Beszámolók (Felnőtt)


2016.06.04. (szombat) 15:00
30. forduló

ASR Gázgyár - Voyage SE 8-0 (3-0)
Sujtás u., 200 néző; Vezette: Döme; Asszisztensek: Czene-Joó, Kispál

ASR Gázgyár: Garai (Baksa 70'), Scheiber, Kovács T. (Lajos 52'), Sebestyén (Kovács D. 52'), Lóska (Nagy 66'), Mankó (Molnár 61'), Balogh, Ivancsó, Kaltenekker, Mátrai, Fehér
Edző: Metzger Tibor

Voyage SE: Zsila, Popovics, Győr, Hanyicska R., Hanyicska H. (Farkas 46'), Bajusz (Tornyos 31'), Lotz Á., Csegedi, Kozma, Lotz V., Altsach
Játékos-edző: Farkas Sándor

Gólszerzők: Kaltenekker 5'+87', Mátrai 21', Kovács T. 40', Fehér 50'+57'+83', Lajos 81'

Elérkeztünk hát szezonbeli utolsó bajnokinkhoz, egyben a várva várt kupa- és éremátadáshoz, amit színes, focis felvezető program előzött meg, ahol többek között utánpótláscsapataink is pályára léptek. Az időjárás kegyes volt az eseményhez, ami a kilátogatók számára minden kétséget kizáróan pozitív hatást gyakorolt, hiszen nagyon sokan tették tiszteletüket sporttelepünkön a nap folyamán. A bajnoki elsőségért járó kupa már 14:00-kor a szögletzászlónál elkerített területen "várakozott", hogy hamarosan az őt megilletők kezeibe kerülhessen. A színen hamarosan feltűnt egy római kori centurio, akit nemsokára teljes fegyverzetbe öltözött légiója is követett, és akiket az Aquincum Múzeum segítségével sikerült "kölcsön kapnunk" (ezúton is nagyon köszönjük Nekik!). A harcosok dupla díszsorfalat álltak pályánk sarkában, így tisztelegve egyenként bevonuló játékosaink előtt, akik közöttük elhaladva sorakoztak fel a díjátadáshoz. A "ceremónia" Bodoki József, a BLSZ Versenybizottságának elnöke, Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere és Juhos Attila, a BLSZ Játékvezetői Bizottságának elnöke részvételével zajlott le. Előbbiek felváltva akasztották játékosaink nyakába az érmeket, utóbbi korosztályos csapataink idei legjobbjainak nyújtotta át a medáliákat. Ezután következett a kupaátadás, amit Bodoki és Bús úr közösen nyújtottak át csapatkapitányunknak, Balogh Petinek, aki pár pillanattal ezután diadalittasan magasba is emelte azt. A csapatfotózás után pedig kezdődhetett a mérkőzés!

A bevonulásról egy három és félperces kisvideó:
https://www.facebook.com/asr.gazgyar/posts/1028397543862246?notif_t=like&notif_id=1465127910560872

A Voyage gárdája már tavaly nyáron is meggyengült, de télen négy embert leszámítva a komplett gárda lecserélődött, aminek eredményeként a bajnokság felénél a középmezőnyhöz tartozó együttes a szezon második felében - a RAFC legyőzésével - mindössze három pontot gyűjtve visszaesett az utolsó, papíron még bennmaradást érő tizennegyedik helyre, miközben gólkülönbsége -2-ről -61-re romlott. Nem megbántva tehát őket, de mindezek alapján jó esély mutatkozott gólkülönbségünk "zárás előtti" javítására. A kezdőkör felé tartó játékosainkat zöld-sárga füstbombák és fáklyák fogadták keménymagunk részéről, ami után a kezdőrúgást Bús Balázs polgármester úr végezte el.

5' Nem kellett sokáig várnunk a vezető gólunkra: szabadrúgást kaptunk a Voyage 16-osának jobb sarkánál, amit Kaltenekker Ati végzett el, és az ötös rövid oldalára belőtt labdája a földön megpattanva a jobb alsó sarokba vágódott. 1-0!

11' Kaltenekker Ati bal oldali szögletét a 11-es pont közelében felugró Lóska Csabi épphogy a bal felső sarok mellé fejelte.

13' Fehér Kende húzott el a 16-os bal szélén az alapvonal felé, majd laposan középre adott, amibe a kapu előtt beleértünk, majd az így a hosszúra továbbhaladó labdát a teljesen üres Balogh Peti gyűjtötte be a 16-os jobb oldalán, és néhány lépés után kb. 11-12 m-ről laposan a jobb (hosszú) alsó sarok irányába lőtt, de a gólvonalon álló Hanyicska Richard lábbal még hozzá tudott úgy érni, hogy az a kapufa mellett szögletre vágódott.

18' Scheiber Bence jobb oldali beadása után a hosszún érkező Fehér Kende nem jól találta el a lasztit, így az a földről felpattanva végül a felsőléc fölött hagyta el a játékteret.

19' Ismét Kende szerezhetett volna gólt, de Kaltenekker Ati remek bejátszása után a balról-szemből kb. 15 m-ről rálőtt labdáját Zsila bravúrral kapu fölé ütötte.

21' A 16-os bal oldalán Lóska Csabi futott be egy szinte már elveszettnek látszó beindítást az alapvonalnál, majd azzal a lendülettel laposan rögtön középre is tette, ahol a röviden, az ötösön érkező Mátrai Dominik a kapus mellett egyből a jobb (rövid) alsó sarokba továbbított. 2-0!

22' Jobb oldali Kaltenekker Ati - Scheiber Bence összjáték után utóbbi lőtte el a 16-oson belülről a kapu és a befutó Kende között a labdát a túloldalra.

24' Ivancsó Dávid adott parádés labdát a védők között Fehér Kendének, aki balról-szemből, kb. 12-13 m-ről a hosszú sarkot célozta meg, de Zsila még épphogy hozzá tudott érni, így a bal (hosszú) alsó mellé gurult a kísérlet.

27' Ismét Kende jutott lövési lehetőséghez a 16-os bal oldalán, de kb. 14-15 m-es lövését Zsila ezúttal lábbal hárította.

29' Scheiber Bence vállalkozott lövésre jobbról-szemből, kb. 21-22 m-ről, ami a bal (rövid) kapufa aljának külső részére vágódott ki oldalra.

39' Mátrai Dominiknak játszottuk be a 16-os középre a labdát, amit kapura is tudott juttatni, de Zsila jól jött ki és kipattant róla.

40' Kaltenekker Ati jobb oldali szögletére érkezett a bal (rövid) kapufa magasságában, kb. 10-11 m-en Kovács Tibi, aki komolyabb felugrás nélkül a kapu közepébe fejelt. 3-0!

42' Újabb jobb oldali szögletünk után a hosszún üresen érkező Lóska Csabi "törte el" a labdát, így az a kapu helyett annak jobb oldala mellé ment.

46' Rögtön helyzettel kezdtük a második játékrészt: egy Mátrai Dominik - Scheiber Bence - Kaltenekker Ati labdajáratás után utóbbi lőtt a 16-oson kívülről nem sokkal a bal felső sarok mellé, amibe ráadásul a védő bele is ért.

50' Balogh Peti tette ki a lasztit a jobb oldalra, pontosan Kaltenekker Atinak, aki középre adott, ahol az érkező Fehér Kende a kapu közepébe továbbított. 4-0!

51' Fehér Kende tette át baloldalról a lasztit Kaltenekker Atinak a bal (hosszú) kapufa magasságába, aki az ötös sarka előttről Zsila és Kozma mellett kapura tudta tenni a játékszert, ami azonban elcsorgott a jobb (hosszú) kapufa mellett.

57'  Lajos Laci ívelte át a lasztit a jobb oldalra Kaltenekker Atinak, aki kapu elé adott, amit az ötös rövid oldalán, a kapufa magasságában két védő mellett érkező Kende kapásból a rövid sarokba továbbított. 5-0!

63' Lajos Laci ugratta ki nagyszerű labdával Kendét a félpályán, aki senkitől sem zavartatva elvitte azt a 16-osig, majd a kimozduló kapus mellett eltekerte, de kísérlete a bal kapu tövének külső részéről mellé pattant.

70' Nagy Robi baloldali beadása után Mátrai Dominik passzolt Balogh Peti felé közvetlen a 16-os előttre, aki jobbról-szemből a bal felső sarok mellé lőtt.

74' Lajos Laci gondolt egyet, és felfutva, egy Molnár Atival való passzváltás után balról-szemből, a 16-osról lendületből kapura lőtt, de csak oldalhálót talált.

77' Ivancsó Dávid passzolt Mátrai Dominknak a 16-oson belülre, akik balról-szemből, kb. 9 m-ről kapura lőtt volna, de rosszul találta el, és "eltörte" a labdát.

81' Ismét Lajos Laci tört előre, és a félpályánál, egy Balogh Petivel történt passzváltás után gyakorlatilag a felezővonaltól egyedül vezethette szemből kapura a labdát, majd a 16-osra belépve, a 11-es pontig kimozdult Zsila mellett laposan a kapu közepébe lőtt. 6-0!

83' Dominiknak passzoltuk fel a játékszert a 16-os bal oldalára, aki bepasszolta azt középre az érkező Kendének, aki kb. 10-11 m-ről laposan a kapu közepébe továbbított. 7-0!

87' Nagy Robi bal oldali szögletébe az ötös hosszú oldalán Lajos Laci ért hozzá fejjel, ami után Zsila próbálta kiütni a labdát, de az csak pár méterre, a bal kapufa irányába sikerült neki, ahonnan Kaltenekker Ati néhány méterről a bal (rövid) kapufa mellé bombázott. 8-0!

Győzelmünk ilyen arányban is abszolút megérdemelt, és nagyobb is lehetett volna a végére elfáradt ellenfelünkkel szemben, akiknek nem volt kapu(nk)ra tartó lövése, és akiknek a kapusa; Zsila Bence egyáltalán nem védett rosszul! Gálamérkőzésnek beillő találkozóval zártuk tehát a számunkra oly szépen alakult 2015/16-os bajnoki szezont az ellen az együttes ellen, amelyiktől harminc meccsünk során az egyetlen vereségünket szenvedtük el. Fehér Kende három gólt tett hozzá az eddigi 16-jához, így 19 találatával lett a házi gólkirályunk, összességében pedig megosztva a negyedik helyen zárt. Bajnokcsapatunk 70 lőtt gólja (a Sashalom, Ikarus, 43. Sz. Építők után) a negyedik legjobb, míg a 15 kapott gól magasan a legjobb (a Sashalom 32-vel a második) mutató a BLSZ I. együttesei között. Szép volt fiúk! Le a kalappal minden tekintetben és köszönjük mindenkinek, aki bármilyen kis dolgot hozzá tett e sikerhez!

Farkas Sándor: A mérkőzés egyetlen pozitívuma, hogy ezzel végre véget ért számunkra a bajnokság...

Metzger Tibor: Egy álomszerű bajnokság méltó megkoronázása volt a mai nap! Köszönöm mindenkinek, hogy részese lehettem!

A mérkőzést tombola és "házon belüli" díjátadó követte, amiről nem hiányozhatott a bajnoknak járó tablókép leleplezése sem! A srácok az átmulatott este (éjszaka?) után július elejéig megérdemelt pihenőjüket töltik, hogy aztán újult erővel szálljanak harcba a következő bajnokságért, most már a címvédés reményében. Ami biztos; a vezetőségünk addig is mindent el fog követni, hogy ha ez jövő ilyenkor valóban bekövetkezne, akkor már reálisan megcélozhassuk az NB III-at! Hajrá ASR! Hajrá Gáz!


2016.05.28. (szombat) 18:00
29. forduló

RAFC - ASR Gázgyár 1-1 (0-0)
Pirosrózsa u., 80 néző; Vezette: Rábel; Asszisztensek: Kovács I., Kispál

RAFC: Ivanics, Etler (Henrik 71'), Gálosi, Rácz, Téglás (Derda 71'), Zöld (Ébenhardt 71'), Vörös I., Vörös P. (Bencze 71'), Janta, Balatoni, Berndt (Makka 85')
Játékos-edző: Vörös Péter

ASR Gázgyár: Garai, Scheiber, Kovács D., Lajos, Lóska, Mankó (Sebestyén 86'), Balogh, Ivancsó (Kovács T. 46'), Kaltenekker (Majtényi 82'), Mátrai, Fehér
Edző: Metzger Tibor

Gólszerzők: Henrik 79' ill. Mátrai 56'

Többen budapesti szuperkupadöntőnek aposztrofálták szezonbeli utolsó előtti bajnoki találkozónkat, és ha de jure nem is, de de facto tulajdonképpen lehetett rá így tekinteni, hiszen a BLSZ I. bajnokát fogad ta a Budapest Kupa győztese. Számunkra olyan sok téttel már nem bírt a mérkőzés, a RAFC azonban elmaradt mérkőzésének pótlásával és egy jó hajrával még pár helyet előre tudna lépni a tabellán elfoglalt hetedik pozíciójához képest.

7' Az első említésre méltó esemény: Kaltenekker Ati bal oldali szöglete tartott az ötös túloldalára, de az ott tartózkodó Scheiber Bence csak úgy tudott hozzáérni, hogy a labda nem sokkal kapu mellé vágódott róla.

13' Szabadrúgás formájában a középpályáról az ötös elé, középre beívelt labdánkra Lajos Laci és Gálosi egyszerre ugrottak fel egymás mellett, pontosabban Laci csak ugrott volna, mert a hazaiak védője ezt testi kontaktus keretében megakadályozza, amiért Rábel játékvezető - sokak által váratlan módon - sárgát és büntetőt adott. A 11-est a megszokott módon Ivancsó Dávid végezte el, aki idén eddig hibátlan volt ebben a műfajban, most azonban Ivanics érezte az irányt, remekül ért le a bal alsó sarokra, és ütötte oldalra a labdát, majd Balatoni fölszabadított.

17' Ivancsó Dávid pár perc múlva javíthatott volna, amikor egy bedobásunk után jobbról-szemből, kb. 14 m-ről jobb külsővel kapura lőtt, ám kísérlete egy picivel elkerülte a jobb (hosszú) alsó sarkot.

21' Jobb oldali szögletünket követően Scheiber Bence tette be a labdát jobbról-szemből, kb. 19 m-ről a hosszúra, amit Gálosi akart az ötös sarkánál kivágni, azonban olyan rosszul találta el a játékszert, hogy az visszafelé pörögve épphogy csak elkerülte a hazaiak kapujának jobb sarkát.

31' Balogh Peti indította szép labdával Fehér Kendét a bal oldali oldalvonal irányában, amit Kende vitt egy darabig, majd oldalról, a 16-os mellettről, éles szögből kapura lőtt, ami a vetődő Ivanics mellett, érintés nélkül elhúzott a kapu és a így a bal alsó sarok előtt.

39' Az első játékrész legnagyobb RAFC lehetősége: egy ellentámadás következtében Berndt került lövőhelyzetbe a 16-osunk (ő szempontjukból) jobb oldalán, ám kb. 14 m-ről megeresztett kísérlete a felsőlécünk fölé szállt.

Az első félidőben egy szűk negyedóráig letámadtuk a kék-sárgákat, amiből többször zavart tudtunk okozni a kapujuk előtt, de a főként ekkor adódott helyzeteink ellenére a vezetést nem tudtuk megszerezni.

48' Bal oldali bedobást végeztünk el a RAFC térfelén, amit Lóska Csabi emelt be az ötös hosszú oldalára, az ott tartózkodó Kaltenekker Ati elől pedig Balatoni tudta kapu fölé fejelni a lasztit.

56' Vörös Péter gurította volna jobb oldalról hátra Gálosi felé a labdát, de nem látta a takarásból kibújó Kaltenekker Atit, aki lefülelte azt, majd beindította vele a kiugró Mátrai Dominikot, aki a pattogó labdát Ivanicsra vezette, és kb. 12 m-ről a balra vetődő kapus mellett a kapu közepébe lőtt. 0-1!

64' A RAFC vezetésünk után a lapos passzos játék helyett egyre inkább az ívelgetős játékot kezdte előtérbe helyezni. Egy ilyen jellegű, bal oldali szabadrúgásuk után a 16-os közepéről Gálosi fejéről került a játékszer a jobb oldali kapufánk irányába, amit a rástartoló Berndt szerencsénkre már csak közvetlen az alapvonalnál ért el, ahonnan így nem tudott a kapunkba lőni, "mindössze" a rövid oldali kapufát talált el, majd kirúgás következett.

68' Újabb szabadrúgást végzett el a hazai csapat jobbról-szemből, kb. 25 m-ről: Janta jobb felső sarok irányába tartó lövését azonban Garai Viktor ütötte vetődve szögletre.

71' "Sorcserét" hajtottak végre a rákosszentmihályiak, akik négy játékosukat "frissítették" (köztük Vörös Pétert is) és látványosan a 4-2-4 hadrendbe álltak át.

79' Vörös István végzett el szabadrúgást a felezővonalon nem sokkal túl, a jobb oldalról: a hosszúra felívelt labdáját Gálosi tudta lefejelni az átellenes oldalra, ahol az üresen érkező, frissen becserélt Henrik kb. 4 m-ről, Garai Viktor mellett a hálóba tuszkolta a labdát. 1-1.

Közepes iramú, viszonylag élvezhető találkozón igazságosnak mondható pontosztozkodás született, bár mindent egybevetve talán picivel mi érdemeltük volna meg jobban a győzelmet.

Metzger Tibor: Egy igazi "skalpvadász" ellenféllel találkoztunk, és problémáink is lehettek volna, ha a játékosaink nem bizonyítják, hogy remek sportemberek és kimagasló jellemek. Más csapatok sok esetben már motiválatlanok lennének, de a mieinken én pont az ellenkezőjét tapasztaltam. Harcosan jól játszottunk, minden elismerésem a csapaté!

Vörös Péter: Két jó csapat játszott egymással összességében reális döntetlent. Egy egyéni hiba után ugyan megszerezték a vezetést a vendégek, de az erősségünknek számító felívelős játékkal végül sikerült döntetlenre hoznunk a találkozót, amit akár meg is nyerhettünk volna. A Gáznak gratulálunk a bajnoki címhez!

A Pesti Foci beszámolója a találkozóról:
http://pestifoci.hu/index.php/tovabbi-friss-hirek-uj/3211-dontetlen-lett-a-szuper-kupa-donto


2016.05.21. (szombat) 11:00
28. forduló

ASR Gázgyár - KISE 7-1 (3-1)
Sujtás u., 75 néző; Vezette: Kiss G.; Asszisztensek: Czene-Joó, Nyekita Brúnó

ASR Gázgyár: Kovács T., Majtényi, Sebestyén, Lajos (Kovács T. 46'), Lóska, Scheiber, Balogh (Kovács D. 55'), Ivancsó (Mankó 65'), Fehér, Kaltenekker (Füle 60'), Mátrai (Horváth L. 76')
Edző: Metzger Tibor

KISE: Balla, Pásztor, Deschelák, Szemerédi, Béres (Fülöp 73'), Lovász, Zeis, Kovács (Márity 68'), Müller, Horváth (Bodó 46'), Verner (Csonka 65')
Edző: Steer Ferenc

Gólszerzők: Scheiber 30'+33', Fehér 36', Kaltenekker 53', Mátrai 66', Horváth L. 86', Füle 88' ill. Horváth 40'

Az előző hétvégén biztossá vált bajnoki címünk tudatában fogadtuk az utolsó helyezett, már kiesett KISE együttesét. Kezdőcsapatunkban ezúttal több olyan játékos is helyet kapott, akik eddig kevesebb lehetőséghez jutottak, így a továbbra is sérült Nagy Robi, Molnár Attila, Balló Harold hármasunk mellett Baksa Bálint, Kovács Dávid és Mankó Gergő sem volt pályán a kezdősípszó elhangzásakor. A nyíltsisakosan játszó kőbányaiak a ferencvárosiakhoz hasonlóan, nagyon szimpatikus módon, díszsorfalat állva tapsolták meg játékosainkat, akik így vonultak ki a játéktérre.

4' Scheiber Bence húzott a KISE 16-osának jobb sarka előttről befelé, majd kb. 21-22 m-ről nem sokkal lőtt a jobb (hosszú) felső sarok mellé.

5' Kaltenekker Ati jobb oldali beadása után Ivancsó Dávid 16-oson belüli kísérlete jutott már túl az ötösre kilépő Ballán, de a védők a gólvonal előtt még fel tudtak szabadítani.

6' Fehér Kende indult meg a balon, nem messze az oldalvonal mellett, majd a 16-os magasságából éles szögből középre tette a lasztit, ami a bal (hosszú) kapufa felső részének külső oldaláról pattant tovább a pálya jobb oldala irányába.

17' Mátrai Dominik balról-szemből, kb. 20-21 m-ről kapura tett lövését ütötte ki Balla a bal  (hosszú) felső sarokból.

19' Kaltenekker Ati adott nagy labdát Scheiber Bencének a középpályáról a 16-os jobb oldala elé, aki a 16-osra belépve, kb. 14-15 m-ről kilőtte a jobb (hosszú) alsó kapufát, ahonnan az továbbpattant oldalra.

27' Balogh Peti adott jó labdát balról a 16-os jobb oldalára, nem sokkal az alapvonal előtt tartózkodó Kaltenekker Atinak, aki laposan betette azt az ötös rövid oldalára, ahol a kissé felpattanó labdát Fehér Kende nem találta el jól, így az kb. 6 m-ről kapu fölé szállt.

30' Ivancsó Dávid ment át baloldalról indulva, mint kés a vajon a KISE középpályáján, majd adott remek passzt Scheiber Bencének, aki jobbról-szemből (hasonló helyről, mint a kapufájánál) ezúttal nem kegyelmezett, és a vas helyett a jobb alsó sarokba bombázott. 1-0!

33' Ivancsó Dávid végzett el bal oldali kisszögletet Kaltenekker Ati közreműködésével, majd az átvétel után visszatette a labdát Dávidnak, aki rögtön az ötös hosszú oldalára ívelt, amibe a bal kapufa magasságában, az ötös vonalán felugró Scheiber Bence csúsztatott bele fejjel, ami után a labda a bal felső sarokban kötött ki. 2-0!

36' Mátrai Dominik jobb oldali beadása szállt a 16-os közepe felé, amire a kimozduló Ballát megelőzve Fehér Kende és a vendégek egyik védője rajtolt rá, végül utóbbi ért hozzá fejjel, de olyan szerencsétlenül, hogy a labda a saját, üres kapuja irányába gurult tovább, amit a visszafutó társa már csak a gólvonalon túlról tudott kikanalazni. A játékvezető végül Kendének adta a találatot. 3-0!

38' Mátrai Dominik baloldalról gurított vissza az üresen érkező Balogh Petihez a 16-os vonalára, a félkörívhez, aki átvette azt, majd a bal alsó sarok irányába tekert, de kísérletét Balla vetődve szögletre ütötte. A sarokrúgás után kapura tett labdánkat a kőbányaiak védője vágta ki lábbal a bal alsó sarokból, a kapufa mellől.

40' Kissé elváltottuk magunkat bal oldalt, hátul, aminek következtében a vendégek játékosa az üresen maradt résen megtudott iramodni az alapvonal irányába, majd a 16-os mezőny felé eső vonalával párhuzamosan középre adott, ahol az érkező Horváth szemből egyből kapura lőtt, amit Kovács Tibi kapusunk fölött átszállva a felsőléc vert be a hálóba. 3-1.

46' Scheiber Bence iramodott meg a jobb oldalon, ami után középre adott a kapu elé, amibe a röviden Fehér Kende, majd a hosszún Kaltenekker Ati is fejjel hozzá tudott érni, de egyikük sem tudta irányítani azt, így végül utóbbiról a kapu jobb oldala mellé szállt a játékszer.

47' Fehér Kende szemből, kb. 15 m-ről nem sokkal lőtt kapu fölé.

53' Ivancsó Dávid ugratta ki remek labdával Kaltenekker Atit, aki szemből-jobbról belépett a 16-osra, majd közvetlenül a kimozduló Balla előttről, jobb küllővel eltekerte a labdát a kapus jobb oldala mellett, ami az üres kapu közepébe gurult. 4-1!

56' Kaltenekker Ati passza után Kende lőhetett szemből, kb. 15-16 m-ről kapura, a bal alsó sarok irányába tartó labdát azonban a vetődő Balla oldalra tudta ütni.

64' Bal oldali szögletünk után Kovács Dávid lőtte át szemből, a 16-oson kívülről a védelmet, és a laszti nem is sokkal kerülte el a bal felső sarkot.

65' Füle Matyi jobbról-szemből, a 16-oson kívülről kapura zúdított lövése kerülte el épphogy a labdából nem sokat látó Balla mellett a bal (rövid) felső sarkot.

66' Kende ment el a 16-os bal oldalán a védőket lehagyva az alapvonal felé, majd laposan középre adott, ahol a röviden érkező Mátrai Dominik 5-6 m-ről, Balla mellett a jobb (rövid) alsóba továbbított. 5-1!

77' Ismét Kende lőtt szemből, a 16-osról kapu fölé.

79' A hajrára beálló, örökifjú Horváth Laci kanalazott a 11-es pont környékéről, nem sokkal kapu fölé.

86' Bal oldali szögletünk után szemből, a 16-oson nem sokkal belülről Lóska Csabi tette nem túl erősen kapura a labdát, amibe az ötösön tartózkodó, Balla elől a kilátást takaró Horváth Laci ért bele, akiről a kapus mellett a hálóba jutott a labda. 6-1!

88' Horváth Laci remek baloldali beadása szállt a hosszú oldalra, a bal kapufa magasságába, ahol az érkező Füle Matyinak kb. 6-7 m-ről már csak bele kellett tenni a fejét, hogy a labda a bal felső sarokba jusson. 7-1!

89' Majdnem sikerült összehoznunk egy újabb vendéggólt: Sebestyén Örs bizonytalankodott a 16-os előtt, akitől elvették a labdát, majd Örs szorításában Kovács Tibi kapusunkra vezették azt, aki egy remek visszavetődéssel útját állta a lövésnek, és a kapu irányába guruló labdát Örs még a gólvonal előttről ki tudta hozni a veszélyes zónából.

Győzelmünk ilyen arányban is megérdemelt, következő, egyben utolsó hazai meccsünket 11:00 helyett előreláthatóan 15:00-kor fogjuk játszani, amit utánpótlás korosztályaink programja, valamit az érem- és kupaátadás fog megelőzni!

