem sokkal a léc fölött is áthullva hagyta el a játékteret.

39' Györének tették be a vendégek a játékszert jobbra, a 16-osunkra, aki a bal (rövid) felsőnket vette célba, de az ott álló Schritt Martin felemelt kézzel szögletre hárította. A jobboldali sarokrúgást sikerült középen lefejelniük az ötösünkre, azonban a pattanót ki tudtuk tisztázni a gólvonal előttről.

44' Szabó tört be szemből-balról a 16-osunkra, majd meglőtte a jobb (rövid) alsót, ám Schritt Martin rádőlve védett.

A Budafok II. igyekezett a mérkőzés elejétől fogva kezében tartani az irányítást, de gólig ekkor még nem jutottak, mi meg sajnos kaput eltaláló lövésig sem.

52' Szabó ezúttal nem hibázott: két, vele szemben álló védőnk mellett is viszonylag könnyedén be tudott szemből-jobbról üresen lépni a 16-osunkra, majd a kilépő Schritt Martin mellett a jobb (hosszú) alsó sarkunkba lőtt. 0-1.

54' Most is Szabó veszélyeztetett, aki balról, a 16-oson belülről, viszonylag élesebb szögből, közepes erővel, laposan a bal (hosszú) alsónk irányába lőtt, azonban Schritt Martin vetődve leért, és újheggyel szögletre módosította a laszti útvonalát.

63' Fordulópont jöhetett volna a találkozón, de az végül mégsem lett fordulópont: a baloldalt előretett lasztink picit hosszúra sikerült a csereként nem sokkal korábban beállt Tóth Norbinak, és Bán igyekezett azt fedezve az alapvonalon kívülre kísérni, de Norbi nem hagyta magát, és meg tudta akadályozni ebben, sőt vihette is volna a játékszert be az alapvonal mentén a 16-osra, ám Bán visszarántotta, amiért megkapta második sárga lapját, és el kellett hagynia a játékteret.

73' Emberhátrányban növelte előnyét a piros-fekete együttes: a balon, a 16-osunkon belül Horváth adta elő, hogy lőni fog, ehelyett azonban lefordult Lóska Csabiról, és az ötös sarka elé érve, az ötös mentén átpasszolt a hosszúra, ahol érkezett Györe, akinek nem okozott gondot a kapunk üres bal oldalába lőnie. 0-2.

86' Baloldali beadásunkra középen érkezett Marján Gyuri, aki nem túl erősen kapura fejelt, így Csutora könnyedén fogta. Ez volt az első, ténylegesen kapura menő kísérletünk a mérkőzésen.

92' Egy oldalról a 16-osra beemelt labdánkat Balló Harold lőtte a jobb alsó sarokba, de már les volt.

Sajnos az egész mérkőzés során hiányzott belőlünk a kellő átütőerő, míg a vendégek látszólag nagyobb megerőltetés nélkül tudták irányítani a játékot. Az első játékrészben a védekezésünk ugyan még gól nélkül tudta tartani őket, viszont a második félidő első jelentősebb védelmi megingását már gólra váltották, és hiába kerültünk fél órára emberelőnybe, ez nemhogy helyzetekben, a játék képében sem mutatkozott meg, sőt, a budafokiak még hátrányban is képesek voltak újabb gólt szerezni. A Budafok a látottak alapján teljesen megérdemelten nyerte meg a mérkőzést, melyen különösen a második félidőben nem igazán volt beleszólásunk az események alakulásába. Dráma persze nem történt, de a 9-12. helyen igen sűrűvé vált a mezőny (plusz még a Csep-Gól is odaérhet alulról), és mivel az itteniek közül nekünk van a legtöbb lejátszott meccsünk, illetve jövő héten a bajnokságért a Kelennel versenyt futó Csepelhez látogatunk, nem nekünk a legjobbak a kilátásaink a végelszámolást tekintve.

Pozder Nenad: A mai mérkőzésen mind a három visszajátszó játékosom hozzá tette a magáét, de szerintem összességében nem csak ezen múlt a győzelmünk. Az egész csapat betartotta azokat a taktikai utasításokat, amiket az öltözőben megbeszéltünk, és csapatszinten hoztuk ezt a találkozót. Bízunk benne, hogy ennek a mérkőzésnek is köszönhetően a bennmaradásunk biztosított lesz, de van még hátra három meccsünk, köztük egy elmaradt is, mostantól ezekre kell koncentrálnunk. Hétfőig örülünk ennek a sikernek, de onnantól kezdve a következő mérkőzésen a hangsúly. Gratulálok a Gázgyárnak a tisztes helytálláshoz, szerintem a lehetőségeikhez mérten jól játszottak, és bízom benne, hogy jövőre újra találkozunk egymással ugyanebben az osztályban!

Lászka Balázs: Sajnálom a mai mérkőzést, mert ennél mindenképpen jobb játékra és eredményre számítottam. A hozzáállásunk és a mutatott játékunk alapján még döntetlent sem érdemeltünk! A csapatom nevében is elnézést kérek a szurkolóinktól!


2021.05.08. (szombat) 11:00
27. forduló

Unione FC - ASR Gázgyár 2-2 (1-1)
Hévízi út (Kerület műfű), 30 néző; Vezette: Csorba; Asszisztensek: Koczák, Gyana

Unione FC: Váradi, Szekeres, Scheer (Horváth B. 46'), Grúz, Koplányi, Kayali (Szabó T. 60'), Kaszai, Sztrunga, Melczer, Téglás, Kulcsár (Murányi 75')
Edző: Szabó András

ASR Gázgyár: Schritt, Bocsi, Lóska, Lakatos B. (Cséka 40'), Balogh, Kovács (Déri 81'), Mankó, Ivancsó, Tóth N. (Fehér 58'), Czinege (Tamáska 53'), Balló (Csata 86')
Edző: Lászka Balázs

Gólszerzők: Szekeres 9'+72' ill. Czinege 24', Balló 84'

Az elmúlt két szezonban az Unionéval vívott bajnokijaink sajátosságává vált, hogy idegenben jobb eredményt érünk el ellenük, mint hazai pályán. Mivel ősszel otthon 0-2-re kaptunk ki tőlük, e sorozat folytatására itt volt a kiváló alkalom. A hazaiak hét közben pótolták a SZAC-cal szemben elmaradt meccsüket, ahol 0-2-re győztek Pestszentlőrincen. Adta magát a kérdés, hogy ez vajon mennyit vett ki belőlük, és az látszódni fog-e a pályán. Nem egész három napot követően minden esetre egy változtatással álltak fel: Horváth helyett Téglás kezdett. Hassan nem volt a keretben, Szabó Tibor pedig csak a kispadon, akiknek hiányát egyáltalán nem bántuk, hiszen mindig sok gondot szoktak okozni a védelmünknek. A mi felállásunkban nagy meglepetés nem történt: a viszonylag szűk lehetőségeink között variálva most éppen egy Tóth Norbi - Déri Csabi csere a Közterület elleni kezdőnkhöz képest.

4' Az Unione ellen általában különösen fontos, hogy melyik csapat szerzi meg a vezetést, és erre ezúttal nekünk nyílt először remek lehetőségünk: Lóska Csabi adott be baloldalról, mélységből a kapu elé, ami pont az ötöshöz tök üresen belépő Czinege Bencéhez esett be, aki kb. 6 m-en borzasztó rosszul tette bele a lábát, így a labda jó három méterrel a jobb sarok mellé ment.

9' Velünk ellentétben az Unione az első alkalmat kihasználta a gólszerzésre: baloldali szögletet végzett el Melczer, ami a rövid kapufánk magasságában, az ötösön felpattanva a hosszú kapufánk sávjában álló Szekeres felé tartott, aki a kapunknak félig háttal állva, 6 m-ről, félfordulatból, a levegőből  szép mozdulattal a bal (rövid) felső sarkunkba húzta a labdát. 1-0.

15' Elpasszoltuk a lasztit a balon, a 16-osunk határánál, amire Kulcsár csapott le, de Lakatos Balázs mellől, kb. 14 m-ről nem a legerősebben lőtte rá, így Schritt Martin viszonylag könnyedén le tudott érni a jobb (hosszú) alsó felé tartó kísérletére.

24' Ivancsó Dávid vitte rá balról-szemből a lasztit a hazaiakra, majd a 16-os elé érve bepasszolta azt Balló Haroldnak a büntetőterület bal oldalára, aki a védők között utat keresve magának, az ötös sarka magasságából átívelt az ötös másik sarkára, ahonnan Kovács Patrik középre fejelt a rövid kapufánál, az ötösön tartózkodó Czinege Bencéhez, aki kapura fordulva elsőnek még a blokkoló védőt találta el, de a róla lepattantót másodjára már a kapu közepébe emelte. 1-1!

28' Az Unione ezúttal jobboldali szögletéből származott majdnem baj, amikor kétszer is tisztán fejelhettek: a lehulló lasztit a kapunkkal szemből, kb. 13-14 m-ről befejelték jobbra, az ötösünkre, a kapufához, ahonnan a védőink közül a bal (rövid) alsó sarkunk felé fejelték tovább, ám az szerencsénkre elakadt a kapufánál, a gólvonalon álló játékosunkban. A hazaiak kezet reklamáltak, eredménytelenül.

34' Balló Harold visszaszerzett labdája után Tóth Norbi emelte be balról a játékszert a 16-os elé, két védő közé Czinege Bencének, akitől a mellé érő védő miatt picit elgurult a laszti, és mire elérte, addigra már a kimozduló Váradi mellett kellett volna elvinnie azt, ám a kapus jobbra levetődve le tudta sodorni a lábáról, amit Balló Harold gyűjtött be, de egy védő mellett elhúzva csak a kapus kezeibe tudott emelni.

35' Az ellentámadásból Kulcsár tudott a jobbon a védelmünk mögé kerülni, majd némi húzogatás után oldalról a 16-osunkra belépve az ötösünkre beadni, ám az nem kis szerencsénkre elhaladt a középen ugró Kaszai és Kayali mellett is, majd Melczer beadását Kovács Patrik blokkolta, így bedobást következett. Sztrunga nagy bedobását Mankó Geri fejelte ki az ötösről, amit Koplányi lőtt fölé a 16-osról.

40' Lakatos Balázst húzódás miatt le kellett cserélnünk, és így a védekezésünket is átszerveznünk. Cséka Krisztofer állt be.

45' Kulcsár lőtt a védőink között szemből, a 16-osról, de a bal alsónkba tartó nem túl erős lövését Schritt Martin könnyedén hárította.

53' A jobb oldalvonal mellől kapu elé ívelt beadásunkba a 11-es pont környékén Balló Harold ért úgy hozzá, hogy az továbbhaladt az ötös hosszú sarka felé, ahová a tök üresen befutó Cséka Krisztofer és a kimozduló Váradi nagyjából egyszerre értek oda, de játékosunk az utolsó pillanatban még kapu fölé tudott pörgetni, mielőtt a kapus letarolta volna, azonban a játékvezető szerint ezért nem járt 11-es.

59' Melczer jobboldali bepasszával Kulcsár lépett ki középen, és lendületből vitte be szemből jobbra a 16-osunkra a játékszert, majd a kimozduló Schritt Martin mellett el akarta lőni, ami sikerült is neki, de kapusunkon lelassult a lövése, ami a gólvonalra becsúszó védőnk biztosítása mellett a bal (rövid) kapufára csorgott, az arról kipattanóra pedig Martin ráfeküdt.

65' Szabadrúgást végeztünk el a jobbon, a 16-os és az oldalvonal közöttről, közvetlen az oldalvonal mellől: az ötös hosszú sarkára ívelt labdát Lóska Csabi fejelte le az ötösre, az onnan felpattanót középen Fehér Kende nem tudta eltalálni, Tamáska Peti meg gyengén, gyakorlatilag Váradi kezébe fejelte.

72' A mérkőzésen számunkra igencsak problémát jelentő szögletet rúghattak a fekete mezesek, jobbról: az ötösünk közepe elé beadott labdára jól érkezett a védőjéről levált Szekeres, aki a kapunk bal oldalába fejelt, megszerezve ezzel második gólját. 2-1.

84' Jobboldali szögletünk után Grúz fejelte ki a játékszert, így bedobást végezhettünk el a 16-os magasságában, ami után Déri passzolt Cséka Krisztofernek a vonal mellett, aki visszahúzva azt a bal lábára, középre adott, amire a bal (rövid) kapufa magasságában, az ötösön Balló Harold érkezett a legjobban, és fejjel kapura csúsztatva megtalálta a rést a még hozzáérő Váradi és a kapufa között a bal (rövid) alsó sarokba. 2-2!

90'+91' Téglás vitte el bántóan könnyedén két emberünk mellett a labdát a jobbon, a szögletzászlótól, majd oldalról a 16-osunkra belépve befelé-, egyben visszagurított a félkörív felé Szabó T-nek, akinek a visszahúzós csele közben "felszedtük az ütőjét", amiért Csorba játékvezető jogosan 11-est adott. A büntetőt Melczer végezte el, aki az irányt jó érző Schritt Martin mellett a jobb kapufánk aljának belsejét találta el, ahonnan az az ötösünkön belül végiggurulva a 16-osunk másik oldalára gurult ki, ahol Balogh Peti gyűjtötte be, és indította Ivancsó Dávidot.

A mérkőzés összképét tekintve igazságos döntetlen született, bár mindkét együttesnek lehet kisebb-nagyobb hiányérzete. Nekünk kisebb, ha azt vesszük, hogy Czinege Bence révén már az elején vezetéshez juthattunk volna, ami nyilván máshogy befolyásolta volna a továbbiakat. Az Unionénak pedig értelemszerűen nagyobb, hiszen mindössze egy meccsvégi 11-esre álltak a győzelemtől. Az első félidőben jobban játszottunk, többször fel tudtunk állni a hazaiak védelme előtt, a szünetben azonban Scheer helyére Horváth állt be, és a második játékrészben az Unione játékban tartósan fölénk tudott nőni. Három forduló maradt hátra a bajnokságból, és ebből mindháromnak komoly jelentősége van, igaz, más szempontból. A következő, Budafok II. elleni találkozónk hatpontos lesz, mert a budafokiak 3-2-re nyertek otthon a Pénzügyőr ellen, és kettővel kevesebb meccset játszva már nagyon a nyakunkon vannak, vesztett pontok tekintetében jelenleg jobban is állnak. A minél jobb helyezés, és a biztos bennmaradás érdekében muszáj őket magunk mögött tartanunk. A Csepel meccs nem nekünk lesz majd a fontosabb, de a Kelen Vízművek elleni veresége miatt teljesen kiéleződni látszó bajnoki hajrá következtében akár komoly hatása lehet a bajnoki címre. A Svábhegy elleni utolsó forduló pedig szintén hatpontos lehet a 10-11. hely megszerzése szempontjából. Sőt! A SZAC tavaszi gyenge szereplése miatt még az is előfordulhat, hogy a 9. hely megszerzése sem elérhetetlen, mert igaz, hogy a lőrinciek három meccsel kevesebbet játszottak nálunk, de a jövő héten a Kelen és a Csepel, vagyis pont  az első két helyezett ellen játszanak. Mindenképpen fontos lenne minél jobb pozícióban végeznünk, mert az esetleges NB III-as budapesti kiesők (a THSE Szabadkikötő borítékolható, a BKV Előre még necces, a többiek talán már biztonságban vannak) mellett állítólag a Vasas II. és az MTK II. is a BLSZ I-ben indulna. Igaz, hallani olyat is, hogy a 16-os csapatlétszámot 18-ra emelik. Egy dolog azonban biztos: a Budafok II. ellen sajnos nem játszhat se Balogh Peti, se Cséka Krisztofer, mivel mindketten besárgultak!

Lászka Balázs: Nem tudom eldönteni, hogy szereztünk egyet, vagy buktunk két pontot. Igaz, hogy egy jó ellenféllel játszottunk, de nem tudtuk azt a játékot nyújtani, amit elvártunk magunktól, amit én elvártam a csapattól. Így, hogy 2-1 után tudtunk egyenlíteni, kicsit jobb szájízzel mehetünk haza az egy ponttal, de a mérkőzés összképét nézve akár meg is nyerhettük volna a mérkőzést. Természetesen az igazsághoz hozzátartozik, hogy a 11-essel el is veszíthettük volna, szerencsénk volt, hogy a büntető nem ment be. Ettől függetlenül gratuláltam a fiúknak, és mondtam nekik, hogy töltődjenek fel a jövő hétre, mert a Budafokot otthon meg kell vernünk!

Szabó András: Úgy érzem, hogy egy jó iramú mérkőzésen nagyjából reális eredmény született. Az első félidőben körülbelül egál meccset játszottunk, a másodikban talán egy picivel több helyzetünk volt, nem beszélve a 11-esről, amit sajnos kihagytunk.


2021.05.01. (szombat) 11:00
26. forduló

ASR Gázgyár - Közterület SK 6-0 (2-0)
Sujtás u., 30 néző; Vezette: Király Sz.; Asszisztensek: Móré, Milavecz

ASR Gázgyár: Schritt, Bocsi (Cséka 56'), Lóska, Lakatos B., Balogh, Kovács, Mankó, Ivancsó (Csata 80'), Déri (Fehér 46'), Czinege (Tóth N. 74'), Balló (Tamáska 74')
Edző: Lászka Balázs

Közterület SK: Ferenczi, Zsömbörgi, Márjalaki, Szabó H., Laschober P., Török (Zsludov 67'), Mihut, Bánfi, Szatmári (Pindák 65'), Varga Á., Bujdosó (Urbán 46')
Edző: Szikszai Zoltán

Gólszerzők: Balló 10'+65', Lóska 42', Fehér 67'+82', Csata 88'

A legalább a 11. hely megszerzése szempontjából létfontosságú három pontért, vagy úgyis fogalmazhatnánk, hogy kötelező győzelemért léptünk pályára az utolsó helyezett Közterület együttesével szemben már-már nyárias időjárási körülmények közepette május 1-jén, fél év után végre (oltási igazolvánnyal rendelkező) nézők jelenlétében. Ellenfelünknél az őszi meccsünkhöz hasonlóan ott volt korábbi játékosunk, Mihut Misi, akihez időközben a nemrég még az ifinkben játszó Zsömbörgi Ádám is csatlakozott. Együttesünk az elmúlt mérkőzéseken megszokottá vált összetétellel állt fel hátul, csak elől történtek változások. A Közterület tavasszal a RAFC elleni 1-3-as győzelmét leszámítva minden meccsét elbukta, többet elég nagy gólkülönbséggel, és magasan ők kapták a legtöbb gólt, közel százat. Az esélyeket illetően nem lehetett kérdés, de a papírforma érvényesítésének nehézsége attól is függött, hogy milyen hamar tudunk betalálni ellenfelünk hálójába, feltételezve persze, hogy addig nem kapunk egyet sem. Góllövésben ugyanakkor nem álltunk túl jól az elmúlt mérkőzéseken (ahogyan az egész szezonban sem), hiszen a Vízművek és az Ikarus ellen sem tudtunk gólt szerezni, míg a teljes mezőnyben mi lőttük a harmadik legkevesebb gólt, csak hárommal többet, mint a Közterület. Fehér Kende kézsérülése után visszatért, és első körben a kispadon kapott helyet.

10' Az esélyeknek megfelelően, támadóan álltunk bele a találkozóba, aminek a 10. percben lett meg az eredménye. Jobbról tudtuk Kovács Patrikhoz bejátszani a labdát nem sokkal a 16-oson belülre, aki jobbról-szemből rálőtte és ugyan eltörte azt, de így is laposan, nem túl gyorsan kapu irányába ment, amibe az ötös előtt álló Balló Harold lábbal bele tudott kapni, a jobb (hosszú) alsó sarokba juttatva a játékszert. 1-0!

27' Jobboldali szögletünk után fejjel szabadítottak fel a vendégek az oldalvonal felé, amivel Déri Csabi tört be jobbról a 16-oson belülre, majd laposan kapu elé adott, amibe beleértek, és az ötösről nem túl erősen és messzire kirúgták azt, ahol kapuval szemben, kb. 15 m-ről Lakatos Balázs egyből lőtt is, de laposan, gyengén, középre, amire Ferenczi rá tudott dőlni.

30' Déri Csabi ugratta ki jó labdával Kovács Patrikot a jobbon, a 16-oson belül, aki az ötös sarka magasságából laposan középre adott, ami elgurult a védők és a mellettük helyezkedni próbáló Bocsi Bence mellett. A 16-os másik oldali vonalánál Czinege Bence gyűjtötte be, aki visszapasszolt a mezőny felé Ivancsó Dávidnak, aki Déri Csabihoz passzolt, aki a 16-oson üresen állva nem lőtt, hanem megpróbálta kiugratni Dávidot, de rosszul.

34' Balogh Peti nem reagált le jól egy kapuskirúgásból a középkörnél felpattanó labdát, amivel Varga indulhatott meg szemből a kapunknak, de szerencsénkre megzavarta a 18 m-re kimozduló Schritt Martin, akinek odacsúszva sikerült elsodornia előle a lasztit.

40' Kovács Partik tört be jobbról-szemből a 16-osra, aki a kimozduló Ferenczi mellett elvitte a labdát az ötös sarkáig, ahonnan az ötös előtt laposan középre adott, amit a hosszún, kapuval szemben Bocsi Bence kb. 8 m-ről az elé berepülő egyetlen Közterület védőbe lőtt.

42' Déri Csabi végzett el szabadrúgást szemből-jobbról, kb. 27-28 m-ről, amit középre, az ötös elé ívelt be, ahonnan az üresen belépő Lóska Csabi fejjel-vállal ívesen a bal kapufa felső részére továbbított, onnan pedig pont elé pattant vissza a labda, és azt már a jobb alsóba fejelte. 2-0!

44' Déri Csabi ugratta ki félpályán innen a baloldalon Czinege Bencét, aki végül lelassulva oldalról vitte be azt a 16-osra, majd egy visszaérő védő mellett ellőtte a jobb (rövid) alsó sarkot, de az nem okozott gondot a rádőlő Ferenczinek.

48' Balogh Peti ívelt fel kitűnően a 16-osunk előteréből ellenfelünk térfelének közepére, Czinege Bence irányába, aki két védő között, a 16-os félkörívéről, a kimozduló Ferenczi mellett kapura lőtt, az ötös előtt földet ért labdája azonban a bal kapufa tövére pattogott, onnan pedig oldalra.

58' A Közterület végezhetett el szabadrúgást a középkör felénk eső oldaláról: a 16-osunkra felívelt labdát fölfejeltük, a leesőt pedig Török fejelte tovább kapunak háttal jobbra, az ötösünk sarka felé, ahol a Cséka Krisztofer mellett elpattanó a mögé belépő Laschoberhez került, aki az ötösünkről, pattanásból, a vonalról kimozduló Schritt Martin fölött csúnyán kapu fölé lőtt.

60' Balló Harold ugratta ki magát a jobboldalon, majd jobbról-szemből a 16-oshoz érve középre passzolt Czinege Bencének, akitől kissé elpattant, majd az odaérő védők zavarása mellett szemből, a 16-osról kapura lőtt, de a jobb alsó mellé.

62' Labdát szereztünk az ellenfél térfelén, amiből Ivancsó Dávid léptette ki Fehér Kendét a jobbon, a 16-os előtt, aki egyből bepasszolta azt a kapu elé Balló Haroldnak, akinek közeli lövését a kilépő Ferenczi balra levetődve fogta, de már les volt.

65' Lakatos Balázs mentette meg szépen a labdát a jobb oldalvonalnál, még bőven a térfelünkön, amiből Fehér Kende ugratta ki Czinege Bencét középen, a középkör vonalánál, aki elvitte azt a 16-osig, és a kimozduló Ferenczi mellett jobbra passzolt a támadást üresen követő Balló Haroldnak, aki az ötösről az üres kapuba továbbított. 3-0!

67' Ivancsó Dávid végzett el szabadrúgást balról, az ellenfél alapvonalának és 16-osának találkozásától: a laposan a rövid ötösre belőtt labdára a védők között Fehér Kende érkezett a legjobb helyen és időben, aki a jobb (rövid) alsó sarokba lőtt. 4-0!

82' Miután három olyan lehetőséget hagytunk veszni, amikből akár újabb gól is születhetett volna, Tóth Norbi ívelte át a játékszert balról a 16-osra szemből-jobbról megérkező Fehér Kendének, aki jól tette maga elé, pattanásból elvitte a védője mellett, majd kb. 14-15 m-ről visszahúzva kilőtte a bal (rövid) alsó sarkot. 5-0!

85' Kovács Patrikot léptettük ki a 16-os félköríve előttről tök üresen a jobb oldalon, aki be is vitte azt a büntetőterületre, laposan az ötös hosszú oldalára adott, ahol Fehér Kendének már csak hozzá kellett érnie, hogy a hálóba kerüljön, de les volt.

88' Baloldali, 16-oson belüli szép Cséka Krisztofer - Csata Szilárd összjáték után utóbbi tekert kb. 10-11 m-ről, élesebb szögből, remekül a bal (hosszú) alsó sarokba. 6-0!

89' Tóth Norbi lőtt a kapuval, egyben a védőkkel szemben, a 16-osról a bal alsó sarok irányába, ami a vetődő Ferencziről oldalra pattant, a felfutó és odaérő Balogh Peti begyűjtötte, középre gurította, de az elakadt a befutó védőben, majd Ferenczi rádőlt.

90' Balogh Peti ívelt középről balra, a 16-oson belülre Tóth Norbinak, aki egyből középre ívelt Fehér Kendének, aki túl közel fejelte le maga elé a lasztit, így az a felsőléc fölé pattant.

A fentiekből érzékelhető, hogy könnyen lehetett volna nagyobb különbségű is a győzelmünk. A vendégeknek egy-egy helyzete akadt a két félidőben, és 3-0 után sem álltak vissza, továbbra is három védővel játszottak, ami megkönnyítette a dolgunkat abban, hogy végül hat gólt szerezzünk. A RAFC-Svábhegyen (1-1) és a Csep-Gól-Budafok II. meccsen (1-0) is számunkra kedvező eredmény született. Az Unione ellen jó lenne egy jó mérkőzést játszani, de hogy milyen esélyekkel, az nagyban függ attól, ellenfelünk milyen összeállításban lép majd pályára.

Szikszai Zoltán: Gratulálok az ellenfélnek!

Lászka Balázs: Papírforma eredmény született! Az utolsó húsz percben még egy kis örömjátékkal is meg tudtuk örvendeztetni kilátogató szurkolóinkat. Gratulálok a csapatnak!


2021.04.25. (vasárnap) 16:00
25. forduló

Ikarus BSE - ASR Gázgyár 0-0
Bátony u. (Ikarus műfű), zártkapus; Vezette: Király G.; Asszisztensek: Bencze, Király Sz.

Ikarus BSE: Bálint, Péntek, Gaál-Szabó (Ulicsák 56'), Szél, Bíró, Ferkel, Horváth Á. (Barát 78'), Sós (Martzy 90'), Komlódi, Szabó G., Sebők (Schile 46')
Edző: Balogh László

ASR Gázgyár: Schritt, Lóska (Sagáth 46'), Bocsi, Lakatos B., Balogh, Kovács (Scheiber 46'), Mankó, Ivancsó, Csata (Déri 46'), Balló (Czinege 82'), Tamáska
Edző: Lászka Balázs

Az utolsó előtti helyezett Ikarus látott bennünket vendégül vasárnap délután a Bátony utcai műfüves pályájukon. A mátyásföldieknél nemrég edzőváltás történt: a Varga István - Máhr Károly párost a Balogh László - Orenstein József kettős váltotta, de közülük csak előbbi lehetett ott a kispadon, mert utóbbi eltiltását töltötte. Balogh Lászlót korábbról már ismerhettük, hiszen ő irányította a REAC-ot a 2017/18-as szezonban, amikor is bajnokok lettek, ám az NB III-as osztályozójuk nem sikerült. A Vízművek elleni kezdőnkhöz képest három helyen változtattunk, és ugyan a győzelem reményében léptünk pályára, de a döntetlen is elfogadhatónak tűnt annak érdekében, hogy ellenfelünk ne jöjjön fel jobban ránk a tabellán. Az egész találkozó során fújó szél nagyban befolyásolta a játékot, az első félidőben őket segítette, a másodikban minket.

13' Szél adott az ötösünk elé balról, a 16-os sarkától, de szerencsénkre mindenki előtt elment, és kipattogott az alapvonalon túlra.

18' Ivancsó Dávid indította külsővel Tamáska Petit a baloldalon, aki visszahúzás után, a 16-os sarkától kapu elé adott, amit Balló Harold előre vetődve, kb. 11 m-ről a jobb alsó sarokba fejelt, de már les volt.

21' Szél kapott labdát jó 23 m-en, amivel röviden meg tudott indulni, majd szemből-jobbról a 16-osunkhoz érve kapura lőtt, de a léc alá tartó kísérletét az ötösön kint álló Schritt Martin vetődve fölé ütötte.

27' Balló Harold indította Kovács Patrikot a jobb oldalon, aki a 16-os oldalvonala mellől laposan középre, egyben kissé visszafelé adott, ami Tamáska Peti átlépése után Ivancsó Dávidoz került, aki szemből, kb. 14-15 m-ről, átvétel után gyengén lőtt a bal alsó sarok irányába, és az nem is okozott gondot a rávetődő Bálintnak.

36' Jobboldali, a térfelünkön elvégzett bedobás után Szél tudott szemből-jobbról a 16-osunkig eljutni, majd onnan a jobb (hosszú) alsó sarkunkba lőni, de a partjelző már lest intett.

42' Sebők lőtt kisebb labdavezetés után balról-szemből, kiszorítottab szögből, a 16-osról gyengén laposan kapura, ráadásul középre, amire Schritt Martin így könnyedén rádőlhetett.

44' Ivancsó Dávid végzett el szabadrúgást a baloldalról, kb. 25 m-ről, amit nem sokkal ívelt a bal (hosszú) felső sarok mellé.

A szünetben gólszerzési esélyeink növelése érdekében hármat is cseréltünk.

