Beszámolók


2012.06.16., 15:00,
30. forduló

ASR-Gázművek MTE - Érdi VSE 2-4 (1-1)
Su
jtás u., 60 néző, Vezette: Rózsa J., Asszisztensek: Fehér M., Horváth E.

Gázművek MTE: dr. László, Käfer,  Kolena, Ugyan, Érdy, Bednárik, Németh, Katona, Völgyes, Cserti, Kaltenekker
Edző: Haász Sándor

Érdi VSE: Tóth, Ország (Füzy 71'), Jakab, Aradi (Gróf 66'), Riba, Mészáros, Horváth S., Havrán (Nika 54'), Ivacs, Skita, Horváth L.
Edző: Miskovicz Bálint

Gólszerző: Cserti 15', Katona 82' ill. Mészáros 28', Skita 52'+55', Jakab 62'

A szezon utolsó bajnoki mérkőzésén a már bajnok Érd gárdáját fogadtuk, hamisíthatatlan nyári körülmények között. A vendégek számára maximum már csak az okozhatott izgalmat, hogy Skita Tamás bebiztosítja-e a gólkirályi címet, illetve, hogy mindenki számára megfelelő játékidő jut-e. Számunkra a tisztes helyt állás volt a cél, és mindezek tekintetében a végén mindkét gárda elégedett lehetett.

9' A 16-osra jobb oldalról betörő Skita középre passzolt, amit Mészáros az ötösről laposan a kapunkba lőtt. A játkvezető lest ítélt.

11' Bal oldalról betették középre Mészárosnak, aki hosszan tolta meg maga előtt, így az addigra kiérő László Peti belevetődött a 7-8 m-es kísérletbe.

14' Jobboldali érdi beadás után Skita 6-7 m-es próbálkozását László Peti kiütötte.

15' A labdát felhozni igyekvő érdi védőnek szúrt oda Cserti Balázs, így sikerült elvenni tőle a lasztit, amire rástartolt, majd a kimozduló Tóth mellett balra elhúzva a rövid (bal) alsó sarokba passzolt. 1-0!

24' Aradi a 16-osunkról éppen kapu fölé lőtt.

28' Skita balról betört a 16-osra, majd nem sokkal az alapvonal előttről középre ívelt, ami pont átszállt László Peti és Kolena Norbi fölött, és a hosszún jó helyen érkező Mészárosnak már csak a szinte üres kapuba kellett továbbítania. 1-1.

29' Skita jobbról vitte rá a labdát kapusunkra, aki jó ütemben jött ki, és elakadt benne a labda.

34' Kaltenekker Ati kiugrás után egy-az-egyben állt Tóthtal szemben, de nem lőtt, hanem el akarta húzni a kapus mellett, aki belevetődött a kísérletbe.

43' Horváth László fejelte középre a bal oldalról betörő Skitának a lasztit, aki 10 m-ről kapura lőtt, de a hosszú alsóba tartó kísérletét László Peti vetődve remekül hárította.

46' Baloldali beadás után ismét Skita veszélyeztett közelről, de László Peti ismét beletudott vetődni a kísérletbe.

52' Skitának üresbe passzoltak a 16-osunk mezőnyfelé eső vonalának közepén, aki ezúttal nem hibázott, és egy lépés után 14 m-ről László Peti mellett laposan kilőtte a jobb alsót.1-2.

54' Skita ezúttal a kimozduló László Peti fölött szerette volna átemelni a labdát, de kapusnk még újjheggyel hozzáért, és az így lelassult játékszert Bednárik Misinek sikerült a gólvonalról elvinnie.

55' Mészáros jobb oldalt elfutott, majd kissé befele húzott és laposan középre adott, ahol az érkező Skita az ötösről könnyedén a hálónkba lőtt. 1-3.

62' Ország 16-osunk (az ő szempontjukból) jobb oldali csücskétől végezhetett el szabadrúgást, amit a középen 7-8-en álló Jakab Árpád Käfer Zsombinál magasabbra ugorva a jobb felsőnkbe fejelt. 1-4.

65' Megint csak Skita hozta kapusunkra bal felől a labdát, de kapusunk a mellette elhúzni kívánt lasztiba belevetődött, a róla kipattanót meg Skita fordulásból oldalhálóba lőtte.

82' A kitámadó vendégcsapatot lekontrázva Cserti Balázs húzott el a bal oldalon, majd a 16-osnál középre gurított, ahol az érkező Katona Marlon 10 m-ről laposan a bal alsóba tekert.

88' Skita ezúttal a bal alsó sarkunkat kínálta meg, és nem sokat tévesztett.

91' Cserti Balázs előkészítését Kaltenekker Atik fölétekerte.

Ha sarkítanánk a dolgot; a találkozó egy László Peti - Skita Tamás párviadallá "egyszerűsödött". A vendégek 8-asa rengeteg helyzetet kihagyott, társai alapvetően rá játszottak, hogy bebiztosítsa a gólkirályi címet, ami két góljával sikerült is neki, így összesen 20 találatot jegyzett a szezonban (Gratulálunk Neki!). A mi oldalunkon értelemszerűen László Peti teljesítménye emelkedett ki, aki parádés napot fogott ki. Két kontra segítségével két gólt is sikerült szereznünk, így elmondhatjuk, hogy az eddigi eredményekhez képest viszonylag szépen zártuk a bajnokságot, és búcsúztunk az NB III-tól. A nyáron nagyon sok változás várható, de ezekről a maga idejében a hírek menüpont alatt lesz tájékoztatás. Mindenkinek kellemes nyarat és jó pihenést kívánok!

HAJRÁ GÁZ!


2012.06.09. 17:00
29. forduló

Sárisápi Bányász SE - Gázművek MTE 4-1 (2-0)
Tatabánya, Erőmű pálya, 50 néző, Vezette: Pillók, Asszisztensek: Krámli, Kanyár

Sárisápi Bányász SE: Farkasdi (Ténai 59'), Bukovecz, Kuti, Győri, Módi, Antal, Darabos, Járóka, Simon, Szabó, Bozsik
Edző: Bozsik József

Gázművek MTE: Kovács L., Käfer, Nagy (Németh 86'), Kolena, Ugyan, Bednárik, Árpád, Katona, Völgyes, Cserti, Kaltenekker (Érdy 84')
Edző: Haász Sándor

Gólszerző: Simon 37'+43'+78' (a másodikat 11-esből), Bozsik 81' ill. Cserti 58'

A Sárisápi Bányász néven játszó együttes valójában a Tatabánya második csapata, és főként olyanok játszanak benne, akik az elsőbe nem férnek be.

1' A hazaiak bal oldalról középre passzolt labdáját kivágtuk szögletre.

2' A szögletet a rövid oldalon kapura csúsztatták, de a középre tartó labdát Kovács Lehel vetődve ki tudta ütni.

4' Simon a jobbösszekötő felől érkezett a 16-osunkon belülre, majd laposan megcélozta a hosszú (jobb) alsót, ám Kovács Lehel vetődve hárítani tudott.

17' Sárisápi akció következtében jobb oldalról bejutnak a 16-osunkra, majd 8-9 m-ről visszahúzva kapura lőttek, ami nem sokkal ment mellé.

31' A hazaiak támadója Nagy Atit megkerülve középről becselezte magát a 16-osunkra, de szerencsénkre végül Kovács Lehel kezébe ívelt.

36' Simon két gyors passz után Kovács Lehellel találta magát szemben, ám 10 m-ről rálőtt lapos kísérlete nem sokkal a hosszú sarok mellett elhagyta a játékteret.

37' A helyzet után a kírúgást rögtön visszalőtték, és kiugratták vele a jobb oldalt ezúttal is üresen elfutó Simont, aki a 16-on belülre érve a kimozduló Lehel mellett laposan a hosszú alsóba lőtt. 1-0.

41' Az ezúttal bal oldalról betörő hazaiak támadója rávezette a lasztit a kimozduló Lehelre, majd elhúzta mellette, aki - a III. Kerület elleni mérkőzéshez szinte megegyező módon - eldőlve kitette a kezeit a csatár elé, amiben az elesett. Kiállítás és 11-es. A kapuba - cserekapusunk nem révén - az előző hetihez hasonlóan Käfer Zsombi állt.

43' A bűntetőt Simon a jobbra vetődő kapusunktól ellentétetesen a bal alsóba lőtte. 2-0.

58' Árpád Peti elfutott a bal oldalon, majd a 16-os előttről a középen befutó és egy ütemmel védőjénél előbb odaérő Cserti Balázshoz passzolt, aki közelről higgadtan laposan a kapu közepébe lőtt. 2-1!

65' Szabó szöglet után jobbról kb. 17-18 m-ről a hosszú kapufa mellé tekert.

69'+71' A meginduló Cserti Balázs ellen kétszer is szabálytalankodtak; egyszer nem sokkal a 16-os előtt, egyszer azon belül. Szabadrúgás vagy bűntető érdekes módon egyikért sem járt, pedig a két eset közül legalább az egyik bizonyosan szabálytalan volt.

72' Nagy Ati kb. 25 m-ről elvégzett szabadrúgását a nemrég becserélt Ténai a jobb alsó előtt rádőlve hatástalanította.

74' Simon jobb oldali betörése után kb. 11 m-ről viszonylag éles szögből fölélőtt.

76' Jobb oldali sárisápi szögletbe a röviden beleértek, ami Käfer Zsombi felett átpördülve a bal alsónk felé húllott, ám az ott álló Bednárik Misi kifejelte azt.

77' Käfer Zsombira vezették rá a labdát a bal oldal felől, majd át akarták emelni kapusunkat, aki még újheggyel beleért, és az így lelassult lasztit a visszafutó Nagy Attila a gólvonalról kifejelte.

78' A hazaiak jobb oldalt ívelték fel a labdát, majd átvétel után visszafele gurítottak a 16-os mezőnyfelé eső vonala felé, ahol 12-13 m-en érkezett (ismét) Simon és laposan a jobb alsónkba helyezett. 3-1.

81' Bozsik szinte a középvonaltól végigrobogott, és 20 m-ről a jobb alsónkba bombázott. 4-1.

83' Käfer Zsombi egy 10 m-ről, visszahúzás után kapura tett labdát kapusokat megszégyenítő módon vetődve ütötte ki a jobb sarokból.

91' Jobb oldali hazai betörés után ippeg a jobb alsó sarkunk mellé tekertek, majd a következő támadásból egy jobbról középre tett labdára vetődött ki Zsombi, ezzel megakadályozva az ötödik hazai gólt.


2012.06.02. 17:00
28. forduló

Gázművek MTE - III. Kerületi TVE 1-7 (0-3)
Sujtás u., 200 néző, Vezette: Demeter, Asszisztensek: Czerovszki, Bíró Zs.

Gázművek MTE: dr. László, Käfer, Nagy, Kolena, Ugyan (Németh 75'), Bednárik, Árpád, Sontra, Katona, VölgyesKaltenekker
Edző: Haász Sándor

III. Kerületi TVE: Garai, Moczó (Böde 73'), Horváth G., Kovács, Nyilasi, Dóczi (Kárpi 85'), Örmény, Kocsis B. (Dékány 63'), Kocsis M., Kaszai, Horváth L.
Edző: Varga László

Gólszerző: Nagy 75' ill. Kocsis B. 3', Horváth L. 38'+41', Kaszai 63'+70' (az elsőt 11-esből), Böde 81'+87'

2' Árpád Peti húzott befelé a jobb oldalról, és jó 25 m-ről lövésre szánta el magát, ami középre a léc alá tartott, de a visszalépő Garai még fölé tudta ütni szögletre.

3' Horváth Leventét indították jobb oldalon a vendégek, akivek Käfer Zsombi próbált lépést tartani. Horváth elfutott a 16-osunk jobb oldaláig, majd 10 m-re a kapunktól a szöget záró László Peti mellett átpasszolta a hosszúra, az ott érkező Kocsis Balázs pedig az üres kapunkba lőtt. 0-1.

15' A Kerület bal oldalról átívelt a hosszúra, ahonnan 10 m-ről fejelni tudtak. A labda elakadt László Petiben, az ismétlés Kolena Norbin csorgott le, végül Katona Marlon vágta ki a gólvonalról.

20' Kaszai tört be balról a 16-osunkra, és kb. 12 m-ről rátűzte a rövidre, László Peti azonban lábbal hárítani tudott.

24' Kaszai 25 m-es próbálkozását László Peti húzta mellre.

36' Örmény húzott el a jobb oldalon, majd befele húzva szemből rávezette a lasztit László Petire, azonban lövés helyett túl önzetlenül balra passzolt, azt pedig ki tudtuk vágni.

38' Az első kapott gólunkhoz kísértetiesen hasonló szituáció során ezúttal Moczó húzott el a jobb oldalon, a passzt pedig Horváth Levente értékesítette. 0-2.

41' Valószínűleg a mérkőzés legszebb gólja, legalább is Kerület részről: Horváth Levente kapott jobbról középre passzt kb. 30 m-re a kapunktól, és átvétel nélkül, egy laza bokamozdulattal a labdához érve átemelte a kissé kint álló László Petit. Ilyen gólokért érdemes meccsre járni, kár, hogy mi kaptuk. 0-3.

45' Középről, 25 m-ről megeresztett erős Kerület lövést tolt ki Laci Peti a jobb alsóból.

56' Kerület kontra eredményeként 10 m-re a kapunktól komoly gólhelyzetben sikerült luftot rúgniuk, így szerencsére ekkor még nem a labdát kellett keresnünk a hálónkban, hanem a kék-fehéreknek egy lábat az Auchan parkolóban.

57' Kocsis Máté húzott be jobbról, és a 16-osról bombázott a kapunkra, amit László Peti fölnyúlva kiöklözött.

61' Katona Marlon labdavesztése után Horváth Levente vezette rá a lasztit László Petire, aki eldőlt balra és lefektette a kezét, Horváth elment volna mellette, de nagyjából kapusunk kézfejében még elbotlott. 11-es, kiállítás. Cserekapusunk nem lévén Käfer Zsombi vette át a piros mezt.

63' A 11-est Kaszai laposan a kapu közepébe rúgta, a balra mozduló Käfer Zsombi lábbal visszanyúlva még majdnem hozzáért. 0-4.

65' Käfer Zsombi a bal kapufánál fölétolta a Kerület rövidre tartó lövését.

66' Kaltenekker Ati távoli lövését Garai rádőlve fogta.

70' Dékány félpálya közeli szabdrúgásából Kaszai indult meg a bal oldalon, majd rávezette Käfer Zsombira és eltekerte mellette a hosszú (bal) alsóba. 0-5.

71' A Kerület középtávoli lövését Käfer Zsombi kapu fölé tenyerelte.

75' Nagy Ati kb. 35 m-ről átívelte a kelleténél kijjebb álló Garait. Remek egyéni észrevétel és megmozdulás! 1-5!