Steer Ferenc: Gratulálok a Gáznak, akik megérdemelten nyerték meg a bajnokságot! Ma osztálykülönbség volt a két együttes között, nekünk még sokat kell tanulnunk ahhoz, hogy ilyen jó csapatunk legyen, de mint a jó pap, mi is próbálunk tanulni!

Metzger Tibor: Parádésan felszabadultan, eredményesen és szemre tetszetősen is játszottunk. Az eddig kevesebbet játszók pedig bebizonyították, hogy lehet rájuk számítani a jövőben is!


2016.04.30. (szombat) 11:00
25. forduló

ASR Gázgyár - Internationale CDF SE 1-0 (0-0)
Sujtás u., 90 néző; Vezette: Király; Asszisztensek: Gráf, Reszler

ASR Gázgyár: Baksa, Scheiber, Kovács T., Lajos, Lóska, Kovács D., Balogh (Ivancsó 64'), Nagy, Kaltenekker (Mátrai 74'), Balló (Mankó 90'), Fehér
Edző: Metzger Tibor

Internationale CDF SE: Skadra, Madufor, Idris, Antem, Njoku, Aigbekaen, Anosike, Ogaruku (Onyehialam 78'), Igwilo, Odia, Zámbó (Ogbaje 82')
Edző: Moses John

Gólszerzők: Ivancsó 90'

Őszi, végül győztesen megvívott rangadónk az Inter ellen közel sem volt feszültségmentes, s noha azóta Agonglo Joel Geraldo edzőjük (feltehetően előzetes letartóztatása miatti) hiánya következtében komolyabb hullámvölgybe kerültek és leszakadtak tőlünk, az elmúlt hetek eredményei alapján összekapták magukat, így szinte biztosnak tűnt, hogy a dobogóért harcolva ismét komoly feladat elé állítják majd csapatunkat. Ahhoz, hogy fizikálisan is feltudjuk venni velük a versenyt, de a mozgékonyságunkat se veszítsük el, ezúttal Kovács Dávid kezdett a védekező középpályás posztján, Ivancsó Dávid pedig csak a kispadon kapott helyet. A találkozó kezdőrúgását a 92 éves Frankó Endre nyugalmazott repülő főhadnagy, második világháborús veterán, kerületünk lakója végezte el.

1' Nagy Robi bal oldali szögletét fejelte Balog Peti a rövidről a bal (hosszú) sarok fölé.

11' Az első játékrész legnagyobb helyzete: Kaltenekker Ati jobb oldali beadását fejelte Fehér Kende az ötös túloldaláról a visszamozduló Skadra fölött a felsőlécre.

17' Az első Inter lehetőség: Skadra kirúgása után Kovács Dávid kissé alászaladt a labdának, ami után a 16-osra beeső játékszerbe az Inter támadója futtában bele tudta tenni a lábát, amiről az közepes erővel, laposan a kapunk bal alsó sarka mellett az alapvonalon túlra gurult.

36' Skadra előrerúgása után Odia vette át a lasztit a 16-osunk (ő szempontjukból) jobb oldali előtere előtt, majd kb. 21 m-ről életerős löketet eresztett meg a bal alsó sarkunk irányába, amit Baksa Bálint vetődve ütött oldalra.

56' Balló Harold végzett el szabadrúgást az Inter 16-osának félkörívén belülről, kb. 19 m-ről. A térdmagasságban meglőtt labda átment a sorfalon, és középre tartva Skadrában halt el, aki másodjára fogta a kísérletet.

60' Odia végzett el szabadrúgást szemből, kb. 25 m-re a kapunktól: a lövés megpattant a sorfalunk szélén, és onnan élesen és erősen a kapunk bal felső sarka mellé vágódott.

76' Az egy perce beállt Mátrai Dominikot próbáltuk kiugratni közvetlen az Inter 16-osának bal oldali előtere előtt, aki lendületből átvette azt, majd próbált kapura törni, de épphogy a 16-os előtt összeakadt a mellette közbelépni igyekvő Idrisszel, aminek következtében elesett. Abszolút nem volt kirívó, de a testi kontaktus kétségtelenül megtörtént, így Király játékvezető lefújta az esetet, és ha már ezt tette, akkor a szabály értelmében (utolsó emberként elkövetett szabálytalanság miatt) ki kellett állítania a vendégek védőjét.

79' A kiállításnál adott szabadrúgást Nagy Robi a kapu jobb (rövid) oldala mellé rúgta.

88' Balló Harold tört be jobbról az Inter 16-osára, majd rögtön utána testi kontaktusba került a vendégek védőjével, aminek következtében a földre került, a játékvezető sípja azonban néma maradt.

90' Nagy Robi bal oldali szögletét rúgta ki Igwilo a rövidről a középpályára, ahol a pontrúgás erejéig a felezővonalig visszalépő Ivancsó Dávid csapott le rá, maga elé tette, majd kb. 35 m-ről kapura lőtt - a labdát a kilépni igyekvő illetve a 16-oson belül a fejét lehúzó védőjétől valószínűleg nem látta Skadra -, ami a kapu bal felső sarkába vágódott. 1-0! Nagyszerű lövés volt!

A mérkőzés az átlagosnál kevesebb helyzetet hozott, egyik fél támadásaiban sem volt meg a kellő átütő erő, ami gólt eredményezhetett volna. A közepes iramú játék képe alapján kétségkívül a döntetlen lett volna reális eredmény, de egy remek egyéni villanás az utolsó pillanatban mégis a mi oldalunkra billentette a találkozó mérlegét. Az afrikaiak "szokásukhoz híven" próbálták testi erejüket kamatoztatni, amit Király játékvezető nem túlzottan tolerált, és az így befújt szabadrúgásaink és kapott sárgáik rendszerint a vendégek heves nemtetszését váltották ki, ami Idris kiállításánál csúcsosodott ki. Pontosabban még inkább a hármas sípszó elhangzása után, amikor Odia vezetésével néhányuk a játékvezetőn próbált - végül csak - verbálisan némi elégtételt venni, akinek a rendezőktől körbevéve a levonuláskor még egy felé dobott ásványvizes palackkal is "szembe kellett néznie". Győzelmünk és az így fennálló tizenhárom pontos előnyünk azt jelenti, hogy a következő öt bajnokinkon már csak három pontot kell szereznünk a bajnoki címhez!

A mérkőzés felvétele hamarosan megtekinthető lesz, addig is előjáróban Dávid gólja Daru Andi felvételén:
https://www.facebook.com/andrea.daru/videos/1008820502506633/

Moses John: Először is szeretnék gratulálni az ellenfélnek! Nem a vereségre keresek kifogást, de a játékvezetőnek az lenne a feladata, hogy a mérkőzésen hagyja a csapatokat játszani, amit ma nem tett meg. A futball egy játék! A sárgáink és a kiállításunk is abból adódott, hogy fizikálisan erősebbek vagyunk a többi csapatnál, ami nem a mi hibánk, hanem a magyar futball és a magyar futballisták hiányossága. Technikailag képzettek, de a mai focihoz már a megfelelő fizikum az alap, anélkül nem lehet eredményesnek lenni nemzetközi szinten, ahogy a válogatottjuk sem véletlenül nem jutott ki világeseményre az elmúlt harminc évben.

Metzger Tibor: Először is gratulálok a játékvezetőknek! Ilyen határozott, karakán játékvezetéssel kell elejét venni a színészkedő és pökhendi magatartásnak, mint amit az Inter már sokadjára adott elő. Amennyiben még lennének fanyalgók a játékstílusunk miatt, azoknak pedig az a válaszunk, hogy mi nem szépen, hanem eredményesen akarunk játszani. Ezzel azt hiszem mindent elmondtam a filozófiánkkal és az idei teljesítményünkkel kapcsolatban.


2016.04.23. (szombat) 17:00
24. forduló

Budafoki LC - ASR Gázgyár 0-2 (0-0)
Promontor u., 60 néző, Vezette: Káprály; Asszisztensek: Fodor, Nyerges

Budafoki LC: Berhidai, Kecskés, Kutrovácz, Kharboutli, Várkonyi, Vinczellér (Berger 88'), Paholics (Kévés 74'), Zorgit (Gulyás 67'), Nagy, Csabai, Klimaj
Edző: Schróth Lajos

ASR Gázgyár: Baksa, Scheiber, Kovács T., Lajos, Molnár, Mankó (Lóska 68'), Balogh (Sebestyén 89'), Nagy, Ivancsó (Kovács 76'), Kaltenekker (Mátrai 80'), Fehér (Majtényi 86')
Edző: Metzger Tibor

Gólszerzők: Lóska 72', Scheiber 75'

Három hazai találkozónk után látogattunk ismét idegenbe, a tavasszal rendkívül jó szereplő Budafok otthonába, akik ugyan legutóbbi kettő bajnokijukon kissé megtorpantak, de minden bizonnyal - rajtunk kívül - így is a tavasz legjobb teljesítményét nyújtják. A találkozót szerencsére nem a műfűre, hanem a füves pályára vitték, amelyet - a gyülekező fellegek ellenére - az eső a mérkőzés időtartama alatt megkímélt. A hazaiaknak nagy érvágást jelenthetett, hogy egyik legjobbjuk, a kilencgólos Markovics Ádám múlt héten "besárgult" az Ikarus ellen, így ő nem léphetett pályára. Nálunk Balló Harold az Unione meccsen szerzett sérülése miatt hiányzott, Lóska Csabi és Kovács Dávid pedig a kispadon kezdett, múlt heti kezdőcsapatunkhoz képest tehát csak a Balló Harold - Nagy Robi csere jelentett változást.

Mindössze három percnek kellett eltelnie az első jelentősebb eseményig, amikor Balogh Peti ívelt előre a középkör tájékáról a 16-os bal oldala elé Fehér Kendének, aki átvette azt, majd a 16-osra belépve a rá kimozduló Berhidai mellett épphogy csak a jobb (rövid) felső sarok mellé lőtt. A tízedik percben egy jobb oldali bedobásunk után a 16-os vonala előtt tettük középre a labdát, amit rálőttünk, de az a kapu bal oldala elé érve lelassult, amit Várkonyi akart kivágni, amivel telibe találta Nagy Robit, akiről az nem sokkal a bal (rövid) sarok mellé vágódott. Ezután rögtön a túloldalon adódott helyzet: Klimaj a 16-osról, szemből, nem sokkal lőtt a bal alsó sarkunk mellé. A 35. percben szintén ő szerezhetett volna gólt, de a jobb oldalról a hosszú oldali kapufánk magasságába, az ötöshöz betett labdát nem találta el, hanem luftot rúgott. Két perccel később egy szabadrúgás következményeként a középpálya jobb oldaláról a kapunk hosszú oldala elé betett labda surrant el a jobb sarkunk mellett úgy, hogy közben kettő Budafok játékos is épphogy lemaradt róla. A szünethez közeledve még egy lehetősége adódott a piros-feketéknek, amikor egy jobb oldalra felívelt labdájukra nem sokkal a félpályán "innen" védőink rosszul léptek ki, így a Budafok csatára akár kapura is vihette volna a lasztit, de szerencsénkre megtorpant, és így Lajos Laci már vissza tudott zárni. Az első játékrészből még Nagy Robi fél pályán nem sokkal túlról kapura ívelt kísérlete érdemel említést, ami a visszatáncoló Berhidai fölött végül a felsőléc fölé szállt. A látottak alapján egyik csapat sem akart túl sokat kockáztatni, mindkettő inkább ellenfele hibájára várt - amiből volt jó néhány -, a gólhoz valamivel a hazaiak álltak közelebb, akik több szögletet is rúghattak, de középen sosem volt megfelelő érkezőjük. Koránt sem láthattunk tehát élvezetes találkozót, amiről ekkor még fel sem merülhetett, hogy a második játékrészben majd csak kapkodni fogja az ember a fejét. Káprály játékvezető engedte a keményebb játékot, nem sárgázta agyon a mérkőzést.

A szünet után csapatunk nagyon hamar "belecsapott a lecsóba":

49' Nagy Robi vezette jobb oldalt a lasztit az alapvonal felé, és mielőtt még a 16-os magasságába ért volna, középre adott Fehér Kende irányába, akit Paholics nem feltétlenül szabályos eszközökkel tudott csak eltakarítani a labda útjából, amely továbbpattant a 16-os bal oldalára, ahol Ivancsó Dávid gyűjtötte be azt, majd kb. 13 m-ről a bal alsó sarok irányába tekert, ami Berhidai bravúrral, vetődve szögletre ütött.

50' A jobb oldali szögletünket Nagy Robi adta be középre, ahol a remekül érkező Fehér Kende Kutrovácz és Kharboutli között felugorva, kb. 10 m-ről életerős fejest küldött meg a bal alsó sarok irányába, amibe az eredetileg a kapufánál álló és onnan visszamozduló Csabai vetődött bele lábbal a gólvonalon, ahonnan kipattanva végül a kapusnál kötött ki a labda.

52' Scheiber Bence jobb oldali beadása tartott a 16-os közepe felé Kendéhez, aki elől Kecskés tudott tisztázni, majd a bal kapufa felé pattanó labdát szögletre vágták ki. A jobboldali sarokrúgást a hosszún érkező Balogh Peti fejelte 5-6 m-ről Kharboutli szorításában a bal (hosszú) felső sarok fölé.

55' Budafoki lehetőség: Csabainak tették be a hazaiak a játékszert a 16-osunk jobb oldalára, kb. a kapunktól 10-11 m-re, aki úgy lőtte azt rá, hogy az átvétel után nem hagyta leesni, de szerencsénkre középre ment a lövés, és Baksa Bálint magabiztosan fogta.

58' Kendének adtunk nagyszerű lasztit a leshatáron a baloldal irányába, aki kapura vitte azt, de a kb. 13 m-re kimozduló Berhidai felugorva kézzel még bele tudott ütni a fölötte áthaladni készülő labdába, ami így a 16-os (mi szempontunkból) jobb oldalára került, ahol Kaltenekker Ati kapunak háttal beállva, majd ráfordulva kb. 13 m-ről kapura "húzta" a lasztit (miközben feltételezhetően szabálytalankodtak ellene), de az elment a bal alsó sarok mellett.

63' Bal oldali Budafok szöglet után blokkoltuk a hosszún kapura tett lövésüket, majd kontráztunk, amit végül Kaltenekker Ati emelt a kint álló Berhidai fölött kb. 45 m-ről kapu fölé.

72' A Kende ellen félpályánál elkövetett nem túl szép Kutrovácz szabálytalanság miatt végezhettünk el szabadrúgást középről. A labdát Nagy Robi ívelte fel középre, az ötös elé, amibe a Kharboutlival felugrani igyekvő Kende tudott fejjel belecsúsztatni, ami a közvetlen rájuk kimozduló Berhidaiban elakadt, egyben lepattant jobb oldali irányba, amit a hazaiak védője próbált ugyan tisztázni, de csak úgy tudott beleérni, hogy a laszti felpörgött, pont a jobb (hosszú) kapufa magasságában tartózkodó, pár perce beállt Lóska Csabi elé esve, akinek öt méterről már csak az üres kapuba kellett sodornia azt. 0-1!

75' Szinte még felocsúdni sem volt idejük a budafokiaknak a kapott gólból, máris érkezett a második: Nagy Robi lövését blokkolták a hazaiak, ami után a labda a 16-os (mi szempontunkból) jobb oldalán Scheiber Bencéhez került, aki mellel átvette azt, ezzel egyidejűleg "elküldve" a piros-feketék egyik védőjét, majd kb. 8 m-ről laposan kapura lőtt, ami megpattant a budafokiak blokkolni próbáló játékosának lábán és az így megzavart Berhidai mellet a kapu jobb (hosszú) alsó sarkába csorgott. 0-2!

77' A hazaiak kb. 25 m-es lövését ütötte ki Baksa Bálint látványos mozdulattal a léc alól.

82' Scheiber Bence kapott nagyszerű labdát a jobb oldalon, a félpályán nem sokkal túl, majd lendülettel kapu irányába vitte úgy, hogy gyakorlatilag nem állt senki az útjában, ennek ellenére 17-18 m-ről kissé elhamarkodottan rálőtte, a középre tartó labdát pedig Berhidai fogta.

A második játékrészre csapatunk - a szezonban már számtalanszor látott módon - rátett még egy lapáttal, míg a Budafok ha nem is bent maradt az öltözőben, de mintha elfogyott volna. Több veszélyes pontrúgást végeztünk el a negyvenöt perc során, melyek szinte kivétel nélkül Nagy Robi nevéhez köthetők. Támadójátékunk pontossága ma sem volt az igazi, az Unione elleni kettő után most is védőinknek köszönhetjük találatainkat, ami persze, amíg jönnek az eredmények, egyáltalán nem probléma! Nagyon fontos lépést tettünk céljaink elérése felé, de legalább kettő komoly lépcsőfok még hátravan! Hajrá ASR! Hajrá Gáz!

Metzger Tibor: Az első félidei tapogatózás után egy nagyon jó második félidőt produkálva ismét egy kiemelkedően jó ellenfelet sikerült magabiztosan legyőznünk a saját otthonában. Minden játékosunknak jár a dicséret!

Schróth Lajos: Küzdelmes mérkőzésen jobban jöttek ki a ki-ki játékból és jobban éltek a lehetőségeikkel a Gázgyár játékosai, ezért nyerték meg a találkozót. Azt gondolom, hogy nem véletlenül vezetik a bajnokságot.


2016.04.16. (szombat) 11:00
23. forduló

ASR Gázgyár - Unione FC 2-0 (1-0)
Sujtás u., 80 néző, Vezette: Kovács I.; Asszisztensek: Nyekita Brúnó, Gelb

ASR Gázgyár: Baksa, Scheiber, Kovács T., Lajos, Molnár, Mankó (Nagy 46'), Balogh, Ivancsó (Kovács D. 73'), Balló (Horváth J. 82'), Kaltenekker (Füle 86'), Fehér (Mátrai 61')
Edző: Metzger Tibor

Unione FC: Gyenes, Babos Ár., Koplányi, Scheer (Visegrádi 57'), Szabó T., Bősze (Lakatos 78'), Benedek (Freud 57'), Dubecz (Földes 83'), Keresztesi, Frick (Szabó V. 70'), Szekeres
Edző: Szabó András

Gólszerzők: Scheiber 39'+69'

A játékra jelentős hatást szerencsére nem gyakorló, enyhén szeles időben fogadtuk az Unione gárdáját, akik ellen ősszel 1-1-et játszottunk a Promontor utcában, és akik dobogó környéki helyen teleltek, azóta azonban - sok sérültjüknek is köszönhetően - visszaestek a kilencedik pozícióba, tavasszal eddig mindösszesen négy pontot szereztek. Lóska Csabi múlt heti kiállítása miatt nem állhatott rendelkezésünkre a balbekk pozíciójában, továbbá Kovács Dávidot is pihentettük, helyettük Molnár Attila ás Kovács Tibor állt bevetésre készen. A találkozót egyperces gyászszünet előzte meg a múlt héten váratlanul elhunyt id. Dékány Gábor tiszteletére, aki korábban játszott nálunk is az öregfiúkban. Nyugodjon békében!

11' Jobb oldali Keresztes bedobás után Babos adta vissza a labdát a feladónak, aki a 16-osunk sarka irányából a büntetőterületünkre betörve Kovács Tibi szorításában kb. 11-12 m-ről a bal (rövid) felső sarkunk fölé lőtt. Baksa Bálint kapusunk rajta volt.

16' Egy baloldalról a 16-os félköríve felé betett labdánkra lépett ki Gyenes a kapujából, de Kaltenekker Ati zavarása miatt nem tudta megfogni és kiejtette azt a pár méterrel előtte tartózkodó Fehér Kende elé, aki a 16-osról egyből kapura ívelt, de a kísérlete fölé szállt.

23' Egy bal oldali Unione szabadrúgás után kisebb zavar támadt a rövid oldalunkon a 16-oson belül, amit tisztázva rögtön átmentünk kontratámadásba: Balló Harold iramodott meg a jobb oldalon, aki a félpályán átszáguldva majdnem az ötös sarkáig vitte a lasztit, de nem lőtt, hanem középre akart adni, ami viszont elakadt a rövid sarkot záró Gyenesben.

32' Scheiber Bence iramodott meg jó szokásához híven a jobb oldalon, majd a 16-os előtt befelé húzott, ahol végül lövő pozícióba tudott kerülni: a kb. 21-22 m-ről kapura tett, középre tartó lövése pont felpattant Gyenes előtt, aki így csak lábbal előrenyúlva tudta hárítani az életerős lövést.

39' Ami nem sikerült Bencének pár perccel korábban, az most összejött: ismét megiramodott a jobb oldalon, majd kissé befelé húzva középre passzolt Balló Haroldnak, akitől rögtön visszakapta azt a 16-os mezőny felé eső vonalának jobb oldalára, ahonnan Bence a kifutó Gyenes fölött egyből a kapu bal alsó sarkába emelt. 1-0! Nagyszerű összjáték volt!

47' A szünetben becserélt Nagy Robi végzett el szögletet a jobb oldalról: a rövidre berúgott játékszert a bal kapufa magasságában az ötös vonalán felugró Kovács Tibi fejelt kapura, és a labda épphogy elkerülte a jobb (hosszú) felső sarkot.

50' Keresztesi indult meg a kapunknak, majd Bőszéhez passzolt, aki a 16-osunk előttről fölé lőtt.

55' Saját térfelük bal oldaláról végzett el szabadrúgást az Unione, amit fölíveltek a 16-osunk elé, ahonnan Benedek ugyancsak a kapunk fölé lőtt.

65' Jobb oldali szögletünk után Mátrai Dominik tudott kapura lőni, de a középre és lefelé tartó lövését Gyenes magabiztosan fogta.

69' Scheiber Bence indult el a labdával a jobb oldalon, majd a védők mellett-között a 16-os vonalával párhuzamosan befelé vitte a labdát, és egy Mátrai Dominikkal való passzváltás után a 16-os félkörívéről kapura tudott lőni, a közepes erejű, bal alsó irányába tartó lövése pedig átpattant a vetődő Gyenes kezei fölött/mellett és a kapuban kötött ki. 2-0!

80' Balogh Peti tekert szemből-balról, kb. 21-22 m-ről a bal alsó sarok irányába, amit Gyenes vetődve fogott meg.

92' A jobb oldalon felfutó Kovács Tibi tekert középre a védők mögé és a kapu elé, ahol a pár perce beállt Füle Matyi bólintott volna közelről kapura, de a feje mellet épphogy elszállt a labda.

A látottak alapján csapatunk megérdemelt győzelmet aratott a biztos védekezés mellett a támadások lehetőségét fel nem adó Unione ellen egy lapok nélkül lejátszott, közepes iramú találkozón. Támadójátékunk a mai napon nem volt túl hatékony, de szerencsénkre jobb-bekkünk kiemelkedő egyéni teljesítményével ellensúlyozni tudtuk ennek hiányát, és értékes három ponttal lettünk gazdagabbak. Különösen igaz ez úgy, hogy a közvetlen mögöttünk lévő csapatok közül négyen is ikszeltek egymással. Jövő héten fel Budafokra! Aki tud, jöjjön!

Szabó András: Azt gondolom, hogy jogosan nyert a Gázgyár, kevés helyzet volt  a mérkőzésen, nekik sem adódott sok, de nekünk meg szinte semmi. A látottak alapján megérdemelten vezetik a bajnokságot, mert egy masszív, erős csapat, úgyhogy gratulálok nekik és további sok sikert kívánok!

Metzger Tibor: Az első húsz perc után tovább tudtuk gyorsítani a támadójátékunkat, miközben a védekezésre is kellő figyelmet fordítottunk. A megfelelő sebességgel és tudatosan a szélekre kijátszott labdák végül meghozták gyümölcsüket, és győzelemhez segítettek bennünket. Scheiber Bence pazar egyéni teljesítménye és védőként szerzett kettő gólja előtt pedig le a kalappal!


2016.04.09. (szombat) 11:00
22. forduló

ASR Gázgyár - Hegyvidék SE 1-1 (1-0)
Sujtás u., 75 néző, Vezette: Molnár I.; Asszisztensek: Skvaris, Milavecz

ASR Gázgyár: Baksa, Scheiber, Kovács D., Lajos, Lóska, Mankó (Mátrai 85'), Balogh, Ivancsó (Fehér K. 47'), Kaltenekker (Nagy 63'), Balló, Molnár
Edző: Metzger Tibor

Hegyvidék SE: Makláry, Veress, Picikász, Ozsváth, Supka, Mazán, Csaszni, Néveri (Farkas 80'), Bánk, Boda, Orbán
Edző: Czakó András

Gólszerzők: Kaltenekker 3' ill. Mazán 84'

Bár időközben jövő heti ellenfelünk, az Unione visszább esett, de így is elmondhatjuk, hogy hétmeccses rangadósorozatunk kakukktojást jelentő (harmadik) állomásához érkeztünk sorozatban második hazai bajnokinkon a Hegyvidék gárdája ellen, hiszen a XII. kerületiek a tabellán elfoglalt tizenharmadik helyükkel kilógnak az aktuális riválisaink közötti sormintából, tavasszal eddig mindössze egyetlen pontot szereztek. A futball közhelye pont az ilyen, kötelező meccseket nevezni a legnehezebbnek, ám ezúttal - még ha egyéb tényezők hatására is - az élet igazolta ennek valóságalapját. Fehér Kende, Nagy Robi és Mátrai Dominik ezúttal a kispadon kezdett, helyettük Mankó Geri, Molnár Ati és Kaltenekker Ati kapott helyet a kezdőcsapatban.

