Beszámolók (Felnőtt)


2019.06.01. (szombat) 14:00

30. forduló

 

ASR Gázgyár - Budafoki MTE II. 1-7 (0-4)

Sujtás u., 80 néző; Vezette: Práth; Asszisztensek: Fekete L., Czeglédi

 

ASR Gázgyár: Ritzl, Lóska, Scheiber (Papp 14'), Sebestyén, Balogh, Marján, Mankó, Balló (László 72'), Ivancsó, Keresztessy, Sergő

Edző: Molnár Zoltán

 

Budafoki MTE II.: Benedek (Olasz 77'), Hankó, Klimaj (Gál 74'), Kévés, Balogh, Paholics, Horváth (Czakó 77'), Kovács (Keresztesi 46'), Farkas, Harsányi, Földi (Kramár 74')

Edző: Schróth Lajos

 

Gólszerzők: Papp 80' ill. Horváth 4', Földi 20'+25'+59' (a másodikat 11-esből), Kévés 29', Farkas 72', Harsányi 84'

Az utolsó forduló gyakorlatilag mindkét csapat számára tét nélküli volt, hiszen a Budafok már bebetonozta magát a nyolcadik helyre, mi ugyan nagyon extrém esetben még feljöhettünk volna az ötödikre, de a hatodik tűnt maximum reálisnak, pontosabban jelen állapotunkban már az se nagyon. Sebestyén Örs kéztörése után visszatért a védelmünkbe, a délután 14:00-ás kezdés pedig annak szólt, hogy egymás után játsszon felnőtt I. és BLSZ III-as bajnok felnőtt II-es együttesünk, akiknek a félidőben tartottuk a kupa- és éremátadást.

4’ Rögtön az elején bebizonyosodott, hogy koncentrációs szintünk nem verdesi az egeket: Horváth kapott egy jobbról bepasszolt labdát a kapunkkal szemben-balra, kicsivel a 16-osunkon belül, és mivel nem volt előtte, csak mellette védőnk, ezért könnyedén rávezethette azt Ritzl Bencére, majd lövése a kimozduló kapusunk válláról a jobb felső sarokban kötött ki. 0-1.

6’ Újra Horváth volt a figyelem középpontjában, amikor balról, az oldalvonal mentén kapura tört, de végül csak laposan oldalhálót talált.

8’ Jobboldali szögletet végezett el a Budafok, amire középen, az ötösünk előtt érkezett viszonylag üresen Farkas, aki kb. egy méterrel fejelt a kapunk fölé.

20’ Horváth adott a baloldali oldalvonal mellől az ötösünk közepe elé, ahol érkezett Földi, aki a jobb sarkunkba fejelt. 0-2.

25’ Ismét Horváth ívelt középre a baloldalról, ahol Földi és Lóska Csabi mozdultak rá a játékszerre, miközben előbbi a földre került, Práth pedig lerántásért 11-est adott. A büntetőt a sértett a bal alsónkba rúgta, amit Ritzl Bence érzett ugyan, de odaérni nem tudott rá. 0-3. A góllal Földi befogta a góllövőlistát addig vezető REAC-os Kaszát.

29’ Baloldalról végzett el szabadrúgást a Budafok, amit az ötösünk rövid oldala elé rúgtak, ahol érkezett Kévés, és egyből a jobb alsó sarkunkba pörgetett. 0-4.

33’ Szabadrúgást kaptunk a Budafok kapujával szemben-jobbra, kb. 20 m-en, amit végül Ivancsó Dávid lőtt a bal (rövid) felső irányába, ám az odaérő Benedek beleütve szögletre tisztázta azt.

43’ Balló Harold jobboldali beadása után a baloldalon Papp Milán közreműködésével került Balogh Petihez a laszti, aki a 16-oson belülről, balról-szemből kapura lőtt, ami egy védőn picit megpattanva középmagasan a jobb sarok felé tartott, amit Benedek vetődve oldalra ütött.

53’ Harsányi lőtt jobbról, fordulásból, kb. 10 m-ről középmagasan, amit Ritzl Bence öklözött ki a röviden.

55’ Farkas lőtt egy baloldali betörés után oldalhálót.

57’ Egy jobbról a 16-osunk másik oldalára áttett labdát passzoltak az ötösünk vonala mentén vissza jobbra Földi irányába, aki, ha egyből ellövi, akkor gyakorlatilag az üres bal sarkunkba talál, ám levette azt, így az ezt követően kapura tett kísérletét a közben odaérő Lóska Csabi blokkolni tudta a gólvonalunkon.

59’ A jobboldalról a 16-osunk félkörívére tett játékszert a tök üresen érkező Földi mellel levette, tett vele pár métert, majd kb. 13-14 m-ről a bal sarkunkba tekert. 0-5. Ezzel a góllal borítékolható volt, hogy ő lesz a szezon gólkirálya (gratulálunk neki!).

72’ A Mankó Gerire szemből-jobbról, lendületből a labdát rávivő Farkas elvitte játékosunk mellett a labdát, majd Ritzl Bence mellett a bal alsó sarkunkba gurított. 0-6.

80’ Keresztessy Tomi végzett el jobboldali szögletet, ami a ötös hosszú oldala elé átszállva egyedül találta Papp Milánt, aki a földre lefejelve azt a bal (hosszú) alsó sarokba fejelt. 1-6.

84’ Egy középre bepasszolt labdával érkezett a kapunkkal szemben Harsányi, aki a kimozduló Ritzl Bence mellet/felett a bal sarkunkba tekert. 1-7.

A mi szempontunkból ezt a mérkőzést jobb lett volna le sem játszani. A szezon végére elfogytunk, elfáradtunk, szétestünk, sem mentálisan, sem fizikailag nem voltunk ott a pályán. A Budafok játékosai könnyű gólokat szerezhettek a tőlük méterekre tartózkodó védelmünktől, és a támadásokat megszűrni képtelen középpályánktól. Egyszerűen csapatként megszűntünk működni, és mindenki valahogy le akarta tudni a mérkőzést. Ez utóbbi valamelyest érthető, de az megengedhetetlen, hogy egy bizonyos szint alá süllyedjünk, és 7-et kapjunk hazai pályán, saját közönség előtt. Rég jött már ennyire jókor a nyári szünet, amiben lehet rendezni a sorokat, a keretet a megfelelő helyeken megerősíteni, és augusztusban újult erővel, korábbi önmagunkhoz visszatalálva belevágni a 2019/2020-as bajnoki kiírásba! Szép nyarat mindenkinek!


2019.05.25. (szombat) 17:00
29. forduló

Kelen SC - ASR Gázgyár 5-0 (1-0)
Hunyadi M. u., 150 néző; Vezette: Gelb; Asszisztensek: Csete, Tóth A.

