Beszámolók (Felnőtt)


2018.06.02. (szombat) 11:00
30. forduló

ASR Gázgyár - II. Kerületi UFC 5-2 (1-0)
Sujtás u., 65 néző; Vezette: Horváth J.; Asszisztensek: Agócs, Nyekita Brúnó

ASR Gázgyár: Baksa, Molnár (Orza 57'), Lajos, Kovács (Farkas 70'), Durrant, Scheiber, Mankó (Saidi 70'), Ivancsó, Nagy (Balogh 70'), Tóth R., Miklósvári (Brand 78')

II. Kerületi UFC: Horváth, Uray (Mucsi 46'), Kocsis, Bacsek, Tóbiás (Kákosy 60'), Szabó, Király, Maczinkó, Miklósi, Bagyinszky (Lénárd 67'), Mohamed (Dolgener 67')

Gólszerzők: Lajos 4', Kovács 52', Ivancsó 53', Orza 63', Miklósvári 68' ill. Szabó 46', Kocsis 88'

Gyorsan elröppent ez az idény is, amelyet mintha csak tegnap kezdtünk volna el a Testvériséggel szemben, és június első hétvégéjén - pont, mint egy évvel ezelőtt - a II. kerületi UFC ellen már be is fejeztünk. Ellenfelünk félig már kiesett csapatként érkezett a Sujtás utcába, bár győzelme esetén még lehetett volna esélye a bennmaradásra. Mi már csak úgy veszíthettük volna el negyedik helyünket, ha nem nyerünk, a 43. sz. Építők viszont igen a Kelen ellen, idegenben. Végül egyik eset sem következett be, és nagy nyári melegben, olyan kötelezendően letudandó találkozót játszottunk a hozzánk hasonlóan nem túlzottan motivált ellenfelünkkel. Kovács Tibi először kezdett a szezonban, és rögtön meg is hálálta a bizalmat!

4' Miklósvári Kornél próbált a betömörülő vendégvédelemmel szemben, a kaputól balról-szemből, a 16-osról lőni, ám az az egyik védőről levágódva átcsorgott az ötös másik sarka elé, ahol Kovács Tibi gyűjtötte be, majd az ötös vonala mentén középre passzolt a rövid kapufánál üresen álló Lajos Lacinak, aki a visszaérni igyekvő Horváth kapust megelőzve, belsővel egyből a kapu bal (rövid) oldalába passzolt. 1:0!

8' Nagy Robi tett kapásból, belsővel egy jobboldali beadást a 11-es pont mellől a bal alsó sarok irányába, ám a nem túl erős kísérletét Horváth vetődve fogta.

11' Tóth Ricsi adott remek labdát jobbról a középen kiugró Ivancsó Dávidnak, aki szemből rávitte azt Horváthra a 16-oson belülre, ám nem lőtt elég hamar, és a közben odaérő Király belevetődve nagyot mentett.

22' Jobboldali beadásunk után Lajos Laci fejelt az ötös hosszú oldaláról a jobb (rövid) kapufa aljának irányába, amit Horváth végül a kapufa közreműködésével, vetődve fogott meg.

29' Ezúttal Tóth Ricsi vihette rá a kapusra ziccerben a játékszert, ám sajnos elkönnyelműsködte a dolgot, és Horváth lövés előtt le tudta rúgni a lábáról. A túloldalon rögtön lehetőség adódott az UFC előtt, amikor Tóbiás jobbról, a 16-osunkon belülről középre gurított, ám Baksa Bálint kivetődve behúzta azt.

30' A látottak kezdtek kissé Benny Hill Show jelleget ölteni: most Ivancsó Dávid vihette teljesen üresen, balról-szemből Horváthra a lasztit, amit kb. 15 m-ről ellőtt, azonban az elakadt a kapus lábában.

34' Továbbra is hiányzott a koncentráció: Molnár Ati baloldali beadása után Scheiber Bence fejelte vissza a labdát az ötös hosszú sarkától az ötös mentén a másik kapufa elé, ahol az üres Ivancsó Dávid szerette volna azt kapura juttatni, ám az lecsorgott a lábáról, amit Horváth így már könnyedén meg tudott fogni.

44' Nagy Robi egyedül próbált meg lövőhelyzetbe kerülni a kapuval balról-szemből, ami végül sikerült is neki, de kb. 17-18 m-es, bal (hosszú) alsó sarokba tartó, közepes erejű lövését Horváth vetődve kiütötte.

46' Az lett volna csoda, ha a sok kihagyott helyzetünk nem bosszulja meg magát: a vendégek baloldali beadását az ötösünk átellenes oldaláról középre fejelték, ahol érkezett Szabó, és az ötösről egyből, laposan a kapunk közepébe pofozta a játékszert, a visszavetődő Baksa Bálint már nem érhette el. 1-1.

51'+52' Nagy Robi végzett el jobboldali szögletet, amit az ötös vonalának közepén Kovács Tibi próbált kapura fejelni, azonban beleértek a kísérletébe, így a labda a bal felső sarok fölé, a hálóra hullott. Az újabb jobboldali szögletet azonban már nem vétette el Tibi, aki majdnem az előző fejes helyéről, a kimozduló, de éppen oda nem érő Horváth előtt, a gólvonalon álló Miklósi mellett a kapu közepébe bólintott. 2-1!

53' Még fel sem ocsúdtak a zöld-feketék a kapott gólból, a középkezdés után rögtön Ivancsó Dávid iramodott meg üresen az ellenfél 16-osa elé tett labdával, amit balról-szemből rávitt a kapusra, majd jobbra megkerülve, az ötös sarka előttről a bal (rövid) alsó sarokba gurított, amit a visszafutó Kocsis már éppen nem ért el. 3-1!

63' A fejben szétesett vendégvédelem hibája következtében, egy röviden hátrafelé gurított labdát fülelt le Orza Andrei jobbra, a 16-os előtt, majd a büntetőterületre üresen belépve, szemből, kb. 14-15 m-ről, a kilépő Horváth mellett a jobb alsó sarokba lőtt. 4-1!

68' Ivancsó Dávid nagyszerű labdával ugratta ki a baloldalon Miklósvári Kornélt, aki lendületből, balról-szemből betört a 16-osra, és kb. 11-12 m-ről, a vetődő Horváth mellett/alatt a bal (hosszú) alsó sarokba tekert. 5-1!

74' Ivancsó Dávid jobboldali beadásába stukkolt bele fejjel a nemrég beállt Saidi Imed a rövid oldalon, kb. félúton az ötös és a 16-os vonala között, ami így a bal (rövid) felső irányába tartott, ám Horváth szögletre tudta ütni.

84' Próbált kozmetikázni az eredményen a II. kerület: egy jobboldali kontra után a rövidre begurított labdát lőtték volna az ötös előttről a bal alsónk felé, azonban Tóth Ricsi lábbal becsúszva bele tudott vetődni, majd Baksa Bálint vetődve megfogta a lelassulva továbbcsorgót.

88' Ezúttal viszont már nem tudtunk mit tenni: ismételten egy jobboldali beadás után sarokkal értek bele a játékszerbe a 16-osunkon belül, a rövid oldalon, ami így pont a kapunkkal szemben, a 16-oson álló Kocsishoz került, aki onnan nagyon szép lövéssel megtalálta a bal alsó sarkunkat. 5-2.

Győzelemmel fejeztük be tehát a bajnokságot, ami egy ígéretes őszt követő, jóval visszafogottabban sikerült tavaszt zárt le. A negyedik helyünk így megérdemeltnek és reálisnak mondható, a tavalyi két NB III-as együttesen kívül csak az Ikarus tudott megelőzni bennünket. Ami biztosnak tűnik: a II. kerületi UFC és a TFSE kiesett a BLSZ II-be, míg az NB III-ból legrosszabb 13. helyezettként visszatér hozzánk a THSE-Szabadkikötő, a BLSZ II-ből pedig felkerül a SZAC és a Csep-Gól. Mivel a Vasas kiesett az NB I-ből, ezért nem indíthat II. csapatot a BLSZ I-ben, tehát az egyedül függőben lévő kérdés a REAC felkerülése, akiknek ha nem sikerül az osztályozó (már amennyiben kell majd ilyet játszaniuk), akkor maradnak a BLSZ I-ben és egy osztállyal lejjebb "lökik" a Hegyvidéket. Köszönjük a szezont srácok, és bízunk benne, hogy a következő legalább így fog sikerülni! Kellemes nyári szünetet mindenkinek! Hajrá ASR! Hajrá Gáz!


2018.05.26. (szombat) 11:00
29. forduló

ASR Gázgyár - Unione FC 2-1 (1-1)
Sujtás u., 60 néző; Vezette: Szanyi; Asszisztensek: Nyekita, Bartkó

ASR Gázgyár: Garai, Lóska, Lajos, Durrant, Scheiber (Farkas 55'), Mankó, Ivancsó (Orza 46'), Miklósvári, Balló (Saidi 86'), Nagy, Tóth R.
Edző: Metzger Tibor

Unione FC: Meszesán, Mayer (Freud 46'), Koplányi, Filó, Fehér, Keresztesi, Gál (Horváth 82'), Szabó T., Lettrich, Kayali, Szabó B. (Aribi Hassan 69')
Edző: Szabó András

Gólszerzők: Koplányi 13' (öngól), Nagy 86' ill. Szabó T. 34'

A negyedik hely megszerzéséért két csapattal állunk versenyben: a 43. sz. Építőkkel és a Kelennel. Mivel az Építők a hétközi elmaradt meccsén döntetlenezett aktuális ellenfelünkkel, az Unionéval, ezért saját kezünkbe került a sorsunk, azaz ha mindkét hátralévő meccsünket megnyerjük, akkor egész biztosan befutunk közvetlen a dobogó mögé. Lajos Laci visszatért a védelmünk tengelyébe, és volt is dolga bőven a gólkirály-jelölt Szabó Bence semlegesítésével. A kapunkban ezúttal Garai Viktor kezdett.

13' Gyors kontratámadásunk révén Miklósvári Kornél kapta üresen a labdát az Unione térfelének bal oldalán, ami után meg is iramodott ellenfelünk kapuja felé, majd balról-szemből belépve a 16-osra félmagasan középre adott a kapu előtt érkező Balló Harold irányába, ám a közöttük visszafelé futó és menteni igyekvő Koplányiról a játékszer a kijjebb lépő Meszesán mellett védhetetlenül vágódott a kapu közepébe. 1-0!

22' A felfutó Lajos Laci tartotta meg a játékszert a bal oldalvonalnál, nem sokkal az Unione 16-osa előtt, majd passzolt befelé Miklósvári Kornélnak, aki remekül ugratta ki Ivancsó Dávidot balra, a büntetőterületen belül, aki rávezette azt az ötös sarkáig kilépő, a szöget jól záró Meszesánra, aki belevetődött Iva közeli lövésébe. Szép összjáték volt!

34' A felhúzódó Fehér adott be jobbról középre, a 16-osunk elé, ahol érkezett Szabó T., aki az átvétel után, kb. 18 m-ről mértani pontossággal lőtte ki a bal (hosszú) alsó sarkunkat. 1-1.

38' A jobboldalról áttett labdánkat Balló Harold tudta még szinte az alapvonalról kapura tenni, ám a rövidet záró Meszesán lábbal könnyedén szögletre hárított.

41' Szabó B-re lőtték fel a labdát a vendégek jobbra, a 16-osunkon belülre, aki Lajos Lacival heves harcot folytatott  a kapura lövésért, és végül be is tudott fordulni az ötös sarka mellettről, azonban kísérlete elgurult a jobb (hosszú) alsó sarkunk mellett.

56' Balló Harold lőtt szemből, a 16-osról a bal alsó sarok irányába, amit Meszesán vetődve fogott.

60' Jobb oldali beadásunk után Nagy Robi nem találta el jól a levegőben lévő lasztit a 16-os szemközti vonalának közepén, akiről továbbhaladt az a hosszú oldal irányába Orza Andrei felé, aki az átvétel után, éles szögből végül nem tudta kapura tenni azt.

66' Miklósvári Kornél adott jobbról labdát a felhúzódó Farkas Krisztiánnak a kapuval szembe, a 16-os vonalára, aki át is vehette volna azt, de végül a rosszabbik (bal) lábával egyből tekert a jobb alsó sarok irányába, ami picivel mellé ment, bár Meszesán látszólag rajta volt.

72' Mankó Geri adott kiváló labdát saját térfélről a középpálya közepén Balló Haroldnak, aki megugorva egy az egyben vihette volna rá a kapusra a lasztit, ám nagyon hosszan tette maga elé, így Meszesán oda tudott érni rá a 16-os határára és megfogta.

86' Orza Andrei adott szemből remek labdát Balló Haroldnak a 16-os félkörívének közepére, aki onnan el is lőtte azt a bal alsó sarok irányába (amit Meszesán megfogott), azonban közben csúnyán rátartottak a lábára, amiért pár percig ápolásra is szorult, majd le kellett cserélnünk. A szabadrúgáshoz Nagy Robi állt oda, aki mintaszerűen tekerte el a játékszert a másik sarokra számító Meszesán mellett a jobb felső sarokba. 2-1!

88' Kisebb perpatvar zavarta meg a kedélyeket, amikor a bal oldalt előrerúgott labdát Orza Andrei próbálta lekezelni, de végül - úgy tűnt - belesérült a mozdulatba, ám aztán fél térdről felállva mégis rástartolt a játékszerre, amit a vendégek igencsak zokon vettek, mert épp mérlegelték, hogy kirúgják-e a labdát ápolás miatt. Ennek következtében Fehér Csaba rúgott oda Andreinek, majd Filó ment elégtételt venni. Végül Fehért kiállították, Andrei pedig sárgalapot kapott. Filó pár perc múlva Garai Viktor kézből való kirúgásánál odarúgott kapusunknak, aki a földre került, ám ennek sem lett következménye az ő szempontjából.

A mérkőzés első félideje egész pörgős, élvezetes volt, aztán a második játékrész kezdete után kezdett leülni a találkozó: úgy tűnt, az Unionénak jó az egy pont, ezért visszahúzódtak a térfelükre. Mi viszont győzni szerettünk volna, amiért igyekeztünk mindent meg is tenni, és végül nem érdemtelenül sikerült behúznunk a három pontot a rutinos, jó erőkből álló fekete-zöldekkel szemben. Szép volt fiúk! Hajrá ASR! Hajrá Gáz!

Szabó András: A szokott szoros, alapvetően nyíltsisakos meccset játszottuk, amin ezúttal a Gáz bizonyult egy góllal jobbnak.

Metzger Tibor: Egy szépségdíjas góllal megérdemelten nyertük meg a végjátékban a mérkőzést, amit csak saját magunknak tettünk nehézzé. Már csak egy lépésnyire vagyunk attól, hogy elmondhassuk: a tavalyi bajnokság csapatai közül idén csak egynek sikerült megelőznie bennünket. Ezt egy nagyon jó eredménynek tartanám a tavalyinál szűkösebb lehetőségeink miatt. Azonban az utolsó mérkőzésünkön sem fogják ingyen adni a három pontot, ezért nagyon nehéz mérkőzésre számítok.


2018.05.21. (hétfő) 17:00
28. forduló

ASR Gázgyár - Újbudai FC-Voyage 3-1 (1-1)
Sujtás u., 70 néző; Vezette: Csorba; Asszisztensek: Gyana, Czeglédi

ASR Gázgyár: Baksa, Lóska, Durrant, Tóth G. (Orza 61'), Scheiber, Mankó, Ivancsó (Saidi 84'), Miklósvári, Balló, Nagy (Farkas 79'), Tóth R.
Edző: Metzger Tibor

Újbudai FC-Voyage: Balogh, Laki, Al-Hussein, Vekker, Földi (Bertalan 46'), Marton (Szekér 69'), Surnyák, Németh, Zana, Riba, Gecse (Fodor 69')
Edző: Farkas Balázs

Gólszerzők: Nagy 34'+58', Ivancsó 56' ill. Földi 18'

A hosszú hétvégén ezúttal rendhagyó módon mi játszottuk a forduló záró mérkőzését az állítólag két hónapja pályagondokkal (s így egyben edzésproblémákkal) küzdő Újbuda csapata ellen. Együttesünk továbbra is több sebből vérzik: Lajos Laci, Balogh Peti mellé Molnár Ati és  Fehér Kende is csatlakozott, utóbbi a Hegyvidék ellen elszenvedett, gyanítható combizom szakadása következtében. Öröm az ürömben ugyanakkor, hogy Miklósvári Kornél ismét játékra jelentkezhetett, ami meg is látszott az előre játékunkon.

1' Nem kellett sokat várni az első feljegyezhető momentumra: Miklósvári Kornélnak tettük be a labdát jobbra, a 16-oson belülre, aki viszonylag élesebb szögből, kb. 14 m-ről a jobb (hosszú) alsó sarok mellé lőtt.

10' Ezúttal Miklósvári Kornél - Ivancsó Dávid volt a laszti útja az előzővel megegyező irányban, csak ezúttal lapos középre adás lett belőle, amit Balló Harold a bal (rövid) kapufával szemből, kb. 10 m-ről kapura is tudott továbbítani, azonban a jobb (hosszú) alsó felé tartó játékszer nem volt elég erős ahhoz, hogy Miklósvári Kornél zavarása mellett is Surnyák ne tudja kivágni az ötös vonaláról.

18' Újabb szabadrúgást kapott az Újbuda a félpályánkon nem sokkal innen, a jobb oldalról, amit felíveltek az ötösünkre, ahol a röviden a gólvonalról kilépő Baksa Bálint kiöklözte a lasztit, de nem túl jó helyre, a 16-osunk vonalára, ahonnan szemből-jobbról egyből rá tudták lőni azt a kapunk jobb (hosszú) oldala felé, amibe Földi még hozzá is ért az ötösön, és így az menthetetlenül, laposan a hálónkba vágódott. 0-1.

23' Ezúttal Miklósvári Kornél gurította be a lasztit jobbról-szemből a 16-os határára, amit Balló Harold vett át, majd lőtt rá kb. 15 m-ről, tán kissé elhamarkodottan, a középre tartó kísérletét pedig Balogh könnyedén húzta be.

30' Nagy Robi indította meg Miklósvári Kornélt a jobbon, a 16-oson belül, aki éles szögből tudta csak rálőni azt, ami a kapus testéről kipattant, majd a 16-osról Lóska Csabi által visszafejelt labda végül nem okozott zavart a vendégek kapuja előtt.

34' Néha nekünk is lehet szerencsénk: Nagy Robi ívelte fel szemből a 16-oson belülre a játékszert, amire a vonalról kilépő Balogh jelezte az ötös vonalán, hogy jó neki, ám az előtte (kb. 8  m-en) úgy pattant fel, hogy a kapus fölött áthaladva a hálóban kötött ki. 1-1!

44' Az újbudaiak balról lőtték be a kapunk elé a lasztit, amit az ötösünk átellenes sarka felé eljutva Laki kanalazott becsúszva nem sokkal a bal (rövid) alsó sarkunk mellé.

56' Gyors támadásunk következtében Miklósvári Kornélon keresztül sikerült bejátszanunk a labdát Ivancsó Dávidnak a 16-oson belülre, aki jobbról-szemből kapura vitte azt, majd a becsúszva szerelni igyekvő Marton lába mellett, kb. 10 m-ről, ballal a jobb alsó sarokba tekert. 2-1!

58' Lóska Csabi tekerte be balról az ötös hosszú oldala elé a játékszert Miklósvári Kornél irányába, aki viszont nem lőtt egyből, hanem átvette azt, majd jobbnak látta, hogy a kapuval szemben visszagurít a 16-os vonala irányába, ahol ott volt Nagy Robi, és aki onnan életerősen meglőve nagyon szép gólt ragasztott a kapus és a jobb felső sarok között a felsőléc alá. 3-1!

60' Szabadrúgást kapott az Újbuda kb. 24 m-ről, balról-szemből, amit Németh lőtt rá szépen a bal (rövid) felső sarkunk irányába, és ami a felsőlécünkre csattanva vágódott le az ötösünkre.

66' Riba fejelt balról-szemből egy beadás után a felsőlécünk fölé.

75' Zana ugratta ki szép passzal üresen a szünetben becserélt Bertalant, aki szemből-jobbról kapura vitte azt, majd kb. 10 m-ről nagyon csúnyán, méterekkel a rövid sarkunk mellé lőtt.

76' Nagy Robi cselezte be magát balról-szemből a vendégek ötöséig, majd pár méterről oldalhálót lőtt.

82' Miklósvári Kornél passza után Ivancsó Dávid vihette a játékszert a 16-oson belülre, majd balról, kb. 13-14 m-ről középmagasan rátekerte a hosszú felé, ám Balogh gond nélkül, vetődve kiütötte.

85' Riba lőtt szemből-jobbról, kb. 23-24 m-ről a bal alsó sarkunk mellé.

Bár az újbudaiak vezető góljának nem volt különösebb előjele, azonban a mi egyenlítő találatunk sem helyzetből született, hanem egy ritkán látható szituációból. A második félidőben kevesebb lehetőségünk adódott (amiket viszont belőttünk), a kék-fehéreknek pedig az addigiakhoz képest jóval több (ők meg nem lőtték be). Szóval sokáig nem volt ez egy könnyű meccs, csak 3-1 után nyugodhattunk meg valamelyest: van még hova fejlődnünk, hiszen egy nehézségektől sújtott, kiesés ellen küzdő együttest sikerült végül így - nem túl jó játékkal - két góllal felülmúlnunk.


2018.05.11. (péntek) 20:30
27. forduló

Hegyvidék SE - ASR Gázgyár 1-1 (0-1)
Könyves K. krt. (Siketek pálya), 40 néző; Vezette: Török; Asszisztensek: Vida, Czár

Hegyvidék SE: Orczy, Csaszni, Duque, Jakab (Boda 60'), Somogyvári, Jobbágy, Schleinig, Környei, Radnó (Veress 46'), Szepesi (Zách 46'), Scheffer
Edző: Bajzik József

ASR Gázgyár: Baksa, Lóska, Molnár, Tóth G. (Brand 85'), Scheiber, Mankó (Durrant 85'), Fehér (Farkas 13'), Ivancsó, Orza, Tóth R., Balló
Edző: Metzger Tibor

Gólszerzők: Környei 59' (11-esből) ill. Lóska 26'

A TFSE-vel szemben egy hónappal ezelőtt megvívott 3-3-as bajnokinkhoz hasonlóan péntek este, BL idősávban látogattunk a bennmaradásért ádáz harcot folytató Hegyvidék SE csapatához a nem túl jó fényviszonyokkal "megáldott" egykori Ferencvárosi Vasutas pályára, a Siketek sporttelepének egyik műfüvére. Együttesünkből ezúttal több kulcsjátékos hiányzott: Balogh Peti ötsárgás büntetését töltötte, Lajos Lacinak bevizesedett a térde, Nagy Robi pedig lebetegedett. A hazaiak nem számíthattak legjobb góllövőjükre, a kilencgólos Bánkra, így legelöl a nyolcgólos Scheffer kapott lehetőséget.

Aki nem is vacakolt sokat! A középkezdés után rögtön letámadott bennünket a Hegyvidék, és a kapu elé került labdát Scheffer pörgette fel, amit Molnár Atinak kellett kifejelnie a gólvonal előttről. Nekünk estek tehát a hazaiak, bár a lendületük nem tartott sokáig, igaz mi sem brillíroztunk az előre játékunkkal (sem). A 7. percben Orza Andrei jobboldali szögletére érkezett az ötös előtt Lóska Csabi, aki felugrás után a felsőléc középső részére fejelt. A 13. percben Fehér Kende szerencsétlen módon találkozott Orczyval, és megsérült a combján, ezért le kellett cserélnünk: pontos diagnózis nincs, így valószínűleg izomszakadás sem, Kendének minden esetre pihentetnie kell a lábát (gyors gyógyulást kívánunk innen is!). Helyette a védekező feladatokat ellátó Farkas Krisztián lépett pályára. A 24. percben ugyancsak egy jobboldali sarokrúgást követően, ezúttal Orza Andrei lőtt kapásból, 16-os hosszú oldala előttről, kb. 18-19 m-ről nem sokkal a jobb alsó sarok mellé. Két percre rá megszereztük a vezetést: Balló Harold próbált elmenni a bal oldalvonal mellett, majd középre adni, ám beadása lecsorgott a hazaiakról, pont a 16-os rövid oldalán tartózkodó Lóska Csabihoz, aki gyorsan észlelte a lehetőséget, és kb. 11-12 m-ről, kapásból, középmagasan a bal (hosszú) sarokba lőtt (0-1!). Öt perccel a félidő vége előtt Balló Harold stukkolt szemből kapura egy jobboldali beadást, ám a visszalépő Orczy végül könnyedén fogta a kísérletét. Az egy perc hosszabbításban még akadt izgalom a kapunk előtt: egy nem túl életerősen kirúgott labdánkat visszalőtték, amit Baksa Bálintnak kellett lábbal hárítania.

A második játékrészre sajnos nem úgy jöttünk ki, mint akik neki akarnának esni a Hegyvidéknek a kétgólos előny megszerzése érdekében, így egyre inkább a hazaiak előtt nyílt tér. Előbb Molnár Ati volt kevésbé határozott a 16-osunkon, és nem tudta jól elrúgni a játékszert, amit így a Hegyvidék lőtt el végül jobbról, szerencsénkre a kapunk előtt. Az 59. percben ugyanakkor már nem volt mit tennünk: egy jobboldali vendégszöglet következtében a kapunkkal szemből rálőtt lasztihoz ért hozzá az egyik játékosunk kézzel, amiért járt a 11-es, amit Környei magabiztosan a jobb sarokba rúgott (1-1). Az egyenlítő találatra a játék képe alapján nem igazán tudtunk reagálni, hiába igyekeztünk, nem játszottunk jól, nem tudtunk nyomást gyakorolni a kékmezesekre, és ezen még az sem segített, hogy Csasznit a 83. percben második sárgával kiállították. A legközelebb még a 72. percben jártunk a gólhoz, amikor Tóth Ricsi fejelt kapura egy baloldali szabadrúgás után, ám a jobb alsó sarok irányába tartó próbálkozását Orczy vetődve kiütötte. Ezt leszámítva azonban nem akadt momentumunk, sőt a Hegyvidék igen közel járt a vezető gólhoz: előbb (a 76. percben) egy balról középre lecsorgó labdát lőttek kapásból rá, amit Baksa Bálintnak kellett vetődve hárítania, majd (a 79. percben) egy jobboldali szabadrúgás után kellett kapusunknak kiütnie a játékszert, ami után a kipattanót egyből kapura lőtték, amibe Bálint bravúrral belevetődött, az újabb ismétlés pedig kapu fölé szállt.

A döntetlennel - bár reálisnak mondható - igazán egyik csapat sem járt jól, mert számunkra a bronzérem ezzel minden bizonnyal elszállt, és most már a negyedik hely megtartása lehet a reális cél (az sem lesz könnyű), míg a Hegyvidék továbbra is az utolsó előtti helyen áll, igaz egy meccsel kevesebbet játszott a közvetlen előtte lévőknél. Csapatunk immár öt meccse nyeretlen, és az elmúlt négy bajnokin mindössze egy gólt tudott szerezni, ám ami ennél is nagyobb baj, hogy sajnos egyáltalán nem játszik jól. Három meccsünk van már csak hátra a szezonból, ezekre kellene valahogy összekapnunk magunkat, bízzunk benne, hogy sikerülni fog! Hajrá ASR! Hajrá Gáz!

Metzger Tibor: Embert próbáló feladat lesz jövő hétre összeállítani és motiválni a sok sebből vérző csapatunkat.


