Beszámolók (Felnőtt)


2017.06.03. (szombat) 11:00
30. forduló

ASR Gázgyár - II. Kerületi UFC 1-1 (0-1)
Sujtás u., 50 néző; Vezette: Kovács M.; Asszisztensek: Fekete, Reszler

ASR Gázgyár: Baksa, Sebestyén, Balogh (Kovács 81'), Lajos, Mankó (Varga 70'), Tóth R., Kocsis, Nagy, Ivancsó, Fehér (Lóska 8'), Balló
Edző: Metzger Tibor

II. Kerületi UFC: Kovács, Kovács, Kocsis, Horváth, Jobbágy, Németh (Mohamed 64'), Tóth Zs., Sztranyovszky, Tóth M., Libor, Cserti
Edző: Moldován Tibor

Gólszerzők: Lóska 61' ill. Cserti 22'

Szezonbeli utolsó bajnokinknak nem igazán akadt jelentősége egyik csapat szempontjából sem: a II. kerület papíron leggyengébb tavalyi feljutóként már korábban biztosította bennmaradását (az újoncok közül elsőként), míg mi csak abban az igen extrém esetben veszíthettük volna el a bronzérmet, ha nagyon kikapunk tőlük, és a RAFC nagyon megveri a Testvériséget. Végül egyik sem következett be. Ha valami tétet mégis találni akartunk a meccsben, akkor az a hazai veretlenségünk megőrzése volt. Az ellenfél soraiban két régi ismerőst, korábbi játékosainkat köszönhettünk a kapus Kovács Lehel (2011-2013) és a csatár Cserti Balázs (2011-2012) személyében. A találkozóra a meccslabda egy paplanernyős pálya közepére történő leszállásával érkezett, látványos körítést adva a kezdéshez. Meglehetősen fura szerelésben léptünk pályára, mert az utolsó pillanatban közölték velünk, hogy a zölddel tarkított sárga mezünket bizony össze lehet keverni az UFC tiszta zöldjével, ezért végül rendhagyó, fekete-piros-zöld kombinációban álltunk oda a kezdősípszóhoz.

A nagy meleg nem könnyítette meg a pályára lépő játékosok dolgát, különösen a mi oldalunkon lehetett érezni, hogy tompábbak vagyunk a szokásosnál, ellenfelünk egy fokkal frissebbnek tűnt. Fehér Kendét sajnos a 8. percben kiújult húzódása miatt le kellett cserélnünk, helyette Lóska Csabi érkezett. Az első számottevő eseményre tizenkét percet kellett várni, amikor Nagy Robi jobboldali szabadrúgását csúsztatta Balló Harold fejjel a 16-os közepéről pár méterrel a jobb felső sarok mellé. Ezután a vendégeknek szögletből és szabadrúgásból is adódott lehetőségük, de kapura lövés nem lett belőlük. A másik oldalon  (a 20. percben) Kocsis Attila baloldali beadásába az utolsó pillanatban csúsztattak bele az ötös közepénél, amit Balló Harold már épp kapura akart fejelni. Két minutumra rá túl sok időt adtunk Kocsisnak a középpályán ahhoz, hogy a védelmünk vonalából nyugodtan kiugrathassa Csertit, aki szemből befutott a 16-osunkra, és Baksa Bálint mellett higgadtan, a jobb alsó sarokba gurított (0-1). A kapott gól után igyekeztünk összekapni magunkat, aminek a 40. majd 42. percben majdnem meg is lett az eredménye. Először egy Balló Harold - Ivancsó Dávid labdaváltás után Dávid már elvitte Kovács kapus mellett a játékszert a 16-os (mi szempontunkból) jobb oldalán, azonban a kb. 8-9 m-ről kapura gurított kísérletét a vendégek utolsó mentsvára, az ötösön álló Tóth Zsombor a lábait oldalra dobva, bravúrral blokkolta. Másodszor egy jobboldali szögletünkre érkezett a kapu előtt Lajos Laci, aki kb. 10 m-ről kapura tudta juttatni a lasztit, amire Kovács vetődve leért a bal alsó saroknál, ám fennállt a lehetősége, hogy azt már esetleg a vonalon túlról húzta vissza, de a partjelző nem jelzett gólt.

A második játékrészre érezhetően a sebességváltás igényével, és az egyenlítés reményében jöttünk ki. Negyed óra elteltével vált ez helyzetben is érzékelhetővé, amikor Ivancsó Dávid baloldali betörése utáni lapos lövését védte lábbal Kovács a rövidnél. Ezután  baloldali bedobást végeztünk el a 16-os oldalának magasságában, amivel megtaláltuk az ötös rövid oldalán üresen maradt Lóska Csabit, aki a vonalon álló Kovács Lehel mellett a jobb (rövid) sarokba juttatta a játékszert (1-1!). A 66. percben ezúttal egy baloldali beívelés jutott el gólszerzőnkhöz a 16-oson belül, aki a lest véleményező vendégjátékosok leblokkolását kihasználva, kb. 10 m-ről, fordulásból kapura lőtt, de a lövése végül elhaladt a jobb (hosszú) alsó sarok mellett. Hat perccel később Balogh Peti találta meg egy előre tett, jó labdával Tóth Ricsit a 16-os jobb oldalán, aki onnan kapu fölé továbbított. Erre rögtön volt válasza a zöld-feketéknek, ám a becserélt Mohamed baloldali, védőink közötti kapura törésére jó ütemben ért oda kapusunk. Tíz perccel a vége előtt szabadrúgást kaptak a II. kerületiek a kapunktól kb. 25 m-re, jobbra-szemben, amit a ravasz módon nem kapura lőttek, hanem beemeltek a sorfalunk mögé a közben oda bemozgó Tóth Zsombornak, akinek közeli, 8-9 m-es lövésébe Baksa Bálint nagyot védve belevetődött. A továbbiakban hiába támadtunk a győzelemért, ezen a napon ennyire voltunk képesek, az egy pontra pedig mindkét csapat rászolgált.

Az NB III-ból kiesett a Újpest II. és a REAC is, így ők jövőre minden bizonnyal velünk egy osztályban folytatják a BLSZ I-ben, ahova a BLSZ II-ből feljutott a Budafok II. és a TFSE. Mivel az ESMTK és a BKV Előre az utolsó fordulóban kiharcolta a harmadosztályban maradást, ezért a Műegyetemi FC és az FFC mellett a Kelen eshet még ki, ha a Tintahalak az osztályozón nem tudja kiharcolni a feljutást. A tavalyi arany után az idei bronzéremmel és Budapest Kupa ezüstéremmel újabb sikeres évet zártunk, bár elsősorban utóbbi miatt azért lehet hiányérzetünk. Játékosainknak és szurkolóinknak jó pihenést és szép nyarat kívánunk! Szűk másfél hónap múlva kezdjük az alapozást!

Moldován Tibor: Nagyon jó kis mérkőzésen vagyunk túl. Kis kerettel érkeztünk, dög melegben játszottunk, de végigküzdötték a srácok, úgyhogy le a kalappal előttük, megharcoltak ezért az egy pontért. A Gázgyárnak gratulálok a bronzéremhez, jövőre újra találkozunk!

Metzger Tibor: A tétnélküliség és a nagy meleg miatt a játékunk minőségében találhatunk némi kifogást, de a hozzáállásunk megfelelő volt. Pályaválasztóként veretlenek maradtunk, ami dicséretes eredmény!


2017.05.27. (szombat) 11:00
29. fordul
ó

ASR Gázgyár - Hegyvidék SE 6-0 (4-0)
Sujtás u., 60 néző; Vezette: Kiss; Asszisztensek: Bódy, Urgyán

ASR Gázgyár: Baksa, Sebestyén, Balogh, Lajos (Horváth 80'), Mankó, Tóth R., Kocsis, Nagy R. (Kovács 75'), Ivancsó, Fehér (Varga 60'), Balló (Mátrai 55')
Edző: Metzger Tibor

Hegyvidék SE: Nándori, Ozsváth, Picikász (Zách 60'), Szentesi, Környei, Horváth, Csillag, Mazán, Boda (Csaszni 46'), Bánk, Scheffer
Edző: Bajzik József

Gólszerzők: Fehér 4', Tóth R. 12', Sebestyén 29', Nagy 40', Mátrai 76', Kovács 88'

Molnár Attila sérülése után Lóska Csabi is kiesett piros lapos eltiltása miatt a balhátvéd pozíciójából, így három védővel álltunk fel, továbbá Tóth Ricsi visszament a középpályára, a helyét jobb-bekkben Sebestyén Örs foglalta el.

4' Ivancsó Dávid visszahúzásáért szabadrúgást kaptunk a kapuval szemben, amit Balogh Peti végzett el váratlanul gyorsan, leindítva vele a 16-os baloldalán Fehér Kendét, aki viszonylag élesebb szögből, kb. 10-11 m-ről kapura zúdított, a labda pedig Nándori lábai között a hálóba vágódott. 1-0!

9' Kocsis Attila kapta meg a lasztit a 16-os jobboldalán, aki begurította azt a rövid kapufa magasságában, a 16-oson valamivel belül tartózkodó Tóth Ricsinek, aki kb. 15 m-ről, nem túl erősen, laposan kapura lőtt, ami a védők lábai mellett a bal (rövid) alsó felé tartott, és amit Nándori végül a kapufa segítségével megfogott.

11' Ivancsó Dávid baloldali, felpattanó lövését Nándori húzta ki a bal (hosszú) felső sarokból.

12' Balló Harold tartotta meg labdát a baloldali oldalvonal mellett, nem sokkal a félpályán túl, majd forgatta át nagyszerűen a jobboldalra, teljesen üresen kiugratva vele Tóth Ricsit, aki jobbról-szemből belépett a 16-osra, és kb. 14 m-ről, a blokkolni igyekvő Környei, valamint Nándori mellett laposan a jobb (hosszú) alsó sarokba lőtt. 2-0!

21' A mérkőzés legnagyobb vendéghelyzete: Bodát ugratták ki középen, erősen lesgyanúsan, aki tök üresen vihette rá Baksa Bálint kapusunkra a játékszert, majd megpróbálta mellette a jobb alsó sarokba helyezni, ám kapusunk jól érezte a szándékot, és belevetődött a kísérletébe. A túloldalon rögtön Ivancsó Dávid került helyzetbe, aki Horváthtal vívott párbajt a lasztiért kb. 30 m-től egészen a 16-osig, ahonnan a kilépő Nándori mellett jobb alsó sarokba lőtt, de a játékvezető - partjelzője intésére - visszahúzás miatt érvénytelenítette a találatot.

24' Tóth Ricsi lőtt a 16-os jobb széléről nem sokkal jobb (hosszú) sarok mellé.

29' Kocsis Attila gurította jobbról a labdát a 16-os félköríve elé Ivancsó Dávidnak, akinek a kapura lövése lepattant egy vendégvédőről, pont a 16-oson álló Sebestyén Örs elé, aki lábbal előrevetődve, a blokkolni igyekvő Horváth mellett ellőve a jobb alsó sarokba továbbított. 3-0!

40' Ivancsó Dávid léptette ki jobbról remek labdával Nagy Robit a 16-os előtt, szemben a kapuval, aki az átvétel után teljesen üresen vihette azt Nándorira, majd balra elhúzva mellette az ötös előttről az üres kapuba gurított. 4-0!

48' Kocsis Attila végzett el jobboldali szögletet, amit az ötös vonalának hosszú oldalára ívelt, ahol Balogh Peti Picikász mellett felugorva kapura fejelt, ám a jobb alsó sarok felé tartó kísérletét Nándori vetődve szögletre ütötte.

57' Mátrai Dominik futotta be az előre tett labdánkat a jobboldalon, a 16-os és az oldalvonal között, majd leadta azt az odaérő Kocsis Attilának, aki oldalról bevitte azt a 16-osra, és három vendégvédő közöttről, kb. 12 m-ről eltekerte a jobb (hosszú) felső sarkot, amit Nándori nagyot vetődve és védve szögletre tudott ütni.

58' Egy jobboldali beadásba tette bele a fejét Bánk a kapunkkal szemben, kb. 20 m-en, ami nem sokkal hullott a bal felső sarkunk mellé.

76' Tóth Ricsi adott nagyszerű labdát üresbe Mátrai Dominiknak a 16-osra, aki szemből-balról rávitte azt a 14 m-re kijövő Nándorira, majd jobbra eltolva mellette begyalogolt vele az üres kapuba. 5-0!

88' Az utolsó tíz percre beálló, örökifjú Horváth Laci a baloldalról tette ívesen előre a lasztit az ötös rövid oldala elé a nem sokkal előtte becserélt Kovács Tibinek, aki 6-7 m-ről fejjel a jobb (rövid) alsó sarokba csúsztatott. 6-0!

90' Ivancsó Dávid tört be a védők között, balról-szemből a 16-osra, majd 12-13 m-ről kapura lőtt, életerős, bal (hosszú) alsó sarokba tartó lövését azonban Nándori vetődve kitolta onnan.

Könnyed, felszabadult játékkal, ilyen különbséggel is megérdemelten nyertünk a Hegyvidék gárdája ellen, akik hagytak bennünket játszani. A bronzérem bebiztosításához szükségünk is volt a nagykülönbségű győzelemre, mert a RAFC 0-5-re verte a MAFC-ot, és abban az extrém esetben még megelőzhet minket, ha az utolsó fordulóban sok góllal veri a Testvériséget, mi pedig sok góllal kikapunk a II. kerületi UFC-től (jelenleg a gólkülönbségünk kilenccel jobb a rákosszentmihályiaknál). Az ezüstérem megszerzéséhez viszont csak abban az esetben lesz módunk, ha a Hévizi úti, szerda 19:00-ra előrehozott meccsen a 43. sz. Építők nem nyer az Unione vendégeként, mi pedig szombaton begyűjtjük a három pontot a II. kerületi UFC-vel szemben.

Szentesi Péter csapatkapitány: Idén talán először álltunk fel úgy, hogy három sérült is volt a kezdőnkben, bár vereséget nem szeretek megmagyarázni. Igazából sajnos ma ennyire voltunk jók, illetve ennyivel volt jobb a Gázgyár nálunk. Megfogott minket a meleg is, mert mi este szoktunk edzeni. Szóval nem a mi napunk volt ez a mai, de bízunk benne, hogy jövő héten sikerül győznünk, és kiharcolnunk a bennmaradást!

Metzger Tibor: Remek érzés egy edzőnek, amikor a csapata nemcsak eredményesen, hanem szemre is tetszetősen játszik, és örömet okoz vele az érte szorítóknak. A dobogós helyezés gyakorlatilag már megvan, és egy kis szerencsével - reméljük - meglehet az ezüstérem is.


2017.05.24. (szerda) 18:00
24. fordulóból elhalasztott

ASR Gázgyár - Újbudai FC-Voyage 2-2 (1-0)
Sujtás u., 40 néző; Vezette: Király Sz.; Asszisztensek: Csorba, Agócs

ASR Gázgyár: Baksa, Tóth R., Tóth G., Lajos, Lóska, Mankó (Sebestyén 46'), Fehér (Varga 77'), Balogh, Ivancsó (Nagy 53'), Kocsis (Mátrai 81'), Balló
Edző: Metzger Tibor

Újbudai FC-Voyage: Horváth, Földi, Suth, Laki (Zana 37'), Barabási, Gecse, Marton, Farkas, Jakab, Németh, Pfeiffer
Edző: Suskó Ferenc

Gólszerzők: Kocsis 40', Balló 50' ill. Németh 69', Zana 88' (11-esből)

A Budapest Kupa döntő miatt elhalasztott, Újbuda elleni mérkőzésünket pótoltuk szerda délután, szép, napsütéses időben a Sujtás utcában, ahol az előző napi kiadós eső a kezdésre már teljesen felszáradt. A hétvégi bajnokinkhoz viszonyítva két helyen történt változás kezdőcsapatunkban: Molnár Attila helyén Lóska Csabi, Nagy Robi helyett pedig Mankó Geri kezdett.

9' Mi kezdtük aktívabban a találkozót, annak ellenére, hogy az első, említésre méltó megmozdulás az újbudaiakhoz fűződött, amikor Jakab balról-szemből, kb. 20-21 m-ről, lendületből kapura lőtt, és labdája látványos csapódás után nem sokkal kerülte el a bal (hosszú) felső sarkunkat.

13' Nem vártunk sokat a válasszal: Ivancsó Dávid szerzett labdát a középpályán, majd leindította Balló Haroldot, aki jobbról-szemből kapura tört, és Laki mellől, a 16-osról középmagasan ellőtte a bal (rövid) sarkot, ám Horváth vetődve szögletre hárított.

18' Gecse passzából Jakab tört kapura a 16-osunk (ő szempontjukból) bal oldalán, és éles szögből leadott lövése a rövid oldalt záró Baksa Bálint mellett oldalhálót talált.

19' Tóth Ricsi adott nagy labdát Balló Haroldnak kb. 35 m-en, aki Barabási szorításában jobbról-szemből elvitte azt a 16-osig, majd a kilépő Horváth mellett - nem sokkal ugyan, de - a kapu bal (rövid) oldala mellé lőtt.

20' A vendégek jobboldali beadása után a 16-osunk átellenes oldalára került át a játékszer, ahonnan Németh éles szögből kapura ívelt, amit Baksa Bálint az ötösre befutó Földi miatt nem tudott hatástalanítani, így az átszállt fölötte, de a mögötte álló Lóska Csabi a gólvonalról még kitudta fejelni.

27' Az Újbuda 16-osa elé betett labdánkhoz Laki talppal ért hozzá, ami elpattant tőle a leghamarabb eszmélő Kocsis Attilához, aki balról-szemből belépett a 16-osra, azonban 15 m-es, lapos, nem túl erős lövése elgurult a vetődő Horváth, majd a jobb (rövid) alsó sarok mellett.

40' A megszerzett lasztival Lajos Laci lépett fel a középpályára, és adott nagyszerű passzt balra Fehér Kendének, aki a 16-os sarka felöl betört a büntetőterületre, ám az ötös előtt az őt utolérő Barabásiról visszapattant a labda néhány métert a mezőny felé, amit Kocsis Attila gyűjtött be, aki kb. 11 m-ről,  Pfeiffer mellett ragyogóan lőtte ki a bal (hosszú) felső sarkot. Nagyon szép találat volt! 1-0!

50' Szabadrúgást kaptunk a jobboldalon, a 16-os és az oldalvonal között, amit Fehér Kende végzett el: az ötös közepére betekert labdájára üresen ért oda Balló Harold, aki kb. 4 m-ről, Horváth mellett a jobb alsó sarokba továbbított. 2-0!

52' Zana végzett el szabadrúgást jobbról-szemből, a kapunktól kb. 25-30 m-re, amit a sorfalunk fölött ravaszul beemelt az oda belépő Némethnek, aki kb. 9-10 m-ről átakarta löbbölni azt kapusunk fölött a jobb (hosszú) sarokba, ám Baksa Bálint vetődve, bravúrral kapu mellé tolta a próbálkozást.

57' Fehér Kendének tettük be lendületből a lasztit a 16-os baloldala elé, aki Barabási szorításában, élesebb szögből, kb. 13 m-ről erősen kapura lőtt, azonban a szöget jól záró Horváth belevetődött a kísérletébe. Az esetet követő szöglet után a kék-fehérek nem tudtak felszabadítani, így Lóska Csabi lőtte be balról a játékszert az ötös vonalára, amit a kivetődő Horváth ütött el a lábát már emelő Fehér Kende elől.

60' Kocsis Attila vihette egy bepassz után jobbról-szemből üresen a kilépő Horváthra a labdát, ám talán túl korán, 14 m-ről ellőtte azt, amihez az ellenfél kapusa még hozzá tudott érni, akiről szögletre csorgott. Nagy helyzet maradt ki!

69' Zana végzett el szabadrúgást a jobboldalon, a 16-osunk sarkától nem sokkal kijjebb: az ötösünk hosszú oldalára átívelt labdájára tök üresen érkezett Németh, aki a felsőlécünk aljának érintésével a jobb (rövid) felső sarkunkba fejelt. 2-1.

79' A vendégek baloldali, erős szabadrúgását fogta Baksa Bálint rávetődve, magabiztosan a jobb (rövid) alsó saroknál.

85' Zana végzett el hasonló helyről szabadrúgást, mint a góljuknál, ám ezúttal egyből kapura lőtte, amit Baksa Bálint ütött fölé a jobb (hosszú) felső sarokból.

88' Jobboldali szöglethez jutottak az újbudaiak, amit az ötösünk közepe elé íveltek be, amire a gólvonalról kimozdulni igyekvő Baksa Bálint az elé beálló Németh miatt nem tudott kilépni, akit kapusunk feldöntött, miközben Földi kapunk fölé fejelte a labdát. Király Szilveszter játékvezető ekkor úgy döntött, hogy - akárcsak a Testvériség elleni 5. fordulóbeli bajnokinkon - főszereplővé lép elő, és ötösön belüli kapustámadás helyett, korszakalkotó módon, általános elképedésre 11-est adott a vendégeknek. A büntetőt a kedélyek lecsillapodása után Zana a másik irányba mozduló Baksa Bálint mellett a jobb sarokba rúgta. 2-2. A labdáért menő és azzal visszainduló Németh kezéből  Lóska Csabi pöckölte ki kézzel a játékszert, akit az erre odalépő Földi a földre lökött. A nézeteltérés kisebb tömegjelentbe torkollott, aminek a végén a bíró újfent igencsak megkérdőjelezhető ítéletet hozva kiállította mindkét játékost.

92'+93' Így is majdnem sikerült megnyernünk a találkozót, amikor előbb Mátrai Dominik került egy Horváthtal történő, levegőben lévő labdáért folytatott párharc következtében a földre a 16-oson belül (ezért nem járt 11-es...), majd egy Nagy Robi által a félpályáról az ötös szélére felívelt, és onnan kapu elé fejelt labdát fejelt ugyancsak Dominik 4 m-ről a bal felső sarok fölé.

Az természetesen egy dolog, hogy ha a helyzeteinket berúgjuk, akkor nincs miről beszélni a végén, azonban nem mehetünk el szó nélkül Király Szilveszter játékvezető együttesünket sújtó újabb, és ismételten két ponttal megrövidítő, mérkőzés végi ítélete mellett, mely után joggal feltételezhető, hogy vagy túl magasak számára a BLSZ I. osztály követelményei, vagy igen komoly ellenszenvvel viseltetik csapatunk irányában. A döntetlennel az ezüstérem megszerzése ismét kikerült a saját kezünkből, de koránt sincs veszve.

Suskó Ferenc: Értékes egy pontot szereztünk egy - úgy gondolom - nagyon jó Gázgyár ellen. A játékvezető szerintem ide is, oda is tévedett, de a végére felpaprikázódott a találkozó az ítéletei miatt.

Metzger Tibor: Mindenkitől elnézést kérek a tiszteletlenségemért, de erről a mérkőzésről nem szeretnék semmit mondani!


2017.05.20. (szombat) 11:00
28. forduló

ASR Gázgyár - Ikarus BSE 3-0 (2-0)
Sujtás u., 60 néző; Vezette: Káprály; Asszisztensek: Apkó, Nyekita Brúnó

ASR Gázgyár: Baksa, Tóth R. (Sebestyén 79'), Tóth G., Lajos, Molnár, Balogh (Lóska 56'), Fehér, Nagy (Varga 77'), Ivancsó, Kocsis (Mankó 65'), Balló (Mátrai 73')
Edző: Metzger Tibor

Ikarus BSE: Halász, Halász, Orosz (Gyertyán 81'), Bagdi, Horváth (Vad 81'), Orza (Borgulya 72'), Siliga, Balogh, Devecser (Török 86'), Kiss (Lukács 72'), Gillich
Edző (Czinege László távollétében): Borgulya István

Gólszerzők: Kocsis 21', Balogh 32', Lóska 69'

BLSZ I-es klasszikusra került sor szombat délelőtt, kora nyári időben a nálunk egy meccsel többet játszó, és mindössze egy ponttal kevesebbet gyűjtő Ikarusszal szemben. A kapunkban ismét Baksa Bálint kapott lehetőséget, amúgy nem változott a kezdőnk a Pestszentimre elleni találkozóhoz képest.

6' Orza ment el a jobboldalon, majd a 16-osunk széléről középre gurított, ahol pont nem érkezett senki, de aztán Devecser a túloldalon megtudta szerezni, és a 16-osunk vonalára szemből-balról ráfordulva akár lőhetett is volna, ehelyett azonban a kapunk előtt kb. 11-12 m-re tartózkodó Horváth felé ívelődött a labda, aki alig fejelt a jobb felső sarkunk fölé. Többen már gólt láttak a lelátón.

9' Nagy Robi adott jó labdát középről Ivancsó Dávidnak a 16-os baloldala irányába, aki az ötös sarkától, Bagdi mellől laposan kapura lőtt, ám Halász védett, és Apkó partjelző szerint les is volt az akció.

21' Nagy Robi ívelte előre a lasztit a 16-os jobboldali előtere irányába Kocsis Attilának, aki átvette azt, majd néhány méter megtétele után, kb. 18 m-ről, közepes erővel megcélozta a bal (rövid) alsó sarkot, amibe ugyan beleért Halász, de a lövés bevitte a kezét, és a labda végül a rendeltetési helyén kötött ki. 1-0!

32' Balló Harold végzett el bedobást a jobboldali szögletzászló mellől, amit az ötös rövid oldalára dobott be, ahol az a Tóth Geri - Orosz páros valamelyikéről lecsorgott az ötös sarkához, ahonnan Balogh Peti ballal a lábak mellett laposan eltekerte a jobb (hosszú) alsó sarok felé, a labda pedig az esetből túl sok mindent nem látó, röviden álló Halásztól nem zavartatva a hálóban landolt. 2-0! Ez volt Peti első bajnoki találata a szezonban.

45' A félidő nagy Ikarus helyzettel zárult: ismét Orza ment el a jobboldalon, középre gurítását a röviden álló Baksa Bálint kivetődve ütötte a mezőny felé, ahol a 16-oson éppen érkezett Horváth, aki egy állítás után nem sokkal lőtt a felsőlécünk közepe fölé.

49' Tóth Ricsi jobboldali, kb. 20 m-es szép lövése nem sokkal húzott el a jobb (hosszú) felső sarok mellett, bár Halász végig ura volt a helyzetnek.

61' Horváthot indították be jó labdával a vendégek a 16-osunk jobboldalának szélén, akinek a középre tett passza elakadt a kilépő Baksa Bálintban.

69' Fehér Kende végzett el szabadrúgást jobboldalról, kb. a rövid kapufa és a 16-os sarkának meghosszabbításából, nagyjából 23 m-ről. Az ötös hosszú oldalára betett labdája átrepült a felugró Lajos Laci - Halász - Balló Harold trión, majd a földről felpattanva, az ötösre befutó Lóska Csabinak pont jól érkezett fejmagasságban, aki kb. 4 m-ről Halász mellett a jobb (rövid) felső sarokba fejelt. 3-0!

70' Fehér Kende ugratta ki jó labdával Balló Haroldot a 16-os jobb oldala előtt, aki Orosszal a nyakán megpróbálta elvinni azt a kilépő Halász mellett, ám az ellenfél rutinos kapusa kézzel lelopta a játékszert a lábáról.

76' A 16-osunk jobboldaláról az ötösünk baloldalára passzolt labdára teljesen üresen érkezett Devecser, ám egy fél ütemmel később ért oda az ideálisnál, ezért végül közelről a kapunk jobb (rövid) oldala mellé lőtt.

80' Varga Laci kb. 13 m-es, szemből-jobbról kapura tett lövését védte lábbal a vendégek kapusa.

91' Török lövése kerülte el nem sokkal a jobb (hosszú) felső sarkunkat.

