Beszámolók (Felnőtt)


2013.05.31. (péntek) 17:30
29. forduló

Grund FC - ASR-Gázművek MTE 6-3 (4-1)
Táncsics Mihály u. (Bányapark pálya), 20 néző, Vezette: Kovács G.; Asszisztensek: Czene-Joó, Dancs

Grund FC: Bencsik, Stranyóczky, Jónás, Oláh, Tóth H., Berecz, Nagy, Tóth T., Horváth, Zentai (Kosztolánszki), Fehér (Tóth L. 46')

ASR-Gázművek MTE: Bőgér, Sebestyén (Szabó B. 56'), Bodon, Kardos, Kovács I., Mankó, Kaltenekker, Árpád, Sármány (Hostyisovszki 56'), Fehér K., Árokaszállási

Gólszerzők: Tóth H. 24'+52'+84', Berecz 31', Fehér 32', Zentai 45' ill. Fehér K. 16', Árpád 53', Kaltenekker 60'

A mérkőzés helyszínén vált számunkra világossá, hogy Sirmán Tamás beteg lett, és mivel nem volt tervezett cserekapusunk, ezért Bőgér Dávidnak kellett ellátnia a hálóőr szerepét.

6' Bőgér Dávid hatástalanított egy kb. 25 m-es, középről kapura tett szabadrúgást, amit a jobb sarokból vetődve oldalra öklözött.

8' Balról tettük be középre a lasztit, amelyet a 16-os előtt, középen álló Árokszállási Zoli próbált lekezelni, azonban az átpattant a lábán, viszont így jó lett a hosszún érkező Kaltenekker Atinak, aki kb. 10-11 m-ről, relatíve élesebb szögből a jobb (hosszú) alsó mellett lőtte el az alapvonalon túlra.

13' Jobb oldali szögletünk után a hosszúra túlcsorgó labdát Kovács Pisti tette vissza középre, ahol Kaltenekker Ati kb. 8 m-ről visszafejelte azt a kapus mozgásával ellentétesen a jobb alsó sarok felé, de gyengén, így Bencsik visszavetődve hárítani tudott.

16' Árpád Peti adott tértölelő indítást jócskán a mi térefelünkről, középről, amire  Fehér Kende startolt rá a bal odal felé egy lépésnyi előnyben a védőjével, akivel a nyakán szemből bevitte a 16-osra, majd kb. 12-13 m-ről Bencsik mellett a bal sarokba lőtt. 0-1!

24' Tóth Henrik középen, kb. 30 m-en lefordult Bodon Zoliról, egyben gyakorlatilag a védősorunktól is megszabadult, és megindult a kapunk felé - Kardos Bence hiába próbálta oldalról szerelni -, majd kb. a 16-osra érve laposan kapura lőtt, amibe Bőgér Dávid jobbra vetődve még bele tudott érni, de átcsorgott alatta, és a kapuba gurult. 1-1.

31' Szabadrúgást kapott a Grund egy fölösleges faltunk után nagyjából húszegynéhány méterre a kapunktól, kissé balra, ami után felsőlécünk jobb oldalát találták telibe, de a labda visszapattant a másik oldalra, és az ott üresen érkező Berecz akadálytalanul kb. 10 m-ről egyből a kapunk üres bal oldalába fejelt. 2-1.

32' A középkezdésünk után szinte azonnal labdát vesztettünk, és a sárga-kékek szemből, kissé balról betudtak tőrni a 16-osunkra, majd a kimozduló Bőgér Dávid mellett középre passzoltak, amit Fehér kb. 11-12 m-en átvett, és a blokkolni igyekvő, de földre kerülő Kardos Bence mellett a kapu közepébe gurított. 3-1.

34' Fehér Kende szögletét Bodon Zoli a rövidről a bal (hosszú) alsó felé fejelte, de az ott álló védő kirúgta azt a gólvonalról.

44' Stranyóczky kb. 22 m-ről, középről kapura tett szabadrúgását Bőgér Dávid kispárgázta a jobb alsó sarokból.

45' Újabb hazai szabi gyakorlatilag az előzővel megegyező helyről, de ezúttal Zentai akadálytalanul a jobb alsó sarkunkba tekert. 4-1.

Ezután rögtön véget is ért a félidő. Eslősorban súlyos védelmi hibákból nyolc perc alatt kaptunk három gólt.

52' Tóth Herinkhez tették oda üresbe a labdát a 16-osunk bal sarka előtt, amire Bőgér Dávid kijött, majd visszamozgott, és Tóth mellette a rövid alsó sarkunkba gurított. 5-1.

53' Árpád Peti iramodott meg középen, kissé balra, majd betört a 16-osra, és kb. 11 m-ről a túloldalra akart passzolni a hosszún érkező Fehér Kendének, ám a passzba az egyik grundos védő beleért, így a labda irányt változtatva a kapufa segítségével a bal also sarokba gurult. 5-2!

60' Árpád Peti ívelte be a 16-osra a lasztit kb. 26-27 m-ről, középről, amit a hosszún Kaltenekker Ati kb. 10 m-ről fejjel kapura csúsztatott, és az a jobb alsó sarokban kötött ki. 5-3!

63' A Grund jobb oldalról tört be a 16-osunkra, és kb. 10-11 m-ről oldalhálót találtak.

67' Árokszállási Zoli a 16-os (mi szempontunkból) jobb sarkától a rövid felsőt célozta meg, amit Bencsik felugorva szögletre ütött.

70' Kaltenekker Ati az előző lehetőségünkkel megegyező helyről, küllővel szintén a bal felsőt találta el, de Bencsik ismét fölé tolta a kísérletet.

76' Jobbról-szemből hozták be a hazaiak a lasztit a 16-osunkra, amit a kimozduló Bőgér Dávid vetődve szedett le a Grund támadó lábáról.

82' Bal oldali szögletünk után a középen érkező Bodon Zoli kb. 10 m-ről épphogy léc fölé fejelt.

84' Tóth Henrikről ismét lemaradtunk a jobb oldalon, aki Kardos Bencét megverve szemből-jobbról begyalogolt a 16-osunkra, és kb. 10-11 m-ről Bőgér Dávid lába mellett a bal (rövid) alsó sarokba talált. 6-3.

86' Jobb oldali szögletünk után Kovács Pisti háttal a kapunak, kb. 11-12 m-ről léc fölé kanalazott.

Jövőre BLSZ II-ben minden bizonnyal újra találkozunk!

Stranyóczky László: Ennek a győzelemnek is köszönhetően viszonylag eredményes tavaszt produkáltunk, de sajnos feljebb kerülni már nem tudtunk, mert ősszel igen kevés pontot szereztünk. A mai mérkőzéshez gratulálok a csapatomnak, azt hiszem ekkora különbséggel is megérdemelten győztünk!

Wágner Ádám: A bajnokság utolsó mérkőzésére úgy utaztunk el, hogy megpróbálunk egy helyet előre lépni a táblázaton, és felszabadultan játszani. Nagy mértékben megnehezítette a dolgunkat, hogy különböző okok miatt nem volt kapusunk erre a találkozóra. Végig érződött, hogy az idényben ez az utolsó összecsapása a csapatoknak. Amikor vezetést szereztünk, úgy tűnt, szépen felépítjük a sikert, de utána mintegy 8 perc alatt fordított ellenfelünk. Próbáltunk visszajönni a meccsbe, de nem sikerült.


2013.05.22. (szerda) 18:00
20. fordulóból elmaradt mérkőzés

ASR-Gázművek MTE - Tintahalak SE Sashalom 1-4 (0-1)
Sujtás u., 30 néző, Vezette: Harmath; Asszisztensek: Gelb, Temesi

ASR-Gázművek MTE: Sirmán, Sebestyén (Hostyisovszki 66'), Kaltenekker, Kardos, Horváth J., Árokszállási, Mankó, Szabó Á. (Sármány 59'), Árpád, Fehér K. (Némethy 46'), Bőgér (Szakolczai-Sándor 46')

Tintahalak SE Sashalom: Baráth, Lőrincz (Nagy 46'), Juhász (Medgyesi 55'), Marton (Schwarcz 34'), Erős, Rab, Gáspár (Csabai 68'), Szilágyi, Balázsi, Péter (Széphelyi 82'), Mórocz

Gólszerzők: Árpád 67' ill. Mórocz 9', Péter 64', Schwarcz 65', Nagy 71'

6' Juhász kapott a 16-osunkon egy előreívelést, majd néhány méter megtétele után üresen, kb. 11 m-ről kapura lőtt, de szerencsénkre eltörte, így Sirmán Tamás könnyen foghatta a középre tartó kísérletet.

8' Lőrincz bal oldalról tört be az alapvonalunk mellett a kapunk felé, majd kb. 6-7 m-ről középre gurított, amire a védőinket megelőző Mórocz ért oda előbb, és akadálytalanul az üres kapunkba lőtt. 0-1.

11' Jobb oldali szögletünk után Fehér Kende a 16-os jobb sarkáról nem sokkal tekert a bal (hosszú) felső sarok mellé.

21' Juhász tört be üresen szemből, kissé balról a 16-osunkra, és kb. 12-13 m-ről lövés helyett a hosszú kapufánkhoz emelt Martonnak, aki be is lőtte a labdát, de így már les lett, ezért Harmath érvénytelenítette a találatot.

64' A Tintahalak a jobb oldalról ívelt át a 16-osunk másik oldalára, amit Sebestyén Örs ki tudott juttatni a 16-oson kívülre, de a labda Nagyhoz került, aki visszalőtte azt a bűntetőterületünkre, ami pont úgy pattant meg a blokkolni igyekvő Örsön, hogy az a kapu felé mozgó Péter elé került, aki kb. 10-11 m-ről, futtából Sirmán Tamás fölött a felsőléc alá bombázott. 0-2.

65' Alig tudtunk felocsudni a kapott gólból, rögtön jött a következő: támadni próbáltunk, így a bal oldali védelmünk teljesen felhúzódott, és amikor Szakolczai-Sándor Kristóf próbálta megjátszani a lasztit, a jobb oldalon labdát vesztettünk, amivel Rab lőtt fel bal oldalon a középpályásuknak, aki levitte azt a kapunk felé az alapvonalig, majd a hosszúra továbbított, ahol az üresen érkező Schwarcz pár méterről az üres bal alsó sarkunkba lőtt. 0-3.

67' Árpád Peti lépett ki remekül egy jó előreívelésünkre kb. 26 m-en, középen, majd egyedül kapu felé vitte, és a 16-osról a kimozduló Baráth fölött a felsőléc alá emelt. 1-3!

69' Szakolczai-Sándor Kristóf iramodott meg a bal oldalon, nem messze az oldavonal mellett, majd a 16-os bal sarka felé érve kapura lőtt, ami el is szállt Baráth mellett, ám végül a jobb (rövid) oldali kapufa felső részét találta telibe, ahonnan kipattant.

71' A Tintahalak fellötte középpályán a labdát bal oldali irányba, amit Kaltenekker Ati úgy tűnt le tud fedezni, azonban a vendégek játékosa megszerezte mellőle, bevitte középről, kiss balról a 16-osunkrra, majd csúnyán beforgatta Kardos Bencét, és kb. 12 m-ről középre gurított, ahonnan Nagy az üres sávot megtalálva kb. 8 m-ről a kapunkba bombázott. 1-4.

78' Némethy vitte el remekül a középpálya jobb oldalán a lasztit egészen kapu fele az alapvonalig, majd laposan a hosszúra adott be, ahol a nem teljesen tisztán levő Árokszállási Zoli a jobb oldali kapufa mellé lőtt.

Összességében kérdés nem férhet a Tintahalak győzelmének jogosságához, de ha Szakolczai-Sándor Kristóf kapufája bemegy a 69. percben 2-3-ra lakítva az eredményt, talán ki is egyenlíthettünk volna. De a futballban sincs ha!

Wágner Ádám: Ezen a mérkőzésen egy félidő erejéig izgalmasan alakultak a dolgok, akkor lett volna esélyünk arra, hogy számunkra kedvező eredményt alakítsunk ki. A második játékrész elején volt egy pár perces periódus, amikor gyorsan kaptunk gólokat, és ez meg is pecsételte a 3 pont sorsát.


2013.05.18. (szombat) 11:00
27. forduló

RSC - ASR-Gázművek MTE 1-1 (1-0)
Pirosrózsa u. (RAFC pálya), 30 néző, Vezette: Zimonyi; Asszisztensek: Rózsa, Madari

RSC: Gerencsér, Viandt, Wild, Tóth, Aranyos, Góró, Bakó, Tajti, Hazai (Bordás 73'), Csibi (Takács 82'), Kotymán
Játékos-edző: Aranyos Imre

ASR-Gázművek MTE: Sirmán, Szabó Á. (Sebestyén 73'), Bódis, Bodon, Kovács I., Mankó, Sármány (Árokszállási 46'), Szabó M., Árpád, Fehér K. (Szakolczai-Sándor 66'), Bőgér
Edző: Wágner Ádám

Gólszerzők: Wild 7' ill. Bőgér 48'

4' A jobb oldalon Bodon Zoli mögé tették be a labdát Kotymánnak, aki így a 16-os jobb oldalán, szemből üresen vezethette rá Sirmán Tamásra, majd kb. 11-12 m-ről közepes erővel a bal alsónkat célozta meg, de kapusunk vetődve hárított.

7' Jobb oldalról ívelték be a 16-osunk közepére a lasztit, amire Sirmán Tamás rosszul jött ki, így az eljutott a jobb (hosszú) kapufánkig, ahonnan lövés helyett középre passzolták, de az nem volt teljesen pontos, így a gólvonal előtt, az üres kapu szájában egy kisebb pókfoci bontakozott ki a földön vekvő RSC játékos és védőink között, amit végül a hazaiak nyertek meg, és - bár úgy tűnt, végül megússzuk, annak ellenére, hogy már "három gólt" is rúghattak volna - egy visszagurítás után a 6-7 m-en érkező Wild a jobb felső sarokba lőtt. 1-0.

22' Jobb oldali RSC beadást a hosszún Hazai továbbított kb. 7-8 m-ről az ellentétes (bal) alsó sarok irányába, ami épphogy elkerülte a kapunkat. Ha bemegy, akkor sem érvényes, mert Zimonyi lest fújt.

31' Sokadszor tették be jobb oldalról középre a labdát a rákosszentmihályiak, ezúttal a 16-osunk vonalára üresbe, amit néhány méter megtétele után szemből kapura lőttek, de az elakadt a kimozduló Sirmán Tamásban, a róla kipattanót pedig kb. 13 m-ről kapunk fölé emelték.

35' Aranyos próbálkozott a 16-osunk (ő szempontjukból) bal sarkáról kapura lövéssel, ám a jobb alsóba tartó lasztit Sirmán Tamás vetődve hárította.

39' Mankó Geri passzolta be jobb szélről a labdát a 16-osra Fehér Kendének, aki kb. 13 m-ről a kapu bal oldala mellé lőtt.

48' Árpád Peti az RSC 16-osának jobb oldali csücskétől kissé közepebbre Aranyos mellett át tudta ívelni a hosszúra a lasztit, amit az ötös sarkán érkező Bőgér Dávid előre vetődve a rövid alsó sarokra fejelt, és az Gerencsér érintésével a kapuban kötött ki. 1-1!

53' Árpád Peti indult meg középen a kapu felé, majd kb. 24 m-ről eltekerte a labdát a jobb alsó felé, ami a vetődő Gerencsér mellett a jobb kapufa alsó részéről vágódott ki.

60' Árokszállási Zoli vette át a lasztit az ellenfél 16-osának jobb sarka előtt, majd pár lépés után kapura lőtt. A középre, a kapus mellé tartó lövést Gerencsér vetődve kiütötte.

65' Szakolczai-Sándor Kristófot szerettük volna becserlélni, azonban komunikációs problémák támadtak a partjelző és közöttünk a csere lebonyolítása körül, amit Wágner Ádám hangosan szóvá tett a játékvezetőnek, és ez nem tetszett Zimonyinak, amiért - szubejktív véleményem szerint teljesen rosszhiszeműen - a lelátóra küldte edzőnket, majd Wágner Gábort is.

68' Jobb oldali RSC beadást az ötösünk hosszú oldaláról visszatették középre, ahol a rövid oldalon kb. 6-7 m-ről a keresztlécük alá fejeltek, ám Sirmán Tamás bravúrral ki tudta ütni a labdát.

75' Szabadrúgást kaptunk középen, kissé balra, kb. 25 m-re az RSC kapujától, aminek Bőgér Dávid futott neki, és épphogy a jobb felső mellé tekert.

83' Bal oldalon végeztünk el bedobást a 16-os vonalában, majd bejátszottuk a lasztit Szakolczai-Sándor Kristófnak a 16-oson belülre, aki be tudott vele fordulni, és kb. 8-9 m-ről a hosszú (bal) kapufa alját találta el.

87' Az ellenfél félpályájának felénél álló Szakolczai-Sándor Kristófhoz passzoltuk fel a labdát, aki megindult a kapu felé, de a védő szorításában nem tudta zavartalanul kapura vinni, ezért a 16-oson belülre érve húzott még egyet oldalirányba, majd lőtt, ám a kísérlete elakadt a közben jól kimozduló Gerencsérben.

Az első félidőben nagyon gyengén játszottunk, az RSC a helyzetek alapján megérdemelten vezetett. A második játékrészben végre elkezdtünk futballozni, ami hamar eredményre vezetett, és itt már nekünk adódtak nagy lehetőségeink. Igazságos eredmény született.

Aranyos Imre: Úgy érzem igazságos eredmény született, de azért kicsit bánt, hogy az első félidőben adódott lehetőségeinket nem tudtuk kellőképpen kihasználni. A második félidő elején kevésbé játszottunk koncetráltan, így a Gázművek ki tudott egyenlíteni, ami után próbáltuk legalább a döntetlent megtartani. Szerintem mindkét csapat jó teljesítményt nyújtott, és további sok sikert kívánok az ellenfélnek!

Wágner Ádám: Az első félidőben azt vettem észre, hogy a hazai csapat sokkal motiváltabban játszik, mint mi. Nem engedtek teret nekünk, "csíptek, rúgtak, haraptak". Nagyon hamar gólt is kaptunk. A szünetben, az öltözőben történő "fejmosás" után a második játékrésznek már nagyobb elánnal vágtunk neki, ami csak az egyenlítésre volt elegendő. Összességében csalódást keltő összteljesítményt láttam, és természetesen az 1 ponttal sem vagyok elégedett!