2018.05.05. (szombat) 11:00
26. forduló

ASR Gázgyár - Újpest FC II. 0-3 (0-1)
Sujtás u., 100 néző; Vezette: Zimonyi; Asszisztensek: Reszler, Boros

ASR Gázgyár: Baksa, Lóska, Molnár (Orza 46'), Lajos, Scheiber, Mankó, Balogh (Fehér 28'), Ivancsó, Nagy, Tóth R., Balló
Edző: Metzger Tibor

Újpest FC II.: Drávucz, Hajnal, Máté, Nyilas, Fék, Hulicsár (Ferkel 85'), Németh K. (Knap 68'), Németh G. (Ritzl 21'), Németh Á. (Gere 80'), Filipovic (Suscsák 90'), Kubanek
Edző: Mundi Viktor

Gólszerzők: Németh K. 17', Németh Á. 62', Suscsák 90'

A REAC csapatával a bajnoki aranyéremért és a feljutás lehetőségéért külön meccset vívó, az Ikarusnak múlt héten 8 gólt lövő Újpest II. együttesét láttuk vendégül a hétvégén Aquincumban. Az esélyeknek és a várható játékképnek megfelelően a hangsúlyt a védekezésre fektettük, valamint sérülés miatt elölről továbbra is nélkülöznünk kellett Miklósvári Kornélt, aki a jövő héttől várhatóan újra teljes értékű munkát végezhet.

A vendégek a várakozásoknak megfelelően a kezdősípszó utántól rögtön nyomást helyeztek csapatunkra, és sokszor csak önfeláldozó védekezéssel, bevetődéssel, becsúszással, blokkolással tudtuk megvédeni kapunkat a 16-os környéki kapura lövésektől. Az előre játékban nem igazán akadt keresnivalónk, bár a 14. percben egy jobbról az ötös rövid oldalára betett labdát Ivancsó Dávid sarokkal megpróbálta kapura juttatni, ám Drávucz biztosan fogta a kísérletet. Három percre rá a baloldalon próbáltuk feljuttatni a játékszert, azonban elvesztettük azt, és a vonal mellett visszaívelt labdát a felhúzódó Lajos Laci hiába próbálta elérni (minden bizonnyal szabálytalankodtak vele szemben, Zimonyi sípja azonban néma maradt), ami Filipovicshoz került, aki jobbról bepasszolta azt Németh K-nak a 16-os rövid oldalára, aki a kimozduló Baksa Bálint mellett jobbra elvíve azt az üres kapuba gurított (0-1). A 20. percben váratlan esemény történt: egy Balló Haroldnak hosszan előre tett labdát a kb. 23-24 m-re kilépő Drávucz próbált lekezelni, azonban rosszul ért hozzá, és picit elpattant tőle, ami elég is volt Harinak ahhoz, hogy megszerezze, és már vitte is volna el a kapus mellett az üres kapu irányába, amikor a vendégek 99-ese eldőlve, két kézzel visszahúzta, amiért a játékvezető jogosan kiállította. Németh G. helyére állt be a cserekapus Ritzl, akinek az édesapja a Gázművekben nevelkedve az 1992-es BLSZ II-es bajnokcsapatunk elsőszámú hálóőre volt. A kapott szabadrúgást Nagy Robi a sorfalba lőtte. A kiállítás után kezdte a játék két, egyenlő erejű csapat képét felvenni. Az első félidő hátralévő részében két veszélyes lehetőségünk adódott: előbb egy jobboldali szabadrúgást fejelt Lajos Laci a kapu jobb oldala mellé, majd egy jobboldali szögletet Tóth Ricsi a jobb (hosszú) alsó sarok mellé, de sajnos egyik kísérletet sem sikerült igazán jó ráfejelni. A háromperces hosszabbítás utolsó momentumaként majdnem növelte előnyét az Újpest II.: egy jobboldali oldalvonal mellettről középre ívelt szabadrúgásukat Hajnal fejelte meg erősen a 16-os középéről a jobb alsó sarkunk irányába, ám Baksa Bálint nagy bravúrral, vetődve hárítani tudott.

A második játékrészre próbáltunk kissé támadóbban fellépni: a 28. percben a lesérült Balogh Peti csapatkapitányunk helyére már becserélt Fehér Kende után a szünetben Molnár Ati helyett Orza Andrei állt be. Az 52. percben előbbi baloldali beadására érkezett a kapu előtt utóbbival párban Balló Harold, akiknek épphogy nem volt jó a beadás, és még össze is futottak. Hat percre rá a bal hátul egyedül maradt Mankó Geri mellett elfutva az UTE került ziccerbe, ám a kapu elé vitt lasztival Mankó Geri szorításában futó, a kimozduló Baksa Bálint mellett elvinni igyekvő játékosuk végül a lövés előtti pillanatokban földre került, és nagy szerencsénkre sípszó sem harsant. A 62. percben azonban már nem tudtuk elkerülni az újabb gólt: baloldalról passzolták középre a játékszert a 16-os vonalában Németh Á-nak, aki pár mozdulat után lövés közben kissé belebotlott a labdába, amely így pontosan a bal felső sarkunkba hullott (0-2). A 73. percben érkezett el számunkra a találkozó legnagyobb helyzete, amikor Balló Harold (akinek elől ritkán akadt társa, ha egyáltalán) szép egyéni megmozdulás révén szemből betört a 16-osra, de a kimozduló Ritzl mellett laposan balra ellőni kívánt laszti elakadt a kapus lábában. A 90. percben a már eléggé fáradt, nem igazán koncentráló védelmünket lefutotta az Újpest, és egy balról a hosszúra tett labdájukat Suscsák kb. 10-11 m-ről a bal sarkunkba továbbította (0-3), de ez már végképp nem osztott, nem szorzott.

Ugyan hetven percig emberelőnyben játszhattunk, de ez csak arra volt ma elég számunkra, hogy a találkozó képe az addigiakhoz képest kiegyenlítődjön. A jó kondiban lévő, nyári melegben is sokat futó fiatal újpestiek ellen sajnos Hari helyzetét leszámítva lövéshez sem jutottunk, mert egyszerűen nem tudtunk felérni a támadásokhoz, energiánk nagy részét felemésztette a védekezés. A hozzáállással ugyanakkor nem lehetett probléma: mindenki, amit tudott kiadott magából, de ez ma ennyire volt elég. Reméljük azért hamarosan újra megtaláljuk a góllövő cipőnket, mert immáron több mint három meccse gólképtelenek vagyunk.

Mundi Viktor: Ha csak a mai mérkőzésről beszélek, akkor azt mondom, hogy tudtuk, a Gázgyár nagyon jó csapat, nem tévesztett meg bennünket az utóbbi pár hetes szereplésük, ezúton is bizonyították ezt, gratulálok nekik. Sajnos ráadásul még magunknak tettük nehezebbé a mérkőzést a kiállítással. Onnantól egy célfutballt kezdtünk el játszani, ami nem a mi játékunk, de ebben az esetben ez kellet, és végül meg is hozta az eredményét, azaz azt, hogy véleményem szerint magabiztosan nyertünk.

Metzger Tibor: A nagyobb tudását érvényesíteni tudta az Újpest velünk szemben, így csak gratulálni tudok a megérdemelt győzelméhez!


2018.04.22. (vasárnap) 11:00
24. forduló

ASR Gázgyár - Vízművek SK 0-2 (0-2)
Sujtás u., 120 néző; Vezette: Zám; Asszisztensek: Dobó, Nyekita Brúnó

ASR Gázgyár: Baksa, Lóska, Lajos, Tóth G. (Nagy 46'), Scheiber, Mankó (Tóth R. 46'), Fehér, Balogh, Ivancsó (Saidi 78'), Orza (Brand 84'), Balló
Edző: Metzger Tibor

Vízművek SK: Balázs, Szekerka, Hatvani, Cserjés, Séfer, Buhály (Gumbinger 89'), Peller (Madar 59'), Kuklis, Pásztor, Köböl, Török
Edző: Véber György

Gólszerzők: Köböl 20' (11-esből), Hatvani 26'

Nyárias időben, a kezdésre végül szép számmal összegyűlt közönség előtt játszhattuk le a sok fiatallal felálló Vízművek elleni bajnoki közműrangadónkat, amely szűk egy hónappal követte a vizesek elleni Budapest Kupa mérkőzésünket, ahol egy szoros, 1-0-s találkozón jutottunk tovább a legjobb nyolc közé. A kék-pirosak múlt héten 2-1-re győztek az Ikarus ellen otthon, míg mi ikszeltünk a TFSE-vel idegenben. Nem álltunk fel túlzottan támadó szerkezettel, mert a négy védőnk ellőtt két védekező középpályás is helyet kapott, noha a kettőből Balogh Peti ilyen esetekben az előre játékkal is többet foglalkozhat.

9’ Szekerka szánta el magát lövésre középről, kb. 27-28 m-ről, és veszélyes kísérlete nem is sokkal kerülte el a jobb (hosszú) felső sarkunkat.

13’ Balogh Peti előreívelt labdájával indult meg Fehér Kende a védője mellett a bal szélen, majd oldalról a 16-osra bejutva kb. 11-12 m-ről elhúzta mellette a játékszert, egyben visszahúzta a lövését a jobb (rövid) alsó sarok irányába, azonban Balázs vetődve szögletre ütötte azt.

20’ A vendégek középről, a 16-osunk (ő szempontjukból) jobb oldala felé ívelt labdáját akarta Lóska Csabi egyből kivágni a mezőnybe, azonban ez olyan szerencsétlenül sikerült neki, hogy a saját kezét találta el vele, és mivel pont a büntetőterületen belül állt, ezért Zám játékvezető 11-es adott, amit Köböl magabiztosan a jobb sarokba lőtt. 0-1.

22’ Fehér Kende baloldali beadása viszonylag üresen találta az ötös vonalának közepén Balogh Petit, akik viszont csak úgy tudott abba belefejelni, hogy a labda elszállt a kapu bal oldala előtt.

24’ A vizesek egy szemből balra betett labdával léptek ki a 16-osunkon belül, majd a kimozduló Baksa Bálint mellett a bal (hosszú) alsó sarkunkba továbbítottak. Már mindenki elkönyvelte a gólt, amikor Dobó partjelzője intésére a bíró les címén érvénytelenítette a találatot.

26’ A kék-pirosak bal szöglete után a végül a 16-osunk vonaláig kicsorgó lasztit Hatvani lőtte rá szemből-balról, kapásból, ami olyan jól sikerült neki, hogy az a jobb alsó sarkunkban kötött ki. 0-2.

37’ Scheiber Bence jobboldali felívelésére érkezett a 16-os átellenes oldalán Fehér Kende, akinek fejese azonban az ötös sarka előttről kapu fölé szállt.

41’ Orza Andrei jobboldali beadása után Lóska Csabi küzdött meg a játékszerért a büntetőterületen belül, akitől a 16-os határáig került az, ahol az érkező Balló Harold szemből-balról kapura tudta tenni azt, azonban az ívelés jellegű lövése a két kapufa találkozásáról a jobb felső sarok fölé pattant.

Szünetben - a szükség diktálta - támadóbb felállásra váltottunk: Tóth Geri és Mankó Geri helyett Nagy Robi és Tóth Ricsi lépett pályára, aminek a félidő elején meg is lett a látszatja.

48’ Jobboldali szögletet végeztünk el, amit középről, kb. 10 m-ről Lóska Csabi fejelt a jobb alsó sarok irányába, azonban az ott, a gólvonalon tartózkodó Lajos Laci nem tudott előle elugrani, és kifelé pattant róla a labda.

50’ Orza Andrei vitte el a játékszert a baloldalon, majd két ember között remekül adott középre az üresen érkező Nagy Robinak, aki kapuval szemből, közvetlen a 16-osról ellőtte azt a másik sarok felé mozduló Balázzsal ellentétesen a jobb (hosszú) alsó sarok irányába, azonban kísérlete kicsivel elkerülte a célt.

52’ Majdnem végleg eldöntötte a találkozót a Vízmű: a jobboldalon elvitt, majd laposan középre gurított labdájukat Köböl lőtte egyből, kb. 10 m-ről laposan kapura, amit az eldőlő Baksa Bálint lábbal hárított.

62’ Baloldali szögletünk után Lóska Csabi lőtt fordulásból, kb. 22-23 m-ről a bal alsó sarok mellé.

81’ Köböl tekert szemből, kb. 22-23 m-ről a felsőlécünk bal oldalára.

Csapatunk ezen a napon csak nyomaiban emlékeztetett igazi önmagára. Ugyan már az elején a Vízművek lépett fel aktívabban, azonban ekkor még adódott pár lehetőségünk arra, hogy mi szerezzük meg a vezetést. Összjátékunk akadozott, az előre játékunkban sok volt a pontatlanság, a védekezésünk pedig gyenge lábakon állt, sokan valós tudásuk alatt teljesítettek: szóval nagyon gyengén játszottunk. A második félidő elején próbáltuk minden szabadkapacitásunkat megmozgatni a felzárkózás érdekében, azonban átmeneti, rövid fellángolás után visszazuhantunk ugyanabba az állapotba, amibe az első játékrészben kerültünk, ezek után pedig nem lehetett kérdés, hogy a Vízművek a hármas sípszó elhangzása után győztesen fogja elhagyni a játékteret.

Véber György: Úgy érzem, hogy megérdemelt győzelmet arattunk. Különösen az első félidei játékunk tetszett, amiben elég sok előre eltervezett játékelem visszaköszönt. A második félidő kiélezett játékot hozott: nyilvánvalóan a hazaiak mindent meg akartak tenni a felzárkózásért, többször ránk erőltették az akaratukat, de ez is egy fejlődési folyamat a részünkről, hogy tudtuk tartani az előnyt, sőt, még helyzeteket is kidolgoztunk. Szóval véleményem szerint, reálisan nézve megérdemelt győzelmet arattunk.

Metzger Tibor: Az eredmény szerintem csalóka, mert jól kezdtük a mérkőzést, helyzeteket kialakítva, de egy bosszantó technikai hiba révén összehoztunk egy gólt az ellenfélnek. A szünet után nyomás alá helyeztük az ellenfelet, és nagy lehetőségeket rontottunk el, valószínűleg másnap reggelig sem tudtunk volna gólt lőni. A hozzáállás és a játék dicsérhető, de mivel hadilábon álltunk a befejezésekkel, ezért nem érdemeltünk többet a mai vereségnél.


2018.04.07. (szombat) 16:30
22. forduló

ASR Gázgyár - Budafoki MTE II. 1-0 (1-0)
Sujtás u., 80 néző; Vezette: Szanyi; Asszisztensek: Grünvald, Gendúr

ASR Gázgyár: Baksa, Lóska, Lajos, Balogh, Scheiber, Mankó (Farkas 88'), Fehér, Ivancsó (Saidi 84'), Miklósvári (Durrant 91'), Tóth R., Balló
Edző: Metzger Tibor

Budafoki MTE II.: Balogh, Patkós, Bakó, Balogh, Kutrovácz, Paholics, Nagy, Fekete, Markovics (Gulyás 77'), Deli (Harsányi 54'), Kramár (Farkas 46')
Edző: Schróth Lajos

Gólszerzők: Miklósvári 34'

A tavaszt három meccsen hét ponttal kezdő, azóta azonban három bajnokit - igaz, a tabella első felében lévő csapatokkal szemben - bukó Budafok II-t fogadtuk rendhagyó, délutáni időpontban.

17' Miklósvári Kornél ugratta ki Balló Haroldot Kutrovácz mellől kb. 20 m-en, aki szemből-jobbról kapura tört, és a 16-osról, pattanásból a bal (rövid) alsó sarok irányába lőtt, azonban Balogh vetődve hozzáért a labdához, ami a bal (rövid) kapufa érintésével szögletre ment.

18' Az esetet követő jobboldali szögletet az ötös rövid sarkánál Balló Harold tette tovább az ötösre Fehér Kendének, aki 4 m-ről bal külsővel kapura húzta azt, ám a pont ott álló Baloghban elakadt a laszti, majd a lecsorgót a fekvő kapus lábbal szögletre rúgta.

19' Az újabb - ugyancsak jobboldali - szögletünket ismét Balogh Peti adta be, ezúttal az ötös hosszú oldalára, ahonnan végül Lóska Csabi közreműködésével kapu elé került a játékszer, amit Lajos Laci a röviden, kb. 4 m-ről Balogh emelkedő kezei fölött a felsőléc alá fejelt, ám Szanyi játékvezető Grünvald partjelzője intésére érvénytelenítette a találatot, azzal az indokkal, hogy a szöglet beívelésekor a labda kikanyarodott az alapvonalon túlra.

21' Újabb veszélyes szögletet adtunk be a jobboldalról, ami az ötös rövid sarkánál egyszerre felugró Balló Harold - Paholics kettősről került a kapu elé, ahol a kivetődő Balogh fél ütemmel előbb tudta elöklözni a játékszert, mint ahogy a bevetődő Fehér Kende lába odaért volna. Ketten ezután kicsit ütköztek, így kapustámadásért szabadrúgást kaptak kifelé a vendégek.

34' Ivancsó Dávid ívelte fel a labdát középre, amit Miklósvári Kornél csúsztatott meg a 16-os irányába, ahol kb. 20 m-en Balló Harold tudott leválni Kutrováczról (a védő el is esett, ezért a szituációt utólag többen nehezményezték budafoki oldalon), és egyedül vihette rá a 11-es pontig kilépő Baloghra, aki kicsit koccolta is a lasztit mellette kifelé elvivő Harit, aki az ötös sarkánál pár méterrel kijjebb sodródva megállt, majd visszafelé passzolt a 16-osra szemből-jobbról belépő Miklósvári Kornélnak, aki kb. 15 m-ről a blokkolni igyekvő Kutrovácz előtt, a rövidről visszaérni próbáló Balogh, az ötösön álló Paholics és a gólvonalon tartózkodó Bakó mellett a jobb alsó sarokba lőtt. 1-0!

59' Szabadrúgást kapott a Budafok balról-szemből, kb. 22-23 m-re a kapunktól: a játékszert Nagy lőtte rá, és nem is ment sokkal a jobb (rövid) alsó sarkunk mellé.

66' A szünetben becserélt Farkas lőtt jobbról-szemből, kb. 20 m-ről középmagasan a bal kapufánk mellé, amit Baksa Bálint ütött ki viszonylag könnyedén onnan.

69' Szabadrúgást kaptunk a 16-os és a félkörív találkozásánál, balról-szemből, amit Balogh Peti tekert el laposan a sorfal mellett a bal (hosszú) alsó sarok irányába, amit Balog ütött ki vetődve oldalra, majd a védők eltakarították.

78' Egy előreívelt labdánk után Miklósvári Kornél a kapuval szemből a 16-os baloldala felé futva, Bakóval a nyakán került lövőhelyzetbe, azonban kb. 7-8 m-ről, az ötös sarka vonalából,  a védőnek is köszönhetően nem túl erősen tudta csak rálőni, amit így a vetődő Balogh relatíve könnyedén ütött szögletre a rövid oldalon.

86' Tóth Ricsi jobboldali beadásával remekül találta meg Balló Haroldot a 16-os mezőny felé eső vonalának rövid oldalánál, aki elvitte a labdát a kimozduló Balogh mellett, majd a hálóba lőtt, Gendúr partjelző azonban lest jelzett (feltehetően hibásan).

87' Tóth Ricsi a jobboldalon remek labdával indította meg Balogh Petit, aki nem kevésbé jóval léptette ki Balló Haroldot a 16-os jobboldali előterében: Balogh egy pillanatra kiindult, de aztán megtorpant és visszalépett, Hari pedig a 16-osra belépve, kb. 14 m-ről, pattanásból meglőtte a jobb (hosszú) alsó sarkot, ám a laszti - ha picivel is, de - elzúgott a kapufa mellett.

Győzelmünk a látottak alapján megérdemelt: a vendégeknek egy szabadrúgásuk és egy lövésük volt, amivel veszélyeztették a kapunkat, míg mi az egy megadott gólunk mellett két érvénytelenítettet is lőttünk, valamint több helyzetünk is adódott. Ez utóbbiakból azonban egyet jó lett volna még belőnünk, mert ha az ellenfél pár perccel a vége előtt betalál, arra már nyílván nemigen tudtunk volna reagálni.

Schróth Lajos: Sajnos az első félidőben nem tudtunk kellő nyomást gyakorolni az ellenfélre, emiatt hátrányba kerültünk. A második félidőben ez már sikerült, ám ahhoz kevés volt, hogy kiegyenlítsük vagy megfordítsuk a mérkőzést. Több helyzetet kellett volna kialakítanunk, de az ellenfél játékában benne volt a kontra.

Metzger Tibor: Várható volt, hogy a kupakudarc és az azt követő önvizsgálat után nagyon összekapjuk magunkat erre a meccsre. Az első félidőben kifejezetten jól játszva, akár többgólos előnyre is szert tehettünk volna. A másodikban már jóval kiegyenlítettebb volt a mérkőzés, és bár itt is akadtak nagy helyzeteink, amik kimaradtak, megérdemeltük a győzelmet.


2018.03.31. (szombat) 15:00
21. forduló

Pestszentimrei SK ASR Gázgyár 0-1 (0-1)
Thököly út (SZAC műfű), 70 néző; Vezette: Bartis; Asszisztensek: Reszler, Landeszmann

Pestszentimrei SK: Berencsi, Nagy G., Zeis, Erdei P., Cséka (Nagy G. 77'), Szegő, Kunovics, Erdei V., Ubrankovics, Kucsik, Czene
Edző: Molnár Zoltán

ASR Gázgyár: Baksa, Lóska, Balogh, Lajos, Scheiber, Mankó (Sebestyén 91'), Ivancsó (Saidi 79'), Nagy, Orza (Tóth G. 82'), Tóth R. (Molnár 69'), Miklósvári (Durrant 93')
Edző: Metzger Tibor

Gólszerzők: Nagy 23'

A pestszentimreiek az esős időre való tekintettel az utolsó pillanatban (pénteken) a Táncsics Mihály utcából a kerületi rivális SZAC műfüvére tették át a meccset. Ez végül valóban bölcs döntésnek bizonyult, mert a meccsnapot sem kímélte meg az eső, ami ugyan az első félidőre elállt, a másodikban azonban pótolta a "lemaradást". A hazaiak az eddigi négy tavaszi bajnokijukat elvesztették, mi pedig nem nyertünk még a pontvadászatban, ezért előre borítékolható volt, hogy valamelyik sorozat megszakad majd a találkozó végére. Sorainkban sárgalapos eltiltás miatt ezúttal nélkülöznünk kellett Fehér Kendét és Balló Haroldot, viszont Ivancsó Dávid visszatérhetett, és bő keretünknek köszönhetően hat játékosunk is leülhetett a kispadra.

4' Baloldali szögletet végezhettek el a hazaiak, amibe az ötösünk vonalának közepén hozzá tudtak érni, és a laszti nem sokkal csorgott csak a bal alsó sarkunk mellé.

11' Ezúttal jobboldali szöglet adhattak be a XVIII. kerületiek, amit az ötösünk előttről nem túl erősen, de laposan kapunkra tudtak juttatni, amit Balogh Petinek kellett kirúgni a kapunk közepéből, a még röviden tartózkodó Baksa Bálintot kisegítendő.

18' Első kapura lövésünk: Tóth Ricsi kínálta meg jobbról-szemből, a 16-os előttről Berencsit, akiről ugyan kipattant középre a laszti, de mivel nem érkezett senki a részünkről, ezért a védelmük fel tudott szabadítani.

23' Nagy Robi kapta meg jobbról a labdát az imreiek 16-osa előtt, szemben a kapuval, majd a félkörívről kapura lőtt: a lövés alapból sem sikerült rosszra, de abba még beleért a szemből blokkolni igyekvő Erdei P., akiről a játékszer így valamelyest irányt változtatva nagyjából védhetetlenül vágódott a jobb felső sarokba. 0-1!

25' Cséka lőtte kapunkra a labdát balról-szemből, nem sokkal a 16-osunkon kívülről, amit Baksa Bálint ütött léc fölé.

34' Orza Andrei adta be a labdát nem sokkal a jobboldali oldalvonal mellől, a 16-os sarka magasságából, ami remekül meg is találta az ötös rövid sarkánál jól érkező Miklósvári Kornélt, aki a jobb (hosszú) alsó sarokba fejelt, azonban a játékvezető les címén érvénytelenítette a találatot.

43' Szegő lőtte rá a kapunkkal szemből, kb. 20-21 m-ről a lasztit, ami a felsőlécünk jobb oldalára csapódott.

61' Sikerült három a kettőben megugranunk, aminek keretében Ivancsó Dávid vihette be szemből-balról a labdát a kék-fehérek 16-osára, majd középre gurított, azonban a labdája pontatlan volt, és nem talált saját játékost (az ilyen lehetőségeknél rendszeresen nem koncentráltunk eléggé a második félidőben, pedig volt pár...).

63' Nagy Robi tette ki szemből jobbra a lasztit a 16-os sarka felé Orza Andreinek, aki onnan rálőtte azt, ám a nem túl erős lövése elgurult a jobb (hosszú) alsó sarok mellett.

65' Miklósvári Kornél passzolt Orza Andreinek, aki az előző lövésével megegyező helyről, csak már a 16-oson belülről lőtt laposan, ezúttal a bal (rövid) sarok irányába, ami a kapufa aljáról visszapattant a lövésre rámozduló Berencsire, akiről az alapvonalon túlra, szögletre pattant a játékszer.

71' Szabadrúgást végezhetett el a Pestszentimre a középpálya jobb oldaláról, amit a kapunk elé íveltek, és amit Balogh Peti tudott az ellenfél játékosai elől, felugorva, fejjel a jobb felső sarkunk mellé csúsztatni.

74' Szabadrúgást kaptak az imreiek a kapunkkal szemben-balra, kb. 25 m-en: a labdához Szegő és Erdei V. állt oda, közülük végül előbbi lőtte rá igen jól, a labda pedig a bal (hosszú) felsőnk felé zúgva a kapufák találkozásának környékéről, a lécről vágódott az alapvonalon túlra.

81' Kunovics lőtt szemből, a 16-osunkon nem sokkal belülről épphogy a bal alsó sarkunk mellé.

84' Ezúttal is a kapunkkal szemből, kb. a 16-osunkról lőttek a hazaiak, ami most is a bal alsó sarkunk mellé ment. Baksa Bálint nagyjából rajta volt.

89' Ezt is sikerült megúsznunk: egy jobboldalról beadott szabadrúgás után ollózó mozdulattal tették kapunkra a játékszert szemből, kb. 14-15 m-ről, ami szépen esett is a bal felső sarkunk irányába, azonban Baksa Bálint vetődve, bravúrral fölé tolta a kísérletet.

A mai napon - különösen a második félidőben, amikor a Pestszentimre az egyenlítésért rohamozott - Fortuna fogta a kezünket, és egészen a találkozó végéig nem engedte el. Mezőnyben nem volt túl nagy különbség a két együttes között: talán mi játszottunk picit kreatívabban, de a hazaiaknak volt összességében több helyzete (többek között két kapufája is), akik elsősorban pontrúgásokból (vagy azok folyományaként) veszélyeztettek. Ellenfelünk a látottak alapján feltétlenül rászolgált volna a döntetlenre, ám nyilván nem vagyunk szomorúak amiatt, hogy ez végül nem jött össze nekik. Elől sokkal jobban kellett volna koncentrálnunk ahhoz, hogy amikor létszámfölényben kapura törünk, akkor abból minimum helyzet, de még inkább gól legyen. Erre lényegesen jobban oda kell figyelnünk a jövőben, mert nem lesz mindig olyan szerencsénk, mint ezen a találkozón! Védelmünk viszonylag jól állta a sarat, de nem csak rajta múlt, hogy a végén kapott gól nélkül hoztuk le az összecsapást, hiszen a csúszós pályán a kék-fehérek bármikor találhattak volna egy gólt (ahogy majdnem találtak, pontosabban lőttek is). A lényeg: megszereztük tavaszi első győzelmünket, jövő héten pedig érkezik hozzánk az imreiekkel hasonló játékerőt képviselő Budafok II.!