Nagyon fiatal csapattal érkezett hozzánk az Ikarus, akiknél a kezdőcsapat átlagéletkora - ha a korelnök, 47 éves Halász Zoltán kapusukat nem számítjuk - 21 évet tett ki. A helyzeteik (főleg legjobb góllövőjük, Horváth Krisztián révén) megvoltak ahhoz, hogy szorosabbá tegyék a találkozót, de nem tudtak élni velük, mi viszont - tőlünk szokatlan módon - jó százalékkal értékesítettük a kínálkozó lehetőségeinket. Szerdán érkezik az Újbuda csapata az elhalasztott meccsünk pótlására! Mivel a Tintahalak 1-2-re győzött a RAFC otthonában, így már matematikailag is bajnokok. Gratulálunk nekik!

Borgulya István: Két jó csapat volt ma a pályán, akik küzdöttek, hajtottak. Úgy érzem, az eredmény nem biztos, hogy tükrözi azt, amit a pályán láthattunk. Ha a helyzeteinket jobban kitudjuk használni, akkor talán más lehetett volna a végeredmény.

Metzger Tibor: Újra remek teljesítményt nyújtottunk, ami nemcsak szemre volt tetszetős, de a gólok sem maradtak el hozzá. Szerdán ott kell folytatnunk, ahol ma abbahagytuk, és akkor nem maradhat el a győzelem.


2017.05.13. (szombat) 11:00
27. forduló

ASR Gázgyár - Pestszentimrei SK 5-2 (5-2)
Sujtás u., 70 néző; Vezette: Molnár I.; Asszisztensek: Lovász, Milavecz

ASR Gázgyár: Csordás, Tóth R. (Sebestyén 80'), Tóth G., Lajos, Molnár, Balogh (Mankó 75'), Fehér, Ivancsó, Nagy, Kocsis (Mátrai 63'), Balló
Edző: Metzger Tibor

Pestszentimrei SK: Ilcsik, Lovász, Blazinovits (Sipos 77'), Kucsik, Papp (András 46'), Kunovics, Szegő, Vékony, Zeis (Eke 46'), Erdei P., Erdei V. (Cséka 53')
Edző: Molnár Zoltán

Gólszerzők: Nagy 3', Balló 8'+26'+28', Ivancsó 10' ill. Szegő 36'+43'

Szezonzáró ötmeccses hazai sorozatunkat azzal a Pestszentimrével kezdtük, akiktől tavaly novemberben 3-1-es vereséget szenvedtünk a Táncsics Mihály utcában. Volt tehát miért visszavágnunk a XVIII. kerületieknek, azonban Lóska Csabi nélkül, aki a RAFC ellen begyűjtötte ötödik sárgalapját. A mérkőzés kezdőrúgását csapatunk fotósa, Hochstein András végezte el születésnapja alkalmából. Negyed órával a kezdősípszó elhangzása előtt az egy ideje már abbamaradt eső új lendületet kapott, ami az első félidő huszadik percéig tartott ki, utána viszont elállt.

3' Szabadrúgást kaptunk a Pestszentimre kapujától kb. 20 m-re, szembe-jobbra. A labda mögé a ballábas Fehér Kende és a jobblábas Nagy Robi állt. Közülük végül pár lépés után utóbbi lőtte el a fel nem ugró sorfal fölött, ami a dermedt Ilcsik mellett a kapu bal (rövid) oldalában kötött ki. 1-0!

8' Nagy Robi adott remek lasztit a középpályáról a jobboldalra, amit Kocsis Attila gyűjtött be, majd rövidebb labdatartás után továbbpasszolta azt az oldalvonal felé Tóth Ricsinek, aki elindult vele az alapvonal felé, és pár pillanat múlva remekül ívelt át az ötös hosszú oldalára, ahol az üresen tartózkodó Balló Harold a kapufa magasságából, kb. az ötös vonaláról Ilcsik és a jobb (rövid) kapufa között a hálóba fejelt. 2-0! Igazán szép támadás volt!

10' Nagy Robi ívelte oda a lasztit a középpályáról a 16-os baloldali előtere elé, a védők vonalában tartózkodó Ivancsó Dávidnak, aki a pattanó játékszert mellel átvette, majd esés közben, kb. 19 m-ről, a kapunak oldalt állva ívesen rálőtte azt, ami Ilcsik és a kapufa között a jobb (rövid) felső sarokba hullott. 3-0! A meccs legszebb gólja és álomkezdés a részünkről!

26' Ivancsó Dávid baloldali szögletét Ilcsik öklözte ki az ötösről, amit a 16-os baloldali előterében Molnár Ati révén sikerült begyűjtenünk, akitől a laszti az előtte tartózkodó Nagy Robihoz került a 16-os vonalánál. Robinak onnan sikerült becseleznie magát egészen az ötös sarka előttig, ott azonban a kék-fehérek kicsúszó kapusa elsodorta a lábáról a játékszert, ám pechjére pont oda, ahol kb. 10-11 m-en érkezett Balló Harold, aki fölötte és a kapu előtt tartózkodó védői feje fölött a felsőléc közepe alá bombázott. 4-0!

28' Fehér Kende tette át a labdát a baloldalról a jobboldali szögletzászló irányába Tóth Ricsinek, aki újra mintaszerűen adott kapu elé, ahol az ötös közepénél Kucsik és Erdei között felugró Balló Harold magától értetődő természetességgel fejelt a felsőléc alá, megszerezve ezzel saját maga harmadik, csapatunk ötödik találatát. 5-0!

36' Szegő végzett el szabadrúgást a baloldali oldalvonal mellől, a vendégkispad közeléből: a 16-osunk közepére erősen betekert labdájához nem ért hozzá senki, így az a füvön megcsúszva végül a bal (hosszú) alsó sarkunkban kötött ki. 5-1.

43' Lajos Laci kisebb szabálytalansága után ismét szabadrúgást végezhetett el Szegő a baloldalról, de jóval beljebbről és közelebbről (kb. 23 m-ről), mint a góljánál. A jól eltalált lövése szép ívet megtéve tartott a kapunk jobb (rövid) felső sarka irányába, amire a rámozduló Csordás Norbi nem ért oda, így azt a felsőkapufa leverte a földre a gólvonal magasságában, ahonnan felpattant a hálónkba. 5-2.

55' Ellenfelünk térfeléről, jobboldalról végezhetett el szabadrúgást Balogh Peti csapatkapitányunk: a 16-osra beívelt laszti átcsorgott a büntetőterület másik oldalára, ahonnan Ivancsó Dávid balról-szemből, kb. 14-15 m-ről belsővel eltekerte azt a bal (hosszú) alsó sarok irányába, azonban Ilcsik bravúrral, vetődve szögletre tudta ütni a kísérletét.

69' Jobboldalon kapott szép labdát Ivancsó Dávid, aki jobbról-szemből bevitte azt a 16-osra, majd Erdei szorításában, kb. 9-10 m-ről, éles szögből kapura lőtt, ám a középmagasan, a bal (rövid) sarokba tartó lövését Ilcsik szögletre ütötte. A szögletet Fehér Kende próbálta a 11-es pont környékéről, ollózva a kapuba juttatni, de nem túl erősen találta le, így azt a vendégek a jobb alsó sarok magasságából ki tudták rúgni. Minden esetre szép mozdulat volt!

75' Nagy Robi szemből-jobbról, a 16-osról megeresztett lövését ütötte ki vetődve Ilcsik a jobb felső sarok irányából.

83' Mankó Geri adott jó labdát Balló Haroldnak a 16-os jobb oldalára, aki a kijövő Ilcsik mellett megpróbálta ellöbbölni, azonban az végül csak az ötösig jutott, ahol a még oda nem ért Fehér Kende elől a vendégvédők tisztáztak.

Villámrajtot vettünk a találkozón, hiszen tíz perc elteltével már három góllal vezettünk, amit fél óra elteltével ötre növeltünk, ráadásul nem szerencsés, hanem szép gólokkal, és két esetben is szemnek tetszetős támadás eredményeként. Az lehetett az ember érzése, hogy az elmúlt három meccsünk miatti frusztráltságot leküzdve bizonyos gátak átszakadtak játékosainknál, és sok minden újra a helyére került a csapaton belül. 5-0 után a fiúk motiváltsága és koncentráltsága érezhetően és érthetően csökkent, így ellenfelünk több teret tudott szerezni magának, aminek következtében két szabadrúgás formájában 5-2-re szépítettek. A szünet kétségkívül jól jött számunkra ahhoz, hogy rendet tudjunk tenni a fejekben, és ne történhessen meg az, amiben a pestszentimreiek néhány játékosa hallhatóan elkezdett reménykedni a második góljuk után. A második játékrészben a hátsó stabilitásunkat végig sikerült megőriznünk, nem engedtük meg ellenfelünknek, hogy gólhelyzetbe kerüljenek. Mi pár alkalommal ugyan betalálhattunk volna, ám ez nem osztott, nem szorzott, mert a lényegi kérdések az első félidőben már eldőltek, és nagy katasztrófának kellett volna bekövetkezni ahhoz, hogy végül ne nyerjük meg a meccset. Az ezüstéremért zajló, 43. sz. Építőkkel, RAFC-cal és Ikarusszal folytatott versenyfutásban - előbbi kettő döntetlenje miatt - immár pontelőnnyel állunk, így ha a hátralévő négy meccsünket (Ikarus, Újbuda, Hegyvidék, II. kerületi UFC) hozzuk, akkor egész biztosan a dobogó második fokán végzünk. Ehhez a papírforma szerinti legnehezebb akadály rögtön a következő fordulóban érkezik a buszgyáriak alakulata formájában.

Molnár Zoltán: Gratulálok a Gázgyár csapatának, akik sokkal jobbnak bizonyultak ma, nagyon stílusosan, jól játszottak! Az 5-2-es végeredmény a két csapat közti mai különbséget hűen tükrözi. Jó meccs volt, de mi sajnos kevésbé élveztük.

Metzger Tibor: A szezon legjobb és legeredményesebb játékával múltuk felül az egyébként szimpatikus Pestszentimrét. Az eredmény és a mutatott játék bizakodással tölthet el bennünket a hátralévő fordulókra, ahol a célunk a dobogóra kerülés.


2017.05.06. (szombat) 16:30
26. forduló

RAFC - ASR Gázgyár 2-2 (1-0)
Pirosrózsa u., 80 néző; Vezette: Gál; Asszisztensek: Tihanyi, Tóth I. T.

RAFC: Hauer, Rácz, Gálosi, Etler, Vörös, Ébenhardt, Balatoni (Bencze 85'), Derda (Jernei 70'), Lukács (Mórocza 76'), Zöld (Benke 76'), Henrik (Bánhegyi 76')
Játékos-edző: Vörös Péter

ASR Gázgyár: Csordás, Tóth G., Balogh (Horváth 92'), Lajos, Molnár (Fehér 54'), Mankó (Lóska 46'), Ivancsó, Nagy R. (Kocsis 66'), Tóth R., Balló, Mátrai (Varga 60')
Edző: Metzger Tibor

Gólszerzők: Rácz 20', Bánhegyi 93' ill. Mátrai 55', Fehér 73'

Meglehetősen furán hangozhat, de öt fordulóval és egy elhalasztott mérkőzéssel a bajnokság vége előtt utolsó idegenbeli találkozónkat játszottuk szombaton délután a Pirosrózsa utcában. Ennek fő oka a sorsolásban és az Ikarusszal ősszel felcserélt pályaválasztói jogunkban keresendő. Ellenfelünkről friss élményeink lehettek, hiszen nemrég búcsúztattuk őket a Budapest Kupa elődöntőjében, de természetesen abból a találkozóból semmilyen következtetést nem vonhattunk le a bajnokinkra vonatkozóan. Amit azonban már előre biztosan tudhattunk, hogy esetleges győzelmünkkel pontszámban beérjük őket a második helyen, úgy, hogy egy meccsel kevesebbet játszottunk náluk. A pálya talaja távolról sem volt ideálisnak nevezhető, amire a pénteki eső is rátett egy jó nagy lapáttal, a kapuk előtt konkrétan dagonyázni lehetett. Felvolt tehát adva a lecke a kapusoknak (is), ám ekkor még nem sejthettük, hogy ez mekkora jelentőséggel bír majd az összecsapás végkimenetele szempontjából...

1' Az első kapura tartó kísérlet a meccsen: Balogh Peti jobboldali szabadrúgását fejelte rá szemből, a 16-os előttről Lajos Laci, a középre hulló labda pedig nem okozhatott gondot Hauernek.

8' Az első lehetőség: Lukács ugratta ki a baloldalon Zöldet, aki elvitte a labdát az alapvonal felé, majd a 16-os széléről középre adott, ami pont átjutott a túloldalon üresen érkező Derdához, aki 7-8 m-ről, az ötösünk sarka magasságából csúnyán kapu fölé lőtt.

14' Tóth Ricsi tört kapu felé Ébenhardt és Rácz között a 16-os jobboldali előterében, amit a vonalról kapura is tudott tenni, ám a vetődő Hauer mellett laposan elhaladó labda nem sokkal a jobb (hosszú) alsó sarok mellé ment.

19'+20' Vörös jobboldali szabadrúgását a 11-es pont környékéről Gálosi nem találta el jó, ami a combjáról a kapunk bal oldala elé került tovább az ötös vonalán tartózkodó Derda felé, de Molnár Attila még szögletre tudta rúgni előle a lasztit. A jobboldali Vörös szögletet Gálosi fejelte ismételten a 11-es pont környékétől kapura, ami a kilépő és felugorva öklözni próbáló Csordás Norbi fölött a felsőlécünk közepén csattant, onnan meg pont az ötösünk vonalának közepénél tartózkodó Rácz elé pattant, akinek nem okozott különösebb gondot a földön fekvő kapusunk és a kapufától visszalépve menteni igyekvő Mankó Geri között a bal alsó sarokba továbbítania. 1-0.

23' Baloldalról ívelték be a kapunk felé a labdát a hazaiak, ami olyan jól sikerült nekik, hogy Csordás Norbi csak vetődve tudta azt a bal (hosszú) felső sarok magasságából kiütni a túloldal irányába, ahonnan vissza tudták azt passzolni középre a 16-os vonala előtt érkező Gálosinak, akinek löketébe kapusunk a levegőben úszva belevetődött.

28' Ezúttal is vetődve kellett hárítania kapusunknak, amikor Vörös labdájából Derda lőtt kapura kb. 18-19 m-ről.

33' Ismét közel járt a gólhoz a RAFC, amikor Balatoni baloldali beadása teljesen üresen találta a 16-osunk jobb oldalán Lukácsot, aki szerencsénkre nem vette át azt, hanem kb. 7-8 m-ről egyből lőtt, a kapunk fölé.

37' Mátrai Dominik kapott lasztit Gálosi mellett a 16-os (mi szempontunkból) jobb sarkánál, majd bevitte azt a büntetőterületre, ahol a hazaiak csapatkapitánya végül az útját állta, ezért kénytelen volt visszagurítani a vele szemben érkező Balló Haroldnak, aki kb. 12-13 m-ről sajnos csúnyán a kapu bal (rövid) oldala mellé-fölé lőtt. Több volt ebben az akcióban!

44' Balogh Peti jobboldali szabadrúgása üresen találta Tóth Gerit a hosszún, aki jobb belsővel, kb. 7 m-ről nem sokkal lőtt a felsőléc fölé.

A félidőben szerkezetet váltottunk: Mankó Geri helyett Lóska Csabi állt be, és átálltunk a négyről háromvédős játékra.

47' Tóth Ricsi jobboldali szögletét fejelte szemből kapu fölé a már leszállóágban lévő Balogh Peti.

49' Ivancsó Dávid cselezte be magát baloldalról a 16-oson belülre, majd Gálosi mellett, kb. 13-14 m-ről éles szögből, laposan kapura lőtt, kísérlete azonban az ötösön áthaladva elgurult a bal (hosszú) alsó sarok mellett.

51' Vörös lőtt ravasz módon, a 16-os jobb sarkától, a védőnk mellett laposan kapura, ám az végül oldalhálót talált.

52' Tóth Ricsi mentett nagyot szögletre a 16-osunk (ő szempontjukból) bal oldalán, miután két játékosuk is kapura lőhetett volna.

55' A játék képe alapján nem, viszont magát az esetet tekintve viszonylag váratlanul egyenlítettünk: Molnár Ati vezette a labdát a baloldalon, majd a 16-os és az oldalvonal közöttről végül középre adott, amibe a jobb (rövid) kapufa magasságában kb. 10-11 m-en érkező Mátrai Dominik stukkolt bele lábbal a RAFC védőket egy ütemmel megelőzve, ahonnan a mély talaj miatt időben átérni már nem tudó Hauer mellett a jobb (rövid) alsó sarokba vágódott a játékszer. 1-1!

60' A frissen beállt Fehér Kende a felezővonaltól vitte el a labdát a bal oldalvonal mellett egészen a 16-oson belüli alapvonalig, ahonnan középre gurított, de pont ott nem érkezett senki sem (még Balló Harold volt a legközelebb), így a hazai védők tisztázni tudtak.

66' Varga Laci passzolt Balló Haroldnak a 16-oson belül, akinek a lövését blokkolták a védők.

71' Vörös lőtte el közvetlen a kapunk előtt a labdát az alapvonalról, baloldalról, szerencsénkre azonban egyetlen sárga-kék mezes sem ért oda időben.

73' Kocsis Attila passzolta oda a labdát a büntetőterületre belépő Fehér Kendének a 16-os baloldali előterében, aki Gálosi mellett kb. 11 m-ről laposan kapura lőtt, ami ugyan elakadt a szöget jól záró és letérdelő Hauerben, de picit kicsorgott róla az ötös vonalára, ahonnan az odaérő Kende a kapus mellett ellőve kipókhálózta a bal (hosszú) felső sarkot. 1-2!

82' Balogh Peti baloldali szögletét Lóska Csabi rúgta nem sokkal  fölé az ötös vonaláról.

87' Eldönthettük volna a találkozót: Varga Laci vihette jobbról-szemből kapura a játékszert, azonban a 16-osra belépve nem volt elég határozott, nem passzolt, de nem is lőtt, és a védők utolérték, a cselezgetés után pedig már rossz helyre gurított középre.

Ekkor már az idővel is játszottunk, az utolsó tíz percre hátrébb húzódtunk, tartottunk az eredményt, kontrákra rendezkedtünk be. A RAFC beíveléseit inkább magabiztosan, mint kisebb üggyel-bajjal hatástalanította védelmünk vagy kapusunk. Már a háromperces hosszabbítás végén jártunk, amikor nem várt esemény következett be: a sárga-kékek középre tett labdája Bánhegyiről lecsorgott, és komótosan tartott Csordás Norbi felé, aki sajnos rossz döntést hozott, és ahelyett, hogy rádőlt volna, lábbal próbálta átvenni az ötös vonalán. Csakhogy a laszti az ismert talajviszonyok "közbenjárásával" elgurult a lába mellett/között, és kapusunk már csak a gólvonalon túl tudta utolérni a bal alsó saroknál, partjelzője intésére Gál játékvezető pedig megadta a találatot, majd lefújta a mérkőzést. 2-2.

Mindkét csapat játékosai döbbenettel, és nyilván ellentétes módon reagáltak a végkifejletre, de egyik oldal sem nagyon akarta elhinni, ami történt. Játékosaink közül sokan földre rogytak, ám a hazaiak sem tudtak teljesen felhőtlenül örülni váratlan egyenlítésüknek, és az egy pontnak. A találkozó összképére értelemszerűen hatással volt a pálya talaja, ami az ívelgetős játéknak kedvezett jobban, amiben a RAFC jó, mi pedig kevésbé, hiszen nekünk elsősorban a passzolós, kombinatív játék fekszik. Szerencsénkre azonban nem kizárólagosan előbbi határozta meg  a játékot, mert akadtak olyan periódusok, amikor a saját játékunkat tudtuk játszani. Ha nagyon le akarjuk egyszerűsíteni a dolgokat, akkor az első félidő a hazaiaké, a második pedig a miénk volt, és eseményekben nem kellett szűkölködniük a szép számban kilátogató, csapatukat buzdító szurkolóknak. Ebből a megfontolásból akár igazságosnak is nevezhető a végeredmény, azonban az ismert körülmények tekintetében - azt hiszem - nem kell megindokolni, hogy ez bennünket mennyire nem vígasztal... A bajnoki cím már korábban eldőlt, a dobogó második helyének megszerzésére azonban továbbra is jók az esélyeink. Öt hazai meccs, közte egy rangadó az Ikarusszal, vesztett pontok tekintetében pedig jelenleg is ott vagyunk holtversenyben a második helyen. Nem lehet tehát más a célunk, mint az ezüstérem megszerzése, ehhez azonban a legutóbbi három meccsünknél okvetlenül jobban kell játszanunk! Hajrá ASR! Hajrá Gáz!

Metzger Tibor: Egy már megnyert meccsen ajándékoztunk két pontot az egyik riválisunknak, ami a végelszámolásnál nagyon hiányozhat majd!

Vörös Péter: Az első félidőben jobbak voltunk, a gólunk mellett továbbiakat is szerezhettünk volna. A másodikban erőre kapott a Gázgyár, és két találatukkal megfordították a mérkőzést. Minket ezek után csak az egyenlítés érdekelt, és nem foglalkoztunk azzal, hogy ellenfelünk hogyan próbálja húzni az időt. Egységes, összetartó közösség vagyunk, és fáradozásainknak - még ha nagy szerencsével is - végül meglett az eredménye. A döntetlen a meccs összképét tekintve reális, vereséget nem érdemeltünk volna!


2017.04.14. (péntek) 09:00
23. forduló

ASR Gázgyár - Unione FC 2-2 (1-2)
Sujtás u., 60 néző; Vezette: Király G; Asszisztensek: Milavecz, Apkó

ASR Gázgyár: Csordás, Sebestyén, Balogh, Lajos, Lóska, Mankó (Varga 62'), Kocsis (Fehér 58'), Nagy, Ivancsó, Molnár (Balló 46'), Mátrai
Edző: Metzger Tibor

Unione FC: Haffner, Fehér, Filó, Scheer (Weisz 59'), Szekeres (Frick 88'), Koplányi, Szabó, Visegrádi (Kayali 54'), Lettrich, Keresztesi, Freud (Spáth 64' (Mayer 83'))
Edző: Szabó András

Gólszerzők: Mátrai 5', Fehér 77' ill. Nagy (öngól) 31', Filó 33'

Az Unione elleni bajnokink szokatlan kezdési időpontja egyrészt annak volt betudható, hogy a csapatok és a szurkolók a négynapos hosszú hétvégét minél korábban elkezdhessék, másrészt Metzger Tibor edzőnknek el kellett utaznia, és így még épp jelen tudott lenni a találkozón. Ellenfelünk kiváló tavaszi formát mutat: eddigi hat meccsükön veretlenek maradtak (négy győzelem, két döntetlen), miközben a RAFC-ot és az Ikarust is meg tudták verni, így minden előjel egy rangadó jellegű összecsapásra utalt, amiben nem is kellett csalatkoznunk.

5' Mindössze pár perc telt el a mérkőzésből, amikor a hátul passzoló Unione védők közül Filó lábáról lopta le a labdát az erőszakosan odalépő Ivancsó Dávid, aki szemből rávezette azt a kapujából kilépő Haffnerre, majd a 16-osról laposan elperdítette mellette, ám pont a jobb kapufa belső ívére, ahonnan kipattant a másik (bal) kapufa magasságában üresen érkező Mátrai Dominik elé, aki átvétel és néhány lépés után, kb. 7-8 m-ről, a gólvonalra berohanó Lettrich mellett az amúgy üres kapuba lőtt. 1-0!

9' Mátrai Dominik lapos, távoli lövését fogta vetődve Haffner.

15' Az Unione egyre inkább éledezett, egymás után többször is el tudtak jutni a kapunkig, és sokszor jól tartották meg a labdát.

26' Nagy Robi végzett el szabadrúgást az ellenfél 16-osának (mi szempontunkból) jobb sarkától, amit a bal (rövid) alsó sarok irányába tekert, de Haffner vetődve oldalra ütötte.

29' Egy, a vendégek által 11-es gyanúsnak ítélt szituáció után jöhettek bedobással a fekete-zöldek a jobb oldalról, amit a 16-osunk rövid oldalára bekerülve, az alapvonal mellől, és két védőnk közül Keresztesi juttatott a kapunk elé, ahol érkezett Freud, aki a bal (rövid) kapufánk magasságából, kb. 15 m-ről laposan épphogy csak a bal alsó sarkunk mellé lőtt, az oldalháló be is rezgett.

31' Szabó végzett el szabadrúgást a 16-osunk (ő szempontjukból) jobb sarkától néhány méterrel kijjebbről: a középre tekert lasztira Csordás Norbi nem lépett ki, Nagy Robi pedig nem tudta, hogy érkezik-e mögötte valaki, így a kapunknak félig háttal belefejelt, de sajnos olyan szerencsétlenül, hogy azt kapusunk mellett a felsőléc alá csúsztatta. 1-1.

33' Jobboldali szögletet végezhetett el az Unione Szabó révén: az ötösünk rövid oldalára beívelt játékszert a Lóska Csabi szorításában érvényesülni kívánó Filó a bal kapufa magasságából csúsztatta fejjel kapura, ami a félúton tartózkodó Csordás Norbi mellett/fölött elhaladva a felsőlécünk alá vágódott. 1-2.

34' Majdnem sikerült gyorsan válaszolnunk: Kocsis Attila iramodott meg a vendégvédők szorításában a jobboldalon, majd a 16-os sarkánál picit beljebbről kapura lőtt, a labda pedig Haffner mellett a bal (rövid) oldali felsőléc aljára vágódott, ami leverte azt közvetlen a gólvonal elé, ami után Fehér fejjel tisztázni tudott.

36'  Ezúttal a 16-os bal sarkától végezhetett el szabadrúgást Nagy Robi, ám beszitáló lövését megint csak kiütötte Haffner, ezúttal a bal (hosszú) felső sarok magasságában.

44' Szabó újabb jobboldali szögletét ezúttal Szekeres fejelte középről, kb. 11 m-ről kapura, nem sokkal a bal alsó sarkunk mellé.

61' Balló Harold ívelte át a labdát a 16-os jobboldalára szemből befutó Ivancsó Dávidnak, aki Szekeres mellett elhúzta azt, majd kb. 12-13 m-ről lőtt, ám a bal (rövid) alsó sarokba tartó kísérletét Haffner vetődve fogta.

77' Varga Laci húzogatott egy jobboldalra előretett labda után a 16-os sarka környékén, majd tisztára játszva magát, ballal, fejmagasságban az ötös hosszú oldala irányába tekert, amit a kifelé dőlő Haffner kiöklözött a jobb alsó saroknál, ám éppen az ötösre befutó Fehér Kende - Fehér Csaba páros felé, akik közül feltehetően utobbiról a jobb sarokba pattant a játékszer. 2-2!

79' Szabó végzett el szabadrúgást a baloldalon, a 16-os vonala és az oldalvonal között, amit az éles szög ellenére kapura tett, a laszti pedig a vetődő Csordás Norbi biztosításával a jobb (rövid) kapufáról az alapvonalon túlra pattant.

81' A visszafutó Lóska Csabi került földre egy Fehérrel való "keresztezéses koccanás" után a bal oldalunkon, amiért Király játékvezető második sárga lappal kiállította a sokszoros válogatott jobb-bekket.

85'' Varga Laci a 16-os jobboldala előttről tette ki a labdát a 16-os sarka felé az üresen kilépő Balló Haroldnak, aki valamivel beljebb az alapvonal irányába vitte azt, majd éles szögből, laposan kapu elé adott, ami a kivetődő Haffnerről a 11-es pont irányába csorgott ki, ahol érkezett Ivancsó Dávid, aki kb. 8 m-ről a gólvonal előtt álló Keresztesi és a jobb kapufa között az üres felső sarok fölé lőtt. Óriási helyzet maradt ki!