46' Az imént becseréltek játszottak össze: Déri Csabi indította be jó ütemű passzal a balon Sagáth Zétényt a 16-os oldalvonalánál picivel beljebb, aki az alapvonal előttről laposan középre adott, de a rövid sarkon álló Bálint lábbal kirúgta azt.

67' Sagáth Zétény balról, a 16-os oldalvonaláról adott át az ötös hosszú oldalára, ahonnan az érkező Balló Harold középre fejelt, amire Bálint kilépett és megfogta.

73' Jobboldali nagy bedobást végzett el az Ikarus a térfelünkön, amit beejtettek a 16-osunk rövid oldalára, ahonnan fejjel kicsit tovább csúsztatatták azt a bal (rövid) kapufánk magasságába, a védőink között helyhez jutó Szélnek, aki kb. 6 -7 m-ről, estében a bal (rövid) kapufánk alját találta el.

75' Egymás után három szögletet is rúghattunk, az első kettőt Ivancsó Dávid révén balról. Előbb a rövidre tartó beívelését Bálint ütötte léc fölé, majd a következő, ugyancsak rövidre beadott lasztiját az egyik hazai védő csúsztatta tovább a hosszú ötös felé, amire picit későn ért oda Balogh Peti, így csak oldalhálóba tudta továbbítani, bár valaki még hozzáért, mert újabb szöglet következett.

84' Scheiber Bence jobboldalon előre tett, átpattanó labdájával tudott a két perce becserélt Czinege Bence a védője szorításában szemből-jobbról kapura törni, majd a 16-osra belépve, kb. 13-14 m-ről lőtt, de a bal (rövid) alsó felé tartó kísérletét az ott álló Bálint lábbal hárította.

85' A kapunak háttal álló és három védővel körbezárt Tamáska Petivel szabálytalankodtak totál fölöslegesen a hazaiak közvetlenül a 16-osuk előtt, amiért szabadrúgást kaptunk. A 17 m-ről, kapuval teljesen szemből elvégzett pontrúgáshoz Déri Csabi és Balogh Peti állt oda, akik közül végül utóbbi lőtte rá laposan és nem túl erősen a bal alsó sarok felé, amit a vetődő Bálint oldalra ütött, ahonnan már nem tudtuk kapura lőni azt.

87' Szél kapott labdát a jobb oldalon, amivel el tudott menni az alapvonalunkig, ahonnan laposan középre adott, ahol Szabó a rövid kapufánkkal szemből, kb. 10-11 m-ről tisztán lőhetett volna, ám szerencsénkre besült neki a lövés, és a róla lecsorgót tisztázni tudtuk.

A két csapat a tabellán elfoglalt helyének megfelelő, alacsony színvonalú mérkőzést játszott egymással, ahol mindketten győzhettek volna (a helyzetek alapján az Ikarus talán picivel közelebb állt ehhez), de egyikük sem érdemelte volna meg. Voltak pillanatok, amikor a találkozó nem igazán emlékeztetett egy labdarúgó mérkőzésre. Az Ikarusnál ki lehet emelni Szél és Bálint, nálunk Mankó Geri és Lakatos Balázs jó teljesítményét. Jelenleg úgy fest, hogy 11. helyünk megtartásához vagy muszáj lesz magunk mögött tartanunk a Budafok II-t, vagy megelőznünk a Svábhegyet, akik közül mindketten nyertek a hétvégén. Egyik sem lesz könnyű feladat! A május 1-jei, Közterület elleni bajnokit mindenképpen hoznunk kell!

Lászka Balázs: Egy nagyon gyenge színvonalú mérkőzésen egyik csapat sem érdemelt győzelmet. Én szégyellem magam a támadójátékunk miatt!

Balogh László: Két, rossz formában lévő csapat mérkőzésen igazságos eredmény született. Nagyon tompán és pontatlanul játszott mindkét együttes, de ellenfelünket nyilván nem akarom minősíteni, jó barátom az edzőjük. A mi részünkről ma ez volt a maximum, amit el tudtunk érni.


2021.04.21. (szerda) 17:00
17. fordulóból elhalasztott

ASR Gázgyár - Vízművek SK 0-2 (0-2)
Sujtás u., zártkapus; Vezette: Sveda; Asszisztensek: Nyekita B. L., Dobó G.

ASR Gázgyár: Schritt, Bocsi, Lóska, Lakatos B., Balogh, Kovács, Mankó, Ivancsó, Tóth N. (Déri 55'), Cséka (Tamáska 46'), Czinege (Balló 55')
Edző: Lászka Balázs

Vízművek SK: Besze, Cserjés, Kiss Zs., Singh (Zámbó 61'), Török, Niedermüller, Fülöp (Katona 61'), Németh (Szentiványi 79'), Lengyel (Pásztor 73'), Csikós, Tóth Á. (Hutás 83')
Edző: Mészöly Géza

Gólszerzők: Török 6', Tóth Á. 29'

Második, tavaszról halasztott hazai mérkőzésünket is pótoltuk a bajnokságban, de a miénken kívül még további két meccsre is sor került április 21-én, melyeken az Építők 2-1-re győzött az Ikarusszal szemben, illetve a RAFC 2-2-es döntetlent ért el a Pénzügyőrrel. Nekünk így jelenleg már nincs több "plusz szereplésünk", mindössze hat forduló van hátra a szezonból, és ezt mellettünk még három együttes mondhatja el magáról. A Vízművek ellen mostanság nincs túl sok sikerélményünk: legutóbb 2018 őszén győztünk a Váci úton 0-1-re, azóta három bajnokin mindössze egy pontot szereztünk, és legutóbb szűk két hónapja ők ejtettek ki bennünket a Budapest Kupából. A télen Véber Györgytől Mészöly Géza vette át a vizeseket, akivel azóta a mérlegük négy győzelem, három döntetlen és két vereség, amivel közvetlenül az élmezőny mögött tartózkodnak, az NB III-ba visszajutni igyekvő együttesektől kicsit lemaradva. A találkozóra Mankó Geri visszatérhetett az eltiltásából, Balló Harold pedig csak később tudott a helyszínre érni, így helyette Tóth Norbi kezdett.

A meccs elején némileg váratlanul, pár perc erejéig nyomást tudtunk gyakorolni a vendégekre, ekkor ha Cséka Krisztofer vagy Lóska Csabi egy ütemmel hamarabb ér oda egy bedobásra, illetve középre adásra, akár még lehetett is volna belőlük valami számottevő. Ehelyett a hatodik percben baloldali szögletet végezhettek el a fekete mezesek, amit az ötösünk rövid oldalán Balogh Peti fejjel csak megcsúsztatni volt képes, kifejelni nem, így pedig a labda a hosszú ötösünk elé került, ahonnan a kapunk közepe felé tudták juttatni azt, amibe Schritt Martin ugyan belekapott, de tovább csorgott róla, és a gólvonalról Töröknek már csak a kapuba kellett segítenie, miközben védelmünk mindehhez kellőképpen asszisztált (0-1). A 18. percben Tóth Á. került lövőhelyzetbe szemből-balról, a 16-osunkról, de két elé vetődő játékosunktól nem volt túl erős a lövése, és középre is tartott, így Schritt Martin fogta. Két szabadrúgást is elvégezhettek a vizesek kb. 23-24 m-re a kapunktól: az egyiket Tóth Á. fölé lőtte, a másikat Csikós a sorfalunkba. A mi részünkről az egész félidő legnagyobb lehetősége Cséka Krisztofer jobb oldalról, nem sokkal a félpályán túlról két ember között betett labdája volt Tóth Norbinak, aki rávezethette azt a kimozduló Beszére, de határozatlansága miatt a kapus odaért a labdára. A 29. percben ennek meg is lett a böjtje: Tóth Á. tudott középen a védelmünk között eljutni a 16-osunkig, ahonnan a bal alsó sarkunk felé tekert, amihez a vetődő Schritt Martin ugyan hozzáért, de a laszti a hálónkban kötött ki (0-2).

Enervált együttes benyomását keltettük, aminek abszolút nem hiányzott ez a hétközi meccs. A szünetben Cséka Krisztofer helyett Tamáska Petit hoztuk be a pályára, majd tíz perc elteltével a Déri Csabi - Balló Harold párost, és velük érezhetően jobb lett a játékunk, ám ennek ellenére nem lettünk sokkal veszélyesebbek az ellenfél kapujára, igaz, a Vízművek nem törte agyon magát, hogy támadjon, illetve újabb gólt rúgjon, neki az eredmény és a játék képe tökéletesen megfelelt. Negyed órával a vége előtt egy jobboldali szögletből Németh lőtt rá egyből, jó 18 m-ről, szemből-jobbról egy bombát, ami nem sokkal húzott el a bal felső sarkunk fölött. A mérkőzés hátralévő részében sikerült elől a legtöbb dolgot felmutatnunk: előbb Balogh Peti lőtt szemből-jobbról, kb. 17 m-ről a bal (rövid) felső sarok fölé, ami még a kapufa tetejét is súrolta, majd öt perccel a vége előtt Balló Harold tudott elfutni a baloldalon, és éles szögből kapura törve végül  az ötösről, spicces mozdulattal nem sokkal a bal (hosszú) alsó sarok mellé lőni. Maradt azonban a 0-2! Összességében elmondható, hogy nagyon hálás ellenfél voltunk, mert nem igazán érződött rajtunk, hogy ezen a meccsen különösebben odatennénk magunkat, ami persze részben lehetett a hétvégi bajnoki utóhatása is, de tény, hogy ellenfelünknek nem kellett nagyon megszakadnia sem a gólokért, sem az eredmény megtartásáért, és így is megérdemelten nyerte meg a mérkőzést. Ez van, lépnünk kell tovább, és innentől a számunkra sokkal fontosabb, Ikarus elleni vasárnapi bajnokira összpontosítani! Sveda ugyan sárga nélkül vezette le az közműrangadót, azonban nálunk többször előfordult olyan necces szituáció, amit csak előnyszabály miatt sikerült megúsznunk.

Mészöly Géza: Igazi rangadó volt, hiszen ahogy már én is tudom hallomásból, a Gáz-Víz mérkőzéseknek mindig presztízsértékük van! Ennek megfelelően zajlott a találkozó, és nagyon egymásnak estek a csapatok az első félidőben. Aztán az első játékrész második felében dominálni tudtunk, így ekkor jobban az ellenfél térfelére koncentrálódott a játékunk, amiből sikerült kétgólos előnyre szert tennünk. Ez megnyugtatta a fiúkat, és tulajdonképpen onnan már kontrolláltuk a meccset, mely úgy gondolom, hogy egy megérdemelt győzelmet hozott számunkra egy jó erőkből álló és mindent tőle telhetőt megtevő Gázgyárral szemben.

Lászka Balázs: Teljesen megérdemelten nyert a Vízművek! Amíg ilyen bátortalanul és pontatlanul játszunk előre, addig ne várjunk jobb eredményt magunktól! Vasárnap megpróbálunk javítani!


2021.04.17. (szombat) 11:00
24. forduló

ASR Gázgyár - Pénzügyőr SE 1-0 (0-0)
Sujtás u., zártkapus; Vezette: Nyekita B., Asszisztensek: Sudicky, Milavecz

ASR Gázgyár: Schritt, Bocsi, Lóska (Tóth N. 84'), Lakatos B., Balogh, Kovács, Csata (Tamáska 63'), Cséka, Ivancsó, Czinege, Balló (Déri 72')
Edző: Lászka Balázs

Pénzügyőr SE: Puskás, Grecsó, Megyeri, Tóth D. (Králl 81'), Kocsis (Buzás 70'), Tóth G., Oláh, Deésy, Tóth M., Constantino (Fogarassy 60'), Borbély
Edző: Sólyom Ferenc

Gólszerző: Tamáska 73'

A tavaszi idényben második alkalommal találkoztunk a Pénzügyőr gárdájával, hiszen idei első bajnoki találkozónkat az őszről elhalasztva velük játszottuk le február közepén a Szpari-pálya műfüvén, ahol negyed órával a vége előtt megszerzett vezetésünkre három góllal válaszolva végül 3-1-re győztek a hazaiak. Az akkor két gólt szerző Borbély jelenleg 21 találatával egy ideje vezeti a góllövőlistát, róla nyilván tudtuk, hogy fokozott veszélyt fog jelenteni a kapunkra. Szűrő pozícióban hiányt szenvedtünk az öt sárgalapja miatt büntetését töltő Mankó Geriből, helyette a kezdőnkben először lehetőséget kapva Csata Szilárd lépett pályára, akinek a feladata a pénzügyőrös támadásépítések zavarása, azon belül is korábbi játékosunk, Kocsis Máté játékszervezésének akadályozása volt. Mindenki tudta, hogy nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, a pasarétiek a dobogó harmadik fokáért hajtanak, mi pedig a biztos bennmaradást jelentő pozícióért. Szoros mérkőzésben abban az esetben bízhattunk, ha teljesítményünket sikerül visszahelyeznünk a Csep-Gól meccs előtti pályára, továbbá a Pénzügyőr tartja az elmúlt két hétben tapasztalt visszafogottabb formáját, ami egy Csep-Gól elleni döntetlent, és egy Ikarusszal szembeni szoros, fordítás utáni győzelmet ért.

3' Kocsis végzett el hosszú bedobást a jobb oldalon, a 16-osunk mentén, amit bedobott az ötös rövid sarkára, ahol Tóth M. fejjel ívesen megcsúsztatta, ami hullott is lefelé a jobb (hosszú) sarkunk irányába, ám Schritt Martin odaért a rövid oldalról, és nagyot vetődve kiszedte azt.

4' A középkörből ívelték előre a labdát a vendégek jobbra, a 16-osunk határára Grecsónak, aki pár lépés megtétele után fejmagasságban jól adott középre, az ötösre tök üresen érkező Borbély felé, aki szerencsénkre nem jól tette bele a fejét, így a laszti pár méterrel a kapunk jobb oldala mellé ment.

10' Cséka Krisztofer baloldalon előretett labdáját akarta Tóth M. Balló Harold elől hazatenni kapusának, azonban játékosunk belenyúlt ezen szándékába, és a pattogó lasztival egyedül iramodhatott meg szemből-balról kapu felé, majd az elé a 16-osra kiérő Puskás fölött megpróbálta átemelni, de a kapus kézzel felnyúlva maga elé tudta ütni azt.

13' Balogh Peti jobboldalra előreívelt labdáját próbálta Balló Harold a 16-os sarkától kapura lőni, majd annak blokkolása után az ötös átellenes sarka felé adott be, ahol Lóska Csabi visszafejelte azt középre az érkező Cséka Krisztofernek, aki egymás után két bevetődő Pénzügyőr játékos miatt nem tudott kapura lőni, miközben lehet, hogy az első a földön kézzel ért hozzá a lasztihoz.

16' Jobboldali Pénzügyőr előreívelésre mozdult ki Schritt Martin a 16-oson belül, de fél ütemmel később ért oda, mint a befutó Constantino, aki el tudta húzni előle, azonban szerencsénkre a visszafutó Bocsi Bence tisztázni tudott.

22' Baloldali Pénzügyőr szöglet szállt az ötös hosszú sarkára, Tóth M. irányába, aki két védőnk mellett befelé tudott vele fordulni, és kb. 11 m-ről laposan a bal (rövid) alsó sarkunk irányába lőtt, ahová Schritt Martin vetődve leért, a róla az ötös rövid sarka felé kipattanóból érkező ismétlést pedig lábbal hárította.

29' Borbély emelte be a játékszert a Kovács Patrik mögött kibújó Grecsónak, aki szemből-jobbról a 16-osunkra belépve rávezette azt a kimozduló Schritt Martinra, majd középre passzolt, ám kissé pontatlanul, így menteni tudtunk, de csak a 16-osig, ahonnan annak begyűjtése után kapura lőttek, amibe a kimozduló Schritt Martin belekapott, így szöglet lett.

36' Borbély lőtt balról, a 16-osunkon belülről, éles szögről a jobb (rövid) alsó sarkunk felé, amire Schritt Martin rádőlt.

41' Balról, több mint 25 m-ről kapunk elé ívelt Pénzügy szabadrúgás pattant meg az ötösünkön, és tartott a bal (hosszú) felső sarkunkba, amit Schritt Martin ütött ki onnan szögletre.

43' Cséka Krisztofertől szerezte meg a labdát Constantino a baloldalunkon, majd a felezővonalról előre ívelt balra Borbélynak, aki Bocsi Bence mellett balról-szemből belépett a 16-osunkra, és kb. 12-13 m-ről a kimozduló Schritt Martin mellett ellőtte, de szerencsénkre a bal (hosszú) alsó sarkunk mellé.

45'+1' Borbély ugratta ki középen két védőnk között Tóth G-t, aki szemből-balról belépett a 16-osunkra, de lövése elakadt a kimozduló Schritt Martinban, akiről a jobb alsó sarkunk irányába továbbpattanót Lakatos Balázs vágta ki bedobásra.

49' Baloldali Ivancsó Dávid szabadrúgás után felszabadított labdát lőtt Czinege Bence szemből-jobbról, kb. 22-23 m-ről, pattanásból ívesen kapura, és a lefelé hullót Puskásnak kellett a bal felső sarokból kiütnie szögletre.

50' Megyeri balról középre passzolt labdáját lőtte be Bobély a 16-osunkra belépve a bal (hosszú) alsó sarkunkba, de a lövése előtt már les miatt fújt a játékvezető.

55' Czinege Bence szerzett labdát a középkörnél, majd indította a balon Cséka Krisztofert, aki a 16-os oldalvonalától erősen és laposan középre adott az ötös rövid oldalára, amit az érkező Balló Harold elől Puskás húzott be rádőlve.

60' Borbély lőtt fordulásból, a védőink mellől, a kapunkkal szemből, a 16-osról a bal alsó sarkunk irányába, amire Schritt Martin vetődve leért. A kapusunk által balra felrúgott labdából megindulva középre íveltek, amire a kimozduló Martin az ellenfél játékosával felugrott, de nem tudta megfogni, amit végül a vendégek jobbról laposan az ötös rövid oldalára passzoltak be Borbélynak, aki belsővel kapura húzta, de az időközben visszaért Martinról az szögletre csorgott a bal (rövid) alsónál.

73' Baloldalról végeztünk el bedobást, amit előredobtunk nagyjából a 16-os sarka magasságáig, ahonnan kisebb tömörülés után Lóska Csabi tudott elmenni vele a vonal mellett majdnem a szögletzászlóig, ahonnan remekül adott az ötös vonala magasságában középre. A rövid kapufától kimozduló Puskás el akarta öklözni, de pont nem ért oda, így a laszti a mögötte befutó és egymással küzdő Tóth D.-Czinege Bence páros előbbi tagjának mellkasára vágódott, ahonnan az üres kapu jobb kapufájára pattant, onnan pedig pont a beadás irányból üresen befutó Tamáska Peti elé, aki az ötösről, pattanásból, a gólvonal előtt kétségbeesetten blokkolni próbáló Oláh-Tóth D. kettős mellett a jobb (rövid) alsó sarokba, a kapufa mellé lőtt. 1-0!

90' Czinege Bence szerzett labdát a jobbon, a Pénzügyőr térfelén, az oldalvonal mentén, amivel megiramodott, majd szemből-jobbról bevezette azt a 16-oson belülre, és Oláhval szemben állva kipasszolta jobbra Tamáska Petinek, aki a védők miatt szintén nem tudott lőni, pontatlan bepasszát pedig a védők felszabadították.

A mérkőzésre sok mindent lehetne mondani, csak azt nem, hogy unalmas és eseménytelen lett volna. A Pénzügyőr az első félidő után simán vezethetett volna 3-0-ra, sőt Borbély egymaga megnyerhette volna csapatának a meccset, de ma nem jött össze neki semmi. Ehhez azonban az is kellett, hogy Schritt Martin nagyszerű napot fogjon ki, a védéseire elengedhetetlen szükségünk volt, mint ahogyan a sokszor átjátszott, de hősiesen védekező védelmünk is rendszeresen jókor volt jó helyen. Ezúttal a szerencsére sem panaszkodhattunk, és cseréink is bőven hozzá tudták tenni a magukét. A meccs előrehaladtával egyre inkább felmerülhetett a kérdés, hogy lehet-e büntetlenül ennyi helyzetet kihagyni, amire a 73. perc megadta a választ, vagyis nem lehet. A második félidőben a Pénzügyőr már korántsem tudott annyi helyzetet kialakítani, mint az elsőben, a gólunk után pedig már egyáltalán nem. Sikerült ekkor úgy megszervezni a védekezésünket, hogy ellenfelünk hasonló képet festett, mint mi a Csep-Gól elleni találkozó második félidejében, azaz ment előre, próbált támadni az egyenlítésért, de nem volt elég átütőerő a játékában, hogy feltörje a védekező csapatot. Győzelmünkkel gyakorlatilag sikerült visszaszereztük azokat a pontokat, amiket a Csep-Góllal szemben elveszítettünk, pontszámban behoztuk a Svábhegyet a 10. helyen, és szerdán egy abszolút háromesélyes találkozón fogadjuk a Vízműveket.

Sólyom Ferenc: Nehezen tudom reálisan értékelni ezt a mérkőzést, mert úgy kaptunk ki 1-0-ra, hogy több góllal kellett volna győznünk. Csak az első félidőben ötször álltunk kapussal szemben, kétszer olyan szituációban, hogy szinte üres volt a kapu. Sajnos ez a góltalanság, pontosabban az, hogy ha Borbély Bence nem lő gólt, akkor más nem nagyon rúg, ismét bekövetkezett, és senki sem tudott felnőni ahhoz a feladathoz, hogy Bence góljait pótolja. Aztán ahogy ilyenkor lenni szokott: a lelkesen játszó Gáz egyszer elment a kapuig, és betalált. Ilyen a futball! Úgy gondolom az, hogy ennyire kevés gólszerzőnk van, a következő mérkőzéseinkre is hatással lesz. Nagyon sok a sérültünk, csak a csatárok között három komoly, ami meglátszik a támadójátékunkon, pontosabban nem is azon, mert akkor helyzeteket sem tudnánk kialakítani, hanem a befejezéseinken. Olyanok kerülnek helyzetbe, akiknek nem kimondottan ez a feladatuk, vagy legalábbis nem tudják magukat olyan jól feltalálni a kapu előtt, hogy ezeket a helyzeteket értékesíteni tudják.

Lászka Balázs: A bajnokság hajrája előtt végre megérkezet az a várva várt bravúrgyőzelmünk, amire már mindenki nagyon vágyott a klubnál. Hatalmas gratulációm az egész csapatnak a teljesítményükhöz, a hozzáállásukhoz és ahhoz a fegyelmezettséghez, amit kilencven percen keresztül voltak képesek produkálni. Ez hozta meg azt az eredményt, a három pontot, ami számunkra egy dobogós helyen álló együttessel szemben különösen értékes és kedves.


2021.04.10. (szombat) 11:00
23. forduló

ASR Gázgyár - Csep-Gól FC 1-2 (1-1)
Sujtás u., zártkapus; Vezette: Agócs R., Asszisztensek: Móré, Dobó G.

ASR Gázgyár: Schritt, Bocsi (Juhász 82'), Lakatos B., Balogh, Mankó (Fodor 82'), Cséka (Tóth N. 82'), Déri (Lakatos G. 67'), Ivancsó, Balló, Czinege (Lóska 67'), Tamáska
Edző: Lászka Balázs

Csep-Gól FC: Kovács, Béres D., Béres R., Antal (Szabó J. 11'), Bilacsics (Czifra 17'), Kristó, Pócsa (Király 95'), Baksa, Nagy G., Majer (Bankó 90'), Zsámbéki
Edző: Groppioni Federico

Gólszerzők: Tamáska 5' ill. Kristó 26'+47'

Az utolsó előtti helyezett Csep-Gól gárdáját láttuk vendégül, futball szempontjából kifogástalan időben. Felállásunk most is ellenfelünk játékerejéhez igazodott, így ezúttal a háromvédős rendszert alkalmaztuk, bár a sérülések, betegségek következtében amúgy is alig maradt bevethető védőnk. Lóska Csabi csereként, arcmaszkban ugyan tudta vállalni a játékot, de Kovács Patrik a héten beteg volt, Lajos Laci pedig a pénteki edzésen súlyosnak tűnően megsérült a műtött térdén, ami miatt két évet kihagyni kényszerült, és ami a továbbiakra nézve (már a vizsgálati eredmények előtt is) igencsak borzalmas hír. Csapatunk támadójátékának szervezését az ezúttal kezdőként szerepet kapó Déri Csabira bíztuk. A Csep-Gól tavasszal meglehetősen kétarcúan szerepel, elég csak annyit megemlíteni, hogy a SZAC ellen végig védekezve 0-2-re győztek idegenben, múlt héten a Pénzügyőrrel 1-1-et játszottak otthon, viszont a Kelentől kilencet, a REAC-tól hatot kaptak. Hárommeccses veretlenségi sorozatunk folytatására kétségkívül reális esély mutatkozott.

5' Balogh Peti jobbra előre tett labdájával iramodott meg Czinege Bence, aki Tamáska Petivel játszott össze, és csatárunk a 16-oson belül a védőkkel szembeni lépéselőnyét kihasználva vezethette rá szemből-jobbról Kovácsra a játékszert, majd lőtt, ami a kapusról visszapattant Peti lábára, onnan pedig a hálóőr és a bal (rövid) kapufa között a hálóba. Szerencsésen és korán megszereztük a vezetést. 1-0!

15' Tamáska Peti könnyen duplázhatott volna, amikor ellenfelünk térfelének szélén tudott lendületből kapura törni, és a 16-osra baloldalról belépve már Kovácson is túl volt, ám viszonylag éles szögből, az ötös sarka előttről kapu helyett oldalhálót talált.

25' A jobb oldalvonal mellett, már igencsak a térfelünkön végezhetett el szabadrúgást a Csep-Gól: a 16-osunk közepére beívelt labdát Baksa a tömegben felugorva, kb. 12 m-ről a bal felső sarkunk irányába fejelte, de Schritt Martin nagyon szép mozdulattal, a levegőben úszva odaért, és még meg is tudta fogni a lasztit.

26' Még szinte fel sem dolgozhattuk az előző jelenetsort, sikerült eladnunk a labdát, amit jobbról, mélységből beíveltek a kapunk elé, ami átszállt a felugró Balogh Peti és embere fölött, pont az ötös hosszú oldala előtt tök üresen érkező Kristóhoz, aki akár még át is vehette volna azt, ám ehelyett kapásból a jobb (rövid) alsó sarkunkba lőtt. 1-1.

30' Balló Harold tudott jobbról, az alapvonal mellett kapura törni, azonban útközben hátulról kézzel hozzáértek, amitől Hari elesett, de a játékvezető nem érezte úgy, hogy ez 11-est ért volna.

42' Kovács adta ki röviden a labdát szembe, a 16-osuk elé, amit a védője hátulról szorongatva kapásból visszatett neki, és a kapus átvétel után ki akart rúgni, azonban Tamáska Peti belelépett, ami így a nem messze lévő Déri Csabihoz pattant, aki rá is tekerte azt, ám egy védő még hozzá tudott érni, amitől a kísérlet nem sokkal a kapu bal oldala mellé ment szögletre.

Tamáska Petinek a fentebb említetteken kívül még két 16-oson belüli lehetősége adódott, de a Csep-Gólnak is akadtak a kapunk előtt megmozdulásai: egyszer Schritt Martin ért oda az ellenfél játékosával együtt eléggé neccesen egy labdára, egyszer pedig egy 16-osunkon belüli kapura fordulásba sikerült úgy belelépnie a védőnknek, hogy azt már kapusunk ledőlve könnyedén foghatta.

47' Rögtön a második félidő elején sikerült újra bealudnunk, ráadásul kétszer is: jobb oldalon, nem sokkal a felezővonalon túlról végezhettek el bedobást a csepeliek, amit az oldalvonallal párhuzamosan előredobtak, ahol egyrészt képtelenek voltunk megakadályozni, hogy középre adjanak, másrészt ott viszonylag szabadon érkezhetett Kristó, aki a kapunkkal szemből, kb. 10-11 m-ről nem a legéleterősebben lőtte el a játékszert, de ahhoz pont jól, hogy a lapos, guruló labda a jobboldali kapufánk belsejét találja el, onnan pedig a másik oldali belső oldalhálónkban kössön ki. 1-2.

57+59' Ivancsó Dávid gyorsan elvégzett szabadrúgása után leindítottak bennünket, és szemből-balról a 16-osunk elé érve az utolsó pillanatban még Bocsi Bencének sikerült odacsúszva szerelnie, igaz szabálytalanul, de szerencsénkre nem piros lapot érően, mert Agócs játékvezető nem minősítette utolsó embernek. A megítélt szabadrúgást a kapunkkal szemből, kissé balról, kb. 17-18 m-ről Béres R. tekerte rá a jobb (rövid) felső sarkunk felé, amit a vetődve odaérő Schritt Martin szögletre ütött.

60' A baloldali szögletet az ötös rövid oldalán Schritt Martinnak sikerült nem túl egyszerűen kitisztáznia a 16-os másik oldalára, ahol a vendégek begyűjtötték azt, majd Cziffra lőtt jobbról-szemből, amit kapusunk lábbal hárított, a róla kipattanót követő második lövési kísérletbe pedig védelmünk beleblokkolt.

88' A fellazult védekezésünket kihasználva Pócsa tudott szemből-jobbról betörni a 16-osunkra, ám a helyzet nagyságához képest csúnyán a bal (rövid) felső sarkunk fölé lőtt.

A sok sérülttel bíró csepeliek az első negyedórában újabb két kiesőt könyvelhettek el, de az ő hiányukat is képesek voltak elbírni. A három pont sorsát az első félidő első felében el kellett volna tudnunk dönteni, ám nem sikerült másodszor is betalálnunk, miközben a hetek óta stabilizálódni látszó védelmünk mindkét kapott gólunknál teljesen bealudt. A második félidőben kapura lövésig nem jutottunk (Kovácsnak ettől még többször közbe kellett avatkoznia, de akkor mindig a helyén volt), és bár becsülettel igyekeztünk támadni, azonban az előre játékunkban egyáltalán nem volt benne, hogy gólhelyzetet alakítsunk ki, miközben ellenfelünk a kitámadásunkat kihasználva akár egy harmadik gólt  is szerezhetett volna. A 82. percben még egy hármas cserével is próbálkoztunk, hasztalan. Mindezek tükrében nem mondhatjuk, hogy  a kék-sárgák győzelme nem megérdemelt, akik egy nem túl magas iramú és színvonalú mérkőzésen számukra nagyon fontos három pontot vittek magukkal a kiesés ellen vívott küzdelemhez. Nekünk nem maradt más hátra, mint a Pénzügyőr ellen javítani. Nem lesz könnyebb feladat!

