Beszámolók (Felnőtt)


Remek, napsütéses, igazi kora nyári időben rendezhettük meg ezt a számunkra sok örömet és élményt jelentő napot hazai pályánkon, a Sujtás utcában, aminek első eseményét a gyülekező közönség előtt a Gázművek - III. Kerület nosztalgiamérkőzése jelentette. Nálunk főként azok a korábbi játékosaink léptek pályára, akik az előző Metzger Tibor érában (2007-2011) erősítették csapatunkat. A Kerület tizenegy játékosából nyolcan szerepeltek vagy szerepelnek jelenleg is kötelékünkben, és akik korábban - értelemszerűen - az óbudai kék fehérek mezében is pályára léptek. A találkozó felvezetéseként Borbély László szakmai vezetőnk bemutatta a pályára lépőket, akik a következők voltak:

Gázművek: Becsei - Tóth G., Szakállos, Erdész, Horváth L. (Eckstein L.) - Egervári, Bene B., Nagy R., Gaál - Kaltenekker (Tari), Elmájer
III. Kerület (kiemelve a korábbi vagy jelenlegi Gáz játékosok): Garai - Szalamie N., Wallenstein, Bodó, Palkó - Holczer, Szőlősi A., Tóth Cs., Rákosi B. - Havrán, Lendvai P.

A mérkőzést jobban kezdte csapatunk, Gaál Miki révén megszereztük a vezetést, de az első játékrészben Havrán két góljával fordítani tudott a Kerület, és a második játékrészben Szakállos Zoli fejesgóljával (kuriózum: Palkó Sanyi adta be a szögletet ellenfélként) hiába egyenlítettünk, Lendvai átemelős góljával végül 2-3-ra a vendégek diadalmaskodtak. A végig jó hangulatú, baráti 2x25 percet közös csapatfotózás zárta.

A következő napirendi pontot a bemelegítés után az ezüstérmek átadása jelentette (a MAFC egy későbbi időpontban, hazai környezetben veszi át a bronzérmeket), amin díjátadóként részt vett  Lovász Tamás, az MLSZ Budapesti Igazgatóságának igazgatója (korábbi megnevezéssel: BLSZ elnök) és Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere. Az esemény nyitányaként ASR díszoklevéllel és virággal köszöntöttük utánpótlásunk három korábbi játékosát; Bognár Enikőt, Horváth Zsófiát és Horváth Boglárkát, akik nemrég az FTC női csapatával NB I-es bajnoki címet szereztek. Az éremátadás szép számú szurkolónk előtt zajlott le, amelynek csúcspontjaként csapatkapitányunk; Fehér Márk átvette és magasba emelte a BLSZ második helyezettjének járó kupát, amit pár perc ünneplés és csapatfotózás követett. Ezután kezdődhetett a szezon utolsó bajnokija! A középkörhöz felvonuló játékosokat fél tucat szurkolónk zöld-sárga füstbombákkal és fáklyákkal tarkított koreográfiája köszöntötte.

2015.06.07. (vasárnap) 15:00
30. forduló

ASR Gázgyár - MAFC 5-2 (4-0)
Sujtás u., 100 néző; Vezette: Landeszmann; Asszisztensek: Káprály, Lovász V.

ASR Gázgyár: Baksa, Mihut (Hostyisovszki 66'), Kovács, Sebestyén, Horváth J. (Török 46'), Mankó, Balogh, Ivancsó, Juhász (Bodon 46'), Kaltenekker (Horváth Zs. 73'), Fehér K.
Edző: Metzger Tibor

MAFC: Tóth B., Pásztor, Deák, Ozsváth, Kátai (Szalay 84'), Bácskai (Bur 78'), Poór (Jónás 60'), Ngakosso (Hrabovszki 46'), Horváth Zs., Kovács A., Varga J. (Márczy 67')
Edző: Verschitz Péter

Gólszerzők: Kaltenekker 14'+33', Ivancsó 31'+37'+52' (az első kettőt 11-esből) ill. Kátai 73', Kovács A. 86'

4' Kovács Dávid adta be jobbról a labdát a 16-os bal (hosszú) oldalára, a nem sokkal az alapvonal előtt álló Horváth Janinak, aki a játékszert rögtön lekészítette a jobb kapufa magasságában, kb. 11 m-en szemből érkező Ivancsó Dávidnak, aki nagy erővel, középmagasan kapásból ellőtte azt a jobb (rövid) sarok irányába, azonban a kísérlet a kapufa belső részét eltalálva a levegőben végigszáguldott a vonal előtt, majd a másik kapufát elhagyva kikerült a veszélyes zónából.

14' Ivancsó Dávid előtt nyílt üres tér a középpálya bal oldalán, így egyedül vezethette rá a labdát a MAFC védelmére, akik kb. 25 m-en fogadták őt, amire Dávid a 16-os vonalával párhuzamosan befelé húzott, majd átpasszolt a 16-os jobb oldalán a védők között berobbanó Kaltenekker Atinak, aki kb. 10 m-ről, gyors mozdulattal a bal (rövid) alsó sarokba csőrözött! 1-0!

29' A vendégek rossz passzát lefüleltük, majd Fehér Kendének tettük be a 16-os jobb oldalára, ám Kende kb. 9 m-ről nem jól találta el a lasztit, így az a kapu bal oldala mellé szállt.

31' Kovács Dávid jobb oldali előretörése után oldalról középre gurított a 16-os közepe felé az előrehúzódó Sebestyén Örsnek, aki kb. 12-13 m-ről kapásból lőtt, de az előtte álló MAFC védők egyikének kezét találta el a labda, amiért Landeszmann 11-est adott. A büntetőt a huszadik születésnapját ünneplő Ivancsó Dávid magabiztosan a jobb alsó sarokba lőtte. 2-0!

33' Balogh Peti  a középpályáról nagyszerű labdával ugratta ki Kaltenekker Atit a 16-os jobb oldali előtere irányába, aki versenyt futva a piros-fekete védőkkel igyekezett utolérni a laszti, amire Tóth is kimozdult a kapuból a 16-oson kívülre, de Ati előbb ért oda, elhúzta mellette, majd immár épphogy a büntetőterületen belülről, a visszafutó Pásztor és a becsúszva szerelni igyekvő Ngakosso szorításában az üres kapu bal oldalába lőtt. 3-0!

34' Egy remek Horváth Jani - Ivancsó Dávid koprodukció után előbbi vitte el a baloldalon a lasztit, majd Fehér Kendéhez továbbította a jobb (hosszú) kapufa magasságába, az ötös elé, aki pár emeléssel megpróbálta átjátszani a védőket, de a harmadik emelése végül Tóth felemelt kezében halt el a gólvonal előtt.

37' Ivancsó Dávid verte meg a 16-os bal oldali vonala és az oldalvonal közöttről indulva Ozsváthot, aki immár a büntetőterületen belül a labda helyett Dávid lábát találta el, amiért Landeszmann ismét 11-est adott. A büntetőt a sértett ismételten magabiztosan a bal felső sarokba lőtte. 4-0!

39' Kovács Dávid ezúttal a baloldalon indult meg, ám a szögletzászló közelébe érve Horváth és Ozsváth végül (szabálytalanul?) hatástalanítani tudta játékosunkat, aki közben a földre került, amiért nemtetszését fejezte ki Landeszmannak, aki a megnyilvánulásáért kiállította.

52' Kaltenekker Ati ment el a jobb oldalon, majd átpasszolt a hosszúra, a 16-os bal oldalán érkező Ivancsó Dávidnak, aki kb. 11 m-ről  pontosan lőtt a jobb (rövid) alsó sarokba. 5-0!

62' Balogh Peti középről, kb. 40 m-ről ívelte kapura a labdát, amit Tóth épphogy odaérve ütött ki a bal felső sarokból szögletre.

65' Az első komoly MAFC helyzet: szabadrúgást végezhettek el a 16-osunk jobb sarka magasságából, aminek eredményeként a labda a felsőlécünk jobb (hosszú) oldalának aljáról vágódott le épp a lövésre mozduló Baksa Bálintra, akiről szerencsénkre nem a kapuba, hanem csak a háta mögé pattant, és néhány pillanat keresgélés után sikerült is megtalálnia kapusunknak, mielőtt az ellenfél játékosa odaért volna.

73' Pontos MAFC támadás eredményeként Bácskai guríthatott vissza az alapvonal mellől a 16-os jobb oldalán érkező Kátainak, aki kb. 14 m-ről nagyon szép gólt lőtt a jobb (hosszú) felső sarkunkba. 5-1.

79' A vendégek jobb oldalról adtak be a lasztit a hosszú oldali kapufához Hrabovszki irányába, aki szerencsénkre az ötösön belül nem volt elég agresszív, és közte valamint a vonalon maradó Baksa Bálint között elzúgott a labda a veszélyes zónából.

86' Szép egyéni megmozdulás következtében Kovács jobbról-szemből, kb. 23-24 m-ről kilőtte a bal alsó sarkunkat. 5-2.

A találkozót már az első félidőben sikerült eldöntenünk, külön öröm, hogy látványosan, minden teher nélkül játszottak a fiúk. A második játékrészben az emberhátrány ellenére sikerült az előnyünket növelni, majd a biztos vezetés tudatában kissé kiengedtünk, és persze fáradtunk is, így a MAFC-osok két gól formájában, nem érdemtelenül szépíteni tudtak. Jelen állás szerint jövőre mindkét csapat a BLSZ I-ben folytathatja! Szép volt fiúk! Gratulálunk az egész szezonért! Hajrá ASR! Hajrá Gáz!

Verschitz Péter: Először is gratulálok a Gázgyárnak ehhez a remek csapathoz, remek háttérhez és remek hangulathoz, ami ezt a mai mérkőzést körbe vette! A meccsen, ha ennyivel szerintem nem is, de jobb volt a Gáz, mi ezer sebből vérzünk most már a bajnokság végére, de nem akarok mentségeket keresni! Megtettük, ami tőlünk tellett ma is, szóval le a kalappal a csapatom előtt, dicséret illeti őket az egész szezon, de különösen a tavasz miatt!

Metzger Tibor: Azt hiszem, méltán lehetünk büszkék magunkra, hogy ilyen hangulatban és csodás játékkal tudtuk lezárni ezt a bajnokságot! Jó volt így együtt látni az ASR Gázgyár családot, szeretnék még sok ilyen felejthetetlen pillanat részese lenni a jövőben is!

A mérkőzés után kötetlen ünneplés következett szurkolóinkkal, akik játékosainkkal együtt gulyást fogyasztottak, majd felszeltük az ASR Gázgyár logós ünnepi tortát. Külön öröm, hogy több Gázos ikon is tiszteletét tette az eseményen, amely a nap zárását jelentette, és ami után ismételten bátran kimondható, hogy öröm ehhez a klubhoz, ehhez a miliőhöz tartozni! Köszönjük mindenkinek, aki részese volt a szezonnak!


2015.05.30. (szombat) 11:00,
29. forduló

Csillaghegyi MTE - ASR Gázgyár 0-1 (0-1)
Márton u., 100 néző; Vezette: Rábel; Asszisztensek: Molnár I., Lukácsi B.

Csillaghegyi MTE: Bózsik, Németh T., Takács (Vass 70'), Weitzinger Zs., Drozdz, Molnár, Imre, Cravero, Rostás (Moré 46'), Gonda, Mikó (Németh L. 87')

ASR Gázgyár: Garai, Mihut, Sebestyén, Bodon, Török, Balogh (Mankó 68'), Kovács (Horváth Zs. 46'), Dékány D. (Horváth L. 80'), Juhász (Ivancsó 63'), Kaltenekker, Fehér K. (Horváth J. 76')

Gólszerző: Fehér K. 28'

Múltheti feljutásunkkal majdhogynem biztossá vált, hogy a következő szezonban nem rendeznek óbudai kerületi rangadót a magyar labdarúgó bajnokságban, hiszen az utóbbi évtizedek viharában megmaradt három óbudai csapat különböző osztályokban fog szerepelni! Hiába volt mindkét együttesnek már tét nélküli a találkozó, azért a derbi az derbi, és ennek, valamint a jó időnek köszönhetően szép számmal látogattak ki érdeklődők a Márton utcába. Nem váratlan módon, ezúttal öt olyan játékos szerepelt a hazaiak kezdő tizenegyében, akik korábban valamilyen szinten már játszottak nálunk. Ezúttal számos olyan játékosunk kapott a megszokottnál több játéklehetőséget, akiknek eddig kevesebb szerep jutott a bajnokság során. A találkozó egy Sebestyén Örs - Molnár Dániel összezörrenéstől eltekintve békés mederben zajlott.

A pálya borítása önmagához képest nagyon sokat javult a tavalyi állapotával összevetve, de a változatlanul pattogós passzokhoz idő kellett, amíg hozzászoktunk. Az első tíz percben említésre méltó esemény nem igazán történt, ekkor Balogh Peti bepassza teremtette az első kapuralövési lehetőségünket Kaltenekker Ati előtt, aki a 16-os jobb oldaláról, kapuval szemben, kb. 12 m-en lefordult a védelemről, de lövése fél méterrel a felsőléc fölé szállt. Ezután Juhász Balázs kísérletezett a 16-os másik oldaláról, amit Bózsik magabiztosan behúzott, majd ismét Kaltenekker Ati következett szemből, kb. 20 m-ről, de lövése ezúttal is fölé szállt. A 28. percben fölényünket sikerült gólra váltanunk, amikor Török Tomi ment el a bal oldalvonal mellett a szögletzászló irányába, majd ragyogóan adta be a labdát a 16-os közepe felé, ahol Fehér Kende felugorva, kb. 9 m-ről lebólintotta azt az ötösre, ahonnan az odaérni már nem tudó Bózsik mellett a kapu jobb felső sarkába pattant (0-1!). Szinte rögtön a középkezdés után egyenlíthetett volna a Csillaghegy! Gondához került a laszti a 16-os mezőny felé eső vonalának jobb oldala előtt, ahonnan - kb. 20 m-ről - rátűzte, ami csapódott is rendesen kapunk közepe irányában, de szerencsénkre a felsőléc "hárítani tudott", amiről kipattant. Nagyjából ennyi volt az első játékrész.

Szünet után újfent tíz percnek kellett eltelnie ahhoz, hogy az első helyzetet feljegyezhessük: szabadrúgást kaptunk a pálya közepe felé, a hazaiak kapujától jó 40 m-re, amit felíveltünk a 16-os (mi szempontunkból) jobb oldalára, ahol a hosszún érkező Horváth Zsolti kb. 8 m-ről a kapu bal alsó sarkába fejelt, de a partjelző lest intett. A játékrész felénél hatalmas helyzetet hagytunk kihasználatlanul, amikor egy röviden hazafelé gurított labdára Kaltenekker Ati egy picivel előbb ért oda Bozsiknál a 16-os vonalánál, elvitte mellette a büntetőterület bal oldala irányába, miközben kissé kisodródott, és egy mozdulattal áttette a jobb lábára a játékszert, amit kb. 11 m-ről megpróbált a közben visszaérő két védő fölött a kapuba tekerni, azonban a hátrébb állónak sikerült kifejelnie azt, ami így Fehér Kendéhez került a bal (hosszú) kapufa magasságában, amit mezőnynek háttal érzésből visszagurított a 11-es pont irányába az érkező Ivancsó Dávidnak, aki viszont már túlfutott a labdán. Bő negyed órára rá két egymást követő újabb helyzetünk adódott: Horváth Jani a csillaghegyiek 16-oasának bal oldaláról, egy pattogó labdát lőtt kb. 14-15 m-ről a jobb alsó irányába, amit Bózsik vetődve szögletre ütött. A szögletből középen előbb Fehér Kende lőtt kb. 8 m-ről nem a legerősebben a kapu közepe felé, amit a Bózsik mellett/mögött a vonalon álló Rostás rúgott ki a vonalról, majd a Kaltenekker Atitól rögtön érkező közelebbi és erősebb ismétlést szintén ki tudta rúgni a kapuból. Egy perccel a vége előtt Ivancsó Dávidot ugrattuk ki teljesen üresen a baloldalon, aki a 16-os sarka előttről, kb. 20 m-en a kimozduló Bózsik mellett próbálta eltenni a lasztit, de a kísérlete nem sokkal a bal (hosszú) kapufa aljánál elhagyta a játékteret.

A találkozó hajrájára érezhetővé vált, hogy a csillaghegyiek fáradnak, akik - Gonda lövését leszámítva - amúgy sem tudtak kifejezetten veszélyes momentumot kialakítani a kapunk előtt. Az egyre erősebbé váló mezőnyfölényünket illetve az azokból adódó helyzeteinket azonban nem voltunk képesek további gólokra váltani, a helyzetkihasználásunkkal ezúttal gondok adódtak, de ennek a három pont sorsa szempontjából végül nem lett jelentősége.

Metzger Tibor: A mérkőzésen azok a játékosaink kaptak főleg lehetőséget, akik valamilyen oknál fogva eddig kevesebbet játszottak. Remekül helyt álltak, gratulálok a teljesítményükhöz!

Boldizsár Imre: Először is szeretnék gratulálni a Gázgyár játékosainak, vezetőinek a feljutáshoz, hogy jövőre a BLSZ I-ben játszhatnak! A mai meccsről annyit, hogy ez a párosítás aktuális helyezéstől függetlenül mindig rangadónak számít Óbudán, és ez most sem volt másképp. Úgy gondolom reális eredmény született azzal, hogy 0-1-re győzött a Gázgyár csapata, amely a második félidőt jobban bírta, s bár nekünk is adódtak lehetőségeink,  - kapufák, egyebek - de ellenfelünknek is. Véleményem szerint méltó hazai befejezése volt a szezonnak ez a mai mérkőzés!


2015.05.23. (szombat) 11:00
28. forduló

ASR Gázgyár - ESMTK II. 5-2 (2-1)
Sujtás u., 40 néző; Vezette: Bodzay; Asszisztensek: ifj. Kovács I., Tóth I. T.

ASR Gázgyár: Garai, Mihut, Kovács, Bodon, Horváth J. (Török 71'), Mankó (Sebestyén 74'), Balogh, Ivancsó (Juhász 67'), Dékány, Kaltenekker (Horváth Zs. 74'), Fehér K.
Edző: Metzger Tibor

ESMTK II.: Peressényi, Darai, Demcsó, Gáspár, Borbély, Turbucz (Németh 77'), Ignácz, Hoffmann (Katona 30'), Novák (Ignácz 72'), Pálházi, Urbán
Edző: Németh Zoltán

Gólszerzők: Gáspár 5' (öngól), Fehér K. 16'+55'+65', Kaltenekker 73' ill. Borbély 24', Németh 90

"Májusi eső ezüstöt ér(het)!" Ez is lehetett volna a mottója szombati mérkőzésünknek, hiszen a pénteki napon leesett nagyobb csapadékmennyiség ellenére is - ésszerű keretek között - mindenképpen szerettük volna megrendezni a találkozót, amire a meccs előtti viszonylagos esőszünet miatt reális lehetőség mutatkozott, azonban percekkel a kezdősípszót megelőzően mégis elkezdett esni, ami kilencven percen át eltérő intenzitással kitartott. "Természetesen" a szünetben csak cseperészett, miközben előtte és utána sokszor szakadt, majd a mérkőzés végét követően nem sokkal még a nap is kisütött. Ez lehetett a fő oka annak, hogy vártnál - és a két héttel ezelőtti Közterület elleni bajnokinál - kevesebben látogattak ki a Sujtás utcába. Részünkről Fehér Márk továbbra is sérült, aki mellé Hostyisovszki Patrik is "betársult", miután a héten kiderült, hogy törés van a lábában. Mindkettőjüknek ezúton is gyors felépülést kívánunk, feltehetően a szezonban már nem lépnek többet pályára. A mérkőzést illető céljaink a szokottnál is nyilvánvalóbbak és kézzelfoghatóbbak voltak: ha csak egy pontot is szerzünk, minden más eredménytől függetlenül a következő szezont a BLSZ I-ben kezdhetjük meg!

5' Bal oldali szögletünk a rövid oldal felé csavarodott be, amit a felugró Kaltenekker Ati kb. 7 m-en fejjel továbbcsúsztatott középre, ahonnan a labda Bodon Zolin és az őt őrző Gáspáron is megpattanva a kimozduló Peressényi mellett a kapu közepébe jutott. Öngól. 1-0!

12' Ivancsó Dávid ugratta ki remek passzal Fehér Kendét a 16-os előtt, aki szemből-balról bevitte a lasztit a büntetőterületre, majd a kb. 12 m-re kimozduló Peressényi jobb oldala mellett megpróbálta elhúzni, azonban a kapus remek vetődéssel tisztán elütötte a lábáról. Ha Kende a passzolást választja, akkor Kaltenekker Ati középen teljesen üresen futott, így ha eljutott volna hozzá, akkor minden bizonnyal gól.

13' Kende kiszorítottabb szögből, emberrel együtt jutott be a 16-osra, és ezúttal átpasszolt a hosszún üresen érkező Kaltenekker Atinak, akinek nem a legjobban jött a labda az ötösnél, így csak elvetődve tudott beleérni, ami ahhoz volt elég, hogy az pár méterrel kapu mellé-fölé szállt.

16' Kaltenekker Ati ívelt át a jobb oldalról az ötös hosszú sarka felé, ahol Horváth Jani úgy ért a labdához, hogy az róla az érkező Fehér Kendéhez pattanjon, aki szemből-balról, kb. 10 m-ről kilőtte a kapu bal (hosszú) oldalát. 2-0!

24' Borbély tudott szemből lövőhelyzetbe kerülni, miután lendületből rávezette a védelmünkre a lasztit, és nem jó ütemben odacsúszva próbáltuk szerelni, így nyitva maradt egy folyosó számára. A 16-os előttről megeresztett erős lövését Garai Viktor jobb oldalra ütötte, azonban "moziztuk" a kipattanót, amit laposan be tudtak adni az ötösre időközben befutó Borbélynak, aki Viktor mellett a hálóba lőtt. 2-1.

31' Horváth Jani bal oldali labdás sprintje után kapu elé adott Fehér Kendének, aki kb. 9-10 m-ről próbálta kapura juttatni azt, de a védő blokkolni tudott, akiről felpattant, és majdnem beesett a bal felső sarokba, Peressényi azonban bravúrral, a levegőben úszva szögletre tudta tisztázni a helyzetet.

41' A vendégek kapusa rosszul rúgta ki a labdát, amit Kaltenekker Ati begyűjtött a jobb oldalon, majd átjátszotta a 16-os másik oldalára Fehér Kendének, akinek közeli lövésébe Peressényi belevetődött, a róla kipattanót Kende már el tudta lőni mellette a rövid oldalán, de második kísérletét a gólvonalra befutó védő bravúrral ki tudta vágni.

45' Garai Viktor adta ki a labdát nem a legjobb helyre, a 16-os elé Balogh Petinek, akit rögtön négy ESMTK játékos vett körbe, így könnyen el tudták venni tőle a játékszert, majd a 16-os (ő szempontjukból) bal oldalára bejutva Viktornak kellett tisztáznia a jobb alsó saroknál.

55' Fehér Kende végzett el szabadrúgást a jobb oldali oldalvonal mellettről, kb. 35 m-re a kaputól. A rövid oldal felé tartó labdába az ötös előtt Mihut Misi és több pesterzsébeti játékos is próbált beleérni, azonban az végül érintés nélkül, a vizes füvön megcsúszva a hosszú (jobb) oldali kapufa alsó részének belső oldalára vágódott, ahonnan a hálóba pattant. 3-1!

58' Ignácz jobb oldalról, nem sokkal az alapvonal előtt bejutott a 16-osunkra, majd éles szögből kapura lőtt, amit Garai Viktor a bal (rövid) felső sarokból szögletre ütött.

64' Ezúttal is Kaltenekker Ati tette oda a lasztit Fehér Kendének a 16-os bal oldalára, aki Daraival versenyt futva éles szögből, kb. 10 m-ről laposan kapura lőtt, ám a hosszúba tartó kísérletet Peressényi lábbal hárítani tudta.

65' Kaltenekker Ati fülelt le egy ívelést, majd pazar labdával ugratta ki Kendét nem sokkal fél pályán túl, aki végigvitte azt a 11-es pontig, majd Peressényi mellett kegyetlenül bevágta a kapu közepébe. 4-1!