Metzger Tibor: Szerencse is kellett a győzelmünkhöz a végén, de ha időben berúgjuk a helyzeteinkből a második gólt, le is zárhattuk volna a meccset. A futball már csak ilyen: amit az előző hetekben elvett, most valamit törlesztett belőle a részünkre.

Molnár Zoltán: Gratulálok a Gázgyárnak, egységes, jó csapat! Sajnos a mi oldalunkon ma semmi sem jött össze: két kapufát is lőttünk, több helyzetünk is volt, de semmi sem ment be. Úgy érzem, hogy nagyobb szerencsével az egy pontra rászolgáltunk volna, az igazságosabb lett volna. Viszont, ha az eddigi mérkőzéseinken így játszunk, akkor tavasszal nem állnánk nulla ponttal. A most mutatott játékunk legalább reménykeltő a következő fordulókra nézve!


2018.03.24. (szombat) 11:00
20. forduló

ASR Gázgyár - REAC 3-3 (1-1)
Sujtás u., 150 néző; Vezette: Horváth J.; Asszisztensek: Agócs, Czeglédi

ASR Gázgyár: Baksa, Lóska, Lajos, Balogh (Tóth G. 90'), Scheiber, Mankó, Fehér, Miklósvári (Sebestyén 95'), Nagy (Farkas 71'), Tóth R. (Orza 78'), Balló (Molnár 85')
Edző: Metzger Tibor

REAC: Tóth, Sallay, Lászka (Papp 83'), Kasza, Kiss, Lőrincz, Nagy, Horváth L., Pesti, Horváth P. (Kovács 55'), Szántovszki (Pfister 75')
Edző: Balogh László

Gólszerzők: Nagy 28', Balló 49', Tóth R. 70' ill. Kasza 33' (11-esből), Pfister 87'+93'

A bajnokság kétharmadához közeledve, az eddig kialakult erőviszonyok alapján nem nagy merészség kijelenteni, hogy - hacsak valami fatális formahanyatlás nem következik be a két csapatnál - a REAC és az Újpest II. közül kerül ki a bajnok, és kapja meg a lehetőséget, hogy visszajusson az NB III-ba. Ebben a párharcban pedig hatalmas jelentősége van annak, hogy mely csapatok tudnak borsot törni valamelyikük orra alá, pontokat elvéve tőlük, amivel a másik malmára hajthatják a vizet. Múlt heti, 43. sz. Építők elleni találkozónkon már akadtak bíztató jelek a játékunkban, és nem sok hiányzott a győzelmünkhöz sem. Azt azonban lehetett sejteni, hogy az ősszel nekünk négyet rúgó REAC ellen ennél is többre lesz szükségünk a bravúrhoz, azaz a pontszerzéshez. A rákospalotaiak múlt hétvégén 3-1-re győztek a harmadik helyen álló Ikarusszal szemben. Ivancsó Dávidra sárgalapos eltiltása miatt nem számíthatott Metzger Tibor vezetőedzőnk, viszont Fehér Kende felépült sérüléséből. Játékosaink kézhez kapták a héten megérkezett zöld Nike nadrágot és sportszárat, így a sárga mezünkkel kiegészülve végre újra hagyományos színeinkben léphettünk pályára. A futballra kiválóan alkalmas idő és a szép számban megjelent REAC szurkolók miatt régen látott, nagyjából 150 fős közönség előtt kezdődhetett el a találkozó hazai pályánkon, a tavasszal meccsre először bevetett Sujtás utcában. Védelmünk a lehető legjobb összeállításban állt fel, ezért titkon bizakodhattunk abban, hogy lehet esélyünk a pontszerzésre a jó erőkből álló sárga-kékek ellen.

4' Baksa Bálintnak kellett lábbal hatástalanítani egy 16-oson belüli rákospalotai lövést.

22' Scheiber Bence szemből-jobbról, kb. 35 m-ről életerős löketet eresztett meg, ami nem is sokkal kerülte el az ellenfél kapujának bal oldalát.

26' Egy jobbról a 16-osunk másik oldalára áteső labdát nem tudott Balogh Peti kijjebb juttatni, és az így megszerzett labdával Peti mellett kapunk elé törtek, de a kb. 10 m-es lövésük nem sikerült a legjobban, a Baksa Bálint mellett elhaladó játékszert pedig Lóska Csabi kirúgta az ötösről. A labda ugyan hamar visszakerült, ám a szemből-balról megeresztett lövésük Baksa Bálintról lepattant, majd a lecsorgót is sikerült begyűjtenie, amivel befejeződött a REAC aktuális támadása.

28' Szabadrúgást kaptunk kb. 18 m-en, a XV. kerületiek kapujától szembe-jobbra. A lasztihoz Fehér Kende és Nagy Robi állt oda, végül utóbbi tekert jobb belsővel kifelé a bal (rövid) felső sarok irányába, ami a sorfal fölött és a vetődő Tóth kezei mellett elhaladva a hálóba vágódott. 1-0!

33' Sokáig nem örülhettünk: Tóth Ricsi lépett oda fölöslegesen és szabálytalanul Horváth P-nek a kapunkkal szemben, pont a 16-os vonalán, amiért Horváth játékvezető 11-est adott. A büntetőhöz Kasza állt oda, aki magabiztosan a bal alsó sarokba lőtt. Baksa Bálint a másik irányba indult el. 1-1.

40' Nagy Robi indította jó labdával Fehér Kendét a bal oldalon, aki le tudott fordulni a védőjéről, majd oldalról a 16-osra betörve, kb. 13 m-ről, éles szögből laposan kapura lőtt, ami kipattant a rövid sarkot záró Tóthról pont az ötös előtt tartózkodó Balló Harold elé, akinek még át kellett venni a lövéshez a lasztit, és amire már nem volt esélye, mert a rárontó vendégvédelem végül el tudta takarítani a lábáról.

45+1' Egy baloldali REAC beívelésnél épphogy csak lemaradtak az ötösünk hosszú sarkánál.

49' Nagy Robi végzett el szabadrúgást a jobboldali oldalvonal mellől, nem sokkal a 16-os sarkán kívülről: az ötös vonalának közepére beívelt lasztira Lóska Csabi ugrott fel két védő között, majd a lecsorgás után kikerült az a 16-os mezőny felé eső vonala felé, pont a kapuval szembe, ahol Balló Harold állt, aki kapásból lőtt, a labda pedig mindenki mellett laposan elhaladva, a vetődő Tóth mellett a jobb alsó sarokban kötött ki. 2-1!

59' Újabb szabadrúgásunk után Miklósvári Kornélhoz került a játékszer a kapuval szemben, kb. 30 m-en, aki maga elé tette azt, majd remek lövést eresztett meg, ami középen csapódott a keresztléc irányába, ám Tóth felugorva fölé tudta tolni. Nagyon szép jelenet volt!

69' Egy jobboldali REAC szabadrúgás után Nagy lőtt jobbról-szemből, a 16-osunkon belülről kapu fölé.

70' A kirúgás után Lóskba Csabi rúgta fel a lasztit a baloldali vonal mellett, ami ugyan az ellenfélhez került, de Balló Harold vissza tudta szerezni, majd a 16-os és az oldalvonal közöttről középre tudott adni, ami Miklósvári Kornél mellett elhaladva átjutott a 16-os másik oldalára, ahol érkezett az emberéről leszakadó Tóth Ricsi, és a blokkolni igyekvő Sallay lába mellett/alatt ellőve a labdát a jobbra dőlő Tóth lábai mellett a kapu bal alsó sarkába talált. 3-1!

77' Miklósvári Kornél tudott jobbról betörni ellenfelünk 16-osára, majd a két elé belépő védő miatt be-, egyben visszagurított a mezőny felé Balló Harold irányába, aki a rá belépő Naggyal együtt földre került, a bíró azonban nem látott szabálytalanságot.

A REAC minden energiáját mozgósította, hogy kiegyenlítsen: próbáltak beszorítani minket a kapunk elé, ami nagyrészt sikerült is nekik, de amikor lehetett, igyekeztünk minél messzebbre kivágni a labdákat, és zárni a területeket, hogy ne tudjanak lövéshez jutni.

87' Egymást követő második szögletüket végezték el a rákospalotaiak: a balról beívelt labda átkerült a 16-osunk mezőny felé eső vonalától kicsivel kijjebbre, ahol a tíz perce beállt Pfister gyűjtötte be azt, majd a rá egyedül kilépő Miklósvári Kornél mellett elvitte azt, és jobbról-szemből, kb. 17 m-ről a jobb (hosszú) sarkunkba, a kapufa mellé tekert. 3-2.

90' A csapatkapitány Kiss balról-szemből megeresztett lapos lövését védte lábbal Baksa Bálint.

Az izgalmak fokozódtak: Horváth játékvezető öt perc hosszabbítást mutatott, ami nem biztos, hogy indokolt volt.

93' Nem tudtuk kihúzni, de szerencsénk sem volt: a kék-sárgák baloldali beadása után a kapunkkal szemből, kb. a 16-osról ismét Pfister lőtt, amire Baksa Bálint rámozdult, ám a kb. 12-13 m-en blokkolni igyekvő Lóska Csabi combján irányt változtatott a játékszer, és a lövés irányával ellentétesen a jobb alsó sarkunkba csorgott. 3-3.

Együttesünk ezen a napon végre ismét az ősszel látott arcát mutatta. Jó védekezéssel (kevés helyzetet hagytunk a REAC-nak) és nagyon jó helyzetkihasználással meglehetősen közel kerültünk ahhoz, hogy jogosan tartsunk otthon a három pontot, és verjük meg az Újpest II. után mindössze második csapatként a XV. kerületieket. Fájó, hogy ez végül nem sikerült, hiszen nem sokon múlott, és a látottak alapján tényleg megérdemeltük volna. Ugyanakkor búslakodásra sem lehet okunk, hiszen a döntetlen nekünk jelen helyzetünkben már kevésbé fájó, mint amilyen a REAC-nak, és bizakodással tekinthetünk a jövő hét végi, Pestszetimre elleni találkozónkra. Szép volt srácok! Ez jó mulatság, férfimunka volt, még ha most nem is párosult győzelemmel! Hajrá ASR! Hajrá Gáz!

Metzger Tibor: Nagyon sajnálom a játékosainkat, mert emberfeletti teljesítménnyel és odaadással küzdöttek végig, és megérdemelték volna, hogy győztesként vonuljanak le a pályáról. A végére sajnos elkészültünk az erőnkkel, ami a két csapat lehetőségeit tekintve nem is lehet meglepetés.


2018.03.18. (vasárnap) 17:00
19. forduló

43. sz. Építők SKASR Gázgyár 1-1 (0-0)
Fáy u. (Vasas műfű), 30 néző, Vezette: Fodor; Asszisztensek: Fekete, Czár

43. sz. Építők SK: Szendrei, Varga, Kóródi, Demeter, Balazsin (Mészáros 83'), Horváth (Keglovics 74'), Gerhardt (Pásztor 77'), Kavalecz, Szabó M., Szabó Zs., Vécsi
Edző: Dr. Hevesi Tamás

ASR Gázgyár: Baksa, Lóska, Balogh, Lajos, Scheiber, Farkas, Orza, Ivancsó, Miklósvári, Tóth R., Balló
Edző: Metzger Tibor

Gólszerzők: Vécsi 86' ill. Ivancsó 73'

Igazi téli időben, hótól szépen letakarított műfüves pálya várta a csapatokat és időjárással dacoló szurkolóikat a Fáy utcában, ahol a Vasas épülőfélben lévő stadionja adta a mérkőzés kiemelt hátterét. A két együttest mindössze egy pont választotta el a tabella negyedik-ötödik helyén, és előző hétvégén mindketten beleszaladtak a késbe: míg mi 5-1-re kaptunk ki az Ikarustól, addig a 43. sz. Építők 7-0-s vereséggel távozott az Újpesttől. Adott volt tehát a kérdés: melyik csapat tud jobban felállni a kapott pofonból, amiből ellenfelünknek tavasszal jóval kevesebb jutott, hiszen első két találkozójukat megnyerték XVI. kerületi ellenfeleikkel szemben. Ugyan Fehér Kende sérülése miatt nem tudta vállalni a játékot (helyén Orza Andrei kezdett), viszont nagy örömünkre Lajos Laci és Lóska Csabi is visszatérhetett a védelembe, és az Ikarus ellen csereként jól játszó Farkas Krisztián szintén a kezdőben kapott lehetőséget, így a múlt héthez képest nagyobb reményekkel vághattunk neki a találkozónak.

3’ Jól álltunk bele a mérkőzésbe: egy jobboldali szögletünk után alakult ki kavarodás a hazai ötös előtt, azonban végül nem tudtuk kapura tenni a labdát.

10’ Eddigre már igencsak felélénkültek a kék-fehérek: Horváth indult meg a jobboldalról, nem messze a szögletzászlótól a 16-osunkra, majd majdnem az ötösünkig jutva éles szögből kapura lőtt, ám Baksa Bálint bele tudott kapni a kísérletébe.

13’ Ismét Horváth lőtt (volna) kapura, ezúttal jobbról-szemből, nem sokkal a 16-oson belülről, ám Lóska Csabi eközben koccolta őt, így a labda fölé szállt, Fodor játékvezető sípja pedig az Építők reklamációja közepette szerencsénkre néma maradt.

27’ Szabó M. vállalkozott lövésre szemből, kb. 30 m-ről, ami nem sokkal kerülte el a jobb alsó sarkunkat.

30’ Lajos Laci jobbra előreívelt labdáját kezelte le Miklósvári Kornél, majd továbbította azt Tóth Ricsinek, aki jobbról-szemből, kb. a 16-os vonaláról fordulásból kapura lőtt, ám lövése végül - ha nem sokkal is - elkerülte a jobb (hosszú) alsó sarkot.

33’ Ivancsó Dávid végzett el szabadrúgást a baloldalról, amit az ötös hosszú oldala elé tekert be, és amit az üresen felugró Lajos Laci nem tudott jól ráfejelni, így az a kapu bal oldala mellé ment.

35’ Szabó Zs. jutott be a védelmünk között balról-szemből váratlanul könnyen a kapunk elé, ám kb. 8 m-ről szerencsénkre rosszul találta el a labdát, így az végül a kapunk bal (hosszú) alsó sarka mellé ment.

38’ Szabó M. gurított jobbról középre a kapunk elé Gerhardhoz, aki kb. 13-14 m-ről ugyan egyből lőtt, de középmagas kísérletét az ötös vonalán tartózkodó Balogh Peti blokkolni tudta.

41’ Horváth lőtt kb. 35 m-ről, szemből nem sokkal a keresztlécünk közepe fölé.

42’ Orza Andrei tudott a jobboldali szögletzászlótól a 16-os vonala felé törve a bal (rövid) alsó sarok felé lőni, amit Szendrei lábbal hatástalanított, a közelre lecsorgót pedig Demeter rúgta ki.

57’ Balogh Peti végzett el szabadrúgást ellenfelünk térfelének közepéről, amit felívelt a 16-os baloldala felé, ahol a kapufa magasságában, kb. 11-12 m-en érkezett is Lajos Laci, de ezúttal sem tudta fejjel jól eltalálni a lasztit, így az végül a keresztléc fölé hullott.

61’ Jobboldali szögletünket fejelte kapura Lóska Csabi kb. 11-12 m-ről, a rövid oldalról, azonban pontosan a léc közepe alá hulló labdáját Szendrei bravúrral, a levegőben úszva fölé tudta tolni. Az ezt követő, bal oldali szögletünkre Balló Harold érkezett az ötös rövid sarka előtt, ahonnan fejjel kapu fölé csúsztatta a játékszert.

65’ Szabó M. jutott be jobboldalról a 16-osunkig, majd passzolt befelé Szabó Zs-nek, aki kb. a 16-osunkról, a bal kapufánk magasságából kapura fordult, ám bal alsó irányába tartó lövésébe valamelyik játékosunk hozzáért, így az végül kapu mellé ment szögletre.

73’ Miklósvári Kornél cselezte befelé magát a jobboldali oldalvonal felől, a 16-os előterében, majd Tóth Ricsihez passzolt, aki egy remek labdával a leshatáron ugratta ki a 16-os vonalán jobbról-szemből a védők mellett bemozduló Ivancsó Dávidot, aki a kimozduló Szendrei mellett elhúzta azt, majd kb. 11 m-ről az üres kapuba gurított. 0-1!

78’ Jobboldali szögletünk után Balló Harold fejelt kapura az ötös rövid oldala előttről, miközben kilökték a labda alól, így a kísérlete kapu mellé ment, de a játékvezető sípja is néma maradt. Hari ráadásul reklamálásért sárgalapot kapott.

81’ Jobboldali szögletünk után Demeter rúgta ki nem túl messze a labdát az ötösről, amit a szögletet beadó Ivancsó Dávid gyűjtött be, és ismét középre adott, amit Lóska Csabi középről kapura tudott juttatni, ami Szendreiről kipattant, és az ismétlést Csabi a kapus mellett csak a jobb (rövid) alsó sarok mellé tudta húzni.

83’ A becserélt Mészáros vitte be a 16-osunkra a labdát a baloldali oldalvonal irányából, ám az ötösünk elé érve nem lőtt, hanem megpróbálta Baksa Bálint mellett elvinni a labdát, aki mellett végül az alapvonalról, kiszorított szögből, pár méterről tette kapura a játékszert, ami a jobb (rövid) kapufánk tövét találta el, és az alapvonalon túlra pattant.

86’ Nem tudtuk lehozni kapott gól nélkül a találkozót: saját térfelükről vágták előre a labdát a hazaiak, amire három védőnkkel a nyakán Vécsi iramodott meg kb. 40 m-en, és balról-szemből a 16-osunkra érve, egy ütemmel az oda kissé késve kimozduló Baksa Bálint előtt a bal alsó sarkunkba továbbított. 1-1.

A mérkőzés összképe alapján a végeredmény igazságosnak mondható, mégis szomorúak lehetünk, hogy az utolsó percekben nem koncentráltunk eléggé, és nem tudtuk megőrizni hálónkat a góltól, egyben hazavinnünk a három pontot. Mindkét oldalon akadt számos lehetőség és jó pár helyzet (talán előbbiekből nekik, utóbbiakból nekünk volt több). A mérkőzés összképét tekintve a mi akaratunk érvényesült, hiszen a biztos védekezésre építő taktikánkat a hazaiak nem tudták a megszokott, kis helyen történő, sokpasszos, gyors játékukkal feltörni, amit ezen a napon mintha nem is annyira erőltettek volna, mint általában. Minden esetre megszereztük tavaszi első pontunkat, és bizakodhatunk benne, hogy a REAC ellen képesek leszünk egy jó mérkőzéssel előrukkolni! Hajrá ASR! Hajrá Gáz!

Metzger Tibor: 86 percig hibátlanul, óriási akarattal játszottunk. Egyetlen megingásunkat használta ki az ellenfél, és mentette döntetlenre a mérkőzést. A minimális célt elértük, de nagyon keserű a szánk íze, mert jobbak voltunk, és megérdemeltük volna a győzelmet.

Dr. Hevesi Tamás: Lassan, körülményesen, kockázat nélkül játszottunk. A mai meccsen nem érdemeltünk többet az egy pontnál.

Az Építők honlapjának beszámolója: http://www.43szepitoksk.hu/?p=11318


2018.03.11. (vasárnap) 14:00
18. forduló

Ikarus BSE ASR Gázgyár 5-1 (3-1)
Bátony u., 100 néző; Vezette: Zimonyi; Asszisztensek: Dobó G., Móré

Ikarus BSE: Edelényi, Takács, Halász, Steurer, Orosz (Borgulya G. 73'), Horváth (Devecser 41'), Balogh B. B. (Kasinszky 82'), Balogh B., Ferkel, Siliga (Pokorádi 84'), Szabó P. (Borgulya I. 78')
Edző: Borgulya István

ASR Gázgyár: Baksa, Sebestyén (Farkas 46'), Durrant (Ivancsó 23'), Scheiber, Balogh (Mankó 60'), Fehér, Miklósvári, Nagy, Tóth R., Balló, Orza
Edző: Metzger Tibor

Gólszerzők: Horváth 6'+13', Orosz 35', Ferkel 58'+85' ill. Balló 34'

A két csapat tabellán elfoglalt harmadik és negyedik helyezése alapján a forduló rangadóját rendezték meg vasárnap kora délután a Bátony utcában, az Ikarus műfüves pályáján. Ezt a képet azonban némileg árnyalta, hogy mindkét együttes borzalmasan kezdte a tavaszt, hiszen az első két fordulóban egyaránt vereséget szenvedett. Nyilván borítékolható volt, hogy a kilencven perc után ez nem marad így, és legalább az egyik gárda ponttal hagyja el majd a játékteret, amivel talán elkezdhet kimászni a gödörből is. Számunkra nem adhatott túl sok okot az optimizmusra, hogy védelmünk oszlopa, Lajos Laci betegsége miatt továbbra is hiányzott (reméljük az Építők ellen már ott lehet), Lóska Csabi öt sárgája miatti egymeccses eltiltását töltötte, Tóth Geri pedig megbetegedett. Védelmünk ennek következtében a Scheiber Bence - Durrant Nicholas - Sebestyén Örs hármassal állt fel. Cseppnyi jó hírt jelentett ugyanakkor, hogy előre játékunk egyik fő szervezője, Nagy Robi visszatérhetett a kezdőbe. Az egynapos hétvége ellenére, de talán a március eleji jó időnek is köszönhetően igen sokan látogattak ki a bajnoki találkozóra.

2'+3' Nem vacakoltak sokat egymással a felek, rögtön a lényegre tértek: előbb a balon előretörő Miklósvári Kornél középre tett labdája volt kissé hosszú a 16-osra belépő Balló Haroldnak, majd a túloldalon egy jobbról beemelt lasztit tettek mellel Horváthoz a 16-os elé, aki nem sokkal lőtt a bal felső sarkunk mellé.

4' Rögtön érkezett az újabb Ikarus lehetőség: Horváth emelte be Szabónak a játékszert viszonylag üresen a 16-osunk (ő szempontjukból) jobb oldalára, amit utóbbi ezután nem lőtt el, hanem a kapunk elé gurított, ahol szerencsénkre nem érkezett senki jó ütemben, így végül kigurult a szögletzászló felé.

6' Ezúttal azonban már nem volt pardon: Balogh Peti fejelte hazafelé a labdát középen, a 16-os előtt, amit Durrant Nicholas utolsó emberként próbált fedezni, ám a labda elrúgása helyett egy pillanatra megállt, ami elég is volt Horváthnak ahhoz, hogy belépjen elé, a lasztit elvigye, és pár lépés megtétele után a tehetetlen Baksa Bálint mellett a hálóba lőjön. 1-0.

12' Nem sokon múlt, hogy kiegyenlítsünk: Orza Andreinek íveltük előre a játékszert a 16-os vonala irányába, aki átvette azt, lefedezte, majd jobbra passzolt Miklósvári Kornélnak, aki kapuval szemben, kb. 15 m-ről laposan lőtt, ami el is haladt Edelényi mellett, ám - utolsó emberként - az ötös előtt álló Halász lábbal még blokkolni tudott.

13' A kihagyott helyzetünk megbosszulta magát: Szabó kapott üresen labdát jobboldalon, a 16-osunk és az oldalvonal között, majd laposan középre adott, ahol a röviden érkező Horváth úgy tette bele a lábát, hogy a laszti pontosan a kapunk jobb (hosszú) alsó sarkába perdült. 2-0.

28' Balogh Peti ívelte fel középről a játékszert Fehér Kendének balra, az Ikarus 16-osára, aki nem sokkal az alapvonal előtt még hozzá tudott érni, de csak kapu fölé tudta továbbítani azt.

33' Sikerült szépítenünk, miután kihasználtuk a hazaiak védelmi megingását: baloldalról dobtuk be a labdát az Ika 16-osának rövid oldalára, mely szituációt túlzottan nyugodtan kezelték le a kékmezesek, amit Balló Harold használt ki, és kb. 10-11 m-ről, fordulásból laposan kilőtte a bal (hosszú) alsó sarkot. 2-1!

35' Nem tartott sokáig az örömünk, mivel védelmünk egy átjáróház tüneteit kezdte mutatni: Horváth vitte befelé a labdát jobbról-szemből a 16-osunk vonala mentén, ám végül nem lőtt, hanem átpasszolt a másik oldalon totál üresen érkező Orosznak, aki balról-szemből a 16-osunkra belépve kilőtte a bal alsó sarkunkat. 3-1.

41' Horváthnak kellett sérülés miatt elhagynia a játékteret. Természetesen jobbulást neki, de nem bántuk, hogy így történt, mert ellenünk mindig jól szokott játszani: a háromból most is két gólt lőtt és egy gólpasszt adott.

42' Tóth Ricsi vitte el a játékszert a jobboldalon, majd betette azt a 16-os rövid oldala elé Orza Andreinek, aki a vonalról nem sokkal lőtt a kapu közepe fölé.

49' Ismét Tóth Ricsi vitte el a lasztit a jobboldalon, majd adott jól a kapu elé, ám az érkező Miklósvári Kornél kb. 12 m-en, szemben a kapuval, egy ütemmel lekéste a beívelést.

50' A hazaiak egy elpasszolt labdája után Orza Andrei tudott a 16-os előttről kapura lőni, azonban a középre tartó kísérletét a felugró Edelényi lehúzta.

53' Legnagyobb helyzetünk a második félidőben: szabadrúgást kaptunk a jobboldalon, az oldalvonaltól nem messze, a 16-os sarka magasságában, amit Nagy Robi ívelt az ötös vonalának közepére, amire nem a legjobban jött ki Edelényi, így a felugró Miklósvári Kornél gyakorlatilag az üres kapu irányába tudott fejelni, ami végül a felsőléc közepén csattant, a kipattanót meg eltakarították.

58' Egykori játékosunk, Takács Máté iramodott meg jobbról-szemből a 16-osunk felé, majd passzolt Devecsernek a büntetőterületen belül, aki a kapu előtt átpasszolta azt a jobb (hosszú) kapufa magasságában érkező Ferkelnek, aki az ötösről az átérni már nem tudó Baksa Bálint és a kapufa között a hálóba lőtt. 4-1.

69' Devecser fordult kapura az ötösünk sarkától egy picivel kijjebbről, ám Baksa Bálint testéről végül kapu fölé pattant a labda.

76' Nagy Robi szemöldöke egy párharc során felszakadt, és mentőt kellett hívni hozzá, hogy elvigyék bevarrni, így a továbbiakban tíz emberrel kellett folytatnunk (nem volt több cserénk a kispadon), bár ez már nem osztott, nem szorzott. Jobbulást Roberto!

85' Borgulya I. jobboldali, szögletzászló előtti beadását az ötös rövid oldalán, a kapufa magasságában Ferkel fejelte a bal (rövid) felső sarok irányába, amit Baksa Bálint bravúrral még kiütött onnan, ám a labda visszapattant a támadóhoz, akit nem tudtunk "eltakarítani", és a még fekvő kapusunk mellett a jobb (hosszú) alsó sarkunkba továbbított. 5-1.

