Beszámolók (Felnőtt)


2014.06.07. (szombat) 11:00
30. forduló

ASR Gázgyár - Szent Pál Akadémia FC 2-3 (2-1)
Sujtás u., 60 néző, Vezette: Káprály; Asszisztensek: Horváth II. J., Vida G.

ASR Gázgyár: Zubány (Károlyi 58'), Hostyisovszki, Kövi, Mankó, Lakatos, Szabó Á., Gallatz, Ivancsó, Pál (Gergely 73'), Horváth Zs. (Nagy K. 62'), Bőgér
Edző: Metzger Tibor

Szent Pál Akadémia FC: Laky, Lengyel, Kovács, Takács, Hollósi, Lukácsi, Cornides K., Pintér (Bőkuti 32'), Szabó (Horváth 81'), Cornides A. (Tóth 73'), Grósz (Omischl 75')
Edző: Kardos József

Gólszerzők: Hostyisovszki 26', Bőgér 42' ill. Lengyel 3', Szabó 53', Cornides A. 68'

Idei utolsó bajnokinkra foghíjasnál is foghíjasabban álltunk ki, hiszen a komplett védelmünk hiányzott. Mihut Misi, Fehér Márk és Bodon Zoli "besárgultak" a Csillaghegy elleni találkozón, míg Horváth Jani és Kovács Dávid iskolai elfoglaltság miatt maradt távol, a védőnként szintén bevethető Juhász Balázs pedig elutazott. A támadószekcióból Árokszállási Zoli nem tudott jelen lenni. A szükség miatt a védelembe hátravittük a középpályáról Mankó Gerit, illetve felhívtuk az U21-ből az idén eddig csak ott játszó Kövi Kristófot és Lakatos Bencét. Szabó Ádám idén először kezdhetett a felnőttben, Horváth Zsoltinak pedig ez volt a szezonbeli első nevezése a "nagyoknál". A kapuban ezúttal Zubány Gabi kapott bizalmat, és a kispadon csak U21-esek foglaltak helyet. Velünk ellentétben a Szent Pál közel komplett csapattal állt ki.

3' Gyorsan vezetést szerzett a Szent Pál! Egy bal oldali szögletet íveltek be az ötös vonalának magasságában a hosszúra, amit a kimozduló Zubány Gabi nem ért el, a pont jó helyen érkező Lengyelnek pedig nem okozott gondot az üres kapuba fejelnie. 0-1.

5' Az első kapu felé tartó lövésünk: Ivancsó Dávid indult meg középen, kissé jobbra, és kb. 19 m-ről közepes erővel a jobb (hosszú) alsó sarok mellé lőtt pár méterrel. Nem volt igazán veszélyes.

11' Ez viszont annál inkább! Ismét Ivancsó Dávid kísérletezet szemből, amikor több mint 25 m-ről kapura ívelt, és a léc alá tartó labdáját a visszalépő Lakynak kellett fölé ütnie szögletre.

21' Pál Dani jutott be szemből/balról a 16-osra, és 15 m-ről Lukácsi mellette nem túl erősen meglőtte a jobb (rövid) alsót, de Laky ledőlve hatástalanította a kísérletet.

23' A vendégek 16-osának (mi szempontunkból) jobb oldalára íveltük be a lasztit, ahol az érkező Horváth Zsolti kb. 10 m-ről sajnos nem tudott jó rábólintani, így a fejese kapu mellé/fölé szállt.

24' Pál Dani próbált volna kiugrani embere mellől a középpálya bal oldalán, legalább 30 m-re a Szent Pál kapujától, és vihette volna üresen kapu felé, de Kovács az utolsó pillanatban szabálytalankodott vele, amiért Káprály kiállította.

26' Hostyisovszki Patrik ívelte be labdát középre az ötös elé, ami épp nem volt jó Horváth Zsoltinak, aki ugyan a nem sokkal fejmagasság fölött pattogó laszti után iramodott, de a gólvonalon álló Laky a pattanás ütemét kiszámítva egyet előre lépve felnyúlva megfogta azt, mielőtt csatárunk odaért volna, és a feje fölött tartva visszalépett a kiindulási pontjára. Ezek után pedig kirúgta mezőnybe, de közben jött a játékvezetői síp, ami esetünkben gólt jelentett, mert Horváth partjelző oldalról jelezte, hogy ő annak látta az esetet. A felezővonalról nézve egyáltalán nem tűnt annak, de nem bánkódtunk a döntés miatt. 1-1.

30' Gallatz Robi csapott le egy elpasszolt labdára szemben a kapuval, kb. 23 m-en, majd az előtte tátongó védelmi résen keresztül lendületből kapura tört, és 13-14 m-ről a jobb alsó sarokba akart lőni, de a kimozduló Laky balra elvetődése közben otthagyta a lábát, amin a labda megpattanva a jobb kapufa mellett szögletre pattant.

32' Bőgér Dávid végzett el egy szabadrúgást rendkívül rosszul az ellenfél térfelén, jobb oldalon, ami eltalálta a legközelebb álló Szent Pál játékost, és rögtön leindítottak belőle. A visszafutó Dávid és Gallatz Robi között kapura törő Szabó a 16-os vonaláról, szemből lőtt, de a jól kimozduló Zubány Gabiban elakadt a kísérlet.

42' Pál Dani tudta magát balról üresbe játszani a 16-oson belülre, majd rávezette a labdát a kimozduló Lakyra, akiről továbbpattant az a jobb (rövid) oldali kapufa magasságában az ötös elé, amit az odaérő Bőgér Dávid - Horváth Zsolti kettősből előbbinek már csak üres kapuba kellett továbbítania. 2-1!

53' Jobb oldali Szent Pál bedobás után a labdát be tudták juttatni a 16-osunk mezőny felé eső vonalának mentén középre, ahol Szabó lefordult a védelmünkről, és a kimozduló Zubány Gabi bal oldala mellett a hálóba bombázott.

56' A vendégek szemből elvégzett, kb. 23-24 m-es szabadrúgását Zubány Gabi nagyot nyújtózva ütötte ki a jobb felső sarokból.

58' Kapust cseréltünk! U21-es gárdánk másik portása; Károlyi Dávid állt be.

60' Szabó 16-os előtti, szemből/balról kapura tett lövését ütötte ki Károlyi Dávid a jobb alsóból.

63' Bal oldali szögletünk után a hosszúra üresen befutó Hostyisovszki Patrik éles szögből, kb. 12 m-ről kapura lőtt, a középmagasan a hosszú felé tartó labdára Laky elvetődött és kiütötte a mezőny irányába.

68' Bal oldalról ívelték át a hosszúra a lasztit az akadémisták, közvetlen az ötösünk elé, amire Károlyi Dávid kimozdult, de nem tudta rendesen elütni, mert közbe ütközött Pál Danival, aminek következtében mindketten a földre kerültek. A lecsorgó labdát Cornides András pár lépés után néhány méterről az üres kapuba továbbította. 2-3.

72' Ivancsó Dávid eladott labdája után a vendégek a 16-osunk jobb oldaláról, kb. 14 m-ről a védelmünk visszaérése előtt kapura lőttek, a középmagasan a jobb (hosszú) sarokba tartó labdába Károlyi Dávid ujjheggyel beleért, így az csak kapufára vágódott, ahonnan kipattant, és az ott egyedül tartózkodó Kövi Kristóf tisztázni tudott.

74' Ivancsó Dávid jobb oldalról, kb. 21-22 m-ről a sorfal rövid oldala fölött eltekerte a labdát, de a vetődő Laky gond nélkül fogta a próbálkozást.

Kardos József: Tudtuk, hogy rangadóra jövünk. Nagyon nehéz, de izgalmas és jó mérkőzést játszottunk. Meglepett a hazaiak tartalékos, sok fiatalt felvonultató összeállítása.


2014.05.31. (szombat) 11:00
29. forduló

Csillaghegyi MTE - ASR Gázgyár 2-1 (0-1)
Márton u., 60 néző, Vezette: Horváth J.; Asszisztensek: Milavecz, Gelb

Csillaghegyi MTE: Ludmán, Németh, Erdész, Weitzinger I., Weitzinger Zs., Szederkényi, Imre, Szépvölgyi, Király (Gonda 32'), Mikó, Vass (Teleki 46')
Edző: Boldizsár Imre

ASR Gázgyár: dr. László, Hostyisovszki (Mihut 46'), Bodon, Kovács D. (Juhász 87'), Fehér M., Horváth, Mankó (Kalu 77'), Gallatz, Ivancsó, Pál, Árokszállási
Edző: Metzger Tibor

Gólszerzők: Erdész 75', Németh 80' (11-esből) ill. Ivancsó 23' (11-esből)

Kerületi rangadóra került sor szombat délelőtt a Márton utcában. A hazaiak igen tartalékosan álltak fel, mert több mint fél tucat játékosukat nélkülözniük kellett, azonban így is akadtak köztük korábbi Gáz játékosok szép számmal (Erdész és Németh a felnőtt csapatban, míg Szederkényi és Vass az ifiben játszott nálunk). A pálya talaja - ahogyan azt előre tudni lehetett - nem a mi játékstílusunknak kedvezett, ennek ellenére jó darabig úgy tűnt, hogy el tudjuk hozni a három pontot Csillaghegyről.

3' A találkozó első kapura lövése a mi nevünkhöz fűződött: balról/szemből, kb. 17 m-ről egy nem túl erős labdát küldtünk Ludmán irányába, amit a kapus balra levetődve fogott meg.

19' A hazaiak végezhettek el szabadrúgást a 16-osunk (ő szempontjukból) bal sarkának meghosszabbításából, nem messze az oldalvonaltól. A középre beívelt labdába a 11-es pont környékén Weitzinger Zsolt hozzáért, a laszti pedig tovább csorgott az ötös hosszú oldalára, ahol az érkező Imre a kapufa előttről, az átérni már nem tudó László Peti  mellett laposan a hálóba lőtt. Azonban Gelb lest jelzett, így Horváth érvénytelenítette a találatot.

21' Gallatz Robi adott jó passzt Pál Daninak a 16-os mezőny felé eső vonalának bal előtere felé, ami után Dani a labdát a védők mellett megpróbálta kapura vinni, de közben a vonal környékén buktatták, amitől elesett a bűntetőterületen. Bár elképzelhető, hogy a szabálytalanság még épp a vonal előtt történt, a játékvezető 11-est adott, aki ezek után még kiosztott három sárgát a reklamáló hazaiaknak.

23' Ivancsó Dávid a bűntetőt higgadtan a bal felső sarokba rúgta. 0-1!

44' Gallatz Robi tette be szemből a lasztit Pál Daninak a 16-os jobb oldalára, az ötös oldalvonala környékére, aki az alapvonal előtt begyűjtötte azt, majd kapura fordult és középre gurított a közben felérő Robinak, aki kb. 9 m-ről laposan a jobb kapufa mellé lőtt.

50' Szabadrúgást kaptak a piros-feketék térfelünk (ő szempontjukból) bal oldalán, nem túl messze a felezővonaltól. A 16-osunk közepére felívelt labda úgy tűnt László Peti kezei között végzi, ám az kipattant a melléről, amire jött is a közeli csillaghegyi válasz, de ebbe kapusunk belevetődött, a következő kipattanót pedig Szépvölgyi kb. 7-8 m-ről tette kapura, de azt meg a gólvonal közepén álló Bodon Zoli ki tudta rúgni a kapuból.

57' Németh ívelte fel a labdát szabadrúgásból, bal oldalról, kb. 40 m-ről, ami olyan jól sikerült, hogy az a keresztlécünk bal oldalának felső részére csapódott, de további veszélyt szerencsére nem jelentett. Után rögtön, egy ellentámadás eredményeként Árokszállási Zoli előtt adódott helyzet, aki jobbról betört a 16-osra, majd viszonylag élesebb szögből, kb. 10 m-ről meglőtte a bal (rövid) alsót, azonban Ludmánról kipattant a labda (nem sokkal később adódott egy hasonló lehetősége, de akkor valamivel messzebbről célzott, és kapu mellé lőtt).

62' Újabb pontrúgást végezhettek el a hazaiak, ezúttal balról/szemből, kb. 23-24 m-ről a kapunktól. A jobb (rövid) felső sarok felé igen jól eltekert labdát László Peti minden tudását elővéve ütötte szögletre.

75' Fehér Márk szabálytalankodott a 16-osunk (ő szempontjukból) jobb oldali vonala és az oldalvonal között, amiért sárgalapot kapott. A sokadik szabadrúgást Németh ívelte át az ötös hosszú oldalára, ahol a tök üresen érkező Erdésznek lehajolva, kb. 4 m-ről nem okozhatott gondot a félig üres kapunkba fejelnie. 1-1.

80' Ismét egy elkerülhető szabálytalanságunk eredményeként kapott szabadrúgást a Csillaghegy, nagyjából hasonló helyről, mint a gólnál. Az ötös rövid oldalára belőtt labdába Bodon Zoli - nem szándékosan - kézzel ért hozzá, de ez épp elég volt ahhoz, hogy a játékvezető bűntetőt ítéljen. A 11-est Németh a mi 11-esünkhöz hasonlóan a bal felsőbe lőtte. 2-1.

Ezek után már nem akadt lehetőségünk az egyenlítésre.

Nézői szempontból sajnos kifejezetten élvezhetetlen mérkőzésen szenvedtük el sokadik elkerülhető tavaszi vereségünket, amiben ezúttal nyílván a pálya is komoly szerepet játszott. Az első játékrészben megszerzett és végül egy 11-es formájában góllá érett kezdeményezésünket a második félidőre sajnos sikerült átadnunk a Csillaghegynek. Mindkét félidőben egy-egy helyzetünk volt, ami rendkívül kevés, igaz a hazaiaknak is csak szabadrúgásokból adódott lehetőségük a gólszerzésre, amikkel viszont remekül éltek, hiszen szinte mindegyikből veszélyes szituáció tudtak kialakítani, és a két gólt is ennek köszönhetően szerezték. Nem túlzás azt állítani, hogy ezen a mérkőzésen is magunkat sikerült megvernünk, és így a bronzérem megszerzésének esélye is minimálisra csökkent. Ráadásul három sztenderd védőnk (Fehér, Bodon, Mihut) is "besárgult", ami a Szent Pál elleni utolsó bajnoki mérkőzésünkre nem könnyíti meg a helyzetünket.

Metzger Tibor: Szégyellhetjük magunkat a mai teljesítményünk miatt! Ritmustalan, fegyelmezetlen játékunkra nem lehet mentség a pálya kritikán aluli minősége!

Boldizsár Imre: Úgy gondolom, ahogy az várható volt, és a két egyesület több évtizedes, szoros meccseket hozó rivalizálása is előre vetítette: izgalmas mérkőzést játszottunk! Csapatom meglepetést okozott azzal, hogy a mai összeállításával győzni tudott, idősebb játékosaink példát mutattak a sportszerű küzdelemből!


2014.05.24. (szombat) 17:00
28. forduló

ASR Gázgyár - 43. sz. Építők SK 3-1 (1-0)
Sujtás u., 60 néző, Vezette: Zám; Asszisztesek: Rábel, Kovács B.

ASR Gázgyár: dr. László, Hostyisovszki, Bodon, Kovács D., Fehér M., Horváth, Mankó, Gallatz (Kövi 86'), Ivancsó, Pál (Kalu 73'), Árokszállási (Hassan 85')
Edző: Metzger Tibor

43. sz. Építők SK: Hegyes, Finta (Szalamie 67'), Fritz, Érsek, Nika, Vécsi (Nagy A. 86'), Visnyei, Tordasi, Dudás (Angyal 46'), Probáld (Móró 84'), Komlósi
Edző: dr. Hevesi György

Gólszerzők: Gallatz 18', Pál 47', Horváth J. 81' ill. Nagy A. 93'

Jó mérkőzésre számíthattok azok, akik kilátogattak szombat délután a Gáz-pályára, hogy megtekintsék csapatunk 43. sz. Építők elleni bajnoki találkozóját. Mindkét gárda felszabadultan játszhatott, hiszen a vendégek múlt héten bebiztosították bajnoki elsőségüket (részben ennek is tudható be, hogy négy kezdőjátékosukat nélkülözték), míg számunkra a még feljutást érő második hely a múlt heti, RSC elleni vereségünk óta már nem tartozik a realitás kategóriájába. Az első negyed órában az lényeges különbség mutatkozott az őszi, Fáy utcai találkozóhoz képest, hogy az Építők nem rohant le bennünket, igaz mi is jól álltunk bele a rangadóba. Parázs párharcokban nem volt hiány a középpályán, és ez a mérkőzés előrehaladtával csak fokozódott.

18' Szabadrúgást kaptunk kb. 25 m-ről, a kék-fehérek kapujával szemben. A pontrúgást Ivancsó Dávid lövés helyett váratlanul legurította a közben a 16-os bal oldala felé szemből befutni igyekvő Horváth Janinak, aki megpróbált viszonylag élesebb szögből kapura lőni, de a labda a kilépő védőn irányt változtatva a 16-os mezőny felé eső vonalának közepe felé tartott, ahol Gallatz Robi gyűjtötte be kapunak félig háttal, majd - mivel nem igazán léptek ki rá - megfordulva középmagasan ellőtte a kapu bal oldalát, és a laszti a vetődő Hegyes mellett a hálóban kötött ki. 1-0!

31' Árokszállási Zoli jutott be az Építők 16-osának - mi szempontunkból - jobb oldalára, majd kb. 14 m-ről, fejmagasságban közepes erővel megcélozta a rövid felsőt, de Hegyes viszonylag könnyedén lehúzta a próbálkozást.

34' Három perccel később az előző lehetőséghez képest kb. 2 m-rel messzebbről Gallatz Robi lőtt kapura, ám lövését Hegyes ezúttal vetődve ütötte ki.

Az első játékrészben a vendégeknek szinte alig akadt kapura veszélyes momentumuk, lövőhelyzethez sem igen jutottak, ha pedig előreíveléssel próbálkoztak, akkor kapusunk jól kilépve mindig a helyén volt. Egy kicsit az lehetett az ember érzése, hogy az Építők a múlt héten bebiztosított bajnoki cím tudatában kevésbé tudtak felpörögni erre a találkozóra, mi pedig kifejezetten koncentráltan játszottunk, és összességében nem érdemtelenül szereztük meg a vezetést.

47' Árokszállási Zolinak tettük be a labdát a 16-os jobb oldalára, aki lefedezte azt, majd egy-két fordulás után végül betudott fordulni vele az alapvonal irányába, és laposan középre passzolt, ahol a teljesen üresen érkező Pál Dani szemből, kb. 8-9 m-ről laposan a kapu közepébe lőtt. 2-0!

50' A vendégek első veszélyes kapura lövés a 16-osunk - ő szempontjukból - jobb oldalról, kb. 15 m-ről, amit László Peti vetődve ütött ki.

53' Ezúttal középről, kb. 22-23 m-ről kínálták meg kapusunkat, aki balra vetődve fogta a lapos lövést.

80' Árokszállási Zoli tört be balról az Építők 16-osára, majd remekül passzolt át a hosszúra a bal kapufa magasságában teljesen üresen érkező Gallatz Robinak, aki lendületből, kb. 11 m-ről a Hegyes lába között próbálta ellőni a lasztit, azonban a portás lábbal védett.

81' Az eset után szöglet következett. A beívelt labdába a rövid oldali (bal) kapufa magasságában, kb. 12 m-en bele tudott érni a felhúzódott Bodon Zoli, akiről az a hosszú oldal irányába szállt, ami az ötös sarkánál pár méterrel kijjebb tartózkodó Horváth Janihoz került, aki a levétel után Fritz és Hegyes mellett utat találva laposan kilőtte a jobb (rövid) alsó sarkot. 3-0!

93' Kalu Gergő adott be a jobbról, a 16-os oldalvonala és az oldalvonal közöttről a hosszúra, ami az ötösön tartózkodó Hassan Bottyán felé szállt, de túl magas volt neki. Az eset után leindítottak az Építők, a középpályáról kiugratták (amúgy valószínűleg lesen) a 16-os bal oldali előtere felé futó csatárukat, aki kapura vezette és a kimozduló László Peti megérkezése előtt kb. 14 m-ről átpasszolt a hosszún befutó, pár perce becserélt Nagynak, aki néhány méterről az üres kapuba lőtt. 3-1.

Csapatunk rendkívül összeszedetten és motiváltan játszva győzte le a 4. forduló óta veretlen 43. sz. Építőket, akik talán kiengedtek kicsit a szezon végére, de mi is megtettünk mindent annak érdekében, hogy a három pontot otthon tartsuk. Vajon a tavaszi meccseink jó részén miért nem tudtunk ilyen koncentráltan játszani a "kisebb" csapatok ellen?

dr. Hevesi Tamás: Gratulálok a Gázgyárnak! Sokkal motiváltabbak voltak, jobban is játszottak, szóval megérdemelten nyertek. Mi egy kicsit leültünk erre a mérkőzésre, de nyilvánvalóan az sem kedvezett nekünk, hogy füvön játszottunk és meleg volt. Igaz, ez utóbbi az ellenfélnek is ugyanolyan, azonban az ténykérdés, hogy mi igen keveset játszunk füvön, ami nehezítette a dolgunkat, ám ez nem lehet magyarázat a teljesítményünkre! Egyszerűen most jobb volt az ellenfél, és ez döntött!

Metzger Tibor: Felszabadultan, taktikusan, nagy alázattal futballoztunk. Magabiztos és megérdemelt a győzelmünk. Büszke vagyok a csapatra!

Az Építők honlapjának beszámolója a http://epitoksk.uw.hu/ weboldal "Mérkőzések" menüpontja alatt található!


2014.05.17. (szombat) 14:00
27. forduló

RSC - ASR Gázgyár 2-1 (1-0)
Bátony u. (Ikarus pálya), 20 néző, Vezette: Rózsa N.; Asszisztensek: Nyekita Brúnó, Szíjjártó

RSC: Halász, Varga, Wild, Viandt, Bakó, Góró, Tánczos (Bolla 64'), Hazai, Sponga, Csapó, Bodnár
Játékos-edző: Hazai Tamás

ASR Gázgyár: dr. László, Mihut, Bodon, Fehér M., Horváth, Gallatz (Juhász 87'), Ivancsó (Kovács G. 90'), Mankó (Árokszállási 60'), Pál (Hostyisovszki 90'), Kalu (Némethy 46'), Bőgér
Edző: Metzger Tibor

Gólszerzők: Mihut (öngól) 27', Sponga 81' ill. Bőgér 56'

A mérkőzés bő tízperces késéssel indult, mert a hazai csapat játékosainak vissza kellett menniük az öltözőbe, hogy a miénkkel megegyező zöld színű sportszárat lecseréljék, ami helyett pirosat vettek fel. A Szabadkikötő elleni találkozóhoz hasonlóan már az első negyedórában eldönthettük volna a mérkőzést, azonban ezúttal sem tettük meg... Az időjárással ismét szerencsénk volt, mert a meccs előtt harmincöt perccel ugyan leszakadt az ég, azonban a kezdésre még a szemerkélés is elállt, és pár csepp kívételével nem is tért vissza többé.

2' Sponga rontott el egy passzt közvetlen 16-osuk mezőnyfel eső vonalának (mi szempontunkból) bal oldalánál, amit a fennragadt Mankó Geri szerzett meg, és rögtön letette azt középre Bőgér Dávidnak, aki Wilddel a nyakán lépett kettőt, majd kb. 13 m-ről - a helyzethez képest csúnyán - a jobb felső sarok mellé nyesett.

4' Kalu Gergő adott szemből jó labdát a 16-osra belépő Gallatz Robinak, aki a 16-os közepe előttről közepes erővel a bal kapufa mellé lőtt.