Nem zajlott sokáig eseménytelenül a találkozó, mert a 3. percben szabadrúgáshoz jutottunk a középpálya bal oldalán, a felezővonal környékén, amit Balogh Peti egyből felívelt Kaltenekker Ati felé a Hegyvidék 16-osának jobb oldala irányába, amit Ati Ozsváth mellet maga elé engedett - egyben kicsit kisodródott - és kb. 11 m-ről, az ötös sarkára kilépő Makláry mellett közepes erővel, laposan a jobb (hosszú) alsóba lőtt (1-0!). Úgy tűnt, minden a tervek szerint alakul! A tízedik percben azonban egy váratlan fordulat következett, amikor a bal oldalon, a felezővonal magasságában egy amúgy is "feszkósabb" szituáció után Lóska Csabi végzett volna el bedobást, de Csaszni odaállt elé, majd kicsit távolabb ment ugyan, ám aztán újra visszament, amire Csabi (nyilván azzal a szándékkal, hogy sárgalapot harcoljon ki nála) rádobta a labdát, ami pont fejen találta, bár a Hegyvidék játékosát nem érte váratlanul a közeledő labda, és nem is tett úgy, mintha a "találat" megviselte volna. Molnár játékvezető azonban általános meglepetésre Csaszninak sárgát, Csabinak viszont piros lapot mutatott fel, utólag utánakérdezve feltehetően túlzott erő alkalmazása miatt (ezek szerint ilyen szabály is van...). A kiállítás az addigi játék képén jelentősen nem változtatott, igyekeztünk úgy tovább játszani, mintha mi sem történt volna. A 34. percben Scheiber Bence játszotta át magát a jobb oldalon, majd a 16-os sarka felé érve kapura lőtt, de a jobb (hosszú) alsó felé tartó lövését Makláry vetődve kiütötte. Két percre rá szabadrúgáshoz jutott a Hegyvidék szemből-balról, kb. 25 m-ről, amit az ötösünk hosszú oldalára tekertek be, ami a kimozduló Baksa Bálint és a mellette felugró Csaszni mellett is elszáguldva az alapvonalon kívülre vágódott. Ezeket a jeleneteket leszámítva azonban békésen, kölcsönös mezőnyjátékkal telt az első félidő, sőt, a második is egészen a 70. percig, amikor is felpörögtek az események! Először egy jobboldali, szögletzászlóhoz közeli Kaltenekker Ati bedobást tett vissza Scheiber Bence a "feladónak", amit Ati az alapvonal mellett nem tudott bevinni, ezért visszapasszolt Bencének a 16-os vonalának jobb oldalára, ahonnan jobb-bekkünk hat vendégjátékostól takarva egyből kapura lőtt, és a labda utat találva magának közöttük, a vetődő Makláry mellett a bal (rövid) kapufa aljánál csattant, ahonnan kivágódott. Másodszor Balló Harold tudott elmenni a jobboldalon, majd a 16-os és az oldalvonal közöttről belőtte a játékszert az ötös vonalába, ami a bevetődő Veressen vagy a kivetődő Makláryn kissé irányt változtatva jutott el a 16-os bal oldalára, ahol Fehér Kende lekezelte azt, majd kb. 12 m-ről a helyzet nagyságához képest jócskán kapu fölé lőtt. Két perc múlva egy fokkal kevésbé nagy helyzetben, de Kende ismét kapu fölé durrantott. Ezeken kívül akadt egy letámadásunk, amikor gyakorlatilag három az egyben vihettük kapura a lasztit, de az egyetlen hátralévő vendégvédőben elakadt a támadásunk. Hat perccel a vége előtt aztán meglett mindennek a böjtje: Orbán ugrott ki forintos labdával a védősorunkból a 11-es pont előtt, és Baksa Bálintra vezetve azt kb. 7 m-ről kapura lőtt, de kapusunk nagy bravúrral szögletre ütötte a tőle jobbra, a feje fölé tartó lasztit. Ha azt hittük megúsztuk, sajnos tévedtünk: a bal oldali szöglet az ötösünk vonalának hosszanti oldalára esett be, ahol végül Mazán tudta kapunknak háttal lekezelni azt, majd ráfordulni, és nem túl erős, lapos, de közeli lövése épphogy becsorgott a kapunk jobb (hosszú) alsó sarkába (1-1). Ezek után hiába próbáltuk Mátrai Dominik becserélésével és többszöri felíveléssel megmenteni a találkozót, Balló Harold kb. 30 m-es, szemből megeresztett lövésén kívül (amit Makláry rádőlve fogott meg) többre nem jutottunk.

Maradt tehát a döntetlen és az egy pont, amihez Molnár játékvezető kétségkívül hibás döntése következményeként elszenvedett nyolcvanpercnyi emberhátrányuk csak az érem egyik oldalát adja, a másikat az, hogy a második játékrészben adódott néhány komoly lehetőségünk közül egyiket sem voltunk képesen gólra váltani, míg a túloldalt ezúttal nem tudtuk kapott gól nélkül kivédekezni a találkozót. Reméljük ez a két pont nem fog borzalmasan hiányozni a végelszámoláskor! Hajrá ASR! Hajrá Gáz!

Czakó András: Egy brusztolós mérkőzésen szereztünk egy pontot a nagyon jó védelemmel rendelkező potenciális bajnokcsapattól. Természetesen az is hozzátartozik mindehhez, hogy ellenfelünknek a tízedik perc környékétől emberhátrányban kellett játszania. Azt gondolom, hogy ha futballtudásban nem is, de küzdeni akarásban felvettük a versenyt, a végén pedig ebben felül is tudtuk múlni a Gázgyárat, és megérdemelten szereztünk egy pontot. Nagyon sok hibával játszottunk mi is, amit szerencsénkre a hajrában nem tudott kihasználni Fehér Kende, akinek kettő nagy gólszerzési lehetősége is volt. A gólunk előtt nekünk adódott ziccerünk, amit nem rúgtunk be, de az abból kapott szögletből egy kavarodás után hál isten betaláltunk, és erre már nem tudott újítani ellenfelünk, ami mondjuk nehéz is olyan állapotban, amikor az ember már nincsen kellőképpen felpörögve.

Metzger Tibor: Sajnálatos, hogy olyan pontokat veszítettünk el, amelyre nagy szükségünk lett volna a rangadóink előtt. Az a baj, hogy mindezt saját magunknak köszönhetjük! Kezdve a felelőtlen kiállítástól a létszámfóros helyzeteinken át a pontrúgásból kapott gólig. Ezeket ráadásul vagy gyakoroltuk a héten vagy a mérkőzés előtt nyomatékosan felhívtuk rá a játékosaink figyelmet!


2016.04.02. (szombat) 11:00
21. forduló

ASR Gázgyár - Tintahalak SE Sashalom 1-0 (1-0)
Sujtás u., 120 néző, Vezette: dr. Szanyi; Asszisztensek: Gál, Urgyán

ASR Gázgyár: Baksa, Scheiber, Kovács D., Lajos, Lóska, Balogh, Nagy (Mankó 71'), Ivancsó (Kovács T. 81'), Balló (Sebestyén 93'), Mátrai (Molnár 66'), Fehér (Majtényi 90')
Edző: Metzger Tibor

Tintahalak SE Sashalom: Kiss, Márics (Dudás 68'), Erhardt, Kovács (Schwarcz 81'), Liska, Katona (Tóth 46'), Füzy, Kondor (Mórocz 50'), Pokó, Péter (Simon 57'), Lőrincz
Edző: Strbek Marcell

Gólszerzők: Lajos 20'

Csúcsrangadóra került sor április második napján, ragyogó, futballra ideális időben a Sujtás utcában, hiszen mi másnak is lehetne nevezni egy mérkőzést, ha a bajnokság több mint kétharmadának eltelte után az első  a második helyezettet fogadja?! Ősszel a Pirosrózsa utcában az utolsó percekig vezetett ellenünk a Tintahalak együttese, amikor is Fehér Kende hazaiak által erősen vitatott találatával kiegyenlítettünk, és mentettük döntetlenre a találkozót. A bajnoki tétje számunkra most nem kevesebb volt, minthogy megtudjuk-e tartani vagy esetleg tovább növelni tízpontos előnyünket közvetlen üldözőnkkel szemben, ellenkező esetben egy bekövetkező sashalmi győzelemmel hét pontra csökken a közöttünk lévő differencia. Csapatunkból hiányzott Kaltenekker Attila, aki hétközben húzódást szedett össze, a Tintahalaknál a három hete orrtörést szenvedett Kondor László (aki ősszel a vezető gólt szerezte) pedig védőmaszkban lépett pályára. A találkozó jelentőségének és a jó időnek megfelelően szépszámú szurkoló gyűlt össze a meccs elejére.

Olyan szempontból az Építők elleni, múlt heti találkozónkhoz hasonlóan kezdődött a kilencven perc, hogy egyik fél sem akart a másiknak esni és gólzáport rendezni, ahogyan az előzetesen várható is volt. Legutóbbi bajnokinkkal ellentétben azonban az elejétől meghatározta az összecsapás képét a rengeteg - mindkét oldalon elkövetett - szabálytalanság, ami miatt gyakorlatilag egy perc folyamatos játék nem alakulhatott ki. Ezt tetézte a gárdák előre játékban mutatott sok pontatlansága, ami kilencven percig szintén rányomta a bélyegét a látottakra. Talán a vendégek kezdtek egy fokkal aktívabban, az első kapura lövés mégis a mi nevünkhöz fűződött Nagy Robi révén, aki szemből, egy kb. 25 m-es szabadrúgás formájában tesztelte Kiss kapust, de középre tartó labdája nem okozhatott gondot a világoskékben védő hálóőrnek. Az első félidő egyetlen, tényleg említésre méltó jelenete a 20. perchez köthető, ami - ekkor még nyilván nem lehetett tudni - a meccs egészére nézve is döntő jelentőséggel bírt: Fehér Kende harcolt ki szabadrúgást a bal oldalon, az oldalvonal mellett, a 16-os sarka magasságában, amit Nagy Robi ívelt be remekül középre, ahol kb. 12-13 m-en Lajos Laci tudott a tömegből felugorva mintaszerűen kapura fejelni, aminek eredményeként a labda védhetetlenül vágódott a bal (hosszú) felső sarokba (1-0!). Ennél többet igazból nem lehet leírni az első játékrészről, kapusunknak, Baksa Bálintnak nem akadt védenivalója, a két gárda mezőnymunkája, támadásépítésben mutatott hibái és a sok szabálytalanság "kioltották egymást".

Öt perccel a második félidő kezdete után jutottunk el az első sashalmi lehetőséghez, amikor egy jobbról-szemből történő betörés után a kicsúszó Baksa Bálint gyakorlatilag már megfogta a guruló labdát az ötös vonalánál, de az ellenfél játékosa rárontott, és a kezére is odarúgva el tudta azt sodorni tőle az alapvonal irányába, ám középreadási kísérlete a lábbal közbeavatkozó kapusunkról szögletre pattant. Nyolc percre rá Balogh Peti tudott kibontakozni, és balról-szemből kapu irányában a jobb oldalon felfutó Balló Harold felé ívelni, ami azonban megpattant a köztes védőkön, így lelassult, és Harold a 16-osról kapura tett (nem túl erős) lövése a vele szemben álló Liska és Kovács mellett elhaladva nem okozott különösebb problémát a rádőlő Kissnek. Negyed órával a vége előtt Balogh Peti és Fehér Kende kapura törése okozott zavart a Tinathalak kapuja előtt, de ha gól született volna belőle, Szanyi játékvezető les miatt érvénytelenítette volna. A 78. percben, szemben a kapunkkal, kb. 25 m-en szabadrúgáshoz jutottak a zöldmezesek, ám kísérletük megnyugtatóan kerülte el a jobb felső sarkunkat. Kettő percre rá Molnár Ati harcolt ki nálunk is szabadrúgást a bal oldali oldalvonal mellett, a 16- sarkának magasságában: a Balogh Peti által a rövidre belőtt játékszert az ötösre kilépő Kiss ütötte ki a mezőny irányába. Ezek után a csereként beállt Simon percei következtek: először egy balról-szemből, kb. 23-24 m-ről elvégzett szabadrúgást lőtt nem vészesen közel a jobb alsó sarkunk mellé, majd - a találkozó legnagyobb THSE lehetőségeként - egy jobboldali beívelés után középen, kb. 7-8 m-ről üresen fejelhetett kapura, de szerencsénkre nem a legjobban találta el, így a középre tartó labdába Baksa Bálint belekapva oldalra paskolt, majd megfogta azt. Ekkor már fokozottan figyeltünk a hátralévő idő lepörgetésére, cseréinkkel együttesünk védekezését erősítettük, egyúttal visszább húzódtunk, miközben a Tintahalak igyekezett tőle telhetően mindent megtenni az egyenlítésért, de íveléseikre Baksa Bálint remekül lépett ki, és elütötte vagy megfogta azokat.

Annak tükrében, hogy Budapest első osztályának két vezető csapata játszott egymással, nézői szempontból, játékélmény tekintetében, sok technikai hibával tarkítottan, igazi kapura lövés nélkül, csalódást okozhatott a találkozó, ahol így a színvonal sem verdeste az egeket. Ugyanakkor figyelembe kell vennünk, hogy a mérkőzésnek jóval nagyobb volt a tétje annál, hogy ezek a szegmensek jogosan kerüljenek előtérbe a végeredményhez képest, vagy úgyis fogalmazhatnánk: a cél szentesítette az eszközt! Védelmünkre alapozva - amely eddig magasan a legkevesebb gólt kapta - és ismét nem csalódva sikerült begyűjtenünk a nagyon értékes három pontot egy jó erőkből álló, keményen, többször durván játszó ellenféllel szemben, aminek következtében immáron tizenhárom ponttal vezetjük a bajnokságot, de messze még a vége!

Strbek Marcell: Küzdelmes mérkőzésen a hazaiak egy pontrúgás után otthon tartották a három pontot, gratulálunk nekik!

Metzger Tibor: Egy ilyen fontos győzelem után nehéz két lábbal a földön maradni vezetőnek, szurkolónak és játékosnak egyaránt. Azonban biztos vagyok benne, hogy a továbbiakban is a józan gondolkodás fog jellemezni bennünket, és végig sikerre éhesen fogunk hétről-hétre pályára lépni!


2016.03.26. (szombat) 17:00
20. forduló

43. sz. Építők SK - ASR Gázgyár 1-1 (1-1)
Fáy u. (Vasas műfű), 60 néző, Vezette: Horváth J.; Asszisztensek: Kovács M., Urgyán

43. sz. Építők SK: Haraldseid, Kavalecz, Probáld, Kóródi, Gergely, Demeter (Örkényi 69'), Mészáros, Spáth, Makk (Érsek 66'), Vécsi, Birinyi (Fodor 69')
Edző: Dr. Hevesi Tamás

ASR Gázgyár: Baksa, Scheiber, Kovács D., Lajos, Lóska, Mankó (Kovács T. 46'), Balogh, Nagy (Mátrai 72'), Kaltenekker (Majtényi 90'), Molnár (Ivancsó 60'), Fehér
Edző: Metzger Tibor

Gólszerzők: Makk 24' ill. Lóska 14'

Rangadósorozatunk első, egyben egyik legnehezebbnek tűnő állomásához érkeztünk nagyszombaton a Vasas Fáy utcai műfüvén, a dobogót öles léptekkel ostromló, a múlt héten az Ikarus felett 3-2-es győzelmet arató 43. sz. Építők ellen. Ősszel a Sujtás utcában ellentétes félidők után játszott igazságos döntetlent egymással a két csapat, és most sem lehetett kevésbé szoros találkozóra számítani. Balló Haroldot tüszős mandulagyulladása miatt nem tudtuk csatasorba állítani, Ivancsó Dávid pedig a kispadon kezdett. Hevesi Tamás mérkőzésbeharangozó nyilatkozatában nem tévedett sokat, amikor azt állította, hogy ez a bajnoki a budapesti futball ünnepe lesz, s bár a két csapat egymást kölcsönösen tisztelve és kellő óvatossággal játszva nem játszott gólzáporos mérkőzést, a színvonal kétségkívül megütötte az NB III. küszöbét, és a nézőknek sem okozhatott csalódást. Gázos szemmel nézve igencsak örömteli momentumként, szép számú szurkolónk többször teremtett remek hangulatot a lelátóról.

Jó iramban kezdődött a találkozó, csapatunk valamelyest átadta a kezdeményezést azzal, hogy igyekezett a területeket lezárni, és minél kevesebb helyet hagyni a labdajáratás tekintetében döntően "futsallos" felfogásban játszó hazaiaknak, várva az ellencsapás lehetőségét. Már az elején "rangadóhoz méltó" feszültségek övezték a játék légkörét: először Lóska Csabi és Mészáros oldalvonal melletti összetűzését higgasztotta le Horváth játékvezető, majd Vécsi kiugrásánál adott - a hazai kispad szerint "csak" - sárgát Kovács Dávidnak lerántásért. Az utóbbiból adódott szabadrúgást Birinyi számunkra megnyugtató távolságban rúgta kapu fölé kb. 25 m-ről, középről. Az első igazi lehetőségük tíz perc után alakult ki, amikor Mészáros jobbról betett labdája az ötös hosszú oldalán átpördült a lábakon, ami az ott álló Vécsit is megzavarhatta, aki már nem tudott a labdával kapura fordulni, így tisztáztunk. A 14. percben Scheiber Bence ment el a kék-fehérek mellett a jobb oldalon, majd jól adott középre a rövid kapufánál, az ötösig Kavaleczcel befutó Fehér Kende irányába, aki azonban nem érte el azt, mert a védő kissé visszahúzta, amiért a játékvezető már fújta is volna be a 11-est, de végül nem tette, mert érzékelte, hogy a hosszú kapufánál érkezik a felfutó és Mészárosról leszakadt Lóska Csabi, aki az ötös előttről, kapásból a jobb (rövid) alsó sarokba passzolt (0-1!). Az Építők a gól után átváltott a kétértintősről az egyérintős játékra, és lehet ennek is köszönhetően nemsokára kettő helyzetet is kialakítottak, amik közül az egyikből végül kiegyenlítettek: előbb Vécsi lőtt egy 16-osunkra betett lasztit, balról-szemből, kb. 12 m-ről a bal (hosszú) alsó sarkunk irányába, amit Baksa Bálint nagy bravúrral kiütött és Lóska Csabi kivágott, majd Mészáros ment el érthetetlenül könnyen a védőink és az alapvonal között a jobb oldalon, majd a 16-osra beérve középre- egyben visszagurított az érkező Makk elé, aki kb. 10-11 m-ről a felsőléc alá lőtt (1-1). A félidő hátralévő részére megmerevedtek a "frontvonalak", egyik gárda sem kockáztatott túl sokat a vezetés megszerzése érdekében, nálunk talán Fehér Kende megmozdulását lehet megemlíteni, aki egy jobb oldalról a jobb (hosszú) kapufa elé betett labdát nem lőtt el kapásból a védője szorításában, hanem levett, és abból már nem tudott kapura veszélyes lenni.

A második játékrészre kijőve igyekeztünk nyomás alá helyezni ellenfelünket, aminek több - olykor veszélyes - szöglet lett az eredménye, de az Építők védelme és főleg a sűrűn kimozduló Haraldseid jól állták a sarat. Több szabadrúgást is kaptunk a kaputól viszonylag távolabb, így nem tudtuk rálőni, csak beívelni ezeket, amikből szinte mindig a hazaiak jöttek ki jól: a 62. percben Spáth tudott megugrani - nagy valószínűséggel lesről - és egyedül vihette rá a lasztit jobbról-szemből Baksa Bálintra, de szerencsénkre nem lőtt, hanem középre gurított Vécsinek, aki a becsúszó Lajos Laci mellett ugyan kb. 9 m-ről kapura lőtt, de kapusunk nagyszerűen belevetődött a kísérletbe. A második megugrásuk már kevésbé volt veszélyes, ám Scheiber Bencének azért vissza kellett érnie és kereszteznie Spáth elől a 16-osunk jobb oldala előtt. Negyed órával a vége előtt egyértelműen a mi oldalunkra kezdett billenni a mérleg nyelve, már ami a találkozó megnyerésének esélyességét illeti. Ekkor szabadrúgást kaptunk a jobb oldalon, a 16-os sarkától kissé kijjebbről, amihez Balogh Peti és Fehér Kende állt oda, közülük előbbi tekerte be jó erővel a játékszert a jobb (hosszú) felső sarok irányába, de Kóródi a tömegben még épphogy kapu fölé tudta fejelni azt. Az ebből jövő szögletet az ötös rövid oldalára íveltük be, amit Balogh Peti néhány méterről a rövid oldali felsőlécre fejelt. Öt percre rá Haraldseid öklözte ki egy jobb oldali beívelésünket a 16-oson kívülre, ahol szemből-balról érkezett Lóska Csabi, és a kapásból laposan kapura tett lövése épphogy csak elsurrant a bal sarok mellett, a norvég kapus nem tudta lereagálni a lövést, mert valószínűleg nem sokat látott belőle. A 83. percben Spáth jobboldali beadása után Vécsi jobbról-szemből, kb. 10-12 m-ről a jobb (hosszú) felső sarok irányába tekert, de Baksa Bálint a levegőben elnyúlva megfogta a próbálkozást. Már a hosszabbítás végét éltük, amikor jobboldali szöglethez jutottak az Építők: a középről a hosszúra átkerült labdát Vécsi tette vissza az ötös elé Kóródinak, aki nem tudott jól rádőlni arra, így fejese kb. 6 m-ről a felsőlécünk közepe fölé szállt.

A végig sportszerű, jó iramú találkozón a helyzeteket serpenyőkbe téve azt mondhatjuk, hogy összességében igazságos döntetlen született, és egyik fél sem lehet elégedetlen az egy ponttal, de a kilencven perc fluktuáló szakaszai során bármelyik gárda a maga javára fordíthatta volna a bajnokit. Ki kell emelni a nem feltűnő játékvezetést: a bírók szerencsére hagyták játszani a csapatokat, amiben persze a két együttesnek is partnernek kellett lennie, ahogyan azok is voltak.

Metzger Tibor: Azt a minimális célt, hogy a bajnokság egyik legkiválóbb csapatát ne engedjük közelebb magunkhoz, teljesítettük. Izgalmas, változatos, véleményem szerint kimagasló színvonalú mérkőzést játszott a két együttes egymással.

Dr. Hevesi Tamás: Igazán jó mérkőzés volt! Úgy látszik, hogy mi már csak mindig ilyen változatos félidőket produkálunk egymással, hiszen az őszi meccsünk is hasonló volt. Az első félidőben azt gondolom, hogy domináltunk, helyzetünk is akadt, a második játékrészben viszont már adódtak olyan szakaszai a találkozónak, ahol érzésem szerint kicsit elfogytunk, és akkor már a Gázgyár akarata érvényesült. Szerintem annak ellenére, hogy ugyan kidolgozott helyzetünk nem volt sok a mérkőzésen, de talán eggyel vagy kettővel több, mint ellenfelünknek, ezért szívem szerint azt mondanám, hogy közelebb álltunk a győzelemhez. A valóság azonban az, hogy ez egy igazságos döntetlen egy nagyon jó csapat ellen, akiknek minden esélyük megvan rá, hogy megnyerjék a bajnokságot, és sok sikert kívánok nekik!

A Pesti Foci beszámolója a találkozóról:
http://pestifoci.hu/index.php/tovabbi-friss-hirek-uj/3116-dontetlent-jatszott-az-epitok-agazgyarral

Az Építők beszámolója a mérkőzésről:
 
http://www.43szepitoksk.hu/?p=5164


2016.03.19. (szombat) 11:00
19. forduló

ASR Gázgyár - Szent Pál Akadémia FC 3-1 (1-1)
Sujtás u., 65 néző,Vezette: dr. Szanyi; Asszisztensek: Fekésházy, Kovács B.

ASR Gázgyár: Garai, Scheiber, Kovács D., Lajos, Molnár (Horváth J. 82'), Mankó (Kovács T. 60'), Nagy (Füle 76'), Ivancsó, Kaltenekker (Majtényi 83'), Mátrai (Lóska 62'), Fehér
Edző: Metzger Tibor

Szent Pál Akadémia FC: Laky, Resch, Kovács (Szombati 56'), Hornyacsek, Pankaczi, Cornides K., Práder, Horváth (Lengyel 76'), Váradi, Cornides A. (Ágics 71'), Bánik
Edző: Gelei Károly

Gólszerzők: Kaltenekker 29', Hornyacsek (öngól) 54', Fehér 61' ill. Váradi 27'

A Szent Pál elleni mérkőzésünkre az eltiltott Balogh Peti mellett pihenőt kapott Baksa Bálint kapusunk, míg Balló Harold és Lóska Csabi a kispadon kezdett, közülük is csak utóbbi lépett végül pályára.

7' A mérkőzés első kapura lövése: Nagy Robi kísérlete szállt jócskán fölé.

8' Scheiber Bence jobb oldali beadásába ért bele Mátrai Dominik a kapu előtt, akiről a jobb alsó sarok mellé pörgött a labda, de nem volt igazán komoly helyzet.

14' Szent Pál lehetőség: Bánikot hagytuk őrizetlenül a jobb oldalon, aki az elé tett labda után túl sokat várt a lövéssel a 16-osunk jobb oldalán, így végül szögletre tudtunk tisztázni.

27' Szabadrúgást végezhettek el a vendégek a baloldalon, a kapunktól kb. 25 m-re. Az ötösünk rövid oldalára betett labdára Garai Viktor mozdult ki és ütötte el Cornides András elől, miközben ütközött vele, így a laszti nem jutott túl messzire, amit a jó helyen álló Váradi 7-8 m-ről a jobb (rövid) felső sarokba, a kapufa mellé helyezett. 0-1.

29' Fehér Kende elleni szabálytalanságért mi is szabadrúgást kaptunk a baloldalon, nem messze a felezővonaltól. Molnár Ati rövid oldalra felívelt labdájára Kende ugrott fel üresen kb. 7 m-en, és kapunak háttal megcsúsztatta azt, amibe az ötös vonalára kimozdult Laky beleért, de szerencsétlenségére pont a középen, szintén üresen érkező Kaltenekker Ati elé pattant róla, aki kapásból az üres kapu közepébe továbbított. 1-1!

48' Scheiber Bence jobb oldali beadására érkezett Kende a röviden, de Laky bele tudott vetődni a labdába, akiről továbbpattant a mezőny felé.

51' A vendégek védelmének hibájából egy előre tett lasztinkra Kende le tudott csapni, szemből rávezette majd elvitte azt a kimozduló Laky mellett balra, amitől kissé kisodródott, és a kb. 8 m-ről, élesebb szögből laposan a jobb (rövid) alsó sarok felé tett labdáját a visszafutó Resch kivágta a gólvonal előttről.