81' Böde a 16-osunk mezőnyfelé eső vonalának jobb oldalánál tisztára játszotta magát, és a jobb alsónkba tekert. 1-6.

83' A 16-osunk bal oldaláról ezúttal épphogy fölé tekerték.

86' Németh Pisti kb. 30 m-es lövését Garai a labdára rádőlve védte.

87' Kaszai jobb oldalra ívelése után Bödéhez került a labda, aki védőnik közt betőrve laposan kapura lőtt, Käfer Zsombi lábbal hozzáért, de továbbcsorogva az begurult a hálónkba. 1-7

90' Bal oldali Kerület középre adást Käfer Zsombi kivetődve öklözve hatástalanított.

 

A Kerület beszámolója honlapjukon megtalálható: http://3keruletitue.atw.hu/

 

HAJRÁ GÁZ!!!


2012.05.27., 17:00
27. forduló

Budafoki LC - Gázművek MTE 5-2 (2-1)
Promontor u., 100 néző, Vezette: Szanyi, Asszisztensek: Ember, Vad A.

Budafoki LC: Imre, Varga, Horváth (Micskó 84'), Kovács, Fábián, Nagy, Havlik, Nurgali (Kozma 84'), Csabai, Czimmermann (Péter 73'), Markovics
Edző: Schróth Lajos

Gázművek MTE: dr. László, Käfer, Nagy, Kolena, Ugyan (Németh 60'), Árpád, Sontra (Bednárik 55'), Katona, Érdy, Kaltenekker, Cserti
Edző. Haász Sándor

Gólszerző: Czimmermann 12'+57', Markovics 23'+80' (a másodikat 11-esből), Havlik 90' (11-esből) ill. Kaltenekker 35', Érdy 55'

12' A budafokiak bal oldalról betörtek a 16-osunkra, majd 12-13 m-ről közepes erővel megcélozták kapunk hosszú (bal) sarkát. A lövést László Peti vetődve kiütötte, csak sajnos középre, így az üresen érkező Czimmermann kb. 10 m-ről laposan a kapu közepébe lőtt. 1-0.

23' A védelmünk eltolódott az ő szempontjukból jobbról támadó hazaiak felé. Nagyjából a 16-os mezőnyfelé eső vonalának síkjában középre passzolták az üresen álló emberüknek, aki visszatette azt a befelé mozgó Markovicsnak, aki egy-az-egyben a kimozduló László Peti mellett 12-13 m-ről a jobb alsó sarokba lőtt. Csiki-csuki játék. 2-0.

35' Ellentámadás után megindultunk a jobb oldalon, a budafokiak nem tudták szerelni Kaltenekker Atit, aki a kapura szemből érkezve közvetlen a 16-os előttről nemes egyszerűséggel bebombázta a lasztit a rövid (bal) felső sarokba. 1-2!

36' A piros-feketék veszélyes támadását és  kb. 13 m-es lövését sikerült végül a 16-osunkon belül a védelmünknek blokkolnia.

Bosszantó, hogy a Budafok nulla helyzetből, két védelmi megingásunkból tudott bő tíz perc alatt két gólt szerezni.

51' A budafokiak jobb oldali támadása után 12-13 m-ről kapu lőttek. A labda László Peti mellett elment, de Kolena Norbi a gólvonal előtt még kitudta azt rúgni.

54' A hazaiak ismét lerohanták a középpályánkat, majd balról középre passzoltak, ahol a lendületből érkező Czimmerman kissé flegmán alápörgetve próbált 14 m-ről a kapunkba továbbítani, de a vetődőfélben lévő László Peti még tenyérrel visszanyúlva bele tudott kapni a lasztiba.

55' Érdy Marci üresen kapta a labdát a bal oldalon legalább 30 m-re a kaputól, majd gondolt egyet és kapura ívelte azt, amire a kissé kint álló Imre egyátalán nem számított, hátrálva ugyan még beletudott ütni a léc alá tartó lasztiba, de csak beljebb tudta segíteni. Szemfüles és szép gól. 2-2!

57' Nem sokat váratott magára a válasz. Sajnos ismét lenullázták a középpályánkat és védelmünket. Balról középre betörve Czimmermann 13-14 m-ről kilőtte a jobb alsónkat. 3-2.

79' Cserti Balázs kapott kiugratást védőjével a nyakán a 16-os jobb oldala előtt pár méterrel, a labdát a hosszú felé vive elment Imre mellett, de a jobb oldali kapufa előtt nem sokkal az őt végig kísérő védője bevetődött és Balázs a labdával együtt földrekerült, majd a hazaiak valahogy tisztáztak. Láttunk már ilyenért 11-est...

80' Közvetlen a helyzetünk után ismét kitudott ugrani a Budafok, László Peti mellett már elvitték a labdát, de Érdy Marci odarúgva még hatástalanítani tudta a támadást, azonban Szanyi ezt a megmozdulást már 11-esnek és egyben kiállításnak látta. A bűntetőt Markovics a jó irányba vetődő László Peti mellett a kapu ba oldalába rúgta. 4-2.

89' Az utóbbihoz hasonló helyzet, azzal a különbséggel, hogy László Petit még nem mattolták, és Nagy Ati egy remek becsúszással bele tudott lépni a bal kapufánktól nem messze eső próbálkozásba.

90' Ezúttal baloldalon indítottak a hazaiak: Nagy Ati egy ütemmel lemaradt az ellenfél csatáráról, és utána futva már csak szabálytalanul tudta megállítani nem sokkal a 16-oson belül, amiért Szanyi ismét bűntetőt adott, amit Havlik lőtt a kapunk jobb oldalába. 5-2.

Sajnos ezen a mérkőzésen az amúgy sem túl biztos lábakon álló védelmünk és védekező középpályánk rossz napot fogott ki, amit a gyors, sokat futó budafokiak kíméletlenül kihasználták.


2012.05.19., 11:00
26. forduló

Gázművek MTE - Soroksár SC 0-4 (0-1)
Sújtás u., 70 néző, Vezette: Bereczki, Asszisztensek: Bánki, Tamássy

Gázművek MTE: dr. László, Bednárik, KatonaNagy (Kemenár 63'), Kolena, Käfer, Sontra, Völgyes (Ugyan 75'), Árpád, Kaltenekker (Kovács T. 62'), Cserti
Edző: Haász Sándor

Soroksár SC: Gerstenbrein, Vass, Pandur, Mészáros, Vasas (Kovács 80'), Csepregi, Gáspár, Kocsis, Kiss, Mohos (Balogh 55'), Tőkés
Edző: Váczi Dénes

Gólszerző: Csepregi 12' (11-esből), Pandur 47', Balogh 60', Kiss 71'

2' Jobboldali Soroksár beadás után kirúgnánk a labdát mezőnybe, azonban az a 16-osunkon elakadt, és az ott álló Kiss nem sokkal tekert a bal felső sarkunk mellé.

9' Cserti Balázsnak sikerült kilépnie egy passz után a 16-os mezőnyfelé eső vonalának bal oldalán, majd rávezette Gerstenbreinra, de közben az egyik soroksári védő hátulról kissé koccolta, végül Balázs lövését a kapus védte. Bereczki nem adott 11-est.

12' Teljesen ártalmatlan szituációban Nagy Attila kicsit koccolta a vendégek játékosát a 16-osunk bal oldalán, de ezért már 11-est adott a spori... Csepregi magabiztosan az ellenkező irányba vetődő László Petitől nem zavartatva laposan a bal alsó sarkunkba lőtte a labdát. 0-1.

18' Gáspár jobboldali beadását szerette volna a középen üresen álló Tőkés 9-10 m-ről kapásból kapura zúdítani, azonban szerencsénkre nem találta el jól, és a "besült" lövés László Peti kezei közé pattogott.

20' Pandur kb. 35-40 m-ről megeresztett életerős lövése nem sokkal vágódott a kapunk fölé.

24' A magát üresbe játszó Csepregi baloldali, 14-15 m-ről kapura tett lövését László Peti öklözte ki a rövid kapufánál.

42' Käfer Zsombi 30 m-ről, középről életerős lővássel kínálta meg Gerstenbreint, de a középre, léc alá tartó lövést a kapus fölé tudta ütni.

45'+1' Kaltenekker Ati a 16-os mezőnyfelé eső vonalának jobb oldaláról lapos lövést eresztett meg a bal alsó sarokba, amit Gerstenbrein vetődve szögletre ütött.

46'+47' Soroksár ellentámadás végén László Peti mellett elhúzták a labdát, majd 10 m-ről a szinte üresen álló kapu közepe felé lőtték félmagasan, ám a visszarohanó és gólvonalon álló Bednárik Misi egy bravúros vetődéssel felsőkapufára térítette azt, ahonnan fölépattant. A szögletet követően a laszti a 16-oson ippeg belül álló Pandur elé került, aki ráfordulva bal alsó sarkunkba lőtt. László Peti már nem ért le. 0-2.

54' Kocsis 12 m-es rövidbe tartó lövését László Peti kiöklözte.

60' Balogh a 16-osunkon átfűzte magát Nagy Attilán és Bednárik Misin is, majd a vele farkasszemet néző László Peti mellett 12 m-ről nyugodtan a jobb alsó sarokba gurított 0-3.

71' Kiss 25-30 m-en üresbe kapta a labdát a bal oldalon, majd öles léptekkel megindult a kapunk felé, és László Peti mellett 14 m-ről laposan a bal alsó sarkunkba lőtt. 0-4.

74' Katona Marlon balról középre adott a kapu elé, ahol a hosszún érkező Cserti Balázs védője szorításában 9-10 m-ről felsőkapufát talált, ahonnan az kipattant az alapvonalon túlra.

78' Baloldali lapos Soroksár középre adást László Peti kivetődve fogta meg.

90' Tőkés 16 m-es, jobboldal felöli lövését László Peti vetődve kiöklözte.

Úgy látszik a Soroksár ellen 0-4-re vagyunk hitelesítve, hiszen az idei harmadik találkozónk ért véget ilyen eredménnyel.


2012.05.12., 17:00
25. forduló

Százhalombattai LK - Gázművek MTE 1-1 (1-0)
Százhalombatta, 40 néző, Vezette: Rácz, Asszisztensek: Sörös, Illés

Százhalombattai LK: Nagy E., Herczog (Henrik 68'), Csizmadia, Hajdu, Károlyi (Tancsik 39'), Pregitzer V., Pregitzer G., Burián (Vargyas 60'), Nagy G., Kupi, Móra
Edző: Kiss József

Gázművek MTE: dr. László, Käfer, Kolena, Nagy, Bednárik, Katona, Sontra, Völgyes, Árpád, Kaltenekker (Kovács T. 73'), Cserti
Edző: Haász Sándor

Gólszerző: Nagy G. 16' ill. Cserti 68'

Már szombat reggel lehetett tudni, hogy a mérkőzés közben fogja elérni a vihar Százhalombattát. Bíztam benne, főként ez indokolja, hogy a kezdőszípszó elhangzásakor miért csak 40-en (annak is a harmada Gázművek szimpatizáns) ülnek a lelátón egy közel húszezeres településen. Ráadásul pár éve megnyerték az NB III. Duna csoportját. Ám sajnos csalatkoznom kellett, amikor a főrendező kérdésemre válaszolva azt mondta, hogy még sokan is vannak. Szomorú... és jól mutatja miért tart ott a magyar futball, ahol. A vihar "természetesen" a kezdésre meg is érkezett erős széllel, ami a csontszáraz, pályát körülvevő futópálya salakját időnként homokviharszerűen megemelve "kellemes pillanatokat" okozott a kispadok környékén tartózkodóknak. Értelemszerűen a szél nem könnyítette meg a játékosok dolgát, főleg, ha szembe kellett játszani vele, ahogy nekünk az első félidőben. Ez főleg a kirúgások utáni helyezkedésnél és a kiugratásoknál volt szembeötlő.

2' A hazaiak jobboldali beadása után a hosszún laposan kapura tudták tenni a labdát, ami a jobboldali kapufánknál álló védőnk érintésével éppen kapu mellé ment (valószínűleg, ha nem ér bele kapufa lett volna). A baloldali szögletet középen kb. 7 m-ről a hosszú sarkunk mellé fejelték el.

4' Árpád Peti kb. 25 m-ről kicsivel kapu fölé lőtt.

6' Baloldali Batta szabadrúgás 30 m-re a kapunktól. Az erős löket a hosszúnál mellément.

16' A sárga-kékek jobboldalon vitték fel a labdát, majd bepasszolták a 16-osunk mezőnyfelé eső vonalának jobb oldali előterébe, ahol az üresen álló Nagy átvétel után kb. 19 m-ről laposan a bal alsónkba tekert. 1-0.

21' Móra közel azonos helyről, ahonnan Nagy a gól rúgta kapura durrantott, amit László Peti eldőlve oldalra öklözött.

27' A Százhalombatta jobboldali beívelését kb. 10-11 m-ről, középről fölé fejelték.

29' Leindítottak bennünket a középpályán, amire László Peti kimozdult a kapujából, aki fölött megpróbálták a 16-os vonaláról átemelni azt, de szerencsénkre nem sikerült túl jól az emelés, így Peti felugorva letudta húzni.

32' A félidő helyzetét mi hagytuk ki, amikor Cserti Balázst ugarattuk ki középen, és miután majdnem 30 métert vitte a labdát kb. 9 m-ről megpróbálta ellőni Nagy mellett, de a kapus belevetődött a próbálkozásba.

45' Cserti Balázst ismét kiugrattuk, de Nagy egy ütemmel előbb ért oda.

A nagy helyzetünkön kívül két-három távoli lövésünk akadt, amik ráadásul középre is tartottak, így túl nagy gondot nem okoztak a hazaiak kapusának. Nálunk László Petinek kellett többször utolsó védőként kirohannia a kapujából, és takarítania az ellenfél elől.

47' Baloldali Batta szögletbe pördítettek bele középen, a bal felsőbe tartó labdát László Peti vetődve kiütötte.

50' Nagy kavarodást okoztunk a sárga-kékek kapuja előtt, de sajnos háromszor sem sikerült kapura lőnünk a labdát.

52' Jobboldali élesen belőtt lapos beadásra vetődött ki László Peti a röviden, és ütötte el.

54' Sontra Gabi kb. 30 m-ről próbálkozott, de lövése jobb oldalon a kapu mellé szállt.

57' Bal oldali hazai beadást 8-9 m-ről üresen szerencsére úgy fejelték a földre, hogy a labda László Peti kezébe pattant.

66' Völgyes Márk 18 m-ről meglőtt próbálkozása megpattant és így ment kapu fölé.

67' Az előre húzódott Kolena Norbi baloldalról, 25 m-ről, kiszorított szögből váratlanul a rövidet célozta meg, ám Nagy résen volt és kiöklözte azt.