10' Pál Dani cselezte be magát balról a 16-osra, majd kb. 11 m-ről, élesebb szögből laposan meglőtte a jobb (rövid) alsó sarkot, Halász azonban maga elé ütötte a lasztit és megfogta azt.

12' Pál Dani ezúttal középen tört előre, kb. 17-18 m-ről laposan kapura lőtt, ám a Halász bal lába mellé tartó labdára a hazaiak kapusa le tudott érni, és kvázi ráült arra.

20' Kimaradt lehetőségeinkre már majdnem ekkor ráfáztunk! Bal oldalról gurítottunk haza egy lasztit László Petinek, aki viszont rosszul passzolta ki azt, egyenesen Bodnárnak, aki az odaérő védőink és a kimozdulni igyekvő László Peti miatt lepasszolta azt a néhány méterre jobbra tartozkodó Hazainak, aki rá is lőtte azt, de a közben átérő kapusunk közelről bravúrral belevetődött a kísérletbe.

24' Horváth Jani jobbról, kb. 26-27 m-ről szabadrúgást végezhetett el, amit beívelt a rövidre, az ötös vonalára, de az ott megpattanó és a vizes műfüvön felgyorsuló labdát Halász vetődve kiütötte a bal alsó sarokból.

26' Pál Dani kb. 22 m-es lövése nem sokkal ment a bal felső sarok fölé.

27' Bal oldalon, a felezővonaltól nem messze, de már a mi térfelünkről végezhetett el szabadrúgást az RSC, amit felíveltek a 16-osunk (ő szempontjukból) jobb oldalára, ami átszállt a pontatlanul helyezkedő Fehér Márk feje felett Bodnárhoz, aki az ötös sarka magasságában lekezelte azt, majd az ötös vonalán bepasszolta középre (a kivetődő László Peti nem érte el), a röviden menteni igyekve érkező Mihut Misi pedig saját kapunkba talált. 1-0.

33' A hazaiak bal oldalról, a 16-os mezőnyfelé eső vonala mentén üresbe tudták passzolni a lasztit a hosszún érkező Spongának, aki kb. 15 m-ről megcélozta a jobb alsó sarkunkat, de szerencsénkre valaki bele tudott érni kb. 11 m-en, így a labda a kapufa mellett szögletre ment.

34' A szögletet követően a 16-osunkon kívülre kijuttatot lasztit kb. 20 m-ről balról/középről kapura lőtték, de a próbálkozást László Peti vetődve fogta a bal alsó saroknál.

50' Horváth Jani kapott bal oldalt labdát, majd lepasszolta azt Pál Daninak, aki két embert is megverve remekül vitte azt kapura néhány méterre az alapvonaltól, de a kb. 10 m-ről a jobb (rövid) alsóba leadott lövését Halász lábbal hárította, majd az így kipattanó kisebb kavarodás után Ivancsó Dávidhoz került, aki közvetlen a 16-os előttről, kissé bal oldalról kapura zudított, ám a labda - ha nem is sokkal - elkerülte a bal (hosszú) felső sarkot.

53' Bodnárnak rúgták előre a labdát a hazaiak nem sokkal a félpályán túlra, aki el tudott futni Fehér Márk és Bodon Zoli mellett is, majd a 16-oshoz szemből/jobbról érkezve a kimozduló László Peti mellett laposan kapura lőtt, ám a laszti óriási szerencsénkre a jobb (hosszú) alsó sarok mellett épphogy kigurult az alapvonalon túlra.

55' Fehér Márk ívelte be a labdát a 16-os középére, ahol a fenn tartozkodó Mihut Misi megpróbálta lekezelni azt, de az elpattant tőle a bal kapufa irányába a kapuval viszonylag párhuzamosan, és mire beérte azt, a kimozduló Halász miatt nem tudott kapura lőni, ezért balra passzolt a jobb kapufánál az ötös előtt érkező Bőgér Dávidnak, aki a visszaérni igyekvő kapus mellett, a rövid sarkon álló védő hozzáérésével a kapuba továbbított. 1-1!

Ezek után sem lehetett kérdés: támadtunk tovább, immáron a győzelem megszerzésért, de az emberben folyamatosan benne volt a félsz, hogy az RSC legveszélyesebb embere, a gyors és gólérzékeny Bodnár (tavasszal 11 meccsen 8 gólt rúgott) esetleg meglép, és meg sem áll a kapunkig.

59' Egy korábbi helyzetünkhöz hasonló koprodukció során Horváth Jani tette be ismét a lasztit a 16-os bal oldalára Pál Daninak, aki megintcsak megvert két védőt, és az alapvonal mellettről az ötös rövid oldalára gurított, ahol az érkező Bőgér Dávid azonnal tüzelt a kapus feje fölé, de Halász remek refleksszel, felugrova bravúrosan léc fölé tolta a közeli bombát.

70' Horváth Jani a bal oldalon, de a oldalvonaltól azért jóval beljebb lendületből megindult, és mivel egy darabig üres volt előtte a tér, kb. 28 m-ről kapura lőtt a bal (hosszú) felső sarok irányába. A kissé talán takarásból becsapódó labdát Halász újabb bravúrral a bal kapufa felső részére tolta, ahonnan kipattant szögletre.

73' Egy Árokszállási Zoli - Pál Dani - Bőgér Dávid kombináció után utóbbi a jobb kapufa magasságából, kb. 9 m-ről a bal alsó sarokba tekert, de partjezője intésére Rózsa - les címen - érvénytelenítette a találatot.

79'' Gallatz Robi löbbölte be a lasztit az RSC 16-osának jobb oldalán az ötös széle előttre Pál Daninak, aki viszonylag éles szögből, közepes erővel a rövidre továbbított, ami a szöget záró Halászról kipattant szögletre.

81' Amitől félni lehetett, az részben bekövetkezett: Bodnárnak lőtték fel a labdát a térfelünk jobb oldalára, amit be tudott érni, miközben Bodon Zoli a kapu irányába keresztezett, de ennek ellenére a hazaiak 9-ese laposan középre tudott adni, és a röviden a Fehér Márktól elszakadó Sponga az ötös előttről, a kapufa felől éppen visszalépő László Peti lábai között a hálóba lőtt. 2-1.

Túl sok sanszunk ezek után már nem akadt az egyenlítésre, de a lényeg amúgy is a győzelem lett volna. Tavasszal ez már a harmadik olyan meccsünk, amelyiken egy papíron gyengébb csapat ellen támadunk a győzelemért, de a végén mégis mi kapjuk belőle a gólt. A helyzetkihasználásainkkal továbbra is gondok adódnak, ráadásul a mai napon ebben komoly szerepet játszott a hazaiak kapusa Halász Zoltán (a '90-es évek második felének rendszerint parázs meccseket hozó Gázművek-RAFC rangadóin már sokszor megkeserítette az életünket, igaz jó párszor mi is az övét), aki egy kivételével mindent hárítnai tudott (pedig akadt helyzetünk, nem kevés), és ezzel szinte egymaga nyerte meg csapatának a mérkőzést. Az amúgy is halványuló feljutási esélyeink ezzel minden valószínűség szerint végleg elszálltak, de amíg nem vagyunk képesek megverni (nem megbántva őket) egy Közterületet, egy SZAC-ot vagy egy RSC-t, addig nem biztos, hogy helyünk van a BLSZ I-ben! A dobogót azért jó lenne megcsípni!

Metzger Tibor: Sajnos ismét a rutintalanságunknak ittuk meg a levét. A csapat küzdött becsülettel, de ebben a szezonban még könnyűnek találtatott. Három fontos mérkőzésünk van még hátra a bajnokságból, ahol játékosainkon a sor, hogy emberileg illetve játéktudásukat tekintve is bizonyítsanak, és egyértelműen kiderüljön, kikre számíthatunk a jövőben is.

Hazai Tamás: Nagyon örülök a győzelemnek, úgy érzem megérdemeltük. Az elmúlt hetek sikertelensége után szerintem képes voltam összeszedni a csapatot, és egy jó ellenfélel szemben nehezen, de nyerni tudtunk. Végigküzdöttük a meccset, de okosan - ahogy az öltözőben megbeszéltük - játszottunk a kilencven perc során, és így három ponttal gazdagodva jöhettünk le a pályáról!


2014.05.14. (szerda) 17:45
17. fordulóból elhalasztott

ASR Gázgyár - Budatétény SE 1-0 (1-0)
Sujtás u., 25 néző, Vezette: Landeszmann; Asszisztensek: Sarlak Goudarzi, Agócs

ASR Gázgyár: dr. László, Mihut, Bodon, Fehér M., Horváth, Mankó, Pál (Kalu 77'), Kovács D. (Hostyisovszki 89'), Ivancsó (Juhász 92'), Gallatz (Kovács G. 93'), Bőgér (Árokszállási 70')
Edző: Metzger Tibor

Budatétény SE: Endresz, Nagy, Varga (Lovász 74'), Kreuz, Bodnár, Kávrán, Kiener, Kanyó D., Kanyó Á. (Kozel 74'), Borbély, Smidu (Kiss 8' (Légrády 46'(Barócsi 82')))
Edző: Öhler László

Gólszerzők: Gallatz 35'

Utolsó elmaradt mérkőzésünket is pótoltuk a Budatétény elleni, az eső által szerencsére megkímélt hazai találkozóval. Az összecsapás tétje számunkra nem volt kicsi, hiszen mindenképpen kellett a győzelem ahhoz, hogy egy pont különbséggel tapadjunk a KISE együttesére. A meccset nagy valószínűséggel a szezon legeseménytelenebb kilencven perceként aposztofálhatjuk, legalább is amit mi játszottunk. Kezdettől fogva érződött, hogy a Budatétény zárt védekezésre rendezkedett be, ezzel próbálva minél jobban lezárni a területeket gyors játékosaink előtt, de ezzel együtt a támadások lehetőségeit sem adták fel. Röviden: nem beálltak, de igen masszívan védekeztek, aminek a feltörése nem jelentett számunkra egyszerű feladatot. A 12. percben Kanyó Ádám ívelt fel egy labdát a felezővonal jobb oldaláról a 16-osunk (ő szempontjukból) jobb oldalára Kienernek, aki - bár úgy tűnt, hogy megpróbálja lekezelni, vagy kapura juttatni azt - végül nem ért hozzá, hanem továbbengedte, hátha megzavarja vele László Petit, de kapusunk vetődve kiütötte a lasztit a bal sarokból szögletre. Hét perccel később Pál Dani tette ki a labdát bal oldalra Horváth Janinak, aki levitte azt az alapvonal felé, majd a kapu elé akart gurítani, de a védő beleért, akiről az kijjebb csorgott a 16-os félköríve felé, ahonnan Gallatz Robi (kb. 15 m-ről) nem sokkal lőtt a jobb felső sarok mellé. A 35. percben viszont már nem hibázott! Robi a 16-os (mi szempontunkból) jobb oldaláról középfelé, egyben kissé befele tartott, de nem nagyon léptek ki rá, így kissebb gondolkodás után - a hétvégi góljához hasonlóan ballal - kb. 13-14 m-ről váratlanul visszahúzta a lövését a bal alsó sarok felé, amire Endresz már nem tudott visszalépni, mert arra számíthatott, hogy a jobb sarok irányába megy majd a labda, így az a bal lába mellett begurult a kapuba. 1-0!
A második játékrészben nem erőltettük a támadásokat, de a Budatétény sem vált sokkal nyitottabbá, néha kissé úgy tűnt, mintha mindkét félnek megfelelő lenne az eredmény. Az utolsó tíz percben a vendégeknek és nekünk is akadt egy lehetőségünk: előbbinél László Petinek kellett a szöget jól zárva a labda útját állnia egy 16-oson belüli jobb oldali lövésénél, majd Horváth Jani célzott a 16-os vonaláról nem sokkal a bal alsó sarok mellé. Nagy izgalmakat szerencsére nem kellett átélnünk, és végül a kitűzött három ponttal gazdagabbak lettünk.

Öhler László: Az első félidőben kissé megszeppenten, gyámoltalanul és sajnos rosszul is játszottunk, ezt az ellenfél kihasználta, és sikerült egy elkerülhető góllal, de megérdemelten vezetést szerezniük. A második félidőben rendeztük a sorokat, bátrabban jöttünk ki, és bíztunk abban, hogy esetleg kiegyenlíthetünk. Így kicsit nyíltabbá tudtuk tenni a mérkőzést, de az a kevés helyzetünk, ami adódott mind kimaradt. Szóval egy kiegyenlítettebb második félidő során az eredményen sajnos már nem tudtunk javítani. A Gázgyár győzelme azért megérdemeltnek mondható, gratulálok és további sok sikert kívánok nekik! Ami pedig minket illet, nekünk szombaton a Közterület ellen rögtön adott a lehetőség a javításra, és remélem visszatalálunk a most megszakadt jó szériánkra!

Metzger Tibor: A mai találkozón egy cél lebegett a szemünk előtt, hogy a három pontot minden körülmények között megszerezzük. A célt teljesítettük, megyünk tovább, de hogy végül hova jutunk, azt csak a Jóisten tudja megmondani!


2014.05.10. (szombat) 18:00
26. forduló

ASR Gázgyár - Szabadkikötő SE 2-0 (0-0) FÉLBESZAKADT! (VB 3-0)
Sujtás u., 55 néző, Vezette: Csete; Asszisztensek: Baranyi G., Horváth J.

ASR Gázgyár: dr. László, Mihut, Bodon, Fehér M., Sármány (Kovács G. 49'), Kovács D., Mankó (Bőgér 46'), Gallatz, Ivancsó, Pál, Árokszállási (Kalu 68')
Edző: Metzger Tibor

Szabadkikötő SE: Jánosi, Horváth, Lakics, Taskovics, Mihalik (Makra 4'), Vígh, Molnár, Ivancsó, Kiss, Plausin, Csontos
Edző: Béres Zoltán

Gólszerzők: Gallatz 60', Bőgér 70'

Árokszállási Zoli az első tíz percben eldönthette volna a mérkőzést, hiszen három helyzete és két lehetősége is adódott, azonban ezen a napon nem tudott élni velük. Már a mérkőzés elején nekiestünk a csepelieknek!

2' Zoli kapott remek labdát balról a 16-os mezőnyfelé eső vonalának közepére, de nem találta el jól, így a lövést Jánosi lábbal hárítani tudta.

5' Zoli vezette be a lasztit a jobb oldal felől a 16-osra, majd kb. 13-14 m-ről lőtt, ám a rövid alsóba tartó kísérletét Jánosi ismét lábbal védte.

5' Bal oldalról íveltük be a labdát a 16-os közepére, ahol Zoli kb. 12-13 m-en felugorva fejelni tudott, de a fejese nem sokkal elszállt a jobb kapufa mellett.

27' Jánosi kezéből pattant ki egy közeli lövésünk után a labda az ötösön, amire Ivancsó Dávid csapott le, próbálta elhúzni a kapus és a védők mellett, hogy lőni tudjon, ami közben elbuktatták, amiért Csete 11-est adott. A bűntetőt a sértett nem találta el a legjobban, ám a vendégek kapusa is érezte a sarkot, és ki tudta ütni a lasztit a bal alsóból.

41' Sármány Peti a 16-os bal sarkának magasságában tört be a bűntetőterületre, rávitte a lasztit az egyetlen hazai védőre (Ivancsóra) és szépen elvitte mellette, majd az ötös sarkára  kimozduló Jánosi mellett is, így már csak az üres kapu állt előtte (igaz, éles szögben), de nem lőtt, hanem nem a legjobb ütemben begurított a rövidre, ahol a közben visszafutó vendégvédő a szintén odaéről játékosaink előtt ki tudta rúgni a gólvonal előttről a lasztit.

Az első félidő után megállapíthattuk, hogy ezen a mérkőzésen bizony igencsak be vagyunk oltva gól ellen, a kérdés tehát abban állt, hogy a második játékrészre lesz-e valamelyik játékosunknak ellenszere a "kórra"? A találkozó hátralévő részében (már ami lement belőle) kevésbé domináltunk, az ellenfélnek is adódtak helyzetei, de legalább végre kapuba tudtunk találni! A támadásiankat elősegítendő Bőgér Dávid állt be Mankó Gergő helyett!

47' Sármány Peti sérült meg súlyosnak tűnően egy ártatlan szituációban (kifordult a térde), miután bal oldalon próbált megindulni a kapu irányába és szerelték. A kiérkező mentők elszállították, majd a röntgenen kiderült, hogy törés nincs (hogy más van-e, azt egyelőre nem tudni). Jobbulást Peti!

50' Bal oldali szabadrúgást kapott a Szabadkikötő, az oldalvonal mellett, kb. 28 m-en. A beívelt labdára László Peti lépett ki, és kiöklözte azt közvetlen a 16-oson kívülre, középre, amit pár pillanatat múlva kapunkra zúdítottak, ám kapusunk jobbra vetődve szögletre ütötte a fejmagasságú lövést.

60' Megtört a jég! A tíz perce beállt Kovács Gábor adott be a bal oldalról, ami olyan jól sikerült, hogy a labda középen a léc alá tartott, amit Jánosi felugorva tenyérrel tudott csak a 16-os (ő szempontjukból) bal oldala felé tovább pofozni. Ezt Árokszállási Zoli fedezte le a 16-os oldalsó vonalánál, majd a mezőnynek fordulva visszapasszolt a 16-osra szemből érkező Gallatz Robinak, aki néhány méter megtétele után megállva, kb. 13-14 m-ről, bal belsővel nem túl erősen, laposan kapura tekert, és a laszti az ötösön álló Jánosi lába mellett a jobb (hosszú) alsó sarokba surrant. 1-0!

A gól után rövid ideig a Szabadkikötőnél volt a kezdeményezés, amit majdnem gólra váltottak, de aztán ismét mi kezdtünk el nyomást gyakorolni.

66' A vendégek jó labdát tettek ki Mihaliknak a 16-osunk jobb oldalára, aki lendületből, kb. 13 m-ről kapura lőtt, de az előbb kimozduló, majd visszatáncoló László Peti bravúrral bele tudott vetődni a próbálkozásba. A labda ugyan visszapattant Mihalikhoz, de az újabb lövése magasan elzúgott a kapunk előtt a bal oldal irányába.

70' A pár perce beállt Kalu Gergő pöckölt be erősen és pontosan egy lasztit kb. 26-27 m-ről a 16-os mezőnyfelé eső vonalának közepén, a védők vonalában tartózkodó Bőgér Dávidnak, aki átvette azt, és kb. 15 m-ről szemből egy gyors mozdulattal a bal alsó sarokba lőtt. 2-0!

71' Taskovics rántotta le játékosunkat a kapujuktól kb. 40 m-re, az oldalvonal közelében, amiért sárgát kapott, de mivel már volt neki egy az első félidőből reklamálásért, ezért Csete kiállította.

77' Pál Dani szabálytalankodott a középpályán, amit Csete le akart fújni, de közben kiejtette a szájából a sípot, ami leesett a földre, ám miután felvette, már nem fújt bele, így maradt nálunk a labda. Az eset miatt Kissnél elszakadt az égszíj, aki elküldte a sporit az édesanyjába, amiért kiállították. A piroslap felmutatása után tömegjelent bontakozott ki, ami közben Ivancsó Imre odafutott a játékvezetőhöz, akit meglökött (és kiüttötte szájából a sípot), majd az érkező partjelzőt is, miközben "értékelte" a tevékenységüket. Az újabb kiállítás után Csete odarohant a helyét közben ismét elfoglaló Baranyi asszisztenshez az oldalvonalhoz, és pár másodperc konzultálás után, a közelben tartózkodó ellenőrök felhívására lefújta a találkozót, bár véleményem szerint erre nem feltétlenül lett volna szükség. A három pont sorsa minden valószínűség szerint eldőlt, de hogy 3-0-ra, vagy marad a 2-0-ás meccseredmény, az még kérdéses. Mivel a mérkőzésből közel nyolcvan perc letelt, utóbbira van nagyobb esély!

Metzger Tibor: A mérkőzést már az első félidőben eldönthettük volna, ha ziccereinket és a 11-est értékesítjük. A szünetben történő átszervezések és jól sikerült cseréink révén a második félidőben már a gólokkal sem maradtunk adósak.


2014.05.04. (vasárnap) 17:00
25. forduló

1908 SZAC KSE -  ASR Gázgyár 1-0 (1-0)
Thököly út, 40 néző, Vezette: Grünvald; Asszisztensek: Lukácsi, Dancs

1908 SZAC KSE: Simon, Orosz (Zsíros 90'), Földvári, Rózsa, Horváth, Csemer, Trizna, Papp, Ódor (Nyéki 77'), Oláh (Dina 66'), Fábián (Táncos 30')
Edző: Maráczi János

ASR Gázgyár: dr. László, Mihut, Kovács D., Fehér M., Horváth J., Mankó, Hostyisovszki, Gallatz, Ivancsó, Juhász, Árokszállási
Edző: Metzger Tibor

Gólszerzők: Földvári 37'

Vegyes előjelekkel várhattuk a mérkőzést, hiszen csapatunkból sérülések (Fehér Kende, Bőgér Dávid, Némethy Kristóf), eltiltások (Bodon Zoli) és érettségire való felkészülés (Pál Dani) miatt nagyon sokan hiányoztak, illetve Sármány Peti és Kalu Gergő az U21-ben kapott lehetőséget (így mindössze egy mezőnyjátékos cserénk ült le a kispadra), ugyanakkor az ellenfél (pillanatig nem lebecsülve őket) az a Pestszentlőrinc volt, akiknek ősszel hetet rúgtunk, ráadásul öt sárgalap miatt kezdőkapusukat is nélkülözniük kellett.

13' Fábián húzott be jobb oldalról a 16-osunk mezőnyfelé eső vonala mentén a bal oldal irányába, majd közepes erővel laposan megcélozta kapunk bal oldalát, azonban László Peti visszavetődve megfogta a labdát.

37' Jobb oldali hazai szöglet után a Kovács Dávidról levált Földvári a rövid (bal) oldali kapufánk magasságából, az ötös vonaláról közepes erővel, középmagasan a kapunk bal oldalába fejelt. László Peti hozzá tudott érni, de a kezéről a gólvonal mögé pattant a laszti. 1-0.

40' Trizna bal oldalról remek labdát ívelt be a 16-osunk jobb oldalára, ahol az érkező Papp kb. 12 m-ről nagy szerencsénkre a jobb (hosszú) felső sarkunk fölé lőtt.

44' Horváth Jani bal oldali beadását középen lehúzta (volna) Simon, azonban a labda kiesett a kezéből, és a kiejtett labdára egy pillanattal ő tudott előbb odaérni, mint Árokszállási Zoli, aki így már csak a hazai kapus kezében lévő labdához tudott hozzáérni, amiért Grünvald szabadrúgást adott kifelé.

60' Jobb oldali, alapvonal melletti SZAC szabadrúgás vágódott be veszélyesen a rövid sarkunk irányába, azonban sikerült végül úgy beleérnünk a lasztiba, hogy az az ötös rövid oldala felé elhagyta a veszélyes zónát.

61' Gallatz Robi tört be balról/szemből a kék-feketék 16-osára, majd az ötös sarkáról Orosz szorongatásában a szöget zárni igyekvő Simon mellett oldalhálót lőtt.

80' A találkozó legnagyobb helyzete a mi szempontunkból: jobb oldali szabadrúgást kaptunk nem sokkal a 16-os sarka előttről/mellettről, amit nem lőttünk rá, hanem kicsibe lepasszoltuk kb. 1 m-re Horváth Janinak, aki lendületből rá rá akarta lőni, a labda azonban erejet vesztve irányt változtatott középen, kb. 13 m-en egy hazai védőn, akiről a jobb oldal irányába pattant tovább, amire a kilépő Simon is rámozdult, de el tudtuk kotorni előle azt az ötös (mi szempontunkból) jobb sarka irányába, ahonnan, kb. 6-7 m-ről Fehér Márk lőtt a kapus nélküli kapura, ám azt a vonal előtt álló védőnek sikerült blokkolnia, majd a közben visszaérő kapus próbált lehajolni érte, de a védők ezt nem megvárva szögletre tisztáztak.