Groppioni Federico: Ki-ki meccs volt. Igazából, amikor a Gázgyár pályára jövünk, szinte mindig szoros mérkőzést játszunk. Szerintem a gyerekek az eddigi produkciójuk alapján nagyon megérdemelték ezt a győzelmet. Ne felejtsük el, hogy a csapat 90 %-a 16-18 évesekből áll, ezért még büszkébbek lehetünk rájuk és az elvégzett munkájukra. Bízom benne, hogy most már csak feljebb vezet az utunk!

Lászka Balázs: Sajnálom a mai meccset, mert úgy gondolom, hogy az első félidőben el kellett volna döntenünk a találkozót, ehelyett a második játékrészben ötlettelenül játszva sikerült "megnyernünk" a mérkőzést az ellenfélnek... Csak saját magunknak köszönhetjük ezt a szégyenteljes vereséget!


2021.04.04. (vasárnap) 18:30
22. forduló

Testvériség SE - ASR Gázgyár 1-1 (0-1)
Szántóföld u. (REAC műfű), zártkapus; Vezette: Zám; Asszisztensek: Huszár, ifj. Czakó

Testvériség SE: Zubány, Ács (Hornok 46'), Alm (Maurovics 54'), Sztojanovits, Bódis, Somogyi, Pálmai, Szijártó, Tóth, Tréfás (Edvi 66'), Ambrózi (Ubrankovics 79')
Edző: Kollár Zsolt

ASR Gázgyár: Schritt, Bocsi, Balogh, Lakatos B. (Lajos 50'), Kovács, Mankó, Cséka (Lakatos G. 86'), Ivancsó, Czinege, Balló, Tamáska (Déri 66')
Edző: Lászka Balázs

Gólszerzők: Pálmai 51' ill. Ivancsó 17' (11-esből)

A Tesi az április eleji időpont ellenére még nem saját sporttelepén, hanem a REAC akadémiáján, a Szántóföld utcában fogadott bennünket, rendhagyó módon, húsvét vasárnap este. Bajnoki meccset utoljára öt évvel ezelőtt játszottunk itt, ugyancsak a Testvériség gárdájával szemben, de a műfüves játéktér azóta merőlegesen elforgatásra került. 2016 márciusában Ivancsó Dávid és Fehér Kende góljaival 0-2-re győzni tudtunk, akkori kezdőcsapatunkból most heten voltak jelen a pályán vagy a pálya mellett. A két klub közelmúltbeli, egymással szembeni bajnoki mérlege meglehetősen kiegyenlített: ősszel 1-1-et játszottunk a Sujtás utcában, előtte pedig sorozatban ötször lett 2-1 a végeredmény a pályaválasztó együttes javára. Scheiber Bence és Lóska Csabi (fog-problémák, illetve orrcsonttörés) ezúttal csak kívülről vehettek részt az összecsapáson, de bízunk mihamarabbi visszatérésükben. A REAC meccshez képest Lóska - Bocsi, valamint Sagáth - Cséka csere történt a kezdőnkben.

2' Már rögtön az elején veszélyeztettünk: Balogh Peti labdájából Balló Harold indította be lendületben Tamáska Petit, aki a kimozduló Zubány fölött a kapu fölé lőtt.

17' Kovács Patrik jobboldali beadására lépett ki középen Zubány, aki meg akarta fogni, azonban maga elé ejtette azt, pont Balló Harold elé, aki a kapust szerette volna a labdával megkerülni, ám Zubány ezt megakadályozandó lekoccolta játékosunkat, amitől Hari a földre került, és Zám játékvezető a Tesi által sem vitatott 11-est adott. A büntetőt Ivancsó Dávid magabiztosan a jobb sarokba lőtte. 0-1!

24' Szabadrúgást végeztünk el nem sokkal a félpályán túlról: a balra, ötös sarka felé ívelt lasztit a felugró Lakatos Balázs fejelte a jobb (rövid) felső sarok mellé.

32' A szemből-balról közvetlen a kapunk elé belépett Bódis elől mentett Bocsi Bence szögletre.

A viszonylag szerencsés módon megszerzett vezetésünk ellenére nem lehettünk nyugodtak, mert a Tesi becsülettel igyekezett támadni, főleg a jobb oldalon, azonban ezeket Bocsi Bence vagy Lakatos Balázs révén végül mindannyiszor sikerült tisztáznunk. A szögletrúgások alkalmával is akadtak bizonytalanságaink, amik főként Schritt Martin kijöveteleihez kapcsolódtak.

51' Ahogyan az várható volt, el kezdett nyomni a Testvériség, ennek ellenére egy igencsak elkerülhető góllal egyenlítettek: szabadrúgást kaptak a kapunkkal szemben-balra, valahol 20-25 méter magasságában, amit hamar elvégeztek, és egy gyors passzváltás után Pálmait indították be balra, eléggé kiszorítva, a 16-osunk oldalvonalánál, aki közepes erővel, kb. 17 m-ről laposan a bal (hosszú) sarkunk irányába lőtt, a kissé pattogó labda pedig a vetődő Schritt Martin keze mellett elhaladva végül a hálónkban kötött ki. 1-1.

52' Majdnem rögtön fordítottak is a hazaiak: Hornok lőtt egy oldalról begurított labdát szemből, a 16-osunkról kapu fölé.

67' A jobbon sikerült a Tesinek a védelmünk mögé kerülnie, ám a középpályáról lendületből a 16-osunkra szemből-jobbról beérkező játékosuk lába előttről a nagyszerűen kimozduló Schritt Martin kivetődve még épphogy be tudta húzni a játékszert.

71' Három az egyben vihettük kapura a labdát, azonban a csereként beállt Déri Csabi a kelleténél picivel hosszabban ugratta ki Balló Haroldot, így a jó ütemben kimozduló Zubány még az utolsó pillanatban el tudta azt rúgni Hari lába elől a 16-os határánál.

82' Egy baloldali Testvériség szöglet után a jobbról visszatett lasztit lőtte Somogyi az 52. perchez hasonlóan szemből, a 16-osunkról kapu fölé.

85' Ezúttal jobboldali zöld-fehér szöglet után kellett Schritt Martinnak a középre tartó lövést vetődve kiütnie.

87' Szabadrúgást kaptunk az ellenfél kapujával szemben, kb. 18 m-en. A labda mögé Déri Csabi és Balló Harold álltak oda, közülük végül előbbi tekerte rá a bal alsó sarok irányába, ami a vetődő Zubány mellett a kapufa aljának belső részét találta el, onnan pedig az ötösön belül végiggurult a másik kapufa felé, anélkül, hogy valamelyik befutó játékosunk odaért volna rá.

A helyzetek számát, továbbá a mérkőzés összképét tekintve reális eredmény született, ugyanakkor az utolsó húsz percben négy-öt lehetőségünk is volt arra, hogy létszámfölényben vigyük kapura a játékszert, de minden egyes alkalommal rossz döntést hoztunk, és végül lövés sem lett belőlük, anélkül pedig nehéz gólt szerezni. Nyilván a Tesinek is megvoltak a maga momentumai, de ha a saját támadásaink eredményességét nézzük, igencsak lehet hiányérzetünk a végeredmény miatt! A következő öt bajnoki meccsünkből négyet (köztük egy hétközi pótoltat) hazai pályán fogunk játszani (Csep-Gól, Pénzügyőr, Vízművek, Közterület), melyeken legalább hét pontot jó lenne szerezni. Intő, friss jel ugyanakkor, hogy a Csep-Gól 1-1-et játszott a Pénzügyőrrel!

Lászka Balázs: Úgy érzem, hogy a küzdőszellem mellett most már a csapat játéka is javult kicsit, abban is sikerült picit előrébb lépnünk. Azonban amíg nem tudjuk kihasználni a lehetőségeinket, hogy három az egyben, vagy kettő az egyben megyünk az ellenfélre, addig sajnos nem érdemlünk győzelmet, pedig ez egy agyonnyert mérkőzés lehetett volna a részünkről...

Kollár Zsolt: A mai meccsen is gyengén játszottunk, aminek sajnos nem tudom az okát, pedig már hetek óta keresem. Átalszunk mindig egy félidőt! A második játékrészben már voltak olyan periódusok, amikor domináltunk, megvoltak a lehetőségeink akár a győzelemre is, de ma nem érdemeltük volna meg, úgyhogy reálisnak érzem az ikszet.


2021.03.31. (szerda) 16:00
19. fordulóból elhalasztott

ASR Gázgyár - REAC 0-0
Sujtás u., zártkapus; Vezette: Apkó; Asszisztensek: Tóth I. T., Dienes

ASR Gázgyár: Schritt, Sagáth (Bocsi 46' (Tóth N. 75')), Lóska, Balogh, Lakatos B., Kovács (Lajos 60'), Mankó, Balló, Ivancsó, Czinege (Cséka 46'), Tamáska (Lakatos G. 64')
Edző: Lászka Balázs

REAC: Tusor, Horváth L., Lakatos, Horváth Kr., Kaszala, Kiss (Kindlik 75'), Nagy, Szántovszki, Horváth Ká. (Klement 83'), Orosházi (Horváth R. 68'), Micheller (Ancsin 61')
Edző: Dinka Balázs

A 19. fordulóból pályánk játékra alkalmatlansága miatt elhalasztott bajnoki mérkőzést pótoltunk március utolsó napján, hétköznap a REAC-cal szemben. A rákospalotaiak eddig nagyon jó tavaszt produkálnak, őszről megmaradt meccsükön 1-1-et játszottak idegenben a Kelennel, azóta pedig a Pénzügyőr elleni 2-2 mellett négy győzelmet szereztek, múlt hétvégén a Unionét verték 2-4-re a Kerület pályán. Szeptemberi összecsapásunk után bőven maradhatott bennünk hiányérzet, mert 0-1-es vezetésünket követően a 87. percben kapott góllal szenvedtünk vereséget egy, a megszokotthoz képest gyengébb csapat benyomását keltő együttestől. Most az aktuális formát és erőviszonyokat tekintve előzetesen a döntetlen eredmény tűnhetett számunkra a reálisan elérhető maximumnak. A Kelen meccshez hasonlóan a REAC ellen is védekezőbb felállással léptünk pályára, egy Cséka Krisztofer - Balló Harold cserét leszámítva ugyanazokkal, mint a RAFC-cal szemben.

8' Annak ellenére, hogy a REAC a várakozásoknak megfelelően igyekezett meghatározni a játék képét, mégis Czinege Bence tudott kilépni Orosházi szorításában, majd szemből-jobbra bevitte a labdát a 16-osra, de érthetetlen módon nem lőtt, hanem visszahúzta azt, és onnantól kezdve a védő már ki tudta szorítani.

10' Horváth Kr. lőtt szemből-balról, a 16-osunk előttről a jobb (rövid) alsó sarkunk mellé.

15' A REAC egyik gólhelyzete a mérkőzésen. Miután védelmünknek rövid időn belül kétszer is nagyot  kellett fejjel mentenie kapunk előtti beadás során, ezúttal a vendégek már eljutottak a fejesig: baloldali szögletüket az ötösünk rövid oldala előttről fejelték rá jó erővel középre, lefelé, ám a Schritt Martin mellé érkező labdára kapusunk gyors mozdulattal le tudott érni, a róla kipattanót pedig tisztáztuk.

21' Horváth Kr. találta el könyökkel Lóska Csabi orrát, ami rendesen el kezdett vérezni (a játék másfél-két percet állt is), de játékosunk tamponálás után folytatni tudta.

24' Kiss végzett el szabadrágást a bal oldalvonal mellől, amit a (jobb) rövid felső sarkunk irányába tekert, ám a felugró Schritt Martin kézzel (még ha furán is) kipaskolta onnan a 16-osunk másik oldala irányába.

26' Kovács Patrik tudott a jobb oldalon a védelem mögé kerülni, és laposan a kapu elé adni, ám a rövid kapufa magasságában, a védők között érkező Czinege Bence kb. 11 m-en a labdát a lábai közé beszorítva nem bírta kapura lőni azt.

38' A REAC másik gólhelyzete a mérkőzésen, miután többször tudtak addig is oldalról a védelmünk mögé kerülni, ezúttal Lakatos tette meg ezt jobbról, aki kapu elé passzolt, de szerencsénkre a szemből-jobbról, kb. 13 m-ről leadott, bal sarok fel tartó, középmagas lövés leblokkolódott a kimozduló Schritt Martin mellett álló Lakatos Balázsban, akiről a kapunk felé továbbguruló labdát Lóska Csabi ki tudta vezetni a gólvonalunkról.

A második játékrész még ennyi eseményt sem hozott, a csapatok a mezőnyben próbáltak a másik fölé kerekedni. A REAC labdabirtoklási fölénye addig sem volt látványosan nagy, az idő előrehaladtával valamelyest csökkent is, de mi sem tudtunk az összjátékbeli pontatlanságaink miatt nagyon sokáig a labdát megtartani, és előre felé megjátszani. Úgy tűnt, hogy ellenfelünk támadásban biztosabb lábakon áll, mint védekezésben, mert az utóbbi még velünk szemben sem volt túl acélos, egy erősebb csapat ezt könnyen megbosszulhatta volna. Tőlünk annyira tellett, hogy el-el jutottunk a 16-osuk előteréig, ahol többször szabadrúgást is kaptunk, egyszer pedig Tamáska Peti kavargatott az ötös sarkánál a védők között, de nem tudott kinek passzolni, így kénytelen volt kijjebb vinni a játékszert. A rákospalotaiak egy jobbról a tizenhatosunk elé ívelt labda utáni Kiss lövéssel (kapásból borított a bal felső sarkunk mellé), illetve a legvégén az ötösünk jobb sarka felé pattogó labdával (amit végül Schritt Martin fogott meg) jártak a legközelebb a kapunkhoz, de védelmünk - mely ezúttal gólt érő hiba nélkül hozta le a meccset egy jobb csapat ellen - végig állta a sarat. Elégedettek lehetünk tehát az egy ponttal, ennél többet csak akkor tudtunk volna kihozni a találkozóból, ha Czinege Bence valamelyik megmozdulásából gólt szerez, másból nem volt reális esélyünk a gólszerzésre.

Dinka Balázs: Sajnos megszakadt a győzelmi sorozatunk. Nyerni szerettünk volna idegenben. Idén először játszottunk füvön, még nem is edzettünk rajta, ami megnehezítette a dolgunkat. Agresszív ellenféllel találkoztunk, pontosabb helyzetkihasználással szerezhettük volna meg a három pontot. Gratulálok az ellenfélnek!

Lászka Balázs: Ahogy már hetek óta mondogatom, a játékunk még most sem olyan, mint amilyet látni szeretnék, de a küzdőszellemünk és a stabilitásunk kezd fejlődni. Úgy gondolom, hogy egy jó formában lévő REAC ellen értékes pontot szereztünk. Ennél több elérésére maximum az első félidőben volt esélyünk, ha valamelyik lehetőségünkből gólt szerzünk. A játék egész képét tekintve szerintem igazságos döntetlen született.


2021.03.27. (szombat) 11:00
21. forduló

ASR Gázgyár - RAFC 1-0 (0-0)
Sujtás u., zártkapus; Vezette: Rábel; Asszisztensek: Móré, Milavecz

ASR Gázgyár: Schritt, Lóska, Balogh, Lakatos B., Kovács (Balló 37'), Mankó, Sagáth (Bocsi 63'), Cséka (Déri 46' (Lakatos G. 91')), Ivancsó, Czinege (Lajos 82'), Tamáska
Edző: Lászka Balázs

RAFC: Forró, Rácz, Ébenhardt (Lukács 69'), Laukó, Vörös, Balatoni, Etler, Molnár (Mórocza 87'), Fekete (Derda 80'), Téglás (Zöld 52'), Hajdu
Játékos-edző: Vörös Péter

Gólszerző: Balló 66'

A három, jelenleg húszcsapatos NB III-as csoport következő szezonra 18 résztvevősre fog csökkeni, melynek velejárója, hogy a mostani szezon végén három helyett öt csapat (plusz a legrosszabb tizenötödik) fog búcsúzni csoportonként, és ha közöttük budapesti klub is lesz, az a BLSZ I-re is hatást gyakorol majd, ergo több együttes fog kiesni onnan is a BLSZ II-be a szokásos kettőnél. A három, kiesés szempontjából veszélyeztetettnek tűnő egyesület az RKSK, a BKV Előre és a THSE-Szabadkikötő, közülük jelenleg csak a rákoscsabaiak nem állnak kieső helyen. Hogy pontosan hány csapat is búcsúzik majd a BLSZ I-től, az a "szokásos" visszalépések és indulás nem vállalások mellett attól is függ, hogy a BLSZ I. bajnoka képes lesz-e kvalifikálni magát az NB III-ba. Mindent összevetve, legrosszabb esetben öt csapat kényszerülhet a 2021/22-es szezonban BLSZ II-es indulásra, így a biztonság kedvéért a 11. helynél rosszabb pozícióban nem ajánlatos végeznünk, különösen úgy, hogy jövőre kétcsoportos lesz a budapesti másodosztály, egy-egy feljutóval, tehát a visszakerülés esélyei nehezednek, mert csak bajnokként lehet visszajutni a BLSZ I-be. Mivel per pillanat a 11. helyen állnuk, ezért jó lenne minimum ezt a helyezésünket megtartani, és azon lenni, hogy a mögöttünk lévő együttesek ne előzzenek meg bennünket. Esélyeinket valamelyest növeli, hogy ezen öt együttesből néggyel is otthon játszunk tavasszal, közülük is elsőként a 12. helyezett RAFC gárdájával, és végre tényleg otthon, azaz a Sujtás utcában! Keretünkben múlt heti hiányzóink ismét ott lehettek, viszont Fehér Kende kézfejében edzés közben elszakadt egy szalag, amit jövő héten megműtenek, így Kendére kb. egy hónapig nem számíthatunk, helyette Sagáth Zétény kezdett. A RAFC egyre javuló formát mutat, tavasszal eddig négy bajnokit játszottak le, amiken egyaránt 1-0-ra győzték le a Csep-Gólt és az Ikarust, ikszeltek a Testvériséggel (2-2) és hozzánk hasonlóan 2-0-ra kaptak ki a Kelen vendégeként. Mindent egybevetve tehát hatpontos és kétesélyes mérkőzésre volt kilátás a rákosszentmihályi kék-sárgákkal szemben!

Ennek megfelelően mindkét csapat nyíltsisakosan, gólra törően állt bele a mérkőzésbe, ami folyamatos és élvezhető, ugyanakkor nem túl magas színvonalú és sok pontatlansággal tarkított játékot eredményezett. Az első játékrész egy-egy nagy helyzetet hozott. Előbb a 22. percben Lóska Csabi baloldali hosszú bedobását csúsztatta meg az ötös rövid oldala előtt, kb. 7 m-en Tamáska Peti kapu elé, ahol az ötös vonalának közepéről Cséka Krisztofer a védekező RAFC játékosok közöttről felsőkapufát fejelt, a visszahulló labdát pedig Forró felugorva megfogta. Utóbb a 39. percben a kezdőkörbe beemelt vendéglabdába Mankó Geri ért hozzá úgy, hogy az gyertyaként felszállt, majd még a középkörben lefelé hullva Vörös kapásból előre emelte Molnárnak, aki kb. 30-35 m-ről, lépéselőnyben, szemből-balról el tudott futni vele a 16-osunkig, ahonnan lőtt is, de a lövése elakadt a remekül kimozduló Schritt Martinban. A második félidőben valamennyivel több kapu előtti esemény adódott, nálunk főleg Czinege Bence veszélyeztetett, de először a 16-oson belül nem lőtt, és pontatlanul adott be, másodszor pedig csúnyán eltörte a labdát a lövésénél. A RAFC egy baloldali kiugratás után került éles helyzetbe, amikor Schritt Martin kimozdulása után náluk maradt a laszti, de az üres kapu elé betett labdájukat védelmünk szerencsére tisztázta. Aztán a 66. percben megszületett a bajnoki egyetlen gólja: Forró 16-os elé kipasszolt kirúgásánál letámadtunk, és Ivancsó Dávid labdát szerzett, amit Tamáska Petihez passzolt, aki a csereként beállt Déri Csabinak tette oda jobbra a 16-oson belülre, akit cselezés közben a betömörülő vendégvédők leszereltek, ám a felszabadításba hiba csúszott, és a laszti épphogy csak kigurult a 16-osról, amit Tamáska Peti gyűjtött be, és tartott meg a 16-os sarkánál három ember gyűrűjében, majd passzolta befelé Déri Csabinak, aki visszatette azt a büntetőterületre időközben bemozduló Petinek, aki elfutott vele az ötös oldaláig, középre gurított, ahol a rövid kapufa magasságában védője szorításában érkezett Balló Harold, aki Forró lábai között a bal (rövid) alsóba továbbított (1-0!). A 78. percben Molnár lőtt balról, a 16-osunk sarkától a jobb (rövid) alsónk felé, de Schritt Martin gond nélkül leért, és fogta a kísérletét. A hátralévő időben a rákosszentmihályiak nem tudtak további olyan akciót kialakítani, amiből komolyabban veszélyeztették volna a kapunkat, ehhez az is kellett, hogy a Czinege Bence helyett a 82. percben két év után újra pályára lépett Lajos Lacival erősítettük meg a védekezésünket, miközben a kinyílt RAFC védelemmel szemben Tamáska Peti volt igen aktív, de folyamatosan rossz döntéseket hozott. Összességében elmondhatjuk, hogy két hasonló képességű együttes találkozott ezen a napon, akik közül végül azért mi kerültünk ki győztesen, mert a kevés helyzetek egyikből nekünk sikerült egyszer betalálnunk. A győzelem ellenére ugyanakkor kijelenthető, hogy csak a három ponttal lehetünk elégedettek, mással nem, a szerdai, REAC elleni meccsen ugyanez a játék túl sok mindenre egész biztosan nem lesz elég!

Vörös Péter: Annak ellenére, hogy sokáig 0-0 volt az állás, úgy gondolom, hogy egy izgalmas találkozót játszottunk, ahol itt is, ott is adódtak helyzetek. Az előző mérkőzésünkhöz képest sokat javultunk, ott még nem szolgáltunk volna rá a döntetlenre, ám ez most mindenképpen benne volt a pakliban, de míg ők egyszer betaláltak, sajnos ez nekünk nem sikerült. Gratulálok a győzelmükhöz, és sok sikert kívánok nekik!

Lászka Balázs: Nagyon fontos mérkőzés volt ez számunkra! Megmondom őszintén, hogy még mindig nem játszottunk úgy, ahogyan azt szeretnénk, sőt, még annak a közelében sem, de ezen a mai mérkőzésen az eredmény volt a legfontosabb, és azt sikerült 1-0-ra hozni, még ha kicsit nehezen is. Mindezek ellenére természetesen gratuláltam a fiúknak a győzelemhez.


2021.03.20. (szombat) 15:00
20. forduló

Kelen SC - ASR Gázgyár 2-0 (1-0)
Hunyadi M. út, zártkapus; Vezette: Práth; Asszisztensek: Huszár Á., Németh Zs.

Kelen SC: Zima, Egyed, Takács (Kádár 73'), Módly, Rőthy, Erdei (Szabó 83'), Wild (Balogh T. 83'), Pintér, Koós (György 83'), De Oliveira (Tímári 59'), Balogh B.
Edző: Harmati Tamás

ASR Gázgyár: Schritt, Bocsi (Sagáth 61'), Lóska, Lakatos B., Balogh, Scheiber, Mankó, Cséka (Tóth N. 66'), Fehér (Juhász 91'), Czinege (Lakatos G. 86'), Tamáska
Edző: Lászka Balázs

Gólszerzők: Erdei 23', Pintér 63'

A REAC elleni halasztásunkat követően, ismét két hét szünet után folytattuk a bajnokságot a Csepel előtt két ponttal vezető Kelen SC-vel szemben az egykori Április 4. Gépgyár pályán. Ellenfelünk múlt hét végén 2-2-es döntetlent játszott a Pénzügyőr vendégeként (így került hozzájuk egy meccsen belülre a XXI. kerületi gárda), és az ottani kezdőjükhöz képest három helyen változtattak. Meglehetősen szűkösen tudtunk felállni, mert Ivancsó Dávid és Balló Harold sárgalapos eltiltását töltötte, Kovács Patrik edzésen szerzett húzódásából még nem épült fel, Déri Csaba pedig nem állt rendelkezésünkre. Ami ugyanakkor okvetlenül pozitívum volt, hogy Lajos Laci két év kényszerszünet után helyet kapott a cserék között. Célunk nem lehetett más, mint a tisztes helytállás, azaz a lehető legjobban megnehezíteni a kelenvölgyiek életét.

12' Annak rendje és módja szerint belekezdtek a hazaiak, de az első helyzetükig szűk negyed órát várni kellett. Az egész meccsen aktívan és veszélyesen játszó Erdei játszotta át magát lendületből a védelmünkön, és tört be szemből-balról a 16-osunkra, majd kb. 13 m-ről lőtt, amibe Schritt Martin belevetődött.

19' Wild indította Koóst a jobb oldalon, aki középre ívelt: a hosszú oldalra tartó labda Balogh elé pattant, aki ahogyan tudta, rá is lőtte azt, amibe Schritt Martin belekapott, és róla a kapunk bal oldala mellé hullott szögletre. A jobb oldali szögletet az ötös hosszú sarka előttről ismét Balogh felugorva a jobb (rövid) felső sarkunk mellé fejelte.

21' Nekünk is akadt egy lövésünk: Czinege Bence iramodott meg a középpályán, majd szemből-balról, kb. 25 m-ről a jobb alsó sarok irányába lőtt, ami nem okozott gondot az azt vetődve megfogó Zimának.

23' Szép összjáték végén szerzett vezetést a Kelen! Egy középről jobbra kitett labdát sarokkal kapott vissza Erdei a 16-osunk határára, majd szemből-balról rávezette azt a kimozduló Schritt Martinra, aki picit koccolta Erdeit, egyben jobbra is pattant róla a laszti, amit ellenfelünk 23-asa mindezek ellenére beért, és a menteni hiába igyekvő Lóska Csabi közbelépési szándéka előtt, kb. 10-11 m-ről laposan a kapunk közepébe lőtt. 1-0.

27' Szabadrúgást végezhettek el a XI. kerületiek szemből-jobbról, kb. 25 m-ről, amit a bal (rövid) felső sarkunk mellé tekertek.

38' Koós tört be szemből-jobbról, a védelmünk vonalából jobbra a 16-osunkra, majd a guruló labdát lendületből, éles szögből, kb. 14-15 m-ről ellőtte a jobb (hosszú) felső sarkunk irányába, ám szerencsénkre azt a felső kapufa leverte a gólvonalunkra.

Igazából örülhettünk neki, hogy csak egygólos hátránnyal mentünk szünetre, egy távoli lövésig és egy szögletig jutottunk a negyvenöt perc alatt.

49' Egy gyorsan elvégzett hazai szabadrúgás után Erdei lépett be lendületből jobbról-szemből a 16-osunkra, majd kb. 12-13 m-ről laposan lőtt, amit a rövid saroknál Schritt Martin lábbal szögletre hárított.

50' Mankó Gergő a középkör tájékáról remekül lőtte jobbra előre a lasztit a felfutó és védőjét picit megelőző Scheiber Bencének, aki a 16-osnál, az átvétel után csak gyengén tudta kapu irányába lőni azt, ami nem okozott problémát a rávetődő Zimának. A következő percekben sikerült a Kelen kapuja előtt maradnunk: szögletekig, beadásokig és 16-oson belüli labdatartásig is eljutottunk, de lövés vagy helyzet végül nem lett belőlük. Ekkor volt a legtöbb momentumunk a fehérmezesek kapuja előtt.

63' Koós jobb oldali szögletét az ötösünk rövid oldala előttről sikerült a 16-osunk határára kijuttatni, ott azonban üresen érkezett Pintér, aki a kapunkkal szemből, pattanásból lőtt, ami az emberek között átsuhanva fejmagasságban a bal sarkunkba, a kapufa mellé vágódott. 2-0.

A második játékrészben ellenfelünk (az első félidőben mutatott elánhoz képest különösen) annyira nem erőltette, hogy kettőre növelje előnyét, úgy tűnt, hogy jó neki az 1-0 is. Sajnos arra nemigen volt esélyünk, hogy ezt kihasználjuk, mert ugyan az első negyvenöt perchez képest lényegesen több momentumunk adódott a Kelen kapuja előtt, azokból nem tudtunk gólveszélyes megmozdulásokat kihozni. 2-0 után pedig már nem volt miről beszélni. Amit jelen helyzetünkben és az erőviszonyoknak megfelelően lehetett, megtettünk, nem érheti szó a ház elejét! A következő hétvégére viszont nagyon oda kell koncentrálnunk, mert jön egy hatpontos mérkőzés a RAFC-cal! Mivel a Csepel 0-0-át játszott a 43. sz. Építőkkel, ezért a Kelen előnye ismét négy pontra nőtt.

Lászka Balázs: Az első félidei játékunk nagyon tiszteletreméltó volt olyan szempontból, hogy ellenfelünket túlságosan is tiszteltük. Szünetben egy kicsit rendeztük a sorokat, a második félidőben egy bátor játékot nyújtottunk, így összességében elégedett vagyok a srácokkal. Az eredményről ezt nyílván nem mondhatom el, de mégiscsak egy bajnokesélyessel játszottunk. Az öltözőben gratuláltam a fiúknak, és mondtam, ha ilyen mentalitással fogunk továbbra is játszani, akkor még sok szép élményünk lesz a bajnokság további részében.