Kelen SC: Haála, Csabai (Kiss 65'), Módly, Soltész (Zsiborás 77'), Egyed, Krajnc (Bakó 65'), Szabó, Rőthy, Kádár (Kun 77'), Balogh, Koós (Marosi 65')
Edző: Harmati Tamás

ASR Gázgyár: Ritzl, Balló (Sebestyén 87'), Lóska, Scheiber, Balogh, Marján, Mankó, Papp (Tóth B. 59'), Ivancsó, Keresztessy, Sergő
Edző: Molnár Zoltán

Gólszerzők: Koós 32'+54', Kádár 51' (11-esből), Balogh 83', Kun 87'

Az már a mérkőzés előtt biztosnak tűnt, hogy - a REAC vereségét nem kalkulálva - a Kelen a jövő hét végén a bajnoki címért fog játszani a Budai II. László Stadionban. A kérdés inkább az volt, hogy ezt mennyire jó pozícióból fogja majd megtenni, amihez ezúttal mi jelenthettük a mérleg nyelvét. A kelenvölgyieket idén csak három csapat tudta legyőzni, köztük mi is, de az esélyek egyértelműen a hazaiak mellett szóltak. A találkozó előtt a Kelen női csapat játszott a Videotonnal osztályozó mérkőzést az NB I-be jutásért (1-1 lett a végeredmény), amire több száz szurkoló volt kíváncsi, akikből a mi meccsünkre is maradtak jó páran. Keretünk jelenlegi szűkössége miatt ezúttal sem lehetett nagyon variálni a kezdőnkön, ami 5-4-1-ben, azaz igen defenzíven állt fel.

17' Jó mélységi passzt kapott a jobboldalon Balogh, aki az alapvonal előtt beérve a lasztit laposan középre gurított az ötösünkre, ahol érkezett is Csabai, aki kapura továbbított, ám az elvetődő Ritzl Bencében elakadt a kísérlete, amit végül a gólvonalról tisztáztunk a mezőnybe.

21+30' Két olyan lehetősége is volt a hazaiaknak, amikor a 16-osunkra betett labdát nem kezelték le jól, és elpattant tőlük, máskülönben simán, közelről kapura lőhették volna.

32' A Kelen az első helyzetéhez hasonló, jó mélységi passzt adott a védelmünk mögé a jobboldalon Baloghnak, aki ugyanúgy laposan középre adott, ezúttal az ötös rövid oldalán érkező Koósnak, aki a lábát beletéve a jobb (hosszú) alsó sarkunkba pörgetett. 1-0.

35' Balogh lőtt jobbról, a 16-osunk sarka előttről a jobb (hosszú) sarkunk irányába, amit Ritzl Bence magabiztosan, vetődve fogott.

50+51' Jobboldalról ívelték be a 16-osunk közepe felé a játékszert a hazaiak, amire az üres Balogh és a kilépő Ritzl Bence ugrott fel, és kapusunk kisebb koccolás és Balogh földre kerülése mellett el is ütötte azt, de Gelb játékvezető 11-est adott. A büntetőt Kádár a sarkot jól érző Bence mellett a bal alsóba rúgta. 2-0.

54' Koós tört be lendületből, éles szögből, jobbról a 16-osunkra, majd kb. 10-11 m-ről lőtt, a labda pedig a jobb (hosszú) alsónkban kötött ki. 3-0.

61' Baloghnak tették be jobbról a labdát a 16-osunkra, aki továbbította is azt kb. 12-13 m-ről a jobb alsó sarkunk irányába, azonban Ritzl Bence lábbal védett.

74' Egy Keresztessy Tomi - Sergő Marci fémjelezte támadás végén a Kelen kapuja fölé pattant a labda. Ekkor jártunk legközelebb a kapujukhoz (egy-két, Haála által lehúzott ívelést leszámítva...).

83' Szabadrúgást kaptunk nem sokkal a kezdőkör mögött, amit Ivancsó Dávid gyorsan elvégzett, de passzát lefülelte Balogh, aki - tudva, hogy Ritzl Bence még nem ért vissza a kapujába - a mi félkörünkből, fordulásból kapura ívelt, ami kapusunk fölött átrepülve a hálónk közepébe hullott. 4-0.

87' Lehetett még fokozni az előzőt is: ezúttal a nemrég beállt Kun gondolta úgy még éppen a saját térfelén, a kezdőkörtől kissé balra, hogy Ritzl Bence túlzottan kint áll, ezért ő is kapura ívelt, a laszti pedig ezúttal mértani pontossággal a bal felső sarkunkba hullott. Szépségdíjas találat volt, amivel már kezdett megalázó lenni a dolog... 5-0.

Védekezésre berendezkedve sokáig jól tartottuk magunkat, ám egy hibát kihasználva fél óra után meg tudta szerezni a vezetést a Kelen, amit a második félidő elején egy véleményes, de fújható 11-essel, és egy egyéni megmozdulással hamar háromra növelt. Érdemi, kapura veszélyes támadásunk nem volt, csupán egy-egy lehetőségünk a két félidőben, Sergő Marci végig egyedül vergődött  a védők között. Ezúttal sem fizikálisan, sem képességekben nem voltunk egy súlycsoportban, azonban az 5-0 túlzó, és kellett hozzá két szép, de a szerencsét sem nélkülöző találat a végén. Öt góllal, szintén 5-0-ra utoljára még az NB III-ban, Diósdon kaptunk ki hét éve. Jól fog jönni a nyári szünet, az egyszer biztos, de addig még hátra van egy Budafok elleni meccs... Aki teheti, menjen ki a jövő péntek esti REAC-Kelen bajnoki fináléra (a Kelennek elég a döntetlen is, de nyilván nem arra fognak játszani), minden bizonnyal érdemes lesz!

Molnár Zoltán: Gratulálunk a Kelen csapatának, akik megérdemelten játszanak a bajnoki címért! A mi esetünkben talán az elmúlt hetek legjobb hozzáállásával mentünk neki a mérkőzésnek, de sajnos jöttek a "semmiből" a gólok, amik fokozatosan megrogyasztották a csapatot. A nehéz tavaszunk betetőzéseként most ennek a meccsnek egy csúnyának tűnő vereség lett a vége.

Harmati Tamás: Az idény utolsó (vagy utolsó előtti) hazai mérkőzésén az ASR Gázgyár csapatát fogadtuk vendégül. A hangulatra ezúttal sem lehetett panasz, ismét sokan látogattak ki a Kelen pályára, és legalább 2 jelenetet biztosan sokáig nem fognak elfelejteni.

A mérkőzés elejétől próbáltunk mi diktálni, azt nem mondom, hogy folyamatosan jól döntöttünk és hiba nélkül játszottunk, de érezhető volt a csapat szándéka. A 32. percben aztán sikerült végre feltörni a vendégek védelmét és megszereztük a vezetést egy szép akció végén és a szünetig érdemi változás már nem történt.

A második félidőt igazán hatékonyan kezdtük és 9 perc alatt már 3:0-ra növeltük az előnyünket. Ez érezhetően megfogta a vendégeket, így tulajdonképpen az 54. percben el is dőlt a mérkőzés. Itt kell mindkét csapatot megdicsérni, mert a Gázgyár csapata ezek után is próbált visszajönni a meccsbe. A mieinknek pedig azért jár a dicséret, mert nem álltunk le és továbbra is támadásban maradtunk. Ennek köszönhetően 2 káprázatos gólt láthattunk az utolsó 10 percben. Ilyen gól igazán ritkán fordul elő, az pedig, hogy egy meccsen belül kétszer is, hát erre most nem is tudnék példát mondani.