89' Balló Harold tört be Filót legyűrve baloldalról a 16-osra, ami után középre, egyben valamivel visszább gurított Fehér Kendének, aki átvette azt, majd a blokkolni igyekvő Lettrich mellett elhúzva a labdát, szemből, kb. 12-13 m-ről kapura lőtt, ám a lövése picivel elkerülte a bal alsó sarkot. Ez sem volt kis helyzet!

91' Ismét Kende kapott labdát a 16-os bal sarka előtt, aki Mayer mellett pár métert közép felé vitte azt, majd kb. 18 m-ről kapura lőtt, ami a nyújtózkodó Haffner mellet/fölött telibe találta a jobb (rövid) oldali felsőlécet, ahonnan kivágódott.

95' Az ötperces hosszabbításban tovább növeltük a nyomást az Unione a kapuján, sajnos hiába, mert előbb Varga Laci alapvonali begurítását rúgta ki lábbal Haffner a rövid kapufánál, majd Fehér Kende 16-os félkörívéről elvégzett szabadrúgására ért le nagyszerűen a vendégek kapusa a jobb (hosszú) alsó saroknál, és ütötte szögletre. A sarokrúgást újabb szöglet követte, amit szintén sikerült szögletre menteniük, de a harmadik elvégzésére már nem maradt időnk.

Sajnos a vezető gólunk után a RAFC elleni Budapest Kupa elődöntők második félidejéhez hasonlóan kissé visszább vettünk, és három perc alatt két olyan gólt is kaptunk pontrúgásból, amilyeneket egy BLSZ élcsapat nem engedhet meg magának, főleg nem kettő ilyet gyors egymásutánban. A második félidő hajrájában mindent megtettünk az egyenlítés érdekében, tíz mezőnyjátékosunkból hat fő is támadó feladatokat látott el. A kiállítás tíz perccel a vége előtt - ahogy az öt perc hosszabbítás is - ugyan nagyban növelte az esélyeinket, hogy akár a győzelmet is megszerezzük, de a helyzeteink ezúttal mind kimaradtak. Az MFC, a Testvériség és a Kelen meccs végén is sikerült a magunk javára fordítani a találkozót, ez alkalommal azonban elmaradt a katarzis, de ne legyünk telhetetlenek: negyed órával a vége előtt sokan a döntetlent is aláírtuk volna, amire az Unione kétségkívül rászolgált.

Szabó András: Úgy érzem, hogy jó mérkőzést játszottunk, ahogy a Gázgyárral szinte kivétel nélkül jó mérkőzéseket szoktunk játszani. Az első félidőben talán mi játszottunk jobban, a másodikban viszont ránk erőltette az akaratát az ellenfél, mi pedig el  is fáradtunk. Picit a szerencsére is szükségünk  volt, hiszen a kiállítás után volt néhány olyan helyzete a Gázgyárnak, amivel megnyerhette volna a mérkőzést, de szerintem nagyjából reális eredmény született.

Metzger Tibor: Egy nagyon izgalmas mérkőzésen, miután már öt csatárral is támadtunk, és folyamatosan nagyobbnál nagyobb helyzeteket sem sikerült értékesítenünk, meg kellett elégednünk az egy ponttal a hősiesen küzdő Unioneval szemben. Voltak mérkőzések az előző fordulókban, amikor Fortuna kegyes volt hozzánk, de ezúttal egy kicsit visszavett a szimpátiájából. Ennek ellenére nagyon mozgalmas hetet tudhatunk magunk mögött, ami után a kupadöntő kivívása mellett továbbra is tapadunk az élbolyra.


2017.04.08. (szombat) 14:00
22. forduló

Ferencvárosi FC - ASR Gázgyár 0-6 (0-2)
Könyves K. krt. (Siketek pálya), 60 néző; Vezette: Fodor; Asszisztensek: Bartis, Móré

Ferencvárosi FC: Nagyjános, Ujvári, Tombor, Szirmai (Viczai 76'), Borbély, Léb (Guzmics 63'), Barabás (Szép 46'), Balázs (Komjáthy 29'), Posta, Virág (Ignácz 29'), Paulovits
Edző: Bitó Tibor

ASR Gázgyár: Csordás, Sebestyén (Hostyisovszki 24'), Balogh, Lajos, Molnár, Mankó, Kocsis (Fehér 60'), Ivancsó (Nagy 52'), Tóth R., Varga (Lóska 76'), Balló (Mátrai 68')
Edző: Metzger Tibor

Gólszerzők: Balló 15' (11-esből), Varga 17', Ivancsó 50', Tóth R. 75'+92', Mátrai 90'

Tekintve, hogy egy hat nap alatti három mérkőzéses sorozat elé néztünk - szombat: FFC (bajnoki), kedd: RAFC (Bp. Kupa elődöntő), péntek: Unione (bajnoki) - próbáltuk, próbáljuk a kártyáinkat úgy keverni, hogy ezzel a sorozatterheléssel az energiákat jól beosztva, a minél jobb eredményesség érdekében, a lehetőségeinket maximálisan figyelembe véve, optimálisan nézzünk szembe. Ennek látványos jeleként - az ellenfelet nem lebecsülve - a három csapat közül leggyengébbnek tűnő, utolsó előtti fradisták ellen a tavasszal eddig kevesebbet játszók kaptak helyet a kezdőcsapatban: a hármas sípszó elhangzásakor Molnár Attila, Kocsis Attila, Varga Laci és Tóth Ricsi is jelen volt a Goldball műfüvén. Kulcskérdésnek tűnt, hogy a hazaiak milyen szellemben lépnek pályára ellenünk, és mikor tudjuk megszerezni (ha megtudjuk) a vezető gólunkat. Szerencsére sokat nem kellett várnunk rá!

5' A hazaiak könnyelműnek tűnő labdaeladása után Kocsis Attila iramodott meg a védők között balról-szemből a kapunak, majd a 16-oshoz érve a becsúszva menteni igyekvő Tombor zavarása mellett kapura lőtt, de az jócskán a bal (hosszú) sarok mellé ment.

15' Tóth Ricsi végzett el baloldali szögletet, amit az ötös közepére ívelt be, ahol a kilépő Nagyjános kiütötte azt a mezőny felé, épp a 16-oson kívülre. A lasztit Ivancsó Dávid gyűjtötte be üresen, és a 16-os félkörívéről, jobbról-szemből középmagasan kapura lőtt, ami eltalálta zöld-fehérek 11-es pont mellett álló csapatkapitányának, Szirmainak a teste melletti kezét, amiért a játékvezető 11-est adott. A büntetőt Balló Harold az irányt jól érző Nagyjános mellett középmagasan a baloldali kapufa mellé lőtte. 0-1!

17' Két perc sem telt el a vezetésünktől, amikor gólszerzőnk, Balló Harold ment el a baloldalon, majd a 16-os oldalvonalánál picit beljebbről átívelt az ötös hosszú oldala előtt viszonylag üresen érkező Varga Lacihoz, aki az ötösről lefejelte a labdát a földre, amihez a pattanás után Nagyjános ugyan még lábbal hozzá tudott érni, ám az visszakerült Laci elé, aki pár méterről, az ülő kapus fölött a léc alá lőtt. 0-2!

24' Sebestyén Örsöt le kellett cserélnünk, mert meghúzódott a combja, helyére Hostyisovszki Patrik állt be jobb-bekkbe.

50' Hostyisovszi Patrik adott jó labdát Balló Haroldnak a jobboldalra, aki Posta mellől laposan a 16-os félköríve felé gurított az üresen kilépő Ivancsó Dávidhoz, aki elvitte azt az ötösig, majd a balra dőlő Nagyjános lábai mellett a jobb alsó sarokba gurított. 0-3!

61' Fehér Kende passzolt a 16-os félkörívéről jobbra, a 16-os előtt egyedül álló Varga Lacinak, aki kb. 11 m-en lövés vagy visszapassz helyett elkezdett cselezgetni az addigra odaérő Borbéllyal szemben, aki mellett ugyan elhúzta a játékszert, de a lábbal odaérni igyekvő Postától is nehezítetten kb. 8-9 m-ről a jobb (hosszú) sarok mellé lőtt. Két emberünk is üresen volt a 16-os közepe felé, az ötös előtt, így a passz bizonyosan jobb megoldás lett volna.

65' Balló Harold vett át jól egy felívelést az FFC 16-osa előtt, majd kissé gyengén, laposan a bal alsó felé lőtt, amit Nagyjános vetődve fogott.

66' Igazából a hazaiak egyetlen említést érdemlő momentuma: baloldali szögletüket ütötte ki Csordás Norbi a rövid kapufánál, majd a rá következő ismétlést is.

75' Szétesett a zöld-fehérek védekezése: Mátrai Dominik passzolt a 16-os félkörívének jobb oldala előttről annak másik oldalára a szintén üres Fehér Kendének, aki bevitte azt a 16-osra, majd kb. 11-12 m-ről nem túl erősen és helyezve kapura lőtt, amit Nagyjános jobbra vetődve kiütött. Azonban csak másodpercekre szabadult fel a fradisták kapuja, mert Varga Laci és Mátrai Dominik révén ismét bejuttattuk a lasztit a büntetőterületre, ami kisebb kavarodás után a kapuval balra-szemben álló Tóth Ricsihez került, aki kb. 12-13 m-ről a lapos lövés elől elforduló Szép és a dermedt Nagyjános mellett a jobb alsó sarokba lőtt. 0-4!

78' Fehér Kende tette ki középről a játékszert jobbra Tóth Ricsinek, aki jobbról-szemből bevitte azt a 16-osra, majd kb. 10 m-ről, kissé kiszorítottabb szögből kapura lőtt, azonban a szöget jól záró Nagyjános hárítani tudott.

81' Fehér Kende vitte be a labdát lendületből, Ujvárival a nyakán szemből-balról a 16-osra, majd elvitte azt az ötös oldaláig, ahonnan át/visszagurított az ötös túloldala előtt teljesen üresen érkező Molnár Attilának, aki 6-7 m-ről a bal (rövid) alsó sarok mellé lőtt. Minden bizonnyal a mérkőzés legnagyobb kimaradt helyzete volt.

83' Mátrai Dominik tört be szemből-jobbról a 16-osra, majd annak széléről átívelt az ötös hosszú oldalán tök üresen érkező Lóska Csabinak, aki kiszorított szögből már nem tudott kapura lőni, és a lasztit sem jól visszatenni középre.

90' Mátrai Dominik lépett ki Hostyisovszki Patrik passzával Ujvári lazább szorításában a baloldalon, majd balról-szemből bevitte azt a büntetőterületre, és az ötös sarka környékéről, a szöget zárni igyekvő Nagyjános mellett mértani pontossággal passzolt a bal (hosszú) alsó sarokba. 0-5!

92' Szabadrúgást kaptunk a baloldalon, amit Nagy Robi ívelt be a kapu elé, ám azt Posta az ötösről kitudta fejelni a 16-os és a félkörív találkozásához, ahonnan az ott tartózkodó Tóth Ricsi jobbról-szemből, 17 m-ről kapásból kapura lőtt, és a labda még megpattant ugyan egy lábon, de menthetetlenül a jobb (hosszú) alsó sarokba vágódott. A hat gólunkból kétségkívül ez volt a legszebb. 0-6!

Bitó Tibor előzetes nyilatkozatából lehetett tudni, hogy ellenfelünk több sebből vérzik, ám ettől még nem számíthattunk könnyű találkozóra. A kis Fradi szimpatikus módon nem állt be 11 emberrel bekkelni, így könnyebb volt helyzetbe kerülnünk, és az első játékrészben két gólt szereznünk. Bár a kétgólos előny futballban nem jogosít fel semmire, azért az érezhető volt, hogy itt nagy csodának kellene történnie ahhoz, hogy a hazaiak kiegyenlítsenek. A második félidő hajrájában, háromgólos vezetésünknél már eléggé beletörődően futballoztak, és a védekezésük koncentráltsága is nagyban visszaesett. Kissé olyan matiné jellegű második játékrészt láthattunk volna, ha bizonyítani kívánó játékosaink vezetésével nem alakítunk ki számos nagy gólszerzési lehetőséget, amiknek nagyjából a felét értékesítve végül 0-6-ra sikerült diadalmaskodnunk. A keddi, RAFC elleni Budapest Kupa elődöntőnkre ebből a meccsből, illetve a sárga-kékek Pestszentimre elleni döntetlenjéből természetesen semmire sem szabad következtetni!

Metzger Tibor: Mivel húzós hét elé nézünk, ezért semmi mást nem számított, csak a három pont megszerzése! Ezt a csapat jócskán túlteljesítette, hiszen gólkülönbség javító győzelmet aratott. Gratulálok hozzá, de innentől már a keddi kupameccs kell, hogy a fejünkben járjon!

Bitó Tibor: Klasszikust idézve: aki hétköznap csak firkál, az hétvégén nem fog tudni szépen rajzolni!


2017.04.01. (szombat) 11:00
21. forduló

ASR Gázgyár - Kelen SC 2-0 (0-0)
Sujtás u., 100 néző; Vezette: Czene-Joó; Asszisztensek: Király Sz., Czeglédi

ASR Gázgyár: Csordás, Sebestyén, Tóth G. (Tóth R. 24'), Lajos, Lóska, Mankó (Hostyisovszki 70'), Fehér (Varga 70'), Balogh (Molnár 77'), Ivancsó, Nagy (Kocsis 62'), Balló
Edző: Metzger Tibor

Kelen SC: Schön, Junghausz (Szeip 46'), Imre, Lénárt, Zsíros, Koós, Somogyvári, Prainer (Pálcsa 55'), Baliga, Perepelica, Zsiborás
Edző: Varga László

Gólszerzők: Lajos 83', Balló 91'

Nagyszerű futballidőben azt a Kelen SC-t fogadtuk, akikről nyugodt szívvel elmondható, hogy a közelmúltban a mumusunkká váltak. Amikor 2011-ben BLSZ I-es bajnokok lettünk, csak tőlük kaptunk ki (kétszer is: 0-1, 1-0), majd a 2012/13-as szezonban szintén alulmaradtunk velünk szemben (2-3, 4-1), csakúgy, mint tavaly ősszel (2-0) a Hunyadi Mátyás úton. Itt volt hát a remek lehetőség a visszavágásra, már csak azért is, hogy tapadni tudjunk az élmezőnyre! Ellenfelünk (visszatérő) újoncként masszívan a középmezőny tagja, tavasszal a meccsünkig két győzelem és három vereség volt a mutatójuk. Már az elejétől látszott, hogy mindkét csapat a gólszerzést tűzte ki elsődleges céljául, ami egy lüktető, élvezetes bajnoki találkozót hozott, ahol sokszor a küzdelem dominált a játékkal szemben, de szerencsére utóbbiból is sűrűn kivették részüket az együttesek.

11' Nagy Robi ívelte jobboldalra a labdát Ivancsó Dávidnak, aki nem sokkal ezután beadott a 16-os közepére Fehér Kendének, aki kb. 11 m-ről, a kapunak háttal, ollózva próbálta azt a hálóba juttatni, de nem találta el jól, így a kísérlet mellé ment.

12' Balló Haroldhoz került a játékszer a 16-os mezőny felöli vonalának jobboldala előtt, aki belépett vele a büntetőterületre, ám a kilépő Schön már túl közel volt hozzá, és a  kb. 15 m-ről kapura pöcizett lövése elakadt a kilépő kapusban.

15' Nagy Robi kapu közepébe tartó szabadrúgását magabiztosan fogta Schön.

20' Sebestyén Örs tartotta meg, majd passzolta le a lasztit Balló Haroldnak a jobboldalon, nem sokkal a vonal mellett. Hari a lasztit a védők mellett elvitte az alapvonal irányába, majd élesen kapu elé adott, ahol az ötös hosszú oldali sarkánál teljesen üresen érkező Lóska Csabi a bal belsőjét beletéve az üres kapu jobb (rövid) oldala mellé továbbított. Valószínűleg ez volt a félidő legnagyobb helyzete.

23' Lóska Csabi baloldali beadását ezúttal félollóval igyekezett kapura juttatni Fehér Kende a jobb (rövid) oldali kapufa magasságából, kb. 13-14 m-ről, ám kísérlete ezúttal a jobb alsó sarok mellé szállt.

24' Tóth Geri húzódott meg egy ártalmatlan szituációnál, és nem tudta folytatni a játékot. Helyére Tóth Ricsi állt be.

26' A Kelen első említést érdemlő megmozdulása: Somogyvári jobboldali szabadrúgását Imre lőtte egyből, kb. 10 m-ről, a hosszú oldalról a kapunk fölé, bár Czeglédi partjelző már lest jelzett.

30' A középen megiramodott Ivancsó Dávid balra kitett labdáját lőtte Lóska Csabi éles szögből (beadás helyett), kb. 12-13 m-ről, az ötös sarkára kimozdult Schön mellett a kapu jobb (rövid) oldala mellé.

36' Fehér Kende baloldali megiramodása után laposan középre tett labdájába a befutó Balló Harold csak visszanyúlva tudott hozzáérni kb. 11-12 m-en, a mögötte futó vendégvédő pedig nem sokkal a kapuja bal alsó sarka mellé tisztázott szögletre.

37' Az esetet követő jobboldali szögletünk az ötös vonalának rövid oldalára szállt be, amit középmagasan a bal (rövid) sarok irányába tudtunk juttatni, amibe Schön belekapott, a kipattanót pedig a szemből üresen érkező Lóska Csabi kb. 14 m-ről, kapásból a felsőléc baloldala fölé lőtte. Ez már Csabi harmadik gólja lehetett volna az első félidőben.

39' Fehér Kende végzett el szabadrúgást kb. 20 m-re, szemben-jobbra a kaputól, ami felpattant a sorfalon, és a kapuval szemben, közvetlen a 16-os elé esett le, amibe Ivancsó Dávid felhőfejes jelleggel belestukkolt, ám a kísérlete végül a bal felső sarok mellé szállt.

47' Nagy elánnal kezdtük a második játékrészt: Ivancsó Dávid szlalomozott el a védők mellett a baloldalon, és a 16-os sarka felől a kapu elé betörve már csak Schön állt vele szemben, aki úgy tűnt, hogy vetődve fogja Dávid kb. 14 m-ről a bal (hosszú) alsó felé tekert lövését, ám a laszti - Balló Harold szabályos közbenjárásának is köszönhetően - végül kicsorgott a kapusról, amit ugyan Hari kb. 9 m-ről, laposan a kapu közepe felé tudott továbbítani, ám azt az ott tartózkodó védő kirúgta a gólvonal előttről. Nem sokkal később ismét Schönnek kellett akcióba lépnie, amikor egy kiugratásunk után jó ütemben lépett ki a kapujából, és lábbal eltudta sodorni a játékszert játékosunk lába előttről.

60' Nagy butaságot követett el a vendégek játékosa, Lénárt, amikor a mi 16-osunk előtt kilépni próbáló Nagy Robit visszarántotta, mert a megmozdulásáért megkapta második sárgalapját, és mehetett az öltözőbe. Ugyanakkor ez nem feltétlenül jött jól nekünk, mert fennállt a veszélye, hogy a Kelen visszább áll, ami a gólszerzési esélyeinket nem javította volna. Végül ez csak mérsékelten következett be.

73' A csereként beállt Kocsis Attila keveredett a Kelen 16-osán belül 11-esgyanús szituációba, de a játékvezető nem ítélt szabálytalanságot.

83' Szabadrúgást kaptunk a baloldali oldalvonaltól nem messze, a 16-os sarkánál picivel visszább: a pontrúgást ezúttal Ivancsó Dávid ívelte az ötös vonalának közepe felé, ahol Lajos Laci érkezet a legjobban, és felugorva Schön fölött a felsőléc alá fejelt. 1-0! Gyakorlatilag lemásoltuk a Tesi elleni koprodukciót, csak ezúttal szabadrúgásból.

87' Szabadrúgáshoz jutottak a vendégek is, ők a jobboldalon: a beívelt labdájukat Pálcsa csúsztatta meg fejjel a röviden, kb. 11 m-en, de kísérlete viszonylag megnyugtató távolságban kerülte el a jobb (hosszú) felső sarkunkat. Röviddel ezután újabb szabadot kapott a Kelen a kapunkkal szemben-jobbra, kb. 25 m-en, ám a kísérletük jócskán elkerülte a bal (rövid) alsó sarkunkat.

90' A megiramodó Hostyisovszki Patrik jobboldali beadása üresen találta Kocsis Attilát a hosszún, kb. 8 m-en, aki a levegőből kapásból akarta azt a kapuba továbbítani, azonban luftot rúgott.

91' Tóth Ricsi vitte kapu felé a játékszert a baloldalon, közvetlen az alapvonal mellett, majd már a büntetőterületen belülről középre, egyben kissé vissza gurított az ötös vonala felé Balló Haroldnak, aki a kapuval félig szemben átvette azt, majd kb. 4-5 m-ről ráfordulva kilőtte a bal felső sarkot. 2-0! Szegény pókok menekültek, amerre láttak.

Ugyan a játék képe és a helyzeteink száma alapján végül jogosan gyűjtöttük be a három pontot, de ezekkel sokáig nem voltunk kisegítve, hiszen a futballt továbbra is gólra játsszák. A győzelmünkben egészen a hajráig nem lehettünk biztosak, a Testvériség elleni találkozónkhoz hasonlóan egy Ivancsó Dávid pontrúgás és Lajos Laci fejes szükségeltetett ahhoz, hogy a dolgok papíron is pozitív irányba billenjenek a mi szempontunkból. Jövő héten megyünk a Siketek pályára az FFC-hez, valószínűleg ott sem lesz sokkal könnyebb dolgunk, mint a legutóbbi három bajnokinkon.

Varga László: Küzdelmes meccs volt, jól dolgoztak a srácok, de a Gázgyár megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.

Metzger Tibor: Fantasztikus eddig, amit a játékosaink művelnek hétről-hétre! Rendre saját magukat múlják felül, miközben még arra is figyelnek, hogy segítsenek a társaikon. Hihetetlenül büszke vagyok rájuk, hogy ilyen erős akarattal rendelkeznek, amit hétről-hétre bizonyítanak is a mérkőzéseken. Szűk a keretünk sérülések miatt, de tudom, hogy ilyen lelki erővel, amivel mi jelen pillanatban rendelkezünk, meg fogjuk tudni oldani az esetleges problémákat.


2017.03.25. (szombat) 15:00
20. forduló

Testvériség SE - ASR Gázgyár 0-1 (0-0)
Bánkút u., 70 néző; Vezette: Káprály; Asszisztensek: Fekete, Nyekita Brúnó

Testvériség SE: Zubány, Tóth, Elek, Resch, Alm, Fehér, Vezsenyi (Mészáros 67'), Pintér (Pósa 50'), Illés, Simon, Orosz
Edző: Gyűrű Lajos / Törőcsik András

ASR Gázgyár: Csordás, Sebestyén, Tóth, Lajos, Lóska, Mankó, Tóth R. (Hostyisovszki 82'), Ivancsó, Balogh (Varga 60'), Fehér (Molnár 74'), Balló
Edző: Metzger Tibor

Gólszerzők: Lajos 92'

Meglehetősen régen játszottunk bajnoki találkozót a Testvériség csapatával saját pályájukon, a Bánkút utcában. A legutóbbi Barátság Sporttelepi meccsünkig egészen 2004. november 27-ig kell visszalapoznunk a naptárban, amikor is a két héttel korábban elmaradt bajnokinkat pótoltuk az ősz zárásaként a BLSZ I/B-ben, és ahol akkor 1-2-re győzni tudtunk. Ennek a jelentős kihagyásnak az oka egyrészt az, hogy a két együttes azóta mindig pont egy osztállyal "odébb" szerepelt, másrészt a tavaly előtti, BLSZ I-be való visszakerülésünket követően eddig csak egyszer, a REAC Szántóföld utcai műfüvén láttak bennünket vendégül a pontvadászatban. Múlt héthez képest Nagy Robi, Mátrai Dominik és Kocsis Attila nem tudott jelen lenni az összecsapáson, viszont Balogh Peti és Molnár Attila játékra jelentkezett. A pályaviszonyok távolról sem voltak ideálisnak nevezhetők, annak ellenére, hogy alapvetően füves pályához vagyunk szokva: a sok "harapással" tarkított, magas füvű, kemény játéktér már a mérkőzést megelőzően előre vetítette, hogy itt a sokpasszos, kombinatív, szép játék nem nagyon kap esélyt, sokkal inkább az ívelgetős, felrugdosós, elrugdosós változat.

Nem tapogatóztak sokáig a csapatok, különösen a hazaiak álltak bele jól a meccsbe, olyannyira, hogy az első negyed óra az övék volt. A 2. percben Simon adott be szabadrúgást a jobboldali szögletzászlótól, ami az ötös hosszú oldalára szállt át, ahol az érkező Pintér elől Lóska Csabi pont el tudta fejelni a labdát. A 7. percben a másik oldalról végzett el kisszögletet a Testvériség, amit a rövidről a kapunk irányába tudtak tenni, és ismét nagyon kellett Lóska Csabi közbeavatkozása, aki kb. 3 m-en lábbal visszanyúlva blokkolta a bal alsó sarokba tartó kísérletet. A 15. percig kellett várni az első említést érdemlő momentumunkra, amikor az első (jobboldali) szögletünk után Balló Harold elé került a játékszer kb. 15-16 m-re a kapuval szemben, amit Hari nem találta el jól, így a lövés jó pár méterrel a jobb sarok mellé ment. A játék képe innentől kiegyenlítettebbé vált, a hazaiak nyomása csökkent, két szabadrúgást is kaptunk az ellenfél térfelén, melyeket Balogh Peti, majd Fehér Kende ívelt be a 16-osra, de egyikből sem lett végül gólveszélyes szituáció. A 26. percben Lajos Laci félpályáról elvégzett szabadrúgását csúsztatta meg fejjel Tóth Ricsi a 16-os félköríve előtt, ami a kapuval szemben Balló Haroldhoz került (szinte ugyanoda, ahova az előző lövésénél), aki rögtön tüzelt, ám a lövése, ha nem is sokkal, de elkerülte a jobb alsó sarkot. Ez volt az első játékrész legveszélyesebb jelenete a mieink részéről. Hat perccel a félidő vége előtt Fehér Kende végzett el gyors szabadrúgást a baloldalon, a félpályán nem sokkal innen, amivel Ivancsó Dávidot léptette ki két ember között, aki 23 m-ről a kilépő Zubány fölött a hálóba emelt, ám Fekete partjelző zászlaja már egy ideje lest jelzett. Rögtön a túloldalon Simon kapott labdát egy felívelt szabadrúgás következtében a kapunkkal szemben-balra, a 16-osunk vonal körül, és rá is tudott fordulni vele, azonban a jobb (rövid) alsó felé tartó lövését Csordás Norbi lábbal hárította.

Időre volt szükségünk, hogy hozzászokjunk a hazaiak által nyílván jól ismert pálya sajátosságaihoz, és játékunkkal alkalmazkodni tudjunk hozzá. Nem feltétlenül csak az ívelgetős játékot erőltették az együttesek, de a legtöbb veszély mégis ezekből, illetve a pontrúgásokból származott. Ha egy labda lecsorgott 20-25 m-en belül, akkor azzal egyik csapat játékosai sem finomkodtak, hanem amint lehetett, előre vágták. Folyamatos játék meglehetősen ritkán alakult ki, a kilátogató nézőknek nem nagyon adódott olyan momentum, ami igazán lázba hozhatta volna őket: kapura tartó, igazi lövést, amibe a kapusoknak tényleg be kellett avatkozniuk, csak a félidő végén láthattak.