Harmati Tamás: Először is nagyon örülök, hogy három pontot szereztünk, ez is nagyon fontos három pont volt, a feladatot, hogy ezt begyűjtsük, teljesítettük. Szerintem az első félidőben jól játszottunk mezőnyben, de sajnos csak egy gólt értünk el, pedig több lehetőségünk is volt. A második félidőben rutinosan próbáltuk birtokolni a labdát, és meg akartuk szerezni a második gólt, ami a várthoz képest kicsit később jött el, kicsit kapkodósabbak is lettünk, de összességében megérdemelt hazai győzelem született. A Gázgyárnak sok sikert kívánok a továbbiakban!


2021.03.06. (szombat) 14:30
18. forduló

SZAC - ASR Gázgyár 1-0 (1-0)
Thököly út (SZAC műfű), zárkapus; Vezette: Kiss G.; Asszisztensek: Sudicky, Boros

SZAC: Illés, Malya, Kerékgyártó M. (Veres 70'), Buzás (Gombkötő 68'), Major, Diós, Horváth (Sasvári 46'), Molnár (Kozselka 57'), Kerékgyártó Z., Koritár, Szalai (Kalácska 44')
Edző: Hargitai László

ASR Gázgyár: Schritt, Bocsi, Lakatos, Balogh, Kovács, Ivancsó, Czinege, Cséka (Tamáska 70'), Fehér, Déri (Sagáth 46'), Balló (Kótai 78')
Edző: Lászka Balázs

Gólszerző: Koritár 4'

A pályánk játékra alkalmatlansága miatt elhalasztott Vízművek elleni meccs következtében másfél hét után játszottunk ismét bajnokit, értelemszerűen újra idegenben. Soron következő ellenfelünkkel, a SZAC-cal szemben ősszel döntetlent értünk el, ahol az eredmény a találkozó összképe alapján ránk nézve volt hízelgőbb. A hazaiak az összes őszi bajnokijukat le tudták játszani a 2020-as esztendőben, ezért idén hozzánk képest később és jóval kevesebb tétmeccsel a lábukban csatlakoztak be a bajnokságba, ahol előbb hatalmas meglepetésre otthon kaptak ki 0-2-re az akkor éppen sereghajtó Csep-Góltól, majd az erőviszonyok miatt papírforma-szerűnek mondhatóan idegenben 2-0-ra a Pénzügyőrtől. Előre tehát nehéz volt megjósolni, mire is lehetünk jók velünk szemben, de a döntetlen eredmény elérése előzetesen nem tűnt ördögtől való célkitűzésnek a részünkről. Rendelkezésre álló játékosaink száma az eddigi hiányzóink mellett tovább nőtt a sérült Lóska Csabival, a beteg Kanyó Martinnal és az eltiltott Mankó Gergővel, így a baloldalon Bocsi Bencét a megszokotthoz képest hátrébb kellett játszatnunk, illetve a Budapest Kupa-meccsen már csereként pályára küldött Czinege Bencét is kezdőként kellett bevetnünk. A kispadon alapvetően a fiatalok kaptak helyet, akik közül a második játékrészben hármat be is cseréltünk.

A találkozó szinte még el sem kezdődött, amikor a 4. percben a jobb oldalon, a 16-osunk sarkától kijjebb szabadrúgást kaptak a lőrinciek, amit nem is túl nagy erővel az ötösünk rövid oldalára tekertek be, ami a műfüvön felpattanva a gólvonalon álló Schritt Martin felé tartott. Kapusunk annak rendje és módja szerint szerette volna behúzni a labdát, ami 100-ból kb. 99-szer sikerülni is szokott, azonban most jó három méterre kipattant a mellkasáról, pont a hosszún teljesen üresen tartózkodó Koritárhoz, aki köszönte szépen, és pár méterről az üres kapunk jobb alsó sarkába passzolt, váratlan hidegzuhanyt okozva számunkra. A következő kapura veszélyes esemény a 14. percben jött el, amikor Molnár lépett ki lendületesen a kapunkkal szemben balra, akit Kovács Patrik igyekezett utolérni, a hazaiak 18-asa a 16-osra belépve, viszonylag éles szögből lőtt, ami a kapunk bal (hosszú) alsó sarka mellett gurult ki a játéktérről. A 37. percben megduplázhatta volna előnyét a SZAC: Molnár kapott labdát a balon, az oldalvonal mentén, amivel elment a 16-osunk oldaláig, ahonnan laposan középre adott Kerékgyártó M-nek, aki lekészítette azt a tőle pár méterre lévő Szalainak, akinek visszalépve szerencsénkre még rá kellett fordulnia a lövésre, így az kb. 9-10 m-ről nem a legerősebben ment Schritt Martin jobb oldala mellé, aki levetődve fogta a kísérletet. Martin egyszer még jól lépett ki a 16-os határára betett labdára, és rúgta el az ellenfél játékosának lába elől bedobásra. A SZAC kapuja a miénkkel ellentétben egyszer sem forgott veszélyben, a legközelebb még akkor jártunk ehhez, amikor Czinege Bencét kiugratva Illésnek kellett időben odaérnie, és ezt egy ütemmel Bencét megelőzve egy kivetődéssel sikerült is megoldania. Ezt leszámítva pár bejátszási kísérletünk adódott, de a hazaiak kapusának mindannyiszor csak be kellett gyűjteni a játékszert, vagy a védői a helyükön voltak.

A második játékrészben folytatódott az, ami az elsőben befejeződött. Valamennyivel többet birtokolták a labdát a hazaiak, de ez a fölényük az addigiakhoz hasonlóan nem volt jelentős, a második félidőben igazából már veszélyes sem. Az látszott, hogy mi a mai napon ennyit tudunk (sajnos nem túl sokat), de hogy az ellenfél is, vagy csak az 1-0-ás vezetésük tudatában nem erőltetik agyon magukat, az nem derült ki egyértelműen. Játékunkban nemhogy a gól, sajnos a helyzet sem volt benne. A 70. perc környékétől próbáltunk letámadni, kevés látható eredménnyel, a becserélt fiatalok nem tudtak az előre játékunknak új lendületet adni, érdemben nem tudtak hozzátenni a mérkőzéshez. Egyszer Fehér Kendének lett volna lehetősége a találkozó vége felé balról-szemből a 16-osra belépve lőnie, de a partjelző lesnek ítélte meg a szituációt. Az öt perc hosszabbításban teljesen fellazult védekezésünket kihasználva Kozselka került a kapunkkal szemben lövőhelyzetbe, de nem túl erős lövését Schritt Martin vetődve könnyedén fogta. A látottak alapján sajnos kijelenthető: az elmúlt évek leggyengébb, vagy legalábbis leggyengébben játszó SZAC-ától szenvedtünk vereséget egy ajándékgóllal az elmúlt évek leggyengébb ASR Gázgyáraként. És mindehhez azt is hozzá kell tenni, hogy egyre szűkebb az a rendelkezésre álló játékos-szám, akik egyértelműen BLSZ I-es szintet képviselnek. Itt tartunk most, innen kellene jó irányban tovább haladnunk, ami nem lesz egyszerű, mert öt sárgája miatt a következő bajnokinkon Ivancsó Dávid és Balló Harold sem szerepelhet. Hogy ez a jövő heti REAC elleni meccsünkön fog-e aktualizálódni, vagy utána, a Kelen ellen, még nem tudni, mert szeretnénk ugyan a rákospalotaiak elleni találkozót lejátszani, de azt még egészen biztosan nem a Sujtás utcában fogjuk megtenni!

Lászka Balázs: Véleményem szerint egy döntetlen-szagú mérkőzésen egyik csapat sem érdemelt volna győzelmet. Mindkét együttes nagyon sok technikai hibával játszott, nálunk ráadásul többen még akaratgyengén is. Sajnos egy óriási kapushiba eldöntötte a meccset, és a gól után nem tudtunk változtatni az eredményen!

Hargitai László: Úgy gondolom, hogy nagyon küzdelmes mérkőzés volt a mai. Mindkét csapat győzni szeretett volna, de szerintem mi kicsit közelebb álltunk hozzá. Mondhatjuk, hogy egy viszonylag szerencsés góllal sikerült megszereznünk a három pontot. Az első félidőben több helyzetünk kimaradt, melyek értékesítésével nagyobb arányú is lehetett volna a győzelem. Összességében a fiúk küzdöttek, hajtottak, és nagyon örülök neki, hogy megszereztük az első győzelmünket tavasszal!


2021.02.23. (kedd) 19:45
16. fordulóból elhalasztott

43. sz. Építők SK - ASR Gázgyár 2-3 (0-3)
Hévízi út (Kerület műfű), zártkapus; Vezette: Király G.; Asszisztensek: Tóth I. T., Fekete L.

43. sz. Építők SK: Berencsi, Hámory (Mészáros 46'), Demeter, Orosz, Kmetykó, Fodor (Ábrahám 46'), Gergely, Kocsis (Borgulya 46'), Gerhard (Pintér 46'), Szabó Zs, Stampf (Érsek 46')
Edző: dr. Hevesi Tamás

ASR Gázgyár: Schritt, Lóska, Balogh, Lakatos (Tamáska 51'), Kovács, Mankó, Bocsi, Cséka (Csata 95'), Fehér, Ivancsó, Balló (Sagáth 80')
Edző: Lászka Balázs

Gólszerzők: Demeter 52', Orosz 90' (11-esből) ill. Fehér 13'+30' (a másodikat 11-esből), Cséka 38'

Háromnapos csúszással pótoltuk az eredetileg szombat 17:00-ra kiírt 43. sz. Építők elleni első tavaszi bajnokinkat a Hévízi úti III. kerületi TVE műfüvön. Aktuális ellenfelünkkel az augusztusi első fordulóban szoros mérkőzést játszottunk, melyet csak Nagy Robi utolsó előtti perces bombagóljával sikerült a magunk javára fordítani. Robi ezúttal nem állt rendelkezésre, abban a tizenegyben kellett bíznunk, amelyik előző hét csütörtökön a Csepel ellen is pályára lépett. Soros ellenfelünk idén eddig pont a csepeliekkel játszott két tétmérkőzést (egy elhalasztott bajnokit - 0-1 és egy Bp. Kupa meccset - 0-6), illetve a Vízművekkel még egy bajnokit, ahol 0-0 lett a végeredmény. Az ősszel sokáig mögöttünk lévő kék-fehérek remek hajrát produkáltak, öt novemberi meccsükön 13 pontot szereztek (köztük 4-0-ra verték a Pénzügyőrt, illetve 3-1-re a SZAC-ot), és ennek nagyban köszönhetően a meccs előtt hat ponttal álltak előrébb a táblázaton.

Igencsak belekezdett a mérkőzésbe a hazai csapat, de időszakos fölényük rossz beadásaik és lövési kísérleteik miatt végül meddő maradt, a játék képe pedig viszonylag gyorsan kiegyenlítődött.

13’ Nem sokkal korábban már végezhettünk el szabadrúgást majdnem ugyaninnen, az ellenfél kapujával szemből, kb. 25 m-ről, de akkor még nem lőttük kapura, most viszont már igen. Balogh Peti és Fehér Kende állt oda a labda mögé, végül utóbbi tekerte rá a jobb alsó irányába, ami felpattant a vetődő Berencsi kezei előtt a műfüvön, és a hálóban kötött ki. 0-1!

21’ Az Építők egyetlen kapura menő lövése a félidőben: Kocsis iramodott meg a kapunkkal szemben-balra, és védőink között kb. 20 m-ről, lendületből lőtt, a középmagasan kissé bal sarok felé tartó labdáját Schritt Martin vetődve ütötte oldalra.

30’ Balló Harold lőtt be jobbról élesen egy labdát remekül a 16-os közepe felé, amire érkezett volna fejjel Fehér Kende, de útközben letaposták, és a földre került, amiért a játékvezető jogosnak látszó 11-est ítélt. A büntetőt a sértett az irányt jól érző Berencsi mellett a bal alsóba rúgta, megszerezve ezzel idei hatodik gólját. 0-2!

38’ Fehér Kende ment el a baloldalon, majd kapu elé adott, amit a hazaiak fejjel ugyan továbbcsúsztattak, de jobbról Kovács Patrik egyből laposan középre tudott tenni, amire az ötös előtt Balló Harold kapunak háttal rácsúszott Cséka Krisztofer felé téve azt, aki balra ráfordulva, kb. 12 m-ről az ötösre kimozduló Berencsi mellett a léc alá lőtt. 0-3!

Három gólt utoljára a legutóbbi győztes bajnokinkon szereztünk, még október legvégén a Közterület ellen, de akkor sem egy félidő alatt. Jó volt szembeszülni vele, hogy tudunk gólokat is lőni, és mellette egyet sem kaptunk. Az Építőknek egy veszélyes lövése akadt, nekünk meg sikerült három kapura veszélyes szituációból három gólt szereznünk, a helyzetkihasználásunkat ezúttal nem érhette kritika. A hazaiak a szünetben nem túl gyakori, ötös cserét hajtottak végre.

47’ Demeter előre tett labdájával Borgulya tudott jobbról kapura törni nem sokkal az alapvonal előtt, ám a rövid sarokra tartó, kiszorított lövését Schritt Martin biztosan fogta.

49’ Lóska Csabi balra, a 16-os felé előre tett labdájára startolt rá Demeter és Fehér Kende, de előbbi helyzeti előnyben volt, ám a labda fedezése közben kilendült az egyensúlyából, így Kende el tudta tőle venni, és néhány lépés után már tette is volna be az üres kapu előtt egyedül álló Balló Haroldnak, ám labdája elakadt az ötös rövid oldala előtt egyedüliként álló Oroszban. Ha eljut Hariig, akkor jó eséllyel el is dőlt volna a mérkőzés.

52’ Helyette gólt kaptunk: Borgulya jobboldali szögletére érkezett középen jól helyezkedve Demeter, aki szemből, kb. 9-10 m-ről a kapunk bal oldalába fejelt. A kapufa mellett álló Ivancsó Dávid még felemelt lábbal picit hozzá tudott érni, de menteni már nem lehetett. 1-3.

58’ Jobboldali szögletet végeztünk el Cséka Krisztofer és Balogh Peti koprodukciójában: az ötös hosszú oldalára ívelt labdát a kapufa magasságában Fehér Kende fejelte le az ötösön belülre, ám a bal (hosszú) alsó sarokba tartó fejesét a gólvonalon ott álló hazai védő kirúgta.

60’ Ivancsó Dávid iramodott meg középen, a félpályán épphogy túl, azonban elpasszolta a labdát, és az így megiramodó kék-fehéreket Mankó Geri becsúszva csak megakasztani tudta, amiért Király játékvezető második sárgával (az elsőt még a mérkőzés legelején kapta) kiállította. Kezdett nehezedni a helyzetünk.

61’ Baloldali Építők bedobás, majd beívelés után a 16-osunk vonalán fejjel megcsúsztatott labdát a 11-es pontunk környékéről ugyancsak fejjel a jobb alsónkba továbbították, de szerencsénkre Fekete partjelző lest intett.

63’ Rosszul beívelt hazai szabadrúgást követően a már megszerzett, de 16-osunk előtt eladott lasztit Demeter tette ki jobbra Borgulyának a 16-osunk oldalvonala és az oldalvonal közé, ahonnan laposan középre adott, ott pedig a rövid kapufánk magasságában tartózkodó Mészáros kb. 8 m-ről épphogy a bal (rövid) felső sarkunk mellé lőtt.

75’ A találkozó kulcsjelenete: egy jobbról a 16-osunkra ívelt és fejjel a kapunk rövid oldala elé csúsztatott Építők beadás csorgott le épphogy a Lakatos Balázs sérülés miatti lecserélése következtében a védelembe visszalépő Fehér Kendéről, amire az Építők játékosa odalépett, és szabálytalankodtunk vele az ötösünk előtt, amiért a bíró büntetőt ítélt. A 11-est Szabó nekifutásból a jobb alsónk felé rúgta, amit a sarkot jól érző Schritt Martin vetődve hárított, a kipattanó utáni ismétlést pedig Lóska Csabi vágta ki a gólvonalról.

81’ Bocsi Bence baloldalon előretett labdájával iramodott meg Tamáska Peti, aki Demeter becsúszását megkerülve balról-szemből már kapura is törhetett, ám a 16-osra belépve sem nem lőtt, sem nem passzolt középre, így labdája a bal (hosszú) alsó sarok mellett kigurult az alapvonalon.

88’ Cséka Krisztofer ugratta volna ki balról a középen még félpályán innen meginduló Sagáth Zétényt, azonban a közben kimozduló Berencsi fél ütemmel előbb odaérve el tudta venni előle, ami után picit ütköztek, és a kapus megsérült a bokáján, de még oda tudta passzolni a védőjének.

89’+90’ A kék-fehérek balról törhettek be teljesen tisztán a büntetőterületükre, és a kapunkra tartó játékosukat ugyancsak tisztán felrúgtuk, amiért jöhetett a jogos 11-es, amit ezúttal Orosz végzett el, és az irányt jól érző Schritt Martin mellett a bal alsó sarkunkba lőtt. 2-3. Jöhetett öt perc hosszabbítás!

92’ Ezúttal Tamáska Peti ugratta ki középen a félpályán innen induló Sagáth Zétényt és Cséka Krisztofert, akik közül előbbit a most egy ütem késéssel kiérő Berencsi labdavezetés közben felrúgott. A játékvezető a kapust kiállította, helyére Demeter állt.

95’ Szabó lőtt üresen, szemből, lendületből, jó 28-30 m-ről nem sokkal a kapunk jobb oldala mellé. Kiizgultuk! A lövés után véget is ért a mérkőzés.

Nagyon kellett már nekünk ez a három pont, egy ötmeccses vereségszériát zártunk le vele, és nem túlzás azt állítani, hogy a szezon eddigi legfontosabb győzelmét arattuk, mert ezzel megyünk bele a tavaszba, ami a sok kudarc után lendületet adhat a folytatáshoz. Fehér Kende két gólja mellett okvetlenül ki kell emelni a 11-est kulcspillanatban hárító Schritt Martint, valamint áldozatkész védekezésünket Lóska Csabi és Balogh Peti vezetésével, de természetesen a többieket is dicséret illeti. Persze hibából is akadt bőven: 0-3 után a második félidő elején be kellett volna rúgnunk a negyediket, a kiállítást pedig nagyban elkerülhető szituáció eredményeként szenvedtük el, és így a mérkőzés végéig izgulnunk kellett. Hazai pályánk még nem alkalmas a játékra, ezért a soron következő bajnokink elmarad, amin pont azzal a Vízművekkel játszanánk, akikkel a Budapest Kupában összesorsoltak bennünket idegenbe, így nincs akadálya annak, hogy a számukra is üres hétvégén a kupameccs pótlását megejtsük a Váci úti műfüvükön.

Lászka Balázs: Úgy gondolom, hogy a mérkőzés képe alapján megérdemeltük a győzelmet. A kiállítás után nagyon nehéz volt megtartanunk az előnyünket. Az 1:3-nál 11-est védő Schritt Martinnak is nagyban köszönhető a siker, hiszen emiatt nem tudtak ekkor még feljönni ránk egy gólra. Ha egy kicsit higgadtabbak vagyunk, akkor nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna. Azzal, hogy tíz emberrel végül kiharcoltuk a győzelmet, az a srácok részéről a szív diadala volt, és nagyon gratulálok Nekik hozzá!

dr. Hevesi Tamás: Ellentétes félidők. Későn ébredtünk. Ez a mai meccs a mi szégyenünk, hogy így alakult. Lesz néhány keresetlen szavam a játékosaimhoz az öltözőben!

Az Építők holnapjának beszámolója: http://www.43szepitoksk.hu/16-fordulo-43-sz-epitok-sk-asr-gazgyar-23-03/


2021.02.18. (csütörtök) 20:05
14. fordulóból elhalasztott

ASR Gázgyár - Csepel FC 0-4 (0-2)
Fehér út, zártkapus; Vezette: Zimonyi; Asszisztensek: Fekete L., Király Sz.

ASR Gázgyár: Schritt, Lóska, Balogh, Lakatos, Kovács (Tamáska 40'), Mankó (Csata 71'), Fehér, Cséka, Bocsi (Déri 64'), Ivancsó (Fodor 82'), Balló (Sagáth 60')
Edző: Lászka Balázs

Csepel FC: Szűcs, Bencze (Tolnay 66'), Bende (Teplán 62'), Mészáros R., Vargovics, Mészáros L. (Mohácsik 62'), Vörös (Lencsés 66'), Ködöböcz, Torda, Takács L. (Zay 62'), Gauzer
Edző: Takács Krisztián

Gólszerzők: Bencze 26', Torda 41'+48'+66'

Őszről elhalasztott bajnokijaink sorát – hat nap alatt harmadik meccsként – a második helyen álló, a Kelennel a bajnoki címre még egyetlen reális esélyesként említhető Csepel csapatával zártuk. Nekik a miénken kívül még egy elhalasztott bajnokijuk volt, múlt hétvégén a 43. sz. Építők ellen a Kerület pályán, ahol 0-1-re győzni tudtak, illetve még január végén a Budapest Kupában is pályára léptek, ugyancsak az Építőkkel szemben, szintén a Hévízi úton, ahol pedig 0-6-ra diadalmaskodtak. A keddi, Svábhegy elleni meccsünket látva nem lehettek túlzott illúzióink a találkozót illetően, de azt feltétlenül célul kellett kitűzni, hogy a lehető legjobban nehezítsük meg soron következő ellenfelünk dolgát. A mérkőzés helyszínéül és időpontjául a csütörtöki napra vonatkozóan végül a Fehér útban és este 8 órában sikerült megegyeznünk a csepeliekkel. Együttesünk kezdőjében ezúttal is két helyen történt változás az előző meccshez képest.

17’ Jól álltunk bele a mérkőzésbe, és fel tudtuk venni az iramot, amit ellenfelünk diktált. Míg a Svábhegy a jó kezdésünk után lefelé húzott bennünket, addig várható volt, hogy a Csepel majd felfelé fog, és ez így is történt. A kezdeményezés persze elsősorban az ő irányukból érkezett, de nekünk is akadtak olyan megmozdulásaink, amikből igyekeztünk támadásokat kialakítani. Az első bő negyed órában nem jutottak el lövésig, mindössze egy kapu irányába terelt labdát kellett Schritt Martinnak fognia, mígnem a 17. percben egy baloldali Csepel beadás pattant le a 16-oson álló védőinkről Vargovics elé, aki szemből, kb. a félkörívünkről lőtt nem sokkal a kapunk közepe fölé.

26’ Sajnos ezúttal sem tudtuk sokáig kihúzni komolyabb hiba nélkül, aminek meg is lett a következménye: Schritt Martin gurította ki jobbra a kirúgást a 16-oson belülre Lakatos Balázsnak, aki kipasszolta azt Kovács Patriknak az oldalvonal mellé, aki a rátámadó csepeliek gyűrűjében labdát veszített, amit a vendégek bepasszoltak a 16-osunk fölkörívére Tordának, aki passzváltás után immár a 16-osunkon belül visszakapva a játékszert kb. 12-13 m-ről, szemből, védőink és a kimozduló Schritt Martin mellett a kapunk bal alsó sarkába gurított. 0-1.

33’ Az első említésre méltó esemény a mi oldalunkon: Fehér Kende baloldali szabadrúgását öklözte ki Szűcs az ötösről.

36’ Majdnem összehoztuk a második gólt is: balról hazagurított labdánkat Schritt Martin az ötös rövid oldalánál borzasztó rosszul találta el lábbal, és azt így pont odaemelte a 11-es pont környékére az ellenfél játékosának, aki pattanás után egyből nem túl erősen kapura lőtt, de szerencsénkre középre, és a visszavetődő Martin kézzel felnyúlva kapu fölé tudta ütni azt, bravúrral javítva ezzel saját hibáját.

40’ Kovács Patrik helyére sérülése miatt Tamáska Peti állt be, aki ment is előre, a védelembe pedig Fehér Kende lépett vissza.

41’ Ezúttal már nem úsztuk meg: Takács lőtt szemből-jobbról, kb. 20 m-ről a bal (rövid) alsó sarkunk felé, ami megpattant a talajon, és Schritt Martin balra eldőlve csak maga elé tudta ütni, ahol védő nélkül érkezett Torda, és a pattanó labdát kb. 6 m-ről, a közben már felállt Martin érintésével a bal (rövid) sarkunkba rúgta. Ez is nagyban elkerülhető gól volt! 0-2.

48’ Jobboldali szabadrúgást végeztek el a kék-pirosak a felezővonalon picivel túl: a 16-osunk félkörívére ívelt labdát Torda kapunak háttal fejjel balra csúsztatta, amivel betörtek az ötösünkig, védőink és a kimozduló Schritt Martin mellett középre passzoltak a közben beérő Tordának, aki az ötösünkről a kapuba befutó Lakatos Balázs mellett a jobb alsó sarokba helyezett. 0-3.

54’ Takács lőtt szemből, kb. 25 m-ről a bal alsó sarkunk mellé.

56’ Az egyetlen helyzetünk a találkozón: Lakatos Balázs a jobbról, a felezővonalon nem sokkal túlról felívelt jó labdája találta meg a befutó Tamáska Petit, aki pattanás után laposan lőtt is, de a 16-osig kimozduló, Peti elé kiérő Szűcs lábbal hárított.

66’ Jobb oldalról a 16-osunk félköríve elé felívelt labda pattogott össze-vissza, míg végül a csepeliek tudták begyűjteni azt, majd Ködöböcz kipasszolta balra a 16-osunk oldalvonalára, ahonnan Gauzer laposan középre adott, amire a rövid kapufánk magasságában, az ötösön érkezett Torda, aki lábbal előrevetődve a bal (hosszú) alsó sarkunkba perdített. 0-4.

69’ Torda baloldali beadására a rövid kapufa magasságában érkezett Tolnay, aki kb. 9-10 m-ről a kapunk jobb (rövid) oldala mellé fejelt.

Ezek után csendben végigcsordogált a mérkőzés, gyakorlatilag mindkét fél azt várta, hogy vége legyen a találkozónak. A 60. percet követően a csapatok cserékkel kezdtek el pihentetni soron következő bajnoki összecsapásukra, a vendégek például még a negyedik góljuk előtt hármas „sorcserét” hajtottak végre. A mérkőzésért önmagában nem a vereség miatt kár, hiszen tudtuk, hogy jobb csapat a Csepel, hanem azért, mert szűk fél óra stabil játék után megint súlyos egyéni hibákból kaptunk két elkerülhető gólt, amivel szépen le is rendeztük magunkat, és a masszív csepelieknek nem kellett megszenvedniük a győzelemért. A RKSK-ból fél szezon után visszaigazolt Tordával például nem tudtunk mit kezdeni, aki mesterhármasig jutott. A legutóbbi öt bajnokinkat és ezzel értelemszerűen mindhárom tavaszra halasztott találkozónkat elveszítettük. Bízzunk benne azonban, hogy minden meccs más, és a hat nap három bajnokit követően szombatról jövő hét kedd estére áttett 43. sz. Építők elleni mérkőzésen legalább a pontszerzésre lehet esélyünk! Az ilyen nehéz időkben kell igazán a csapat mellett lenni! Hajrá ASR! Hajrá Gáz!

Takács Krisztián: Úgy gondolom, hogy egy kemény ellenféllel találkoztunk, jól védekeztek, próbálták lezárni a területeket. Véleményem szerint végig kontrolláltuk a meccset, addig a bizonyos első gólig volt nehéz. Ennek értékesítése után is próbáltuk játszani a játékunkat, a helyzetkihasználásunkkal szerencsére ma nem volt probléma, sikerült kettőt rúgnunk az első félidőben, majd gyorsan egy harmadikat is, onnantól pedig szerintem eldőlt a meccs. Egy szimpatikus brigáddal találkoztunk ma, de már előre tekintünk, hiszen vasárnap is meccs van, és az a célunk, hogy megszorongassuk a Kelent!

Lászka Balázs: Sajnálom a mérkőzést, mert úgy gondolom, hogy több volt benne az első félidei játékunk alapján. Megint mi ajándékoztunk oda az ellenfélnek a labdát, amiből a vezetést megszerezte. A második félidőben már nem tudtunk megújulni, de arra jó volt, hogy bedobjuk a mélyvízbe a fiatalokat, és szokják a BLSZ I. ritmusát, légkörét. Az már csak a tapasztalatszerzésre ment, sok játékos elengedte a meccset. Nagyon sajnálom, hogy ilyen sima vereséget szenvedtünk, mert szerintem a játékunk ennél többet érdemelt volna. Gratulálok az ellenfélnek!


2021.02.16. (kedd) 20:00
15. fordulóból elhalasztott

ASR Gázgyár - Svábhegy FC 1-2 (0-2)
Fóti út (Cérna-pálya), zárt kapus; Vezette: Czene-Joó; Asszisztensek: Dobó G., Tóh I. T.