2013.05.15. (szerda) 19:00
18. fordulóból elmaradt mérkőzés

Nagytétény SE - ASR-Gázművek MTE 2-0 (2-0)
Angeli út, 30 néző, Vezette: ifj. Kovács Imre; Asszisztensek: Agócs, Harmath

Nagytétény SE: Mergl, Gál, Róza, Péter, Kégler, Godár (Vörösmarty 63'), Balogh, Marosfalvi (Kiss 55'), Németh (Korozmán 46'), Berhidai (Balla 60'), De Carvalho (Käfer 76')
Edző: Pál József

ASR-Gázművek MTE: Sirmán, Kaltenekker, Bódis, Bodon, Horváth, Mankó, Sármány (Kardos 46'), Szabó M. (Árokszállási 46'), Árpád, Fehér K. (Kovács I. 51'), Bőgér
Edző: Wágner Ádám

Gólszerzők: Marosfalvi 30', Berhidai 45'

6' Árpád Peti adott egy remek labdát Fehér Kendének, aki kb. 22 m-ről elindult vele a 16-os felé, de a nagytétényi védő miatt csak balra kifele tudta bevinni azt a bűntetőterületre, majd kb. 14 m-ről középre lőtt, amit Mergl gond nélkül fogott.

8' Az előzőhöz nagyban hasonló jelenet, de Kende lapos lövését ezúttal lábbal védte Mergl.

22' Marosfalvi szemből, kissé balról, kb. 22 m-ről elvégzett szabadrúgásból eltalálta a jobb (rövid) oldali felső lécünket, ahonnan fölé pattant. Sirmán Tamás rajta volt.

30' A hazaiak középen beemelték a labdát a 16-osunkon belülre, amit Marosfalvi teljesen üresen a kimozduló Sirmán Tamás fölött kb. 13 m-ről a kapunk közepébe emelt. 1-0.

40' A bal oldali oldalvonal mellől beívelt nagytétényi szabadrúgást középen fejjel, kb. 6-7 m-ről a felsőlécünkre csúsztatták.

45' Jobb oldali hazai beadást Berihidai kezelt le szép mozdulattal középen a kapunknak háttal - egy picivel kijjebb, mint ahonnan Marosfalvi a gólt szerezte -, majd félfordulattal kilőtte a jobb alsó sarkunkat. 2-0.

47' A szünetben becserélt Korozmán kapott egy előreívelést jobb oldalon, majd megindult a labdával, oldalról bevitte, és a 16-osunkon belülre érve ellőtte azt a kapunk előtt, úgy hogy az a hosszú kapufánk mellett gurult ki az alapvonalon.

58' Az előzőhöz hasonló jelenet, azzal a különbséggel, hogy ezúttal egy jobb oldalról betett passzal ugratták ki a nagytétényiek játékosukat, aki ezúttal kb. 10-11 m-ről lőtte rá a hosszúra, ami szerencsénkre a jobb kapufánk belső ívéről a másik kapufánk felé pattant ki, amit Sirmán Tamás így már könnyedén meg tudott fogni.

62' Korozmánt ismét leindították, aki ezúttal szemből érve a 16-osra lőtt kapura, amit Sirmán Tamás vetődve ütött ki.

63' Bal oldali szabadrúgásunk után Kaltenekker Ati fordult rá a labdára valamivel a 16-oson belül, de a lövés a bal felső sarok fölé ment.

69' Jobb oldalról íveltük fel a hazaiak 16-osára a lasztit, amit ismét Kaltenekker Ati kezelt le, és a kapunak háttal álva ollózó mozdulattal kapura kanalazott, de a középre tartó próbálkozást Mergl könnyedén fogta.

Ezzel a vereséggel a bentmaradásról szőtt utolsó reményeink is minden bizonnyal elszálltak!

HAJRÁ GÁZ!!!

Wágner Ádám: Az első félidőben egyáltalán nem olyan mértékű kiélezettséggel és motiváltsággal játszott a támadó részlegünk, mint ami egy ilyen tétmérkőzésen elvárható lenne. A támadásbefejezéseknél rendre bátortalan és tompa megoldásokat választottunk. Ezt megérezte ellenfelünk, felbátorodott, majd a játékrész második felében kétszer betalált. A találkozó további részében már csak mentünk az eredmény után, amelynek hatására egy "kamikaze" jellegű második félidő kerekedett ki, sok helyzettel itt és ott is. Végeredményben egy tisztességes helytállást könyvelhetünk el a nagy áttörés helyett, és ez végérvényesen megpecsételte a sorsunkat a következő szezonra nézve, amit nagyon sajnálok!

Pál József: Az első húsz perc langyos játékot hozott, és reménykedtem benne, hogy tapasztalat játékosaim ebben a lagymatag iramban eldöntik a mérkőzést, ami végül is bekövetkezett, bár egy picivel később. Elmentünk 2-0-ra, de ezek után a Gázművek megmutatta, hogy ők képviselik a fiatalságot és lendületet. Nagyot küzdöttek! Borzasztó hiba volt részünkről, hogy a második félidő elején kétszer is üresen vezethettük rá a kapusukra a labdát, de nem sikerült berúgnunk, ami majdnem megbosszúlta magát!


2013.05.11. (szombat) 17:00
26. forduló

ASR-Gázművek MTE - Ikarus BSE 1-1 (1-0)
Sujtás u., 50 néző, Vezette: Kömpf; Asszisztensek: Lovász, Gráf

ASR-Gázművek MTE: Sirmán, Kaltenekker, Bodon, Bódis, Horváth J., Mankó, Sármány, Szabó M. (Szabó Á. 90'), Árpád, Kovács I. (Árokszállási 73'), Bőgér
Edző: Wágner Ádám

Ikarus BSE: Zombori, Kazár P. (Szakács 80'), Gyalai, Balogh, Krampek, Molnár, Lázár (Horváth K. 46'), Pinczi (Steuer 46'), Bálint (Kazár Cs. 80'), Kasinszky (Sulyok 76'), Szabó
Edző: Krampek Nándor

Gólszerzők: Bőgér 34' ill. Horváth K. 80'

7' Jobb oldali beadás után Szabó Marci passzolta oda a labdát Kovács Pistinek, aki áttette azt a másik oldalra Árpád Petinek, aki a 16-os bal oldali sarka környékéről kapura lőtt. A bal (hosszú) alsó sarok felé tartó lasztit Zombori vetődve maga elé ütütte, majd szögletre tisztáztak a védői.

8' A 16-osunk felé felívelt labdába Bódis Tomi rosszul csúsztatott bele, amire Kasinszky lecsapott, de a kimozduló Sirmán Tamás fölött egyben kapu fölé is emelt.

13' Bal oldali Ikarus beadás után a 16-osunk jobb sarka magasságából kapura lőttek, amit szerencsénkre kissé eltörtek, a laszti pedig a jobb oldali (hosszú) sarkunk mellett elgurulva hagyta el a játékteret.

32' A vendégek jobb oldalról laposan belőtték az ötösünk vonalára a labdát, amiről a hosszún üresen érkező Kasinszky csak miliméterekkkel maradt le.

34' Árpád Peti adott forintos lasztit Bőgér Dávidnak középen a 16-os vonalára, amit Dávid átvett, és egy ütem előnnyel kapura indulva kb. 12 m-ről Zombori lába mellett kilőtte a jobb alsó sarkot. 1-0!

43' A gólunkhoz kísértetiesen hasonlító jelenet: ezúttal Horváth Jani adott remek labdát Bőgér Dávidnak, aki az előzőnél kissé kijjebb (kb. 20-21 m-en), de nagyobb előnnyel kezelhette azt le, majd egy picit talán tétovázva indult kapu felé, és a 16-osról nem sokkal lőtt a felsőléc fölé.

55' A jobb oldali oldalvonal mellől végezhettünk el szabadrúgást, amit Kovács Pisti a bal (rövid) alsó felé tekert, de Zombori szögletre hárította.

59' Az Ikarus a bal oldalunkon vittel el a labdát, majd laposan középre gurítottak, és a röviden, a kapunktól kb. 7-8 m-re álló Szabó félfordulatból nem sokkal lőtt a jobb alsó sarkunk mellé.

60' A felfutó Krampek középről, kissé balról, kb. 20-21 m-ről kapura lőtt, de a jobb (rövid) alsóba tartó lövést Sirmán Tamás odaérve maga elé ütötte és megfogta.

62' Bálint az előző lövéshez hasonló helyről próbálkozott, amely nem sokkal ment kapu fölé.

65' Horváth végzett el szabadrúgást a jobb oldalról, ami az ötös hosszú oldalán üresen találta a labdára bevetődő játékostársát, aki szerencsénkre rosszul találta el, így az a kapunk jobb alsó sarka mellett elhagyta a játékteret. Nagy helyzet volt.

71' Jobb oldalról középre íveltünk, amit Árokszállási Zoli kezelt le kb. 20-21 m-en, és beindította a bal oldalon Horváth Janit, aki kapura vezette, majd kb. 9-10 m-ről a jobb (rövid) felső sarok fölé bombázott.

80' Horváth indult meg a középpályán, túljutott az őt feltartóztatni igyekvő játékosunkon, majd középről, kb. 24 m-ről kilőtte a bal felső sarkunkat. Sirmán Tamás hiába vetődött, nem érhetett oda. Nagyon jól eltalált lövés volt. 1-1.

91' Szabadrúgást kaptunk a bal oldalon, amit a rövidre akartunk belőni, de blokkolták, viszont ismételni tudtunk, ám a középre ívelt labdába az ötös vonalának közepén Árokszállási Zoli csak belecsúsztatni tudott, így a labda pár méterrel elkerülte a bal alsó sarkot.

Krampek Nándor: Borzasztó gyengén futballoztunk, és meglepett bennünket az ellenfél jó játéka. A döntetlen szerintem igazságos, de az első félidőben rengeteg helyzetünk adódott, amiket be kellet volna lőnünk. Sokkal jobb teljesítményt kell nyújtanunk ahhoz, hogy a dobogón végezhessünk!

Wágner Ádám: Rendkívül nagy motiváltsággal játszott a csapat, és remélem ez kívülről is érzékelhető volt. Az első félidőben akkor lettem volna maradéktalanul elégedett, ha a második ziccerünket is értékesítjük, és 2 - 0-val vonulunk a szünetre - sajnos, nem így történt. A második játékrész talán még nagyobb iramot hozott, mint az első, és ebben már benne volt, hogy mind a két oldalon veszélyben forogtak a kapuk. Ellenfelünk gyönyörű bombagóllal egyenlített, aminél ott hibáztunk, hogy nem blokkoltuk a lövést. A mérkőzés lefújása előtt közvetlenül a kapu szájából fejeltünk mellé, így végül talán reális döntetlen született. A mai találkozón is bizonyítottuk, hogy ebben a bajnokságban bármelyik csapat ellen vannak győzelmi esélyeink!


2013.05.04. (szombat) 10:00
25. forduló

TFSE - ASR-Gázművek MTE 0-0
Csörsz u., 25 néző, Vezette: Vida; Asszisztensek: Filep, Tóth T.

TFSE: Akay, Pistyúr (Tóth B. 84'), Kóródi, Makói (Pettkó 85'), Faltusz, Balogh, Vetró (Kovács 61'), Kádár (Tóth P. 76'), Keresztesi, Fábián, Lengyel
Edző: Rácz Krisztián

ASR-Gázművek MTE: Sirmán, Kaltenekker, Bódis, Bodon, Horváth J., Mankó, Sármány, Kardos, Árpád, Fehér K., Szakolczai-Sándor (Szabó Á. 66')
Edző: Wágner Ádám

9' Árpád Peti ívelt előre Fehér Kendnek a 16-os bal oldalára, aki a mögötte futó Kádártól szorongatva éles szögből kb. 8 m-ről kapura lőtt, a labda azonban elgurult a bal (hosszú) alsó sarok mellett.

13' Szakolczai-Sándor Kristóf vehette le teljesen üresen előreívelésünket a TF 16-osán belül, majd néhány lépés után egyedül, szemben Akayval kb. 12 m-ről lőtt, de a kísérlet a tátongó bal felső sarok helyett a léc fölé ment. Hatalmas helyzet maradt ki.

27' A hazaiak első kapuralövése: bal oldalt elvitték a labdát, majd a 16-os oldalsó vonaláról közepes erővel a rövid alsó sarkot célozták meg. Sirmán Tamás előre dőlve hatástalanította a kísérletet.

31' Bódis Tamás adta el a labdát a 16-osunk (ő szempontjukból) jobb oldalán. Szerencsénkre a hazaiak támadója 10 m-ről, félmagasan a rövid oldalra akart betalálni, de a nem túl erős lövést Sirmán vetődve megfogta.

34' Jobb oldali TF szöglet után középen, kb. 10 m-ről kapura tudtak fejelni, a bal alsó sarok felé tartó labdát Sármány Péter vágta ki a gólvonalról.

40' Balogh kb. 24 m-ről, középről a kapunk jobb sarkát célozta meg, az ötösnél felpattanó kellemetlen lövést Sirmán vetődve maga elé ütötte.

56' A hazaiak jobb oldalról előre ívelték a lasztit a 16-osunk bal oldalára, amit Keresztesi kb. 9 m-ről, fordulásból kapura lőtt, ami a jobb (rövid oldali) kapufánkon csattant.

77' Horváth Jani kb. 21 m-es, középre tartó szabadrúgását Akay biztosan fogta.

81' Árpád Peti tette ki a labdát jobbra futóra a becserélt Szabó Ádámnak, aki a 16-oshoz érve éles szögből laposan lőtt, ami elgurult a kapu előtt, a hosszún pedig nem volt érkező.

82' Bal oldalról íveltünk be szabadrúgást a hosszúra, amit az ötös előttről Fehér Kende kapufára fejelt, ahonnan a labda nagy erővel az ötös középre pattant, és az ott tartózkodó Bódis Tamás csak kapu fölé tudott továbbítani.

85' A lendületből érkező Árpád Peti középen 20 m-ről laposan kapura tekert, ami a bal oldali kapufa alját találta el, és a kipattanót szögletre tudták tisztázni a védők.

88' Kb. 18 m-ről szemből-balról elvégzett TF szabadrúgást centikkel tekerték a jobb (rövid) alsó sarkunk mellé.

A mérkőzésről röviden annyit, hogy nyomokban futballt is tartalmazott, és a döntetlen nem nevezhető igazságtalan eredménynek.

Wágner Ádám: Úgy éreztem, ma nehezen alkalmazkodtunk a külső körülményekhez, elsősorban a nagyon gyors, műfüves talajhoz, másodsorban pedig a nagy szélhez. Az első félidőben a hazai csapat felénk kerekedett, nagyon keveset birtokoltuk a labdát, de a 13. percben óriási gólszerzési lehetőséget szalasztottunk el. A második játékrészt már inkább mi uraltuk, három ziccerig is eljutottunk, egyszer egy rossz döntésnek, kétszer pedig a kapufának "köszönhetjük", hogy nem hoztuk el a 3 pontot. Azt azért hozzáteszem, hogy agilisabb, bátrabb egyéni vállalkozásokkal a támadó harmadban nem hagytunk volna ott 2 pontot.

Rácz Krisztián: Az első harminc percben bealudtunk, de a félidő többi része szerintem a miénk volt. A második játékrész pedig egyenlő erők küzdelmét hozta, mindkét oldalon adódtak helyzetek, és mindkét fél kihagyta őket. Így alakult!


2013.05.01. (szerda) 17:00
30. fordulóból előrehozott mérkőzés

ASR-Gázművek MTE - Unione FC 5-0 (2-0)
Sujtás u., 35 néző, Vezette: Vörös; Asszisztensek: Csete, Grünvald

ASR-Gázművek MTE: Sirmán, Bodon, Bódis, Horváth J., Sármány (Sármány 80'), Fehér K. (Hostyisovszki 79'), Árpád, Mankó, Kaltenekker, Szakolczai-Sándor (Szabó Á. 64'), Bőgér
Edző: Wágner Ádám

Unione FC: Szécsényi, Szabó V. (Babos Ár. 55'), Frick, Takó, Babos Ád. (Tweneboah 55'), Bősze (Szeitl 79'), Bódi, Horváth (Abrudbányai 58'), Gál, Szabó T., Bárdosi (Szilágyi 46')
Edző: Szabó András

Gólszerzők: Fehér K. 4', Árpád 44', Bőgér 72', Horváth J. 83', Hostyisovszki 85'

4' Kaltenekker Ati adott egy remek keresztlabdát a középpálya jobb oldaláról a 16-os bal oldala fele Fehér Kendének, aki Szabó Viktor szoritásában kissé kifele szorulva kb. 12 m-ről ballal ellőtte azt, és laposan a bal alsóba talált. 1-0!

9' Árpád Peti lőtt kapura 21-22 m-ről, a labda pedig pont felpattant a vetődő Szécsényi előtt, aki még hozzá tudott érni, majd tovább pattant róla oldalra.

15' Jobb oldali Unione szögletet a hosszún kapura tudták továbbítani, a bal alsó fele guruló lasztit Sármány Peti rúgta ki a gólvonalról.

17' Labdaszerzés után Horváth Jani huzogatott a 16-os bal oldali vonala és az oldalvonal között, majd a 16-os mezőnyfelé eső vonalára gurított Árpád Petinek, aki kapásból kapura tekert, és a léc alá tartó labdát Szécsényi nagy bravúrral a felső kapufára tolta, ahonnan kipattant szögletre.

18' Szakolczai-Sándor Kristóf bal oldali szögletünk után nem sokkal fejelt a jobb kapufa mellé.

22' Jobb oldalon vezetett támadást a vendégcsapat, és oldalról a 16-osra bejutva középre gurítottak, a kivetődő Sirmán Tamás épphogy elütötte a labdát a középen érkező Unione játékos elől.

39' Bőgér Dávid a 16-os jobb oldali sarkának tájáról kapura lőtt labdáját Szécsényi lábbal hárította.

44' Fehér Kende gurította be a bal oldali kisszögletet Szakolczai-Sándor Kristófnak, aki bevitte a lasztit 16-os vonaláig, majd Árpád Petihez passzolt a 16-os mezőnyfelé eső vonalának bal oldalára, aki pont meg tudta lőni azt a sávot, amin a jobb (rövid) felső sarokba, a kapufa mellé vezetett a labda útja. 2-0!

56' Unione támadás eredményeként jobb oldalról középre gurították a lasztit, amit Bősze lendületből, kb. 18 m-ről egyből kapura tekert, ami a bal kapufánkon csattant.

60' A szünetben becserélt Szilágyi kapott labdát éppen a 16-osunk jobb oldalán belül, amit az előreívelésre kimozduló Sirmán Tamás fölött centikkel emelt a kapunk jobb felső sarka mellé-fölé.

65' A nemrég pályára lépett Szabó Ádám nyert futóversenyt védőjével, majd kb. 17-18 m-ről laposan a jobb (hosszú) kapufa mellé lőtt.

69' Szilágyi kapta üresen a labdát 11-12 m-en középen, és laposan kapura lőtt, de a szöget jól záró és elvetődő Sirmán Tamásban elakadt a labda.