67' Dékány Dani vitte be az alapvonal mellett a lasztit a 16-os jobb oldalán, majd a rövidre gurított Balogh Petinek, aki kb. 10-11 m-ről a bepassz következtében a bal sarokról elmozduló Peressényi helyére lőtte vissza a labdát, amit a hazaiak kapusa - aki egyébként csapata egyik, ha nem a legjobbja volt - nagy bravúrral visszavetődve szögletre tudott menteni.

73' Kalteneker Atinak dobtuk be a labdát nagyjából azon a helyen, ahonnan Kende a szabadrúgásgólját szerezte. Ati az átvétel és pár lépést követően felnézett, és - mivel látta, hogy picit kint áll a kapus - kb. 35 m-ről kapura ívelt, a labda pedig a gólvonalig visszalépni igyekvő Peressényi keze és a felsőléc között a rövid (bal) felső sarokban kötött ki. Ez volt a nap gólja! 5-1!

90' A csereként beállt Némethet nem vettük elég komolyan a 16-osunk jobb oldali előtere előtt, aki élve a lehetőséggel betört a 16-osra, majd a kimozduló Garai Viktor mellett félmagasan a kapu jobb oldalába lőtt. 5-2.

A kapott gól azonban már nem sokakat izgatott a mi oldalunkon, ugyanis a középkezdés után Bodzay lefújta a találkozót, amin a szükséges egy pontot bőven túlteljesítve elértük a közel két éve kitűzött közös célt, a BLSZ I-be való visszajutást! A munka, ami a Wágner Ádám - Wágner Gábor kettős irányításával kezdődött és Metzger Tibor - aki nem úszhatta meg a pezsgőfürdőt - érkezésével folytatódott meghozta gyümölcsét, a nyártól újra Budapest első osztályában játszhatunk, ahova a csapat múltja, és most már - úgy tűnik - játékereje alapján is tartozik! Mindenkinek, akinek akárcsak minimális szerepe is van ennek a sikernek az elérésében, nagy köszönet jár, nem kevés munka és áldozat van az eredmények mögött! Hajrá ASR! Hajrá Gáz! Feljutottunk, feljutottunk!

Németh Zoltán: Gratulálok a Gázgyárnak a BLSZ I-be való feljutáshoz! Nagyon jó mérkőzést játszottunk egy iszonyatosan nehéz talajon, hiszen gyakorlatilag végig esett az eső. Úgy gondolom, hogy a tudásbeli különbség kijött a mérkőzés folyamán, de mi mindent megtettünk annak érdekében, hogy megnehezítsük ellenfelünk dolgát. Szerintem nem játszottunk rosszul, egy nagyon fiatal csapattal léptünk pályára, minden elismerésem nekik, és még egyszer gratulálok a Gázgyárnak az ezüstéremhez!

Metzger Tibor: Mindenkinek kijár a köszönet és a dicsőség! A pályamunkástól, a krónikáson át a szertárosig bezárólag mindenki egyet akart, és ez a hozzáállás hozta meg a közös sikert! A játékosokról pedig csak maximális elismeréssel lehet szót ejteni! A közösségünk ereje, az alázat és az odaadás jellemzett végig bennünket. Ígérhetem, hogy ezen értékek mentén fogunk haladni együtt a jövőben is!

A Pesti Foci összefoglalója Ivancsó Dávid közreműködésével:
http://www.pestifoci.hu/index.php/tovabbi-friss-hirek-uj/2682-jovore-blsz1-es-lesz-az-ezustos-gazgyar


2015.05.17. (vasárnap) 17:00
27. forduló

Újbuda TC II. - ASR Gázgyár 2-6 (0-2)
Kánai út (Sportmax), 35 néző; Vezette: Lovász; Asszisztensek: Káprály, Gyöngy

Újbuda TC II.: Kapusi, Farkas, Jézsó, Smodics, Juhász, Kovács, Seres, Barabási, Németh, Huszty (Szendrei 58'), Pleszkán
Edző: Suskó Ferenc

ASR Gázgyár: Garai, Hostyisovszki, Kovács (Sebestyén 77'), Bodon, Horváth J. (Mihut 51'), Mankó, Balogh (Horváth Zs. 69'), Ivancsó, Dékány D. (Horváth 83'), Kaltenekker (Török 73'), Fehér K.
Edző: Metzger Tibor

Gólszerzők: Smodics 47', Németh 83' (11-esből) ill. Kaltenekker 35'+41'+61'+71', Fehér K. 48'+66'

Azzal az Újbuda II-vel találkoztunk a hétvégén, akik a tavaszi idényben több pontot szereztek, mint mi, és legutóbbi hazai találkozójukon 2-1-re verték a második helyért továbbra is versenyben lévő MAFC együttesét. Mivel az egyetemisták szombaton 0-2-re nyertek Csillaghegyen, ezért győzelem esetén sem biztosítottuk volna be az ezüstérmünket. A kék-fehérek NB III-as keretükből ezúttal is lehoztak pár játékost, de így is csak egy cserét neveztek a találkozóra. Mi ezúttal nem számíthattunk csapatkapitányunkra; Fehér Márkra, aki kisebb sérülést szedett össze a héten.

Aktívabban kezdte a találkozót az Újbuda II. együttese: egy 16-osunkon belüli és egy kívüli kapura lövésüket is feljegyezhettünk, de szerencsénkre egyik sem volt igazán veszélyes kísérlet. Tíz perc után mi is életjelet adtunk magunkról, ekkor Ivancsó Dávid emelte be középről a labdát a 16-osra a bemozduló Fehér Kendének, aki felugorva próbálta a labdát eltalálni és eltenni a kimozduló Kapusi mellett, azonban nem sikerült jó hozzáérnie, így az a kapu mellé ment. Egy percre rá egy szöglet után a rövid oldalról fejelték ki az újbudaiak a lasztit a 16-osuk vonala felé, a kapujukkal szembe, amit Balogh Peti lőtt rá egészségesen középre, de Kapusi a helyén volt, és bár elsőre még kipattant róla, másodikra már fogta a löketet.

35' Nem sokkal korábban Fehér Kende vihette volna egyedül Kapusira a labdát, azonban Gyöngy partjelző ekkor még lest intett, nem így tíz perccel az első játékrész vége előtt, amikor Dékány Dani remek kiugratása után Kende és Kaltenekker Ati is szabályosan tudott bemozdulni, közülük előbbi rávezette Kapusira, majd a kapus kiszúró lába előtt átpasszolt jobbra Atinak, akinek nem okozott gondot az üres kapuba passzolnia. 0-1!

41' Hatalmas hibát követett el a hazaiak jobb bekkje, aki rosszul passzolt középre a védőtársa irányába, amit Kaltenekker Ati lefülelt, szemből-balról bevitte a labdát a 16-osra, elment Kapusi mellett, majd a visszaérni igyekvő Farkas előtt az ötös sarkáról a bal (hosszú) alsó sarokba lőtt. 0-2!

Vezető gólunk látszólag nem változtatott különösebben az Újbuda taktikáján, akik hátul általában jól álltak a lábukon, és technikailag is sokszor jelesen oldották a meg a különböző szituációkat, azonban az előre játékuk igencsak visszafogott teljesítményt tükrözött.

47' Váratlanul szépítettek a kék-fehérek! Egy jobb oldali szögletük teljesen üresen találta középen az ötös vonalához érkező Smodicsot, aki zavartalanul a bal alsó sarkunkba fejelt. 1-2.

48' Mielőtt még nagyon elkezdhettünk volna izgulni, Ivancsó Dávid adott remek passzt a 16-os jobb oldala felé Kaltenekker Atinak, aki bevitte a lasztit a büntetőterületre, majd még bőven a kimozduló Kapusi előtt a 11-es pont felé passzolt Fehér Kendének, aki könnyűszerrel az üres kapuba továbbította azt. 1-3!

61' Ezúttal is Ivancsó Dávid adott nagyszerű labdát Kaltenekker Atinak üresbe a kapuval szembe, aki a kimozduló Kapusi fölött kb. 20 m-ről a kapu bal oldalába emelt. 1-4!

66' Fehér Kende ugrott meg Balogh Peti passzából a bal oldalon, majd lefutva a védőket a 16-os sarkánál bejutott a bűntetőterületre, és kb. 11-12 m-ről ballal a bal alsó sarokba lőtt. 1-5!

71' Az előretörő Mihut Misi lógott meg Kendéhez hasonlóan a bal oldalon, de ő oldalról tudta bevinni a labdát a 16-osra, majd átgurított a hosszúra, ahol az érkező Kaltenekker Ati az ötösről a bal (rövid) sarokba lőtt, megszerezve ezzel negyedik találatát! 1-6!

75' Fehér Kende 16-osról, szemből-balról kapura tett, bal (hosszú) alsó sarokba tartó lövését fogta vetődve Kapusi.

83' A 16-os (mi szempontunkból) jobb oldalán labdát szerezni igyekvő Sebestyén Örs lábában esett el a vendégek egyik játékosa, amiért Lovász játékvezető bűntetőt ítélt. A 11-est Németh a balra mozduló Garai Viktor mellett a kapu közepébe rúgta. 2-6.

86' Hostyisovszki Patrik remek kiugratását Fehér Kende szemből-jobbról vihette kapura, és a 16-osról ezúttal a bal (rövid) felső sarkot célozta meg, de a kísérlet a felsőléc fölé szállt.

Ha a múltkori mérkőzésen ki kellett emelnünk Fehér Kende teljesítményt, akkor a mai meccsen ugyanezt meg kell tennünk a négy gólig jutó Kaltenekker Atival! Ketten fordított szereposztással majdnem lemásolták a Közterület elleni múlt heti bajnokink góltermését. Ati mindezzel feljött a góllövőlista második helyére, csapatunk pedig igen közel került ahhoz, hogy jövő szombaton az ESMTK II. ellen bebiztosítsa a bajnoki második, egyben feljutást érő helyet! Jók az esélyeink, hiszen a MAFC még az eddig hibátlan Interrel is játszik, de az lenne az igazi, ha saját erőnkből érnénk el a célt, hazai pályán és már a jövő héten! A kötelező meccsek mindig a legnehezebbek, így az utolsó helyezett ESMTK II. ellen is 100 %-os koncentráltsággal, tudásunk legjavát nyújtva kell játszanunk! Hajrá ASR! Hajrá Gáz!

Metzger Tibor: Egyre közelebb kerülünk közös célunk megvalósításához. Én speciel már jövő szombaton felhőtlenül szeretnék ünnepelni, de ehhez előbb be kell húznunk a szeszélyes ESMTK II. elleni hazai meccsünket!

Suskó Ferenc: Gratulálok a vendég csapatnak, akik úgy gondolom, hogy megérdemelten jutnak fel az első osztályba, ami szerintem már 99 %. A két együttes között ekkora különbség volt a mai nap folyamán. Nekünk gyakorlatilag már két hete vége a bajnokságnak, hiszen bennmaradtunk, ezért most már inkább azok kapnak lehetőséget, akik eddig kevesebbet játszottak. Még egyszer gratulálok a Gázgyárnak, és sok sikert kívánok nekik a jövőben!

asrgazgyar.fw.hu
A bajnokság finisébe érve azt hiszem időszerű a kérdés: azt kaptad, amire számítottál, amikor tavaly nyáron visszatértél a csapathoz?
Kaltenekker Attila
Igen, azt kaptam, mert amikor a vezetőséggel leültem tárgyalni, azt mondták, hogy a feljutás a cél, és ez úgy néz ki, sikerül is!

asrgazgyar.fw.hu
Az Újbuda ellen négy gólt szereztél, amikkel együtt már 22 találatnál jársz, és második vagy a góllövő listán! Mikor lőttél legutóbb négy gólt nagypályás bajnoki mérkőzésen és kijelenthetjük, hogy ez volt az idei legjobb mérkőzésed?
Kaltenekker Attila
Az utóbbi időben, szezonokban sikerült többször is mesterhármast rúgnom, de négy gólt sajnos már régen, pontosan nem is emlékszem mikor. Örülök az Újbuda elleni teljesítményemnek, de úgy gondolom, hogy ez a csapattársaim érdeme is. Legjobb meccsnek a Pestszentimre elleni mérkőzést tartom, ahol nagyon jól ment a játék a fiúknak és nekem is.

asrgazgyar.fw.hu
Egyre közelebb a feljutás! Ha ez sikerül, mire lehetünk jók a BLSZ I-ben?
Kaltenekker Attila
Bizakodó vagyok, három meccs választ el minket a feljutástól. Egy erős középmezőnybe gondolnám a csapatot, ez reális teljesítmény lenne.

asrgazgyar.fw.hu
Milyen most a hangulat a csapaton belül?
Kaltenekker Attila
Jó a hangulat, de szem előtt kell tartani, hogy három mérkőzés még hátra van a szezon végéig!


2015.05.10. (vasárnap) 11:00
26. forduló

ASR Gázgyár - Közterület SK 9-0 (6-0)
Sujtás u., 70 néző; Vezette: Leél-Őssy; Asszisztensek: Horváth J., Döme

ASR Gázgyár: Garai, Hostyisovszki, Kovács, Fehér M. (Bodon 46'), Horváth J., Mankó (Sebestyén 54'), Balogh, Ivancsó, Dékány D., Kaltenekker (Pál 46' (Sármány 67')), Fehér K. (Horváth Zs. 61')
Edző: Metzger Tibor

Közterület SK: Ferenczi, Laschober, Ángyási, Kövér, Farkas (Teleki 57'), Bánfi, Csőke, Németh, Hanga (Sharafeddin 65'), Nagy, Kiss
Edző: Szikszai Zoltán

Gólszerzők: Fehér K. 13'+24'+25'+29'+48', Kaltenekker 36'+37' (az elsőt 11-esből), Horváth J. 66', Balogh 90'

Az előző héthez képest annyi változás történt kezdőcsapatunkban, hogy az öt sárga lapja miatt büntetését töltő Mihut Misi helyére visszakerült védelmünk jobb szélére az előző héten hasonló okból eltiltott Hostyisovszki Patrik, illetve az RSC elleni mérkőzésünk óta először kapott kezdőszerepet a sérüléssel bajlódó Pál Dani helyett bevetett Dékány Dani, továbbá a kapuban ezúttal az eddig elsősorban kispadozó Garai Viktor jutott játéklehetőséghez.

13' Szabadrúgást kaptunk a Közterület kapujával szemben, kissé balra, kb. 25 m-en. A labdát Fehér Kende tekerte a jobb (rövid) oldal felé, ami az ötös vonala magasságában ért talajt, majd felpattanva az érte nyúló Ferenczi Bence kezei közé tartott, aki úgy tűnt meg is fogja, de az a kezéből továbbcsorgott a kapu jobb sarka felé, és már csak a gólvonalon túlról tudta kiütni. 1-0!

24' Balogh Peti adott remek zsugát a védők között laposan kb. 22-23 m-ről a 16-os bal oldalára, a rástartoló Fehér Kende pedig éles szögből, kb. 11-12 m-ről finom mozdulattal pontosan a bal (hosszú) alsó sarokba továbbított. 2-0!

25' Még fel sem ocsúdhattak a vendégek a második gól hatásából, amikor közvetlen a középkezdés után labdát szereztünk, Dékány Dani remek, félpályáról előretett lasztija üresen találta a 16-os előtt az időközben felért Fehér Kendét, aki szemből-jobbról a kimozduló Ferenczi mellett jobbra elvitte azt, majd néhány méter megtétele után az üres kapu bal oldalába lőtt, a becsúszva odaérni igyekvő Nagy már nem tudott menteni. 3-0!

29' Hostyisovszki Patrik vitte el az ellenfél térfelének jobb oldalán a játékszert, majd a 16-os oldalvonala és az oldalvonal közöttről laposan középre adott, ahol a röviden üresen berobbanó Fehér Kende az ötösről a bal (rövid) felső sarokba bombázott. 4-0! Mesternégyes!

36' A 16-osra Csőke és Kiss között szemből betörő Kaltenekker Atinak rúgtak oda, amiért Leél-Őssy játékvezető 11-est adott. A bűntetőt a sértett magabiztosan a bal alsó sarokba lőtte. 5-0!

37' Ismét alig telt el játékidő a gólunk után, amikor Fehér Kende indult meg a bal szélen, majd oldalról a 16-osra érve laposan középre adott az ötös rövid oldalára, ahol a két közterületes védő mellett érkező Kaltenekker Ati kb. 4 m-ről gyors mozdulattal Ferenczi mellett a kapu jobb (rövid) felső sarkába pörgetett. 6-0!

48' Ivancsó Dávid adott remek passzt középről, kb. 30 m-ről a 16-os bal oldalára tisztán befutó Fehér Kendének, aki a pattanó labdát kb. 12 m-ről, kapásból, laposan a kapu jobb oldalába lőtte. 7-0!

66' Az előző gólt megelőző passzhoz nagyjából hasonló helyről ezúttal is Ivancsó Dávidé volt az előkészítő szerepe, aki most Horváth Janinak emelte be a lasztit a 16-os bal oldalára, aki szintén kapásból kb. 11-12 m-ről a kapu bal alsó sarkába lőtt. 8-0!

A nyolcadik találatunkig elmondható, hogy szinte minden komolyabb helyzetünkből gólt tudtunk szerezni, míg a Közterületnek lehetősége sem akadt a gólszerzésre. Lehet az élet most adott vissza valamit abból a több tucat elpuskázott helyzetből, amit az első öt fordulóban a Budatétény, a BVSC és a Csep-Gól ellen halmoztunk fel.

75' Kovács Dávid kapott egy jó előreívelést a 16-os előttre, amit szemből-balról védőjével a nyakán bevitt a bűntető területre, de kb. 14 m-ről nem jól találta el a labdát, így az pár méterrel a kapu jobb oldala mellett elhagyta a játékteret.

79' Ismét Kovács Dávid lendült akcióba, ezúttal a pálya jobb oldalán jutott el a 16-os oldalvonaláig, ahonnan az ötös közepe felé adott a befutó Horváth Zsolti irányába, de a kivetődő Ferenczi nem engedte, hogy odáig eljusson a játékszer.

86' Az első piros-kék helyzet, amit a 16-osunkon belülről mellé lőttek, majd nem sokkal ezután Garai Viktornak kellett öklöznie, de ezeken kívül tényleg nem volt momentuma a vendégcsapatnak a kapunk előtt.

88' Ezúttal is Kovács Dávid adott be a jobb oldalról, ám most átívelt a hosszú oldalra Balogh Petinek, aki kb. 11-12 m-ről középmagasan kapura fejelt, de a visszavetődő Ferenczi bravúrral ki tudta ütni azt a gólvonal magasságából.

90' Balogh Peti kapott labdát a védőkkel a háta mögött a 16-os (mi szempontunkból) jobb oldalán, majd az alapvonal felé kapura fordult, és kb. 12 m-ről laposan Ferenczi mellett kilőtte a jobb (hosszú) alsó sarkot. 9-0!

Ezen a meccsen nekünk nagyon kijött a lépés, míg a Közterület beleszaladt a késbe. Fehér Kende öt (sorozatban négy) lőtt góljával sokáig emlékezetes produkciót nyújtott, amihez természetesen kellett a társak jó kiszolgálása is. Hasonló teljesítményt utoljára a jelenleg is a kerethez tartozó, csak munkahelyi elfoglaltsága miatt edzésre és így meccsre járni nem tudó Elmájer Tibitől láthattunk, aki 2010. november 6-án, szintén hazai pályán a Budatéténynek lőtt négy gólt az 5-0-ra megnyert találkozón. Kilenc gólt legutóbb szűk két éve a Goldball ellen szereztünk, akkor ugyancsak 9-0 lett a végeredmény a javunkra! Kende mai teljesítményét külön, de az egész csapatét is nagy dicséret illeti!

Szikszai Zoltán: Gratulálok az ellenfélnek, akik megérdemelt győzelmet arattak! Nagyon beleszaladtunk ebbe az eredménybe, remélem fel tudunk belőle jövő hétre épülni! Megyünk tovább, csináljuk a dolgunkat, és még egyszer gratulálok a Gázgyárnak, jobbak nálunk!

Metzger Tibor: A csapat tökéletes játéka még engem is meglepett! A héten egy új szerkezetben gondolkodtunk, ami maradéktalanul bevált, és ennek most a Közterület látta kárát. Egyre közelebb vagyunk a célunkhoz, de keddtől már az új feladatra kell koncentrálnunk. Gratulálok játékosainknak, akik edzői pályafutásom egyik legszebb mérkőzését produkálták!

asrgazgyar.fw.hu
Gratulálok az öt gólodhoz és a teljesítményedhez! Lőttél valaha ennyi gólt nagypályás meccsen?
Fehér Kende
Először is köszönöm szépen! Nagypályás meccsen még nem volt szerencsém öt gólt lőni, viszont korábban már négyig sikerült eljutnom, az is nagyon jó érzés volt, de a mai meccs kétségkívül felülmúlt mindent!

asrgazgyar.fw.hu
Azt hiszem, hogy az eltelt pár forduló után kijelenthetjük, hogy a sérülésed (térdszalagszakadás) a múlté! Te is így látod ezt?
Fehér Kende
Igen, én is így gondolom, hogy a sérülésem hála Istennek a múltté! Egy elég hosszú kihagyás után tértem vissza, és rengeteg munka előzte meg, hogy újra edzésbe tudjak állni, de jelen pillanatban nagyon élvezem a játékot és a focit, hiszen ez az, ami nagyon hiányzott az elmúlt egy évemből!

asrgazgyar.fw.hu
A visszatérést nagyjából így tervezted, ahogyan a BVSC elleni becserélésed óta történt?
Fehér Kende
Azt gondolom, hogy egy ilyen hosszú kihagyás után nem is kívánhattam volna jobb visszatérést! Nagyon boldog vagyok, hogy így sikerült, és örömmel tölt el, hogy mind a társak, mind az edzők bíznak bennem!

asrgazgyar.fw.hu
Négy meccsünk van hátra, nyolc pont az előnyünk! Elégnek kell lennie mindennek a második helyhez?
Fehér Kende
Reméljük elég lesz ez az előny, de a lényeg, hogy jövő héten nyernünk kell, hogy még nyugodtabbak lehessünk, és két hét múlva akár már itthon ünnepelhessük együtt a feljutást!