A második félidőből öt perc telt el, amikor Balogh Peti ugratta ki Fehér Kendét a jobbon, aki oldalról betörve a 16-osra kicsit sokat várt a beadással, amit így a védők szögletre tudtak blokkolni. Negyed óra elteltével  a gólszerzés jegyében Varga Lacit hoztuk be előre Balogh Peti helyett, és Fehér Kende lépett visszább, így várható volt, hogy a középpályánk előbb-utóbb fel fog lazulni. A 66. percben szabadrúgást kapott a Tesi a 16-osunk előtt jobbra-szemben, amit a jobb (hosszú) sarkunk mellé tekertek. Rögtön ezután a túloldalon Vezsenyi sérült meg egy, Fehér Kendével a labdáért folytatott párharc következtében a 16-os oldalvonalánál, akit emiatt le is kellett cserélni (mihamarabbi jobbulást kívánunk neki!). Az esetet követően nem sokkal Balló Harold lépett ki kisebb előnnyel a baloldalon, aki szemből bevezette a lasztit a büntetőterületre, majd az ötös sarka tájékáról befelé passzolt az érkező Varga Laci irányába, ám a vele érkező Resch az ötös vonaláról kicsit öngólveszélyes módon a jobb (rövid) oldali kapufa mellé bombázott szögletre. A 75. percben szabadrúgást kapott a Testvériség, amit sikerült odatenniük a 16-osunk és a félkörív találkozásához a teljesen üres Oroszhoz, aki nagy szerencsénkre "eltörte" a lövést, és így az a kapunk jobb (hosszú) oldala mellé ment. A 78. percben Ivancsó Dávid iramodott meg a jobb oldalon, a 16-os sarkánál betört a büntetőterületre, majd Resch mellett középre gurított az ötös vonalának közepén érkező Balló Harold felé, akit a rajta lévő két védőből az egyik megelőzött, és szögletre tisztázott. Innentől viszont elkezdtek besűrűsödni az események a kapunk előtt: a kékben játszó zöld-fehérek hét percen keresztül könnyen átjátszották a középpályánkat, és úgy tűnt, csak idő kérdése, hogy mikor találnak be. Előbb Csordás Norbi kapusunknak kellett védenie egy jobboldali nagy bedobás utáni, 16-oson belüli lövést a bal (rövid) saroknál, majd szintén neki kellett kilépnie jó 20-22 m-re a kapujától, hogy a megugró három Tesi játékos elől elsodorja a lasztit, amit az egy szem ott tartózkodó védőnk végül kivágott. Egy percre rá egy jobboldali beadásuk után kapura tett labdájukat rúgta ki Molnár Attila a gólvonal közepéről, ami után ismét Csordás Norbinak kellett védenie a rövid saroknál, két perc múlva pedig Illés lőtt jobbról nem sokkal a kapunk mellé. A 85. percre rendeztük sorainkat, így Ivancsó Dávid és Varga Laci révén mi is eljutottunk a hazaiak 16-osára, de ezek az akciók végül nem jutottak el kapuig, mert a védők blokkolni tudták a labdát. Az utolsó, 92. percben Balló Harold - Varga Laci 16-os vonali összjátéka végén még egy szöglet harcoltunk ki, miután Zubány csak kikísérni tudta a védőjéről a bal sarok mellé csorgó lasztit. A szögletet Ivancsó Dávid adta be, amire az ötös vonalának közepén Lajos Laci ugrott a legmagasabbra Resch mellett, és elemi erővel Zubány fölött a felsőléc alá fejelt. 0-1! Másra már nem maradt idő.

A lefújás után nem sokkal még akadt egy kisebb nézeteltérés Balogh Peti és Zubány Miklós között, aminek az elfajulását a többiek szerencsére meg tudták akadályozni, de a levonulás (néhány Testvériség szurkolóval megspékelve) ennek ellenére nem zajlott nyugodt körülmények között. A hazaiak teljesen érhető okból nagyon csalódottak voltak, hiszen meccsvégi, hétperces periódusukkal simán eldönthették volna a mérkőzést, így azonban nem hogy a három pontról, még az egyről is le kellett mondaniuk. Fortuna talán most adta vissza nekünk azt, amit az Építők elleni 2-1-es vereség alkalmával a három kapufa formájában elvett tőlünk. Az élmezőny az Ikarus vereségével tovább tömörödött, és az Építők elleni győzelmével jelen pillanatban a THSE áll vesztett pontok tekintetében a legjobban.

Metzger Tibor: Csapatunk ma harmadik győzelmével tett pontot az egy hét alatt lejátszott három meccses sorozatára. Amatőr osztályban, ilyen szűk létszámmal óriási fegyvertények tartom ezt a teljesítményt. Nagyon büszke és boldog vagyok jelen pillanatban, és ugyan még semmit nem értünk el, ám az tagadhatatlan, hogy egyelőre jó úton járunk. Amennyiben a formánkat tartani tudjuk, és mentálisan is ilyen erősek maradunk, akkor reménykedhetünk egy sikeres folytatásban, de még nagyon messze a bajnokság vége.


2017.03.18. (szombat) 11:00
19. forduló

ASR Gázgyár - Műegyetemi FC 2-1 (0-1)
Sujtás u., 40 néző; Vezette: Molnár; Asszisztensek: Agócs, Puskás

ASR Gázgyár: Csordás, Sebestyén, Tóth G., Lajos, Lóska, Mankó (Varga 67'), Fehér, Ivancsó (Tóth R. 76'), Nagy (Hostyisovszki 86'), Balló, Mátrai
Edző: Metzger Tibor

MAFC: Vasquez, Merza (Váradi 76'), Pásztor, Kovács A., Kulcsár, Szász (Kátai 64'), Deák, Vas, Gödri, Hauber, Horváth
Edző: Gallatz Kristóf

Gólszerzők: Balló 77', Tóth 85' ill. Kulcsár 44'

A tabella utolsó helyén álló, utánpótláscsapata hiányos kiállásai miatt hét büntetőponttal sújtott, így jelenleg nulla ponttal álló Műegyetemi FC-t láttuk vendégül idén először hazai pályánkon, a Sujtás utcában. Ellenfelünk nehéz helyzete ellenére minden hétvégén igyekszik tisztességgel helyt állni, ezt bizonyítja, hogy néhány hete az Ikarus az utolsó bő tíz percben tudta a maga javára fordítani a mérkőzésüket, illetve a múlt hétvégén a II. kerületi UFC-nek is csak a hajrában sikerült megfordítani ellenük az állást. Részünkről ezúttal Kovács Tibi, Baksa Bálint, Molnár Ati és Balogh Peti nem öltözött, akik mind sérüléssel bajlódnak. A péntek estétől megérkezett csapadék szerencsére nem tette olyan állapotúvá a játékteret reggelre, ami miatt el kellett volna halasztanunk a bajnokit. "Persze" a kezdésre az addig csak szemerkélő eső átment jórészt szakadóba, ami a találkozó végéig ki is tartott, utána pedig elállt...

11' Ivancsó Dávid szemből, a 16-oson kívülről lőtt kapura, ami megpattant egy vendég védőn, így a labda a bal sarok mellé gurult szögletre. A jobb oldali sarokrúgást Nagy Robi végezte el, aki az ötös rövid oldalára ívelt, ahol Lajos Laci érkezett, és 4 m-ről kevéssel a bal (rövid) sarok mellé fejelt. Nem kis lehetőség maradt kihasználatlanul!

13' Tóth Geri tette oda a lasztit az ellenfél térfelének közepe tájékáról a 16-os (mi szempontunkból) jobb sarkához Nagy Robinak, aki néhány húzás után a 16-os mezőny felé eső vonalával párhuzamosan befelé passzolt pár métert Balló Haroldnak, akinek onnan a jobb (hosszú) alsó sarokba tartó lövését Vasquez vetődve szögletre ütötte.

14' A baloldali sarokrúgást ezúttal is Nagy Robi végezte el, akinek a rövid oldalra beívelt labdáját Mátrai Dominik kb. 10 m-ről, szép mozdulattal, a levegőben lábbal hozzáérve juttatta kapura, azonban a középmagasan a jobb (rövid) sarokba tartó kísérletét az ott álló Vasquez kiütötte a 16-oson kívülre, ahonnan a szemből üresen érkező Ivancsó Dávid kapu fölé lőtt.

18' Az első M(A)FC lehetőség: a jobb oldalon tudtak egy pillanatra mögénk kerülni, és a védőink között a csúszós talajon pont Horváthoz bejátszani, aki jobbról-szemből,  a 16-os vonalának tájékáról talán túl gyorsan lőtt, és rosszul is találta el játékszert, így az végül méterekkel elkerülte a kapunkat. Kisvártatva nagyjából ugyanazon a helyen Merzát ugratták ki, ám Lajos Laci egy remek becsúszással tisztázni tudta a szituációt.

34' Nagy Robi végzett el szabadrúgást a jobb oldalról, amit beívelt az ötös hosszú oldalára, ahol Balló Harold luftot rúgott, ami után a laszti egy hazai játékos lábáról a kivetődő Vasquezhez került. Molnár játékvezető a mozdulatot szándékos hazaadásnak ítélte, így közvetett szabadrúgáshoz jutottunk a kaputól kilenc méterre. A balról legurított labdát Fehér Kende a gólvonal jobb (rövid) oldalán felsorakozott és kimozdult vendégjátékosok egyikébe lőtte.

43' Az eső nem volt elég, jött egy hidegzuhany is: baloldalon nem voltunk elég határozottak, így Vas tudta betenni a labdát a védelmünk mögé Kulcsárnak, aki a 16-os bal oldaláról, kb. 11-12 m-ről Csordás Norbi lába mellett a jobb (rövid) alsó sarokba lőtt. 0-1.

47' Ezúttal is Kulcsár került majdnem az események középpontjába, amikor jobb oldalon ugratták volna ki, de a labda a csúszós talajon túl hosszúra sikeredett, így a kilépő Csordás Norbi el tudta előle rúgni a labdát. Rögtön ezután mi veszélyeztettünk a másik térfélen: Balló Harold ugratta ki Fehér Kendét a baloldalon, aki befutotta azt, és bár úgy tűnt elveszíti, de sikerült visszaszereznie, majd a 16-os bal oldaláról fejmagasságban erősen középre adnia, ám a kimozduló Vasquez a levegőben úszva kivetődött rá, és megszerezte a játékszert.

51' Fehér Kende végzett el szabadrúgást jobbról-szemből, kb. 23-24 m-ről, amit lövés helyett átívelt a 16-os másik oldalára, ahol a kb. 8-9 m-en teljesen üresen tartózkodó Ivancsó Dávid előre dőlve jócskán a kapu jobb (rövid) oldala mellé fejelt.

73' Az első igazi kapura lövésünk a mérkőzésen: Varga Laci jobbról-szemből, a 16-oson kívülről megeresztett lövését fogta Vasquez a bal saroknál.

76+77' Ismét Varga Laci volt aktív: bal alsó felé tartó lövésébe beleértek, így szöglet következhetett, ekkor még nem tudtuk, milyen fontos. A sarokrúgást Ivancsó Dávid passzolta be kisszöglet formájában Balló Haroldnak a 16-os felé, aki az alapvonallal párhuzamosan lendülettel befelé húzott, miközben megverte a védőjét, és élesebb szögből, kb. 11-12 m-ről a kapus fölött a felsőléc alá bombázott. 1-1!

80' Rögtön kis híján duplázott csatárunk: a 16-os (mi szempontunkból) bal oldalára betett labdánkat Pásztor szorításában, kb. 12-13 m-ről, kiszorítottabb szögből ezúttal laposan tette kapura Hari, amit Vasquez kapus lábbal hárított.

83' Nem sokon múlott, hogy visszavegye a vezetést a vendégcsapat, amikor egy kontrájukból a védelmünk mögé kerülve kettő az egyben vihették kapunkra a labdát, amire ráadásul Csordás Norbi nem túlzottan jó érzékkel mozdult ki kb. 25 m-re a kapujától a baloldalra, azonban a vele szemben labdával érkező Váradi szerencsénkre rosszul döntött, mert megtorpanva és talán túl hamar ellőve a labdát jócskán a kapunk bal (rövid) oldala mellé lőtt.

84' Tovább támadtunk a feltehetően győztes gól beviteléért, azonban Varga Laci a 16-os jobb oldaláról középre gurított labdájára egyetlen játékosunk sem érkezett.

85' Szabadrúgást kaptunk a baloldalon, közvetlen az oldalvonal mellett, nem messze a vendégkispadtól: Balló Harold ívelte be a 16-os közepére a labdát, amire a jó ütemben érkező védőnk, Tóth Geri startolt rá, és kb. 8 m-ről, a piros-feketét gyűrűjében felugorva a léc alá fejelt. 2-1! Extázis, katarzis, miegymás!

A futball agyoncsépelt közhelye, ám ez alkalommal újra fényesen igazolta igazságtartalmát: mindig a "kötelező győzelmek" a legnehezebbek! Igaz, hogy az első félidőben kimondott kapura lövésünk nem volt, ami el is találta volna azt, de helyette beadtunk legalább hat jó szögletet, amikből Lajos Laci már rögtön az elsőnél megszerezhette volna a vezetést. A vendégek mezőnyben jó állták a sarat, Pásztor vezetésével masszívan védekeztek (bár nem kizárólag erre rendezkedtek be), és olykor a szerencsével sem álltak hadilábon. Ugyan negyed óra elteltével egymás után kétszer is adódott lehetőségük a gólszerzésre, de a félidő előtti vezető góljuk ennek ellenére sem volt benne a játék képében. A második játékrészben nem lehetett más választásunk, mint hajtani a három pontért, amihez legalább két gól kellett szereznünk, ám az idő előrehaladtával csak nem akart összejönni egy sem. A piros-feketék önfeláldozóan védekeztek, és nem ültek rá az egygólos vezetésükre (kontráikból majdnem újabb gólt is tudtak szerezni), de fejben nem bírták végig koncentrációval, így két pontrúgás következtében nagy nehezen sikerült a magunk javára billenteni a találkozó mérlegét. A 43. sz. Építők például nem volt ilyen szerencsés, ők 3:6-os vereséget szenvedtek hazai pályán az Újbuda csapatától!

Gallatz Kristóf: Jó tempóban kezdtük a mérkőzést, a szünetre előnnyel is vonulhattunk az öltözőbe. A második félidőben többször is lezárhattuk volna a mérkőzést, de kimaradtak a gólhelyzeteink. Az ellenfél az utolsó fél órában egyre nagyobb nyomást gyakorolt ránk, és kétszer is betalált a kapunkba; ezúton is gratulálok a Gázgyárnak a három ponthoz!


2017.03.04. (szombat) 13:00
17. forduló

ASR Gázgyár - Vízművek SK 4-1 (1-0)
Hévízi út (Kerület műfű), 75 néző; Vezette: Király G; Asszisztensek: Fekésházy, Kispál

ASR Gázgyár: Csordás, Sebestyén, Tóth G., Lajos, Lóska (Mátrai 70'), Mankó, Molnár, Nagy (Horváth 88'), Ivancsó (Hostyisovszki 77'), Tóth R. (Varga 50'), Balló (Kovács 84')
Edző: Metzger Tibor

Vízművek SK: Szilágyi, Bajai (Marosi 62'), Rendik, Vajay, Cserjés, Bagdán (Skripek 60'), Bicski, Újvári, Buhály (Sasvári 84'), Tóth, Peller (Madar 72')
Edző: Újvári Gábor

Gólszerzők: Balló 30', Cserjés (öngól) 58', Varga 67', Ivancsó 72' ill. Tóth 74'

Hazai pályánkat még nem mertük bevetni a második tavaszi fordulóban, ezért a III. kerületi TVE műfűjére kényszerültünk átmeneti vendégségbe. A szokatlanul meleg március eleji idő ideálisnak tűnt a játékra, leszámítva a folyamatos jelen lévő kisebb szelet, ami az első játékrészben a vendégeket támogatta. A szombat kora délutáni időpont ellenére örömtelien sok néző látogatott ki a Hévízi útra. Múlt heti kezdőcsapatunkhoz képest változást jelentett, hogy Hostyisovszki Patrik helyén jobb-bekkben Sebestyén Örs, Kovács Tibi helyett Tóth Ricsi, továbbá a "besárgult" Balogh Peti hiányában Nagy Robi lépett pályára. Az Építők elleni felállásunkhoz viszonyítva értelemszerűen támadóbban vágtunk neki a találkozónak, és tudva, hogy a sok Mészöly Focisulis fiatallal felálló ellenfelünk szinte minden esetben - még a nagyobb csapatok ellen is, nagyon szimpatikus módon - támadófocit játszik, élvezetes mérkőzésre volt kilátás. A Vízművek a nyitófordulóban a nekik is jó messzire lévő Kánai úti műfüvet bérelte ki, ahol 4-3-ra nyert a II. kerületi UFC-vel szemben.

2' Rögtön a kezdősípszó elhangzása után elkezdtünk nyomást gyakorolni ellenfelünkre, ennek gyors eredményeként Ivancsó Dávid egy kiugrás után a jobb alsó sarokba gurított, de a játékvezető les címén érvénytelenítette a találatot.

8' Annak ellenére, hogy a játék képét igyekeztünk mi meghatározni, a Vízművek közvetlen egymás után két komoly gólszerzési lehetőséget is kialakított: Rendik kapott balról labdát a kapunkkal szemben, a 16-os és a félkörív találkozásánál, majd négy védőnkkel is szemben állva ívesen kapura lőtt, a középre, a léc alá tartó kísérletét a visszalépő Csordás Norbi ütötte nem könnyen kapu fölé. A jobb oldali szögletet követően a rövid oldalon, a kapufával nagyjából szemből, kb. 14 m-ről Peller lőtt laposan a bal (rövid) alsó sarkunk irányába, amit kapusunk lábbal hárított.

30' Jobb oldalra szándékoztuk kitenni a labdát, azonban az útközben irányt változtatott, és a kaputól kb. 21-22 m-re álló Vízművek védvonal közepe felé esett le az ott tartózkodó Balló Haroldhoz, aki Cserjéssel a nyakán kapura fordult, a 16-os és a félkörív találkozásánál, jobbról-szemből betört a 16-osra, majd kb. 12-13 m-ről, a szerelni igyekvő Cserjés sanyargatása ellenére a bal felső sarokba lőtt. 1-0!

Az első játékrészben nem történt más számottevő esemény, kisebb lehetőségek persze adódtak. Felívelgetős játékunkat nem kísérte sok siker, szerencsénkre azonban Balló Harold szép egyéni megmozdulása lépéskényszerbe hozta ellenfelünket. Nem túl nagy iramú, viszont élvezhető játék zajlott a pályán, a mi mezőnyfölényünkkel, de egy stabilan játszó, masszív Vízművekkel.

53' Tóth lőtt balról-szemből, kb. 20 m-ről nem sokkal a bal (hosszú) alsó sarkunk mellé.

55' Vajay lőtte ki szemből, kb. 21 m-ről, szabadrúgásból a felsőlécünk jobb oldalát, ahonnan fölfele pattant ki a labda a 16-osunk másik oldalára, de ott már nem okozott veszélyt.

58' Molnár Ati fordult le a baloldalon Bajairól, egyben a Vízművek védelméről, majd a 16-os sarkánál a büntetőterülete betörve laposan az ötös hosszú oldalára, az érkező Balló Harold felé továbbított, ám az előtte érkező, befutó Cserjésről az üres kapuba pattant a játékszer. 2-0!

63' Ezúttal a csapatkapitányunkká avanzsált Lóska Csabi ment el a baloldalon, majd a 16-oson belülről, Marositól nehezítve laposan középre adott, a rövid oldalon érkező Balló Harold pedig egyből, kb. 6 m-ről lőtt nem sokkal a jobb (rövid) kapufa mellé.

64' Molnár Ati ellen szabálytalankodtak a baloldalon, épphogy a félpályán túl, aki így a földre került, a laszti viszont a mellette álló Nagy Robihoz, aki a jobb oldalon tök üresen kiugratta Varga Lacit, aki zavartalanul vihette azt kapura, ám a 16-osról, szemből megeresztett lövését a 11-es pontig kilépő Szilágyi a bal füle mellől oldalra tudta ütni. Nagy helyzet maradt ki!

67' A baloldali oldalvonal mentén Lóska Csabi ugratta ki Balló Haroldot, aki kb. 23-24 m-ről áttette azt a 16-os jobb oldalára üresen befutó Varga Lacinak, aki ezúttal nem hibázott, és az ötös sarka előttről, a kilépő Szilágyi mellett a jobb (hosszú) alsó sarokba perdített. 3-0!

70' Nagy Robi végzett el szabadrúgást balról-szemből, kb. 21-22 m-ről. A jobb (rövid) felsőbe tartó tekerést Szilágyi szép mozdulattal ütötte ki a jobb felső sarokból

72' Ezúttal is Nagy Robi adott remek labdát a jobb oldalon teljesen üresen kilépő Ivancsó Dávidnak, aki jobbról-szemből kapura vezette azt, majd kb. 7-8 m-ről, Szilágyi mellett a jobb (hosszú) alsó sarokba gurított. 4-0!

74' Szépítettek a piros-kékek: jobb oldalon vitték el zavartalanul a játékszert az oldalvonal mentén, majd laposan középre adtak, amit a bealvó védelmünktől nem zavartatva Tóth vett át szemben a kapunkkal a 16-os félkörívén belül, és a vetődő Csordás Norbi mellet rögtön kilőtte a jobb alsó sarkunkat. 4-1.

76' Jobb oldali szögletet végeztek el a vendégek. A kapunk elé tett labdájuk Tóth Geriről csorgott le a 16-os jobb oldalára az üresen álló Skripek elé, aki kb. 13-14 m-ről lőtt, szerencsénkre nem sokkal a jobb (hosszú) alsó sarkunk mellé.

87' Marosi lőtt egy 16-osunkról kicsorgó labdát balról-szemből, kb. 17 m-ről a bal (hosszú) alsó sarkunk mellé.

A végeredmény ellenére egyáltalán nem volt ez egy könnyű mérkőzés számunkra, melynek elején könnyen hátrányba is kerülhettünk volna. Balló Harold egyéni megmozdulása és gólja azonban megadta nekünk a lehetőséget, hogy azt követően már nyugodtabban futballozhassunk, hiszen mi vezettünk. Ettől függetlenül a Víz a második félidő elején könnyen visszajöhetett volna a meccsbe, de Vajay kapufájánál szerencséjük sem volt, nekünk pedig kis vendég segítséggel sikerült betalálnunk, és kettőre növelni az előnyünket, ahonnan már csak nehezen lehetett volna visszaút ellenfelünknek. A harmadik gólunk végképp eldöntötte a három pont sorsát, ám a Vizesek szépítő gólja abszolút megérdemelten született, ma sem hazudtolták meg offenzív játékfelfogásukat. Jövő héten rangadó következik a Tintahalakkal szemben Csepelen!

Újvári Gábor: Végig kulturáltan futballoztunk. A vereség mértékét túlzottnak érzem. A Gázgyár van annyira jó csapat, hogy nem engedett nekünk túl sok lehetőséget a gólszerzésre. A játékvezetők mindkét fél részére ugyanannyit tévedtek, de bennünket jobban sújtottak az ítéleteikkel. Gratulálok ellenfelünknek és további sok sikert kívánunk nekik!

Metzger Tibor: Köszönöm ezt a szép győzelmet, amivel megajándékozott a csapat a születésnapomon!

A Pesti Foci rövid beszámolója: http://www.pestifoci.hu/index.php/tovabbi-friss-hirek-uj/3539-4-1-es-sikerrel-zarkozott-a-gazgyar


2017.02.25. (szombat) 17:00
16. forduló

43. sz. Építők SK - ASR Gázgyár 2-1 (2-1)
Fáy u. (Vasas műfű), 70 néző; Vezette: Horváth J.; Asszisztensek: Grünvald, Gráf

43. sz. Építők SK: Graeser, Gergely, Kavalecz, Kóródi, Szabó M. (Ferenczi-Bakó 54'), Demeter, Dévényi, Fodor (Lovász 91'), Érsek (Balazsin 71'), Szabó Zs., Vécsi (Kocsis 89')
Edző: Dr. Hevesi Tamás

ASR Gázgyár: Csordás, Hostyisovszki, Tóth, Lajos, Kovács (Fehér 23'), Lóska, Balogh, Molnár (Nagy 46'), Mankó (Varga 65'), Ivancsó (Kocsis 85'), Balló
Edző: Metzger Tibor

Gólszerzők: Vécsi 1', Szabó M. 19' ill. Ivancsó 37'

Végre véget ért a közel három hónapos téli szünet, és újra útjára indulhatott a labda a Budapest bajnokságban! Játékosaink és szurkolóink is nagyon várták már az első bajnoki találkozót a tabellán második helyen álló, minket négy ponttal megelőző 43. sz Építők ellen. Keménymagunk ennek megfelelően szép számban, és nagy hanggal képviseltette magát a lelátón. Aktuális ellenfelünkkel a BLSZ I-ben játszott eddig találkozóinkon nem bírtunk, bő egy éven belül három döntetlent is játszottunk egymással (1-1, 1-1, 0-0). Együttesünkben két komoly hiányzót jegyezhettünk fel: Iflinger Norbertre térdműtéte miatt tavasszal aligha számíthatunk, míg Mátrai Dominiknak a RTK elleni Budapest Kupa mérkőzésen sérült meg a szalag az egyik kézujjában, ezért rá várhatóan pár hét kihagyás vár. Baksa Bálint kapusunk ezúttal a keretben sem kapott lehetőséget, helyette a III. kerületi TVE-től télen frissen igazolt Csordás Norbert kezdett, a nevezettek között pedig három másik újoncunk is szerepelt. Meglehetősen védekező felállással kezdtünk neki a bajnokinak, öt, alapvetően védőt játszó és egy védekező középpályás is helyet kapott a kezdőcsapatunkban. Az ellenfélnél nagy megkönnyebbülésünkre nem kezdett az a Mészáros Dominik, aki mindig sok bajt szokott okozni a hátsó alakzatunknak, azonban a hazaiak gólfelelőse, egyben csapatkapitánya,Vécsi Gábor ezúttal sem hiányozhatott a térfélválasztásnál.

1' Bármennyire is vártuk már az idényrajtot, úgy tűnik, még nem sikerült teljesen felébrednünk a téli álomból: középkezdésünk után hátul passzolgattunk, és igyekeztük felvenni a rangadó ritmusát, amikor Kovács Tibi passzolt a 16-os vonala előtt, azzal közel párhuzamosan balról a jobb oldal felé, Tóth Geri irányába. A labda azonban túl lassúnak bizonyult, így az elől tartózkodó Vécsi le tudott csapni rá, és első labdaérintéséből, kb. 20-21 m-ről, kapásból a jobb felső sarkunkba lőtt, ahová Csordás Norbi már nem érhetett át a másik oldalról. 1-0. Ennél rosszabbul aligha kezdhettük volna a tavaszt!

8' A góltól érezhetően összezavarodtunk: Vécsi tette oda a lasztit szabadrúgásból a felfutó Gergelynek a 16-osunk (ő szempontjukból) bal oldalára, aki kb. 9 m-ről az ötösre kimozduló kapusunk lába mellett már laposan ellőtte azt, ám a kapunk közepébe tartó labdát a visszafutó Kovács Tibi a gólvonalunk előtt négy méterről fölé tudta vágni. Nagy mentés volt!

13' Ezúttal Vécsi kapta meg a játékszert lendületből, majd védőink mellett balról-szemből betört a 16-osunkra, és Gergely lövéséhez hasonló szögből, csak kijjebbről (kb. 13 m-ről) laposan megcélozta a bal (hosszú) alsót, Csordás Norbi azonban lábbal hárítani tudott.

14' Végre életjelet adtunk magunkról, nem is veszélytelent: jobb oldali bedobásunk után az Építők 16-osának rövid oldalára került a laszti, ahonnan Balló Harold, kb. 15 m-ről, nem messze a büntetőterület sarkától rá tudott fordulni a lövéshez, amely végül a felsőléc jobb (hosszú) oldalának tetejéről pattant fölé.