72' Horváth Jani balról cselezte be magát a 16-osra, majd középre gurított Bőgér Dávidnak, aki ugyan azt háttal vette át a kapunak, de volt annyi ideje, hogy kb. 11-12 m-en felpörgesse magának, és fordulásból kilőjje a bal alsót. 3-0!

75' Jobb oldali Unione szögletet a hosszún üresen álló Szilágyi 6 m-ről, kapásból kapu fölé bombázott.

83' Horváth Jani indult meg a középpályán, rávezette a védelemre, és átpróbálta vinni rajta a labdát, mely során az kis szerencsével visszapattant hozzá, és a 16-oson belülre érve paszolt a néhány méterrel mellette a támadást követő Bőgér Dávidnak, aki visszatette Janinak, aki kapásból, kb. 12-13 m-ről a bal alsó sarokba passzolt. 4-0!

85' Hostyisovszki Patrik lőtt életerősen, kb. 25 m-ről középről kapura, a labda pedig az azt elnéző Szécsényi mellett a jobb alsó sarokban kötött ki. 5-0!

A végeredmény ellenére a második félidő elején könnyen kiegyenlíthetett volna az Unione, szerencsénke azonban kimaradtak ezek a helyzetek. A harmadik gólunk után már nem forgott komoly veszélyben a győzelmünk. Élvezetes, jó mérkőzést láthattak a kilátogató nézők (a mi szempontukból legalább is mindenképpen).

Szabó András: Túlságosan álmosan kezdtük ezt a mai mérkőzést, meg is bűntetett minket a Gázművek, onnantól kezdve pedig hátrányból kellett játszanunk. A második félidőben jól futballoztunk, de igazából a szerencse sem pártolt mellénk, több nagy helyzetet kihagytunk. Tudtuk, hogy ha kitámadunk, akkor kontrajátékból veszélyes lesz a hazai csapat. A futball íratlan törvénye ismét bebizonyosodott, mert amíg mi nem rúgtuk be a helyzeteinket, ők igen, így megérdemelten nyerték meg a találkozót.

Wágner Ádám: Jól kezdtük a mérkőzést, hiszen már a negyedik percben megszereztük a vezetést. Érdekes, de úgy tűnik, a mi fiatalos, lendületes csapatunknak jó az olyan típusú ellenfél, amely idősebb játékosokból áll, és így sokszor több idő és tér marad a dinamika kibontakozására, illetve  a ritmusváltásokra. Különösen hangozhat talán, de ebben a találkozóban benne volt egy döntetlen is, ugyanakkor attól sem álltunk távol, hogy akár még az öt gólkülönbségű győzelemnél is nagyobb sikert érjünk el. Nagyon örülök annak, hogy különböző játékosok szerezték a találatainkat. Zárásként annyit jegyeznék meg, hogy még így is hiányérzetem van, és természetesen gratulálok a fiúknak!


2013.04.27. (szombat) 17:00
24. forduló

ASR-Gázművek MTE - MLTC 0-2 (0-1)
Sujtás u., 30 néző, Vezette: Bánki; Asszisztensek: Csibra, Temesi

ASR-Gázművek MTE: Sirmán, Bodon, Bódis, Kardos, Horváth J., Mankó (Kövi 74'), Sármány (Hostyisovszki 59'), Kaltenekker, Árpád, Fehér K., Szakolczai-Sándor
Edző: Wágner Ádám

MLTC: Horváth, Tóth, Burcsa, Dankó, Pekker, Kecskeméti, Dósa, Tompó (Zubonyai 67'), Oláh (Oravecz 81'), Zajdáczki (Nagy 53'), Kárpi (Szemler 75')

Gólszerzők: Kárpi 45', Szemler 86'

2' Kaltenekker Ati ugratta ki jobb oldalon az alapvonal mellett Szakolczai-Sándor Kristófot, aki a 16-os jobb oldalára szemből bejutva a középen kb. 15 m-en teljesen üresen érkező Fehér Kendéhez passzolt, aki átvétel helyett rögtön lőtt, de rosszul, így a lövés a jobb alsó mellé ment.

27' Bódis Tamás próbálta kihozni a labdát középen, de a 16-os előtt Tompó megszerezte tőle, és kb. 19 m-ről (szerencsénkre) rögtön lőtt, nem sokkal kapu fölé.

31' Horváth kirúgása után a középpályáról rögtön a 16-osunk bal oldali előterébe tudták belőni a labdát, amit a vendégek játékosa a 16-osunkra beérve két védőnk mellett, és a kimozduló Sirám Tamás fölött épphogy csak kapu mellé emelt.

34' Horváth Jani végzett el szabadrúgást a bal oldalon, nem sokkal a 16-os sarka meghosszabbításában, kb. 20 m-ről, de nem beadta, hanem lepasszolta a 16-osra, és utána emeltük középre, ahol Kaltenekker Atik kb. 6-7 m-en bele tudott úgy érni a lasztiba, hogy az a jobb sarok felé ment, ám a másik irányba mozgó Horváth Zoltán bravúrral, lábbal visszanyúlva még ki tudta rúgni a sarokból.

42' Az MLTC átívelte a labdát a középpálya jobb oldaláról a 16-osunk mezőnyfelé eső vonalának bal oldalára, ahol Dósa átvette azt, majd néhány lépés után megcélozta a bal felső sarkot, de a lövését Sirám Tamás vetődve fölé ütötte.

45' Bódis Tamás próbálta kirúgni a labdát a 16-osnkon belülről, de telibe találta Bodon Zolit, akiről lepattant, és a leghamarabb eszmélő Kárpi néhány lépés után kb. 12 m-ről laposan kilőtte a jobb alsó sarkunkat. 0-1.

77' Az MLTC a 16-osunk bal széléről a hosszúra ívelt át, ahol Nagy kb. 8-9 m-ről belsővel rögtön kapura lőtt, de fölé ment.

83' Kaltenekker Ati kb. 17 m-ről nem a bal alsó sarok mellé lőtt.

86' Jobb oldalról, a kispadok mellől lőtték föl a 16-osunk vonalára a labdát a vendégek, amit Szemlerrel visszafutó Bódis Tamás lehajolva haza kart fejelni Sirán Tamásnak, de nem jól találta el, és az így rövidre sikerült kísérletet Szemler köszönte szépen, a kimozduló kapusunk fölött az üres kapuba emelt.

90' Jobb oldalról a 16-oson kívülről a léc alá íveltünk, ami a visszalépő Horváth fölétolt. A szöglet után a hosszúról Kaltenekker Ati laposan visszalőtte a lasztit, amit a kivetődő Horváth behúzott.

Wágner Ádám: Az első negyed órában jelentős előnyre tehettünk volna szert, de ma semmi nem ment be. Amikor Árpád Petinek felszakadt a szemöldöke, és körülbelül öt percet emberhátrányban játszottunk, nem volt elég rutin bennünk, hogy átvészeljük. A második játékrészben nem történt semmi komolyabb esemény, azon kívül, hogy egy egyet nem értésből, kommunikációs hibából gólt kaptunk. Folyamatában, szinte minden héten három mérkőzést játsszanak a fiúk, még regenerálódásra sincs elég idejük, ezt nem lehet tartósan bírni. Most így sikerült.


2013.04.20. (szombat) 10:00
23. forduló

Vízművek SK - ASR-Gázművek MTE 3-5 (1-3)
Váci út, 40 néző, Vezette: Kömpf; Asszisztensek: Farkas M., Tóth T.

Vízművek SK: Makláry, Tóth, Wallenstein (Kiss 46'), Dévényi, Gálvölgyi I., Buhály (Szoboszlai 79'), Szakállos, Séfer, Szekeres (Hosszú 81'), Gálvölgyi M. (Nyári 87'), Gaál
Edző: Schmél László

ASR-Gázművek MTE: Sirmán, Lipcsei, Bódis, Kardos, Horváth J., Mankó, Sármány, Kaltenekker, Árpád, Fehér K., Szakolczai-Sándor
Edző: Wágner Ádám

Gólszerzők: Fehér K. 5'+17', Szakolczai-Sándor 44'+50', Árpád 76' ill. Gaál 27' (11-esből), Kiss 47', Buhály 56'

0-1: Kaltenekker Ati a jobb szélen becselezte magát a 16-oson belülre, letolta a labdát az alapvonal felé, és élesen, laposan középre lőtt, amit Szakolczai-Sándor Kristóf becsúszva pörgetett tovább a védőjét megelőzve kiválóan érkező Fehér Kende elé, aki az üres kapuba passzolt.

0-2: Kaltenekker Ati kb. a felezővonalnál kapott labdát a jobb szélén, és remekül iemerte fel, hogy a Vízművek védelme durván jobbra tolódott, nagyjából 30 méteres remek keresztlabdával  ugratta ki a bal oldalon kilépő Fehér Kendét, aki szabadon bevihette a labdát, egy az egyben a kapussal kilotte a bal (hosszú) alsót.

1-2: A Vízművek a baloldalunkon tört be a 16-oson belülre, majd visszafelé cselezett a játékosuk, amikor Horváth Jani szükségtelenül kicsit odapiszkált, és igazából a labdát rúgta el, de Kömpf befújta a 11-est, amit a kapunk jobb oldalába rúgták. Sirmán Tamás majdnem kifogta, de csak beleért, és a hóna alatt ment be.

1-3: Fehér Kende ment egy előrerugott labda után, ami már a védőé volt, de ügyetlenkedett, és így Kende  kb. a 16-osnál harcosan megtudta szerezni tőle a labdát tőle, majd a lendületből érkező Szakolczai-Sándor Kristóf elé tálalt, aki megtolta, és elegáns mozdulattal a kapu bal (hosszú) sarkába tekert.

2-3: A Vízművek jobb oldalról ívelte a 16-osunk közepére a labdát, amir Kiss kb. 10-11 m-en beleérve a kapunk jobb oldalába továbbított.

2-4: Fehér Kendét ugrattuk ki leshatáron a baloldalon, aki a 16-os sarka környékén betört a bűntetőterületre, majd kb. 14 m-ről a hosszún érkező Szakolczai-Sándor Kristófhoz passzolt, aki kb. 10-11 m-ről a bal alsó sarokba belsőzött. A visszafutó Makláry kicsit még beleért, de hárítani nem tudott.

3-4: Ezúttal bal oldali hazai beadás után Buhály Gergő emelkedett kb. 9-10 m-en a legmagasabbra, és védhetetlenül a jobb felső sarokba fejelt.

3-5: Árpád Peti iramodott meg a kitámadó Vízművek miatt fellazult középpályán, elvitte a labdát a 16-osig, ott balra húzott pár lépést, majd ellőtte a bal oldalt, és a felsőléc aljának segítségével a hálóba talált.

Séfert a 79. percben azért állították ki, mert egy párharc "zárásaként" odataposott Fehér Kendének.

Wágner Ádám: Kényszerűségből igen extrém módon vágtunk neki a mérkőzésnek, hiszen ezen a hétvégén az ifjúsági és felnőtt csapat azonos napon játszott, és nekünk ugye összevont a keretünk. Annyi volt a beteg, eltiltott, hiányzó és sérült játékosunk, hogy egészen pontosan tizenegyen tudtunk kiállni a bajnokesélyes ellenfelünk otthonában. Mind morálisan, mind szakmailag jelesre vizsgáztak a fiúk, a mi szintünkön szenzációsan játszottak. Teljesen megérdemelten győztünk!


2013.04.13. (szombat) 16:30
22. forduló

ASR-Gázművek MTE - Voyage SE 0-1 (0-1)
Sujtás u., 40 néző, Vezette: Grünvald; Asszisztensek: Nyerges, Tamássy

ASR-Gázművek MTE: Sirmán, Kardos, Fehér M. (Némethy 22'), Fehér K., Kovács I., Kövi (Hostyisovszki 60'), Mankó, Kaltenekker, Árpád, Horváth J. (Sármány 80'), Szakolczai-Sándor (Bőgér 46')
Edző: Wágner Ádám

Voyage SE: Skravanek, Appl, Szabó, Vörös, Péntek (Cseh 56'), Paholics, Urbánkovics, Visegrádi (Fehérvári 90'), Spáth, Benedek (Sipaki 68'), Bognár (Ferincz 93')
Edző: Bajnóczi Tamás

Gólszerző: Benedek 45+4' (11-esből)

5' Bognárnak tették be a labdát a 16-osunk bal oldalára, aki kb. 9 m-ről laposan, de viszonylag gyengén kapura lőtt, amit Sirmán Tamás lábbal szögletre hárított.

6' A bal oldali szögletet a jó ütemben érkező Urbánkovics 7-8 m-ről épphogy a hosszú sarok mellé fejelte.

9' Benedeknek tették be a lasztit a 16-osunkra, akinek a közepes erejű lövését Sirmán Tamás vetődve az alapvonalon túlra ütötte.

10' A beadott szögletet Benedek a röviden, kb. 6-7 m-ről gyönyörű mozdulattal a felsőkapufánkra ollózta.

26' Némethy Kristófnak íveltük fel a labdát a 16-os elé, aki oldalra tette azt Szakolczai-Sándor Kristófnak, akitől visszakapta, majd a 16-osról kapura lőtt, ám Skravanek lábbal hárítani tudott.

40' Bognár a 16-os mezőnyfelé eső vonalának bal oldala előttről a hosszút vette célba, de a közepes erejű próbálkozást Sirmán Tamás hárította.

45'+4' Az első félidő hosszabbításának utolsó pillanataiban a Voyage balról középre ívelte a labdát, az érkező játékosok között Kovács Pisti lerántotta a Voyage támadóját, amiért Grünvald 11-est adott és kiállította balhátvédünket. A 11-est Szabó laposan a bal sarokba lőtte. 0-1.

46' Benedek a 16-osunk (mi szempontunkból) bal oldaláról középre lőtt, amit 9-10 m-ről épphogy a kapunk bal alsó sarka mellé lőttek.

58' Skravanek passzolta ki rosszul a labdát a Voyage 16-osának jobb oldalán, amit Árpád Peti lefülelt, de csak a bűntetőterület oldalsó vonalától tudta kapura emelni a rövidre, amire a portás visszaért.

63' A Voyage bal oldali szögletét belőtte az ötösünkre, amihez nem ért oda senki, így az a hosszú kapufánk mellett néhány centivel kipattant az alapvonalon túlra.

74' A 18 m-ről középről elvégzett vendég szabadrúgást Sirmán Tamás szép vetődéssel szedte ki a bal alsóból.

77' A Voyage kb. 23 m-ről beemelte a labdát a 16-osunk középre, úgy hogy az egyik védőnk a lehúlló ladba mellé rúgott, ezután kb. 10 m-ről ellőve a kimozduló kapusunk fölött  felsőkapufát találtak, ami lepattant a gólvonalra, ahonnan pár méterre ki tudtuk fejelni, de csak az ellenfélhez, azonban a kb 6 m-ről kapura tett ismétlébe a visszaérő Sirmán Tamás bravúrral belevetődött. Ez volt a meccs helyzete.

90+2' Árpád Peti tört bel szemből, bal oldal felől a vendégek 16-osára, majd középre húzott, de az utolsó védő mellett már nem tudta jól elhúzni a labdát, így kimaradt a helyzet.

Gyenge szinvonalú mérkőzésen megérdemelten vitte el a három pontot a Voyage gárdája, amely ennél nagyobb különbséggel is győzhetett volna. Sajnos nagyon rosszul játszottunk, és helyzetünkön a kiállítás csak rontott, tőlünk jószerivel csak Sirám Tamás dícsérhető.

Bajnóczi Tamás: Játékban valamennyivel jobbak voltunk a hazaiaknál, akik igazából komoly helyzetet nem tudtak kialakítani. Meglátásom szerint megérdemelten győztünk, és nagyon örülök neki, hogy végre egy 1-0-ás mérkőzést sikerült hoznunk, mert mi általában nem tudjuk kihúzni az ilyeneket. Most arra próbáltunk koncentrálni, hogy a végét ne rontsuk el, és ez szerencsére sikerült.

Wágner Ádám: Brusztos, harcos mérkőzésen az ellenfelünknek több helyzete volt, bár nekünk is adódott néhány. Nem örülök, hogy a játékvezető belenyúlt a meccsbe!


2013.03.23., 19:00
19. forduló

Hegyvidék SE - ASR-Gázművek MTE 0-4 (0-1)
Könyves K. krt. (Siketek pálya), 25 néző, Vezette: Király; Asszisztensek: Takács Z., Máté

Hegyvidék SE: Nándori, Mátyás, Veress, Horváth, Boros, Nagyszegi, Bánk, Balogh (Szepesi 66'), Csucsi, Balla Zs. (Bereznai 46'), Orbán (Balla G. 46' (Woynárovich 71'))
Edző: Bajzik József

ASR-Gázművek MTE: Sirmán, Lipcsei, Bodon, Fehér M., Horváth J. (Fehér K. 63'), Mankó, Kaltenekker, Árpád, Kardos, Árokszállási, Szakolczai-Sándor (Kolena 81')
Edző: Wágner Ádám

Gólszerzők: Kardos 46', Árokszállási 68'+78', Lipcsei 90'

10' Jobb oldali szögletet végeztek el a hazaiak, amit a rövidről továbbcsúsztattak az ötös közepére, ahonnan Bodon Zoli csak úgy tudta kivágni a labdát, hogy az a felső kapufát érintette.

15' Árokszállási Zolinak tettük ki a labdát jobbösszekötőbe, aki a 16-os jobb oldali vonaláról közepes erejű lövést eresztett meg a rövid sarok felé, amit Nándori hatástalanított.

22'  Az első kimaradt nagy Hegyvidék helyzet. A hazaiak egy középre felpasszolt labdát tettek nagyon szép mozdulattal, sarokkal Bánknak, aki így szemből, jobb oldalon akadálytalanul betörhetett a 16-osunkra, és tisztán, kb. 12-13 m-ről meglőtte a bal sarkot, amire Sirmán Tamás nagy vetődéssel oda tudott érni, és kiütötte.

24' Kaltenekker Ati kb. 25-26 m-ről, jobb oldalról közepes erővel kapura lőtt, amit Nándori paskolt kis a jobb alsó sarokból.

29' A második: kb. 30 m-re kapott szabadrúgást a Hegyvidék, de nem álltunk oda, így gyorsan el tudták végezni, amivel kiugratták jobb oldalon Orbánt, aki teljesen üresen behúzott a 16-osunk közepére, és kb. 12 m-ről a kijjebb lépő Sirmán mellett centikkel csavart a jobb felső sarok mellé.