2015.05.02. (szombat) 17:00
25. forduló

Pestszentimrei SK - ASR Gázgyár 0-1 (0-1)
Táncsics M. u., 40 néző; Vezette: Fodor; Asszisztensek: Temesi, Nyekita Brúnó

Pestszentimrei SK: Ilcsik, Felföldi, Cseri, Bende, Párizs, Szabó (Markó 74'), Csuka, Csontos, Egry, Lovass, Csaba
Játékos-edző: Felföldi Csaba

ASR Gázgyár: Baksa, Mihut, Kovács, Fehér M., Horváth J., Mankó, Balogh (Dékány D. 24'), Ivancsó, Kaltenekker (Sebestyén 90'), Pál (Bodon 46'), Fehér K. (Juhász 88')
Edző: Metzger Tibor

Gólszerző: Kaltenekker 32'

Az öt sárgalapja miatt eltiltását töltő Hostyisovszki Patrik helyén Mihut Misi kapott játéklehetőséget a kezdőcsapatban az ellen a Pestszentimre ellen, akik két hete legközelebbi riválisunkat; a MAFC gárdáját 3-0-ra verték a Táncsics Mihály utcában. A találkozót mi kezdtük széllel és nappal szemben, ami nem könnyítette meg kapusunk; Baksa Bálint dolgát sem, akinek párszor nehézségei adódtak ezen körülmények miatt, de szerencsére végül nem lett belőlük baj. A mérkőzés első fél órája megközelítőleg egyenlő erők küzdelmét hozta, bár talán valamennyivel mi kezdeményeztünk többet. Bosszantó volt, hogy sokszor viszonylag könnyedén kihozhattuk volna a labdát, ám helyette mégis az oldalvonalon kívülre juttattuk azt. Ezen időszak alatt két fontosabb esemény történt! Az egyiknél gyakorlatilag négy az egybe fordultunk rá a hazaiak védelmére, de az akció végén Fehér Kende a nem pontosan elé érkező labdát a 16-os bal oldaláról a kapu rövid oldala mellé rúgta. A másiknál Párizs csúnyán combon találta Balogh Petit, amibe ő maga is megsérült, de Petivel ellentétben pár perc után folytatni tudta a játékot. A 32. percben a hazaiak védelme kissé bealudt, amikor Horváth Jani végzett el szabadrúgást a bal oldali oldalvonalnál, kb. 30 m-re a szögletzászlótól: a 16-os közepe felé szálló labdája teljesen üresen találta Kaltenekker Atit, aki a hulló labdát a levegőben eltalálva, nagyszerű mozdulattal, kb. 13 m-ről a kilépő Ilcsik mellett a kapu jobb oldalába lőtte! (0-1!). Öt perccel később egyenlíthetett volna a Pestszentimre, amikor Ilcsik lábbal tisztázott a 16-osán belül, ami után a labda a védelmünkön átszállva Csukához jutott, aki lépéselőnyben vitte azt szemből-jobbról a kapunkra, de kb. 14-15 m-en egy ütemre megtorpant, és az ezután leadott lövését a kilépő Baksa Bálint védte a bal (rövid) saroknál. Újabb öt perc múlva ismét a kék-fehérek veszélyeztettek, amikor egy jobb oldali bedobás után Csaba a 16-osunk sarkáról laposan nem sokkal lőtt a jobb (hosszú) alsó sarkunk mellé. Az első játékrész utolsó helyzete a miénk volt, amikor Ivancsó Dávid indult el a jobb szélen, majd középre passzolt a 16-osra Pál Daninak, aki kb. 12-13 m-en próbált lövőhelyzetbe kerülni, ami egy ragyogó visszahúzás után sikerült is neki, de a kapu bal oldala felé tartó lövését Ilcsik nagy bravúrral, lábbal hárította.
A második félidőben a kevés cserelehetőséggel bíró pestszentimreiek mindent igyekeztek megtenni az egyenlítésért, azonban ebben bármikor benne rejlett annak veszélye, hogy egy gyors elfutásunk révén növeljük az előnyünket. Több szöglethez és néhány szabadrúgáshoz is jutottak, amikből végül a legnagyobb veszély a 58. percben alakult ki, miután egy bal oldali szögletük átjutott a 16-osunk jobb oldalára, közvetlen a kapunk elé, de védőink újabb szögletre tudtak tisztázni. Másik alkalommal egy jobb oldalról laposan középre tett labdájukat épphogy csak nem érték el a 16-osunk hosszú oldalán. Ugyanakkor a mi részünkről is adódtak lehetőségek! Szemből-jobbról, kb. 18 m-ről elvégzett szabadrúgásunkra Ilcsik magabiztosan dőlt rá a bal alsó saroknál, de a 63. percben ő is tehetetlen lett volna, ha Fehér Kende bal oldali megugrása utáni éles szögből leadott ballábas kísérlete kissé pontosabb, és a laszti nem a hosszú kapufa külső oldala mellett húz el épphogy. A 92. percben a teljesen kitámadt hazai védelmet labdával lesprintelni igyekvő Ivancsó Dávidot Lovass utolsó emberként szabálytalanul akadályozta nem sokkal a 16-os előtt, amiért Fodor kiállította. A vendégdrukkerben maradhatott némi hiányérzet azzal kapcsolatban, hogy nagyobb odaadással és pontosabban játszva akár többgólos győzelmet is arathattunk volna, de a hazaiak erős periódusai miatt alapvetően nem lehetünk elégedetlenek az 1-0-ás győzelemmel sem. Hajrá ASR! Hajrá Gáz!

Metzger Tibor: Amennyiben nem semleges szurkolóként, hanem a csapat szemszögéből nézzük, úgy szép és értékes győzelmet arattunk. Igazi CSAPATMUNKA volt, így csupa nagybetűvel!

Felföldi Csaba: Úgy gondolom, hogy kimondottan jó és kellemes ellenféllel, valóban egy feljutásra pályázó csapattal sikerült ezt a mai mérkőzést lejátszanunk. Ezt a találkozó első tíz percében meg is mutatták nekünk, míg mi álmosan léptünk pályára, s ezért ekkor picit fölénk nőttek. Egy buta védelmi hibából kaptunk a gólt, ami után igyekeztek tartani az eredményt, de véleményem szerint, onnantól kezdve felnőttünk hozzájuk és a feladathoz, sőt a második félidőben akadtak időszakok, amikor a kapujukhoz is szegeztük őket. Összességében szerintem egy döntetlenszagú találkozó volt! További sok sikert kívánok a Gázosoknak, mi pedig építkezünk tovább, hogy jövőre az ideinél nagyobb célokat tudjunk kitűzni saját magunk elé!


2015.04.11. (szombat) 11:00
22. forduló

ASR Gázgyár - II. Kerületi UFC 2-0 (1-0)
Sujtás u., 40 néző; Vezette: Káprály; Asszisztensek: Szalai, Gál

ASR Gázgyár: Baksa, Sebestyén (Hostyisovszki 46'), Bodon (Dékány D. 46'), Fehér M., Mihut (Sármány 82'), Kaltenekker, Balogh (Horváth L. 87'), Kovács, Fehér K. (Török 64'), Mankó, Ivancsó
Edző: Metzger Tibor

II. Kerületi UFC: Akay, Koltai (Emődi 61'), Zöld (Székely 79'), Veégh, Bede-Fazekas, Bene (Kocsis A. 79'), Kocsis M., Padányi, Királyvölgyi (Nagy 84'), Kosik, Németh (Juhász 56')
Edző: Moldován Tibor

Gólszerzők: Fehér K. 43', Kaltenekker 82'

Helyzetek szempontjából nem túl eseménydús találkozót játszott egymással a két együttes az április elejéhez képest kifejezetten meleg időben, hazai pályánkon, a Sujtás utcában. A II. Kerületiek érezhetően jól álltak bele a mérkőzésbe, abszolút nem játszottak alárendelt szerepet, védekezésüket remekül megszervezték, de egyáltalán nem defenzív játékot folytattak. Mi a kelleténél ekkor talán valamivel kevésbé voltunk jelen fejben, és a támadásaink elsősorban az előreívelésekben merültek ki, kevés sikerrel. Az első igazi kapura lövés a vendégek nevéhez köthető, de kísérletüket Baksa Bálint viszonylag könnyen ütötte szögletre a jobb felső sarok magasságából. A mi első veszélyes kapura lövésünkre a 37. percig kellett várni, amikor Fehér Kende kb. 25 m-es, viszonylag szemből elvégzett szabadrúgását Akay vetődve védte a kapu közepénél. Már úgy tűnt, gólnélküli döntetlennel ér véget az első játékrész, amikor Balogh Peti a kapuval szemben, közvetlen a 16-os előttről beindította a bűntetőterület jobb oldalán Ivancsó Dávidot, aki az ötös sarkának magasságából laposan a rövidre passzolt, ahol az érkező Fehér Kende a kilépő Akay és a még becsúszni szerelni igyekvő Veégh mellett a bal alsó sarokba továbbított. 1-0! A második félidő valamivel több említésre méltó jelenetet tartalmazott! Az 50. percben jó helyről (balról-szemből, kb. 20 m-ről) elvégzett vendég szabadrúgás nem messze zúgott el a bal felső sarkunk mellett, majd hét perccel később egy bal oldali beadás után Veégh a 16-osról, akrobatikus mozdulattal, kapunak háttal kanalazott a bal felső sarkunk mellé. A 73. percben Kaltenekker Atit ugrattuk ki a 16-os jobb oldala irányába, aki kicsit szélesen tette maga elé a labdát, de így is kapura tudta volna lőni, azonban a vele egy vonalban futó két UFC-és védő közül Bede-Fazekas egyértelműen odarúgott neki, amiért Káprály egyből pirossal kiállította (amúgy a mérkőzésen számos olyan eset volt, amikor jó hallhatóan odarúgtak játékosainknak, amiket Káprály le is fújt, a zöld-feketék gyakori meglepetésére). A megítélt szabadrúgást Fehér Kende a jobb felső sarok fölé lőtte. Néhány perccel később egy jobbról átívelt labdát Ivancsó Dávid a hosszú (jobb) kapufa magasságában, az ötösről előre vetődve rosszul talált el fejjel, így a laszti a kapu mellé szállt. A 82. percben végül bebiztosítottuk a győzelmet, amikor Hostyisovszki Patrik jobb oldalon előre tett labdájára a II. Kerületiek védőjét hátulról több méter hátrányból lesprintelve Kaltenekker Ati vette birtokba a játékszert, jobb oldalról befelé tört, majd a rövid (bal) kapufa magasságába érve, az ötösről a jobbra vetődő Akay mellett visszahúzta azt a bal sarokba. 2-0! Atinak a vége előtt még akadt egy lehetősége, miután egy balról beívelt labdát átvett a kapu előtt, de fölé rúgta. A vendégek derekasan küzdöttek, de a mérkőzés előrehaladtával egyre kevésbé bírták a tempót.

Moldován Tibor: Az első fél órában végre jól teljesítettünk, utána energiában kicsit elfogytunk, és ez látszott meg a második félidőben is. Legnagyobb problémánk szerintem az volt, hogy az elfáradt játékosainkat nem tudtuk a kispadról minőségileg pótolni, így a végére kicsit legyengültünk. De ettől függetlenül megérdemelten győzött a Gázgyár együttese, akiknek gratulálok és további sok sikert kívánok!

Metzger Tibor: A mi szempontunkból a szép játék most nem feltétlenül szükséges kritérium, a győzelmet pedig nem kell megmagyarázni. Gratulálok a fiúknak!


2015.04.04. (szombat) 15:00
21. forduló

RSC - ASR Gázgyár 1-5 (0-3)
Bátony u. (Ikarus műfű), 15 néző; Vezette: Gál; Asszisztensek: Nyekita Brúnó, Puskás

RSC: Gerencsér, Balogh, Wild, Viandt, Góró, Táncos, Dabóczi (Hérics 46'), Csapó, Bükkerdő, Dobai (Bolla 62'), Juharos (Janzsó 77')

ASR Gázgyár: Baksa (Garai 73'), Mihut, Bodon, Fehér M. (Mankó 65'), Horváth J., Kaltenekker, Balogh, Kovács, Fehér K. (Sármány 68'), Dékány D. (Pál 48'), Ivancsó (Horváth Zs. 78')
Edző: Metzger Tibor

Gólszerző: Táncos 67' ill. Fehér K. 7'+28', Kaltenekker 13'+54'+62'

Az előző rendszerben mindenképpen jeles alkalomnak számító napon, április 4-én, hazánk felszabadulásának/újramegszállásnak (kinek hogy tetszik) hetvenedik évfordulóján találkozott a két csapat az Ikarus nemrég átadott második műfüves pályáján, a Bátony utcában.  Az első öt forduló sikertelensége után joggal reménykedhettünk benne, hogy a hozzánk hasonlóan gödörben lévő (négy meccs/négy vereség, 1-20-as gólkülönbség), de a szezont remekül kezdő Rákosszentmihályi SC-vel szemben végre sikerül begyűjtenünk a három pontot, akiknél eltiltás és sérülés miatt hiányzott - többek között - két legjobb támadójuk; Kotymán Kund és Bodnár Miklós, edzőjük (Kovács Imre) pedig a héten lemondott. Nálunk Hostyisovszki Patrik sérülése miatt nem vállalta a játékot, viszont ismét játékra jelentkezett a térdszalagszakadásából felépült Sármány Peti.

3' Fehér Kende a 16-os bal oldaláról nem sokkal lőtt a jobb (rövid) felső sarok mellé.

7' Ivancsó Dávid remek labdát adott a bemozduló Fehér Kendének a 16-os közepére, aki a kilépő Gerencsér megérkezése előtt a labdába belepöcizve a dőlő kapus fölött a kapu közepébe továbbított. 0-1!

13' Ismét Ivancsó Dávid adott jó passzt Fehér Kendének a 16-os bal oldalára, aki laposan középre tette azt az ötös vonala magasságában, ahol érkezett a védőjét megelőző Kaltenekker Ati és könnyűszerrel a hálóba lőtt. 0-2!

20' Horváth Jani iramodott meg a kapuval szemben, majd kb. 18 m-ről lövésre vállalkozott, a bal alsóba tartó lövését Gerencsér vetődve szögletre ütötte.

21' Az első hazai helyzet: Bükkerdő kapott labdát a 16-osunk bal oldalán, azonban kb. 10-11 m-ről kapura tett lövése elhaladt a bal alsó sarkunk mellett.

28' Újabb remek labdával ugrattuk ki ezúttal a Dabóczi mellől bemozduló Horváth Janit a 16-os bal oldalán, aki az ötös oldalvonaláról a középen egyedül érkező Fehér Kendéhez passzolt, akinek nem okozott gondot az üres kapuba találni. 0-3!

36' Ismét Fehér Kende előtt adódott helyzet miután jobbról átíveltük a lasztit a 16-os túlsó oldalára, Kende azonban kissé kiszorított szögből a kapu jobb (rövid) oldala mellé lőtt.

38' A harmadik gólunkhoz nagyban hasonlító jelenetsor után Fehér Kende passzolt Kaltenekker Attilának az ötös közepe felé, de Viandtban elakadt a laszti a gólvonal előtt, majd a hazaiak tisztázni tudtak.

47' Kaltenekker Atinak íveltük át a lasztit a 16-os bal oldaláról az ötös hosszú sarka felé, amit Ati be is fejelt, de les miatt nem adták meg a találatot.

50' Ivancsó Dávid lőtt szemből, lendületből, a 16-os előttről a kapu közepe felé, amit Gerencsér a felsőléc alól - arra ráütve - szögletre tisztázott.

53' Dékány Dani kapott teljesen üresbe egy labdát a 16-os jobb oldalán, a kapufa magasságában, majd ráfordulva, kb. 10 m-ről közepes erővel fejmagasságban a bal (rövid) oldalt célozta meg, de Gerencsér vetődve fogta a próbálkozást.

54' Ivancsó Dávid szemből-balról belépett a 16-osra, majd az alapvonal felé vitte azt, és az ötös sarka magasságából laposan középre adott, amit a védőknek ugyan sikerült blokkolniuk, de a mezőny felé kicsorgó labdára érkezett Kaltenekker Ati, és kb. 13-14 m-ről "emberrel együtt" belőtte a kapuba. 0-4!

57' Fehér Kendét ugrattuk ki a 16-os bal oldalán, de a jó ütemben kimozduló Gerencsér lezárta előtte a területet, így Kende csak bele tudta rúgni a játékszert.

62' Ismét Kende kapott labdát a büntetőterület bal oldalán, aki elvitte azt az alapvonal felé, majd laposan az ötös közepe felé próbált beadni, ami átcsorgott a röviden álló védőn, a hosszú érkező Kaltenekker Ati felé, aki az ötös vonaláról az előtte álló Hérics mellett és a gólvonalnál tatózkodó Gerencsér fölött gyors mozdulattal a felső léc alá spiccelt. 0-5!

64' Pál Dani kb. 11 m-ről kapura tett lövését Gerencsér ütötte ki a bal alsó sarokból.

67' Góró a 16-osunk előtt, a kapunkkal szemben próbált lövéshez jutni vagy a labdát megjátszani, végül utóbbi mellett döntött, amikor kitette azt a 16-osunk (ő szempontjukból) bal oldalára Táncosnak, akinek a lövése Mihut Misin megpattanva és a hosszúra vetődő Baksa Bálintot elkerülve a kapunkba csorgott. 1-5.

75' Ivancsó Dávid szemből, a 16-oson belülről, a védők között ellőtte a bal alsó sarkot, de Gerencsér nagy bravúrral le tudott érni a labdára.

82' Kaltenneker Ati jobb oldali szögletét az ötös vonalánál, a bal (rövid) kapufa magasságában Sármány Peti nem túl sikeresen kapura akarta fejelni, de a lecsúszó labda így is középen az ötös vonalára bemozduló Pál Danihoz került, aki fölé rúgta.

84' Táncos a 16-osunk előttről nem sokkal lőtt a jobb felső sarkunk mellé.

Tavaszi "jó szokásunkkal" ellentétben ezúttal sikerült kihasználnunk a mérkőzés eleji helyzeteinket, amivel gyakorlatilag már az első játékrészben eldöntöttük a mérkőzést. Ugyanakkor nem játszottunk jól és most is rengeteg helyzetet hagytunk ki, tehát ezeken a területeken továbbra is javulnunk kell! A mai napon nem volt egy súlycsoportban a két együttes.

Metzger Tibor: Ragyogó mentalitással kezdtük a mérkőzést, ami kilencven percig kitartott. Rengeteg helyzetet alakítottunk ki, melyekből szép gólokat lőttünk. Akadtak persze apróbb hibáink is, amiknek a kijavítása elengedhetetlen a sikeres folytatáshoz. Végre volt minek örülnünk, de keddtől ismételten csak a következő mérkőzésre és a három pont újbóli begyűjtésére szabad koncentrálnunk.

Wild Attila, csapatkapitány: A lényegesen jobb erőkből álló ellenféllel szemben sajnos nem sikerült még csak döntetlen közeli eredményt se elérnünk. Nálunk komoly problémák vannak; sérülések és eltiltások miatt rengeteg a hiányzónk, és ezt nem bírjuk el. Gratulálok az ellenfélnek, akiknek sok sikert kívánok a feljutáshoz!


2015.03.28. (szombat) 11:00
20. forduló

ASR Gázgyár - Csep-Gól FC 1-2 (0-1)
Sujtás u., 50 néző; Vezette: Lovász; Asszisztensek: Leél-Őssy, Nyerges

ASR Gázgyár: Baksa, Hostyisovszki, Kovács, Fehér M., Török, Mankó (Bodon 82'), Balogh (Horváth L. 82'), Dékány D. (Sáth 71'), Kaltenekker, Ivancsó, Fehér K. (Pál 74')
Edző: Metzger Tibor

Csep-Gól FC: Matus, Gerstmayer, Ambruzs, Nagy, Berecz (Csányi 29'), Szabella (Varga 46'), Fodor, Szász, Makó (Németh 46'), Róka (Mészégető 80'), Hajdu (Péli 60')
Edző: Kiss Attila

Gólszerzők: Ivancsó 56' (11-esből) ill. Róka 9'+67'

2' Ivancsó Dávid adott remek labdát középről Kaltenekker Atinak a 16-os mezőny felé eső vonalának jobb oldala elé, aki Ambruzsra rávezetve azt betört a 16-osra, majd egy csellel elhúzta mellette, és kb. 10-11 m-ről a kimozduló Matussal farkasszemet nézve laposan kapura lőtt. A laszti ugyan elment a kapus lábai között, de a gólvonalra befutó két Csep-Gól védő közül Nagy blokkolni tudta a kísérletet.

9' Vezetést szereztek a vendégek: Szabella kapott labdát a kapunknak háttal a 16-os mezőny felé eső vonalának (ő szempontjukból) jobb oldalánál, majd Török Tomival befordulva levitte azt az alapvonal irányába, és laposan a kapu jobb (hosszú) oldala felé lőtt, ami a vetődő Baksa Bálint mellett elment, pont a hosszú kapufa magasságában üresen érkező Róka elé, akinek már nem volt nehéz dolga az üres kapuba továbbítani. 0-1.

11' Fehér Kende bal oldali szöglete után az ötös hosszú sarka felé érkező labdát Dékány Dani visszafejelte középre, ahol az ötös vonaláról Fehér Márk a kapu közepe felé fejelt, Matus már verve volt, de a gólvonal közepén álló Ambruzs hárítani tudott. Lovász játékvezető a sípjába fújt, és egy pillanatra úgy tűnt, talán azért, mert bent volt a labda, de szabálytalanság miatt a Csep-Gól jöhetett szabadrúgással.

20' Jobb oldalról végezhettünk el szabadrúgást, kb. 25 m-re a csepeliek kapujától, az ötös vonalának közepére beívelt labdára Ambruzs és Fehér Márk ugrottak, ahonnan tovább került az a 16-os bal oldalára (a jobb kapufa magasságába), ami után Dékány Dani kb. 7-8 m-ről jobb kapufát lőtt, a kipattanóba pedig Török Tamás nem a legjobban tudott belekotorni, így a laszti Matusról szögletre csorgott.

21' Ivancsó Dávid kb. 19 m-ről, szemből kapura tekert, a labda a betömörülő védelmen megpattant és kicsit lelassult, amit így Matus balra vetődve szögletre tudott ütni.

34' Kaltenekker Ati adta át a lasztit a 16-os jobb oldaláról a másikra, ami azonban az érkező Fehér Kendének nem a legjobban jött, így kb. 6 m-ről kapu rövid oldala mellé lőtt.

42' Szabadrúgást végezhettek el a kék-sárgák, szemből-balról, a kapunktól kb. 27-28 m-re. A jól eltalált lövés csak centikkel kerülte el a bal felső sarkunkat.

48' Kaltenekker Ati fordult kapura a 16-os jobb oldalán, de a kb. 13-14 m-es, nem a legjobban eltalált lapos lövését Matus viszonylag könnyedén fogta a bal alsó saroknál.

49' Ivancsó Dávid cselezte magát a 16-os jobb oldali vonala felé, majd középre adott az érkező Fehér Kendének, aki szemből, kb. 11-12 m-ről csak pörgetve tudta továbbítani azt kapu felé, így a jobbra dőlő Matus kézzel felnyúlva még oldalra tudta azt öklözni.

52' Fehér Kende szöglete után középen Fehér Márk tudott csúsztatni kb. 6 m-ről a jobb felső sarok felé, de csak közepes erővel, ezért Matus ki tudta azt ütni a ficakból.

54' Kaltenekker Ati szemből-balról, kb. 25 m-ről elvégzett szabadrúgását a vendégek kapusa ismét ki tudta ütni a jobb felsőből.

56' Az első félidőben két hasonló jelenetért már járhatott volna a 11-es, de ezúttal, amikor Fehér Kende tört kapura a 16-os bal oldalán és oda rúgtak neki, már járt is. A bűntetőt Ivancsó Dávid magabiztosan a bal alsó sarokba lőtte. 1-1!

63' A gól után igencsak benyomtuk kapujukhoz a csepelieket. Legnagyobb ekkori helyzetünk alkalmával  Dékány Dani tört be jobbról remekül az alapvonal mentén, majd a 11-es pont felé passzolt az üresen érkező Ivancsó Dávidnak, aki nem lőtt rögtön, hanem még húzott egyet rajta, de közben sajnos elcsúszott, így a vendégvédők tisztázni tudtak.

67' Egy középpályán elkövetett sarkazós könnyelműségünknek köszönhetően megszerezték a labdát a kék-sárgák, amit próbáltak bejátszani a védelmünk mögé, és ez sikerült is nekik, mert Fehér Márk fejjel ugyan hozzá tudott érni, de csak a 16-os jobb oldali vonala fel tudta továbbcsúsztatni a labdát, amit a vendégek csatára megszerzett, az alapvonal előtt megtartotta, majd középre adott, ahol az érkező Róka kb. 6-7 m-ről a gólvonalra visszafutó két védőnk között az üres kapuba továbbított, megszerezve ezzel csapat és saját maga második gólját. 1-2. A gól érezhetően megfogott bennünket, támadásaink alábbhagytak, és a vendégek is fokozottabban kezdtek el védekezni.

83' Bodon Zoli egy szöglet után kb. 10 m-ről, kissé kifordulva, nem túl erősen fejelni tudott, de a kísérletét Matus lehúzta a jobb felsőből.

88' Ivancsó Dávid szemből-jobbról, kb. 14-15 m-ről a jobb alsó felé lőtt közepes erejű labdáját Matus vetődve fogta.

90' Utolsó lehetőségként egy szöglet után, a 16-os közepéről Fehér Márk félfordulatból kapura lőtt, de a kísérlet kicsivel elkerülte a jobb sarkot.

A Budatétény és a BVSC elleni találkozónk után ez volt ötből a harmadik mérkőzés, ahol egész egyszerűen képtelenek voltunk kihasználni a helyzeteinket, míg az ellenfél három lehetőségéből kettőt értékesítve elvitte a három pontot, amiben mindamellett komoly szerep jutott Matus kapusnak is. Már csak két pont az előnyünk a MAFC-cal szemben, ezért jó lenne végre kimászni ebből a hullámvölgyből!

Kiss Attila: Igazán boldogak vagyunk, hogy nyertünk, nagyon egységesen játszottunk és szerencsénk is volt a mai napon, de sokat tettünk is érte, hogy így legyen!

Metzger Tibor: Hihetetlen balszerencse üldöz miket! A helyzetek és a mezőnyjáték alapján több góllal kellett volna nyernünk, ehelyett két kontrából ismét kikaptunk. Nincs mese, megyünk tovább, előbb-utóbb fordulni fog a kocka!