Összességében magabiztos győzelmet arattunk, ahol folyamatosan bíztunk az erényeinkben és ahol az egységünk végig megmutatkozott. Köszönjük a szurkolók biztatását, támogatását és gratulálok az egész csapatnak a nagyszerű teljesítményéhez, szép volt Fiúk!


2019.05.18. (szombat) 17:00
28. forduló

Testvériség SE - ASR Gázgyár 2-1 (1-0)
Bánkút u., 100 néző; Vezette: dr. Szanyi; Asszisztensek: Milavecz, Kispál

Testvériség SE: Zubány, Alm, Szijártó, Pásztor (Pósa 82'), László (Bódis 87'), Ambrózi (Sztojanovits 63'), Pálmai, Tóth, Kollár (Simon 77'), Ács, Deschelák
Játékos-edző: Kollár Zsolt

ASR Gázgyár: Ritzl, Lóska, Tóth G. (Papp 66'), Scheiber, Marján, Mankó, Keresztessy, Balogh, Ivancsó, Balló, Sergő
Edző: Molnár Zoltán

Gólszerzők: Kollár 7'+61' (a másodikat 11-esből) ill. Sergő 69'

Az elmúlt hétvégén a Kelennel idegenben döntetlenező, előtte sorozatban öt bajnoki meccset nyerő (fel is jöttek ránk három pontra...) Testvériséghez látogattunk a Bánkút utcába. Velük soha sincs könnyű dolgunk, ősszel is csak fergeteges hajrával és jó adag szerencsével tudtuk az utolsó pillanatban legyőzni őket. Sok cserejátékosunk ezúttal sem ült a kispadon, mert kettes csapatunk néhány órával korábban bajnoki címet érően győzedelmeskedett a 33 FC ellen a BLSZ III. II-es csoportjában, így rájuk ezúttal nem számíthattunk. Ahhoz, hogy az utolsó két fordulóban jó eséllyel a Tesi előtt maradjunk, legalább döntetlent kellett volna elérnünk ellenük. A pálya ezúttal sem volt alkalmas a kombinatív, rövidpasszos játék hatékony kivitelezésére, így a gyakori ívelgetések, illetve a bonyolítás minden gondolatfoszlányát nélkülöző előrevagdosások most sem maradhattak ki a találkozó összképéből.

7' Sajnos nagyon hamar hátrányba kerültünk: Balogh Peti labdáját olvasták le a középpályán, jó 40 m-re a kapunktól, amiből létszámfölényben hozhatták ránk a játékszert, amit Tóth vitt középen a 16-osunk felé, majd odaérve, és a kimozduló Ritzl Bencét érzékelve jobbra passzolt az üresen futó Kollárnak, aki jobbról-szemből, a 16-osunkról kapásból az üres kapunk bal oldalába továbbított. 1-0.

11' Jó ütemben tették be a lasztit a jobboldalon Lászlónak, aki lendületből a 16-osunk sarka elé jutva kapura lőtt, ám Ritzl Bence a 16-os határára éppen kiérve beleütött a kísérletébe.

22' Lóska Csabi baloldali beadása üresen találta a túloldalon, az ötös sarka előtt tartózkodó Sergő Marcit, aki kb. 8 m-ről egyből kapura is lőtt, ám a bal (rövid) sarokba címzett középmagas lövését Zubány vetődve kiütötte.

33' Keresztessy Tomi eladott labdája után Kollár próbált meglepőt húzni azzal, hogy jobboldalról, kb. 22 m-ről, éles szögből a lécünk közepe alá ívelt, amit Ritzl Bencének felugorva ki is kellett ütnie onnan szögletre.

53' Alm jobboldali bedobása után Pálmai lőtt szemből életerősen a kapunkra, de középre tartó löketét Ritzl Bence magabiztosan fogta.

61' Ambrózi ment el a szélen, majd tört be jobbról élesen a 16-osunkra, akit Scheiber Bence csak buktatva tudott megállítani, amiért Szanyi játékvezető 11-est adott. A büntetőt Kollár a bal alsóba lőtte, amihez kapusunk ugyan hozzáért, de kiütni nem tudta. 2-0.

64' Balló Haroldnak sikerült tisztára játszania magát a jobboldalon, így középre tudott ívelni, amivel megtalálta a 16-os túloldala előtt viszonylag üresen tartózkodó Sergő Marcit, aki a 16-osról, balról-szemből, a kimozduló Zubánytól még nem zavartatva csúnyán fölé lőtt.

69' A csereként frissen beállt Papp Milán adott remek mélységi passzt a védők mögé a baloldalra Keresztessy Tominak, aki az alapvonal előtt be is érte a lasztit, majd kapu elé adott, ahol az ötös közepe előtt Sergő Marci állt üresen, aki félfordulatból Zubány mellett kapásból a hálóba bombázott. 2-1!

71' Majdnem sikerült az egyenlítés is: Papp Milán kapott oldalról labdát a kapuval szemben, közvetlenül a 16-os előtt, azonban nem túl erős és helyezett lövését a kimozduló Zubány jobb lábbal szögletre rúgta.

Csapatunk a tavasz (de lehet, hogy az egész szezon) egyik legkilátástalanabb első hatvan percét produkálta, ám a második bekapott és különösen a szépítő gól után mintha kicserélték volna, és varázsütésszerűen elkezdett végre játszani, de ez ezen a napon - annak közelsége ellenére - a döntetlenhez sem volt elég. Az utolsó húsz percben hiába támadtunk az egyenlítésért, komoly helyzetet már nem sikerült kialakítanunk, így a Testvériség győzelmével pontszámban beért bennünket. Molnár Zoli a meccs lefújása után alapos fejmosást tartott a fiúknak a hozzáállással és a taktika be nem tartásával kapcsolatban. Reméljük, ez is használni fog a Kelen ellen!

Kollár Zsolt: A tabellán egymáshoz közel álló két csapat egy nagyon rossz talajú pályán szoros meccset vívott. Jó formában vagyunk, szerintem a mai napon mi játszottunk jobban, több helyzetünk volt, amiket jórészt ki is használtunk, és egy jó csapat ellen tudtunk három pontot szerezni. Küzdünk a célunkért, ami az ötödik hely, de ugye ez már nem csak a saját kezünkben van. Amit tudunk, minden esetre megteszünk érte, és bízom benne, hogy az utolsó két meccsünket meg tudjuk nyerni. Óriási gratuláció a srácoknak!


2019.05.11. (szombat) 11:00
27. forduló

ASR Gázgyár - SZAC 3-1 (2-1)
Sujtás u., 60 néző; Vezette: Kiss; Asszisztensek: Szuhodovszki D., Madari

ASR Gázgyár: Ritzl, Lóska, Scheiber, Balogh, Marján (Molnár 81'), Mankó, Papp (Tóth G. 66'), László (Balló 56'), Ivancsó, Keresztessy (Tóth B. 76'), Sergő
Edző: Molnár Zoltán

SZAC: Orczi, Gálvölgyi I., Malya, Kelemen, Diós, Kerékgyártó M., Gálvölgyi M. (Kuszkó 52'), Kerékgyártó Z., Veres (Sasvári 77'), Szalai, Kemerle (Palóczi 23')
Edző: Hargitai László

Gólszerzők: Keresztessy 8', Scheiber 40', Ivancsó 68' ill. Szalai 18'

A SZAC-cal a közelmúltban még a BLSZ II-ben vívtunk szoros meccseket, és ez a hagyomány - úgy tűnik - immár a BLSZ I-ben is folytatódik, hiszen a másodosztály tavalyi bajnokával  ősszel döntetlent játszottunk a Thököly úton, és a lőrinciek újonc létükre egy osztállyal feljebb szerepelve a bajnokság vége felé biztos középcsapatnak mondhatják magukat.