45' A harmadik: Orbánhoz jutatták be a lasztit a 16-osunk mezőnyfelé eső vonalára, aki a teljesen kifutó Sirmán mellett próbálta ellőni, kapusunk azonban hozzáért, és középre pattant róla, vissza Orbánhoz aki kb. 12 m-ről, szemből nem lőtt egyből a nagyjából üres kapunkra, hanem tovább csorgott róla a bal kapufánk felé, ám úgy tűnt, a vele futó védőnk ellenére előbb ér oda, és lövi be a rövid (bal) alsó sarokba. Azonban csak a kapufától kijjebb tudta elérni, amire már odaértünk, ekkor a 16-os mezőnyfelé eső vonalára gurított vissza, jött is érkező társ, de a lövését blokkoltuk.

45+1' A futball örök törvénye ismét igazolódott: a sok kihagyott helyzet megbosszúlja magát. Szakolczai-Sándor Kristóf a szerdai kupameccshez hasonlóan ismét erőszakosan labdát szerzett, ezúttal a Hegyvidék 16-osának jobb oldali vonala és az oldalvonal között, majd az alapvonal magasságából átívelt a hosszúra, ahol a kapufánál tök üresen álló Kardos Bencének már csak a félig üres kapuba kellett lőnie. 0-1!

57' Jobb oldali Hegyvidék szögletet Sirmán öklözött tovább, majd az előrehúzódott Boros a hosszún pár méterrel kapu mellé fejelt.

59' Horváth Jani próbálta az alapvonal felé fedezni a labdát a 16-osunk (mi szempontunkból) bal odalán, de elesett, és belebotlott a hazaiak játékosa, aki szintén földre került. Király 11-est ítélt. Csucsi állt oda a bűntetőhöz, amit elég gyengén lőtt meg, laposan, jobb oldal felé, de viszonlyag középre, így az irányt jól elkapó Sirmán Tamás hárítani tudott, és még a labdára is rá tudott vetődni.

68' Kaltenekker Ati vitte végig nagyon erőszakosan a lasztit a középpálya vonalától, a  jobb oldalvonal mellett, emberével a nyakán egészen az alapvonalig, ahonnan laposan középre adott. A hosszún álló Szakolczai Sándor Kristóf visszapaszolt középre, ahol a kb. 7-8 m-en érkező Árokszállási Zoli első kapuralövési kísérletébe ugyan még beleblokkoltak, de a hozzá visszapattanó labdát másodjára már a jobb kapufánál, az ötösön belülről a üres rövid sarokba lőhetett. 0-2!

78' Lipcsei Viktor bedobása után Szakolczai-Sándor Kristóf iramodott meg a jobb szélen, az alapvonal mentén kicsit befelé húzott, majd a 16-oshoz érve középre passzolt, ahol a röviden üresen érkező Árokszállási Zoli 6 m-ről az ellentétes irányban mozgó Nándoritól nem zavartatva a rövid (bal) alsó sarokba lőtt. 0-3!

90' Kaltenekker Atihoz került a labda a 16-so mezőnyfelé eső vonalának közepe magasságában, ahonnan egy remek labdával ugratta ki jobb oldalon a felfutó Lipcsei Viktort, aki a kimizduló Nándori mellett mértani pontossággal, kb. 14 m-ről a jobb felső sarokba pörgetett. 0-4!

Nem hiába szép játék a futball! Az első félidő alapján megérdemelten vezethetett volna a Hegyvidék 3-1-re, ehelyett mi kerültünk előnybe a szünet előtti utolsó akcióból. A második játékrészben a 11-essel egyenlíthetettek volna a hazaiak, azonban nem éltek a lehetőséggel, mi viszont kegyetlenül kihasználtuk a sajátjainkat. Lehet a sors most adott valamit vissza az előző két fordulóban épphogy elvesztett meccseinkből. A találkozó legjobbja minden bizonnyal a három gólpasszig jutó Szakolczai-Sándor Kristóf lett. Ősszel az MLTC 4-0-ás legyőzésével indultunk meg felfelé, reméljük most is valami hasonló következik!

Wágner Ádám: Tényleg érdekes ez a futball! A négygólos győzelmünk ellenére mondom, Fortuna ezúttal végre velünk volt. Persze nem szabad túlzott hurráoptimizmussal kezelni ezt a sikert,  mint ahogy nem lehetett lemondó pesszimizmussal sem tekinteni a csapatra az elmúlt két fordulóban, az utolsó percekben elszenvedett vereségek miatt. Azt azért hozzáteszem, nagyon kellett ez a sikerélmény, mert már-már azt láttam, hogy szépen-lassan kezdi mindenki elveszteni a hitét. Gratulálok a fiúknak!

Bajzik József: Teljesen megérdemelten nyert a Gázművek, mert 100 %-osan használta ki a helyzeteit, négyszer rúgott kapura, négy gól lett belőle. Valószínű, ha jövő ilyenkorig játszunk sem lövünk gólt...


2013.03.09., 14:30
17. forduló

ASR-Gázművek MTE - Budatétény SE 2-3 (1-2)
Sujtás u., 50 néző, Vezette: Farkas M., Asszisztensek: Kovács G., Gelb

ASR-Gázművek MTE: Sirmán, Lipcsei, Bodon, Bódis, Horváth J., Mankó, Árokszállási (Bőgér 71'), Árpád, Fehér K. (Kovács I. 50'), Kaltenekker (Szakolczai-Sándor 56'), Hollókövi
Edző: Wágner Ádám

Budatétény SE: Endresz, Smidu (Gergely 60'), Lovász, Kanyó, Polgár (Barócsi 73'), Varga (Kozel 79'), Kreuz, Nagy (Kiss 89'), Légrády (Kovács 93'), Kávrán, Vörös
Edző: Öhler László

Gólszerzők: Hollókövi 38', Bodon 76' ill. Kreuz 1', Vörös 29', Légrády 85'

1' Sajnos már az első percben vezetést szereztek a tétényiek. A két kispad közötti bedobásuk után szinte egyből fölívelték a labdát a 16-osunk közepére, ahol a felugró Kreuzi a rosszul kimozduló Sirmán Tamás fölött akadálytalanul az üresen maradt kapunk bal oldalába fejelt. 0-1.

4'+7' Hamar válaszolhattuk volna a találatra: Hollókövi Peti iramodott meg a baloldalon, rávezette a védőkre, azonban a 16-osra érve lövés helyett csinált egy visszahúzást, és kipasszolta a 16-os széle felé, ott azonban nem érkezett ember. Több volt az akcióban. A Budatétény néhány perccel később hasonlóan ígéretes támadásnál passzolt középre pontatlanul.

20' Bejutottunk a vendégek 16-osának közepére, ahonnan a sok védő gyűrűjéből Kaltenekker Ati tette ki jobbra előre Árokszállási Zolinak üresbe a lasztit, aki az ötös sarkának folytatásából, kb. 8 m-ről a rövid alsót célozta meg, de Endresz lábbal hárított.

21' Jobb oldali szögletet adtunk be élesen az ötösre, amibe a kimozduló Endresz bele tudott érni, és a hosszúra így kisebb irányváltással továbbhaladó labdát Árokszállási Zoli kb. 11 m-ről a hosszúra tudta kanalazni, ami épphogy elkerült a bal sarkot.

24' Jobb oldali szabdrúgásunkat ismét Árokszállási Zoli emelte kb. 11 m-ről, szemből kapura, és sajnos ezúttal is nem sokkal a bal kapufa mellé, bár, ha bement volna, akkor sem lett volna gól, mert a saroknál álló játékosunk leshelyzete miatt Farkas lest ítélt.

29' Légrády a jobb oldalról tört be a 16-osunkra, és miközben szerelni próbáltuk, elesett, azonban ez nem akadályozta meg abban, hogy bal kapufánktól nem sokkal kijjebb a földön ülve pókfocis megoldással visszapasszolja a labdát a szemből üresen érkező Vörösnek, aki kb. 7-8 m-ről Sirmán Tamás lába mellett a hálóba bombázott. 0-2.

31' Jobb oldali beadásunkba közvetlenül a rövid kapufánál Hollókövi Peti bele tudott stukkolni, amely után a labda a keresztléc felső részét érintve kapu föl pattant.

38' Bal oldali szögletünket a 6-7 m-re kimozduló Endresz a 16-os mezőnyfel eső vonalának (mi szempontukból)bal oldalára ütötte ki, az ott álló Hollókövi Peti egy pattanás után kapura emelt. A léc alá tartó labdába a visszatáncoló Endresz még hozzáért a jobb felső saroknál, de kiszedni már nem tudta. 1-2!

42' A Budatétény jobb oldalról középre tette be a labdát, ahol kb. 25 m-ról rögtön remek passzt adtak a 16-osunk jobb oldalára befutó Vörösnek, akinek még ideje is lett volna átvenni azt, de szerencsénkre kapásból a rövid alsónk mellé lőtt.

45'+1' Bal oldali szögletünk után nem sokkal a hosszún, kb. 10 m-ről, kiszorítottabb szögből a rövidet vettük célba, de Endresz újra hárítani tudott.

65' A nemrég beállt Kovács Pisti kb. 23-34 m-es, szemből elvégzett szabadrúgását Endresz ütötte ki a bal alsóból.

68' A kimozduló Endresz védte Árpád Peti jobbösszekötőből, kb. 25 m-ről középre lőtt szabdrúgását.

75' Jobb oldali szögletünk után a hosszún a budatétényiek tisztáztak, azonban a 16-os mezőnyfelé eső vonalának közepére kikerülő labdát az ott levő Bodon Zoli 15 m-ről kapásból kapura lőtte, ami a hozzáérő Endresz ellenére a kapu bal alsó sarkában kötött ki. 2-2!

81' A bal oldalról 16-osunkra betört vendégek 10 m-ről kapura lőttek, az erős fejmagasságú lövést kapusunk bravúrral üttötte ki.

85' Az előzőhöz hasonló budatétényi támadás, csak kissé messzebbről, és közepebbről lőttek erősen kapura, amit Sirmán Tamás csak öklözve tudott hatástalanítani. A túlzottan középre öklözött labda begyűjtéséhez két védőnk kissé egymásra várt, ami pont elég volt Légrádynak, hogy lecsapjon rá, és szemből kb 8 m-ről Vörös góljához hasonlóan kapusunk mellett a hálóba bombázzon. 2-3.

A mérkőzés olyan szempontból kísértetiesen hasonlított az FFC ellenihez, hogy az első félidőben ismét rengeteg lehetőségünk adódott a gólszerzésre, azonban ezek közül ismét csak egyet sikerült értékesítenünk. Továbbá egyenlítésünk után, úgy tűnt, nekünk áll a zászló, és támadtunk is a három pontért, de ezzel ismét túlzottan kinyíltunk, amit a Budatétény az FFC-het hasonlóan kegyetlenül kihasznált. A döntetlen ezúttal is reálisabb eredmény lett volna. Bár a többi mérkőzés eredménye számunkra kedvezően alakult,  ha a következő hetekre nem tudjuk a védelmünket jobban összekapni, és nem fogjuk a helyzeteinket jobb százalékkal kihasználni, akkor nagyon hamar elszállnak a bennmaradással kapcsolatos reményeink.

Öhler László: Óriási küzdelemben egy nagyon jó, fiatal, lendületes csapatot sikerült legyőznünk. Bár 2-0-ás előnyre tudtunk szert tenni, éreztük, hogy nem adták fel, és lelkesen küzdöttek az egyenlítésért, ami össze is jött nekik. Szerencsénk volt, hogy az utolsó percekben egy kontratámadásból harmadszor is betaláltunk. Azt gondolom, hogy a döntetlen talán igazságosabb lett volna, de a labdarúgás nem mindig igazságos. Itt nyerni nagyon szép eredmény a részünkről.

Wágner Ádám: Egyetlen csapattól sem lehet gólt kapni az első percben. Az első félidőben szaladtunk az eredmény után, de a helyzeteink alapján akár még meg is fordíthattunk volna az állást. Döntetlennél a rutintalanságra visszavezethető hibákat vétettünk, amiket ezen a szinten nem lehet, mert rögtön kihasználja az ellenfél. Csalódott vagyok!


2013.03.02., 14:00
16. forduló

Ferencvárosi FC - ASR-Gázművek MTE 2-1 (0-1)
Vajda Péter u. (Népliget, műfű), 200 néző,  Vezette: Zimonyi; Asszisztensek: Golecz, Filep

Ferencvárosi FC: Nagyjános, Csoma, Lengyel, Szeles (Németh 83'), Marosfalvi, Baranyi (Somogyi 90'), Scheffer, Szigeti, Lőrincz (Varga 88'), Vidus (Sejk 70'), Pikó
Edző:
Bitó Tibor

ASR-Gázművek MTE: Sirmán, Lipcsei, Bodon, Bódis, Kovács I., Mankó (Szabó M. 66'), Kardos (Bőgér 54'), Árokszállási (Kolena 46'), Fehér K. (Némethy 78'), Kaltenekker, Hollókövi (Szakolczai-Sándor 61')
Edző. Wágner Ádám

Gólszerzők: Szeles 57' (11-esből), Lőrincz 82' ill. Kaltenekker 3'

A szép idő ellenére - legalábbis a korábbi FFC elleni Bp. Kupa meccsünkből kiindulva - meglepően kevesen tekintették meg a mérkőzést ferencvárosi oldalról. Árpád Peti az utolsó őszi fordulóban összegyűjtötte ötödik sárgáját, így ezen a napon nem léphetett pályára. Wágner Ádám a találkozó előtti taktikai megbeszélésen arra kérte a fiúkat, hogy már az elejétől fogva támadólag lépjünk fel.

2' A mérkőzés első kapuralövése a hazaikak nevéhez fűződött, a kb. 25 m-ről megeresztett középre tartó lövést biztosan fogta Sirmán Tamás.

3' Jobb oldali bedobást végeztünk el az FFC térfelén, amely Kaltenekker Atihoz került, aki a 16-os mezőnyfelé eső vonalának jobb oldala előttről, kb. 20 m-ről kapura lőtt. A jobb alsó felé tartó lövésébe Nagyjános még beleért, de hárítnai nem tudott. 0-1!

10' Kardos Bencének tettük be a lasztit a 16-os félkörívén belülre, akiről kissé befele pattant az, majd az érkező védő előtt még lábbal előre vetődve beleért, így a labda a kimozduló Nagyjános mellett elhaladva épphogy elgurult a jobb alsó sarok mellett.

25' Kovács Pisti végezhetett el szabadrúgást a kapunak nagyjából szemből, kb. 20 m-ről. A remekült rátekert labda a felsőléc és a jobb kapufa találkozására csapódott, ahonnan kipattant, és a Fradi védők átmenetileg tisztázni tudtak, de a rögtön visszatett labdánk üresen találta a 16-os bal odalán Kaltenekker Atit, aki kb. 12 m-ről kapásból nem sokkal a hosszú sarok mellé lőtt.

26' A hazaiak bal oldalról  közvetlen a kapunk elé tették be a lasztit, amit közelről kapura továbbítottak. A léc alá tartó labdát Sirmán Tamás a levegőben úszva jobb oldalra ütötte, de nem sokkal utána jött az ismétlés (szintén a léc alá), amit az időközben feltápászkodó kapusunk egy újabb bravúrral tolt a felső lécra, ahonnan tovább pattant szögletre.

32' Az FFC ezúttal a jobb oldalról jutott be a 16-osunkra, és a laposan középre adott labdájukat közelről még laposan kapura tudták tenni, de a közepes erővel guruló labdát a kapunk jobb oldalánál álló Lipcsei Viktor a gólvonal előttről kirúgta.

33' Ellentámadásunk után Hollókövi Peti a 16-os jobb oldali vonala mellettről, éles szögből kapura lőtt, amit Nagyjános magabiztosan mellre húzott.

38' A FFC ismét jobb oldalról veszélyeztetett, amikor az ötösünk rövid oldalára passzolták be Lőrincznek, aki közelről kapura lőtt volna, de a lövés pillanatában bevetődő Lipcsei Viktor szögletre mentett.

45+1' Jobb oldali szabdrúgást végzett el a hazai csapat a 16-osunk (ő szempontjukból) jobb oldala és az oldavonal közöttről, amit a hosszúra tekertek, ami a jobb kapufánk és a felső léc találkozásáról pattant tovább oldalra.

53' Az FFC támadója középről bejutott a 16-osunkra, de kapuralövés helyett kb. 11-12 m-en még többször megpróbálta elhúzni a lasztit a védőnk mellett, így végül sikerült tisztáznunk.

56' Fehér Kende kapott egy kiugratást a bal oldalon a 16-os előtt, amit bevitt a bűntetőterületre, és kb. 7 m-ről kapura lőtt, de a kísérlet a rövid kapufa mellé ment.

57' A túloldali ellenakció eredményeként a fradisták ismét a 16-osunkon belülre jutva próbáltak lövőhelyzetbe kerülni, amikor a védőnket megverni igyekvő egyik csatáruk a kapura törés közben lendületét vesztette és elesett. Zimonyi 11-est ítélt, amit Szeles magabiztosan, nagy erővel a kapunk közepébe, a léc alá vágott. 1-1.

61' Jobb oldali FFC szögletet a rövid oldalon fejjel tovább tudtak csúsztatni, ami nem sokkal kerülte el a jobb (hosszú) alsó sarkunkat.

82' Szakolczai-Sándor Kristóf próbált kapura lőni az ellenfél 16-osa előtt, azonban a hazaiak előre tudták vágni a labdát, amit a középpályán játékosuk átvett, és  - hiába próbáltuk ketten is szerelni - kitette a bal oldalon üresen álló Lőrincznek, aki oldalról kapura vitte, majd rávezette Sirmán Tamásra, és kb. 8 m-ről a jobb (rövid) felsőbe nyesett. 2-1.

Az első félidőben megvoltak a helyzeteink, hogy többgólosra növeljük előnyünket, amelyek sajnos kimaradtak, ugyanakkor az FFC-nek is több lehetősége adódot a gólszerzésre. Talán egy picivel mégis mi játszottunk jobban. A második játékrészben a játék képe gyökeresen nem változott, de az FFC érezhetően nagyobb erőket mozgosított az egyenlítéshez. A gólt végül egy vitatott szituáció eredményeként, 11-esből sikerült megszerezniük. Ezek után próbáltunk frissíteni a csapaton annak érdekében, hogy ismét visszavegyük a vezetést. Az FFC mégis valamivel többet birtokolta a labdát, és sokszor képtelenek voltunk tartósan labdát szerezni, mert valamilyen úton-módon szinte mindig hozzájuk került vissza. A vereségünket jelentő gólt abból kaptuk, hogy túlzottan kitámadtunk a győzelem érdekében, amely után az FFC elkezdte tördelni a játékot, és cserékkel próbálta húzni a hátralévő időt. A döntetlen eredmény reálisabb lett volna.

Wágner Ádám: Nagyon bosszant a vereség, mert az első félidőben több gólt rúghattunk volna, nagy helyzeteket hagytunk ki. A másodikban viszont szakmailag eléggé visszaestünk, és a Fradi bedarált bennünket.