54' Molnár Ati végzett el szabadrúgást nem sokkal a jobboldali szögletzászló mellől. Az ötös vonalának közepére tett labdáját Kende félfordulatból megpróbálta kapura juttatni, de nem találta el, viszont a mellette álló és kapunak háttal lévő Hornyacsek bal lábáról (az ő szempontjukból) olyan szerencsétlenül pattant tovább, hogy az Laky mellett egyenesen a bal alsó sarokba gurult. 2-1!

60' Kende és Mátrai Dominik ugrott ki a leshatáron, és előbbi a szűk tíz perccel korábbi esethez hasonlóan vitte el Laky mellett a labdát, kiszorított szögből azonban most nem kapura lőtt, hanem középre adott (volna) Dominiknak, de az ötös rövid oldalára visszaérő Pankacziban elakadt a kísérlet.

61' Ivancsó Dávid adott forintos labdát a befutó Kendének a 16-os bal oldalára, aki néhány méter labdavezetés után, kb. 10-11 m-ről középre, a léc alá célzott, és a lövés Laky felemelt kezeivel "együtt" a kapu bal alsó sarkába hullott. 3-1!

64' Molnár Ati szemből-balról, kb. 25 m-ről végzett el szabadrúgást, és lövése a sorfalon átjutva épphogy csak elkerülte a bal (rövid) alsó sarkot.

67' Egy remek passzunk után Molnár Ati vezethette rá üresen a labdát szemből Lakyra, a 16-osról rálőtt labdája azonban elakadt a kimozduló portásban és továbbpattant a visszafutó védőjére, akiről az a bal alsó sarok irányába indult el, amiért Kende és Horváth futott versenyt, ám a labda végül szögletre gurult előttük a bal kapufa mellett.

71' Újabb remek labdával találtuk meg ezúttal Kaltenekker Atit a 16-os jobb oldali előterében, aki a vonalról a szemből rámozduló Resch és a kimozduló Laky mellett a bal (rövid) felső sarok mellé bombázott.

73' Egy előre tett labdánknál Laky találta el nagyon rosszul a játékszert a 16-osuk jobb oldalán, ami így a bal oldali oldalvonal felé pörgött tovább, amit Kende gyűjtött be, levitte az alapvonalig, de a kapu felé az utat lezáró Hornyacsek és Pankaczi miatt visszapasszolt Ivancsó Dávidnak, aki meghúzta azt a 16-os bal oldali vonalán, belőtte az ötös rövid oldalára Kende felé, ami a vele együtt felugró Resch és kimozduló Lakyn túlcsorogva a felfutó Lóska Csabihoz került, aki pár méterről kapura tette azt, de a kísérlet elakadt az utolsó védőként visszaérő és bevetődő Horváthban, akiről a visszavetődő Laky kezeiben halt el a támadás.

74' Molnár Ati balról-szemből, lendületből, a visszafutó Pankaczival a nyakán vitte kapura a labdát, miközben Kende és Nagy Robi futott be középen, de Attila a lövést választotta, amibe a szöget zárni igyekvő Laky belevetődött a jobb (rövid) saroknál.

Az első félidőben megtapasztalhattuk, hogy ez a Szent Pál már nem az a Szent Pál, amelyiket bármelyik csapat is félvállról vehet, bár ezzel az Inter elleni 0-1-es győzelmük és az Ikarus elleni 0-1-es vereségük után kétségkívül tisztában voltunk. Látszik a tavalyhoz képesti előrelépés a csapatukon. Az első játékrészben abszolút felvették velünk a versenyt, és ha a vezető góljuk után nem válaszolunk szinte azonnal, jóval nehezebb dolgunk lehetett volna a továbbiakban. A szünetig nem játszottunk jól, lehetőségeink (ahogyan a gól is) szinte kizárólag pontrúgásból alakultak ki, amiket a kimozduló Laky sokszor ütött el az érkező játékosaink elől. A második játékrészben azonban feljavultunk, ellenfelünk bő huszonöt percre pedig összezuhant, így ekkor a magunk javára tudtuk fordítani a mérkőzést, sőt bennünk maradt három-négy gól is, elsősorban Kendében és Molnár Attilában. Mivel a Tintahalak ikszelt az Interrel, jelenleg tizenkettő ponttal vezetjük a tabellát, de az igazán nehéz mérkőzéseink ezután jönnek; a következő hét meccsünkből hat rangadó, és nem kockáztatunk sokat, ha kijelentjük, hogy most már szinte kizárólag ezen a sorozaton múlik, hogy végül mire leszünk érdemesek a bajnokság végeztével!

Gelei Károly: Gratulálok a Gázgyárnak, akik tudtuk, hogy jobb csapat, és most már talán a bajnokság fő esélyesei is! Amit lehetett megtettünk, és örülök, hogy egy jó meccsre sikerült késztetnünk őket. Jól esik, hogy sokan látják az elvégzett munkát és az előrelépést a csapatunkon, de mindezek ellenére csak akkor lennék elégedett, ha bent tudnánk maradni az első osztályban!

Metzger Tibor: Az első félidő elég gyatrára sikeredett, de a másodikban már majdnem minden a helyére került. A következő hetek rázós meccseiből mindenféleképpen jól akarunk kijönni, ám ehhez rendkívül tudatosnak és szervezettnek kell lennünk!


2016.03.13. (vasárnap) 11:00
18. forduló

Testvériség SE - ASR Gázgyár 0-2 (0-1)
Szántóföld u. (REAC műfű), 60 néző, Vezette: Dancs; Asszisztensek: Tóth I. T., Király

Testvériség SE: Zubány, Bodor (Kovács 70'), Fehér, Sintár, Papp, Tüskés (Tóth 63'), Alm, Pósa (Vilezsál 66'), Illés, Radics, Pintér (Kaszala 46')
Edző: Gyűrű Lajos

ASR Gázgyár: Baksa, Scheiber, Kovács D., Lajos, Lóska, Mankó (Kovács T. 91'), Balogh (Majtényi 90'), Ivancsó, Balló (Horváth J. 89'), Fehér (Füle 84'), Molnár (Kaltenekker 60')
Edző: Metzger Tibor

Gólszerzők: Ivancsó 39', Fehér 59'

Szombaton a Budafok 0-1-re verte idegenben közvetlen üldözőnket, a Tintahalak együttesét, így tudtuk, ha másnap nyerünk a Testvériség ellen, akkor tízpontos előnnyel vezetjük a tabellát. Régen jártunk és előtte sem túl gyakran a Szántóföld utcai REAC pályán, ahová ellenfelünk Bánkút utcai füves pályájának kímélése okán vitte bajnoki találkozónkat. Amikor 2008 novemberében a REAC II-vel itt játszottunk (és szenvedtünk 3-1-es vereséget) még egy nem túl jó füves pályán kellett megmérkőznünk velük, most azonban a helyén három éve átadott kifogástalan minőségű, műfüves borítás fogadott bennünket. Múlt héthez képest kettő helyen történt változás a kezdőnkben, mert Nagy Robi öt sárgalapos eltiltását töltötte, Mátrai Dominik pedig egyéb elfoglaltsága miatt nem lehetett jelen, helyettük Mankó Geri és Molnár Ati kezdett. A hazaiak múlt héten az utolsó pillanatokban győzték le 0-1-re az élmezőnyhöz tartozó Ikarus együttesét, nehéz bajnokira volt tehát kilátás, és nem is kellett csalatkoznunk!

A vendéglátók választhattak térfelet, aminek következtében az első játékrészben nekünk kellett széllel szemben játszanunk, és ez nem túlzottan ízlett csapatunknak. A Testvériség intenzív letámadással élt, így a labdát szerző és/vagy járató védőinket azonnal megtámadták a kékmezes támadók, sokszor felívelésre kényszerítve játékosainkat, amiket a szél folyamatosan visszanyomott, és amiket az esetek döntő többségében ellenfelünk gyűjtött be. Az első félidő feléig tehát ők voltak aktívabbak, többet volt náluk a laszti, ám néhány szögletet és pár kapura ívelést leszámítva helyzetig nem jutottak. Keménységben nem maradtak adósai egymásnak a felek, aminek főleg a vendéglátók látták kárát, akiknek meddő fölénye a huszonötödik perc után megszűnt. A szünet felé közeledve (a 39. percben) viszonylag váratlanul, a mérkőzés első helyzetéből megszereztük a vezetést. Balogh Peti ment el középpályán a jobb oldal irányába, majd a 16-os sarka felé érve beadott, amibe Fehér Kende tudott felugorva, fejjel hozzáérni középen, a 16-os vonala magasságában, akiről a félköríven álló Ivancsó Dávidhoz került a laszti, amit Dávid elvitt balra, majd egy gyors mozdulattal visszafordult a rajta lévő Tüskésről jobbra, és a 16-os vonala és a félkörív találkozásától a blokkolni igyekvő Bodor illetve Sintár mellett a bal felső sarokba tekert (0-1!). Kettő illetve három perc múlva könnyen növelhettük volna előnyünket, de Zubány mindkét nagy helyzetünknél bravúrral hárított. Az elsőnél Scheiber Bence jobb oldali beadása után a jobb (hosszú) oldali kapufánál egy picit kijjebb, az ötös vonalán érkező Molnár Ati bal sarokra visszalőtt labdájába ért még bele, és pattant róla a bal felső sarok mellé, majd Fehér Kende a 16-os jobb oldaláról, kapuval szemből a jobb (hosszú) alsó sarok felé tekert lövésére ért le és ütötte oldalra.

A második félidőben a kékmezeseknek érthetően jobban ki kellett nyílniuk, és ekkor már a szél is nekünk kedvezett. A játék képét sokkal inkább mi határoztuk meg, amit a labdabirtoklásban jól tükröződött. Mindez az 59. percben érett góllá, amikor Ivancsó Dávid bal oldali szögletére a jobb (rövid) oldali kapufa magasságában, kb. 7 m-en, Tüskést megelőzve Fehér Kende ugrott fel, és mintaszerűen a bal (hosszú) felső sarokba fejelt (0-2!). Igazából mindezzel befejeződött a találkozó említésre érdemes eseményeinek sora, bár néhány pontrúgásunkból lehetett volna valami, de kaput veszélyeztető lövést - Lajos Laci jó 35 m-es löketét leszámítva - nem jegyezhettünk fel egyik oldalon sem. Jól kontrolláltuk a játékot a második gólunk után hátralévő fél órában, fontos három pontot elhozva a jó erőkből álló Testvériségtől. Folytatás hat nap múlva, az idei első hazai meccsünkön, a Szent Pál ellen, ahol Balogh Peti nem játszhat, mert begyűjtötte ötödik sárgalapját!

Metzger Tibor: Amennyiben a Testvériség a következő ellenfeleik ellen is ilyen motiváltan fog játszani, úgy sok csapat nem számíthat semmi jóra. A védekezésünk ismét kiváló volt, a Testvériségnek nem akadt számottevő kapura lövése. A gyilkos ösztön most is működött, fontos három pontot szereztünk!

Gyűrű Lajos: Gratulálok az ellenfélnek, jogosan nyertek, eredményesebben játszottak és jobban alkalmazkodtak a szélhez, mint mi! Kicsit lassan játszottunk és körülményesen, aminek az volt az eredménye, hogy nem tudtunk odaérni az ellenfél kapujához, illetve nem tudtunk helyzeteket kialakítani. Remélem, hogy ebből a vereségből tanulni fog a csapat, és jövő héten a mai hibáinkat korrigálni tudjuk majd!

A Pesti Foci gyorsjelentése a találkozóról:
http://pestifoci.hu/index.php/tovabbi-friss-hirek-uj/3083-bravuros-szereples-10-pontra-nott-a-gazgyar-elonye


2016.03.06. (vasárnap) 14:00
17. forduló

MAFC- ASR Gázgyár 0-1 (0-0)
Könyves K. krt. (Siketek pálya), 65 néző, Vezette: Zimonyi; Asszisztensek: Landeszmann, Szalai K.

MAFC: Nagy, Pásztor, Deák, Batki (Emődi 79'), Kulcsár, Kátai, Mók, Kovács, Hauber, Horváth (Lempel 57'), Cascio
Edző: Dr. Dózsa Attila

ASR Gázgyár: Baksa, Scheiber, Kovács, Lajos, Lóska, Balogh (Mankó 78'), Nagy (Kaltenekker 62'), Ivancsó (Majtényi 90'), Balló (Füle 83'), Mátrai (Molnár 57'), Fehér
Edző: Metzger Tibor

Gólszerzők: Fehér 55'

A mérkőzés az eredeti időponthoz képest jó negyedórás késéssel kezdődött, mert a találkozót megelőző Inter - Szent Pál Akadémia csoportmeccs csúszásban volt.

2’ Lóska Csabi bal oldali bedobása után Mátrai Dominikhoz került a labda a MAFC 16-osának bal sarka magasságában, aki visszafelé, középre passzolt az üresen fellépő Balogh Petinek, aki kb. 21 m-ről kapura lőtt, amely a 16-oson belül megpattant egy védőn, aminek következtében a labda lelassulva, középre tartott a léc alá, amit Nagy visszavetődve a kapu fölé ütött.

13’ Mátrai Dominik nem engedte, hogy a hazaiak védője kikísérje a játékszert az egyetemisták 16-osának jobb oldali alapvonalán túlra, és közvetlen a vonal előttről az esetre kimozduló Nagy mellett a hosszú oldalra tudott adni, ahol Lóska Csabi - igaz, kiszorított szögből - nem találta el jól a labdát, így az a kapu rövid oldala mellé szállt.

41’ Bal oldali szögletünk után Balló Harold érkezett a hosszún, de a kb. 10-11 m-ről leadott fejese 1-2 m-rel kapu mellé szállt.

44’ Balogh Peti végezhetett el szabadrúgást kb. 22 m-ről, szemből-balról a MAFC kapujától, és jól kivitelezett lövése épphogy csak elkerülte a jobb (rövid) felső sarkot. A kispadok oldaláról szinte gólnak lehetett látni!

Az első félidőben már a középkezdésünk után rögtön a kapujához szegeztünk a Műegyetem együttesét, akik rendkívül tömören és jól szervezetten védekeztek Pásztorral az élükön. Előre egyedül Cascio volt feltolva, aki a félpályáról indulva igyekezett lecsapni az előre tett labdákra, kevés sikerrel. A MAFC mindössze kétszer, egy/másfél perc erejéig tudott kijönni a szorításból. A felállt védelem elleni passzolgatásunk gyakorlatilag végig meddőnek bizonyult, átlövésünk nem akadt, beadási kísérleteink rendre rosszul sikerültek, elsősorban az alapvonal mögé szálltak. Játékélmény szempontjából kifejezetten gyenge első játékrészt láthattunk, ahol az egyetlen komolyabb gólszerzési lehetőséget Balogh Peti szabadrúgása jelentette.

47’ Bal oldali szögletünk után a majdnem az ötös vonaláig fellépő Lajos Laci elől tisztázó hazai védőről csorgott a labda nem sokkal a felsőléc fölé, bár Zimonyi kirúgást ítélt.

50’ Kátai végzett el szabadrúgást szemből-balról, kb. 22 m-re a kapunktól, lövése azonban számunkra viszonylag megnyugtató távolságban kerülte el a bal felső sarkunkat.

55’ Mátrai Dominik indult meg középpályán a kapu felé, de az elé lépő MAFC védők miatt kénytelen volt néhány métert visszapasszolni Nagy Robinak, aki kitette azt jobbra Scheiber Bencének, akinek sokadik (ezúttal alacsony) beadása az ötösön végigszáguldott a hosszúra, ahol a jobb kapufa magasságában az egy ütemmel elkéső Deák mögött üresen érkező Fehér Kende, Lóska Csabi kettősből előbbi a felpattanó labdát az kvázi üresen maradt kapuba fejelte. 0-1!

68’ Scheiber Bence újabb jobb oldali, lapos beadására Nagy vetődött ki középen az ötös vonalára és ütötte ki a mezőny felé, amit Ivancsó Dávid gyűjtött be, majd néhány méter megtétele után kb. 25 m-ről a kapu bal oldala fölé lőtt.

75’ Balló Harold labdavesztése után Kovács lőtt jobb oldalról, kb. 30 m-ről nem sokkal a bal felső sarkunk fölé.

76’ Molnár Ati végzett el szabadrúgást a baloldalról, kb. 35 m-ről, amit a nemrég becserélt Kaltenekker Ati az ötös vonalának jobb (hosszú) oldaláról a felsőléc közepére fejelt, ahonnan fölé pattant a laszti.

80’ A találkozó legnagyobb MAFC helyzete: nem sokkal a felezővonal mellől, jobbról végezhettek el szabadrúgást a hazaiak, amit felíveltek a 16-osunkra, amire Baksa Bálint kimozdult, de melléöklözött a labdának, így az továbbhaladva, és az egyik MAFC játékoson megpattanva a jobb kapufánkon csattant, ami után Lóska Csabi tisztázni tudott.

83’ Kaltenekker Atit szerelték az egyetemisták elég keményen a 16-osuk előtt, de a labda Fehér Kendéhez került, aki jobbról középre adott, ami az ötös vonalán átjutott a hosszúra, ám a kapufánál érkező Molnár Ati a rövid oldal mellé továbbította azt.

A második játékrész az elsőnél lényegesen több eseményt hordozott magában, és nemcsak a gól miatt. 0-1 után sem nyugodhattunk meg, hiszen a hazaiak egy gólt bármikor találhattak volna, ahogyan majdnem találtak is. Sportszerűen küzdő ellenfelünktől azt kaptuk, amit várhattunk, de így is nagyban megnehezítették a dolgunkat, amiért mindenképpen elismerés illeti őket! Nem játszottunk jól, de egy ilyen felfogásban játszó ellenféllel szemben nem is könnyű jól futballozni. Az Ikarust 0-1-re legyőző Testvériség ellen a mostani meccshez képest feltétlenül nyíltsisakosabb párharc várható.

Metzger Tibor: A jól szervezetten tömörülő ellenfél folyamatosan masszív védekezését nehezen törtük fel. Az utolsó passzokkal, a beadásokkal és a helyzetek értékesítésével ma hadilábon álltunk.

Dr. Dózsa Attila: Büszke vagyok a csapatomra, hogy végig nyitottá tudtuk tenni a találkozót egy bajnokesélyessel szemben, akik ellen érthető módon elsősorban védekezésre rendezkedtünk be! Sok sikert kívánok a Gáznak a feljutáshoz!


2016.02.27. (szombat) 11:00
16. forduló

Vízművek SK - ASR Gázgyár 0-4 (0-2)
Váci út, 70 néző, Vezette: Döme; Asszisztensek: Zimonyi, Milavecz

Vízművek SK: Gecse, Séfer (Kovács 53'), Dévényi, Vajay, Cserjés, Szoboszlai (Hartmann 74'), Újvári, Paulik (Nagy 59'), Pollák (Lajtner 77'), Kolder (Potondi 65'), Tóth
Edző: Újvári Gábor

ASR Gázgyár: Baksa, Scheiber, Kovács D., Lajos, Lóska, Mankó (Bodon 82'), Balogh (Horváth J. 78'), Nagy (Molnár 59'), Ivancsó (Majtényi 74'), Balló, Fehér
Edző: Metzger Tibor

Gólszerzők: Fehér 15'+86', Ivancsó 39' (11-esből), Molnár 78'

Több mint három hónap pihenő után végre elkezdődött a BLSZ I. igazán izgalmasnak ígérkező tavaszi idénye, számunkra a nagymúltú közműrangadóval. A két csapat háza táján jelentős különbséggel zajlott a téli szünet: míg nálunk nem történt komolyabb változás, addig a Vizeseknél több mint félctucat meghatározó játékos távozott (közöttük négyen a 2011-es BLSZ I. bajnokcsapatunk tagjai), helyettük fiatalok érkeztek. A csütörtöki edzésen Kaltenekker Attila megsérült, Mátrai Dominiknak pedig nyelvvizsgán kellett megjelennie, ezért ezen a hétvégén nem álhattak csapatunk rendelkezésére, ahogyan új játékosaink többségének sem volt még meg minden papírja, ami a pályára lépésükhöz szükséges. A hazaiaknál a középpályáról Bicski Bence és Nagy Rudolf hiányoztak. Kellemes meglepetésként - nyilván nagyban a hét kedvező időjárásának köszönhetően - a centerpályán mérkőzhettünk meg régi vetélytársunkkal.

Nem estek rögtön egymásnak a felek, de különösebben nem is tapogatóztak, sok időnek viszont nem kellett eltelnie ahhoz, hogy kiderüljön, melyik gárda irányítja inkább a játékot. Öt perc elteltével jegyezhettük fel az első valamirevaló eseményt, amikor Nagy Robi a 16-os jobb sarka előttről ívelt a jobb (hosszú) felső sarok irányába, ám ez Gecsének nem okozhatott különösebb problémát, és felugorva lehúzta a játékszert. Hamarosan Fehér Kende szabadrúgása kelthetett volna nagyabb riadalmat a vendéglátókban, de 20 m-ről elvégzett kísérlete a bal felső sarok mellé szállt. A Vizesek minden esetre jól álltak bele a találkozóba, masszív gárda benyomását keltették. A 15. percben azoban mégis kapitulálni kényszerültek, amikor Nagy Robi jobb oldalról középre tett kiugratásánál a hazaiak közül többen lesállást véltek felfedezni (egy pillanatra meg is álltak), de Döme játékvezető sípja néma maradt, így Fehér Kende a kimozduló Gecse mellett minimális nehézséggel el tudta vinni a labdát, majd a 16-os bal oldaláról, kb. 11 m-ről laposan a kapu közepébe passzolt, amit a befutó Dévényi már csak a gólvonalon túl tudott utolérni. 0-1! A gól nem vetette vissza a kékmezeseket, de különösebb veszélyt nem tudtak kialakítani a kapunk előtt, Vajay 19 m-es szabadrúgása Kendééhez hasonló távolságban ment mellé. Fél óra elteltével Nagy Robi  kb. 30 m-es lövése zúgott el a bal sarok mellett. A 38. percben Balló Haroldot ugrattuk ki a 16-os jobb oldali előterében, aki hosszan tette maga elé a lasztit, ezért versenyt kellett futnia a kimozduló Gecsével, akinél végül egy picivel előbb érte el azt, majd a lendületből kivetődő kapus elütötte őt, amiért 11-es és sárgalap járt. A megítélt büntetőt Ivancsó Dávid szokott higgadtságával a bal alsó sarokba helyezte. 0-2! A hátralévő időben még Fehér Kendének akadt egy komolyabb lehetősége, de a jobb oldali beívelésünket üresen felugorva, szemből, kb. 9-10 m-ről a kapus kezébe fejelte. Ugyan az iram  nem volt túlzottan magas, de a csapatok kétségkívül odatették magukat, már ami a párharcok és szerelési kísérletek keménységét illette. Ebben is elsősorban mi jártunk az élen.

A szünetet követő tíz percen belül kétszer is eldönthettük volna a találkozó sorsát, azonban mindkétszer lesen állították meg kiugratásunkat. Az első még lehetett az, de a második már aligha. Ezután elég jól "beleültünk" a találkozóba, így ellenfelünk nem váratlan módon elkezdett jobban kibontakozni, aminek egy 16-osunk előtti labdavesztés, majd egy - a bal alsó sarkunkat nem sokkal elkerülő - lövés formájában majdnem meg is ittuk a levét. Ezek után szerencsére észbe kaptunk, és a 78. percben bebiztosítottuk a győzelmünket, amikor Kende egy remek labdával középen kiugratta Molnár Attilát, aki szemből a 16-osra érve laposan kapura lőtt, ami ugyan kipattant a jobbra dőlő, de a lábát otthagyó Gecséről, azonban pont vissza Attila elé, akinek második kísérletből már nem okozott gondot az üres kapuba találnia. 0-3! A 86. percben friss gólszerzőnk végzett el egy bal oldali szögletet, amit a rövid kapufa magasságában, kb. 11-12 m-ről Lajos Laci fejelt jó ütemben és erővel kapura, ami a hosszú oldali felsőléc aljáról lepattant a gólvonalra, ahonnan Fehér Kendének fejjel már csak a a hálóba kellett jutattnia a játékszert. 0-4!

Együttesünk megérdemelten győzött a jól szervezett, és elől kettő ifjúsági korú labdarúgót is felvonultató Vízművekkel szemben, de a játékával egyik csapat sem lehet túlzottan elégedett!

Metzger Tibor: Az első mérkőzést sikerrel abszolváltuk, de még hátravan tizennégy kőkemény összecsapás! Örülök, hogy mindenkinek játéklehetőséget tudtam biztosítani!

Újvári Gábor: Agresszívebb játékával a Gáz megérdemelten nyert, de az is hozzátartozik a mérkőzéshez, hogy kulcsmomentumoknál - tehát 0-0-nál és 0-1-nél - a játékvezető általunk kétesnek ítélt döntéseivel a vendégeknek kedvezett. Csapatom úgy érzem megpróbált alkalmazkodni ahhoz, hogy falthatáron játszanak a Gázosok, akik a cselezni szerető és tudó játékosainknak - vagy szabályosan vagy nem - azonnal odaütöttek, ezzel elvéve a kedvüket attól, hogy játszani akarjanak. Onnantól kezdve, hogy nagy nehezen átéreztük a bírói felfogást, már nekünk is sokkal több mindent befújtak. Pont az a két emberem nem állt rendelkezésemre, akiknek a középpályán feladatuk lett volna a támadások gyorsabb és hatékonyabb kivitelezése. Hiányukat - amit nem tudtunk elviselni - jól mutatja, hogy igazából mindössze egy komoly kapuralövést tudtunk felmutatni az egész mérkőzésen. Sok sikert kívánok a Gáznak a bajnoki címért folyó versenyben!

A Pesti Foci beszámolója a találkozóról: http://pestifoci.hu/index.php/tovabbi-friss-hirek-uj/3026-sima-sikerrel-kezdett-a-listavezeto-gazgyar


2015.11.21. (szombat) 19:00
15. forduló

Voyage SE - ASR Gázgyár 3-1 (0-1)
Fáy u. (Vasas műfű), 45 néző; Vezette: Molnár I.; Asszisztensek: Kovács M., Szíjjártó Zs.