ASR Gázgyár: Schritt, Lóska (Balogh 61'), Fehér, Lakatos, Scheiber (Kovács 77'), Mankó, Cséka, Déri (Sagáth 61'), Ivancsó, Balló, Tamáska
Edző: Lászka Balázs

Svábhegy FC: Nándori, Durrant, Csaszni, Veress, Tóth M. (Marchica 80'), Csillag, Marczinka, Plajner, Kelemen (Schleinig 65'), Horváth Á., Bánk
Edző: Bajzik József

Gólszerzők: Cséka 50' ill. Bánk 30', Marczinka 37' (11-esből)

A 15., azaz utolsó őszi fordulóból korábban már háromszor elhalasztott, végül a pályaválasztói jogot is felcserélve negyedik alkalommal már sikeresen megrendezett Svábhegy elleni bajnokinkat házigazdaként rendhagyó helyen, a Fóti úti Cérna pályán játszottuk le. Legutóbb szűk másfél éve, 2019. október elején fogadott itt bennünket az Issimo gárdája a Budapest Kupában, és nagy nehezen 2-4-re győzni tudtunk. A saját magunkkal szembeni elvárások az akkoriakhoz hasonlóan most is azok voltak, hogy győzelemmel (de minimum egy ponttal) zárjuk a találkozót. Tudtuk persze, hogy ez nem lesz könnyű feladat, hiszen az elmúlt években már egyáltalán nem számítunk ennek a párharcnak az esélyeseinek. Most is csak két pont választott el bennünket a tabellán, a legutóbbi négy bajnokinkon két Svábhegy győzelem és két döntetlen született, mi utoljára öt meccse tudtunk nyerni ellenük, igaz, akkor 7-0-ra, még 2017 novemberében. Legutóbbi összecsapásunk másfél éve volt, amin - így utólag megnézve - a gólszerzők neve, sorrendje, illetve a gólok ideje és mikéntje is kísértetiesen megegyezik a mostani mérkőzésével (2019.09.14. ASR Gázgyár– Svábhegy FC 0-2, gólszerzők: Bánk 27', Marczinka 11-esből 30'). Szóval, tudtuk, hogy nem lesz egyszerű feladat, de a Pénzügyőr meccsen mutatott teljesítményünk alapján azért jogosan bízhattunk benne, hogy nyerni tudunk. Nem így történt… A három nappal korábbi felállásunkhoz képest Balogh Peti - Fehér Kende és Kovács Patrik - Scheiber Bence csere formájában összesen két változás történt a kezdőben.

4’ Ekkor még nem sejthettük, hogy a gólunkat leszámítva igazából ez lesz a legnagyobb lehetőségünk a találkozón: Tamáska Peti a kezdőkörről jobbra előre tett labdájára startolt volna rá a kiugrás pillanatában minden bizonnyal tényleg lesen lévő Cséka Krisztofer, Dobó Gábor partjelző már emelte is a zászlaját, ám Czene-Joó nagyon helyesen tovább engedte, mert Krisztofer végül hagyja a lasztit a tőle kijjebb futó, befelé húzó és nem lesről induló Scheiber Bencének, aki jobbról-szemből a 16-os előtt érte be azt, majd az odaérni igyekvő védő szorításában a kapu bal (rövid) felső sarka fölé lőtt.

18’ Marczinka terült el a jobbon a 16-osunkon belül, és büntetőt reklamált, Czene-Joó viszont nem látott szabálytalanságot.

30’ A kezdőkörből, szabadrúgásból ívelték fel a hegyvidékiek a labdát nagy ívben a 16-osunkra, ahol Lakatos Balázs és Fehér Kende között Bánk kezelte le azt futtában légstoppal, majd az elé odaérő Kendét jobbra könnyedén kikerülve kb. 7-8 m-ről a jobb alsó sarkunkba gurított. 0-1.

32’ Jobboldalt végzett el szabadrúgást a Svábhegy, a 16-osunk sarkánál valamivel kijjebbről, amit a kapunk elé tekertek be, amibe a vonalról kilépő Schritt Martin nem túl jól öklözött bele, ami így tovább pattant a 16-osunk másik oldalára, ahol a védőinkkel szemben érkező Tóth kb. 11 m-ről kapásból a kapunk jobb (rövid) oldal fölé lőtt.

36+37’ Jobb oldalt végezett el a Hegyvidék bedobást, nem messze a szögletzászlónktól, amit az ötösünk rövid oldalára való bedobása után lekészítettek Kelemen elé, aki szemből, kb. 7-8 m-ről a védőinktől zavartatva a kapunk fölé lőtt. A kirúgásból kipasszolt labdát nagyon gyorsan elveszítettük, amit Kelemen bepasszolt a 16-os vonalára Bánknak, akit a büntetőterületre épphogy csak belépve, csel közben Fehér Kende koccolt le, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. A 11-est Marczinka az irányt jól érző Schritt Martin mellet magabiztosan a jobb alsó sarkunkba rúgta. 0-2.

48’ Bánk tört be jobbról a védőink között a 16-osunkra, majd éles szögből, spiccel kapura lőtt, de oldalhálót talált.

52’ Tamáska Peti a középkörből passzolta fel középen a lasztit Balló Harold felé, aki remekül ugratta ki Cséka Krisztofert a jobbon, aki betörve a büntetőterülete, a kimozduló Nándori mellett a kapu jobb (hosszú) alsó sarkába gurított. 1-2!

55’ Kelemen jobbról, a 16-os és az oldalvonal közöttről pattanás után középre ívelt labdáját Plajner félollózta a rövid kapufa magasságából, kb. 13-14 m-ről a bal (rövid) kapufánk felső részére. A nap mozdulata volt.

64’ Jobboldali labdavesztésünk után Kelemen jutott el a 16-osunk sarkáig, majd cselezgetés után laposan a rövid oldalunkra adott be, ahol Tóth kezelhette le azt tök üresen, de szerencsénkre az ötös előtti lövése elakadt a közben kimozduló Schritt Martinban.

67’ A csereként beállt Sagáth Zétény ívelte át a játékszert balról a 16-os másik oldalára, ahol Balló Harold lefejelte azt Cséka Krisztofer felé, aki kb. 11 m-ről estében a bal alsó sarok mellé lőtt.

76’ Fehér Kende baloldali beadását egy védőről felpattanva Balló Harold csak jóval kapu fölé tudta rúgni a hosszún.

79’ A térfelünkön elvégzett jobboldali Svábhegy bedobást Bánk tudta lekezelni a 16-osunk oldalvonalánál, majd befelé gyötörni és középre játszani a tök üresen érkező Kelemennek, akinek kb. 11-12 m-es lövésébe Kovács Patrik nagyot mentve belevetődött.

Nehéz egy ilyen mérkőzés után mit mondani, ahol ellenfelünk azt játszotta, amit tudunk róla, hogy szokott és képes, de mi ennek ellenére képtelen voltunk lereagálni és mit kezdeni vele. Hátul egy pillanatig sem lehettünk nyugodtak, elől pedig alig okoztunk nehézséget Nándorinak. A kezdés még viszonylag bíztató volt, de aztán színvonalban hozzáigazodtunk ellenfelünkhöz. Elég komoly kritikánk, hogy a Svábhegy ennél nagyobb arányban is bőven nyerhetett volna, a gólunkat leszámítva nagy helyzetei csak nekik adódtak. Győzelmükkel meg is előztek bennünket a tabellán. A mi szempontunkból nem tudom, lehet-e bármi pozitívumot találni ebben a mérkőzésben, de az a gyanúm, hogy nem...

Veress Balázs csapatkapitány: Nagyon fontos győzelem volt ez számunkra, mert itt az első négy-öt fordulóban tudjuk meghatározni, hogy a tavaszunk milyen irányban indul el. Ennek megfelelően készültünk a mai mérkőzésre, és ennek tudatában készülünk a Közterület elleni hétvégi meccsünkre is, ahol ha ismét győzni tudnánk, akkor elmondhatjuk, hogy jól kezdtük az idényt.

Lászka Balázs: Megmondom őszintén, hogy sokkal jobb teljesítményre számítottam a csapattól mind csapatjátékban, mind egyénileg. Úgy gondolom, hogy az első félidőben saját magunkat vertük meg óriási egyéni hibák révén. Elnézést kérek mindenkitől, aki a Gázgyárnak szurkol, vagy szimpatizál vele, mert ez egy szégyenteljes produkció volt a csapat részéről!


2021.02.13. (szombat) 11:00
9. fordulóból elhalasztott

Pénzügyőr SE - ASR Gázgyár 3-1 (0-0)
Kőér u. (Szpari-pálya), zárt kapus; Vezette: Molnár I.; Asszisztensek: Milavecz, Tóth I. T.

Pénzügyőr SE: Sásdi, Grecsó, Somodi, Tóth D., Tóth G. (Constantino 87'), Oláh, Deésy, Hegybányai (Mendebaba 55'), Tóth M., Mészáros (Megyeri 65'), Borbély
Edző: Sólyom Ferenc

ASR Gázgyár: Schritt, Lóska (Tóth N. 78'), Balogh, Lakatos, Kovács (Scheiber 68'), Mankó, Cséka, Déri (Fodor 72'), Ivancsó, Balló (Bocsi 46'), Tamáska
Edző: Lászka Balázs

Gólszerzők: Megyeri 83', Borbély 86'+92' ill. Cséka 76'

Zaklatott idényzárás után hasonlóan zaklatott idénykezdettel vágtunk bele a szezon "tavaszi" folytatásba, február közepén. A BLSZ azon "remek" előírásának, hogy február 20-ig mindenkinek le kell játszania a tavalyról elmaradt bajnoki meccseit (nekünk ugye hármat) eleve nem könnyű megfelelni a bérelhető, hitelesített, adott esetben világítással ellátott, és megfelelő  időpontban rendelkezésre álló műfüves pályák nem túl nagy száma, illetve a vírushelyzet miatt. Csapatunkat betegség mellett sérülések is sújtották, illetve az ilyenkor szokásos átigazolási procedúrákon túl még az is hátráltatta, hogy több játékosunk személyes okokból a tavaszi idényben nem fog tudni a rendelkezésünkre állni. A Csepel és a Hegyvidék meccsek sokadik, kényszerű elhalasztása után azonban a Pénzügyőr ellen már pályára tudtunk lépni a Kőér utcai Szpari-pályán, amely eddig jó ómennek bizonyult számunkra, hiszen egy éve itt vertük ki a Pénzügyőrt a Budapest Kupából, fél éve pedig a Szent Istvánt a Magyar Kupa selejtezőjében. Lajos Laci felépülése már a célegyenesben van, de még nem bevethető, Fehér Kendét pedig a legutóbbi, Budafok II. elleni bajnokinkon kiállították, így ő eltiltását töltötte. Kezdő csapatunkban két újonc kapott helyett: jobb belső védőként a Maglódtól érkezett Lakatos Krisztián, valamint az irányító szerepkörében a felvidéki Muzslától igazolt Déri Csaba. A kispadon viszont jóval nagyobb volt az újoncok aránya. Sergő Marci és feltehetően Szabó Ákos eligazolása miatt elől az egyetlen megmaradt igazi centerünk, Tamáska Peti kezdett.

A Pénzügyőr érezhetően az irányítás szándékával állt bele a mérkőzésbe, és ennek kapunk előtti hatásaként előbb Grecsó jobbról Somogyinak betett labdája utáni szerelésünknél reklamáltak 11-est, majd egy jobb beadásukat követően Tóth G. fejelt a kapunk fölé. A túloldalon mi kétszer jutottunk el a hazaiak 16-osán belülre, de előbb Tamáska Peti balról  nem tudta középre adni a labdát, majd Cséka Krisztofer passzából Kovács Patrik tolta meg túl hosszan maga előtt, és vezette ki az alapvonalon kívülre, így egyikből sem lett lövés. Ennyi volt az első tíz perc mérlege.

15' Szabadrúgást kapott a Pénzügyőr a kapunkkal szemben-jobbra, kb. 21 m-en, amit a két odaállóból végül Tóth G. tekert rá nem túl erősen a bal (rövid) oldal felé, azonban Schritt Martin könnyedén odaérve fogta a kísérletét.

23' Az első igazán veszélyes momentum a találkozón: a hazaiak baloldali szögletét középről fejjel épphogy a kapunk bal alsó sarka mellé csúsztatták.

29' A legnagyobb helyzetünk az első félidőben: Déri Csaba végzett el szabadrúgást a jobbon, a 16-os oldalvonala és az oldalvonal közöttről, amit a hosszú sarok elé ívelt, és kisebb kavarodás után Lakatos Balázs tudott az ötös előtt hozzáérve kapu irányába juttatni, ami a jobb (rövid) kapufa alját találta el, a kipattanó utáni ugyancsak közeli ismétlést pedig Sásdi lábbal szögletre hárította.

30' A szöglet után a zöld-fehérek gyorsan átértek a kapunk elé, és egy 16-osra betett labda után ismét 11-est reklamáltak, de végül csak baloldali szöglet lett belőle.

37+43' Előbb Tamáska Peti jutott el ismét ellenfelünk 16-osán belülre, de ezúttal sem a lövést választotta, a második alkalommal viszont már igen, amikor Déri Csaba ugratta ki a balon, ám nem túl erős, lapos lövését Sásdi lábbal könnyedén hárította.

Az első játékrész a Pénzügyőr nem jelentős, de érzékelhető labdabirtoklási fölényét hozta, és a több lehetőség is hozzájuk fűződött, ugyanakkor mi is többször eljutottunk a 16-osukon belülre (ahol hozhattunk volna jobb döntéseket is), a kimondott helyzetek száma pedig 1-1-re állt.

Balló Harold sajnos sérülés miatt nem tudta folytatni a játékot, helyére a REAC-ból igazolt, 19 éves Bocsi Bence állt be.

47' A Pénzügyőr a második félidőt is nagy elánnal kezdte, sőt az elsőnél is nagyobbal, és főleg a jobb oldalunk volt ennek kárvallottja. Ekkor például lapos, baloldali beadásukról Borbély épphogy csak lemaradt az ötösünk rövid oldala előtt.

51' Ezúttal Somodi tette be balról a lasztit a 16-osunk rövid oldalára Deésynek, aki kb. 14 m-ről nem sokkal a jobb (rövid) felső sarkunk mellé lőtt.

64' Picit csökkent a hazai nyomás, de ennek ellenére ekkor jártak legközelebb a gólhoz: ezúttal Tóth D. baloldali, jó ütemű lapos beadására érkezett középen Borbély, aki kb. 7 m-ről a felső lécünk jobb oldalának az alját találta le, ami leverte a labdát a gólvonalunk elé, ott pedig Schritt Martin megfogta.

68' Megint egy jobb oldali beadás, de szerencsére zavartuk a középen érkezőt, így az keresztben kapunk fölé rúgta.

72' Nagy helyzetet hagytunk kihasználatlanul: Tamáska Peti ment el remekül a baloldalon, és tört be a kapu felé, majd középre adott, ahol Cséka Krisztofer a rövidről, kb. 8-9 m-ről egyből kapura továbbított, de sajnos csak a bal (hosszú) kapufa felső részének külső élét találta el.

76' Ezúttal már pontosak voltunk: Ivancsó Dávid ugratta ki szép passzal Cséka Krisztofert a jobbon, aki szemből-jobbról a 16-oshoz érve, és a rendeződni igyekvő védelemmel szemben állva megállt, tolt egyet befelé, majd gyönyörűen eltekerte a jobb (hosszú) felső sarkot. Sásdi hiába vetődött, nem érhetett oda. 0-1!

83' Sajnos nem tartott túl sokáig az örömünk: a középpályáról ívelték be a védelmünk mögé  a labdát a csereként beállt, 17 éves Megyerinek, aki a 16-osunk előttről, szemből-jobbról, a kilépő, majd kissé visszább mozduló Schritt Martin fölött pontosan emelt a kapunk jobb (hosszú) sarkába. 1-1.

85' Szép Scheiber Bence - Ivancsó Dávid - Tamáska Peti kombináció eredményeként utóbbi balról középre tett labdáját lőtte a csereként beállt Fodor Ricsi Sásdi kezébe.

86' A második félidőben neuralgikus pontnak tűnő jobb oldalunkról adtak be ismét a hazaiak középre, ahol az ötösünk rövid oldala előtt érkezett Borbély, aki egyből kapura is lőtt, ám Schritt Martin nagy bravúrral bele tudott vetődni a jobb (rövid) sarokba tartó labdájába. Azonban nem tudtunk felszabadítani, és nem sokkal ezután szemből-jobbról ismét Borbélynak tekerték oda a lasztit üresbe a védelmünk mögé, az ötösünk elé, aki ezúttal nem hibázott, és átvétel után, kb. 6 m-ről, Schritt Martin mellett a kapunk jobb oldalába helyezett. 2-1.

88' A hazaiak ezúttal jobb oldali, lapos beadását sikerült becsúszva a bal sarok mellé, szögletre mentenünk.

92' Már nem osztott, nem szorzott: eladott labda után újra Borbély kapta a játékszert, aki szemből-balról, a 16-osunkról, a kimozduló Schritt Martin mellett higgadtan a bal (hosszú) sarkunkba tekert. 3-1.

Tudtuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk, és végső soron a labdát többet birtokló, jobb erőkből álló csapat is nyerte meg a találkozót, ugyanakkor mégis fájó, hogy a negyed órával a vége előtt megszerzett vezetésünket követően az egyenlítő gól így összetört bennünket, és rögtön megkaptuk a másodikat is, amivel eldőlt a mérkőzés. Több mint nyolcvan percig tisztességgel álltuk a sarat, nagy kár azért az összeomlásért, amit az utolsó tíz percben mutattunk. Egy pontot talán hazavihettünk volna. Ennek ellenére csapatunkat dicséret illeti a találkozón mutatott nyolcvan perces teljesítményéért, és azon kell tovább dolgoznunk, hogy ezt a meccs végéig fenn tudjuk tartani. Kedden, a Hegyvidék ellen rögtön lehetőségünk lesz rá, sőt, lehet, hogy csütörtökön a Csepel ellen is, de ezt még ellenfelünknek jóvá kell hagynia. Ha hozzátesszük, hogy a következő hétvégén a 43. sz. Építők lát minket vendégül a Kerület-pályán, akkor még az is előfordulhat, hogy nyolc napon belül négy bajnoki mérkőzést fogunk lejátszani!...

Lászka Balázs: Szerintem jó mérkőzést játszottunk a Pénzügyőrrel! Úgy gondolom, hogy nyolcvan percig meg tudtuk valósítani azt, amit elterveztünk, utána viszont kijött a két csapat közötti különbség a fegyelmezetlenségeinknek köszönhetően.

Sólyom Ferenc: Azt gondolom, hogy összességében megérdemelten szereztük meg a győzelmet! Mi az elejétől kezdve próbáltunk futballozni, míg a Gázgyár elsősorban rombolni, szervezetten védekezni, amit nehezen tudtunk feltörni. A második félidőben volt két-három nagy lehetőségünk, amiket elhibáztunk, és ugye ahogy ilyenkor lenni szokott, egy kontrából elmentek, és megszerezték a vezetést. Megmondom őszintén, ekkor nem nagyon éreztem a csapatban azt, hogy itt változás történhet, de szerencsére vannak az utánpótlásunkban tehetséges játékosok, és egy 17 éves fiatalember, Megyeri Márk egy gyönyörű megoldással egyenlített. Ezzel együtt picit mintha egy gát is felszakadt volna a csapatban, és onnantól kezdve még két gólt tudtunk rúgni, amikkel úgy gondolom, hogy végül megérdemelt győzelmet arattunk.


2020.11.14. (szombat) 11:00
13. forduló

Budafoki MTE II. - ASR Gázgyár 4-2 (1-0)
Promontor u. (Budafok műfű), zártkapus; Vezette: Sveda; Asszisztensek: Tóth A., Lantos T.

Budafoki MTE II.: Csutora, Bán, Balogh (Harsányi 60'), Hajas, Venczel, Németh, Vaár, Szebenyi (Somogyi 71'), Horváth B., Horváth T. (Papp 85'), Markovics (Sebők 60')
Edző: Pozder Nenad

ASR Gázgyár: Schritt, Szántó, Fehér, Balogh (Miklósi 68'), Scheiber, Mankó, Ivancsó, Cséka (Keresztessy 60'), Józsi, Boros (Kovács 80'), Sergő
Edző: Lászka Balázs

Gólszerzők: Horváth B. 22', Horváth T. 56', Harsányi 68', Hajas 89' ill. Boros 58', Fehér 63'

Soron következő ellenfelünk, a Budafok II. (tekintve, hogy a Budafok I. az előző szezon lefújásakor az NB II. második helyén állva feljutott az NB I-be) az idei bajnoki kiírásra az Újpest II-höz hasonlóan alanyi jogon az NB III-ban indulhatott volna, azonban ehhez nem voltak adottak a feltételek Budafokon, mert az NB III-ban nem játszhatnának műfüvön, a füves centerpályát pedig csak az első csapat használhatja meccsekre. Maradt tehát számukra a BLSZ I., azzal a célkitűzéssel, hogy a Budafok I-et szem előtt tartva biztosítsák a budafoki utánpótlás játékosok felnőtt bajnokságba integrálását. Amióta ellenfelünk a BLSZ II-ből visszakerült a BLSZ I-be, azóta mindig a középmezőnyben fejezte be a bajnokságot. Ennek tudatában idén (a nyitó fordulós, Ikarus elleni 5-0-ás győzelmüktől eltekintve) váratlanul gyengén kezdtek, és sorozatban hétszer szenvedtek vereséget. Hat forduló után menesztették a 2011 óta Budafokon dolgozó Schróth Lajost, helyére pedig a korábban játékosként az NB I-ben (1999/2000-ben a Diósgyőrrel) is megfordult, legutóbb Gödöllőn edzősködő Pozder Nenadot nevezték ki. Azóta lassan elkezdték gyűjtögetni a pontokat, ám ettől függetlenül (a bajnokság félbeszakításával kapcsolatos mizéria után) reális győzelmi szándékkal mentünk Budafokra, annak ellenére, hogy a legutóbbi két bajnokinkat elvesztettük velük szemben, ráadásul mindkettőt hazai pályán. A járványhelyzet miatt szurkolók nélkül, zártkapusan ugyan, de a tavaszi eseményekkel ellentétben ezúttal legalább folytatódhatott a bajnokság...

11' Az első tíz percben három fejes is ment beívelésünk után a Budafok kapujára (ebből kettő saját játékosunktól, egy pedig a szögletre mentő ellenféltől), de mindegyik picivel elkerülte azt. Az első tényleges helyzetünkre a 11. percig kellett várni, ekkor rögtön kettő nagy is érkezett egymás után: a budafokiak labdát veszítettek labdakihozatal közben a térfelükön, amit Boros Milán tudott végül szemből-jobbról a 16-oson belülre bevíve kapura lőni, ám Csutora kézzel hárított, akiről a kipattanót ezek után nem sokkal a 16-os másik oldaláról, a kapuhoz közelebbről Ivancsó Dávid lőtte rá fejmagasságban, de a hazaiak kapusa ebbe is bele tudott kapni, és róla a jobb (rövid) oldali kapufa mellett szögletre pattant.

18' Cséka Krisztofer próbálta tisztára játszani magát a balon, nem sokkal a 16-os előtt, majd a cselezés után középre passzolt, szintén a 16-os elé Ivancsó Dávidnak, aki remekül gurította be a lasztit balra, a 16-oson belülre Józsi Gyurinak, aki kb. 12 m-ről, fejmagasságban lőtt is a bal sarok felé, ám Csutora ezúttal is bele tudott kapni a lövésbe, a kipattanót pedig tisztázták. Újabb nagy helyzet maradt ki!

20' Az első budafoki lehetőség: jobboldali szögletet végeztek el a hazaiak, ami átszállt a 16-osunk másik oldalára, ahonnan Venczel pattanás után, félfordulatból, kb. 13 m-ről a kapunk bal (hosszú) alsó sarka felé borított, de Schritt Martin le tudott érni rá, a róla kipattanó után pedig felszabadítottunk.

22' Balogh Peti indult el a középkörből, majd ívelt át a bal oldalra pontatlanul, amiből a budafokiak Horváth T. révén a jobbról előre ívelték a lasztit a védelmi vonalunkba, kiugratva ezzel középen Horváth B-t, aki kb. 15 m megtétele után a 16-osig kimozduló Schritt Martin fölött a kapunk közepébe, a felsőléc alá lőtt. 1-0.

27' Jobb oldali szögletünket Balogh Peti csúsztatta fejjel kapura az ötös rövid oldaláról, amit a kapu közepénél, a gólvonal előttről vágott ki egy hazai védő.

41' Bal oldalról végeztek el bedobást a piros-feketék, nem sokkal a szögletzászlónk mellett, amit Balogh Peti vágott ki, és a kapunkkal szemben, kb. 25-28 m-en Vaár gyűjtött be, majd lőtt pattanás után a kapunkra, ami magas ívben szállva a felsőlécünk bal oldalán csattant.

44' Markovics tette le a labdát Horváthnak a jobbon, a 16-osunk és az oldalvonal között, aki pár csel után az ötösünk magasságában laposan a hosszúra adott, ahol érkezett Szebenyi, de ismételt szerencsénkre az ötös sarkáról csúnyán fölé/mellélőtt.

45+1' Hajas gurított be jobbról, a 16-osunk oldalvonaláról az ötösünk rövid oldalára Horváth T-nek, aki laposan a bal (rövid) alsó sarkunkba lőtt, de már les volt.

49' Középen, a térfelünkön elpasszolt labdánk után Horváth T. tette le a játékszert Markovicsnak a jobbra, aki a 16-osunk előttről átívelt a hosszú kapufánk elé Horváth B. irányába, aki mellett gólhelyzetben felpattant az, és így nem találta el.

50' Bal oldali, térfelünkön elvégzett hazai szabadrúgás után Venczelhez csúsztatták oda a labdát fejjel a hosszún, aki éles szögből, pattanás után, kb. 9 m-ről a rövid saroknál álló Schritt Martinba lőtt.

56' Szebenyi vitte jobbról befelé a lasztit a térfelünkön, majd rúgta át azt a másik oldalra, a 16-osunk sarka felé Hajasnak, aki átvétel után a védőink között kilépő Horváth T-nek passzolt az ötösünk rövid oldala elé, aki az ötösünk sarkához érve a kilépő Schritt Martin fölött a kapunk bal (hosszú) sarkába emelt. 2-0.

58' Sikerült gyorsan válaszolnunk: Ivancsó Dávid passzolt a kapuval szemből, kb. 25-28 m-ről balra/előre Boros Milánnak, aki egyből középre passzolt Cséka Krisztofernek, aki rögtön szépen visszatette azt a 16-osra bemozduló Milánnak, aki a kimozduló Csutora lábai között laposan a kapu közepébe lőtt. 1-2!

63' Öt perc alatt ki is egyenlítettünk: Józsi Gyuri bal oldali szögletét csúsztatta meg Balogh Peti fejjel az ötös rövid oldala előttről a bal (hosszú) alsó sarok irányába, amit a bevetődő Fehér Kende továbbított a kapuba. 2-2!

66' Szántó Dani passzolt be balról, a 16-os előttről remekül egy lasztit a védők között a büntetőterületre belépő Boros Milánnak, aki kb. 10-11 m-ről, éles szögből az ötös sarkáig kimozduló Csutorába lőtt. Kár volt érte!

68' Fordítás helyett újra vezetett a Budafok: Keresztessy Tomi ívelt be Sergő Marcinak az ellenfél rövid ötöse elé, aki azonban bevetődve sem tudta azt kapura továbbítani, Csutora előrerúgott labdáját viszont Horváth B. emelte előre/középre a felezővonaltól, amit pattanás után Harsányi tett maga elé fejjel, majd szemből a 16-osunkra belépve a kilépő Schritt Martin mellett a kapunk bal alsó sarkába perdített. 3-2.

78' Jobb oldali beadásunkat blokkolták a piros-feketék a 16-osuk elé, amit az érkező Mankó Geri szemből-jobbról, laposan, erősen kapura tett, ám a bal (rövid) alsó felé tartó kísérletét az ötösön álló védő szögletre tisztázta.

83' Horváth T. tette ki jobbra a labdát a térfelünkön Harsányinak, aki szemből-jobbról betört a 16-osunkon belülre, majd az ötösünk mentén középre gurított, ám az ötös hosszú oldal előtt, a kapufánk magasságában tök üresen érkező társa olyan gyengén/rosszul találta el, hogy a jobb alsónk felé perdülő labdába a jobb kapufánknál a gólvonalhoz belépő védőnkről vagy a szintén ott lévő ellenfélről kipattant a labda, majd felszabadítottunk. Jó nagy helyzet maradt ki!...

87' Mankó Geri nem vette át jól a neki passzolt játékszert a középkörben, amivel leindítottak bennünket, a kontrát Harsányi lőhette volna el a kapunkkal szemből, közvetlen a 16-osunk előttről, azonban Fehér Kende közbelépett, aki így megkapta második sárgáját, és el kellett hagynia a pályát.

89' A megítélt szabadrúgást Hajas a bal alsó sarkunkba lőtte. 4-2. Eldőlt!

Rengeteg esemény történt a mérkőzésen, amin megint csak jól láthatóan kiütköztek lassan megszokottá váló hiányosságaink. A találkozó elején meglepően tetszetős és pontos támadójátékot tudtunk felmutatni, és  az első két/három helyzet a miénk volt, de ezeket ismételten nem tudtuk értékesíteni, míg ellenfelünk második helyzetéből gólt szerzett, így mi rohanhattunk az eredmény után, nekünk kellett jobban kinyílni. Védelmünk az ősz előrehaladtával is változatlanul gyenge lábakon áll, sőt, mintha egyre fáradtabb lenne, az első három gólunkat mind olyan szituációból kaptuk, ahol beíveltek vagy bepasszoltak a védelmünk mögé, és képtelenek voltunk levédekezni/utolérni a gólszerző játékost. A hazaiaknak nagyon sok könnyű helyzete volt, néha úgy mentek át rajtunk, mint kés a vajon, és még több gólt is rúghattak volna. Viszont érdekes dolgok ezek, mert mindezek ellenére, ha az elején vezetést szerzünk, nyílván máshogyan alakul a mérkőzés, és ha 2-2-nél sikerül Sergő Marcinak gólt érően hozzáérnie Keresztessy Tomi ötösre betett labdájához (ami után az ellentámadásból gólt kaptunk), akkor ugyancsak máshogy alakulhatott volna a találkozó kimenetele. De persze nincsen ha... Összességében a látottak sajnos nem sok jót vetítenek előre a hátralévő három, pontosabban két őszi találkozónkra nézve, mert szándékaink szerint a Csepel elleni hazai bajnokinkat tavaszra halasztjuk, a két idegenbelit viszont szeretnénk még idén lejátszani!

Lászka Balázs: Sajnos rossz felfogásban játszottunk, és ismét bebizonyosodott, hogy húsz perc jó játékkal nem lehet mérkőzést nyerni. A végén saját magunkat vertük meg!