2015.03.22. (vasárnap) 15:00
19. forduló

1908 SZAC KSE - ASR Gázgyár 1-0 (1-0)
Thököly út, 45 néző; Vezette: Vörös; Asszisztensek: Landeszmann, Lovász

1908 SZAC KSE: Bacsa (Mészáros 75'), Kovács, Koritár, Rózsa (Zsíros 71'), Horváth G., Papp, Horváth B., Szatmári (Jordáki 46'), Niczmann, Gálvölgyi, Ódor
Edző: Maráczi János

ASR Gázgyár: Baksa, Hostyisovszki, Sebestyén, Fehér M., Mihut (Fehér K. 42'), Mankó (Juhász 68'), Dékány D. (Bodon 88'), Ivancsó, Pál (Sáth 46'), Kaltenekker, Horváth J. (Török 72')
Edző: Metzger Tibor

Gólszerző: Gálvölgyi 21'

Tavaly május elején már javában a bajnoki hajrában jártunk, amikor a Thököly úton megmérkőztünk a SZAC együttesével, akik akkor Földvári fejesgóljával 1-0-ra legyőztek bennünket, ezzel tovább nehezítve a helyzetünket a második, biztos feljutó helyért folytatott küzdelemben. Most, március közepén azért lett volna fontos revansot vennünk, hogy - különösen a rendkívül visszafogott tavaszi kezdésünk tudatában - próbáljuk minél több ponttal magunk mögött tartani üldözőinket. A kapuban ezúttal Baksa Bálint kezdett, és mivel Kovács Dávid nem vállalta a játékot, ezért Sebestyén Örs kapott helyett a belső védelemben csapatkapitányunk, Fehér Márk mellett. Balogh Petire kétmeccses eltiltása miatt ezúttal sem számíthattunk.

A mérkőzés első említésre méltó eseményét a 11. perc hozta, amikor a hazaiak egy szépen középre tett labdával üresen találták Szatmárit, aki szemből bevitte azt a 16-osra, és Baksa Bálint mellett kilőtte a jobb alsó sarkot, de Vörös játékvezető Lovász partjelzője intésére les címen érvénytelenítette a találatot. Szerencsénkre, mert nem biztos, hogy a passz pillanatában a hazaiak 12-ese valóban lesen tartózkodott. Tíz perccel később azonban valóban megszerezték a vezetést a kék-feketék, amikor a 16-osunk (ő szempontjukból) jobb oldalán védőink mintha nem igazán vették volna komolyan a szituációt, így Szatmári egy gyors mozdulattal kapura tudott fordulni, és kb. 10 m-ről beadott a rövidre, ahol a felhúzódó Gálvölgyi a kimozduló Baksa Bálint mellett fejjel a bal alsó sarokba csúsztatott. 1-0. A mi részünkről az első feljegyzésre méltó esemény a 32. percben történt, amikor Kaltenneker Ati Pál Danit ugratta ki a jobb oldalon, aki Rózsával a nyakán nem a legjobban tette maga elé a labdát, így a kapuból kilépő, tavaly még az MLTC-ben védő Bacsa egy fél ütemmel előbb odaérve el tudta rúgni előle a labdát. A 35. percben nem sok hiányzott hozzá, hogy a meccs kinézete alapján akár sorsdöntő ütést vigyenek be a pestszentlőrinciek, amikor Ódor középen, a leshatáron teljesen üresen kapta a játékszert, de a hazaiak csatára 100 %-os helyzetben a kimozduló Baksa Bálint mellett picivel a jobb alsó sarok mellé lőtt. A látottak alapján negyvenöt perc játék után megérdemelten vezettek a XVIII. kerületiek.

A második félidőre a várakozásoknak megfelelően támadóbb felfogásban léptünk pályára, amiben egyrészt az első játékrész végén megsérült Mihut Misi helyére érkezett Fehér Kendének, másrészt a szünetben Pál Dani helyett becserélt Sáth Zolinak kellett vinnie a prímet. Ehhez képest sajnos a második félidő is csak az erőlködést hozta csapatunk számára, különösen, ami az egyenlítés érdekében tett támadási kísérleteinket jellemezte, a SZAC rendkívül fegyelmezetten védekezett és őrizte előnyét. Legnagyobb lehetőségünk a 71. percben a párharcban megsérülő Rózsa mellett jobb oldalon elhúzó Dékány Danihoz köthető, aki oldalról befelé törve a 16-osra, kb. 6 m-ről bepasszolt a gólvonal felé berohanó, nemrég beállt Juhász Balázs irányába, de a rövidet záró Bacsa lábbal kinyúlva hárítani tudott. Ezen kívül is adódtak kisebb lehetőségeink, ahogy néhány a fekete-kékeknek is, de a védelmek és/vagy a kapusok a helyükön voltak. Egy ilyen esemény során a 75. percben Hostyisovszki Patrik ívelte fel jobbról a labdát a ellenkező (hosszú) oldali kapufához, amire Bacsa kimozdult (majd Fehér Kende már kiszorított szögből kapu mellé lőtt), de olyan szerencsétlenül tette mindezt, hogy közben térdsérülést szenvedett, ezért pár percig állt a játék, és végül le kellett cserélni. Metzger Tibi folyamatos cserékkel próbált belenyúlni a játékba, ám a mai napon ennek nem lett eredménye. A közönségszempontból nem kifejezetten szórakoztató találkozón olybá tűnt - tisztelet a kivételnek -, mintha elfelejtettünk, vagy ami még ennél is rosszabb, nem is akartunk volna futballozni. Az őszi önmagunkra nyomokban nem emlékeztetünk, és elölről nagyon hiányoznak Bőgér Dávid góljai, aki az ilyen típusú mérkőzéseket képes volt a mi javunkra eldönteni, ahogy tette ezt például ugyanezen a pályán tavaly októberben a Közterület ellen. Igen komoly - különösen hozzáállásbeli - javulásra lesz szükségünk ahhoz, hogy a következő bajnokin reális esélyünk legyen a győzelemre a Csep-Gól gárdája ellen, amit a tervek szerint végre a Sujtás utcában játszhatunk le. A szép az, hogy még így is öt pont előnnyel megyünk a harmadik helyezett MAFC előtt, de ha így folytatjuk, már nem sokáig... HAJRÁ ASR! HAJRÁ GÁZ!

Metzger Tibor: Az első félidőben nem akartam ráismerni a csapatunkra! Szörnyű kimondani, de ekkor rendívül ötlettelenül és akaratgyengén futballoztunk. A gólszerzéssel továbbra is hadilábon állunk, azonban biztos vagyok benne, hogy nemsokára közösen kilábalunk ebből a hullámvölgyből.

Maráczi János: Az első félidő színvonalában nem volt rossz, de nem sikerült minden gólhelyzetünket kihasználni, és tudtuk, hogy a második játékrészben a Gázgyár támadni fog, ezért igyekeztünk úgy zárni és védekezni - ami nyílván nem a legszebb játékot eredményezte -, hogy miénk legyen a három pont.


2015.03.14. (szombat) 17:00
18. forduló

BVSC-Zugló - ASR Gázgyár 2-1 (0-0)
Kövér Lajos u., 60 néző; Vezette: Szanyi; Asszisztensek: Kovács B., Király Sz.

BVSC-Zugló: Károlyi, Valásek (Szabó 71'), Földesi, Király, Balázsi, Sebők, Bánik, Erdő-Lahner, Bódizs (Ráduly 68'), Hosszú (Heigli 85'), Leinweber
Edző: Hernády András

ASR Gázgyár: dr. László, Mihut, Kovács D., Fehér M., Hostyisovszki, Horváth J. (Sebestyén 79'), Mankó, Dékány D., Ivancsó, Pál (Fehér K. 75'), Kaltenekker
Edző: Metzger Tibor

Gólszerzők: Erdő-Lahner 78', Bánik 92' ill. Pál 67'

A forduló egyik rangadójára a kora tavaszi időjárási és pályaviszonyokra tekintettel nem a Szőnyi úton, hanem a Kövér Lajos utcai korábbi Zuglói Danuvia pálya műfüvén került sor. A mérkőző felek és a nézők szerencséjére az eső nem tette tiszteletét a találkozó ideje alatt - bár a második félidő elején minimális szitálás pár percig előfordult -, a műfű így alapveteőn száraz volt. A meccs alaphangját megadta a közel féltucatnyi főből álló, dobbal felszerelt lelkes hazai keménymag, akik rendkívül sajnálatos módon legalább annyit foglalkoztak csapatunk és játékosaink becsmérlésével, mint sajátjaik bíztatásával. Egyik együttes sem esett rögtön a másiknak, de nagyon jó iram jellemezte már a kilencven perc e korai szakaszát is, majd az idő múlásával érezhetően mi kezdtünk fellépni kezdeményezőbben.

13' Horváth Jani végzett el szabadrúgást a középpálya bal oldalán, kb. 23-24 m-re a zuglóiak kapujától. A középre tartó erős löket kipattant Károlyiról Fehér Márk elé, aki a vetődő kapus mellett kb. 7-8 m-ről ugyan ellőtte laposan a labdát, de a befutó védő a gólvonal előttről szögletre tudott menteni.

15' Ivancsó Dávid kiugratása után Pál Dani jobb oldali beadása megtalálta közvetlen a rövid kapufánál Kaltenekker Atit, de egy árnyalatnyit mögé jött a labda, és így Ati a kapu helyett csak a mezőny felé tudta továbbítani azt.

19' Kaltenekker Ati fordult kapura és lőtt messziről (kb. 35 m-ről) a középpálya bal oldaláról, és kísérlete nem sokkal kerülte el a bal (hosszú) felső sarkot.

22' Ismét Kaltenekker Ati villant, amikor középen megiramodott, majd a félpályát átlépve üres sávba játszotta magát, így kb. 35 m-ről a kimozduló Károlyi fölött kapura tudott ívelni, de a labdája a felsőléc közepére vágódott.

28' Újabb helyzetet dolgoztunk ki, amikor Pál Dani a 16-os jobb oldaláról középre történő begurítását Dékány Dani szemből, kb. 14-15 m-ről épphogy a jobb alsó sarok mellé lőtte.

33' Az első komolyabb BVSC lehetőség, amikor egy jobb oldali bedobás után nem sokkal kapunk elé jutatták a lasztit, amit még az odaérni igyekvő csatár előtt időben ki tudtuk vágni az ötösről.

43' A hazaiak kis túlzással három gólt is szerezhettek volna könnyelműségünkből, amikor a labdát a 16-osunk (ő szempontjukból) bal oldala felé Hostyisovszki Patrik igyekezett lefedezni, de a zuglóiak támadója elvette tőle azt, majd kb. 12-13 m-ről kapura lőttek, amit László Peti vetődve ütött az ellenkező oldali szögletzászló irányába, ahonnan betekerték azt a hosszú oldalra, ami kapusunk fölött a felsőléc mellett közvetlenül elhaladva a túloldali szögletzászló felé tartott, ahonnan ismét középre adták, ahol a kapu előtt üresen érkező Sebők az ötös előttről nem sokkal a bal alsó sarkunk mellé fejelt.

47' Kovács Dávid iramodott meg a jobb oldalon és tört be középre a 16-os felé, majd Horváth Janihoz passzolt, aki kb. 12 m-ről nem sokkal lőtt kapu fölé.

62' Zuglói helyzet: Sebők csapott le egy labdára a bal oldalon, majd nekiiramodott és oldalról betört a 16-osunkra, ahonnan kb. 8-9 m-ről laposan kapura lőtt, de László Peti lábbal hárítani tudott.

67' Pál Dani kapott labdát a 16-os mezőny felé eső vonalának jobb oldali előterében, kb. 25 m-en, és mivel nem állt előtte senki, tisztán kapura lőhetett, a jól eltalált löket pedig a vetődő Károlyi mellett félmagasan a kapu jobb oldalába vágódott. 0-1!

78' Viszonylag kevésbé veszélyesnek tűnő helyről végezhetett el szabadrúgást a BVSC nem sokkal a félpályán túlról, középről, jó 40 m-re a kapunktól. A lasztihoz odaálló Erdő-Lahner azonban váratlanul nem középre ívelt, hanem kapura lőtt, és a bal (rövid) alsó sarok felé tartó labdára az előbbi eshetőségre számító László Peti már nem ért oda, így az a kapunkba vágódott. 1-1.

79' A jobb oldali szögletzászló felé iramodott meg Dékány Dani, aki a 16-os oldalvonala és az oldalvonal közöttről remekül ívelt középre, ahonnan az ötös rövid oldala előtt érkező, egy évvel ezelőtti térdszalag szakadása után bajnokin először pályára lépő Fehér Kende kb. 6 m-ről telibe fejelte a felső kapufát, ahonnan kipattant, majd az érkező Ivancsó Dávid kb. 7-8 m-ről a jobb alsó sarok mellé fejelt.

86' Sebestyén Örs szemből, kb. 18 m-ről nem sokkal bombázott a bal alsó sarok mellé.

92' Amikor már úgy tűnt, pontosztozkodás születik, Sebők próbált a rátapadó Fehér Márk mellett kapura törni a 16-osunk (ő szempontjukból) jobb oldali vonalánál valamivel beljebb, és végül középre is tudott adni, ahol a röviden érkező Bánikról Kovács Dávid épphogy lemaradt, és a hazaiak 23-asa kb. 7 m-ről a kivetődő László Peti mellett a jobb (hosszú) alsó sarokba fejelt. 2-1.

A múlt heti, Budatétény elleni mérkőzésünkhöz hasonló "hibába estünk" azzal, hogy az első félidőben nem használtuk ki a nagy gólhelyzeteinket, amikkel  jórészt már a szünetre eldönthettük volna a találkozó kimenetelét. Sajnos a hajrábeli vezető gólunk még a pontszerzéshez sem volt elegendő, mert két nagy egyéni hibánknak is köszönhetően a BVSC jó hatékonysággal használta ki az adódó lehetőségeit. A zuglóiakat mindenképpen dicséret illeti, hogy az utolsó pillanatig hittek a három pont megszerzésében, amit a sors fintorának is köszönhetően végül sikerült begyűjteniük, amiért természetesen gratulálunk nekik! Ugyanakkor nem érdemeltünk vereséget!

Metzger Tibor: Sokkoló volt a végeredmény! Ezen a mérkőzésen sokkal jobban játszottunk, mint ellenfelünk, amit kollégám is elismert, azonban a labdarúgás attól is szép, hogy nem mindig a jobb együttes nyer. Ettől függetlenül el kell gondolkoznunk a történteken és kielemezni őket, hogy a jövőben ne nagyon forduljon elő ilyen újra, és ismét sikeres együttessé válhassunk.

Hernády András: Szerencsénk volt, de tettünk is azért, hogy szerencsénk legyen. Az ellenfél olyan helyzeteket hagyott ki, amikből máskor gólokat szokott lőni. A győzelemnek és a csapat töretlen küzdőszellemének - annak, hogy nem adták fel a meccset - nagyon örülök, pedig a Gázgyár vezető gólja után azt gondoltuk, hogy elment a hajó. Igyekeztünk a találkozóba cserékkel belenyúlni, ami végül is bejött.

A Pesti Foci beszámolója
http://pestifoci.hu/index.php/tovabbi-friss-hirek-uj/2509-a-bvsc-jelezte-hogynemadja-fel-afeljutast


2015.03.07. (szombat) 14:30
17. forduló

ASR Gázgyár - Budatétény SE 1-1 (0-0)
Hévizi út (Kerület műfű), 30 néző; Vezette: Rábel; Asszisztensek: Fekésházy, Urgyán

ASR Gázgyár: Baksa, Hostyisovszki, Bodon (Sebestyén 75'), Fehér M., Horváth J., Mankó (Horváth L. 75'), Kovács, Kaltenekker, Balogh, Ivancsó, Juhász (Sáth 58')
Edző: Metzger Tibor

Budatétény SE: Endresz, Érsek (Nemes 62'), Kiss, Polgár, Smidu, Kávrán, Borbély (Kanyó D. 77'), Kreuz, Varga, Nagy, Ducsai (Lovász 93')
Edző: Öhler László

Gólszerzők: Ivancsó 72' ill. Kreuz 51'

Mivel Sujtás utcai pályánkon az öntözőrendszer kiépítése még nem fejeződött be, ezért az első hazai bajnokinkat a III. Kerületi TVE műfüves pályáján rendeztük meg. Vendégünk az a Budatétény volt, akik ellen az elmúlt három bajnokinkon egyaránt győztesen hagytuk el a pályát, és hiába utolsó előttiek jelenleg a csoportban, ha jó napot fognak ki, veszélyesek tudnak lenni aktuális ellenfelükre. A múlt heti háromból két góljukat szerző Galántai Zsolt (a KISE korábbi játékosedzője) ezúttal nem állt csapata rendelkezésére, ahogy nálunk az eltiltott Mihut Misi, a sérült Pál Dani és Dékány Dani, a visszatéréssel még kicsit kiváró Fehér Kende, valamint az egyéb elfoglaltságok miatt távol maradó Dékány Gabi sem.

6' Horváth Jani bal oldali előretörése után átívelt a túloldalra, ahol a 16-os előtt érkező Kaltenekker Ati lekezelte azt, majd közvetlen a 16-os félköríve előttről a kimozduló Endresz fölött kapura ívelt, a labda azonban a jobb (hosszú) kapufa alsó részéről visszapattant a vendégkapus kezébe.

16' Jobb oldali bedobás után Kaltenekker Ati a 16-os közepéről annak jobb oldala felé gurított Balogh Petinek, akinek kb. 15 m-es, védők között kapura tett közepes erejű lövésébe Endresz vetődve belekapott a bal alsó saroknál, majd a labda továbbcsorgott róla a kapufára, amit ezek után megfogott.

21' Újra Horváth Jani indult meg előre a bal oldalon, és ismét középre játszotta a labdát, amit Kaltenekker Ati nem sokkal az ötös hosszú sarka előtt mellel maga elé tett, majd visszagurított a mezőny felé a szemből érkező Balogh Petinek, aki laposan a jobb (hosszú) alsó sarok felé lőtt, de a vetődő Endresz mellett bevetődő Smidu lábbal menteni tudott a gólvonalról.

33' Komoly budatétényi helyzet maradt ki: a bal oldalon egy szép labdafelhozatal után középre tudták adni a lasztit, amit a 11-es pontnál üresen érkező Ducsai fejes formájában megpróbált a kapunkba juttatni, azonban Baksa Bálint nagyszerű balra vetődéssel ütötte ki a fejmagasságban érkező labdát.

51' Elkerülhető szabálytalanságunkból kapott szabadrúgást a vendégcsapat nagyjából a jobb kapufánk magasságában, kb. 25-26 m-re a kapunktól. Kreuz állt oda, aki a sorfalunk fölött úgy tekert a jobb (rövid) alsó sarkunk irányába, hogy a labda az éppen oda nem érő Baksa Bálint előtt a kapufa alsó részének belső oldaláról a kapunkba pattant. 0-1.

66' Ducsai a 16-osunk - ő szempontjukból - jobb oldaláról egy bepassz után gólt szerzett, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot.

69' Borbélyt ugratták ki védőink között a 16-osunk jobb oldalán, aki szemből Baksa Bálintra vitte azt, de a bal alsó sarokba tartó lövését kapusunk bravúrral vetődve hárította. Ez volt a vendégek meccslabdája.

72' A kihagyott helyzet megbosszulta magát: Balogh Peti ugratta ki remekül a védők vonalából kilépő Ivancsó Dávidot a Budatétény 16-osának jobb oldalán, aki a kifutó Endresz mellett kb. 10-11 m-ről laposan a jobb (hosszú) alsó sarokba továbbított. 1-1!

74' A nemrég beállt Sáth Zoli bal oldalról kapu elé tekert, amiről ketten is épphogy lemaradtunk, így a labda a jobb (hosszú) alsó sarok mellett hagyta el a játékteret.

81' Hostyisovszki Patrik jobb oldalról, nem sokkal a kispadunk előttről beívelt a sárga-kékek 16-osra, ami "olyan jól sikerült", hogy kapura ment, de Endresz zavarásunk mellett is szögletre tudta biztosítani a labdát a jobb felső sarok mellől.

84' Mi is kihagytuk a meccslabdát: Kaltenneker Atinak tettük be remekül a labdát üresbe a 16-os jobb oldalán, aki egyedül vitte azt Endreszre, de a közeli lövésébe a vendégek balra dőlő kapusa otthagyott lábbal még bele tudott vetődni.

88' Rábel egyből pirossal kiállította Balogh Petit, mután egy bedobás után le akarta venni a labdát, amikor odaért a budatétényiek játékosa, akit Peti - a játékvezető szerint - térden rúgott, holott valójában pont őt térdelték le. Akár fordított ítélet is születhetett volna.

90' Egy bal oldali szöglet utáni szituációnál Endresz nem a legjobban jött ki, így nem tudta megszerezni a lasztit, de a kapura emelési kísérletünkre már könnyen oda tudott érni, és megfogta.

Támadásainknak a mai napon nem volt kellő átütő ereje, de az első félidőben így is adódtak helyzeteink, amikből meg kellett volna szereznünk a vezetést. 0-1 után érezhetően változott a játék képe, hiszen mindenképpen gólt, gólokat kellett szereznünk, ezért kitámadtunk, amiből viszont majdnem a Budatétény döntötte el a mérkőzést. Hogy végül mégis keserű lehet a szánk íze, az azért van, mert a mérkőzés utolsó negyed órájában ismét a mi kezünkbe került a három pont sorsa, amivel sajnos nem tudtunk élni. Ettől függetlenül a mérkőzésen látottak alapján a Budatétény rászolgált az egy pontra, nekünk ennél sokkal többet kell nyújtanunk ahhoz, hogy kiérdemeljük a három pontot. Hajrá ASR! Hajrá Gáz!

Öhler László: Nagyon nehéz helyzetben jöttünk ide, és egy nagyon jó Gázgyár ellen sikerült értékes egy pontot szereznünk, ami a jövő szempontjából igen fontos lehet számunkra. Tudom ugyan, hogy egy ponttal nem megyünk messzire, de egy ilyen ellenféllel szemben egy ilyen teljesítmény feljogosít bennünket arra, hogy a bajnokság csapatai ne biztos kiesőként tekintsenek ránk. Talán most visszataláltunk igazi önmagunkhoz, és ha így folytatjuk tovább, akkor akár el is érhetjük a célunkat, a bennmaradást. A Gázgyár nagyon jó együttes és kívánom nekik, hogy kerüljenek feljebb!

Metzger Tibor: Egyelőre csak kinevezett csatáraink vannak, és ez nagyon meglátszott a támadójátékunkon, de hátul is sokat bizonytalankodtunk. Gyenge napot fogtunk ki, ám nálunk nagyobb csapatokkal is előfordult már ilyesmi. Jövő héten javítanunk kell!


2015.02.28. (szombat) 17:00
16. forduló

Internationale CDF SE - ASR Gázgyár 2-1 (2-0)
Könyves K. krt. (Siketek pálya), 40 néző; Vezette: ifj. Kovács I.; Assisztensek: Nyekita Brúnó, Fodor B.

Internationale CDF SE: Skadra, Madufor, Ndubeze, Antem, Njoku (Takyei 42'), Igwilo (Zámbó 56'), Giwa, Lunzitisa, Gbo, Odia, Zome (John 88')
Edző: Agonglo Joel Geraldo

ASR Gázgyár: Baksa, Hostyisovszki, Fehér M., Kovács D. (Bodon 74'), Horváth J., Mankó, Balogh, Ivancsó, Dékány D. (Dékány G. 76' (Juhász 88')), Kaltenekker, Pál (Mihut 26')
Edző: Metzger Tibor

Gólszerzők: Zome 11', Giwa 40' ill. Bodon 92'

Nem túl gyakori és szurkolói szempontból nem is feltétlenül szerencsés, hogy egy bajnokságot a téli szünet alatt komolyabb előnnyel vezető két csapat rögtön az első tavaszi fordulóban egymásnak feszül, márpedig most - ahogy persze már egy ideje tudni lehetett - ez történt. A találkozó tétje számunkra kétségkívül az volt, hogy egy sikerrel  még reálisan számolhatunk a bajnoki cím lehetőségével, vereség esetén azonban minden erőnkkel a második, még biztos feljutó hely megszerzésére kezdhetünk koncentrálni. A kezdőben téli átigazolásaink közül Dékány Dani kapott helyet. László Peti influenzás lett, Fehér Kende és Sármány Peti műfüvön való bevetését pedig egyelőre nem kockáztattuk meg. A rangadóra amúgy nem látogattak ki annyian, mint amire talán számítani lehetett.