Az Ikarus gyorsan szerzett vezető találata után ugyan Miklósvári Kornél révén még kiegyenlíthettünk volna, de onnantól kezdve gyakorlatilag végig rohantunk az eredmény után, 2-0-át követően már sajnos anélkül, hogy reális esélyünk lehetett volna az egyenlítésre, mert hiába szépítettünk, a hazaiak rögtön válaszolni tudtak rá. A második játékrészben végig az elsőben tapasztalt, nyíltsisakos játék folyt, amiben sokszor le tudtuk támadni ellenfelünket, de sajnos ezek egyikéből sem tudtunk helyzetet kialakítani. Támadásban már egész elfogadható dolgokat mutattunk, de a védekezésünk (az elején említett okok miatt is) jelenleg kb. a BLSZ I. alját üti meg, így pedig nem lehetett esélyünk a buszgyáriak ellen. A dologban különösen az fájó, hogy ők sem játszottak jól, de még így is 5-1-re tudtak diadalmaskodni, amiért persze jár nekik a gratuláció! Válságunk tehát tovább mélyült, és semmi garancia nincs rá, hogy a következő két bajnokinkon (az Építők és a REAC ellen) nem fog folytatódni. Természetesen bizakodni azért kell: egyszer csak elindulunk felfelé!

Borgulya István: Szerencsére úgy tudtuk kezdeni a mérkőzést, ahogyan azt az öltözőben megbeszéltük. Be is jött minden, így kétgólos vezetéshez jutottunk, ami szerintem kicsit megnyugtatta a csapatot. Nem tudtuk végig azt játszani, amit szerettünk volna, ezért a harmadik gólunk nagyon jókor jött. Szerintem megérdemelten győztünk egy jó csapat ellen, mert én a Gázgyárat az eredmény ellenére egy jó csapatnak tartom!


2018.03.03. (szombat) 17:00
17. forduló

ASR Gázgyár - Kelen SC 0-3 (0-2)
Hévízi út (Kerület műfű), 45 néző; Vezette: Gál; Asszisztensek: Urgyán, Grünvald

ASR Gázgyár: Baksa, Lóska, Sebestyén, Scheiber, Mankó (Farkas 68'), Fehér, Balogh (Durrant 76'), Ivancsó (Orza 46'), Miklósvári, Tóth R., Balló
Edző: Metzger Tibor

Kelen SC: Haála, Egyed (Bodnár 87'), Módly, Seregy (Soltész 68'), Kádár (Kaczor 87'), Rőthy, Moldován (Gréczy 73'), Csabai, Koós (Csillik 85'), Imre, Koller
Edző: Harmati Tamás

Gólszerzők: Moldován 31', Csabai 33', Soltész 84'

Augusztus végén, a második fordulóban 1-2-re tudtunk győzni a Hunyadi Mátyás úton a Kelen SC csapata ellen, amely akkor nagyon megnyomta a mérkőzés elejét, és nem sokon múlt, hogy a vezetést is megszerezze. Végül értékes három pontot gyűjtöttünk be idegenben, aminek értékét tovább növeli, hogy a kelenvölgyiek azóta mindössze kétszer szenvedtek vereséget, a hetedik helyről várták a tavaszi folytatást, az előző héten pedig 3-1-re verték az Ikarust. Balló Harold betegségéből felépülve a kezdőben kapott helyett, míg Nagy Robit sérülése miatt továbbra is nélkülöznünk kellett onnan. Lajos Laci betegség okán nem állt rendelkezésünkre, így a helyén Sebestyén Örs kezdett. A Kerület műfüvéről szépen letakarították a havat, és játékra maximálisan alkalmas volt.

Az első öt percben két lehetőségünk is volt a megugrásra Miklósvári Kornél és Balló Harold révén, azonban végül egyikből sem lett kapura lövés. Bő negyed óráig mi játszottunk kezdeményezőbben, a 19. percben azonban az ősszel ellenünk tizenegyesből gólt szerző Kádár jutott lövő lehetőséghez a 16-osunk (ő szempontjukból) jobb oldalán, ám kb. 12-13 m-es lövését Baksa Bálint vetődve, bravúrral kiütötte a bal (rövid) sarokból. Ezt követően - egy esetet leszámítva - a Kelené volt a félidő hátralévő része. Ez az egy eset a 27. percben Balogh Peti baloldali indításával kezdődött, amivel kiugratta Fehér Kendét, aki Imre mellett elfutva, és az alapvonalhoz érve laposan középre adott, ahol kb. 10 m-en érkezett Balló Harold, akinek középra tartó, félmagas lövése a vetődő Haáláról épphogy felpattanva kicsivel esett csak a bal felső sarok fölé. A kihagyott helyzetünk pár perc múlva megbosszulta magát: Moldovánt hagytunk túl szabadon (nem léptünk ki rá) a kapunkkal szemben, kb. 25 m-en, aki gondolt egyet, és jobbról-szemből, lendületből a jobb (hosszú) alsó sarkunk felé tekert, ami a kapufa és a vetődő Baksa Bálint keze között a hálóba vágódott (0-1). Két minutum múlva a jobbról-szemből a büntetőterületünkre betörni igyekvő játékosuk került a földre, miután úgy tűnt, hogy Sebestyén Örs lekoccolta (szerencsénkre nem utolsó emberként, mert Scheiber Bence még közbe tudott volna avatkozni), amiért szabadrúgást kaptak a zöld-fehérek közvetlen a 16-osunk vonala előtt. A három odaálló játékosukból kettő elfutott a labda mellett, így harmadikként végül Csabai tekerte rá, amit mintaszerűen eltalálva, picivel a bal felső sarkunktól beljebb, a felsőkapufánk aljának minimális érintésével jutott a kapunkba (0-2). A negyvenedik percben könnyen tizenegyeshez juthatott volna ellenfelünk: jobbról, az oldalvonal mellett vitték el Sebestyén Örsöt megkerülve a labdát, ám kapu előtti közbeavatkozásunkat szerencsénkre nem látta szabálytalannak Gál játékvezető.

Az 51. percben nagyon közel járt egy újabb gólhoz a Kelen, amikor Sebestyén Örsöt lefutva balról-szemből egyedül vezették rá Baksa Bálintra a labdát, amit el is lőttek mellette, ám a befutó Lóska Csabi az utolsó pillanatban odaérve és nagyot mentve még ki tudta vágni azt az üres kapuból. A 60. percben a másik oldalon is megvillant Csabi, amikor Balogh Peti jobboldali, alapvonal melletti szabadrúgását fejelte az ötösre belépve nem sokkal a felsőléc fölé, elkönyvelve a második játékrész legnagyobb hazai helyzetét. Rögtön ezután újra a mi kapunk előtt történt esemény nem sokkal a 16-osunkon belül, amikor Csabi hazafejelt labdájára fél ütemmel Baksa Bálint felemelt kezei előtt ért oda a felugró Koós fejjel, ami után épphogy csak a kapunk jobb alsó sarka mellé gurult a játékszer. A 65. percben Seregy lőtt jobbról, a 16-osunkon belülről nem sokkal a jobb (hosszú) alsó sarkunk mellé. A 73. percben Balló Haroldot ugrattuk ki Egyeddel a nyakán, aki szemből-balról betört a büntetőterületre, ám a kilépő Haála végül eltudta rúgni előle a lasztit. A 80. percben Kádár emelte be Koósnak a labdát a 16-osunkra, aki a jobb felső sarkunk mellé emelt. A 84. percben feltette az i-re a pontot a vendégcsapat: szabadrúgást kaptak kb. 25 m-ről, a kapunktól jobbról-szemből, amit Soltész kifelé tekerve lőtt a bal (rövid) alsó sarkunkba, ahová Baksa Bálint már nem ért le (0-3).

Teljesen megérdemelt győzelmet aratott a Kelen gárdája, akik a 20. perctől egyértelműen jobbak voltak, onnantól gyakorlatilag végig az ő akartuk érvényesült. Lehet persze, hogy másképpen alakul a dolog, ha szűk fél óta elteltével Balló Harold helyzete bemegy, de a labdarúgásban sincs "ha". A vendégek utána gyorsan lőttek két gólt, amivel lényegében eldöntötték a mérkőzést, mert a támadójátékunk továbbra is válságban van, voltak időszakok, amikor egyszerűen képtelenek voltunk eljutni az ellenfél kapujáig. Feltehetően, ha reggelig játszunk, sem rúgtunk volna gólt. Ráadásul a Testvériség elleni találkozónkhoz képest a védelmünk is gyengébb lábakon állt, így pedig egyszerűen nem lehetett esélyünk a lendületesen, felszabadultan játszó Kelen ellen még a pontszerzésre sem. Gratulálunk ellenfelünknek! Jövő héten a tavaszt ugyancsak nulla ponttal kezdő (még) negyedik helyezett Ikarushoz látogatunk, ahol kiderül, melyik csapat tud lépést tenni a gödörből való kijutás irányába. Hajrá ASR! Hajrá Gáz!

Harmati Tamás: Először is nagyon örülünk, hogy letudtuk játszani a mérkőzést, ráadásul viszonylag jó körülmények között. Azt gondolom, hogy mind a két csapat jól felkészült erre a találkozóra, és egy kifejezetten élvezetes meccset játszottunk. Nagyon örülök, hogy a végén mi diadalmaskodhattunk! Viszonylag jól használtuk ki a helyzeteinket, bár azért még voltak lehetőségeink, de az ellenfelünknek is ahhoz, hogy gólt szerezzen. Összességében szerintem jó mérkőzés volt, mindkét csapat mindent beleadott, és ezzel most mi lehetünk elégedettebbek.

Metzger Tibor: Amit látnunk kell, és el kell ismernünk, hogy jelen pillanatban a bajnokság két középcsapata is előrébb tart, és jobb formában teljesít, mint mi. Az okok egy részét ismerjük, miszerint az őszi csapatunkból öt meghatározó játékos eligazolt, vagy sérüléssel/betegséggel, vagy formahanyatlással küszködik. Ezeknek a problémáknak kell elsősorban a lehető leghamarabb megoldódniuk ahhoz, hogy jó formába lendüljünk, és újra legyen lehetőségünk jó eredmények elérésére.


2018.02.25. (vasárnap) 11:00
16. forduló

Testvériség SE - ASR Gázgyár 2-1 (1-1)
Bátony u. (Ikarus műfű), 35 néző; Vezette: Király G.; Asszisztensek: Csékei, Gendúr

Testvériség SE: Zubány, Deschelák, László, Fehér (Vezsenyi 46'), Pálmai, Elek, Simon (Várkonyi 77'), Hornok, Grót, Tóth, Orosz (Bódis 85')
Edző: Kollár Zsolt

ASR Gázgyár: Baksa, Lóska, Lajos, Scheiber, Balogh, Mankó (Balló 62'), Fehér, Ivancsó, Miklósvári, Tóth R. (Kovács 62' (Sebestyén 88')), Orza
Edző: Metzger Tibor

Gólszerzők: Hornok 4'+83' ill. Miklósvári 3'

Szűk három hónap kihagyás után indult ismét útjára a labda a Budapest bajnokság legfelső két osztályában. Csapatunk a saját füves pályáját az időjárási körülmények miatt érthetően kímélő Testvériség pályaválasztása mellett látogatott a Bátony utcába, az Ikarus műfüvére. Mivel mind az öt felkészülési mérkőzésünket megnyertük, ezért ugyan jó előjelekkel várhattuk első tavaszi bajnokinkat, de nem tudhattuk, hogy ezekből az eredményekből ténylegesen pozitív következtetést vonhatunk-e le az idei első éles találkozónkra. A tél folyamán eligazolt tőlünk Ihos Ádám és Balog Gyuszi, illetve a betegségéből felépülőben lévő Balló Harold is csak a kispadra ült le, így elől kellett nagyobb változtatásokat eszközölnünk a kezdőcsapaton az őszhöz képest. Végül az edzőmeccseken többször eredményes Miklósvári Kornél kezdett, továbbá legelöl az az Orza Andrei, akit a Tintahalaktól igazoltunk, és a 2016/17-es bajnokságban játszott ellenünk az Ikarusban. A Testvériség kissé foghíjasan állt ki, minket pedig Nagy Robi hiánya sújtott a legjobban.

Nem túlzás azt állítani, hogy villámrajtot vettek a csapatok, hiszen pár perc elteltével két gól is esett: egy-egy mindkét oldalon. A harmadik percben Tóth Ricsi jobbról, a Tesi 16-osának sarkától nem sokkal beljebbről adott be laposan (vagy lőtt nem túl jól) a kapu elé, ahol közvetlenül  az ötös előtt érkezett Miklósvári Kornél, aki Zubány mellett a bal  alsó sarokba továbbított (0-1!). Rögtön a középkezdés után baloldali bedobást végezhettek el térfelünkön a zöld-fehérek, ami átszállt Tóth Ricsi feje fölött, a pattogó labdát ezután középre ívelték, ahol érkezett Hornok, és Baksa Bálint mellett a kapu közepébe lőtt (1-1). Amilyen élvezetesen kezdődött a találkozó, sajnos olyan borzalmas volt a folytatás! Az első harminc percben talán mi támadtunk többet, az utolsó negyedórában pedig talán inkább a Testvériség akarata érvényesült, de a legnagyobb lehetőséget kétségkívül Simon 25. percbeli, kb. 25 m-es lövése jelentette jobbról-szemből, ami nem sokkal kerülte el a jobb (hosszú) felső sarkunkat. Egyéb, kapura veszélyes lövést nem lehetett feljegyezni. Már erre az időszakra, de végül a bajnokink egészére is igaz lett az a megállapítás, hogy az előre játékunk nagyon gyatrán működött, pontosabban inkább nem működött. Balogh Peti indításaiból mindkét szélen próbáltunk előrébb jutni, ám az esetek többségében még beadásig sem jutottunk, középen pedig számtalanszor belevezettük a labdát az ellenfél védelmébe. Sok volt a pontatlanság, a rossz passz, és több labdakezelési hiba is előfordult. A hazaiak meglehetősen szabálytalanul játszottak, és sok párharcot, túlzottan kemény ütközést, belépőt talált szabálytalannak a részükről Király Gergő játékvezető, amit többször sárgalappal "jutalmazott".

A második félidőben folytatódott a viszonylag eseménytelen, hajtós, de rakkolós játék, a Testvériség védelmét nem helyeztük különösebb nyomás alá, igaz ők sem a miénket, a labdabirtoklás mindazonáltal valamennyivel a mi oldalunkra billent. Pontosan negyed, majd szűk fél óra elteltével jutottunk egy helyzethez és egy lehetőséghez. Előbb Balogh Peti balra kitett labdáját Fehér Kende adta be az ötös hosszú oldala felé, amit Scheiber Bence fejelt vissza a kapu elé, ahonnan Lajos Laci fejelt tovább ígéretesen a léc alá, azonban Zubány bravúrral, a levegőben elnyúlva fölé ütötte azt. Utóbb jobb oldali szögletet végeztünk el, amit a rövid oldalról Scheiber Bence fejelt a bal (rövid) felső sarok irányába, amit azonban Zubány kiöklözött. Közben behoztuk Balló Haroldot is a gólszerzési esélyeinket növelendő. A 76. percben fordulópont következhetett volna a találkozón, hiszen Grót oldalról/hátulról rácsúszott Lajos Lacira, amiért a játékvezető egyből pirossal kiállította. Ez az esemény azonban nem zavarta meg a Tesit (akik továbbra is támadóan léptek fel, nem a döntetlen tartására rendezkedtek be emberhátrányban), és sajnos minket sem késztetett jobb játékra, bár próbáltunk támadni. A 83. percben aztán bekövetkezett, amitől titkon azért tartani lehetett: a zöld-fehérek ellentámadása során a baloldalon vitték el a labdát olyan szerencsésen, hogy az alapvonalunkhoz érve két, odalépve szerelni igyekvő emberünkről (Balogh Petiről és Lajos Laciról) is visszapattant a játékosukhoz a laszti, amit ezek után belőtt a kapunk elé, ahol a hosszún üresen érkezett Hornok, és az ötösről a kvázi üres kapunkba továbbított (2-1). Hiába volt ekkor még hátra a hosszabbítással együtt majdnem tíz perc, az egész meccset jellemző pontatlan, átütőerő nélküli támadójátékunk nem tette lehetővé, hogy kiegyenlítsünk. Nagy Robi hiánya különösen a szögleteknél volt érzékelhető, amikből mindösszesen egy veszélyeset tudtunk beadni, és jó párat már a rövid saroknál kifejeltek a hazai védők.

Mindkét együttes gyengén játszott, és a bajnoki összképe alapján 0-0 lett volna a reális eredmény, azonban a gyors gólváltás után, a végén tíz emberrel is győzelemre törő Testvériség képes volt emberhátrányban egy újabb gólt bevinni, amivel eldöntötte a három pont sorsát. Rég láttuk csapatunkat ilyen rosszul játszani, csak abban reménykedhetünk, hogy jövő héten az Ikarust 3-1-re verő Kelen ellen jobban fogunk hasonlítani ősz végi önmagunkhoz.

Metzger Tibor: A Testvériséggel mindig kimondottan szoros meccseket játszottunk, amiből most először mi kerültünk ki vesztesen. A héten kupameccs, aztán újra nagyon éles bajnoki következik. Nincs idő keseregni, itt vannak rövid időn belül az új kihívások!

Kollár Zsolt: Bár készültünk a Gázból, hiszen jó csapat, mégis gyorsan az elején vezetést tudtak szerezni, de szerencsére jókor (gyakorlatilag rögtön) sikerült egyenlítenünk. Mind a két csapat szervezetten, agresszíven játszott egy hajtós meccsen, ahol az volt a kérdés, hogy melyik viszi be végül a győztes találatot.  Ilyen mérkőzésre számítottunk, ilyenre készültünk. Gratulálok ellenfelünknek, és megyünk tovább!


2017.11.25. (szombat) 17:00
15. forduló

II. Kerületi UFC ASR Gázgyár 1-4 (1-1)
Kolozsvári T. u., 35 néző; Vezette: Kiss G.; Asszisztensek: Tóth I. T., Somogyi

II. Kerületi UFC: Kovács (Prizzia 71'), Porst, Kövessy, Bagyinszky (Kelemen 62'), Vincze, Sztranyovszky (Tóbiás 76'), Kölcze (Kákosy 87'), Moldován, Horváth, Padányi (Bacsek 68'), Tóth
Edző: Vidéki Gábor

ASR Gázgyár: Baksa, Lóska, Lajos, Scheiber (Kovács 90'), Balogh (Mankó 76'), Fehér, Ihos, Ivancsó (Farkas 83'), Tóth R. (Sebestyén 83'), Balló, Balog (Nagy 62')
Edző: Metzger Tibor

Gólszerzők: Kölcze 29' ill. Balló 19', Lóska 70', Ihos 75', Fehér 86'

Idei utolsó bajnokinkat a II. Kerületi UFC otthonában játszottuk, a Kolozsvári Tamás utcai "katlan" műfüves borításán. A pálya - kis méretéből fakadóan - a legtöbb vendégcsapatnak nehézséget okot, és ez alól mi sem vagyunk kivételek: egy nap híján pontosan egy éve nehézkesen elért 1-1-es döntetlennel végeztünk ugyanitt a zöld-fekete-fehérekkel szemben. Igaz, amíg ellenfelünk tavalyi újoncszezonjában várakozáson felül teljesített (a BLSZ II. bronzérmeseként felkerülve magabiztosan végzett a középmezőnyben), addig idén csak négy pontot gyűjtött, amivel - a Hegyvidék Budafok elleni győzelme miatt - utolsó helyezettként fogadott bennünket.

11' Tóth Ricsi jobboldali beadására érkezett a hosszún, az ötös előtt Fehér Kende, akinek lövése a jobb (rövid) felső sarok fölé vágódott.

14' Balogh Peti baloldali szabadrúgására érkezett a kapu előtt, a hosszún Lóska Csabi, aki kb. 8-10 m-ről a bal sarok mellé fejelt.

19' Ihos Ádám ugratta ki bentről Fehér Kendét jó ütemben a baloldalon, a 16-os oldalvonala mentén, aki középre adott, ahol az ötösön jól érkezett Balló Harold, és Kovács kapus fölött a léc alá lőtt. 0-1!

20' Majdnem rögtön válaszolhatott volna az UFC: egy baloldalról jobbra áttett labdájukra borított rá Sztranyovszky a 16-os vonalán, ami szép ívet leírva vágódott nem sokkal a jobb (hosszú) alsó sarkunk mellé.

29' Ezúttal már nem tévesztettek a hazaiak: a védővonalunkból a 16-osunk vonalán jó ütemben kilépő Kölczének emelték be szemből remekül a lasztit, aki az átvétel után a kimozduló Baksa Bálint mellett higgadtan a bal alsó sarkunkba lőtt. 1-1.

A félidőből hátralévő negyedórában ellenfelünk egyenlítő góljára már nem tudtunk érdemben reagálni. Nem volt "gyászos" a helyzet, de kissé úgy tűnt, mintha fejben nem lennénk teljesen a helyszínen, és azt gondoljuk: valahogyan majd csak legyőzzük az utolsó helyezettet. A szünetben fel kellett rázni a fiúkat ahhoz, hogy ez a végén valóban így történjen!

53' Lajos Laci fordult kapura balról-szemből, a 16-os vonaláról: a bal (hosszú) alsó sarokba tartó lövését azonban Kovács vetődve szögletre ütötte.

55' Ihos Ádám adott be jobbról szögletet, amire középen, az ötös előtt érkezett Lóska Csabi, aki a felsőléc fölé fejelt.

57' Balogh Peti végzett el szabadrúgást a jobb oldalról, ami hullott lefelé a jobb (hosszú) felső sarok irányába, amit Kovács felugorva szögletre ütött. A baloldali szögletet követően a labda kicsorgott a kapuval szembe a 16-osig, amit Balog Gyuszi lőtt a jobb sarok irányába, ám az végül a kapufa mellé ment, de szöglet következett, tehát a hazai játékosok közül valaki még beleért a kísérletbe.

63' Jobboldali szögletünk után a lecsorgót nem tudtuk az ötös előttről kapura tenni, amit végül a kapuval szemben, a 16-osról Balló Harold tett meg, a lövés pedig egy védőn megpattanva Kovács fölött a felsőlécet eltalálva szögletre vágódott.

69' Szemből tettük be a labdát a 16-os (mi szempontunkból) jobb oldalára Ihos Ádámnak, akinek a kb. 12-13 m-es gyenge lövése elakadt a kimozduló Kovácsban, akiről a laszti kipattant a mezőny felé, amit Balló Harold gyűjtött be, és pár méter megtétele után a kapus mellett el is lőtte azt, azonban az ötösön tartózkodó egyik védő belevetődve szögletre mentett.

70' Nem bírták el a nyomást a hazaiak: Ihos Ádám jobboldali szöglete szállt át az ötös hosszú oldalánál kijjebb álló Lajos Lacinak, aki visszafejelte azt a kapu elé, amit a ötös vonalán álló Lóska Csabi félfordulattal, Kovács mellett fejmagasságban a kapu közepébe lőtt. 1-2!

71' Kovács kapus a gól után cserét kért, mert tíz perccel korábban szerzett vállsérülése miatt (egy kijövetelnél a védőjén átesve fogott talajt) nem tudta folytatni a játékot. Helyére az ifjúsági korú Prizzia állt.

75' Fehér Kende ment el egy szép tesztcselt követően a baloldalon, majd a 16-os rövid oldalára passzolt a szemből üresen érkező Ihos Ádámnak, aki az átvétel után kb. 12 m-ről, balról-szemből a vetődő Prizzia mellett laposan a bal (hosszú) alsó sarokba tekert. 1-3!

80' A csereként beállt Nagy Robi végzett el szabadrúgást kb. 20 m-ről, balról-szemből, ami épphogy csak elkerülte a jobb (rövid) felső sarkot, talán még a kapufát is súrolta.

81' A lendületből érkező Balló Harold lőtte telibe balról-szemből a jobb kapufa alsó részét.

82' A jobbról az ötös hosszú oldala elé beívelt labdánkat fejelte Balló Harold a jobb (rövid) alsó sarok felé, azonban Prizzia vetődve, bravúrral ki tudta azt ütni onnan, ami ezután Fehér Kendéhez került, akinek lapos lövését újra a jobb (rövid) kapufa hárította.

86' Jobbról, a 16-oson belülről Balló Harold lőtt a jobb (hosszú) alsó sarok irányába, ahol a teljesen üres Fehér Kendének bevetődve már csak a gólvonalon túlra kellett segítenie a játékszert. 1-4!

88' Szépítési lehetőség a II. kerületieknél: jobboldali támadásuk után a 16-osunk rövid oldalára beívelt lasztit lőtte Vincze egyből, kb. 10-11 m-ről a bal sarkunk irányába, azonban a vetődő Baksa Bálint oldalra ütötte azt.

Csapatunk a második játékrészben már valós tudását mutatta, ami végül elégségesnek bizonyult ahhoz, hogy a lelkesen, de sokszor szabálytalanul játszó zöld-fekete-fehéreket legyőzze, ezzel megtartva bronzérmes helyét a táblázaton. Jelen pillanatban úgy fest, tavasszal négy csapat lesz versenyben a bajnoki címért és a dobogóért: a bajnokságot előttünk négy ponttal vezető REAC, a nálunk eggyel többet szerző Újpest II. és a velünk ugyanannyi egységgel, de kevesebb győzelemmel álló Ikarus. A tavalyihoz hasonlóan idén sem tűnik izgalommentesnek a szezon második fele! Minden játékosunknak, csapattagunknak, szurkolónknak kellemes ünnepeket és jó pihenést kívánunk a téli szünetre! Folytatás 2018-ban! Hajrá ASR! Hajrá Gáz!


2017.11.21. (kedd) 19:30
14. forduló

Unione FC ASR Gázgyár 1-2 (0-1)
Hévízi út (Kerület műfű), 30 néző; Vezette: Káprály; Asszisztensek: Török Zs., Czeglédi

Unione FC: Meszesán, Filó, Lettrich, Scheer, Mayer, Kurucz, Szabó (Weisz 56'), Koplányi, Spáth (Visegrádi 56'), Kayali, Freud (Lakatos 56')
Edző: Szabó András

ASR Gázgyár: Baksa, Lóska, Lajos, Scheiber, Mankó (Ivancsó 46'), Fehér, Ihos (Kovács 91'), Nagy, Miklósvári (Balog 60'), Tóth R., Balló (Balogh 88')
Edző: Metzger Tibor

Gólszerzők: Kurucz 87' ill. Miklósvári 42', Balló 84'

Az eredeti időponthoz képest több mint három nappal később, kedd este, fordított pályaválasztással került sor együttesünk idei utolsó előtti bajnoki mérkőzésére az Unione gárdájával szemben a Hévízi út műfüvén. A halasztáshoz ellenfelünk ez irányú, többszöri kérése adott okot. A komolyabb eső igen, a hideg melletti szórványos szitálás viszont nem kímélte meg a csapatokat, akiknek persze egyaránt ugyanúgy csúszott a labda a műanyag borításon. Ellenfelünknél mindig nagy kérdés, hogy milyen erősen tudnak felállni: ezúttal az Ikarus ellen legutóbb 2-2-őt elért kezdő tizenegyükből hárman hiányoztak.

1' Scheiber Bence adta be jobbról a labdát, ami átjutott a baloldalra Fehér Kendéhez, akinek a beadását az ötös rövid oldala előtt, kb. 10-11 m-ről Ihos Ádám tette ollózó jellegű mozdulattal kapura, amit Meszesán ütött ki vetődve a jobb (rövid) alsó sarokból.

4' Spáth lőtt középről, kb. 23 m-ről a kapunk közepe felé, ami Baksa Bálintnak nem okozhatott gondot.

16' Ismét Fehér Kende adott be a baloldalról, ami nagyjából üresen találta a kapu előtt Miklósvári Kornélt, aki viszont gyengén találta el azt, így a laszti a kapu bal oldala mellé csorgott.