Bitó Tibor: Először is gratulálok az ellenfél csapatának, egy nagyszerű mérkőzés volt! Úgy érzem a fiúk mindent megtettek, amit edzésen gyakoroltunk, azt véghezvitték. A tavaszi első három nagyon fontos pontot megszereztük, ezzel megyünk tovább a bajnokságban, ahol az első nyolcba kerülést szeretnénk teljesíteni! Gratulálok a fiaimnak!


2012.11.24., 11:00
15. forduló

Unione FC - ASR-Gázművek MTE 3-5 (2-2)
Promontor u., 30 néző, Vezette: ifj. Kovács Imre; Asszisztensek: Dancs, Tamássy

Unione FC: Szécsényi, Babos Ád. (Bősze 57'), Frick, Scheer, Babos Ár. (Takó 72'), Koplányi (Szabó V. 37'), Szekeres, Szabó T. (Egressy 46')., Horváth, Szilágyi, Bódi (Hámori 75')
Játékos-edző: Szabó András

ASR-Gázművek MTE: Kovács L., Bodon (Sármány 46'), Bódis, Fehér M., Horváth J., Mankó (Kövi 46'), Kardos (Bőgér 46'), Árpád, Fehér K. (Hostyisovszki 75'), Kaltenekker (Danis 89'), Szabó M.
Edző: Wágner Ádám

Gólszerzők: Szekeres 25', Szabó T. 33', Egressy 76' ill. Árpád 14', Bodon 46', Horváth J. 66', Szabó M. 69'+90'

5' A bal oldali szögletzászló fele előrerúgott labdánkat Kaltenekker Ati az alapvonal előtt megtudta szerezni az azt kapu elől kihozni igyekvő Babos Ádámtól, majd Fehér Kendéhez passzolt a 16-os bal oldali csücskéhez, ahonnan Kende a bal felső sarok fölé lőtt.

6' Kaltenekker Ati kb. 23 m-ről a jobb felső sarok fölé lőtt.

9' Árpád Peti bal oldalról a 16-os vonalára ívelt, amit Szabó Marci átvett, majd a bal felső fölé lőtt.

13' Négy Unione védő között próbáltuk betenni a labdát, amely az egyiken komolyabban irányt változtatott, ezért nem volt les, ahogyan pont Kendéhez került a labda, aki senkitől sem zavartatva kb. 13-14 m-ről, középről a jól kimozduló Szécsényibe lőtt.

14' Kende tette be balról középre a labdát nagyjából a 16-os mezőny felé eső vonalának magasságban, amit Árpád Peti át tudott venni, majd kb. 14 m-ről, kissé jobbról a bal felső sarokba tekert. 0-1!

22' Bal oldalról tudtuk az Árpád Peti - Kaltenekker Ati - Szabó Marci tengelyen keresztül úgy a hosszúra passzolni, hogy az eltolódott hazai védelem miatt Bodon Zoli teljesen üresen maradt, aki kb. 13-14 m-ről a bal (rövid) felső mellé lőtt.

25' Szekeres a félpályát nem sokkal átlépve legalább 30 m-ről váratlanul kapura lőtt, a labda pedig az ötösön dermedten álló Kovács Lehel fölött a léc alá vágódott. 1-1.

33' A bal oldalon labdát kapott Babos Áron középre ívelte a labdát, amit a kb. 13-14 m-en álló Szilágyi nem talált el jól, így róla 2-3 m-el kijjebb pattant, pont az üresen érkező Szabó Tibor elé, aki lendületből a bal alsó sarokba lőtt. 2-1.

46' A jobb odalon előrepasszolt lasztira Kaltenekker Ati futott versenyt, és sikerült megszereznie azt, majd a 16-os jobb oldali vonala és az oldalvonal között szabálytalankodtak ellene. A megítélt szabadrúgást Árpád Peti középre ívelte, amire az előre húzódó Bodon Zoli ugrott a legmagasabbra, és kb. 8-9 m-ről a jobb (hosszú) kapufa aljának belső ívére fejelt, ahonnan átpattant a túloldalra a hálóba. 2-2!

66' Bőgér Dávid tartotta meg a labdát a 16-os jobb oldali vonala és az oldalvonal között, majd középre ívelt, ami végül a bal oldalról a 16-osra beérkező Horváth Janihoz került, aki két védővel szemben kezdett el bal lábával cselezgetni, majd végül kb. 12-13 m-ről ellőtte a lasztit, ami beakadt a bal alsóba. 2-3!

69' A kitámadó Unionevel szemben gyors ellentámadással apelláltunk: Kaltenekker Ati passzolta fel a labdát üresbe Szabó Marcinak, aki pontosan a 16-osról pattanás után kilőtte a bal alsó sarkot. 2-4!

76' Szabadrúgást kaptak a pálya közepén a zöld-feketék, amit gyorsan elvégeztek, és fellőtték balra a labdát, amit a 16-osunk bal oldalától kissé kintebbről középre adtak, ahol a röviden üresen érkező Egressy kb 7-8 m-ről kapunk jobb (rövid) oldalába fejelt. 3-4.

82' A hazai csapat kiugratta bal oldalon Egressyt, aki lefutotta Bódis Tamást, majd a labdával egyedül betört a 16-osra, és kapura lőtt, de a labda szerencsénkre a jobb kapufa belső ívéről átpattant a hosszú oldalra, ahol túlgurult a másik kapufán, és kikerült a  veszélyes zónából.

90' Szabó Marci kapott labdát és indult meg kb. 20-21 m-en az Unione kapuja felé, majd miután szemből betört a 16-osra kb. 13-14 m-ről lövés közben visszahúzta a lasztit a jobb alsóba, így a bal oldal felé mozduló Szécsényinek esélye sem volt. 3-5!

Csapatunk kifejezetten közönségbarát, élvezetes, sokgólos mérkőzést játszott az előzetesen minden bizonnyal esélyesebbnek tartott Unione gárdájával. Utolsó négy mérkőzésünkön három győzelmet és egy döntetlent értünk el, ami mindenképpen bíztató a tavaszi folytatásra nézve. Jelenleg kilencedik helyen állunk, és az első ötben-hatban kellene végeznünk a bajnokság végén, hogy biztosan bent maradjunk. Természetesen ez függ attól, hogy hány budapesti csapat esik ki az NB III-ról, akik jelenleg sajnos nem állnak a legjobban (Duna csoport: ESMTK 4. hely,  Pénzügyőr 6., Csepel 9., III. Kerület 11., RAFC 13., Budafok 14., RTK 15.; Mátra csoport: REAC 3., RKSK 4.; Alföld csoport: Soroksár 8.; .Bakony csoport: Újbuda 5.) Nekik legalább az első háromban kell(ene) végezniük, hogy biztosan ne legyenek kiesési gondjaik!
HAJRÁ GÁZ!!!

Wágner Ádám: Nagyon boldog vagyok, hogy idegenben öt gólt tudtunk szerezni! Az meg különösen örömteli, hogy több kiugró egyéni teljesítményt is láttam! Mélyről kúszunk felfelé, izgalmas lesz a tavaszi folytatás!

Szabó András: Egy jó mérkőzésen úgy érzem voltak periódusok, amikor nagyon jól játszottunk, illetve voltak, amikor bután, és sajnos utóbbiakban kaptuk a gólokat. Úgyhogy azt kell mondanom, megérdemelten nyert a Gázművek csapata ezen a gólgazdag mérkőzésen.


2012.11.18., 13:00
14. forduló

ASR-Gázművek MTE - Grund FC 2-1 (0-0)
Sujtás u., 50 néző, Vezette: Dobó; Asszisztensek: Szanyi, Sarlak Goudarzi

ASR-Gázművek MTE: Kovács L., Bodon, Bódis, Fehér M. (Mankó 46'), Sármány, Kiss, Kardos (Fehér K. 46'), Árpád (Varga I. 70'), Szabó M., Kaltenekker, Hollókövi (Bőgér 46')
Edző: Wágner Ádám

Grund FC: Bencsik, Jonás, Horváth, Mórocza, Zentai, Berecz (Rudolf 61'), Tóth T. (István 66'), Bánhidi, Lübkemann (Pinczi 46'), Bíró (Puskás 46'), Tóth H. (Stranyóczky 61')
Edző: Buzsáky Ákos

Gólszerzők: Fehér K. 60', Kaltenekker 69' ill. István 75'

5' Fehér Márk gurította haza a labdát Kovács Lehelnek nem sokkal a 16-oson belülre, középre, aki lekezelte azt, majd a rátámadó Grund csatár miatt ki akarta rúgni a labdát mezőnybe, de pont az ellenfél játékosát találta telibe, akiről épphogy az üres kapu bal alsó sarka mellett gurult ki az az alapvonalon túlra.

20' Árpád Peti ívelte kapura labdát a 16-os előttről. A kissé kint álló Bencsik hátralépve és nyújtózkodva már csak maga elé tudta ütni a labdát az ötösre a felső léc alól, majd földre esett, a lasztira Kaltenekker Ati ért oda leghamarabb, és senkitől sem zavartatva, pattanás után a léc alá akarta vágni azt, azonban az addigra feltápászkodó Bencsik fölé tudta ütni.

22' Nagyjából középről, kb. 20 m-ről végeztünk el szabadrúgást. A közepes erejű lövés kipattant a jobbra vetődő Bencsikről, és ismét Kaltenekker Ati csapott le rá leghamarabb, de csak bele tudott lábbal kapni, így az kissé előrepattant, ami pont elég volt Bencsiknek ahhoz, hogy rá tudjon vetődni.

34' Bánhidit ugratták ki egyedül jobb oldalon a grundosok, aki a 16-os csücske előttről néhány méterrel a kimozduló Lehel mellett próbálta ellőni a lasztit, de kapusunk jól zárta a szöget, és bele tudott vetődni a próbálkozásba.

51' Kaltenekker Ati a 16-os mezőnyfelé eső vonalának bal oldali előteréből, kb. 18 m-ről megpróbálta átemelni a 6-7 m-en álló Bencsiket, de a kísérlet a jobb (rövid oldali) kapufa alját találta el, ahonnan kipattant.

52' Fehér Kende tört be a balösszekötő helyén, majd 14-15 m-ről kapura lőtt, a középmagasan a bal (hosszú) oldal felé tartó labdát Bencsik vetődve kiütötte.

55' Árpád Peti bal oldalról, kb. 28 m-ről középre ível labdájába Szabó Marci fejelt bel a 16-os közepén, de a közepes erejű fejest Bencsik viszonylag könnyen ki tudta ütni a bal alsó sarokból.

57' Egy a sok Grund kontra közül: a bal oldalra kitett labdával elfutó vendégjátékossal Mankó Gergely tartott futóversenyt, majd a 16-os előtt visszahúzás után kapura lőtt, de a lövés elakadt a visszaérő Bódis Tamásban.

60' Bal oldalon Bőgér Dávid adott a 16-oson belülre passzt Fehér Kendének, aki a vele futó Mórocza előtt a labdára becsúszva és a kimozduló Bencsik mellett így épphogy elgurítva, éles szögből kb.az ötös sarka előttről a bal alsóba talált. 1-0!

67' Bal oldali Grund szögletet fejeltünk ki közvetlen a 16-osunk előttre, amit Lübkemann kapura lőtt, de a középre, léc alá tartó lövést Lehel fölé tudta ütni.

68' Kaltenekker Ati futott el jobb oldalon, majd betette a lasztit középre a befutó Bőgér Dávidnak, aki nem a legjobban vette át azt kb. 10 m-en, így a kapunak háttal került, és a fordulásból leadott lövésébe már bele tudtak blokkolni. Szöglet.

69' A jobb oldali szögletre Kaltenekker Ati érkezett a röviden jó ütemben, és kb. 7 m-ről a kapu bal oldalába fejelt. 2-0!

75' A jobb oldalról előre tett Grund kontrával István indult meg középen. A 16-osra érve ugyan úgy tűnt, hogy Sármány Péter és Bódis Tamás útoléri, de bal oldal felé még tovább tudta vinni, majd az alapvonal előtt kb. 5-6 m-ről, és a kapunktól 10-11 m-re ellőve Lehel fölött nagyszerűen a bal (hossz) felső sarokba ívelt. 2-1.

80' A Grund megint beindított a feltolódott védelmünk mögé, de Bódis Tamás nagy sprinttel visszaérve a 16-oson belül ismét az utolsó pillanatban szerelni tudott.

81' A Grund egy bal oldali szöglet után az ötösről a kapunk fölé fejelt.

86' Újabb Grund beindítás, ezúttal azonban a 16-os mezőnyfelé eső vonalának bal oldala előttről már kapura tudtak lőni, de szerencsékre a hosszú (bal) alsó mellé találtak.

88' Kaltenekker Ati jobb oldali beadásába Bőgér Dávid a hosszú oldalon már nem tudott a legjobban belelfejelni 6-7 m-en, ezért a fejes a rövid (jobb) kapufa mellé szállt.

A második félidőben annyi esemény történt, mint máskor több mérkőzésen együtt sem. Gyakorlatilag végig mezőnyfölényben játszottunk, a góljainkat mégsem helyzetekből szereztük. A Grundnak is rengeteg veszélyes ellencsapása volt, amik a vezetésünk ellenére feltolódott védekezésünknek is köszönhető. Vezettünk 2-1-re, de túlzottan kitámadtunk, hogy megszerezzük a harmadik gólunkat, vitte a fiatalos lendület előre a srácokat, és ez majdenem megbosszúlta magát. Sokat köszönhet csapatunk Bódis Tamásnak, aki majd fél tucatszor ért vissza az utolsó pillanatban és tudott gólehelyzetben menteni. Szóval elsőre bármennyire is furcsán hangzik, de a találkozó a 6-1-től, a 2-2-őn át a 2-3-ig bármilyen eredménnyel zárulhatott volna.

Buzsáky Ákos: Teljesen egyenlő erők küzdelme zajlott, amiben a csapatom maximálisan helyt állt. Aki látta a mérkőzést, az szerintem megerősítheti, hogy bármilyen eredmény reális lett volna. Benne volt a döntetlen, és esetleg az is, hogy mi nyerünk, de a Gázművek győzelme semmiképpen sem érdemtelen, amihez gratulálunk nekik.

Wágner Ádám: A múlt heti döntetlen után óriási bizonyítási vágy volt a fiúkban. Az egész mérkőzésen úgy éreztem, hogy nagyon görcsösen akarjuk a győzelmet, ami helyenként a játék rovására ment. Szerencsére végül a nagy akarásnak nem nyögés lett a vége.


2012.11.04., 13:30
12. forduló

ASR-Gázművek MTE - RSC 3-2 (2-0)
Sujtás u., 40 néző,
Vezette: Temleitner; Asszisztensek: Kovács B., Agócs

ASR-Gázművek MTE: Kovács L., Mankó (Sármány 46'), Bódis, Fehér M., Horváth J. (Fehér K. 78'), Ugyan (Kövi 68'), Hollókövi, Árpád, Kiss (Végh 68'), Kaltenekker, Szabó M. (Hostyisovszki 46')
Edző: Wágner Ádám

RSC: Józsa, Balogh (Gliba 72'), Hazai, Góró, Viandt, Gellert, Csapó, Windberger (Dobai 76'), Bokros (Kovács 46'), Tajti, Szilágyi
Játékos-edző: Bokros János

Gólszerzők: Árpád 15', Kaltenekker 44', Hollókövi 73' ill. Kovács 74', Hazai 90'

15' Ugyan Robi passzolt Árpád Petihez, aki nem sokkal a kispadunk előttről a hosszúra tekerte be a labdát, ami a rámozduló (felugró) Kiss Krisztián és két RSC védő mögött kb. 7 m-en leppatanva a kimozduló Józsa fölött átpattanva a jobb sarokban kötött ki. 1-0!

21' Az RSC jobb oldali szöglete a hosszúra ívelődött be, amibe az előrehúzódó Góró bele tudott fejelni, és a labda a jobb oldali kapufánk alja mellett az alapvonalon túlra vágódott.

35' Árpád Peti cselezte be magát két-három rákosszentmihályi védő között a 16-os (mi szempontukból) jobb csücske felől, majd kb. 11 m-ről ballal, laposan megpróbálta eltekerni a jobb (hosszú) alsóba a lasztit, de a kimozduló Józsa elvetődve hárítani tudott, és a kipattanó után már leshelyzet alakult ki.

44' A RSC 16-osának (ismét mi szempontukból) jobb csücske környékéről kapura lőttünk, azonban az lepattant az egyik blokkoló RSC védőről a 16-os jobb oldali vonala felé, amelyet Hollókövi Péter próbált rögtön relatíve éles szögből kapura lőni, azonban a lövés végül az ötös rövid oldalán álló Kaltenekker Atit találta bokán, akiről bepattant a labda a kapuba. 2-0!

58' Árpád Peti lőtt a 16-os mezőnyfelé eső vonalának jobb oldala elől a jobb (hosszú) alsó fele, amit Józsa vetődve kiütött pont az ott tartózkodó Kiss Krisztián elé, aki egy húzás után az üres kapuba lőtt. A játékvezető feltehetően jogosan lest ítélt.

63' Jobb oldali RSC szöglet után az ötös közepéről erősen kapura fejeltek, ami Kovács Lehel bal lába mellé tartott, aki egy remek reflekszmozdulattal bal kézzel bele tudott ütni a lasztiba, majd a kipattanót tisztáztuk.

64' Hostyisovszki Patrik szemből, a 16-os előttről jobb alsóba tartó lövését Józsa vetődve védte.

73' A nemrég beállt Végh Tomi bal oldali elfutása után középre adott a 16-os elé, ahol Hollókövi Péter két védő mellett átvette a lasztit, majd kb.19-20 m-ről a jobb felsőbe lőtt. 3-0!

74' A túlzottan előrehúzódott védelmünk mögé a kispadunk elé belőtték a labdát, amivel Kovács indult meg, és hiába futottuk utána nem értük utol, így a 16-osra beérve kb. 14 m-ről a kimozduló Lehel szeme közé lőtt. 3-1.

75' Gellertnek passzolták be szinte tök üresbe a lasztit a kapunk előtt kb. 9 m-re, amit átvett, de szerencsénkre a jól kimozduló Lehelbe lőtte, aki lábbal védeni tudott.

77' Kaltenekker Ati a 16-os mezőnyfelöli vonalának bal oldala elől néhány méterre, álló helyből a bal felsőt célozta meg, amit Józsa egy remek és látványos vetődéssel lekapott a levegőből.

84' Fehér Márk bal oldali elfutása után laposan remekül adott középre, ami ugyan kicsit túlment Hollókövi Péteren, de vissza tudta passzolni Hostyisovszki Patriknak a 16-os előttre, aki a bal felsőt lőtte meg, azonban Józsa újabb vetődéssel kiütötte a próbálkozást.