Voyage SE: Graeser, Tóth, Kóródi, Lotz, Mándoki, Majtényi (Bajusz 46'), Erdő-Lahner, Boros, Juhász, Márton (Müller 63'), Altsach (Árvai 46')
Edző: Farkas Sándor

ASR Gázgyár: Garai, Scheiber, Kovács, Lajos, Lóska, Mankó, Balogh, Ivancsó, Kaltenekker, Mátrai (Molnár 59'), Fehér K.
Edző: Metzger Tibor

Gólszerzők: Kóródi 55', Boros 76', Bajusz 90' ill. Fehér K. 4'

Repül az idő! Elérkeztünk az őszi idény utolsó fordulójához, egyetlen bajnokira elválasztva attól, hogy veretlenül mehessünk téli szünetre. Ehhez a Fáy utcában kellett volna győznünk vagy legalább pontot szereznünk az idén igencsak hullámzóan szereplő Voyage csapatával szemben, akik szerdán, elmaradt bajnokin 0-1-re kaptak ki hazai pályán az ekkor még utolsó helyezett Szent Páltól. A mérkőzés "háttérhangulatát" a vele részben egy időben, kb. 50 m-re játszott MTK-FTC örökrangadó szolgáltatta. Baksa Bálint a Budapest válogatott hétközi meccsén szerzett sérülése miatt ezúttal civilben volt csak jelen (a kapunkban Garai Viktor kezdett), Balló Haroldra és Nagy Robira pedig eltiltás miatt nem számíthattunk.

Az összecsapást nem is kezdhettük volna jobban! Négy perc sem telt el, amikor Kaltenekker Ati jobb oldali beadására óramű pontossággal érkezett Fehér Kende az ötös közepén, és 5 m-ről, Graeser mellett kapásból a felsőléc alá továbbított (0-1!). A gól után negyed óráig nem kellett kapkodnunk a fejünket az események kavalkádja miatt, a Voyage ekkor jutott el először a kapunkig, ám Garai Viktor egy kivetődéssel véget vetett az akciónak. Az ellentámadásból szögletet harcoltunk ki, és a beívelést a 16-os közepéről nem sokkal fejeltük kapu fölé. A 26. és 28. percben Fehér Kende pillanatai következtek: előbb egy szabadrúgását fogta Graeser a bal alsó saroknál, majd egy remek jobb oldali Ivancsó Dávid betörés után a középre gurított, és a gólvonallal párhuzamosan a másik oldalra átkerülő labdát próbált kétszer is közelről a jobb alsó sarokba juttatni, de a hazaiak kapusa állta a sarat. A 32. percben szabadrúgást végezhettünk el balról-szemből, kb. 21-22 m-re a narancssárga-kékek kapujától: a labdát Kaltenekker Ati ragyogóan tekerte rá, de egy picit tévedett, így az a jobb (rövid) kapufa felső részéről kifelé vágódott. Gyakorlatilag ennyi volt az első játékrész! Bár helyzeteink nekünk adódtak, nem játszottunk jól, viszont bizakodhattunk, hogy az őszi jó védekezésünkre építve meglehet az újabb három pont.

Csupán pár perc telt el a második félidőből, amikor Kaltenekker Ati és Fehér Kende a 16-osról, illetve pár méterrel azon belülről nem sokkal lőttek kapu fölé, jelezve, hogy nem ragadtunk benn az öltözőben. Az 55. percben aztán jobb oldali szöglethez jutottak a "buszosok": a magas ívben középre tekert lasztira Garai Viktor nem jól lépett ki, így az átszállt fölötte, és a felsőlécünk jobb (hosszú) oldalára vágódott, ahonnan a gólvonalunk elé pattant, ahol a leghamarabb eszmélő Kóródi, kapusunk mellett valahogy még éppen a kapunkba tudta tuszkolni a játékszert (1-1). A gól kifejezetten nem tűnt úgy, hogy megfogta volna csapatunkat, de a továbbiakban mégsem tudtuk azt a játékot mutatni, amit előtte, a Voyagenak ellenben igen nagy lökést adott, és egyre jobban kezdték magukhoz venni a kezdeményezést. A percek múlásával mind nyilvánvalóbbá vált, hogy nem tudunk megújulni, hiányzott a kellő összpontosítás, olyan "levezető" jellege lett az egésznek, mintha fejben már valahol máshol jártunk volna. Védekezésben többször hagytuk a labdát kapó ellenfelet a megengedett "őrzőtávolságon" kívül, a középpályán nem egyszer könnyen át tudták bennünket játszani, az elveszített labdák után pedig nem mindig sprinteltünk vissza védekezni. Az utóbbi esetek egyikénél Boroshoz került a laszti, aki gondolt egyet, és balról-szemből, kb. 20 m-ről - blokkolni igyekvő ember nem lévén előtte - kapura lőtt, ami olyan jól sikerült neki, hogy kísérlete védhetetlenül a bal alsó sarkunkban kötött ki (2-1). Szép lövés volt, meg kell hagyni. A hátralévő szűk negyed órában aktuális állapotunkhoz képest mindent igyekeztünk elkövetni az egyenlítésért, de rengeteg pontatlansággal tarkított erőfeszítéseinkkel Molnár Ati lesnek ítélt góljánál és 16-oson belüli földre kerülésénél tovább nem jutottunk, illetve mintha fizikálisan is elfogytunk volna. A számunkra kétségkívül frusztráló helyzet miatt kisebb összetűzésre is sor került a hátralévő időben, de szerencsére nem lett belőle semmi komolyabb. A kegyelemdöfés az utolsó percben Bajusz személyében jött el, aki egy jobb oldali Voyage támadás és begurítás után a röviden érkezve kb. 9-10 m-ről Garai Viktor mellett a bal alsó sarokba gurított (3-1). De ez már nem osztott, nem szorzott!

Nem sikerült tehát veretlenül zárnunk az őszt, ám emiatt nem szabad, hogy - egy pillanatnál tovább - keserű legyen a szánk íze, és hogy mindez elrontsa az eddigi nagyszerű szereplésünk fölött érzett örömünket, hiszen ki gondolta volna a szezon előtt, hogy félidőben (az Inter elmaradt meccsétől függően) legalább öt ponttal vezetni fogjuk a bajnokságot?! A tanulságokat persze le kell vonnunk a találkozóból és az arra való felkészülésből, hogy a továbbiakban hasonló ne fordulhasson elő, már csak azért sem, mert most bő fél óra alatt fele annyi gólt kaptunk, mint az eddigi tizennégy meccsünk során összesen! A srácokat, a szakmai stábot, a szurkolókat és mindenkit, aki csak egy kicsit hozzátett az őszi szereplésünkhöz, nagy dicséret és gratuláció illeti! Folytatás januárban! Hajrá ASR! Hajrá Gáz!

Metzger Tibor: Ez a vereség nagy részben az én hibám. Ha lehet ilyet mondani, talán a legjobbkor jött, és visszaszállunk a földre! Ettől függetlenül a játékosainknak csak gratuláció jár ezért a csodás őszi szezonért!

Farkas Sándor: Az első félidőben még bennünk volt a Szent Pál Akadémia elleni meccs okozta trauma. A szünetben a változtatásokkal sikerült nem csak szellemileg, hanem fizikailag is felfrissülni, és a végére azt gondolom, hogy teljesen jogosan tartottuk itthon a három pontot!


2015.11.14. (szombat) 11:00
14. forduló

ASR Gázgyár - RAFC 1-0 (0-0)
Sujtás u., 100 néző; Vezette: Káprály; Asszisztensek: Döme, Ésik

ASR Gázgyár: Baksa, Scheiber, Balogh, Kovács, Lóska, Mankó (Lajos 62'), Nagy, Ivancsó (Sebestyén 81'), Kaltenekker (Horváth L. 86'), Mátrai (Molnár 71'), Fehér K.
Edző: Metzger Tibor

RAFC: Ivanics, Balatoni, Gálosi, Rácz, Etler (Henrik 82'), Janta (Ébenhardt 71'), Kocsi, Zöld (Téglás 61'), Vörös P., Berndt, Lukács (Mórocza 82')
Játékos-edző: Vörös Péter

Gólszerzők: Fehér K. 66'

A múlt heti RAFC-Ikarus rangadóból kiindulva a vártnál talán picit kevesebb rákosszentmihályi szurkoló látogatott ki idei utolsó hazai bajnoki mérkőzésünkre a Sujtás utcába. Az a néhány lelkes ultra, aki viszont eljött, és - különösen az első játékrészben - jól hallhatóan szurkolt a csapatának, mindenképpen dicséretet érdemel. A vendégek védelmében egy régi ismerőssel találkozhattunk, hiszen Rácz Viktor a legutóbbi (2011/12-es) NB III-as szezonunk őszén az Újpesttől kölcsönkapva nálunk játszott jobbhátvédet. A RAFC kezdte a találkozót széllel szemben és nappal hátnak. Előbbi olykor ha nem is túlzott, de jól érzékelhető hatást gyakorolt a játék képére.

Mindkét együttes már az elejétől felvette a játék ritmusát, ennek ellenére nem kellett sokat várni az első lehetőségünkre, amikor öt perc elteltével Nagy Robi tette oda jobbról a labdát Ivancsó Dávidnak nem sokkal a 16-os bal sarka elé, aki néhány irányváltás után középre passzolt a 16-os vonala és félkörívének találkozása felé Mátrai Dominiknak, aki kb. 17 m-ről nem sokkal célzott a jobb alsó sarok mellé. Újabb öt percre rá Nagy Robi jobboldali beadását tudta Lóska Csabi a jobb (hosszú) kapufától, gyakorlatilag az alapvonalról visszatenni az ötös közepére, ahol az érkező Mátrai Dominik a szemből bevetődő Gálosi Csongortól zavartatva négy méterről kapu fölé lőtt. Ez volt az első játékrész legnagyobb helyzete, bár a 21. percben még akadt egy említésreméltó, amikor Scheiber Bence 16-os jobb oldaláról leadott lövését Ivanics ütötte ki a jobb alsó sarok irányába, ahol Etler végül az alapvonalon túlra tisztázott. A rákosszentmihályiak a félidő vége felé két megemlítendő megmozdulásig jutottak: az elsőnél Vörös végzett el szabadrúgást a 16-osunk bal sarkától, ám lövése a léc fölé szállt. A másodiknál egy tizenegyesgyanús szituáción keresztül tudtunk csak tisztázni nem sokkal a 16-osunkon belül, de szerencsénkre Káprály játékvezető továbbengedte az esetet. Kemény, de nem durva találkozót láthattunk az első félidőben, ahol egyik gárda sem finomkodott a szerelésekkel.

A szünet után sem változott jelentősen a játék képe, lehetőségeink inkább nekünk adódtak. Több mint tíz perc elteltével, kis időkülönbséggel kettő ilyenünk is akadt: előbb egy kontránkból Nagy Robi visszapassza után Mátrai Dominik lőtt a 16-os bal oldaláról kb. 15 m-ről a léc fölé, majd egy beadás után Fehér Kende fejelt Ivanics kezeibe. A 66. percben azonban megszereztük a vezetést: egy szögletünk után tisztázni tudtak a vendégek, de csak átmenetileg, mert a 16-oson kívülre került labdát Nagy Robi tette ki a jobb szélre Scheiber Bencének, aki az alapvonal előttről remekül adott be az ötös hosszú oldalára, ahol érkezett Fehér Kende, és öt méterről a léc alá fejelt. 1-0! Két perccel a gól után Kaltenekker Ati adott kiváló lasztit Nagy Robinak a 16-os jobb oldalára, akit Balatoni döntött fel szabálytalanul, amiért ez alkalommal nem 11-es járt, hanem Káprály játékvezető műesésért, második sárgával kiállította játékosunkat. Ha nem is adott jogos büntetőt (talán mert az első félidőben a RAFC-nak az említett kétes szituációját szintén nem fújt be), legalább engedte volna tovább a játékot... Tíz emberrel a célunk az utolsó húsz percre nyilvánvalóvá vált; valahogy ki kell védekeznünk a hátralévő időt, amit nem is titkoltunk azzal, hogy a támadók helyett folyamatosan hoztuk be védekező játékosainkat. A RAFC igyekezett mindent megtenni az egyenlítésért, de erőfeszítéseik néhány szögletben és beadásban, illetve a vége előtt nem sokkal egy bal alsó sarkunkat viszonylag számunkra megnyugtatóan elkerülő lövésben maximalizálódtak. Ebben az időszakban a labdáért folytatott küzdelem erősödött, az összecsapásokban egyik fél sem maradt adósa a másiknak, néhányszor persze előfordult, hogy "rátettünk egy picit" az esetre a sípszó elhangzása érdekében, de a kék-sárgák sem finomkodtak a necces szituációknál. Már csak egy mérkőzést kell sikeresen abszolválnunk, hogy veretlenül zárjuk az őszt, de a Voyage ellen nem lesz egyszerű ennek a kivitelezése!

Vörös Péter: Úgy gondolom, hogy a mai napon két ugyanolyan csapat mérkőzött meg egymással. Az volt a legnagyobb baj, hogy gyakorlatilag semmi nem történt a pályán, néha-néha adódott egy-két helyzet, de inkább végig mezőnymunka folyt, mindkét együttes küzdött, hajtott. A Gáz egy szép támadás végén szerzett egy gólt, lemaradtunk egy kicsit, de hát ez benne van a futballban. A végén minden mindegy alapon megpróbáltunk támadni a döntetlen érdekében, sajnos nem sikerült. Ez egy ilyen mérkőzés volt, hogy egy gól döntött. Gratulálok a fiúknak, tesszük tovább a dolgunkat!

Metzger Tibor: Ahogy jelen pillanatban a válogatott, úgy mi is csak féltávnál vagyunk pole pozícióban. Ettől függetlenül mindenki, aki ehhez a klubhoz tartozónak érzi magát, megérdemelten düllesztheti a mellkasát. Nagyon büszkék vagyunk a fiúkra!

A Pesti Foci beszámolója a találkozóról: http://pestifoci.hu/index.php/tovabbi-friss-hirek-uj/2896-oszi-bajnoka-gazgyar


2015.11.08. (vasárnap) 11:00
13. forduló

KISE - ASR Gázgyár 0-6 FÉLBESZAKADT!
Maglódi út (Sörgyár pálya), 45 néző; Vezette: Rábel; Asszisztensek: Antal, Nyekita Brúnó

KISE: Illés, Csatári, Ledniczky, Zeis, Verner, Sajgó, Helmes, Vincze, Balla
Edző: Kincses Béla

ASR Gázgyár: Garai, Scheiber, Sebestyén, Kovács, Lóska, Mankó, Balogh, Ivancsó, Kaltenekker, Mátrai, Fehér K.
Edző: Metzger Tibor

Gólszerzők: Lóska 12', Ivancsó 16' (11-esből), Fehér K. 20'+24', Balogh 34', Mátrai 42'

Már az elején nem sok jóval kecsegtetett a mérkőzés sportértéke szempontjából, hogy a kőbányaiak mindössze kilenc emberrel tudtak felállni ellenünk, közülük is az egyik mezőnyjátékos (a nyáron nálunk próbajátékon szereplő Balla Bertalan) eredetileg kapus. Az ilyen találkozó (az ellenfelet nem lebecsülve) gólkülönbség javításra ideálisnak tűnt, de már ekkor többen gondoltunk rá, nem biztos, hogy a mérkőzés kilencven percig fog tartani. Amíg viszont tartott, a várakozásoknak megfelelően nem igen lépte át a hazai csapat a félpályát.

4' Mátrai Dominikot ugrattuk ki a 16-os jobb oldali előterében, aki a büntetőterületen kívülre kimozduló Illés mellett laposan el akarta rúgni a labdát, de az elakadt a kapus otthagyott lábában.

12' Baloldalról adtunk be szögletet az ötös vonalának középre, ahol Lóska Csabi felugorva a kapu bal felső sarkába fejelt. 0-1!

15'+16' Ledniczky rúgott oda szabálytalanul a szemből a 16-osra betörő Mátrai Dominiknak, aki földre is került a beavatkozástól, amiért Rábel játékvezető sárgalapot és 11-est adott. A büntetőt Ivancsó Dávid higgadtan a bal alsó sarokba rúgta. 0-2!

18' Fehér Kendének íveltük fel a lasztit a 16-os bal sarka magasságába, aki néhány méter után lőtt is, de a vetődő Illésről kipattant a kísérlete.

20' A bal oldali szögletet ezúttal nem adtuk be rögtön, hanem kipasszoltuk Kaltenekker Atinak, aki a 16-os sarka magasságából középre tekert, amit az ötös előtt felugró Fehér Kende 7 m-ről a földre fejelve a kapu bal alsó sarkába továbbított. 0-3!

24' Ismételt bal oldali szögletet tekert be Kaltenekker Ati az ötös vonalának közepére, ahol a felugró Fehér Kende a bal sarokba fejelt. 0-4! Több gólt fejeltünk szögletből 25 perc alatt, mint az elmúlt kettő szezon során összesen...

33+34' Ledniczky állította meg szabálytalanul, de nem utolsó emberként Kaltenekker Atit szemben a kapuval, épphogy a 16-oson kívül, amiért újra sárgát kapott, egyben a kiállítás sorsára jutott. A szabadrúgáshoz a létszámhiányból fakadóan csak három KISE játékos állt oda, Balogh Peti pedig a 16-os vonalának és félkörívének találkozásáról elvégzett pontrúgását laposan a sorfal mellett a jobb (hosszú) alsó sarokba lőtte. 0-5!

37' Kaltenekker Ati végzett el szabadrúgást a 16-os bal oldali vonalának közepéről, ami a felsőléc közepére vágódott, ahonnan kipattant.

38' Sajgó hagyta el "szívproblémák" miatt a játékteret, így újra megfogyatkozott eggyel a KISE.

40'+41' Balogh Peti lőtt mellé, majd Fehér Kende kísérletét fogta visszavetődve Illés.

42' Mátrai Dominik lőtt félmagasan Csatári és Balla közöttről, a 11-es pont környékéről az ötösön álló Illés és Zeis mellett a kapu jobb oldalába. 0-6!

43' Mivel újabb hazai játékos "sérült le", amivel az ellenfél létszáma hét fő alá csökkent, ezért Rábel játékvezető lefújta a találkozót, amelyet feltehetően 3 ponttal és 3-0-ás gólkülönbséggel fognak a javunkra igazolni. Átérezzük a KISE nehéz helyzetét, ám az biztos, hogy ennek így, a két csapat és különösen a nézők szempontjából, de úgy általában is túl sok értelme nincsen! Még két kőkemény bajnoki találkozónk van hátra az őszi idényből, az Ikarust 4-0-ra verő RAFC és az Intert 2-1-re legyőző Voyage ellen! Reméljük szépen zárjuk az idei évet!


2015.11.03. (kedd) 20:30
7. fordulóból elmaradt

Hegyvidék SE - ASR Gázgyár 0-1 (0-0)
Csörsz u. (TF pálya), 20 néző; Vezette: Horváth J.; Asszisztensek: Czene-Joó, Tóth I. T.

Hegyvidék SE: Nándori, Horváth, Veress, Gillich, Ozsváth, Mazán, Csillag, Szentesi (Boda 70'), Spáth, Néveri, Bánk
Edző: Bajzik József

ASR Gázgyár: Garai, Scheiber, Balogh, Kovács, Lóska, Mankó, Balló, Ivancsó (Sebestyén 80'), Kaltenekker, Mátrai (Bodon 86'), Fehér K. (Závodszky 90')
Edző: Metzger Tibor

Gólszerzők: Fehér K. 74'

Számunkra végképp nem ideális körülmények között pótolhattuk a Hegyvidék ellen szeptember végéről elmaradt bajnokinkat, felcserélt pályaválasztói joggal a Csörsz utcában, igaz a hazai gárdának ugyanezekhez a viszonyokhoz kellett alkalmazkodnia. Villanyfényes meccs, nedves műfű és hideg, ez várta a csapatokat, no és részben a kilátogató mérsékelt számú, de annál lelkesebb szurkolót.

Sokáig nem tűnt úgy, hogy a csapatok bármivel is komolyabban veszélyeztethetnék a másik kapuját, a hazaiak egyáltalán nem játszottak alárendelt szerepet, de Bánkkal a centerpozícióban nem is okoztak nekünk különösebb fejtörést védekezésben. Már ekkor egygólos "szagúnak" ígérkezett a találkozó, a Hegyvidék jól megvalósította, amit kitalált ellenünk, és nem igen hagyott területet a kibontakozásunkra. Az első igazi kapuralövésre a félidő feléig kellett várnunk, amikor egy jobb oldali szögletünk után a hazaiak védője a röviden felfejelte a labdát, ami a 16-os mezőny felé eső oldalának bal oldalánál esett le, és amit Balló Harold kapásból kapura küldött, de az pár méterrel elkerülte a jobb alsó sarkot. A félidő egyetlen kimondott helyzete a 33. perchez köthető, és szintén egy jobb oldali szögletünkből esett: a labdát a kapu előtt a rövidre befutó Balogh Peti csúsztatta meg a bal (rövid) kapufa magasságában, az ötösön, ami a közvetlen mögötte futó Veressről egyenesen a kapu bal alsó sarka felé pattant, ám Nándori vetődve kiütötte onnan, és Néveri a gólvonal előttről tisztázni tudott.

A második játékrész az elsőnél mindenképpen eseménydúsabban telt:

47' Ivancsó Dávid indította Fehér Kendét egy megszerzett labda után nem sokkal a bal oldali oldalvonal mellett, aki a 16-os sarkához érve beadott a hosszú sarok felé, amire két játékosunk is érkezett, de Mátrai Dominik továbbengedte azt Kaltenekker Atinak, aki kb. 10 m-ről, lendületből lőtt is a kapu bal (rövid) alsó sarka felé, ám a Nándori mellett már túljutott játékszert a gólvonalra visszafutó Gillich szögletre tudta vágni. Nem kis helyzet volt!

52' Ivancsó Dávid ívelte oda a lasztit Fehér Kendének a 16-os bal oldali sarka magasságába, aki a 16-osra betörve egy védő mellett elvitte, egy védő fölött pedig átemelte azt, majd a leeső labdát jobbal, kb. 8-9 m-ről nem sokkal rúgta a felsőléc fölé.

58' Balló Harold próbált előretörni a félpálya jobb oldalán, de cselei közben labdát vesztett, amit ugyan még próbált utolérni, de a lendülő lábával jókorát rúgott Szentesibe, amiért Horváth játékvezető második sárgával (egy volt már neki az első félidőből reklamálásért) kiállította játékosunkat, aki ráadásul egy olyan fejmozdulatot is tett, ami miatt november 24-ig eltiltották.

63' Bánk tudott lőni egy gyorsan elvégzett Hegyvidék szabadrúgás után védőink mellett, a 16-osunk félkörívéről, de középre tartó lövését Garai Viktor magabiztosan fogta.

73' Jobb oldali nagy Hegyvidék bedobás után a labdába kétszer is bele tudtak csúsztatni a 16-osunkon belül, amit végül a kapunkkal nagyjából szemből, kissé balról, kb. 15 m-ről Veress lőtt rá, de a kísérlete szerencsénkre elkerülte a jobb alsó sarkunkat.

74' A hazaiak kihagyott helyzete rögtön megbosszulta magát: Garai Viktor kirúgása után Kaltenekker Ati csúsztatta tovább fejjel a labdát a középkörből a jobb oldali oldalvonal felé, Mátrai Dominik irányába, aki megtartotta, majd védője mellett erőszakosan elvitte azt, és a 16-os magasságába érve középre adott, a laszti pedig pont jól pattant fel a földről a bal (rövid) kapufa magasságában, az ötösön érkező Fehér Kendének, aki Nándori mellett/fölött kapásból a felsőléc alá továbbított. 0-1!

88' Kis híján kiegyenlítettek a XII. kerületiek: bal oldalról be tudták adni a játékszert a 16-osunkra, ahol Bánk háttal a kapunknak lefedezte azt, ráfordult, és szemből, kb. 16 m-ről viszonylag középre, a léc alá lőtt, erős labdáját azonban Garai Viktor bravúrral, vetődve épphogy fölé tudta tolni.

A hazaiak a kiállításunk után sem nyíltak ki, nem vállaltak több kockázatot, amit a vége felé viszont már fel kellett vállalniuk az egyenlítés reményében. Győzelmünk értékét jól szemlélteti, hogy - ellenfelünk akármennyire is a tabella vége felé található - idén az Ikaruson kívül más még nem távozott három ponttal a Hegyvidék otthonából!

Metzger Tibor: Nem akarunk felébredni, hanem tovább szeretnénk álmodni ezt a meseszerű őszi menetelésünket! Az álom beteljesüléséhez már csak rövid ideig kell együtt továbbhaladnunk azon értékek mentén, amik idáig repítettek bennünket.

Csucsi Nándor, másodedző: Gratulálok a Gáznak! A 0-0 igazságosabb lehetett volna, bár a ziccerei kétségkívül a vendégeknek voltak.


2015.10.31. (szombat) 11:00
12. forduló

ASR Gázgyár - Ferencvárosi FC 4-0 (0-0)
Sujtás u., 100 néző; Vezette: Zimonyi; Asszisztensek: Rábel, Reszler

ASR Gázgyár: Baksa, Scheiber, Balogh (Sebestyén 74'), Kovács, Lóska, Mankó (Bodon 78'), Nagy, Ivancsó, Balló (Mátrai 67'), Kaltenekker (Horváth L. 86'), Molnár (Fehér K. 73')
Edző: Metzger Tibor

Ferencvárosi FC: Barta, Pikó (Barabás 78'), Guzmics, Katus, Császár, Magyari, Czernai, Bubcsó, Waltner (Scheffer 56'), Schuch (Léb 56'), Tánczos (Virág 83')
Játékos-edző (Hevesi Tamás távollétében): Katus István

Gólszerzők: Kaltenekker 53', Ivancsó 60' (11-esből), Molnár 70', Mátrai 83'

Egymás utáni két bajnokinkon is hazai pályán fogadhattuk aktuális ellenfelünket, ezúttal az FFC gárdáját. A mérkőzés koránt sem ígérkezett könnyűnek, hiszen a ferencvárosi szurkolók csapatának ugyan hatot rúgott két hete az Ikarus, de nem sokkal előtte ők állították meg az Intert, jó védekezésüknek és remek helyzetkihasználásuknak köszönhetően. Előbbire a mi találkozónkon is bízvást számíthattunk, amit az élet igazolt is. A nap az első játékrészben a mi életünket nehezítette meg jobban, a másodikban a fradistákét, aminek később komoly jelentősége lett.