19' Sajnos sokadszorra "tűnt el" a középpályánk, így a kék-fehérek ismét akadálytalanul jöhettek át rajta: Vécsi fordult le a középkör után, majd tette ki a labdát balra a kiugró Érseknek, aki balról-szemből a 16-osunkra bejutva átpasszolt a túloldalra, ahol érkezett Szabó Márton, és az ötös sarkától picit beljebbről, kb. 6-7 m-ről a bal (rövid) felső sarkunkba továbbított. 2-0.

23' Kétgólos hátrányban offenzívabbá kellett tenni csapatunkat: Fehér Kende jött Kovács Tibi helyett.

24' A hazaiak ívelték fel a lasztit a jobb oldalról a 16-osunk másik oldalára Érseknek, aki letudta kezelni azt, majd kapura lőtt, de szerencsénkre Lajos Laci bele tudott vetődni a kísérletbe, és szögletre tisztázott.

37' Baloldali szabadrúgáshoz jutottunk közvetlen a szögletzászlónál: a középre ívelt labdába Graeser öklözött bele ívesen, ami ennek következtében a 16-os mezőny felé eső vonalának jobb oldala felé hullott lefelé, ahol az üresen álló Ivancsó Dávid kb. 15 m-ről, hátrafelé esve kapásból lőtt, a fejek között elsuhanó laszti pedig a jobb (hosszú) kapufánál álló Kóródiról a hálóban kötött ki, de amúgy is bement volna. 1-2!

43' Fölíveltük a labdát a középpályáról a kapu elé, amire Graeser kimozdult, de túl gyengén öklözött bele, ami így a pár méterrel előtte álló Ivancsó Dávidhoz került, aki kb. 12-13 m-ről, levétel után rögtön lőtt ugyan, de az a védőkről vagy a kapusról szögletre vágódott.

45' Baloldali szögletünk szállt át az ötös túloldalára, ahol érkezett Fehér Kende, és fejjel a kapu bal (rövid) oldala felé tudta továbbítani a játékszert, amelyet kisebb kavarodás után nem tudtuk betuszkolni, és Graeser maga alá gyűrt közvetlen a gólvonal előtt. A gyors ellenakció végén Szabó Zsolt lőtt éles szögből, közelről, balról, amit kapusunk lábbal szögletre tisztázott.

59' Baloldali szögletünket a hosszún érkező Fehér Kende öt méterről épphogy a bal (rövid) felső sarok fölé fejelte.

61' Baloldalról adtuk be a lasztit a hosszúra laposan, élesen, ahol közvetlen az ötös előtt, a hosszú kapufa magasságában Ivancsó Dávid állt teljesen üresen, aki egyből kapura tette azt, de a lövése a bal felső sarok helyett a felsőléc érintésével fölé vágódott.

64' Dévényit állította ki a játékvezető, aki rövid időn második sárgalapját is megkapta, miután odarúgott Lajos Lacinak.

69' Nem tartott sokáig az emberfórunk: gyors támadásunk után, szemben a kapuval, a 16-os vonalánál Fehér Kende a hazaiak behatására "eltűnt" a földön, ám Horváth játékvezető műesésnek vélte az esetet, amiért sárgát adott Kendének, aki ezt tapssal jutalmazta, amiért kiállították.

76' Balazsin 16-17 méter körüli, balról-szemből megeresztett, közepes erejű lövését ütötte ki Csordás Norbi látványos mozdulattal a bal (hosszú) felső sarokból.

80' Jobb oldali nagy bedobásunk után lecsorgott a labda a hazaiak 16-osának rövid oldalán, amit kb. 10 m-ről kapura tudtunk lőni, de valamelyik védőben elakadt a labda, amely már túlhaladt a kapuson.

82' Gyors kontrával elment az Építők, a balról középre tett labdájukat Vécsi ugyan a hálónkba lőtte, ám les miatt - feltehetően jogosan - nem adták meg a találatot.

85' Szabadrúgásunk után újabb 16-oson belül lecsorgó lasztit tudtunk kapura lőni, de az ismét csak elakadt a hazaiak valamelyik játékosában.

88' Ezúttal sem volt szerencsénk: sikerült a becserélt újoncunkhoz, Varga Lacihoz odatennünk a játékszert a 16-os jobb oldalára, aki átvétel után, élesebb szögből, kb. 10-11 m-ről ellőtte a jobb (hosszú) felső sarkot, azonban a labda a kapufa belső részéről visszavágódott a túloldara, épp Graeser kezeibe.

92' Jobb oldali bedobásunk után a 16-os rövid oldalán az egyik hazai játékos keze hozzáért a labdához, de a játékvezető vétlennek minősítette. A túloldalon Kocsis kb. 10 m-ről majdnem gólt lőtt, ám lövését fogta a kapusunk.

Rendesen belealudtunk a találkozóba: a félidő felét odaajándékoztuk a hazaiaknak, és örülhettünk, hogy ezen időszak alatt nem döntötték el a rangadó sorsát. 0-2 után változtattunk a felállásunkon, továbbá az Építők sem hozták már át olyan könnyen a labdát a középpályánkon, így az első játékrész második felére egyenrangú partnerekké váltunk, a gólunk sem érdemtelenül született. A második félidőben látványosan a kék-fehérek fölé nőttünk, akiknek láthatóan nem ízlett a felívelgetős játékunk. Sajnos a sok, ellenfél 16-osán belüli lecsorgót nem tudtuk gólra, gólokra váltani, mert mindig beleblokkolt valaki, illetve összesen három kapufát is lőttünk. A szerencse ezen a napon egyértelműen nem a mi oldalunkon állt, pedig az egy pontot megérdemeltük volna. Továbbá a kiállítással sem tudtunk élni, hiszen Kende nem sokkal utána elkerülhető módon szintén "kipontozódott". Persze attól még, hogy számunkra nem alakultak jól a dolgok, és ezúttal ellenfelünk diadalmaskodott (gratulálunk Nekik!), jó színvonalú, hajtós meccset játszottunk, ami megfelelt az előzetes várakozásoknak. A játékvezetés nem volt tragikus, de olykor lehetett volna rangadóhoz méltóbb. Csatát vesztettünk, de háborút nem, a nyolc pont nem behozhatatlan, a dobogóra pedig okvetlenül szeretnénk odaérni! Hajrá ASR! Hajrá Gáz!

Metzger Tibor: Ma is bebizonyosodott, hogy egy végletekig szép játék a labdarúgás, de tud nagyon igazságtalan is lenni. Ma a régi, bajnoki formánkat idézve szenvedtünk vereséget, azonban ha ebben a szellemben folytatjuk tavasszal, akkor még sok szép sikerben lehet részünk. Köszönjük fergeteges szurkolótáborunk bíztatását!

Dr. Hevesi Tamás: Megint egy szokásosnak mondható, kiegyensúlyozott, hajtós, feszült mérkőzésen van túl a két csapat. Az első félidőben talán nekünk volt több helyzetünk, és az is segíthette a dolgunkat, hogy ilyen korán szereztük a góljainkat, ami láthatóan megfogta a Gázgyárt. Ekkor volt egy-két nagy lehetőségünk, amivel akár le is tudtuk volna zárni a küzdelmet. Aztán a második félidőben egy olyan játékra kényszerített bennünket a Gázgyár, ami nem nagyon fekszik nekünk. Ez az ívelgetős játék területbe, ott pedig állandóan küzdeni, brusztolni nem a mi sajátunk. Ezeknél előfordult egyszer-kétszer, hogy Fortuna fogta a kezünket, de úgy látszik, hogy ez is kell a futballhoz. Minden esetre gratulálok az ellenfélnek, az öltözőben úgy látjuk, hogy kevés csapat fogja megszorongatni őket a tavasszal.

A 43. sz. Építők honlapjának beszámolója: http://www.43szepitoksk.hu/?p=7999

A Pesti Foci átvett híre, Vécsi nyilatkozattal: http://www.pestifoci.hu/index.php/tovabbi-friss-hirek-uj/3507-vecsi-gabor-rangadohoz-melto-volt-az-epitok-gazgyar


2016.12.02. (péntek) 19:30
13. fordulóból elmaradt

Ikarus BSE ASR Gázgyár 1-1 (0-1)
Bátony u., 40 néző; Vezette: Fodor; Asszisztensek: Kispál, Gráf

Ikarus BSE: Halász, Halász, Orosz, Rőthy, Horváth, Nagy (Siliga 62'), Kasinszky (Bagdi 77'), Balogh, Devecser, Kiss, Holló
Edző: Czinege László

ASR Gázgyár: Baksa, Hostyisovszki, Kovács D., Lajos, Molnár, Balogh, Nagy, Ivancsó (Mátrai 73'), Kaltenekker (Mankó 78'), Balló, Fehér (Iflinger 61')
Edző: Metzger Tibor

Gólszerzők: Nagy 53' ill. Fehér 25'

Idei utolsó, elmaradt bajnokinkat játszottuk péntek este a Bátony utcában, a velünk azonos pontszámmal álló Ikarusszal, ami nemcsak emiatt, hanem a két klub múltja tükrében is komoly rangadónak számít. A mérkőzés tétje egyértelműen az volt, hogy egy esetleges győzelemmel melyik csapat zárkózhat fel a dobogósokra. Az időjárás télies viszonyokat tükrözött, és a szél (ami az első játékrészben a hazaiakat segítette) a néhány fokos hőmérsékletnél tapasztalható hőérzetet tovább rontotta.

6' Ivancsó Dávid szerzett labdát a félpálya baloldalán, majd előre tette azt Fehér Kendének, aki középre passzolt az érkező Balló Haroldnak, akinek a jobb (rövid) alsó sarokra tartó lövését Halász fogta.

10' Kiss lőtte el a labdát a 16-osunk oldalvonaláról nem sokkal a jobb (hosszú) alsó sarkunk mellé.

13' Jobb oldali szögletet végzett el az Ikarus: a rövidre betett labdájukat Kasinszky továbbította egyből épphogy a jobb (hosszú) alsó sarkunk mellé.

17' Fehér Kende lőtt balról-szemből, a 16-osról a bal (hosszú) felső sarok fölé.

25' Kaltenekker Ati tartotta meg jobb oldalon a játékszert, nem sokkal a félpályán túl, majd beívelt a 16-os bal (hosszú) oldalára Fehér Kende felé, aki az átvétel után kb. 10 m-ről átemelte azt a kilépő Halászon, a labda pedig földet érve az üresen maradt kapu jobb alsó sarka felé gurult, amit a gólvonal tájékán egy visszafutó hazai védő megállított, és kirúgott. Azonban a labda addigra már minden bizonnyal teljes terjedelmével áthaladt a gólvonalon, amit a partjelző be is intett, így a játékvezető megadta a találatot. 0-1!

29' Horváth lőtt szemből, kb. 22 m-ről egy jobbról kapott labdát nem sokkal a jobb alsó sarkunk mellé.

35' A találkozó minden bizonnyal legszebb támadása: Ivancsó Dávid tette oda a lasztit Kaltenekker Atinak a jobb oldalon a 16-os oldalvonalánál picit kijjebb, aki rögtön a büntetőterületen belül érkező Nagy Robi elé tette azt, aki jobbról-szemből, kb. 14 m-ről, kapásból, a felnyúló Halász kezei fölött telibe trafálta a felsőlécet.

39' Nem sokat kellett várni a mérkőzés feltehetően legszebb egyéni megmozdulására sem: Balogh Peti végzett el szabadrúgást az ellenfél térfelének baloldaláról, amit felívelt a 16-os ellentétes oldalára, ahonnan a laszti valakiről átpattant a 16-os másik felére, ahol Balló Harold tartózkodott, aki kapunak háttal, balról-szemből, kb. 14 m-ről ráollózta azt, a kísérlete pedig a felsőléc/bal kapufa találkozása mellett vágódott a felsőlécre.

43' Kaltenekker Ati szabadrúgása után az előrehúzódó Lajos Laci tudott a 16-oson belülről ráfordulva kapura lőni, amit Halász fogott meg a jobb alsó saroknál.

49' Baloldali szögletünk után Fehér Kende fejelt az ötös vonalának hosszú oldaláról kapu fölé.

53' Egyenlített az Ikarus: jobb oldalról, nem sokkal az alapvonal előttről adták be az ötösünk hosszú oldalára a játékszert, amit a gólvonalról kilépő Baksa Bálint próbált volna felugorva megfogni vagy kiütni, azonban a hazaiak befutó játékosa eközben ütközött vele (a játékvezető sípja néma maradt), a lecsorgót végül jobbról-szemből, a 16-osunk határáról lőtték vissza a jobb sarkunk irányába, amit az időközben feltápászkodó kapusunk vetődve kiütött, és azt pár méterrel odébb Nagy gyűjtötte be, aki néhány mozdulat után, kb. 8 m-ről az előtte álló, a kaput fedezni igyekvő védőink között nem túl erősen a jobb alsó sarkunkba helyezett. 1-1.

58' Kisebb tömegjelenet alakult ki a félpálya baloldalán, miután Molnár Ati egy párharc során az ellenfél kézmozdulata következtében elterült a földön, amire Balogh Peti és Horváth is összetalálkoztak. Végül utóbbiak sárgájával zárult az incidens, az indulatok szerencsére viszonylag gyorsan lecsillapodtak.

61' Jobb oldali Ikarus beadás után a hosszún épphogy lemaradtak a labdáról a hazaiak.

63' Balogh Peti szabadrúgásáról a befutó Kaltenekker Ati nem sokkal maradt le.

75' Baloldali Ikarus beadás után Baksa Bálintot ismét akadályozták az ötösön belül a röviden, így a labda érintés nélkül, a bal (hosszú) alsó sarkunkat épphogy elkerülve hagyta el a játékteret.

80' Hostyisovszki Patrik jobb oldalról játszotta be a labdát a kapu elé a nemrég becserélt Mátrai Dominiknak, aki kisebb nehézségek árán kb. 7-8 m-ről kapura tudott fordulni, és laposan lőni, azonban Halász lábbal maga alá "temette" a kísérletet.

85' Egy baloldalról hazatett laszti után Baksa Bálint passzolta el a labdát a számára egyik védőnk takarásban lévő Ikarus játékosnak, aki így kb. 20 m-ről a nagyjából üresen maradt kapunkat célozta meg, ám a gólba tartó labdába Mankó Geri kb. 14 m-en, mindkét lábát feldobva bele tudott blokkolni, így a lövés végül a jobb alsó sarkunk mellett hagyta el a játékteret.

86' Iflinger Norbi próbált a középpályán túl két hazai játékost megverni, végül egy maradt belőle, akit a 16-os előtt próbált megkerülni, azonban "felkenődött rá", ám a játékvezető nem látta szabálytalannak az esetet.

88' Jobb oldali szögletünket Mátrai Dominik tudta fejjel kapura továbbítani, amibe Halász belekapott.

A döntetlennel egyik csapat sem lépett közvetlenül a három éllovas nyakára, de a szezon második felére így is bőven lőtávolon belül maradtak. Ugyanakkor nem nagy merészség kijelenteni, hogy mindkét gárda egy picivel jobb őszre számított, mint amit végül produkált. A mi szempontunkból minden bizonnyal az idény legszórakoztatóbb mérkőzését játszottuk, nagyban annak köszönhetően, hogy mindkét jó képességű társaság nyílt sisakos, győzelemre törő játékot mutatott. Kár, hogy ebben nem volt partner a játékvezetés, amely a második félidőre teljesen szétcsúszott. Nem ezt érdemelte a két együttes! A szánk íze nem lehet teljesen jó, mert a helyzetek és a mutatott játék alapján mi álltunk közelebb a győzelemhez. A szurkolókra viszont nem lehetett panasz, mindkét oldalon menetrendszerűen felhangzottak a keménymag sajátjaikat éltető rigmusai, és végig kulturált keretek között maradt a bíztatás. Több ilyen hangulatú meccs kellene a BLSZ-ben!

Metzger Tibor: Nagyon felkészültünk az Ikarusból, és a kidolgozott taktikát végig fegyelmezetten be is tartották a játékosaink. Jobbnál jobb egyéni teljesítményeket láthattunk, és nem túlzok, ha azt mondom, hogy a szezon legjobb játékát nyújtottuk. Kiemelkedő színvonalú mérkőzésen megérdemeltük volna a három pontot. Köszönöm mindenkinek a fáradozásait, és nagyon boldog ünnepeket kívánok az egész Gáz családnak!

Czinege László: Úgy gondolom, hogy reális eredmény született az 1-1-el, az első félidőben a Gázgyár, a másodikban mi játszottunk jobban. Igaz, a végén, az üres kapus esetnél egy kis szerencsével talán megnyerhettük volna a találkozót. Jó színvonalú, jó iramú mérkőzés volt, ilyenből kellene több!


2016.11.26. (szombat) 15:00
15. forduló

II. Kerületi UFC - ASR Gázgyár 1-1 (0-1)
Kolozsvári T. u., 40 néző; Vezette: Döme; Asszisztensek: Czár, Tihanyi

II. Kerületi UFC: Kovács, Miklósi, Szabó, Veégh, Cseh (Lotfi 94'), Horváth, Tóth Zs., Sztranyovszky (Vida 75'), Tóth M., Libor (Jobbágy 89'), Moldován (Padányi 56')
Edző: Moldován Tibor

ASR Gázgyár: Baksa, Hostyisovszki, Kovács T. (Tóth 85'), Lajos, Lóska, Mankó (Mátrai 74'), Nagy (Kaltenekker 46'), Balogh, Ivancsó, Iflinger (Molnár 81'), Balló
Edző: Metzger Tibor

Gólszerzők: Sztranyovszky 69' ill. Lóska 33'

Ahhoz a várakozáson felül teljesítő, szomszédvári II. kerületi UFC-hez látogattunk, akik az előző BLSZ II-es szezon harmadik helyezettjeként jutottak fel a fővárosi élvonalba, és akik múlt hétvégén 3-1-re verték az akkori éllovas 43. sz. Építőket. Legutóbb 2014. szeptember 28-án találkoztunk velük bajnokin a Kolozsvári Tamás utcában, akkor viszonylag könnyedén, 2-3-ra győztünk ellenük. Borítékolható volt, hogy ezúttal jóval nehezebb dolgunk lesz, mint ahogy az is, hogy a hazaiak a viszonylag kisebb méretű műfüves pályájuk minden adottságát ki fogják használni ellenünk. Kedő csapatunk a Hegyvidék ellenihez képest csak egy helyen módosult: Kovács Dávid helyett Kovács Tibi játszott jobb belső védőt. Az ellenfél kapujában az a Kovács Lehel kezdett, aki 2012 tavaszán és őszén nálunk védett.

Az első húsz percben nem történt jelentősebb esemény a kapuk előtt, mindkét csapatnál a mezőnymunka dominált, a kezdeményezést ugyan igyekeztünk magunkhoz ragadni (ami főként a labdabirtoklásban mutatkozott meg), de ez a hazaiak támadásépítési kísérleteit nemigen befolyásolta, többször is csak szabálytalanul tudtuk megállítani őket (ez egyébként az egész mérkőzésre jellemző volt), különösen, amikor labdavesztéseink után próbáltak volna kapura törni. Húsz perc után azonban elkezdte aktivizálni magát a II. kerület, aminek biztos jeleként az első helyzet is az ő nevükhöz fűződött.

24' Szabadrúgást végezhettek el a hazaiak a jobb oldali szögletzászlónktól nem messze: Tóth Zsombor betekert labdájára Moldován érkezett középen, kb. 8-9 m-en, és nem sokkal fejelt a kapunk bal oldala mellé.

27' Az első kapura lövésünk: Ivancsó Dávid jó 30 m-es lövése szállt a bal felső sarok mellé, Kovács rajta volt.

33' Kissé váratlanul megszereztük a vezetést: Balogh Peti jobb oldali szögletére Lóska Csabi ugrott fel a védők között középen, kb. 7 m-en, és a jobb alsó sarokba fejelt. Kovács ugyan beleért, de nem tudta megakadályozni, hogy a labda a hálóba kerüljön. 0-1!

40' Horváth lőtt lendületből, balról-szemből, kb. 17-18 m-ről egy baloldali, szögletzászló felől középre tett labdát a bal (hosszú) felső sarkunk mellé.

43' Jobb oldali UFC szöglet után Veégh fejelt felugorva a hosszú kapufánk magasságából, nem sokkal az ötösön kívülről a kapunk jobb (rövid) oldala mellé.

50' Balogh Peti a félpályáról ívelt remekül a 16-os bal oldalára fellépő Lóska Csabinak, aki az átvétel után lendületből, kb. 11 m-ről a kapu jobb (rövid) oldala mellé lőtt.

53' Szabadrúgást végeztünk el a hazaiak térfelén, ami után a 16-os vonalán Veégh földre került, de Döme játékvezető nem fújt, a labda pedig a jobb oldali szögletzászló felé haladt tovább, amit Kaltenekker Ati gyűjtött be, majd középre adott a rövid kapufa magasságában álló Balló Haroldnak, aki kb. 7-8 m-ről telibe fejelte a bal (rövid) kapufa belső részét, ahonnan az a kapu előtt továbbhaladva átkerült a kapu másik oldalára, ott pedig a hazai védők szögletre tudtak tisztázni.

54' A jobb oldali szögletet a rövidre lőttük be, amihez a kilépő Kovács hozzá tudott érni, de elütni nem, a labdát ezután a jobb alsó sarok felé továbbítottuk, amit az ott álló védő kirúgott a gólvonal előtt.

56' Tóth Zsombor bal oldali szöglete majdnem beesett a bal (hosszú) felső sarkunkba.

61'+66' Két kisebb lehetőség mindkét oldalon: előbb Lajos Laci nem tudta ellőni a labdát a hazaiak 16-osán belül, majd a II. kerületiek lőttek egy jobb oldali szöglet után jobbról-szemből, kb. 20-22 m-ről a kapunk fölé.

69' Egy jobb oldalon előre tett labdánkat Balló Harold csak a vonalon túl tudta elérni, ami után a zöld-fehér-feketék a bedobást Kovács kapusuknak tették hátra, aki rögtön előre rúgta azt a 16-osunk jobb oldali előtere felé, ahol Sztranyovszky átvette azt, jobbról-szemből viszonylag üresen betört a 16-osunkra, és a kimozduló Baksa Bálint mellett a kapunk jobb (hosszú) alsó sarkába lőtt. 1-1.

79' Majdnem átvették a vezetést a hazaiak: a térfelünk bal oldaláról felívelték a lasztit a 16-osunkra, amit nem tudtunk kifejelni, így az Tóth Máté elé pattant, akinek a kb. 8-9 m-es, kapura tartó lövésébe Lóska Csabi vetődött bele testtel.

83' Lajos Laci lerúgásáért a csereként beállt Padányit második sárgával kiállították.

84' Szabadrúgást íveltünk előre, amibe nem sokkal a 16-oson belül a viszonylag üres Balogh Peti lábbal épphogy hozzá tudott érni, ami után a játékszer a jobb alsó sarokban kötött ki, de Czár partjelző lest jelzett.

87' Nagyjából három a kettőbe vihettük kapura a labdát, azonban rossz passzt adtunk balra Balló Haroldnak, aki ezért kisodródott a 16-os széle felé, a visszatett labdája pedig a bal sarok mellé ment.

92' Baloldali II. kerület szöglet után Baksa Bálint ütötte ki a labdát a hosszún, ám a játékszer nem került az ötöstől sokkal kijjebb, és csak némi kavarodás és blokkolás után tudtunk tisztázni.

93' Lóska Csabi szabálytalanul rúgott oda egy kilépést megakadályozandó, ezért második sárgával kiállították.

Az egész találkozó során komoly feladat elé állított bennünket a hazaiak magassági fölénye, amit végül (több, beívelésből származó helyzetük ellenére) szerencsénkre nem sikerült gólra váltaniuk, de több kellemetlen szituációnk is származott belőle. Ennek tükrében érdekes, hogy mi ilyenből szereztük meg a vezetést. A második félidő jóval eseménydúsabbra sikeredett, a kapott gólunk után a győzelem reményében (nagy veszítenivalónk nem lévén) kitámadtunk. Ekkor mi is és az ellenfelünk is bevihette volna a győztes találatot, ám végül ez egyik félnek sem sikerült, így maradt az 1-1.

Metzger Tibor: Ha úgy vesszük, hogy közvetlenül utánunk következő csapat otthonában értük el a döntetlent, még sok esetben elégedett is lehetne egy edző. De nekünk ahhoz, hogy elől tudjunk ragadni, a döntetlenek nem sokat érnek! Azért is fájó, hogy nem tudtunk nyerni, mert a második félidőben meg volt a sanszunk bevinni a kegyelemdöfést, ám ehelyett összehoztunk egy gólt saját magunknak. Szerencsénk sem volt, pedig nagyon értékes lehetett volna az itt szerzett három pont. Most már minden energiánkkal az Ikarus elleni záró meccsre kell koncentrálnunk!

Moldován Tibor: Jó iramú mérkőzés volt! Ugyan mi visszaálltunk védekezni, de úgy gondolom, hogy a lehetőségeink így is bőven megvoltak a meccs során, elsősorban pontrúgásokból, felívelésekből. Azokkal, ha élni tudtunk volna, még jobb eredményt is elérhettünk volna, de ennek az egy pontnak is nagyon örülünk, mert egy olyan Gázgyár ellen sikerült megszereznünk, amelyik a tabella elején áll, és amelyik inkább játssza a focit, mi viszont ma kicsit megpróbáltuk ölni azt.


2016.11.18. (péntek) 20:30
14. forduló

Hegyvidék SE - ASR Gázgyár 0-1 (0-0)
Könyves K. krt. (Siketek pálya), 30 néző; Vezette: Káprály; Asszisztensek: Nyekita Brúnó, Kiss G.

Hegyvidék SE: Nándori, Fisi, Hegedűs, Veress, Vidéki (Csaszni 62'), Csillag, Mazán (Gulyás 83'), Boda (Schleinig 75'), Scheffer, Környei, Bánk
Edző: Bajzik József

ASR Gázgyár: Baksa, Hostyisovszki, Kovács D., Lajos, Lóska, Mankó (Fehér 69'), Nagy (Mátrai 60'), Balogh, Ivancsó (Sebestyén 85'), Iflinger (Kaltenekker 90'), Balló (Molnár 91')
Edző: Metzger Tibor

Gólszerzők: Balló 73' (11-esből)

Két hét után játszottunk ismét bajnokit, számunkra szokatlan időpontban, az otthon mindenkire veszélyes Hegyvidékkel, akik idén újra a Siketek/Goldball pályán rendezik hazai meccseiket, ahol eddigi hét találkozójukból csak a Tintahalak és az Ikarus tudta megverni őket, a RAFC-cal és a 43. sz. Építőkkel döntetleneztek. Múlt hétvégén idegenben verték 1-4-re a II. kerületi UFC-t, előtte pedig 2-0-ra az FFC-t, és nyilván ellenünk sem feltartott kezekkel szándékoztak pályára lépni. Kezdőcsapatunkba visszatért Baksa Bálint, Kovács Dávid, Lóska Csabi, Balló Harold és Ivancsó Dávid is, így összesen öt helyen történt változás a pestszentimre felálláshoz képest.

5' Hostyisovszki Patrik jobb oldali beadására érkezett Lóska Csabi a 16-os határán, a jobb (hosszú) kapufa magasságában, aki kapásból lőtt, kísérlete azonban elkerülte a kapu bal oldalát.

8' Gólszerzési esély a hazaiaknál: egy előre tett labdájuk után jobbról-szemből sikerült bejutniuk a 16-osunkra, és utána laposan középre adni, az ötös rövid oldalán érkező Bánk pedig kapura tudta tenni azt (valószínűleg a védőnkön is megpattant, és így ment a rövid sarok felé), amibe Baksa Bálint bal kézzel belekapott, majd elé pattanva megfogta.