A találkozó első félidejében nagyon rosszul játszottunk, pontosabban inkább nem is játszottunk, olykor mintha pályán sem lettünk volna, ami különösen a támadásépítésekre vonatkozott. A labdabirtoklás váltakozó képet mutatott, de a hazaiak egyátalán nem játszottak alárendelt szerepet benne, sőt! A második játékrész első felében már kezdtünk ébredezni, de csak egy helyzetig jutottunk. Segítségünkre lehetett volna, hogy Grünvald ritkán látható dolog miatt állította ki a gólszerző Földvárit a 63. percben, aki már kapott egy sárgalapot korábban, és csere közben (levonulóban a pályáról) levette a mezét, amiért a játékvezető második sárgával kiállította. A spori tevékenységéhez ugyanakkor az is hozzátartozik (természetesen nem erre fogva a vereséget), hogy három 11-est nem fújt be nekünk, amiből kettő (szintén nem túl gyakori esetként) egymás után esett: Ivancsó Dávid betört a 16-osra, ami után akasztották, majd fölkelve és kisebb üggyel-bajjal ismét birtokolva a labdát újra kapunak iramodott, de ugyanúgy akasztották, amitől megint a földre került. Az emberelőnnyel ugyanakkor nem lett látványosan veszélyesebb a játékunk (amin persze az sem segített, hogy a SZAC fokozatosan elkezdett visszaállni és betömörülni), de az utolsó negyedóra egyértelműen a mi fölényünket hozta, valahogy így kellett volna játszani az addigi 75 percen keresztül is. A 80. percben kihagyott helyzetünk pedig már azt is mutatta, hogy ezen a mérkőzésen, ha reggelig játszunk sem biztos, hogy sikerül gólt szereznünk. A vereséggel nehéz, de nem reménytelen helyzetbe kerültünk, mert a KISE vesztett pontok tekintetében már jobban áll nálunk, ráadásul nekik jóval kedvezőbb a sorsolásuk az utolsó öt fordulót tekintve. És akkor a Szent Pálról még nem is beszéltünk!

Metzger Tibor: Meghatározó játékosaink hiánya és az első félidőben nyújtott gyenge teljesítményünk is közrejátszott abban, hogy fájó vereséget szenvedtünk!

Maráczi János: Természetesen nem volt könnyű mérkőzés, mert egy nagyon jó csapattal találkoztunk. Azt gondolom végre sikerült megmutatnuk, hogy tudunk futballozni, és nem igazán nekünk szánták ezt az utolsó előtti helyet. Nagyon bízom benne, hogy a további mérkőzéseinken ugyanezzel az elánnal fogunk tudni küzdeni. Pisont Pisti barátom segítségével úgy tűnik, hogy mentálisan egy kicsit rendbe tudtuk szedni a társaságot, mert nagyon le voltunk ülve, hiszen a sok sikertelenség mindig rányomja bélyegét a munkára és így az eredményekre is. Szerintem egy nagyon jó meccset játszottunk, és végre sikerült győzelemmel lehoznunk egy mérkőzést!


2014.04.26. (szombat) 17:00
24. forduló

Pestszentimrei SK - ASR Gázgyár 1-4 (0-2)
Táncsics M. u., 50 néző; Vezette: Antal; Asszisztensek: Milavecz, Temesi

Pestszentimrei SK: Simon, Kiss, Princz, Czellahó, Szelényi, Lovass (Vértes 46'), Guttyán, Szabó, Juhász, Reményi (Balatoni 57'), Humenszki (Ocztos 77')
Edző (Pénzes Sándor távollétében): Sikesdi László

ASR Gázgyár: dr. László, Mihut, Kovács D., Fehér M., Horváth J., Mankó, Ivancsó (Juhász 74'), Gallatz (Bodon 82'), Árokszállási (Kovács G. 84'), Pál (Sármány 67'), Bőgér (Hostyisovszki 12')
Edző: Metzger Tibor

Gólszerzők: Szelényi 79' ill. Horváth 22', Árokszállási 40'+51', Pál 50'

Sajnos legjobb góllövőnket; Bőgér Dávidot már az elején lerúgták a hazaiak, akit ezért néhány perc múlva le is kellett cserélnünk, helyére Hostyisovszki Patrik állt be. Az ilyen dolgok általában nem szoktak véletlenek lenni... A sérülés felthetően annyira szerencsére nem komoly, hogy heteket kelljen kihagynia Dávidnak.

19' Ivancsó Dávid cselezte be magát balról a 16-os vonaláig, majd azon jobb oldali irányba vitte azt, és visszapasszolt középre, ami Gallatz Robihoz került, aki kb. 17 m-ről, középről, kissé jobbról nem sokkal lőtt a jobb alsó sarok mellé.

22' Szabadrúgást kaptunk a pestszentimreiek kapujával szemben, jobb oldal fele, kb. 21-22 m-en. A pontrúgáshoz ballábasként Horváth Jani állt oda, aki a sorfal fölött védhetetlenül a bal (rövid) felső sarokba bombázott. 0-1!

32' Fehér Márk próbálta a bal oldalon kivinni a labdát a letámadó pestszentimreiek között, majd előre ívelt középre, ami a védők fölött átszállva pont jó volt Árokszállási Zolinak, aki középen kapura tartott, de a visszaérő Princz és Czellahó miatt, mellettük kb. 23-24 m-ről kapura lőtt, és a bal (rövid) felső sarok felé tartó labdájára ugyan hiába nyújtózkodott Simon, de a kapufa és a keresztléc találkozása kisegítette a hazaiakat, ahonnan kipattant középre a 16-osra üresen beérő Pál Daninak, aki a lövés pillanatában viszont már lesen tartózkodott.

37' Szabadrúgást kaptak a kék-pirosak a 16-osunk (ő szempontjukból) bal csücskénél. Az ötös közepére bevágódó labdára László Peti kivetődött, a róla kipattanó viszont Kisshez került, aki átpasszolta azt a hosszúra, amit az addigra bemozduló Humenszki közelről, a jobb kapfu mellettről a kapuba lőtt, de Milavecznek lendült a zászlója, így Antal les miatt érvénytelenítette a találatot.

40' Horváth Jani végzett el szabadrúgást térfelünk bal oldalán, jó 7-8 m-re a felezővonaltól. A 16-os közepére felívelt labdájára Árokszállási Zoli érkezett leghamarabb, akinek úgy sikerült belefejelnie a labdába, hogy az elég magas ívet írt le, ám éppen így volt a jó, mert a felívelésre kimozduló és az alapvonalra visszaérni igyekvő Simon fölött pont beesett a léc alá a kapu közepébe. 0-2!

41' A gól után rögtön hazai ellentámadás következett, mely során középről kit tudták tenni a lasztit a 16-osunk bal oldalához, de az ott érkező pestszentimrei játékos szerencsénkre nem túl erős lövést eresztett meg kb. 14 m-ről a jobb alsó sarkunk irányába, így azt László Peti vetődve viszonylag könnyedén hárította.

42' Hostyisovszki Patrik próbált a védők között szabad utat találni a Pestszentimre 16-osának jobb oldali előterében, amiből végül a bűntetőterület bal oldalára - az egyik hazai védő hozzáérésével - betett labda lett, amire a kimozduló Simon egy ütemmel előbb tudott odaérni, mint Árokszállási Zoli.

50' Gallatz Robi iramodott meg a pálya közepén, majd kb. 30 m-ről remek labdát adott bal oldali irányba Pál Daninak, aki bevitte azt a 16-osra, majd viszonylag kiszorított szögből, kb.10-11 m-ről, a kimozduló Simon mellett jobbal laposan a bal alsó sarokba tekert. 0-3!

51' Szinte fel szem ocsúdtak a hazaiak, máris újabb gólt kaptak. Fehér Márk ívelte előre a labdát középre, a 16-os előttre Árokszállási Zolinak, aki levette azt, majd - túl sok védő nem levén előtte - kb. 15 m-ről, szemből a bal alsó srokba lőtt. 0-4!

54' Hostyisovszki Patrik csatázott Szelényivel a jobb oldalon, majd nem sokkal a 16-os előttről kapura lőtt, de a nem túl erős kísérletet Simon úgyheggyel szögletre ütötte a bal (rövid) alsó sarokból.

79' A kék-pirosak a 16-osunk jobb oldali előteréből át tudták tenni a lasztit a 16-osunk bal oldalára Szelényinek, aki balról/szemből, kb. 13-14 m-ről a kimozduló László Peti mellett a bal (hosszú) kapufánk aljának segítségével laposan a kapunkba talált. 1-4.

85' Kovács Gábor veszített labdát kb. 40 m-en, középen, ami után a hazaiak kiugratták a támadójukat a bal oldal irányába, akit a nemrég beállt Bodon Zoli a jobb kapufa vonalában, a félkör előtt csak gáncsolva tudott feltartóztatni, amiért Antal - utolsó ember indokán - kiállította. A szabadrúgást nem sokkal a jobb felső sarkunk fölé lőtték.

A mérkőzést ha nem is mind a kilencven percen keresztül, de a második félidőben különösen domináltuk, legalább is, ami a labdabirtoklást illetti. Örömteli, hogy - most már - két legjobb góllövőnk hiányát elviselve négy gólt tudtunk szerezni, és a győzelmünk gyakorlatilag egy percig nem forgott veszélyben. A hazaiakat - a Bőgér esetet leszámítva - alapvetően dícséret illeti, mert a mérkőzés végig kulturált mederben folyt, durva szabálytalanságokat nélkülözve.

Metzger Tibor: Fantasztikus egyéni teljesítmények, fantasztikus csapatmunka, sima győzelem. Gratulálok a csapat minden egyes játékosának!


2014.04.23. (szerda) 16:00
16. fordulóból elhalasztott

KISE - ASR Gázgyár 1-1 (1-1)
Algyógyi u. (Kőbányai Sörgyár pálya), 25 néző; Vezette: Gráf; Asszisztensek: Tóth T., Sarlak Goudarzi

KISE: Mészáros, Csatári, Lovász, Lakatos, Gere, Havasi, Felföldi, Jordáki (Helmes 46'), Nagy (Galántai 81'), Vincze (Zeis 60'), Vörös (Kalmár 78')
Játékos-edző: Galántai Zsolt

ASR Gázgyár: dr. László, Mihut, Kovács D., Fehér M., Horváth J., Mankó, Ivancsó, Gallatz, Árokszállási (Kovács G. 87'), Pál (Hostyisovszki 85'), Bőgér
Edző: Metzger Tibor

Gólszerzők: Felföldi 25' ill. Bőgér 6'

6' Árokszállási Zolinak tettük be bal oldal felől a labdát a 16-os közepére (a 11-es ponttól nem sokkal kijjebb), amit Zoli szeretett volna átvenni, de a védő minden bizonnyal szabálytalanul lépett neki oda, így csak beleérve tudta továbbtenni azt a jobb oldal felé Bőgér Dávidnak, aki kb. 13-14 m-ről a vetődő Mészáros mellett laposan kilőtte a jobb alsó sarkot. 0-1!

13' Jordákinak emelték oda a lasztit a hazaiak a 16-osunk (ő szempontjukból) jobb oldalára, aki pattanás után kb. 12-13 m-ről középmagasan megcélozta a bal (rövid) sarkunkat, azonban az erős lövést László Peti vetődve kiütötte.

19' Ivancsó Dávid ugratta ki a bal oldalon Pál Danit, aki a 16-os széle felé el tudta vinni a labdát nem sokkal az alapvonal előttig (két-három KISE védő miatt nem tudott közvetlen kapura törni), majd pár lépést visszalépve a mezőny felé, éles szögből megpróbálta eltalálni a bal (hosszú) felső sarkot, azonban a röviden álló Mészáros egy kivetődéssel hatástalanította a lövést.

22' Vörös kb. 30 m-es lövése veszélyesen közel húzott el a felsőlécünk jobb oldala fölött.

25' Vincze iramodott meg a bal oldalon, közvetlen a vonal mellett (sajnos nem bírtuk a labdát bedobásra tisztázni, pedig rendesen szorítottuk kifelé a KISE játékosát), aki miután bent tudta tartani a lasztit, a 16-os magasságába érve, és pár méterrel beljebb jutva középre adott. A labda a 16-os vonala mentén végiggurult, aminek jobb oldala magasságában (a hosszún) érkezett Felföldi, aki kapásból lőtt, és kísérlete középmagasan a bal kapufánk mellé vágódott. 1-1.

44' Ismét Vincze adott be balról, ezúttal a röviden tartózkodó Vörösnek, aki átvétel nélkül, kb. 9-10 m-ről  szerencsénkre kapu mellé/fölé lőtt. Nagyobb baj is lehetett volna belőle!

54' Újfent Vinczének tették ki a labdát balra, aki előtt az eltolódott védelmünk miatt félig üresen állt a kapunk felé vezető út kb. 25 m-en, azonban mielőtt a 16-osra érve lőhetett volna, Fehér Márk egy remek becsúszással szerelni tudott.

62' A jobb oldalon megiramodó, a védőket megverni igyekvő Gallatz Robi tette ki a lasztit a 16-os bal oldalára Bőgér Dávidnak, aki kb. 12-13 m-ről nem túl erős lövést próbált középmagasan a bal oldali kapufa mellé juttatni, de a KISE kapusa vetődve viszonylag könnyedén fogta a lövést.

71' Bőgér Dávid mentett meg egy elvesztettnek tűnő labdát lábbal odapiszkálva, amint a KISE védője a 16-osuk jobb oldalán próbálta testtel fedezve kíkisérni azt az alapvonalon túlra, de a visszafordulás után minden bizonnyal szabálytalankodtak vele, amiért Gráf nem adott 11-est.

74' Ismét Gallatz Robi próbálta átrágni magát a jobb oldalon, középfele a KISE védelmén, majd bepasszolta a lasztit a 16-os bal oldala irányába, ahol a kelleténél talán egy fokkal határozatlanabbul érkezett Pál Dani, így a közben kimozduló Mészáros kb. 10-11 m-en vetődve előbb oda tudott érni rá.

Az első félidőben a KISE teljesítménye, míg a másodikban a mi játékunk volt meggyőzőbb. Ez utóbbiban akadt (a fent említetten kívül) két-három olyan jelenet, amire Gráf talán adhatott volna 11-est, de ezeket tényleg nagyon "vékony" dolognak lehet nevezni. A hazaiak jól tömörültek, kevés teret hagytak támadásaink veszélyes befejezéséhez, ami mellett egyszer-kétszer nem sokon múlt, hogy megugorjanak, de szerencsénkre ezek a lehetőségek végül nem bizonyultak komolynak, és nem ismétlődött meg a MAFC és a Közterület elleni végjáték. A döntetlennel egyik csapat sem lehet elégedetlen, és valószínűleg nem ezen a meccsen fog múlni, hogy ki végez majd második helyen a bajnokság befejezésekor. Ennek eldöntéséhez még hét forduló (nekünk plusz egy meccs) rendelkezésre áll!

Laborc Lajos (technikai vezető): Egy nagyon jó, szervezett és sokat futó csapat ellen értékes egy pontot szereztünk. A gólokon kívül mindkét kapu előtt voltak gólszerzési lehetőségek, amik azonban kimaradtak. Úgy gondolom, hogy igazságos a döntetlen.


2014.04.18. (péntek) 17:00
23. forduló

ASR Gázgyár - BÜSKE 7-1 (4-1)
Sujtás u., 60 néző; Vezette: Csupor; Asszisztensek: Nyekita-Brúnó, Király

ASR Gázgyár: dr. László, Mihut, Kovács D. (Bodon 68'), Fehér M., Horváth, Gallatz, Ivancsó (Szabó Á. 80'), Mankó, Pál (Juhász 71'), Árokszállási, Bőgér (Hostyisovszki 61')
Edző: Metzger Tibor

BÜSKE: Bajáky, Kőhegyi (Csonka 52'), dr. Tímár (Miháldi 72'), dr. Kovács, László (Nagy Zs. 46'), dr. Pfeifer, Máté, Gábor (dr. Nagy T. 80'), Füzesi, Nemes, dr. Gyalog
Edző (Néder Zoltán távollétében): dr. Gyalog Balázs

Gólszerzők: Pál 2'+7', Gallatz 28', Ivancsó 35' (11-esből), Bőgér 60', Horváth J. 83', Árokszállási 85' ill. Kőhegyi 23'

2' Gallatz Robi a jobb oldalon az ellenfél vődője mellett elpörgette a labdát, majd maga ment érte, és a 16-os jobb oldali vonaláról átívelt az ötös hosszú oldalára, ahol az érkező Pál Dani a kapufa magasságában, közvetlen közelről a hálóba fejelt. 1-0!

3' Nemes a védőink között szemből/jobbról betört a 16-osunkra, majd lőtt, de a középre tartó kísérletét László Peti vetődve kiöklözte.

7' Mihut Misi merészkedett előre a jobb oldalon, majd a 16-os és az oldavonal közé érve laposan középre adott, ami a 16-os rövid oldalán álló embereken túljutott középre, ahol Pál Dani tartózkodott, aki (szó szerint, de nem szándékosan) lekezelte a lasztit, majd a nem elég határozottan odaérő BÜSKE játékost letudva szemből, kb. 11 m-ről Bajáky lába mellett a kapuba gurított. 2-0!

18' Ivancsó Dávid lépett be szemből a 16-osra, a védők pedig nem mentek ki rá elég határozottan, így néhány húzás után kb. 12-13 m-ről kapura lőtt, amit Bajáky ütött ki a bal felső sarokból szögletre.

23' A BÜSKE bal oldali szöglete után csak középre fejelve tudtunk felszabadítani, amit nem sokkal ezután betettek a 16-os (ő szempontukból) bal oldalán kilépő Kőhegyinek, aki kb. 11 m-ről László Peti mellett laposan a hálóba lőtt. 2-1.

28' Gallatz Robi jobb oldalon a 16-os és az oldalvonal között kapta meg a labdát, amihez (nem szándékosan) hozzért a keze, majd oldalról a bűntetőterületre betörve Tímár és Pfeifer mellett kapura fordulva elvitte a lasztit, és kissé kiszorított szögből, kb. 9-10 m-ről, a lábát zárni igyekvő Bajáky lábai között laposan a kapuba talált. 3-1!

34' Gallatz Robi harcolt a labdáért a BÜSKE védőjével ellenfelünk 16-osának (mi szempontunkból) jobb oldalán, miközben szembe találkozott annak könyökével, és a földre került. Csupor némi hezitálás után 11-est adott.

35' A bűntetőt Ivancsó Dávid higgadtan a jobb alsó sarokba lőtte. 4-1!

41' Egy háromszögelés után a 16-os jobb oldalán kilépő Árokszállási Zoli kb. 11-12 m-es lövését Bajáky vetődve ütötte ki a jobb (hosszú) alsó sarokból.

49' Bőgér Dávid tette be a lasztit középről a 16-os jobb oldalára, ahonnan Árokszállási Zoli szemből, kb. 12 m-ről, egy pattanás után telibe találta a felsőléc bal oldalát.

57' László a 16-osunk bal oldaláról, kissé kiszorított szögből nem sokkal lőtt a bal (hosszú) alsó sarkunk mellé.

59' Bőgér Dávid bal oldalon tartotta meg a labdát, majd néhány méterrel az alapvonal előtt belépett a 16-osra és a középen, kb. 11-12 m-en teljese üresen érkező Árokszállási Zoli, Gallatz Robi kettős közül utóbbinak passzolt, aki rávezette az ötösön felsorakozó Bajákyra és két védőjére a labdát, majd okos megoldással a labda alá emelt, azonban a kísérlet nem sokkal, de kapu mellé hullt.

60' Gallatz Robi a 16-os előttről, jobbról emelte át a lasztit a bűntetőterület bal oldalára Bőgér Dávidnak, aki kb. 12-13 m-ről, a védő mellettről, kapásból a jobb alsó sarokba lőtt. 5-1!

83' Horváth Jani a középpálya bal oldala felé "tök" üresen kapta meg a labdát, egyet tolt rajta, majd jó 25 m-ről a jobb felső sarokba bombázott. 6-1!

85' Hostyisovszki Patrik a BÜSKE 16-osának jobb oldaláról középre gurított Árokszállási Zolinak, aki szép mozdulattal a támaszkodó lába mögött áttette a lasztit a másik oldalára, és szemből, kb. 11 m-ről a jobb alsó sarokba lőtt. 7-1!

41' Jó ütemü passzt kapott Horváth Jani az ellenfél ötösének bal sarka magasságába, aki így a vődőnél egy ütemmel előbb odaérve néhány méterről laposan a kapuba lőtt, de a bíró les miatt érvénytelenítette a találatot, pedig nem volt az.

Gyakorlatilag szinte végig kezünkben tartottuk a mérkőzést, amin egy percig sem forgott veszélyben a győzelmünk, bár főleg az első góljainknál akadtak olyan szituációk, melyek szabályosságával az ügyvédek nem feltétlenül értettek egyet. A BÜSKE hozzánk hasonlóan kulturáltan futballozott, de heti egy edzéssel a hátuk mögött a második félidőre érezhetően elfáradtak.

dr. Gyalog Balázs: Gratulálok a Gázgyár csapatának, akik minden poszton fölénk kerekedtek, teljesen megérdemelt győzelmet aratva még ilyen nagy arányban is. Talán az elején akadt egy pici szanszunk, de 1-0-nál és 2-1-nél kimaradtak a lehetőségeink, ami után már esélyünk sem volt az egyenlítésre, a három pont megszerzésére meg végképp nem. Sokkal többet futottak, pontosabban passzoltak, szóval mindenben jobbak voltak nálunk. Remélem, hogy esélyesek a feljutásra. Nekünk nem itt kell nyerni, és megyünk tovább a bennmaradásért folytatott küzdelemben!

Metzger Tibor: A mérkőzés folyamán voltak apró hibáink, amiket ki kell javítanunk, de ebben a csapatban hihetetlen potenciál van. Külön köszönöm az előző edzőpárosnak, hogy ilyen jól felkészített csapatot hagytak rám!


2014.04.12. (szombat) 15:00
22. forduló

Újbuda TC II. - ASR Gázgyár 0-5 (0-2)
Kánai út (Sportmax), 25 néző, Vezette: Várhegyi K.; Asszisztensek: Róka M., Kovács P.

Újbuda TC II.: Kapusi, Gulyás, Székely, Nagy, Juhász, Fülöp (Záborszki 57'), Seres, Faragó, Kálnoki, Krómer (Kardos 74'), Suskó
Edző: Suskó Ferenc

ASR Gázgyár: dr. László, Mihut, Kovács D., Fehér M., Horváth J., Mankó, Kovács G. (Juhász 74'), Gallatz, Ivancsó (Albert 85'), Árokszállási (Hostyisovszki 65'), Bőgér (Szabó Á. 80')
Edző: Metzger Tibor

Gólszerzők: Bőgér 21'+55'+68', Ivancsó 37' (11-esből), Mihut 83'

Már az első félidőben magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, egyértelműen mi birtokoltuk többet a labdát. Az első komoly lehetőségünket egy Bőgér Dávid - Árokszállási Zoli - Bőgér Dávid akció jelentette, mely után a kimozduló Kapusi lábbal védett. A 21. percben azonban már ő is tehetetlen volt, amikor Fehér Márk remek bal oldali előreívelés következtében Bőgér Dávid törhetett üresen kapura, és ki is lőtte a rövid alsó sarkot. 0-1! A következő tíz percben újabb két lehetőségünk adódott, az egyiknél Ivancsó Dávid nem sokkal a 16-oson belüli lövését védte ismét lábbal a hazaiak kapusa, majd Bőgér Dávid beívelését fejelte közelről kapu mellé Árokszállási Zoli. A 37. percben Ivancsó Dávid próbált lövőhelyzetbe kerülni a 16-oson belül, miközben szabálytalankodtak vele, a megítélt 11-est a sértett magabiztosan rúgta a jobb alsó sarokba. 0-2!