19' Kaltenekker Ati Pikó mellett kapura tudott fordulni az FFC 16-osának bal oldalán, de a kb. 14-15 m-ről laposan kapura tett lövése gyengére sikerült, így Barta balra vetődve könnyedén hárította.

22' Jobb oldali bedobásunk után Balogh Peti tudott a 16-os félkörívének jobb oldaláról kapura lőni, ám közepes erejű, jobb sarok felé tartó lövését Barta vetődve kiütötte.

27' Szépen előretett labdánkkal Molnár Ati a védőkről lefordulva be tudott törni a 16-os bal oldalára, azonban az ötös sarka előtti lövése nagyon rosszul sikerült, és a laszti kigurult az alapvonalon túlra.

Az első félidőben egy rendkívül masszívan védekező, jól szervezett FFC-vel találtuk magunkat szemben. Játékunkban kevés volt a kreativitás és az átütő erő, nem igazán tudtunk mit kezdeni a zöld-fehérekkel, ám mindezek ellenére, ha pár lövőhelyzetünknél jobban koncentrálunk, vagy pár kipattanó labdánál nagyobb szerencsénk van, így is könnyen vezetést szerezhettünk volna. Baksa Bálintnak sok dolga nem akadt, néhány kapura/kapu elé ívelést kellett csak hatástalanítania.

47' Nagy Robi végzett el szabadrúgást a 16-os jobb oldali előteréből, kb. 25 m-ről. A büntetőterület közepe felé ívelt lasztiját Kaltenekker Ati kb. 8 m-ről kapura fejelte, ami Barta fölött átszállva a felsőléc közepéről vágódott vissza, majd Ati ismétlése (ezúttal lövése) a védők részéről blokkolva és tisztázva lett.

53' Kaltenekker Ati vitte rá az FFC védelmére a labdát a 16-os jobb oldali előteréből a félkörív közepe felé, és próbált lövéshez jutni, ami sikerült is neki, de nem túl erősen, mert közben Császár feltehetően szabálytalanul oldalirányból becsúszott neki, amitől Ati földre is került. Szerencsénkre azonban Zimonyi nem fújta le a megmozdulást, mert a viszonylag középre, valamivel fej fölé tartó labdát Barta kézzel felnyúlva meg akarta fogni, de - minden bizonnyal a napnak is "köszönhetően" - olyan szerencsétlenül ért hozzá, hogy az fölötte áthullva beesett a kapujába. Néha nekünk is lehet szerencsénk! 1-0!

59' Kaltenekker Ati adott be jobbról középre az ötös elé, amit a védők közöttről Lóska Csabi tudott kb. 6-7 m-ről derékmagasságban kapura lőni, amibe Császár 5 m-en belevetődött, azonban a labda eközben a kezét is érintette, amiért Zimonyi kiállította és 11-est adott a javunkra.

60' Ivancsó Dávid a 11-est higgadtan a kapu bal alsó sarkába rúgta. 2-0!

62' Molnár Ati jutott be balról az ellenfél 16-osára, majd az ötös oldalvonala előttről, kb. 2-3 m-re  az alapvonaltól laposan a hosszúra passzolt, ám az ott viszonylag üresen érkező Balló Harold pár méterről az üres kapu helyett a bal kapufát találta el, ahonnan az elhagyta a pályát.

68' A vendégek első és egyetlen komolyabb lehetősége a találkozón: Scheffert ugratták ki a 16-osunknál, a jobb kapufánk magasságában, de Baksa Bálint remek ütemben odaért, és éppen el tudta halászni a csatár lába elől a lasztit.

70' Molnár Ati az FFC 16-osának bal oldaláról, kb. 13 m-ről, a vetődő Barta mellett laposan kilőtte a kapu bal (hosszú) alsó sarkát. 3-0!

73' A frissen becserélt Fehér Kende lőtt laposan a 16-os félkörívének bal oldala magasságából a jobb alsó sarok irányába, amit az FFC kapusa vetődve kiütött, majd a védője felszabadított.

77' Ismét Kende lőtt, ezúttal a 16-os bal oldaláról, kb. 14 m-ről, középmagasan a jobb (rövid) sarok irányába, de Barta újra vetődve hárított.

78' Nagy Robi tekert be egy bal oldali szögletet az ötös vonalának közepe felé, ahol a felugró Sebestyén Örs a bal alsó sarok irányába fejelt, de Barta nagy bravúrral felsőkapufára tudta tolni a játékszert.

83' Fehér Kende szerezte vissza erőszakosan a labdát közvetlen a 16-os mezőny felé eső vonalának jobb oldala előtt, majd remekül passzolt be a büntetőterületre a védők vonalából jól kilépő Mátrai Dominkban, aki a jobb kapufa magasságában rávitte azt Bartára, és 6-7 m-ről, a kapus mellett a bal alsó sarokba gurított. 4-0!

Noha Barta hibája, majd a 11-es kiállítással együtt kétségtelenül nagyban megkönnyítette a dolgunkat, de az addig látottak alapján is mi érdemeltük volna meg jobban a győzelmet, azzal együtt, hogy az FFC igen tisztességesen helyt állt, komoly feladat elé állított bennünket, és hozzánk hasonlóan nagyon sportszerűen küzdött. A mérkőzés vége felé elkezdtük pihentetni kulcsembereinket, hiszen kedden elmaradt mérkőzést pótolunk a Csörsz utcában a Hegyvidék ellen, ahol szeretnénk tovább folytatni jó sorozatunkat!

Katus István: Az első gólig nagyon jól, taktikusan játszottunk, amit megbeszéltünk a mérkőzés előtt, azt mindenki betartotta. Sajnos kapushibából kaptunk egy potyagólt, ami megtörte a csapatot, és ezt a kiállítás csak fokozta, így elúszott a meccs. Ugyan azt már soha nem tudjuk meg, hogy ha a potyagól vagy a kiállítás nincsen, akkor hogyan alakult volna a találkozó, de úgy érzem ebben azért több volt, mint hogy néggyel kikapjunk. Gratulálok a Gázgyárnak, jó csapat, sok sikert nekik a bajnokságban!

Metzger Tibor: Az FFC szervezett védekezését a kelleténél nehezebben törtük fel, de türelmes játékunk végül meghozta gyümölcsét, és akár nagyobb különbséggel is győzhettünk volna.


2015.10.24. (szombat) 11:00
11. forduló

ASR Gázgyár - Ikarus BSE 2-1 (1-1)
Sujtás u., 110 néző, Vezette: Király G.; Asszisztensek: Horváth J., Kovács B.

ASR Gázgyár: Baksa, Scheiber, Balogh, Kovács, Lóska, Mankó, Nagy, Balló (Sebestyén 82'), Ivancsó (Bodon 92'), Kaltenekker (Hostyisovszki 88'), Molnár (Mátrai 66')
Edző: Metzger Tibor

Ikarus BSE: Skravanek, Steurer (Vágó 66'), Rőthy, Balogh (Kurucz 87'), Orosz J., Zubovics (Halmos 82'), Orosz Á. (Devecser 76'), Szabó (Bálint 73'), Horváth, Borgulya, Kasinszky
Edző: Czinege László

Gólszerzők: Ivancsó 45' (11-esből), Balló 62' Ill. Horváth 14'

Többmeccses rangadósorozatunk utolsó állomásához érkeztünk az Ikarus elleni szombati találkozónkkal, amire több, mint száz kilátogató néző volt kíváncsi, akiknek nem is kellett csalatkozniuk az összecsapásban, hiszen rendkívül jó iramú, élvezetes találkozót vívott a két együttes a Sujtás utcában. Lajos Laci az Inter ellen történtek következtében legalább három hétre kidőlt a sorból, míg Fehér Kendének a térde rakoncátlankodott, így ő sem vállalta a játékot. A mérkőzésbe a vendégek álltak bele jobban, Horváth Krisztián vezetésével az első fél órában inkább az ő akaratuk érvényesült.

10' Az Ikarus végezhetett el szabadrúgást a 16-osunk jobb sarkától, amit Horváth ravasz módon a rövid (bal) felső sarkunk irányába rúgott, és be is fért volna a léc alá, ha Baksa Bálint nyújtózva kapu fölé nem üti.

12' A szögletből lekontráztuk a buszgyáriakat, és a baloldalra átkeveredett Scheiber Bence a 16-oson belülről, nem sokkal az alapvonal előttről középre adott, de lapos beadását Skravanek a rövid kapufánál kivetődve maga elé ütötte.

14' Horváthra nem léptünk ki kellő komolysággal 30 m magasságban, szemben a kapunkkal, kissé jobbra, aki 25 m-ről, lendületből kapura lőtt, és jobb küllővel olyan jól találta el a labdát, hogy bár sokáig úgy tűnt, mellé megy, az az utolsó pillanatban visszakanyarodva bevágódott a kapunk jobb felső sarkába, a kapufa mellé. Baksa Bálint tehetetlen volt. Meg kell hagyni, szépségdíjas találatot láthattunk. 0-1.

18' Ismét Horváth lőtt, ezúttal balról, kb. 35 m-ről, kísérlete azonban elkerülte kapunk bal alsó sarkát.

22' Scheiber Bence tört előre a jobb oldalon, beadott labdája azonban túlcsorgott a büntetőterület közepén, amit Ivancsó Dávid gyűjtött be annak bal oldalán, de nem sokkal a 16-os bal sarkán belülről a bal (hosszú) felsőbe tekert labdáját Skravanek felugorva könnyedén húzta le.

37' Kaltenekker Ati szerzett erőszakosan labdát a piros-kékek 16-osának jobb oldalán, de kb. 7-8 m-ről leadott lapos lövését Skravanek lábbal hárította.

44' Balló Harold vitte határozottan a labdát a középpályáról kapu irányába a 16-os jobb oldali előtere felé, majd a félkörív előttről kapura lőtt, és a lövése eltalálta a blokkolni igyekvő Rőthy jobb kezét, amiért Király játékvezető 11-est adott.

45' A bűntetőt Ivancsó Dávid szokott magabiztosságával a kapu bal oldalába rúgta, Skravanek a másik irányba mozdult. 1-1!

Harminc perc után az Ikarus kezdte elveszíteni a játék irányítását, egyre jobban átengedve a teret számunkra, aminek a játékrész végén meg is lett a következménye azzal, hogy sikerült kiegyenlítenünk. Az idény során a szünetről visszatérve szinte mindig sikerült rátennünk egy lapáttal az addigi játékunkra, amiben most is bízhattunk, és nem is kellett csalatkoznunk!

58' A XVI. kerületiek végeztek el szögletet a jobb oldalról, amit Lóska Csabi ugyan kifejelt a 16-os félköríve felé, de erre a vendégek a kapunak háttal visszafordulva reagálni tudtak, és kb. 14 m-ről kapura emeltek, ami a felső lécünk bal oldaláról pattant ki. Baksa Bálint a visszapattanót kiöklözte, miközben ütközött, amiért a bíró szabadrúgást adott kifelé.

62' Ivancsó Dávid ellen szabálytalankodtak a középpálya bal oldalán, amiért szabadrúgás járt. Pontrúgásunkhoz a vendégek nem álltak oda azonnal, Horváth például a játékvezetőn kérte számon az ítéletet, így Balogh Peti gyorsan fel tudta ívelni a labdát a 16-os jobb oldalára az üresen álló Balló Haroldnak, aki a felé szálló lasztit vállal (az Ikaruszosok szerint felkarral) maga elé tette, majd az ötös sarka előttről, a visszazárni igyekvő védők előtt, Skravanek mellett laposan kilőtte a jobb (hosszú) alsó sarkot. 2-1!

A játék képe innen érezhetően megint megváltozott, hiszen az Ikarus kitámadt az egyenlítésért, ami értelemszerűen fellazította őket hátul, és teret adott nekünk ahhoz, hogy egy újabb találattal feltehetően eldöntsük a mérkőzést.

64' Skravanek jött ki a 16-oson kívülre egy előre rúgott labdánkat hatástalanítandó, de felszabadító rúgása gyertyára sikeredett, amit Balló Harold tudott lekezelni, és igyekezett a még kb. 22 m-en kint tartózkodó kapus mellett elvinni a játékszert. Utóbbinak annyit sikerült is elérnie, hogy a labda Haroldtól balra, az oldalvonal felé tartózkodó Molnár Atihoz került, aki a visszafutó kapus fölött a 16-os félköríve felé ívelt be Kaltenekker Atihoz, aki kb. 14-15 m-ről (már az épp visszaérő Skravanekkel a kapuban) lőtt, de Rőthy az utolsó pillanatban bele tudott vetődni a kísérletbe, akiről szögletre pattant.

66' Veszélyeztetett az Ikarus: 20 m-es lövésük nem sokkal ment el a jobb felső sarkunk mellett.

71' Baksa Bálint ütött ki Kasinszky elől egy veszélyes jobb oldali Ikarus szögletet a röviden, amiből három a kettőben megindultunk, de az utolsó pillanatban rossz döntést hoztunk, és lesre passzoltuk a labdát.

84' Kaltenekker Ati tudott egy előre ívelt labdával megugrani a jobb oldalon, majd a 16-os oldalvonalának magasságából laposan kapura lőtt, de kísérlete elkerülte a jobb (hosszú) alsó sarkot.

Miután az Ikarus kinyílt, többször is eldönthettük volna a három pont sorsát, azonban hiába vittük többször is létszámfölényben kapura a labdát, pontatlanság vagy kisebb önzőség miatt végül meghiúsultak ezek a lehetőségek, és szerencsénk volt, hogy az ellenfél ezeket végül nem bosszulta meg. A védelmünket a mai találkozón is nagy dicséret illeti, és bár a támadószekciónkra sem lehet óriási panasz, azért a jövőben ennél jobban kell sáfárkodnunk a helyzeteinkkel! Ha az ősz hátralévő részében még legalább hat pontot szerzünk, akkor nagy valószínűséggel teljesítettük a kitűzött célunkat, a bennmaradást! Hajrá ASR! Hajrá Gáz!

Czinege László: Az első félidei játékunk alapján úgy gondolom megérdemelten vezettünk. Nagyon rosszul érintett minket a 11-es, utána már nem igazán azt játszottuk, amit előtte tudtunk. Őszintén szólva problémát okozott nekünk ez a kétes bűntető, amit végül belőttek. Onnantól kezdve teljesen más lett a játék képe, és ezt a megváltozott játékunkat a Gáz meg is bűntette, akik rendkívül jól kontráztak, gyorsak, energikusak voltak. Talán azt mondhatom, hogy ebben az időszakban mutatott teljesítményük alapján végül is megérdemelten győztek.

Metzger Tibor: Foghíjas kis csapatunk nagy skalpot szerzett az Ikarus személyében. Stílusosan, jól játszva sikerült begyűjtenünk a számunkra nagyon fontos három pontot. Győzelmünket Lajos Lacinak ajánljuk!

A Pesti Foci beszámolója a találkozóról: http://pestifoci.hu/index.php/tovabbi-friss-hirek-uj/2874-ki-allitja-meg-a-gazgyart


2015.10.10. (szombat) 11:00
9. forduló

ASR Gázgyár - Budafoki LC 1-0 (0-0)
Sujtás u., 90 néző, Vezette: Rábel; Asszisztensek: Kovács B., Zimonyi

ASR Gázgyár: Baksa, Scheiber, Kovács (Molnár 82'), Lajos, Lóska, Balogh, Balló, Ivancsó, Kaltenekker (Bodon 90'), Mátrai (Mankó 77'), Fehér (Sebestyén 86')
Edző: Horváth László

Budafoki LC: Berhidai, Kecskés, Kutrovácz, Balla (Kévés 58'), Várkonyi (Gamal 61'), Paholics (Sztancsik 82'), Zorgit, Bicskei (Ádámy 58'), Csabai, Klimaj (Vinczellér 56'), Korozmán
Edző: Schróth Lajos

Gólszerzők: Balló 56'

Metzger Tibort az Unione elleni mérkőzésen a játékvezető elküldte a kispadtól, ami miatt mesterünket két bajnoki találkozóról eltiltották, ezért a Budafok ellen Horváth Laci irányította csapatunkat. Az első komolyabb eseményre tizenkét percet kellett várni, ekkor Kaltenekker Ati szemből, kb. 23-24 m-ről életerősen kapura lőtt, de a jobb alsó irányába tartó lövését Berhidai vetődve oldalra ütötte. Négy perc múlva ismét ő volt az egyik főszereplő, amikor Mátrai Dominik szemből-jobbról megindult a kapu felé, és a 16-osra bejutva kb. 14 m-ről, Kutrovácz szorításában lőtt, de a hazaiak portása belevetődött a kísérletbe. Pár perc múlva már nem volt ilyen nehéz dolga: Kaltenekker Ati közepes erejű lövésére viszonylag könnyedén dőlt el és húzta magához. A piros-feketék első említésre méltó támadása a huszadik perchez köthető, mely során Klimaj ugrott meg a jobb oldalon, aki védőink miatt nem tudta beljebb vinni a labdát, ezért a 16-os jobb oldali vonaláról kapura lőtt, a jobb (hosszú) alsóba tartó lövésére azonban leért Baksa Bálint. Nem sokkal a félidő vége előtt egy szép támadásunk végén Kaltenekker Ati zúdított szemből nem sokkal a jobb alsó sarok mellé.

Az 56. percben a Budafok felállt védelme ellen vittük fel a labdát a baloldalon, mely során kb. 22-23 m-en középre passzoltunk az átmenetileg üresen lévő Balló Haroldnak, aki szemből-jobbról az épp oda nem érő Csabai ellőtt kapura lőtt, amely lecsúszott ugyan, de pont így volt igazán jó ahhoz, hogy a laszti a rámozduló Berhidait megelőzve a bal alsó sarokba guruljon (1-0!). Tíz perc múlva a meccs legnagyobb helyzete maradt kihasználatlanul, miután Ivancsó Dávid cselezte be magát gyönyörűen a védők között a 16-os bal oldalán az ötös előttig, ahonnan a szöget zárni igyekvő Berhidai mellett a kapu elé gurított, amit a gólvonal felé becsúszva menteni igyekvő Gamal ugyan nem ért el, de az érkező Fehér Kende a hosszún úgy ért hozzá a labdához, hogy az az üres kapu helyett mellé ment. A 70. percben Budafok kapuralövést jegyezhettünk fel Paholics révén a 16-osunk előttről, szemből, melybe beleértünk, így az a lécünk bal oldala fölé szállt, de kapusunk rajta volt. Három perc múlva egy Ivancsó-Balogh-Ivancsó kombináció után tekertünk középmagasan a 16-os bal oldaláról kapura, de Berhidai a röviden hárította a kísérletünket. A hátralévő időben mindkét kapusnak adódtak kisebb-nagyobb feladatai, de a kapuk egyik oldalon sem forogtak igazán veszélyben, a Budafok nem tudott elégséges erőket mozgósítani a gólszerzéshez. A vendégeknek a kilencven perc során nem adódott komoly gólszerzési lehetősége, nekünk viszont több is, így Baksa Bálintnak sem kellett komolyabb védést bemutatnia, de végig magabiztosan oldotta meg feladatát. Védelmünk ismét remekül állt a lábán, ám ezen a napon az egész csapatot dicséret illeti! Szép volt fiúk, csak így tovább az Inter ellen is!

Schróth Lajos: Egy nagyon jó mérkőzésen, úgy gondolom a Gázgyár megérdemelten győzött. Több helyzetet dolgoztak ki, mint mi, és azokból egyet értékesítettek. Az akarattal nem volt baj, de az utolsó negyed órában többet kellett volna tennünk annak érdekében, hogy legalább döntetlen eredményt érjünk el.

Metzger Tibor: Maximálisan sikerült kiviteleznünk, amit előre elterveztünk, hogy az akaratunkat és játékunkat az ellenfélre erőltetjük. Ugyan nem egy gólgazdag mérkőzésen, de megérdemelten győztünk, és ez a legfontosabb. Csapatként megint jelesre vizsgáztunk!


2015.10.03. (szombat) 11:00
8. forduló

Unione FC - ASR Gázgyár 1-1 (0-1)
Promontor u. (Budafok műfű), 40 néző; Vezette: Gráf; Asszisztensek: Kovács B., Bartkó D.

Unione FC: Gyenes, Fehér, Gál, Scheer, Szekeres, Földes (Bősze 46'), Dubecz (Babos Ár. 80'), Weisz, Keresztesi, Aribi Hassan, Kayali
Edző: Szabó András

ASR Gázgyár: Baksa, Scheiber, Kovács, Lajos, Lóska, Mankó, Balogh, Ivancsó (Kövesdi 80'), Kaltenekker, Balló (Mátrai 83'), Fehér K. (Molnár 71')
Edző: Metzger Tibor

Gólszerzők: Weisz 70' ill. Balló 16'

Ahogyan az várható volt, hét forduló elteltével kezdenek a BLSZ I. idei erőviszonyai egyre jobban kikristályosodni, aminek tudatában - azt gondolom - kijelenthetjük, hogy az Unione ellen a szezon első rangadójára készülhettünk. Ellenfelünk "szokásához híven" főleg rutinos játékosok alkotta, több egykori sokszoros válogatottat is felvonultató gárda, akiket a Market Építőipari Zrt. társtulajdonosa és ügyvezetője; a csapatban középhátvédként játszó Scheer Sándor fog össze. Nyáron jól erősítettek, hiszen a támadószekcióba leigazolták a Pénzügyőrtől Aribi Hassan Kalifát és a Voyagétől Benedek Tamást (utóbbi munkahelyi elfoglaltsága miatt nem játszott a találkozónkon). Nálunk Nagy Robi már edzésbe állt, de idő kell hozzá, amíg bajnokin is újra pályára tud lépni.

A pénzfeldobásnál mi nyertük el a térfélválasztás lehetőségét, így az első félidőben az Unione játszott valamelyest nappal szemben. Rögtön az elején biztos labdatartásra rendezkedtek be, hátul adogatva igyekeztek veszélyes támadásokat építeni. Ennek a nyolcadik percben majdnem meg is lett az eredménye, amikor a kissé jobbra eltolódott védelmünket kihasználva balról Fehér Csabának tudták kipasszolni a labdát a 16-osunk jobb oldali előterébe, aki a 16-osról megpróbált a jobb (hosszú) alsó sarkunkba tekerni, ám Baksa Bálint remek vetődéssel szögletre tudta tolni a próbálkozást. Nyolc percre rá viszont mi szereztük meg a vezetést, amikor Balogh Peti tette oda a lasztit Fehér Kendének a 16-os bal oldali előterébe, aki az előtte lévő védők miatt a vonal mentén befelé passzolt, amit Scheer becsúszva tisztázni szeretett volna, de róla a labda a félkörív felé pattant, ahol a lendületből érkező Balló Harold mesterien, védhetetlenül a jobb felső sarokba tekerte a labdát (0-1!). Ez volt csatárunk első találata a bajnokságban. További negyed óra elteltével kétszer is veszélyes helyről végezhetett el szabadrúgást a hazai gárda, azonban mindét kísérlet elkerülte a kapunkat. A 37. percben újra Fehér Kende kapott labdát a 16-os mezőny felé eső vonalának bal oldalán, a védők ugyan valamelyest rajta voltak, de talán be tudta volna vinni kapuig, helyette lőtt, ami jócskán fölé ment. Az első játékrész említésre méltó jeleneteinek sorát egykori játékosunk; Keresztesi Botond zárta le, aki szemből, kb. 18 m-ről lőtt kapunk fölé. Az első negyvenöt perc alapján már meg lehetett állapítani, hogy két jó erőkből álló, jól szervezett csapat jó iramú találkozóján az dönthet, hogy melyik együttes használja ki jobban a helyzeteit. Kemény, de nem sportszerűtlen találkozót láthattak a kilátogató nézők.

A szünet után az Unione próbált magasabb fokozatba kapcsolni, míg mi vezetésünk tudatában, ha nem is álltunk visszább, de jobban kezdtünk a védekezésre koncentrálni. Mégis nekünk akadt több helyzetünk, mivel a további gólszerzés lehetőségét sem adtuk fel. Szűk tíz perc elteltével Scheiber Bence ment el kétszer is a jobb oldalon, első beadásából Kaltenneker Atit, másodikból Fehér Kendét találta meg, előbbi kísérlete a felsőléc tetejére hullott, utóbbi emelése kapu fölé szállt. A 60. percben az Unionénak is adódott lehetősége, amikor a 16-osunk közepére emelték be a lasztit, ahol Szekeres - Balogh Petit elnyomva - kapura tudott fejelni, amit Baksa Bálint ütött ki a jobb alsó sarokból. Hat percre rá Balogh Peti tette át Kaltenekker Atinak a labdát a 16-os jobb oldalára, aki Szekeres szorításában kb. 14 m-ről a bal (rövid) sarok mellé lőtt. A 70. percben góllá értek a hazaiak erőfeszítései: Kayali ment el a jobb oldalon a vonal mellett, és három emberünk mellett középre tudott adni az ötösünk vonalában, ahol a befutó Weiszen nem maradt senki, aki Baksa Bálint mozgásával ellentétesen a bal (hosszú) alsó sarokba gurított (1-1). Az utolsó negyed órában három lehetőségünk is adódott az előny visszavételére: először Balló Harold lőtt lendületből, szemből, nem sokkal a 16-os előttről Gyenes kapujának bal oldala mellé, majd szintén ő vitte be jobbról a lasztit a 16-osra, de Kövesdi Boldizsár irányába, középre tartó passza elakadt egy védőben, aki tisztázni tudott. A harmadik volt a legnagyobb, amikor Kaltenekker Ati jobb oldalról az ötös hosszú oldalára ívelt Mátrai Dominik felé, azonban a kilépő Gyenes belenyúlt a beadásba, csakhogy pont Dominik lábára ütötte a labdát, akiről az a bal alsó sarkot épphogy elkerülve kapu mellé csorgott. Nem sokkal a vége előtt a hazaiak játékosa egy betett labdánk után kezezett a 16-osukon belül, de nem tűnt szándékosnak az eset, és Gráf játékvezető nem is adott érte bűntetőt. A mérkőzést a helyzetek alapján megnyerhettük volna, azonban a mai napon ezeknél a szituációknál a szerencse sem volt mindig velünk, vagy nem koncentráltunk eléggé. Keserű ugyanakkor nem lehet a szánk íze, hiszen egy pontot elhozni az Unione otthonából távolról sem szégyen!