Rögtön az elejétől kezdve próbálta magához ragadni a kezdeményezést a hazai csapat, gyorsak és robbanékonyak voltak, minden labdára hamar odaértek, éppen ezért nem jelentett egyszerű feladatot számunkra a labda kihozatala és az egymás közti labdajáratás sem. A mérkőzés elején elsősorban a félpályáról történő felívelésekkel próbálkoztak, és a 11. percben egy ilyenből is szerezték meg a vezetést, amikor a 16-osunk elé tett labdát Zome kb. 17-18 m-en védőinktől igen szellősen fogva átvett, majd lendületből a kimozduló Baksa Bálint mellett laposan a bal alsó sarokba lőtt (1-0). Bő tíz perc múlva újabb gólhelyzet alakulhatott volna ki a kapunk előtt, amikor az előreívelt labdájukra Baksa Bálint kimozdult a 16-oson kívülre, és várta, hogy a pattogó laszti eljusson hozzá, de Odia hamar odaért és ütközött kapusunkkal, a labda pedig továbbment, amire már startolt is volna rá, de ifj. Kovács szerencsénkre szabadrúgást ítélt kifelé és sárgalapot adott az Inter játékosának. A 26. percben a sérült Pál Danit le kellett cserélnünk, helyette Mihut Misi lépett pályára. Fél óra elteltével jutottunk el az első játékrész számunkra legnagyobb lehetőségéig, amikor az előreívelt labdánk a visszafutó védők feje fölött pont eljutott Kaltenekker Atihoz, aki kisodródott helyzetből, balról-szemből, a 16-os előttről kapura lőtt, de a rövid alsó felé tartó kísérletét Skadra lábbal viszonylag könnyen hárította. A 40. percben bal oldali szögletrúgáshoz jutottak a hazaiak, amit beíveltek az ötösünk vonalának közepére, kapusunk jelezte, hogy jó, és félig már kezében is volt a labda, de a berobbanó Giwa még odaért, és kapusunkat kissé felöklelve a hálóba fejelte a játékszert (2-0). Az egész mérkőzésre, de az első félidőre különösen jellemző volt, hogy az interesek nagy lendülete olykor-olykor átcsúszott szabálytalanságba, ám ha ellenük szabálytalankodtunk, azt annyira nem viselték jól, bár különösebb nézeteltérésre ekkor még nem került sor.

A második játékrész első helyzete az Inter előtt adódott, amikor Igwilo a 16-osunk jobb oldaláról, viszonylag közelről lőtt kapura, és nem is sokkal tévesztette el a bal (rövid) alsó sarkot. Kettő perccel később újra Kaltenekker Atit tudtuk kiugratni az ellenfél 16-osának bal oldala előtt, aki szorongatott helyzetből - immár a 16-osra bejutva - kb. 15 m-ről már csak a jól kimozdul Skadra kezeibe tudta lőni a pattanó labdát. Újabb két perc elteltével szabadrúgáshoz jutottunk az afrikaiak térfelén jobb oldalt, amit Ivancsó Dávid ívelt be a kapu elé, az érkező Balogh Peti pedig kb. 7 m-ről a jobb (hosszú) alsó sarok mellé fejelte. Az 58. percben egy jobb oldali Inter betörés során beadott labdába Mihut Misi sajnos kézzel kapott bele, ami sárgalapot ért és bűntetőt. A 11-est a nekifutó Zome kb. egy méterrel fölé rúgta. Szűk negyed óra múlva a földön fekvő Odiát Balogh Peti igyekezett felsegíteni a gyorsabb folytatás érdekében, amit Zome egy pofonnal "jutalmazott", de ez Kovács játékvezetőnél csak sárgalapot ért. A 79. percben Mihut Misi szintén sárgát kapott, de ez az ő esetében sajnos már kiállítást vont maga után. Tíz emberrel végképp nem lehettek reális egyenlítési esélyeink, az Inter is kevésbé tette oda magát, így a 92. percben Bodon Zoli  kb. 9 m-ről a jobb felső sarokba találva szépíteni tudott, miután Horváth Jani bal oldali szabadrúgását követően hozzá került a laszti.

Csapatunknak a mérkőzésen csak akkor lehetett volna esélye a pontszerzésre, ha adódó lehetőségeinket száz százalékosan kihasználjuk. Több játékosunkon érezhető volt, hogy valamelyest fél a párharcoktól és az ellenféltől, ami szintén rányomta bélyegét a játékunkra. Amikor 2-0 után a második félidőben minden mindegy alapon bátrabban kezdtük el tenni-venni a lasztit, a játékunk képe is pozitív irányba változott, más kérdés, hogy mit lépett volna az Inter, ha hamarabb szépítünk, vagy esetleg utána még ki is egyenlítünk. Minden esetre nem okoztunk csalódást, amennyire tudtuk, felvettük a versenyt egy sok mindenben jobb képességű játékosok alkotta csapattal szemben. Ebből a meccsből most ennyit tudtunk kihozni! Folytatás szombaton hazai pályán a Budatétény ellen. Hajrá ASR! Hajrá Gáz!

Metzger Tibor: Rendkívül büszkék vagyunk a játékosainkra a példás hozzáállásukat tekintve. A taktikánk és a játékunk jelen pillanatban egy szoros eredmény eléréséhez volt elegendő, amivel előzetesen is kiegyeztünk volna. A játékvezetőn szerintem két kiállítást és egy vitatott gólt is számon kérhetünk. Gratulálok az Inter bajnoki címéhez!

Agonglo Joel Geraldo: Kicsit idegesen játszott a csapat, mert a srácok túlságosan presztizsmeccset csináltak a találkozóból, ami mondjuk valamennyire érthető is. Nem játszottunk jól, küszködtünk, időnként nem azt láttam a pályán, amit megbeszéltünk. Ha kicsit hidegebb fejjel játszunk, talán könnyebb lett volna, de így is megérdemelten győztünk egy jó ellenféllel szemben.

A Pesti Foci beszámolója
http://pestifoci.hu/index.php/tovabbi-friss-hirek-uj/2477-az-inter-nyerte-a-rangadot-a-gazgyar-ellen


2014.11.15. (szombat) 11:00
14. forduló

ASR Gázgyár - Csillaghegyi MTE 1-0 (0-0)
Sujtás u., 140 néző; Vezette: Fodor; Asszisztensek: Leél-Őssy, Skvaris

ASR Gázgyár: Baksa, Hostyisovszki, Bodon, Fehér M., Mihut (Sebestyén 78'), Mankó (Horváth L. 87'), Kovács D., Ivancsó, Kaltenekker, Bőgér, Pál (Balogh 63')
Edző: Metzger Tibor

Csillaghegyi MTE: Bózsik, Singer, Erdész, Weitzinger, Drozdz, Molnár, Balogh, Cravero, Móré (Vass 58'), Imre, Szederkényi (Békési 66')
Edző: Boldizsár Imre

Gólszerzők: Bőgér 92' (11-esből)

Ahogyan azt a kerületi rangadótól várni lehetett, a megszokottnál jóval többen látogattak ki az őszi utolsó hazai bajnoki mérkőzésünkre. A csillaghegyi ultrák közel kéttucatnyian képviseltették magukat, akik végig lelkesen és sportszerűen bíztatták csapatukat. A vendégeknél a szokásoknak megfelelően sok olyan játékos is szerepet kapott, akik korábban felnőtt/utánpótlás szinten a Gázművek vagy az ASR Gázgyár mezét viselték.

A találkozó első fontosabb jelenetére a 20. percig kellett várni, amikor Drozdzot ugratták ki középen üresen, aki Baksa Bálint mellett a hálóba is lőtt, de Fodor les miatt érvénytelenítette a találatot. Tíz perccel később egy jobb oldali szabadrúgást követően újabb lehetőség adódott a vendégek előtt: az ötösünk közepe elé érkező labdát Móré a kapunknak háttal átvette, és szép mozdulattal nem sokkal a jobb alsó sarkunk mellé kanalazta. Rögtön ezt követően Pál Dani futott be bal oldalról a piros-fehérek 16-osára, de laposan és viszonylag élesen kapura tett lövését Bózsik lábbal hárította. A 36. percben hatalmas Csillaghegy lehetőség maradt kihasználatlanul, amikor Bodon Zoli bizonytalankodását kihasználva Móré egyedül törhetett kapura, és a 16-oshoz érve a kimozduló Baksa Bálint mellett kapura lőtt, ami szerencsénkre épphogy elkerülte a jobb alsó sarkot. Pár perccel a félidővége előtt Bőgér Dávid jobb oldali szabadrúgása pattant ki középen a kimozduló Bózsikról, de Mihut Misi kapura lövési kísérletébe kb. 13 m-en belevetődtek.

A második játékrész hatodik percében Ivancsó Dávid iramodott meg a bal oldalon, középre húzott és kb. 28 m-es lövése nem sokkal kerülte el a jobb alsó sarkot. Ezután szűk fél óráig semmi komolyabb esemény nem történt, de tíz perccel a vége előtt felpörögtek az események: előbb Mankó Geri tett be szemből szépen egy labdát a védők vonalában a 16-oson belülre Kovács Dávidnak, aki szemből, kb. 14 m-ről a kapu jobb oldala felé célzott, de lövését a kimozduló Bózsik nagyszerűen hárította. Két percre rá Bőgér Dávid lőtt a 16-os bal sarka vonalából, kb. 20 m-ről a jobb (rövid) alsó sarok felé, de a vendégek kapusának nem okozott különösebb gondot. Újabb két percre rá Kaltenekker Atinak tettük ki a lasztit a 16-os jobb oldalára, aki a léc alá lőtt, de Leél-Őssy partjelző lest intett. Amikor már szinte mindenki a mérkőzés végét jelző hármas sípszót várta, jobb oldalról, nem messze a kispadoktól felíveltük a labdát a 16-os bal (hosszú) oldalára a pár perce beállt Horváth Lacinak, aki a kapunak féloldalt, kb. 10-11 m-ről felugorva fejelni szeretett volna, miközben a szemből szintén felugorva érkező Cravero kissé feleslegesen leütközte őt, amiért a játékvezető jogosnak tűnő bűntetőt ítélt, és második sárgával kiállította a Gázművek saját nevelésű, egykori meghatározó játékosát. A vendégek reklamálását követően Bőgér Dávid a bűntetőt magabiztosan a jobb alsó sarokba lőtte, Bózsik a másik irányba vetődött. 1-0! A középkezdés után rögtön véget is ért a találkozó.

A Csillaghegy - sok más ellenfelünkhöz hasonlóan - végig masszívan védekezett, amiből megugorva az első játékrészben majdnem a vezetést is megszerezték. Mi a találkozó utolsó negyed órájában voltunk gólveszélyesek, de a győzelmünkhöz végül egy utolsó pillanatban elkövetett elkerülhető megmozdulás vezetett, így ha nem is feltétlenül igazságosan, de sikerült begyűjtenünk a három pontot.

Boldizsár Imre: Izgalmas, jó, egyben tipikus egygólos mérkőzést játszottunk. Nekünk és a Gáznak is megvoltak a százszázalékos helyzeteink a gólszerzésre, de egyikünk sem tudott élni velük. Sajnálom, hogy a 92. percben egy megadható 11-essel nyert a hazai csapat.

Metzger Tibor: Nehezen törtük fel az ellenfél masszív védekezését, de kitartásunknak és jó cseréinknek köszönhetően megszereztük a három pontot.


2014.11.09. (vasárnap) 11:00
13. forduló

ESMTK II. ASR Gázgyár 0-5 (0-2)
Zodony u., 20 néző; Vezette: Kranauer; Asszisztensek: Király G., Puskás G.

ESMTK II.: Szabadics, Gáspár (Kiss 88'), Vaskó, Borbély, Katona Ró. (Hoffmann 46'), Sándor (Katona Ro. 66'), Urbán, Darai (Németh 58'), Szabó, Novák N., Novák M. (Turbucz 46')
Edző: Németh Zoltán

ASR Gázgyár: Baksa, Hostyisovszki, Bodon, Fehér M., Mihut, Mankó (Juhász 63'), Kovács D., Ivancsó (Horváth Zs. 67'), Kaltenekker (Horváth L. 87'), Bőgér, Pál (Sebestyén 58')
Edző: Metzger Tibor

Gólszerzők: Kaltenekker 20'+45', Pál 56', Ivancsó 66', Horváth Zs. 90'

A Zodony utcai találkozón múlt heti három hiányzónk továbbra sem tudta vállalni a játékot, bár László Peti leült a kispadra. Horváth Jani ebben az évben sajnos már nem léphet pályára, Balogh Petinél szerencsére viszont ennyire nem súlyos a helyzet.

8' Ivancsó Dávid passzolta be a labdát jobbról a 16-os rövid oldalára Kaltenekker Atinak, aki szemből-jobbról, kb. 15 m-ről laposan középre lőtt, ami Szabadics lábáról a felsőléc fölé pörgött.

14' Bőgér Dávid kapott labdát a 16-os bal oldalán, amit kb. 15 m-ről laposan kapura lőtt, de a kísérlet elakadt Szabadicsban, akiről magasra felpattant, majd a  levegőből visszahullót fogni tudta.

15' Ismét Bőgér Dávidnak tettük be a lasztit a 16-os közepére, amire a hazaiak kapusa egy fél ütemmel előbb ért oda, és kipattant róla, amit a védők utána tisztáztak.

17' Kaltenekker Ati kapott labdát a jobb oldalon, amit a 16-os jobb oldaláról, kb. 11-12 m-ről, viszonylag élesebb szögből megpróbált a rövid oldalon a léc alá lőni, de Szabadics felnyúlva hatástalanította a próbálkozást. Szerencsésebb lett volna, ha Ati középre gurít.

17' Hostyisovszki Patrik ment el a jobb oldalon, betört a 16-osra, majd a védők között visszahúzta a labdát, és kb. 9-10 m-ről, nem messze az alapvonaltól oldalhálót lőtt.

20' Végre megtört a jég! Ezúttal Pál Dani passzolt Bőgér Dávidnak a 16-os bal oldalára, akinek a mai napon nem akart összejönni a gólszerzés. Lövése kb. 10-11 m-ről elakadt az ötösre kimozduló Szabadics lábában, ahonnan továbbpattant a hosszú oldalra, ott viszont érkezett  a védők között belépő Kaltenekker Ati, aki a bal kapufa magasságában, az ötös előttről az üres kapu bal oldalába lőtt. 0-1!

23' Ivancsó Dávid ment el a jobb oldalon, majd középre adott, az ötös rövid sarkánál álló Bodon Zoli pedig nem sokkal fejelt a bal (rövid) felső sarok mellé.

28' Az első ESMTK lehetőség: Novák Norberthez került a labda két védőnk között a 16-osunk bal oldalán, de 8-9 m-es kapura lövés nem sikerült túl jól, így Baksa Bálint ki tudta ütni a rövid saroknál.

37' Darai indult meg a jobb oldalon egy kiugratás során, a mellette futó Bodon Zolival a nyomában, és kapura tört, majd a 16-os vonala és a félkörív találkozásához érve a labdát félmagasan meglőve megpróbált a hosszú (jobb) sarokba találni, de lövése - ha nem is sokkal - elhaladt a kapufa mellett.

38' Ivancsó Dávid tette be a labdát jobbról Kaltenekker Atinak középre, az ötös elé, aki átvette azt, de spiccel leadott lövése a jobb alsó sarok mellé ment.

41' Bőgér Dávid néhány húzás után a 16-os bal oldaláról, kb. 10 m-ről nem sokkal lőtt a jobb alsó sarok mellé.

45' Mihut Misi indította Bőgér Dávidot a 16-os bal oldalánál, aki átpasszolt a hosszún érkező Kaltenekker Atinak, aki pár méterről a kvázi üres kapuba lőtt. 0-2!

50' A hazaiak leindítottak bennünket, aminek következtében középről kitették a 16-osunk jobb oldalára a labdát, de szerencsénkre az onnan megeresztett, kb. 8-9 m-es lövés elzúgott a kapunk rövid oldala mellett.

53' Az ESMTK 16-osunk bal oldaláról kapura tett lövése hullott középen a léc alá, amit Baksa Bálint nyújtózva ütött fölé.

56' Kovács Dávid lőtte kb. 30 m-ről, szemből kapura a labdát, ami középmagasan a jobb sarok felé tartott. Szabadics ugyan vetődve kiütötte a lövést, de Pál Dani begyűjtötte, és a közben felkelő és kiugró hálóőr mellett belsővel a bal alsó sarokba továbbított. Gáspár már nem ért oda, hogy tisztázzon. 0-3!

66' Kovács Dávid ívelte oda a lasztit a 16-oson belül, a kapuval szemben tartózkodó Ivancsó Dávidnak, aki két pattanás után ráfordulva, kb. 11-12 m-ről, ballal meglőtte a bal felső sarkot, az oldalsó kapufa pedig besegítette a labdát. A meccs gólja volt! 0-4!

A következő negyed órában a frissen becserélt Horváth Zsoltinak több lehetősége is adódott, azonban a védők mindannyiszor tisztázni tudtak.

83' Szabadrúgást végezhetett el a hazai csapat a kapunkkal szemben, kissé jobbra, kb. 18 m-ről. Szabó állt oda, és jól is csavart a sorfal fölött a bal (rövid) oldal irányába, azonban Baksa Bálint vetődve hatástalanította a lövést.

90' Az utolsó pár percre beállt Horváth Lacihoz passzoltuk be a lasztit a 16-os jobb oldalára, aki két védő és a kapus között elegánsan továbbított a hosszúra, ahol a befutó Horváth Zsoltinak már csak az üres kapuba kellett passzolnia. 0-5!

Metzger Tibor: Egy gyenge első félidőt követően sokkal jobb másodikkal rukkoltunk ki, és így magabiztos győzelmünkhöz végül kétség sem férhetett.

Németh Zoltán: A mai mérkőzésen a jobbik csapat nyert, jobban használták ki a helyzeteiket, és azt gondolom, ilyen arányban is megérdemelt a győzelmük. Összeszedett társaságnak tűnnek, mi még csak alakulóban vagyunk, négy-öt-hat 17 éves gyerekkel próbálkozunk, remélem a második félévben majd jobban fogunk szerepelni!


2014.11.01. (szombat) 11:00
12. forduló

ASR Gázgyár - Újbuda TC II. 1-0 (1-0)
Sujtás u., 50 néző; Vezette: Grünvald; Asszisztensek: Káprály, Kovács P.

ASR Gázgyár: Baksa, Hostyisovszki, Bodon, Fehér M., Mihut, Mankó, Kovács D., Ivancsó (Sebestyén 89'), Kaltenekker, Bőgér (Juhász 90'), Pál (Horváth L. 91')
Edző: Metzger Tibor

Újbuda TC II.: Tóth, Kiss, Bruckner, Gulyás (Sellei 63'), Seres, Neuvert, Nagy (Kalmár 46'), Jézsó, Lightenberg (Suskó 78'), Diemer (Magyar 46'), Győrfi (Pacsuta 85')
Edző: Suskó Ferenc

Gólszerzők: Bőgér 32'

Halottak napja alkalmából egyperces néma tiszteletadással emlékeztünk meg az idén harmincegy éves korában elhunyt korábbi remek játékosunkra; Pusztai Attilára. A pályán felállított emlékhelynél a megemlékezés mellett koszorúzásra is sor került. László Peti múlt heti sérülése miatt továbbra sem tudta vállalni a játékot, ahogy a szintén húzódással bajlódó Balogh Peti és a Közterület ellen megsérült Horváth Jani sem. A mérkőzés rövid gyásszünettel kezdődött.

A múlt heti Közterület elleni mérkőzésünkkel nagy hasonlóságot mutatatott a találkozó olyan szempontból, hogy az újbudaiak érezhetően védekezésre rendezkedtek be. Mivel igen nagy elánnal kezdtük a meccset, mindez a tízedik perctől kezdett egyre nyilvánvalóbbá válni. Addig azonban nyolc perc alatt többször is gólveszélyes szituációt alakítottunk ki a vendégek kapuja előtt. Előbb Kaltenekker Ati emelt kb. 25 m-ről a felsőléc bal oldala alá, amit Tóthnak kellett visszalépve és felugorva fognia, majd Bőgér Dávidot ugrattuk ki a 16-os bal oldalán, de Tóth jó ütemben kilépve picivel előbb érte el a labdát. A sort Pál Dani zárta, aki szemből, kb. 19 m-ről a bal sarok irányába tekert, de Tóth ezúttal is érezte a szándékot és vetődve kiütötte.

A 16. percben aztán a mérkőzés további alakulását döntően befolyásoló esemény történt a térfelünkön: Lightenbergnek passzolták be a lasztit a kapunkkal szembe, közvetlen a 16-osunk elé, amit átvett és vihette volna Baksa Bálintra, azonban a mezőny felől még odaérő Mihut Misi hátulról-oldalról vitatott módon szerelni tudta a 16-osunk vonalánál. Kovács partjelző zászlóját felemelve jelezte, hogy szabálytalanságot látott, de Grünvald játékvezető - szerencsénkre - felülbírálta kollégáját. Ha nem így tette volna, akkor feltehetően kiállítás és szabadrúgás/bűntető.

A félidő hátralévő részében egy kivételtől eltekintve nem akadt említésre méltó esemény. Ez az egy azonban igen fontosra sikeredett, hiszen ebből szereztük a mérkőzés egyetlen gólját! A 32. percben Ivancsó Dávid indította az Újbuda 16-osának bal oldalán Pál Danit, aki levitte azt az alapvonalig, majd begurított a rövidre, ahol az érkező Bőgér Dávid a jobb oldali kapufa magasságában, nem sokkal az ötös előttről, a kapufánál álló Tóth mellett középmagasan a kapu jobb oldalába lőtt. 1-0!

A második játékrészben az első komolyabb lehetőségre szűk húsz percet kellett várni. Ekkor Bőgér Dávid kapott labdát a 16-os bal oldalán, de a jól kimozduló Tóth - kisebb ütközés árán - le tudta szedni a lábáról. Az első igazi helyzetünk négy perccel később következet, ekkor a jobb oldalon Bőgér Dávid tartotta meg jól a lasztit két sárgamezes mellett, majd a 16-os jobb oldalára passzolt Pál Daninak, aki kb. 7-8 m-ről, az ötös sarkának folytatásából a rövidre lőtt, de a kapus feje fölé tartó lövést Tóth felnyúlva maga elé ütötte. Újabb négy perccel később a jobb oldalon, kb. a 35 m-en, a leshatáron ugrattuk ki  Pál Danit, aki az alapvonal felé, majd befelé húzott, és a 16-os jobb oldaláról a visszafutó Sellei mellett laposan a hosszút célozta, de a lövése nem sikerült jól, mert a labda méterekkel a jobb (hosszú) kapufa mellett hagyta el a játékteret, a befutó Bőgér Dávidnak pedig hosszú volt.

A találkozó feltehetően legszebb jelenetére a 78. percig kellett várni, amikor Kovács Dávid ívelte fel a felezővonal tájékáról a lasztit a 16-os bal oldalára Kaltenekker Atinak, aki a levegőben átvette azt, majd még annak földet érése előtt, kb. 11 m-ről kapura is lőtte, ami nem sokkal kerülte el a jobb felső sarkot.

Az Újbuda szűk negyed órával a vége előtt jött kijjebb a sündisznóállásból, és az utolsó percekben pár előre tett labda és térfelünkről elvégzett pontrúgás formájában gondoskodott arról, hogy ne nyugodhassunk meg, azonban ezekből gólhelyzetet végül nem tudtak kialakítani, így ha nem is könnyen és nem is túl közönségszórakoztató mérkőzésen, de sikerült begyűjtenünk az újabb három pontot.

Suskó Ferenc: Gratulálok a hazai csapatnak, nagyszerűen futballoztak, sokkal jobb csapat, mint a miénk! Mi hősiesen küzdöttünk, de ennyi volt ma ebben a mérkőzésben.

Metzger Tibor: Egy sportszerű, szimpatikus csapattal találkoztunk, akik teljesen feladták a támadójátékukat a tisztes vereség reményében. Ezt a célt el is érték rendkívül defenzív játékukkal, amihez mi is hozzásegítettük őket a helyzeteink elpuskázásával. Három meghatározó játékosunkat a helyettük pályára lépők hiba nélkül pótolták, nekik külön is gratulálok! Halottak napján méltóképpen adóztunk egykori barátunk és csapattársunk; Pusztai Attila emléke előtt!