68' Katona Marlon jobboldalról ívelte be a labdát Cserti Balázsnak a kapu elé, aki előtt felpattant az, majd maga elé tette és ezzel párhuzamosan a védője lépéshátrányba került, majd a kimozduló Nagy fölött 7-8 m-ről a hálóba emelt. 1-1!

72' Jobboldali Batta beadás után középen gyengébben kapura lőttek, amit László Peti kiöklözött pont a nem sokkal előtte tartózkodó Katona Marlonra, akiről épphogy a jobb kapufánk töve mellet gurúlt ki a labda szögletre.

77' Akár a győzelmet is megszerezhettük volna, amikora a nemrég beállt Kovács Tomi baloldalról középre tett labdáját Árpád Peti átvette, majd 17-18 m-ről a bal alsó felé lőtte, csakhogy Nagy még bravúrral vetődve el tudta érni a próbálkozást.

A Százhalombatta elleni hazai 3:3 után ismét ellenük tudtunk pontot szerezni, ezzel egy kereken fél szezonos vereségsorozatot zártunk le. Egyben ez volt az első idegenbeli pontunk is.


2012.04.28., 17:00
23. forduló

Lindab-Törökbálinti TC - Gázművek MTE 5-2 (0-1)
Törökbálint, 130 néző, Vezette: Reinicz, Asszisztensek: Csáki, Zorinácz

Lindab-Törökbálinti TC: Kovacsics, Kollár, Orbán, Zimon (Horváth 89'), Héray (Csintalan 46'), Lajer, Bukovec, Bábik, Kovács, Elmájer (Antal 63'), Sipos
Edző: Sebők Vilmos

Gázművek MTE: dr. László, Bednárik (Kovács T. 81'), Nagy, Kolena, Ugyan, Käfer, Árpád, Sontra, Kemenár (Varjasi 46'), Völgyes (Németh 72'), Cserti
Edző: Farkas István

Gólszerző: Bábik 62'+71' (az elsőt 11-esből), Lajer 64', Kovács 82', Csintalan 89' ill. Árpád 22', Cserti 48'

A Törökbálint elleni találkozó két okból is érdekesnek ígérkezett számunkra. Egyrészt ellenük szereztük meg eddig egyedül a három pontot, másrészt télen hozzájuk igazolt tavalyi legeredményesebb játékosunk; Elmájer Tibor, akihez az őszi győztes gól is fűződik. A pálya talaja kemény volt, és számos "harapásnyom" is éktelenkedett rajta.

1' Törökbálinti kiugaratás után László Peti épphogy elérte Bukovec előtt a 16-os vonalánál a labdát.

22' Völgyes Márk jobb oldalon meglódult , majd a kaputól 23-24 m-re befelé húzott, és középre passzolt a 16-os vonalának előterébe, ahol az üresen tartózkodó Árpád Peti 18 m-ről belsővel kapura lőtt, amely a bal alsó sarokban kötött ki. Kovacsics hozzáért, de kiütni nem tudta. 0-1!

29' Orbán 21-22 m-ről elvégzett szabadrúgása telibe találta a bal felső lécünket, a kipattanón meg szerencsénkre túlfutottak.

34' Jobboldali hazai szöglet után egyik játékosunk kézzel ért bele a kapu felé tartó lövésbe, de szerencsére a játékvezető és a partjelző nem látták.

39' Az előrehúzódó Kolena Norbi baloldalon felpasszolta a labdát Árpád Petinek, aki védőjét lerázva oldalról kapura húzott, majd 8 m-ről laposan kapura lőtt, de Kovacsics lábbal hárított.

44' A törökbálinti csatár Bednárik Misit otthagyva, Nagy Attilával versenyt futva bal oldalról kapura tört, a kimozduló László Peti kb. 14 m-en fél ütemmel előbb belevetődött a kiugratásba.

Az első félidőben végre jó volt látni, hogy az ellenfél nyomasztó mezőnyfölénye helyett egyenlő partnerek tudtunk lenni.

46' Baloldali Törökbálinti szögletre László Peti rosszul jött ki, de szerencsére az üres kapu fölé fejeltek.

47' Jobboldalról Bednárik Misi betudott tőrni a 16-osra, azonban 14-15 m-ről, az alapvonal mellől nem tudott pontosan középre adni.

47' Baloldalról átívelték a labdát a 16-os vonalának jobboldalánál álló Bábikhoz, aki 22 m-ről nem sokkal lőtt fölé.

48' A középen felívelt labdánkat Zimon próbálta visszafejelni, ehelyett azonban kb. 30-35 m-en hátracsúsztatta, amire Cseti Balázs csapott le, és kapura törve, majd Kovacsics mellett elhúzva a visszzarohanó védők mellett a rövid alsóba gurított. 0-2!

61' Bábik a 16-osunk középvonalának jobboldaláról ellőtte a jobb alsó (hosszú) kapufánkat, a kipattanót pedig menteni tudtuk.

62' Egy kissé hosszúnak tűnő hazai kiugartása mozdult ki László Peti a bal kapufánktól kijjebb kb. 6 m-re, amely végül majdnem elhagyta az alapvonalat, de a törökbálinti csatár talán még elérte volna, és elhúzott Peti mellett, aki közvetlen az alapvonal előtt visszacsúszva elbuktatta a hazaiak játékosát, ezért Reinicz 11-est adott. A 11-est Bábik a másik irányba mozduló Peti mellet a bal alsóba rúgta. 1-2.

64' Lajer jobbról laposan kapura lőtt labdája a rövid oldalon az ötösön kissé megpattant egy fűcsomón, amely az azt éppen fogni kívánó László Peti kezei közül kigurúlt, és a hosszú alsóba csorgott. 2-2.

71' Az üresen álló Bábik a kapunktól jó 25 m-re passz után rüszttel ráborított a labdára, amely védhetetlenül vágódott pontosan a jobb felső sarkunkba. Hatalmas gól volt. 3-2.

76' A Kolena Norbit lefutó törökbálinti csatár a 16-os előttről a kimozduló, majd visszahátráló László Peti kezébe emelt.

76' A baloldalon elhúzó, majd betörő Bukovec a 16-osunkon belülre érkezve a hosszú felső sarkunk felé ívelt, amely épphogy mellé tekeredett.

78' Az előzőhöz kísértetiesen hasonlító szituáció, csak ezúttal Bukovec a hosszú kapufánk töve mellé durrant.

82' Az előreívelt labdát a feljebb tolódott védőink között befutó Kovács kapusunk előtt érte el, és mellette 10 m-ről a rövid alsó sarokba lőtt. 4-2.

84' Jobboldali törökbálinti elfutás után a középre lőtt labdát Nagy Attila hatástalanította remekül.

89' A baloldalon elfutó Kovács középre adott, és az így Csintalan elé érkezett labdát a hazaiak 10-ese 12-13 m-ről kapásból, levegőből nagy erővel a pontosan a jobb felső sarkunkba lőtte, úgy hogy a felsőléc alja verte be. Ez is hatalmas gól volt. 5-2.

92' A kapunkra ível labdába Bábik 12-13 m-en belecsúsztatott, de az irányt változtatott labdát László Peti nagy vetődéssel ki tudta ütni a bal felső sarokból.

Bosszantó és fájó vereséget szenvedtünk. A Törökbálint a második félidőre érezhetően nagyobb erőket mozgosított, de lehet ez is kevés lett volna, ha László Peti nem fog ki sajnos rossz napot, így viszont 10 perc alatt meg tudták fordítani a találkozót a hazaiak, igaz ehhez az is kellett, hogy két olyan gólt rúgjanak, amely valószínűleg benne lenne a Duna csoport hétvégi gólösszefoglalójának három legszebb találata között, és amilyen lövésekből 10-ből 9-szer a labdaszedőnek kellene visszahozni a labdát a szomszédos kerületből. A második félidőben annyi esemény történt, ami máskor három találkozóra is elég lenne, és amelyben ismét elfáradtunk, így a koncentráció is nagyban csökkent. Ekkora különbség nincs a két csapat között.


2012.04.14., 16:30
21. forduló

Pénzügyőr SE - Gázművek MTE 4-0 (0-0)
Pasaréti út, 80 néző, Vezette: Farkas, Asszisztensek: Gelb, Sarlak

Pénzügyőr SE: Hajdu, Mayer, Szikes, Sokolowski, Nemes, Meggyes, Moldován (Varga-Sebestyén 37'), Somogyi (Bíró 65'), Balázs (Tóth 80'), Kozarek, Lőrinczy
Edző: Vatai Attila

Gázművek MTE: dr. László, KäferNagy, Kolena, Ugyan, Árpád, Sontra, Katona (Keresztesi 15' (Juhász 46')), Völgyes (Kovács 72'), Vitok, Kaltenekker
Edző: Farkas István

Gólszerző: Varga-Sebestyén 53', Szikes 68' (11-esből), Kozarek 80', Lőrinczy 87'

7' Lőrinczy kapott labdát jobb oldalon, a kapunktól 25 m-re, majd a 16-osra érve megkerülte Ugyan Robit, és 15 m-ről kapura lőtt, amibe még éppen belenyúlt Käfer Zsombi, és így ment nem sokkal a bal kapufa mellett szögletre.

11' László Peti egy beívelés hatástalanítása során letarolta Katona Marlont, akinek felszakadt a szája, ezért korházba kellett vinni, ahol későbbb több öltéssel összevarták azt.

38' Kb. 23 m-ről kapura tett, bal alsó sarkunk felé tartó lövésre dőlt rá László Peti, akiről kipattant, de utánaugorva még rá tudott vetődni.

42' Lőrinczy körülbelül ugyanonnan, ahonnan korábban, ismét megkerülte Ugyan Robit, majd kapura tekert, de szerencsénkre a jobb (hosszú) felső sarok felé lőtt labdája kicsivel fölé szállt. Ez volt a félidő helyzete.

A Pénzügyőr főként az első 25 percben rendre a jobb oldalunkon probálkozott, de beadásaik nem voltak elég pontosak, általában László Peti kimozdulva hatástalanította őket. Előfordult, hogy kiugratással probálkoztak, ám ezekre kapusunk szintén jól jött ki.

51' Bal oldali Pénzügyőr támadás eredményeként az éles szögből középre tett labdába László Peti kidőlve beleütött, ami így irányt változtatott, és ki tudtuk vágni.

53' Bal oldali, alapvonalunkhoz közeli bedobás után az első félidőben becserélt Varga-Sebestyén elé pattant a labda a 16-osunk jobb csücskének magasságában, aki egy pattanás után iszonyú erejű bombát zúdított a jobb (rövid) felső sarkunkba. László Peti nem messze állt tőle, és rámozdulni rá tudott, de védeni már nem. 1-0.

61' A hazaiak jobb oldali szögletük után a röviden, 7-8 m-re a kapunktól fejelni tudtak, ám a közepes erejű, jobb felsőnk fele hulló labdát László Peti egy látványos mozdulattal, vetődve megkaparintotta.

68' Jobb oldalról a balra áttett Pénzügyőr kiugratás után a hosszú fele guruló labdára László Peti mozdult ki 7-8 m-en, és egy pillanattal előbb odaérve megfogta a labdát a hazai csatár előtt, aki kisodorta azt onnan, majd átesett Peti karján, amiért a játékvezető teljesen jogtalanul 11-est ítélt, és sárga lapot adott Petinek, aki így öt sárgája miatt nem védhet a következő mérkőzésen. A bűntetőt Szikes precízen a jobb alsó sarokba lőtte. 2-0.

80' A bal oldalon megindult Nemes 20 m-ről átívelt a hosszúra, ahol az üresen érkező Kozarek 8 m-ről a bal alsó sarokba lőtt. 3-0.

87' Ismét bal oldalról beívelt labda középre, de ezúttal Lőrinczy lőhetett üresen 10 m-ről, középről a jobb alsó sarkunkba. 4-0.

90' Árpád Peti 22-23 m-es szabadrúgását a kimozduló Hajdu hatástalanította.

A második félidőre ismét elfáradtunk, és a jobb oldali védelmünk különösen sebezhetővé vált, míg középen nem tudtunk visszaérni a befutó emberrel. Ez sajnos plusz két gólt eredményzett.


2012.04.07., 11:00
20. forduló

Gázművek MTE - RAFC 0-1 (0-1)
Sujtás u., 70 néző, Vezette: Solymosi, Asszisztensek: Gyikó, Suscsák

Gázművek MTE: dr. László, Käfer, Nagy, Kolena, Ugyan, Bednárik, Kemenár, Katona, Völgyes, Vitok, Kaltenekker (Árpád 70')

RAFC: Hell, Lénárt, Janta, Tell, Hajdu, Téglás, Kiss (Fekete 79'), Berki, Bernáth (Gold 70'), Sztancsek, Mile (Orbán 79')

Gólszerző: Janta 33' (11-esből)

A mérkőzésről sajnos mindent elmond, hogy helyzet, vagy komoly lehetőség csupán egy akadt az egész mérkőzésen, és az sem a 11-esnél...

13' Katona Marlon kapott egy jó kiugratást a középpályán, azonban mire a 16-oshoz ért, a védő utólérte és balra kiszorította, majd blokkolt,  így a lövéséből végül nem lett komoly veszély, csak szöglet.

16' Ezúttal Kaltenekker Ati kapott az előzőhöz hasonló kiugratást, de végül őt is utolérte a védő, így ebből sem lett kapura tartó lövés.

20' Bal oldali RAFC bepassz után a 16-os vonalának közepéről kapura fordultak, a középre tartó lapos lövést László Peti kisebb üggyel-bajjal, de hárította.

31' Bal oldali 22-23 m-ről erősen meglőtt RAFC szabadrúgás száguldott el a hosszú (bal) kapufánk mellett.

33' A nem sokkal a 16-osunkon belülre betett labdát a RAFC játékosa átvette, majd a lendülettel odaérkező és szerelni próbáló Kemenár Viktor testtel fellökte, amiért Solymosi jogonak nevezhető bűntetőt ítélt. A 11-est Janta az ellenkező irányba mozduló László Petitől nem zavartatva a bal alsó sarokba lőtte. 0-1.

61' Baloldali RAFC támadás eredményeként a 16-osunkra betőrve 12-13 m-ről, közepes erővel a hosszút (bal alsót) célozták meg, ami az eldőlő László Peti mellett elment ugyan, de a gólovonal előtt még a biztosra törekvő RAFC csatár beleért, aki azonban lesen volt, így a spori jogosan érvénytelenítette a találatot.

Túl sok mindent nem lehet hozzátenni a találkozóhoz. A RAFC bitrokolta többet a labdát, ám brillírozni ők sem brillíroztak vele. Miután nem sikerült a rövid passzos játékkal eredményt elérnünk, viszonylag korán elkezdtük felívelgetni a labdát Kaltenekker Atira, de mivel nem nagyon voltak elől társai, nem tudta kinek lepasszolnia azt. Sajnos a közepes iramot sem birtuk már a vége fele tartani, érezhetően elfáradtunk, így a támadásépítésre sem maradt kellő energiánk.