7+8' Keresztessy Tomi vitte el a labdát a balszélen, majd a 16-os mellől az ötös közepe felé adott, ahol az érkező Sergő Marci előtt a vendégek védője fejjel még pont bele tudott csúsztatni úgy, hogy az átszálljon Marci fölött a másik oldalra, ahol Papp Milán gyűjtötte be, majd miután tisztára játszotta magát, középmagasan a jobb (hosszú) sarok irányába tekert, ám azt Orczi vetődve szögletre ütötte. A bal szögletet Ivancsó Dávid adta be az ötös közepére, amit a kilépő Orczi kiütött, ám a 16-os határára leeső labdára pont jól ért oda Keresztessy Tomi, aki szemből-jobbról, kb. 15-16 m-ről kapásból ellőtte a lehulló játékszert, ami a bal alsó sarokban kötött ki. 1-0!

13' Kihagyta a SZAC az első helyzetét: Szalai kapott remek bepasszt a védelmünk mögé a 16-osunk határára, amit jobbról-szemből befutva kapura lőtt, ám az elakadt a jól kimozduló Ritzl Bencében.

18' Ezúttal már nem hibáztak a vendégek: Kemerle adott be jobbról, az oldalvonal mellől az ötösünk közepére, ahol érkezett Szalai, akinek a kapura továbbítását bravúrral még védte Ritzl Bence, ám a róla kipattanót Szalai fejjel ismételve a léc alá bólintotta. 1-1.

28' Kapuskiadás után Balogh Peti veszített labdát kb. 35 m-en, a baloldalon, amiből  a túloldalon leindították korábbi játékosunkat, Veres Petit, aki érzékelve, hogy kapusunk még a 16-os határán tartózkodik, kb. 25 m-ről kapura ívelt, de szerencsénkre nem a legmagasabban, így a 16-oson belülre még nem fixen visszaért Ritzl Bence jobbra vetődve, látványos mozdulattal kifejelte a fejmagasságú próbálkozást.

40' Ápolás következtében egy emberrel kevesebben volt a pályán a SZAC, amikor jobboldali bedobást végeztünk el a térfelükön, nem messze a 16-osuk sarkától, amibe Balogh Peti csúsztatott bele fejjel, a 16-os közepén pedig üresen érkezett a fellépő Scheiber Bence, aki szemből, kb. 9-10 m-ről a magát "szétdobó" Orczi mellett kapásból a kapu jobb oldalába lőtt. 2-1!

50'-51' Ivancsó Dávid két távoli lövéssel is kísérletezett, ám Orczi mindkettőt magabiztosan fogta.

63' Ivancsó Dávid  végzett el szabadrúgást jobbról, az oldalvonal mellől, az ellenfél 16-osának magasságában, amit a büntetőterületen belül Sergő Marci szerzett meg, aki kisebb forgolódás után szemből, kb. 13-14 m-ről lőtt, ám a középre tartó kísérletét Orczi levetődve hárította.

66' Ivancsó Dávid kapott labdát, majd a 16-os félkörívére érve jobbra passzolt Balló Haroldnak, aki a 16-oson belül elfutott vele az alapvonal irányába, és laposan pontosan tette azt vissza középre a közben szintén befutó Dávidnak, aki a visszafutó védője egyensúlyvesztését is kihasználva az ötös előtt lekezelte azt, áttette a másik lábára, majd Orczi mellett és a gólvonalon visszafutó védő előtt ballal a jobb (rövid) kapufa mellé lőtt. 3-1!

85' Sergő Marci küzdötte be magát a labdával a 16-oson belülre, majd lőtt, de lövése elakadt Orcziban.

87' Egy jobbról átcsorgó lasztit lőtt Maya közelről, erősen a jobb (rövid) sarkunk felé, ám Ritzl Bence kiütötte a kísérletet.

91' Ivancsó Dávid lőtt balról-szemből, lendületből, kb. 15 m-ről laposan a bal (hosszú) alsó sarok mellé.

A mérkőzés összességét tekintve jobb csapat benyomását keltettük, és megérdemelten szereztük meg a három pontot, azonban a SZAC-nak is voltak lehetőségei, amikkel viszont csak egyszer tudott élni.

Hargitai László: Úgy gondolom, hogy a Gázgyár megérdemelten nyerte meg a mérkőzést, de ha nincs a két sérülés az első félidőben, talán kicsit másképpen alakul a találkozó menete és eredménye is. Sok a fiatal a csapatban, akik ismét helyt álltak, megyünk tovább ezen az úton. Talán egy pontot azért szerezhettünk volna, annak ellenére, hogy 3-1 lett a végeredmény.

Molnár Zoltán: Úgy gondolom, hogy az elmúlt hetek mélypontjából egy remek győzelemmel jöttünk ki. Gratulálok a csapatnak mind a hozzáálláshoz, mind a teljesítményhez! Mindkettővel elégedett voltam, és hazai pályán, koncentrált játékkal egy magabiztos győzelmet tudtunk aratni.


2019.04.27. (szombat) 11:00
25. forduló

ASR Gázgyár - Vízművek SK 0-3 (0-1)
Sujtás u., 70 néző; Vezette: Zám; Asszisztensek: Milavecz, Czeglédi

ASR Gázgyár: Ritzl, Lóska, Balogh, Scheiber, Marján, Mankó, Bagó (Papp 69'), Ivancsó, Keresztessy, Balló (Nagy 81'), Sergő
Edző: Molnár Zoltán

Vízművek SK: Balázs (Szűcs 32'), Bagdán, Török, Csikós, Cserjés, Madar, Buhály, Peller (Kiss 71'), Katona (Borgulya 87'), Kuklis, Köböl
Edző: Véber György

Gólszerzők: Madar 20', Bagdán 84', Borgulya 87'

Felső tabellaszomszédunkat, a Vízművek csapatát fogadtuk a hétvégi közműrangadón, azzal a tudattal, hogy ha nyerünk, akkor megelőzzük őket, és feljövünk az ötödik helyre. A találkozó sajnos gyászszünettel kezdődött, mert Molnár Zoli vezetőedzőnk édesapja a héten elhunyt. Nyugodjon békében!