A második játékrészben fokozódott a fölényünk, aminek egy Bőgér Dávid lövés jelentette az első látható eredményét, azonban a vetődés után a kapusról kimozduló labdára a hálóőr egy ütemmel előbb ért oda, mint Árokszállási Zoli. Az 55. percben Ivancsó Dávid a bal oldalon adott szép labdát a védők lábai mellet a kimozduló Bőgér Dávidnak, aki elvitte a labdát a kapus mellett, majd a befutó védő mögött az üres kapuba lőtt. 0-3! A gól után szinte közvetlen következett a hazaiak egyetlen komlyabb helyzete a mérkőzésen, aminek eredményeként telibe lőtték a bal kapufánkat. Szűk negyed óra múltán újabb két említésre méltó megmozdulásunk volt, amikor Bőgér Dávid és Árokszállási Zoli egyaránt a 16-os előttről lőtt, előbbi épphogy kapu mellé, utóbbi kísérletét pedig Kapusi vetődve hárította. A 68. percben a nagyon aktívan játszó Kovács Gábor veszített labdát az Újbuda alapvonalánál, azonban a védő pontatlanul tette (volna) előre a lasztit, amire Bőgér Dávid lecsapott, egy embert kicselezett, és kb. 14 m-ről kilőtte a jobb alsó sarkot. 0-4! Tíz perc múlva Gallatz Robi lövése kerülte el nem sokkal a bal felső sarkot, majd Hostyisovszki Patrik pontos passza után a 16-os (mi szempontunkból) jobb oldalán üresen tartózkodó Mihut Misi tette fel a pontot az i-re, miután a kimozduló kapus mellet a rövid felsőbe lőtt. 0-5! Ezek után még Horváth Jani lövését kellett kitolnia Kapusinak a jobb sarokból, aki egyébként  hazaiak egyik legjobbja volt.

Metzger Tibor: Már az első edzésen láttam, hogy egy fiatal, tehetséges és sokra hivatott gárda irányításával bíztak meg, akik ha tartósan a maihoz hasonló teljesítményre képesek, ami mellé még alázat is párosul, akkor határ a csillagos ég!

Suskó Ferenc: Gratulálok a Gázgyárnak, akik abszolút megérdemelten nyerték meg a mérkőzést, amin végig az ő akaratuk érvényesült! Nálunk azok a játékosok, akiknek jól kellene játszaniuk, sajnos hetek óta gyenge teljesítményt nyújtanak. Jelenleg ennyi van a csapatban, de nem adjuk fel, csinájuk tovább!


2014.04.05. (szombat) 17:00
21. forduló

ASR Gázgyár - Közterület SK 2-3 (1-1)
Sujtás u., 50 néző, Vezette: Molnár I.; Asszisztensek: Szíjjártó Zs., Király Sz.

ASR Gázgyár: dr. László, Mihut, Kovács D., Fehér M., Horváth, Mankó, Sármány (Gallatz 46'), Némethy (Bőgér 46'), Árokszállási, Pál (Kalu 60'), Ivancsó
Edző: Wágner Ádám

Közterület SK: Ferenczi, Rónay, Németh, Kis, Kiss, Hanga, Szabó, Farkas (Csőke 67'), Ángyási, Máté (Nagy 90'), Jánosi
Edző: Szikszai Zoltán

Gólszerzők: Ivancsó 23' (11-esből), Bőgér 65' ill. Németh 2', Máté 69', Csőke 93' (11-esből)

Az MLTC elleni döntetlen után egy papíron könnyűnek tűnő mérkőzésre számíthattunk hazai környezetben a Közterület gárdája ellen, de - mint tudjuk - mindig a kötelező győzelmek a legnehezebbek. Az élet ezen a napon pedig jópár lapáttal rátett erre a megállapításra. Fehér Kende kiválásával érzékeny veszteség érte csapatunkat, ráadásul Némethy Kristóf és Pál Dani is egy ideje sérüléssel bajlódik.

2' Nagyon hamar érkezett a hidegzuhany! Ángyási bal oldalról ívelte át a labdát a 16-osunk (ő szempontjukból) jobb oldalára, az ott teljesen üresen tartózkodó Némethnek, aki az átvátel után rávezette azt a kimozduló László Petire, majd a vetődő kapusunk mellett balra elvive a lasztit 10 m-ről az üres kapuba gurított. 0-1.

13' Ivancsó Dávid az ellenfél 16-osának jobb csücske magasságából eresztett meg közepese erejű lövést a bal alsó sarok irányába, amit Ferenczi vetődve hatástalanított.

21' A Közterület bal oldalról hosszan ívelt előre a 16-osunk jobb oldalára befutó Hangának, aki szerencsénkre nem jól ért hozzá a labdához, és a kimozduló László Peti így egy ütemmel hamarabb odaérve fel tudta szedni azt a vendégek csapatkapitánya elől.

22' Pál Dani iramodott meg a bal oldalon, majd befele tört, és a 16-os bal sarka magasságában bejutott a bűntetőterületre, ahol a vonal mentén kissé középre húzva folyamatosan próbált lövőhelyzetbe kerülni, egészen addig, amíg az egyik huzogatása után a vendégek játékosa oda nem rúgott neki, amiért Molnár - jogosan - 11-est ítélt, amit Ivancsó Dávid magabiztosan a bal alsó sarokba rúgott. 1-1!

35' Horvát Jani "sasszézott be" a védők mellett, a Közterület 16-osának bal oldalán az alapvonal magasságáig, majd kiszorított szögből, kb.  9 m-ről oldalhálót lőtt.

36' Némethy Kristóf adott be jobbról, nem sokkal a szögletzászló előttről a 16-oson belülre, a félkör mögé, amit Ivancsó Dávid lekezelt, elhúzott balra, és kb. 13 m-ről kapura lőtt, de a középre, a léc alá tartó labdáját Ferenczi fölétolta.

46' Jánosi kb. 27 m-ről, középről életerős lövést eresztett meg a kapunkra, amely szerencsénkre középre tartott, így László Peti előredőlve hárítani tudta.

49' Mihut Misi jobb oldalról, kb. 25 m-ről a védők között belöbbölte a 16-os közepére a lasztit Bőgér Dávidnak, aki kb. 9 m-ről, kapásból lőtt, de lövése a bal kapufa alsó része mellett épphogy kapu mellé vágódott. Nagy helyzet maradt ki.

55' Közterület ellentámadás eredményeként a jobb oldalon elfutó játékosuk a 16-os magasságába érve átívelt a hosszú oldalra, ahol az ötös előtt érkező Máténak kb. egy fejjel volt magasabb a labda, így csak hozzáérni tudott (amiben a közben odaérő védőnk is valamelyest rásegített), kapura fejelni nem.

65' Gallatz Robi ugratta ki a bal szélen Horváth Janit, aki még pont el tudta azt érni az alapvonal előtt, majd jól adott középre, ahol az ötös vonalának közepe előtt viszonylag őrizetlenül tartózkodó Bőgér Dávid lefejelte a labdát a földre, ami így felpattanva jobb felső sarokban kötött ki. 2-1!

66' Ivancsó Dávid nyert párharcot a jobb oldalon a 16-os és az alapvonal között, majd középre gurított, ahol a 8 m-en, a röviden a védőjénél egy ütemmel előbb érkező Árokszállási Zolinak "már csak" a kapuba kellett volna továbbítani, azonban nem találta el a labdát, így a labda továbbgurult a hosszúra, ahol már nem okozott veszélyt. Újabb nagy helyzet maradt ki.

69' A kimaradt helyzet megbosszúlta magát! Máténak nem léptünk oda kb. 25 m-en középen, kissé jobbra, aki fordulás után rögtön kapura lőtt, és olyan jól találta el a lasztit, hogy az a vetődő László Peti mellett/fölött védhetetlenül csapódott úgy a jobb felső sarkunkba, hogy a kapufa felső része még rá is segített. Valószínűleg a forduló gólját tisztelhetjük benne, ritkán találnak egy ilyen jól labdát. 2-2.

78' A 16-os jobb oldalán betörő Ivancsó Dávidot nem sokkal az alapvonal előtt véleményesen szerelték, ám a bíró nem fújt be újabb 11-est a javunkra.

90' Méghogy az ember nem léphet kétszer ugyanabba a folyóba! Gyakorlatilag lemásoltuk a MAFC elleni végjátékunkat, hiszen próbáltuk bevinni a győztes találatot, miközben hátul fellazultunk. A Közterület azonban kontrázott, aminek következtében előrevágták a labdát, és a 16-osra szemből/jobbról bejutva már csak két védőnnkel és László Petivel találták magukat szemben, aki az ötösön valamivel kijjebb kijött zárni a szöget, de ekkor még nem lőtték rá, hanem kb. 8-10 m-ről kitették jobbra, ahol az ötös sarkának meghosszabbításában tartózkodó vendég játékos kb. 6-7 m-ről a már csak Kovács Dávidot a gólvonalon tudó kapunkra lőtt, aki belevetődött a lövésbe, miközben hozzáért a kezéhez a labda, amiért a játékvezető 11-es adott, de legalább nem állította ki Dávidot.

91' A 11-est Csőke magabiztosan a kapu bal oldalába rúgta. 2-3.

92' Kalu Gergőt teljesen fölösleges odacsúszásáért Molnár kiállította.

Az ilyen meccsektől lehet agyhugykövet kapni, hiszen nem elég, hogy ismét egy nyerhető meccset veszítettünk el, hanem rádásként mindezt három héten belül már másodszor ugyanúgy. A Közterület már döntetlen állásnál is rutinosan húzta az időt, ám végül bónuszként mind a három pontot sikerült elvinnük, és sajnos azt kell mondani, nem érdemtelenül. A KISE megverte a Szent Pált, így vesztett pontok tekintetében nagyjából hasonlóan áll a második feljutó helyre pályázó három csapat (az Építőket már nehéz lesz behozni), de ennek a továbbiakban nem lesz semmi jelentősége, ha nem tudjuk az ilyen mérkőzéseket megnyerni.

Szikszai Zoltán: Egy jobb csapatot sikerült ma megvernünk, de megdolgoztunk érte, és úgy érzem, megérdemelt a győzelmünk, aminek értékét növeli, hogy egy nagyon erős, nagyon jó gárdát sikerült két vállra fektetnünk.

Wágner Ádám:


2014.03.30. (vasárnap) 16:00
20. forduló

MLTC - ASR Gázgyár 0-0
Bökényföldi út, 70 néző, Vezette: Bartkó D.; Asszisztensek: Szalai K., Leél-Őssy

MLTC: Bacsa, Márkus (Matok 46'), Takács (Vadászi 55'), Tóth (Székely 79'), Kubinyi (Imre 68'), Kiss (Nagy 14'), Oláh, Zajdáczki, Burcsa, Vancsa, Péter
Játékos-edző: Takács Béla

ASR Gázgyár: dr. László, Mihut, Kovács D., Fehér M., Horváth J., Mankó, Árokszállási (Gallatz 46'), Némethy (Kalu 58'), Pál (Sármány 70'), Fehér K. (Ivancsó 42'), Bőgér
Edző: Wágner Ádám

3' Pál Dani tette be szemből, a 16-os előttről remekül a labdát a bűntetőterület jobb oldalára szintén szemből bemozduló Árokszállási Zolinak, aki kb. 14 m-ről a bal alsót célozta meg, de lövését Bacsa vetődve szögletre ütötte.

5' Az MLTC végezhetett el szabadrúgást a jobb oldalon, nem sokkal a kispadunk előttről, kb. 35 m-ről, amelyet Takács ívelt át a hosszúra (a partjelző zászlaja ekkor már emelkedett), ahol az ötös vonaláról Tóth átfejelte a labdát a kapu előtt teljesen üresen álló csapattársának, aki pár méterről a léc alá fejelt. A találatot Bartkó az asszisztens jelzésére - heves szurkolói reklamációkat maga után vonva - érvénytelenítette.

42' Árokszállási Zoli saját térfélről az MLTC 16-osának bal odalára felívelt lasztijába Pál Dani kb. 9-10 m-en úgy ért bele, hogy az nem sokkal kerülte el a jobb alsó sarkot.

48' Gallatz Robi iramodott meg középen, majd Bőgér Dávidhoz passzolt, aki kb. 22 m-ről kapura lőtt, de az alapvetően középre tartó labdáját Bacsa rávetődve hatástalanította.

64' Mihut Misi jobb oldali beadását Bőgár Dávid a kapu előtt, kb. 8-9 m-en kissé hátradőlve tudta csak kapura továbbítani, ám közepese erejű kísérletét Bacsa jobbra vetődve magabiztosan fogta.

65' Bőgér Dávid elöl megtartotta a felpasszolt labdát, majd kitette jobbra Ivancsó Dávidnak, aki a 16-os jobb oldalán kapura vive azt kb. 8 m-ről középmagasan meglőtte a rövid (bal) sarkot, ám lövése nem sikerült túl erősre, és Bacsa oldalra nyújtozva megfogta a kísérletét.

72' Bal oldalt kaptak szabadrúgást a hazaiak, közvetlen a szögletzászló elöttről, amit a hosszúra tekertek be, és szerencsénkre az ott érkező MLTC játékosok közül egyiknek nem volt jó, azonban a labda így veszélyes közelségben gurult ki a bal (hosszú) kapufánk mellett.

A mérkőzés - szurkolói szempontból - finoman foglamazva sem sikeredett élvezetesre. A pálya kemény talaja komoly nehézséget okozott mindkét csapat számára. Az első félidőben az MLTC jól zárta le a területeket, jól romboltak, mi elsősorban a széleken próbáltunk a védelmük mögé jutni, kevés sikerrel. A lapos passzok helyett inkább az előreívelések domináltak, amiket a védelmek ellentmondást nem tűrően vágtak vissza a mezőnybe. A második félidő elején próbáltunk magasabb sebbességi fokozatra kapcsolni, ami végül egy meccs végéig tartó "ámokfutást" eredményezett, hiszen ahogy az egyik fél labdát vesztett, máris indult az ellentámadás a vezető gól megszerzése érdekében. Ebben talán egy picit mi álltunk közelebb a győzelemhez (Bőgér Dávidnak két kiugrási lehetősége is adódott, de egyszer elpattant tőle a labda, egyszer pedig beérte a védő), ám folyamatosan benne volt a levegőben, hogy esetleg mégis a hazaiak találnak be. Bartkó játékvezető rengetegszer fújt a sípjába (sokszor rosszul), ami a játékot méginkább széttördelte. Összeségében a döntetlen reálisnak tekinthető. Rossz hír ugyanakkor, hogy Fehér Kende térde megsérült, ami miatt le is kellett cserélnünk a szünet előtt. Jövő héten kiderül, mennyire súlyos.

Wágner Ádám: Két részre bontanám a játékunk értékelését. A mérkőzés teljes játékideje alatt remek védekező munkát mutattunk be, mert bár végig érezhető volt a veszélye annak, hogy gólt kapunk, László kapusunknak igazán jelentős védenivalója nem akadt (persze egy hazai leshelyzet után született, de a játékvezető által annulált gólnál nem tudom megítélni, hogy ellenfelünk joggal reklamált-e). Ezen a játéktéren a rövid passzos, földön történő támadójátékunkat nagyon-nagyon nehéz, szinte lehetetlen volt kivitelezni, de ez kifogás, én pedig nem szeretem azokat keresni. Mindezek ellenére Árokszállási egyszer, Bőgér háromszor és Ivancsó kétszer eldönthették volna a 3 pont sorsát. A támadó játékosaink utolsó mozzanatoknál meghozott döntései azért különösen bosszantók, merta hétvégén mindegyik riválisunk mégha csak egyetlen góllal is, de képes volt megszerezni a 3 pontot. Ez elgondolkodtató...

Takács Béla: Azt hiszem a játék képe alapján igazságosnak mondható eredmény született, bár pont az én szabadrúgásomat követő esetnél szerintem szabályos gólt szereztünk, amit végül a bíró nem adott meg. Szeretnék gratulálni a fiúknak, mert maximálisan betartották a taktikai utasításokat, egyedül a gól hiányzott! A Gázgyár egy fiatal, ügyes társaság, kívánom nekik, hogy jussanak fel!


2014.03.22. (szombat) 15:30
19. forduló

ASR Gázgyár - Goldball '94. FC 6-0 (1-0)
Sujtás u., 50 néző, Vezette: Tihanyi; Asszisztensek: Zám, Tóth T.

ASR Gázgyár: dr. László (Zubány G. 69'), Mihut, Kovács D., Fehér M., Horváth J., Mankó (Kovács G. 74'), Árokszállási, Pál (Juhász 64'), Bőgér, Fehér K., Ivancsó (Gallatz 57')
Edző: Wágner Ádám

Goldball '94. FC: Velezdi, Szilvási, Rába (Kőrösi 81'), Vass (Lovistyék 66'), Pápay, Orza, Török, Miták, Zalai (Szente 65'), Merza (Dabóczi 70'), Czeglédy
Edző: Wachutka Zoltán

Gólszerzők: Fehér K. 2'+66', Bőgér 48'+80', Pál 52', Árokszállási 90'

2' Bőgér Dávid végzett el gyorsan egy szabadrúgást az ellenfél térfelén, bal oldalon, nem messze a felezővonaltól. A labda jól lehet még gurult, amikor elrúgta, ami viszont tény, hogy remekül ugratta ki vele Fehér Kendét kb. 35-en, aki a szituációt túl későn lereagáló Goldball védelemet maga mögött hagyva középről rávezette Velezdire, majd a 16-osra belépve a kapus jobb oldala mellett a hálóba lőtt. 1-0!

11' Pál Dani kb. 20 m-ről, a 16-os (mi szempontunkból) jobb sarkának meghosszabbításából elvégzett szabadrúgását Velezdi rúgta ki a bal alsóból.

13' Czeglédyt ugratták ki középen, kissé balra, kb. hasonló helyen, mint a másik oldalon mi Kendét, csak szorosabb védői őrizet mellett. A vendégek játékosa a 16-osra érve kapura lőtt, azonban az elakadt a kimozduló és a szöget jól záró László Petiben.

43' A labdát a középpályán jobb oldalt felhozni igyekvő goldballosok passzába Bőgér Dávid úgy ért bele, hogy az egy védőről az egyébként valószínűleg lesen levő Fehér Kendéhez pattant, aki balról-szemből kapura vitte, és a 16-son belülről lőtt, de a lasztiba ezúttal Velezdi beleért, akiről tovább pattant a hosszú sarok irányába, ahol a kb. 10 m-en érkező Pál Daninak az egy vendég védővel a gólvonalon álló kapuba kellet volna továbbítania, azonban nem jól sikerült lapos lövését Rába kitudta rúgni.

48' Indítási kísérletünkre Velezdi lépett ki a kapujából a 16-os mezőnyfelé eső vonala magasságában középen, aki lábbal megpróbálta megszelidíteni a labdát (ahelyett, hogy elrúgta volna), azonban rosszul ért hozzá, így az egy picivel mögéje került, amire a nem sokkal mellette álló Bőgér Dávid csapott le (közben a kapus ráadásul össze is akadt a visszafutó védőjével, és mindketten a földre kerültek), aki pár méter megtétele után, kb. 10 m-ről a közte és a kapu között álló két védőtől nem zavartatva középmagasan a jobb kapufa mellé helyezett. 2-0!

52' Pál Danit ugrattuk ki a jobb oldalon, aki lépéselőnyben meg is iramodott a labdával, majd kapura vezette azt, és viszonylag kiszorítottabb szögből, az odaérni igyekvő Török közbeavatkozási kísérlete előtt, a szöget zárni próbáló Velezdi mellett kb. 10 m-ről szép mozdulattal kilőtte a jobb (hosszú) alsót. 3-0!

66' Jobb oldali bedobást végeztünk el gyorsan, ami után a frissen becserélt Juhász Balázshoz került a labda, aki a 16-os jobb oldalvonala előttről magas ívben áttette azt a hosszún teljesen üresen érkező Fehér Kende irányába, akinek a kapufa mellettről, szinte a gólvonalról már nem akadt nehéz dolga az át nem érő vendégkapus mellett kapásból az üres jobb sarokba bombázni. 4-0!

74' Czeglédy a 16-osról, középről középmagasan kapura tett lövése nem sokkal ment el a jobb kapufánk mellett. Bár úgy tűnt, a László Peti helyett becserélt Zubány Gábor nem ért bele, Tihanyi mégis szögletet ítélt.

75' Árokszállási Zoli kapott remek labdát a jobb oldalon közvetlen a 16-os előtt, aki bevitte azt, majd kb. 9 m-ről, pattanás után pár méterrel kapu mellé lőtt (a rövid oldalon).

80' Gallatz Robit ugrattuk volna ki a bal oldal fele, azonban a labda elakadt, és középen Bőgér Dávid elé került, aki (a kiugratási kísérletre kissé kimozduló) Velezdi fölött kb. 20-22 m-ről a léc alá emelt. 5-0!

86' Fehér Kende tört be balról a 16-osra, majd a kapuval szemben a röviden érkező Horváth Janihoz passzolt, aki 9-10 m-ről, laposan kilőtte a jobb (rövid) kapufát, ahonnan oldalt pattant tovább a laszti.

89' Fordított koprodukció: Horváth Jani tette vissza Kendének a labdát az előző helyzethez nagyjából hasonló helyen, de Kende kb. 8 m-es lövését ezúttal Velezdi hárította lábbal.

90' A Goldball 16-osáról jobb oldali irányba kitett labdát Gallatz Robi fülelte le a vendégjátékos elől, majd nem sokkal utána laposan középre passzolt, ahol az üresen érkező Árokszállási Zoli közvetlen az ötös előttről a kapu üresen tátongó közepébe lőtt. 6-0!

Wachutka Zoltán: Nagyon érdekes meccs volt! A hazai csapat mindenféleképpen jobb játékerőt képviselt, ettől függetlenül, aki látta a mérkőzést, az azt is láthatta, hogy ezt a találkozót valójában mi veszítettük el. Olyan gólokat kaptunk, amiket utánpótlás szinten se nagyon szokás. Legalább négy gólt csak magunknak köszönhetünk. Természetesen gratulálok a Gázgyárnak, akik jó futballt játszanak!

Wágner Ádám: A legelső és legfontosabb dolog, hogy nagyon örülök a 2014-ben első győztes mérkőzésünknek. Az idei esztendőben még sem a felkészülési időszak alatt, sem a Budapest Kupában, sem a bajnokságban nem tudtunk nyerni, így különösen jelentős volt a 3 pont begyűjtése. Játékban az első félidőben sokkal többet vártam volna magunktól, helyenként, hazai pályán aggasztónak ítéltem meg a játék képét, továbbá az egygólos előny sem adott okot a túlzott bizakodásra. A szünetben fejben rendeztük a sorokat, és a második játékrészt már úgy játszottuk le, ahogyan talán előzetesen mindannyian szerettük volna. Gratulálok a fiúknak!