2012.03.31., 16:00
19. forduló

Diósdi TC - Gázművek MTE 5-0 (2-0)
Diósd, 70 néző, Vezette: Reinicz, Asszisztensek: Szabó J., Zorinácz

Diósdi TC: Roma, Pásztor, Koller, Kozma, Arnold, Patakfalvi, Kovács (Kele 76'), Csurka, Tóbiás (Berndt 57'), Mojzer, Tóth (Kulin 57')
Edző: Rubold Péter

Gázművek MTE: dr. László, Käfer, Kolena, Nagy (Ugyan 85'), Érdy, Bednárik, Kemenár, Katona (Cserti 52'), Árpád, Vitok, Kaltenekker
Edző: Farkas István

Gólszerzők: Kovács 17', Mojzer 26'+53', Berndt 82', Patakfalvi 89'

Az időjárási körülmények korántsem voltak ideálisak, hiszen a többször nagy erővel fújó szél mindkét csapat dolgát megnehezítette. Sontra Gabi térde miatt nem vállalta a játékot, viszont kezdőként jutott lehetőséghez két fiatal titánunk; Kemenár Viktor és Bednárik Misi. Katona Marlon betegsége ellenére játékra jelentkezett, Árpád Peti pedig ismét a kezdőcsapatban kapott lehetőséget.

3' Kovács Béla baloldalon húzott el, majd középre adott, ahol 10 m-en szabadon fejelhettek, de szerencsére a labda - ha nem sokkal is - elkerülte a jobb felső sarkot.

4' Jobboldali hazai szöglet után középen, közelről ismét szabadon fejelhettek, ezúttal azonban kicsivel a jobb kapufa töve mellé szállt a laszti.

8' Jobboldali, 27-28 m-es diósdi szabadrúgást követően a bal alsóba tartó közepes erejű lövést László Peti vetődve magabiztosan fogta.

17' Baloldalon lefutották Bednárik Misit, majd az alapvonal közelébe érve középre adtak, és az ott tartózdokó Kovács Béla 10-11 m-ről kapásból a bal alsó sarokba belsőzött. 1-0.

26' Diósdi felpassz után Käfer Zsombi maradt le Tóthról, aki szemből a 16-os baloldalánál betört, majd kb. 6-7 m-rel az alapvonal előttről középre adott, ahol Mojzernek az ötösről már csak az üres kapuba kellet továbbítania. 2-0.

Az egytlen életjelet akkor adtuk magunkról, amikor a félidő vége fele Kaltenekker Ati középre tartó távoli lövését Roma kapus biztosan fogta.

53' Bal oldalról középre tett hazai beívelés után Mojzer a hosszún 9-10 m-ről, átvétel után László Peti lábai között talált ismét a kapunkba. 3-0.

54' Jobboldali beadásunk után kb. 8 m-en, az üresen álló Cserti Balázs fejéről üti le épphogy a labdát a jól kimozduló Roma.

55' Jobboldali diósdi beadásba fejelt bele 10 m-en a röviden Käfer Zsombi, ezután a laszti a beívelésre kimozdult László Peti fölött ippeg a felső léc fölé vágódott.

56' Baloldali hazai szöglet után a széltől megnyomott labda a hosszú (bal) alsónkba tartott, de a gólovonalon álló védőnk még ki tudta rúgni, ami után László Peti kezébe perdült.

63' Középen ismét a gólvonalról rúgtuk ki a labdát, majd az azt követő jobboldali szögletnél a kimozduló László Peti nem tudta megfogni a játékszert, és a lecsorgót Kolena Norbi tudta végül kivágni.

66' Baloldali hazai szögletet követő fejes épphogy a bal alsó sarkunk mellé pattant.

68' A piros-fehérek ezúttal a 16-osunk jobb oldalára juttatták be a labdát, majd azt a kimozduló László Peti fölött kb. 12-13 m-ről elrúgva telibe találták a felső lécet.

A Diósd innentől kezdve érezhetően visszább vett a tempóból, így lehetőségünk adódott az ellentámadásokra. Egy ilyen elfutás után (71') Kaltenekker Ati a 16-os bal sarkától üresen lőhetett a hosszú alsóba, de a lövését Roma épphogy hozzáérve szögletre tornázta. Emellett még két akciót vezettünk, amiből gól születhetett volna, de egyszer lövés helyett a passzt választottuk, egyszer pedig Vitok Hambi tette maga elé hosszan a labdát, és a kimozduló Roma egy ütemmel előbb oda tudott érni. A kitámadásnak sajnos meg lett a negatív eredménye.

82' A kinyíló védelmünket lekontrázták: Mojzer tört be szemből, jobb oldalt a 16-osunkra, majd a kimozduló László Peti mellett középre passzolt, ahol Berndtnek már csak az üres kapuba kellet passzolnia. 4-0.

85' Jobboldali diósdi szöglet után a rövidbe tartó labdát sikerült kifejelnünk.

89' Jobboldali hazai beívelés után a 16-os közepén tartókodó Patakfalvi a beadásra kimozduló László Peti fölött kb. 11 m-ről a léc alá fejelt. 5-0

Sajnos ezen a találkozó nem sok keresnivalónk volt. A Diósd klasszisokkal jobban játszott, és főként a második félidő nagy részében nyomasztó fölényt harcolt ki magának. Nem a véletlen műve, hogy tavasszal az első és második helyezettet is megverték. Győzelmük még ebben az arányban is megérdemelt. A három adódó lehetőségünkből egyet sem tudtunk kihasználni, pedig nem sok hiányzott a szépítő gól megszerzéséhez.

Farkas István: Nagy különbség volt a két csapat között egyéni képességekben és játékfelfogásban. Sajnos kiütközött, hogy a technikai tudás milyen fontos már ebben az osztályban. Mi minden szepontból a diósdiak alatt vagyunk.

Rubold Péter: Egy igazán sportszerű mérkőzésen - melyre jellemző, hogy sárga lap nélkül lejött - két sportszerű csapat találkozott, és végül könnyű győzelmet arattunk.


2012.03.25., 11:00
18. forduló

Gázművek MTE - Bicskei TC 1-2 (1-2)
Sujtás u., 100 néző, Vezette: Klotz, Asszisztensek: Sipos, Csongrádi

Gázművek MTE: dr. László, Käfer, Kolena, Nagy, Érdy, Ugyan (Völgyes 65'), Sontra, Vitok (Bednárik 79'), Katona, Kaltenekker, Cserti
Edző: Farkas István

Bicskei TC: Sándor, Schuppa, Gáll, Ratimorszky, Megyesi, Varga, Magyar, Bajor (Horváth 58'), Matláry, Kőbányai (Szőke 79'), Yondo (Kovács 58')
Edző: P. Nagy László

Gólszerzők: Vitok 23' ill. Magyar 6', Megyesi 12' (11-esből)

6' Bal oldalról, 24-25 m-ről végezhetett el szabadrúgást a Bicske, amit a rövid oldalra íveltek be, és a védelmünktől elszakadó Magyar kb. 8 m-ről a hosszú sarokba fejelt. 0-1.

12' Védelmünk megingása után a 16-osra betörő Yondonak léptünk oda szabálytalanul pár méterre a vonalon belül, amiért a játékvezető 11-est adott. A bűntetőt Megyesi laposan, kissé balra, a jó fele vetődő László Peti alatt a hálóba bombázta. 0-2.

22' Gyors ellentámadásunk révén a középpályán előretörtünk Kaltenekker Ati révén, aki a szintén a támadással tartó Vitok Hambihoz tette be a labdát a 16-os jobb oldalán. Hambi pedig két bicskei védő között kapura tudott fordulni, és 10 m-ről Sándor mellett laposan kilőtte a bal alsó sarkot. 1-2!

28' Az első vendég gólhoz kísértetiesen hasonlító szituáció: bal oldali 30 m-es bicskei beadás ívelődött be a rövidre, amire László Peti kissé aláfutott, de a fölötte átszálló labda szerencsére a hosszú sarok mellett elhagyta a játékteret.

35' Bal oldali szöglet után László Peti melléöklözött a labdának, és az így elsuhant a kapunk előtt, de a bicskeiek a 16-os jobb oldali vonala előtt még bent tudtak tartani a bűntetőterületen belül, majd kapura törtek, és kb. 10 m-ről épphogy a hosszú sarok fölé tekertek.

50' Nagy Attila középről elvégezett 25 m-es szabdrúgását Sándor középen fölnyúlva biztosan lehúzta.

51' 20 m-en kívülről, a 16-os bal oldali sarkának magasságából jó erővel kapura lőttünk, de a bal középre tartó labdát Sándor félig eldölve oldalra öklözte.

60' Kaltenekker Attila remek passzával Cserti Balázs ugrott ki a 16-os bal oldalán, aki a kimozduló Sándort 12-13-ről átemelte, de a laszti sajnos kapu fölé szállt.

68' + 71' A vendégek két távoli életerős lövését László Peti előre dőlve magabiztosan hatástalanította.

73' Kaltenekker Ati kapott egy remek labdát a védők között a 16-os középvonalának bal oldali előterében, majd átvétel és pár lépés után a 16-osról a hosszú (bal) alsó sarkot vette célba, de sajnos a lövése pontatlan volt, és kapufa tövénél elhagyta a játékteret.

74' Cserti Balázs bal oldalról, kb. 23 m-ről leadott lövését Sándor védte.

83' A bicskei 16-os közepére szépen betett labdánkat Cserti Balázs levette, és kb. 10 m-ről, üresen, viszonylag szemből laposan rálőtte a labdát, de az pont elakadt a kimozduló Sándor éppen összezáródó lábai között.

84' A nemrég becserélt Bednárik Misi kapott jó labdát a jobb oldalon, és nem sokkal a 16-os előttről belőtte a labdát a kapu elé, ami sajnos az ötösön végigszáguldva kiment a hosszún.

Ezen a találkozón reális esélyünk lett volna a három pont, de legalább egy megszerzésére, ha az első tíz percben nem kapunk két buta gólt, és a második félidőben csak a helyzeteink felét belőjük. Az első játékrész a Bicskéé volt, de a másodikban átvettük a kezdeményezést, és a vendégeknek lehetősége sem igen adódott. Kár érte!

P. Nagy László: Álomszerűen indult a mérkőzés, és azt gondolom megérdemelten vezettünk 2-0-ra. Nagyon komoly védelmi hibából kaptunk egy gólt, ami megzavart bennünket. Utána volt egy meccslabdánk, amit ha belövünk, véleményem szerint eldőlt volna a találkozó. Gratulálnom kell az ellenfélnek, mert nagyon ügyesen futballoztak, és megmondom őszintén nem kis szerencse kellett ahhoz, hogy megszerezzük a három pontot. Háromszor álltak egyedül a kapusunkkal szemben, de nem lőtték be. Nem volt szerencséjük, mint ahogy eddig nekünk sem. Természetesen gratulálok az enyémeknek is!

Farkas István: Sajnos az első tíz percben kaptunk két elkerülhető gólt. Az egyik pontrúgásból esett, melyekből nagyon sokat adtunk az ellenfélnek. Erre a jövőben jobban oda kell figyelnünk, mert ma is nagyon sok veszély támadt belőlük a kapunk előtt. A mai meccsen az eddigiekhez képest két közel egyenrangú csapat találkozott, de ha nem lőjük be a helyzeteinket, a saját dolgunkat nehezítjük meg, pedig a második félidőben reális esélyünk adódott a találkozó megfordítására.


2012.03.17., 11:00
17. forduló

Gázművek MTE - Dorogi FC 0-1 (0-0)
Sujtás u., 130 néző, Vezette: Jakab G., Asszisztensek: Szücs, Termő

Gázművek MTE: dr. László, Käfer, Kolena, NagyUgyan, Vitok, Katona, Érdy, Árpád, Kovács I., Cserti
Edző: Farkas István

Dorogi FC: Frank, Kinyik, Vigh (Sebestyén 61'), Máj, Csirinyi (Kincses 74'), Papes, Hauser, Tóth, Ambrus, Bedő (Szabó 65'), Janetka
Edző: Miskei Attila

Gólszerző: Vigh 53

A vendégeket rengeteg dorogi szurkoló kísérte el, köztük vagy 30 ultra is, akik végig dobolva és énekelve nagy lelkesedéssel bíztatták csapatukat. Nálunk Kaltenekker Attilának a hétközi edzésen aláfordult a bokája, így sajnos kénytelen volt kihagyni a találkozót, de jövő héten remélhetőleg már játszani fog. Szerencsére a télen igazolt Nagy Attilának kiadta a játékengedéjét az osztrák szövetség, így ő foglalhatta el a Biatorbágy ellen egy mérkőzésre eltiltott Sontra Gabi helyét.

A mérkőzés első negyedórájában a Dorog próbált inkább kezdeményezni, ők birtokolták többet a labdát, mi pedig ha megszereztük azt, igyekeztünk felvinni a középpályára, és onnan felívelni, jobb esetben felpasszolni az egyedül elől tartózkodó Cserti Balázsnak (ez egyébként a meccs egészét is jellemezte).

16' Janetka egy bedobás után a 16-osunk bal csücskéről középmagas lövést eresztett meg a rövid sarkunk felé, amit László Peti vetődve megfogott.

28' A 16-osunkra felívelt labádánál védelmünk hibázott, és az így Vighez került labdát a dorogi csatár ráborítva nem sokkal lőtte a keresztlécünk fölé.

31' Kb. 35 m-ről, középről íveltük be a dorogi 16-osra a labdát, amit Cserti Balázs felugorva, 12-13 m-ről a középen álló kapushoz fejelt.

33' Jobboldali vendégbeadás után a hosszún érkező Janetka 8-9 m-ről belsővel a rövid kapufa és felsőléc talákozását találta el, ahonnan fölépattant a laszti.

31' Cserti Balázs indult meg a dorogi 16-os jobboldali vonala mentén, és befele fordulva 14 m-ről, éles szögből kapura lőtt, de a szöget záró Frankról kipattant a lövés.

33' Katona Marlon kb. 23 m-ről elvégzett szabdrúgása nem sokkal kerülte el a felsőlécet.

49' Dorogi beadás után Bedő 8-9 m-ről nem sokkal lőtt kapu fölé.

53' Nem sikerült a 16-osunkra középre betett labdát elvennünk Papestől, aki a tőle néhány méterre tartózkodó Víghez gurított, aki viszonylag üresen, futtából kb. 12-13 m-ről, kissé jobbról laposan kilőtte a bal alsó sarkunkat.
0-1.

60' A piros-feketék kb. 17 m-ről megeresztett lövése nem sokkal ment fölé.