Rögtön a meccs elejétől magához ragadta a kezdeményezést a vendégcsapat: labdabirtoklási fölényük az egész találkozót jellemezte, bár a második félidőben kissé csökkent. Igazából az első jelentős védelmi megingásunkból megszerezte  a vezetést a Víz, amikor baloldalról a 11-es pontunk felé betett labdájukra hárman mozdultak rá: Lóska Csabi és a kissé lemaradt Bagó Pista között Madar. Két védőnk próbált szerelni, de közben egymást is akadályozták, a labda pedig így Madar elé került, aki a kimozduló Ritzl Bence mellett laposan a bal alsó sarokba lőtt (0-1). Bő fél óra elteltével egy előre rúgott, hosszú labdánkra startolt rá Sergő Marci, amire Balázs is kimozdult a kapujából, és megpróbálta kikísérni az alapvonalon túlra, amit Marci nem hagyott annyiban, ennek következtében a földön összecsúsztak/rúgtak, amiben a kapus úgy megsérült a bokáján, hogy le kellett cserélni. A 40. percben egy jobbról az ötösünkre betett labdánkra érkezett Peller, aki csak úgy tudta beletenni a lábát, hogy a labda továbbhaladt a másik oldal irányába, amit végül a 16-osunkról rálőttek a jobb (rövid) felső sarkunk felé, ám azt Ritzl Bence fölütve megfogta.

A második játékrészben igyekeztünk pluszenergiákat mozgósítani az egyenlítés érdekében, de ennek nem lett sok eredménye.

47' Balogh Peti jobboldali labdavesztése után a Köbölnek betett labdát a címzett higgadtan rúgta a hálónkba, ám Milavecz partjelző lest intett, amit senki nem vitatott igazán.

50' Jobboldali Vízművek szöglet után Peller lőtt jobbról-szemből, a 16-osunkról a jobb (hosszú) felső sarkunk fölé.

60' Balogh Peti indította egy íveléssel a baloldalon Ivancsó Dávidot, aki a 16-os sarka környékéről megkínálta a jobb (rövid) felső sarkot, ám Szűcs beleütött, majd megfogta azt.

64' Balló Harold végzett el bedobást jobboldalon, a Vízművek 16-osának magasságában, amit a 16-os rövid oldalán tartózkodó Balogh Peti fejjel meg akart csúsztatni, ám az végül valaki másról ment középre, ahol Sergő Marci ollózó mozdulattal próbálta kapu irányába juttatni a labdát, ami sikerült is neki az ötösön tartózkodó Ivancsó Dávidhoz, aki annak lekezelése után a kapu jobb oldalába lőtt, de ezúttal Czeglédi intett lest, és ezt sem vitatta igazán senki.

76' Katona adott be jobboldalról laposan az ötösünk rövid oldala felé, ahol érkezett is a társ Lóska Csabi kíséretében, a laszti pedig  a befutó védőnkről erősen a kapunk rövid oldala irányába pattant, amit Ritzl Bence ütött ki.

79' Kuklis adott be jobbról laposan egy letámadás után a kapunk elé, azonban a hosszún üresen érkező, becserélt Kiss szerencsénkre éppen lemaradt róla.

84' Szabadrúgást kapott a Vízművek a kapunktól kb. 30 m-re, balra-szemben, amit a teljesen kitolt védekezésünket kihasználva középre passzoltak a tök üresen bemozgó két Víz-játékos közül Bagdánnak, aki a kimozduló Ritzl Bence mellett balra elhúzta azt, majd laposan az üres kapunk közepébe lőtt. 0-2.

86' Sergő Marci lőtt  kb. 25 m-ről, szemből a bal alsó sarok mellé.

87' Az éppen, hogy becserélt Borgulya jutott lövési lehetőséghez jobbról, viszonylag éles szögből a 16-osunkon belülről, amit kb. 10 m-ről a bal (rövid) felső sarkunkba lőtt. Többen, így feltehetően Ritzl Bence is (bár beleért) beadásra számított. De ez már nem osztott, nem szorzott. 0-3.

Csapatunk mérsékelt teljesítménnyel szenvedett jogos vereséget egy, a mai napon legalább is mindenképpen jobb Vízművektől. A második játékrészben többet mutattunk, mint az elsőben, de sajnos ez is igen kevésnek bizonyult. Egy lesgólt és egy életerős, fejmagasságú lövést leszámítva nem késztettük komoly kihívásra Balázs kapust, a végén pedig már mindegy volt, hogy marad az 0-1, vagy esetleg kapunk még, bár így a szezon legnagyobb arányú vereségét voltunk kénytelenek elkönyvelni.

Molnár Zoltán: Nem tudok mást mondani, mint hogy ma a játék szinte minden elemében jobb volt a Vízművek, és megérdemelten nyerte meg a mérkőzést. A második félidőben próbáltunk kiegyenlíteni, kinyíltunk, és ez lett a vége. A látottakat kiértékeljük, pénteken pedig már új feladat vár ránk az Újbuda együttesének személyében.


2019.04.19. (péntek) 13:00
24. forduló

RAFC - ASR Gázgyár 0-3 (0-1)
Péceli út (RTK pálya), 50 néző; Vezette: Práth; Asszisztensek: Urgyán, Fekete

RAFC: Forró, Rácz, Vörös I., Zöld (Forró 68'), Ébenhardt, Derda, Ferenczy (Lukács Á. 46'), Téglás, Rimóczi (Lukács D. 84'), Vörös B. (Kósa 46'), Henrik (Gellert 46')
Edző: Vörös Péter

ASR Gázgyár: Ritzl, Bagó (Molnár 46'), Balogh, Scheiber, Marján (László 89'), Mankó, Keresztessy (Tóth G. 65'), Ivancsó (Tóth B. 75'), Balló, Papp, Sergő
Edző: Molnár Zoltán

Gólszerzők: Sergő 37'+55', Derda (öngól) 49'

A RAFC csapatával vívott mérkőzéseink immár közel 25 éves múltra tekintenek vissza, és a 90-es évek második felében igazi rangadónak számított a két együttes összecsapása, előbb a BLSZ I-ben, majd az NB III-ban, igen sok néző előtt. Azóta ugyan voltunk már egy rövid ideig újra együtt az NB III-ban, de ma már egészen más szelek fújdogálnak. Írnám, hogy a Pirosrózsa utcában, de a sárga-kékek sajnálatos módon az RTK pályát kénytelenek bérelni, mert a RAFC pálya helyzete továbbra is bizonytalan. A rákosszentmihályiakkal idén már találkoztunk a Budapest Kupában, azóta a bajnoki helyzetük egyre kritikusabbá vált, és mostanra már a kiesés reális közelébe kerültek. Több fiatal is helyet kapott kezdőcsapatukban, így a 16 éves kapus, Forró Zsolt, a 17 éves szélső, Rimóczi Gergő, valamint két 19 éves középpályás, Vörös Botond és Ferenczy Donát. A Péceli úti füves pálya egészen jó állapotban fogadott bennünket, leszámítva azt, hogy kőkemény volt, rá fért volna egy kiadós locsolás... Tartalékosságunk ellenére az esélyek mindenképpen mellettünk szóltak.

12' Szögletrúgásunk után Keresztessy Tomi lőtte a 16-oson kívülre kitisztázott labdát jobbról-szemből, kb. 23 m-ről a jobb (hosszú) sarok mellé.

37' Forró kezelte le a felé guruló labdát az ötös baloldalán, majd szerette volna jobbra kitenni a csapattársának, azonban nem rakott bele elég "ívet", így az ötös vonalára belépő Sergő Marci le tudta fülelni azt, és a kétségbeesetten odaérni próbáló kapus előtt, pár méterről az üres kapuba lőtt. 0-1!