2014.03.16. (vasárnap) 15:00
18. forduló

MAFC - ASR Gázgyár 2-1 (1-1)
Könyves Kálmán krt. (Siketek pálya), 20 néző, Vezette: Lovász; Asszisztensek: Tamássy, Harmath

MAFC: Tóth, Deák, Bácskai, Csiszér, Hauber, Zsédely, Kovács, Kátai, Rasztovits, Vas (Ozsváth 58'), Lempel (Fodor 93')
Edző: Verschitz Péter

ASR Gázgyár: dr. László, Mihut, Kovács D., Fehér M., Horváth J., Mankó, Pál (Sármány 84'), Ivancsó (Bőgér 46'), Gallatz (Juhász 72'), Fehér K., Árokszállási
Edző: Wágner Ádám

Gólszerzők: Rasztovits 8'+94' ill. Fehér K. 20'

A hétvége időjárásra jellemző, erős széllökésekkel tarkított mérkőzésen végre megkezdhettük a tavaszi idényt. Bodon Zolira egy darabig továbbra sem számíthatunk, ahogy Némethy Kristófot is nélkülöznünk kellett a találkozón sérülése miatt. A kezdőben helyett kapott a télen pont a MAFC-tól igazolt Gallatz Róbert. A mérkőzést mi kezdhettük nehezebb feltételekkel, ugyanis széllel szemben kellett játszanunk.

8' A 16-osunk magasságában elvégzett hazai bedobás után nem tudtunk tisztázni, így azt jobbról betudták passzolni a 16-os vonala mentén középre, ahol a télen a Soroksártól igazolt (és idén már két gólt szerző) Rasztovits hátra dőlés közben egy gyors bokamozdulattal belestukkolt a labdába, ami a kimozdult László Peti lába mellett elhaladva a kapu közepében kötött ki. 1-0.

19' Ismét Rasztovits villant, amikor a jobb oldalon két játékosunkat is megverve kapura tört, és a 16-osra érve László Peti mellett középmagasan megpróbálta elrúgni a labdát a jobb oldal irányába, ám kapusunk vetődve hárított.

20' Fehér Márk ívelte fel öccsének, Kendének a lasztit mélységből a MAFC 16-osának közepére, ahol Kende az érkező Tóth kapussal együtt felugrott rá, ami ezek után átpattant róluk jobbra, a kapu irányába, amire Kende ért oda hamarabb, és labdakezelés után az üres kapuba gurított. 1-1!

23' Jobb oldali szögletünket Kovács Dávid szemből, a 16-osról kapásból kapura lőtte, de a középre, a léc alá tartó lasztit Tóth felugorva megfogta.

25' A MAFC 16-osának előterében, középen pár passz után Árokszállási Zoli gurított a néhány méterre mellette álló Gallatz Robinak, aki kb. 20-21 m-ről kapásból kapura lőtt, de a léc alá tartó labda túlzottan középre ment, így Tóth felugorva fölé tudta ütni a próbálkozást.

28' A bal oldalon megiramodó Horváth Jani passzolta be középre a labdát Árokszállási Zolinak, aki kiugratta vele a 16-os bal oldalán Fehér Kendét, aki kb. 11-12 m-ről ellőtte a bal alsót, amire Tóth leért, de a róla kipattanó visszapattant a labda után nyúló Kendére, akiről az kis híján az eredeti rendeltetési helyére, a bal alsó sarokba hullott. A szerencse mellett a szél sem kedvezett nekünk az esetnél.

52' Szabadrúgást kaptunk a hazaiak 16-osának jobb sarkától kissé közepebbre, kb. 18 m-re. A labdát Fehér Kende tekerte mintaszerűen a jobb felső (hosszú) sarok irányába, azonban kísérletét a felsőléc leverte a gólvonal elé, ami után hiába startoltunk volna rá, Lovász játékvezető befújta a lest.

55' Pál Danihoz került a labda középen, valamelyest balra az ellenfél 16-osa előtt, aki lendületből üresen be is vitte azt a bűntetőterületre, és a kimozduló Tóth mellett is eltolta, de nem lőtt, hanem még tovább akarta vinni, így viszont a hazaiak kapusa rá tudott vetődni a labdára. Nagy helyzet maradt ki!

61' Árokszállási Zoli ugratta ki a félidőben becserélt Bőgér Dávidot a jobb oldalon, aki oldalról bevitte a lasztit a 16-osra, és már nem sokkal az ötös előtt járt, amikor középre/visszagurított, azonban a labdája nem volt pontos, mert az érkező Pál Dani mögé ment, a mögötte futó Fehér Kende pedig már csak visszanyúlva tudta kapura tenni kb. 8-9 m-ről, amit a másik oldalra átérő Tóth ki tudott ütni a jobb alsó sarokból.

76' Pál Dani szemből, a 16-osról leadott lövése megpattant a közbelépő védő lábán, és a labda centikkel ment el a jobb alsó sarok mellett.

89' Forintos labdát kapott üresbe középről Bőgér Dávid a 16-os jobb oldalára, aki lendülettel el akarta vinni azt a kimozduló Tóth mellett, de a MAFC kapusa a mérkőzés folyamán sokadszor érkezett remek tempóban, és le tudta lopni a lasztit csatárunk lábáról.

94' Ahogy az már ilyenkor lenni szokott: a fellazult védelmünk között egyedül elől tartózkodó Rasztovitsra passzolták fel a labdát, aki kb. 30-35 m-ről megindult, és hiába futottunk utána, a 16-osra érve a kimozduló László Peti mellett a kapu közepébe lőtt. 2-1.

A fentebb leírtak átolvasása után azt hiszem nem kell részletezni, hogy mennyire bosszantó vereséget szenvedtünk! A második félidőben három-négy nagyon komoly helyzetet hagytunk ki, amikkel el kellett volna döntenünk a mérkőzést. Ezzel szemben a MAFC három helyzetéből kettőt értékesíteni tudott, és ez elégnek is bizonyult a mérkőzés megnyeréséhez. A szél nem tett jót egyik csapat játékának sem, de mi ahelyett, hogy a hozzánk jobban illő és általában eredményes rövidpasszos, kombinatív játékot helyeztük volna előtérbe, rengetegszer felívelgettük a labdákat, amiből a tapasztaltak alapján sosem szoktunk jól kijönni.

Wágner Ádám: Nem szeretném a külső körülményekre fogni a vereségünket, csak sajnálom, hogy ekkora szélben zajlott le a mérkőzés - persze ellenfelünknek is ugyanekkora volt a szél ereje. Nagyon csalódott vagyok, hiszen az első félidőben huzamosabb ideig látványosan és szépen játszottunk. A második játékrészben sok gólszerzési lehetőségünk volt, de erőlködtünk olykor, és szinte mindent siettettünk. Mindezek mellé az is párosult, hogy "tompák" voltunk a befejezéseknél, illetve előfordult, hogy a kapufáról pattant ki a labda. Edzőként jobban meg kellett volna talán becsülnöm az 1 pontot - így utólag. Igen sok nehézségünk van a hétköznapok folyamán, és talán ez is közre játszik abban, hogy nem igazán indul be a "szekerünk". Jobban össze kell fognunk, még jobban kell hinnünk önmagunkban és egymásban! Gratulálok a MAFC-Műegyetemi FC-nek a győzelemhez!

Verschitz Péter: Sajnos az időjárás közbeszólt, mert szinte irreálisak voltak a körülmények a nagy szél miatt. Szerintem az első félidőben az összkép alapján mi voltunk a jobbak, míg a második félidőben nagyon benyomott minket a Gázgyár. Azt gondolom, hogy a győzelmünk mindenképpen szerencsés, de nem érdemtelen, mert nagyon sokat tettünk érte. Már csak azért sem az, mert ha az őszi mérkőzésünket nézzük, akkor ott meg a Gázgyár nyert szerencsés körülmények között, pedig talán inkább mi érdemeltük volna meg jobban a győzelmet. Azt mindenképpen pozitívnak tartom, hogy minden félévben tudunk egy-egy olyan új játékost előhozni szinte a semmiből, akit az év végén a jobb háttérrel rendelkező csapatok elvisznek tőlünk.


2013.11.23. (szombat) 17:00
15. forduló

Szent Pál Akadémia FC - ASR Gázgyár 0-2 (0-2)
Promontor u. (Budafok műfű), 50 néző, Vezette: Király; Asszisztensek: Kovács B., Horváth II. J.

Szent Pál Akadémia FC: Laky, Kovács, Hollósi, Lukácsi, Cornides, Váradi, Grósz, Omischl (Tóth 71'), Horváth, Bőkuti, Takács
Edző: Kardos József

ASR Gázgyár: dr. László, Mihut, Bodon, Fehér M., Horváth J., Kovács, Sármány, Pál (Árokszállási 61'), Ivancsó (Juhász 80'), Fehér K. (Albert 87'), Bőgér
Edző: Wágner Ádám

Gólszerzők: Fehér K. 16', Pál 36'

Nem jó előjelekkel várhattuk a rangadót olyan szempontból, hogy két kezdőjátékosunk; Némethy Kristóf esküvő, Mankó Gergő pedig szalagavató miatt nem lehetett jelen szombat délután a Promontor utcában.

A mérkőzés elejétől a hazaiak birtokolták többet a labdát, és próbáltak többet kezdeményezni, de mezőnyfölényük jóval kevésbé volt átütő erejű, mint amit az Építők produkált ellenünk két fordulóval korábban.

15' A hazaiak középen, kb. 30 m-ről előreívelték a labdát a 16-osunkra Váradinak, aki átvétel után szemből nem sokkal lőtt a kapunk fölé.

16' Fehér Kendének tettük előre a lasztit a bal oldalra, aki rávezette azt a védőkre, és mivel hármójuk közül egy sem igazán lépett oda neki, ezért kb. 22 m-en eltolta jobbra az egyik mellett, majd pillanatnyi gondolkodás után (hogy passzoljon-e) a rosszabbik lábával ellőtte a bal felső sarkot, ami Laky mellett elsuhanva a hálóban kötött ki. 0-1!

21' Ivancsó Dávid jobb oldalon néhány jó csel után labdát veszített, amit rögtön bepasszoltak a 16-osunkra, ahol Cornides kb. 15 m-ről laposan a bal alsó sarok irányába lőtt, de László Peti oldalra visszavetődve nagyszerűen hárította a kísérletet.

30' A Szent Pál jobb oldalról a 16-osunk mezőnyfelé eső vonala mentén a bal oldalra tette át a lasztit - miközben mi lest reklamáltunk - amit Lukácsi lőtt kapura, és a lövése a bal (hosszú) kapufán aljának külső részéről oldalra pattant.

34' Pár jó csel után ismét Ivancsó Dávid adta el a labdát, amit a kékek bepasszoltak a 16-osunkra Váradinak, aki szemből, kb. 14 m-ről meglőtte a bal alsó sarkot, de László Peti vetődve ismét remekül hárított, a róla kipattanót pedig Mihut Misi vitte el a veszélyes zónából.

36' Az Ivancsó Dáviddal helyet cserélő Bőgér Dávid adott nagyszerű labdát jobb oldalra a felfutó Pál Daninak, aki jobbról üresen bevitte azt a 16-osra, majd a kimozduló kapushoz érve csinált egy lövőcselt, amire Laky elmozdult, így Dani eltudta húzni mellette a rövid oldal irányába, és kb. 8-9 m-ről  a kapuba gurított. 0-2!

39' Bőgér Dávid indult meg a bal oldalon, majd a védők között önmagát szöktetve betört a 16-osra, de a labdára jó ütemben lépett ki Laky, aki le tudta azt ütni Dávid lábáról.

Az első játékrészben a Szent Pál birtokolta jóval többet a labdát, ám - elsősorban László Peti remek védéseinek köszönhetően - fölényét nem tudta gólra váltani, viszont a kimaradt helyzeteik megbosszulták magukat, mi pedig élni tudtunk a kínálkozó lehetőségekkel.

48' A hazaiak jobb oldali beadásása után az ötös rövid oldalánál a kimozduló László Petinek nem sikerült elöklöznie a lasztit, ami továbbpattant a hosszú oldal irányába, ahol az üresen érkező Szent Pál játékos (igaz nem a legjobb szögben jött neki, de) egy méterrel a jobb felső sarok mellé fejelt.

59' Ivancsó Dávid kapta meg a labdát jobb oldalon, nem sokkal a félpályán túl, majd nekiiramodott, és a védőt egy-az-egyben megverve (megkerülve) bevezette azt a 16-osra, ahol a kimozduló Laky mellett megpróbálta elhúzni és rálőni, de a vetődő kapus és a visszaérő másik védő együttes erővel blokkolni tudták a lövést, az így lecsorgó lasztit pedig eltakarították. Ez volt a meccslabdánk!

64' Váradi a 16-osunk mezőnyfelé eső vonalának bal oldala előttről a bal (hosszú) alsó sarok mellé lőtt. László Peti rajta volt.

75' Ivancsó Dávid a 16-os jobb oldaláról, kb. 14 m-ről, nem túl ideális szögből a hosszú oldali felsőléc fölé lőtt.

76' Bőgér Dávid tört be szemből-balról a 16-osra, majd kb. 12-13 m-ről laposan kapra lőtt, amit Laky lábbal hárított, akiről visszapattant Dávidhoz a labda, akinek a középre adási kísérletébe beleléptek.

77' Az akadémisták 14 m-ről, szemből-jobbról közepes erővel kapura lőttek, a bal oldal felé tartó labdát László Peti ütötte ki szögletre. A pontrugásból beívelt lasztit a hosszún pár méterrel továbbították a kapunk mellé.

83' Sármány Peti tette ki remekül a labdát balra, futóra Fehér Kendének, aki oldalról bevitte azt a 16-osra, majd kb. 10 m-ről, kiszorított szögből a léc alá lőtt, amit Laky ütött fölé szögletre.

A második félidőben fokozotosan enyhült a Szent Pál mezőnyfölénye, és az első félidőben látott helyzeteket már nem tudtak kidolgozni. Védekezésünk az elmúlt fordulókban látottaknál jóval stabilabb képet mutatott, amiért dícséret illeti négy védőnket és a védekező középpályánkat egyaránt! Részünkről a mérkőzés legjobbjai László Peti és a rengeteget futó, nagy munkabírással játszó Kovács Dávid voltak.
A téli szünetet nagy valószínűséggel a harmadik, vagy negyedik helyen töltjük majd el, hasonló pontszámmal a KISÉ-vel és Szent Pállal, illetve két pontos hátrányban az Építőkkel. Annyira szoros az élmezőny, hogy tavasszal szinte új bajnokság kezdődik!

Wágner Ádám: Minden tekintetben fontosnak éreztem a mérkőzés előtt, hogy sikerrel vegyük! Nem tudok olyan szempontot mondani, amely miatt félvállról vehettük volna! Rangadó, utolsó őszi találkozó, 6 pontos meccs... - ilyesmi jelzők jutottak eszembe előzetesen! Nagyon élvezetes összecsapást játszottunk, a fiúkból olyan rejtett tartalékok jöttek elő, amelyeket még én sem igazán láttam tőlük soha! Röviden, tömören: férfi munka volt! Nagyon örülök, és köszönöm mindenkinek, aki csak egy picit is a siker részese volt!

Kardos József: Csapatom nagyon tisztességesen és jól játszott, de nagy mezőnyfölényünket nem tudtuk gólra váltani!

A Pesti Foci beszámolója:
http://www.pestifoci.hu/index.php/tovabbi-friss-hirek-uj/1489-parades-golokkal-nyert-rangadot-a-gazgyar


2013.11.16. (szombat) 13:00
14. forduló

ASR Gázgyár - Csillaghegyi MTE 2-2 (2-1)
Sujtás u., 100 néző, Vezette: Orbán; Asszisztensek: Antal, Takács

ASR Gázgyár: dr. László, Mihut, Bodon, Fehér M.Horváth J., Mankó, Kovács, Némethy (Sármány 52'), Ivancsó (Molnár 65'), Fehér K. (Kalu 54'), Bőgér
Edző: Wágner Ádám

Csillaghegyi MTE: Bene, Németh, Erdész, Gonda, Gergely, Singer, Imre, Király (Kulik 69'), Benő (Erdélyi 60'), Lorántfi (Mikó 46'), Váczi (Lengyel 85')
Edző: Boldizsár Imre

Gólszerzők: Fehér K. 8', Bőgér 10' (11-esből) ill. Benő 24', Mikó 47'

A kettes számú óbudai rangadóra került sor szombaton délután, szép, késő őszhöz képest szokatlanul meleg időben. Utoljára 2010 tavaszán találkoztunk a csillaghegyiekkel bajnoki mérkőzésen, akkor hazai pályán 4-1-es győzelmet arattunk. A mai meccsen négy korábbi Gáz játékos szerepelt a soraikban: Erdész Feri, Németh Tomi (Csita), Benő Norbi és Lorántfi Tomi.

7' Ivancsó Dáviddal szemben szabálytalankodtak a 16-os jobb oldali vonala és az alapvonal találkozásánál. A megítélt szabadrúgást beíveltük az ötös rövid oldalára, ahol lendületből érkezett Fehér Kende, aki Némethet és Imrét túlugorva kb. 6 m-ről Bene mellett a kapu közepébe fejelt. 1-0!

9' Az előrehúzódott Mihut Misi szép labdát tett a 16-os (mi szempontunkból) jobb oldali szélére Bőgér Dávidnak, aki a vonal mellett elfutva próbálta elvinni azt a védő mellett, aki csak szabálytalanul odalépve tudta szerelni (hangja is volt), amiért Orbán bűntetőt ítélt. A 11-est a sértett a jó irányba vetődő Bene mellett a jobb alsó sarokba helyezte. 2-0!

10' A vendégek a középkezdés után rögtön támadásba mentek át, aminek következtében be tudták juttatni a lasztit a 16-osunk jobb oldalára, ahol két védőnk mellől áttették azt a hosszún teljesen üresen érkező Lórántfinak, aki kb. 7-8 m-ről egyből a jobb (rövid) felsőt célozta meg, azonban az átérő László Peti vetődve, nagy bravúrral fölé tudta tolni a labdát.

19' Jobb oldali szögletünk következtében a rövid oldalra beívelt labdát a vendég védelemnek sikerült  fejjel továbbcsúsztatnia a hosszúra, ahol Horváth Jani tudta begyűjteni azt, majd kb. 13 m-ről kapura lőtt, ami Benőn kissé irányt változtatott, de így is a bal sarok felé tartott, ám a kapufánál a gólvonalon álló Singer ki tudta fejelni a fejmagasságban érkező lövést.

23' Lórántfit ugratták ki bal oldalon a csillaghegyiek, aki a 16-osra beérve laposan középre adott, amire üresen érkezett a röviden Benő, aki az ötös előttről a tehetetlen László Peti mellett kapásból a jobb alsó sarokba bombázott. 2-1.

29' Ivancsó Dávid passzolt Kovács Dávidhoz a 16-os mezőnyfelé eső vonalának jobb oldalára, aki átvette azt, majd egy egészséges lövéssel megkínálta a kaput, amit a kint álló Bene felugorva jobb oldalra ütött az ötös sarka magasságába, amire Fehér Kende csapott le kapunak háttal, a mögötte érkező Gonda pedig szerelni tudta, bár nem teljesen biztos, hogy szabályosan. Kende minden esetre földre került, a játék ment tovább.

47' Kettő perc sem telt el a második játékrészből, amikor a védelmünket már zavarba tudták hozni a 16-os mezőnyfelé eső vonalának jobb oldala előtt, majd áttették a lasztit a 16-osunk bal odalára, ahol a teljesen üresen befutó, előbb becserélt Mikó átvette azt, balra eltolta a kimozduló László Peti mellett, és kb. 9-10 m-ről a bal alsó sarkunkba helyezett. 2-2.

50' Váczi végezhetett el szabadrúgást szemből-jobbról, kb. 20 m-ről, aminek következtében sorfalunk mellett elrúgva megcélozta a bal alsó sarkot, de László Peti a helyén volt, és vetődve oldalra ütötte a közepes erejű lövést. Rögtön ellentámadásba mentünk át, de a Németh és Gergely mellett szemből a Csillaghegy 16-osának (mi szempontunkból) jobb oldalára betörő Némethy Kristóf hosszan tolta meg maga előtt a labdát (ha nem, akkor ajtó-ablak), így azt Bene könnyedén megfoghatta.

52' Király kapta meg üresen a labdát a 16-osunk jobb oldali vonalánál, majd kapura húzva rávezetta azt László Petire, és kb. 7-8 m-ről laposan elrúgta mellette, ám szerencsénkre a bal (rövid) oldali kapufa mentett, ahonnan kipattant viszonylag messzebbre, az ismétlési kísérletbe pedig belevetődtünk.

61' A vendégek bal oldali beívelésére a hosszú kapufa magasságában üresen érkezett Singer, aki kapásból a bal (rövid) sarokba akart továbbítani, azonban az ismét átérő László Peti vetődve, nagy bravúrral szögletre mentett. A jobb oldali sarokrúgást a rövidről kapura tudták fejelni, a középre tartó labdát ismét Petinek kellett kiütnie. Sajnos érett a gól!

66' A piros-feketék ezúttal a 16-osunk (ő szempontjukból) jobb oldalára tudták betenni a lasztit, amit két védőnk mellől áttettek a bal oldalon tök üresen álló Imrének, aki kb. 8-9 m-ről épphogy a bal (hosszú) felső sarkunk mellé lőtt.

68' Ismét Imrének tették oda a labdát, aki a védőnk mellett laposan el tudta rúgni azt, de szerencsénkre László Peti lábbal hárítani tudott.

76' Kovács Dávid vezette a 16-os bal oldali vonala és az oldalvonal közöttig a játékszert, majd középre szeretett volna adni, azonban a beadása lecsúszott, és a laszti így egyenesen a kapu bal felső sarka felé hullott, amit az odaérő Bene ütött fölé szögletre.

83' A Csillaghegyről igazolt és U21-ből felhozott Molnár Dani kapott forintos labdát egy bepassz formájában a 16-son belül, szemben a kapuval, amit jobbra el tudott vinni a kimozduló Bene mellett, de picit hosszan tolta meg, és az így a bal kapufa síkján túlmenő lasztira már csak gyengén tudott ráfordulni, amit Németh könnyen kirúgott a rövid sarokból. Ez volt a meccslabdánk!

A mérkőzés után felemás érzések kavarogtak bennünk, hiszen különösen a második félidő alapján több mint elégedettnek kell lennünk az egy ponttal, ugyanakkor, ha azt nézzük, hogy a futball (és úgy általában a sport) sokszor nem igazságos, akkor a végén akár meg is nyerhettük volna a találkozót!

Boldizsár Imre: Úgy érzem, hogy a másodosztály szintjéhez viszonyítva egy magas színvonalú mérkőzést játszottunk. Talán taktikusabbak voltunk, mint az ellenfelünk, ami megmutatkozott abban, hogy a góljaink mellett öt-hat százszázalékos gólhelyzetet dolgoztunk ki, amiknek az értékesítésénél azonban nem koncentráltunk megfelelően, így azokat a végeredményben nem tudtuk realizálni. Sajnálom, mert itt hagytunk két pontot!

Wágner Ádám: Nagyon korán kétgólos előnyre tettünk szert, de elherdáltuk a mérkőzés folyamán. Ezek a tények. Az utóbbi 4-5 fordulóban rondán játszunk, és ez már ritkábban eredményes, mint korábban. Ezt a problémát a téli szünetben mindenféleképpen orvosolnunk kell! Még egyetlen mérkőzésünk van hátra idén, méghozzá nem is akármilyen! A Szent Pál Akadémia FC ellen a létező legjobb formánkat és tudásunk legjavát kell nyújtanunk, nincs mese!


2013.11.10. (vasárnap) 18:30
13. forduló

43. sz. Építők SKASR Gázgyár 3-0 (2-0)
Fáy u. (Vasas műfű), 50 néző, Vezette: Zám; Asszisztensek: Káprály, Takács Z.