19' Ezúttal a mi kapunk előtt volt aktív Kende, miután az Unione baloldali, nagy bedobását követően lecsorgó labdát kellett kirúgnia a kapunk bal oldalából, a gólvonalról.

24' Nagy Robi végzett el szabadrúgást a jobboldalról, amibe Meszesán beleütött, pont a hosszún tartózkodó Lóska Csabi elé irányítva azt, akinek nem túl erős, kb. 10 m-es lövését a visszavetődő kapus vetődve fogta meg a jobb alsó saroknál.

28' Balló Haroldot ugrattuk volna kis üresen három ember mellett nem sokkal a felezővonalon túl, így Scheer kénytelen volt szabálytalankodni, amiért második sárgával kiállították.

42' Lóska Csabi került át a jobboldalra, aki a félpályát átlépve hamarosan átlőtte a játékszert a baloldalra Fehér Kendének, aki a szokott lendületével kapu felé vitte azt, majd a 16-osra belépve középre, egyben visszapasszolt a kb. 14-15 m-en, üres sávban érkező Miklósvári Kornélnak, aki laposan, a Kende miatt a rövidre kimozdult Meszesántól otthagyott kapu közepébe lőtt. Nagyon szép akció volt! 0-1!

A szünetben támadóbb szerkezetre váltottunk (Mankó Geri helyett Ivancsó Dávid érkezett), ami az emberhátrányban játszó ellenfelünkkel szemben, további gólok szerzése érdekében logikus lépésnek tűnt, azonban az Unione nem védekezésből indított kontrákra rendezkedett be, hanem folytatta azt a játékát, amit teljes létszámnál is tett.

47' Szabó jobboldali szabadrúgása után a felsőlécünk baloldalának tetejére pattant a labda, ami már kintről kanyarodott vissza, így kirúgással jöhettünk.

49' Egy szép Ihos Ádám – Ivancsó Dávid – Balló Harold baloldali kombináció után utóbbi lőtte a bepasszolt labdát a jobb kapufa magasságából, kb. 10 m-ről a jobb (rövid) alsó sarok irányába, azonban Meszesán vetődve kiütötte onnan.

52' Nagy Robi ívelte előre balról a labdát a túloldalra, a 16-os sarka elé, ahol Miklósvári Kornél átvette azt, majd lendületből lőtt, de lapos kísérlete elhúzott a kapu előtt, és a hosszú sarok mellett elhagyta a játékteret.

62' Ihos Ádám végzett el szabadrúgást az ellenfél térfelének bal oldaláról, amibe a bal (hosszú) saroknál Meszesán beleütött, de pont az ott tartózkodó Lajos Laci elé, aki a fekvő és védeni próbáló kapus mellett pár méterről a bal (rövid) alsó sarokba lőtt, ám Káprály játékvezető partjelzője intésére lest ítélt.

73' Egy újabb baloldali Ihos Ádám – Ivancsó Dávid kombináció után utóbbi ívelt a kapu elé befutó Balló Haroldnak, aki nem igazán tudott jól a lasztiba belefejelni, így az bőven a baloldal mellé ment.

74' Unione helyzet: jobboldali (szokásos) nagy bedobásuk után az ötös rövid oldaláról fejjel átcsúsztatták a labdát a hosszúra, ahol érkezett Kayali, és nagy szerencsénkre kb. 5-6 m-ről a bal (hosszú) sarkunk mellé lőtt.

84' Szabadrúgást kaptunk a jobboldalon, a 16-os oldalvonalának közepénél, amit Ihos Ádám végzett el: a laposan rövidre lőtt laszti megtalálta az ötösön kapunak háttal álló Balló Haroldot, aki azt jobb sarokkal mesterien húzta be Meszesán mellett a bal (rövid) alsó sarokba. 0-2! Hari pontosan egy hónapja a RAFC-nak lőtt ehhez hasonló, szép gólt! Úgy tűnt, eldőlt a meccs.

87' Elég könnyen esett el az ellenfél játékosa a 16-osunk előtt, így balról-szemből, 17 m-ről jöhettek szabadrúgással, amit Kurucz rendkívül magabiztosan a bal (hosszú) felső sarkunkba tekert. 1-2.

90' Akadt még dideregni valónk a hideg idő mellett is: újabb szabadrúgáshoz jutottak a feketemezesek a jobboldalon, a 16-osunk vonala mellett, amire még a kapusuk is előre ment, de a középre adott labdát ki tudtuk fejelni, és kontráztunk is belőle, aminek a vége egy jobboldali, ellenfél térfelén elvégzett bedobás lett. Ezzel is telt az idő a három perc hosszabbításból...

Sajnos a kihagyott helyzeteink miatt a közel egyórás emberfór ellenére sem sikerült a végjáték előtt eldöntenünk a mérkőzést, így a végéig izgulhattunk, hogy vajon miénk lesz-e a három pont. Mindazonáltal csapatunk a látottak alapján megérdemelten nyerte meg a találkozót, ahogy a végig nyílt sisakkal játszó Unionét is minden dicséret megilleti!

Metzger Tibor: A helyzetek utolsó fázisban történő befejezései - két szépségdíjas gólunktól eltekintve - nem sikerültek, ami miatt végig bennünk volt a drukk a mérkőzés folyamán. Amennyiben ezeket a helyzeteinket biztos lábbal, vagy utolsó jó passzokkal megoldottuk volna, akár már az első félidőben lerendezhettük volna a meccset. A három pontot - ami a legfontosabb volt - megszereztük, és ezért jár a dicséret minden játékosnak.

Szabó András: Szerintem BLSZ I-es szinten színvonalas, nívós mérkőzést játszottunk. Megérdemelten nyert a Gáz, hiszen több helyzete volt, és mi sajnos több mint egy órát emberhátrányban játszottunk. Úgyhogy szerintem egy jó mérkőzést játszottunk, ahol nem adtuk fel, végig pariban tudtunk lenni, és ez mindenképpen örömteli. Gratulálok a Gázgyárnak!


2017.11.10. (péntek) 19:30
13. forduló

Újbudai FC-Voyage ASR Gázgyár 2-4 (0-2)
Kánai út, 40 néző; Vezette: Bartis; Asszisztensek: Grünvald, Czár

Újbudai FC-Voyage: Kancsár, Riba, Kis, Sajó, Laki (Horváth 57'), Németh (Vekker 80'), Zana (Pfeiffer 55'), Földi (Seregy 70'), Solt (Polonyi 80'), Barabási, Szabó
Edző: Farkas Balázs

ASR Gázgyár: Baksa, Lóska, Lajos, Scheiber, Mankó (Farkas 87'), Fehér (Sebestyén 85'), Ihos, Nagy R. (Balogh 80'), Ivancsó (Miklósvári 67'), Tóth R., Balló (Balog 74')
Edző: Metzger Tibor

Gólszerzők: Szabó 82'+90' (az elsőt 11-esből) ill. Lajos 14', Ihos 34', Balló 51', Balog 78'

Az őszi idény során már találkoztunk soros hétvégi ellenfelünkkel, az Újbuda csapatával, hiszen augusztus elején velük játszottunk a Magyar Kupa selejtezőjének második fordulójában a Kánai úton. Akkor egy rendkívül magas fordulatszámon pörgő együttessel futottunk össze, akik különösen az első félidőben folyamatos presszingeltek bennünket, így csak nehezen tudtunk kibontakozni, a végén ki is kaptunk 2-0-ra. Most ebből nem sok minden látszódott! A dologhoz hozzátartozik, hogy a hazaiak egy hete 8-1-re kikaptak az Ikarustól a Bátony utcában, de úgy, hogy több kulcsjátékosuk (köztük a góllövőlistát holtversenyben vezető Szabó Bence) nem öltözött be, így csak egy mezőnyjátékos cseréjük volt. Ellenünk azonban már ők is pályára léptek, nem könnyítve meg soron következő feladatunkat.

2' Nem vacakoltunk sokat: Nagy Robi balról, szabadrúgásból felívelt labdáját Kiss fejelte fel, a leeső játékszert pedig a 11-es pont és az ötös között bemozgó Fehér Kende fejelte kapura, ami a jobb kapufa alsó részéről a gólvonal irányába pattant, ahonnan az ott tartózkodó Barabási ki tudta azt vágni. Kérdés ugyanakkor, hogy bent volt-e már a játékszer, a játékvezetők minden estre nem így látták.

4' A hazaiak baloldali szögletét követően a 16-osunk közepéről, kb. 10 m-ről Németh ollózó mozdulattal tette kapunkra a lasztit, amit Baksa Bálint ütött ki a jobb felső sarokból.

6' Nagy Robi baloldali beadására érkezett a rövid oldalon, kb. 10 m-en Balló Harold, aki a kilépő kapus mellett a jobb (rövid) alsó sarokba fejelt, ám Czár partjelző lest intett.

8' Balló Harold lőtt balról, a 16-os sarka környékéről a jobb (rövid) alsó irányába, amit Kancsár rádőlve fogott meg.

10' Újbudai lehetőség: Riba baloldali beadása után a védőinkről kissé leszakadó, felugró Szabó fejelt az ötösünk hosszú oldala előttről, de szerencsénkre a csúsztatás méterekkel elkerülte a bal sarkunkat.

13' Kiss akarta kipasszolni kapusa kigurított labdáját a 16-osukról, azonban  Balló Harold lefülelte azt, majd balról-szemből az ötösig előretörve elhúzta azt Kancsár mellett, de a középre gurításába a visszaérő Kiss belevetődött, amit Ihos Ádám gyűjtött be, és a kapustól zavartatva kijjebb vitt, majd középre gurított Fehér Kende felé, akiről megpattanva a laszti átkerült a 16-os másik oldalára, ahonnan a felfutó Tóth Ricsi kb. 15-16 m-ről közepes erővel rálőtte, ám a bal (rövid) alsóba tartó lövését Kancsár vetődve fogta.

14' Ezúttal már nem volt akadályozó tényező: Nagy Robi végzett el szabadrúgást a 16-os bal sarkától, ami a sorfal tetején megpattanva hullott alá az ötös rövid oldalára, amit az ott álló Balló Harold az odaérni igyekvő Kancsár előtt fejjel középre csúsztatott, az ott szabadon tartózkodó Lajos Laci pedig 3-4 m-ről az üres kapuba továbbított. A biztonság kedvéért (a friss élményből okulva) azért majdnem mindenki kinézett a partjelzőre, aki ezúttal nem látott leshelyzetet. 0-1!

21' Az újbudaiak jobboldali szöglete után Szabó kapunkkal szembeni, ötösről középre fejelt labdáját  Baksa Bálint tolta a felsőléc közepére, de Bartis játékvezető időközben már lökés miatt szabadrúgást ítélt kifelé.

22' Ivancsó Dávid - Fehér Kende - Balló Harold baloldali összjáték után utóbbi lőtt balról-szemből, kb. a 16-osról a jobb (rövid) felső sarok felé, amit Kancsár felugorva maga fölé ütött, ám a lepattanóra érkezett Ihos Ádám, akit a közben felkelő kapus a labdáért harcolva buktatott. A bíró ugyanakkor nem ítélt büntetőt.

27' Balról-szemből, kb. 25 m-ről szabadrúgást kaptak a kékmezesek: Szabó jobb (rövid) alsóba tekert kísérletét a vetődő Baksa Bálint könnyedén fogta.

29' Szabadrúgást végeztünk el a középpálya baloldaláról, amit felíveltünk a 16-os vonalára, ahonnan az egy védőről átpattant az ötös bal oldala elé a teljesen üresen érkező Fehér Kendének (akár át is vehette volna), aki nagyon rosszul találta el a játékszert, így az a kapu rövid oldala mellé ment.

30' Kiss gurított haza a baloldalról kapusának, de röviden, amire így Ihos Ádám le tudott csapni, ám a labda végül elakadt az odaérő Kancsárban.

34' Scheiber Bence passzolta volna fel a lasztit Ivancsó Dávidnak a jobboldalon, azonban az végül a 16-os jobb oldalára középről befutó Balló Haroldnak lett jó, aki rögtön az ötös vonalának közepére adott, ahol érkezett Ihos Ádám, és egyből a kapu jobb alsó sarkába továbbított. 0-2!

35' Zana lőtt a kapunkkal szemből egy Baksa Bálint által kiöklözött labdát kb. 27-28 m-ről a jobb felső sarkunk mellé.

40' Tóth Ricsi ívelt előre a félpálya jobboldaláról a 16-os vonalának közepe felé Ihos Ádámnak, aki maga elé tette azt, majd lendületből laposan lőtt, de a labdája elakadt a szöget jól záró, kifutó és vetődő Kancsárban.

43' A hazaiak egy baloldali beadását középen, kb. 10 m-ről szerencsénkre pont a középen álló Baksa Bálint kezébe fejelték.

Eseménydús első félidőt láthattunk, ahol bőven megvoltak a helyzeteink a két gólnál nagyobb különbség eléréséhez, igaz az Újbudának is ahhoz, hogy szorossá tegye a mérkőzést. Várható volt, hogy a második játékrészben ennyi esemény már nem fog történni, és ez így is lett.

51' Ivancsó Dávid emelte be a lasztit kisebb labdavezetés után jobbról-szemből a 16-os rövid oldalára Balló Haroldnak, aki kb. 14-15 m-ről, pattanás után egyből kapura lőtt, és hiába kiszorított szögből tette mindezt, remekül eltalált lövése Kancsár kapus fölött a jobb (hosszú) felső sarokba hullott. Nagyon szép találat volt! 0-3!

65' Fehér Kende indult be teljesen üresen Balló Harold passzából a baloldalon, majd balról-szemből kapura vezette azt, és kb. 11-12 m-ről Kancsár fölött ellőtte, ám a labda a háló helyett a felsőlécre vágódott.

70' Gyorsan elvégzett szabadrúgással Ihos Ádámot ugrattuk ki a 16-os jobb oldala előtt teljesen üresen, aki a büntetőterületen belül kapura fordult, kb. 11 m-ről lőtt, de a jobb (hosszú) alsóba tartó lövését Kancsár vetődve hárította.

78' Lóska Csabi ívelt előre a baloldalon, saját térfeléről Ihos Ádám felé, akihez a védő felett pont beesett a laszti, amit rávezetett az ötös sarkáig kimozduló kapusra, majd középre gurított az érkező Balog Gyuszinak, aki 8-9 m-ről kapásból a jobb alsó sarokba lőtt. 0-4!

82' Tóth Ricsi buktatta feleslegesen Szabót a 16-osunk baloldalán, amiért Bartis - jogosan - 11-est adott. A büntetőt a sértett maga végezte el, és a jobbra vetődő Baksa Bálint helyére, a felsőléc alá pörgetett. 1-4.

90' Lóska Csabival szemben, lökés miatt megítélt szabadrúgást végezhetett el az Újbuda balról-szemből, a 16-osunkról, Szabó pedig két lépésről a sorfalunk felett a jobb (rövid) felső sarkunkba tekert. 2-4.

Csapatunk a végére kissé kiengedve, összes cserelehetőségét kihasználva, és sok helyzetet kihagyva viszonylag magabiztosan győzött a XI. kerületiekkel szemben. Az Ikarus ikszelt az Unionéval, így pontszámban beértük őket, és több győzelmünk miatt visszaléptünk a dobogó legalsó fokára. Mivel a buszgyáriaktól "kapjuk" a soron következő ellenfelünket, ezért jövő héten rögtön lehetőségünk lesz bizonyítani, hogy hazai pályán le tudjuk győzni a mindenkire veszélyes Unionét.

Metzger Tibor: A mérkőzés vége felé összehoztunk két gólt az ellenfélnek, de ettől függetlenül nagyon jól játszottunk, és magabiztosan nyertünk. Gratuláció jár a csapatnak ezért a minőségi teljesítményért!


2017.11.04. (szombat) 11:00
12. forduló

ASR Gázgyár - Hegyvidék SE 7-0 (2-0)
Sujtás u., 60 néző; Vezette: Gál; Asszisztensek: Csorba, Tóth I. T.

ASR Gázgyár: Baksa, Lóska, Lajos, Scheiber, Mankó (Fehér 46'), Ihos, Ivancsó (Balogh 60'), Nagy (Farkas 60'), Tóh R. (Tóth G. 77'), Balló, Balog (Miklósvári 46')
Edző: Metzger Tibor

Hegyvidék SE: Nándori (Orczy 63'), Ozsváth, Csaszni, Duque, Jakab, Bíró, Szepesi, Barta, Környei, Scheffer, Bánk (Szentesi 69')
Edző: Bajzik József

Gólszerzők: Ivancsó 15', Ihos 35', Miklósvári 50'+65', Balló 58'+87', Fehér 77'

A hátralévő négy forduló papíron legkönnyebb mérkőzése várt ránk, haza pályán, az eddig mindössze három pontot szerző Hegyvidék gárdájával szemben. Természetesen az ilyen, előzetes várakozásokat nem elég elméletben "legyártani", hanem a két csapat közötti különbséget a pályán is realizálni kell, ami sokszor nem jelent egyszerű feladatot, ám ezen a hétvégén végül különösebb nehézség nélkül sikerült érvényesítenünk a papírformát

4' Az első lövés: Balló Harold jobboldali bedobása után Scheiber Bence lőtt a 16-os rövid oldaláról, kb. 9-10 m-ről mellé-fölé.

10' Szabadrúgást végezhetett el a Hegyvidék a kapunkkal szemben, kb. 23 m-ről: Bíró bal alsó sarkunkba tartó lövését Baksa Bálint vetődve oldalra ütötte.

15' Jobboldali bedobást végeztünk el az ellenfél térfelén, amiből egy Scheiber Bence - Tóth Ricsi labdaváltás után előbbi iramodott meg, majd oldalról betört a büntetőterületre, és az alapvonal közeléből középre gurított: a labda átcsorgott a védőkön pont a kapuval szemben üresen érkező Ivancsó Dávidhoz, aki az átvétel után, kb. 13-14 m-ről, a rövid kapufától még át nem ért Nándori mellett a kapu jobb oldalába lőtt. 1-0!

17' Bíró ívelte be a térfelünkről, a jobb oldalvonal mellől a labdát a hosszú irányába, amire Baksa Bálint kilépett, de a feltehetően beadásnak szánt laszti vészesen tartott a jobb felső sarkunk irányába, ezért kapusunk visszalépve és ugorva a léc fölé ütötte azt.

19' Az első félidő legnagyobb vendéghelyzete: a labdáért a 16-osig kilépő Baksa Bálint a rátámadó ellenfél játékos miatt a 16-os vonalával párhuzamosan baloldalra passzolt Lóska Csabinak, aki nem érzékelte, hogy nincs rajta ember, és gyorsan el akarta rúgni a mezőny felé a játékszert, azonban olyan rosszul találta el, hogy az az ellenkező irányba, az üres kapunk felé kezdett hullani, ám végül (ha nem is sokkal, de) léc fölé imádkoztuk a dolgot.

35' Lajos Laci indította saját térfélről egy remek, tért ölelő indítással Tóth Ricsit a jobboldalon, aki nagyszerű egyéni megmozdulással oldalról becselezte magát a 16-oson belül az alapvonalig, majd laposan az ötös rövid oldalára gurított, ahol érkezett Ihos Ádám, és 5 m-ről, kapásból a bal (rövid) felső sarokba továbbított. 2-0!

50' Egy jobboldali Scheiber Bence - Tóth Ricsi - Miklósvári Kornél kombináció után utóbbi ívelt közvetlen a kapu elé a 16-os oldalvonalától, miközben a beadást megakadályozni igyekvő egyik védőn kissé megpattant a laszti, ami így a rövidre kilépő Nándorit megtréfálva, a gólvonalhoz berohanó Ihos Ádám előtt ívesen közvetlen a hosszú (jobb) kapufa mellé, a hálóba vágódott. 3-0!

51' Kis híján szépítettek a kékmezesek: egy 16-osunk (ő szempontjukból) jobb oldalára betett labdát sikerült Scheffernek kapu elé, lövő pozícióba vinnie, ám kb. 12 m-es lövését Baksa Bálint lábbal hárította.

52' Ez pedig tényleg csak egy hajszálon múlott: Bánk - Bíró baloldali összjáték után utóbbi lőtt a 16-osunkon belülről, nagy erővel, ami Baksa Bálint emelkedőben lévő kezei fölött a felsőléc aljára vágódott, ahonnan először lepattant a gólvonal elé, majd másodjára már kijjebb, az ötösünk elé, ahonnan épphogy csak a jobb alsó sarkunk mellé továbbítottak azt.

58' Ismét Lajos Laci indította jó labdával a szünetben becserélt Fehér Kendét a baloldalon, aki az elfutás után oldalról belépett a 16-osra, majd laposan az ötös elé adott, ahol középen érkezett Balló Harold, és a kilépő Nándori felett (vele kicsit ütközve) kb. 6-7 m-ről a kapu bal alsó sarkába lőtt. 4-0!

64' Hegyvidék szabadrúgás után, a 16-osunkon belül Scheffer lábáról rúgtuk le a játékszert az utolsó pillanatban.

65' A negyedik gólunkhoz hasonlóan Fehér Kende viharzott el a baloldalon és adott be az ötös elé, ahol ezúttal Miklósvári Kornél érkezett, aki a Nándori helyett pár perce becserélt, kapujából kimozduló Orczy felett egyből a kapuba továbbított. 5-0!

66' Orczy végzett el egy nem túl jól sikerült kirúgást, amit Ihos Ádám gyűjtött be a 16-oson kívül, majd passzolta be a 11-es pont felé Miklósvári Kornélnak, akinek lövését a kimozduló Orczy belevetődve bravúrral szögletre hárította.

73' Miklósvári Kornél tette át balról a lasztit a viszonylag üresen bemozgó Tóth Ricsinek a 16-os jobb oldala felé, aki végül kb. 13 m-ről lőtt, de kísérlete a jobb (hosszú) kapufa alsó részéről kifelé pattant.

77' Ihos Ádám adott be jobboldali szögletet az ötös vonalának közepére, ahonnan Fehér Kende fejelt kapura, a labda pedig a földről felpattanva, Orczy lábai között áthaladva a hálóban kötött ki. 6-0!

87' Egy Scheiber Bence - Miklósvári Kornél jobboldali összjáték után utóbbi adott be a hosszúra, ahol pontosan érkezett Balló Harold, és az ötösről a léc alá fejelt. 7-0!

Csapatunkból ezen a napon mindenki nagy kedvvel, felszabadultan játszott, összes játékosunkat dicséret illeti, remek egyéni teljesítményeket láthattunk. Akár még több gólt is szerezhettünk volna, igaz a Hegyvidék is rászolgált a szépítő találtra, ami végül nem adatott meg neki. Ellenfelünk a szünetig jól tartotta magát, de a hajrára elfáradt, cserélési lehetőségei pedig minimálisak voltak, hiszen mindössze egy mezőnyjátékosuk ült a kispadon. Gál játékvezető lap nélkül hozta le a mérkőzést. Jövő héten az Ikarustól ugyancsak kiütéses vereséget (8-1) szenvedő Újbuda ellen borítékolhatóan nehezebb dolgunk lesz a Kánai úton.


2017.10.28. (szombat) 10:00
11. forduló

Újpest FC II. - ASR Gázgyár 3-1 (2-1)
Tábor u., 80 néző; Vezette: Fodor; Asszisztensek: Filep, Kispál

Újpest FC II.: Gundel-Takács, Bűkős, Hajnal, Máté, Knap (Horváth 46'), Németh K. (Hegedűs 75'), Németh G. (Bauer 75'), Németh Á. (Hulicsár 60'), Fék (Kubanek 75'), Szűcs, Filipovic
Edző: Mundi Viktor

ASR Gázgyár: Baksa, Lóska, Lajos, Scheiber, Balogh (Mankó 59'), Miklósvári (Ivancsó 46'), Ihos, Nagy (Kovács 86'), Tóth R., Balló, Balog
Edző: Metzger Tibor

Gólszerzők: Szűcs 8', Németh K. 20', Filipovic 86' ill. Balog 16'

A forduló rangadóját játszottuk szombat délelőtt, korai kezdéssel az Újpest FC Tábor utcai bázisán, egész konkrétan a korábbi Chinoin edzőpályán, ami műfüves borítást kapott. Ellenfelük számára létfontosságú volt a találkozó, hiszen múlt héten döntetleneztek az Ikarusszal, és ha ellenünk is pontokat hullajtanak, akkor meglép tőlük a REAC, akikkel egyébként következő hétvégén játsszák a 12. forduló rangadóját. NB I-es csapatukból például múlt héthez hasonlóan leadták azt a Szűcs Kristófot, aki ebben az évben tízszer kezdett az első osztályban, és a Haladásnak például gólt is lőtt. Csatárunk, Balog Gyuszi számára külön pikantériát jelenthetett az összecsapás, hiszen nyár végén pont az újpestiektől igazolt hozzánk. Nagy Robi újra a kezdőnkben kapott helyet, míg Ivancsó Dávid a kispadon kezdte a kilencven percet, Fehér Kende pedig ezúttal nem tudott a rendelkezésünkre állni.

8' Sajnos nem maradt túl sokáig érintetlen a hálónk: Németh G. ugratta ki a félpálya közepéről a 16-osunk (ő szempontjukból) jobb oldala előtt a védőink vonalából kilépő Szűcsöt, aki a kimozduló Baksa Bálint mellett kb. 13 m-ről a bal (rövid) alsó sarkunkba lőtt. 1-0.

16' Szerencsére ugyancsak nem kellett sokat várnunk a válasszal: Nagy Robi adott jó labdát Balog Gyuszinak a 16-os (mi szempontunkból) bal oldalára, aki a kilépő Gundel-Takács mellett a bal (hosszú) alsó sarokba gurított. 1-1!

19' Balogh Peti ugratta ki jó labdával Balló Haroldot a 16-os bal oldala előtt, aki a büntetőterületre bevitte azt, majd kb. 11-12 m-ről, élesebb szögből jócskán a felsőléc fölé lőtt.

20' Visszavették az előnyt a hazaiak: Miklósvári Kornél eladott labdája után Filipovic üresen vihette be a labdát a 16-osunk jobb oldalára, majd kb. 12 m-ről a rövidre bombázott, amit az ötösig kilépő Baksa Bálint bravúrral védett, ám a laszti továbbcsorgott a gólvonal felé, amit kapusunk visszavetődve kézzel még ki tudott húzni, de utána rávetődni már nem, mert az ötösön érkezett Németh K., és Lóska Csabival megküzdve a gyakorlatilag üres kapuba továbbított. 2-1.

25' Nagy Robi végzett el jobboldali szögletet: az ötös hosszú oldala elé beívelt labdájára jól érkezett Scheiber Bence, aki kb. 6 m-ről a felsőlécre fejelt.

29' Németh K. ugratta volna ki Filipovicot a 16-osunk baloldalán, de jó ütemben érkezett Baksa Bálint, és egy ütemmel előbb odaérve rávetődött a játékszerre.

40' Tóth Ricsi jobboldali beadását késte le "egy fejjel" a kapu elé befutó Miklósvári Kornél, majd a továbbguruló labdát Ihos Ádám gyűjtötte be, aki lepasszolta azt a szemből érkező Balogh Petinek, aki ugyancsak nem tudott lövőhelyzetbe kerülni, így visszapasszolta azt Ádámnak, aki végül szemből, a védőtől a lasztit fedezve, kb. 15 m-ről kapura fordulva lőtt, ám középre tartó kísérletére Gundel-Takács magabiztosan dőlt rá.

A szünetben behoztuk Ivancsó Dávidot Miklósvári Kornél helyett.

50' Egy baloldalról átkerült labdát lőtt meg az üres Németh Á. jobbról-szemből, kb. 22-23 m-ről, ami csapódott volna a lécünk alá, ám Baksa Bálint szép mozdulattal a felsőkapufára tornázta a kísérletét, ahonnan szögletre ment. A baloldali sarokrúgást középre ívelve kb. 12-13 m-ről kapunkra továbbították, de a jobb alsó sarkunk felé tartó lasztit végül sikerült kapufa mellé tisztáznunk.