83' Jobboldali vendégszöglet után a hosszún érkező, tavaly még a TFSE-ben gólokat szóró Kincses kicsivel fejelt kapu fölé.

Miskei Attila: Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl, de erre készültünk, erre számítottunk. Egységes, jó csapat volt az ellenfelünk, megpróbáltuk feltörni a védelmüket, de rendkívül stabilan és megbízhatóan futballoztak. Ma nekünk az eredményt kellett néznünk, és nem a szép játékot, végül igen nehezen és nyögvenyelősen sikerült begyüjtenünk a három pontot. Kifejezetten jó labdarúgok alkotják a hazai csapatot, remélem előbb-utóbb elindulnak felfelé.

 

A dorogiak szurkolói honlapjának beszámolója:

http://www.dorogifc.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=431&Itemid=1


2012.03.11., 13:00
16. forduló

Viadukt SE Biatorbágy - Gázművek MTE 2-1 (2-1)
Budaörs, Árok u., 70 néző, Vezette: Wittner, Asszisztensek: Fehér M., Horváth E.

Viadukt SE Biatorbágy: Tóth, Királyvári, Schindler, Juhár, Fekecs, Mérey, Varga (Kovács 80'), Szép, Bita (Novák 62'), Horváth Á., Balló (Petrusk 69')
Edzők: Horváth Ferenc, Vincze Gábor

Gázművek MTE: dr. László, Käfer, Kolena, Sontra, Érdy, Vitok, Katona, Ugyan, Árpád, Kovács I., Kaltenekker (Cserti 77')
Edző: Farkas István

Gólszerzők: Horváth Á. 30' (11-esből), Szép 38' ill. Kaltenekker 16'

A biatorbágyiak hazai pályájuk kímélése céjából a Budaörs műfűjére vitték a találkozót. Ez nekünk mindenképpen jól jött abból a szempontból, hogy kevesebbet kellett utaznunk. Ugyanakkor a játékvezetői hármas kissé későn értesült az eredeti időpont és helyszín megváltozásáról, így végül bő húsz perces késéssel kezdődött el a mérkőzés. A nagy kérdés számunkra mindenképpen az volt, hogy a téli szünet nagy jövés-menései után mire leszünk képesek az őszi második helyezett gárda ellen. A találkozó előtt fújó erős szél szerencsére a kezdésre jelentősen mérséklődött, helyette viszont húsz perc után megérkezett az eső, mely nagyjából öt percig szakadt, öt percig elállt, és ez így folytatódott a hátralevő 70 perc során, csúszóssá téve a műfüvet.

10' A hazaiak jobb oldalról a 16-osunk előterébe tették be a labdát, ahol az egyvonalból üresen kiugró játékosuk üresen vihette kapura azt, de néhány lépés után kb. 14 m-ről laposan, erősen kapura lőtt, amit László Peti lábbal hárított.

12' Baloldali Viadukt beadás után a hosszú (bal) kapufánk magasságában esett le a laszti, amit közelről kapura tettek, de szerencsénkre a rövid kapufánál álló Árpád Peti belevetődött a lövésbe.

16' Jobboldali ellentámadásunk után az üres Kaltenekker Attilához íveltük oda a labdát a 16-os jobboldali előterébe, amit Ati maga elé tett, majd néhány lépés után a 16-os jobb oldali sarkától kissé beljebbről kb. 15 m-ről laposan kapura lőtt, ami a kifele vetődő Tóth mellett a rövid sarokban kötött ki. 0-1!

29' A védelmünk által kivágott labda 17-18 m-en hullott le, amit pattanás után rögtön kapura tettek, és végül nem sokkal kapunk bal oldala mellett hagyta el a játékteret.

30' Az előző lövés utáni kirúgást követően balszerencsésen visszapattant a labda a 16-osunkhoz, amire a Biatorbágy csatára csapott le, és elvitte azt Sontra Gabi mellett, mindeközben kézzel elhúzta védőnket és vissza is könyökölt neki, amire Gabi elesett és vele együtt saját maga is, amire a játékvezető 11-est ítélt, és kiállította játékosunkat. A 11-est Horváth Á. higgadtan a jobbra vetődő László Peti felett a hálóba emelte. 1-1.

38' A hazaiak jobboldali támadása után a 16-unkon belülre került a laszti, ahol sikerült befordúlniuk, és kb. 12-13 m-ről közepes erővel kapura lőniük, amit László Peti lábbal ugyan kirúgott, de nem túl erősen, a 16-osig kiguruló labdát a szemből üresen érkező Szép pedig nagy erővel laposan a bal alsó sarokba lőtte. 2-1.

51' Kiegyenlítődött a létszám: egy hosszúra sikerült felpassz után az alapvonalunk felé tartó labdát Vitok "Hambi" próbálta fedezni az odaférkőzni próbáló és oda-oda rúgogató Fekecs szorításában. A labda már elhagyta a játékteret, amikor Fekecs a továbbgurult labda mellett még odatett egyet Hambinak, amire a játékvezető kiállította.

57' Kb. 25 m-ről, baloldalról szabdrúgást végezhetett el a Viadukt. A hosszúra ívelt labdát a teljesen üresen érkező játékosuk 11-12 m-ről a felsőlécre fejelte, ahonnan fölépattant.

66' Jobboldali hazai beadás után a 16-osunk jobb sarkánál Vitok "Hambitól" elvették a labdát, amit ezek után kb. 9-10 m-ről rátűztek a jobb alsónk felé, de László Peti lábbal hárítani tudott.

67' Újabb baloldali Biatorbágy beadás után a hosszún 7 m-ről kapunk fölé fejeltek.

68' Egy gyors baloldali ellenakció után eljutottunk a Viadukt 16-osának oldalvonaláig, ahonnan laposan belőttük középre a labdát, ami a kivetődő kapus mellett elment, és gólvonal előtt álló Vitok "Hambi" néhány m-ről a szinte üres kapuba továbbított. A partjelző azonban nagyot hibázva lest intett, mert nem vette észre (figyelembe?), hogy Hambi labdaérintése előtt néhány pillanattal a Biatorbágy védője még az alapvonalon állt, és onnan lépett addigra vissza.

Összességében elmondható, hogy nem vallottunk szégyent, a télen sok poszton kicserélődött csapatunk derekasan helyt állt a második helyezett vendégeként. A helyzetek alapján nem érdemtelenül nyert a Biatrobágy, azonban ha a játékvezető megadja a szabályos második gólunkat reális esélyünk lett volna az egy pont megszerzésére.

Farkas István: A tavaszi első mérkőzésnek nálunk fokozott jelentősége volt, hiszen nagyon rossz helyen fejeztük be az őszi szezont. A játék képét és a felkészülési időszakban mutatott játékunkat figyelembe véve az ember egy vesztes meccs után nem lehet elégedett, de a srácok rendben betartották a taktikai utasításokat, és az egyéni képességeikhez hozzá tudták tenni azt a bizonyos pluszt, úgyhogy ezzel a részével elégedett vagyok. Nehéz azt megmondani, hogy egy ilyen szoros meccsen milyen hibák döntenek, de most nem csak a játékosaimon múlott a dolog. Sajnos a második gólunkat nem adták meg, pedig az alapvonalnál tartókodott egy ellenfél játékos, így egyértelműen nem volt les. A 11-esnél meg az ember arra tud hivatkozni, amit lát és a játéksosok mondanak, így ezek alapján nem feltétlen járt volna az esetért kiállítás és bűntető. Összességében tehát nem lehetek elégedett, de bízom benne, hogy jobbak leszünk a későbbiek folyamán.

Vincze Gábor: A találkozó az időjárás miatt sajnos nagyon irreális körülmények között kezdődött, de így is örülnünk kellett, hogy a hazai pályánk alkalmatlansága miatt lehetőségünk volt itt lejátszani a mérkőzést. A mérkőzéstől nagyjából azt kaptuk, amit vártunk; nagyon sok helyzetet dolgoztunk ki. Az ellenfél talált egy gólt, amire szerencsére sikerült felébrednünk, és úgy gondolom, hogy a mérkőzést mi irányítottuk. Kicsit erősnek érzem a kiállításunkat, szerintem egy ilyen szituációban a játékvezetőnek mérlegelnie kell, és nem kell kiállítani a játékost, mert nem volt olyan szabálytalan, hogy piros lapot ért volna. Összességében azt mondom: nyertünk és ez a legfontosabb.


2011.11.19., 11:00
14. forduló

Gázművek MTE - Sárisápi Bányász SE 0-2 (0-1)
Sujtás u., 50 néző, Vezette: Dala, Asszisztensek: Fehér, Horváth E.

Gázművek MTE: dr. László, Rácz, Érdy, Kolena, Takács, Egervári, Holczer, Katona, Árpád, Gaál (Vitok 79'), Kaltenekker
Edző: Metzger Tibor

Sárisápi Bányász SE: Farkasdi, Zsemberi, Bozsik, Győri, Török (Bukovecz 39'), Nagy, Darabos (Kuti Horváth 89'), Simon, Járóka, Mig, Szabó (Kolompár 67')
Edző: Plotár Gyula

Gólszerzők: Mig 22', Nagy 88'

8' Baloldalról belőtt vendég labdába a hosszún (bal kapufánál) Simon érkezett, aki gyengén kapu felé továbbított, a rövidre visszavetődő Lástzló Peti kezéből viszont kiesett a labda, amit Simon ismét kapura lőtt, de szerencsénkre a hosszú alsó sarok mellet elzúgott a lövés.

22' Jobboldali sárisápi bedobás 10 m-re a szögletzászlónktól; a 16-os vonalára bedobott labdát megcsúsztatták az ötösünk hosszú oldalára, ahol a üresen érkező Mig zavartalanul a jobb alsóba lőhetett. 0-1.

34' 30 m-es nagyerejű vendég szabadrúgás középről, ami ippeg a felsőlécünk fölé vágódott.

39' A 16-osunk bal oldaláról próbálták eltekerni a lasztit félmagasan a hosszú (bal) sarkunkba, de László Peti egy remek vetődéssel hárítani tudott.

40' Helyzet nálunk is: a középpályáról, baloldalról elvégzett bedobásunk után Kaltenekker Attila iramodott meg, majd a 16-oson belül élesen kapura tőrt, de a rövid alsóba tartó lövést Farkasdi lábbal védeni tudta.

50' Baloldalról, 25 m-ről elvégzett szabadrúgásunk épp a jobb alsó előtt pattant meg, ám Farkasdi remek vetődéssel hatástalanította a kísérletet.

56' Gaál Miki a 16-os vonalának közepéről  leadott közepes erejű lövését fogta magabiztosan Farkasdi.

64' Rácz Viktor kb. 28 m-res kísérlete felpattant a bal alsó sarok előtt, amit Farkasdi végül üggyel-bajjal szögletre tenyerelt.

66' A bal kapufánk fele betett labdára László Peti mozdult el a sarok felé, de még mielőtt odaért volna, a sárisápiak visszatették középre, ahol beleértek, de gyengén, így a gólba tartó labdát a visszamozduló kapusunk még vetődve eltudta érni a gólvonalon.

83' Egervári Gabi iramodott meg a középpálya jobb oldalán, majd védőjével a nyakán befele tőrt, és a 16-osra beérve rálőtte a hosszú (jobb) alsó sarokra, ám a gólba tartó labdába az elvetődő Farkasdi még újheggyel beleért, így az a hosszú kapufa mellett szögletre távozott. A bíró kirúgást ítélt.

88' Jobboldali sárisápi kisszöglet után védőinket kicselezve bejutottak az ötös és az alapvonal találkozásának magasságába, ahonnan begurították a rövidre, ahol az üresen érkező Nagynak már nem volt nehéz dolga kapunk rövid oldalába bombázni. 0-2.


forrás: http://3keruletitue.atw.hu/

"III. KERÜLETI TUE - GÁZMŰVEK MTE
5:0 (3:0)

Kerület: Garai - Bodnár (Rákosi), Hajdu, Kovács T., Nyilasi - Böde, Tóth (Horváth G.), Dóczi, Kaszai - Kiss (Horgász), Horváth L.

Gólszerzők: Horváth L. (6. p., 7. p., 35. p., 84. p.), Kaszai (75. p.)

Nagy lelkesedéssel ugrott neki a csapatunk a Gázműveknek, ami már a 6. percben eredményt hozott: Horváth Levente ugrott ki a védők közül, és bár kicsit elpattant tőle a labda, de így is a hálóba tudta lőni azt a kimozduló László mellett. A 7. percben Tóth passzolt a jobb oldalon futó Bödének, ő először kapura lőtt, majd középre adta a kapusról hozzá visszapattanó labdát, a kaputól 14 méterre érkező Horváth Levente pedig kapásból kilőtte a bal alsó sarkot. Két perc múlva egy jobb oldalról elvégzett szabadrúgásunkat csúsztatta a vendégek egyik játékosa a saját kapufájára. Az ezt követő szöglet után Horváth Levente fejelt kapura, de a kapus a léc fölé tolta a labdát. A félidő közepe felé éledezett a Gázművek is, az egyik támadójuk szépen csinálta meg magának a helyzetet 10 méterre a kapunktól, de a lövését Garai biztosan fogta. Néhány perc múlva egy erősen belőtt jobb oldali Gázművek szabadrúgásnál centikkel ment el a labda az egyik vendégjátékos feje előtt. A 35. percben tovább növeltük az előnyünket: Kiss lépett ki a védők közül, a lövését László ugyan védte, de a kipattanóra Horváth Levente csapott le, és 18 méterről a bal alsó sarokba lőtt. A félidő vége felé majdnem meglett a 4. gólunk is, de Kaszai bal oldali szabadrúgását Kovács Tibor a jobb kapufára csúsztatta.

 

A második félidő elejét még mindig a vendégek kapuja előtt töltöttük: Tóth tálalt Kiss elé, akinek a 10 méterről leadott lövését a kapus szögletre ütötte. Ezt követően egy kicsit visszavett a csapat, rövid időre kiegyenlítettebbé vált a játék, de aztán újra elkapták a játékosaink a fonalat, amit Kaszai helyzete is mutatott, aki a tizenhatos jobb oldaláról lőtt kapura, de László szögletre ütötte a labdát. Pár perccel később Horgász indította Horváth Leventét, aki ugyan még éppen elérte a kifutó László előtt a labdát, de nem maradt elég helye hogy el is rúgja mellette a labdát, ezért az elakadt a kapusban. A 75. percben egy jobb oldali beadást Horváth Levente félfurdulatból lőtt kapura, és László ugyan kivédte a lövést, de az ötös bal sarkán érkező Kaszai a hálóba pofozta a lecsorgó labdát. A 84. percben Horváth Levente szépségdíjas góllal állította be a végeredményt: egy felfejelt labdát a tizenhatosról kapásból lőtt a jobb kapufát is érintve a hálóba. Öt perc múlva szépíthettek volna a vendégek, de a jobb oldali beadás után közelről kapura fejelt labdának Garai a gólvonalon parancsolt megálljt. A 90. percben Kaszai próbálta meg föltenni az i-re a pontot, de a tizenhatosról leadott lövése a keresztléc tetejéről pattant a játéktéren kívülre.