43. sz. Építők SK: Hegyes, Fritz, Probáld (Nagy 89'), Kovács, Komlósi, Mészáros, Dudás, Visnyei, Szabó, Vécsi (Tordasi 89'), Komáromi (Móró 75')
Edző: Dr. Hevesi György

ASR Gázgyár: dr. László, Mihut (Albert 79'), Bodon, Fehér M., Horváth J., Mankó, Kalu (Juhász 58'), Némethy (Kovács 46'), Ivancsó, Fehér K. (Pál 46'), Bőgér (Sármány 66')
Edző: Wágner Ádám

Gólszerzők: Visnyei 27', Szabó T. 36'+84'

Rangadónak indult, ám a végén sima hazai győzelem kerekedett ki belőle. A közönségszempontból nem túl ideális időpont ellenére szép számmal látogattak ki érdeklődők a találkozóra.

Az első negyedórában a szemlátomást nagyon motiváltan játszó Építők rögtön magához ragadta a kezdeményezést: ők birtokolták többet a labdát, míg mi jószerivel csak a védekezéssel foglalkoztunk. Támadásokat nem tudtunk építeni, mert néhány passz után általában visszakerült a kék-fehérekhez a labda, ha pedig feltudtunk szabadítani, akkor a középpályára felívelt labdákat az esetek döntő többségében ők gyűjtötték be. Sokat futottak, jól zárták le a területeket, sokszor nagyon jól tették-vették a lasztit és ugrattak ki vele. Gyakorlatilag csak idő kérdésének tűnt, hogy mikor jutnak el az első komolyabb helyzetig.

15' A bal oldali szögletzászló magasságából Komlósi adta be a labdát, amit Visnyei középen, kb. 10 m-ről kapásból laposan kapura lőtt, de László Peti előredőlve fogta a középre tartó kísérletet.

19' Fritz jobb oldali éles beadására a röviden, kb. 12 m-en érkezett üresen a csapattárs, akinek nem sikerült jól hozzárnie a lasztihoz, így az a térdéről az ötös (ő szempontjukból) jobb oldali sarka felé pattant el, ahol érkezett Vécsi, aki kb. 7-8 m-ről az oldalhálóba lőtt, de utóbbi más les volt.

27' Komáromi végezhetett el szabadrúgást kb. 26-27 m-ről, nem messze a bal oldali oldalvonaltól. A rövidre beívelt labdáját Visnyei kb. 10 m-en felugorva fejjel megcsúsztatta, ami az ötösnél még egyet pattanva László Peti mellett középmagasan, közvetlen a bal (hosszú) kapufa mellett a hálóban kötött ki. 1-0.

30' Szabadrúgást végezhetett el az Építők nem sokkal a 16-osunk (ő szempontjukból) jobb sarka előttről. A bal (rövid) alsó felé tartó labdába mintha még hozzáértek volna, minden esetre László Peti szép mozdulattal, vetődve hatástalanította a kellemetlen lövést.

36' A kék-fehérek bal oldali nagy bedobása következtében a 16-os rövid oldali sarka magasságában tartózkodó Szabóhoz került a labda, aki az átvétel után jópár métert vezette azt a 16-osunk mezőnyfelé eső vonalával párhuzamosan, majd kb. 18 m-ről kapura lőtt. A bal oldal felé, de nem túlzottan sarokra tartó középmagas labdához László Peti sajnos rosszul ért hozzá, amely a kezét érintve a hálóban kötött ki. 2-0.

51' Gyakorlatilag a mérkőzés egyetlen kapura lövése részünkről: Bőgér Dávid kb. 23-24 m-es bal oldal felől elvégzett szabadrúgását Hegyes ütütte maga elé pár lépés megtétele után a kapu jobb (rövid) oldalából.

63' A 16-osunk (ő szempontjukból) bal oldaláról, kb. 13-14 m-ről Vécsi kínálta meg laposan a kapunkat, azonban László Peti lábbal remekül hárított.

67' Visnyei a 16-osunk (szintén ő szempontjukból) jobb sarka előttről megeresztett lövését a felsőléc "mentette" kirúgásra a bal felső sarkunknál.

84' Szép Építők összjáték végén Vécsi adott bal oldalról pontos labdát üresbe a 16-osunk elé Szabónak, aki bevitte azt a bűntetőterületre, majd a kimozduló László Peti mellett a bal alsó sarokba gurított. 3-0.

A mérkőzésre visszatekintve az-az érzése támadhatott az embernek, hogy fiatal csapatunk kissé mintha "félve" lépett volna pályára, túlzottan tartva a rutinosabb ellenféltől, és szokatlanul érzve magát abban a helyzetben, hogy nem nálunk van (többet) a labda. Ez különösen a belső védekezésünkön érződött. Nagyon rosszul szálltunk be a mérkőzésbe, és ezen a továbbiakban nem tudtunk változtatni. A félidőben próbáltunk védekezőbb felfogású embereket behozni, hogy a támadásokhoz labdát tudjunk szerezni, de ezzel "csak" azt sikerült elérnünk, hogy a hazaiak szorítása enyhült, akik a kétgólos előny birokában már amúgy sem nyomtak annyira, mint az első félidőben. Ami különösen bántó, hogy a mérkőzés után Hegyes kapusnak le sem kellett volna zuhanyoznia.

Gratulálunk az Építők csapatának a mérkőzésen mutatott teljesítményükhöz és a győzelemhez! A késő tavaszi visszavágón pedig meg kell mutatnuk, hogy tudunk mi ennél sokkal jobban is futballozni! De ahhoz, hogy így legyen, nagyon sokat kell még dolgoznunk! HAJRÁ GÁZ! HAJRÁ ASR!

Wágner Ádám: Őszintén gratulálok a 43. számú Építőknek, mert minden tekintetben felülmúltak minket! Ez volt a szezonban a második olyan mérkőzésünk, amikor aktuális ellenfelünk a motiváltság terén kifejezetten minket akart elkapni - és ez sikerült is nekik. Gyakorlatilag momentumunk nem volt, sansztalannak éreztem magunkat. Jelenleg jobb csapat az övék. Sportszerűen el kell ismerni, hogy nagyon irigylésre méltó közösséget alkotnak. Úgy tűnik, igen rögös út a miénk, és csak saját magunk tudjuk kikövezni.

Dr. Hevesi György: Két jó csapat találkozott, de a mai meccsen mi voltunk jobb formában: többet futottunk, jók voltak a passzaink, és a szerencse is minket segített. Részünkről jó játék volt!

A Pesti Foci beszámolója a mérkőzésről:
http://www.pestifoci.hu/index.php/tovabbi-friss-hirek-uj/1464-lhengerlo-focival-nyerte-az-epitok-a-rangadot

És néhány fotó az Építők honlapján:
http://epitoksk.uw.hu/


2013.11.02. (szombat) 13:30
12. forduló

ASR Gázgyár - RSC 4-0 (1-0)
Sujtás u., 40 néző, Vezette: Agócs; Asszisztensek: Temesi, Király

ASR Gázgyár: dr. László, Mihut, Bodon, Fehér M., Horváth J. (Juhász 76'), Mankó, Kovács (Kalu 63'), Némethy (Albert 81'), Ivancsó (Iváncsó 74'), Fehér K. (Sármány 56'), Bőgér
Edző: Wágner Ádám

RSC: Gerencsér, Bakó, Táncos, Hazai, Viandt, Supka (Kézdi 70'), Sponga, Csapó, Nagy (Bolla 77'), Kotymán, Csombok (Dobai 56')
Edző: Góró László (Aranyos Imre távollétében)

Gólszerzők: Bőgér 32'+47'+88', Iváncsó 80'

7' Némethy Kristóf futott el a jobb oldalon, majd középre tekert az ötös előtt, a röviden érkező Bőgér Dávidnak, aki épphogy kapu fölé fejelt.

11' Bőgér Dávid a 16-os mezőnyfelé eső vonalának közepéről kapura fordult, de a középmagasan középre tartó erős löketbe Gerencsér belevetődött.

14' Horváth Jani a 16-os bal oldali előteréből megcélozta a jobb alsót, amit a vendégek kapusa vetődve tolt ki onnan.

22' A vendégek középen passzolgatva szemből bejátszották a lasztit nem sokkal a 16-osunkon belülre Csapónak, aki átvétel után a kirobbanó László Peti fölött megpróbálta átemelni azt, de kapusunk felfelé nagyot nyújtózva bele tudott ütni a kísérletbe.

32' Ivancsó Dávid iramodott meg szemből-jobbról a 16-os irányába, majd a vonalhoz érve megcélozta a jobb (hosszú) alsó sarkot, amit Gerencsér vetődve még hárított, de a labdát pont a védők között érkező Bőgér Dávid elé ütötte, akinek 7-8 m-ről, kapásból nem okozott gondott az üres jobb alsó sarokba lőnie. 1-0!

34' Bőgér Dávid ezúttal Fehér Kende passza után tört be a 16-os (mi szempontunkból) bal csücskénél az RSC bűntetőterületére, majd néhány állítás után kb. 14 m-ről a védők között ellőtte a bal (hosszú) sarok felé a lasztit, ami nem sokkal a kapufa mellett távozott az alapvonalon túlra.

47' Ivancsó Dávid indult meg középen, kissé jobbra a 16-os irányába, majd a bűntetőterületre beérve levitte azt jobbra tartva az alapvonalig, ahonnan (kb. 8 m-re a rövid kapufától) visszagurított középre a kb. 7 m-en üresen álló Bőgér Dávidnak, aki egyből a jobb (hosszú) alsó sarokba perdített. 2-0!

57' Bal oldali beadásunk után középen Bőgér Dávid tudott felugorva fejelni kb. 8-m-ről, de a jobb alsó felé tartó, földön megpattanó labdát Gerencsér bravúrral kiütötte az ötös (ő szempontjukból) jobb oldali sarka felé, amire Dávid rá tudott startolni, ám a kapurafordulás utáni lövésébe lábbal bele tudott vetődni a vendégek odaérő védője, aki így szögletre mentett.

63' A rákosszentmihályiak a 16-osunk (ő szempontjukból) jobb oldali vonalán nem sokkal kíjjebbről, kb. 18 m-ről meglőtték a rövid felsőnket, amit László Petinek kellett kitolni a léc alól.

66' Kalu Gergő adott egy remek passzt kb. 22-23 m-ről középre a 16-oson belülre az üres Bőgér Dávidnak, aki elhúzta a lasztit balra, majd kb. 9-10 m-ről laposan kapura lőtt, de a közepes erejű lövését Gerencsér kitolta a jobb alsó sarokból.

74' Kalu Gergő adott ismét jó passzt, ezúttal a jobb oldalra átkeveredett Horváth Janinak, aki laposan középre adott, amiről az érkező Bőgér Dávid épphogy lemaradt 7-8 m-en.

80' Kalu Gergő most Némethy Kristófot indította a jobb oldalon, aki áttette a labdát a hosszún üresen érkező, nemrég becserélt Iváncsó Norbinak, aki a 16-osra szemből-balról bevítte azt, majd kb. 12 m-ről a kimozduló Gerencsér mellett a bal alsó sarokba passzolt. 3-0!

88' A középvonalnál a teljesen feltolódott RSC védelemmel szemben öt az egyben ugrottunk ki, a labdát kapó Kalu Gergő nem volt lesen, így négyen mehettünk tök üresen Gerencsére kapujára, aminek eredményeképpen Gergő balról átpasszolta a másik oldalra Bőgér Dávidnak a lasztit, aki állítás után, kb. 8-9 m-ről, a kapus lába között a hálóba lőtt. 4-0!

Goró László: Sokáig nem játszottunk rosszul, és 0-0-nál adódott egy nagyon nagy helyzetünk, ami sajnos kimaradt, majd a hazai csapat megérdemelten megszerezte a vezetést. A második félidő elején elkövettünk egy nagy hibát, amivel már kétgólos hátrányba kerültünk. Ezek után kénytelen voltunk kitámadni, ami végül megbosszúlta magát.

Wágner Ádám: A 11. fordulóban elszenvedett első vereségünk után nagyon vártuk a Rákosszentmihályi SC elleni mérkőzést, amely tudtuk, hogy választ fog adni egy igen jelentős kérdésünkre: megtörünk, és elindulunk a lejtőn, vagy megrázzuk magunkat, és visszatérünk korábbi önmagunkhoz? Éreztem a fiúkon az első fél órában, hogy még nem "hegedtek be teljesen a sebek", aztán a 32. perctől, az első gólunkat követően, és főleg a második játékrészben már szó szerint játszottunk, és élveztük azt a tényt, hogy meccs van! És ez utóbbi mentalitás, a pozitív gondolkodás volt eddig is és most is a sikerünk záloga! Külön gratulálnék azoknak a játékosoknak, akik mesterhármashoz segítették a kétségkívül remekül helyezkedő és magabiztosan befejező Bőgér Dávidot!


2013.10.27. (vasárnap) 11:00
11. forduló

Szabadkikötő SEASR Gázgyár 2-0 (1-0)
Szabadkikötő út, 40 néző, Vezette: Bánki; Asszisztensek: Nyerges, Vámos

Szabadkikötő SE: Nagy, Ivancsó, Lakics, Plausin, Mihalik, Vígh, Molnár, Jordáki (Varró 81'), Halász (Horváth 68'), Ancsák (Makra 61'), Kiss
Edző: Béres Zoltán

ASR Gázgyár: Baksa, Mihut, Bodon (Pál 46'), Fehér M., Horváth J., Mankó, Kovács (Kalu 46'), Némethy, Ivancsó (Juhász 72'), Fehér K., Bőgér
Edző: Wágner Ádám

Gólszerzők: Ancsák 23', Kiss 52'

A mérkőzésre a vírusos fertőzéssel küzdő László Peti ás Sármány Peti nélkül voltunk kénytelenek kiállni, így a kapuban Baksa Bálint kezdett.

23' A Szabadkikötő 28-30 m-re a kapuntól, szemből, kissé jobbról szabadrúgást végezhetett el, ami nem sikerült túl jól, mert védelmünk könnyedén kirúgta az alacsonyan szálló labdát a 16-osunk (mi szempontunkból) bal oldaláról a 16-osunk elé középre, amit Ancsák kb. 19-20 m-ről egyből kapura zúdított, és olyan jól találta el, hogy az a kapunk bal odala felé pontosan a léc alá vágódott. Baksa Bálint próbálta, de nem tudta bravúrral kütni. 1-0.

43' Az első életjelet ekkor adtuk magunkról! Mihut Misi iramodott meg a középpályán, majd jobb oldalra passzolt Némethy Kristófnak, aki elfutott és középre adott, de kicsivel a 16-oson érkező Bőgér Dávid mögé jött a labda, aki így csak visszakanalazva tudta a bal alsó sarok felé küldeni azt, ami méterekkel elkerülte a kaput.

A Szabadkikötő rendkívül masszív védekezéssel operált ellenünk, amivel láthatólag nem tudtunk mit kezdeni. Gyakorlatilag a Barcelona ellenfelei többségének a taktikáját lehetett felfedezni rajtuk, amint négy védő előtt öt középpályás folyamatosan tolódik abba az irányba, amerre a labdatartó emberünk tartózkodik, ezáltal teljesen leszűkítve a mozgásterünket. Ezt a felállást a katalánokhoz hasonlóan sok passzos, gyors bemozgásos játékkal lehet hatástalanítani, de a mai napon a pontos passzok nagyon nem mentek nekünk. A csepelieknek sem adódtak helyzeteik, de egy remekül eltalált lövésből találtak egy gólt, és ez döntőnek bizonyult a továbbiakra nézve. A második játékrészre az eredmény tudatában támadóbbra vettük a figurát; Bodon Zoli helyett Pál Danit, Kovács Dávid helyett pedig Kalu Gergőt hoztuk be.

47' Ivancsó Dávid indította Fehér Kendét a bal szélen, aki a 16-oson kívülről visszagurított a középen betörni igyekvő Ivancsó Dávidnak, aki kb. 14 m-ről közepes erővel a védők között kapura lőtt, de a középre tartó lövést Nagy könnyedén fogta.

52' Egy ellentámadás során jobb oldali szögeltehez jutottak a hazaiak: a hosszúra beívelt labdára Baksa Bálint kilépett, majd visszatáncolt, az üresen érkező Kiss pedig 6 -7 m-ről a jobb felső sarkunkba fejelt. 2-0.

55' Ivancsó Dávid indult meg a szabadkikötői fal ellen, és a 16-os vonaláig szemből becselezve magát kapura lőtt, de a viszonylag középre tartó lapos lövését Nagy balra dőlve szögletre ütötte.

60' Bal oldali szögletünk után Bőgér Dávid a 16-os bal oldali vonalának közepéről megcélozta a jobb (rövid) felső sarkot, ám a kísérletét Nagy a kapufára félig felkenődve viszonylag könnyedén szögletre ütötte.

A szünet után érződött, hogy nagyobb elszántsággal vetettük magunkat a játékba, amit próbáltunk felgyorsítani, de a pontatlanságaink csak nem akartak megszűnni. A Szabadkikötő továbbra is rendkívül tömören és - rutinos játékosai révén - kellően hibamentesen védekezett, ha pedig átment rajtuk a labda, akkor ott állt a magabiztosan védő Nagy, akinek komoly bravúrt ezen a napon nem kellet bemutatnia. Ugyan a második gólt a félidő eljén kaptuk, de érezhető volt, hogy ezen a mérkőzésen ezzel a kétgólos különbséggel elszállt az esélyünk akár csak a pontszerzés lehetőségéről is. Valószínűleg, ha reggelig játszunk, sem szerzünk gólt!

Aggodalomra azonban nincs ok! A találkozóból le kell vonni a megfelelő következtetéseket, többek között azt, hogy a sorozatban megszerzett tíz győzelem nem jelent semmit, és minden mérkőzésen meg kell küzdeni a három pontért. Nem elég csak abban a tudatban pályára lépnünk, hogy előbb-utóbb úgyis bedaráljuk az ellenfelet, tennünk is kell érte nem keveset! A győzelmi sorozatunk pszihés terhe minden esetre már nem noymhatja a játékosainkat! A RSC sem ígérkezik könnyű ellenfélnek!
HAJRÁ GÁZ! HAJRÁ ASR!

Wágner Ádám: Az első és legfontosabb dolog, ami eszembe jut, hogy nagyszerű játékosaim vannak. A másik, hogy megtanultam az elmúlt 10 év alatt: a kudarcnak nincs jelentősége, csak a sikernek. Úgy érzem, mentálisan maradtunk alul a Szabadkikötő SE-vel szemben, és ez szakmai tünetekben is megnyilvánult. Egész egyszerűen meg akartuk "erőszakolni" ezt a mérkőzést, túl akartunk rajta lenni, nem a győzelemért hajtottunk, hanem a veretlenségi sorozatunk folytatásáért. Nem volt "varázsa" a találkozónak, feszült, frusztrált játékosokat láttam a pályán a mi részünkről, akik nem képesek elviselni azt a terhet, hogy ellenfelünk masszív ellenállást mutat. Nem tudtunk megújulni, és átütően küzdeni sem. Elveinket feladva ívelgettünk és egyénileg erőszakoskodtunk. Edzőként is így lehetett ez, elismerem. Tanulság kettő van: az egyik, hogy jó csapat a miénk, de szakmailag még nem eléggé jó, és nem verhetetlen, a másik pedig, hogy semmi sincs ingyen, nem sorozatot kell gyártani, hanem élvezni kell ennek a játéknak minden percét!

Béres Zoltán: Nagyon készültünk erre a mérkőzésre! Tudtuk, hogy minden sorozat megszakad egyszer, és azt is, hogy csapatunk képes a bravúrra. Kétszer-háromszor megnéztem az ellenfelet, így fel tudtunk készülni a játékukból, megterveztük szépen a taktikát, és próbáltunk úgy játszani, hogy működjenek az elképzeléseink. Szerencsére összejöttek a dolgok! Rendkívül boldogak vagyunk, hogy nekünk sikerült megszakítani a Gázgyár győzelmi sorozatát!


2013.10.19. (szombat) 14:30
10. forduló

ASR Gázgyár - 1908 SZAC KSE 7-2 (4-1)
Sujtás u., 70 néző, Vezette: Csete; Asszisztensek: Tóth T., Varga L.

ASR Gázgyár: dr. László (Baksa 62'), Mihut, Bodon, Fehér M., Horváth J., Mankó, Kovács (Iváncsó 68'), Némethy (Pál 56'), Ivancsó (Albert 76'), Fehér K., Bőgér (Kalu 58')
Edző: Wágner Ádám

1908 SZAC KSE: Simon, Zsíros (Nyéki 46'), Rózsa, Bakonyi, Ványi (Zsigó 64'), Papp (Bacskai 71'), Szatmári, Horváth (Juhász 46'), Könczey, Párizs (Orosz 78'), Zámbori
Edző: Maráczi János

Gólszerzők: Ivancsó 26', Bőgér 32'+37'+41', Fehér K. 53'+76', Pál 80' ill. Könczey 45', Zámbori 70'

A nyílt futballt nagyon szimpatikusan felvállaló szentlőrinciek a végeredmény szempontjából öngyilkos taktikát válaszottak akkor, amikor védelmüket túlzottan a középpálya felé tolták föl, mert így gyors támadóinknak rengeteg gólszerzési lehetősége adódott a mérkőzésen.

18' Bőgér Dávid adott jó labdát Fehér Kendének a SZAC 16-osának bal oldalára, amit Kende átvett, majd a védő mellett 10-11 m-ről laposan megcélozta a bal alsó sarkot, de a lövés a kapufa külső részéről oldalra pattant.

21' Némethy Kristófnak tettük üresbe a lasztit a 16-os mezőnyfelé eső vonalának jobb oldali előterébe, aki bevitte azt a bűntetőterületre, majd kb. 14 m-ről élesen fölétekert.

26' Kovács Dávid adott középről, kb. 24-25 m-ről remek ívelést a 16-oson belülre Ivancsó Dávidnak, aki a kimozduló Simon és a visszafutó Ványi mellett a bal alsó sarokba passzolt. 1-0!

32' Némethy Kristóf a középpálya jobb oldaláról tette oda jobb külsővel mesterien a labdát a bal oldalon kilépő Bőgér Dávidnak, aki a vendég védőt beelőzve és a 16-osra betörve kb. 12 m-ről a kimozduló Simon mellett a bal alsó sarokba lőtt. 2-0!

37' Bőgér Dávid lépett ki üresben Kovács Dávid passza után a leshatáron kb. 25 m-en, majd a 16-os vonaláig kifutó Simon mellett elvitte a játékszert, és a teljesen üres kapuig begyalogolva a gólvonal előttről a léc alá lőtt. 3-0!

39' A Kovács Dávid - Bőgér Dávid kettős tört át szemből, kissé balról a szentlőrinciek védelmén, majd előbbi a kb. 12-13 m-ig kifutó vendég kapus mellett balra eltolta a labdát, azonban túl erősen sikerült neki mindez, és így már csak az alapvonalon túl tudta utolérni azt.

41' Horváth Janitól kapott nagyszerű labdát Bőgér Dávid a 16-os (mi szempontunkból) bal csücskének magasságában, aki a 16-os oldalvonalánál nem sokkal kijjebbről, a kifutó Simon föllött átemelve a lasztit a kapu bal oldalába talált. 4-0!

45' Bal oldali védelmi megingásunk következtében Párizs tudta közvetlen az alapvonal mellett két védőnket megverve bevinni a labdát kb. 10 m-ig, majd a hosszúra ívelt, ahol az üresen álló Könczey akadálytalanul fejelhetett a hálónkba. 4-1.

53' A felhúzódó Bodon Zoli ugratta ki jó ütemben Fehér Kendét a bal oldalon, aki bevitte a labdát a 16-osra, majd viszonylag élesebb szögből, kb. 13 m-ről a szöget zárni igyekvő Simon mellett a bal alsó sarokba lőtt. 5-1!