42' Vörös adta be a lasztit a jobboldalról, a 16-os és az oldalvonal közöttről a hosszú kapufa magasságába az ötösre, ahonnan az érkező Rimóczi megpróbált Ritzl Bence mozgásával ellentétesen a kapu közepébe, a léc alá fejelni, azonban kapusunk bele tudott kapni a kísérletébe.

Az első játékrészben nem várt segítséggel szereztük meg a vezetést, amely őszintén szólva nem volt teljesen benne a játékban. Sőt, a RAFC-nak számos lehetősége adódott (kapura fordulás, kapuhoz közeli lapos beadási kísérlet), ahol, ha jobban koncentrálnak, bizony könnyen gólt rúghattak volna.

49' Az eltiltásából visszatért Balló Harold tette ki jobbra a játékszert Papp Milánnak az oldalvonal felé, aki laposan középre adott az ötös rövid oldalára, ahol a kapufa magasságában érkezett Derda és Sergő Marci (mögöttük Keresztessy Tomi és Zöld), akik közül a tisztázni igyekvő csapatkapitány a saját kapuja bal alsó sarkába talált. 0-2!

52' Papp Milán ezúttal balról adta be a lasztit, amit Ivancsó Dávid szemből, kb. 10 m-ről a bal felső sarok mellé lőtt.

55' Jobboldali bedobást végzett el Balló Harold a RAFC 16-osának sarka magasságában, amivel megcélozta az ötös rövid sarkánál tartózkodó Balogh Petit, aki fejjel belecsúsztatott, ami végül a kapuval szembe, Ivancsó Dávid elé került, aki kb. 15 m-ről a felsőléc közepét lőtte telibe, ahonnan baloldali irányba pattant ki, és Papp Milán gyűjtötte be a 16-oson belül, aki kb. 8-9 m-ről Derdával szemben állva rálőtte azt a hosszú (baloldal) irányába, ám az ötösre közben belépő Sergő Marci lábbal beleért, akiről a kapu jobboldalába vágódott a laszti. 0-3!

57' Rimóczi lőtt jobbról-szemből, kb. 17 m-ről a bal alsó sarkunk mellé. Ritzl Bence rajta volt.

61' Marján Gyuri jobboldali beadása után Ivancsó Dávid lőtt szemből, de középre, amit Forró fölé ütött a léc alól.

62' Henrik vitte jobbról-szemből a 16-osunkra a játékszert, majd át akarta emelni a kilépő Ritzl Bencét, de a nem túlzottan jól sikerült kísérletébe kapusunk belekapott. Nem sokkal ezután Rimóczi beadását "törte el" Vörös a kapunkkal szemben, a 16-osunk előtt.

73' Marján Gyuri jobboldali beadása az ötös hosszú oldala előtt érkező Sergő Marci előtt felpattanva az alapvonalon kívülre szállt.

Háromgólos vezetésünk tudatában már nem erőltettük annyira a játékot, a RAFC viszont igyekezett megszerezni a becsületgólt, aminek köszönhetően egy nem kimondottan unalmas, de kevésbé eseménydús utolsó fél órát láthatott a kora nyári melegben a helyszínre kilátogató közel félszáz néző. A hazaiak összességében "hálás" ellenfélnek bizonyultak, de alakulhatott volna másképpen is a mérkőzés. Jövő héten közműrangadó következik!

Molnár Zoltán: Véleményem szerint magabiztos győzelmet arattunk, ahogy azt az eredmény is mutatja. Bár a meleg mellett a pálya állapota sem volt ideális a futball szervezésére, alapvetően elégedett lehetek a hozzáállással. Gratulálok a csapatnak, és mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket kívánok!

Vörös Péter: Az első gólig alapvetően elégedett voltam a látottakkal. Több fiatal játékosunk van, akiket próbálunk eredményesen beépíteni az együttesbe. Jól lehet, hogy most már a kiesés szélre sodródtunk, sőt, gyakorlatilag ki is estünk, de nem törünk le: építjük a jövő csapatát, folytatjuk a fiatalítást, és azon leszünk, hogy minél hamarabb visszakerüljünk az első osztályba.


2019.04.13. (szombat) 11:00
23. forduló

ASR Gázgyár - Csep-Gól FC 2-1 (1-0)
Sujtás u., 70 néző; Vezette: Zimonyi; Asszisztensek: Dobó, Nyekita B. L.

ASR Gázgyár: Ritzl, Bagó, Lóska, Scheiber, Marján, Balogh, Keresztessy, László (Molnár 67'), Tóth B. (Nagy R. 12' (Tóth G. 90')), Papp, Sergő
Edző: Molnár Zoltán

Csep-Gól FC: Groppioni, Béres R., Ambruzs, Májer (Novakov 74'), Cseh (Reményi 62'), Szabó (Oláh 58'), Béres D., Tóth, Ferenczi, Oláh, Cserti (Király 46')
Edző: Ambruzs József

Gólszerzők: Marján 2', Sergő 66' ill. Király 69'

Ősszel a Csep-Gól elleni bajnokink sorsfordító volt, hiszen az utolsó percben kapott góllal 0-1-re kaptunk ki a csepeliektől a Dunadűlő utcában, ami után Metzger Tibor vezetőedzőnk lemondott, helyét pedig egy fordulót követően Molnár Zoli vette át, akivel a mostani mérkőzés előtti bajnoki mérlegünk 7 győzelem, 3 döntetlen és 2 vereség volt. Csapatunk belső védelmét ezúttal az eredetileg külső párosunk, azaz Lóska Csabi és Scheiber Bence alkotta, a középpályán pedig először kapott lehetőséget kettes gárdánk középpályása, Tóth Barnabás, akit sajnos - rosszullét miatt - hamar le kellett cserélnünk. Volt miért visszavágnunk a kék-sárgáknak a szombati találkozón.

2' Nem kellett sokat várni az első jelentős eseményre: Marján Gyuri a jobboldalon, a 16-os sarka előtt vezette a labdát, és úgy tűnt, hogy középre fogja adni, azonban végül lövés formájában visszahúzta azt a bal felső irányába, ami meglepte Groppionit, mert későn reagálva lépett vissza a sarok felé, és már csak a hálóba tudta ütni a feltehetően a gólvonal síkján amúgy is áthaladt játékszert. 1-0! Ez volt Gyuri első bajnoki gólja!

17' Papp Milán jobboldali beadására ketten is üresen mozogtunk be a kapu elé, amit Sergő Marci a röviden, az ötös vonaláról egyből a bal (rövid) felső sarok felé továbbított, ám a gólvonalon tartózkodó Groppioni bravúrral fölé tudta tornászni a lasztit.

32' Faultgyanús szituáció után sikerült lekontráznunk a vendégeket, aminek következtében Papp Milán baloldalról középre adott a 16-os vonala magasságában üresen érkező Keresztessy Tomi felé, aki lendületből a kapu közepén álló Groppioni kezébe lőtte azt. Sokkal több volt ebben!