Pozder Nenad: Nagyon nehéz mérkőzésre számítottunk, a Gázgyár köztudottan jó játékerőt képvisel. Úgy jöttünk ki, hogy a három pontot itthon kell tartanunk, és ennek megfelelően - ugyan rengeteg hiba mellett - végül sikerült is elérnünk ezt a célt. Bízom benne, hogy azt a játékot, amit produkáltunk, tudjuk a következő két mérkőzésen is hozni, és akkor azt a minimális elvárást, ami a keret, illetve felém ki lett tűzve, el tudjuk érni!


2020.11.07. (szombat) 11:00
12. forduló

ASR Gázgyár - Unione FC 0-2 (0-2)
Sujtás u., 70 néző; Vezette: dr. Szanyi; Asszisztensek: Móré, Szuhodovszki D.

ASR Gázgyár: Schritt, Lóska (Kovács 46'), Fehér, Scheiber, Kanyó (Miklósi 9'), Mankó, Ivancsó (Czinege 80'), Balogh (Cséka 61'), Józsi, Balló (Boros 54'), Sergő
Edző: Lászka Balázs

Unione FC: Váradi, Szekeres, Lettrich, Grúz (Melczer 61'), Téglás, Keresztesi, Szabó (Visegrádi 68'), Sztrunga (Murányi 83'), Kaszai, Hassan (Mayer 88'), Kulcsár
Edző: Szabó András

Gólszerzők: Hassan 22', Kulcsár 36'

Az Unione együttesétől az előzetes erőviszonyok alapján a szezon előtt arra lehetett számítani, hogy versenyben lesznek a dobogóért, hiszen amúgy sem gyenge (bár nem fiatal) keretükhöz igazoltak két újabb, korábbi NB I-es játékost az NB III-ból, illetve az NB II-ből, valamint két további NB III-as labdarúgót is (a nyári felkészülési meccsünkön 1-4-es vereséget szenvedtünk tőlük hazai pályán). Ehhez képest a mérkőzés előtt velünk azonos pontszámmal álltak, és az eggyel több lejátszott meccsüket nem számítva azonos mutatóval is rendelkeztek, a SZAC-tól (0-5), majd a Kelentől (1-6) pedig hazai pályán váratlanul nagy vereségeket szenvedtek el. Ebben az is szerepet játszott, hogy sérülések, hiányzások miatt sokáig nem tudtak komplett kerettel kiállni, a múlt hétvégén a második helyezett Pénzügyőr ellen viszont már igen, és győztek is ellenük 4-3-ra. Mindezek tükrében és a két csapat közös múltjának fényében azért szoros találkozóban bízhattunk, ahol megszokott módon kiemelten fontos tényező, hogy ki szerzi az első gólt. A bajnoki sajnálatos módon gyászszünettel kezdődött Szántó Dani édesanyjának váratlan halála miatt (őszinte részvétünk Dani!), aki érhetően nem is volt jelen a helyszínen. Pályánk talaja sajnos nem biztosított ideális feltételeket a játékhoz: a két kapu közötti sávban igen mély volt és kitaposott.

4' Jobb oldali szögletünkre az ötös rövid oldala előtt érkezett Scheiber Bence, aki kapásból a kapu bal (rövid) oldala mellé lőtt.

6' Az első alkalom, hogy igazán zavarba hozták a védelmünket, de Hassan kapuval szemközti betörésébe és lövésébe Lóska Csabi bele tudott vetődni.

9' A jobb-bekkben kezdő Kanyó Martint sérülés miatt le kellett cserélnünk, helyére Miklósi Gergő állt be.

14' Labdavesztésünk után Kaszai tört be balról a 16-osunkra, akinek lövését Schritt Martin kiütötte, ami Hassanhoz került, aki szemből-balról, a 16-osunkon nem sokkal belülről laposan rögtön a kapusunk nélkül maradt kapunk felé lőtt, ám a gólvonalig időközben befutó Fehér Kende - Lóska Csabi párosból utóbbi ki tudta rúgni a labdát a mezőnybe.

21' Józsi Gyuri szerzett labdát a felezővonalnál, jobb oldalon, amivel vonalban indította Sergő Marcit, aki átívelte azt a 16-os másik oldala elé Ivancsó Dávidnak (miközben a Dávidhoz közeli védő kissé el is csúszott), aki átvétel után balról-szemből, a 16-osról eltekerte a bal (hosszú) alsót, ám lövése kicsit tévedve a kapu mellé ment.

22' Rögtön jött a válasz, ellentétes eredménnyel: Lóska Csabinak lett volna lehetősége kirúgni a labdát az ellenfél jobbján, de sajnos nem tette, így Hassan és Kulcsár játszottak össze oldalt, a 16-osunk határán, ami a líbiai játékoshoz üresen került vissza az ötösünk rövid sarka elé, akinek kb. 8 m-ről megeresztett, lapos lövése a jobb (hosszú) kapufánk belső oldaláról a kapunkba pattant. 0-1.

25' Miklósi Gergő passzolta oda a lasztit Sergő Marcinak a jobb oldalon, aki az alapvonal mentén befelé indult, majd középre adott az ötös elé, ahonnan Balló Harold Váradi kezébe fejelt.

30' Szabadrúgást kaptunk az Unione kapujától kb. 23 m-re, jobbról-szemből, amit Józsi Gyuri lövés helyett nagyszerűen ívelt be az ötös rövid oldala elé belépő Sergő Marcinak, aki átvétel után ráfordult, de kb. 8 m-es lövése a helyzet nagyságához képest bántóan pontatlanul a kapu bal (rövid) felső sarka mellé/fölé ment.

32' Balogh Peti labdavesztése után üresbe ívelték fel a játékszert jobbra, a 16-osunk elé Kulcsárnak, aki egy az egyben vihette azt rá kimozduló kapusunkra, ám lapos lövését Schritt Martin lábbal hárította.

36' Kulcsár most már nem hibázott: Szekeres ívelt előre egy labdát balról, ami a komplett védővonalunkon átszállt, és Hassan lekészítése után újra Kulcsár került üresbe, ezúttal a balon, aki a kimozduló Schritt Martin mellett, kb. 13 m-ről a bal (hosszú) alsó sarkunkba lőtt. 0-2.

65' Józsi Gyuri bal oldali szöglete után az ötös hosszú oldala előtt érkező Fehér Kende elől az utolsó pillanatban szögletre tisztáztak.

80' Józsi Gyuri szabadrúgása után a 16-os közepén labdához jutó Fehér Kende a bal alsó sarokba lőtt, de a partjelző szerint már les volt.

90' Cséka Krisztofer szemből-balról, a 16-osról lőtt lapos kísérletét fogta Váradi ledőlve a jobb (rövid) alsó saroknál.

Az első félidőben két-három helyzetünk adódott gólszerzésre, amik közül sajnos mindegyik kimaradt, míg ellenfelünk a négy-öt sanszából kétszer betalált. Nagy különbség volt a két csapat labdakihozatalai és támadásépítései között, mert amíg a vendégek technikás játékosai gördülékenyen és pontosan összejátszva mentek előre, addig mi szenvedtük ezen a téren. Védekezésünket Hassan vezetésével gyakran hozták kellemetlen helyzetbe, különösen a Hassan-Kulcsár kettőssel nem tudtunk mit kezdeni, és kellett olykor sárgát érően megakasztani támadásaikat. A második játékrészben már nem igazán tudtunk érdemben "hozzászagolni" a találkozóhoz, a kevesebb edzése miatt kondicionálisan gyengébb Unione nagyjából a 60. perctől visszább húzódott, nem erőltették a góllövést. Ezt a védekezést nem tudtuk feltörni, és egészen a 90. percig Váradinak sem kellett komolyabb védést bemutatnia, bár a les miatt meg nem adott gólunkkal tíz perccel a vége előtt akár még vissza is jöhettünk volna a mérkőzésbe. Összességében megérdemelten győzött az egyénileg sok poszton jobb játékosokból álló, és most csapatként is jól működő Unione. Gratulálunk nekik!

Szabó András: Úgy érzem, hogy okos, taktikus játékkal megérdemelten nyertünk, főleg az első félidőben nyújtott játékunk alapján. A második félidő inkább már olyan kivárásos futballt hozott részünkről, a támadójátékunk gyengébb volt. Összességében volt négy-öt helyzetünk, amikből kihasználtunk kettőt, ami a mai mérkőzéshez elég volt. Gratulálok a játékosaimnak!

Lászka Balázs: Sajnálhatjuk a mérkőzést, mert úgy gondolom, hogy több volt benne. Csak saját magunknak köszönhetjük, hogy 0-2-re kikaptunk. Nagy probléma szerintem nincsen, megyünk tovább, de a következő meccseket meg kell tudnunk nyerni!


2020.10.31. (szombat) 17:00
11. forduló

Közterület SK - ASR Gázgyár 1-3 (1-2)
Thököly út (SZAC műfű), 50 néző; Vezette: Agócs R.; Asszisztensek: Ilyés, Boros

Közterület SK: Ferenczi, Szabó, Bujdosó, Horváth, Berta, Gremsperger, Mihut, Bánfi, Szatmári (Pozsonyi 62'), Király P., Pavelcsák (Varga 80')
Edző: Szikszai Zoltán

ASR Gázgyár: Lehel, Lóska (Keresztessy 85'), Fehér, Kanyó (Ivancsó 69'), Scheiber (Kovács 92'), Mankó, Szántó, Józsi (Cséka 85'), Balogh, Balló, Szabó (Boros 59')
Edző: Lászka Balázs

Gólszerzők: Pavelcsák 23' ill. Fehér 35'+39', Ivancsó 74'

Az előző szezonban (idén tavasszal) a Közterület elleni idegenbeli mérkőzésünk azért maradt el, mert a XVIII. kerület polgármestere egy Covid-eset miatt minden kerületi tömegrendezvényt betiltatott, ami érintette a SZAC és a Közterület aktuális hazai mérkőzését is. Ellenfelünk akkor egy ponttal az utolsó helyen állt, és a RAFC pénteki, Svábhegy elleni győzelmének köszönhetően ezt ezúttal is elmondhattuk, igaz, az egy pont helyett most néggyel rendelkeztek. Ez a négy pontjuk a bajnokság második fordulójában, a 43. sz. Építők ellen szerzett győzelmükből és a RAFC elleni döntetlenjükből tevődött össze. A mi szempontunkból a mérkőzést értelemszerűen a kötelező győzelem kategóriájába sorolhattuk,  amik - mint tudjuk - sohasem egyszerűek. A szerdai Magyar Kupa találkozónk hatására, és az előbb említettek tükrében nem a legerősebb összeállításban léptünk pályára, a kapuban például a legutóbbi Budapest Kupa meccsünkhöz hasonlóan ismét Lehel Dávid kezdett. A közterületeseknél kezdőként lépett pályára a klubunktól hét év után nyáron eligazolt Mihut Misi.

6' Az első hazai lövés: egy szabadrúgás után lőttek szemből-jobbról, a 16-osunk előttről kapura, amit Lehel Dávid magabiztosan fogott.

9' Az első vendég lövés: a bal belső védőből felért Fehér Kende lőtt szemből-balról, ugyancsak a 16-os előttről a jobb (rövid) alsó sarok mellé.

14' Szabó Ákos passzolt a bal oldalon Józsi Gyurinak a 16-oson belülre, aki némileg váratlan megoldással ráemelte azt, ami Ferenczi fölött átszállva a felsőléc közepén landolt, az onnan kipattanóval pedig Balló Harold nem tudott ráfordulni a kapu másik oldala előtt.

15' Józsi Gyuri jobb oldali szögletét az ötös rövid oldalán megcsúsztatva a hosszúra továbbítottuk, ahol üresen érkezett Scheiber Bence, de közelről kapu fölé lőtt.

23' A hazaiak a félpályáról lendületből ugratták ki a jobb oldalon leggólerősebb játékosukat, a hat gólnál járó Pavelcsákot, aki Lóska Csabit lehagyva jobbról-szemből bevitte a lasztit a 16-osunkra, majd Lehel Dávid mellett a jobb (hosszú) alsó sarokba lőtt. 1-0.

35' Józsi Gyuri jobb oldali szöglete az ötös rövid oldalán lecsorgott a kapu elé, amire pár pillanatig senki nem mozdult rá, mígnem Fehér Kende eszmélt a leghamarabb, és szemből, az ötösről a bal felső sarokba lőtt. 1-1!

39' Józsi Gyuri ezúttal bal oldalról végezte el a szögletet, amit Balogh Peti csúsztatott meg a röviden, és az így az ötös vonalának közepén pattogó labdát újra Fehér Kende találta meg először, aki szemből, pattanás után ismét a bal felső sarokba lőtt. 1-2! Emberemlékezet óta nem szereztünk egy meccsen két gólt szögletből!...

47' Pavelcsák lőtt egy, a 16-osunkról kitett, lehulló labdát jobbról-szemből a bal (rövid) alsó sarkunk mellé. Mivel szöglet következett, valamelyik játékosunk még hozzáért.

48' Jobbról, az alapvonalunk mellett cselezték be magukat a hazaiak, majd a középre adást Bánfi fejelte szemből a kapunk bal oldala mellé. A Közterület érezhetően úgy jött vissza a szünetről, hogy mihamarabb szeretne egyenlíteni.

60' A mérkőzés további alakulását lényegesen befolyásoló esemény: a jobbon történt, kapu elé szándékozni tett beadásukba értünk bele a 16-oson belül (jól érzékelhetően vétlenül) kézzel, amit a Közterület játékosai megreklamáltak, amiért Agócs sárgát adott Királynak, de minden valószínűség szerint nem neki járt volna a lap, amit ő meg is jegyzett a játékvezetőnek egy "hülye" szó kíséretében, és ez ezúttal már piros lapot ért. Az állapotok konszolidálódásáig kb. öt percet állt a játék. Emberelőnyben folytathattuk.

74' A csereként beállt Boros Milán adott jobbról kapu elé, de hosszan, amit a balon Szántó Dani ért be, és passzolt visszafelé Ivancsó Dávidnak a 16-osra, aki pár lépés megtétele után, szemből-balról, kb. 14 m-ről az elé lépni igyekvő védők mellett a bal (hosszú) alsó sarokba, közvetlen a kapufa mellé tekert. 1-3!

77' Ezúttal is Szántó Dani balon visszatett labdájából lett helyzet, ami most Józsi Gyuri lövését eredményezte, aki nem tévedett sokat, de a labda végül a bal (hosszú) kapufa felső részének belső oldaláról a középen álló Ferenczi kezébe pattant.

86' Jobb oldali szabadrúgásunk után a laszti egy védőről Boros Milán elé pattant, aki szemből, a 16-oson belülről a kimozduló Ferenczibe rúgta azt.

95' Ivancsó Dávid adott remek bepasszt szemből Balló Haroldnak a 16-oson belülre, ám lövését Ferenczi ezúttal lábbal hárította. A szöglet után kihulló labdát Hari a 16-oson kívülről a bal (hosszú) felső sarok mellé emelte.

A találkozóról összességében elmondható, hogy nem játszottunk jól. A hazaiak a védekezésükre összpontosítva egy kontrából váratlanul megszerezték a vezetést, de Fehér Kendének hamarosan sikerült öt percen belül megfordítani a mérkőzés állását két, pontrúgást követő szituációból, amikből pedig nem szoktunk túlzottan veszélyesek lenni. A második félidőben nyílván segítségünkre sietett Király érdekes körülmények között történt kiállítása, ám ezzel együtt sem volt egyszerű a harmadik gólunkkal bebiztosítani a győzelmünket, és még bennünk maradt a negyedik gól is. A lényeg, hogy a három pont megvan, azonban a jó játék még mindig várat magára!

Lászka Balázs: A játékunk még mindig akadozik, de mérkőzésről mérkőzésre javul. A 90 perc során kisebb hibákkal ugyan, ám végig uraltuk a játékot, így megérdemelt győzelmet arattunk. Sajnálom a ki nem használt helyzeteinket, mert így egy-két gól a csapatban maradt!

Szikszai Zoltán: Először is gratulálok a Gázgyárnak a kupasikerhez, nagyon szép teljesítmény! A mérkőzésről annyit, hogy az első félidőben a Gázgyár kegyetlenül kihasználta a figyelmetlenségeinket, a másodikban pedig a spori sorsdöntően nyúlt bele a találkozóba. Ha a Gázgyár ilyen előnyt kap, azt gond nélkül kihasználja!


2020.10.24. (szombat) 11:00
10. forduló

ASR Gázgyár - Ikarus BSE 2-1 (1-0)
Sujtás u., 90 néző; Vezette: Apkó; Asszisztensek: Rábel, Fekete L.

ASR Gázgyár: Schritt, Szántó, Balogh, Scheiber, Kovács (Miklósi 64'), Ivancsó, Fehér (Tamáska 64'), Nagy (Mankó 15'), Józsi (Czinege 67'), Boros (Sergő 46'), Balló
Edző: Lászka Balázs

Ikarus BSE: Skravanek, Szél, Kubó (Ulicsák 80'), Bíró, Ferkel, Péntek, Schile (Sós 54'), Komlódi, Sebők, Siliga, Szabó G.
Edző: Varga István

Gólszerzők: Józsi 33', Balló 77' ill. Kubó 57'

Az Ikarus hozzánk hasonlóan egy hányattatott sorsú szezonon van túl, melynek szünetében (az elmúlt télen) edzőt is cseréltek, és azóta Varga István irányítja a buszgyáriakat, segítője pedig az a Máhr Károly, akivel 1997-ben előttünk lett BLSZ I-es bajnok a RAFC, és jutottunk fel közösen az NB III-ba. Az ősz közepére kialakulni látszó erőviszonyok alapján két, nagyjából egy súlycsoportban lévő együttes találkozójára lehetett számítani, de számunkra hazai pályán mindenképpen csak a győzelem lehetett megfelelő eredmény. A mátyásföldiek előző hétvégén otthon szaladtak bele egy Vízművek elleni 0-7-be, előtte viszont csak 1-0-ás vereséget szenvedtek a Pénzügyőrtől a Pasaréti úton. Hozzánk hasonlóan eddig a 43. sz. Építőket és a RAFC-ot tudták legyőzni. Scheiber Bence sérüléséből felépülve ismét Balogh Peti mellett kapott helyett a jobb belső védő posztján, és ez optimális esetben Lajos Laci reménybeli (két év utáni) tavaszi visszatéréséig így is maradhat.

10' Veszélyeztetett az Ikarus: jobb oldali támadásuk keretében Szél játszotta be magát a 16-osunkig, ahonnan jobbról-szemből lőtt, nem sokkal a jobb (hosszú) alsó sarkunk mellé.

12' A vendégek legnagyobb helyzete az első félidőben: jobb oldali bedobást végezhettek el a 16-osunk magasságában, majd Bíró jobbról, az alapvonal előttről begurított az ötösünk rövid oldala elé, ahol a kapufa magasságában érkezett Sebők, akinek lövését a kapufától visszafelé vetődő Schritt Martin bravúrral hárította. Szerencsénk, hogy nem tudta jobban a kapunk közepe felé meglőni a lasztit.

19' Az első húsz percben aktívabb volt az Ikarus, de a huszadik percre fordulva mi is eljutottunk egy nagyobb helyzetig: Szántó Dani és Fehér Kende bal oldali összjátéka után utóbbi tudott balról, a 16-oson belülről, kissé kiszorított szögből külsővel a bal (hosszú) alsó irányába lőni, és épphogy csak mellé ment a kísérlete.

32' Józsi Gyuri bal oldali szöglete után Balló Harold fejelte vissza neki a labdát a rövidről, majd a második beadásába Balogh Peti fejelt bele a rövid ötös előtt, ami a léc fölött a hálóra esett.

33' Balogh Peti ívelte fel a labdát a felezővonal tájékáról a jobb oldal mentén Boros Milánnak, aki remekül cselezte be magát két ember mellett a 16-os sarka környékén a büntetőterületen belülre, majd a 11-es pont környékén a kapura merőlegesen álló Józsi Gyurihoz passzolt, aki jobb belsővel laposan kapásból a jobb alsó sarok felé lőtt, ami a kapufa belső részéről a hálóba pattant. 1-0!

48' A szünetben becserélt Sergő Marci rögtön összjátékba keveredett Szántó Danival a balon, a 16-os határán, majd utóbbi a jobb (rövid) alsó felé lőtt, amit Skravanek kiütött onnan, a kipattanót pedig Sergő Marci lőtte rá távolabbról, ezt a kapus azonban lábbal hárította, de Fekete már lest jelzett.

55' Bal oldali szögletünket fejelte Balogh Peti a hosszún nem a legveszélyesebben a bal felső sarok fölé.

57' Bal oldali Ikarus szöglet után kifejelt labdát a 16-os sarka előttről Szél tudta beadni az ötös hosszú oldalára (miután a nem túl jó helyezkedő Apkó miatt Balló Harold nem tudott kilépni rá) az ott üresen befutó Kubónak, akinek közelről nem okozott gondot a kapunk bal oldalába fejelnie. A reklamálásunk a gólt sajnos nem vonhatta vissza. 1-1.

77' Sergő Marci tudta felugorva fejjel megcsúsztatni a jobb felé előre tett labdát, amivel Balló Harold három ember között ugrott ki, és jobb oldalról kapu elé futva kb. 14-15 m-ről, szemből, jó erővel a bal alsó sarokba lőtt, a vetődő Skravanek nem érhetett oda. 2-1!

Ezek után még két lehetősége akadt a piros-kékeknek: előbb a csereként beállt Miklósi Gergőnek kellett szögletre mentenie egy jobbról kapunk elé tett labdát, majd Ivancsó Dávid állított meg egy lasztit a gólvonal előtt, amire Schritt Martinra csak rá kellett vetődnie. Egy jó iramú, pörgős meccsen egyik csapat sem tudott sok nagy helyzetet kialakítani a másik kapuja előtt, így annak a párnak a kihasználásán múlt, hogy mi is lesz a végeredmény. Ez ezúttal szerencsére nekünk sikerült jobban, és bár a mérkőzés összképe inkább X-es meccsre hajazott, a kapott gólunk körülményeit is figyelembe véve nem érdemtelenül szereztük meg a három pontot, amire egy hónap után nagy szükségünk volt. A második félidőben a cseréket már olyan szemmel is néztük, hogy a szerdai, Kaposvári Rákóczi elleni Magyar Kupa meccsre is maradjon elég erő játékosainkban.

Varga István: Körülbelül két egyforma csapat játszott, kiegyenlített volt a játék. A Gázgyár egy góllal jobb volt, mert míg mi nem rúgtuk be a helyzeteinket, addig nekik abból a kevésből sikerült kétszer betalálniuk. Gratulálok nekik!

Lászka Balázs: Sajnos a játékunk még nem az igazi, görcsösen játszunk továbbra is, mint az elmúlt mérkőzéseken. A legfontosabb az, hogy a három pontot megszereztük, gratuláltam a csapatnak a győzelemhez, és akkor szerdán várjuk a Kaposvárt a kupamérkőzésre!


2020.10.10. (szombat) 15:00
8. forduló

Csep-Gól FC - ASR Gázgyár 0-0
Dunadűlő u. (Csepeli Papír pálya), 60 néző; Vezette: Török; Asszisztensek: Huszár, Gyana

Csep-Gól FC: Kovács, Béres R., Ambruzs, Béres D. (Bilacsics 67'), Béres Z., Sali, Antal, Szabó, Baksa, Taiwo, El-Atouni (Piri 61')
Edző: Groppioni Federico

ASR Gázgyár: Schritt, Szántó, Fehér, Balogh, Miklósi, Mankó, Józsi, Balló (Cséka 60'), Nagy (Bajár 71' (Ivancsó 76')), Boros (Czinege 86'), Sergő
Edző: Lászka Balázs

A Csep-Gól az előző, félbeszakadt bajnokságot utolsó előtti helyen zárta, de mivel nem voltak kiesők, ezért a Közterülethez hasonlóan maradhattak a budapesti első osztályban. Legutóbbi meccsünket bő egy évvel ezelőtt játszottuk a csepeliekkel, szintén idegenben, a Makó elleni Magyar Kupa meccsünk miatt rendhagyó módon, szerdán. Akkor a két együttes öt forduló után szerzett négy, illetve három pontjával egymás mellett állt a tabella vége felé, és gyors meccs eleji gólváltás után 1-1 lett a végeredmény. A helyzet most annyiban különbözött, hogy míg mi a középmezőnyben tartózkodunk, addig a Csep-Gól az utolsó előtti helyen állt, győzelem nélkül. Mindezek tükrében a három pont reményében látogattunk szombat kora délután a Dunadűlő utcába, de könnyű mérkőzésre semmiképpen sem számíthattunk, mert ellenfelünk a Kelent leszámítva eddig mindenkivel szoros meccseket játszott, a REAC-cal például idegenben 1-1-et. Edzőjük nyár óta a klub korábbi kiváló kapusa, az MTK-val az NB I-ben öt éven át szereplő Groppioni Federico lett. Kezdő csapatunkban az előző hétvégéhez képest négy helyen történt változás, és Fehér Kende most debütált a bal belső védő posztján.

2' Nem kellett sokat várni az első sárga lapra: El-Atouni próbált lendületből előretörni a középpálya bal oldalán, a felezővonalnál, ám Balogh Peti közbelépése megakadályozta ebben oly módon, hogy az ellenfél játékosa földre került.

10' Sergő Marci vett áll mellel egy előre tett labdát a jobbon, a 16-os előtt, majd kitette azt jobbra Boros Milánnak, aki laposan kapu elé adott, ami az ötös előtt középen tartózkodó Józsi Gyuri elé került, aki a pattanó labdába úgy tudott bele rúgni kb. 7 m-en, hogy az a kapu jobb alsó sarka mellé ment.

21' A felezővonal környékén elvégzett jobb oldali bedobásunkat csúsztattuk meg fejjel az oldalvonal mentén, amit Boros Milán vitt el, majd adott újfent laposan középre, ahol a kapuval szemben érkezett is üresen Balló Harold, de kb. 10 m-ről pont Kovács kezébe lőtt. Nagy helyzet maradt ki.

29' Egy balon a 16-osunk felé felívelt labdába csúsztatott bele fejjel Miklósi Gergő, amivel ugyan nem tudta megakadályozni, hogy a laszti a kapunk irányába menjen, de a partjelző már amúgy is lest intett (mi pedig megálltunk), amit viszont Török felülbírált, így Béres tök egyedül találta magát a játékszerrel az ötösünk sarka magasságában, és kiszorítottabb szögből a bal (hosszú) alsó sarkunkba akart lőni, ám Schritt Martin lábbal hárítani tudott.

44' Kovács rossz kiadása után a megszerzett labdával Józsi Gyuri lőtt balról-szemből, a 16-os előttről a bal (hosszú) alsó sarok mellé.

47' Nem sokon múlt, hogy vezetést szereztek a hazaiak, akik a második félidő első negyed órájában kissé fölénk nőttek: Béres R. ment el a jobbon, és adott laposan középre a kapu elé, ami az ötösön végighaladva a hosszún teljesen üresen álló El-Atouni felé gurult, aki ajtó-ablak helyzetben nagy szerencsénkre rosszul kezelte le a labdát, és picit továbbcsorgott róla, így pedig már menteni tudtunk.

51' Nagy Robi végzett el szabadrúgást a felezővonalon túl, a jobb oldalról, amit a kapu hosszú oldala elé ívelt, és Balogh Peti próbált sikertelenül lekezelni, bár három ember között amúgy sem lett volna sok esélye, a labdát viszont felszabadításul, meglehetősen rossz megoldásként kipasszolták a kapujukkal szembe, ahol a sok ember között a 16-os előtt érkező Balló Haroldhoz került, aki onnan a bal felső mellé lőtt.

60' Negyed óra után mi kezdtünk el jobban nyomni, aminek eredménye rögtön egy helyzet lett: Sergő Marci tartotta meg jól a játékszert három ember között a kezdő körnél, és indult meg vele előre-jobbra, majd a 16-os előttről egy Boros Milánnal való jó passzváltást követően átívelt a hosszú oldalra, ahol a kapufa magasságában érkezett Balló Harold, aki egy szép fejessel kb. 10 m-ről a jobb (rövid) alsó sarok felé csúsztatott, ám a vetődő Kovács azt kiütötte onnan, a kipattanót pedig az üres Józsi Gyuri balról-szemből ellőtte a kapu előtt.

75' A második játékrész másik nagy Csep-Gól helyzete: Sali mehetett lendületből a középről kapott labdával tök egyedül szemből-jobbról a kapunkra, majd a 16-oshoz érve lőtt, azonban a kilépő Schritt Martin lábbal hárítani tudott, de a róla kipattanót Sali még ráemelhette az üres kapura, ami nagy szerencsénkre nem sokkal a felső lécünk fölé szállt. Jó nagy helyzet maradt ki!

77' A felfutó Piri lőtt balról-szemből, a 16-osunkra a védelmünk között betörve, élesebb szögből a jobb (rövid) felső sarkunk mellé. Nagyobb baj lehetett volna, ha kapu elé adja...

85' Sergő Marci emelt a 16-osról a bal sarokhoz odalépő Kovács kezébe.

A végén még mindkét fél előtt adódott egy-egy lehetőség, de végül egyik sem jutott el a kapuig, a minknél Cséka Krisztofer elől az utolsó pillanatban tisztázott a keresztező védő, mielőtt játékosunk a 16-oson belülről lőhetett volna.

Nincs új a nap alatt: elől továbbra is nagyon kevés igazán veszélyes helyzetet tudunk kidolgozni, és azokat is rendszerint kihagyjuk, hátul pedig visszatérően elkövetünk két-három komoly védekezési hibát, amikből ezúttal kapusunk mellett jórészt a csepeliek ügyetlenségének tudható be, hogy nem lett gól. Bármelyik csapat győzhetett volna, ha abból a pár nagy helyzetéből csak az egyiket belövik, de nem tették, így végül kénytelenek megelégedni az egy ponttal. Számunkra most két hazai meccs következik, melyeken legalább három pontot be kellene gyűjtenünk.

Lászka Balázs: Sajnálom, hogy nem tudtuk megnyerni a mérkőzést, mert úgy gondolom, hogy kötelező győzelmet szalasztottunk el. De amíg nem tudunk gólt rúgni, addig sajnos így fogunk járni, és a végén még ki is kaphattunk volna. Gratulálok a Csep-Gólnak! Megyünk tovább!