90' Ezúttal bal oldalon támadhattak a zöld-sárgák, és védőink között betudták játszani a lasztit Hazainak, aki a 16-os bal oldaláról, kb. 13 m-ről a kimozduló Lehel fölött a hálóba emelt. 3-2.

Az első félidőben két szerencsés góllal tudtunk - mindazonáltal nem érdemtelen - vezetéshez jutni. A második játékrészben még több helyzetet alakítottunk ki, a harmadik gólunkat mégis egy jól eltalált lövésből szereztük meg. A három gólos vezetés tudatában csapatunk érthetetlen módon visszaesett, mintha már véget ért volna a mérkőzés, és ez a végén majdnem megbosszúlt a magát. A RSC így két gyors támadással majdnem döntetlenre tudta menteni a találkozót. Ebből a jövőben tanulnunk kell! A RSC-nek - azt gondolom - mindannyiunk nevében sok erőt és kitartást kívánunk ahhoz, hogy a nehézségeiken mihamarabb úrrá legyenek, és a körülményeiket rendezni tudják!

Bokros János: Abszolút jól jellemezte a helyzetünket ez a mérkőzés! Az első félidőben gyakorlatilag alig találkoztunk a labdával, gyámoltalanul játszottunk, megérdemelt volt az ellenfél 2-0-ás vezetése.A második játékrészben sikerült rendezni a sorainkat, sokkal agresszívebbek lettünk, mertünk játszani, és ez tüköződött abban, hogy tudtunk két gólt szerezni, illetve több helyzetet kialakítani, amiket sajnos kihagytunk. Ezzel persze feladtuk a stabil védekezésünket, így az ellenfélnek is több helyzete adódott, de ekkor már benne volt a lehetőség, hogy egy bravúrdöntetlent elérjünk. Ugyanakkor a játék összképe alapján teljesen megérdemelt a Gázművek 3-2-es győzelme. További sok sikert kívánok nekik!

Wágner Ádám: Ezen a hétvégén a három pont megszerzésének tudunk örülni, de annak nagyon!


2012.10.28., 14:00
11. forduló

Ikarus BSEASR-Gázművek MTE 2-1 (1-0)
Bátony u., 30 néző, Vezette: Szanyi; Asszisztensek: Bartkó E., Tamássy

Ikarus BSE: Zombori, Krampek, Kazár (Szakács 78'), Szabó Pé., Gyertyán, Bálint (Molnár 71'), Ficsor (Lencse 85'), Zsemle, Horváth, Kasinszky (Pinczi 64'), Szabó Pá. (Balogh 54')

ASR-Gázművek MTE: Kovács L., Bodon, Bódis, Fehér M. (Mankó 46'), Horváth J., Ugyan, Kardos (Hollókövi 46'), Árpád, Kovács I. (Hostyisovszki 32' (Fehér K. 37')), Kaltenekker, Szabó M.

Gólszerzők: Horváth 4', Ficsor 57' ill. Kaltenekker 58'

Két hét után ismét Mátyásföldön, de ezúttal a Veres Péter út túloldalán! Utoljára a 2008/2009-es szezonban találkoztunk az Ikarussal, azóta a Bátony utcai sporttelep nem kevés változáson esett át, szinte rá sem lehet ismerni. Az egykori betonlelátó helyére teljes hosszában új, emeletes öltözőépület került, mellette fémvázas mobillelátó, a centerpálya körül kiépített futópálya, és az egykori kopogó helyett műfüves borítás. Mindazonáltal a hétvégi csapadék miatt mégsem a füvesen játszottunk (noha szerény véleményem szerint játékra alkalmas lett volna), hanem a műfüvesen. Amúgy a fordulóbúl négy mérkőzés az említett ok miatt elmaradt.

4' Labdát vesztettünk középpályán, amit rögtön kitettek bal oldal felé Horváthnak, akinek sikerült leválnia Bodon Zoliról, és lépéselőnyben kapura tőrnie, majd a 16-os mezőnyfelé eső vonalának közepéhez érve laposan a jobb alsó sarkunkba lőnie. 1-0.

11' Bal oldalról sikerült az Ikarus 16-osának bal oldalára, Kaltenekker Atihoz betennünk a lasztit, aki kb. 14 m-ről két lépés után kapura fordult, de a lapos, közepes erejű lövése Zomboriról kipattant.

16' Kovács Pisti az Ikarus 16-osának bal oldali előteréből kapura lőtt, amit Zombori vetődve fogott.

31' Kaltenekker Atit ugrattuk ki a bal oldalon, aki lendületből bevitte a labdát a 16-os bal oldali vonala mentén, majd viszonylag éles szögből kapura lőtt, de kísérlete a rövid (jobb) kapufa aljának külső feléről kipattant az alapvonalon túlra.

42' Ugyan Robi kb. 24-25 m-es próbálkozását Zombori lehúzta.

57' Jobb oldalt, kb. 22-23 m-re a kapunktól szabadrúgást kapott az Ikarus. Kasinszky a hosszúra ívelt, ami végül a hosszú (jobb) kapufa belső ívéről odapattant az ötösünk közepére, amit Ficsor "nulláról" a hálóba lőtt. 2-0.

58' Rögtön a gól után az Ikarus egyik védője labdát veszített közvetlen a 16-osuk mezőnyfelé eső vonalának (ő szempontjukból) bal oldala előtt, Kaltenekker Ati pedig élve a lehetőséggel a 16-osra belépve laposan a jobb alsó sarokba lőtt. 2-1!

72' Az Ikarus egyik támadóját kb. 30 m-en, leshatáron kiugratták, amit a 16-os előttre érve a kimozduló Lehel mellett el akart lőni, de kapusunk jól zárva a szöget kézzel nagyot mentett.

75' Az Ikarus a 16-osunk bal csücskétől nem sokkal a hosszú (bal) felső sarkunk fölé lőtt.

78' Bal oldalról, nem sokkal az alapvonalunk előttről középre adták a hazaiak a labdát, amibe a kimozduló Lehel beleütött, és az így pont az egyik berobbanó piros-fehér támadó feje felé szállt, aki 9-10 m-ről telibe fejelte a felső lécet.

79' Árpád Peti iramodott meg a bal oldalon, majd az alapvonalhoz érve laposan kapu elé adott, amit a hosszún az egyik Ikarus védő kb. 4 m-en ki akart rúgni, azonban pont a mellette álló Szabó Marcit találta el, akiről "nulláról" pont az ott (a gólvonalon) álló Zombori kezébe vágódott a labda.

87' A bal oldalról a kapu elé ívelt labdánkat az előre húzódott Bódis Tamás kezelhette le viszonylag üresen, kb. 7-8 m-re szemben a kapuval, azonban a lövés pillanata előtt "felszedték az ütőjét", ám Szanyi nem adott bűntetőt.

89' Előreívelésünk után Kaltenekker Atihoz került a labda, aki nekiiramodott jobb oldalon szembe a kapuval, és a 16-os előtt nem sokkal a kimozduló Zombori mellett el tudta rúgni a labdát, azonban túl gyengén, így a bal alsó fele guruló labdát közvetlen a gólvonal előtt az egyik visszaérő Ikarus védő még ki tudta vágni a szögletzáló felé.

A szépítő gólunk után mindent egy lapra feltéve támadtunk az egyenlítésért, amiből így az utolsó bő fél órára egy rendkívül élvezetes, mindkét oldalon helyzetekkel tarkított, kifejezetten közönségszórakoztató mérkőzés kerekedett. Az Ikarus is bevihette volna a döntő találatot, de mi még közelebb álltunk ahhoz, hogy kiegyenlítsünk, ami végül sajnos nem sikerült. Az egy pontra mindenképpen rászolgáltunk volna, de nem volt szerencsénk (sem). Az RSC ellen lehet javítani! HAJRÁ GÁZ!

Wágner Ádám: A mai napon a csoport egyik legerősebb, bajnoki címre is esélyes csapata ellen szakmai és nézői szempontból is élvezhető, tetszetős mérkőzést játszottunk. Nüanszokon múlott, hogy újabb győzelmet szerezzünk. És csak a vereség ténye miatt vagyok csalódott - azért viszont nagyon!


2012.10.21., 14:30
10. forduló

ASR-Gázművek MTE - TFSE 3-1 (1-1)
Sujtás u., 60 néző, Vezette: Gál; Asszisztensek: Kovács P., Gombor

ASR-Gázművek MTE: Kovács L., Sármány (Mankó 46'), Bódis (Bodon 46'), Fehér M., Horváth J., Ugyan, Kaltenekker (Végh 85'), Árpád, Kovács I., Kovács T. (Hostyisovszki 12'), Szabó M. (Bőgér 46')
Edző: Wágner Ádám

TFSE: Rácz, Kulcsár (Darányi 46'), Kóródi, Bognár, Papp (Kovács 66'), Käfer (Tóth Zs. 38'), Balogh (Tóth P. 55'), Marczinka, Nagy, Lengyel, Pettkó
Edző: Tóth János

Gólszerzők: Szabó M. 38', Árpád 53' (11-esből), Kaltenekker 57' ill. Kóródi 23'

4' Bal oldalról laposan középre tudtuk játszani a labdát Árpád Petihez, aki 13-14 m-ről félfordulásból kapura emelt, de a középen léc alá tartó labdát Rácz fölugorva lehúzta.

14' Bal oldali TF szöglet a rövidről visszapattant a szögletrúgóhoz, aki Bódis Tamást megkerülve a 16-oson belülről a rövid alsó fele lőtt, amit Kovács Lehel vetődve kiütött.

23' Sármány Péter adta volna haza a labdát Kovács Lehelnek, azonban a passz túl élesre és erősre sikeredett, így szöglet lett belőle. A jobb oldali szöglet a 16-os mezőnyfelé eső vonalának közepe tájékán landolt Kóródinál, aki három védőnk között középmagasan a kapunk bal oldalát találta el. Lehel csak mozdulni tudott rá, így bement mellette a labda. 0-1.

38' Árpád Peti szabadrúgást végzett el nem sokkal a kispadunk mellől. A kapu elé ívelt labdára a tömegben Szabó Marci ért oda jó ütemben, és kapásból, kb. 9 m-ről a bal felső sarokba lőtt. 1-1!

53' A TF védője egy viszonylag veszélytelennek tűnő szituációban próbálta a 16-osuk (mi szempontunkból) jobb oldalán, közvetlen a vonal mellett labdát fedező játékosunkat lábbal mellmagasságban előrenyúlva szerelni, amiért a játékvezető 11-est adott. A bűntetőt ezúttal Árpád Peti lőtte magabiztosan a jobb alsó sarokba. 2-1!

57' Árpád Peti jobbról középre passzolva adott remek labdát Kaltenekker Atinak a felezővonal után kb. 10 m-rel, aki kb. 20-25 m megtétele után a kimozduló Rácz mellett a bal alsó sarok mellé lőtt. A kapus lehet még hozzáért, mert Gál szögletet ítélt. Árpád Peti rövidre beadott labdájába az ötös sarka magasságában Kaltenekker Ati csúsztatott bele fejjel, ami így laposan a jobb alsó sarokba jutott. 3-1!

60' Kovács Pisti iramodott meg a bal oldalon még a mi térfelünkön, majd felpasszolta a lasztit a vonal mellett Bőgér Dávidnak, aki maga elé engedte azt, majd ráfordulva kb. 25 m-re a TF kapujától alábökött a labdának, ami kellő erővel és jónak tűnő ívben szállt a hosszú sarok felé, végül azonban épphogy, de mellé esett. A nap gólja lett volna, ha bemegy.

73' Néhány TF passz után Lengyel került üresbe a 16-osunk előtt jobbra, de a kapura tartó lövése a kimozduló Lehelben elakadt.

79' Ugyan Robi ívelte be jól a labdát Bőgér Dávidnak balról a 16-os hosszú oldalára, amit Dávid átvett, majd egy visszahúzós csel után az ötös csücskének magasságából Rácz mellett laposan épphogy  a jobb (hosszú) kapufa mellé lőtt.

Tóth János: Harmincöt percnyi magabiztosságunk átcsapott bizonytalanságba, és így a földön fekvő ellenfelet felsegítettük a talajról.

Wágner Ádám: Az utóbbi hetekben nagyon sokan nagyon jó mentalitással dolgoznak az edzéseken, és úgy tűnik ennek megvan az eredménye.


2012.10.13., 10:00
9. forduló

MLTC - ASR-Gázművek MTE 0-4 (0-3)
Bökényföldi út, 40 néző, Vezette: Czene-Joó; Asszisztensek: Dobó, Milavecz

MLTC: Horváth, Tóth, Stranyóczky, Rédei, Pekker, Oláh, Dósa, Zubonyai (Takács 62'), Nagy (Székely 83'), Szemler (Tompó 46'), Benedek
Edző: Muraközy Lajos

ASR-Gázművek MTE: Kovács L., Kemenár, Bódis (Szabó B. 73'), Fehér M. (Bodon 46'), Horváth J. (Sármány 46'), Ugyan, Kardos (Mankó 46'), Árpád, Kovács I., Kovács T., Szabó M. (Fehér K. 65')
Edző: Wágner Ádám

Gólszerzők: Kovács I. 19'+44' (a másodikat 11-esből), Árpád 36'+70'

6' Szabó Marci bal oldali megindulása után a 16-oshoz érve középre adott, a labdát azonban a védők ki tudták vágni.

9' Kardos Bence kapura ívelt a 16-osról, amit  Horváth középen lehúzott a léc alól.

14' Szabó Marci 26-27 m-ről laposan kapura lőtt, a rossz talajon pattogó labdát Horváth lábbal rúgta ki gólvonal előtt.

19' Kovács Pistihez került vissza üresbe a labda a 16-os mezőnyfelé eső vonalának bal oldala előtt, amit lekezelt és kapura lőtt, a jobb (rövid) alsóba tartó lövés a kapufa és a feléje mozgó Horváth közötti fél méteren besurrant a hálóba. 0-1!

26' Szabó Marci egy szép csel után szemből, kissé jobb oldalról a 16-os előttről laposan megcélozta a hosszút, de az balszerencsére a jobb kapufa belső oldaláról kipattant.

27' Kardos Bence 17-18 m-ről nem sokkal lőtt fölé.

33' Kovács Tomi gurított vissza Kardos Bencéhez, akinek a bal alsóba tartó kísérletét Horváth vetődve hárította.

35' Az MLTC a 16-osunk bal oldalán ugratott ki, de csak az alapvonal előttről tudták kapura tenni, amit Kovács Lehel a rövid kapufa tövénél rádőlve hatástalanított.

36' Árpád Peti a felezővonaltól cipelte magával a labdát, majd kb. 21 m-ről lövésre vállalkozott, ami a vetődő Horváth mellett besurrant a bal alsó sarokba. 0-2!

42'  Ugyan Robi 20-21 m-ről a kapu jobb (hosszú) oldalát célozta meg, de Horváth vetődve meg tudta fogni.

44' A bal oldalon vezetett akciónk után a 16-osra bekerülve próbáltunk középre tenni a labdát, ami elakadt az egyik MLTC játékos alkarjában, amiért a játékvezető 11-est adott. A bűntetőt Kovács Pisti a másik irányba vetődő Horváthtól nem zavartatva magabiztosan a jobb alsóba lőtte. 0-3!

61' Bal oldali szögletünk után az előre húzódó Bodon Zoli nem sokkal fejelt a bal felső sarok mellé.

68' Bodis Tamás szabálytalanul szerelte a 16-os bal oldalára szemből betörő MLTC játékost, amiért a játékvezető a partjelző intésére 11-est ítélt. A bűntetőt az öt gólos Stranyóczky erősen középmagasan a kapu jobb oldala felé lőtte, de az irányt jól eltaláló Kovács Lehel vetődve kiütötte a labdát.

70' Árpád Peti iramodott meg a középpályán nem sokkal túlról, majd végigcselezve magát eljutott a kapu előtt 7-8 m-ig, és higgadtan Horváth mellett jobb (rövid) alósba gurított. 0-4!

72' Oláh játszotta középre a labdát, amit 17-18 m-ről kapura lőttek, de Kovács Lehel védeni tudott.

76' Oláh viszonylag üresbe került a 16-osunk előtt középen, de még cselezett egyet, és így a lövése már nem okozott komoly veszélyt.

Wágner Ádám: Megfiatalodtunk, megújultunk, lendületesek voltunk, egyénileg és csapatszinten is sokat mutattunk, győztünk.

Muraközy Lajos: Gratulálok a Gázműveknek! Megérdemelten nyertek!


2012.10.07., 15:00
8. forduló

ASR-Gázművek MTE - Vízművek SK 1-3 (0-3)
Sujtás u., 60 néző, Vezette: ifj. Kovács I.; Asszisztensek: Fekésházy, Tiringer

ASR-Gázművek MTE: Kovács L., Bodon, Fehér M., Sármány (Mankó 46'), Fehér K. (Horváth J. 46'), Ugyan, Kardos, Árpád, Kovács I., Kovács T. (Horváth Zs. 83'), Bőgér
Edző: Wágner Ádám

Vízművek SK: Zubány, Pusztai, Wallenstein, Dévényi, Gálvölgyi (Horváth L. 86'), Gaál, Nagy (Séfer 58'), Szakállos (Kovács 88'), Buhály (Szekeres 58'), Bors (Sasvári 84'), Kiss
Edző: Schmél László

Gólszerzők: Árpád 80' ill. Nagy 4', Gaál 7', Kiss 14'

Már a szezon elején lehetett tudni, hogy az utolsó megmaradt közműrangadó idei első felvonása sokak számára különleges jelentőséggel bír majd, de akkor még nem sejthettük: ez a kijelentés hatványozottan igaz lesz. A tavalyi bajnokcsapatunk játékosai közül a nyáron tizen igazoltak a Vízművekhez, akik közül hatan a kezdőben, ketten pedig csereként kaptak játéklehetőséget. Hogy mekkora erősítést jelentettek a Vizeseknek, jól mutatja idei szereplésük: hét mérkőzésen öt győzelem mellett két döntetlen. Minden esetre nagyon furcsán festett rajtuk a piros szerelés. Amivel viszont előre nem lehetett kalkulálni: pár játékosunk tagdíjproblémák miatt távozik tőlünk. Nagy Attila, Peák Laci és Bárdits Péter a héten elköszönt a gárdától, de egy további játékosunk is erősen gondolkozott (gondolkozik), ami miatt pályára sem lépett. Ezért kényszerűságből a további fiatalítás mellett döntöttünk, és három olyan játékost tettünk a kezdőcsapatba, akiknek ez volt az első felnőtt bajnoki mérkőzésük (Kovács Tominak a BLSZ I-ben). Így a kezdő 11-ünkben hét olyan játékos kapott lehetőséget (de a kispadon is szinte mindenki), akik "normál" körülmények között az NB II-es U 19-es gárdában pallérozódnak. A kezdőcsapat átlagéletkora a találkozón 19 évet, de ha nem számítjuk bele Ugyan Robi csapatkapitányunkat, akkor 18 évet tett ki. A rutintalanság sajnos a mérkőzés első negyed órájában egy hidegzuhany formájában megmutatkozott, de utána derekasan helyt álltak a srácok!