36' Nagy Robi végezhetett el szabadrúgást szemből-balról, a kaputól kb. 25 m-re, amit nem túl erősen, de jól helyezve tekert a jobb (rövid) alsó sarok felé, ám Groppioni vetődve, különösebb gond nélkül ütötte azt oldalra.

38' Gyors támadásunk után a jobboldalról a 16-oson belülre gurított labdánkat az érkező Papp Milán gyengén eltalálva, kb. 12-13 m-ről lőtte a jobb alsó sarok irányába, de Groppioni vetődve leért rá.

55' Baloldali szögletünket követően a röviden, kb. a kaputól 6-7 m-re tartózkodó Scheiber Bence testéről pattant a laszti a jobb alsó sarok felé, amit az ott tartózkodó Csep-Gól védő vágott ki a gólvonalról.

66' Nagy Robi végzett el szabadrúgást balról-szemből, kb. 30 m-ről, amit betekert a kapu elé, ahol a frissen becserélt Reményiről leválva Lóska Csabi érkezett az ötösre, aki mellel át akarta venni azt, azonban elpattant róla balra, az ötösön belülre, ahova eközben két védő között belépett Sergő Marci, és néhány méterről a kapu jobboldalába bombázott. 2-0!

69' Hamar szépített a Csep-Gól: egy jobboldalról az ötösünk rövid sarka elé betett labdájukat Király vette át viszonylag üresen, a kilépő Ritzl Bence pedig nem volt elég határozott, és miután nem tudta elütni a labdát, visszalépett a gólvonal felé, miközben a Csep-Gól játékosa laposan a bal (rövid) alsó sarokba lőtt. 2-1.

72' Volt egy halovány esélye a vendégeknek az egyenlítésre: egy 16-os elé balra bepasszolt labdájukra Ritzl Bence jött ki a vonalig, miközben kicsit ütközött a Csep-Gól játékosával, ami után balról-szemből ugyan sikerült közepes erővel a kapus nélkül maradt kapunk bal (hosszú) oldala felé tekerniük a játékszert, azonban a már visszafutott Lóska Csabinak nem okozott gondot testtel leblokkolni azt, és kivezetni a veszélyes zónából.

Csapatunk a látottak alapján megérdemelten győzött, és vett revansot a csepelieken az ősszel elszenvedett vereségért. Balogh Peti hátul összességében jól fogta össze a védekezésünket, elől pedig főleg pontrúgásokat követően voltunk veszélyesek. A RAFC ellen sem lehet más a kitűzött célunk nagypénteken, mint a három pont megszerzése!

Molnár Zoltán: Remek hozzáállással magabiztos győzelmet arattunk, amely lehetett volna nagyobb különbségű is, ha a helyzeteinket értékesítjük. Rendkívül elégedett vagyok a látottakkal.


2019.03.30. (szombat) 11:00
21. forduló

ASR Gázgyár - Pestszentimrei SK 1-1 (0-0)
Sujtás u., 100 néző; Vezette: Gelb; Asszisztensek: Milavecz, Móré

ASR Gázgyár: Ritzl, Lóska, Balogh, Sebestyén, Scheiber, Mankó, Bagó (Marján 70'), Keresztessy, Ivancsó, Nagy (Papp 46'), Sergő
Edző: Molnár Zoltán

Pestszentimrei SK: Lőrincz, Erdei, Zsolnai (Zsiga 89'), Lackó (Kucsik 66'), Czene (Papp D. 46'), Szabó, Hidvégi, Ubrankovics (Papp Zs. 72'), Polónyi, Varga (Nagy 81'), Mészáros
Edző: Laczik Csaba

Gólszerzők: Papp 73' ill. Varga 52'

A télen edzőváltáson átesett Pestszentimrét láttuk vendégül idén először hazai pályánkon, remek futballidőben, szép számú közönség - köztük sok pestszentimrei szurkoló - előtt. Az Alsónémediről érkezett Laczik Csaba által átvett együttes tavasszal eddig tíz pontot gyűjtve két helyet feljött a kezdeti utolsó előtti pozíciójához képest. Az összecsapásnak némi pikantériát kölcsönzött, hogy Molnár Zoli tavaly még az imreiek edzője volt, illetve télen tőlük igazoltuk Erdei Viktort, aki ugyan sérülése miatt ezúttal nem játszhatott, de öccse, Péter az ellenfél csapatkapitányaként ott volt a pályán. Fehér Kende kiesése miatt vészmegoldáshoz fordultunk, és II-es csapatunkból felhívtuk Bagó Pistát, aki rögtön a kezdőnkben kapott helyet a baloldalon.

11' Keresztessy Tomi iramodott meg egy begyűjtött labdával a baloldalon, majd a 16-oson belülre érve középre ívelt az ötös vonalában, ahol ugyan a hosszún egyedül érkezett Sergő Marci, ám a kimozduló Lőrincz pont hozzá tudott érni annyira, hogy Marci ne tudja kapura juttatni a játékszert.

17' Lóska Csabi baloldali bedobása után Sergő Marcihoz került a laszti, aki a védők között térült-fordult, majd balról-szemből, kb. 19 m-ről a bal (hosszú) felső sarok felé tekert, ám kísérletét Lőrincz felugorva fogta.

18' Keresztessy Tomi kapott labdát, majd vitte be három védő kíséretében balról-szemből a 16-osra, és kb. 13 m-ről, közülük kapura lőtt, ami nem sokkal ment a jobb (rövid) felső sarok mellé.

37' Baloldali vendégszögletet követően Zsolnai fejelt a rövid oldali kapufánk magasságából, kb. 10 m-ről a jobb alsó sarkunk irányába, amit Ritzl Bence oldalra nyúlva, lábbal piszkált ki onnan.

52' Vezetést szerzett a Pestszentimre: Mészáros tudta a jobboldalon kapott lasztit elvinni, és középre adni, amire érkezett az ötös rövid sarka előtt Varga, aki laposan egyből a bal (rövid) sarkunkba továbbította azt. 0-1.

57' Mészáros lőtt balról-szemből, kb. 14 m-ről laposan a jobb (rövid) alsó sarkunk irányába, amit Ritzl Bence lábbal szögletre hárított.

60'-68' Kezdett keményedni a mérkőzés: ezen időszak alatt Gelb játékvezető öt sárgalapot is kiosztott, a kék-fehéreknél főleg felugrásnál történt könyökölésért vagy hasonló szabálytalanságért.

73' Balogh Peti emelt előre középről remekül egy lasztit Papp Milán irányába a 16-os határára, aki két védő között befutva az elé eső labdát pár pattanás után is maga előtt tartva szemből-jobbról, az ötös sarkától a kimozduló Lőrincz mellett a bal (rövid) felső sarokba lőtte. 1-1!

74' Egy veszélyes baloldali beadásunk (amibe a kapu előtt be tudtunk érni) utáni szögletet Lóska Csabi fejelt a kapu fölé.

77' Balogh Peti szemből, kb. 28 m-ről elvégzett szabadrúgása ment pattanva nem sokkal a jobb alsó sarok mellé. Lőrincz látszólag rajta volt.

78' A csereként beállt Papp Dávid egy rossz ütemű becsúszásnál megkapta második sárgáját, és kénytelen volt elhagyni a játékteret.