A Pesti Foci beszámolója a mérkőzésről:
http://pestifoci.hu/index.php/tovabbi-friss-hirek-uj/2272-11-meccse-veretlen-a-gazgyar


2014.10.26. (vasárnap) 11:00
11. forduló

Közterület SK - ASR Gázgyár 0-3 (0-0)
Thököly út (SZAC pálya), 30 néző, Vezette: Gombor; Asszisztensek: Gráf, Temesi

Közterület SK: Ferenczi, Nagy, Király P. (Gendur 72'), Sipos, Rónay, Kiss, Antal (Farkas 60'), Szabó, Kis, Ángyási (Király A. 72'), Hanga
Edző: Szikszai Zoltán

ASR Gázgyár: Baksa, Hostyisovszki (Mihut 38'), Bodon, Fehér M., Horváth J. (Sebestyén 71'), Mankó, Balogh (Horváth Zs. 75'), Ivancsó, Kaltenekker, Bőgér (Horváth L. 82'), Pál
Edző: Metzger Tibor

Gólszerzők: Bőgér 54'+57', Kaltenekker 81'

László Peti a pénteki edzésen húzódást szenvedett a lágyékában, ezért nem tudta vállalni a játékot. Helyette a szezonban először Baksa Bálint kezdett. Tavaly ősszel 5-0-ra nyertünk a Közterület ellen a Thököly úton, de most borítékolható volt, hogy nem lesz ilyen egyszerű dolgunk, hiszen a hazaiak nagyon jól kezdték a szezon; első hét mérkőzésükön még gólt sem kaptak, ennek megfelelő - noha azóta kétszer kikaptak - az élmezőnyben helyezkednek el. Persze némi revansot is szerettünk volna venni, hiszen tavasszal 3-2-re kikaptunk tőlük a Sujtás utcában, ami igencsak érzékenyen érintett bennünket a feljutásért folytatott küzdelemben.

Az első játékrész nem az eseménydússágáról marad emlékezetes. Meddő mezőnyfölényben játszottunk, a Közterület jól tömörült a saját kapuja előtt, lövési kísérlethez is alig jutottunk, de a támadójátékunk sem mutatott kellő kreativitást. Az első kapura tartó lövésünkre a 23. percig kellett várni, amikor Horváth Jani a 16-os jobb sarka magasságából, kb. 21 m-ről elvégzett szabadrúgását Ferenczi húzta le középen a léc alól. Két percre rá Kist állították ki második sárga lappal a Közterülebtől, miután rossz ütemben szerelte a megindulni igyekvő Ivancsó Dávidot, aki a földre került. A második sárga jogos volt, az első nem feltétlenül. A játék képén az eset gyakorlatilag nem változtatott semmit. Sőt! A 42. percben egy bal oldali Közterület beadás szállt át a 16-osunk jobb oldalára, amire Baksa Bálint végül - helyesen - nem indult el, mert így a fejjel megcsúsztatott labdára vissza tudott érni a bal alsó sarokhoz, ahol kipattant róla és tisztázni tudtunk. A félidő krónikájához tartozik, hogy a 38. percben Hostyisovszki Patrikot a térde fölött megrúgták, amiért le kellett cserélni, és kérdéses mikor térhet vissza.

A második játékrészre lehetett várni, hogy támadóbban lépünk fel, ami az 54. percben meg is hozta az eredményét: Horváth Jani passzolta fel a bal oldalon a labdát Pál Daninak, aki elfutott vele nem sokkal az alapvonal előttig, majd begurított az ötös rövid oldalára, a jobb oldali kapufa magasságában tartózkodó Bőgér Dávidnak, aki átvétel után kapura fordult, és kb. 7 m-ről közvetlen Ferenczi mellett a kapu közepébe, a felsőléc alá lőtt. 0-1! Három perccel később szintén Dávid vitte szemből-balról a védősorra a lasztit, majd a 16-os mezőny felé eső vonala mentén középre passzolt Balogh Petinek, akitől remekül visszakapta azt, miközben bemozdult a védők mögé a jobb kapufa magasságában, és az első góljához hasonló helyről, csak ezúttal az ötösről, Ferenczi mellett ballal a jobb alsó sarokba lőtt. 0-2! A 69. percben Nagy hátulról rácsúszott a labdát felvinni igyekvő Horváth Jani lábára, amiért Gombor egyből pirossal kiállította, illetve Janit le kellett cserélnünk. A következő helyzetünkre a 76. percig kellett várni, amikor Kaltenekker Ati elfutott a jobb oldalon, majd laposan beadta a lasztit a rövidre, ahol a pár perce becserélt Horváth Zsolti érkezett kb. 11-12 m-en, de lövését lábbal hárította Ferenczi. Öt perccel később azonban már tehetetlen volt, amikor Kaltenekker Ati a 16-os jobb sarkából remekül kilőtte a jobb (hosszú) felső sarkot. 0-3! Nehezen indult, és nehezen is őröltük fel a hazaiak védekezését, de a kiállítás és Bőgér Dávid két egymást gyorsan követő találata eldöntötte a mérkőzés sorsát.

Metzger Tibor: Az első félidőben még akadozott a játékunk, de a szünetben rendet raktunk a fejekben, és innentől kezdve csak idő kérdése volt, hogy mikor fordítjuk a magunk javára a mérkőzést.

Szikszai Zoltán: Jobb volt a Gázgyár, megérdemelten győzött!


2014.10.19. (vasárnap) 11:00
10. forduló

ASR Gázgyár - Pestszentimrei SK 3-0 (2-0)
Sujtás u., 60 néző, Vezette: Czigány; Asszisztensek: Takács Z., Kiss G.

ASR Gázgyár: dr. László (Baksa 81'), Hostyisovszki (Mihut 72'), Bodon, Fehér M., Horváth J., Mankó (Sebestyén 70'), Kovács D. (Bőgér 59'), Ivancsó (Juhász 75'), Kaltenekker, Balogh, Pál
Edző: Metzger Tibor

Pestszentimrei SK: Bálint, Szabó, Rakita, Czellahó L., Paróczai, Csontos, Markó, Lippai, Juhász, Vékony, Csaba (Balogh 70')
Edző: Takács László

Gólszerzők: Kaltenekker 33', Ivancsó 46'+67' (az elsőt 11-esből)

3' Rakita végzett el szabadrúgást a 16-osunk bal sarkától picivel kijjebbről, ami középmagasan a jobb (rövid) sarok irányába tekert, de László Peti vetődve ki tudta ütni szögletre.

25' Balogh Peti a 16-os jobb sarka magasságából, kb. 20 m-ről végzett el szabadrúgást, amit Bálint vetődve ütött le maga elé a bal (rövid) alsó sarok előtt.

33' Újabb szabadrúgást kaptunk, ezúttal a Pestszentimre kapujával szemben, balra, kb. 21-22 m-en. A labdához Balogh Peti és Kaltenekker Ati állt oda, akik közül utóbbi tekerte el azt a sorfal fölött a hosszúra, amire a rövidre ellépő Bálint már nem tudott reagálni, így a laszti a bal kapufa alsóbb részének belsejéről a bal alsó sarokba pattant. 1-0!

36' Ivancsó Dávidhoz került a laszti a 16-os bal oldalán, amire Bálint kijött, aki mellett Dávid el tudta húzni a játékszert, azonban nem lőtt rögtön kapura, hanem tolt még egyet rajta befelé, így a vendégek kapusa vissza tudott vetődni, miközben a védői szerelték játékosunkat.

45' Kaltenekker Atinak tettük oda a labdát szemben a kapuval, a 16-os elé, akitől az továbbpattant Pál Danihoz, akit a 16-os vonalán a védők lekoccoltak, amiért Czigány 11-est adott.

46' A bűntetőt Ivancsó Dávid magabiztosan a bal alsó sarokba lőtte. 2-0!

55' Ivancsó Dávid tette be futóra a lasztit Balogh Petinek a 16-os bal oldalára, aki kb. 11-12 m-en visszahúzta azt, de az ezt követő lövésébe a vendégek védője belevetődött.

61' Hostyisovszki Patrik vitte el a jobb oldalon a labdát, majd középre tekert Bőgér Dávidnak, aki a 11-es pont környékéről nem sokkal fejelt a jobb alsó sarok mellé.

66' Ivancsó Dávid indult meg szemben a pestszentimreiek kapujával, ami után jobb fordult, majd - mivel látta, hogy van előtte hely - ismét kapura, és kb. 23-24 m-ről lendületből kapura lőtt, a labda pedig a vetődő Bálint mellett a jobb alsó sarokba vágódott. 3-0!

Nem túl sok helyzettel tarkított, de unalmasnak azért nem nevezhető mérkőzésen megérdemelten gyűjtöttük be a három pontot.

Takács László: Jobb csapat a Gáz, nyílván nem véletlenül állnak a második helyen. Mi sajnos elég tartalékosan álltunk föl, hogyha teljes létszámban tudtunk volna megjelenni, akkor minden bizonnyal szorosabb lett volna a mérkőzés. Ma ennyivel jobbak voltak.

Metzger Tibor:


2014.10.11. (szombat) 17:00
9. forduló

Nagytétényi SE - ASR Gázgyár 2-2 (1-1)
Angeli út, 40 néző, Vezette: Orbán; Asszisztensek: Dancs, Reszler

Nagytétényi SE: Guth, Puskás, Kégler, Godár, Zakar, Baki (Varga 46'), Pataj, Horváth (Denke 93'), Hirsch, Simon, Tóth (Boros 63')
Edző: Tyukodi Tibor

ASR Gázgyár: dr. László, Hostyisovszki, Bodon, Fehér M., Horváth J., Mankó, Kovács, Ivancsó, Kaltenekker, Bőgér, Pál (Sebestyén 78')
Edző: Metzger Tibor

Gólszerzők: Simon 8', Pataj 87' ill. Pál 42', Bőgér 67'

A mérkőzés előtt jogosan vetődhetett fel a kérdés az emberben, hogy a múlt hét végi, Intertől elszenvedett 10-0-ás vereségtől vajon inkább felszívják magukat a nagytétényiek, vagy összezuhannak. Az élet végül az előbbi választ adta, bár az első húsz perc után három-négy góllal kellett volna vezetnünk. A találkozóról hiányzott Balogh Peti, aki a héten belázasodott, és hiányát - főleg a játékszervezésben - igencsak megéreztük.

3' Kaltenekker Ati szemből-balról, kb. 25 m-ről elvégzett szabadrúgását Guth ütötte ki középen a léc alól kapu fölé.

5' Horváth Jani tette be balról a 16-os rövid oldalára a labdát Bőgér Dávidnak, aki pár lépés után, kb. 8-9 m-ről, viszonylag éles szögből, Kégler és Godár mellett laposan a bal (hosszú) alsó sarok irányába lőtt, azonban Guth újheggyel még bele tudott érni, így a labda a kapufa mellett az alapvonalon túlra jutott.

7' Ivancsó Dávidnak tettük be jobbról a labdát a 16-os közepére, aki balra tolta azt, hogy a közte és a kapu között álló Kégler és Puskás takarását leküzdje, majd kb. 9 m-ről lőtt, de az ötösre kimozduló Guth felugorva még bele tudott kapni a kísérletbe.

8' És ahogy ez ilyenkor lenni szokott, vezetést szerzett a Nagytétény... Az ellentámadás során ugyan hozzánk került a játékszer, ami után Fehér Márk hátul, jobb oldalról középre akart passzolni, de nem nézett fel, így a labdát az odalépő Simon szerezte meg, és kb. 20 m-ről, a kimozduló László Peti fölött a hálóba emelt. 1-0.

11' Horváth Jani adott be balról a rövidre, az ötös sarkánál picivel beljebb álló Bőgér Dávidnak, aki  Godár mellett felugorva remekül fejelt a hosszú sarokra, de a labda pechünkre a bal kapufa alsó részén csattant, a kipattanóhoz pedig Kaltenekker Ati csak úgy tudott hozzáérni, hogy az végül kapu mellé csorgott.

12' Beemeltük a labdát a 16-os közepére, a jobb kapufa magasságába, amire Guth talán jöhetett volna, de nem tette, így Bőgér Dávid átvehette, és kb. 9 m-ről a jobb alsót célozta meg, ám a közben az ötösre kimozduló kapus hozzáért a lövéshez, akiről a laszti a jobb kapufára csorgott, de a közben befutó Kaltenekker Ati még így is belőhette volna, ha a kapufáról visszapattanó nem zavarja meg, és nem fut túl rajta.

14' Ezúttal is Simonhoz került oda a laszti, szemben a kapunkkal, de szerencsénkre kb. 23 m-ről nem jól találta el , és a 16-os felé kimozduló László Peti védeni tudott.

27' Két kapu előtti lövésünkbe is bele tudtak blokkolni a hazaiak.

42' Horváth Jani vitte el a lasztit a bal oldalon, majd lendületből kiugratta a 16-os bal oldalán Pál Danit, aki a védők mellett kapura vezette azt, és kb. 7-8 m-ről lőtt: a bal (hosszú) alsóba tartó lövéséhez Guth még hozzá tudott érni, de a labda így is a belső oldalhálóban kötött ki. 1-1!

44' Bal oldali szögletünk után Guth ütötte ki  a labdát a 16-osra, ahol szemből-jobbról érkezett Kovács Dávid és laposan a kapu közepe felé lőtt, de a gólvonalon álló Horváth tisztázni tudott.

45'+1' Ivancsó Dávid a 16-os bal oldaláról, kb. 10 m-ről a rövid alsó felé lőtt, amit Guth lábbal hárított.

49' Ivancsó Dávid tette be lasztit Bőgér Dávidnak a 16-os jobb oldalára, aki kb. 10 m-ről a kapus kezébe lőtt.

54' Kaltenekker Ati a jobb oldalon védőjét megverve elment, majd Hostyisovszki Patriknak adott be a 16-os rövid oldalára, aki lőtt - pedig hárman is üresen álltak a hosszún -, amit viszont a hazaiak játékosa blokkolni tudott.

57' A hazaiak eltudtak menni a jobb oldalunkon, azonban a középre tett labdájukat László Petinek sikerült behúzni.

61' Pál Dani a 16-os bal oldalán, nem messze az alapvonaltól és a kaputól kétszer is lőni tudott - igaz nem túl erősen -, de Guth a helyén volt.

64' A Nagytétény 16-osának jobb oldalára tettük be a labdát, amire Guth nem a legjobban mozdult ki, így amikor a laszti a 16-os mezőny felé eső vonalának jobb szélén tartózkodó Kaltenekker Atihoz került, a kapu nagyjából üres volt, de a lövés célt tévesztve annak jobb oldala mellé ment.

67' Bal odalról, a 16-os előttről Ivancsó Dávid nagyszerű labdát adott a 16-os vonalának közepére a leshatáron kilépő Bőgér Dávidnak, aki 15-16 m-ről, szemből, a kimozduló Guth lába mellett laposan a kapu közepébe lőtt. 1-2!

69' Jobb oldali nagytétényi szöglet után középen fejelni tudtak, de szerencsénkre a labda a jobb (hosszú) felső sarok mellé szállt.

73' Horváth tudott lőni szemből, a 16-osról, de rosszul találta el, így László Peti középen viszonylag könnyen fogta a kísérletet.

74' Beemelték középen védelmünk mögé a labdát, amire László Peti már csak egy ütemmel később tudott odaérni a 16-os vonalára, és a labdáért ugorva letarolta a hazaiak játékosát, amiért Orbán 11-est adott, de szerencsénkre nem állította ki kapusunkat, csak sárgát adott. A bűntetőt nem a legjobban találták el, mert nem ment túlzottan sarokra, így az irányt remekül érző László Peti jobbra vetődve hárítani tudta a bűntetőt.

87' Egy fejpárbaj következtében elkerülhető szabadrúgást kapott a Nagytétény a térfelünkön, amiből annak elvégzése után szöglet lett. A szögletet laposan belőtték a rövidre, ami az ott álló négy játékosunk mellett is elgurult, akik közül Horváth Jani sajnos lyukat rúgott, így a labda a gólvonal előtt átgurult a hosszúra, ahol Patajnak már nem okozott gondot "nulláról" az üres kapuba lőnie. 2-2.

Nyerhető meccsen veszítettünk értékes kettő pontot. Ha az első félidőben csak a helyzeteink felét berúgjuk, vagy a végén jobban koncentrálunk, győzelemmel távoztunk volna Nagytétényből. A hazaiak igen sokan köszönhetnek kapusuknak, Guth Bálintnak.

Metzger Tibor: Mindjárt a mérkőzés elején számos gólhelyzetünk volt, amiket ha kihasználunk, le is tudhattuk volna a mérkőzést. A későbbiekben durva egyéni hibák miatt kellett megelégednünk a döntetlennel, pedig a végén már a kezünkben érezhettük a három pontot.

Tyukodi Tibor: Szerintem a budapesti másodosztály szintjéhez képest nagyon jó mérkőzés játszottunk, inkább volt BLSZ I-es színvonalú a találkozó. Két jó csapat találkozott, és véleményem szerint igazságos döntetlen született.


2014.10.04. (szombat) 11:00
8. forduló

ASR Gázgyár - Szabadkikötő SE 4-0 (3-0)
Sujtás u., 40 néző, Vezette: Besnyő; Asszisztensek: Gelb, Kovács I.

ASR Gázgyár: dr. László, Hostyisovszki (Lakatos 83'), Bodon, Fehér M., Horváth J., Mankó (Sebestyén 72'), Kovács D., Balogh, Ivancsó (Bőgér 54'), Kaltenekker (Juhász 62'), Pál (Horváth Zs. 77')
Edző: Metzger Tibor

Szabadkikötő SE: Molnár, Trpik, Juhász, Lakics, Mihalik, Halász, Horváth, Vígh, Baksa S., Marsi (Baksa Á. 74'), Kiss (Benkovics 46')
Edző: Béres Zoltán

Gólszerzők: Pál 4'+18'+24', Bőgér 81'

Az első félidőben szemerkélő esőben, és ennek megfelelően kissé csúszós pályán játszottak a csapatok, melyben egy remek egyéni teljesítménynek is köszönhetően hamar eldőlni látszott a mérkőzés három pontja. Szerencsére a mi javunkra. A II. Kerületi UFC elleni találkozóhoz hasonlóan ezúttal is korán vezetést tudtunk szerezni.

4' Hostyisovszki Patrik a jobb oldalról, a 16-os mezőny felé eső vonala és az oldalvonal közöttről tekerte be a labdát az ötösre, ahol a jól érkező Pál Dani Lakicsot megelőzve a jobb alsóba továbbított, Molnár vetődve még hozzáért, de kiütni már nem tudta. 1-0!

10' Pál Dani szemből-balról, a 16-os környékéről tekert nem sokkal a bal (hosszú) alsó mellé.

16' A jobb oldalon elfutó Kaltenekker Ati adta be középre a lasztit, ami átgurult a 16-os bal oldalára, ahonnan Ivancsó Dávid, kb. 13 m-ről a jobb (rövid) alsó sarkot célozta meg, amit Molnár vetődve szögletre ütött.

18' Jobb oldali szögletet adott be Kaltenekker Ati a 16-os mezőnyfelé eső vonalának jobb oldalára Pál Daninak, aki lekezelte azt, majd a bal (rövid) oldali kapufa magasságából kapura lőtt, ami a bal alsó sarok felé tartott. Molnár mozdult volna rá, azonban a labda útjában álló, és blokkolni igyekvő Horváth olyan szerencsétlenül tette bele a lábát a labdába, hogy az azon irányt változtatva a kapu közepébe vágódott. 2-0!

24' Balogh Peti tette be a bal oldali oldalvonal mellettről a lasztit a 16-os bal oldalán álló Pál Daninak, aki átvette azt, majd visszahúzta két védő között, és kb. 14 m-ről védhetetlenül tekert pontosan a bal felső sarokba. Molnár mozdulni nem tudott rá, a pókok pedig menekülhettek! 3-0! Mesterhármas!

28' Kaltenekker Ati futott el a jobb oldalon, és vitte be a 16-os csúcsa magasságából az ötös sarka felé a labdát, majd kb. 8 m-ről a rövid oldalt lőtte meg, amit Molnár lábbal szögletre mentett.

50' Jobb oldali szögletet adott be középre Kaltenekker Ati, amit a 11-es pont magasságában érkező Bodon Zoli felugorva kapura fejelt, de a lasztit a felsőléc középső részének tetejéről felpattanva kapu mögé szállt.

60' A 16-os jobb oldalára felívelt és leeső labdánkra, kb. 12-13 m-re Molnár kijött, de Kaltenekker Ati a kapusnál egy ütemmel előbb ért oda, és bele tudta tenni a lábát, ám a laszti a lábáról végül pár méterrel a jobb (hosszú) kapufa mellé szállt.

73' Hostyisovszki Patrik indult meg a Szabadkikötő térfelén és vezette kapu irányába labdát, miközben Bőgér Dávid és Pál Dani futott vele valamivel előrébb, be a 16-os bal oldalára. Előbbi meg is kapta a lasztit, azonban túlcsorgott rajta, de pont Danihoz, aki Horváth által szorongatva, kb. 10-11 m-ről kapura tudott lőni, de a bal (hosszú) alsó felé tartó lövésébe Molnár vetődve még beleért, amivel szögletre tisztázott.

81' Bal oldalról Horváth Jani ugratta ki középen Bőgér Dávidot kb. 25 m-en, aki zavartalanul elvitte azt a 16-osig, majd a 11-es ponton túlra kimozduló Molnár lába mellett laposan a kapu közepébe lőtt. 4-0!

A második félidőben adódott még két lehetőségünk, azonban mindkét esetben a 16-oson belül (közel a kapuhoz) hosszan toltuk meg a labdát, így végül nem tudtuk jó helyzetből kapura lőni. A Szabadkikötőnek három-négy, kapusunkat megmozgató megmozdulása adódott az egész találkozón (előreívelés, távoli lövés), melyek nem okozhattak különösebb problémát László Petinek. A győzelmünk túlzás nélkül megérdemelt.

Béres Zoltán: Nem mi voltunk az esélyesek, de bíztam benne, hogy esetleg jó napot fogunk ki, csak sajnos nagyon sok hiányzónk van, és ez meghatározta az egész játékunkat, nem beszélve arról, hogy a hazai csapat elég jó játékerőt képvisel. Nagyon kulturáltan fociztak, és azt hittem jobban fognak nyomni, de igazából szép, kispasszos játékot játszottak. Ma meg kellett hajolnunk egy jobb csapat előtt.

Metzger Tibor: Az első félidőben 3-0-ig kitűnően játszottunk. A játékosaink ezután tudat alatt kényelmessé váltak, és már nem ugyanabban a felfogásban és tempóban folytatták a mérkőzést. Hiba volt, hogy nem használtuk ki a lehetőséget gólarányunk javítására.


2014.09.28. (vasárnap) 11:00
7. forduló

II. Kerületi UFC ASR Gázgyár 2-3 (0-2)
Kolozsvári Tamás u., 30 néző, Vezette: Fodor; Asszisztensek: Dancs, Práth

II. Kerületi UFC: Akay, Koltai, Kovács, Zöld, Királyvölgyi, Varga, Sárosi, Ráskai-Kiss (Padányi 46'), Paulovics, Németh (Kárpáti 46'), Papp
Edző: Jaskó András

ASR Gázgyár: dr. László, Hostyisovszki, Bodon, Fehér M., Horváth J., Kovács D., Balogh (Sebestyén 83'), Ivancsó (Juhász 46'), Kaltenekker (Horváth Zs. 88'), Mankó, Pál (Mihut 88')
Edző: Metzger Tibor

Gólszerzők: Kárpáti 47', Királyvölgyi 92' (11-esből) ill. Ivancsó 1', Pál 31', Kaltenekker 52'

1' Belekezdtünk a mérkőzésbe! Mi végeztük el a kezdőrúgást, ami után Kaltenekker Ati rögtön a felfutó Ivancsó Dávidnak passzolta fel a labdát, aki lendületből egy szép csel után a 16-os jobb oldaláról, kb. 11 m-ről a szöget zárni igyekvő Akay mellett a jobb alsó sarokba tekert, így már tíz másodperc után vezetést szereztünk. 0-1!

6' Ezúttal Kaltenekker Atinak adtunk jó labdát a 16-os jobb oldalára, aki - miközben próbálták kifele szorítani - kb. 9 m-ről kapura lőtt, de a kísérlet elakadt Akayban.

8' Ráskai-Kiss szemből-balról nem sokkal emelt a keresztlécünk fölé.

27' Ismét Ráskai-Kiss veszélyeztetett: bal oldali, kb. 25 m-es szabadrúgása a bal (hosszú) alsó sarkunk mellett ment el, igaz, László Peti rajta volt.