55' Ivancsó Dávid lendületből kapura törve, szemből, kb. 22-23 m-ről lőtt nem sokkal a bal felső sarok fölé.

61' Ivancsó Dávid középre tett labdáját lőtte Balog Gyuszi szemből, kb. 18 m-ről a jobb sarok irányába, azonban Gundel-Takács vetődve fogta a próbálkozást.

72' Németh K. adott be jobbról az ötös hosszú oldala elé, ahol érkezett a csapattárs, akinek a fejesét Baksa Bálint vetődve fogta.

75' Szabadrúgást kaptunk a felezővonalon éppen túl, amit Nagy Robi ívelt fel a 16-osra, ami a felugró Lajos Lacit elkerülve a talajról felpattant a bal kapufával szemben jól érkező Scheiber Bence felé, aki a vonalról kimozduló Gundel-Takács mellett-felett az ötösről fejjel a hálóba továbbított. Filep partjelző azonban - minden bizonnyal tévesen - lest jelzett, pedig Bence mélységből érkezett, így feltehetően szabályos góltól fosztottak meg bennünket.

81' Egy baloldali szabadrúgásunk után kapu elé tett labdánk pattogott végül Balló Harold elé, aki kb. 10 m-ről, balról-szemből csak pár méterrel lőtt a jobb (rövid) alsó sarok mellé.

82' Filipovic lőtt szemből, lendületből, kb. 18 m-ről a jobb alsó sarkunk mellé.

84' Nagy Robi ugratta ki Ivancsó Dávidot az ellenfél térfelének bal oldalán, aki oldalról kapura tudott törni, ám az ötös elől kapura tett lövésébe az időközben visszaérő Hajnal bele tudott vetődni, így szögletre mentett. A baloldali szögletet a hosszúra íveltük, amire jól érkezett Scheiber Bence, aki kb. 7-8 m-ről Gundel-Takács kezébe fejelt.

85' Egy balról a 16-osunk jobb oldalára átemelt labdát Hulicsár lőtt meg kapásból a kapunknak oldalt állva kb. 14 m-ről, azonban a bal (rövid) alsó sarokba tartó lövését Baksa Bálint vetődve kiütötte.

86' A szögletet az ötösünk közepe elé lőtték be, ahonnan egyből továbbkerült a gólvonalra belépő Filipovic irányába, akinek ott már csak hozzá kellett érnie, hogy biztosan a hálóba kerüljön a labda. 3-1. Ezzel gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés.

91' A pár méter előnnyel kiugró Kubanek balról-szemből, a 16-osról ugyan ellőtte a kimozduló Baksa Bálint mellett a labdát, de a jobb (rövid) alsó sarok helyett a kapufát találta el.

92' Szűcs jobbról-szemből tört be a 16-osunkra, majd oldalhálót lőtt.

Nyiltsisakos, végig élvezetes meccsen szenvedtünk szoros vereséget a feljutásra pályázó újpestiektől, akik ellen - a REAC-cal ellentétben - reális esélyünk volt a pontszerzésre. Az ehhez szükséges második egyenlítő gólunkat meg is szereztük negyed órával a vége előtt, azonban Fodor játékvezető - partjelzője feltehetően hibás döntése következtében - érvénytelenítette a találatot. Persze, ha meg is adja, kérdés hogyan alakul a hátralévő tizenöt perc! Minden esetre a viszonylag gyorsan kapott első gólunknál a védekezésünk nem működött túl jól, és elöl is jobban kell tudnunk kihasználni a kínálkozó lehetőségeinket. Ezekre mindenképpen jobban oda kell figyelnünk, ha egy NB III-ból érkezett együttes ellen pontot, pontokat szeretnénk gyűjteni. Nyilván erre meg is lenne minden esélyünk (most e nélkül is megvolt), ha hetente REAC és Újpest II. szintű csapatokkal szemben játszanánk a BLSZ I-ben, hiszen előbb-utóbb kétségkívül hozzászoknánk a magasabb iramhoz, a nagyobb nyomáshoz és koncentrációs szinthez. Szégyenkeznivalónk tehát egyáltalán nincsen, ezen a meccsen most így alakultak a dolgok! Hajrá ASR! Hajrá Gáz!

Metzger Tibor: Sajnos azzal, hogy a legrosszabb lélektani pillanatban góllal ajándékoztuk meg az ellenfelet, nagyon nehéz helyzetbe sodortuk magunkat. Ennek ellenére volt tartása a csapatunknak, és a véleményes, meg nem adott gólunkkal akár jobb eredményt is elérhettünk volna. Ezen a mérkőzésen a futball kegyesebb volt a lehetőségekben előttünk álló Újpesthez.

Mundi Viktor: Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, mert ebben a bajnokságban a Gázgyár kiemelkedő, jó csapat, amit a mai mérkőzésen is bizonyított. Voltak a találkozónak olyan periódusai, amikor nagy szerencsénk volt. Összességében döntetlenszagú mérkőzés volt, ahol szerencsével győztünk.


2017.10.21. (szombat) 11:00
10. forduló

ASR Gázgyár - RAFC 3-0 (2-0)
Sujtás u., 70 néző, Vezette: Gelb; Asszisztensek: Krix, Kénoszt

ASR Gázgyár: Baksa, Lóska, Lajos, Scheiber, Balogh (Nagy 60'), Fehér, Ivancsó (Farkas 74'), Miklósvári (Kovács 85'), Tóh R., Balló, Balog (Ihos 68')
Edző: Metzger Tibor

RAFC: Skravanek, Zöld, Gálosi, Mórocza, Ébenhardt, Vass, Hámory, Téglás (Krajczár 33'), Lukács, Henrik, Balatoni (Benke 47')
Edző: Czinege László

Gólszerzők: Balog 8', Balló 44', Ihos 75'

A nyáron edzőváltáson átesett régi ellenlábas RAFC gárdáját fogaduk a Sujtás utcában: Vörös Péter játékosedzőjüket (akinek Tápiószentmártonba igazolásával huszonöt gól is távozott) az Ikarustól visszatért Czinege László váltotta. Előző héten 1-1-et játszottak hazai pályán az egy hellyel előttünk álló buszgyáriakkal. Kispadunkra ismét leülhetett Metzger Tibor, akinek lejárt a hárommeccses eltiltása. Kezdőcsapatunk múlt héthez képest két helyen változott: Mankó Geri és Ihos Ádám helyett Miklósvári Kornél és Balló Harold lépett pályára.

2' A mérkőzés első lövése: Lóska Csabi előre rúgott labdáját lőtte Balog Gyuszi lendületből, szemből, kb. 30 m-ről a jobb alsó sarok mellé, Skravanek kapus rajta volt a kísérleten.

8' Egy remek támadással megszereztük a vezetést: Fehér Kende baloldalon tette előre a lasztit Balló Haroldnak, aki a 16-os oldalvonala és az oldalvonal közöttről nagyszerűen ívelt át az ötös hosszú oldalára, ahol jól érkezett a védőkről lemozgó Balog Gyuszi, és hat méterről kapásból a kapufa mellé, a bal alsó sarokba lőtt, megszerezve első Gázos góját. 1-0!

14' Egy RAFC szabadrúgás lehúzása után Baksa Bálint rúgta ki a labdát a félpályára Balog Gyuszi irányába a baloldal felé, aki az átvétel után középre passzolva indította Scheiber Bencét, ám Balatoni szerelni tudta, de csak úgy, hogy Balló Haroldhoz pattant tovább a laszti, aki jobbra lepasszolta azt a 16-os sarka felé Ivancsó Dávidnak, aki középre gurított az ötös rövid oldalára, az ott érkező Scheiber Bence azonban nem találta el, a visszafutó Téglás pedig tisztázni tudott a gólvonalról. A kirúgott játékszert Ivancsó Dávid tette rá, ám lövése elakadt az ötös előtt álló Zöldben (lehet, a kezében).

15' A felezővonaltól vitte fel a baloldalon Fehér Kende a labdát, majd előre passzolta azt a 16-oson belülre bemozgó Miklósvári Kornélnak, aki az alapvonal közeléből középre adott, az ötös vonalának közepén üresen érkező Balog Gyuszi pedig az üres kapuba gurított, ám Gelb játékvezető érvénytelenítette a találatot, mert véleménye szerint a játékszer a bepassz előtt már elhagyta a játékteret.

20' A mérkőzés legnagyobb RAFC helyzete: baloldali szögletükbe a Gálosival felugró Balogh Peti fejelt bele az ötös vonalának közepén, amit az ötös rövid sarkánál álló Vass fejelt tovább a kapunk előtt teljesen tisztán álló Hámory felé, aki négy méterről a felsőlécünk fölé fejelt.

44' Fehér Kende buktatásáért kaptunk szabadrúgást a baloldalon, pár méterre az oldalvonaltól: a kicsivel a 11-es ponton túlra belőtt labda a RAFC védőkről lecsorogva befelé hullott, amit a kapunak háttal álló Balló Harold kb. 7 m-ről, pattanásból a jobb alsó sarokba sarkalt. Parádés megmozdulás volt! 2-0!

49' Szépen előre tett labdával Balló Harold iramodott meg a balszélen, majd oldalról betört a 16-osra és az ötös sarkára kimozduló Skravanek fölött a kapu elé adott, amit Balog Gyuszi a bal (hosszú) kapufa magasságából, kb. 7 m-ről kapásból a kapus nélkül maradt kapu jobb felső sarka fölé lőtt. Nagy helyzet maradt ki!

62' Tóth Ricsi tette be jobbról a játékszert a 16-os félköríve felé, ami az egymást felborító Gálosi - Tóth Gyuszi pároson továbbcsorogva a 16-os hosszú oldalán teljesen üresen érkező Ivancsó Dávidhoz került, aki átvétel után az ötösről a kimozduló Skravanek lábába lőtt. Ez sem volt kisebb helyzet!

66' Miklósvári Kornél gurított be jól jobbról-szemből a 16-os jobb oldalára, ahol a lendületből érkező Ivancsó Dávid Gálosi mellől, kb. 8 m-ről a bal (rövid) alsó sarok irányába lőtt, ám Skravanek vetődve oldalra tudta ütni.

68' Hámory lőtt balról-szemből, kb. 19 m-ről a jobb (rövid) alsó sarkunk mellé.

69' Baloldali szabadrúgásunk után Ivancsó Dávid indította Fehér Kendét az oldalvonal mellett, aki erősen, laposan az ötösre adott, és amiről három befutó játékosunk is épphogy csak lemaradt követlen a kapu előtt.

72' Ivancsó Dávid gyűjtött be egy jobboldalról átcsorgó labdát a 16-os sarka előtt, majd rávitte azt az ott álló védőkre, és kb. 21-20 m-ről kapura lőtt, a bal (hosszú) alsó sarokba tartó lövését azonban Skravanek egy remek vetődéssel szögletre ütötte.

74' Miklósvári Kornél 16-osra betett labdáját vitte el két védő között Balló Harold a büntetőterület jobboldalán, majd középre adott, ám Skravanek kivetődve lehúzta azt.

75' Farkas Krisztián passzából vitte el Fehér Kende a védőjével csatázva a labdát a baloldali oldalvonal mellett, majd a 16-osra belépve begurított a rövidre, ahol az Mórocza lábáról felpattant Ihos Ádám leszorított kezére (Gelb játékvezető nem is ítélte szabálytalannak), aki két pattanás után kb. 10 m-ről lőtt, és az ötösön álló Henriken megpattanva a bal (hosszú) alsó sarokban kötött ki. 3-0!

Csapatunk a látottak alapján teljesen megérdemelt győzelmet aratott a foghíjas rákosszentmihályiak fölött, amely könnyen lehettet volna nagyobb különbségű is. Mivel a közvetlen előttünk álló Ikarus és Újpest II. ikszelt egymással, ezért feljöttünk a dobogó harmadik fokára, jövő héten pedig vérbeli rangadót játszunk a bennünket két ponttal megelőző újpestiek ellen a Tábor utcában. Szép lenne, ha ötmeccses győzelmi sorozatunkat ott folytatni tudnánk!

Czinege László: Sok a sérültünk, és sok játékosunk elutazott, így óriási problémákkal küszködtünk a mérkőzés előtt, alig volt lehetőségem cserélni vagy variálni a csapaton. Megmondom őszintén, szinte még örülünk is annak, hogy így megúsztuk ezt 3-0-val. A meccs végén már senki nem játszott a posztján, mert nem ott tudtuk játszatni, ráadásul mindehhez még gyenge teljesítmények is párosultak. Úgyhogy nagyon nehéz lesz ezt a jövő hétre összeszedni, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy azért továbbra is jól tudjunk szerepelni.

Metzger Tibor: A mérkőzés nagy részében fölényben játszottunk, és mivel az akaratunkat rá tudtuk erőltetni az ellenfélre, csak a szerzett gólok száma volt kérdéses. Magabiztosan nyertünk, jó formában várjuk a jövő heti rangadót.


2017.10.14. (szombat) 15:00
9. forduló

Vízművek SK - ASR Gázgyár 0-1 (0-0)
Váci út, 75 néző; Vezette: Zimonyi; Asszisztensek: Agócs, Urgyán

Vízművek SK: Szarvasi, Vajay, Kovács, Bagdán (Hatvani 87'), Török (Peller 87'), Bicski, Pásztor (Thurzó 79'), Köböl, Marosi (Csorba 50'), Szekerka, Cserjés
Edző: Schnellbach Imre

ASR Gázgyár: Baksa, Lóska, Lajos, Scheiber, Mankó (Farkas 84'), Fehér, Ivancsó (Miklósvári 71'), Balogh P. (Nagy R. 79'), Ihos (Balló 69'), Tóth R., Balog Gy. (Kovács 89')
Edző (Metzger Tibor eltiltása alatt): Horváth László

Gólszerzők: Fehér 57'

A Vízművekkel vívott legutóbbi két bajnoki találkozónk előtt a pestifoci.hu beharangozójában az állt, hogy a két csapat mindig jó mérkőzéseket szokott vívni egymással. Nos, ez alkalommal a kijelentés igazzá válásához igencsak kellett a második félidő, mert ugyan az elsőben is voltak események szép számmal, azért a találkozó élvezhetőségét a hajrá növelte meg igazán. A kapunkba sérülése után visszatért Baksa Bálint, míg elől Balló Harold helyett Balog Gyuszi kezdett.

5' Scheiber Bence jobboldali megiramodása után középre passzolt Balog Gyuszinak, aki pár lépés után a kilépő Vajay mellett kb. 23-24 m-ről kapura lőtt, ám a bal felső sarokba tartó lövését Szarvasi fölé ütötte.

8' Köböl jobboldali szöglete az ötös rövid oldalára vágódott be veszélyesen, amit földet érés után Vajay épphogy nem tudott kapura továbbítani, így végül tisztáztunk.

13' Scheiber Bence vétette el egy ütemmel a Köbölnek előre tett labdát, aki balról-szemből kapu irányába tudott törni, de a 16-osunk előttről a léc fölé lőtt.

17' Balog Gyuszi és Fehér Kende baloldali labdaváltása után utóbbi adott be az oldalvonal mellől, nem messze a szögletzászlótól a 16-os rövid oldalára, amit Balogh Peti vett le, majd kb. 14-15 m-ről kapura lőtt, de középre tartó kísérletét Szarvasi magabiztosan fogta.

29' Balogh Peti végzet el szabadrúgást balról-szemből, kb. 19 m-ről, amit nem sokkal a jobb (rövid) felső sarok mellé tekert.

34' Ismét Köböl lőtt kapura, ezúttal szemből: a jobb felsőbe tartó labdáját Baksa Bálint szögletre ütötte.

36' Scheiber Bence adott jó labdát a 16-os jobboldalára Balog Gyuszinak, aki a védősorból kilépve visszahúzta, egyben áttette a lasztit a bal lábára, majd a 11-es pontról lőtt, de rosszul találta le, így az a kapu jobboldala mellé ment. Részünkről ez volt a félidő legnagyobb helyzete.

41' Köböl ugratta ki jó labdával Szekerkát a 16-osunk előtt, a kapunkkal szemben, aki rávitte azt Baksa Bálintra, ám lövését kapusunk lábbal, bravúrral hárította. A Vízművek részéről ez volt a félidő helyzete.

45' Az ellenfél térfelén elvégzett, jobboldali bedobásunkból a Vízművek letámadott bennünket, majd Szekerka jobbról, éles szögből leadott nem túl erős lövését Baksa Bálint szögletre védte.

Az első félidőben látottak alapján a döntetlent nagyjából reálisnak nevezhetjük, egyedül az volt váratlan, hogy nem született gól.

47' Balogh Peti ívelte előre a játékszert jobbról a 16-os vonala irányába, ami eközben megpattant egy ellenfél játékoson, így pont jó lett Ivancsó Dávidnak, aki a védőkkel a nyakán balról-szemből kapura vitte azt, majd kb. 10 m-ről estében lőtt, ám a jobb (rövid) alsóba tartó kísérletét Szarvasi lábbal hárította.

55' Lóska Csabi tudott balról kapura törni az alapvonal és Vajay mellett, éles szögből laposan az ötösre tett labdáját Szarvasi azonban Ihos Ádám elől ezúttal is lábbal hárította.

57' Szabadrúgást kaptunk a jobboldali szögletzászlótól és az alapvonaltól nem messze, amit Ihos Ádám végzett el: a rövidre betekert lasztijára a bal kapufa magasságában jó ütemben érkezett a Bagdánt megelőző Fehér Kende, aki felugorva négy méterről a léc alá fejelt. 0-1!

69' Balogh Peti ugratta ki jó labdával a frissen becserélt Balló Haroldot a 16-os félköríve előtt, aki szemből rávezette azt Szarvasira, majd a "leült" kapus mellett kb. 9-10 m-ről a jobb alsó sarok irányába gurított, azonban háló helyett kapufát talált. Ez volt az első meccslabdánk.

75' A Vízművek jobbról beívelt labdáját középen, az ötösünk előtt Bagdán csúsztatta a jobb felső sarkunk irányába, azonban Baksa Bálint ugorva le tudta húzni onnan.

76' Fehér Kende játszotta be szépen magát balról a 16-osra, majd 14 m-ről a jobb (rövid) alsó sarok irányába lőtt, ám próbálkozását Szarvasi vetődve, magabiztosan fogta.

81' Balogh Peti ugratta ki jó labdával Tóth Ricsit, aki jobbról-szemből elvitte azt a 16-osig, majd jobb külsővel a jobb (hosszú) alsó sarok irányába tekert, ám kísérlete a kapufáról a gólvonal és a kapus között átpattant a másik kapufa felé, ahová Vajay egy ütemmel Ricsi előtt ért oda és szögletre tisztázott. Ez volt a második meccslabdánk.

82' A jobboldali szögletet Nagy Robi végezte el, ami után Scheiber Bence 16-osról megeresztett lövését blokkolták a hazai védők, ahonnan a játékszer Miklósvári Kornél elé pattant, aki balról-szemből, kb. 21 m-ről egyből lőtt, a labda pedig a jobb kapufa felső részét találta telibe. A kipattanót Fehér Kende szerezte vissza, aki az alapvonal mellettről, kb. 9 m-ről lőtt, de a rövidet jól záró Szarvasi szögletre tisztázott.

91' Szekerka lőtt jobbról-szemből kb. 14 m-ről a bal felső sarkunk felé, ám Baksa Bálint reflexszerűen belekapva szögletre tisztázott.

92' Jobboldali éles Vízművek beadásra vetődött ki kapusunk az ötös rövid oldalán, amit végül másodjára tudott behúzni.

A második játékrészben mind játékban, mind helyzetekben sikerült ellenfelünk fölé nőnünk, azonban nem tudtuk a találkozót egy második gól bevitelével lezárni, ezért végig a levegőben lógott annak a veszélye, hogy a Vízművek esetleg kiegyenlít, amire meg is volt az esélyük. Szerencsénkre a két kapufánk végül nem bosszulta meg magát, ám ehhez kellett a remekül védő Baksa Bálint teljesítménye is, aki lehúzta a rolót.

Metzger Tibor: Amiért mentünk, azt hazahoztuk, jövő hét szombaton pedig egy rangadón, a közvetlen riválisunk ellen is csak a három pont megszerzése motiválhat bennünket.


2017.10.07. (szombat) 14:00
8. forduló

ASR Gázgyár - TFSE 3-1 (3-1)
Sujtás u., 100 néző; Vezette: Horváth J.; Asszisztensek: Lovász, Milavecz

ASR Gázgyár: Garai, Lóska, Lajos, Balogh P. (Farkas 71'), Scheiber, Mankó, Fehér (Miklósvári 63'), Ivancsó (Nagy 63'), Ihos, Tóth R. (Tóth G. 63'), Balló (Balog Gy. 64')
Edző (Metzger Tibor eltiltása alatt): Horváth László

TFSE: Barsi, Pusztay, Nagy, Mayer, Kocsi (Plajner 46'), Augusztini K., Kovács, Kis (Pozsonyi 75'), Garamszegi (Takács 46'), Marton (Heinrich 82'), Suskó
Edző: Elekes József

Gólszerzők: Scheiber 16', Ivancsó 19'+42' (az elsőt 11-esből) ill. Pusztay 14'

A BLSZ I-be a budapesti negyedosztályból négy év után visszatért TFSE gárdáját láttuk vendégül. Ennek ellenére nem jelentettek számunkra újdonságot a testnevelési egyetemisták, hiszen május 1-jén a Budapest Kupa döntőjét velük játszottuk, és buktuk el 11-esekkel a Csepel Stadionban. A kiváló futballidő sok szurkolót Aquincumba csábított. A TF ugyan nyeretlenül érkezett a Sujtás utcába, mégis kellő óvatossággal, de a visszavágás jogos reményével álltunk bele soron következő bajnoki mérkőzésünkbe. Scheiber Bence sérülése után visszatérhetett a kezdőcsapatunkba.

A játék képe már az elejétől az előzetes várakozásokat és a két csapat tabellán elfoglalt helyezése közötti különbséget igazolta, ám a 14. percben így is a vendégek kerültek előnybe: jobboldalról a 16-osunk előterében a másik oldal irányába passzolták át a labdát lövőhelyzetet keresve, amiből végül egy balról-szemből a kapunk elé ívelt labda lett, amire Garai Viktor ki is lépett a kapujából a ötösre, de nem kellő határozottsággal, így az odaérő Pusztay kapusunkkal kissé ütközve el tudta sodorni tőle a játékszert a kapu irányába, ami végül átcsorgott a gólvonalunkon, hiába próbálta hálóőrünk visszafelé vetődve kihúzni azt a kapu szájából (0-1). Nem kellett sokáig várnunk a válasszal: két perc múlva egy ragyogó támadást vezettünk a jobboldalról, ami Ihos Ádámtól indult, aki Scheiber Bencét indította, aki a 16-os félkörívénél álló Barold Harolddal történt passzváltás (háromszögelés) eredményeképpen remekül kapta vissza a lasztit a 16-os (mi szempontunkból) jobb oldalára, majd Nagyot kizárva maga elé tette azt, és az ötösről Barsi mellett a résnyire hagyott bal (rövid) alsó sarokba továbbított (1-1!). További két perc múlva még nagyobb lehetett az örömünk, ugyanis Ihos Ádám 16-osra ívelt labdájába az egyik TF játékos keze hozzáért, amiért Horváth játékvezető 11-est adott. Ezt a vendégek erőteljesen nehezményezve két sárgalapot is begyűjtöttek. A büntetőt Ivancsó Dávid a jobbra vetődő Barsival ellentétesen a bal alsó sarokba rúgta (2-1!). A 43. percben tettünk róla, hogy még nyugodtabban vonulhassunk az öltözőbe: Balló Harold indításából Fehér Kende indult meg (nem először a találkozón) a baloldalon, majd az alapvonalhoz érve laposan az ötös vonalának hosszú oldalára passzolt az ott üresen hagyott Ivancsó Dávidnak, aki egy állítás után, a lövést kétségbeesetten blokkolni próbáló kék-fehérektől nem zavartatva a bal alsó sarokba helyezett (3-1!).

A második játékrész elején úgy tűnt, hogy ott folytatjuk, ahol az előzőt abbahagytuk, hiszen öt perc után Balló Harold passzolt be baloldalról a 16-os vonalán a kapuval szemben lendületből érkező Fehér Kendének, aki kb. 14-15 m-ről kilőtte a felsőléc közepét. Az 59. percben Balogh Peti ugratta ki jó labdával Ivancsó Dávidot a 16-os jobboldalán, aki Barsira rávezetve azt közelről kapura lőtt, ám a középmagasan a bal (rövid) sarokba tartó kísérletét az ellenfél kapusa vetődve hárította. A 63. percben ritkán alkalmazott hármas cserét vetettünk be, majd egy percre rá a negyediket is, hogy a támadásokért felelős húzóembereink helyén mások is játéklehetőséget kapjanak. Pályára lépett többek között az egy hete leigazolt Miklósvári Kornél is, aki a középpálya jobboldalán kapott szerepet. A 70. percben pont ő adott jó labdát a 16-os jobb oldalára Balog Gyuszinak, aki talán kicsit elkapkodta a szituációt, és átvétel után egyből lőtt, azonban a kapu baloldala mellé. Ezt leszámítva azonban leült a mérkőzés, több, kapura veszélyes támadást már egyik oldalon sem láthatott a közönség. A TF-ben ehhez nem volt kellő átütőerő, a mi lendületünket meg valószínűleg a sok csere vetette vissza, de utóbbi ezen a napon az eredmény alakulásának fényében belefért. A 89. percben még egy szabadrúgást jegyezhettünk fel: Nagy Robi lőtt szemből, kb. 23-24 m-ről, ám Barsi balra vetődve könnyedén oldalra ütötte azt. Jövő héten megyünk közműrangadóra a Vízművekre!

Metzger Tibor: Ehhez a győzelemhez nem tudok felhőtlenül gratulálni a csapatnak. Nem megbántva a TF együttesét, de legalább a dupláját kellett volna szereznünk a góloknak, és az egyéni jó teljesítményekkel is adósak maradtak páran. Lesz mit megbeszélnünk a jövő héten!


2017.09.30. (szombat) 15:00
7. forduló

Budafoki MTE II. ASR Gázgyár 0-1 (0-1)
Promontor u., 70 néző; Vezette: Rábel; Asszisztensek: Csékei, Czeglédi

Budafoki MTE II.: Berhidai, Kévés, Balogh, Paholics, Kecskés, Fekete, Bicskei (Gamal 82'), Markovics, Nácsa (Kramár 64'), Gubacsi, Viczellér
Edző: Schróth Lajos

ASR Gázgyár: Garai, Lóska, Lajos, Sebestyén, Mankó (Kovács 86'), Fehér, Balogh P. (Tóth G. 90'), Ihos (Mátrai 77'), Ivancsó (Balog Gy. 66'), Tóth R., Balló (Farkas 88')
Edző (Metzger Tibor eltiltása alatt): Horváth László

Gólszerzők: Ihos 20'

Egy szezon szünet után találkoztunk ismét a Budafok - igaz, papíron immár II-es - csapatával, ahol sok régi arc köszönt vissza ránk. A kihagyás oka az volt, hogy az egy évig tartó NB III-as Újbuda-Budafok fúzióból előbbi kikerült, így papíron ez lett a Budafok I-es gárdája, viszont az MLSZ szabályai szerint a II-es csapat nem játszhat egy osztállyal az I-es alatt, ezért a Budafok - immár - II. kénytelen volt a BLSZ I. helyett a BLSZ II-be nevezni, amit idén tavasszal megis nyert. Ezzel párhuzamosan pedig a Budafok I. bajnok lett az NB III-ban, amivel az NB II-be jutott, így elhárult az akadály a II-es együttesük BLSZ I-es indulása elől. Az egész heti időjárás remek lehetőséget teremtett arra, hogy a füves centerpályán játszhassunk, ám a Budafok vezetősége úgy gondolta, hogy nem engedi rá szombaton a csapatokat, mert vasárnap az I-es gárdájuk fog játszani rajta NB II-es bajnokit a Kisvárda ellen. Lelkük rajta, nyilván szétrúgtuk volna a pályát... Így maradt a műfű! Sérültjeink egy része szépen javulgat, de ezen a hétvégén még nem voltak olyan állapotban, hogy a kezdőben kapjanak lehetőséget. Metzger Tibor vezetőedzőnket a Pestszentimre ellen a játékvezető elküldte a kispadtól, majd csütörtökön három bajnokira szóló eltiltást kapott, melynek lejártáig  a meccsek alatt Horváth Laci látja el az edzői teendőket.