Groppioni Federico: Jó kis mérkőzés volt, jó irányban haladunk, és ha a szerencse ma kicsit a mi oldalunkon áll, akkor megszerezhettük volna a három pontot. Tudtuk, hogy stabil ellenfél ellen fogunk játszani, és büszke vagyok a gyerekeimre, mert ez egy teljesen új csapat, és látom, hogy meccsről-meccsre és edzésről-edzésre kezdünk egyre jobban összeállni. Remélem, hogy a következő hétvégén meglesz az első három pontos meccsünk is, és az beindíthat egy jó sorozatot. Megérdemelnék, mert keményen edzenek, és tiszta szívvel játszanak minden meccsen!


2020.10.03. (szombat) 11:00
7. forduló

ASR Gázgyár - Testvériség SE 1-1 (0-0)
Sujtás u., 70 néző; Vezette: Sveda; Asszisztensek: Bencze, Király G.

ASR Gázgyár: Schritt, Szántó, Balogh, Kovács, Bajár (Mankó 68'), Cséka (Lóska 68'), Fehér, Józsi (Ivancsó 83'), Czinege (Sergő 57'), Boros, Balló (Tamáska 84')
Edző: Lászka Balázs

Testvériség SE: Zubány, Ubrankovics (Pósa 60'), Sztojanovits, Somogyi (Rosta 60'), Alm, Hornok (Bódis 64'), Pálmai (Bekker 89'), Szijártó, Ács, Tóth (Simon 68'), Orosz
Edző: Kollár Zsolt

Gólszerzők: Sergő 62' ill. Tóth 53'

A félbeszakadt 2019/20-as szezon utolsó bajnoki meccsét a Testvériség ellen játszottuk, és nyertük meg hazai pályán 2-1-re egy ellenfelünk által nehezményezett Balló Harold, illetve egy utolsó pillanatos, emlékezetes Sergő Marci góllal. A Tesi közvetlen az élmezőny mögött áll, de több könnyebb ellenféllel játszott már, mint mi, igaz a REAC-cal és a Pénzügyőrrel döntetleneztek, a Kelentől pedig csak a 90. percben kapott góllal kaptak ki. A szokott szoros, háromesélyes párharcra lehetett számítani ezúttal is. Csapatunk játékosainak folyamatos rotálása következtében a Kelen elleni, szerdai meccshez képest öt változás történt a kezdő tizenegyünkben. Józsi Gyuri először kezdett.

12' Volt már egy korábbi bal oldali beadásunk, aminél a hosszún érkező Boros Milánt úgy tűnt, hogy kilökték a labda alól, ezért nem lett komolyabb veszély a fejeséből, de az első kapura tényleg veszélyt jelentő esemény akkor történt, amikor Balló Harold kapott labdát a bal oldalon, amit onnan bevitt a 16-osra, majd középre, egyben visszafelé adott, ami végül Czinege Bencéhez jutott el, aki szemből, a 16-osról a védők mellől kapura lőtt, ám az a jobb alsó sarok mellé ment. Mivel szöglet következett, valaki útközben még hozzáért a Tesi részéről.

24' Balról, nem messze az oldalvonaltól, élesebb szögből ívelték rá a kapunkra a lasztit, amit Schritt Martin tolt fölé a kapu közepénél, a felsőléc alól.

27' A félidő helyzete a mi részünkről: az ellenfél térfelén elvégzett bal oldali bedobásunk után Cséka Krisztofer passzolt balról-szemből, a 16-os határáról a büntetőterületen belül lévő Józsi Gyurinak, aki egyből visszapasszolta azt a 16-oson belülre szemből belépő Balló Haroldnak, aki kb. 13 m-ről jól is tekert középmagasan a bal (hosszú) alsó sarok irányába, de Zubány egy szép vetődéssel oldalra ütötte a kísérletét.

31' A félidő helyzete a Tesi részéről: Kovács Patrik felezővonalnál jobbról középre passzolt labdáját olvasták le a vendégek, majd léptek ki vele a kapunk felé, és amikor már úgy tűnt, hogy szemből egy az egyben rá is viszik azt kapusunkra, Fehér Kende az utolsó pillanatban hátulról odaérve és odalépve nagyot mentett, még mielőtt lövés lehetett volna belőle.

44' Szántó Dani ívelte felfelé a labdát a bal oldalon, amit Balló Harold szépen vett le lendületből, a kapunak háttal a 16-oson belül, és fordulásból félmagasan kapura lőtt, ám az elakadt a közben kijjebb lépő és a szöget záró Zubányban.

54' Bal oldali bedobást végzett el a Testvériség a 16-osunk magasságában, ami után az alapvonaltól sikerült középre adniuk, ami ott méterekre felpattant a levegőbe, a gyertyaszerűen visszahulló pedig Tóth elé esett, aki szemből-balról, kb. 14 m-ről kapásból rálőtte azt, mintaszerűen kilőve a jobb alsó sarkukat. Szép gól volt, meg kell hagyni! 0-1.

59' Boros Milán ugratta ki kapuval szemből Sergő Marcit jobbra a 16-oson belülre, amit Marci már csak akkor tudott ellőni, amikor a jó ütemben kilépő Zubány odaért, akinek a lábáról szögletre vágódott a játékszer. A játék pár percet állt ezután, mert az odalépő kapust ápolni kellett.

62' Azt ezt követő jobb oldali szögletet Szántó Dani tekerte be az ötös rövid oldali sarkához, ahová belépett Sergő Marci, és fejjel a bal (rövid) alsó sarokba csúsztatott. 1-1!

72' Korábbi játékosunkat, a tíz perce becserélt Rosta Leventét ugratták ki teljesen üresen a vendégek, aki szemből-balról rávitte azt Schritt Martinra, azonban nem túl erős közeli lövése a szöget jól záró kapusunkról szögletre csorgott.

73' Ismét Rosta került a középpontba, amikor jobbról-szemből, a 16-osunkról lőtt a jobb (hosszú) alsó sarkunk mellé.

78' A középpálya jobb oldalán gyorsan elvégzett Tesi szabadrúgást követően Pálmai lépett ki a túloldalon, és vitte azt balról-szemből, élesebb szögből a kapunkra, majd közelről átemelt Schritt Martin fölött, de szerencsénkre csak a felsőlécet találta el.

79' A Tesi kapujánál az előbbinél lényegesen veszélytelenebb megmozdulás: Sergő Marci lőtt jobbról-szemből, a 16-osról a jobb (hosszú) felső sarok fölé.

85' Ismét szabadrúgást kaptak az újpalotaiak, ezúttal a bal oldalon, amivel a jobb oldalon el tudtak menni, majd a 16-os mellé érve a kapunk elé adtak, ahol az az ötösünkön átcsorgott a hosszúra, de szerencsénkre pont úgy, hogy mind a védőnk, mind az ő játékosuk túlfutott rajta a gólvonalra, és bár ott maradt a labda mögöttük, visszanyúlni már nem tudtak érte, mert ennyi idő pont elég volt Schritt Martinnak ahhoz, hogy rá tudjon dőlni. Sikerült megúsznunk...

89' Akár még mi is belőhettük volna a győztes gólt: Sergő Marci ívelte át a játékszert jobbról, a 16-os sarka előttről, az ötös túloldali sarka elé, ahol érkezett Boros Milán, de a rosszabbik (bal) lábával nem lőtte rá kapásból, hanem lekezelte azt, és a közben átérő Zubány mellett a jobb (rövid) kapufa felső részének külső részét találta el. Számunkra jó slusszpoén lehetett volna, ha bemegy...

A két, nagyjából egyenlő játékerőt képviselő csapat mérkőzése ezúttal is végig nyitott volt. Az első félidőben mi birtokoltuk többet a labdát, amivel egy komolyabb helyzetig sikerült eljutnunk, a Tesinek szintén. A második játékrészben kezdett jobban a vendégek akarata érvényesülni, részünkről pedig továbbra is problémát jelentett, hogy a támadásépítéseink végébe szinte mindig valami hiba csúszott, ami miatt nem lett végül kapura lövés, vagy helyzet. Sok ügyes, fiatal játékosunk van, de támadásban egész egyszerűen nem jön ki belőlük, ami bennük van, vagy bennük lehetne, így az eddigi hét bajnoki meccsünkön mindössze hét gólt lőttünk. Védekezésünkbe ugyanakkor menetrendszerűen olyan hibák csúsznak be, amikből most a Testvériség a második félidőben három komoly helyzetig jutott, ám szerencsénkre ezúttal egyiket sem tudták értékesíteni. Ezek alapján kétségkívül ők álltak közelebb a győzelemhez, a végén mégis nekünk adódott egy olyan helyzetünk, amiből mi nyerhettük volna meg a találkozót. A döntetlenre összességében azonban mindét fél rászolgált. Sveda engedte a keményebb játékot, és igyekezett sárgák nélkül lehozni a meccset, ami sokáig sikerült is neki. Bár többen a jelenleg mögöttünk állókból eggyel vagy kettővel kevesebb meccset játszottak, de a további pontszerzéseink szempontjából bizakodásra adhat okot, hogy a hátralévő nyolc őszi bajnokink közül haton olyan csapattal játszunk, aki a jelenlegi 8. helyezésünknél hátrébb van, és csak kettőn olyannal, aki előttünk.

Kollár Zsolt: Mindig szoros mérkőzéseket játszunk a Gázzal, most sem történt másképpen. Brusztos meccs volt, nehéz talajon. Azt gondolom, hogy egy nagyon picit közelebb álltunk a győzelemhez, a helyezetek alapján legalább is mindenképpen, mert itt a hajrában nagyon sok lehetőségünk volt, amiket kihagytunk. Ha ezeknél kicsit bátrabbak, határozottabbak vagyunk, akkor el tudtuk volna vinni a három pontot. Nyilván annyira azért nem vagyok szomorú, ám a győzelemre hajtottunk. Ha az összképet nézem, akkor viszont sajnos azt kell mondanom, hogy az X is benne volt a pakliban, de ismétlem, hogy szerintem mi álltunk közelebb a győzelemhez. A csapatomnak gratulálok a hozzáállásához, a küzdeni tudásához! A végén picit többet kell futballoznunk, és akkor nyugodtabbak leszünk, mert sok energiát elpazarolunk azzal, hogy folyamatos párharcokban, ütközésekben vagyunk. Ezen dolgozunk tovább. Gratulálok a Gázgyárnak! Megyünk tovább, tesszük a dolgunkat!

Lászka Balázs: Azt kaptuk a mérkőzéstől, amire számítottunk. Úgy gondolom, hogy egy küzdelmes meccsen mindkét csapatnak megvoltak a lehetőségei a találkozó megnyeréséhez. Igazságos döntetlen született!


2020.09.30. (szerda) 16:00
5. fordulóból elhalasztott

ASR Gázgyár - Kelen SC 0-2 (0-0)
Sujtás u., 75 néző; Vezette: Horváth J.; Asszisztensek: Nyekita B. L., Lantos

ASR Gázgyár: Schritt, Szántó, Lóska, Balogh, Miklósi, Mankó, Fehér (Cséka 57'), Ivancsó (Józsi 63'), Czinege, Boros (Bajár 63'), Sergő (Tamáska 77')
Edző: Lászka Balázs

Kelen SC: Zima, Egyed, Kertai, Rőthy, Wild, Lukács (Kiss 84'), De Oliveira, Kasza, Soós (Koós 64'), Tímári, Balogh (György 88')
Edző: Harmati Tamás

Gólszerzők: Tímári 53', Balogh 84'

A Magyar Kupa hétvégére tett fordulója miatt elmaradt, Kelen SC elleni meccsünket pótoltuk az egyre hamarabb beköszöntő sötétedés miatt nem túl nézőbarát időpontban, szerda délután 16:00-kor. Ellenfelünk másfél évvel ezelőtt megérdemelten nyerte meg a BLSZ I-et, és az osztályozót is sikerrel véve jutott fel az NB III-ba. Ott azonban az őszt az utolsó helyen zárták, nem reménytelen távolságban a még bennmaradást érő helytől. Ennek elérése érdekében télen erősítettek a keretükön, de tavasszal már nem nagyon lehetett esélyük kibontakozni, mert két meccs után lefújták a bajnokságot, így kiestek. Nyáron ettől függetlenül sikerült egyben tartani a keretüket, ezért az előzetes várakozások szerint a bajnokság egyik fő esélyeseinek számítanak, amit ötből öt eddigi győzelmükkel, egyedüli hibátlan teljesítményükkel igazolnak is. Legutóbbi hazai bajnoki meccsünkön 2:0-ra sikerült győzni ellenük 2018 novemberében, azonban az még egy másik Kelen volt, amely ugyan a szezon végén megnyerte a bajnokságot, ám nem volt ennyire erős. A papírforma mellettük szólt, de természetesen szerettük volna megnehezíteni a dolgukat. Balesete és hosszabb kihagyása után Sergő Marci kezdett elől, akinek még vissza kell nyernie korábbi formáját.

9' Az első, nem kimondottan gólveszélyes, de mégis kapu irányába tartó labda: a Kelen jobb oldali szöglete után Balogh fejelt az ötösünk rövid oldala előttről a bal (rövid) felső sarkunk fölé.

18' Soós lőtt kb. a kapunkkal szemből, a 16-osunk előttről egy jobb oldali begurítás és pár lépés után a jobb felső sarkunk mellé.

23' Az első félidőben két lehetőségünk volt, ebből ez a nagyobbik, már-már helyzet kategória: a szögletzászlóhoz közeli jobb oldali bedobásunk után Sergő Marci emelte át a lasztit az alapvonalról a hosszú oldali kapufán kicsivel túl teljesen üresen érkező Fehér Kendéhez, aki pár méterről nem találta el jól a leeső játékszert, így az kapu mellé ment.

36' A félidő legnagyobb Kelen helyzete és Gáz mentése: Balogh Peti mellett tekerték be szemből a játékszert a 16-osunkon belülre Soósnak, aki üresen vitte is volna rá kapusunkra, ám Lóska Csabi kb. 12 m-en, az utolsó pillanatban egy remek becsúszással menteni tudott, amitől a vendégek játékosa ugyan földre került, és koppanás is hallatszott (így sokak számára büntetőnek tűnhetett a dolog), azonban ezt a mi játékosunk szenvedte el, így Horváth játékvezető továbbot intett.

Az első 45 perc során még egy lehetőségünk adódott, amikor Fehér Kende tette át balról a labdát a 16-os másik oldalára Boros Milánnak, de Milu lövés helyett az átvételt választotta, ami sajnos nem sikerült neki, és a labda kigurult az alapvonalon túlra. Érezhetően a Kelen diktálta a tempót, és fizikálisan is erősebbeknek tűntek, amit próbáltunk ugyan felvenni, de többször csak szabálytalanság árán. Sokszor kerültek a kapunk környékére, ám egy belevetődéssel vagy egyéb blokkal valahogy mindig sikerült megúsznunk a nagyobb bajt.

48' Tímárit ugratták ki a balon az ötösünk sarka előtt kissé kisodródva, aki a kivetődő Schritt Martin mellett be is gurított a kapunk elé, ám az odaérő Lóska Csabi ki tudta vágni az érkezők elől.

51' Egy jobbról-szemből, a 16-osunk előttről kapura tett, viszonylag gyengébb lövést húzott be Schritt Martin vetődve a jobb (hosszú) alsó sarkunknál.

52' Jobb oldali Kelen szöglet után ezúttal szemből, kb. 17-18 m-ről lőttek a bal alsó sarkunk felé, amit Schritt Martin vetődve ütött ki onnan.

53' Eddig sikerült tartani magunkat: egy helyezkedési pontatlanság következtében a vendégek a védelmünkből kilépő Tímárinak tették be jobbra a lasztit a 16-osunkra, aki kb. 12-13 m-ről, a kimozduló Schritt Martin mellett laposan a jobb (hosszú) alsó sarokba lőtt (0-1).

75' Schritt Martin tolt ki a bal alsóból egy 16-osról megeresztett lövést.

76' Az ezt követő jobb oldali szögletet sikerült kapura fejelniük, amibe Schritt Martin belekapott, ahonnan az a bal kapufánk felső részének belsejére pattant, és onnan vissza kapusunk kezébe. Szerencsénk volt.

77' Tímári lőtt balról, a 16-osunkon belülről, félfordulatból a jobb (rövid) sarkunk mellé.

84' Balogh Peti igyekezett felhozni, és utána valakinek leadni a labdát kb. 20 m-en, azonban amikor Tímári mellett balra el akarta vinni azt, a Kelen játékosa félig becsúszva szerelni próbálta őt, ami olyan formában sikerült is neki, hogy közben elesve (és talán kézzel hozzáérve), szinte már a földről még passzolni tudott a középen a 16-osunkra befutó Baloghnak, aki Schritt Martin mellett a bal alsó sarkunkba lőtt. Kapusunk vetődve még hozzáért, de hárítani nem tudott (0-2). Eldőlt a meccs.

A második játékrészben az elsőhöz hasonlóan két lehetőségünk volt: egyszer egy jobb oldali Boros Milán elfutás és lapos beadás sikerült pontatlanra, egyszer pedig egy bal oldali Szántó Dani elfutás és magas beadás ment el az ötös hosszú oldalánál érkező Czinege Bence feje fölött. Sajnos az ellenfél kapujára az egész mérkőzésen nem jelentettünk túlzott veszélyt, középső felíveléseinket Rőthy és Kertai menetrendszerűen hazafejelgették, egyedül a szélen tudtunk némi veszélyt okozni, de ott meg a pontos befejezések hiányoztak. Nem nagyon tudtuk a Kelen védelmét feltörni úgy, hogy a támadásépítéssel párhuzamosan a védekezésünkre is kiemelten kellett koncentrálnunk, és végül nem is alakítottunk ki olyan szituációt, aminél Zimát igazán próbára tettük volna, akinek komolyabb védést ezen a meccsen nem kellett bemutatnia. 0-1 után sem voltunk képesek akárcsak átmeneti nyomás alá helyezni a kelenvölgyieket, így azon el lehet ugyan elmélkedni, hogy reálisan vajon egy vagy két góllal, de összességében kétségtelenül jobb volt a Kelen, és megérdemelten győzött. Gratulálunk nekik! A szombati, Testvériség elleni meccsen remélhetőleg nagyobb beleszólásunk lesz a találkozó alakulásába!

Harmati Tamás: Nagyon örülünk a nagyon fontos győzelemnek! Tudtuk előre, hogy egy jól felkészített csapattal fogunk játszani, akinek az otthonában igen nehéz győzni, ezért is vagyunk most nagyon boldogok, és sok sikert kívánok nekik a továbbiakban!

Lászka Balázs: Tudtuk, hogy egy jobb erőkből álló ellenféllel fogunk játszani. A pályán nem jött ki a két csapat közötti különbség, de végül két egyéni hiba eldöntötte a három pont sorsát. Gratulálunk a Kelennek!


2020.09.26. (szombat) 15:00
6. forduló

RAFC - ASR Gázgyár 0-2 (0-2)
Péceli út (RTK-pálya), 60 néző; Vezette: Nyekita B.; Asszisztensek: Reszler, Agócs R.

RAFC: Forró, Rácz, Ébenhardt, Lukács (Ferenczy 63'), Derda (Károly 84'), Balatoni B., Balatoni M. (Szegedi 84'), Katona (Zöld 63'), Laukó, Molnár, Hajdu (Gellert 84')
Edző: Vörös Péter

ASR Gázgyár: Schritt, Szántó, Kanyó, Balogh, Miklósi (Kovács 80'), Mankó, Fehér (Keresztessy 80'), Bajár (Ivancsó 62'), Czinege (Cséka 69'), Boros (Tamáska 86'), Balló
Edző: Lászka Balázs

Gólszerzők: Czinege 22', Balló 32'

Másfél év kihagyás után találkoztunk újra a régi rivális RAFC csapatával, akik a budapesti első osztályból való kiesésük után a 2019/20-as BLSZ II. bajnokságot - annak lefújásakor - az első helyen zárták, amitől ugyan még nem jutottak volna automatikusan vissza, de a létszámfeltöltés következtében mégis megkapták a jogot az eggyel magasabb osztályban való indulásra. Vörös Péter vezetőedzőjüktől legutóbbi találkozásunkkor elhangzott, hogy a fiatalításra helyezik a további fő hangsúlyt, és valóban: pár régi motoros játékosuk mellett csapatuk felét ők tették ki. Számunkra nem lehetett más célkitűzés, mint hogy az eddigi négy meccsükből négy vereséget szenvedő, és mindössze egy gólt szerző RAFC-tól három ponttal távozzunk a Péceli úti RTK-pályáról, amit ellenfelünk Pirosrózsa utcai otthonának áldatlan állapotai miatt továbbra is bérelni kényszerül. Kezdőcsapatunkban többen is helyet kaptak a szerdai Budapest Kupa meccsünk kezdőjéből, akik bajnokin eddig nem nagyon léptek pályára. Ennek a sérülések mellett oka lehetett az is, hogy szerdán a tabellaelső Kelen gárdáját fogadjuk a Magyar Kupa miatt elmaradt bajnokink pótlásaként, és többeket erre a találkozóra pihentettünk.

04' Egy kiugratás után gólt szereztek a hazaiak, de azt les miatt (valószínűleg jogosan) érvénytelenítették.

13' Fehér Kende lőtt kapura balról, a 16-oson belülről, amibe a hosszún beleértek, így az szögletre ment.

18' Jobboldali támadásunk során az ellenfél 16-osa előtt labdát veszítettünk, de Boros Milán a három határozatlan RAFC játékos között szinte azonnal visszaszerezte azt, és az ötös sarkáig eljutva laposan a bal (rövid) sarok felé lőtt, ami elakadt a kimozduló Forróban.

22' Fehér Kende vitte el a baloldali oldalvonal mellett a lasztit, majd nem sokkal a szögletzászló előttről kapu elé adott, amire a Gesztely elleni kupameccsünkhöz hasonlóan érkezett Czinege Bence, és a bal (hosszú oldali) kapufával szemből, kb. 4 m-ről, Katona mellől a bal sarokba fejelt (0-1!).

25' Fehér Kende végzett el szabadrúgást jobbról, az oldalvonal mellől, jó 40 m-ről, amit életerősen lőtt a felsőléc alá, és Forrónak kellett felugorva kiütnie onnan.

29' Jobboldali szögletünk után kapuval szemből-jobbról, a 16-osról Bajár Laci próbált lőni, ám az lepattant tőle jobbra, amit Balogh Peti lőtt egyből a bal (rövid) felső sarok irányába, de útközben hozzáértek, így az nem sokkal mellé ment szögletre.

32' Bajár Laci passzolta jobbra Boros Milánnak a labdát a középpályán, aki a 16-os előtt, a leshatáron kiugratta Balló Haroldot, aki szemből-jobbról belépett a büntetőterületre, a kimozduló Forró mellett jobbra eltolta azt, majd kb. 8-9 m-ről az üres kapuba emelt (0-2!).

35' Szántó Dani ment el a baloldalon, majd az ötös vonalának hosszú oldalára adott be, ahol a felugró Balló Harold - Rácz pároson túlhaladva Boros Milánt találta el, akiről visszapattant az Hariék irányába, aki az ötösről, félfordulatból kapura lőtt, és a bal felső saroknál a felsőlécet találta el, ahonnan levágódott.

55' Lukács lőtt éles szögből jobbról, a 16-osunkon belülről, ami Schritt Martinról továbbcsorgott a kapunk jobb (hosszú) sarka felé, de szerencsénkre az ott álló Fehér Kende ki tudta vágni azt az ellenfél elől szögletre.

84' Szántó Dani baloldali beadása haladt el centikkel a röviden a kapu elé pár méterre üresen bemozduló Balló Harold előtt.

88' A csereként pár perce beállt, sérüléséből felépült Tamáska Péter lépett ki egy remek labdával teljesen üresen kb. 25 m-en, majd szemből-jobbról kapura vitte azt, és kb. 14 m-ről, a kimozduló Forró mellett laposan kapura lőtt, ám az nem sokkal a jobb (hosszú) alsó sarok mellé ment.

Csapatunk mérsékelt teljesítménnyel, de megérdemelten győzött a rákosszentmihályiak ellen. Az első félidőben látottak még viszonylag rendben voltak, és okkal remélhettük, hogy a második játékrészben sikerül javuló játékkal még több gólt szereznünk feltehetően fáradó ellenfelünkkel szemben. Ehhez képest az egy dolog, hogy újabb gólt nem lőttünk, de játékunk érzékelhetően visszaesett, és kezdett ellenfelünkhöz igazodni. A szerdai, Kelen elleni találkozó előtt abban bízhatunk, hogy ott majd a listavezető felfelé fogja húzni csapatunkat!

Lászka Balázs: Egy jó első félidő után nagyon gyalázatos második játékrészt produkáltunk. Szerintem megérdemelten nyertük meg a mérkőzést, de az első dolgunk az lesz, hogy a második félidőben elkövetett hibákat kijavítsuk. A probléma most már nem először az, hogy ha az ellenfél, annak ritmusa visszaesik, akkor sajnos hozzásüllyedünk. Ez történt a mai mérkőzésen is. Játékosaimnak gratulálok a győzelemhez, de többet erről nem érdemes beszélni!

Vörös Péter: Úgy gondolom, hogy jó iramú mérkőzés volt. Az első gólig kiegyenlítettek voltak az erőviszonyok, a bekapott gól azonban megfogott minket, majd sajnos hamarosan kaptunk rá még egyet. Az első félidő második felében igazából fölénk kerekedett a Gázgyár, szerintem ezért tudott megverni minket. A második félidőre úgy jöttünk ki, hogy ismét pariban voltunk ellenfelünkkel. Az első húsz percben akadt egy-két lehetőségünk, de az utolsó passzok hiányoztak. Aztán a második félidő végén a Gázgyár is rúghatott volna még gólt, de azt kihagyták, összességében azonban megérdemelt győzelmet arattak.


2020.09.11. (péntek) 18:30
4. forduló

REAC - ASR Gázgyár 2-1 (1-1)
Széchenyi tér, 200 néző; Vezette: Rábel; Asszisztensek: Fekete, Apkó

REAC: Szarvasi, Oláh, Lakatos, Nagy G., Szántovszki, Horváth Ká., Németh (Ancsin 59'), Pfister (Barna 28'), Orosházi, Kaszala (Kindlik 77'), Micheller (Kulcsár 91')
Edző: Dinka Balázs

ASR Gázgyár: Schritt, Lóska, Balogh, Scheiber (Cséka 68'), Kovács, Mankó, Szántó, Nagy (Ivancsó 85'), Balló, Boros (Czinege 59'), Szabó (Józsi 59')
Edző: Lászka Balázs

Gólszerzők: Nagy 23', Kindlik 87' ill. Szántó 12'

Csak a korábbi Széchenyi téri bajnoki meccseinket figyelembe véve nem igazán lehettek vérmes reményeink a találkozó kezdete előtt, hiszen az eddig ott lejátszott három találkozónkon egyaránt vereséget szenvedtünk, és 8:0-ás gólkülönbségünkből következően még csak gólt sem sikerült rúgnunk. A hazaiak azonban az eddigi három fordulóban egy vereség mellett mindössze két döntetlenig jutottak, és hiányzott tőlük egyik legjobbjuk, az Ikarusból már régóta jól ismert Horváth Krisztián, akinek edzésen kifordult a térde. Szóval esélyeink előzetesen jobbnak tűntek, mint eddig bármikor. Múlt heti mérkőzésünkhöz képest ezúttal Nagy Robi kezdett Ivancsó Dávid, valamint Boros Milán Czinege Bence helyett. A mérkőzést eredetileg szombat délután rendezték volna, de vezetőedzőnk, Lászka Balázs aznapi esküvője miatt korábbi csapata belement a pénteki áthelyezésbe.

12' Lóska Csabi bal oldali beadásába beleléptek, így az nem a kapu elé, hanem a jobb oldalra szállt, ahol Kovács Patrik és Boros Máté passzváltása után előbbi adott a rövid oldalra, a kapufa elé, Szántó Dani irányába, aki háromszor is megpróbálhatta onnan kapura lőni azt, de míg az első két kísérletébe beleblokkoltak, addig a harmadik már Szarvasiról a kapus és a kapufa közötti kis részen a bal sarokba pattant (0-1!).

18' Nem örülhettünk túlzottan sokáig, még ha átmenetileg nem is változott az eredmény: Lakatos találta meg balról a rést Scheiber Bence és az alapvonal között a büntetőterületünkön belül, akit védőnk már csak szabálytalanul becsúszva tudott megakadályozni a továbbjutásban, amiért Rábel játékvezető jogosnak tűnő 11-est adott. Németh állt oda, hogy elvégezze, ám középre szánt lövése az el nem vetődő, és visszamozduló Schritt Martinról kipattant.

23' Ezúttal már nem úsztuk meg: a hazaiak helyezkedési hibánkat kihasználva balról tök üresen adták be a labdát (nem a legjobban) a bal (hosszú) kapufánkon túlra, az alapvonalra, ahonnan még a felugró Szántovszki vissza tudta fejelni azt a kapunk elé, ahol a rövid ötös előtt érkezett Nagy, és kapusunk mellett közelről a hálóba fejelt (1-1).

31' Szabó Ákos passzolta kb. 21-22 m-en jobbra a lasztit Nagy Robinak, amit nem sokkal ezután oldalról szépen (a mérkőzésen a legpontosabban) be is tudtunk adni az addig az ötös rövid sarka elé felérő Ákosnak, aki felugorva ráfejelte azt a bal (rövid) felső sarok irányába, ám Szarvasi vetődve kinyomta onnan szögletre. Szép jelenetsor volt, futballra emlékeztetett...

A félidőben még volt egy jobbról a kapunk elé begurított labdája a rákospalotaiaknak, amit azonban csúnyán fölé lőttek.