30' Kovács Dávid szerzett labdát a jobb oldalon, nem sokkal a felezővonal után, majd középre adott a védők vonalából leshatáron kiugró Pál Daninak, aki üresen rávezette Akayra, majd 6 m-ről a kapus mellett a kapu bal oldalába lőtt. 0-2!

31' Újra Ráskai-Kiss lőhetett, miután a II. kerületiek áttették a jobb oldalról a balra a lasztit: a 16-osról a jobb alsó irányába tartó próbálkozást László Peti vetődve fogta.

35' Balogh Petit ugarttuk ki az ellenfél 16-osának jobb oldalán, de kb. 8 m-es lövését Akay védte.

46' Gyors góllal kezdte a második játékrészt a II. Kerületi UFC: balról, a 16-os oldalvonala és az alapvonal találkozása mellől húzták be a lasztit az ötösünk rövid oldala elé, amit a teljesen üresen érkező Kárpáti közelről, László Peti lába mellett laposan a jobb alsó sarokba lőtt. 1-2.

49' Jobb oldali UFC szöglet eredményeként Kovács középről, kb. 9-10 m-ről László Peti irányában a keresztlécünk fölé fejelt.

52' Balogh Peti tette be szemből, kb. 22-23 m-ről  a labdát a 16-os jobb oldalára Kaltenekker Atinak, aki kb. 8-9 m-ről kapura lőtt, a laszti pedig a kimozduló Akayt érintve becsorgott a bal alsó sarokba. 1-3!

Ezek után sokáig nem volt kimondott helyzet a mérkőzésen, azonban lehetőségek mindkét oldalon adódtak: például az UFC egyik játékosa szabadrúgás után a hosszún épphogy lemaradt a kapu elé betett a labdáról, nálunk pedig Kaltenekker Ati szabadrúgása szállt a felsőléc közepe fölé.

80' Paulovics megosztotta véleményét a játékvezetővel, aki ezért második sárgával kiállította.

84' Hostyisovszki Patrik adott laposan középre a 16-os jobb oldaláról, nem messze az alapvonaltól, majd a hosszún (a kapufa magasságában) üresen érkező Pál Dani az ötösről közepes erejű lövést eresztett meg a kapu közepe felé, amit a visszamozduló és vetődő Akay a levegőben ki tudott ütni a gólvonal előttről.

89' Kovács Dávid előretörése utáni lövését hárította a hazaiak védelme.

92' Bodon Zolira fújtak be kezezés miatt bűntetőt a 16-os mezőny felé eső vonalának - mi szempontunkból - bal oldalánál (bár valójában mell volt és még a büntetőterületen kívül...). A 11-est Királyvölgyi az irányt jól érző László Peti mellett a kapu jobb alsó sarkába rúgta. 2-3.

Metzger Tibor: Az első félidőben a szezon eddigi legjobb játékát nyújtva megalapoztuk a győzelmünket, amely igazából egy percig nem forgott veszélyben.

Jaskó András: Az első percben kapott gól döntően befolyásolta a mérkőzés sorsát. Egy bajnokesélyessel szemben egy újonc csapat nem engedheti meg, hogy ilyen könnyen gólt szerezzenek. A második félidő elején mi is lőttünk egy gyors gólt, de nem tudtunk élni az egyenlítési lehetőséggel. Jobb csapat a Gázgyár!


2014.09.20. (szombat) 11:00
6. forduló

ASR Gázgyár - Rákosszentmihályi SC 2-0 (0-0)
Sujtás u., 60 néző, Vezette: Bartkó; Asszisztensek: Szanyi, Szalai

ASR Gázgyár: dr. László, Hostyisovszki, Bodon, Fehér M., Horváth J., Mankó (Kovács D. 62'), Balogh, Ivancsó, Kaltenekker (Juhász 82'), Bőgér (Horváth Zs. 88'), Pál (Mihut 86')
Edző: Metzger Tibor

RSC: Gerencsér, Varga (Dabóczi 85'), Wild, Bakó, Viandt, Góró, Guzsik (Pásztor 63'), Csapó, Botló, Bodnár, Bükkerdő (Bolla 76')
Edző: Kovács Imre

Gólszerzők: Ivancsó 54', Bőgér 62'

2' Hostyisovszki Patriknak tettük ki a labdát a jobb szélre, aki a 16-os oldalvonalának közepe tájékáról középmagasan kapu elé adott, amit a röviden kivetődő Gerencsér kiütve hatástalanított.

21' Pál Dani szemből-balról érkezve betette a lasztit a 16-osra Balogh Peti és Bőgér Dávid irányába, akik közül utóbbi oldalra dőlve, kb. 13 m-ről kapu fölé lőtt.

28' Az első igazi vendéglehetőség: Csapó végzett el bal oldalon, nem messze a felezővonaltól, az oldalvonal mellettről szabadrúgást, amit felívelt az ötösünk hosszú oldalára Bükkerdőnek, aki pár méterrel a kapunk bal (rövid) oldala mellé fejelt.

43' Jobb oldali szögletünket Kaltenekker Ati adta be a hosszúra, amire Gerencsér rosszul jött ki, így az ötös sarka magasságában álló Balogh Peti zavartalanul fejelhetett a jobb (rövid) felső sarokba. A dolog apró szépséghibája, hogy a beívelés során a labda feltehetően kikanyarodott a pályáról, a játékvezető legalább is így látta, és érvénytelenítette a találatot.

A RSC nagyon jól megszervezte a védekezését, így hiába irányítottuk mi a játékot és birtokoltuk jóval többet a labdát, helyzetekig nem igen sikerült eljutnunk. Hátul közben arra kellett nagyon odafigyelnünk, hogy Bodnár nehogy véletlenül megtudjon ugorni.

54' Jobb oldali szögletünket megszokott módon Kaltenekker Ati adta be, ezúttal az ötös vonalának rövid oldala felé szállt a laszti, ahol Goró és Balogh Peti próbált meg rástartolni, de utóbbinak sikerült úgy hozzáérnie, hogy az-az ötös hosszú oldala felé menjen tovább, ahol az üresen álló Ivancsó Dávidnak pár mozdulat után két méterről csak a félig üres kapuba kellett továbbítani azt. Noha Gerencsér kimozdult az ötös felé, nem volt les, mert egy-egy RSC védő a rövid illetve hosszú kapufánál állt. 1-0!

55' Pál Dani szemből-balról a 16-osra érve, kb. 14 m-ről nem sokkal tekert a bal (hosszú) kapufa mellé.

62' Horváth Jani vitte el erőszakosan a labdát a bal oldalon Guzsik és az oldalvonal között, majd a kapu irányába tört vele, és el tudta vinni azt az alapvonalig, a jobb kapufától kb. 11-12 m-re, ahonnan belőtte a rövidre, azonban Bakó Balogh Petit megelőzve fejjel átmenetileg menteni tudott, ami után a laszti a középen, az ötös előtt tartózkodó Kaltenekker Atihoz esett le, aki estében, külsővel még oda tudta tenni azt a viszonylag üresen álló Bőgér Dávidank, aki szemből, kb. 10 m-ről kilőtte a jobb alsó sarkot. Gerencsér vetődve még hozzért, de már csak beljebb tudta segíteni. 2-0!

69' Bőgér Dávid a 16-os mezőny felé eső vonala és a félkörív találkozásától kissé balrábbról, épphogy a büntetőterületen belülről laposan tekert, de a bal kapufa menteni tudott.

71' Kaltenekker Ati szemből érkező, kb. 21 m-es lövését Gerencsér kiütötte a léc alól.

73' Kis híján szépített az RSC: Goróhoz jutott el a labda a 16-osunkon belülre, aki Bodon Zoli szorításában kb. 11-12 m-ről laposan eltalálta a jobb (rövid oldali) kapufánk külső részét, ahonnan az alapvonalon túlra pattant.

80' Bőgér Dávid kapott jó labdát teljesen üresbe kb. 25 m-en, majd szemből-balról bevitte azt a 16-osra, és a 11 m-re kimozduló Gerencsér mellett néhány húzás után laposan lőni tudott a kapu közepe felé, de az egyedüliként visszaérő Bakó még ki tudta rúgni a gólvonalról.

83' Gerencsér reklamálása miatt közvetett szabadrúgást végezhettünk el a 16-oson belül, szemből, kb. 14 m-ről. A lövés levágódott a sorfalról, majd a 16-oson kívülről Kovács Dávid próbált ismételni, akinek a kísérlete a még nagyjából megmaradt sorfalon irányt változtatva és lelassulva az ötös közepe felé pattant tovább, amire a vendégek kapusa rávetődött.

Kovács Imre: Egy jó erőkből álló csapattal kerültünk szembe! Láttam már őket korábban játszani: fiatalok, nagyon sokat mozognak, kreatívan futballoznak, és nekünk elsősorban ezekre kellett felkészülnünk. A mi csapatunk tulajdonképpen öreg futballistákból áll, ezért nagyon meg kellett szerveznünk a védekezésünket, ami az első félidőben alapvetően sikerült is. A második félidőben kaptunk egy szép és egy szerencsétlen gólt, ami végül eldöntötte a találkozót, ennek ellenére vissza tudtunk volna jönni a meccsbe, ha a nagy helyzetünk bemegy, hiszen utána ők sem tudtak volna ilyen nyugodtan futballozni. Megmondom őszintén, elégedett vagyok a játékunkkal és az eredményt is elfogadom, mert három olyan játékosunk hiányzott (Kotymán Kund, Sponga Péter, Dobai Tamás), akik ennek a gárdának meghatározó játékosai. Helyettük kis túlzással még gyerekek játszottak. Összességében tehát nem vagyok csalódott!

Metzger Tibor:


2014.09.13. (szombat) 16:00
5. forduló

Csep-Gól FC ASR Gázgyár 1-3 (1-2) A 93. PERCBEN FÉLBESZAKADT!
Dunadűlő u. (Csepeli Papír pálya), 30 néző, Vezette: Czene-Joó; Asszisztensek: Zimonyi, Kovács B.

Csep-Gól FC: Matus, Gerstmayer, Révész, Nagy, Karanedeff (Varga 54'), Szász, Síró, Fodor, Péli, Horváth, Róka (Kovács 54')
Edző: Kiss Attila

ASR Gázgyár: dr. László, Mihut, Bodon, Fehér M., Horváth J., Mankó, Balogh, Ivancsó, Hostyisovszki, Bőgér, Pál (Horváth Zs. 80')
Edző: Metzger Tibor

Gólszerzők: Síró 25' ill. Balogh 38', Bőgér 44' (11-esből), Ivancsó 76' (11-esből)

Feljutó csapatként sem ígérkezett könnyű ellenfélnek a Csep-Gól gárdája, hiszen nagyon jól kezdték a szezont (két győzelem, egy döntetlen, egy vereség - múlt héten mindössze 2-1-re kaptak ki az Inter gárdájától), ráadásul hazai környezetben, az egykori Csepeli Papír pályán fogadhattak bennünket. Helyzetünket nem könnyítette, hogy különböző okok miatt három hiányzónk (Kaltenekker Attila, Kovács Dávid, Juhász Balázs) is akadt ezen a borongós, de végül esőmentes csepeli szombat délutánon. Célunk mindazonáltal nem lehetett más, mint a három pont megszerzése.

1' Már rögtön az elején kis híján vezetést szereztek a hazaiak, amikor középen jól ugratták ki Pélit, aki játékosaink által szorongatva is  be tudta vinni szemből a labdát a 16-osunkra, de szerencsénkre gyengén találta el, így a lövés végül a kimozduló László Peti kezei között halt el.

4' Nem sokat kellett várni a túloldalon sem az első említésre méltó jelenetre: Ivancsó Dávid szemből-jobbról, a 16-osról laposan megcélozta a bal alsó sarkot, azonban Matus nagyobb nehézségek nélkül szögletre ütötte a próbálkozást.

A találkozó az ezt követő rövidebb időszakban nem nélkülözte a látványosabb nézeteltéréseket: kétszer alakult ki kisebb tömegjelenet a játéktéren, az egyik egy szabálytalan szerelési kísérlethez, a másik egy szabadrúgást megelőző kapu előtti szituációhoz kapcsolódott. Ezek után azonban minden visszaállt a normál kerékvágásba.

15' Jobb oldali Csep-Gól szöglet vágódott be veszélyesen az ötösünkre, amit végül a hosszún, kb. 6-7 m-ről tudtak kapura tenni, azonban belevetődtünk a lövési kísérletbe.

24' Síró vitte el a labdát a jobb oldalon, majd bejutott a 16-osunkra, és a szerelni igyekvő Fehér Márk mellől, viszonylag kiszorítottabb szögből, kb. 12-13 m-ről laposan meglőtte a jobb (hosszú) alsót, ami a kimozduló László Peti mellett ugyan elment, de a mezőny irányából a kapu felé tartó Bodon Zoli kb. 2 m-re a gólvonal előttről kitudta rúgni a lasztit a rövid oldali kapufa és az elvetődött kapusunk között az alapvonalon túlra.

25' Érett a csepeli gól, és egy perccel később már nemcsak érett, hanem valósággá is vált, amikor bal oldalról, nem sokkal a 16-osunkon belülről élesen belőtték a lasztit az ötösünk rövid oldalára, amire László Peti kivetődött, de a róla kivágódó labda pont az ötös előtt védőnkkel pozícióharcot folytató Síróra pattant, akiről becsorgott az a jobb (rövid) alsó sarkunkba, a kapufa mellé. László Peti a földről feltápászkodva már nem tudott visszaérni rá. 1-0.

29' Balogh Peti szemből, kb. 25 m-ről elvégzett szabadrúgása a felsőléc közepénél csattant és vágódott fölé. Matus ennek ellenére kontrollálta az eseményeket.

38' Pál Dani szemből-balról próbált a védők között bejutni a 16-osra, és lövőhelyzetbe kerülni. Előbbi sikerült is neki, de a védők lerúgták a lábáról a labdát, ami (a múlt heti mérkőzéshez hasonlóan) pont Balogh Peti elé került, aki egy állítás után szemből, épphogy a 16-oson belülről eltekerte azt a vetődő Matus mellett a bal alsó sarokba. 1-1!

44' Ismét Pál Dani iramodott meg, és tört be szemből-jobbról a bűntető területre, de a védőknek sikerült kiszorítaniuk őt nem sokkal a 16-os jobb oldali vonala mellé, ahol - teljesen fölöslegesen - odarúgtak neki, amiért a játékvezető jogosan 11-est ítélt. A bűntetőt Bőgér Dávid higgadtan, a másik irányba vetődő Matustól nem zavartatva, középmagasan a jobb kapufa mellé rúgta. 1-2!

45' Ivancsó Dávid vitte be lendületből a lasztit szemből-jobbról a 16-osra, majd annak jobb oldali vonala mentén az alapvonal irányába tőrt, és kb. 13 m-ről, éles szögből kapura lőtt, de a szöget jól záró Matus belevetődött a kísérletbe.

45'+1'Ezúttal Hostyisovszki Patrik kapott labdát a jobb oldalon, aminek következtében a 16-os jobb oldali vonala és az oldalvonal közöttről laposan középre tudott adni, ami két csepeli védő mellett is elment, eljutva  a 11-es ponton teljesen üresen álló Balogh Petihez, aki akár át is vehette volna azt, hogy higgadtan a kapuba lőjön, ehelyett azonban kapásból fölé bombázott.

Az első félidő végéig jobb volt a Csep-Gól, és a játék képe alapján akár két góllal is vezethetett volna. Ekkor azonban "elszakadt" valami a hazaiaknál, ami azt eredményezte, hogy sorra veszélyes támadásokat dolgoztunk ki, amikből rövid idő alatt sikerült megfordítanunk a mérkőzés állását.

51' Péli szabálytalanul szerelte Ivancsó Dávidot a középpályán, a kispadok előtt, aki ennek következtében földre került. Czene-Joó a megmozdulásért sárgát adott, és mivel az első félidőben már mutatott fel neki egyet reklamálásért, ezért a piros következett.

70' Ezúttal Horváth megmozdulását látta szabálytalannak a játékvezető, aki nemtetszésének adott hangot a dolgot illetően, amiért Czene-Joó második sárgára őt is kiállította.

73' Pál Dani tört be szemből-balról a 16-osra a védők vonalába, majd mielőtt kb. 14 m-ről lőtt volna, Révész odarúgott neki (Dani sípcsontvédője elég nagyot szólt). A bűntető jogosnak tűnt, és bár Révész nem volt kifejezetten utolsó ember, a bíró a megmozdulásáért egyből pirossal kiállította.

76' Ivancsó Dávid a megítélt 11-est magabiztosan a bal kapufa mellé lőtte. 1-3!

78' Bőgér Dávid kapott labdát kb. 25 m-en, majd lendületből, szemből-jobbról bevitte azt a 16-osra, és az őt kiszorítani igyekvő Nagy mellől, kb. 11 m-ről, élesebb szögből kapura lőtt, de a laszti elzúgott a jobb (hosszú) alsó sarok mellett.

79' Szép hazai megmozdulás nyolc emberrel: Síró a 16-osunk (ő szempontjukból) jobb sarka előttről egy begurítás után meglőtte a bal (rövid) felső sarkunkat. László Petinek nagyot kellett nyújtózkodnia, hogy kiüsse onnan szögletre.

93' Czene-Joó második sárgával Sírót is leküldte a pályáról, miután kritizálta az ítéletét.

93' A középen kiugró és kapura törő Horváth Zsoltit buktatta Gerstmayer kb. 25 m-en, amiért a játékvezető egyből pirossal őt is kiállította. Mivel a csepeliek létszáma így hét fő alá csökkent, ezért egy perccel a hosszabbítás vége előtt Czene-Joó lefújta a mérkőzést.

A találkozó három pontja minden valószínűség szerint a miénk lesz, a kérdés inkább az, hogy az eredeti 1-3-as vagy 0-3-as végeredménnyel. Erről a versenybizottság csütörtöki ülése után lehet majd biztosat mondani. Az első félidő végi fordításért mindenképpen dicséret illeti a fiúkat, de amellett nem mehetünk el szó nélkül, hogy több mint negyed órát játszottunk hármas emberelőnyben, és ezalatt mégsem tudtunk a kapuba találni.

Metzger Tibor: Az első gólunkig ránk ijesztett az ellenfél, de utána folyamatosan javultunk, és már a szünet előtt lezárhattuk volna a mérkőzést. Büszke vagyok a játékosainkra, mert végig sportember módjára viselkedtek.

Kiss Attila: Gratulálok az ellenfélnek! Akiknek viszont nem tudok, az a játékvezetői hármas, mert gusztustalannak tartom, amit ma itt végeztek. Igazából labdarúgásról nem igen tudott szó esni a csapatomnál, a játékosaimnak a nyolc emberrel mutatott játékáért így is nagyon gratulálok. Azt gondolom ma olyan dolgokat csináltak, amiket várunk tőlük, még nyolc emberrel is próbáltak támadni, gólokat lőni, de ennyi sikerült belőle. Gusztustalannak tartom, amit a játékvezető művelt, szégyellje magát!

 


2014.09.06. (szombat) 11:00
4. forduló

ASR Gázgyár - 1908 SZAC KSE 2-0 (1-0)
Sujtás u., 70 néző, Vezette: Vida; Asszisztensek: Döme, Schnellbach

ASR Gázgyár: dr. László, Hostyisovszki, Kovács D., Fehér M., Horváth J., Mankó, Balogh, Ivancsó, Kaltenekker (Horváth Zs. 82'), Bőgér (Kardos 88'), Pál
Edző: Metzger Tibor

1908 SZAC KSE: Mészáros, Zsíros (Dina 46'), Rózsa, Horváth, Gálvölgyi, Papp (Nyéki 64'), Trizna, Simon (Kovács 46'), Oláh, Ódor, Szatmári (Niczmann 46')
Edző: Maráczi János

Gólszerzők: Balogh 18', Kaltenekker 75'

3' A 16-os jobb sarka tájékáról Kaltenekker Ati eresztett meg egy lapos lövést a bal alsó sarok felé, amit Mészáros lehajolva úgy tűnt, hogy fog, de a labda továbbperdült róla a bal (rövid) oldali kapufára, amiről visszapattant hozzá.

11' A középpályáról felíveltünk egy labdát a 16-os vonala magasságába, amire Mészáros elég bizonytalanul mozdult ki, és az odaérő Balogh Peti - a kapus nagy szerencséjére - csak gyengén tudott belefejelni, így az nem tudott átszállni a hálóőr felett az üres kapuba.

18' Ivancsó Dávid remekül tette be üresbe a lasztit Bőgér Dávidnak a 16-os bal oldalára, aki kissé kiszorított szögből, kb. 9 m-ről ellőtte a bal (hosszú) alsó sarkot, amibe Mészáros bravúrral még bele tudott kapni, azonban az üres kapu elé továbbpattanót az érkező, senki által nem zavartatott Balogh Petinek gyerekjáték volt a hálóba passzolnia. 1-0!

36' Egy jobb oldali, kapu elé tett beadásunkról középen ketten-hárman is épphogy lemaradtunk.

41' Trizna vállalkozott lövésre szemből, kissé jobbról, jó 30 m-ről, és a kísérlete a felsőlécünk bal oldalán csattant.

44' Szabadrúgást kaptunk szemből, kissé jobbról, jó 25 m-re a SZAC kapujától. Horváth Jani lövése jobb oldali irányba levágódott a sorfalról, amit Ivancsó Dávid gyűjtött be, elvitte az alapvonal felé, majd attól kb. 13 m-re, a 16-os vonala előtt pár méterről beívelte az ötös közepére, ahol az érkező Kaltenekker Ati megzavarta Mészárost, aki csak belekapott a labdába, majd fölfelé perdült róla, a visszahulló lasztit pedig Ati sajnos gyengén és nem jól találta el, ami így kipattant a vendégek kapusáról, és onnan már elmúlt az igazi veszély.

57' Balogh Peti szemből, kissé jobbról, kb. 22-23 m-ről elvégzett szabadrúgását Mészáros ütötte ki a bal alsó sarokból.

65' A 16-osunk bal oldalán, egy jobbról átcsorgott labdát próbált Gálvölgyi lekezelni és kapura lőni, miközben nagy valószínűséggel rátartottunk, de Vida szerencsénkre nem ítélt 11-est.

71' Bőgér Dávid szemből, kissé balról, kb. 30 m-ről elvégzett szabadrúgása a szentlőrinciek felsőlécének jobb oldalára vágódott.

75' Jobbról próbáltuk betenni a lasztit  Bőgér Dávidnak az ötös rövid sarkának magasságába, de mielőtt odaért volna hozzá, elakadt Horváthban, aki csak gyengén, pár méterrel tudta odébb rúgni a játékszert, pont a 16-os jobb oldalán tisztán álló Balogh Petinek, aki odagurította azt a mezőny felől, szemből érkező Kaltenekker Atinak, aki egy állítás után, kb. 14 m-ről a jobb alsó sarokba bombázott. 2-0!

77' Gálvölgyi jobbról, húszegynéhány méterről elvégzett szabadrúgása jó két méterrel kapu fölé szállt.

79' Kaltenekker Ati tette be a 16-os közepére Bőgér Dávidnak a lasztit, aki kb. 10 m-ről, kapásból fölé durrantott.

83' Fehér Márk passzolta el a lasztit kb. 25 m-en, amiből majdnem baj lett, mert rögtön kitették azt a 16-osunk jobb oldalára, de szerencsénkre a kb. 10 m-es, lapos, élesebb szögből megkísérelt lövést László Peti lábbal szögletre hárította.

90' Felrúgtuk a labdát a középpályáról a 16-os előttre, amire Ivancsó Dávid ért oda leghamarabb, és a vele futó védője mellől, lendületből, pattanás után, kb. 15 m-ről, félmagasan ellőtte a kapu jobb oldalát, de a vetődő Mészáros kiütötte onnan.

Győzelmünk a helyzetek és a játék képe alapján is abszolút megérdemeltnek mondható.

Maráczi János: Edzetlenek, gyengék, fegyelmezetlenek és pontatlanok vagyunk, attól függetlenül, hogy elég sok a hiányzónk. Sok a sérültünk, most is három játékosunk nem vállalta a mérkőzést, de ez nem mentség a mai fegyelmezetlen játékunkra.

Metzger Tibor: Nagy menetelés elé nézünk egy csapdákkal tarkított úton. A célunkat az eddig minket jellemző mentalitással és egyre javuló játékkal tudjuk csak elérni. Jól indítottunk, bízunk magunkban és a sikeres folytatásban.