Metzger Tibor: Jócskán van hiányérzetem! Ezt a meccset a játék képe és a helyzetek alapján meg kellett volna nyernünk, még úgy is, hogy minimum egy pontért mentünk Budafokra! Győzelmünk elmaradása a játékvezetőn is számon kérhető, mivel a mérkőzés végén egy jogos 11-es nem fújt be a javunkra, és az egész mérkőzés során is túlságosan tisztelte nagy nevekből álló ellenfelünket.

Szabó András: Az gondolom, hogy a BLSZ I. szintjéhez mérten két jól felkészült és jó csapat igazságos döntetlent játszott. Az első félidőben jobb volt a Gázgyár, a másodikban már kiegyenlítettebb volt a játék.


2015.09.19. (szombat) 13:30
6. forduló

Tintahalak SE Sashalom - ASR Gázgyár 1-1 (1-0)
Pirosrózsa u., 35 néző; Vezette: Harmath; Asszisztensek: Czár, Urgyán

Tintahalak SE Sashalom: Baráth (Kiss 87'), Erhardt, Berkes, Szilágyi, Liska, Lőrincz Á. (Simon 67'), Pokó, Kondor (Mórocz 75'), Füzy, Péter (Katona 50'), Tóth (Lőrincz L. 46')
Edző: Strebek Marcell

ASR Gázgyár: Baksa, Scheiber, Kovács (Kövesdi 85'), Lajos, Lóska, Balogh, Ivancsó (Mankó 61'), Nagy (Kaltenekker 12'), Molnár (Mátrai 75'), Balló, Fehér K.
Edző: Metzger Tibor

Gólszerzők: Kondor 28' ill. Fehér K. 87'

Papíron eddigi legnehezebbnek ígérkező ellenfelünkhöz, a Tintahalak SE-hez látogattunk szombat délután a Pirosrózsa utcai RAFC pályára. A sashalmiak tavaly bronzérmesek lettek, idei mérlegük egy győzelem, egy döntetlen, kettő vereség, ám mindezt erős gárdák ellen érték el. Így sem lehetett más célunk, mint folytatni megkezdett jó sorozatunkat! A szezonban először kezdett a betegségéből felépült Kovács Dávid, aki Balogh Peti helyét foglalta el a védelemben, míg csapatkapitányunk előrébb ment védekező középpályásnak.

3' Ivancsó Dávid vesztett labdát a középpályán, amivel Tóth iramadott meg kapunk irányába, és vitte rá védőinkre a játékszert, ami ráadásul egyszer szerencsésen vissza is pattant hozzá. A 16-os előttről, szemből megeresztett lövése azonban elkerülte a bal felső sarkunkat.

9' Bal oldali szögletet adtunk be a rövidre, amire érkezett is Lajos Laci, de a rövidre tartó fejese középmagasan pont Baráth kezei felé tartott, aki kiütötte a próbálkozást.

12' Nagy Robinak egy ütközésnél kiugrott a válla, ezért mentővel kórházba kellett szállítani. Sajnos a csontvégből letört egy darabka, de úgy tűnik a szalag szerencsére "csak" sérült, nem szakadt. Gyors gyógyulást neki ezúton is!

19' Kondor végzett el szabadrúgást a kapunkkal szemben, kb. 25 m-en. A sorfalunk mögé belőtt labdája felpattant a nem a legjobb állapotban lévő talajon, Baksa Bálint nem is tudta fogni, kipattant róla az ötösünk (mi szempontunkból) bal sarka magasságába, ahonnan a befutó Szilágyi a rövid sarkunk irányába lőtt, de kapusunk belevetődött a kísérletbe, és szögletre csorgott róla.

21' Fehér Kende kapott egy szépen előreívelt labdát az ellenfél 16-osának bal oldali előterében, aki a jól kimozduló és a teret leszűkítő Baráth mellett pattanásból már csak kapu mellé tudott lőni a 16-os vonaláról.

27+28' Lajos Laci igyekezett a szögletzászlótól nem sokkal beljebb, a jobb oldalon alapvonal mögé kísérni egy labdát, azonban az ellenfél játékosa kellően határozott volt, és Laci földre kerülése sem hatotta meg Harmathot, ráadásul védőnkről került ki a játékszer, így szöglet következett. A bal oldali szögletet közvetlen az ötösünk elé, középre ívelték be, amire védőink között Kondor ugrott fel, és a kapunk bal alsó sarkába fejelt. 1-0.

33' Szabadrúgást végezhettek el a Tintahalak a jobb oldalról, amit Tóth tekert be a hosszú oldali ötösünkre a védőinktől kísérve érkező Szilágyinak, akiről a jobb alsó sarkunk mellé ment a labda.

41' A jobb oldalról gyertyaként az ötös rövid oldala felé beeső labdánkra Baráth mozdult kis, de Fehér Kende zavarása miatt nem tudta fogni, csak hozzáért, az ily módon a hosszúra továbbkerülő labdát a viszonylag üres Molnár Ati rosszul találta el kb. 12 m-en, így az a kapu mellé ment.

45' Az első játékrész abszolút utolsó jelenete: Kaltenekker Ati ívelte fel remekül a középpálya jobb oldaláról a 16-os átellenes oldala felé a lasztit, ami a védők mögé beesve Molnár Atihoz került, aki kb. 10-11 m-ről laposan a bal (hosszú) sarok mellé lőtt.

Az első játékrész összbenyomása alapján a hazaiak tűntek meggyőzőbbnek, és nekik voltak a nagyobb helyzeteik is, nem érdemtelenül vezettek tehát 1-0-ra. A játék nem volt durva, de olykor kifejezetten kemény, sok szabálytalanság által tarkított, ami a továbbiakban csak fokozódott.

A második félidőre a múlt heti, Építők elleni meccsünkhöz hasonlóan úgy jöttünk ki, hogy érezhetően szeretnénk átvenni a kezdeményezést, ami sikerült is: a második negyvenöt  perc egyértelműen a mi mezőnyfölényünket hozta. Mindezt ugyanakkor nem tudtuk kapura veszélyes helyzetekké váltani, a sashalmiak nagyszerűen védekeztek, íveléseink gyakorlatilag mindegyike visszajött róluk, bejátszani nem igen lehetett közéjük. Sőt! A 61. percben egy jobb oldali, indításnak beillő bedobásnál váltotta el magát védelmünk, azonban nagy szerencsénkre a 16-osunkra lendületből befutó Lőrincz László kb. 9 m-ről, pattanás után kapu fölé bombázott.

87' Már-már úgy tűnt, a hazaiak betudják húzni a három pontot, amikor Scheiber Bence tette ki a 16-os előttről a labdát a 16-os bal sarkánál picivel kijjebb Lóska Csabinak, aki két sashalmi mellől beadott az ötös rövid oldalára. A lasztit a kilépő Baráth úgy tűnt lehúzza, de még nem birtokolta teljesen, amikor a lendületből érkező Fehér Kende felugorva, fejese után a kapussal ütközve a hálóba juttatta a játékszert. A játékvezető a hazaiak reklamálása közepette megadta a találatot. 1-1!

Baráth a földön maradt, helyére pár perc ápolás után Kiss állt. A gól a hazai kispadra és környezetére - akik a játékvezető korábbi, általuk véleményesnek tartott ítéletei miatt már amúgy is igen feszült hangulatban voltak - úgy hatott, mint olaj a tűzre. Azt csak zárójelesen jegyeznénk meg, hogy a tavaszi nyitófordulóban az Inter ellen hasonló helyzetből kaptuk a második gólt, akkor szöglet után Giwa tarolta le labdával együtt kapusunkat, Baksa Bálintot, de ifj. Kovács Imre megadta a találatot.

95' A kapunkkal nagyjából szemben, kb. 20 m-en szabadrúgást kapott a THSE. A labdához a csereként beállt Simon állt oda, aki jobbal remekül tekert sorfalunk felett a bal felső sarkunk irányába, közvetlen a léc alá. Már sokan gólt láthattak, ám Baksa Bálint kapusunk a levegőben úszva, nagy bravúrral kapu fölé tudta ütni a lasztit. Feltehetően a mérkőzés legszebb jelenete volt! A szögletből nagyjából öt a kettőben tudtunk volna megugrani, és már félpályánál tartottunk, amikor Harmath játékvezető lefújta a találkozót (a szöglet előtt bejelentette, hogy azt követően véget vet a találkozónak). A döntetlen a meccs összképe alapján teljesen igazságosnak mondható!

Metzger Tibor: Az eredmény, amit elértünk egy jó csapat otthonában, abszolút elfogadható annak ellenére is, hogy a második félidőt végigtámadtuk. Viszont az elfogadhatatlan és kikérjük magunknak, amit az ellenfél edzője, tanult kollégám megengedett magának! A kérdésére, hogy ki ez a Gázművek, pár szezont lapozzon vissza az évkönyvekben, és meglátja, hogy a BLSZ I-ben négy éve bajnokságot nyert. Továbbá a cigányozást, a zsidózást és a négerezést is kikérjük magunknak, miközben minden jót kívánunk ellenfelünknek, akivel férfias küzdelemben megosztoztunk a pontokon!


2015.09.15. (kedd) 16:30
2. forduló

ASR Gázgyár - MAFC 2-0 (1-0)
Sujtás u., 40 néző; Vezette: Rábel; Asszisztensek: Grünvald, Szalai K.

ASR Gázgyár: Garai, Hostyisovszki (Kovács 46'), Scheiber, Lajos, Molnár, Balogh, Ivancsó (Balló 55'), Nagy, Kövesdi (Mankó 73'), Mátrai (Kaltenekker 60'), Fehér K. (Mihut 83')
Edző: Metzger Tibor

MAFC: Tóth, Pásztor, Csiszér, Batki, Gallatz, Kovács, Kátai, Deák, Horváth (Viszló 46'), Hrabovszki (Cascio 46'), Varga (Ngakosso 26')
Edző: Verschitz Péter

Gólszerzők: Lajos 35', Molnár 81'

A MAFC (pontosabban most már hivatalosan Műegyetem FC) kérésére a második fordulóból elhalasztott mérkőzésünket a pályaválasztó jog felcserélésének következtében hétköznap, kedd délután játszottuk le hazai környezetben. A hétvégi kezdőcsapatunkból többen pihenőt kaptak, így a kispadon kezdtek, helyettük az Építők ellen kevesebb játéklehetőséget kapók jutottak szóhoz, úgy mint Hostyisovszki Patrik, Molnár Attila, Kövesdi Boldizsár és Mátrai Dominik. Legutóbbi mérkőzésünkhöz hasonlóan már rögtön az elején magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, amit ezúttal nem eresztettük el. Csak néhány perc telt el a találkozóból, amikor Fehér Kende két baloldali beadása révén máris komolyan veszélyeztettük az egyetemisták kapuját.

9' Fehér Kende végzett el szabadrúgást a jobb oldalon, nem messze az oldalvonaltól: az ötösre belőtt labdája a földön megpattanva a jobb (hosszú) kapufa alsó részére vágódott, ahonnan kiment oldalirányba, amit odatettünk a 16-os előtt baloldalon érkező Ivancsó Dávidnak, akinek a lövése nem sokkal kerülte el a jobb alsó sarkot.

12' Sokadszorra is Kende került a középpontba, amikor elhúzott a baloldalon, majd a 16-oson kívülről, éles szögben a hosszú irányába lőtt labdája elzúgott a kapu és Mátrai Dominik között.

22' Ivancsó Dávid próbált megiramodása után középről kapura lőni, de kísérlete lecsorgott az egyik MAFC védőről, akiről az Kendéhez került a 16-os jobb oldalára kb. 12 m-en, ám gyengén eltalált lövése nem okozott gondot Tóthnak.

28' Az első igazán nagy helyzetünk: Balogh Peti ívelte át a labdát balról a 16-os jobb oldalára Hostyisovszki Patriknak, aki visszaemelte azt az eközben befutó Petinek a 16-osra, nem sokkal az ötös hosszú sarka elé, aki fejjel továbbtette azt az ötös vonala mentén középre Fehér Kendének, akinek 5 m-ről kapura tett lövését a kimozduló Tóth testtel, bravúrral szögletre hárította.

34' Végre megszereztük a vezetést! Balogh Peti végzett el szabadrúgást az ellenfél térfelének bal oldalán úgy, hogy lepasszolta kicsibe Molnár Atinak, aki elindult vele az alapvonal/kapu felé, majd visszapasszolt a középen bemozgó Petinek, aki szemből, a 16-osról kapura akart lőni, de a labda lecsorgott a bal kapufa irányába, ami Kövesdi Boldizsárhoz került az ötös sarka magasságában, aki  - mivel nem tudott tiszta lövőhelyzetbe kerülni  - néhány mozdulat után visszagurított a szabadrúgás miatt fennmaradt Lajos Lacinak, aki kb. 11 m-ről, szemből, középmagasan, a "tömegen" utat találva kilőtte a bal sarkot. 1-0!

37' Balogh Peti emelte be az ötösre a lasztit, amire jött Tóth, de kipattant róla az ötös jobb sarka irányába, ahonnan Mátrai Dominik Csiszértől sanyargatva nem sokkal lőtt a rövid felső sarok mellé-fölé.

46' Scheiber Bence iramodott meg a jobb oldalon, bejátszotta magát a 16-os jobb oldalára, majd a védők szorongatásában kb. 13 m-ről megcélozta a bal (rövid) alsó sarkot, amit (bár lehet oldalháló lett volna) Tóth vetődve szögletre ütött.

54' Ivancsó Dávid adott jobbról, nem sokkal a 16-oson kívülről az ötös elé, ahol érkezett Fehér Kende, aki a kimozduló Tóth előtt ugyan el tudta tolni a labdát jobbra, de túl hosszan tette mindezt, és így az ötös vonaláról, az alapvonal előttről nem sokkal, éles szögből, jobb lábbal kapu helyett csak a rövid oldal mellé lőtt.

58' Molnár Ati adott be életerősen szögletet a jobb oldalról, amit az ötös rövid oldalán Tóth kivetődve elöklözött, de pont abba az irányba, ahonnan Ati érkezett be a szöglettől, aki így ismét kapura tehette a lasztit, amit Tóth ezúttal jobbra vetődve ütött hasonló irányba. Ezt rögtön vissza tudtuk tenni középre, ahonnan Balogh Peti kb. 6-7 m-ről a még nem teljesen feltápászkodott Tóth fölött ívelten a felsőléc közepére fejelte.

64' Nagy Robi lőtt a jobb oldalon, a védők mellett kb. 7-8 m-ről, az ötös meghosszabbításából kapura, amit Tóth a feje fölül kiszedve szögletre ütött.

68' A mérkőzés egyetlen komolyabb MAFC lehetősége: egy jobbról a hosszú oldalra betett labdájuk csorgott el a játékosuk, védőink illetve a kapunk előtt az alapvonalon túlra.

81' Nagyon szép egyéni akció keretében Molnár Ati verte meg a csereként beállt Stevit a bal oldalon, majd a 16-osra bejutva, kb. 6-7 m-ről laposan a hosszú sarokba helyezett! 2-0! Eldőlt a meccs!

83' Nagyjából négy a kettőben vihettük rá a labdát lendületből a MAFC kapujára, amit Fehér Kende (akinek ezen a napon semmi nem jött be) a 16-osról kapu fölé lőtt.

Noha győzelmünk jogosságához - a látottak alapján - nem férhet kétség, rengeteg helyzetet elpuskáztunk, így második találatunk megszerzéséig egy percre sem lélegezhettünk fel, hiszen egy gólt bármikor találhat az ellenfél. Nem játszottunk jól, aminek szerencsére most nem volt túlzott jelentősége, de a Tintahalak ellen ennél minden bizonnyal több kell, vagy legalább is jobb helyzetkihasználás. A MAFC sokat köszönhet kapusának; Tóth Balázsnak, aki nélkül valószínűleg nagyobb lett volna a végül "csak" kétgólos különbség az amúgy kifejezetten sportszerű mérkőzésen.

Verschitz Péter: Gratulálok a Gázgyárnak! Rossz volt látni, hogy más kávéház a két együttes, nem voltunk egy súlycsoportban. Sajnálom, hogy egy osztályon belül ekkora különbségek vannak csapatok között, ami nyílván a klubok közötti lehetőségekből is adódik. Nekünk az ilyen meccseken inkább az a célunk, hogy nagyobb "tartásvesztés" nélkül megússzuk a kilencven percet. Ez most sikerült, mert a 0-2 egy olyan eredmény, amire ha nem is lehetünk büszkék, de egy megmagyarázható végkifejlet. Nekünk elsősorban olyan gárdákkal kell felvennünk a versenyt a bennmaradásért, mint a Vízművek, a KISE vagy a Szent Pál. Nagyon profi a Gázgyár csapata és az őket körbevevő körítés, ha a feljutás lenne a céljuk, akkor kívánom, hogy sikerüljön nekik!

Metzger Tibor: A kötelezőt behúztuk, a minimális tervet így teljesítettük. Sokat birtokoltuk a labdát a nagyon óvatosan játszó, betömörülő MAFC ellen. Ezek a mérkőzések a labdarúgásban elvétve párosulnak szemetgyönyörködtető játékkal. Ez ma nekünk sem sikerült!


2015.09.12. (szombat) 11:00
5. forduló

ASR Gázgyár - 43. sz. Építők SK 1-1 (0-1)
Sujtás u., 80 néző; Vezette: Zám; Asszisztensek: Dobó, Milavecz

ASR Gázgyár: Garai, Scheiber, Balogh, Lajos, Lóska, Mankó (Kövesdi 46'), Ivancsó (Molnár 83'), Balló (Hostyisovszki 46') Kaltenekker (Mátrai 78'), Nagy, Fehér K.
Edző: Metzger Tibor

43. sz. Építők SE: Haraldseid, Kavalecz, Sztranyovszky, Probáld (Bita 56'), Gergely, Bakay (Fodor 53'), Szabó (Reményi 80'), Mészáros (Freud 71'), Vécsi (Makk 79'), Kovács, Érsek
Edző: dr. Hevesi György

Gólszerzők: Fehér K. 53' ill. Mészáros 23'

A kezdősípszó elhangzása után rögtön mi léptünk fel támadóan, amit az első negyedórában Nagy Robi kettő, 16-oson kívüli, kapu mellé menő lövése is érzékeltetett. Az Építőkön nagyon hamar fel lehetett mérni, hogy egy évvel korábbi találkozásainkhoz hasonlóan most is rendkívül szervezett, jól képzett, sokat futó és passzoló játékosokból álló gárdát alkotnak, többen közülük a nagypálya mellett kispályán is rúgják a bőrt. Az első igazi helyzetre pontosan a 15. percig kellet várnia a most is szép számban kilátogató közönségnek, amikor Lóska Csabi passzolta fel a labdát a baloldalon nem messze az oldalvonal mentén Fehér Kendének, aki egy csellel becsapta a védőjét, majd nagy versenyfutásban nekiiramodott a 16-osnak, de kb. 11-12 m-ről, kiszorított szögből, fejmagasságban a kapu jobb (rövid) oldalába tartó labdáját a norvég Haraldseid visszanyúlva szögletre ütötte. Nyolc perccel később kisebb meglepetésre vezetéshez jutott az Építők: Scheiber Bence iramodott meg a jobb oldalon, és próbált a félpályán már jócskán túljutva Nagy Robihoz passzolni, de Probáld belépett elé, és megszerezte a labdát, majd lepasszolta Szabónak, aki a középkör felé vitte azt, és a jobb oldalon beindította az üresen kiugró Mészárost, aki a kimozduló Garai Viktor mellett jobbra elvitte azt, és élesen befelé húzva a becsúszó Lajos Laci illetve a gólvonalra visszaérő Balogh Peti között „nulláról” a hálóba lőtt (0-1). A gól érezhetően megfogta csapatunkat, a félidő további részében csak kerestük önmagunkat, ám ennek ellenére négy perccel a kapott gól után majdnem sikerült kiegyenlítenünk, amikor Ivancsó Dávid tett be a 16-os előttről remekül egy labdát Scheiber Bencének a bűntetőterület jobb oldalára, de Bence kb. 12-13 m-ről leadott lapos lövése elzúgott a jobb (hosszú) alsó sarok mellett. Tíz perc múlva Mészárost nem vettük elég komolyan, és balról-szemből, kb. 22-23 m-ről megeresztett lövését a felsőlécünk bal oldala hárította. Két perccel a félidő vége előtt egy beemelt labda utáni pattogó lasztit lőttek a vendégek a 16-os középső vonalának jobb oldaláról nem sokkal a kapunk mellé, illetve akadt korábban egy góljuk is, amit Zám játékvezető les miatt érvénytelenített.
A szünetben sikerült rendet tenni a fejekben, így a második játékrészre már azt a csapatunkat láttuk ismét a pályán, mint amilyen a gól előtt volt. Ennek gyorsan meg is lett az eredménye, amikor az 53. percben Balogh Peti felíveléséből a jobb oldalon Ivancsó Dávid tudta a 16-os jobb oldalán kilépő Nagy Robinak odatenni a játékszert, aki mértani pontossággal emelte át azt a hosszún üresen érkező Fehér Kendének, aki az ötösről, a visszavetődő Haraldseid fölött kapásból a léc alá lőtt (1-1!). A továbbiakban az Építők két 16-oson kívüli kísérlettel próbálkozott, amiket Garai Viktor egyaránt másodszorra fogott meg. A mi részünkről egy jobb oldali szögletünk után visszafejelt labdát rúgott Scheiber Bence középről, kb. 13 m-ről, kapásból nem sokkal kapu fölé, illetve Mátrai Dominik dönthette volna el a mérkőzést szemből, a 16-osról megeresztett lövésével, amit Haraldseid fogott a bal alsó saroknál.
A mérkőzés összképe alapján elmondhatjuk, hogy egy kifejezetten jó iramú, élvezhető mérkőzésen picivel talán közelebb álltunk a három pont megszerzéséhez, de a döntetlen abszolút reális eredménynek tekinthető, érdemes lesz legközelebb is kilátogatni a Sujtás utcába!

dr. Hevesi Tamás: Nehéz mérkőzésre számítottunk, mert hallottuk, hogy masszív, jó erőkből álló csapat a Gázgyár. Az eredmény miatt nem vagyok csalódott, mert tulajdonképpen reális a döntetlen, de abban bíztam, hogy a második félidőben többet tudunk labdát birtokolni, hiszen a mi játékunk elsősorban a labdabirtoklásra épül, ám ez kevésbé jött össze. Ehelyett a küzdelemben és főleg a védekezésben kellett nagyot alkotnunk, támadásban kevesek voltunk. Az első félidő második felében akadt két-három olyan lehetőségünk, amivel akár nagyobb előnyt is kicsikarhattunk volna, de összességében, a látottak alapján nem lehet hiányérzetem, mert egy jó csapat ellen elfogadható eredményt értünk el.

Metzger Tibor: Jól kezdtük a mérkőzést, de a kapott gól nagyon felhozta az ellenfelet, mi pedig kapkodóvá és idegessé váltunk az első félidő hátralévő részében. Két-három gyenge egyéni teljesítményt is láthattunk ebben az időszakban. A második félidőben az átszervezésnek köszönhetően feljavultunk, többet birtokoltuk a labdát, kapura is veszélyesebbekké váltunk, ekkor eldönthettük volna a mérkőzést. Azonban így sem vagyok elégedetlen, ám kétségtelen, hogy javulnunk kell!

Az Építők honlapjának beszámolója a találkozóról: http://www.43szepitoksk.hu/?p=3360

A mérkőzés videofelvétele: https://www.youtube.com/watch?v=SkS6vWqpnko&feature=youtu.be


2015.09.06. (vasárnap) 13:00
4. forduló

Szent Pál Akadémia SE - ASR Gázgyár 1-5 (1-2)
Bátony u. (Ikarus műfű), 60 néző; Vezette: Király; Asszisztensek: ifj. Kovács I., Takács Z.

Szent Pál Akadémia SE: Laky, Grósz, Hornyacsek (Horváth Á. 46'), Cornides A., Cornides K., Lukácsi (Pintér 84'), Horváth A., Pankaczi (Lengyel 46'), Takács, Váradi, Hollósi
Edző: Gelei Károly

ASR Gázgyár: Baksa, Scheiber, Balogh, Lajos, Lóska, Mankó, Ivancsó (Sebestyén 87'), Balló (Kövesdi 79'), Kaltenekker (Nagy 49'), Mátrai (Garai 15'), Fehér K. (Molnár 57')
Edző: Metzger Tibor

Gólszerzők: Cornides K. (11-esből) 17' ill. Fehér K. 12', Lajos 43', Molnár 70', Nagy 86'+88'

A találkozó előtt semmiképpen sem bízhattuk el magunkat azzal a tudattal, hogy mi lennénk az összecsapás esélyesei, mert aktuális ellenfelünk első két bajnokiját egyaránt elbukta - legutóbbit az Ikarus ellen 0-6-ra - mi pedig mindkét eddigi találkozónkat megnyertük, hiszen a Szent Pál a mieinknél (papíron legalább is mindenképp) nehezebb ellenfelekkel játszott. Ráadásul egy csapat nagyarányú veresége után gyakran fel szokta szívni magát, és akármennyire is simának tűnhet a mérkőzés az 1-5-ös végeredményből kiindulva, ez távolról sem alakult ilyen egyszerűen számunkra! Az akadémistákat jól ismerhetjük, hiszen egy évvel korábban még a BLSZ II-ben "boldogítottuk egymást", és bennünket pont megelőzve jutottak fel tavaly tavasszal egy osztállyal feljebb, ahol ha nem is könnyen, de végül sikerült megőrizniük BLSZ I-es tagságukat. Alapembereik legutóbbi találkozásunk óta változatlanok maradtak. Új idegenbeli mezünkben léptünk pályára; a piros-fekete színkombináció látványát ugyanakkor még picit szokni kell.

12' Korábban is veszélyeztettünk már két akcióval, de Mátrai Dominik oldalhálója és Kaltenekker Ati hosszú oldali kapu elé kerülése közel sem okozott akkora helyzetet a hazaiak ketrece előtt, mint amiből megszereztük a vezetést: Balogh Peti lőtte fel a labdát jobb oldali irányba a felfutó Scheiber Bencének, aki Hollósi mellett jobb oldalról betört a 16-osra, majd a kimozduló Laky mellett begurított a 16-os közepe felé, ahol Mátrai Dominik kb. 12-13 m-ről a védők között, nem a legerősebben, laposan a kapus nélkül marad kapu jobb alsó sarka irányába lőtt, amibe a biztonság kedvéért Fehér Kende még beleért az ötösön, így az róla került végül a hálóba. 0-1!