A második játékrészben a csapatok már nem jutottak el ennyiszer kaput ténylegesen veszélyeztető momentumig. Mindkét együttes próbált a középpályán helyzeti előnyt kialakítani magának, amiből az ellenfél kapuját támadhatta, de tette mindezt inkább kevesebb, mint több sikerrel. Részünkről örömteli volt, hogy a támadásaink végre nem akadtak el néhány passz után, hanem többször sikerült eljutnunk az ellenfél 16-osáig, ott azonban vagy szerelték a labdát megtartani igyekvő játékosunkat, vagy ennél jóval gyakrabban bántóan pontatlan beadás lett a vége, amikkel egész egyszerűen nem lehetett mit kezdeni. Szabó Ákos tudott egyszer jobbról-szemből, kb. 12 m-ről majdnem kapura lőni, de visszahúzása után erre már nem volt esélye. Nem volt nagy különbség a csapatok között, de mi támadtunk többet és veszélyesebben, illetve talán mi birtokoltuk valamelyest többet a labdát is. Az 59. percben kettőt is cseréltünk előre annak érdekében, hogy fáradó ellenfelünket sikerrel át tudjuk játszani. Ekkor hoztuk be Józsi Gyurit is, akinek a 62. perben elvégzett szabadrúgása jelentette részünkről a második félidő egyetlen veszélyes kapura lövését, ám a középről, kb. 20-21 m-ről kapura tekert kísérletét Szarvasi vetődve kiütötte a bal alsó sarokból. A 87. percben is mentünk volna a győzelemért, azonban egy hiba (pontosabban azok sorozata) sajnos közbeszólt: Czinege Bence igyekezett felvinni a labdát a középpályán, ám eladta, amit rögtön oda is passzoltak az üresen maradt jobb szélre, ahonnan a kapunk elé íveltek a szintén teljesen üresen odaérő, tíz perce becserélt Kindliknek, aki középről, kb. 10-11 m-ről, felugorva lefejelte azt az ötösünkre, ahonnan bepattant a jobb sarkunkba. Schritt Martin hiába vetődött, nem tudta elérni (2-1), és mi sem tudtunk már mit kezdeni a hátralévő pár perccel.

A mérkőzés végén bekapott góllal fájó és nehezen emészthető vereséget szenvedtük az utóbbi idők leggyengébb REAC-ától, akikkel szemben a második félidőben látottak alapján jó esélyünk volt akár még a győzelemre is. Valamelyest javuló, ám sajnos változatlanul impotens támadójátékunk, kokrétabban azok pontos be nem fejezései azonban nem tették lehetővé ennek kiharcolását, a végén pedig büntetésül még az egy pontot sem vihettünk haza. Mindkét együttes sportszerűen játszott, a játékvezetőnek nem volt különösebben nehéz dolga. A soron következő, Kelen elleni hazai bajnokink halasztásra kerül, mert az MLSZ hétvégére tette az aktuális Magyar Kupa fordulót, ahol szombaton 15:00-tól fogadjuk a B-A-Z megyei Gesztelyt a legjobb 64 közé jutásért.

Lászka Balázs: A mérkőzés menete megfelelt a várakozásainknak, és az elmúlt hetek tükrében ismét sikerült egy kicsivel előrébb lépnünk támadásban, de ahhoz sajnos nem eléggé, hogy ez gólokban is megmutatkozzon. A szünetben mondtam a fiúknak, hogy képesek vagyunk megnyerni a találkozót, ám az ellenfél  kapuja előtt nem megfelelő döntéseket hoztunk, hátul pedig olyan hibákat követtünk el, amik végül a meccs elvesztését eredményezték.

Dinka Balázs: Két azonos képességű csapat találkozott, mindkét oldalon voltak helyzetek. Úgy érzem, a második félidőt jobban bírtuk erővel. Szereztünk két gyönyörű akciógólt, a kapott gólunknál viszont nagyot hibáztunk, ide-oda pattogott a labda, ezt a jövőben jobban kell tudnunk kontrollálni. Szerintem mezőnyben, labdatartásban többet birtokoltuk a labdát, ellenfelünk inkább direktben játszott sokat előre. Jó ellenféllel találkoztunk, úgy gondolom, hogy megérdemelt a győzelmünk!


2020.09.05. (szombat) 11:00
3. forduló

ASR Gázgyár - SZAC 1-1 (0-0)
Sujtás u., 130 néző; Vezette: Zimonyi; Asszisztensek: Tóth T., Dienes

ASR Gázgyár: Schritt, Lóska (Cséka 55'), Balogh, Scheiber, Kovács, Mankó, Szántó, Ivancsó (Nagy 55'), Czinege (Boros 46'), Balló (Józsi 65'), Szabó (Keresztessy 78')
Edző: Lászka Balázs

SZAC: Illés, Malya, Sasvári (Svet 78'), Gombkötő, Kozselka (Nádas 55'), Major, Katz (Kerégyártó Z. 60'), Diós, Horváth L. (Kerékgyártó M. 46'), Kalácska (Nagy D. 66'), Koritár
Edző: Hargitai László

Gólszerzők: Józsi 68' ill. Gombkötő 53'

A SZAC-cal az elmúlt években hol a budapesti másodosztályban gyűrtük egymást, hol az elsőben. Ők három év különbséggel követtek bennünket a BLSZ I-be, ahol azóta három bajnokit játszottunk velük (mérlegünk: 1 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség). Legutóbb tavaly ősszel, közvetlen az edzőváltásunk után kaptunk tőlük egy hajrábeli négyest Lőrincen, a tavaszi meccsünk pedig a vírushelyzet miatt elmaradt. A szezon lefújásakor ellenfelünk a nagyon előkelő negyedik helyen állt a tabellán, egy meccsel kevesebbet játszva, mint az őt egy ponttal megelőző Újpest II., így nyugodtan mondhatjuk, hogy pozitív értelemben ők voltak a bajnokság meglepetéscsapata. Változnak tehát az idők, fiatal csapatuk ellen most nem mi voltunk az esélyesek, de ennek ellenére előzetesen mindhárom mérkőzés-kimenetellel reálisan lehetett számolni. Fehér Kende húzódása után még nem tudta vállalni a játékot, viszont Boros Milán leülhetett a kispadra, és most először neveztük a közel 300 NB I-es mérkőzéssel rendelkező Józsi Györgyöt is.

2' A SZAC kezdte a találkozót, mi pedig nem a legjobban, mert a felívelésüket csak szögletre tudtuk kifejelni, úgyhogy pár másodperc után már sarokrúgással jöhettek a vendégek. Aztán nagyon hamar helyzetbe is kerültek, amikor Kalácska tört be jobbról-szemből a 16-osunkra, majd szerelési kísérletünk közben földre került, 11-es szerencsére nem járt érte.

9' Ezúttal a bal oldalról jutottak el a 16-osunkig, és a laposan a hosszú ötös felé szánt labdájukba Lóska Csabinak kellett középen beleérnie annyira, hogy azt a mögötte érkező támadó épp ne érje el, és így csak szögletre menjen a laszti.

Ezután átmenetileg ugyan enyhült a lőrinciek mezőnyfölénye, de a kapujukra alapvetően veszélytelenek voltunk, bár két 11-es gyanúsnak nevezhető momentumig eljutottunk (ahogy ők is még egyig a mérkőzés elejin kívül), ám ennél több ekkor nem volt a játékunkban.

36' Borzasztó kevésen múlt a lőrinci gól: Kalácska tudott elfutni a jobb oldalon, majd a 16-oson belülre érve pontosan adott át a hosszún érkező Sasvárinak, aki annak rendje és módja szerint egyből kapura is tette, ám az átérő Schritt Martin bravúrral bele tudott vetődni a lövésébe.

37' A bal oldali szögletet fejjel épphogy a bal (hosszú) alsó sarkunk mellé csúsztatták.

39' A középpályánk bal szélén labdát veszítettünk, amivel a jobb oldalon meg is indult a SZAC, mi középen próbáltunk visszaérni, ahová be is passzolták a labdát, és bár rosszul, de felszabadítás helyett sikerült egy váratlan megoldással becentereznünk a jobbon teljesen üres Horváthot, aki a 16-osunkra belépve kb. 13 m-ről, a helyzet nagyságához képest bántóan gyengén kapunk fölé lőtt. Megköszönhettük...

45' Mankó Geri mentett nagyot bevetődve a 11-es pontunk környékén, egy balról középre tett labda kapura lövését blokkolva.

A Vízművek elleni meccshez képest egy fokkal jobb volt az előre játékunk, ami azt jelentette, hogy ezúttal két-három passz helyett négy-öt passzig is eljutottunk, de tovább nem. Ezzel azonban nagyon nem voltunk kisegítve, veszélyt gyakorlatilag egyáltalán nem jelentettünk az ellenfél kapujára, sőt, a védekezésünk gyengeségei miatt megköszönhettük, hogy nem vezetett legalább egy góllal a SZAC. Szabó Ákos elől ugyan próbálta megtartani a labdákat, de nem tudta megjátszani őket, így előbb-utóbb szerelték. Zimonyi engedte a kemény játékot, amit a csapatok ki is használtak, de nem indultak el a durvaság irányába.

53' Amit az első félidőben valahogy kibírtunk, azt a második félidő elején már nem: a vendégek jobb oldali támadása eredményeként a 16-os sarka felől laposan kapura lőttek, amit Schritt Martin lábbal ugyan védett, de a kipattanóra szemből érkezett Gombkötő, és kb. 14 m-ről kapásból a bal (rövid) alsó sarkunkba lőtt (0-1).

55' A gól miatt értelemszerűen próbáltunk támadóbb felfogásúan cserélni, amihez a kispadunk "mélysége" ezen a napon lehetőséget is biztosított.

61' Első alkalommal veszélyeztettük a SZAC kapuját: Szántó Dani futott el a bal oldalon, majd adott középre, ahol érkezett a hosszún a szünetben becserélt Boros Milán, aki felugorva, kb. 8-10 m-ről a jobb (hosszú) sarok fölé fejelt.

68' Ezúttal már nem hibáztunk: bal oldali bedobást végeztünk el az ellenfél térfelének közepén túl, amit bedobtunk a 16-os felé, és az az üresen tartózkodó, három perce becserélt Józsi Gyurihoz került, aki középről, fordulásból, kb. 11-12 m-ről a bal alsó sarokba lőtt (1-1!).

A kapott gól, úgy tűnt, hogy megzavarta a vendégeket, mert onnantól kezdve teljesen megváltozott a játék képe, és mi kezdtünk el támadásokat vezetni. Bár egy kimondott lehetőségük még akadt a továbbiakban, de azt Schritt Martin balra dőlve magabiztosan fogta.

81' Legközelebb a gólhoz akkor jártunk, amikor Boros Milán jobbról-szemből bejuttatta magát a 16-osra, és feltehetően még őt is meglepte, hogy milyen üresen találta magát Illéssel szemben, aki jobbra eldőlve hárította Milán lövését, majd a kipattanót Szántó Dani lőtte rá, azt pedig lábbal hatástalanította.

A hátralévő időben mentünk a győzelemért, de további gólhelyzetet már nem tudtunk kialakítani. Volt még egy szöglet utáni kapura fejelt labdánk, ám az pont Illés elé esett le, akinek csak fel kellett vennie.

Sajnos a támadójátékunk továbbra is nagyon sok kívánnivalót hagyott maga után, összjátékunkon, pontosabban a passzok pontatlanságán feltétlenül változtatnunk kell zárós határidőn belül. A védekezésünkbe a Vízművek meccs második félidejében látottakhoz hasonlóan ugyancsak rengeteg hiba csúszott, többször is csak a szerencsének, pontosabban a SZAC játékosok pontatlanságának köszönhettük, hogy nem kezdtük több gólós hátrányból a második játékrészt. Mindezek ellenére, ha Boros Milán jobban koncentrál a helyzeteinél, akkor akár győzhettünk is volna, de ez az addig látottak tükrében egyáltalán nem lett volna megérdemelt. A döntetlen összességében reális, de azért ránk nézve hízelgőbb. Pénteken az eddig nyeretlen REAC-hoz látogatunk, akik ellen eddig nem sok babér termett számunkra. Hátha majd most!

Hargitai László: Azt kell mondanom, hogy egy megnyert meccset hoztunk le x-re. Múlt héten elvesztettünk három pontot, most itt hagytunk kettőt. Sajnos a helyzetkihasználásunk nem volt megfelelő, nagyon sok, szinte 100%-osnál is nagyobb helyzetet hagytunk ki, és ezekkel a fiatalos butaságokkal felhoztuk az ellenfelet, aki a végén kétszer volt a kapunknál, az egyikből gólt rúgott, a másikból pedig a győzelmet is megszerezhette volna.

Lászka Balázs: Sajnos a múlt hetihez hasonlóan a mostani mérkőzést is nagyon idegesen kezdtük, rossz felfogásban játszottunk. Ennek keressük az okait, mert hétvégén nem köszönnek vissza dolgok, amiket hétköznap gyakorolunk. A második félidőnek az utolsó huszonöt-harminc percében már azt játszotta a csapat, amit előzetesen megbeszéltünk, voltak szép támadásaink, akcióink, akkor rúgtuk a gólt is. Ezt kellene átmenteni minél hosszabb időre a mérkőzés folyamán, és akkor sikeresek lehetnénk a bajnokságban. Azon vagyunk, hogy ezt kijavítsuk! Pozitívumként hozzáteszem, hogy az előző héthez képest még ha nem is a kívánt a szintre, de egy picit előrébb lépett a csapat, és azért már jó úton járunk.


2020.08.30. (vasárnap) 11:00
2. forduló

Vízművek SK - ASR Gázgyár 1-0 (1-0)
Váci út, 70 néző; Vezette: Molnár I.; Asszisztensek: Agócs, Török

Vízművek SK: Balázs, Buhály, Horváth, Török, Bergendi (Madar 57'), Bagdán (Lengyel 63'), Peller, Kiss, Fülöp, Végh (Szentiványi 77'), Kuklis (Fekete 46')
Edző: Véber György

ASR Gázgyár: Schritt, Lóska (Keresztessy 46'), Balogh, Scheiber, Kanyó (Kovács 46'), Mankó, Szántó, Ivancsó (Czinege 46'), Nagy (Cséka 63'), Balló, Szabó
Edző: Lászka Balázs

Gólszerzők: Kiss 5'

A Vízművek hozzánk hasonlóan szerdán kupameccset játszott, ahol csak büntetőkkel maradt alul az általunk az első bajnoki fordulóban végül legyőzött 43. sz. Építőkkel szemben. A szerdai meccsre és a szombati munkanapra való tekintettel ellenfelünk kérvényezte tőlünk a mérkőzés szombat 17:00-ről vasárnap 11:00-re való áttételét, amire rábólintottunk, így az utolsónak mondott nyári nap közepén, dög melegben csaptak össze a csapatok az őszi idény közműrangadóján. A négy nappal korábbi kezdőnkhöz képest egy változás történt, és pedig a balbekk pozíciójában: Fehér Kende húzódás miatt nem játszhatott, viszont Lóska Csabi már igen, így ő kezdett. Kende remélhetőleg jövő hétre már felépül, ahogy nagy szükségünk lenne Boros Milán játékára is a jobb oldalon, hogy mindkét szélről egyaránt veszélyesek lehessünk. A Vízművek egy Pénzügyőr elleni 1-4-el nyitotta a 2020/21-es szezont, és a kupakiesésük miatt is nyilvánvaló volt, hogy hatványozottan szeretnének javítani ellenünk.

5' Jobb oldali bedobást végeztek el a hazaiak: a 16-osunk vonalára bedobott labdára középen ketten is ugrottak, de egyikük sem tudott belefejelni, viszont így az lecsorgott mögéjük a vonalra, ahol Scheiber Bence a kelleténél sajnos egy picivel később reagálva nem tudta elrúgni, amire Kiss csapott le, és azzal a mozdulattal rögtön a jobb alsó sarkunkba lőtte (1-0).

12' Balló Harold ugrott ki egy remek ütemű passzal kb. 35 m-en, majd szemből-jobbról kapura vitte, de a 16-os előtt beérték, éa a lövését szögletre blokkolták.

20' Bagdánnak löbbölték be a lasztit középről jobbra, a 16-osunk elé, aki rávitte azt a kimozduló kapusunkra, ám lövése elakadt Schritt Martinban.

25' Nagy Robi próbálkozott lövéssel nagyjából középről, jó 25 m-ről, amit Balázs ütött kapu fölé szögletre.

A szünetben előre játékunk javítása érdekében hármat is cseréltünk.

51' Kovács Patrik jobb oldali beadását az ötös másik oldalának sarka magasságából Balló Harold továbbította nem túl erősen a jobb (rövid) sarok irányába, ami Balázsról kipattant, a védők pedig szögletre vágták.

61' Jobb oldali beadásunkat követően a hazaiaknak szögletre kellett menteniük a röviden.

62' A második félidei, gyakorlatilag ugyanúgy kialakított jobb oldali sikertelen Vízművek akciósorozat első felvonása: Madar tette ki a játékszert jobbra Pellernek, aki a 16-osunk és az oldalvonal közöttről középre adott az érkező Fülöpnek, aki a kapunkkal szemből, a szituációhoz képest meglehetősen csúnyán mellé lőtt.

71' Második felvonás: ezúttal a jobb oldali középre adást a kapunk jobb oldala mellé lőtték.

75' Harmadik felvonás: most a begurított labdát sikerült elrúgnunk az ellenfél lábáról, mielőtt ráfordult volna.

82' Cséka Krisztofer tette be a lasztit a bal oldalon a 16-osra Balló Haroldnak, aki kb. 10 m-ről kilőtte a jobb (rövid) kapufát, de már les volt.

85' Negyedik felvonás: a jobbról középre tett és visszagurított labdát ezúttal Peller lőtte rá, amit Schritt Martin kiütött.

88' Az első és egyben utolsó igazi helyzetünk a találkozón: Szántó Dani végzett el szabadrúgást balról, amit betekert jobbra a 16-osra, ahonnan kb. 8-10 m-ről Balló Harold kapásból lőtt, és a bal (rövid) kapufát találta telibe.

90' Ötödik felvonás: ismét sikerült szerelnünk egy épphogy nem  lövés előtti szituációban a büntetőterületünkön belül, majd kontráztunk, azonban a Vízművek kapuja elé szemből-jobbról felérve Czinege Bence lövését szögletre blokkolták a hazai védők.

A nagy meleg értelemszerűen ugyan mindkét együttest egyformán sújtotta, de nekünk ártott meg jobban. A Vízművek is pontatlanul, sok hibával támadott, ám nálunk ez sokszorosan igaz volt: az előre játékunk két-három passz után szinte mindig megszakadt, jobb esetben visszapattant hozzánk a labda, vagy bedobással jöttünk, rosszabb esetben (és ez volt a jóval gyakoribb) futhattunk vissza, mert ellenfelünk rögtön támadott belőle. Folyamatos labdajáratás részünkről így alig alakult ki, az első félidőben többször kísérleteztünk előrerúgott, sikertelen labdákkal, és csak akkor akadt némi esélyünk a kapu felé jutni, amikor laposan próbáltunk játszani. A szünetben hármat is cseréltünk, és ez szűk tíz percig éreztette hatását, jobban tudtunk kapu felé menni ekkor, és kb. így kellett volna játszanunk az egész mérkőzésen. Ezután viszont visszatért az addig látott "játék": pár passz utáni labdaeladást követően előbb-utóbb valahogy visszakerült hozzánk a laszti, amit gyorsan megint elszórtunk, és futhattunk ismét vissza. A második félidőben a Vízműveknek öt hasonló jellegű helyzete is akadt, amiből eldönthették volna a mérkőzést, ám nem tették. Ugyan nem érdemeltünk pontot, azonban az ilyen mértékű helyzetkihagyások az esetek döntő többségében megbosszulják magukat, és ilyen formán lehetett volna esélyünk a döntetlenre, ám ezúttal ennek mégsem lett rossz vége a hazaiak szempontjából. Kapura való veszélyességünket jól mutatja, hogy az első igazi helyzetünket a 88. percben alakítottuk ki!

Lászka Balázs: Két fáradt együttes találkozójából az jött ki győztesen, aki higgadtabban tudta értékesíteni a helyzetét, illetve több pontos passzt tudott adni a mérkőzésen. Sajnos rajtunk kijött ez a szerda-szombat ritmus, mert nagyon enerváltan, nagyon fáradtan játszottunk, és szinte egyénileg sem tudnék senkit kiemelni az egész csapatból. A játék képe alapján, ha döntetlent értünk volna el, az is bravúrnak számított volna. Ez van! A hibákat kijavítjuk, az ilyen jellegű meccseket a jövőben meg kell nyernünk!

Véber György: Gratulálok a csapatomnak! Több góllal is nyerhettünk volna, de a lényeg a győzelem!


2020.08.23. (vasárnap) 17:00
1. forduló

ASR Gázgyár - 43. sz. Építők SK 2-1 (1-1)
Sujtás u., 110 néző; Vezette: Zám; Asszisztensek: Csete, Huszár

ASR Gázgyár: Schritt, Lóska (Cséka 71'), Balogh, Scheiber, Kovács (Kanyó 91'), Mankó, Fehér, Ivancsó, Czinege (Sergő 46'), Keresztessy (Nagy 46'), Balló
Edző: Lászka Balázs

43. sz. Építők SK: Berencsi, Hámory, Kmetykó, Maczinkó (Örkényi 58'), Gerhardt, Borgulya, Demeter, Szabó Zs. (Balazsin 77'), Mészáros, Stampf (Faragó 77'), Kocsis
Edző: dr. Hevesi Tamás

Gólszerzők: Fehér 32', Nagy 89' ill. Kocsis 44'

Hosszú idő, több mint öt hónap után végre újra, ráadásul zárt kapuk nélkül indulhatott útjára a bajnoki labda, immár a 2020/21-es szezon keretein belül. Ellenfelünket, a 43. sz. Építőket senkinek nem kell bemutatni, hiszen régóta "keserítjük" egymás életét, hol a BLSZ II-ben, hol a BLSZ I-ben, hol a dobogóért, hol hátrébb viaskodva. A félbeszakadt bajnokság nekik sem sikerült a legjobban, de akkor mit szóljunk mi? Most mindketten tiszta lappal futhattunk neki a következő kihívásnak. Egyik együttes háza táján sem történtek nagyobb változások, nálunk egy új igazolás, Kovács Patrik kezdett jobb-bekkben, de sérülés miatt hiányzott a BVSC-ből igazolt Boros Milán, és betegség miatt nem számíthattunk Szántó Danira, illetve már jó ideje Zubány Gabira sem. Az Építők hozzánk hasonlóan még állnak a Magyar Kupa budapesti selejtezőjében, szerdán a SZAC-ot múlták felül 11-esekkel, jövő héten pedig azzal a Vízművekkel játszanak majd, akikhez mi bajnokira megyünk. A négynapos ünnep miatt rendhagyó módon vasárnap délutánra tett meccset sok vendégszurkoló, míg a nagyjából egy időben zajló hazai Kerület mérkőzés miatt a szokottnál kevesebb hazai szimpatizáns tekintette meg. Az Építők igencsak váratlanul, pirosban lépett pályára.

5' Az Építők baloldali szöglete után balról-szemből, a 16-osunk előttről Maczinkó tekert a bal (hosszú) kapufánk elé, amiről az érkező Mészáros épphogy csak lemaradt, így kirúgás következhetett.

11' Az első tíz percben a vendégcsapat birtokolta jóval többet a labdát, így az ő akaratuk érvényesült, ezután kezdett csak kiegyenlítődni a játék képe. Ennek egyik első jeleként Balogh Peti ívelt előre a baloldalon Lóska Csabinak, aki a 16-osra belépve némileg vitatható módon földre került, de egyből ment is tovább, majd Fehér Kendéhez passzolt balra, aki beadott a kapu elé, ahonnan Balló Harold a bal (hosszú) alsó sarok mellé csúsztatott.

32' Ivancsó Dávid baloldali szögletére érkezett a kapuval szemben, jó ütemben Fehér Kende, aki kb. 9-10 m-en felugorva fejelt védhetetlenül a léc alá. 1-0!

39' A félidő végére besűrűsödtek az események! Fehér Kende küzdött meg a labdáért a bal oldalon, és tette be a 16-osra Keresztessy Tominak, aki élesebb szögből ellőtte azt a kapu előtt, majd kigurult a bal (hosszú) kapufa mellett.

41' Szabó tette ki a lasztit jobbra Borgulyának, aki a 16-osunk és az oldalvonal közöttről középre adott a kapunkkal szemben meglehetősen üresen érkező Kocsisnak, aki nagy szerencsénkre az átével után, kb. 11 m-ről a kapunk fölé lőtt.

43' Ezúttal Szabó passzolt be középre a jobb szélről Stampf irányába, aki jobbról-szemből, nem sokkal a 16-osunkon belülről a kapunk bal oldala felé lőtt, ami kipattant Schritt Martinról, és mielőtt odaért volna rá, Scheiber Bence inkább a biztosabbat választva kivágta onnan oldalra.

44' Jobb oldali szögletet végezhettek el a vendégek, és kis túlzással lemásolták a gólunkat: a kapunk elé beívelt labdát a középen tök üresen érkező Kocsis felugorva, kb. 4-5 m-ről a lécünk alá fejelte. 1-1.

51' Kovács Patrik adott be jobb oldalról a (jobb) hosszú kapufa elé Sergő Marci irányába, aki kissé kisodródva gyengén még kétszer is kapura tudta tenni azt, ám az Berencsiről szögletre csorgott.

53' Balló Haroldot vitatható módon, a bokáját nem kímélve szerelték a félpályánk jobb oldalán, ami után ugyan sikerült gólt rúgniuk, de azt les miatt érvénytelenítették.

56' Kisebb kavarodás után - aminek részeként a vendégek egy játékosa a 16-osunkon belül a földön feküdt - Demeter lőtt balról-szemből, a büntetőterületünkön belülről laposan a kapunk jobb oldala felé, amihez Schritt Martin kézzel hozzáért, és az így végül mellé csorgott a jobb kapufánkon túlra.

60' Kovács Patrik - Balló Harold - Kovács Patrik jobb oldali kombináció és beadás után a jobb (hosszú) kapufa magasságán kicsit túl érkező Lóska Csabi ért hozzá úgy (nem a legjobban) a labdához, hogy az a kapu előtt elszállva a bal (másik) kapufa mellett hagyta el a játékteret.

76' A második félidő legnagyobb Építők helyzete, rögtön kettő is: egy jobb oldalt előrúgott labdánkat nem tudta elérni Sergő Marci a felezővonalnál, aki egyben ki is repült az oldalvonalon túlra, így az egyedül maradt Mészáros vihette fel a játékszert, amit be is tett a 16-osunkra, ahol Schritt Martinnak előbb egy közeli jobbos lövést kellett hatástalanítania, majd ezek után szinte rögvest egy szemből érkező, szintén közeli Stampf lövésbe kellett ismét bravúrral belekapnia, és gurult ki így a labda jobbra, a kapunk mellé.

89' Cséka Krisztofer próbálta balról-szemből átcselezni magát az Építők játékosain, ami ugyan nem sikerült neki, de a labda Sergő Marcihoz került, aki balról, a 16-os sarkának környékéről laposan átjátszotta azt a másik oldal irányába, az ott üresen tartózkodó Nagy Robinak, aki szemből-jobbról, kb. 20-21 m-ről, a kapunak féloldalasan rádőlt az érkező lasztira, és parádés lövéssel bebombázta a bal (rövid) felső sarokba. Berencsi ugyan repült érte, ám odaérni nem tudott rá. 2-1! Jó eséllyel a forduló gólja, de a top háromban biztosan benne van.

93' Jobb oldali beadásunk után az ötös hosszú oldala elé eső labdát Ivancsó Dávid nem túl erősen kapura lőtte, amit Berencsi szögletre blokkolt.

A sportszerű és egyáltalán nem unalmas találkozó ránézésre egyenlő erők küzdelmét hozta. Mindkét együttes elsősorban a támadásokkal, azok felépítésének, befejezésének pontosságával állt hadilábon, a védekezésük viszonylag jól működött, de az látszott, hogy időre van még szükségük az "üzemi hőfok" eléréséhez. A döntetlen reálisabb lett volna, sőt, a második félidő nagyobb helyzetei alapján a vendégek álltak közelebb a győzelemhez, azonban ezúttal nekünk jött ki jobban a lépés, és egy mérkőzés végi, jól eltalált lövéssel sikerült megszereznünk a három pontot, ami egy jó bajnoki kezdés alapvető feltétele. Ennél kétségkívül több kell a szerdai, MUN SE elleni meccsen, ha fel akarunk kerülni a Magyar Kupa főtáblájára!

dr. Hevesi Tamás: Sajnos ebben a vereségben az én szerepem a legjelentősebb. A szerdai kupameccs után elengedtem a játékosokat a hosszú hétvégére, és már nem tartottunk több edzést. Ez nagyon meglátszott a csapaton. Lassan, körülményesen, enerváltan játszottunk végig. Ennek ellenére, ha a második félidő második felében a négy ziccerünk egyikét belőjük, akkor biztos nem vereség ennek a meccsnek a vége.

Lászka Balázs: Sajnos a heti kétmeccses terhelés rányomja a bélyegét a teljesítményünkre, mert ezt a mérkőzést is enerváltan, bátortalanul kezdtük! Az első 15-20 perc játék után volt egy-két biztató támadásuk, majd a 31. percben egy szögletet követően sikerült előnyt szereznünk. Azt viszont nem mondhatom, hogy ettől a csapat megnyugodott volna, mert ezután is alapvető hibákat követtünk el! Még a szünet előtt ugyancsak szögletből és óriási védelmi hibából egyenlített az ellenfél. A második félidőt valamivel szervezettebben, ötletes támadásokkal nyitottuk, de eredményre sajnos ez sem vezetett. Mindkét csapat előtt adódtak helyzetek - a 43. sz. Építőknek több -, és végül a mérkőzés hajrájában Nagy Robi egyéni villanása döntötte el a három pont sorsát! A három pont megszerzése volt a legfontosabb, a játékunk meg fog még javulni, mert tudunk ennél sokkal jobban is focizni! Gratulálok a csapatnak!

Az Építők holnapjának beszámolója: http://www.43szepitoksk.hu/blszi-1-fordulo-asr-gazgyar-43-sz-epitok-sk-21-11/