2014.08.30. (szombat) 11:00
3. forduló

ASR Gázgyár - BVSC-Zugló 3-2 (1-1)
Sujtás u., 70 néző, Vezette: Várhegyi; Asszisztensek: Leél-Őssy, Reszler

ASR Gázgyár: dr. László, Hostyisovszki, Bodon, Fehér M., Horváth J., Mankó (Kovács D. 56'), Balogh, Ivancsó (Horváth L. 92'), Kaltenekker (Mihut 90'), Bőgér (Horváth Zs. 83'), Pál (Juhász 77')
Edző: Metzger Tibor

BVSC-Zugló: Károlyi, Szabó (Balázs 54'), Sokalopulos, Király, Hosszú (Balázsi 40'), Földesi, Leinweber, Erdő-Lahner, Bódizs (Juhász 80'), Turcsán, Pató (Heigli 75')
Edző: Hernády András

Gólszerzők: Ivancsó 6' (11-esből), Kaltenekker 62', Bőgér 73' ill. Király 3', Leinweber 59'

Feljutó csapat ellenére nem ígérkezett könnyű ellenfélnek a korábban szebb napokat is látott, felnőtt gárdáját nemrég újjáalakító BVSC-Zugló együttese, akik két év alatt két bajnoki címet begyűjtve kerültek fel a BLSZ II-be. Az Intertől a múlt hétvégén hozzánk hasonlóan kétgólos vereséget szenvedtek el, amiből mindenképpen le lehetett mérni, hogy nem állnak rossz erőkből. A találkozónak apró kuriózumot adott, hogy a tavaly még nálunk védő, és a felnőtt csapatban is bemutatkozó Károlyi Dávid védte a zuglóiak hálóját.

3' A meccs rögtön nagy lendülettel kezdődött, Várhegyi kétszer is szabálytalannak minősítette a labdáért folyó  küzdelmünket. A második ilyen után közvetlenül a vendégek kitették a lasztit a 16-osunk jobb oldalvonalára Földesinek, aki futtából, az alapvonal előttről laposan középre adott, ami elgurult a röviden álló játékosok mellett a 11-es pont felé, ahonnan a kapu felől visszalépő Király az ellentétes irányba mozduló László Peti mellett középmagasan a bal kapufa mellé lőtt. 0-1.

6' Nem tartott azonban sokáig a vendégek öröme. Bedobást végezhettünk el a jobb oldalon, a BVSC 16-osának magasságában, amit kicsivel a bűntető területen belül álló Kaltenekker Atihoz juttattunk. Ati lefedezte a lasztit, majd megpróbált befordulni, miközben a mögötte álló vendég játékos gyötörte, aminek következtében Ati a földre került, a játékvezető pedig 11-est adott. A bűntetőt Ivancsó Dávid a másik irányba vetődő Károlyitól nem zavartatva félmagasan a kapu bal oldalába lőtte. 1-1!

11' Horváth Jani tetette be bal oldalról a labdát Bőgér Dávidnak a rövid oldalra, nem sokkal az ötös elé, aki néhány szép cselt bemutatva pár méterrel visszább vitte azt a mezőny felé, majd legurította a lendületből érkező Balogh Petinek, aki szemből, a 16-os vonala környékéről nem sokkal tekert a bal felső sarok fölé.

18' Az előző lövéshez képest jó pár méterrel beljebbről, ezúttal Bőgér Dávid csavart a bal felső sarok fölé.

27' Ivancsó Dávid két-három embert megverve játszotta be magát szemből-jobbról a sárga-kékek 16-osán belülre, de az érkező Hosszú miatt el kellett vinnie oldalirányba a lasztit, és így csak éles szögből tudott kb. 8 m-ről kapura lőni, amit a rövid kapufánál álló Károlyi  gond nélkül megfogott.

33' Nagy BVSC helyzet: bal oldali szögletük után Pató fejelhetett középen teljesen üresen, kb. 11-12 m-ről kapura, de a labda szerencsénkre kicsivel a jobb felső sarok fölé szállt.

35' Helyzetre helyzettel válaszoltunk: Balogh Peti lőtt szemből-jobbról egy visszagurított labda után, a jobb alsó irányába tartó kísérletébe az ötös előtt a vendégek közül valaki még beleért, így a labda a jobb kapufa alsó részének külső feléről szögletre vágódott.

44' Kaltenekker Ati szemből, kb. 24 m-ről elvégzett szabadrúgását Károlyi szedte ki a bal alsó sarokból.

45+1' A félidő végén majdnem gólt kaptunk, amikor a vendégek középen kiugratták Patót, aki a kifutó László Peti előtt egy fél ütemmel előbb ért oda a 16-os vonala magasságában, de kapusunk által is presszionálva csak a kapunk bal oldala mellé tudta emelni a labdát.

A gyors gólváltást követően kb. a találkozó harmincadik percéig érezhetően uraltuk a mérkőzést, de képtelenek voltunk nagyobb helyzetet kialakítani. A nyomás ekkor kissé csökkent, de továbbra is megmaradt, viszont egy percig nem lehettünk nyugodtak, hiszen a BVSC-ben benne volt egy veszélyes ellencsapás lehetősége, ahogy (főleg) a második félidőben ezt bizonyították is többször.

55' Például ekkor, amikor a jobb oldalon elfutva és a 16-oshoz érve átpasszoltak a hosszúra, és a visszafutó Kaltenekker Ati épphogy el tudta rúgni az érkező zuglói játékos elől a labdát.

59' Visszaszerezték a vezetést a vasutasok: Földesi ugrott magasra a labdért a térfelünk (ő szempontjukból) jobb oldalán és fejelte át a bal oldalra Turcsánnak, aki lekezelte azt, kapura fordult, majd pár lépés után jó 25 m-ről kapura lőtt. A középre tartó, kacsázó laszti kipattant László Peti "acélmellényéről", ami után a leghamarabb eszmélő és odaérő Leinweber kb. 8-9 m-ről, a kimozduló kapusunk mellett a bal felső sarokba lőtt. 1-2.

62' Ezúttal sem kellett sokat várni az egyenlítésre! Ivancsó Dávid a felezővonal jobb oldaláról rúgta fel a labdát középre Bőgér Dávid irányába, aki továbbengedte azt Balogh Petinek, majd kapta volna tőle a lasztit, de a védők blokkolták a továbbítási kísérletet, ami visszapattant Petihez, aki egyből kiugratta a 16-os vonalán jól kilépő Kaltenekker Atit, aki pár pattanás után kb. 10-11 m-ről, viszonylag éles szögből, laposan, mértani pontossággal kilőtte a jobb alsó sarkot. 2-2!

66' Az előző BVSC helyzethez hasonlóan a sárga-kékek jobbról meg tudták kerülni a védelmünket, aminek eredményeként a 16-os tájékáról Földesi a kapunk elé passzolt, ám hatalmas szerencsénkre a hosszún üresen érkező Turcsán hiába próbált bevetődve a hálóba továbbítani, egy ütemmel lemaradt a labdáról.

73' Kovács Dávid szerzett labdát a jobb oldalon, majd ment el a védője mellet a 16-os oldalvonala és oldalvonal között, és adott középre néhány méterrel az alapvonal előttről. Az ötös elé középre tartó labda pont jó ívben hullott be a vendég védők között álló Bőgér Dávidnak, aki kb. 7-8 m-ről jó ütemben felugorva védhetetlenül fejelte a labdát a jobb kapufa alsó részének belső oldalára, ahonnan a hálóba pattant. 3-2!

81' Bodon Zoli rossz ütemben csúszott oda a 16-osunk előtt a kapura törő vendég játékosnak, aki még tovább tudta tenni azt a csapattársának. Előnyszabály, amiből végül nem lett helyzet, és ami után Várhegyi visszamenőleg felmutatta Zolinak a második sárgát (az első félidőben feltartásért kapott már egyet) és kiállította. Nem ígérkezett könnyűnek a hátralévő szűk tíz perc!

83' Rögtön meleg pillanatokat éltünk át: egymás után háromszor is önfeláldozóan vetődtünk bele a 16-oson belüli BVSC lövési kísérletekbe.

91' Majdnem egyenlítettek a vasutasok: középre ívelték a labdát, amire László Peti nem mert kijönni, Sokalopulos pedig kb. 10 m-ről a jobb alsó sarkunk mellé fejelt.

A mérkőzés egészét tekintve elmondhatjuk, hogy ha a labdabirtoklást és a mezőnyjátékot vesszük figyelembe, akkor megérdemelt győzelmet arattunk, viszont ha a helyzeteket, akkor a döntetlen reálisabb eredmény lett volna. Csapatunk magas hőfokon égett, ami sokszor - úgy tűnt - átment egyfajta görcsös akarásba. Akadtak időszakaink, amikor túlzottan erőltettük az előreíveléseket (eredménytelenül), pedig tudhatjuk, hogy nekünk elsősorban a rövidpasszos, bemozgásos játék fekszik.

Hernády András: Egy sokat futó, jó képességű csapattól szenvedtünk vereséget. Örülök annak, hogy az első húsz perc megingása után sikerült felvennünk a ritmusukat, majd gólhelyzetekben föléjük is kerekedtünk. Ez a tanulóévünk, hiszen a BLSZ IV-től kezdve építkezünk fokozatosan, és újoncként még fel kell vennünk ennek az osztálynak a ritmusát. A sorsolás nem kedvezett nekünk, mert eddig az Interrel és ugye a Gázgyárral játszottunk, akik véleményem szerint a két legjobb csapat ebben az osztályban. Az előző meccshez képest is fejlődtünk, illetve a mostani meccs elejétől a végéig is folyamatosan. Bízom benne, hogy ez a fejlődés töretlen lesz, és elkezdjük gyűjteni a pontokat is. Nekünk még tanulnunk kell, és per pillanat az a célunk az, hogy bennmaradjunk ebben az osztályban. A további cél - még ebben a szezonban -, hogy egy jó, masszív középcsapattá váljunk, majd utána jöhet a BLSZ I, de még nem ebben az évben. Most egy olyan fiatal csapatot szeretnénk építeni, amivel a következő esztendőben meg lehet célozni a magasabb osztályba való feljutást.

Metzger Tibor: Amikor kívülről kapunk olyan visszajelzéseket, hogy érezni rajtunk a belső kohéziót - és ezt nem mi állítjuk magunkról -, akkor jó úton járunk. Remek érzés ilyen csapat edzőjének lenni! Gratulálok a srácoknak!

A Pesti Foci beszámolója videókkal:
http://pestifoci.hu/index.php/tovabbi-friss-hirek-uj/2093-a-gazgyar-nyerte-a-ki-nevet-a-vegent-a-bvsc-ellen


2014.08.23. (szombat) 17:00
2. forduló

Budatétény SE ASR Gázgyár 0-3 (0-2)
Jókai M. u., 60 néző, Vezette: Róka; Asszisztensek: Gelb, Kovács P.

Budatétény SE: Endresz, Kávrán, Kozel, Kreuz, Kiss, Kanyó (Gregor 83'), Nagy D. (Borbély 46'), Légrády, Lovász (Nagy Sz. 75'), Érsek, Polgár
Edző: Öhler László

ASR Gázgyár: dr. László, Hostyisovszki, Bodon, Fehér M., Kardos, Mankó (Kövi 88'), Balogh, Ivancsó, Kaltenekker, Juhász (Elmájer 70'), Pál (Horváth Zs. 85')
Edző: Metzger Tibor

Gólszerzők: Kaltenekker 2'+20', Balogh 85'

Furcsa dolgok ezek a bajnoki sorsolások, mert a mostani az egymást követő harmadik szezonunk, amikor a második fordulóban a Jókai Mór utcában játszunk a Budatétény gárdája ellen! További érdekesség, hogy a mostani mérkőzésen is az a Róka Márton fújta a sípot, aki az előző évi összecsapást vezette. A múlt héthez képest komoly változást jelentett a védelmünkben, hogy Horváth Jani és Kovács Dávid kisebb sérüléssel bajlódik, míg Mihut Misi elutazott, viszont felépült Fehér Márk, aki rögtön meg is kapta a csapatkapitányi karszalagot. Továbbá játékra jelentkezett Juhász Balázs és régi-új csatárunk; Elmájer Tibi is.

2' Szabadrúgást kaptunk kb. 19-20 m-re, az ötös sarkának magasságában, a jobb oldalon. A négyszemélyes sorfalat Endresz kétségkívül nem a legjobban állította össze, de ez nem von le semmit Kaltenekker Ati érdemeiből, aki laposan elrúgta a sorfal jobb oldala mellett a labdát, ami meg sem állt a bal alsó sarokig. Endresz próbált odaérni a hosszú oldalról, de már csak a gólvonalon túl érte utol a játékszert! 0-1! Tavaly szintén nagyon hamar (a negyedik percben) szereztük meg a vezetést Bőgér Dávid révén, aki egy röviden hazapasszolt lasztira csapott le. Akkor 1-4-re győztünk!

3' A gól után nem sokon múlt, hogy rögtön kettőre növeljük azt előnyünket, amikor egy jobb oldali bedobás után az ötös rövid oldalára érkező labdába Balogh Peti nem túl erősen tudott csak belefejelni, ami így hulló falevélként tartott a felső léc bal oldala alá, és Endresz csak komoly erőfeszítéssel tudta fölé ütni.

5' A hazaiak első veszélyes megmozdulása; Kreuz középről, lendületből, kb. 21-22 m-ről tüzelt, és a középen a léc alá tartó lasztit László Peti csak a levegőben úszva tudta fölé tolni.

9' A múlt héten pontrúgásból eredményes Kreuz ezúttal még közelebb járt a gólhoz, amikor a középről, kb. 22-23 m-ről elvégzett szabadrúgása megpattant a sorfalunkon, ami után a labda a keresztlécünk közepénél csattant, a kipattanóból szerencsénkre nem lett baj.

20' Fehér Márk rúgta fel a lasztit a középpályára, amit a középkör túloldalán álló Balogh Peti csúsztatott meg fejjel bal oldali irányba Pál Dani felé, aki átvette azt, majd lendületből a 16-os sarka felé kapura tört, és kb. 11-12 m-ről megkísérelte kilőni a hosszú felsőt, de a szöget jól záró Endresz bele tudott ütni, pechjére azonban a hosszú sarok irányába csorgott tovább a labda, ahol a Lovászról leszakadó Kaltenekker Atinak már nem okozott különösebb nehézséget a kapufa előtt fél-egy méterről az üres kapuba továbbítania. 0-2!

35' Balogh Peti jobb oldalon remek bepasszt adott Juhász Balázsnak a 16-os rövid oldalára, aki kb. 11 m-ről Endresz mellett telibe lőtte a rövid (bal) oldali felsőlécet.

A második játékrész elején a sárga-kékek érezhetően nagyobb erőket mozgósítottak a gólszerzés érdekében, de helyzetig nem tudtak eljutni.

58' Ivancsó Dávid a 16-os jobb oldaláról, kb. 14 m-ről oldalhálót talált.

69' Polgár és Balogh Peti együtt ugrottak fejelni a labdáért, ami után utóbbi a földre került, előbbit pedig második sárgával kiállította a játékvezető.

73' Kardos Bence két kézzel odanyúlt a jobb oldalon mellette elfutni igyekvő budatétényihez, amiért Róka második sárgára őt is kiállította.

80' A tíz perce becserélt Elmájer Tibi iramodott meg a jobb oldalon (miközben középen futottak vele a társak és a védők), majd a 16-osra beérve kb. 9-10 m-ről laposan kapura lőtt, de a kimozduló Endresz lábbal hárított.

85' Szabadrúgást kaptunk szemből, kissé jobbról, kb. 18-19 m-re a budatétényiek kapujától, amit Balogh Peti remekül tekert be a kissé talán későn mozduló Endresz mellett a rövid (bal) felső sarokba. 0-3!

86' Ivancsó Dávid a védők mellett, szemből-jobbról kapura vezette a lasztit, majd kb. 13 m-ről lőtt, a kísérlet azonban elakadt a jól kimozduló Endreszben.

88' A pár perce beállt Horváth Zsolti ugratta ki nagyszerű labdával középen Ivancsó Dávidot, aki ezúttal kb. 14 m-ről lőtt, de a kimozduló és a szöget ismét jól záró Endresz megint hárítani tudott.

89' Bal oldali szögletünk után az ötös rövid sarkán érkező Bodon Zoli telibe fejelte a rövid (jobb) oldali felső lécet.

Győzelmünk a látottak alapján teljesen megérdemelt, sőt, ha a végén jobban koncentrálunk a ziccereknél, akkor ennél nagyobb különbségű is lehetett volna. A hazaiak komolyan csak Kreuz Ádám két megmozdulása révén veszélyeztették a kapunkat, akikben ezen a napon nem volt meg a gólszerzéshez szükséges kellő átütőerő, illetve a szabadrúgásnál a szerencse sem mellettük állt.

Metzger Tibor: Magabiztos teljesítménnyel, tökéletes csapatjátékot nyújtva esélyt sem hagytunk a szimpatikusan küzdő budatétényieknek.

Öhler László: Bár súlyos egyéni hibákból kaptuk a gólokat, a kicsivel jobban játszó, sportszerű Gázgyár megérdemelten győzött. Gratulálok nekik!


2014.08.16. (szombat) 11:00
1. forduló

ASR Gázgyár - Internationale CDF SE 0-2 (0-1)
Sujtás u., 70 néző, Vezette: Lovász; Asszisztensek: Temesi, Gyöngy

ASR Gázgyár: dr. László, Mihut (Kardos 64'), Kovács D., Bodon, Horváth J. (Török 76'), Hostyisovszki (Horváth L. 84'), Mankó, Balogh, Ivancsó, Kaltenekker, Pál (Némethy 61')
Edző: Metzger Tibor

Internationale CDF SE: Skadra, Fofana, Ndubeze, Kingsley, Njoku, Samson, Giwa, Lunzitisa (Johnbull 84'), Iyiegbu (Nnanna 84'), Zome, Ozonadi (Ikele 84')
Edző: Agonglo Joel Geraldo

Gólszerzők: Zome 10', Giwa 64'

Már rögtön a szezon első meccsén "belecsaptunk a lecsóba" azzal, hogy azt az Internationale CDF-et fogadtuk, akik tavaly csak úgy estek ki a BLSZ I-ből, hogy 22 pontot levontak tőlük utánpótláscsapataik "nem kiállásai" miatt, (máskülönben simán a középmezőnyben végeztek volna egy osztállyal feljebb), és akik az utolsó fordulóban a III. Kerülettel együtt kiemelkedő Pénzügyőrrel 1-1-et játszottak éles meccsen az utolsó bajnoki fordulóban. A szinte kizárólag afrikai játékosokból álló gárdánál könnyebb ellenfelet is el tudtunk volna képzelni a szezonrajtra. Nálunk a támadó szekcióból továbbra is hiányzott Fehér Kende, aki keresztszalagszakadása után jövőre lesz csak újra bevethető, valamint Bőgér Dávid, aki húzódással bajlódik. A védelemben Fehér Márk hiányát orrcsonttörése indokolta. A Vízművekből igazolt Balogh Péter és Kaltenekker Attila a kezdőben kaptak helyet, és csereként játékra jelentkezett a külföldön tanuló, de jelenleg még itthon tartózkodó Kardos Bence is. A szezonnyitón avattuk fel a nemrég beszerzett sárga-zöld színű mezeinket.

Tudtuk, hogy az afrikaiak fizikálisan (futásban, testfelépítésben) remek paraméterekkel rendelkeznek, és a játékban sem ügyetlenek, így a mérkőzés elejétől maximális koncentráltsággal kellett játszanunk annak érdekében, hogy jó eredményt érhessünk el velük szemben. Az első tíz percben a vendégek igyekeztek magukhoz ragadni a kezdeményezést, aminek első látványosabb jeleként a 7. percben kb. 21 m-ről a 16-osunk bal sarka magasságából kapura lőttek, de a kísérlet valamennyivel elkerülte a jobb felső sarkunkat. Három perccel később viszont nem hibáztak, amikor egy szépen a 16-osunk közepére betett labdát a jobb kapufánk magasságában Zome átvett, majd a kimozduló László Peti mellett kb. 11-12 m-ről pontosan a jobb alsó sarkunkba lőtte (0-1). A gól után próbáltunk nagyobb erőket mozgósítani az eredményesebb előrejátékunk érdekében, de ez a mai találkozón nem igazán sikerült. A fehér mezesek ugyan többet birtokolták labdát, de komolyabb lehetőségeik, vagy helyzeteik a félidő végéig nem adódtak, és olykor-olykor mi is feljebb tudtunk kapcsolni egy fokozattal, ami egy jobb oldali elfutás utáni veszélyes középregurítás, egy 16-osra beívelt (majd pattanás után Skadra által a léc alól szögletre ütött) labda, illetve egy rövidre betett bal oldali szabadrúgás (amibe Kaltenekker Ati épphogy nem tudott beleérni) formájában csúcsosodott ki. A 44. percben azonban majdnem kétgólos hátrányba kerültünk, amikor egy jobbról a 16-osunk középre betett labda a kimozduló László Peti előtt továbbcsorgott a 16-osunk (ő szempontjukból) bal oldalára, de az ott érkező vendégjátékos végül viszonylag kiszorítottabb szögből, kb. 10-11 m-ről nem sokkal a félig üres (egy védőnk ért vissza a rövidre, Peti még nem) kapunk fölé tekert.

A második játékrészben jelentősen nem változott a játék képe, az afrikaiak birtokolták többet a labdát, de nagy helyzetet nem tudtak kialakítani. Mi viszont kihagytunk egy hatalmas lehetőséget a 51. percben, amikor egy előreívelt labdánkat elnézték a hazai védők, így Pál Dani a bal oldalon törhetett kapura a kelleténél talán egy picit határozatlanabbul, de a visszaérő védőt egy visszahúzással el tudta küldeni, így már csak Skadra maradt, a lapos lövés viszont kb. 10 m-ről kicsivel elkerülte a bal alsó sarkot. Három percre rá a gólszerző Zome tört be a 16-osunk jobb oldali vonaláig, ahonnan kapura lőtt, a laszti pedig a rövid oldali felsőlécünkről fölépattant. A 64. percben Giwa kétszer is megküzdött a labdáért, és miután nála maradt, szemből, kb. 30 m-ről nekiiramodott a kapunknak, majd a 16-osra érve nem túl erős, lapos lövése a kimozduló László Peti mellett elsurranva a jobb sarokban kötött ki (0-2). A pontszerzés esélyei ezzel meglehetősen távol kerültek tőlünk, ám a 72. percben még közelebb álltunk a gólhoz, mint Pál Dani lövésekor, amikor balról közvetlen az ötös elé betett remek labdánk teljesen üresen találta Kaltenekker Atit, aki sajnos nem elég erősen és pontosan célzott, és a már vert helyzetben levőnek hitt Skadra a bal lábával az utolsó pillanatban még oldalra nyúlva szögletre tudta spiccelni a kísérletet. Ha mindkét nagy helyzetünket értékesítjük sem biztos, hogy pontot tudtunk volna szerezni a valamivel jobb erőkből álló afrikaiakkal szemben, de ezeket a lehetőségeinket azokon a meccseken muszáj lesz érékesítenünk, ahol nem az egy pont, hanem a három pont megszerzése múlhat majd rajtuk. A mérkőzés amúgy meglehetősen sportszerű keretek között zajlott le.

Agonglo Joel Geraldo: Csapatom jó ütemben, a megbeszéltek szerint kezdte a meccset, megszereztük a vezetés, ami után viszont kicsit visszavettünk a játékból. Mondtam a fiúknak szünetben, hogy ez így nem lesz jó! A második félidőben nyomás alatt tartottuk az ellenfelet, megszereztük a második gólunkat, onnantól kezdve pedig már eldőlt a mérkőzés. Szerintem végig domináltuk a találkozót, és egy jó csapat ellen sikerült megszereznünk a nagyon fontos három pontot.

Metzger Tibor: Ebből a mérkőzésből, ha a helyzeteinket jobban kihasználjuk, többet is kihozhattunk volna. Remekül küzdöttünk egy jó képességű csapat ellen, az egy pontra a játék képe alapján talán rászolgáltunk volna. Kíváncsian várom, melyik csapatnak sikerül majd mostani ellenfelünket megcsípnie, mert amennyiben a helyzeteinket jobban kihasználjuk, nekünk sikerülhetett volna.