 

Ezen a mérkőzésen szinte minden összejött ami az eddigi fordulókban nem, azt pedig még a legelvakultabb drukkerek sem gondolták volna, hogy ma délután megduplázzuk a góljaink számát. A csapat minden téren az ellenfele fölé nőtt, a játékosok kiváló teljesítményt nyújtottak, és végre csapatként is jól működött a társaság. Természetesen nem mehetünk el szó nélkül Horváth Levente mai produkciója mellett, hiszen nem minden nap lő 4 gólt az ember bajnokin. A fiatal csatár rendkívül veszélyesen játszott az egész mérkőzésen, gyönyörű gólokkal örvendeztette meg a szurkolókat, ezért neki külön is jár a gratuláció. Élvezetes meccsen sima győzelmet arattunk tehát, ami remélhetőleg a játékosok önbizalmára is pozitív hatással lesz, így a maradék két mérkőzésen nagyobb hittel szállhatunk majd harcba a pontokért, és talán sikerül végre egy olyan periódust is elkapni, hogy a kapufáról nem kifelé, hanem befele pattan majd a labda."


2011.11.06., 11:00
12. forduló

Gázművek MTE - Budafoki LC 0-1 (0-0)
Sujtás u., 90 néző, Vezette: Lak, Asszisztensek: Nagy M., Szabó J.

Gázművek MTE: dr. László, Szekeres, Tóth, Wallenstein, Szakállos (Gaál 78'), Pusztai, Spáth, Holczer, Takács, Elmájer (Nagy 80'), Vitok (Kaltenekker 66')

Budafoki LC: Gelei, Kutrovácz, Varga, Kovács, Fábián, Nurgali (Nnorom 88'), Mbemba (Sinkó 46'), Nagy, Csabai, Péter (Czimmermann 46'), Markovics

Gólszerzők: Markovics 90'

A mérkőzést egyperces gyásszünet előzte meg Albert Flórián emlékére.

1' Betettük a labdát a Budafok 16-osának jobb oldalára, ahonnan kb. 10 m-ről üresen lőhettünk, de a  jól kimozduló Geleiben elakadt a lövés. A kipattanót sikerült ismét kapu felé továbbítanunk, ám az eltalálta egy budafoki védő felkarját, vagy annak a "határát". A játékvezető továbbot intett.

10' A vendégek középpályáról a bal szél felé ívelték előre a labdát, amibe még fejjel belecsúsztattunk, így a piros-fekete támadó balról befele tudott kanyarodni, majd kissé kiszorított szögből kb. 12 m-ről a hosszú (bal) alsó sarok felé lőtt, amit László Peti vetődve kiütött a 16-os mezőnyfeli vonalának közepére, ahol az érkező budafoki laposan a kapunk közepe fele lőtt, de szerencsére a gólvonalig visszafutó két védőnk közül Wallenstein Norbi kitudta rúgni a közepes erejű lövést.

21' Bal oldali szögletünk a hosszú kapufa lábánál teljesen üresen találta Tóth Gerit, akinek sajnos "besült" a mozdulata, így a labda a kapufa mellett közvetlen kicsorgott az alapvonalon túlra.

59' A Budafoknak sikerült éppen a 16-osunkon belülre, középen betenni a lasztit, amit rá is tudtak lőni, ami nem sokkal a felsőléc közepe fölé vágódott.

86' Kaltenekker Attila tudott megugrani a jobb szélen, majd védőjével a nyakán a 16-os sarkánál behúzva a bűntetőterületre 14 m-rő a hosszú sarkot vette célba, de Gelei remek vetődéssel szögletre hárított.

90' A budafokiak balodlaról betörtek a 16-osunkra, majd két védőnket kicselezve az alapvonal mellett bevitték az ötösig, ahonnan középre gurítottak és a röviden teljesen üresen érkező Markovics a tehetetlen László Peti mellet a hálóba lőtt.

A mérkőzés összképe alapján nem érdemeltünk vereséget, de a második félidőben a Budafok valamivel többett támadott, és úgy tűnt, többet tesz a győzelemért. A játék mindkét fél részéről hagyott kívánni valót maga után; a támadások pontatlanok voltak, folyamatos három-négy jó passz már ritkaságszámba ment. Végül gyakorlatilag egy egyéni villanás döntötte el a találkozót.


2011.10.29., 14:30
11. forduló

Soroksár SC - Gázművek MTE 4-0 (1-0)
Haraszti út, 70 néző, Vezette: Döme, Asszisztensek: Tamássy, Nyerges

Soroksár SC: Gerstenbrein, Vass (Hegyes 60'), Pandur, Mészáros, Vasas, Gáspár (Miskovicz 83'), Kovács (Takács 76'), Szecsei, Horváth, Tőkés, Balogh
Edző: Váczi Dénes

Gázművek MTE: dr. László, Szekeres, Rácz, Tóth, Takács (Cserti 75'), Pusztai (Egervári 75'), Szakállos, Holczer, Spáth, Kaltenekker (Juhász 58'), Vitok
Edző: Horváth László (Metzger Tibor esetét jövő héten tárgyalják)

Gólszerzők: Kovács 11', Tőkés 78', Miskovicz 84', Tőkés 89'

11' Viszonylag hamar megszerezték a vezetést a soroksáriak: bal oldalról sikerült "bekanyarodniuk" a 16-osunkon belülre, ahonnan betették a labdát vissza középre, és az ott üresen tartózkodó Kovács 12-13 m-ről nem teljesen jól eltalálva a labdát laposan kapura lőtt, ami a bal oldalra elvetődő László Peti lába mellett a kapu közepébe gurult.
1-0.

12' Rögtön a középkezdésből duplázhatott volna a Soroksár: szintén bal oldalra kitett labdájukat csatáruk a 16-os sarkától kissé kijjebbről rávezethette László Petire, majd kb. 12 m-ről lőtt, de a labdába bal tenyérrel még hozzáért kapusunk, így az a hosszú sarok mellett épphogy szögletre "távozott".

56' Egy jobboldali hazai beadást a hosszú kapufánál Pusztai Ati épphogy szögletre tudott csúsztatni az érkező ellenfél játékos elől.

72' A 16-osunk közepétől kissé balrábbról, 12-13 m-ről kapura lőttek, amit László Peti balra vetődve jó refleksszel kitudott ütni.

78' A sárga-feketék újabb jobboldali beadására a hosszún teljesen üresen érkezett Tőkés, aki 9 m-ről a vetődő kapusunk mellett a jobb alsó (rövid) sarokba továbbított. 2-0.

84' Bal oldali hazai beadást követően a hosszún, az ötös sarkának meghosszabításában 7-8 m-en Miskovicz üresen fejelhetett, a labda pedig a hosszú felé tarva a jobboldali kapufa közepének belő ívéről a hálóba pattant. 3-0.

89' Ismételt balodali hazai beívelés eredményeként Tőkés 10 m-ről, kissé jobbról a 3-4 m-en kinnt álló László Peti felett ívesen a felső léc közepe alá fejelt. 4-0.

Egy nem túl látványos mérkőzésen a Soroksár megérdemelten győzött, bár a gólarány a játék képe alapján túlzottnak mondható. Sajnos mi kapuralövésig sem jutottunk, és a négy gólból hármat beadásból (ebből kettőt azt követő fejesből) kaptunk. Támadási próbálkozásaink elhalltak a sárga-feketék exNB I-es védelmén, védelmünk sajnos továbbra is rendkívül zavarba hozható beadásokból, pontrúgásokból, illetve rengetegszer nem értünk vissza.

Váczi Dénes: Nehéz győzelem volt, de úgy érzem megérdemeltük. Jó sorozatban vagyunk, és ezt szerencsére ma sikerült folytatni. Pozitívum, hogy a védelmünk megint elég stabilan állt a lábán, de azért többet vártam volna a fiúktól, mert úgy érzem kicsit le voltunk űlve, és nem ment olyan pörgősen a játék, mint az előző két fordulóban. Amit megbeszéltünk a fiúkkal azt igyekeztek teljesíteni. Arra számítottunk, hogy visszaáll az ellenfél, és egy nagyon nehéz mérkőzést játszunk, ami végül be is bizonyosodott, hiszen csak a második gól után dőlt el a mérkőzés. Addig úgy éreztem, benne van az is a pakliban, hogy a Gázművek esetleg kiegyenlít.


2011.10.22., 11:00
10. forduló

Gázművek MTE - Százhalombattai LK 3-3 (1-1)
Sujtás u., 80 néző, Vezette: Miráki, Asszisztensek: Varga I., Mók

Gázművek MTE: dr. László, Szekeres, Tóth, Wallenstein, Takács (Cserti 72'), Pusztai, Spáth, Szakállos, Nagy (Kaltenekker 57'), Juhász (Egervári 72'), Elmájer
Edző: Metzger Tibor

Százhalombattai LK: Boldog (Hegedűs 85'), Herczog, Csizmadia, Gyurkovics, Csorba, Károlyi, Pregitzer (Herczeg 68'), Gyurácz (Vargyas 74'), Nagy, Kupi, Móra
Edző: Károly
i Róbert

Gólszerzők: Elmájer 37'+87'+89' (az elsőt és utolsót 11-esből) ill. Csizmadia 20', Csorba 51'+82'

Már a kezdősípszótól magához ragadta a kezdeményezést a vendégcsapat, melynek az első tíz percben még nem volt komoly foganatja, utána viszont sorozatban érkeztek a veszélyes szögletek, beadások.

13' Életerős százhalombattai próbálkozás jó 30 m-ről, középről, amely nem sokkal vágódott a hosszú (jobb) felső sarkunk fölé.

19' Ismét 30 m-res lövéssel veszélyeztetett a Batta, ezúttal szabadrúgás formájában: a középre tartó lövést László Peti kiütötte a hosszú sarok elé 7-8 m-re, ahol pont érkezett egy vendégjátékos, aki rálőtte, de kapusunknak sikerült belevetődnie a lövésbe.

20' Megszerezték a vezetést a sárga-kékek: az előző akciót követő jobb oldali szögletet az ötösünk hosszú oldalára lőtték be, ahol a kimozduló László Peti melléütött a labdának, amit Csizmadia az ötös sarkánál lekezelt, majd a felső léc alá vágott. 0-1.

22' A 16-osunk jobb oldalára betett battai labdát 8 m-ről kapura lőttek, amibe Tóth Geri belevetődött az ötösön, így szögletre tisztázott.

25' Ismét egy távoli szabadrúgás eredményeként a középen érkező vendégjátékos 8 m-ről, középről kapura továbbított, amibe László Peti belevetődött, de közben Miráki már lest fújt.

32' Wallenstein Norbi előretört a középpályára, és jó 40 m-ről, lendületből, nagy erővel kapura lőtt: a labda a felsőléc közepe alá tartott, amihez a visszafelé mozduló Boldog talán még épphogy hozzátudott érni, így a felsőléc alja leverte a labdát, miden valószínűség szerint a gólvonal mögé, ahonnan viszont kipattant, de azt se a partjelző, se a játékvezető nem látta gólnak. Norbi a reklamálásért sárgalapot kapott.

37' Elmájer Tibi egy ellentámadás eredményként jobb oldalról laposan, élesen középre lőtte a labdát, ami nem sokkal a 16-oson belül épphogy elszáguldott Juhász Tomi és védője előtt, ám a közben kiérkező Boldog teljesen fölöslegesen elütötte játékosunkat, amiért sárgát kapott, és Miráki 11-est ítélt, amit Elmájer Tibi magabiztosan a jobb alsó sarokba bombázott. 1-1!

40' Battai kiugratás a 16-osunk közepére, amire László Peti jól jött ki, és 10 m-en elütötte a labdát.

42' Jobboldali vendégbeadás után a hosszún érkező battai játékos nem találta el jól a labdát, ami a sarokra átérő László Petiről szögletre csorgott.

A szünetben kisebb incidens játszódott le a játékvezető, illetve Metzger Tibor és ifj. Mészöly Kálmán között. A bírói öltöző ugye szomszédos a mi öltözőnkkel, és Miráki sporttárs nem vette túl jó néven, amikor áthallotta, hogy szakvezetőink játékosaink előtt kritizálják a teljesítményét, ezért átment az öltözőnkbe, és kiállította őket. Kérdés, hogy ehhez volt-e joga. Én speciel ilyen esetről még soha nem hallottam.

51' Hamar visszavette a vezetést a Batta: egy jobboldali akciójuk után az alapvonalról, 6-7 m-ről Gyurácz bepasszolta középre a lasztit, amit a röviden tartózkodó Csorba 6 m-ről laposan a rövid alsóba lőtt. 1-2.

52' Jobboldali vendég kiugratás után a battai csatár 7-8 m-ről a hosszút vette célba, de László Peti lábbal hárított.

53' A 16-osunk jobboldali vonaláról laposan, nem sokkal a hosszú sarkunk mellé tekertek.

75' A battaiak lövése 16-osunkról a bal alsóba tartott, amit László Peti vetődve hárított.

78' Pusztai Attilát verték meg a bal lodalon, majd a hosszúra tették a labdát, amely egy nagyon picit kisodródott ugyan, de még így is jó lövőhelyzetnek tűnt, amit szerencsésre fölé lőttek.

81' Jobboldali Batta szöglet után a hosszú fele teljesen üresen érkező játékosuk 7-8 m-ről, felugorva felsőlécet fejelt.

82' Csorba kapta a labdát 25 m-ren a bal oldalon, amit rávezetett a 16-oson Szekeres Petire és Tóth Gerire, majd kicselezve őket bejutott a 16-os közepére, ahol a kimozduló László Peti mellet elhúzta azt, majd kissé kisodróda az ötös baloldali sarka felől laposan a kapu közepébe lőtt, amit már csak beljebb tudtunk segíteni.1-3.

84' Szabadrúgást kaptunk 25 m-en, kissé balra, amit középre gurítottuk, és 20 m-ről rálőttük, de a középre tartó labdát Boldog könnyedén fogta.

85' A Batta mestere lecserélte kapusát (vagy azért, hogy ne kapjon még egy sárgát, vagy inkább azért, hogy a cserekapus is játéklehetőséget kapjon) helyére Hegedűs állt be.

87' Baloldali szabadrúgást végezhettünk el kb. 25-30 m-ről. A 16-os közepére ívelt labdát közelről kapura továbbítottuk, amit Hegedűs nagy bravúrral a felsőlécre tolt, ám a  kipattanót nem tudták kellően messze kikotorni, így a félig oldalról lendülettel érkező Elmájer Tibi 10 m-ről az üresen árválkodó labdát nagy erővel laposan rátűzte, és a lövés utat talált a kapuba. 2-3!