56' Némethy Kristóf húzta meg jól jobb oldalon a lasztit, amit bepasszolt középre a 11-es pont magasságába, de a röviden érkező Bőgér Dávid nem érte el, a hosszún viszont még be tudtuk gyűjteni, és a középre visszagurított labdát Horváth Jani kb. 12-13 m-ről laposan kapura lőtte, amit a lőrinciek kapusa lábbal hárított.

58' A felezővonalnál kiugró Ivancsó Dávid félpályán keresztül akadálytalanul vezethette kapura a játékszert a valamelyest mögötte futó Pál Dani társaságában, de a 16-osra érve a jó ütemben kifutó Simon el tudta rúgni a lábáról a lasztit. Hatalmas helyzet maradt ki.

62' Fehér Kende a 16-os bal oldalról, kb. 13-14 m-ről a kapus fölött a felsőléc tetejére pörgetett.

62' László Peti helyett Baksa Bálint kapott játéklehetőséget.

70' A SZAC szemből-balról tört át védelmünkön a 16-osunkra, majd rögtön kapura lőttek. A bal alsó felé tartó lövés a vetődő Baksa Bálint mellett elhaladva a kapufáról visszapattant az ötös előttre, amire Zámbori csapott le, és labdakezelés után a felsőléc alá bombázott. 5-2.

76' Pál Dani passzolta be középre a labdát a 16-os mezőnyfelé eső vonala mentén Fehér Kendének, aki egy állítás után laposan a bal alsó sarokba lőtt. 6-2!

80' Pál Dani iramodott meg középen-jobbra, és a vendégvédelem megingását kihasználva csak a kimozduló Simonnal találta magát szemben, aki mellett elhúzta a lasztit és kb. 13 m-ről az üres kapu bal oldalába passzolt. 7-2!

84' A kék-feketék kb. 40 m-ről, a jobb oldali oldalvonal mellettről elvégezett szabadrúgását Baksa Bálint ütötte ki a bal felső sarokból.

88' A nemrég becserélt Albert Csaba került nagy helyzetbe, amikor egy-az-egyben vezethette rá a kimozduló Simonra a labdát, azonban a lövése elakadt a hálóőrben.

90' A 16-os félkörívénél lendületből befutó Nyékinek passzolták be jól a labdát a vendégek, aki szerencsénkre a 16-osra belépve csúnyán fölé lőtt.

Maráczi János: Nyilvánvalóan egy jobb ellenféllel találkoztunk, mint amilyen játékerőt jelenleg képviselünk. Ettől függetlenül azt gondolom, hogy kisebb különbséggel kaptunk volna ki, ha kevesebb a félelem a játékosaimban. A mai nap azonban így alakultak a dolgok, többeket nem sikerült meggyőznöm, hogy nyugodtabban, kiegyensúlyozottabban kell futballozni. Helyenként jól játszottunk, de ez kevés volt ahhoz, hogy megszorongassuk a jól játszó Gázt.

Wágner Ádám: A mérkőzés első 25 percében nehezen tudtuk feltörni ellenfelünk saját térfelén alkalmazott védekezését, és egy-két veszélyesnek ígérkező, gyors ellentámadásra is figyelnünk kellett. A 26. perctől kezdve - a vezetésünket követően - viszont jobban kimerészkedett a vendég csapat, így több üres terület maradt mögöttük. És ezt sikerült kihasználnunk. Nagyon mérges vagyok a mindkét félidőben kapott egy-egy gól miatt, mert mentálisan már sokadjára kiengedtünk a vezetésünk tudatában. Ezt nem engedhetjük meg magunknak! Kontroll nélkül, túlzottan könnyedén kaptuk a két találatot. Persze örülök a sok szerzett gólnak, és külön gratulálnék Bőgér Dávid klasszikus mesterhármasához!


2013.10.12. (szombat) 15:00
9. forduló

ASR Gázgyár - Pestszentimrei SK 0-0 FÉLBESZAKADT! (VB 3-0)
Sujtás u., 60 néző, Vezette: Czene-Joó; Asszisztensek: Leél-Őssy, Kovács P.

ASR Gázgyár: dr. László, Mihut, Bodon, Fehér M., Horváth J., Mankó, Kovács, Némethy, Ivancsó, Fekér K., Bőgér
Edző: Wágner Ádám

Pestszentimrei SK: Simon, Árvay, Princz, Czellahó, Balatoni, Lovass (Csontos 42'), Guttyán, Szabó (Vékony 42'), Egri (Ocztos 42'), Juhász, Kovács (Kővári 42')
Edző: Pénzes Sándor

Csodálatos őszi időben, a párhuzamosan futó Kerület meccs ellenére szép számmal látogattak ki nézők az első két helyezett rangadójára. Minden adottnak tűnt ahhoz, hogy egy remek futballéménnyel legyenek gazdagabbak, azonban az események hamarosan 180 fokos fordulatot vettek.

A mérkőzés - amíg mérkőzésnek lehet tekinteni - egyenlő erők küzdelmét hozta, helyzet egyik oldalon sem adódott. Az idő előrehaladtával egyre jobban érzékelhetővé vált mind a pályán mind a kispad felől, hogy a vendégek a játékvezető szabálytalanságokra vonatkozó ítéleteit nem tartják korrektnek, véleményük szerint náluk mindent lefúj, nálunk pedig semmit. A történések a 26. percben vettek gyökeres fordulatot, amikor a középpályán ellenünk elkövetett rossz ütemű szerelési kísérletért a vendégek egyik játékosa sárga lapot kapott. Czene-Joó játékvezető regisztrálta a lapot, amikor a pestszentimreiek oldalán tevékenykedő Kovács partjelzője jelezte neki, hogy beszélni szeretne vele. Az eredmény: Balatonit a játékvezetők megsértéséért kiállította a játékvezető. Az indulatok erre erősen elharapództak a játéktéren és Pénzes Sándor edzőnél egyaránt. Balatoni csak vonakodva akarta elhagyni a játékteret és több csapattársával együtt a vezetőbíróval igyekezett "eszmét cserélni". Az eseményekre reagálva Leél-Őssy partjelző rendteremtés céljából a pályára küldte főrendezőnket, ami tovább szította a tüzet, ugyanis Árvay nem túl irodalmi stílusban véleményt nyílvánított a rendezőknek és a játékvezetőknek is, amire Czene-Joó őt is kiállította. Mindeközben a pályára felmenő Pénzes Sándor már többször hangot adott annak, hogy lehozza csapatát a pályáról, és nem folytatják tovább a mérkőzést, ezzel párhuzamosan ő sem túl irodalmi stílusban illette a játékvezetők tevékenységét. Ezek után Czene-Joó asszisztensével odamanet a kispadokhoz értekezni a vendégek edzőjével, aki a diszkurzus végén otthagyta a kispadot, miközben a két kiállított játékos is elhagyta a játékteret. Az események valamelyest megnyugodni látszottak, viszont érkezett olyan információ, hogy a Pestszentimre a félidő után nem fog visszajönni a pályára.
Kb. hat-hét perc szünet elteltével tehát folytatódott a játék, amire a kiállított Balatoni szinte rögtön megjelent a kispadok mögött, és továbbra is a játékvezetőt és tevékenységét szapulta, de komolyabb hatást nem váltott ki vele a játéktéren.
Néhány perc játék után ahhoz a helyhez közel, ahol az eseményeket elindító sárgalapot okozó szabálytalanság született, Juhász szabálytalan szerelési kísérletének eredményeként a játékvezető trágár nemtetszések közepette Juhászt is kiállította. Újabb tumultuózus jelentsor következett, aminek végeztével feltünt mind a négy pestszetimrei csere a középvonalnál, és innen már sejteni lehetett, hogy mire megy ki a játék... A mérkőzés az immár csere nélkül maradt, és három emberrel kevesebb vendégek ellen folytatódott, amihez rögtön társult Pénzes Sándor "foggyatok el" felszólítása is. Ezek után aligha meglepő módon perceken belül kettő kék-fehér játékos is sérültet jelentve leballagott, vagy magát levitetve távozott a pályáról, így gyorsan a minimálisan elégésges hét fő alá csökkentek, ezért Czene-Joó kénytelen volt lefújni a mérkőzést.
Mindezzel a céluk egyértelműen azon szabály reménybeli életbe léptetése volt, hogy ha egy mérkőzés a rendes játékidő háromnegyede előtt valamilyen természetes ok miatt (tehát nem pl. megütik a bírót, és ezért az lefújja a meccset, hanem esetünkben azzal, hogy elfogytak) véget ér, akkor a mérkőzést újra kell játszani!
Azonban remélhetőleg ebben az esetben, a történések tudatában ez nem fog bekövetkezni, és mi kapjuk a három pontot. Ha a jövő hét közepén a Fegyelmi Bizottság mégis másképp döntene, azaz a találkozó újrajátszását rendelné el, akkor azzal olyan precedenst teremtene, aminek beláthatalan követkeményei lennének a budapesti labdarúgás számára.

Videók a mérkőzésről:
http://www.blaszegy.com/aktualis-/


2013.10.06. (vasárnap) 17:00
8. forduló

BÜSKE - ASR Gázgyár 2-6 (0-4)
Népfürdő u. (Elektromos pálya), 30 néző, Vezette: Káprály; Asszisztensek: Dancs, Lukácsi

BÜSKE: Molnár, Kőhegyi, dr. Kovács, Menyhárt (Nagy Zs. 13'), Gábor (Miháldi 64'), László (Kukorelli 46'), dr. Tímár, dr. Gyalog, Máté, Füzesi, Nemes (Nagy T. 66')
Edző: Néder Zoltán

ASR Gázgyár: dr. László, Mihut (Iváncsó 64'), Bodon, Fehér M., Horváth J. (Sármány 64'), Mankó, Kovács D. (Juhász 68'), Pál (Albert 70'), Ivancsó, Fehér K., Bőgér
Edző: Wágner Ádám

Gólszerzők: Füzesi 73'+78' ill. Fehér K. 6'+25'+87', Ivancsó 26'+51', Bőgér 38'

Ezúttal ismét egy kis múltidézéssel kezdeném! Legjobb tudomásom szerint az Elektromos pályán utoljára 1998. augusztus 9-én játszottunk bajnoki mérkőzést, ami 1-1-re végződött. A szezon végén az Elektromos csapata utolsóként kiesett az NB III-ból, majd megszűnttették. A sporttelepet azóta megpróbálták eladni, hogy a helyére valami szuper irodaházkomplexumot húzzanak fel, de szerencsére a tervet sikerült elbuktatni.

Új játékossal bővült keretünk! Kovács Dávid szűk kéthónapos dömsödi kítérővel a Pénzügyőr U19-es gárdájától érkezett hozzánk, és rögtön lehetőséget kapott a sérült Árokszállási Zoli helyén a kezdőcsapatban.

6' Fehér Márk ívelte fel a labdát a középvonal jobb oldalának magasságából a túloldara öccsének, Kendének, aki a 16-os bal sarka környékén levette azt, majd elindult kapu felé, és néhány méter megtétele után félmagasan középre adott az ott érkező Bőgér Dávidnak, azonban a nem sokkal mellette, szintén a röviden futó Kovácson megpattant a laszti, és a beadásra kimozduló Molnár mellett a jobb (rövid) alsó sarokban kötött ki. 0-1!

13' Az igen jó rúgótechnikával megáldott exújpesti Füzesi 30 m-es szabadrúgása nem sokkal zúgott el a jobb alsó sarkunk mellett.

25' Kovács Dávid ívelte fel a labdát kb. 30 m-ről a 11-es pont környékén kilépő Fehér Kendének, aki két védő és a kimozduló Molnár mellett az ötös jobb sarka irányába vitte el a labdát, majd az elvetődő kapus mellett elhúzva néhány méterről a két visszafutó védő között a hálóba passzolt. 0-2!

26' Fel sem ocsúdhattak az ügyvédek gólunk sokkhatásából, máris újabbat szereztünk! A középkezdés után Bőgér Dávid csapott le egy rossz passzra, majd középre továbbított Ivancsó Dávidnak, aki tolt egyet rajta, és kb. 35 m-ről kapura lőtt, a laszti pedig a bal alsó sarokba vágódott. Molnár nem sokkal, de lemaradt róla. 0-3!

31' Nemesnek adtak remek indítást üresbe a 16-osunk (ő szempontjukból) jobb oldali előterében, amit lendületből bevitt a bűntetőterületre, majd kapura kanyarodott, és kb. 13-14 m-ről lőtt, de a kísérlete kicsivel elkerülte a jobb alsó sarkunkat.

38' Fehér Kende labdát kapott kb. 30 m-en, majd két emberen átverekedve magát szemből-balról bevitte azt a 16-osra, és kb. 10 m-ről az utolsó megmaradt védő mellett középre adott az ott üresen tartózkodó Bőgér Dávidnak, aki kb. 8 m-ről kapásból a félig üres kapu bal oldalába továbbított. 0-4!

39' Bőgér Dávidnak íveltük fel a lasztit az ötös jobb oldali sarkától pár méterrel kijjebbre, ahol két-három védő gyűrüjében csinált néhány remek cselt, majd kapura lőtt, de a rövidre tartó lövését Molnár megfogta.

50' Fehér Kendének íveltük át a labdát teljesen üresbe a 16-os bal oldalára, kb. 13 m-re, ahonnan rögtön kapura lőtt (kintről könnyű, de bőven lett volna lehetősége lekezelni), ám a próbálkozása egy-másfél méterrel fölé szállt.

51' Pál Dani szemből, kb. 23 m-ről a 16-os közepére bepasszolt labdájára nagyszerűen lépett ki Ivancsó Dávid, aki kb. 11-12 m-ről, Molnár lábai között a kapu közepébe továbbított. 0-5!

57' A BÜSKE jobb oldali szabadrúgását a hosszú oldalra ívelték, ahol a földre lecsorgó labdát kb. 13 m-ről kapura lőtték, amelybe a remekül kirobbanó László Peti balra elvetődve belevetődött, majd róla a jobb oldali kapufa felé pörgött vissza, amit a földről felpattanva és visszalépve megfogott.

58' A hazaiak kb. 22-23 m-ről nem sokkal tévesztették el a bal felső sarkunkat.

73' Nagyjából 20 m-re a kapunktól, kb. a 16-os (ő szempontjukból) jobb oldali csücskének meghosszabbításából lőhettek szabadot az ügyvédek, amit ezúttal is Füzesi végzett el, akinek az erős lövése a balra elmozduló László Peti mellett a kapu közepébe, a léc alá vágódott. 1-5.

75' Gyalog bal oldalon szemből tört be a 16-osunkra, majd kb. 11- mről kapura lőtt, amit László Peti balra elvetődve hárított.

77' A BÜSKE a 16-osunk mezőnyfelé eső vonalának közepe tájékára, néhány méterrel a bűntetőterületünkön belülre tudta juttani a lasztit, ami után az egyik játékosuk földre került, és próbáltunk mellette a labdához jutva fölszabadítani, de az végül az esethez közel álló hazai játékoshoz került, aki kapura lőtt, ami elakadt az egyik védőnk kezében. A játékvezető 11-est ítélt.

78' A bűntetőt Füzesi magabiztosan a jobb kapufa mellé rúgta. 2-5.

87' Juhász Balázs adott forintos passzt Fehér Kendének a 16-os közepére, aki a kimozduló Molnár mellett a bal kapufa felé tolta meg a labdát, majd azt még az alapvonal előtt elérve az üres kapuba passzolt. 2-6!

89' Máté kb. 20 m-ről, szemből megeresztett nagy erejű lövése a felső lécünk bal oldalának aljáról csapódott a gólvonal elé, ahol László Peti megfogta azt.

A második félidőben az említett eseményken kívül több olyan (3-4 db) lehetőségünk adódott, amikor a 16-os környékéről megeresztett lövésekkel nem sokkal tévesztettük el a kaput. Jó volt látni a srácok játékát az első játékrészben, a másodikban már lazult a fegyelem, és valamelyest ki is engedtünk, az eredmény tudatában a cseréink a szokottnál több lehetőséget kaptak.

Néder Zoltán: Ha egy hónapig minden héten két-három ilyen mérkőzést játszanánk a Gázzal, akkor előbb-utóbb pariban lehetnénk velük. Nekünk sajnos nincs edzésünk, csak meccsre jövünk össze, és a BLSZ II. vállalásával sejtettük, hogy nem lesz minden mérkőzésünk egy diadalmenet. Ennek ellénére örömteli, hogy a második félidőben akadtak időszakok, amikor egyenlő ellenfelek tudtunk lenni, és kis szerencsével talán följebb is zárkózhattunk volna.

Wágner Ádám: Az első félidő szinte elrepült számomra, mert élveztem, olykor belefeledkeztem. Jó volt nézni a csapatomat. Dinamikailag magas szinten és bátran játszottunk. A második játékrészben az történt, hogy a fiúkat elvitte a lelkesedés, felborult a támadás-védekezés egyensúlya, túlságosan kitámadtunk, labdavesztés után pedig nem kellő időben és felelősséggel reagáltunk az eseményekre. Ezért egy 2-2-es félidőt produkáltunk. A végeredmény viszont 2-6 lett, és ez a lényeg! Külön gratulálnék az első félidőben látottakért, valamint Fehér Kende mesterhármasához!


2013.09.28. (szombat) 16:00
7. forduló

ASR Gázgyár - Újbuda TC II. 4-0 (1-0)
Sujtás u., 45 néző, Vezette: Zám; Asszisztensek: Horváth II. J., Reszler

ASR Gázgyár: dr. László, Mihut, Bodon, Fehér M., Sármány (Juhász 76'), Mankó, Árokszállási (Pál 35'), Némethy (Albert 67'), Ivancsó, Fehér K. (Molnár 70'), Bőgér
Edző: Wágner Ádám

Újbuda TC II.: Várkonyi, Gulyás, Suth, Barabási, Nagy, Verba, Faragó, Sajó, Horváth (Szendrei 30'), Kainer, Kardos
Játékos edző: Suth Balázs

Gólszerzők: Árokszállási 30', Pál 63', Némethy 67', Bőgér 89' (11-esből)

1' Már az első percben megszerezhettük volna a vezetést Ivancsó Dávid révén, aki 25 m-en egy rossz passzt fülelt le, majd két csellel bejátszotta magát a 16-os vonaláig, ahonnan kapura lőtt, de a kísérlet nem sokkal a felsőléc fölé szállt.

17' Jobb oldali szögletünkbe a felhúzódó Bodon Zoli ért bele a röviden, kb. 10 m-en, és az így irányt változtatott labda nem sokkal gurult el a jobb alsó sarok mellett.

21' Bal oldali bedobást végzett el a vendégcsapat a 16-osunk magasságában, majd a lasztit középre tudták ívelni, amit a mezőny felé sikerült tisztáznunk, de csak 20 m-ig, ahonnan egy állítás után kapura lőtték. A jobb oldal felé tartó labda kb. 14 m-en megpattant az egyik védőnkön, akiről az a másik irányba szállt, de szerencsénkre a bal kapufa mellett szögletre vágódott.

22' Az újbudaiak jobb oldali szöglete után a röviden, kb. 8-9 m-ről kapura tudtak fordulni, a bal sarok felé tartó középmagas lövést - bár a kispadoktól nekem úgy tűnt, mellé ment volna - László Peti vetődve szögletre ütötte.

23' Kapuskirúgásunk után nem sokkal a 20 m-re, nappal szemben kifutó Várkonyi akart fejjel tisztázni, azonban kissé alászaladt, és a fejese után a laszti visszaesett mögé, majd pattogott tovább a kapu irányába, de szerencséjére a Bőgér Dávid előtt odaérő Nagy a 11-es pont magasságából oldalra tudott menteni.

30' Bőgér Dávid kb. 27-28 m-ről adott remek passzára hasonlóan jól lépett ki középen, üresen Árokszállási Zoli, aki pár ütemmel a kapus előtt odaérve kb. 15 m-ről a bal alsó sarokba továbbított. 1-0! A lendületből érkező Várkonyi ezek után rácsúszott Zoli lábára, aki nem tudta folytatni a játékot. Felépülése előreláthatólag három hetet vesz igénybe.

39' A vendégek az első perchez hasonlóan elpasszolták hátul a labdát, amire ezúttal Bőgér Dávid csapott le kb. 24-25 m-en, majd szemből, kissé bal felé bevitte azt a 16-oson belülre, ahonnan szinte egyből kapura lőtt, ám a próbálkozást a szöget jól záró Várkonyi vetődve szögletre hárította.

50' Három a kettőben vihettük kapura a labdát, aminek keretében a bal oldalon futó Fehér Kende betört a 16-osra, majd viszonylag élesebb szögből kb. 12-13 m-rő kapura lőtt, de a lövést Várkonyi vetődve az alapvonalon túlra hárította.

56' Ismét sikerült lefordulnunk az újbudaikaról, ezúttal Némethy Kristóf indulhatott neki viszonylag üresen a kapunak a 16-os mezőnyfelé eső vonalának jobb oldaláról, majd a középről érkező Suth Balázstól is befolyásolva kb. 12 m-ről jó erővel kapura lőtt, de a vendégkapus feje fölé tartó labdát Várkonyi felugorva oldalra tudta öklözni.

63' Ezúttal a bal oldalon, szemből jutottunk a kék-fehérek 16-osán belülre, és Bőgér Dávid passza után Pál Dani kb. 11 m-ről, viszonylag élesebb szögből leadott lapos lövése utat talált a rövid (jobb) alsó sarokba. 2-0!

64' Nem sokon múlt az újabb gólunk! Némethy Kristóf a jobb oldalvonaltól nem messze, a 16-os magasságából pontosan adott középre, amibe a rövid kapufa magasságában, kb. 10-11 m-en érkező Fehér Kende lábbal bele tudott pörgetni, majd a labda a spárgázni igyekvő Várkonyi lába mellett elhaladva a jobb kapufa aljának külső részéről az alapvonalon túlra pörgött.

66' Fehér Márk gondolt egyet, és kb. 30 m-ről középen nekiiramodott a kapunak, majd két jó csel meghúzása után már a 16-osnál járt, ahonnan középmagasan jobb oldalra célzott, de a nem túl erős lövést a vendégek kapusa viszonylag könnyedén oldalra ütötte.

67' Némethy Kristóf a tíz perccel korábbi helyzetéhez hasonlóan kapott labdát, de ezúttal senki által nem zavartatva vitte rá Várkonyira, majd kb. 6-7 m-ről a rövid (bal) alsó sarokba passzolt. 3-0!

88' Bőgér Dávidot ugrattuk ki a lasztival leshatáron, kb. 21-22 m-en, amit szemből rávitt a kirobbanó Várkonyira, aki ugyan hárítani tudott, de a következő lendülettel el is rúgta Dávid lábát, és mivel (az első gólnál sérülést okozó esettel együtt) ez volt a harmadik ilyen típusú sérülésveszélyes megmozdulása a mérkőzésen, ezért Zám sporttárs felmutatta neki a piroslapot.

89' A sértett a 11-est a jó irányba vetődő, kapuba állt mezőnyjátékos mellett a jobb alsó sarokba lőtte. 4-0!

Suth Balázs: Először is szeretnék gratulálni a Gáznak, akik megérdemelten nyerték meg a mérkőzést! Nagyon tetszett a dinamikus játékuk, különösen a két támadójuk teljesítménye. Ami minket illet, sajnos nagyon kevesen tudtunk eljönni erre a mérkőzésre, mert a sok sérülés mellett az NB III-as felnőtt csapatunk velünk egy időben játszott  rangadót a Mosonmagyaróvárral. Mindössze három olyan játékosunk szerepelt a meccsen, akiket fel szoktak hívni az első csapathoz, de akadt olyan csapattársunk is, aki másfél éve nem játszott tétmérkőzést. Nem törünk le, megyünk tovább!