4' Pusztai Attila bal oldali oldalvonal mellől, kb. 30 m-ről elvégzett szabadrúgása átívelődött az ötös hosszú oldalára, ahol érkezett Nagy Rudi, és a rövid felsőbe fejelt. 0-1.

7' A Vízművek jobb oldali szöglete csavarodott be a rövid felső felé, amit a kapufánál álló Sármány Petinek nem sikerült tisztáznia, így a labda odakerült a kapu előtt őrizetlenül tartózkodó Gaál Mikihez, aki 6 m-ről laposan a rövid alsóba lőtt. 0-2.

14' Nem sokkal félpályán túl elvesztett labda után nem faultoltunk, így Bors jobb oldalon el tudott futni, majd a 16-os felé érve középre adott, ahol Kiss felugorva kb. 7-8 m-ről a bal felsőnkbe fejelt. 0-3.

16' Gálvölgyi 22-23 m-ről, jobbról elvégzett, a kapunk bal oldala felé tartó szabadrúgását Kovács Lehel vetődve kiütötte.

23' Kiss balról passzolta be a labdát a 16-osunk közepére, amit Bors átvett, de a csel utáni kísérlete 12-13 m-ről laposan a jobb alsó sarok mellett elgurult.

33' A vendég csapat bal oldali szögletét Kovács Lehel  a rövid felső sarokból öklözte ki.

72' Bal oldali Vízművek beadás után Kiss 11-12 m-ről, kapásból kapu fölé lőtt.

76' Ismét bal oldali vendég akció után a laposan középre lőtt labdát Kovács Lehel kivetődbe hárította.

80' Árpád Peti a Voyage elleni góljához hasonlatos találatot szerzett. A középpályán lefordulva kb. 25 m-ről a picit kint álló Zubány fölött a léc alá lőtt. A kapus visszanyúlva talán még hozzá tudott érni. 1-3!

A három gól után a Vízművek nyomása csökkent, de továbbra is nekik adódtak gólhelyzeteik. A második félidőben akadt pár olyan lehetőségünk, amiket kicsit jobban megjátszva gólhelyzeteket alakíthattunk volna ki. A gólunk egy szép egyéni megmozdulásból született. Úgy hiszem fiatal játékosainkak semmi okuk az elkenődésre, a rutin megszerzésével és sok munkával hamarosan újra ütőképes csapat leszünk! HAJRÁ GÁZ!

Wágner Ádám: A körülmények tükrében egyetlen lehetséges megoldásként a teljes fiatalítás mellett döntöttünk. Innentől kezdve a cél egyértelműven az NB II-es U 19-es gárda tagjainak eredményes integrálása a felnőtt bajnokságba, ezért már az edzéseket is közösen tartjuk nekik. A jövő csapatát építjük!


2012.09.29., 19:00
7. forduló

Voyage SE - ASR-Gázművek MTE 5-1 (2-1)
Fáy u. (műfű), 30 néző, Vezette: Besnyő; Asszisztensek: Harmath, Rábel

Voyage SE: Kovács, Csima, Szabó, Cseh, Gerencsér, Spáth, Paholics, Bognár, Virok, Urbánkovics (Németh 82'), Fehérvári
Edző: Bajnóczi Tamás

ASR-Gázművek MTE: Kovács L., Peák, Kemenár, Bodon, Fodor (Szemes 63'), Ugyan, Kiss (Végh 74'), Kedvessy (Jakab 64'), Árpád, Kovács I., Kaltenekker (Horváth Zs.)
Edző: Wágner Ádám

Gólszerzők: Virok 16'+47'+70', Paholics 38', Bognár 69' ill. Árpád 14'

Nem túlzottan jó előjelekkel várhattuk a Voyage elleni találkozót, hiszen két belső védőnk (Nagy Attila és Kolena Norbert) egyaránt sérüléssel bajlódik, helyüket az eddig szélső védőt játszó Kemenár Viktor és az ifista Bodon Zoltán foglalta el, az ellenfélnél pedig a liga egyik, ha nem legveszélyesebb és eredményesebb csatárkettőse, a Virok-Urbánkovics páros kezdett. A Voyageban kezdőként lépett pályára a tavaly ilyenkor még bennünket erősítő Spáth Marci.

11' A 16-osról közepes erejű lövéssel kínáltak meg bennünket, ami nagyjából középre tartott, de feltehetően a bizonyos helyeken uralkodó rossz fényviszonyoknak (nem minden reflektor világított, vagy világította be jól a pályát) Kovács Lehel elindult kissé oldalra, majd még időben visszanyúlt, és maga elé ütötte a labdát.

14' Árpád Peti kapta a labdát jó 25 m-re, nagyjából szemben a hazaiak kapujától, majd ellőtte azt, ami a kissé kint álló, és amúgy sem túl nagy növésű Kovács fölött a léc alá húllott. 0-1!

16' Gyorsan jött a hazaiak válasza: jobb oldali elfutásuk után laposan középre akarták lőni a lasztit, amit a 16-os vonala és a rövid kapufánk között félúton, az alapvonal mellett álló játékosuk lekezelt, majd az ötösre ívelte, amit Virok közpese erejű fejessel a bal alsó sarokba továbbított. 1-1.

17' Kaltenekker Atit néhány perccel ezelőtt a korábban műtött bokáján találták el, ami szerinte reccsent is, sajnos így mindenképpen le kellett cserélni. Ezúton is kívánok neki mielőbbi gyógyulást!

25' Árpád Peti kapott kiugratást a bal oldalon, amit védőjével megküzdve levitt az alapvonalig, majd visszafelé a hosszúra ívelt, ahol Kedvessy Zsolt labdaátvétel után laposan nem túl nagy erővel kapura lőtt, de Kovács a jobb alsó felé tartó lövést eldőlve könnyedén hárította.

30' Jobb oldali Voyage szöglet után az előre húzódó Szabó kb. 7 m-ről nem sokkal lőtt kapu fölé.

38' Jobb oldali szöglet után Paholics középen viszonylag üresen fejelhetett, és 6-7 m-ről a bal felső sarkunkba bólintott. 2-1.

43' A 16-osunk jobb oldaláról, kb. 10-11 m-ről közepes erejű lövést eresztettek meg, amit Bodon Zoli az ötösön felugorva fejelt ki.

47' Besnyő egy kétes szituációban szabadrúgást ítélt a Voyage 16-osánál a hazaiaknak, amiből rögtön indították a jobb oldalt, majd betörtek a 16-osra, és a kijövő Lehel mellett az alapvonalra levíve visszagurítottak, amire a röviden érkező Viroknak már csak az üres kapuba kellett bombáznai. 3-1.

54' Ismét jobb oldalról gurítottak középre, ezúttal a 16-osunkra, és rögtön kapura tették, de a középre tartó lövést a rövidről visszamozduló Lehel egy remek vetődéssel kiütött.

66' Jobb oldalról Spáth tört be a 16-osra, és éles szögből kapura lőtt, ami a rövid kapufa külső ívéről vágódott ki.

69' Balról, nem sokkal a felezővonal utántól lőtték át a jobb futóra a labdát, amit a mélységből érkező Bognár 23-24 m-en maga elé tett, majd kb. 20 m-ről a kimozduló Lehel fölött a kapunkba emelt. 4-1.

70' Ezúttal bal oldalon, szemből törtek be a 16-osunkra, amire Lehel kimozdult, és a mellette a labdát eltolni igyekvő Voyage játékos elől kissé arréb is tudta ütni a labdát, azonban az alapvonalról még így is sikerült középre adnia, ahol a röviden ismét érkező Virok megint csak az üres kapunkba bombázott. 5-1.

75' Jobb oldali Voyage beadás uátn középen az ötösről gól fejeltek, de a partjelző behúzta lesnek az akciót.

81' Spáth szabadrúgása a bal oldalról, nem sokkal a 16-osunk előttről a hosszú felső mellett ment el kb. 2 m-rel.

Wágner Ádám: Jelenlegi helyzetünkben is egy félidőn keresztül maximálisan partnerei voltunk a Voyagenak. Szerintem, amit az első játékrészben nyújtottunk, az elfogadható, sajnos a másodikban kicsit összeestünk, és a cserékkel nem tudtunk újítani.

Bajnóczi Tamás: Nehezebben indult a találkozó, mint amire számítottunk. Visegrádi Bence megsérült a bemelegítésénél, ez az első félidőben kissé visszavetette a csapat támadójátékát, de a Gázművek is masszív ellenállást tanusított, és a vezetést is meg tudták szerezni, teljesen egyenlő erőt képviseltek. Szerintem a második félidőben magunkra találtunk, ráadásul az első félidőben két olyan szituációból szereztünk gólt, amilyenekből nem szoktunk, és érzésem szerint az ellenfél is elfáradt, akiknek további sok sikert kívánok!


2012.09.23.,16:00
6. forduló

ASR-Gázművek MTE - Kelen SC  2-3 (1-0)
Sujtás u., 40 néző, Vezette: Orbán; Asszisztensek: Csete, Filep

ASR-Gázművek MTE: Kerti, Peák, Nagy, Sármány (Bodon 46'), Horváth J. (Bőgér 46'), Völgyes (Kardos 72'), Ugyan (Végh 46'), Kedvessy (Jakab 77'), Árpád, Kovács I., Kaltenekker
Edző: Wágner Gábor

Kelen SC: Lajkó, Vidéki, Takács, Bernáth, Nándori (Marczi 46'), Lua, Labundy, Nemes, Deli (Könczey 55'), Jedenák, Ipolyi-Keller (Fűrész 46')
Edző:
Lénárt László

Gólszerzők: Kaltenekker 25', Peák 55'  (11-esből) ill. Nemes 50', Fűrész 71', Takács 78'

Két vesztes mérkőzés után az eddig hozzánk hasonlóan szereplő Kelen csapatát fogadtuk. Wágner Ádám betegség miatt nem lehetett jelen, helyette a Wágner Gábor - Borbély László kettős irányította a fiúkat, akik közül többen szintén betegek, vagy sérültek. A védelemben ezért Sármány Péter és Horváth János személyében két olyan ifistát vetettünk be, akik először mutatkozhattak be bajnokin a felnőtt csapatban, ráadásul rögtön a kezdőben, ugyanakkor a szabály szerint csak egy félidőt szerepelhettek, mert előző nap már játszottak az U19-ben.

6' A vendégeknek bal oldalról sikerült bepasszolniuk a labdát a kapunk el, majd 8-9 m-ről laposan kapura lőttek, de Kerti Bence lábbal védni tudott.

25' A balbekkünk Horváth Jani vitte fel a lasztit bal oldalon a felezővonalig, majd előreívelte azt, amire a védők vonalából Kaltenekker Ati jól lépett ki, és a leeső labdába a 16-os vonalán beleérve a kifutó kapus mellett laposan a kapuba továbbított. 1-0!

32' Kedvessy Zsolt a 16-os jobb csücskéről Lajkó kezébe ívelt.

36' Jedenák jobb oldalról, 20 m-ről pattanás után kapura lőtt, Kerti Bence a léc alá tartó labdáért felnyúlt és maga elé ütötte.

45' Kerti Bence kirúgása után 35 m-ről visszafejelték a labdát, amire középen kiugrott Ipolyi-Keller, két védőnk között rávezette a kimozduló Kertire, de kb. 13 m-ről végül a bal alsó sarok mellé gurított.

50' A vendégek bal oldalon eljutottak az alapvonalunk közelébe, majd középre passzoltak, ahol Nemes két védőnk előtt-között, 7-8 m-re a kapunktól átvette a lasztit és Kerti Bence fölött a léc alá vágta. 1-1.

55' Bal oldalon labdát szereztünk a Kelen térfelén, majd felpasszoltuk a 16-os bal szélére, amire Kaltenekker Ati startolt rá, és az alapvonal előtt el is érte, amikor a teljesen feleslegesen kimozduló Lajkó elbuktatta. Orbán 11-est ítélt, amit Peák Laci laposan a kapu közepébe helyezett. 2-1!

69' Jobb oldali vendég beadás után 7-8 m-ről, középről, kapásból kapu fölé lőttek.

70' Újabb jobb oldali Kelen beadás után a 16-osunk bal oldalán kb. 12-13 m-ről kapura lőttek, amibe éppen bele tudott vetődni Peák Laci, a labda pedig laposan a hosszú sarok mellett vágódott szögletre.

71' A szöglet átszállt az ötösünk hosszanti sarkára, ahonnan visszacsorgott az ötösünk vonalának közepére, amihez Fűrész hozzá tudott érni, és így a labda a sarokról visszamozduló Kerti Bence mellett a bal alsó sarokba gurult. 2-2.

78' 25 m-es életerős Kelen szabadrúgás középen, laposan vágódott kapura, a rádőlni igyekvő Kerti Bencéről azonban kipattant a laszti, amit az érkező Takács kegyetlenül a léc alá vágott. 2-3.

83' Kovács Pisti 20 m-es szabdrúgása kicsivel vágódott csak a rövid (jobb) felső sarok fölé.

89' Bal oldalról vezette rá Marczi a labdát kapusunkra, de önzetlenül középre passzolt, ami cspattársa az odaérő Peák Laci szorításában fölélőtt.

Lénárt László: Úgy érzem megérdemelten nyertünk. Gratulálok a fiúknak!

Wágner Gábor: Több sebből vérzett a csapat, hiszen nyolc játékosunk hiányzott, és Ádám sem ülhetett le a kispadra. A lehetőségeink így meglehetősen limitáltak voltak, ezért a találkozóra hét ifistát is felhívtunk a keretbe, akik közül ketten kezdtek is. Gyakorlatilag a mérkőzés játkoskeretével dolgoztuk végig a hetet, és bíztunk benne, hogy a fiataloknak plusz motivációt jelent, hogy a felnőtt csapattal edzhetnek, illetve a bajnokin is szerephez juthatnak. Én személy szerint kíváncsian vártam, hogy mit sikerül a gyakoroltakból a találkozón megvalósítani. A meccs elején gyorsan vezetést szerezhetettek volna a vendégek, de szerencsére kimaradt a helyzet, míg végül nekünk sikerült vezetéshez jutnunk a félidő derekén egy szép góllal. Ezek után úgy érzem átvettük az irányítást, és egy második góllal talán a márkőzést is eldönthettük volna. A félideji cserék szerintem nem befolyásolták negatívan az események további alakulását, szerintem a kudarcnak az eddigiekhez hasonlóan elsősorban mentális okai vannak, hiszen három mérkőzésen is vezettünk az idén, és végül ezeken háromszor kikaptunk. Kicsit az-az érzésem, hogy a fiúkban tudat alatt benne van, hogy vezetünk, és ahelyett, hogy folytatnák, ami jól működött, visszább állunk, és hagyjuk feljönni az ellenfelet. Azt minden esetre örömmel állíthatom, hogy a nehézségek ellenére, és hogy még egyszer sem tudtunk ugyanazzal a kezdőcsapattal kiállni, bárkivel pariban tudunk lenni, és senki nem vehet bennünket fél vállról!


2012.09.02., 16:00
3. forduló

ASR-Gázművek MTE - Nagytétény SE 2-1 (1-1)
Su
jtás u., 40 néző, Vezette: Agócs Asszisztensek: Bánki, Szabolcsi

ASR-Gázművek MTE: Kovács L., Kemenár, Nagy A., Kolena, Kovács I., Ugyan (Völgyes 46'), Kiss (Bárdits 49'), Peák (Ágoston 59'), Árpád (Végh 89'), Németh (Kedvessy 46'), Kaltenekker
Edző: Wágner Ádám

Nagytétény SE: Völgyi, Kégler, Róza, Balogh (Godány 72'), Godár, Marosfalvi, Tóth (Kiss 58'), Németh, Oravecz, Pataj (Vörösmarty 46'), Péter
Edző: Pál József

Gólszerző: Árpád 23', Kovács I. 55' ill. Tóth 10'

A vasárnap délutáni időpont kissé még szokatlanul hathatott szurkolóink számára, így a megszokott 80-100 néző helyett ezúttal mindössze 40-en voltak kíváncsiak a találkozóra. A Nagytétény eddig csak egy meccset játszott, amin 0-0-ás döntetlent ért el idegenben a Hegyvidék gárdájával szemben.

10' Támadásunk során feltoltuk középpályára a védekezésünket, miközben a bal oldalon Német Pisti labdát veszített, amit a vendégek átíveltek a kapunktól 35 m-en leshatáron kiugró Tóthnak, aki védőinkkel a nyakán a 16-osig cipelte azt, majd belerúgott egyet és az a kimozduló Kovács Lehel mellett a bal alsó sarokban kötött ki. 0-1.

13' Tóth három perc múlva megszerezhette volna második gólját is: a baloldalról ívelték át neki a 16-osunk jobb oldalára, ahol szerencsénkre nem lőtte el egyből 10-11 m-ről, hanem egy picivel hagyta még oldalabbra csorogni, de onnan már csak az oldalhálót tudta kilőni.

23' Szinte a semmiből egyenlítettünk. A középpálya baloldalán kiugrattuk Kaltenekker Atit, aki pozíciót fogva levitte a lasztit az alapvonal előttig, majd középre adott, ahol a viszonylag üres Árpád Peti 14 m-en belepöckölt, és ezzel pont kilőtte a bal sarkot a kapufa mellett. 1-1!

33' Kovács Lehel adta ki a labdát Kolena Norbinak, aki föl akarta passzolni azt a középpályára, azonban a kísérlet odapattant a nagytétényi játékoshoz, aki a közben visszahátráló Lehel mellett laposan nem sokkal a jobb alsó mellé lőtt.

55' A jobboldalon felfutó Kemenár Viktor ellen szabálytalankodtak 24-25 m-en. A szabadrúgást Kovács Pisti mintaszerűen tekerte a bal (rövid) felsőbe, pontosan a kapufa mellé. Völgyi még bele tudott kapni, de kiütni már nem volt képes. 2-1!