89' Az utolsó rohamunk eredményeképpen jobb oldalról betudtuk ívelni a labdát középre, ahol a 8-9 m-ren a kapu előtt álló Wallenstein Norbi kitudta zárni Károlyit, és ugyan kicsit hosszan tette maga elé a lasztit, hogy lőhessen, de Károlyi közben visszahúzta őt, amiért Miráki kiállította és 11-est adott. A bűntetőt Elmájer Tibi higgadtan, ezúttal a bal alsó sarokba lőtte. 3-3!

Károlyi Róbert: Egy megnyert mérkőzést hozott az ellenfél döntetlenre, amiért gratulálok nekik.

Metzger Tibor: Rendkívül büszke vagyok a csapatomra, mert a meg nem adott gólunk és az első 11-esünknél elmaradt kiállítás ellenére is sikerült az utolsó pillanatig hajtva, fel nem adva döntetlenre mentenünk a találkozót.

 

A százhalombattaiak honlapjának rövid összefoglalója a mérkőzésről:

http://battafoci.gportal.hu/gindex.php?pg=18090636&nid=6075630


2011.09.24., 11:00
6. forduló

Gázművek MTE - Pénzügyőr SE 0-4 (0-2)
Sujtás u., 100 néző, Vezette: Farkas, Asszisztensek: Kalász, Nyekita Brúnó

Gázművek MTE: dr. László, Rácz, Szakállos, Wallenstein, Szekeres, Gaál (Pusztai 46'), Spáth (Elmájer 46'), Nagy, Katona, Takács (Kolena 65'), Vitok
Edző: Metzger Tibor

Pénzügyőr SE: Kocsis, Szikes, Kozarek, Somogyi, Praczkó, Szabó, Balázs, Meggyes, Szkunc (Lőrinczy 77'), Szakolczai-Sándor (Moldován 60'), Sokolowski
Edző: Vatai Attila

Gólszerzők: Szkunc 23', Kozarek 36'+60'+63'

4' Takács Andris iramodott meg a felezővonaltól a pálya bal oldalán, majd kb. 23 m-ről laposan a kapu közepe felé lőtt, a labda a vetődő Kocsisról kifelé pattant.

23' Jobboldali Pénzügyőr előretörés során a szél felé kitett labdához mintha kézzel ért volna hozzá a vendégek játékos, mindenesetre Farkas játékvezető tovább engedte az akciót, és a szélről a 16-os előterébe betett labdájukat nagy erővel laposan a kapunk közepe felé lőtték, amit László Peti lábbal bravúrral hárított, de a 11-12 m-re, kissé balfelé kipattanó labda az üresen álló Szkunchoz került, aki kapásból az épp feltápászkodni igyekvő kapusunk fölött a léc alá továbbított. 0-1.

25' Egy 35-40 m-ről elvégzett vendég szabadrúgás néhány méterrel kapunk balodala előtt ért földet, a felpattanó labdát László Peti vetődve szögletre ütötte.

32' Baloldali Pénzügyőr támadás során beemelték a lasztit a 16-osunkra, és kb. 10-11 m-ről, az ötös sarkának meghosszabbításából László Peti mellett az oldalháló felső részébe bombáztak.

34' Wallenstein Norbi 25 m-ről, középről elvégzett szabadrúgásába középen 7-8 m-en beleértünk, ám a labda pályája nem módosult annyit, hogy Kocsis vetődve ne tudtva volna kiütni azt a bal alsó sarok felől.

36' Baloldalról, jó 40 m-ről kapunk elé ívelt szabdrúgásra László Peti rosszul mozdult ki az ötösre, és Kozarek is mindenkinél magasabbra emelkedeve fejelni tudott 7-8 m-en, a labda pedig kapusunk fölött a felsőléc középső része alá vágódott. 0-2.

39' Baloldali Pénzügyőr szöglet után a rövid oldalon nem sokkal a felsőlécünk fölé fejeltek.

41' Egy veszélyes vendég beadás után László Peti szögletre tisztázott, majd a pontrúgást nem sokkal kapunk fölé fejelték.

57' Jobboldali Pénzügyőr szöglet után a 16-osunk bal csücske felé vitték a lasztit, ahonnan a hosszú (jobb) felső sarkot célozták meg, de a pontos és erős lövést László Peti remek mozdulattal a levegőben úszva kiütötte.

60' Jobboldali vendégbeadásra a rosszul kimozduló védőinkkel ellentétes irányba üresen bemozgó, de lesen még épp nem levő Kozarek érkezett az ötösön, ahonnan a labdát a bal alsóba fejelte. 0-3.

62' Baloldali Pénzügyőr kiugratás után az alapvonalig levitt labdát 12-13 m-ről laposan középre lötték, és a lendületből, 6-7 m-en, középen üresen érkező Kozarek higgadtan a felsőléc alá bombázott, ezzel mesterhármast szerezve. 0-4.

76' Baloldali kiugratás után egy-az-egyben vitték rá kapusunkra a labdát, szerencsére azonban a jó kimozduló László Peti vállában elakadt a 9 m-es próbálkozás.

Vatai Attila: Nagyon fontos győzelmet arattunk, mert egy három vereségből álló sorozatot tudtunk végre lezárni. Kicsivel támadóbb szellemű csapatot állítottunk össze, és még vállaltuk annak kockázatát is, hogy a hétközben lázas betegen otthon fekvő Balázs Tibort betettük a csapatba. Őt is elbírtuk. Nagyon büszkék vagyunk a győzelemre, úgy gondolom a látottak alapján megérdemelten nyertünk. A Gázművek csapatának, szakmai stábjának, ennek a csodálatos környezetnek további sikereket kívánunk! Élmény volt itt futballozni, főleg úgy, hogy nyertünk!

 

A Pénzügyőr SE honlapjának képei és videója a mérkőzésről:

http://www.penzugyor.eoldal.hu/

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.261267303923141.53213.108816425834897

http://www.youtube.com/watch?v=zhbe_AiDeC4


2011.09.10., 11:00
4. forduló

Gázművek MTE - Diósdi TC 0-1  (0-1)
Sujtás u., 100 néző,  Vezette: Závotka, Asszisztensek: Bicséri, Dinnyei

Gázművek MTE: dr. László, Rácz, Goják, Érdy, Takács, Holczer, Spáth (Kaltenekker 75'), Szakállos (Vitok 46'), Egervári (Nagy 46'), Juhász, Elmájer
Edző: Metzger Tibor

Diósdi TC: Roma, László (Szekeres 71'), Király, Kozma, Tóbiás (Kiss K. 10'), Kiss M., Pintér, Kovács, Csurka, Mojzer, Kulin (Németh 71')
Edző: Pintér Zoltán

Gólszerzők: Kovács 20'

Már a mérkőzés előtt lehetett tudni, hogy ha csak a játékoskeretek erősségét nézzük, nem mi vagyunk az esélyesek (a Diósdnál több NB I-et megjárt, vagy NB I-es klubnál nevelkedett játékos kapott szerepet). Persze labdarúgó és szurkoló úgy nem mehet ki a pályára, hogy ne a győzelem reményében kezdődjön a találkozó. Sajnos azonban a játék képe hamar egyértelművé tette, hogy ezen a napon az előző két fordulóhoz képest is nehezebb dolgunk lesz, ha megakarjuk szerezni legalább az egyik pontot.

A Diósd és csapatunk között a játékot tekintve osztálykülönbség ütközött ki (jól szervezett védelem, gyorsabbak, robbanékonyak) amely legalább az eredményben nem mutatkozott meg. A sebességkülönbség révén azonban nagyon sokat szabálytalankodtunk, mert vagy ütémkéséssel értünk oda szerelni, vagy nem tudtuk másként megakadáylozni, hogy elfussanak mellettünk.

12' Takács András (alias Taki) futott alá egy jobboldali előreívelésnek, amit néhány méterrel a 16-osunk bal oldalától kijjebbről belőttek, de a röviden érkező Goják Krisztián kivágta a labdát szögletre.

13' Nem sokkal a 16-osunkon belül, viszonylag középen letalpaltuk a Diósd játékosát, de a játékvezető szerencsére nem adott 11-est.

20' Kb. 22 m-en, középen ismételten szabálytalankodtunk, majd a szabadrúgást legurítás és labdamegállítás után Kovács Béla egy lépésről, sorfalunk fölött eltekerve a jobb felső sarkunkba lőtte. 0-1.

Innentől kezdve visszaállt a Diósd, és érezhető volt rajtuk, hogy teljesen eredménytartásra rendezkednek be. Ezért hátul betömörűltek és sikerült úgy megszervezni a védekezésüket, hogy csatárainknak esélye sem adódott a helyzetbe kerülésre, míg ők maguk végig uralták a mérkőzést, labdatartásban kiemelkedtek, és néha egy-egy akciót is vezettek Nekünk sajnos egyetlen kapuralövésünk sem akadt.

49' Kovács Béla 18-20 m-ről nem sokkal csavart a hosszú (jobb) alsó kapufánk mellé.

57' Az előzőhöz hasonlóan, csak 16 m-ről tekerték a jobb alsónk mellé.

60' Kb. 25 m-ről eresztettek meg életerős bombát középmagasan kapunk bal oldala felé, amit László Peti vetődve hatástalanított.

78' Egy baloldali felpassz után a diósdi támadó a 16-osunkon átpréselte a labdát Érdy Marcin és még egy védőnkön, majd 10 m-en szembe találta magát a kimozduló László Petivel, aki a rövid alsó fele tartó labdába belevetődve hárított.

85' Kovács Béla a 16-osunk jobb sarkáról nem sokkal a hosszú (bal) oldali kapufánk mellé lőtte el a labdát.

Pintér Zoltán: Szeretnék gratulálni a csapat és a stáb minden tagjának! Az első győzelem mindig nagyon fontos, és a mi esetünkben az előző három meccsen is benne volt a pakliban a siker. Ez az egygólos siker mérföldkő a csapat életében, de természetesen mint minden meccsnek, ennek is megvannak a maga tanulságai, amikből okulva még eredményesebben tudnánk játszani. Fontos, hogy kapott gól nélkül hoztuk le a találkozót, illetve volt több helyzetünk, amik bemehettek volna. Ez mind pozitívum. Folyamatosan lépkedünk előre, és alakul a csapat!

 

A Diósdi TC honlapjának beszámolója:

http://diosditc.hu/felnott/2011/09/10/megvan-az-elso/


2011.09.04., 16:30
3. forduló

Bicskei TC - Gázművek MTE 3-1  (1-1)
Bicske, 150 néző,  Vezette: Horváth T., Asszisztensek: Madlena, Szécsényi

zművek MTE: dr. László, Rácz, Goják, Érdy, Takács (Szekeres 50'), Spáth, Holczer, Katona (Egervári 46'), Juhász, Kaltenekker (Árpád 70'), Elmájer
Edző: Metzger Tibor

Bicskei TC: Sándor, Tóth, Gáll, Kőbányai L., Ratimorszky (Lakk 60'), Szentjobbi, Matláry (Szalczinger 73'), Kőbányai R., Iski (Murányi 60'), Mérey, Horváth
Edző: P. Nagy László

Gólszerzők: Gáll 15', Mérey 60', Szentjobbi 67' ill. Elmájer 19' (11-esből)

A Bicske csapata tavaly ugyanabban a cipőben járt, mint mi: hosszú kihagyás után kellett az NB III-ba visszakerülve helyt állniuk, így az év végi ötödik helyezésük több mint kalaplengetést érdemlő teljesítmény. A játékosok zömét a Videoton-Felcsút "házasságból" származó, de oda be nem férő fiatalok alkotják, akiket a Tatabányai Bányász korábbi legendás játékosa; P. Nagy László gardíroz. A bicskei pályát megérkezésünkkor is locsolták, de a gyepszőnyeg minősége jóindulattal sem volt tökéletesnek mondható, méretét tekintve valamivel kisebbnek tűnt a mienknél. Metzger Tibi a találkozó előtti megbeszélésen elmondta, hogy a kisebb méretből fakadóan a pontrúgások értékesítése különös hangsúllyal bírhat.

A kezdősípszó elhangzása után kezébe vette a kezdeményezést a hazai gárda, és fölényét hamar helyzetekre is tudta váltani. Az 5. percben Szentjobbi 20 m-ről megeresztett kísérlete (ami egy 13-14 m-en álló bicskein irányt változtatott és László Peti mozgásával teljesen ellentétesen pattanva tartott a bal alsóba, de Peti nagy bravúrral visszaérve és elvetődve kapufára tudta ütni, majd védőink tisztáztak) és egy veszélyes, jobboldalról, 25 m-ről kapu elé lőtt szabadrúgása (amely laposan végigszáguldott a kapunk előtt) jelezte; közelebb állnak a gólhoz, mint mi. Ez sajnos a 15. percben végül be is következett, amikor egy jobboldali szögletük után a hosszún 6-7 m-en üresen álló Gáll fejese a földre lepattanva a bal alsó sarkunkba talált utat. 1-0.

A gól után folytattuk az addig is alkalmazott felfelé ívelgetést, hátha csatárainkhoz egyszer eljut a labda. A 19. percben ily módon Kaltenekker Attilához került a laszti, aki kissé kiszorítva elvitte azt a 16-os jobboldali oldalvonalának közepéig, ahol a bicskei védő teljesen fölöslegesen hátulról megakasztotta a kapunak háttal álló játékosunkat, amiért a játékvezető 11-est adott. Elmájer Tibi pedig higgadtan laposan a jobb alsó sarokba célozva értékesítette a bűntetőt. 1-1!

Az egyenlítés után átvettük a játék irányítását, és egy picit az-az érzés támadhatott bennünk, a hazaiak néhány játékosa lebecsülte csapatunk játékerejét. Vezettünk néhány veszélyesnek ígérkező támadást, de a végén egy pontatlan passzal, vagy megoldással mindig meghiusúltak a lehetőségeink, így sajnos veszélyes kapura lövésünk nem akadt.

A félidő végére újra magához tért a Bicske; jobboldali huszonegynéhány méterről elvégzett szabadrúgásukra a hosszún Mérey viszonylag tisztán érkezett, de szerencsénkre 5 m-ről föléfejelt, majd néhány perccel a szünet előtt Szentjobbi 25 m-ről, kissé jobboldalról elvégzett szabadrúgása tartott bombaszerűen a kapunk jobbközepe felé, amit László Petiről kivágódott, majd eltakarítottuk a kapu elől. Ennyi volt az első játékrész, amihez képest a második még több eseményt hozott.