21' Jobb oldali beadásunkat Balló Harold tette a 16-os baloldaláról középre, amit Lóska Csabi tudott az ötös előttről nem túl erősen kapura juttatni, ám a hazaiak védője eldőlve kirúgta azt a bal (hosszú) alsó sarok elől.

28' A mérkőzés feltehetően legnagyobb helyzete: Lóska Csabi ívelte át a lasztit a baloldalról az ötös hosszú sarkára, amibe a hazaiak védője fejjel ugyan beleért, de elfejelni nem tudta, miközben földre is került, így az ott álló Iflinger Norbi nyugodtan levehette azt, ám 5-6 m-ről nem a hálóba helyezett, hanem úgy lőtte el a kapu előtt, hogy az végül bedobás lett.

30' Balogh Peti legurított szabadrúgását Ivancsó Dávid szemből, kb. 23 m-ről a jobb felső sarok mellé lőtte.

40' A Hegyvidék felívelt labdáját Bánk csúsztatta meg fejjel, kapunak háttal, kb. 8 m-ről, amit Baksa Bálint húzott le.

51' Scheffer fejelt egy baloldali beadást szemből, kb. 15 m-ről a kapunk bal oldala mellé.

67' Hegyvidék helyzet: jobb oldali beadásuk után a másik oldalról közvetlen a kapunk elé tudták adni a játékszert, ahol az ötösön érkező játékosuk épphogy csak lemaradt róla fejjel, így a labda végül a bal (hosszú) alsó sarkunk mellett gurult ki a játéktérről. Ha bele tud fejelni, szinte tuti gól.

73' Balló Haroldot ugrattuk ki a jobbon, az oldalvonaltól nem messze, aki kisebb lépéselőnyben el tudta vinni a labdát a 16-os vonala és az oldalvonal közé, majd laposan középre gurított, ahol a röviden, kb. 11-12 m-en érkezett Iflinger Norbi, akit a hazaiak csapatkapitánya odarúgva, csak szabálytalanul tudott megállítani, amiért Káprály játékvezető 11-est adott. A büntetőt Balló Harold magabiztosan a bal alsó sarokba lőtte, Nándori a másik irányba mozdult. 0-1!

78' Mazán lőtt kb. 17 m-ről, szemből a bal felső sarkunk mellé-fölé.

79' Fehér Kende baloldali beadását gyűjtötte be Mátrai Dominik a 16-os és a jobb oldalvonal között, majd a rövidre passzolt Iflinger Norbihoz, aki átvette azt, és kapunak háttal állva visszagurított a szemből érkező Balló Haroldnak, aki pár méterrel a 16-oson kívülről épphogy a bal alsó sarok mellé lőtt.

84' A hazaiak felívelése az ötösünk hosszú oldala irányába szállt, amit a kilépő Baksa Bálint kiakart öklözni, de azt egy felugró Hegyvidék játékos miatt nem tudta jól eltalálni, ezért a labda lecsorgott az ötösünk elé, amit a védőinknek végül valahogy sikerült kipasszírozniuk épp a 16-oson kívülre, ahol érkezett ugyan üresen egy fehérmezes, de szerencsénkre eltörte a lövést, így az a kapunk mellé szállt.

90' Újabb Hegyvidék beívelés után a felugró játékosainknál kezet reklamáltak, ám ha így is volt, akkor azt a bíró vagy nem látta, vagy nem ítélte szabálytalanak.

Nem túl jó színvonalú mérkőzésen végül tehát egy 11-es góllal sikerült legyőznünk a huszadik perc után igencsak visszahúzódó Hegyvidéket, akik számos kellemetlen pillanatot szereztek nekünk a magas, jó felépítésű embereiknek szánt beíveléseikkel. Támadójátékunk nem volt elég kreatív ahhoz, hogy a hazaiak védekezését könnyűszerrel fel tudjuk törni, sok nagy helyzetünk ezért is nem adódott a találkozón. A lényeg a három pont megszerzése, aminek elérésében a Hegyvidék igencsak megnehezítette a dolgunkat! Jövő héten ahhoz a II. kerületi UFC-hez látogatunk, akik a hétvégén 3-1-re verték a 43. sz. Építők együttesét!

Metzger Tibor: A Hegyvidék igazolta, hogy masszív csapat, és csak türelemmel, a győzelembe vetett töretlen hittel lehet megadásra késztetni. Ez a győzelem férfimunka volt a javából, amiért minden játékosunknak jár a gratuláció!

Veress Balázs, csapatkapitány: Több volt ebben a mérkőzésben! Minimum egy pontot szerezhettünk volna, egy szerencsétlen szituáció azonban eldöntötte a három pont sorsát. Az utolsó két meccsünkön mindenképpen hat pontot kell szereznünk!


2016.11.05. (szombat) 13:30
12. forduló

Pestszentimrei SK - ASR Gázgyár 3-1 (2-1)
Táncsics M. u., 50 néző; Vezette: dr. Szanyi; Asszisztensek: Reszler, Fodor

Pestszentimrei SK: Vörös (Csontos 46'), Lovász, Felföldi, Nagy, Kucsik (Sipos 46'), Kunovics, Kalmár (Papp 63'), Vékony, Zeis, Erdei (Vékony 51'), Cséka (Eke 46')
Edző: Molnár Zoltán

ASR Gázgyár: Garai, Hostyisovszki (Lóska 46'), Kovács T., Lajos, Molnár (Kaltenekker 60'), Mankó (Kovács D. 46'), Balogh, Burai (Mátrai 68'), Iflinger, Nagy, Fehér (Ivancsó 71')
Edző: Metzger Tibor

Gólszerzők: Zeis 5', Cséka 27', Eke 86' ill. Iflinger 17'

Pestszentimréről viszonylag friss emlékeink lehettek a találkozót megelőzően, hiszen tavaly tavasszal még mindkét csapat a BLSZ II-ben vitézkedett. A legutóbbi, pontosan másfél évvel ezelőtti bajnokinkat Kaltenekker Attila gójával nyertük 0-1-re a Táncsics Mihály utcában, ám azóta az ellenfél kerete - Molnár Zoltán hathatós közreműködésének is köszönhetően - teljesen kicserélődött és jelentősen megfiatalodott. A tabella olyan szempontból mindenképpen csalóka képet mutatott a kezdés előtt, hogy ellenfelünk ugyan csak a tabella 12. helyét foglalta el, de előző hónapban  hazai pályán 1-0-ra verte a velünk hasonlóan szereplő RAFC-ot, és 1-1-et játszott az Ikarusszal a Bátony utcában, ahol akár győzhetett is volna. Együttesünk kezdőjéből a múlt héthez képest hiányzott a "besárgult" Balló Harold, valamint Ivancsó Dávid, viszont helyet kapott benne Mankó Geri és Burai Balázs, tehát picit védekezőbben álltunk fel, aminek ezen a napon sajnos nem túl sok látszatja volt a pályán.

Jó iramban kezdődött az összecsapás, amiből a hazaiak jöttek ki jobban, mert már pár perc elteltével megszerezték a vezetést: jobb oldalon, a hazaiak 16-osának sarka magasságában végzett el bedobást Hostyisovszki Patrik, amit a hazaiak megszereztek, majd Zeis révén azonnal megiramodtak a kapunk irányába, és senki nem volt, aki érdemben megakadályozta volna ezt, így Zeis nyugodtan elvezethette a labdát a kapunktól kb. 30 m-ig, ott csinált egy passzváltást a csapattársával, majd balról-szemből belépve a 16-osunkra a kimozduló Garai Viktor mellett a bal alsó sarkunkba lőtt (1-0). Tíz perc múlva komoly jelét adtuk annak, hogy szeretnénk változatni az eredményen, amikor Balogh Peti végzett el szabadrúgást nagyjából szemben, kb. 25 m-re az ellenfél kapujától, amit az ötös bal oldala irányába tekert, és amiről a hazaiak közül páran már azt hitték, hogy el fogja hagyni a játékteret, azonban Lajos Laci még vissza tudta fejelni azt az alapvonalról, ami az ötösön az esettől néhány méterre álló Iflinger Norbi felé szállt, aki onnan kapásból a rövid (bal) felső sarok fölé lőtt. Egy perc múlva viszont már nem hibázott, amikor Burai Balázs ugratta ki remek labdával csatárunkat kb. 23 m-en, aki szemből-jobbról üresen betört a 16-osra, és pár méter után Vörös mellett laposan a bal (rövid) sarokba lőtt (1-1!). Rövid ideig úgy tűnt, hogy az egyenlítő gólunk kellő lendületet adhat ahhoz, hogy akár a vezetést is átvegyük. A 27. percben azonban Burai Balázs próbált két ember között átjutni a felezővonal környékén, miközben a földre került, ami után már nem tudta emberhez rúgni a labdát, így a pestszetimreiek ismét a védelmünk jobb oldalát támadhatták le: Cséka passzolta ki a lasztit Zeisnek a 16-os bal oldalára, aki a szerelni igyekvő védőink miatt majdnem az alapvonalig vitte azt, ahonnan vissza tudott gurítani középre, az ötös rövid oldali sarkánál érkező Csékának, aki kapásból a kapunk bal (hosszú) oldalába lőtt (2-1.). Pár perccel a félidő vége előtt ismét Balogh Peti végezhetett el szabadrúgást, hasonló helyről és hasonló helyre, mint a gólunkat megelőző helyzetnél, azonban az ötös hosszú oldalán érkező Lajos Laci kapu fölé fejelte a játékszert.

A szünetben kapust és két mezőnyjátékost cseréltek a kék-fehérek (előbbinél Vörös helyett a tavalyi kezdőportás Csontos érkezett). Mi a túlzottan sebezhetően működő védekezésünket próbáltuk stabilizálni két csere segítségével.

A második játékrészben sem ültek rá a hazaiak a vezetésükre, de helyzeteket, lehetőségeket nem tudtak kialakítani a kapunk előtt, igaz, pontrúgásokat leszámítva mi sem, azokból viszont akadt jó pár (különösen szögletből). Az 53. percben szabadrúgást kaptunk a jobb oldalon, nem messze a szögletzászlótól, amit ezúttal is Balogh Peti adott be középre, amire a bal (rövid oldali) kapufa magasságában jól érkezett Kovács Tibi, és kb. 9-10 m-ről a tehetetlen Csontos mellett telibe fejelte a felső lécet, a kipattanót pedig tisztázni tudták. Ezután fél órát kellett várni a következő említést érdemlő jelenetig: Balogh Peti jobb oldali szögletére ezúttal is Kovács Tibi érkezett az ötös rövid sarkánál, aki egyből kapura továbbított, azonban közeli kísérletét a röviden álló Csontos szögletre hárította. Kitámadtunk, kinyíltunk, és a kihagyott helyzet megbosszulta magát: a szögletet követően rögtön megugrott a Pestszentimre, mi pedig nem tudtunk kellően hatékonyan visszazárni, Ivancsó Dávid is csak szabálytanul tudta volna megállítani a labdát sokáig cipelő Ekét, aki a középpálya bal oldaláról átvezette azt a jobbra, majd a 16-osunkra jobbról-szemből belépve, kb. 13-14 m-ről a jobb (hosszú) alsó sarkunkba lőtt, ezzel végleg eldöntve a meccset (3-1).

A tavalyi bajnokságot elsősorban a remek védekezésünknek köszönhetően nyertük meg, hiszen mindössze 15 gólt kaptunk a harminc bajnokink során, most viszont már tizenegy alatt 14-et szedtünk össze, ami mellett a lőtt góljaink száma gyakorlatilag nem emelkedett az előző év megegyező időszakához képest. Ebből is látható, és a mostani meccsen különösen jól érzékelhető volt ezen csapatrészünk teljesítményének idei visszaesése, a Pestszentimre két vezető góljánál jószerivel csak "moziztunk" az eseményeket, mindkét esetben úgy mentek át rajtunk, mint kés a vajon. A hazaiaknak így végül három helyzete adódott a találkozón, és mind a hármat kíméletlenül értékesítették is. Jobb hátulról nagyon hiányzik Scheiber Bence tavalyi, illetve a Kelen meccs óta sérült Tóth Geri játéka. Három fordulónk van még hátra az őszi idényből, ha ezalatt nem találunk megnyugtató megoldást az idei problémáinkra, akkor tavasszal jó esetben már csak a dobogóra kerülésért állunk majd harcban, a bajnoki cím megszerzéséért bizonyosan nem.

Metzger Tibor: Sajnos a pestszentimrei mérkőzés megint rávilágított az idei gyengeségeinkre! Helyzetelemzésre és nagy összefogásra lesz szükségünk ahhoz, hogy a hátralévő három fordulóban lőtávon belül tudjunk maradni az előttünk állókkal.

Molnár Zoltán: Az elmúlt hetek, illetve az egész eddigi ősz viszontagságai után a tavalyi bajnokot sikerült legyőznünk, amit nagyon komoly fegyverténynek tartok! További sok sikert kívánok a Gázgyárnak!

A Pesti Foci összefoglalója a meccsről: http://www.pestifoci.hu/index.php/tovabbi-friss-hirek-uj/3401-boldog-pestszentimre-psk-gazgyar-3-1


2016.10.29. (szombat) 11:00
11. forduló

ASR Gázgyár - RAFC 1-1 (0-0)
Sujtás u., 90 néző; Vezette: Király G.; Asszisztensek: Gendúr, Czene-Joó

ASR Gázgyár: Garai, Hostyisovszki (Kovács 75'), Kovács T., Lajos, Molnár (Burai 81'), Balogh, Nagy (Mátrai 60'), Ivancsó (Mankó 67'), Balló, Iflinger (Lóska 60'), Fehér
Edző: Metzger Tibor

RAFC: Ivanics, Rácz, Janta, Gálosi, Etler, Vörös P., Ébenhardt (Godó 81'), Derda (Hámory 67'), Henrik (Jernei 70'), Lukács, Zöld
Játékos-edző: Vörös Péter

Gólszerzők: Balló 78' ill. Lukács 49'

Az Inter elleni találkozónk törlése miatt közel egy hónap szünet után játszottunk ismét bajnokit hazai környezetben, Aquincumban. Ellenfelünk a közvetlen mögöttünk álló, egy ponttal eddig kevesebbet gyűjtő rákosszentmihályiak gárdája volt, akiket bő egy tucat szimpatizánsuk is elkísért a mérkőzésre. Közülük sajnos nem mindenkiről lehetett elmondani, hogy kulturált módon szurkolt volna (valószínűleg ezt a szót nem ismerik...), de többségükkel szerencsére semmi probléma nem akadt. A vendégek védelmébe visszatérhetett az eltiltott, korábban fél évet kölcsönben nálunk játszó Rácz Viktor, nálunk viszont megsérült Kaltenekker Attila, aki helyett Iflinger Norbert kezdett. Hasonló elánnal kezdtük a meccset, mint egy hete az újbudaiak ellen, sajnos azonban most sem sikerült az elején a hálóba találnunk.

7' Fehér Kende végzett el szabadrúgást jobbról-szemből, kb. 25 m-re az ellenfél kapujától: a jobb alsó felé tartó lövését Ivanics vetődve fogta.

8' Fehér Kende erőszakosan húzott el a baloldalon, majd az alapvonal előtt befelé fordulva bejutott a 16-osra, ahonnan középre passzolt Iflinger Norbi felé, akinek a lövését blokkolták a védők.

18' Balogh Peti adott be baloldali szögletet, amit a védők a rövidről kifejeltek Peti irányába, aki begyűjtötte azt, majd az ötös hosszú oldalára ívelt, ahol a kapufa magasságában felugró Fehér Kende öt méterről a bal felső sarok mellé csúsztatott. Nagy helyzet volt, amit közrefogott Iflinger Norbi két olyan lehetősége, amikor csak egy ütemmel maradt le a kapu elé betett labdáról.

25' Balogh Peti végzett el szabadrúgást jobbról-szemből, kb. 23 m-ről: a bal felső felé tekert labdáját Ivanics fölé ütötte. Az ezt követő, kivágott szögletünket Nagy Robi lőtte vissza szemből, kb. 25 m-ről a kapu elé, amibe a kimozduló védelemmel ellentétesen mozgó, és az ötös előtt  teljesen üresen maradó Fehér Kende lábbal bele tudott érni, amiről a laszti nem sokkal a bal (hosszú) felső sarok mellé vágódott.

32' Az első RAFC kapura lövés: Vörös lőtt kb. 30 m-ről jócskán a kapunk baloldala mellé.

41' Jobb oldali szögletünkbe Fehér Kende az ötös jobb (hosszú) oldalán még bele tudott fejelni, ami a jobb (rövid) felső sarok fölé szállt.

44' Jobb oldalon tudtunk a RAFC védelmének hátába kerülni, azonban a laposan az ötös bal (rövid) oldali sarka felé betett labdánkat Gálosi becsúszva még épphogy menteni tudta az érkező Iflinger Norbi elől.

A második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt: rögtön Ivanicsnak kellett lábbal közbeavatkozva szögletre tisztáznia egy baloldalról kapu elé lőtt labdánkat.

49' Érkezett a hidegzuhany: bedobást végeztek el a sárga-kékek a térfelünk jobb oldalán, amit a szögletzászló irányába juttattak, ahonnan a játékszert középre tudták adni, amibe az ötösünk bal (rövid) sarkánál, a védőnkkel a háta mögött, a mezőnnyel nagyjából szemben álló rákosszentmihályi játékos a levegőben belsővel hozzáérve tovább tudott juttatni a kapunk elé, ahol a védőnknél egy ütemmel előbb érkező Lukács kb. 6-7 m-ről, a lehulló labdát "eltörve" a jobb alsó sarkunkba talált. 0-1.

56' Hostyisovszki Patrik a jobb oldalon emelte be egy labdát Balló Haroldnak a 16-os vonalára, aki az átvétel után, jobbról-szemből nem sokkal lőtt a jobb (hosszú) alsó sarok mellé.

60' A visszább állt RAFC egy gyors megugrásával kis híján kettőre növelte az előnyét: a gólszerző Lukács kapott labdát a 16-osunk jobb oldali előterében, majd a vonalhoz érve, a kimozduló Garai Viktor fölött a felső lécünk középső részére emelt.

72' Ismét Balló Harold lőtt a 16-oson nem sokkal kijjebbről a bal felső sarok mellé. Ivanics rajta volt a kísérleten.

78' Váratlanul sikerült kiegyenlítenünk! Kirúgással végződött támadásunk után fennmaradtunk az ellenfél térfelén. A kirúgást Ivanics - feltehetően azzal a szándékkal, hogy minél tovább náluk legyen a labda - az ötös bal sarka mellől kigurította középre, a 16-oson épphogy kívül álló Ébenhardtnak, aki átvette azt, de a mezőnynek háttal állva nem látta, hogy ez idő alatt Balló Harold hátulról nagy lendülettel ráront, és a lábáról spiccel elrúgva a labdát a még üresen álló kapu közepébe talált. 1-1!

85' Megint csak Balló Harold lőtt kb. 15 m-ről a jobb sarok mellé.

Sajnos - különösen a rangadókon - továbbra is gondok adódnak a helyzetkihasználásunkkal! Ha ebben csak kicsivel is jobbak tudnánk lenni, akkor az első félidőben el kellett volna döntenünk a mérkőzést. Mivel nem ez történt, és a helyzeteink, lehetőségeink kimaradtak, így a futball örök törvényét ismét bizonyítva a RAFC a semmiből talált egy gólt, amit - miután ők visszább álltak, mi pedig jobban kitámadtunk - tíz perce rá majdnem növelni is tudott. Hiába próbáltuk meg minden erőnket mozgósítani az egyenlítés érdekében, játékunkban a találkozó ezen szakaszában igazából már nem volt benne a gól, örülhettünk annak, hogy az említett módon kitudtunk egyenlíteni. Ha tehát az első félidei helyzeteket vesszük figyelembe, akkor nekünk van több szomorkodni valónk a pontvesztés miatt, ha viszont a mérkőzés alakulását nézzük, akkor a rákosszentmihályiaknak. Ilyesformán a döntetlen igazságosnak tekinthető! Az élmezőny változatlanul tömör: az első öt helyezett öt pontra van egymástól, a listavezető Tintahalak tőlünk háromra.

Vörös Péter: Szerintem egy nagyon élvezhető és jó mérkőzést játszottunk, mind a két csapat megpróbált nyerni! Ugyan szerencsés góllal egyenlített a Gázgyár, de véleményem szerint a meccs összképe alapján teljesen reális eredmény született. Nyilván egy ilyen gól után kicsit fáj a szívünk, hogy nem nyertünk, de ez benne van a játékban, és az élet visszaadja majd a következő mérkőzéseken!

Metzger Tibor: Remekül kezdtük a mérkőzést! Az első fél órában végig kontrolláltuk a játékot, folyamatosan nyomás alá helyezve az ellenfelet. Ebben az időszakban a három-négy helyzetünkből értékesítenünk kellett volna kettőt-hármat, amivel lezárhattuk volna a derbit. A futball íratlan szabályát figyelmen kívül hagytuk, és ez majdnem végzetesnek bizonyult! Ettől függetlenül gratuláció jár a srácoknak, hogy  feltétlen győzni akarásuknak köszönhetően legalább a minimális célt sikerült elérnünk!


2016.10.22. (szombat) 19:00
10. forduló

Újbudai FC-Voyage - ASR Gázgyár 1-4 (0-1)
Kánai út, 30 néző; Vezette: Fodor; Asszisztensek: Gráf, Szanyi

Újbudai FC-Voyage: Sóvári, Surnyák, Laki, Sajó, Hűvös, Gallwitz, Lukász (Németh 80'), Zana, Jakab, Marton, Pfeiffer (Bajusz 86')
Edző: Helm Tamás

ASR Gázgyár: Garai, Hostyisovszki, Kovács T., Lajos, Molnár, Mankó (Burai 85'), Balogh (Sebestyén 87'), Ivancsó (Nagy 78'), Fehér, Balló (Mátrai 75'), Kaltenekker (Lóska 81')
Edző: Metzger Tibor

Gólszerzők: Pfeiffer 46' ill. Fehér 29', Kaltenekker 48'+78', Balló 71'

Az Inter kizárása miatt elmaradt múlt hétvégi mérkőzésünk hiányát két (győztesen megvívott) edzőmérkőzéssel próbáltuk enyhíteni, hogy csapatunk játékban maradjon az Újbudai FC-Voyage elleni bajnokira. Az újbudaiak a megszűnő Voyage jogán indultak idén a BLSZ I-ben, miután NB III-as csapatuk egy év fúzió után beolvadt a Budafokba, BLSZ II-es gárdájukat pedig visszaléptették ("átmentették" BLSZ I-be). Játékoskeretük nagy részét a Tabáni Spartacus fiataljai adják, az NB III-as Újbudában is megfordult játékosokból csupán ketten maradtak, közülük is csak Laki kapott helyet ellenünk a kezdőjükben. Ilyesformán újonc együttesként ők kezdték a leggyengébben a bajnokságot, eddig összesen négy pontot gyűjtöttek nyolc találkozójuk során. Számunkra rendhagyó módon a forduló záró meccsét vívtuk velük, térben és időben közvetlen a Kelen - Testvériség csoporttalálkozó után. Sérültjeink nagy részének a felépülése szépen halad, de a kezdő tizenegyben még nem kaptak lehetőséget. Metzger Tibor vezetőedzőnk viszont visszatérhetett a kispadra!

1' Nem rejtegettük sokáig, hogy milyen szándékkal érkeztünk a Kánai útra: Ivancsó Dávid ugratta ki Fehér Kendét jobb oldalon a 16-os előterében, aki Lakival a nyakán betört a 16-osra, majd kb. 13 m-ről, éles szögből laposan a jobb (hosszú) sarok irányába lőtt, ám Sóvári lábbal hárítani tudott. A középre kipattanó viszont Balló Harold elé került, aki a 16-osról a kapuval (és Sajóval) szemben átemelt az ötös baloldalán tartózkodó Kaltenekker Atihoz, aki kapásból kapura lőtt, de Sóvári nagy bravúrral belevetődött a közeli kísérletbe.

2' Az ezt követő, baloldali szögletünk a hosszúra betekerve lecsorgott, és már azt is majdnem kapura tudtuk lőni kb. 11-12 m-ről, de az végül átkerült a rövidre, ahol az üresen labdához jutó Kovács Tibi az ötösről a kapus kezébe lőtt. Legalább akkora helyzet volt, mint az előző!

4' Fehér Kende felé íveltük előre a lasztit, ezúttal a baloldalon, aki a 16-os környékéről kapura lőtt, de Sóvári lábbal hárítani tudott.

9' Az első hazai életjel: Jakab lőtt laposan kapura a 16-os jobb oldali vonaláról, de Garai Viktor vetődve kiütötte a jobb (hosszú) alsó sarok felé tartó kísérletet.

21' Molnár Ati iramodott meg a baloldalon, majd az oldalvonal és a 16-os között elindult befelé, ami után visszapasszolt a balról-szemből érkező Ivancsó Dávidnak, aki kapásból, a 16-osról nem sokkal lőtt a bal (hosszú) alsó sarok mellé.

23' Kaltenekker Atit ugrattuk ki a jobb oldalon, aki elhúzott az alapvonal irányába, majd a 16-os magasságába érve középre adott, ahol a befutó Balló Harold szemből, kb. 14 m-ről, kapásból kapura lőtt, ám a kísérlete épphogy a bal alsó sarok mellé ment. Nagyon szép jelenet volt!

29' Fáradozásainkat végre siker koronázta: Balogh Peti tekert be jól egy baloldali szögletet az ötös vonalának közepe felé, ahol érkezett Fehér Kende, és mintaszerűen a léc alá fejelt. 0-1!

32' Ezúttal az újbudaiak veszélyeztettek: bal oldali beadásuk viszonylag üresen találta a kapunk előtt középen, kb. 11-12 m-re tartózkodó játékosukat, aki szerencsénkre fölé lőtt, és a partjelző is beintette a lest.

Ami az első félidőben feltűnő volt, hogy szokatlanul sok labdát adtunk vissza rögtön a labdaszerzéseink után az ellenfélnek, ami talán a vizes, csúszós műfű számlájára írható.

46' Rendesen bennmaradtunk az öltözőben: Mankó Geri igyekezett kihozni a labdát, de pontatlanul passzolt, amivel leindítottak minket a jobb oldalon, nem messze az oldalvonal mellett, majd beíveltek az ötösünk rövid oldalára, ahonnan továbbfejelték azt a hosszú irányába, amit Pfeiffer néhány méterről a visszavetődni igyekvő Garai Viktor mellett a hálónkba fejelt. 1-1.

48' Nem maradtunk sokáig adósak a válasszal: Ivancsó Dávid ugratta ki Fehér Kendét a baloldalon, aki lefutotta a védőjét, bevitte a játékszert balról-szemből a 16-osra, majd a kapussal szemben állva kb. 10-11 m-ről nem lőtt, hanem önzetlenül átgurított az ötös másik oldalára, ahol a védő mögött érkező Kaltenekker Ati kapásból a bal (rövid) sarokba lőtt. 1-2!

A gól után nem sokkal Fodor sporttárs elküldte a kispadtól az Újbuda edzőjét, Helm Tamást, aki már egy ideje hangosan és folyamatosan jelezte nemtetszését a játékvezetés miatt. A mérkőzés néhány percig állt, mert a tréner csak "több lépcsőben" távozott a kispadtól a bírónak megfelelő távolságra.

62' Laki szabálytalankodott kissé feleslegesen és talán nem is teljesen szándékosan kb. 25 m-re a hazaiak kapujától, amiért megkapta a második sárgalapját, nem könnyítve csapata helyzetét.

71' Kaltenekker Ati remek keresztlabdájával lépett ki  Fehér Kende középen a védők közül, kb. 30 m-en, majd balról-szemből bevitte azt a 16-osra, és a kapussal szemben állva ezúttal sem lőtt, hanem középre gurított a 11-es pont felé az érkező Balló Haroldnak, akinek onnan nem okozott gondot az üres kapuba gurítani. 1-3!