14' Sajnos nem sokat kellett várnunk a Szent Pál válaszára: Kaltenekker Ati gurította hazafelé Balogh Petinek a labdát - kissé röviden -, amit Peti elrúghatott volna, de továbbengedte Baksa Bálint irányába, miközben belépett közéjük a hazaiak lendületből érkező játékosa megszerezve a játékszert, amit el akarta vinni kapusunk mellett, ám ezt Bálint jobb lábbal kinyúlva igyekezett megakadályozni. Ennek eredményeként a lövés ugyan felsőkapufán csattant, és hiába Bálintot taposták le, a lövés utáni kontaktból Király játékvezető játékosunkat látta szabálytalannak, amiért kiállította, továbbá 11-est adott a fehérmezeseknek. Helyére Mátrai Dominik lecserélésével Garai Viktor állt.

17' Cornides Krisztián a bűntetőt magabiztosan a jobb alsó sarokba lőtte. 1-1.

31' Egy gyengén felpasszolt labdára Ivancsó Dávid csapott le középen, és szabadon megindult kapu felé, a 16-oson belülre érve elvitte a kimozduló Laky mellett, majd kb. 11 m-ről szinte egyből kapura lőtt, azonban a Kaltenekker Atival mindeközben visszafutó Lukácsi a gólvonalra épphogy visszaérve nagy bravúrral mentett a jobb alsó saroknál szögletre.

35' Újabb gyenge passzra csaptunk le ezúttal Balló Harold révén, aki jobbról be is tudott törni vele a 16-osra, majd kb. 12-13 m-ről jó erővel kapura lőtt, ami pont fejbe találta a vetődő Lakyt.

41' Scheiber Bencéhez passzoltuk fel a lasztit jobb oldalon, aki meg tudta azt tartani, majd eljuttatta a mellette elfutó Ivancsó Dávidhoz, aki a vele lépést tartani igyekvő védővel az alapvonalhoz érve kapu felé húzott, és kb. 7 m-ről viszonylag laposan középre adott, de a hosszún  a védőkkel a nyakán érkező Lóska Csabi rosszul ért hozzá 2-3 m-rel a kapu előtt, így a labda az üres kapu helyett fölé szállt.

43' Kaltenekker Ati végzett el szabadrúgást a középpálya bal oldalán, kb. 30-35 m-re az ellenfél kapujától. A középre ívelt labdát középen, kb. 7 m-en Lajos Laci tudta megszelídíteni kapunak háttal, majd jobbra ráfordulva Laky mellett laposan a jobb alsó sarokba lőtt. 1-2!

A kiállítást követően, az emberhátrány ellenére nekünk voltak nagyobb helyzeteink, azonban vezetésünk tudatában a szünet után láthatóan visszaálltunk, ami majdnem megbosszulta magát. Ellenfelünk érezhetően úgy kezdte a második játékrészt; mindent megtesz annak érdekében, hogy emberelőnyét gólra váltsa, továbbá védelmünk sem állt ekkor a helyzet magaslatán.

47' Nagy Szent Pál helyzet: védelmünk kissé eltolódott baloldalról a másik irányba, így a frissen beállt Lengyel tök üresen kapta a lasztit a 16-osunk jobb oldala előtt, amit bevitt a bűntetőterületre, ám kb. 10 m-ről leadott lövésébe a szöget jól záró Garai Viktor belevetődött.

51' Horváth hozta középen lendületből a 16-oson álló védelmünkre a labdát, majd elhúzta jobbra a bűntetőterületere, miközben Lóska Csabi próbálta azt kirúgva eltűntetni a lábáról, de csak nagyon neccesen sikerült neki. Horváth elesett, és színészkedésért sárgát kapott. Szerencsénk volt, hogy a bíró így látta... (később kiderült duplán is).

63' Ivancsó Dávid adott nagyszerű labdát a félpályáról a baloldalon felfutó Molnár Atinak, aki ugyan egy kicsit kisodródott vele a 16-oson belülre érve, de a laposan a bal (hosszú) alsó felé tartó lövéséhez Lakynak így is újheggyel hozzá kellet érnie, hogy csak szöglet legyen belőle.

64' A szöglet előtti kakaskodásért Balogh Peti és Takács egyaránt sárgát kapott, de mivel utóbbinak volt már egy ilyenje az első félidőből (bírói engedély nélkül ment vissza a pályára), ezért Király kiállította.

70' A sérüléséből visszatért Nagy Robi adott tanári labdát a baloldalon a korábbihoz hasonlóan felfutó Molnár Atinak, ezúttal a 16-os elé, aki Lukácsit lehagyva Laky mellett kifelé elhúzva ráfordult az üres kapura, és oldalirányba begyalogolt vele a rövid oldali gólvonalig, ahol bekísérte azt. 1-3!

84' Horváth buktatta a baloldalon labdával felfutni igyekvő Molnár Atit, amiért megkapta második sárga lapját, így ő is a kiállítás sorsára jutott.

86' Ezúttal a nem sokkal korábban becserélt Kövesdi Boldizsár adott remek labdát a jobb oldalról Nagy Robinak a 16-os jobb oldala elé, aki egy laza mozdulattal elhúzta azt a 16-osra kimozduló Laky mellett, majd kb. 13-14 m-ről az üres kapuba lőtt. 1-4!

88' Nem sokat kellett várni Robi duplájára! A frissen beállt Pintér utolsó emberként igyekezett felvinni a labdát, de Robi erőszakosan letámadta, elvette tőle a játékszert, és kb. 30 m-ről a kint álló Laky fölött a kapuba ívelt. 1-5!

Az elején hiába szereztünk viszonylag hamar vezetést, rögtön egy igencsak elkerülhető hibából 11-est hoztunk össze a hazaiaknak, ráadásul létszámhátrányba is kerültünk, ám a félidő további képén ez nem érződött, sőt! Azzal azonban, hogy a második játékrészt kontrákra berendezkedve kezdtük, nagyon magunkra húztuk az ellenfelet, amiből majdnem hamar ki is egyenlítettek. Ez volt számunkra a találkozó kritikus időszaka, amit átvészelve, majd a visszahúzódást hanyagolva újra át tudtuk venni a kezdeményezést, ami mellett persze hamarosan a hazaiak kiállítása is javította esélyeinket. Győzelmünk összességében teljesen megérdemeltnek mondható!

Metzger Tibor: Egy jó induló meccset tettünk majdnem nehézzé, de aztán emberhátrányban is nekünk voltak ordító helyzeteink. A második félidőben - főleg azonos létszámban - már kidomborodott a tudáskülönbség és magabiztos győzelem lett a vége.

Gelei Károly: Azt gondolom, hogy a jobb csapat győzött, sokkal előrébb tart a Gáz, mint mi. Nagyon sajnálatosnak tartom, hogy amikor a 11-essel sikerült kiegyenlítenünk, rendkívül rossz felfogásban játszottunk tovább. Nem tudtuk kihasználni azt a lélektani előnyt, hogy kiegyenlítettünk és emberelőnyben folytathatjuk. Még mi segítettünk az ellenfélnek, amikor felfele mozgásoknál többször elpasszoltuk a labdát, amivel sajnos éltek is. Egyértelműen problémáink adódtak a védekezéssel, és ha nem vagyunk stabilak hátul, akkor az előre játék is nehezebben megy. Saját magunkat verjük meg már nem először azzal, hogy az ellenfelet ilyen ajándékgólokkal felhozzuk. Összességében nem ezen múlt, mert jobb csapat a Gáz, de ettől még nem lenne szabad ilyen hibákat elkövetnünk!


2015.08.29. (szombat) 11:00
3. forduló

ASR Gázgyár - Testvériség SE 1-0 (0-0)
Sujtás u., 90 néző; Vezette: Landeszmann; Asszisztensek: Grünvald, Szalai

ASR Gázgyár: Baksa, Scheiber, Balogh, Lajos, Lóska, Mankó, Ivancsó, Balló (Bodon 92'), Kaltenekker (Kövesdi 73'), Mátrai (Sebestyén 85'), Fehér K. (Molnár 76')
Edző: Metzger Tibor

Testvériség SE: Nagy, Alm, Vezsenyi (Kaszala 71'), Sintár, Vilezsál, Baksa (Simon 45'), Balázs (Illés 56'), Fehér, Radics (Tüskés 78'), Pósa, Jakab
Edző: Gyűrű Lajos

Gólszerzők: Fehér K. 62'

A Testvériség szerdán játszotta le hétvégéről elmaradt mérkőzését hazai pályán az Ikarusszal szemben, ahol 3-3-as döntetlent ért el úgy, hogy az utolsó pillanatokban kihagyott egy bűntetőt, amivel megnyerhette volna a meccset. Csapataink jó régen találkoztak egymással bajnoki mérkőzésen, hiszen az elmúlt évtizedben mi általában mindig egy osztállyal feljebb játszottunk, csak az elmúlt két szezonban cserélődtek fel a szerepek. Utolsó összecsapásunk 2005. június 11-én volt, akkor 1-3-as végeredménnyel a vendégek távoztak győztesen a Sujtás utcából. A MAFC elleni halasztás miatti kéthetes szünet után a fő kérdést az jelentette számunkra, hogy miként tudjuk újra felvenni az első osztály ritmusát, amit az első fordulóban már nagyjából megtettünk, és ami a Vízművek ellen eredményre vezetett. Legutóbbi kezdő tizenegyünkből hiányzott sérülés illetve egyéb elfoglaltság miatt Nagy Robi és Hostyisovszki Patrik, továbbá Fehér Márk lágyéksérülése miatt sajnos több hónapos kihagyásra kényszerül, a felépülőben lévő Kovács Dávid pedig egyelőre még csak a II-es gárdánkban kapott lehetőséget.

Gyűrű Lajos a Pesti Focinak azt nyilatkozta, hogy szeretnék a saját játékukat érvényesíteni, ráerőltetni ellenfelükre, nos ez az első játékrész közepéig látványosan fordítva történt, de utána sem sikerült átvenniük a kezdeményezést. Ha múltkor azt írtam, hogy a Vízművek ellen eléggé visszafogottan kezdtünk, akkor most ennek pont az ellenkezőjét kell megállapítanom, mert már a kezdő sípszó elhangzása után nyomás alá helyeztük kékben játszó ellenfelünket.

4' A bajnoki első kapura lövése: Fehér Kende végzett el szabadrúgást a jobb oldali oldalvonal felől, kb. 30 m-re az ellenfél kapujától, de a középre, a léc alá tekert labdáját különösebb nehézség nélkül húzta le Nagy.

8' Ismét Kende végzett el pontrúgást nagyjából abból az irányból, ahonnan pár perccel korábban. A labda a 16-oson belül tömörülő emberekről lecsorgott a kapuval szembe Mátrai Dominik elé, aki kb. 12-13 m-ről lőtt, de a nagyjából középre, a léc alá tartó kísérletét Nagy nyújtózva oldalra ütötte.

10' Jobb oldali szögletünk után ismét a 16-os közepén csorgott le a laszti, amit végül Scheiber Bence lőtt kb. 11 m-ről, a jobb oldali kapufa magasságából középmagasan a jobb (rövid) sarok irányába, de a jó eséllyel gólba tartó labda pont telibe találta az ötösön belül, a lövés elől elugrani igyekvő Mátrai Dominikot. A visszapattanót nem sokkal ezután a kapu elé íveltük a fennmaradó Lajos Lacinak, ám az ötös vonalára kimozduló Nagy felugorva elütötte játékosunk feje elől a lasztit (a mi szempontunkból) jobbra, az ott tartózkodó Fehér Kende mögé, aki kb. 8 m-ről ollózó mozdulattal kapura húzta azt, de próbálkozása nem sokkal elkerülte a jobb felső sarkot.

16' Lajos Laci nagyjából szemből, kb. 23 m-ről elvégzett szabadrúgása nem sokkal szállt a bal felső sarok fölé.

21' Hátul kissé elváltottuk magunkat, így Pósa megtudott ugrani a jobb oldalon, és a szélről bevitte a lasztit a 16-osunkra, majd az ötös sarka magasságából megpróbálta laposan elgurítani azt Baksa Bálint mellett, de a helyzetet nagyon jól lereagáló kapusunk lábában elakadt a játékszer.

A félidő második felében mezőnyfölényünk kissé alábbhagyott, de valamennyivel talán mi birtokoltuk többet a játékszert, számottevő további esemény viszont nem történt, csak Mátrai Dominiknak akadt egy 16-oson belüli, középre tartó lövése. A vendégek főleg előre rúgott labdákkal apelláltak, amiket védelmünk eredményesen hatástalanított.

46' Ivancsó Dávid lőtt szemből, kb. a 16-osról a bal alsó sarok mellé, amit Nagy kapu mellé kísért.

57' Kettő a háromban fordultunk kapura úgy, hogy Ivancsó Dávid vitte a vele futó védőkkel egy vonalban Nagy irányába a labdát, majd a 16-oson belül kipasszolta azt jobbra Kaltenekker Atinak, de túl hosszan, ezért Ati kisodródott az oldalvonal irányába a 16-oson túlra, ahonnan középre adott, ahol a kb. 6 m-en felugró Mátrai Dominikról a léc alá tartó lasztit Nagy vetődve kapu fölé ütötte.

62' Ivancsó Dávid adott nagyszerű kiugratást jobb oldali irányba a kilépő Balló Haroldnak, aki elvitte azt a 16-os vonaláig, majd a másik oldalon érkező Fehér Kendéhez passzolt, aki a Haroldra kimozdult Nagy és a kétségbeesetten visszaérni igyekvő Alm mellett kb. 11-12 m-ről az üres kapuba gurított. 1-0!

65' Scheiber Bence szemből-jobbról, kb. 20-21 m-ről a kapu közepe felé, a léc alá tartó lövését Nagy felugorva húzta le.

A gólunk után tudatosan vagy tudat alatt, de érezhetően kezdtünk visszább állni, ezzel összhangban a Testvériség is igyekezett mindent megmozgatni az egyenlítés érdekében, ami - ha a kapunk előtt jobban koncentrálnak - akár össze is jöhetett volna nekik.

75' Majdnem kiegyenlített a Tesi: jobb oldalt a 16-osunk előtt sikerült átjutniuk a védelmünkön, majd az ötös hosszú oldala elé adtak, ahol az érkező Jakab kb. 7 m-ről akrobatikus mozdulattal kapásból nem sokkal lőtt a kapunk fölé.

92' Bal oldali szöglethez jutottak a vendégek: a középre ívelt labda lecsorgott az ötösünk rövid oldala elé, ahol meglehetősen kaotikus "földharc" bontakozott ki érte - a vendégek kezezést is felfedezni véltek -, melynek során a földön fekvő játékosunk beszorította a lasztit, hogy a vendégek ne tudják közelről kapura lőni, amiért Landeszmann játékvezető közvetett szabadrúgást adott az ötösön. A gólvonalon álló sorfalunk próbált minél nagyobb felületet lefedni a kapuból, előttük Sintár végigfeküdt a földön. A labdát végül Simon lőtte közelről kapura, amibe a frissen becserélt Bodon Zolinak sikerült belevetődnie, akiről továbbpattant Baksa Bálintra, majd kapu fölé szállt. A jobb oldali szögletet eredményesen hatástalanítottuk, miután a játékvezető lefújta a mérkőzést.

A végén tehát akadt izgulnivalónk a jó iramú találkozón, amit - hazai szemmel nézve mindenképpen - kifejezetten élvezetesnek is mondhatunk. A játék összképe alapján nem érdemtelen a győzelmünk, ugyanakkor a Testvériségnek is adódott pár sansza a gólszerzésre. Mátrai Dominik kifejezetten hadilábon állt a szerencsével, ha nem ilyen napot fog ki, és az első félidőben sikerült volna gólt szereznünk, talán elkerülhettük volna a találkozó végi izgalmakat. Támadószekciónk is megállta a helyét, de a meccsen elsősorban masszív védekezésünket kell kiemelni (még akkor is ha pár alkalommal hiba csúszott a rendszerbe), ami az elmúlt tavasszal nem volt túlzottan jellemző ránk. Mindenképpen értékes három ponttal lettünk gazdagabbak!

Gyűrű Lajos: Gratulálok a Gáznak, akik egy ki-ki mérkőzésen ugyan csak egy góllal, de győzni tudtak! Jó lenne látni a felvételeket, hogy az utolsó percbeli kezezésnél miért intett előnyszabályt a játékvezető?! Összességében megérdemelten nyertek a hazaiak, egységes, jó csapat, mi tanulunk ebből a mérkőzésből, és jövő héten szerdán az Inter ellen próbálunk javítani a mérlegünkön!

Metzger Tibor: Az eredményesség nálam mindent felülír, és ennek a kitételnek ma is maximálisan megfeleltünk! Ezen az úton kívánunk továbbmenni, amihez ilyen fegyelmezett, odaadó csapatjátékot kell produkálnunk a jövőben is!


2015.08.15. (szombat) 11:00
1. forduló

ASR Gázgyár - Vízművek SK 2-0 (0-0)
Sujtás u., 100 néző; Vezette: Gelb; Asszisztensek: Vámos, Tóth T.

ASR Gázgyár: Baksa, Hostyisovszki, Scheiber (Bodon 50'), Lajos, Lóska, Balogh (Mankó 40'), Ivancsó, Nagy, Kaltenekker (Sebestyén 87'), Balló (Mátrai 75'), Fehér K. (Molnár 66')
Edző: Metzger Tibor

Vízművek SK: Zubány, Vajay, Tóth, Séfer (Paulik 69'), Cserjés, Szakállos (Uong 85'), Dévényi, Rab (Sáth 58'), Arany, Szekeres, Buhály
Edző: Schmél László

Gólszerzők: Kaltenekker 46', Ivancsó 76' (11-esből)

Elérkezett végre a játékosok és szurkolók jelentős része által várt nagy nap, amikor szombat délelőtt bő két hónap szünet után ismét útjára indult a labda a Budapest bajnokságban! Rögtön közmű rangadóval nyitottuk a szezont, egyben tértünk vissza két év kihagyás után Budapest legfelső osztályába, amelyen igazán örömteli módon, közel száz kilátogató érdeklődő tette tiszteletét. Lassan fölöslegessé is válik megemlíteni, hogy a Vízművekben mind a pályán, mind a kispadon jó pár korábbi játékosunk helyet kapott. Ami a legutóbbi találkozásunk (2014. február 22., Budapest Kupa 3. forduló, 2-4)  óta mégis változást jelentett, hogy az elmúlt télen illetve idén nyáron a vizesekhez igazolt Vajay Imre és Erdész Ferenc (előbbi 1998 őszén, utóbbi 1997-2001 és 2003-2006 között játszott nálunk), továbbá át/visszaigazolt hozzánk Balogh Peti és Kaltenekker Attila. Nyári igazolásaink közül öten kaptak helyet a kezdőcsapatban, elsősorban a védelmet érintve, ami különösebben nem meglepő annak tudatában, hogy Horváth Jani külföldre igazol(t), Fehér Márk (továbbra is) sérüléssel, Mihut Misi és Kovács Dávid pedig betegséggel bajlódik, de mellettük Pál Dani sem 100 %-os még. A találkozóhoz kellő optimizmussal, ám az ellenfelet cseppen sem lebecsülve álltunk hozzá, és a bevonulás előtt a klubhelyiségnél rövid megemlékezést tartottunk csapataink korábbi játékosáról, a tavaly elhunyt Pusztai Attiláról.

9' A mérkőzést egyértelműen a Vízművek kezdte aktívabban, mi egyelőre próbáltuk felvenni a tempót. Ennek első markáns jeleként Buhály Gergő tudott lefordulni Lajos Laciról és Scheiber Bencéről a bal oldali ötösünk sarkától kissé kijjebb, onnan megeresztett közepes erejű, középmagas, rövid oldalra tartó kísérletét azonban Baksa Bálint szögletre ütötte.

16' Az első életjelet adtuk magunkról, amikor Balogh Peti szemből-jobbról, kb. 30 m-ről kapura lőtt, azonban a baloldalra tartó, mellmagasságú labdája nem okozhatott problémát az utolsó pillanatban a Vízművekhez visszaigazolt Zubány Miklósnak.

26' Kaltenekker Ati kapott kiugratást az ellenfél 16-osának jobb oldali vonala magasságában, amire Zubány egy ütemet késve mozdult ki, így Ati kb. 6-7 m-re az alapvonaltól a kapus fölött a hosszúra tudott adni, de az érkező Fehér Kende elől a Vízművekes védő még épphogy el tudta takarítani a labdát.

40' Balogh Peti egy levegőben lévő lasztihoz próbált meg a Vízművek játékosával egyetemben hozzáérni, azonban az utóbbi labdára tartó, fejmagasságú rúgása Petit pont a szeme alatt találta el, akinek elkezdett dőlni a vér az arcából, egyben a szeme is dagadni, illetve az agyrázkódás jeleit mutatta, így a hamarosan kiérkező mentők a Honvéd Kórházba szállították. Helyére Mankó Geri állt be.

A első játékrész a Vízművek - szerencsénkre meddő - mezőnyfölényét hozta, akik jól tördelték játékunkat, egyúttal a támadásaikban is ott rejlett a gólveszély lehetősége, mi azonban egyre jobban kezdtük felvenni a találkozó ritmusát.

46' Némi túlzással élve a félidőben kiadott edzői utasítások máris meghozták eredményüket, amikor Lóska Csabi bal oldali, alapvonal felé tartó gyors bedobására a kiugró Fehér Kende startolt rá az oldalvonal mellett, majd mértani pontossággal a bal (hosszú) kapufa magasságába adott, ahol az érkező Kaltenekker Ati néhány méterről, kapásból a kapu bal (rövid) oldalába lőtt. 1-0!

50' Az első félidőben egy beívelt labdánál Zubány öklével a levegőben találkozó Scheiber Bencét le kellett cserélnünk, mert a látása nem volt teljesen rendben.

52' A vendégek bal oldali szögletét a rövid kapufa magasságában érkező Arany kb. 10-11 m-ről nem sokkal fejelte kapu fölé.

71' A nemrég becserélt Molnár Ati lépett ki egy középről, remekül a 16-osra bepasszolt Ivancsó Dávid labdára a jobb oldali kapufa magasságában, majd a kimozduló Zubány mellett el akarta vinni, de a vetődő kapusban valahogyan elakadt a játékszer, majd le is csorgott róla, amit Ati még valahogy megpróbált kapura továbbítani, de kísérlete elakadt az esethez közben odaérő Vajayban.

74' Nem kellett sokat várni a következő helyzetünkre, amikor Nagy Robit a kissé kinyíló Vízművek védelem mögé tudtuk bejátszani, aki Szekeres Péterrel a nyakában rávitte a lasztit a kimozduló Zubányra, aki mellett Robi lövés helyett végül el akarta azt vinni, de talán túl hosszan tette mindezt, miközben Szekeres hátulról kissé hozzáért, amitől játékosunk elesett, Gelb játékvezető pedig bűntetőt ítélt és utolsó emberként kiállította korábbi játékosunkat.

76' A megítélt bűntetőt Ivancsó Dávid higgadtan, középmagasan a bal kapufához lőtte. 2-0!

82' Kaltenekker Ati kapta a labdát a 16-os előtt, a kapuval szemben, majd az előtte álló védők mellett jobbra kihúzva belépett a 16-osra, és nagy erővel a léc alá bombázott, azonban Zubány a levegőben elnyúlva nem kis bravúrral szögletre tudott tisztázni.

83' Az esetet követő szöglet után a kapuval szembe kikerülő labdát Ivancsó Dávid kb. 23 m-ről kapásból kapura küldte, ami bizony épphogy csak elkerülte a jobb alsó sarkot.

85' Molnár Ati balról-szemből, kb. 21 m-ről megeresztett elemi erejű löketét a bal oldali felsőléc alja vágta le - legnagyobb sajnálatunkra - a gólvonal elé. A nap lövése volt!

91' A kapuból kilépő, a labdát a (nekünk) jobb szögletzászló irányába Ivancsó Dávid elől a pályán kívülre kikísérni igyekvő Zubány "találkozott" az odaférni próbáló Dáviddal az oldalvonalnál, amiért a bíró sárgát adott neki, és mivel a 11-es megítélése után beszédért már volt neki egy ilyenje, ezért a piros lap sem maradt el. Cserekapusuk nem lévén a háló elé Arany állt, akinek még kétszer kellett lábbal hárítania a nem túl jól eltalált, de kapuba tartó lövéseinket.

A két félidő ellentétes képet mutatott, mert az elsőben a Vízművek, míg a másodikban mi voltunk a jobbak. A különbséget az jelentette, hogy nekünk negyvenöt perc alatt sokkal több helyzetünk adódott, amiből kettőt végül értékesíteni tudtunk. Ebben persze egyrészt szerepet játszott a szünet utáni gyors vezetőgólunk, ami után a Vízműveknek valamelyest ki kellett nyílnia, másrészt a második gólunkat megelőző kiállítás is természetesen a mi malmunkra hajtotta a vizet. Két kényszerű cserénk ugyanakkor nem könnyítette meg az életünket, a sérültjeinknek ezúton is jobbulást kívánunk! Kezdésnek nem volt rossz, de bőven van még hova fejlődnünk minden fronton! Hajrá ASR! Hajrá Gáz!

Erdész Ferenc, a Vízművek legrutinosabb játékosa: Először is gratulálok a Gáznak! A játék képe alapján megérdemelten nyertek. Az első félidőben nekünk voltak lehetőségeink, amiket sajnos kihagytunk. A nagy meleg mindkét csapat játékára rányomta a bélyegét.

Metzger Tibor: Az ellenfél részéről erre a brutalitás határát súroló játékstílusra számítottunk, aminek egy-két játékosunk meg is itta a levét. A szünetben taktikát váltottunk, és a koncentrált, higgadt játékunknak köszönhetjük a három pontot. Győzelmünket a mindkét együttesben szereplő Pusztai Attila emlékének ajánljuk!

A Pesti Foci beszámolója a találkozóról: http://pestifoci.hu/index.php/tovabbi-friss-hirek-uj/2755-a-gazgyar-gyozellemmel-unnpelte-visszatereset-ablsz1-be