A nagytétényiek innentől kezdve - edzőjük kérése ellenére - folyamatosan lapos kiugratásokkal próbáltak veszélyt teremteni, azonban ezek mind pontatlanul sikerültek, mert a laszti vagy kigurult az alapvonalon túlra, vagy Lehel mozdult ki rájuk jó ütemben. Egy lövési kísérletük is adódott a 16-osról, de az végül közepes erővel, laposan pár méterre elkerülte a jobb kapufánkat. Az összképet tekintve gyakorlatilag maximálisan kihasználtuk a lehetőségeinket, mert az egyetlen helyzetünkből és kapu közeli szabadrúgásunkból sikerült két gólt szerezni, míg a Nagytétény négy lehetőségéből csak egyet értékesített. Kellett már nagyon ez a győzelem, hiszen bajnokit utoljára tavaly október 8-án a Törökbálint ellen nyertünk. Itt is szeretném megemlíteni, hogy egyéb elfoglaltságaim miatt a honlap szeptember 7-16. között nem frissül!

Wágner Ádám: A mai mérkőzés az előző kettőhöz képest abban különbözött, hogy most mi kerültünk hátrányba, és onnan sikerült fordítanunk. Ez elgondolkodtató, mert a második félidőnek eddig mindig úgy indultunk neki, hogy nálunk az előny. Hazudnék ha azt mondanám nem szerencsével nyertünk, viszont ezért nagyon megküzdöttek a fiúk. A hét során sok játékosom neheztelt rám, mert szembesítettem őket a hibáikkal, és azzal, hogy a jelenlegi teljesítményük mire lehet elég ebben a bajnokságban. Feszültséget tapasztaltam végig az öltözőben, és úgy érzem ez a mérkőzés után sem változott, de bízom benne helyes úton indultunk el, és ez a győzelem egy jó sorozat kezdetét jelentheti. Gratulálok a srácoknak!


2012.08.25., 17:00
2. forduló

Budatétény SE - ASR-Gázművek MTE 6-3 (2-3)
Jókai Mór u., 50 néző, Vezette: Kovács G., Asszisztensek: Milavecz, Takács Z.

Budatétény SE: Endresz, Chevriat, Kávrán, Lovász, Vörös, Kreuz, Szalay, Gergely, Légrády (Kozel 87'), Kanyó (Varga 46'), Barócsi
Edző: Öhler László

ASR-Gázművek MTE: Kovács L., Kemenár (Nagy T. 73'), Ugyan, Kolena, Kerekes (Schirk 50'), Völgyes, Kiss (Ágoston 64'), Peák (Varjasi 54'), Árpád (Németh 80'), Kovács I., Kedvessy
Edző: Wágner Ádám

Gólszerző: Barócsi 39', Vörös 45'+56', Gergely 50', Légrády 73', Szalay 89'  ill. Árpád 9+14', Peák 44'

A budatétényi pálya minden csapat számára külön taktikát igényel, hiszen a megszokotthoz képest jóval rövidebb és keskenyebb, ráadásul a műfű keménysége miatt jóval magasabbra pattan a labda, mint ahogy az általános lenne, plusz a 30 Celsius fok fölötti hőmérséklet sem könnyíti ilyenkor a vendégek helyzetét. Mondhatnánk, hogy mindkét csapat számára ugyanazok a feltételek, csakhát a Budatétény ezen a pályán edz,  játssza meccseit, így nyílván sokkal jobban tudja kihasználni annak sajátosságait. Nekünk néhány kivételtől eltekitve nem sok babér termett itt az elmúlt szűk tíz évben. Wágner Ádám a találkozó előtt külön kiemelte, hogy véletlenül se passzolgassunk hátul, Kovács Lehel se gurítsa ki a labdát, hanem rúgjuk előre ahogyan lehet. Ezen kívül igyekezzük elkerülni a pontrúgást érő szabálytalanságokat a térfelünkön, mert az életveszélyes, mi viszont próbáljunk minél többet kiharcolni a budatétényiek térfelén, és persze amint lehet lőjünk kapura.

9' Kolena Norbi végzett el szabadrúgást a felezővonaltól kissé előrébb (kb. 30 m-en), amit felívelt a 16-os jobb oldalára, ahol Kedvessy Zsolt átvette, majd bepasszolta a 11-es pont felé Árpád Petihez, aki átvette, és két lépés után Endresz mellett a bal alsóba passzolt. 0-1!

14' Kovács Pistinek íveltük át a labdát baloldalra a középvonal magasságába, amit átvett, majd pár méter megtétele után (rosszul) a 16-os határára pördített át, amire Endresz kimozdult, épp beengedte a bűntetőterületre, és ráakart feküdni, ám eközben a labda kissé kipattant róla, így Árpád Peti eltudta venni tőle, rávezette az üres kapura, majd néhány méterről bepasszolta. Nagy kapushiba volt. 0-2!

27' Visszafelé adott labda után Ugyan Robi csúsztatta volna haza a labdát Kovács Lehelnek, azonban a kísérlet picit rövidre sikerült, így a budatétényi támadó letudott rá csapni, de szerencsénkre Lehet fölött a felsőléc fölé emelte.

29' Chevriatnak tették ki a labdát a 16-osunk mezőnyfelé eső vonalána jobboldala elé, aki pattanás után jó erővel a kapunk bal oldalát célozta meg, a fejmagasságban érkező labdát Lehel kiöklözte.

30' Ismét Chevriat kapta jobboldalon, csak most jóval kijjebb 26-27 m-en, majd szintén keményen rátűzte, ezúttal a felsőlécünk jobb oldalának alja verte le a próbálkozást, és hogy mindezt a gólvonalon belül tette-e? Nos, nem kizárt, de végül nem adták meg.

39' A budatétényiek baloldali támadása eredményeként a 16-osunk és az oldalvonal közöttről visszatudták gurítani a 16-os mezőnyfelé eső vonalának baloldala felé, ahonnan az érkező Barócsi nagy erővel a rövid felső sarokba bombázott. 1-2.

40' Ezúttal Vörösnek ívelték ki a labdát a jobb oldalra, aki maga elé tette, és pattanás után 22-23 m-ről megkínálta a bal oldalt, ám a visszahátráló Lehel elvetődve szögletre tudta öklözni a kísérletet.

44' A baloldalra előre ívelt labdánk átszállt a szélsővédő feje fölött, így Kovács Pisti át tudta venni azt, majd nem sokkal az alapvonal előttről az ötös vonalában a hosszúra gurított, ahol az érkező Peák Lacinak már csak be kellett passzolnia. 1-3!

45'+2' Baloldalról kb. 28 m-ről szabadrúgást végezhettek el a hazaiak, amit Vörös nagy erővel a rövid felsőbe tekert. 2-3.

45'+5' Baloldalról a 16-osunk jobb oldalára felívelt labdát Gergely 13-14 m-ről a hosszú kapufa aljának belső felére fejelt, ami utána végigurult a gólvonalunk előtt és a másik kapufánál végül fel tudtunk szabadítani.

50' Baloldali budatétényi beívelés átszállt a védelmünk és az egyik fejelni igyekvő hazai játékos felett is, a hosszún pedig Gergely gyűjtötte be, aki viszonylag éles szögből 10-11 m-ről Lehel mellett benyomta a rövid felsőbe. 3-3.

52' Sikerült végre nekünk is támadást vezetnünk, amikor Kedvessy Zsolt szemből, balról a 16-osra beérkezve átpasszolt a másik oldalon álló Peák Lacinak, akinek már nem sikerült 11 m-ről a bevetődő hazai védő miatt kapura lőni.

56' Vörös megint szabadrúgást végezhetett el a középpályán, bal oldalon 25 m-ről, és ezúttal sem hibázott. A nem túlzottan felugró sorfalunk felett, és a mozdulni nem tudó Kovács Lehel mellett a kapunk jobboldalába tekert. 4-3.

62' Baloldalról, a kispadunk mellől végzett el szabadrúgást Kovács Pisti, aki a hosszú sarokra ívelt, és Endresznek csak nagy repülés után sikerült kiütnie azt a bal felső sarokból.

68' Árpád Peti tört be középen a 16-osra, és amikor megakarta kerülni az utolsó tétényi védőt, ütközött és a földre került. Bár közelről látván az esetet nekem - ha már befújta a spori - egyértelmű 11-esnek tűnt, ehhez képest a partjelző jelzésére Kovács bíró csak szabadrúgást adott a 16-os vonalán. Ami ezután történt számomra - másokkal egyetemben - elég furcsán hatott, mert Kovács - aki egyébként jól vezette a meccset - nem volt hajlandó hátrébb rendelni az éppen a 11-es pont mögött álló sorfalat, sőt még neki is állt feljebb, amikor ezt számon kérték rajta. Pedig 16,5 m - 9 m = 7,5 m, aminek normál esetben azért az 5,5 m-eshez közelebb kellene esnie és nem majdnem a 11-es ponthoz... A szabit ezek után meglepő módon a sorfalba rúgtuk.

73' Kitámadtunk, és ezt hamar megbosszúlta magát: baloldalon elfutva Kanyó a felezővonalról átívelte a túloldalra a 16-osra Légrádynak, aki üresen az átvétel és néhány lépés után Lehel fölött a léc alá emelt. 5-3.

89' Jobboldalra tették ki a labdát Vörösnek, aki elfutott, majd a 16-os jobb oldali vonalához érve középre ívelt, az ott érkező Szalay pedig 6-7 me-en levegőből, belsővel a kapu közepébe továbbított. 6-3.

A második félidőben elsősorban fejben fáradtunk el, és nem keltettük egységes csapat benyomását. Ez vissza lehet vezetni a két nappal korábbi FFC elleni találkozóra, de egy csapat 3-1-ről négy gólt nem kaphat sorozatban. Pont olyan szituációkból szerzett Vörös két gólt, amikre Wágner Ádám a talákozó előtt felhívta a figyelmet. Ebből a vereségből lehet, és kell is tanulni, de tragédiaként felfogni semmiképpen sem szabad.

Wágner Ádám: Tudtuk már a mérkőzés kezdete előtt, hogy milyen pályára jövünk, és milyen nehézségekkel kell majd ezzel kapcsolatban megküzdenünk. Az első félidőben nyújtott teljesítményért dícséret illeti a csapatot, hiszen három gólt szereztünk, amivel három meccset meg lehet nyerni. Az FFC elleni mérkőzéshez hasonlóan az első félidőben vezetést tudtunk szerezni, és megint a második félidőben akadt egy rövidzárlat, amiből le kell vonni a megfelelő következtetéseket. Sajnos a második játékrészben jó néhány játékos mentálisan önmaga alatt teljesített, és ez így kevés volt.

Öhler László: Egy jól felkészített csapat ellen játszottunk, amit az is bizonyít, hogy 3-1-re sikerült elmenniük. Szünetben szerencsére rendezni tudtuk a sorokat, és hamar egyenlítettünk, így a második félidőben a csütörtöki meccsük miatt talán fáradtabb ellenfél ellen sikerült bravúros győzelmet aratnunk. Gratulálok a srácoknak, a Gázműveknek pedig további sok sikert kívánok!


2012.08.23., 17:30
1. forduló

ASR-Gázművek MTE - Ferencvárosi FC 1-1 (1-0)
Su
jtás u., 200 néző, Vezette: Landeszmann, Asszisztensek: Nyerges, Kovács P.

ASR-Gázművek MTE: Kovács L., Kemenár, Nagy A., Kolena, Kovács I. (Németh 92'), Ugyan, Kiss (Nagy T. 87'), Peák, Völgyes (Ágoston 61'), Kerekes (Schrik 56'), Kaltenekker (Kedvessy 61')
Edző: Wágner Ádám

Ferencvárosi FC: Nagyjános, Csoma, Kőszegi, Szeles (Pleva 77'), Marosfalvi, Szigeti, Szirmai, Baranyi, Németh (Zsíros 46'), Lőrincz (Tánczos 64'), Juhász
Edző: Csókás Krisztián

Gólszerző: Peák 11' ill. Lőrincz 54'

Két ellentétes bajnoki szezont maguk mögött hagyó csapat találkozott a 2012/13-as őszi idény első mérkőzésén a Sujtás utcában. Az FFC, vagyis a ferencvárosi futballszurkolók csapata, amely 2008-as megalakulása óta minden évben bajnokként lépett egy osztállyal feljebb (előző szezonban az azóta megszűnt BLSZ I/B-t nyerte meg), mi pedig egy győzelemmel és két döntetlennel estünk ki az NB III-ból. A nyáron bekövetkezett szakoszályvezetés váltás miatt nem egészen egy hónapunk volt az alapozásra és felkészülésre, a csapat fele kicserélődött, sok fiatal érkezett. A találkozót a korábbi tapasztalatokból kiindulva több mint egy tucat rendező és valamivel kevesebb rendőr őrizte. Nagyon jó volt látni, hogy a szépszámú ferencvárosi szimpatizáns mellett nagyon sok "gázos" érzelmű szurkoló tekintette meg az összecsapást. Nagyon bízunk benne, hogy számuk a továbbiakban nőni fog, és akiknek az előző szezonban esetleg elment volna a kedvük a szurkolástól új erőre kapnak és visszatérnek.

3' Jobboldali ferencvárosi kiugratás után Kovács Lehel remekül jött ki a kapijából és egy ütemmel előbb odaérve elvetődve kaparintotta meg a labdát.

5'+8' Kovács Lehel az előző szituációhoz hasonlóan kétszer is remekül mozdult ki, és ért oda nem sokkal előbb a labdára.

11' Jobboldalon végeztünk el kis szögletet, Völgyes Márk a 16-os mezőnyfelé eső vonalának jobb oldala előtt átküzdötte magát két ferencvárosi játékoson, majd a 16-osról kapura lőtt, a labda pedig középmagasan a kapu jobb oldala fele tartott, amit Nagyjános vetődve kiütött a hosszú oldalon tartózkodó Peák Laci elé, aki 7 m-ről az üres jobb alsó sarokba gurított. 1-0!

23' A vendégek a 16-osunk (mi szempontukból) bal sarkának meghosszabbításából, kb. 25 m-ről végezhettek el szabadrúgást, amit a hosszúra íveltek be, ahol 13 m-ről éppen a jobb felső sarkunk mellé fejeltek.

37' Kolena Norbi jó 35 m-es szabadrúgásá kellő erővel a jobb alsó sarok felé tartott, amit Nagyjános odaérve szögletre ütött.

45' Ferencvárosi bedobás baloldalról, tízegynéhány méterre a szöglezászlótól, a berepülő labdát a röviden 7-8 m-ről épphogy a jobb (rövid) felső sarok mellé fejelték.

Az első játékrészben az FFC többet birtokolta a játékszert, de kidolgozott, veszélyes támadásuk nem akadt, igaz nekünk sem, viszont egy szép egyéni megmozdulás és lövés után jókor voltunk jó helyen, ami ezen a meccsen a vezetést jelentette. Mi a párharcoknál elég sokat szabálytalankodtunk, ezért a vendégek számos veszélyt magukban hordozó pontrúgást végezhettek el, csakúgy mint szögletet és kapu közeli nagy bedobást. Szerencsére védelmünk és Kovács Lehel állta a sarat.

51' Baloldali FFC szöglet után kifejeltük a lasztit, amit 20-21 m-ről laposan, közepes erővel kapura lőttek, de Kovács Lehel középen a helyén volt, és fogta a nem könnyű lövést.

54' Jobboldali, alapvonalközeli bedobást dobtak az ötösünkre a fradisták, ami pont átpattant Peák Laci fölött, és a mögötte, a hosszún álló Lőrincz majdnem nulláról a jobb (rövid) felsőbe fejelt, úgy, hogy Lehel még hozzá tudott érni. 1-1.

61' Kaltenekker Ati próbált két ferencvárosi védő között kitőrni egy kiugratásra, azonban az utolsó ember mellé kerülve sajnos csúnyán "fennakadt" rajta, az arca nagy lendülettel találkozott a labdát fedező védő bal válla-könyöke környékével. Ati az ütközéstől földre került, néhány pillanatra az eszméletét is elveszítette, kórházba kellett szállítani. Innen is mielőbbi gyógyulást kivánunk Neki!

65' Baloldali szögletünk után a jobbösszekötő sávjába került a laszti, amit Kedvessy Zsolt lekezelt, majd a 16-os előttről a léc alá tekert, de Nagyjános repülve szögletre tudott hárítani.

83' Remek ütemű kiugratás következtében kettő az egyben vezethettük kapura a lasztit, azonban a 16-os jobb oldalán szemből betőrve nem a középen teljesen üresen álló Peáknak passzoltuk be, hanem 12-13 m-ről csúnyán fölé lőttük. Eldönthettük volna a találkozót!

87' Kovács Pisti baloldali 33-35 m körüli szabadrúgása közepes erővel tartott pont a bal felső (hosszú) sarokba, de Nagyjánosnak volt még ideje átérni és lehúni a próbálkozást.

A második félidőben folytatódott a Fradi meddő mezőnyfölénye, amit végül a sokadik nagy bedobás, és rossz helyezkedésünk következtében egy gól formájában ki is tudtak használni. Mindezek ellenére a helyzetek alapján talán picivel mi álltunk közelebb a győzelemhez, de a döntetlen semmiképpen nem nevezhető igazságtalan eredménynek. Csapatunk lejobbja Nagy Attila volt, aki számos remek szerelést bemutatva a védelem oszlopának bizonyult. Landeszmann László kézben tarotta a mérkőzést. HAJRÁ GÁZ!

Csókás Krisztián: Minden szezonkezdet nehéz, főleg most nekünk a BLSZ I-ben, hiszen egy új bajnokságnál sohasem lehet tudni, hogy ki mennyire erős. Mind a két csapaton látszódott a megilletődöttség. Úgy érzem az egész mérkőzés alatt megpróbáltuk kihozni magunkból a maximumot, végigtámadtuk a kilencven percet. Ma ennyi jött össze. Grarulálok a Gázműveknek, ők is jól küzdöttek, bár kicsit fáj a szívem, mert úgy érzem két pontot itt hagytunk, de legalább egyet szereztünk.

Wágner Ádám: A nyitófordulóban nem egy hálás, de annál nemesebb feladatot jelentett az FFC fogadása. Úgy érzem az első félidőben jobbak voltunk, gólt is szereztünk, de szakmailag egy kicsit keveset nyújtottunk, hiányérzetem volt, hogy felvettük a brusztot az ellenféllel. A második félidő első tizenöt percében reálisan egyenlített az FFC, mi túlzottan visszahúzódtunk a saját térfelünkre. Viszont néhány perccel a vége előtt eldönthettük volna a találkozót, sajnálom, hogy kimaradt ez a helyzet. Szóval hiányérzetem van, mert a nyitó fordulót megnyerhettük volna, ám mégis azt mondom, döntetlennel indítani a bajnokságot nem rossz, pláne a Fradi szurkolói csapata ellen. Bosszant ugyanakkor, hogy Kaltenekker Attila megsérült, aki így  nem játszhat a hétvégén, és Nagy Attilára sem számíthatok, ráadásul nagyon rövid az időnk a Budatétény elleni mérkőzésre felkészülni. Persze megyünk, dolgozunk tovább, és természetesen minél több pontot szeretnénk gyűjteni. Az FFC-nek további sok sikert kívánok!