78' A teljesen kinyílt Újbudát újabb támadással és góllal mattoltuk: Ivancsó Dávid passzolt üresbe Kaltenekker Atihoz, aki jobbról-szemből bevitte a lasztit a 16-osra, majd kb. 13 m-ről megcélozta a jobb felső sarkot, és bár a lövéshez Sóvári még hozzáért, az végül a jobb alsó sarokba hullott. 1-4!

79' A pár perce beállt Mátrai Dominik kapott nagyszerű labdát középen, Surnyák által gyötörve elvitte azt a 16-osig, ahonnan át akarta emelni a kijövő Sóvárit, azonban a kapus felugorva lehúzta a kísérletét.

89' Két egymást nem sokkal követő lehetősége volt az Újbudának a szépítésre: Garai Viktor előbb egy közepes erejű közeli lövést tolt ki a bal alsóból, majd egy balról-szemből, közvetlen a 16-os előttről  megeresztett lövést ütött fölugorva maga elé.

Nagyobb koncentrációval már a mérkőzés elején megszerezhettük volna a vezetést, amelyhez végül fél óra után jutottunk hozzá, megérdemelten. A hazaiak gyors második félidei egyenlítése nem fogott meg bennünket, rögtön tudtunk válaszolni rá, és bár a kiállítás kétségkívül javította az esélyeinket, de az ellenfél tíz emberrel játszva is nagyon jól befutotta a pályát, egyáltalán nem nyugodhattunk meg az egygólos vezetésünktől. Jól játszott az egész csapat, és egy kisebb megingást leszámítva végül esélyeshez méltóan húzta be a bajnoki mérkőzést, amivel tartja a lépést az elszakadni látszó három másik csapattal: a Tintahalakkal, az Építőkkel és a RAFC-cal. Jövő héten utóbbiak látogatnak hozzánk, rangadó lesz a javából! Kell a bíztatás, mindenki jöjjön, aki tud!

Metzger Tibor: Büszkék lehetünk a csapatunkra! Jó futball, nagy szív és profi hozzáállás jellemzett minket az egész mérkőzésen. Bíztató, hogy egyre javuló formát mutatunk, de ennek tovább kell tartania ahhoz, hogy versenyben maradjunk az előttünk állókkal!


2016.10.08. (szombat) 14:00
8. forduló

Unione FC - ASR Gázgyár 0-1 (0-0)
Hévizi út (Kerület pálya), 40 néző; Vezette: Döme; Asszisztensek: Reszler, Szíjjártó

Unione FC: Haffner, Mayer, Scheer (Bősze 63'), Koplányi, Babos (Horváth 68'), Dubecz (Földes 85'), Szabó (Visegrádi 71'), Weisz, Keresztesi, Kozarek (Freud 76'), Kayali
Edző: Szabó András

ASR Gázgyár: Garai, Hostyisovszki, Kovács T., Lajos, Molnár, Balogh, Kaltenekker (Iflinger 58'), Ivancsó (Burai 87'), Balló (Horváth L. 93'), Mátrai (Suhaj 90'), Fehér
Edző (Metzger Tibor eltiltása alatt): Horváth László

Gólszerzők: Molnár 83'

Meglehetősen furcsa azt írni egy Unione elleni mérkőzésről, hogy kerületi rangadó, hiszen ellenfelünk hazai pályája az elmúlt évtizedben Óbudától igencsak messze esett (sorrendben: Népliget, Kánai út, Promontor u.). Az együttes főszponzorának, a Marketnek a székhelye ugyanakkor jó ideje a III. kerületben található, és azzal, hogy a cég tulajdonosa, egyben a gárda csapatkapitánya, Scheer Sándor a III. kerületi TVE elnöke lett, valószínűleg adta magát a Hévizi útra költözésük. Ellenfelünk kifejezetten erős összeállításban lépett pályára, míg nálunk múlt heti hiányzóink sora tovább bővült az edzésen meghúzódott, múlt héten két gólt szerző Nagy Robival.

Nem estek egymásnak a csapatok, de ez nem is nagyon volt várható, ennek ellenére már az ötödik percben sikerült a hazaiak hálójába juttatnunk a labdát, amikor Ivancsó Dávid felívelését Fehér Kende kb. 9-10 m-ről a jobb (rövid) sarokba fejelte, azonban Döme játékvezető les címen érvénytelenítette a találatot. Mindkét gárda igyekezett magánál tartani a játékszert, hogy azokból támadásokat indíthasson, ám a hátsó alakzatok jól zártak, így meglehetősen kiegyenlített, "nyugodt" mezőnyjáték bontakozott ki az első félidőben, amelyben valamelyest azért mi voltunk a kezdeményezőbbek. Az Unione jól megszervezte a védekezését, elől  pedig sokszor előreívelésekkel próbált veszélyt teremteni. Mi a védelem mögé beemelt/berúgott labdákkal igyekeztünk helyzeteket kialakítani, de ezek kivétel nélkül elhaltak a zöld-feketékben. Veszélyes átlövési kísérletünk nem akadt, beadásaink pontatlanok voltak. Mindezek következtében igazi helyzet egyik oldalon sem történt, s bár Garai Viktornak párszor labdához kellett érnie, ám lehetőségek kétségkívül nekünk adódtak:

14' Mátrai Dominik tette ki középről a szélre a labdát Fehér Kendének a 16-os jobb oldala felé, ami után az Kaltenekker Atihoz került, aki ugyan kapu irányába tudta juttatni, de az jócskán elkerülte a jobb alsó sarkot.

28' Jobb oldali szögletünkre Lajos Laci túl hamar ugrott fel a hosszú kapufánál, így a labdát nem tudta pár méterről kapura fejelni.

32' Balló Harold jobbról középre tett labdáját próbálta Kovács Tibi félollóval kapu felé juttatni, azonban az végül pár méterrel mellé szállt.

A második játékrészben néhány perc után az addigiaknál magasabb sebességi fokozatban kapcsoltunk, egyre inkább domináltuk a találkozót, de újabb lehetőségeket leszámítva egészen a végéig nem sikerült az Unione hálójába juttatnunk a játékszert:

52' Fehér Kende lőtt egy jobb oldalról hozzá passzolt labda átvétele után, a 16-osról a jobb (rövid) felső sarok mellé

53' Molnár Ati a baloldalról lőtte be laposan a rövid oldal felé a lasztit, amibe Mátrai Dominik ért bele az ötös sarka magasságában, akiről az felpattanva a léc alá hullott volna, de Haffner fölugorva fölé ütötte.

54' Jobb oldali szögletünket Lajos Laci fejelte közelről a hosszú felső sarok mellé.

71' Fehér Kende kapott lendületből labdát az ötös jobb sarka előtt, de már nem volt helye és ideje a kijövő Haffner miatt, és csak kapu fölé tudott továbbítani.

75' Újabb gólunkat látták lesnek a játékvezetők: Mátrai Dominik tette ki jobb szélre a labdát Kovács Tibinek, aki középre passzolt, az érkező Fehér Kende pedig a hálóba lőtt, de nem adták meg a találatunkat.

80' Balló Harold jobbról-szemből, a 16-os környékéről kapura lőtt kísérletét blokkolták szögletre a hazaiak.

83' Szabadrúgást kaptunk balra-szemben, kb. 25 m-re a zöld-feketék kapujától, amit Balogh Peti ívelt be az ötös jobb (hosszú) sarka felé, ahonnan Lajos Laci kapu elé tudta fejelni azt, a hosszún érkező, Freudot megelőző Molnár Ati pedig pár méterről a hálóba sodorta a labdát. 0-1!

Mezőnyfölényünk a hajrára góllá érett, így végül férfias küzdelemben, élvezhető mérkőzésen, komoly karaktert mutatva sikerült begyűjtenünk a nagyon fontos idegenbeli három pontot egy jó csapat ellen. Hajrá ASR! Hajrá Gáz!

Horváth László: Az első perctől az utolsóig kézben tartottuk a mérkőzést, a játékosok a kidolgozott taktikát hiba nélkül hajtották végre, ezért még abban az időszakban sem volt helyzete az ellenfelünknek, amikor mezőnyben egyenrangú ellenfél volt. A második félidőre a fölényünk állandósult, amit végül gólra váltottuk. Minden játékos szinte hibátlanul játszott, és voltak egészen kiváló teljesítmények is. Külön köszönöm Metzger Tibornak, hogy ezúttal játékosként is lehetőséget kaptam a keretben, ráadásul a sors úgy hozta, hogy még pályára is léphettem, ami nekem mindig nagyon nagy élmény!

Szabó András: Gratulálok a Gázgyárnak, megérdemelten nyerték meg a mérkőzést!


2016.10.01. (szombat) 11:00
7. forduló

ASR Gázgyár - Ferencvárosi FC 5-1 (1-1)
Sujtás u., 90 néző; Vezette: dr. Szanyi; Asszisztensek: Gráf, Szíjjártó

ASR Gázgyár: Garai, Hostyisovszki, Balogh (Kovács T. 70'), Lajos, Molnár, Mankó (Mankó 66'), Nagy (Suhaj 78'), Ivancsó, Kaltenekker (Mátrai 82'), Balló, Fehér (Iflinger 60')
Edző (Metzger Tibor eltiltása alatt): Horváth László

Ferencvárosi FC: Nagyjános, Ujvári, Tombor, Csertek (Léb 75'), Borbély, Léb, Czernai, Nagy (Székely 68'), Ignácz (Bubcsó 59'), Virág (Barabás 61'), Paulovits (Papp 89')
Edző: Bitó Tibor

Gólszerzők: Balló 7'+55' (az elsőt 11-esből), Nagy 50'+51', Iflinger 79' ill. Paulovits 14'

Múlt heti váratlan vereségünk után az FFC ellen nyílt lehetőségünk a javításra, továbbra is eltiltott Metzger Tibor vezetőedzőnk, Kovács Dávid hátvédünk, sérült Baksa Bálint kapusunk, Lóska Csabi hátvédünk, továbbá a Kelen ellen kényszerűségből lecserélt Tóth Geri hiányában. Az átalakított védelmünkbe Balogh Petit visszavettük a középpályáról. A találkozó kezdőrúgását a 74. születésnapját ünneplő Béres "Stabil" Lajos törzsszurkolónk, korábbi pályagondnokunk végezte el.

2' Az első lövés: Molnár Attila némileg váratlan, kb. 25 m-es baloldali kísérlete csorgott el a bal (hosszú) alsó sarok mellett.

6' Fehér Kende jobbról-szemből tört be a 16-osra, ami után egy szerelési kísérlet eredményeként rögtön szabálytalankodtak vele, amiért Szanyi játékvezető 11-est adott.

7' A büntetőt Balló Harold magabiztosan, laposan, a balra elvetődő Nagyjános helyére, a kapu közepébe rúgta. 1-0!

8' Molnár Attila tette be baloldalról, laposan a 16-os közepe felé a labdát, amire Nagyjános kimozdult, és lábbal kinyúlva még épphogy hozzá tudott érni, de csak annyira, hogy a tőle pár méterre lévő Kaltenekker Attilla felé  haladjon tovább a játékszer, akiről az a lendületből visszafutó Czernai elé került, aki kb. 11 m-ről saját kapuja bal felső sarka mellé tisztázott.

14' Bealudtunk baloldalon hátul, amikor a zöld-fehérek az öt-hat emberünk mögé laposan betett labdával megtalálták Paulovitsot, aki a kimozduló Garai Viktor mellett-fölött, kb. 14 m-ről a kapu közepébe löbbölt. 1-1.

41' Fehér Kende baloldalról, a 16-oson belülről, éles szögből a bal (hosszú) alsó sarok irányába lőtt, ahol a kapufa magasságában érkező Kaltenekker Ati csak a kapu előtt tudta ellőni a labdát, ahol nem érkezett tisztán játékosunk, de les miatt ennek már nem is volt jelentősége.

42' Ivancsó Dávid középről, kb. 25 m-ről lőtt kapura, megcsúszó kísérletét Nagyjános  ütötte vetődve szögletre a jobb alsó saroknál.

43' Kaltenekker Ati baloldali szögletét fejelte Lajos Laci az ötös előttről a bal alsó sarok irányába, amibe a gólvonalon álló védő lábbal belekapott, majd Nagyjános kezébe pattant.

Az első félidőben egyáltalán nem játszottunk jól, és egy védelmi kihagyás elég volt ahhoz, hogy a szervezetten futballozó FFC kiegyenlítsen. Szurkolóink joggal bizakodhattak benne, hogy a második negyvenöt percben játékban ennél csak jobb jöhet csapatunk részéről.

50' Baloldali beadásunkat Kaltenekker Ati csúsztatta mellel Nagy Robi elé a 16-os jobb (hosszú) oldalán, aki kb. 14 m-ről, jobbról-szemből, nagyszerű lapos lövéssel pókhálózta ki a jobb (hosszú) alsó sarkot. 2-1!

51' Újra Nagy Robi villant: középről, kb. 20 m-ről tekert a jobb felső sarok irányába, amibe talán még egy védő is beleért kissé, de Nagyjános egészen biztosan, ám hárítani nem tudott, a labda a hálóba vágódott. 3-1!

53' Ivancsó Dávid adott remek labdát Kaltenekker Atinak a 16-os jobb oldalára, aki 10-11 m-ről laposan a bal (rövid) alsó sarkot vette célba, de Nagyjános lábbal hárítani tudott.

55' Ivancsó Dávid szerzett labdát a baloldalon, az oldalvonal mentén, és leindította vele Fehér Kendét, aki a 16-oson belül elvitte azt az alapvonal irányába, majd laposan középre gurított, ahol a 11-es pont tájékán érkező Balló Harold laposan a bal alsó sarokba lőtt. 4-1!

57' Jobb oldali FFC szöglet után Virág elé került a labda, aki szemből, kb. 16 m-ről a jobb felső sarkunkat célozta meg, de Garai Viktor vetődve kiütötte onnan azt.

60' Egy nem teljesen tökéletesre sikeredett Balló Harold - Iflinger Norbert - Balló Harold összjáték végén utóbbi lőtt a 16-os bal oldaláról a jobb (rövid) alsó sarok felé, de Nagyjános leért a kísérletre.

79' Balló Harold ugratta ki jó labdával a félpályán nem sokkal túl Iflinger Norbit, aki szemből kapura vezette azt, majd a 16-osról, Nagyjános mellett laposan a kapuba lőtt. 5-1!

83' Jobbról-szemből, kb. 24 m-ről végezhetett el szabadrúgást a vendégcsapat, Bubcsó kísérletét azonban Garai Viktor könnyen ütötte ki a jobb felső sarok irányából.

A második játékrészben játékunk jelentősen feljavult, ami mellett az FFC pár perces rövidzárlata el is döntötte a bajnoki sorsát. Közönségszórakoztató gólokat lőttünk, de az első félidőben mutatott játékunkat nem szabad feledni, mert az kevés lesz jövő héten az Unione ellen!

Bitó Tibor: A mai tizennyolcas keretünkből sajnos négy-öt játékos nem BLSZ I-es szintű. Most már meccsek óta látni lehet, hogy nem bírják elviselni ennek az osztálynak mind a játékerejét mind a hangulatát. Hetek óta az ügyesebb játékosok is tudásuk alatt teljesítenek. Ötven percig koncentráltan játszottunk, majd egyszerűen összeomlott a társaság. Sajnos ma ennyire voltunk képesek!

Horváth László: A keddi pizzázós baráti beszélgetés nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a csapat újra szenvedélyesen és felszabadultan tudott játszani egymásért és eltiltott vezetőedzőjéért. Az első félidőben voltak hibák, de a hozzáállással nem volt gond. A második félidőre úgy jöttek ki a srácok, hogy kétséget sem hagynak afelől, melyik a jobb csapat, és látványos játékkal, pazar gólokkal, szórakoztató játékkal ajándékoztuk meg a születésnapos Stabil bát és magunkat. Többen kimagasló teljesítményt nyújtottak, és nem volt rossz teljesítmény a csapatban. Remélem, visszatérünk a tavalyi kiegyensúlyozott játékunkhoz!

A Pesti Foci összefoglalója a meccsről: http://www.pestifoci.hu/index.php/tovabbi-friss-hirek-uj/3359-kiegyenlitett-felido-utan-gyors-gazgyar-henger


2016.09.17. (szombat) 11:00
5. forduló

ASR Gázgyár - Testvériség SE 2-2 (1-0)
Sujtás u., 60 néző; Vezette: Király Sz., Asszisztensek: Gráf, Zám

ASR Gázgyár: Baksa, Kovács D., Kovács T., Lajos, Molnár, Mankó, Balogh (Burai 83'), Nagy (Iflinger 46'), Kaltenekker (Tóth 46'), Balló (Hostyisovszki 73'), Fehér (Ivancsó 68')
Edző: Metzger Tibor

Testvériség SE: Zubány, Tóth, Sintár, Resch, Alm, Fehér (Tüskés 54'), Vezsenyi (Bodor 46'), Szántovszki, Illés, Kalderás, Kaszala
Edző: Törőcsik András

Gólszerzők: Fehér 29', Iflinger 54' ill. Resch 83', Tóth 92'

A jó erőkből álló, de sokszor kiismerhetetlen Testvériség csapatát fogadtuk a Sujtás utcában, akik szerdán Magyar Kupa mérkőzést játszottak az NB I-et aktuálisan vezető Vasassal, és akikkel szemben mindössze 0-4-el maradtak alul.

A találkozó első lövése (a 2. percben) a vendégek nevéhez fűződött, amikor Illés passzolt Kaszalához a 16-osunk elé, akinek közepes erejű, középre tartó lövése nem okozhatott gondot Baksa Bálintnak. A 7. percben kimaradt az első nagy helyzet is, amikor Mankó Geri szerzett labdát a középpályán, felpasszolta azt középre-előre Fehér Kende irányába, de a védő ügyetlenkedése is kellett ahhoz, hogy végül eljutott hozzá a játékszer, amit a 16-os jobb oldalára bevíve középre passzolt a Tóth mellett érkező Balló Haroldnak, aki pár lépés megtétele után, szemből, kb. 15 m-ről, a rá nagyon közel kimozduló Zubányba lőtt. Húsz perc múlva ismét mi veszélyeztettünk: egy, a térfelünkön szerzett lasztival Balogh Peti azonnal kiugratta a jobb oldalon Fehér Kendét, aki Tóth mellett futva, kb. 20 méterről, szemből-jobbról kapura ívelt, de a kísérlete hosszú röppálya megtétele után végül a felsőléc jobb (hosszú) oldalára hullott. Egy percre rá már a kapufa sem mentette meg a zöld-fehéreket: jobb oldali, kapuhoz közeli bedobásunk Kovács Dávid révén az ötös sarka magasságáig repült, ahol Kaltenekker Ati fejjel középre csúsztatott, az ötösön végigsuhanó labdát pedig egyik Testvériség játékos sem érte el, így a jobb (hosszú) kapufánál tartózkodó Fehér Kendének a gólvonal előttről, az átérni már nem tudó Zubány mellett már csak a léc alá kellett továbbítania. 1-0! A 42. percben a mérkőzés további menetét nagyban befolyásoló esemény történt, amikor Vezsenyi próbált az oldalvonal és Kovács Dávid között elmenni, ám aktuális jobb-bekkünk csúnyán odarúgott a vendégek játékosának, akit a sípcsontja környékén ért a találat, és aki nem is tudta folytatni a találkozót, sajnos mentőnek kellett jönnie érte. A bíró az esethez odarohanva jól láthatóan a sárga lapot húzta elő a zsebéből és tartotta a kezében, de mivel az eset környékén két-három percig tumultuózus jelenetek zajlottak, nem mutatta fel, hanem próbált rendet tenni. Mire a kedélyek nagyjából lecsillapodtak, azonban - minden kétséget kizáróan - a közeli Testvériség kispad és szurkolók nyomására végül a piros lapot mutatta fel játékosunknak. A kiállítás jogosságát el lehet ismerni, de annak módját semmiképpen!

A szünetben taktikai változtatásokat hajtottunk végre, nem utolsó sorban a kiállítás tükrében: Kaltenekker Ati helyett Tóth Geri jött be jobb-bekkbe, míg Nagy Robit váltva idén először lépett pályára a nyáron a Pénzügyőrtől igazolt Iflinger Norbert. Soha rosszabb bemutatkozást! Ugyanis nyolc perc elteltével egy mintaszerű támadást vezettünk emberhátrányban, aminél Fehér Kende középről tette ki a lasztit balra, a 16-os oldalvonala felé Molnár Atinak, aki az alapvonal irányába futva laposan a középen üresen érkező Iflinger Norbi elé tálalt, akinek kb. 9 m-ről már csak az üresen maradt kapuba kellett lőnie. 2-0! Bő húsz perc telt el a második játékrészből, amikor a sűrűsödő felhőzetnek köszönhetően (nem váratlanul) elkezdett szakadni az eső, így az addig sem lassú pálya még csúszósabbá vált. Kétgólos vezetésünk és emberhátrányunk tudatában a Testvériség egyre inkább támadóan lépett fel, és elkezdett beszorítani bennünket, mi pedig főleg a kontrákban bízhattunk. A 70-71. percben előbb a Tesi végzett el egy veszélyes pontrúgást balról, ami épphogy csak elcsúszott az ötös hosszú oldalán, az alapvonalnál érkező játékosuk előtt, majd Iflinger Norbi jobb oldali beadása csorgott el a 16-oson belül Balló Harold mellett (aki meg is sérült az esetnél, le kellett cserélnünk), és jutott a pár perce becserélt Ivancsó Dávidhoz, akinek a lövése nem sokkal kerülte el a bal (hosszú) alsó sarkot. Öt percre rá egy Ivancsó - Iflinger kombináció után utóbbi tekert a 16-os előttről, fejmagasságban kapura, amit Zubány felnyúlva könnyedén fogott meg. A 80. percben egy, a nem sokkal korábbi szabadrúgásukhoz hasonló baloldali Tesi beívelés ment el veszélyesen közel a kapunk és Tüskés között a hosszún. A 83. percben sajnos már nem volt kegyelem: a zöld-fehérek egy elkerülhető baloldali szöglete átkerült a középre adás után a jobb oldalra, ahonnan Kalderás a 11-es pontunk felé adott be, a tömegből pedig Resch védhetetlenül a bal alsó sarkunkba fejelt. 2-1. A vezetésünket mindezek ellenére továbbra is őriztük, és jó esély mutatkozott, hogy kibírjuk a végéig, sőt: az utolsó percben egy gyors kontránk következtében Ivancsó Dávid tört be lendületből, balról-szemből a 16-osra, ahol a hazaiak védője laikusok számára is látható és egyértelmű módon buktatta játékosunkat, Király játékvezető sípja azonban teljesen érthetetlenül néma maradt, amit már Metzger Tibor vezetőedzőnk sem bírt idegekkel, akit a spori elküldött a kispadtól. Ezek után már sorsszerűnek is mondható, hogy a 92. percben baloldali szöglethez jutottak a vendégek, amit közvetlenül az ötösünk közepe elé íveltek be, és amibe az ott álló Tóth úgy tette bele a lábát, hogy az a bal alsó sarkunkban kötött ki. Több mindenre már nem maradt idő!

Az emberhátrányuk ellenére egy félidőn keresztül hősiesen játszottunk, és még az előnyünket is sikerült növelnünk, azonban mindez kevésnek bizonyult a végére. Rendben van, hogy nem szabad két ilyen, beívelés utáni szituációból gólokat kapnunk, de az egész egyszerűen tolerálhatatlan, hogy a játékvezető az utolsó percben azért nem fúj le egy olyan szituációt, amit 100-ból 99 ember büntetőnek lát, mert nem meri, mert mérlegel, és ennek eredményeként két pontot minden bizonnyal elvesz tőlünk! Ezek után pedig ne csodálkozzon, ha levonulás közben kapja a válogatott szidalmakat a nézőktől, mert mindezt csak magának köszönheti!

Törőcsik András: A szerdai Magyar Kupa mérkőzésünk még benne volt a lábakban, és csak óriási szerencsével tudtunk innen egy pontot elvinni. Úgy gondolom, hogy mindkét oldalon megérdemelt lett volna a győzelem, de a külső körülmények szerintem nem voltak megfelelők az osztályhoz!

Metzger Tibor: Ha nem futballról lenne szó, feljelentést tennék, mert ma megloptak minket! A mérkőzés több, mint felében, emberhátrányban is csodálatosan játszott csapatunk, és az, hogy végül mégsem nyertünk, egyes egyedül a játékvezető orbitális tévedésének tudható be!


2016.09.10. (szombat) 16:00
4. forduló

MAFC - ASR Gázgyár 2-3 (2-2)
Könyves K. krt. (Siketek pálya), 45 néző; Vezette: Kovács M.; Asszisztensek: Kispál, Czene-Joó

MAFC: Kajdy, Kulcsár, Pásztor, Tulkán (Zsemle 71'), Ozsváth, Batki (Cascio 16'), Horváth, Hauber, Kovács, Kátai (Hrabovszki 85'), Rasztovits
Edző: Gallatz Kristóf

ASR Gázgyár: Baksa, Hostyisovszki (Kovács D. 46'), Kovács T., Lajos, Molnár, Balogh, Nagy (Mankó 61'), Ivancsó (Balló 46'), Kaltenekker (Burai 80'), Jakab (Mátrai 46'), Fehér
Edző: Metzger Tibor

Gólszerzők: Kovács T. (öngól) 7', Rasztovits 29' ill. Kaltenekker 13', Fehér 28', öngól 54'

Lóska Csabi múlt heti sérülés miatt közel három hétre kidőlt, helyette Molnár Ati kezdett balbekkben, míg a jobb oldalon Hostyisovszki Patrik. Elől pedig ezúttal Jakab Máté lépett pályára Mátrai Dominik helyén.

2' Fehér Kende baloldali beadására érkezett remekül az ötös hosszú oldalán Kaltenekker Ati, azonban Pásztor egy nagyszerű becsúszással még épphogy tisztázni tudott előle.

7' Bár a MAFC-ból valóban Rasztovits volt az esethez legközelebb (a jegyzőkönyvben neki adták a gólt), de sok szerepet nem játszott a történteknél: Kovács Tibi gurította haza a labdát Baksa Bálintnak szemből, kb. 25 m-ről, aki feltehetően már azt nézte, hogy kit tudna vele indítani, azonban a laszti átgurult a lába alatt, és a műfű van annyira gyors, hogy Bálint utánafutva és becsúszva sem tudta már kirúgni, így az a hálóban kötött ki. 1-0.

13' Kaltenekker Ati kapott labdát Ivancsó Dávidtól a 16-os előtt a jobb oldalon, de nem lőtte lendületből rá, hanem középre vitte a félkörív felé, és szemből, kb. 19-20 m-ről lőtte végül el, ami a becsúszó Pásztor és a vetődő Kajdy mellett is elhaladva a bal alsó sarokban kötött ki. 1-1!

26' A becserélt Casciot hagytuk túlontúl szabadon egy felpasszolt labda után a 16-osunk előtt, aki végül annak jobb sarka tájékáról, pattanásból lőtt, de az ötösön álló Baksa Bálint fölött - szerencsénkre - nem sokkal a felsőléc fölé csapódott.

28' Kaltenekker Ati végzett el bedobást a baloldalon, a 16-os sarka magasságában: a rövidre bedobott labdáját Jakab Máté csúsztatta tovább fejjel a 11-es pont felé, ahonnan Fehér Kende kapunak háttal, ollózva a bal kapufa belső részének segítségével a hálóba talált. Szépségdíjas gól volt, valószínűleg a forduló legszebbje! 1-2!

29' Nem sokáig örülhettünk: a rosszul visszazáró jobb oldali védelmünk miatt Horváth tudta jó labdával leindítani Rasztovitsot, aki lendületből, a 16-osunk jobb sarka tájékáról mintaszerűen lőtte ki a bal (hosszú) alsó sarkunkat. 2-2.