Wágner Ádám: A legelső perctől nagy lendülettel kezdtünk, és több óriási gólszerzési lehetőséget is sikerült kialakítanunk, csak éppen kimaradtak ezek, így ellenfelünk fokozatosan kezdett önbizalmat szerezni. Később, az első félidő közepe felé kiegyenlítettebbé vált a játék, de a 30. percben Árokszállási Zoltán önfeláldozó gólszerzése bizonyos "gátakat" felszabadított bennünk, és utána magabiztosabbá váltunk. A második játékrésznek az egygólos előny tudatában vágtunk neki, nagy erőket mozgósítottunk az újabb találat megszerzése érdekében. Nagyon örülök, hogy végül még három gólt sikerült szereznünk! Pál Dánielnek a csapatunkban szerzett első találatához külön gratulálnék, továbbá ahhoz is, hogy az előző fordulóhoz hasonlóan ezúttal sem kaptunk gólt! Árokszállási Zoltánnak pedig mihamarabbi felépülést kívánok a gipszeléssel járó, súlyos sérüléséből!


2013.09.22. (vasárnap) 11:00
6. forduló

Közterület SK - ASR Gázgyár 0-5 (0-2)
Thököly u. (SZAC műfű), 35 néző, Vezette: Gál; Asszisztensek: Döme, Dancs

Közterület SK: Pálinkás, Nagy, Rónay, Kiss V., Ánygyási, Hanga, Németh, Máté, Kiss G. (Kis 23'), Csőke (Szabó 69'), Niczmann
Edző: Sikszai Zoltán

ASR Gázgyár: dr. László, Mihut, Bodon, Fehér M., Horváth J., Mankó, Árokszállási (Iváncsó 74'), Némethy (Pál 46'), Ivancsó (Sármány 61'), Fehér K., Bőgér (Juhász 66')
Edző: Wágner Ádám

Gólszerzők: Fehér K. 12', Árokszállási 25', Horváth J. 65'+82'+85' (3, 2-őt 11-esből)

Engedtessék meg egy kis személyes! Életemben először és mindmáig utoljára 1996. június 8-án jártam a SZAC pályán, amikor Ecsedi három góljával 5-0-ra megvertük a Rába KÖG-öt. Előtte bő egy évvel szintén 5-0-ra győztük le őket itt, '97-ben pedig 5-1-re az akkor már SZAC néven fútó gárdát. Azóta nem játszottunk ezen a sporttelepen bajnoki meccset, de úgy tűnik vannak dolgok, amik nem változnak!

12' Ivancsó Dávid középről, kb. 35 m-ről remek labdát adott a 16-oson belülre Fehér Kendének, aki kb. 11-12 m-ről, középről, kissé balról, belsővel hozzáérve a kimozduló kapus fölött-mellett kapásból a bal felső sarokba továbbított. 0-1!

25' A középkörből bal oldal felé meginduló Árokszállási Zoli kb. 40 m-en lepasszolta a lasztit Ivancsó Dávidnak, aki jó ütemben visszatette azt hozzá, amivel Zoli középen nekiiramodott a kapunak, és két közterületes védőt lehagyva szemből betört a 16-osra, majd a kimozduló Pálinkás jobb oldala mellett laposan elstukkolva a játékszert kb. 11-12 m-ről a kapu közepébe talált. 0-2!

34' A jobb oldalon megindult Némethy Kristóf  középre passzolt a 16-os félkörívén álló Bőgér Dávidnak, aki pár huzogatás után kapura lőtt, de a labda nem sokkal elkerülte a jobb alsó sarkot.

39' Egy bal oldali, kb. 25 m-es szabadrúgásba kissé bealudtunk, így a Közterület üresbe be tudta indítani játékosát a 16-osunk (ő szempontjukból) bal oldalán, majd laposan a hosszúra lőtt, ahonnan gyakorlatilag a gólvonalról a kapunkba továbbítottak. Dancs sporttárs szerencsénkre behúzta a lest, de mivel a hazaiak elég sokáig reklamáltak, elképzelhető, hogy nem volt az.

44' A közterületesek az előző helyzethez képest bentebbről tették át a lasztit a hosszúra Ángyásinak, aki szerencsénkre már csak a kapufa síkján túl, a gólvonal mellett tudta elérni azt, ezért László Peti ki tudta szorítani, és így csak a kapu rövid oldala mellé tudott lőni.

65' A három meccses eltiltásából visszatérő Horváth Jani tört be a 16-os bal oldalára, majd az ötös sarkáról laposan a hosszúra lőtt, ahol a Pál Danival befutó Rónayról a bal felső sarokba vágódott a labda. A gólt Janinak adtál. 0-3!

78' Horváth Jani középről, kb. 20 m-ről kapura lőtt, de a kísérletétt a balra eldőlő Pálinkás oldalra ütötte.

81' Fehér Kende tört be szemből, kissé balról a 16-osra, majd szinte azonnal buktatták, amiért Gál 11-est ítélt.

82' A bűntetőt Horváth Jani magabiztosan rúgta a bal felső sarokba. 0-4!

84' Jobb oldalról lőttük be Pál Daninak a labdát a 16-os rövid oldalára, amire védőjével együtt rástartolt, aki a párharc közben elesve a földre került, és amikor Dani el akarta vinni mellette a labdát, hozzáért a keze, amiért a bíró ismét 11-est adott.

85' A bűntetőt Horváth Jani hasonlóan magabiztosan ezúttal a jobb alsó sarokba rúgta. 0-5!

A mérkőzéshez hozzátartozik, hogy az első félidőben egy gyanús szituációnál a Közterületnek nem fújtak be egy 11-est, amire az idő múlásával további tüskék rakódtak a hazai játékosok részéről (pl.: lesgól), így Gál ellenük befújt és nálunk szerintük nem befújt ítéleteinél (les, kéz stb.) egyre több szolgálati közelmény érkezett a részükről a játékvezető felé, amit külső szemlélőként figyelve nem igazán tudott jól kezelni. Mi szerencsére nem vettük fel a fekete-narancssárgák stílusát, és csak a saját dolgunkra koncentráltunk. A második félidő derekára az ellenfél érezhetően elfáradt.

HAJRÁ GÁZ!!! HAJRÁ ASR!!!

Wágner Ádám: Az mindenképpen örömteli, hogy a 25. perctől kétgólos előny birtokában folytathattuk a mérkőzést, azt viszont sajnálom, hogy utána a szünetig volt egy olyan, általunk kontrollálatlan szakasz, amely során a játékvezetői ítéletek és a szerencse állt  mellettünk. Ebben az időszakban sokat ügyetlenkedtünk. Kaptunk egy érvénytelen gólt is. Nem tanulunk továbbra sem abból, hogy nem lehet visszavenni a tempóból az első félidőben - még a vezetés tudatában sem - mert ez nem az az osztály, ahol kiengedhetünk. Emiatt mérges vagyok. A második játékrészt viszont szinte teljesen az irányításunk alatt tartottuk, és a Budatétény SE elleni találkozó után ez volt a második olyan összecsapás, amelynek az utolsó harmadában már nem kellett igazán izgulnunk. Gratulálok a fiúknak a győzelemhez és ahhoz, hogy nem kaptunk érvényes gólt! Külön gratulálnék az eltiltása után visszatérő Horváth János mesterhármasához!

Szikszai Zoltán: Gratulálok a Gáznak a győzelemhez!


2013.09.14. (szombat) 16:30
5. forduló

ASR Gázgyár - MLTC 3-2 (2-2)
Sujtás u., 40 néző, Vezette: Tihanyi; Asszisztensek: Dancs, Bayer

ASR Gázgyár: dr. László, Mihut, Bodon, Fehér M., Pál, Mankó, Kalu (Iváncsó 93'), Ivancsó (Némethy 57'), Árokszállási (Juhász 64'), Fehér K. (Sármány 91'), Bőgér
Edző: Wágner Ádám

MLTC: Bacsa, Dankó, Burcsa, Wilhelm, Vancsa, Kecskeméti B. (Péter 66'), Zajdáczki, Zubonyai (Kubinyi 79'), Nagy D., Nagy Á. (Kecskeméti G. 85'), Tóth (Szemler 60')
Edző: Takács Béla

Gólszerzők: Kalu 24', Bőgér 40', Fehér K. 72' ill. Tóth 16', Nagy Á. 43'

11' Árokszállási Zolit ugrattuk ki a felezővonalnál, akinek a védők szorításában szemből egészen a vendégek 16-osának jobb oldaláig sikerült cipelnie a labdát, de a lövése nagyon gyengén sikerült, és elgurult a kapu előtt.

13' Jobb oldalon az MLTC 16-osa és az oldalvonal között Ivancsó Dávid tudta magát beküzdeni a bűntetőterület széléig, ahonnan a rövidre gurított a kb. 12 m-en érkező Árokszállási Zolihoz, aki a bal felső sarok mellé lőtt.

14' Bodon Zoli próbálta feljátszani a lasztit a középpályára, a kísérletébe azonban - úgy tűnt - szabálytalanul beletalpatak kb. 22-23 m-en, az így visszapattanó labdára pedig rá tudott startolni az egyik mátyásföldi játékos, aki szemből-balról rávezette a kapunkra, majd kb. 14 m-ről a kimozduló és elvetődő László Peti mellett a bal alsó sarok irányába lőtt, amit a kispadok környékéről már szinte mindenki bent látott, azonban a kísérlet épphogy, de elkerülte a kapunkat.

16' A 16-osunk (ő szempontjukból) jobb oldali vonala és az oldalvonal között próbálta a vendégek játékosa Pál Dani mellett elvinni a labdát, amibe a balbekkünk belelépett, azonban visszapattant róla az ellenfélhez, aki tovább tudta így tenni azt a 16-os rövid oldalára, ahonnan (kb. 14 m-ről) a rövid oldalt védő László Peti mellett belőtték a hosszúra, ahol  a kissé előrevetődő Tóth a lábát beletéve pár méterről a léc alá továbbított. 0-1.

24' Árokszállási Zoli próbált meg a bal oldali alapvonal mentén kapura törni, majd kb. 10-11 m-ről középre gurított, ahol nem érkezett senki, de a kivágott labdára kb. 20-21 m-en érkezett Kalu Gergő, aki egyből kapura lőtt, ami a 16-oson belül megpattant valakin, így az irányt változtatott laszti a jobb oldal felé mozduló Bacsa mellett akadálytalanul a bal alsó sarokban kötött ki. 1-1!

29' Bőgér Dávid szemből-balról elvégzett kb. 22-23 m-es szabadrúgását Bacsa nagyot vetődve szedte ki a jobb alsó saroból.

40' Fehér Kende bal oldali, kispadok elől a vonal mentén előre tett labdájára startolt rá Bőgér Dávid, aki egy ütemmel megelőzve védőjét a 16-os sarka magasságában betört a bűntetőterületre, majd kb. 10 m-ről a kimozduló Bacsa mellett a bal alsó sarokba gurított. 2-1!

43' Árokszállási Zolinak próbáltuk felpasszolni a lasztit a felezővonal magasságába, azonban az felpattant előtte, így nem tudta átvenni, az elvesztett labdát pedig középről rögtön előreívelték jobb oldali irányba, ami pont átszállt Pál Dani feje fölött az MLTC-s Nagy Ádámhoz, aki élve a lehetőséggel szemből-jobbról begyalogolt vele a 16-osra, és a szöget zárni igyekvő László Peti lába mellett a bal alsó sarokba lőtt. 2-2.

48' Szabadrúgást végeztünk el jobb oldalról, jó 35 m-ről. A hosszúra ívelt labdát az ötös előtt egy játékosunk nem találta el, a másik pedig már nem ért oda rá, így a védők szögletre tisztáztak.

49' A bal oldali szögletre a röviden érkezett Árokszállási Zoli, aki kb. 7-8 m-ről nem igazán tudta fejjel jól eltalálni a lasztit, ezért az végül a léc fölé pattant.

52' Nagy Dániel indult meg félpályáról a bal oldalon, majd a 16-os mezőnyfelé eső vonalának bal oldali előteréhez érve középre passzolt a félkörívnél üresen belépő Tóthnak, aki óriási mázlinkra nem (vagy nem jól) vette át labdát, hanem úgy ért bele, hogy az a kapunk felé pattant el róla, és végül a kimozduló László Peti mellett elhaladva a jobb kapufánk mellett hagyta el a játékteret.

53' Árokszállási Zoli jobb oldalt vitte el a lasztit, majd oldalról be tudott lépni a 16-osra, ahonnan rögtön a hosszún várakozó Bőgér Dávidhoz passzolt, aki félfordulatból, kb. 8 m-ről kapsából megcélozta a jobb alsó sarkot, de a lövést Bacsa nagy bravúrral ki tudta szedni onnan.

65' Bőgér Dávidot ugrattuk ki a bal oldalon, de ezúttal a védők visszaértek rá, majd - mivel nem passzolt középre - csinált pár visszacselt, és a 16-os (mi szempontunkból) bal oldali sarka tájékáról a jobb felső sarok irányába ívelt, amit Bacsa egy levegőben úszó mozdulat segítségével húzott le.

69' Jobb oldali szögletünkre az ötös rövid oldalán érkezett Bodon Zoli, akinek a fejesét Bacsa öklözte ki a rövid saroknál.

72' Némethy Kristóf vezette be a labdát Burcsával harcolva a jobb oldali oldalvonaltól a 16-os mezőnyfelé eső vonalának jobb oldali előteréig, majd kb. 21-22 m-ről egy remek passzal betette azt a védősorból jó ütemben üresbe mozgó Fehér Kendének, aki kb. 7-8 m-ről Bacsa érintésével középmagasan kilőtte a bal (rövid) sarkot. 3-2!

75' Fehér Kende próbált kilépni a 16-os mezőnyfelé eső vonalának bal előtere irányába, és már majdnem el is jutott a 16-osig, úgy, hogy közvetlen előtte már nem tartózkodott védő, Dankó azonban végig a nyakán lógott, és a végén úgy húzta vissza, hogy Kende a földre került, amiért Tihanyi sportárs kiállította a mátyásföldiek játékosát.

76' A megítélt szabadrúgást Bőgér Dávid nem sokkal tekerte a bal felső sarok mellé.

83' Köszönetet mondhatunk az égieknek, hogy emberhátrányban nem egyenlített ki az MLTC, ugyanis Nagy Dánielt ugratták ki a 16-os félkörívénél, aki kapásból lőtt, de szerencsénkre pont oda, ahol László Peti állt, aki kiöklözte a középmagas kísérletet.

90' A tíz perce beállt Kubinyi egy Kalu Gergővel folytatott labdáért menő párharc során könyékkel visszaütve arcon találta játékosunkat, aki percekig a földön feküldt és nagyon vérzett. A kórházban megállapították, hogy Gergő arccsonttörést szenvedett. Innen is jobbulást kívánunk Neki! Kubinyit a játékvezető kiállította, akinek néhány perccel korábban már volt egy hasonló jellegű megmozdulása.

Takács Béla: Először is gratulálok a Gázgyár csapatának a győzelemhez! Azt gondolom, hogy egy nagyon jó mérkőzést játszottunk, amin lehet, hogy igazságosabb lett volna a döntetlen, amiért elég sokat meg is tettünk. A végén is volt esélyünk az egyenlítésre, sajnos azonban a ziccerünket nem sikerült értékesítenünk. Minden dícséret a játékosaimé, véleményem szerint ilyen meccsen így ki lehet kapni. A mérkőzés színvonala magasan megütötte a BLSZ I-et szintet, úgyhogy le a kalappal mindkét csapat előtt! Remélem az ellenfél játékosának a sérülése nem komoly, és hiszem, hogy nem szándékos szabálytalanság történt. Minden esetre elnézést kérünk a történtekért!

Wágner Ádám: Nekem végig úgy tűnt a mérkőzés alatt, hogy iramban és küzdelemben mind a két csapat kitett magáért. Az eddig lejátszott bajnoki meccsek során először fordult elő, hogy az első gólt mi kaptuk, és kíváncsi voltam, hogy a fiúk erre miként reagálnak. Örülök, hogy egyre többet és többet tettek az egyenlítés, sőt, a fordítás érdekében. A szünet előtt újabb "pofont" kaptunk, így az öltözőben igencsak szükség volt a lelkesítésre. A második játékrészben is kúszott-mászott mind a két fél, és ezt szó szerint értem, hiszen a korábbi esőzés miatt irreálisan mély volt ekkorra már a talaj. Bekotortuk, beszenvedtük, bepasszíroztuk a győztes találatot, de nem lehetett felhőtlen az örömünk, hiszen már a hosszabbítás perceiben Kalu Gergő súlyos sérülést szenvedett, többszörös arccsonttörés miatt veszítettük el néhány hétre meghatározó játékosunkat. Gergőnek ezúton is jobbulást kívánok, a csapatnak pedig gratulálok a lelkesedésért!


2013.09.08. (vasárnap) 9:00
4. forduló

Goldball '94. FC - ASR Gázgyár 1-3 (1-1)
Könyves Kálmán krt. (Siketek pálya), 30 néző, Vezette: Orosházi; Asszisztensek: ifj. Kovács I., Nyekita Brúnó

Goldball '94. FC: Velezdi, Takács D., Kelemen (Lovistyék 82'), Takács Á., Pápay, Tánczos, Mészáros, Molnár (Winhardt 67'), Czeglédy, Berta (Juhász 58'), Kovács (Gábor 89')
Edző: Wachutka Zoltán

ASR Gázgyár: dr. László, Mihut, Bodon, Fehér M., Pál, Mankó, Kalu, Némethy (Ivancsó 46'), Árokszállási (Légrády 90'), Fehér K. (Juhász 80'), Bőgér (Sármány 86')
Edző: Wágner Ádám

Gólszerzők: Czeglédy 35' ill. Fehér K. 8', Bőgér 60', Ivancsó 91' (11-esből)

1+2' Már a mérkőzés legelején veszélyeztett a Goldball, ráadásul kétszer is! Jobb oldali szögletük után a rövid oldalon Czeglédy kb. 11 m-ről, kapunak háttal egy pattanó labdát a léc alá emelt, amit László Peti felugorva föléütött. Az újabb szöglet után sikerült oldalra kivágnunk a labdát, de a bal oldali bedobás következtében a 16-osunkra bejuttatott lasztit kb. 12-13 m-ről, szemből, ráfordulásból, közepes erővel kapura tudták lőni, amit az oldalra dőlő László Peti maga mellé ütött a bal alsó sarok irányában.

3' Fehér Kende bal oldali szögletét a rövid oldalon Fehér Márk, kb. 12 m-re a kaputól a hosszú sarok irányába fejelte, amit Velezdi vetődve kitolt onnan.

8' Bőgér Dávid lőtte át (jobb)középpről, kb. 25 m-ről a lasztit a 16-os bal oldalán üresen maradt Fehér Kendének, aki viszonylag éles szögből, kb. 12-13 m-ről laposan pontosan a bal alsó sarokba lőtt. 0-1!

10' Berta a 16-osunk jobb oldalán, pár méterrel az ötös sarka előttről nem sokkal emelt fölé.

17' Bőgér Dávid kb. 30 m-es, bal oldal felől elvégzett szabadrúgását Velezdi vetődve ütötte ki a bal sarokból.

29' A hazaiak bal oldalról felívelték a labdát a 16-osunk jobb oldalára, ahonnan Czeglédy fordulásból, kb. 13 m-ről fejmagasságban középre lőtt, amit László Peti felugorva kiöklözött.

33' Bőgér Dávid kapott szép labdát a térefünkről a bal oldalon, amit elvitt a 16-os bal oldaláig, majd kb. 14 m-ről, élesebb szögből kapura terkert, ám a kísérlet elzúgott a bal (hosszú) felső sarok mellett.

34' A Goldball a 16-osunk jobb oldaláról, nem sokkal a vonal mellettről félmagasan kapura lőtt, a rövid oldalra tartó lövésbe László Peti belevetődött.

35' Az előző esetet követő jobb oldali szögletet becsavarták a rövidre, ahol az érkező Czeglédy közvetlen az ötös előttről kapásból a bal sarokba lőtt. 1-1.

36' Fehér Kende a Goldball 16-osára betett labdánkat szemből, kb. 14 m-ről, közepes erővel laposan kapura lőtte, amit Velezdi lábbal hárítani tudott.

46' Az előző évben még nálunk játszó Kovács István használta ki védelmünk megingását néhány méterrel a 16-osunk mezőnyfelé eső vonalának közepe előtt, majd Bodon Zoli szorításában szemből betört a 16-osra, ám kb. 13 m-ről, egy nem túl erős lövéssel csak a jól kimozduló László Petit sikerült eltalálnia.

52' Molnár szemből belépett a 16-osunkra, majd védelmünk között laposan, közepes erővel kapura lőtt, amit László Peti lábbal hárított.

58' Fehér Márk mellett a jobb oldalvonalnál  el tudott menni Kovács István, aki így oldalról betört a 16-osunkra, majd néhány lépés megtétele után nem sokkal a jobb (hosszú) alsó sarkunk mellé lőtt.

60' A jobb oldalvonal mentén a szünetben beállt Ivancsó Dávid ugaratta ki Bőgér Dávidot, aki a 16-os sarka magassában bevitte a lasztit a bűntetőterületre, és kb. 11-12 m-ről, még a visszafutó védők előtt, a vetődő Velezdi mellett a hosszú alsó sarokba lőtt. 1-2!

83' Árokszállási Zoli kapott remek kiugratást, aminek következtében szemből, kissé balról bevezette a labdát a 16-osra, majd a visszafutó Takács D-vel a háta mögött 9-10 m-ről laposan megcélozta a jobb (rövid) alsó sarkot, azonban a lövést Velezdi lábbal szögletre mentette.

90' Középpályáról felíveltük a labdát a Goldball 16-osának jobb oldala felé, amit a visszafutó védő igyekezett lefedezni a mögötte loholó és zavaró Árokszállási Zoli elől, majd kb. 11-12 m-ről megpróbálta hazatenni kapusának, azonban a kísérlet gyengére sikeredett, így Zoli le tudott rá csapni, és a közben kimozduló Velezdi mellett szerette volna elhúzni, aki buktatta őt, amiért Orosházi 11-es adott, és kiállította a hazaiak hálóőrét.

91' A 11-est Ivancsó Dávid magabiztosan a jobb felős sarokba rúgta.

Wágner Ádám: A legelső percekben László Péter kapusunk és a szerencse faktor tartotta a lelket bennünk. Úgy kezdték a hazaiak a találkozót, ahogy az a nagy könyvekben meg van írva. Megúsztuk, de nem szeretem, ha az irányítás nem a mi kezünkben van. Ahogy kijöttünk a szorításból gyorsan gólt szeretrünk, majd a bajnokságban immáron a negyedik alkalommal nem rátettünk még egy lapáttal, hanem átadtuk a kezdeményezést és a teret ellenfelünknek. Ezúttal is kapott gól lett a vége. A félidei szünetben átbeszéltük a tennivalókat annak érdekében, hogyan tudnánk jobban dominálni, és a második játékrésznek ennek megfelelően vágtunk neki. Helyenként tetszett, amit láttam. Egyrészt próbáltunk játszani, másrészt mentünk előre a győzelemért. Persze a Goldball '94 FC-nek is rengeteg helyzete volt, és ez baj! A labdaszerzési hatékonyságunkon még sokat kell dolgozni! Végezetül, köszönöm a fiúknak a hozzáállást!

Wachutka Zoltán: Nagyon sajnálom ezt a vereséget! Sokkal jobban, mint az előző kettőt, mert azokon a meccseken legalább rosszul játszottunk. Szerintem rendkívül sokat tettünk annak érdekében, hogy ponttal, vagy pontokkal hagyjuk el a játékteret. Igazán jó meccs volt, bárcsak minden hétvégén így játszanánk, mi is és az ellenfél is!