A Budafok kezdett aktívabban: két perc elteltével Vinczellér emelte át Garai Viktort, ám Lajos Laci az ötösről ki tudta rúgni a labdát. Tíz percre rá Balló Harold pöckölte el a 16-oson Kévés lábáról a lasztit, ami pont egy ütemmel hosszabbra sikeredett, minthogy beérhette volna, így a kilépő Berhidai még éppen el tudta csípni a játékszert. Negyed óra múltán rövid idő alatt két kapura lövése is adódott a hazaiaknak: előbb Markovics lőtt a 16-osunkról, jobbról-szemből a jobb (hosszú) alsó sarok mellé, majd egy baloldali szöglet után Lóska Csabi kifejelt labdáját lőtte Fekete a bal (rövid) sarok mellé. A 20. percben mégis mi szereztük meg a vezetést: Ivancsó Dávid vihette balról-szemből kapu felé a labdát a kissé fellazult Budafok védelemmel szemben, ám a 16-os előtti lövését blokkolta a 16-os vonalán álló Kecskés (úgy tűnt, ezzel vége is az akciónak), akiről a laszti átperdült a szintén a vonalon, csak a kapuval szemben tartózkodó Gubacsi elé, akihez pont ekkor ért oda Ihos Ádám, és a labdát megszerezve, egy gyors, ütemtelen spicc mozdulattal ellőtte mellette, ami a későn eszmélő és vetődő Berhidai mellett a bal alsó sarokban kötött ki (0-1!). A 33. percben jött el a Budafok legnagyobb gólszerzési esélye: a középpályáról lendületből két védőnk között kiugratott Markovics a 16-osunkról lőtt nem sokkal a felsőlécünk fölé. Az első játékrészben több ígéretes szögletünk is akadt, amiket Berhidai vagy a piros-fekete védők végül hatástalanítani tudtak.

A második félidőből már szűk fél óra eltelt, mire a Budafok egyenlítési törekvései veszélyt kezdtek jelenteni a kapunkra, ekkor két percen belül két Fekete szabadrúgás kerülte el nem sokkal a kapunkat: az első a felsőlécünk fölé, a második a jobb felső sarkunk mellé szállt. Öt percre rá ugyancsak egy szabadrúgást követően Gubacsi lőtt a felsőlécünk fölé. A 85. és 86. percben végképp eldönthettük volna a találkozót: előbb Balogh Peti tett be egy labdát a 16-os jobb oldalára, amit Lajos Laci az ötös mellettről, az alapvonalról még be tudott kanalazni a kapu elé, ahol Balló Harold az ötösről, szép mozdulattal a levegőből kapásból lőtt, ám a felsőléc jobb oldalának alja a gólvonal elé verte le a játékszert, és felpattanva Berhidai kezeiben halt el. Az ezt követő Budafok támadásból lekontráztuk a hazaiakat: Mátrai Dominik ugratta ki a félpályáról Balló Haroldot, aki a visszafutó Feketével a háta mögött rávezette a játékszert a majdnem a 16-osig kimozduló Berhidaira, akinek elakadt a lábában a lövés, majd rávetődött, és a kezéből Hari ugyan kipöckölve tovább vitte volna a labdát, de Rábel játékvezető ezt szabálytalannak ítélte, ezért lefújta a további akciót. Két perccel a vége előtt (már a hosszabbításban) még akadt egy utolsó lehetősége az egyenlítésre a Budafoknak, amikor az előreívelt szabadrúgásukat a 16-osunk közepéről kapura tudták fejelni, de szerencsénkre fölé ment a kísérlet. Jó hír, hogy - úgy tűnik - kezd megint összeállni a védekezésünk, aminek nagyban köszönhetően a múlt hét után újabb értékes három ponttal lettünk gazdagabbak!

Metzger Tibor: A csapat ott folytatta, ahol az elmúlt héten abbahagyta. Taktikailag szinte kifogástalanul, koncentráltan és energikusan játszott. Nagyszerű csapatmunka volt, amihez mindenki hozzátette a magáét, így mindenkinek jár érte a gratuláció!

Schróth Lajos: A mai meccsen nem volt bennünk átütőerő, bár gyűrtük, gyömöszöltük az ellenfelet, de igazából egy átlagos teljesítménnyel nem tudtunk győzni. Ennél sokkal több kell, ha megszeretnénk nyerni egy mérkőzést!


2017.09.23. (szombat) 14:00
6. forduló

ASR Gázgyár - Pestszentimrei SK 1-0 (0-0)
Sujtás u., 60 néző; Vezette: Király G.; Asszisztensek: Tóth II. T., Boros

ASR Gázgyár: Garai, Lóska, Lajos, Tóth G., Sebestyén (Tóth R. 73'), Mankó, Farkas, Balogh P., Ihos (Fehér 64'), Ivancsó, Balló
Edző: Metzger Tibor

Pestszentimrei SK: Ilcsik, Keszthelyi, Nagy, Havasi, Zeis, Erdei, Cséka, Blazinovits, Eke (Lakatos 61'), Czene, Sipos (Ubrankovics 76')
Edző: Molnár Zoltán

Gólszerzők: Fehér 76' (11-esből)

Nagy valószínűséggel a rendhagyó, 14:00-ás kezdési időpont és a levegőben logó eső miatt látogattak ki szurkolóink a szokottnál valamivel kevesebben a Pestszentimre elleni bajnoki mérkőzésünkre, míg a vendégek szimpatizánsai szép számban, 15-20-an képviselték magukat. A 11:00-ás kezdési időpont áttételére Metzger Tibor vezetőedzőnk egyéb elfoglaltsága miatt volt szükség. A pályán csütörtökön még állt a víz, de a pénteki száraz napnak nagyban köszönhetően - bár a meccs előtt két órával elkezdett esni, ami szerencsére a kezdésre alábbhagyott és a találkozó idejére elállt - végül zöld utat kapott a bajnoki lejátszása. Ellenfelünk szerdán Magyar Kupa meccset játszott Balatonfüreden, ahol a Veszprém megye I. osztályát hibátlanul vezető vendéglátóktól csak a hosszabbítás végén kapott góllal maradt alul 3-2-re. Magától értetődő kérdés volt, hogy ez a mérkőzés mennyit vehetett ki belőlük a hétvégére? Múlt heti hiányzóink közül csak Tóth Ricsi térhetett vissza, aki a kispadon kapott helyet. Scheiber Bence - sérülés miatt - viszont ott sem, a helyén Sebestyén Örs kezdett. A XVIII. kerületiek meglehetősen jó mérleggel: 2 győzelemmel, 2 döntetlennel és 1 vereséggel kezdték a szezont, semmiképpen sem számíthattunk tehát a tavaszihoz hasonló, nagy különbségű diadalra.

Két jól szervezett együttes kulturált játékát hozta a bajnoki találkozó, amely ugyan nem volt éppen unalmas, de helyzetekben, lehetőségekben nem bővelkedett. A meccs legnagyobb helyzetét már a 21. percben elkönyvelhettük, amikor Ivancsó Dávid húzott el labdával a védőket lefutva a jobboldalon, majd kapu elé vezetve azt, kb. 13 m-ről középmagasan a bal sarok felé lőtt, ám az irányt jól érző Ilcsik vetődve hárítani tudott. A 33. percben Ihos Ádám jobboldali beadása szállt át a hosszú kapufa elé, ami Ivancsó Dávid közreműködésével Balló Harold elé került, aki a kapuhoz közel végül nem tudta rálőni a lasztit. A 37. percben Farkas Krisztián lőtt laposan jobbról-szemből, kb. 23 m-ről, de kísérlete a vetődő Ilcsik mellett elkerülte a bal alsó sarkot. Szünet után sem változott a játék képe, igyekeztünk továbbra is kezdeményezőbbek lenni. Az 52. percben Balogh Peti tette oda a labdát Ivancsó Dávidnak a 16-os (mi szempontunkból) jobboldalára, aki éles szögből, kb. 10-11 m-ről, laposan kapu felé lőtt, Ilcsik azonban lábbal hárított a bal (rövid) kapufánál. Két percre rá Balló Harold került földre igencsak véleményesen a PSK 16-osán belül, ám a mérkőzést meglehetősen szigorúan levezetni próbáló Király Gergő nem látott szabálytalanságot. Ez már Metzger Tibor vezetőedzőnknek is sok volt, aki hevesen számon kérte a játékvezetőn a büntető elmaradását, így távoznia kellett a kispadtól. A kék-fehérek a legközelebb a mi közreműködésünkkel jártak a gólhoz, amikor Keszthelyi baloldali beadását Balogh Peti ki akarta rúgni a 16-os közepén, azonban olyan rosszul találta el, hogy az nem sokkal hullott a felsőlécünk mögé. Negyed órával a vége előtt csapatkapitányunk végzett el szokásos gyorsaságával egy szabadrúgást a baloldalon, amit odaívelt a 16-os jobb oldalán tartózkodó Lajos Lacinak, aki Keszthelyitől gyötörve maga elé tette az, majd kb. 7-8 m-ről lőni készült, ám a vendégek védője közben "letarolta". Jogosnak látszó 11-es, a pestszentimrei játékosok nem is reklamáltak érte. A büntetőt a csereként beállt Fehér Kende a balra vetődő Ilcsikkel ellentétesen a jobb felső sarokba lőtte. 1-0! A hátralévő időben a kék-fehérek értelemszerűen igyekeztek mindent megtenni az egyenlítés érdekében (kisebb tömegjelenetre is sor került az oldalvonal mellett), amihez végül két, kisebb lehetőségük adódott. Előbb Cséka balról-szemből, a 16-os határáról kapura tett lövésébe blokkoltunk úgy bele, hogy az a kapunk bal (hosszú) alsó sarka mellé gurult szögletre, majd egy jobb alsó sarkunkba tartó, nem túl erős lövést kellett Garai Viktornak oldalt ütnie, ami után rárúgtuk ellenfelünk játékosára a játékszert, így kirúgással jöhettünk. Győzelmünk a látottak alapján nem érdemtelen, többet tettünk azért, hogy hozzánk kerüljön a három pont. Jövő héten egy szezon kihagyás után újra Budafokra látogatunk!

Molnár Zoltán: Egy százhúsz perces szerdai kupacsata után roppant erős ellenféllel találkoztunk hazai pályájukon. Véleményem szerint kontrol alatt tudtuk tartani a mérkőzést, sajnos azonban egy általam ugyan messziről látott, de véleményesnek tartott 11-es előtti jelenet végül eldöntötte a mérkőzés sorsát. Azt gondolom, hogy eleve egy pillanatnyi dekoncentrációnk előzte meg a szituációt. Sajnálom, hogy nulla ponttal távoztunk! Gratulálunk a Gázgyárnak!

Metzger Tibor: Fontos volt, hogy egyéni és csapat szinten is javítsunk a formánkon, mert csak így lehetett esélyünk a szervezett Pestszentimre ellen. Ezt maximálisan átérezte a csapat, és jó teljesítményt nyújtva értékes három pontot szerzett, amihez minden játékosnak gratulálok!


2017.09.16. (szombat) 16:00
5. forduló

REAC - ASR Gázgyár 4-0 (2-0)
Széchenyi tér, 150 néző; Vezette: Bereczki; Asszisztensek: Landeszmann, Szalai

REAC: Tóth, Sallay, Lászka (Ferkel 80'), Kasza (Pásztor 87'), Bodnár (Lőrincz 55'), Kiss, Kovács (Papp Gy. 80'), Nagy, Pfister, Papp K., Horváth
Edző: Balogh László

ASR Gázgyár: Garai, Lóska, Lajos, Tóth, Scheiber (Sebestyén 67'), Mankó (Balogh 46'), Farkas, Ihos, Ivancsó, Fehér (Kovács 80'), Balló
Edző: Metzger Tibor

Gólszerzők: Kiss 8'+77', Nagy 14', Papp 83'

Nem kellett különösebb jóstehetség annak az előre látásához, hogy a szezon egyik, ha nem a legnehezebb bajnokija várt ránk a tavaly még az NB III. Keleti csoportjában szereplő REAC otthonában, akiknek deklarált céljuk a harmadosztályba való mihamarabbi visszajutás, és amiért várhatóan az Újpest II-vel fognak versenyt futni. A bajnokságot igen impresszíven, egy II. kerületi UFC elleni 0-10-el kezdték, két hete azonban - meglepetésre - csak döntetlent értek el hazai pályán a védekezésre beálló Kelen SC gárdájával. Idei ingadozó teljesítményünk és hiányzóink nagy száma minden esetre nem tölthetett el bennünket felfokozott várakozásokkal: a sérültlistán szereplő Molnár Attila, Kocsis Attila, Iflinger Norbi, Tóth Ricsi, Baksa Bálint mellé a hétvégére "csatlakozott" Nagy Robi és Balogh Gyula is, plusz Mátrai Dominik sem lehetett jelen. Az előjelek tudatában nyilvánvalónak tűnt, hogy elsősorban a védekezésünkön fog múlni a találkozó végkimenetele.

Ahogyan az várható volt, a hazaiak rögtön támadólag léptek fel, és hamar egyértelművé tették, hogy sokkal gyorsabban, dinamikusabban, pontosabban játszanak, mint eddigi bajnoki ellenfeleink. Nagyon oda kellett figyelnünk, hogy ne teremtsenek helyzetet a kapunk előtt. Mindezt a nyolcadik percig sikerült kiviteleznünk, akkor azonban egy jobbról középre passzolt labdára Kiss érkezett a kapunkkal szemben a 16-os félkörívénél, és mértani pontossággal lőtt kapásból a jobb felső sarkunkba (1-0). Védelmünk nem tudott időben odalépni, hogy blokkoljon. Hat perccel ezután Tóth Geri nem talált el jól egy felé szálló labdát, amivel Lászka ment el a baloldalon, aki a 16-os oldalvonalához érve középre gurított a védőink között érkező Nagynak, aki kb. 12 m-ről, belsővel a bal alsó sarkunkba helyezett (2-0). Impresszív kezdés a rákospalotaiak részéről, aminek sokszor sajnos csak szemlélői voltunk. A 18. percben egy baloldalról középre gurított lasztit lőtt Lászka félfordulatból, kb. 18 m-ről a léc alá, ám Garai Viktor szögletre ütötte azt. Ezután enyhült a kék-sárgák nyomása, és mi is elkezdtük valamelyest felvenni a normál játékmenetünket. Bő fél óra után ez az első, említésre méltó támadásunkkal párosult: Scheiber Bence játszott össze Balló Harolddal a jobb oldalon, azonban utóbbi a 16-oson belül végül nem tudta kapura lőni a játékszert. Nem sokkal ezután ugyancsak Hari ért labdába az ellenfél kapuja előtt egy szabadrúgásunk után, de a partjelző lest jelzett. A túloldalon még egy, az idegeinket tovább borzoló jelenetet jegyezhettünk fel: jobboldali REAC szögletre lépett ki Garai Viktor az ötös rövid oldalánál, amit nem tudott elütni, a labda pedig egy hazai játékos közreműködésével végül nem sokkal a jobb (hosszú) felső sarkunk mellett hagyta el a játékteret. Az első játékrészben egyértelműen látszott, hogy sok játékosunk tart az ellenféltől, nem húzták meg azokat a passzokat, és nem mertek megcsinálni olyan dolgokat, amiket más meccseken maguktól értetődő természetességgel. Magyarra fordítva és tisztelet a kivételnek: fostunk az NB III-ból kiesett REAC-tól. Rég volt már példa olyan félidőre, ahol még lehetőségünk sem akadt, mindössze pár momentumunk.

A szünetben Balogh Petit hoztuk be Mankó Geri helyére, és a második félidőben végre elkezdtünk játszani, elvégre mi veszíteni valónk lehet 2-0-ás hazai vezetésnél?! Az első pár percben ebből sok minden még nem látszott, mert Kovács előbb egy baloldali beadást fejelt szorongatott helyzetből a kapunk mellé, majd ugyanő lőtt jobbról-szemből, kapásból a felsőlécünk fölé, nem sokkal utána pedig Lászka ívelt a kapunk fölé. A REAC ugyan ezután is gólveszélyesebben játszott nálunk, de a mezőnyben már kezdtünk egyenlő ellenfeleik lenni, amit Balló Harold baloldali betörése és oldalhálója is reprezentált. Tíz perc elteltével Kasza emelte át kilépő kapusunkat, de kísérlete a bal (hosszú) felső sarok fölé szállt, negyed óra múltán meg a csereként beállt Lőrincz lőtt egy sorfalunkról lepattanó lasztit közelről a kapunk fölé. A 66. minutumban Kovács jobboldali beadása zúgott el közvetlen a kapunk előtt, majd tisztáztuk a hosszún szögletre. A 72. percben érkezett el a mérkőzés egyetlen helyzete a részünkről: a rákospalotaiak egy rossz passz után labdát veszítettek a középvonalnál, amivel Fehér Kende iramodott meg Tóth kapujának, ám mire balról-szemből beért a 16-osra, már a védők középen kezdtek visszaérni, ezért Kende kb. 13 m-ről, élesebb szögből kapura lőtt, de lapos kísérlete egy fél méterrel elkerülte a bal (hosszú) alsó sarkot. Nem úgy a rákospalotaiaké, akik kihasználták, hogy kitámadtunk, és öt perc elteltével növelték az előnyüket: Kasza ment el a jobboldalon, laposan középre gurított, és az érkező csapatkapitány Kiss kb. 10-11 m-ről egyből a jobb (hosszú) alsó sarkukba lőtt, megszerezve önmaga második gólját. Garai Viktor ugyan hozzáért, de csak a belső oldalhálóba tudta segíteni a játékszert (3-0). A 80. percben jártunk "második legközelebb" a gólhoz, amikor Balogh Peti kb. 18-19 m-es, középről elvégzett szabadrúgásába ért épphogy bele a sorfal, így az pont a jobb felső sarok fölé vágódott. A 83. percben a pár perce beállt Papp állította be a végeredményt, amikor jobboldali elfutása után, éles szögből, a 16-oson épphogy belülről középmagasan kilőtte a jobb (hosszú) sarkunkat. Garai Viktor ebbe is beleért, de hárítani nem tudott (4-0).

A sárga-kékek vitathatatlanul megérdemelt győzelmet arattak: a játék gyakorlatilag minden elemében jobbak voltak nálunk, és ezen a napon nem igazán tudtuk megnehezíteni a feladatukat. Ami mindenképpen rossz szájízre adhat okot részünkről, az az első félidőben mutatott gyámoltalan, megilletődött játékunk! Egy pillanatig sem biztos, hogy ha jól állunk bele a meccsbe, akkor lett volna esélyünk a pontszerzésre, ám ennek elmaradása miatt joggal maradhat bennünk hiányérzet! Jelen állapotunkban sajnos csak ennyire voltunk képesek a rákospalotaiakkal szemben, akik öt forduló után 17 lőtt és 0 kapott góllal vezetik a bajnokságot. Lelkes és a szép számú hazai publikumnál lényegesen hangosabb szurkolótáborunk a végeredmény ellenére a mérkőzés lefújása után - annak rendje és módja szerint - megtapsolta játékosainkat. A bajnokság igen tömör: a negyedik és tizennegyedik helyezett csapat között mindössze négy pont a különbség. Hajrá ASR! Hajrá Gáz!

Metzger Tibor: Az első félidőben túlságosan tiszteltük az ellenfelet, ami rányomta a játékunkra a bélyegét, és a REAC-ot kétgólos vezetéshez juttatta. A szünetben mondtam a fiúknak, hogy játszanak nyugodtan. A 2-0 veszélyes eredmény, mert ha gólt kapnak, akkor újra nyílt a mérkőzés. Ehhez meg is volt a helyzetünk, ami sajnos kimaradt, az ellenfél pedig cseréi révén mindig jól tudott reagálni az aktuális szituációra, és a fellazult védekezésünket egy ellentámadással átjátszva megszerezte a harmadik gólját, amivel eldöntötte a mérkőzést. A megfelelő tanulságokat levonjuk, és utána már készülünk is a Pestszentimre elleni jövő heti bajnokira!

Balogh László: Talán a bajnokság során most játszottunk a legjobban, megérdemelten győztünk!


2017.09.09. (szombat) 11:00
4. forduló

ASR Gázgyár - 43. sz. Építők SK 3-2 (0-1)
Sujtás u., 70 néző; Vezette: Zám; Asszisztensek: Nyekita-Brúnó, Erdélyi

ASR Gázgyár: Garai, Lóska, Lajos, Tóth G., Scheiber, Mankó (Mátrai 70'), Balogh P. (Ihos 46'), Nagy (Kovács 92'), Ivancsó, Balló (Farkas 79'), Balog Gy. (Fehér 53')
Edző: Metzger Tibor

43. sz. Építők SK: Szendrei, Kóródi, Pásztor, Gergely, Örkényi (Balla 64'), Balazsin (Varga 79'), Kavalecz, Demeter, Keglovics, Mészáros (Nagy 86'), Vécsi
Edző: Dr. Hevesi Tamás

Gólszerzők: Balló 62', Ihos 88', Pásztor (öngól) 91' ill. Vécsi 21', Keglovics 69'

Két, a szezont önmagához mérten visszafogottan kezdő csapat találkozott szombat délelőtt, kellemes késő nyári időben, hazai pályánkon, a Sujtás utcában. A 43. sz. Építőkkel általában élvezetes, de legalább is mindig szoros meccseket vívunk, amik sportszerűek is, hiszen korrekt a viszony a két együttes játékosai között. A kapunkban ezúttal Garai Viktor kezdett Baksa Bálint helyett, aki a hétközi edzésen megsérült. A mezőnyben múlt héthez képest Fehér Kende - Tóth Geri csere történt, így négy védővel, egy szűrővel és az eddigiekhez képest előretolt Balogh Petivel álltunk fel.

19' Nagy Robi jobboldali beadására ugrott fel Balló Harold Kavalecz mellett az ötös vonalának túloldalán, aki lefejelte azt a földre a bal (hosszú) alsó sarok irányába, és amit az ötösről visszalépő Pásztor lábbal szögletre húzott.

21' Nem volt benne a meccsben, de vezetést szerzett az Építők: gyors jobboldali támadásuk során a labda Kavalecz és Mészáros közreműködésével laposan átkerült a jobb (hosszú) oldali kapufánk magasságába, ahonnan a félig üresen maradt Vécsi kb. 12 m-ről, belsővel, egyből a jobb (rövid) alsó sarkunkba lőtt. 0-1.

42' Mészáros jobbról-szemből, a 16-osunkról nem sokkal nyesett a jobb (hosszú) felső sarkunk fölé.

43' Kavalecz jobbról a 16-osunk közepére tett labdáját Vécsi átvette, majd a védőnk mellett jobbra elhúzta, de szorongatott helyzetben nem sikerült jól eltalálnia, így a kb. 10-11 m-es, gyenge lövésére Garai Viktor könnyedén rá tudott vetődni.

44' Mészáros jobboldalról, éles szögből, jóval a 16-osunkon kívülről magasan kapura spiccelte a lasztit, ami a felsőlécünk hosszú oldalának tetejéről fölé pattant.

Az első játékrészben (de majdnem az egész mérkőzés során is) a találkozó irama nem volt túl magas, a két csapat között megszokottnál legalább is alacsonyabb. Védekezésünk korábbi önmagához képest, és az Ikarus elleni meccshez hasonlóan nem volt stabil, előre játékunk pedig a szokottnál is gyengébb. Egy védelmi megingás elég volt ahhoz, hogy váratlanul vezetést szerezzen a 43-as, majd a félidő végén is ők álltak közel a gólszerzéshez. Az offenzívabb játék érdekében szünetben Balogh Petit Ihos Ádámra cseréltük.

61' Sokáig semmi jel nem utalt arra, hogy az addig látottakhoz képest bármit is változna a játék képe. Negyed óra elteltével azonban Balló Harold felé rúgtunk előre egy labdát a baloldali oldalvonal irányába, amire Szendrei kimozdult a kapujából, aki elől Harold becsúszva ugyan eltudta tolni a játékszert, ám a kapus a vonal mellett odaérve bedobásra tisztázott. Hari a bedobást gyorsan elvégezve Fehér Kendéhez továbbított, akit az addig csak a 16-osig visszaérő Szendrei próbált megakadályozni a kapura lövésben, de Kende a 16-os vonala mentén még áttudott passzolni a másik oldalra, ahonnan Ihos Ádám, jobbról-szemből, kb. 17-18 m-ről kapura ívelt, ám a bal sarokba tartó kísérletét a gólvonal előtt egyedül tartózkodó Kóródi kitudta fejelni a különben üres kapuból.

62' Újabb labdát íveltünk előre, de ezúttal közvetlen a kapu elé, amire Szendrei lépett ki kb. 4 m-re, hogy a leeső labdát megfogja, ám abba az eközben odaérő Balló Harold a kapussal testtel picit érintkezve fejjel bele tudott stukkolni, ami így Szendreiről lepattant, és a mellé leeső labdát Harold egyből a kapu jobb oldalába lőtte. 1-1!

63' Szendrei nem tudta elfogadni, hogy Zám játékvezető megadta a találatot, és nem ítélt kapustámadást, ezért hevesen kirohant hozzá 20 m-re számon kérni, amiért előbb egy sárgát, majd szinte rögtön utána a másodikat is megkapta, így kénytelen volt elhagyni a játékteret. A kapuba Örkényi cseréjeként a cserekapus Balla állt.

69' A vendégek nem ültek rá az eredményre, hanem emberhátrányban továbbra is támadtak az előnyük visszaszerzéséért. Nem tartott sokáig, hogy ezt siker koronázza: Mészáros gurított vissza némi labdavezetés után a 16-osunkon belüli alapvonalról a mezőny felé, ahol tök üresen érkezett Keglovics, aki kb. 14-15 m-ről, jobbról-szemből ellőtte a bal (rövid) alsó sarkunkat, és bár Garai Viktor lábbal még hozzátudott érni, az végül a hálónkban kötött ki. 1-2. Ahelyett, hogy emberelőnyben nyugodtan támadhattunk volna a vezetésért, ismét mi kerültünk hátrányba.

73' A baloldalon, nem messze a szögletzászlótól végzett el bedobást Balló Harold, amit az ötös rövid oldalára dobott be, ahol Fehér Kende felugorva megcsúsztatta azt, ami így átszállt a kapuval szembe, az ötösre, ahonnan Lajos Laci félfordulatból kapu fölé kanalazott. Nem sokkal ezután egy baloldali szögletünket fejelte ugyanő az ötös hosszú oldali sarkáról középre, de a közepes erejű, íves fejest Balla magabiztosan húzta le a feje fölül.

77' Balazsin ment el a baloldalon, majd adott középre, ahol az ötösön érkező Vécsi Lajos Laci szorongatásában végül kapu fölé továbbított.