33' Fehér Kende jobbról-szemből, a 16-osról ellőtt labdájára dőlt rá magabiztosan Kajdy.

42' Hostyisovszki Patrik a jobb oldalon kb. 25 m-ről, a 16-os sarkának magasságából megeresztett, pattanó lövését ütötte kapu fölé Kajdy.

43' Jakab Mátét ugratta ki tök üresen remek labdával Ivancsó Dávid a 16-oson belül, aki kb. 8 m-ről a kapus fölött a jobb felső sarokba akart emelni, de Kajdy belekapott, a lehulló labdát pedig megfogta a gólvonal előtt.

54' Fehér Kende végzett el jobb oldali szögletet: az ötös rövid oldalára betekert labdájához Kovács Tibi ugyan feltehetően hozzáért, de az végül egy menteni igyekvő hazai játékos lábáról pattant a bal (rövid) alsó sarokba. 2-3!

57' Mátrai Dominik ugrott ki középen a védők vonalából, ám szemből, közvetlen a 16-os előttről a jobb alsó sarok felé megeresztett lövését Kajdy vetődve oldalra ütötte.

63' Mátrai Dominik harcolt ki szabadrúgást a 16-os és az oldalvonal között a jobb oldalon, amit Fehér Kende tekert be az ötösre, a labda pedig azon végigszáguldva, a jobb (hosszú) kapufa aljának külső részéről került ki picivel az alapvonalon túlra. Kirúgás következett.

67' Kaltenekker Atihoz került a játékszer a 16-os környékén, szemben a kapuval, aki kitette azt balra Fehér Kendének, aki pattanás után, a jobb kapufa és a 16-os sarkának vonalából, kb. 12 m-ről, a blokkolni igyekvő Kulcsár és Pásztor mellett a jobb (rövid) felső sarok fölé durrantott.

77' Szemből-jobbról, kb. 25 m-ről végeztünk el szabadrúgást: a rövid oldalra betekert labda kipattant a 16-os felé, a mezőny irányába, amit kb. 14-15 m-ről egyből kapura küldtünk, de egy ötösön blokkoló védő lábában elakadt a kísérlet.

86' Gyors letámadásunk után Balló Harold tette be jobbról laposan középre a labdát az üresen érkező Balogh Peti elé, aki szemből, kb. a 16-osról a bal kapufára tekert. Ez volt a meccslabdánk!

88' Majdnem megbosszulták magukat a kihagyott helyzeteink: baloldali szögletet végeztek el a hazaiak, ami a rövidre kimozduló Baksa Bálint fölött elszállt, és a kapunk előtt elhúzva végül a bal (hosszú) kapufánk mellett hagyta el a játékteret.

A vártnál nehezebben ugyan, de sikerült begyűjtenünk a három pontot.

Metzger Tibor: Egy jó induló mérkőzésen mindjárt helyzeteket alakítottunk ki, mégis az ellenfél szerzett vezetést a mi fatális hibánkból. Ami nem jellemző ránk: még egy kapott gólt összehoztunk figyelmetlenségből, és ezzel felhoztuk az ellenfelünket. A mérkőzés eredménye így is hízelgő a hazaiakra nézve, hiszen számos nagy gólhelyzetet hagytunk kihasználatlanul, kapufákat lőttünk. Sok most már a kihagyott helyzet, de amíg gyűjtjük a pontokat és elől vagyunk a tabellán, mindez másodlagos. Azért az igazsághoz hozzátartozik, hogy ha a játékosaim minden helyzetüket berúgnák, akkor valószínűleg már a Real Madridban játszanának, én pedig az MU kispadján ülnék.

Gallatz Kristóf: Először is gratulálok az ellenfélnek! Szerencsésen kezdtük a mérkőzést, az első félidőben stabilan játszottunk. A második játékrész elején a növekvő vendégnyomást nehezen kezeltük, többször is kapkodva játszottunk. Bár az utolsó harmadra összeszedtük a játékunkat, a pontszerzéshez ez ma nem volt elég. 


2016.09.03. (szombat) 11:00
3. forduló

ASR Gázgyár - Tintahalak SE Szabadkikötő 2-1 (1-1)
Sujtás u., 60 néző; Vezette: Gál; Asszisztensek: Czene-Joó, Kispál

ASR Gázgyár: Baksa, Kovács D., Kovács T., Lajos, Lóska (Nagy 52'), Mankó (Hostyisovszki 82'), Balló (Burai 88'), Ivancsó, Kaltenekker (Balogh 46'), Mátrai, Fehér (Molnár 8')
Edző: Metzger Tibor

Tintahalak SE Szabadkikötő: Kiss, Erhardt, Berkes (Mórocz 73'), Kovács, Liska, Vincze (Simon 67'), Pokó, Kondor, Péter (Bodnár 81'), Tóth H. (Maka 70'), Tóth G.
Edző: Strebek Marcell

Gólszerzők: Lóska 34', Kovács T. 61' ill. Tóth G. 28'

Azt a névváltozáson átesett (Sashalomról Szabadkikötőre költözött) Tintahalakat fogadtuk a harmadik fordulóban, akikkel tavaly kétszer is igen szoros meccset játszottunk (1-1, 1-0), és akik végül közvetlen mögöttünk végezve ezüstérmesek lettek a bajnokság végén. A nyár folyamán két meghatározó játékosuk (Füzy Zsolt és Lőrincz László) távozott, amivel közel harminc góllal és húsz gólpasszal lettek szegényebbek, ugyanakkor biztosak lehettünk benne, hogy rendezik soraikat, és hasonlóan nehéz mérkőzésre számíthatunk ellenünk, mint az előző kiírásban. Nem is kellett csalatkoznunk!

Nem kezdődött jól számunkra a mérkőzés, mert a nyolcadik percben, a 16-os közepére betett labdára Fehér Kende ugrott fel a védőjével, akivel összefejelek, aminek következtében Kende szemöldöke felrepedt, és le is kellett cserélnünk. Az első helyzetre a 19. percig kellett várni, amikor egy jobbról középre tett labda után Molnár Ati elé került a játékszer, aki a védők gyűrűjében szemből-balról, kb. 14-15 m-ről kapura lőtt, de kísérlete elhalt Kiss hasában. Erre a túloldalon rögtön életjelet adtak magukról a vendégek is, akiknek egy baloldali beadása üresen találta a 16-osunk másik oldalán, nem sokkal az alapvonalunk előtt tartózkodó Vinczét, aki remekül tette a labdát kapásból középre, közvetlen a kapu elé Tóth irányába, ám végül sikerült kifejelnünk előle. Szűk tíz percre rá nem úsztuk meg ennyivel: már vagy egy perce nyomoztuk a lasztit a jobb oldalon, az öltöző épület magasságában, amikor a halak sokadik jó passza után Tóth G. tőrt be a védelmünk között balról-szemből a 16-osunkra, az ötös sarka magasságában elhúzta a játékszert a kimozduló és eldőlő Baksa Bálint mellett, majd a befutó Lóska Csabi odaérte előtt laposan az üres kapunkba lőtt. 0-1. Nem maradtunk sokáig adósak a válasszal: a 34. percben egy jobb oldalról a hosszú oldali kapufa magasságába betett labdánk Erhardt és Vincze között-mellet találta meg Molnár Attilát kb. 13-14 m-en, akiről az a felfutó Lóska Csabi elé került, aki pár mozdulat után balról-szemből, kb. 12 m-ről Erhardt lábai mellett, spiccel a bal alsó sarokba lőtt. 1-1! Nagyjából ennyi volt az első játékrész!

A második félidőben pontosan negyed órát kellett várni az első helyzetig, egyben gólig, igaz azt a játékvezető érvénytelenítette: a tintahalak jobb oldalvonal melletti elfutása után a középre tett labdát Tóth Henrik a 16-oson belülről fejelte a jobb alsó sarkunkba, de a beadáskor a laszti feltehetően éppen elhagyta a játékteret, így a partjelző intésére annulálták a találatot. Két percre rá a túloldalon jutottunk jobb oldali szöglethez, amelyet a csereként beállt Nagy Robi végzett el: az ötös rövid oldalára betekert labdájára óramű pontossággal érkezett Kovács Tibi, aki felugorva a kapu bal oldalába fejelt. 2-1! Ahogy az ilyenkor lenni szokott, az egyenlítés érdekében kinyíltak a vendégek, amit a 73. percben majdnem kihasználtunk, amikor Balló Harold iramodott meg középen, majd a félpályán túl kitette a játékszert jobbra Nagy Robinak, aki oldalról bevitte azt a 16-osra, csinált egy visszahúzást, és az ötös sarkának magasságából, kb. 7 m-ről, a röviden "elszálló" Kovács és Kiss mellett fejmagasságban a kapu közepébe tekert volna, azonban a vonalon álló Erhardt fejjel ki tudta azt csúsztatni azt a hosszú felső sarok mellé szögletre. A 82. percben Baksa Bálint mozdult ki a kapuból egy jobb oldali beadásra, de nem sikerült megfognia, és az így épphogy a 16-oson kívülre kikerült labdát Simon csak a kapunk fölé tudta emelni. Az utolsó öt-hat percben a tintahalak tovább támadott az egyenlítésért, amiből néhány lehetőségig ugyan eljutottak, de a végén mindig rossz megoldást választottak, vagy rosszul találták el a játékszert. Ugyanakkor mi is bebiztosíthattuk volna a győzelmünket, ha a Balló Harold egy jobb oldali elfutása után nem a kapu előtt lövi el a labdát, vagy egy Nagy Robi - Ivancsó Dávid -Nagy Robi kombináció végén utóbbi nem a jobb felső sarok fölé fejel.

Összességében elmondható, hogy nem játszottunk jó meccset, de így is az eddigi legjobb teljesítményünket nyújtottuk a szezon során, ami jól jelzi, hogy van még hová fejlődnünk. A találkozó igen kemény játékot hozott, kis túlzással nem akadt olyan támadás, amely ne hozott volna csontzenét, amelyet Gál játékvezető vagy lefújt, vagy nem. A bíró igyekezett a tekintélyét megőrizve kordában tartani az eseményeket, és ezt végül tizenegy sárga árán sikerült is elérnie, de sokszor következetlenül fújt. A THSE a látottak alapján idén is versenyben lesz a dobogóért!

Strebek Marcell: Gratulálok az ellenfélnek!

Metzger Tibor: Ez az a típusú egygólos győzelem, ami után nagyon lehet örülni. Hát mi örülünk is nagyon!


2016.08.27. (szombat) 16:30
2. forduló

Vízművek SK - ASR Gázgyár 1-2 (1-1)
Váci út, 55 néző; Vezette: Fodor; Asszisztensek: Urgyán, Práth

Vízművek SK: Kostyova, Vajay, Cserjés, Potondi, Rendik (Szekerka 81'), Séfer, Madar, Bicski (Pásztor 84'), Újvári, Buhály, Tóth
Edző (Újvári Gábor távollétében): Schnellbach Imre

ASR Gázgyár: Baksa, Tóth, Kovács D., Lajos, Lóska, Mankó (Burai 54'), Balogh (Fehér 46'), Ivancsó, Nagy (Kaltenekker 61'), Balló (Jakab 70'), Mátrai (Molnár 81')
Edző: Metzger Tibor

Gólszerzők: Rendik 30' ill. Mátrai 5', Jakab 74'

A közműrangadó az mindig közműrangadó, az aktuális erőviszonyoktól függetlenül! Tavalyhoz hasonlóan most is korán találkoztunk a vizesekkel, akiknek ez volt az idei első bajnokijuk, lévén a múlt heti, II. kerületi UFC elleni mérkőzésüket elhalasztották. A kezdő 11-ükből hamar meglehetett állapítani, hogy együttesük a nyáron tovább fiatalodott, ami a Mészöly Focisulival való kapcsolatuk következtében nem érhette különösebb meglepetésként a Váci útra kilátogatókat. A hazaiak - edzői mentalitásukból fakadóan - senki ellen nem állnak be védekezni, így egy élvezetes, nyílt sisakos találkozóra lehetett számítani a tikkasztó nyár végi szombat délutánon. Múlt heti betegeink, sérültjeink felépültek, de Fehér Kende még a kispadon kezdett.

5' Túl sokat nem kellett várni az első helyzetre, mi több, gólra: Ivancsó Dávid adott egy tőle megszokott kiváló mélységi passzt a középpályát nem sokkal átlépve a védők vonalából kiugró Mátrai Dominiknak, aki a labdát balról-szemből rávezette a kimozduló Kostyovára, aki vetődve ugyan még hozzá tudott érni, de megfogni nem, így Dominik a kapust a jobbján megkerülve tovább tudta vinni a lasztit az ötös jobb sarka felé, majd az odaérni már nem tudó Vajay szerelési kísérlete előtt, éles szögből az üres kapuba passzolt. 0-1!

13' A túloldalon sem maradt sokáig eseménytelen a találkozó: a vizesek jobbról-szemből passzolták be a játékszert a 16-osunk határára, ahol Balló Harold kissé feleslegesen, jól hallhatóan odarúgott a hazaiak játékosának, aki elterült a földön. A játékvezető 11-est adott, amit a rangidős csapatkapitány, Vajay végzett el. A "toporogva" elvégzett büntető közepes erővel, laposan tartott a jobb alsó sarkunkba, de Baksa Bálint kapusunk remekül érezte az irányt, újheggyel kapufára tudta ütni azt, ahonnan visszapattant a gólvonalra, amire Bálint ráfeküdt.

25' Jobb oldali vízművekes beadás után az ötös rövid oldalán érkező, fejelni igyekvő játékosukat ugrás közben testtel szabályosan lendítettük ki az egyensúlyából, így a fejese után a labda gyertyaként hullott alá középen, amit Baksa Bálint megakart fogni, de kiejtette, védelmünk azonban kivágta.

30' Baloldalon végezhetett el bedobást a Vízművek a szögletzászlótól nagyjából 25 m-re. A 16-osunk közepe irányába betett labdát a legmagasabbra ugró Bicski csúsztatta tovább a hosszúra, ahol a rövidre eltolódott védelmünk miatt üresen maradt Rendik érkezett, aki a visszazárni igyekvő Lóska Csabi és Ivancsó Dávid előtt, kb. 8 m-ről Baksa Bálint fölött a léc alá lőtt. 1-1.

35' Szabadrúgást kaptunk a hazaiak kapujával szemben, kb. 28 m-en, amit Nagy Robi látványosan tekert középre, a léc alá, de Kostyova felugorva fölé tornázta a kísérletet.

38' Ugyan másfél-két perccel korábban a 16-os jobb oldalán jól érkező Balló Harold kapu fölé fejelt egy jobboldali beadást, de ezt egy jóval nagyobb lehetőségünk követte, amikor Balogh Peti remek labdát tett ki "Harinak" közvetlen a 16-os jobb oldala elé, amit csatárunk bevitt a büntetőterületre, majd a védők által szorongatva igen éles szögből, kb. 11-12 m-ről kapura lőtt, ami Kostyova fölött elsüvítve a felsőlécről vágódott át a 16-os másik oldalára. Ott Lóska Csabi gyűjtött össze azt, és adta be a még vissza nem rendeződött vizes védelem közé, a 11-es pont magasságába Tóth Gerinek, aki 8 m-ről belsővel kapura tudta tenni azt, de a nem túl erős, bal alsó sarokba tartó lövését a hazaiak kapusa vetődve a kapufára ütötte, ahonnan visszapattant hozzá.

42' A kihagyott helyzetek majdnem megbosszulták magukat, mert egy gyors vízművekes ellentámadás következtében a lendületből érkező Tóth a 16-osunkról, szemből-jobbról nem sokkal lőtt a bal felső sarkunk mellé.

48' A szünet után is Tóth veszélyeztette a kapunkat, amikor a védelmünkről lefordulva, a 16-osunkra baloldalról belépve találta magát szemben Baksa Bálinttal, ám 13-14 m-ről, éles szögből leadott lapos lövése a szöget zárni igyekvő kapusunk mellett oldalhálót talált.

50' Majdnem sikerült összehoznunk egy gólt: a vizesek egy hosszú labdájára Baksa Bálint jött ki nem sokkal a 16-oson kívülre, hogy elrúgja azt, azonban a felszabadítási kísérletébe beleblokkolt a rárontó Tóth, akiről a laszti a kapunk irányába pattant, de szerencsénkre a tök üresen utána futó Tóth és a Lóska Csabival sprintelő Buhály odaérte előtt, pár méterre a bal kapufánktól kigurult az alapvonalon túlra.

61' Fehér Kende csúsztatott fejjel nagyszerűen tovább egy bal oldali előre ívelést a 16-os bal sarka magasságából középre, a teljesen üresen kilépő Mátrai Dominiknak, aki átvette azt, és Kostyovával farkasszemet nézve bőven volt ideje arra, hogy megnézze hova lövi, azonban a kb. 14 m-ről, szemből megeresztett lövése a jobb kapufa aljáról oldalra pattant. A mérkőzés helyzete maradt kihasználatlanul!

74' Burai Balázs passzolta be jobbról a 16-os vonala irányába a lasztit, az ott tartózkodó hazai védelem és támadóink közé, ahol (kb. 13-14 m-en) Ivancsó Dávid került vitatható módon a földre, azonban a játékszer továbbkerült tőle a mellette tartózkodó, pár perce becserélt Jakab Mátéhoz, aki Cserjés és Séfer között kapura fordulva, pár lépés labdavezetés után, 6 m-ről, az ötösre kilépő Kostyova alatt-mellett laposan a kapu közepébe lőtt. 1-2!

A kinyíló Vízműveket ezután többször is sikerült - olykor létszámfölényes helyzetben - lekontráznunk, de gólt már nem szereztünk belőlük:

75' Ivancsó Dávid - Mátrai Dominik - Fehér Kende összjáték végén utóbbi lőtt szemből-balról, kb. 12-13 m-ről a jobb alsó sarok mellé.

83' Ezúttal Ivancsó Dávid - Molnár Attila - Kaltenekker Attila kombináció végén lőttünk a 16-osról, szemből-jobbról kapu fölé.

92' Jakab Máté fülelt le egy hazai bedobást a jobb oldalon, majd kapura indult, és - Vajay hiába próbálta utolérni - betört a 16-osra, ám 14 m-ről, a kapussal szemben nem lőtt, hanem középre passzolt a Szekerka által szorongatott Molnár Attilának, aki a becserélt védő vitaható közbeavatkozása miatt nem tudta jól eltalálni a lasztit, így az végül az a jobb kapufa mellé gurult.

Magunknak tettük nehézzé a találkozót elsősorban azzal, hogy a korai vezető gólunk után többen elhitték, ez a mérkőzés már a zsebünkben van, és - mintha a kihagyott 11-es nem lett volna elég intő jel - a kapott gólunk után a 60. percig kerestük önmagunkat, ami alatt a Vízművek akár meg is fordíthatta volna a találkozót. Szerencsénkre a folyamatos cseréinknek is köszönhetően az utolsó fél órára szinte teljesen beszorítottuk a hazaiakat, ami többek között szögletek sorában, néhány jól helyről elvégzett szabadrúgásban, továbbá több, lesen megállított kiugratási kísérletünkben is megnyilvánult, és bár a XIII. kerületiek negyed órán keresztül jól állták a sarat, végül csak sikerült mattolnunk őket. A fellazult vizes védekezést ezután számos alkalommal át tudtuk játszani, lerohanásaink azonban a legvégén mindig pontatlanok voltak, rossz döntéseket hoztunk, nem koncentráltunk eléggé. Ez most belefért, de egy élcsapat ellen bizonyosan nem fog! Ha a Vízművek fiataljai még jobban felnőnek az osztály követelményeihez, kiesési gondjaik aligha lesznek.

Metzger Tibor: Először is gratulálok a csapatnak a sikerhez! Ez a győzelembe vetett hitünknek és cserejátékosaink remek teljesítményének köszönhető. A nehézségeket saját magunknak okoztuk, elég csak a helyzetkihasználásunkat említeni. Sokkal jobb teljesítményre lesz szükségünk a következő hetekben, ha versenyben akarunk maradni az élmezőnnyel!


2016.08.21. (vasárnap) 17:00
1. forduló

ASR Gázgyár - 43. sz. Építők SK 0-0
Sujtás u., 50 néző; Vezette: Zám; Asszisztensek: Reszler, Tihanyi

ASR Gázgyár: Garai, Tóth, Kovács D., Kovács T., Lóska, Balogh, Nagy, Ivancsó (Mankó 79'), Kaltenekker (Hostyisovszki 75'), Balló, Molnár (Mátrai 62')
Edző: Metzger Tibor

43. sz. Építők SK: Graeser, Lovász (Gergely 76'), Probáld (Örkényi 80'), Kóródi, Kavalecz, Demeter, Mészáros, Spáth (Kocsis 66'), Fodor, Dévényi (Kakuszi 89'), Vécsi
Edző: Dr. Hevesi Tamás

Az előző szezont négy, papíron viszonylag könnyebbnek tűnő mérkőzéssel kezdtük, és csak utána találkoztunk a 43. sz. Építők csapatával, akiket végül egyedüli csapatként nem sikerült egyszer sem megvernünk a 2015/16-os kiírásban (2x 1-1). Idén viszont rangadóval indítottuk, hiszen rögtön a kék-fehéreket láttuk vendégül a Sujtás utcában, akiknek a kerete hozzánk hasonlóan csak kontúrjaiban változott a nyáron. A kezdőkben mindössze egy-egy friss igazolás lépett pályára: nálunk a négy év után visszatért Tóth Geri, a vendégeknél az Air-Energyből igazolt Dévényi. Együttesünkből sérülés és betegség miatt három meghatározó játékos is kiesett: Baksa Bálint a kapuból, Lajos Laci a védelemből, Fehér Kende pedig a támadószekcióból hiányzott. A két gárda jól ismeri egymást, nagy meglepetésre egyikük sem számíthatott a másiktól, a kérdés így leginkább az lehetett a kezdősípszó elhangzása előtt, hogy az idény eleji forma melyikük teljesítményére nyomja rá jobban a bélyegét. A játékra néha ugyan hatással volt a fel-feltámadó szél, de alapjaiban nem befolyásolta azt.

Mindössze néhány perce kezdődött el a találkozó, amikor előbb Mészáros lőtt kb. 25 m-ről a bal alsó sarkunk mellé, majd rögtön ezután Ivancsó Dávid és Molnár Attila közreműködésével Lóska Csabi ugrott ki üresen szemben a kapuval, de kb. 18 m-ről (kissé talán túl korán ellőve) nagyon rosszul találta el a labdát, így az kapu fölé szállt. Tíz perc elteltével egy viszonylag ártalmatlannak tűnő szituációból majdnem baj lett: jobb hátul szerettünk volna elkerülni egy szögletet, ám az alapvonal előttről kirúgni kívánt labdánkba a vendégek beleblokkoltak, ami így felpattant és hullott lefelé a ötösünk rövid sarkának magasságában, amire a kimozduló Garai Viktor nem ért oda, hanem elfejelték előle azt az így már üressé vált kapunkkal nagyjából párhuzamosan az ötös hosszú oldala irányába, ahol az elsőnek odaérő Lóska Csabinak végül sikerült kivezetnie a veszélyes zónából. A következő negyedórában inkább az Építők akarata érvényesült, ami elsősorban pontrúgások formájában öltött testet. Fél óra elteltével összesűrűsödtek az események, mert három perc alatt három nagy helyzet is adódott a két oldalon felváltva. Először Ivancsó Dávid ugratta ki nagyszerű labdával, jobb külsővel a félpályáról Balló Haroldot, aki a 16-os bal oldaláról, kb. 11-12 m-ről a jól kimozduló Graeserbe lőtte a labdát. Ezután Mészáros pillanatai következtek, aki szemből kapura törve három játékosunk mellett is elszlalomozott, majd a 16-os vonalához érve balról-szemből nem sokkal a bal (hosszú) felső sarkunk mellé emelt. Végül pedig Nagy Robi jobb oldali beadása szállt át a túloldalra, amit Molnár Attila tett laposan középre a 16-os bal (rövid) oldalára a felfutó Lóska Csabinak, aki Probáld és Mészáros szorításában 10-11 m-ről lőhetett, de az ő kísérletét is fogta a szöget jól záró Graeser, akiről szögletre pattant a játékszer. A hátralévő időben valamennyivel talán nálunk volt többet a labda, de jelentős esemény a szünetig már nem történt.

A második játékrészben fél óráig nem forogtak komoly veszélyben a kapuk, mindössze egy-egy könnyebb lövést kellett fogniuk a hálóőröknek mindkét oldalon. Gyűrték egymást a csapatok becsülettel, az iramra, a hajtásra nem lehetett panasz, de az osztály két masszív, minden csapatrészében jó képességű játékosokból álló gárdája "kioltotta egymást", egy-két kisebb megingást leszámítva nem adtak teret ellenfelük támadásainak, hogy helyzeteket alakítsanak ki belőlük. Negyed órával a vége előtt Ivancsó Dávid futott be egy szinte már elveszett labdát a baloldalon, az alapvonalánál, majd nem sokkal utána visszagurított a mezőny fel Balló Haroldnak, aki kb. 25 m-ről kapu fölé lőtt. Két percre rá szabadrúgást kapott az Építők balról-szemből, kb. 25 m-ről, amiből Probáld laposan kapura lőve a jobb (rövid) oldali oldalhálót találta el. Három perccel a vége előtt még adódott két lehetőségünk, amikor Hostyisovszki Patrik jobb oldali beadását fejelte Tóth Geri kb. 12 m-ről a kapu jobb oldala mellé, majd egy Balogh-Balló-Lóska bal oldali összjáték eredményeként utóbbi, a 16-os széléről a hosszú irányába tartó lövése gurult el nem sokkal a bal alsó sarok mellett.

Összességében elmondhatjuk, hogy mindkét együttes tud ennél sokkal jobban is futballozni, de szezonnyitónak láttunk már ennél sokkal rosszabb mérkőzéseket is! Hiányzott egy olyan sikeres egyéni villanás, ami eldönthette volna a három pont sorsát (Mészárosnak megvolt a helyzete, ám az kimaradt). Ezúttal ellentétes félidők helyett ugyan csak kisebb kilengésekkel, de folyamatosan fluktuált a játék a kilencven perc során, s bár az öt igazi helyzetből három a miénk volt, és a hajrában is a mi akaratunk érvényesült jobban, ezúttal ezért mindkét csapatnak egy-egy pont járt, amivel egyikük sem lehet maradéktalanul elégedett, de elégedetlen sem. Mondhatjuk úgy is: az együttesek eredményileg ott folytatták, ahol tavaly abbahagyták, de a játék színvonalán még van mit javítaniuk!

Dr. Hevesi Tamás: Fegyelmezettek, taktikusak voltunk, elsősorban védekezésben, és így olyan erényeket csillogtattunk, ami általában nem jellemező a csapatunkra, hiszen mi támadni szoktunk. Szerintem összességében igazságos eredmény született most is, mert az első félidőben mindkét együttesnek volt két-három jó lehetősége, és a másodikban ugyan sokszor mezőnyfölényben játszott a hazai csapat, de különösebb helyzet ekkor már egyik oldalon sem adódott. Emiatt annyira nem vagyok szomorú, hogy egy ponttal indítottunk, ráadásul a bajnok otthonában.

Metzger Tibor: Attól függetlenül, hogy az utolsó pillanatban is változtatni kellett az összeállításon (és így három-négy alapemberünk is hiányzott), dicséretesen teljesített a csapat. Ennél jobban csak akkor érezhetnék magunkat, ha az első félidőben a három nagy helyzetünkből legalább egyet berúgunk. A minimális célt elértük, de úgy tűnik, valami miatt egyelőre nem tudjuk két vállra fektetni a 43. sz. Építőket, akik jelenleg a mumusainknak számítanak.

Az Építők holnapjának beszámolója:
http://www.43szepitoksk.hu/?p=6235