A második félidő első helyzete a hazaiak nevéhez köthető; 22-23 m-ről balközépről Szentjobbi életerős szabadrúgást eresztett meg kapunk jobb oldala felé, amely centikkel kerülte el a jobb kapufát. Innentől kezdve a mi perceink következtek: először a baloldalra átkeveredett Egervári Gabi került gólhelyzetbe, aki a Bicske 16-osának balközepén 7-8 m-en Sándor mellett el akarta húzni a lasztit, de a kapus vetődve még neccesen hozzáérhetett a labdához, és az így az alapvonal felé kisodródva már nem jelentett veszélyt. Néhány perccel később ismét Gabi került gólhelyzetbe; jobboldalról éles szögben kapura tört, majd a védő szorításában 7 m-rőkapura lőtt, azonban a bekk bevetődve még blokkolni tudott szögletre. A harmadik nagy helyzetünk az elsőhöz kísértetiesen hasonló helyről, csak kicsivel (9-10 m-ről) kintebbről esett; Elmájer Tibi üresen kapura lőhetett, de a kimozduló Sándor lábbal védett. Megvoltak tehát a lehetőségeink a gólszerzésre, azonban nem éltünk velük, és ezért végül komoly árat fizettünk.

Négy perccel később szabálytalankodtunk a 16-osunk bal oldali előterében, kb. 18 m-re a kapunktól; a szabadrúgást Szentjobbi szépen csavarta el a sorfalunk fölött, de a jobb alsó sarokba tartó labdát László Peti egy remek vetődéssel kiütötte. A 60. percben azonban már ő sem tudott hárítani, amikor egy szöglet utáni felszabadítást követően Mérey elé került a labda, aki 25 m-ről  laposan kapura lőtt, amely az elvetődő kapusunk hóna alatt a bal alsó sarokban kötött ki. 2-1.

A bajt tetézte, hogy a 67. percben egy (ugyancsak) jobboldali szöglet után a röviden érkező Szentjobbi 6 m-ről belsővel a felsőléc alá lőtt. Ugyan még bele tudtunk fejelni a gólvonalon, de kifejelni már nem sikerült. 3-1.

Nem sokkal később egy felívelés után kapunk elé fejelték a labdát, és Horváth a jobb kapufánk magasságából 6-7 m-ről épphogy fölé ollózott.

Ezután még három komoly lehetőségünk adódott a szépítés megszerzésére:
- a Bicske 16-osának baloldali előteréből 18-19 m-ről Goják Krisztián végzett el szabadrúgást, és az erős lövés nagyon kellemetlenül a kapus előtt felpattanva kijött Sándorról, de nem érkezett rá egy játékosunk sem, így a hazaiak portása még kivetődve rá tudott vetődni a játékszerre.
- Elmájer Tibi húzott el a jobboldalon, élesen kapura tört, majd kb. 8 m-ről jobb külsővel megpróbált a hosszú sarokba lőni, de a kísérlet 1 m-rel kapu mellé-fölé ment.
 - Spáth Marci remekül húzott el a jobb szélen és néhány méterrel az alapvonaltól visszább, 10 m-re a kaputól pontosan átívelt az ötös hosszú oldalán üresen álló Elmájer Tibihez, aki megpróbált a léc alá fejelni, de Sándor nagy bravúrral repülve kiütötte a próbálkozást.

A mérkőzés zárásaként még két hazai kapufát és egy vendég szabadrúgást jegyezhettünk fel; Szalczinger a 16-osnuk bal oldalán forgolódva 10 m-ről laposan kilőtte a rövid (bal) kapufát, majd a hosszabbításban szintén ő valamivel a 16-unkon kívülről eltalálta a keresztlécük jobb alsó lécét. Goják Krisztián jobb oldali 21-22 m-es szabadrúgása pedig nem sokkal a rövid (jobb) felső sarok fölé csapódott.

Összefoglalva tehát kijelenthetjük, hogy a mérkőzésben jóval több volt, mint amit az eredmény mutat. 1-1-es állásnál több ziccerünk volt, hogy a magunk javára fordítsuk a mérkőzést, azonban nem sikerült élni a lehetőségekkel, pedig a második bicskei gólig semmivel sem voltunk rosszabbak a hazaiaknál (sőt azután sem feltétlenül). Sajnos ezen a napon a védelmünk a pontrúgásokat képtelen volt kellő magabiztossággal hatástalanítani.(külön bosszantó, hogy erre Metzger Tibi a meccs előtt felhívta a figyelmet), elől pedig egyszerűen nem tudtunk gólt szerezni.

P. Nagy László: Nem jó kimondani, de nagyon rosszul játszottunk, aminek nem tudom az okát, de megpróbálom kideríteni. Az erősségünket azonban mutatja, hogy így is tudtunk nyerni 3-1-re, tehát szerencsére jó csapatom van. Már mondtam a fiúknak, hogy ez így nem fog sokáig menni, mert sokkal jobb teljesítményt várok tőlük. A lényeg, hogy egy gyenge játékkal is tudtunk itthon győzni, aminek viszont örülök. Majd jövő héten kielemezzük a videófelvételt, hogy miért is játszottunk ilyen gyengén, és igyekszünk rajta javítani. Szeretnénk a közönséget az elkövetkezendőekben szebb játékkal megörvendeztetni, mert ennél többet érdemelnek.

Metzger Tibor: Sajnos a két szögletből bekapott gól eldöntötte a mérkőzés sorsát, pedig korábban külön felhívtam játékosaim figyelmét a pontrúgások jelentőségére. Elől meg minden lehetőségünk kimaradt, ezért a helyzetkihasználásunkon okvetlen javítanunk kell ahhoz, hogy pontot, pontokat szerezhessünk.

Videó forrása: Bicskei TV (Köszönöm Kósa Lászlónak!)

 

A bicskeiek honlapjának beszámolója:

http://bicskeitc.hu/index.php?page=news_361


2011.08.27., 17:00
2. forduló

Dorogi FC - Gázművek MTE 1-0  (0-0)
Dorog, 180 néző,  Vezette: Janitz, Asszisztensek: Simon, Kara

Gázművek MTE: dr. László, Rácz, Wallenstein, Érdy, Takács, Katona, Nagy (Cserti 60'), Holczer, Spáth (Juhász 70'), Kaltenekker (Egervári 50'), Elmájer
Edző: Metzger Tibor

Dorogi FC: Frank, Kinyik, Faragó, Papes, Horváth, Hauser, Ambrus (Bedő 83'), Janetka (Tóth 27'), Sándor, Nász (Szabó 46'), Héray
Edző: Miskei Attila

Gólszerzők: Ambrus 64'

Nem én vagyok az első, és - igen komoly összegben fogadnék rá - valószínűleg nem is az utolsó, aki azt állítja; Dorogon megállt az idő. Utoljára a 2003/04-es szezonban látogattunk a bányászvárosba, de a régi képek tanulsága alapján nemcsak akkor, hanem ma is úgy érezhetjük, hogy visszacsöppentünk az '50-es évekbe. Egyik oldalon a közel 15 lépcsős betonelemes tribün, a másikon a fedett falelátó, a kapu mögött a régi eredményjelző, ami eredményt ugyan még mutat, de időt már nem, ezzel is igazolva, hogy itt szinte majdnem minden időtlen. Csak egy dolog változott sajnos; a nézőszám. Csendesen gyülekeztek a hazai nézők, és számunkra külön öröm, hogy nem csak ők, hanem a mieink közül is jópár ismerős arc feltűnt a falelátón, de a jó szándékkal is maximum 200 kilátogató néző hűen tükrözte; a magyar futball nem a legdicsőségesebb napjait éli. Ettől függetlenül minden tisztelet az övék, hiszen a hazaiak időnkét kórusban felharsanva, drapériával a kerítésen buzdították csapatukat - állítólag a Sárisáp elleni szomszédvári rangadón közel fél ezren is kint szoktak lenni - a mieink pedig több tucat kilométert leutazva is csapatunkkal tartottak. A pálya talaja egyébként egészen jó volt, bár a füvet azért mérkőzés előtt lenyírhatták volna.

Az előzetes esélylatolgatásokat figyelembe véve semmiképpen sem a mi javunkra billentette a mérleget, hogy továbbra is rengeteg hiányzóval küszködünk. Tóth Geri nyaral; Pusztai Ati, Szakállos Zoli, Bíró Tomi, Szekeres Peti, Vitok Hambi sérült; Palkó Sanyi sem harcra kész, és mindennek tetejében Gaál Miki is hétközi könnyebb sérülésekkel járó közlekedési balesete révén közel egy hónapra kidőlt.

Az embernek három perc elteltével rögtön dezsa vú (sic!) érzése támadhatott, amikor egy dorogi kiugratás után Wallenstein Norbi egy ütemmel lemaradt a mögé befutó hazai csatártól, és 18 m-en már csak testjátékkal tudta megállítani a kitörő dorogit, aki elesett. A bíró úgy ítélte meg az esetet, hogy Norbi vállal hátulról szándékosan lökött, ezért szvsz túl szigorúan piros lapot mutatott fel, ezzel már az elején alaposan belenyúlt a mérkőzésbe, pontszerzési esélyeinket radikálisan csökkentette (a szabadrúgást szerencsére a sorfalba lőtték). Két meccs elteltével ez már a második kiállításunk (tavaly összesen volt egy, az is jogtalanul), és így az első 180 percünkből 144-en kénytelenné váltunk maximum tíz emberrel lejátszani. Norbi helyére Katona Marlon lépett vissza a védelembe.

A kiállítás hatására visszaálltunk - de nem adtuk fel a támadás lehetőségét -, és próbáltuk szűkíteni a területeket, hogy a nagy hőségben minél kevésbé fáradjunk el. Emellett az intenzív adok-kapok, a keményebb párharcok jellemezték a első  játékrészt, amely végül három sárga lapot eredményezett, bár az igazat megvallva lehetett volna több is. A Dorog mindössze egy helyzetig jutott el a 37. percben, amikor egy baloldali szabadrúgásuk után a hosszún éles szögből kb. 7 m-ről fölébombázták a labdát.

A szünetben Miskei Attila feltehetően "felhívta" a hazaiak figyelmét arra, hogy eggyel többen vannak a pályán, s ez párosulva azzal, hogy már rögtön a második félidő elején érezhetővé váltak nálunk a fáradtság jelei, végül nem sok jót szült.

Öt perc elteltével egy veszélyes jobboldali beadásukat vágtuk ki 8-9 m-ről, majd az 52. percben egy szintén jobbról középre tett labdájukat 10 m-ről ezúttal már kapura tudták juttattni, de szerencsére gyengén, így László Petinek nem okozott gondot a hárítás.

Az 55. percben mi is életjelet adtunk magunkról; egy kontra révén Elmájer Tibi indult meg a középen, majd tette ki a labdát jobbra a nemrég becserélt Egervári Gabinak, aki végül középre tudta adni, de azt Frank kapus könnyedén lehúzta. Egy percre rá szintén jobboldalon rohamozott a Dorog, és az ismét középre tett labdájuk 18 m-ről rálőve épphogy felső lécünk fölé szállt.

A 62. percben ezúttal baloldalról adták be középre, és a 6-7 m-en érkező hazai játékos közepes erősséggel kapura is tudott fejelni, de László Peti egy gyönyörű reflexmozdulattal felsőkapufára tolta a játékszert, az onnan kipattanót pedig kapu mellé fejelve felszabadítottunk. Egy percre rá gólt szerzett a Dorog, de azt Janitz játékvezető les címén érvénytelenítette.

Újabb egy perc múlva megszerezték a levegőben lógó vezetést a piros-feketék. Egy mentési kísérletünk után a 16-osunk jobb oldalára került a labda, amelyet Érdy Marci próbált a bűntetőterületünkről kijuttatni, de a kísérletet blokkolták, a laszti a 16-os összekötő vonalának közepétől kissé balra pattant, ahol Ambrus átvette azt, majd laposan a hosszú (bal) alsó sarokba tekert. 1-0.

A 69. percben középről, védőink között lyukon bejuttatták a labdát a 16-osunkra, amit a kiugró csatáruk átvett, majd a kimozduló László Peti balja mellett elrúgva 11 m-ről  felsőkapufát lőtt.

A 70. percben Elmájer Tibi 30-35 m-es szabadrúgása nem sokkal kerülte el a jobb felső sarkot.

A 76. percben a Dorog szabadrúgását László Peti magabiztosan hárította, majd egy percre rá szemmel verte, ahogy 17 m-ről kevéssel fölébombázták a labdát.

A 80. percben Juhász Tomi 22 m-ről épphogy a jobb felső sarok mellé lőtt.

A 85. percben László Peti egy középső dorogi kiugratás után fél ütemmel előbb odaérve szedte le a labdát a hazaiak csatárának lábáról. Két percre rá egy bal oldaról kapura szúrt lövésre feküdt rá új, piros mezben védő kapusunk.

A 90. percben egy baloldali dorogi beadás után a hosszún érkező játékosuk 6-7 m-ről gynegén a földre fejelt, ahonnan kapusunk kezébe pattant a laszti. Fél percre rá a hazaiak jobboldali támadása után a 16-osunkról László Peti mellett felsőkapufára emeltek, majd a találkozó utolsó momentumaként szintén jobboldali akció után egy 14-15 m-ről a hosszú felé tartó közepes erejű, lapos lövésre dőlt rá kapusunk.

A mérkőzésről összességében annyit, hogy a második félidő alapján a Dorog győzelme teljesen megérdemelt, sőt nagyobb arányú is lehetett volna. Ugyanakkor Janitz sporttárs mérkőzés eleji ítélete alapjaiban befolyásolta a mérkőzés alakulását, ami után számunkra már nem igazán teremhetett babér. Jó lenne végre megtudni mire lehet képes csapatunk, ha végre egy teljes mérkőzést (vagy legalább egy félidőt...) 11 emberrel játszhatnánk le. Reméljük jövő héten kiderül! Csapatunk legobbjai László Peti és Katona Marlon voltak. A Dorognak gratulálok a győzelemhez, szimpatikus csapatnak ismertem meg őket!

Pozitívumként megemlíteném, hogy  a '70-es években a Bayern Münchennél előfordult, hogy a nyári alapozás során a hőségben a játékosokat melegítőben edzették, hogy majd a meccsen milyen jó lesz melegítő helyett mezben játszani. Nos, nekünk is milyen könnyű lesz majd ezek után 10 ember helyett 11 emberrel játszani!...

Miskei Attila: Nagyon nehéz mérkőzés volt, mert remekül szervezett csapat ellen játszottunk. A gólt leszámítva lehetőségeink sajnos kimaradtak, de igyekszünk rajta javítani, hogy az utolsó passzaink jól sikerüljenek. Nagyjából ennyi! Gratulálok a csapatomnak!

Metzger Tibor: A játékvezető ítélete alapjaiban befolyásolta a mérkőzés alakulását, és rögtön az elején megfosztott bennünket a három pont megszerzésének reális lehetőségétől!

 

A dorogiak szurkolói honlapjának beszámolója:

http://dorogultras.gportal.hu/gindex.php?pg=32605108&nid=6035844