78' Balazsin lőtt a kapunkkal szemből a felsőlécünk baloldala fölé.

84' Mátrai Dominikot ugrattuk ki a 16-os baloldalán, két védővel a nyakán, aki éles szögből, kb. 8 m-ről a bal (hosszú) alsó sarok mellé lőtt.

88' Próbáltuk menteni a menthetőt, és legalább a döntetlent kicsikarni, így jutottunk el egy jobboldali szöglethez, amit Nagy Robi végzett el. Az ötös vonala magasságába betett lasztit a vendégek ki tudták juttatni a 16-oson kívülre, ami a kapuval szemben, 17 m-en tartózkodó Ihos Ádám felé gurult, aki egyből kapura zúdította azt, a lövése pedig egy védőn minimálisan irányt változtatva a bal felső sarokba vágódott. 2-2! Gyorsan mentünk a labdával a középkezdéshez.

91' A megszerzett labdát a középpálya jobboldalról előreíveltük a 16-os közepe felé, amire Balla kilépett a kapujából, ám a levegőből lehulló játékszerbe a közben odaérő Lajos Laci belepöckölt, ami a kapusról lepattant pont a visszafelé futó Pásztorra, akiről kb. 10 m-ről a kapu irányába pattant tovább, és hiába próbálta a guruló lasztit utolérni, az laposan, a bal kapufa belsejének érintésével a hálóban kötött ki. 3-2! Hihetetlen fordulat!

A találkozó kétharmadáig nemigen jelentettünk veszélyt ellenfelünk kapujára, akkor azonban egy szemfüles találat és egy egyéni fegyelmezetlenség megtörte a jeget, és lehetőséget adott arra, hogy a magunk javára fordítsuk a mérkőzést. Azonban ahelyett, hogy éltünk volna ezzel, a továbbra is offenzívan fellépő vendégek könnyű gólt szereztek, és emberhátrányban is majdnem behúzták a találkozót. Az utolsó öt percben Fortuna viszont most a mi kezünket fogta, és ennek nagyban köszönhetően sikerült megszereznünk a három pontot, ami könnyen történhetett volna fordítva is. A kék-fehérek szabadrúgásai (volt egy pár, a kapunkhoz igen közeli) ezúttal szerencsénkre nem jelentettek akkora veszélyt, mint általában. Csapatunk küzdőszelleme dicséretet érdemel, de egy biztos: ez a teljesítmény mind hátul, mind elől kevés lesz a jövő heti, REAC elleni idegenbeli rangadóra!

Dr. Hevesi Tamás: Végül is ezért csodálatos játék a futball, hogy minden előfordulhat benne, ám ma az árnyoldalát mutatta nekünk. Azt gondolom, hogy ha valaki felelős ezért a mai vereségért, akkor azok mi magunk vagyunk. Magunkat vertük meg! Közelebb voltunk a győzelemhez, mint ellenfelünk, de a labda gömbölyű, meg a játékban minden benne van. Ennek most sajnos az árnyoldalát tapasztaltuk meg!

Metzger Tibor: Ez egy őrült mérkőzés volt, ahol megjártuk a poklot is, de a futball szépségének és a kitartásunknak hála, végül mennybe mentünk!

A Pesti Foci beszámolója a találkozóról: http://www.pestifoci.hu/index.php/tovabbi-friss-hirek-uj/3753-a-gazgyar-a-hajraban-3-perc-alattforduitott


2017.09.02. (szombat) 11:00
3. forduló

ASR Gázgyár -  Ikarus BSE 1-3 (1-1)
Sujtás u., 120 néző; Vezette: Kiss G.; Asszisztensek: Dobó, Urgyán

ASR Gázgyár: Baksa, Lóska, Lajos, Balogh P., Scheiber, Mankó (Farkas 72'), Fehér (Molnár 82'), Nagy, Ivancsó, Balló, Balog Gy.
Edző: Metzger Tibor

Ikarus BSE: Edelényi, Takács, Halász (Vad 89'), Steurer, Orosz, Rőthy, Horváth, Balogh B. B. (Devecser 67'), Balogh B. (Siliga 46'), Kaltenekker, Szabó (Kasinszky 80')
Edző: Borgulya István

Gólszerzők: Lajos 41' ill. Balogh B. B. 33', Devecser 71', Kaltenekker 86'

Remek labdarúgóidőben szép számú közönség gyűlt össze a forduló egyik rangadójára, amin csapatunk az Ikarus gárdáját látta vendégül. Ellenfelünk két győzelemmel kezdte a szezont, és soraiban tudhatta a két meccsen három gólig jutó Kaltenekker Attilát, akit tavasszal személyes okok miatt távozott első csapatunktól tartalékjainkhoz, nyáron pedig eligazolt a buszgyáriakhoz. A találkozó rangadóhoz méltó színvonalon kezdődött, és sokat a továbbiakban sem lankadt.

4' Szabó húzta a 16-osunkon belülről, a kapunknak oldalt állva a bal (rövid) felső sarok mellé a labdát.

8' Mankó Geri felpassza után Balló Harold lőtt szemből-jobbról, kb. 30 m-ről, erősen a kapu közepe felé, Edelényi magabiztosan fogta a kísérletet.

23' Scheiber Bence jobboldali beadására érkezett jól Balló Harold az ötös rövid oldalán, azonban a védőről a bal (rövid) kapufa mellett szögletre vágódott a játékszer.

24' A jobboldali szögletet Nagy Robi adta be, aki az ötös rövid oldalára ívelte be a labdát, ami onnan továbbcsorgott a 16-os félköríve felé, ahonnan az üres Lóska Csabi kb. 13-14 m-ről, szemből, laposan a bal alsó sarok felé lőtt, ám Edelényi vetődve fogta a kísérletét.

26' Balló Harold lőtt a 16-os jobb sarka tájékáról, amit Edelényi a bal (rövid) alsónál magabiztosan, vetődve hatástalanított.

27' Fehér Kende lőtt rá kapásból, balról-szemből, kb. 25 m-ről egy kicsorgó labdát, ami a bal (hosszú) alsó sarok felé tartott, ám Edelényi vetődve megfogta.

33' Horváth indította be remek ütemű labdával Kaltenekkert a 16-osunk (ő szempontjukból) jobb oldalán, amit annak széléről laposan középre tett Balog B. B. irányába, aki az ötös vonalán hozzáérve kapunk felé továbbította azt. A laszti a jobb kapufánk belső oldaláról a gólvonal mentén középre pattant, amit lábbal visszanyúlva Baksa Bálint akart elrúgni, de a szintén menteni igyekvő Balogh Petit találta el vele, akiről az a kapunkba pattant. 0-1.

35' Fehér Kende ment el és tudott középre adni a baloldalról, amibe az ötös vonalának közepén, a védők között érkezett Balogh Gyula, aki a kapu jobb oldala mellé fejelt.

37' Ivancsó Dávid lőtt lendületből, jobbról-szemből, kb. 25 m-ről a jobb (hosszú) felső sarok irányába, amit Edelényi vetődve lehúzott.

41' Nagy Robi nem túl jól sikerült jobboldali szabadrúgását hatástalanították az Ikarus védői, ami után Ivancsó Dávid gyűjtötte be a játékszert, majd kitette azt jobbra, a 16-os határa felé Scheiber Bencének, aki az ötös rövid oldalára tekert, ahonnan a szabadrúgás miatt fennmaradt Lajos Laci Edelényi mellett a kapu közepébe fejelt. 1-1!

44' Fehér Kende passzolta el a labdát az ellenfél 16-osán belül, amiből leindítottak bennünket, és Kaltenekker tudott Balogh Peti mellett balról-szemből betörni a büntetőterületünkre, majd be-, egyben visszagurított középre, a 16-oson érkező Horváthnak, aki belsővel egyből kapura tekert, ám kísérlete szerencsénkre nem sokkal elkerülte a jobb felső sarkunkat.

57' Horváth baloldalról visszatett labdájáról késett le nem sokkal Balogh B. B. három védőnk között a bal (hosszú) alsó sarkunknál.

69' Orosz lőtt szemből-balról, kb. 21-22 m-ről kapura, amit Baksa Bálint lábbal belevetődve hatástalanított.

71' Kaltenekker kapta meg a labdát a 16-osunk (ő szempontjukból) jobboldalán, majd középre adott, ahol az ötös előtt érkező, nemrég becserélt Devecser közelről a kapunk közepébe fejelt. 1-2.

76' Az ismételten előrehúzódó Orosz ezúttal kb. 25 m-ről lőtt balról-szemből, kísérlete ezúttal a bal (hosszú) alsó sarkunk mellett húzott el.

77' Rögtön a túloldalon Balló Harold került helyzetbe, aki az eléje tett labdát balról-szemből, a 16-oson kívülről, lendületből megpróbálta átrúgni a kintebb álló Edelényi fölött, ám a kapus a levegőben visszavetődve még szögletre tudta tornászni a kísérletet.

82' Egy Balló Haroldnak a 16-osra betett labdára ért oda Edelényi egy ütemmel előbb, mint csatárunk.

86' A vendégek balról a 16-osunk hosszú oldalára beívelt labdáját fejelte ki Lóska Csabi, ám a 16-osunk határára leeső játékszer pont Kaltenekker felé esett le, aki mielőtt az földet ért volna, jobbról-szemből kapásból lőtt, amit "zsinóron" behúztak a jobb (hosszú) alsó sarkunkba. Nagyszerű találat volt, el kell ismerni. 1-3.

89' Egy baloldalról laposan kapu elé tett labdára mozdult rá a röviden Balló Harold védőjével egyetemben, miközben eltalálták egymást. A játékvezető 11-est adott, amit Balogh Peti végzett el, de a középmagasan a bal sarokba tartó labdáját az irányt jól érző Edelényi vetődve kiütötte.

91' Még egy távolról a léc alá tartó Ikarus lövést kellett Baksa Bálintnak fölé tolnia.

Az első félidőben a gólunkat leszámítva igazából egy nagyobb helyzetünk volt, amikor Lóska Csabi 16-oson belüli kísérletét védte Edelényi, ugyanakkor sokszor lőttünk kapura, amikben szinte mindig benne volt a veszély, a vendégek kapusának folyamatosan résen kellett lennie. Az Ikarusnak ezzel ellentétben két három-gólszerzési lehetősége volt, amikből az egyiket kihasználta. A félidei döntetlen hűen tükrözte a látottakat. A második játékrészben szűk negyedóráig nem történt semmi érdemleges, után azonban felélénkültek az események, és ha a mezőnyben nem is volt számottevő különbség a két együttes között, inkább az Ikarus akarata érvényesült, illetve a kínálkozó lehetőségeiket - velünk ellentétben - jó százalékkal értékesítették. 1-2 után igyekeztünk rátenni egy lapáttal az egyenlítés érdekében, ám ezen a napon a védekezésünk nem funkcionált a szokott hatékonysággal, és 1-3-nál (utolsó, nagyon vékony szalmaszálként a pontszerzéshez) még a büntetőnket sem tudtuk értékesíteni. A második félidőben látottak alapján jobb volt az Ikarus, megérdemelten győzött. Vereségünkkel két és fél éves (egész pontosan 2 év, 5 hónap, 5 napos, összesen 889 napos) hazai veretlenségi sorozatunk szakadt meg, mivel utoljára még a BLSZ II-ben kaptunk ki a Csep-Gól csapatától  a Sujtás utcában  2015.03.28-án. Jövő héten szintén hazai pályán játszunk, a szezont hozzánk hasonlóan felemásan kezdő 43. sz. Építőkkel.

Borgulya István: Szerintem egy ilyen mérkőzés után nagyon rossz gondolataim nem lehetnek, mert fantasztikus, amit a csapat véghezvitt! Óriási ez az akarat és hozzáállás, amivel játszanak, ráadásul még tetszetős is. Nagyon szép támadásaink, kidolgozott góljaink vannak. Nagyon örülök neki! Mindenki egyben van, rendben van. Csak így tovább!

Metzger Tibor: Két és fél éves itthoni veretlenségünkre tett pontot az Ikarus. Jár nekik a gratuláció!


2017.08.27. (vasárnap) 17:30
2. forduló

Kelen SC - ASR Gázgyár 1-2 (0-1)
Hunyadi M. út, 100 néző; Vezette: Czene-Joó; Asszisztensek: Bartis, Czár

Kelen SC: Haála, Egyed, Zsiborás (Kalmár 74'), Schmidt, Módly (Csillik 63'), Kádár, Adámy (Kálnoky 65'), Van den Aker (Imre 74'), Csabai, Koós (Moldován 46'), Vértes
Edző: Harmati Tamás

ASR Gázgyár: Baksa, Lóska, Lajos, Balogh P. (Farkas 83'), Fehér, Ivancsó, Nagy, Tóth R. (Tóth G. 46'), Ihos (Scheiber 46'), Balló, Balog Gy. (Veres 89')
Edző: Metzger Tibor

Gólszerzők: Kádár 78' (11-esből) ill. Balló 42', Nagy 54'

Azzal a Kelen SC-vel játszottuk idei első idegenbeli bajnokinkat, akiktől tavaly tavasszal 2-0-ra kikaptunk a Hunyadi Mátyás úton, és akik az első fordulóban egy 4-0-ás Ikarus elleni vereséggel kezdték a szezont. Kezdő tizenegyünkben két változás történt a múlt hét óta: Scheiber Bence sérülése miatt Balogh Peti csapatkapitányunk kezdett a háromvédős felállásunk jobb oldalán, míg az eltiltott Mátrai Dominik helyén az Újpest U19-ből frissen igazolt Balogh Gyula játszott centerként.

5’ A találkozó első lövése: Nagy Robi lőtt középről, kb. 20 m-ről a bal alsó sarok mellé. Haála rajta volt a kísérleten.

8’ Koós passzolt Adámynak a 16-osunk jobb oldala felé, aki laposan be tudta tenni azt közvetlenül az ötösünk rövid oldala elé: az üres térbe gurított labdát Balogh Petinek kellett oldalról odaérve leghamarabb kivágnia a veszélyes zónából.

12’ Egy jobboldalon előre tett Kelen labdára visszafutva esett el Lóska Csabi az ellenfél lábában, így Koós szabadon el tudott futni a játékszerrel, majd oldalról középre passzolt Kádárnak, aki kapura fordulva, néhány lépés után, a blokkolni igyekvő védőink között, kb. 11 m-ről lőtt, ám közeli kísérletét Baksa Bálint jobbra vetődve bravúrral léc fölé tolta.

15’ Csabai kb. 21-22 m-es, balról-szemből elvégzett szabadrúgását húzta le magabiztosan Baksa Bálint a léc alól.

19’ Lóska Csabi hibája után Koós csapott le a lasztira a büntetőterületünk (ő szempontjukból) jobb oldala előtt, majd középre húzott, és nagyjából a 16-osunkról ráfordulva laposan kapura lőtt, de Lajos Lacitól zavarva szerencsénkre gyengén találta le, így a bal alsó sarokra visszalőni kívánt játékszerre Baksa Bálint rá tudott vetődni.

Az első 20-25 perc után joggal mondhattuk, hogy a Kelen irányította a játékot, lehetőségek sorát dolgozta ki, és csak kevésen múlt, hogy nem szerezte meg a vezetést. A félidőfelező ivószünet után azonban elkezdtünk éledezni, stabilizáltuk sorainkat, és a játékrész második felében már mi kezdeményeztünk többet, aminek meg is lett az eredménye.

27’ Jobboldali bedobást végeztünk el az ellenfél térfelén, ami a kapuval szemben, kb. 22 m-en tartózkodó Balogh Gyulához került, aki lepasszolta azt balra az eltolódott Kelen védelem miatt üresen maradt Fehér Kendének, aki lendületből, balról-szemből, közvetlen a 16-os előttről lőtt, ám a bal (hosszú) alsó sarok felé tartó kísérlete elzúgott a kapufa mellett.

29’ Balló Harold középről előre tett labdájával indította be Balogh Gyulát kb. 22-23 m-en, aki azonban az átvétel után nem lőtt egyből kapura, hanem kb. 20 m-en még megpróbálta balról-szemből rávinni azt Haálara, de így már elmúlt a lehetőség, mert a 16-oshoz jutva a hazaiak védői odaértek és visszazártak.

42’ Ivancsó Dávid adott remek passzt a baloldalra, félig üresen kiléptetve vele Fehér Kendét, aki balról-szemből bevitte azt a 16-osra, majd kb. 14 m-ről élesen, laposan kapu elé lőtt, a középen befutó és a játékszert csak bevetődve elérő Balló Harold pedig a kivetődő Haála előtt és fölött, kb. 4 m-ről a jobb felső sarokba továbbított. 0-1!

54’ Látatlanban a forduló egyik, ha nem a legszebb találata: Nagy Robi forgolódott kb. 23-24 m-en, szemben a kapuval, a Kelen védelme előtt, majd felnézett és rálőtte, a labda pedig szép ívet leírva, a vetődő Haála mellett a felsőléc baloldalának alján landolt, ahonnan lecsapódott a földre, majd vissza fel a hálóba. 0-2!

61’ Nem messze a bal oldalvonal mellől végezhettek el szabadrúgást a zöld-fehérek: a bal (hosszú) kapufa magasságába beívelt labdájukat kb. 8 m-ről, a tömegből kapura tudták továbbítani, ami középre tartott, ám a szöget záró Baksa Bálint még balról vissza tudott vetődni, és a gólvonalról kiütötte azt a 16-os üres (másik) oldalára.

77’+78’ Gyors megindulásuk után a hazaiak lendületből tették be a lasztit balról-szemből a 16-osunkra, miközben Lajos Laci elkerülhető módon összerúgott a Kelen játékosával, aki így a földre került. A jogos 11-est Kádár az irányt jól érző Baksa Bálint mellett a jobb alsó sarokba lőtte. 1-2.

Az első félidő első felében alaposan ránk ijesztett a Kelen, aminek oka nemcsak ellenfelünk elszántságában, hanem saját magunk gyengébb játékában is keresendő. Miután túléltük a kritikus időszakot, kiegyenlítődött a játék, és egyre jobban ki tudtunk bontakozni. Egy szép támadásnak és egy remek egyéni megmozdulásnak köszönhetően sikerült kétgólos előnnyel mennünk a hajrára, ám az ekkor összehozott 11-es miatt azért akadt izgulni valónk az utolsó tíz percre. Szerencsénkre azonban kapunk előtti komolyabb veszély nélkül pörgött le a hátralévő idő. Remek kapusteljesítménnyel megtámogatva fontos három pontot szereztünk egy fiatal, jó képességű együttes otthonában!

Metzger Tibor: A múlt héten jobb teljesítménnyel be kellett érnünk egy ponttal, most pedig egy gyengébbel sikerült hármat szereznünk. Ilyen a futball!

Harmati Tamás: Szerettük volna úgy kezdeni a mérkőzést, ahogyan az egy hazai csapathoz illik, tehát próbáltuk nyomás alá helyezni ellenfelünket, nem engedni nekik, hogy a saját játékukat játsszák. Azt gondolom, hogy ez nagyon jól is sikerült, hiszen az első huszonöt percben - ha kicsit rutinosabbak és határozottabbak vagyunk a kapu előtt - akár el is dönthettük volna a találkozót. Ez az időszak azért igen sokat kivett belőlünk, mert nagyon nagy tempót próbáltunk diktálni, ami után ellenfelünk a 42. percben egy ellentámadásból eredményes tudott lenni. A szünetben megdicsértem a srácokat, azt kértem, hogy ugyanúgy játsszanak tovább, mint addig, minden meglévő energiájukat tegyék bele a folytatásba. A második Gázgyár gól egy bomba volt, amit nagyon kevés kapus, de talán senki nem véd. Semmilyen panasz nem érheti a játékosaimat, amit tudtak, kiadtak magukból, és a vége felé még a szépítés is sikerült, így izgalmassá tudtuk tenni a végjátékot. Itt már az egy pontért mentünk, aminek a megszerzése nagy bravúr lett volna a részünkről abban a stádiumban, ahol jelenleg tartunk. Azt gondolom, hogy ez a mérkőzés jól szolgálta a fejlődésünket, nagyon fiatal a csapat, a rutint még meg kell szereznünk, de biztos vagyon benne, hogy öt-hat forduló után majd mi is elkezdjük szépen gyűjtögetni a pontokat. Persze a célunk addig is az, hogy amint tudunk, azt kihozzuk magunkból!


2017.08.19. (szombat) 11:00
1. forduló

ASR Gázgyár - Testvériség SE 0-0
Sujtás u., 90 néző; Vezette: Gelb; Asszisztensek: Lovász, Madari

ASR Gázgyár: Baksa, Scheiber, Lajos, Lóska, Balogh (Mankó 88'), Tóth R., Ivancsó, Nagy, Fehér (Ihos 80'), Balló, Mátrai
Edző: Metzger Tibor

Testvériség SE:
Edző: Zubány, Alm, Pálmai (Grót 63'), Deschelák, Hornok, Pollák (Pósa 14'), Elek, Simon, Tüskés (Illés 46'), Tóth, Orosz (Fehér 66')
Edző: Kollár Zsolt

Csapatunk kerete a nyári átigazolási időszakban nem sokat változott, ebből következően idei első bajnokink kezdő tizenegye sem a tavaszhoz képest, egyedül a visszatért Scheiber Bence jelentett régi-új arcot a jobbhátvéd pozíciójában. A Testvériségről mindez már nem volt teljesen elmondható, hiszen három, a REAC-ból frissen igazolt játékos is pályára lépett náluk, ami nyilvánvalóan a Törőcsik Andrást váltó új edző, a szintén a szomszédos rákospalotai klubtól érkezett Kollár Zsoltnak köszönhető. A Tesivel mindig nyíltsisakos, hajtós mérkőzést szoktunk játszani, amihez ezen a napon a kánikula közeli meleg nem teremtett ideális feltételeket, de mentek a fiúk mindkét oldalon becsülettel, amíg erejükből tellett. A vendégeknek több változtatási lehetősége nyílt  a kispadról, mi viszont (remélhetőleg csak még) igen foghíjasak voltunk e téren. Megújuló nézőterünk befejezésének csúszása miatt a nézők csak erősen limitált helyekről tekinthették meg az összecsapást. Három hátvéddel álltunk fel, és nem totojáztunk sokat, rögtön nekiestünk ellenfelünknek, amiből jöttek is a lehetőségek a legelején.

1' Jobboldali szögletünket az ötös vonalának közepe felé tekertük be, ahonnan kicsorgott az a mezőny felé, amit Lajos Laci kb. 14 m-ről kapásból a kapu fölé lőtt.

3' Ivancsó Dávid tört volna kapura balról-szemből, azonban kb. 10 m-en földre került, miközben a cipője lejött a lábáról, amire minden bizonnyal rálépett a vendégek védője, 11-es azonban ezúttal nem járt érte...

5' Balogh Peti végzett el szokásához híven gyorsan egy szabadrúgást az ellenfél térfelének közepe tájékáról, amit kitett jobboldalra Tóth Ricsinek, aki remekül adott a kapu elé, ahol Alm és Tüskés között Balló Harold tudott kapura fejelni kb. 8 m-ről, a közepesen erős fejes a vetődve már pont oda nem érő Zubány szerencséjére a jobb kapufa tövéről kipattant, ami Ivancsó Dávid gyűjtött be ugyan, de nem tudott már vele veszélyesen kapura lőni.

22' Egy előre ívelt labdánkba csúsztatott bele fejjel Balló Harold a baloldali oldalvonal mentén, amivel indította Mátrai Dominikot, aki Deschelák és Tüskés szorításában balról bevitte azt a 16-osra, majd a rövid sarkot záró Zubány mellett laposan középre passzolt, azonban ott pont egy vendégjátékos érkezett leghamarabb, aki tovább tudta pöckölni azt a jobboldal irányába, ahonnan visszaíveltük a 16-os (mi szempontukból) baloldalára a közben odaérő Ivancsó Dávidnak, akinek kb. 8-9 m-es, közeli fejesét Zubány jó reflexszel kiütötte a feje mellől, máskülönben a léc alá vágódott volna. Nagy helyzet maradt ki!

32' A Testvériség rosszul sikerült baloldali szöglete után lekontráztuk őket: Ivancsó Dávid nagyszerűen vitte fel a lasztit a jobb oldalvonal mellett, majd a felezővonalat átlépve áttette azt a baloldal irányába az szintén felfutó, üres Scheiber Bencének, aki balról-szemből rövid ideig kapu felé vezette azt, majd kb. 20 m-ről, a 16-os vonaláig kilépő Zubány mellett/fölött a kapuba akarta csavarni azt, ám a vendégek kapusa felugorva és nagyot mentve bele tudott ütni a játékszerbe. Ez sem volt kis gólszerzési lehetőség a részünkről!

40' A rákospalotaiak első lehetősége a mérkőzésen: Hornok kapott jó labdát a kapunkkal jobbra-szemben, és már "csak" Lóska Csabival kellett megküzdenie a kapura lövéshez, amit végül kb. 15 m-ről, a közben szintén visszaérő Fehér Kendétől is szorongatva meg is tett, ám a lehetőség nagyságához képest csúnyán a felsőlécünk fölé lőtt.

42' A félidő végén is gólt szerezhettünk volna: Tóth Ricsi lőtt kb. a 16-osról, jobbról-szemből kapura, azonban az ötösön kívülre kimozduló Zubány belevetődött a lövésébe.

58' Nagy Robi végzett el szabadrúgást balról-szemből, kb. 25 m-ről, és kísérlete a vetődő Zubány mellett nem is kerülte el messze a jobb (rövid) felső sarkot.

75' Ezúttal is Nagy Robi villant, amikor szemből, közvetlen a 16-os előttről zúdított kapura, ám lapos kísérlete kicsivel elkerülte a jobb (hosszú) alsó sarkot.

79' A Tesi második félidei egyetlen számottevő kapura lövési kísérlete, ami végül a kapunk fölé ment.

82' Mátrai Dominik elveszítette a fejét, miután párszor "odatettek" neki egy párharc során, hátulról felrúgta ellenfelét, amiért egyből pirossal kiállították.

A piros lap után reális esélyünk nem igazán maradt a gólszerzésre, és egyre inkább arra törekedtünk, hogy a hátralévő tíz percben ne kapjunk gólt, ami végül sikerült is. Az első negyvenöt perc sokkal élvezhetőbb volt a másodiknál, és ekkor el is kellett volna döntenünk a mérkőzést, vagy legalább is a vezetést megszereznünk, ám Zubány kapus nagyon jó napot fogott ki, védései nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a Tesi ponttal távozhatott a Sujtás utcából. A 0-0 ellenére nem volt unalmas, eseményszegény találkozó, aminek végeredménye a játék összképe alapján akár reális is lehetne, ha nem lett volna az a jó pár, kihagyott helyzetünk. Így azonban joggal lehet keserű a szánk íze...

Kollár Zsolt: Az első bajnoki mérkőzés mindig meghatározó, rányomja a továbbiakra a bélyegét. Úgy gondolom, hogy reális eredmény, igazságos döntetlen született: itt is, ott is voltak helyzetek, jól küzdött mindkét csapat. A nagy meleg mindkét fél játékára rányomta a bélyegét, és mindkettőnek megvoltak a lehetőségei ahhoz, hogy eldöntse a maga javára a találkozót.

Metzger Tibor: A bajnokság első meccsén - ahol sok csapat küzd még a formába hozással - mi egy jó teljesítménnyel rukkoltunk ki. A mérkőzés összképe alapján egy jó ellenféllel szemben fájó két pontot hullajtottunk el.

A Pesti Foci beszámolója a találkozóról: http://www.pestifoci.hu/index.php/tovabbi-friss-hirek-uj/3723-nem-rezzent-a-halo-obudan