84' Erdei Péter kapott egyből pirosat egy újabb becsúszásért, ami nem biztos, hogy ennyire durva volt, de elég látványosra sikerült.

92' Egy előreemelt lasztit lőtt Lóska Csabi balról-szemből, a 16-oson nem sokkal belülről, talán kicsit elhamarkodottan a léc fölé.

93' Zárszóként egy baloldali beadásunk zúgott el a kapu előtt az ötösön.

Nem játszottunk jól, főleg az előre játékunk akadozott, de a védekezésünkbe is becsúszott végül egy olyan hiba, ami gólt eredményezett. Örömteli ugyanakkor, hogy sikerült kiegyenlítenünk, azonban a két kései kiállítás ellenére sem tudtuk megfordítani a találkozót, pedig volt rá esélyünk. Bár több lehetőségünk volt, de a látottak alapján összességében nagyjából reális eredmény született. Balogh Peti ötödik sárgája miatt nem lehet ott a péntek esti, REAC elleni következő bajnokinkon, ami nem javítja az esélyeinket.

Laczik Csaba: Egy jó csapat ellen játszottunk bravúros döntetlent. A játékvezetéssel nem vagyok elégedett, mert úgy gondolom, hogy nagyon lejtett a hazai pálya.

Molnár Zoltán: Korábbi csapatom ellen játszottunk, így különleges érzéseket váltott ki bennem a találkozó. Küzdelmes mérkőzés volt. Van hiányérzetem. Szerintem a szerdai Budapest Kupa meccsünk láthatóan kivett a fiúkból. Továbbá idén először játszottunk tétmeccset füvön, ami érezhető volt az utolsó passzoknál: a támadóharmadban az ezek miatti rossz döntéseken és megoldásokon is múlt, hogy a győzelmünk ma elmaradt. Ugyan mentünk, tettünk érte, remekül küzdöttek a fiúk, de inkább a küzdelem és nem a jó játék marad meg emlékül a mai mérkőzésből. Ilyen értelemben el kell fogadnunk az 1-1-es eredményt, és gratulálnunk a Pestszentimrének, akik megítélésem szerint szerencsésen vittek el tőlünk egy pontot.


2019.03.23. (szombat) 17:00
20. forduló

43. sz. Építők SK - ASR Gázgyár 0-2 (0-1)
Fáy u. (Vasas műfű), 90 néző; Vezette: Kovács M.; Asszisztensek: Agócs A., Kispál

43. sz. Építők SK: Berencsi, Csertek (Juhász 31'), Kovács D., Gergely (Marczinkó 88'), Bencze (Szabó M. 78'), Gerhardt, Stampf, Szabados, Varga, Szabó Zs., Vécsi
Edző: Dr. Hevesi Tamás

ASR Gázgyár: Ritzl, Lóska, Balogh, Sebestyén, Scheiber, Mankó, Fehér (Marján 11'), Keresztessy, Nagy (László 82'), Ivancsó, Papp (Dornai 60')
Edző: Molnár Zoltán

Gólszerzők: Scheiber 29'+50'

Az előző években mindig rangadónak számító Építők elleni meccsünk aktuális fénye idén kicsit megkopott azzal, hogy együttesünk a találkozó előtt a tabella hatodik, míg ellenfelünk a tízedik helyét foglalta el. Ennek ellenére természetesen ugyanolyan elszántsággal léptünk pályára a Fáy utcában, mintha mondjunk a dobogóért csatáztunk volna velük. Általában jó, viszonylag eseménydús meccseket szoktunk játszani a kék-fehérekkel, és most sem lehetett másra számítani. Hátsó nehézségeink ezúttal már előre is átterjedtek, hiszen Balló Harold közel egyhónapos eltiltását tölti, míg Sergő Marci öt sárgája miatt ezúttal a kettes csapatunkban kaphatott lehetőséget. Nagy Robi szorult helyzetünk miatt így jókor jelentkezett játékra. Mindössze három mezőnyjátékos cserénk volt úgy, hogy felhívtuk kettes csapatunk házi gólkirályát, Dornai Norbit is. Az Építők védelmében helyet kapott 2016-os bajnokcsapatunk oszlopos tagja, Kovács Dávid, akivel eligazolása óta ellenfélként másodszor találkoztunk. Jó hangulatban kezdődött a találkozó, ami csak fokozódott kettes csapatunk játékosainak megérkezésével, így szurkolásban sem szenvedett hiányt a bajnoki összecsapás. Védelmünk ezúttal is új változatban állt fel, de mindent egybevetve, reméltük a legjobbakat!

10' Nagy Robi ívelte előre a középpályáról a labdát a jobb oldalvonal felé Scheiber Bencének, aki a 16-oshoz érve laposan középre adott, azonban az pont elment a hosszún berohanó Papp Milán és Keresztessy Tomi között.

11' Amikor már azt hinnénk, nem folytatódhat tovább pechsorozatunk, akkor mégis csak rá kell jönnünk, hogy de: Fehér Kende sérült meg a térdén, és másodszori próbálkozás után nem tudta folytatni a játékot. Öröm az ürömben, hogy az előzetes vizsgálatok alapján nincs szakadása, de az MRI még hátra van! Jobbulást Kende! Helyette Marján Gyuri állt be, és ment a bal szélső védő pozíciójába.

13' Nagy Robi ugratta volna ki ezúttal Papp Milánt, ám Agócs partjelző lest intett.

16' Építők helyzet: Nagy Robi próbált két hazai játékossal a nyakán szabad emberhez passzolni a kapunkkal szemben, a 16-osunk előtt, ám lefülelték a lasztit, amit végül Vécsi (tök üresen) kb. 12-13 m-ről, középmagasan, de nem a legerősebben a jobb sarkunk felé lőtt, amit Ritzl Bence vetődve ütött ki.

23' Szabadrúgást kaptunk a hazaiak kapujától balra-szemben, kb. 22 m-en, amit Nagy Robi ívelt középre a léc alá, és amit Berencsi csak kisebb nehézséggel tudott kapu fölé ütni.

29' Balogh Peti ívelt előre nagyszerűen félpályán innen a balbekk pozíciójába áttett, onnan felfutott Scheiber Bencének a 16-os elé, aki átvette azt, balról-szemből lendületből bevitte a 16-osra, majd kb. 10 m-ről a kimozduló Berencsi mellett a kapu bal (hosszú) alsó sarkába továbbított. 0-1!

30' Vécsi fejelt kevésbé veszélyesen, de említést érdemlően a felsőlécünk fölé.

35' Ez viszont már tényleg helyzet volt Vécsi részéről: egy védőnk mellett elhúzva a labdát szemből-balról betört a 16-osunkra, és a kimozduló Ritzl Bencével szemben állva, majd jobbra tolva kb. 13 m-ről lőtt, azonban kapusunk belevetődött a kísérletbe, a csatárhoz visszapattanót pedig Vécsi kapunk fölé lőtte.

50' Szabadrúgásból, kb. 30 m-ről íveltük előre a lasztit a jobbon az Építők ötösének rövid oldala irányába, amit Balogh Peti fejelt kapu felé, ami áthullott a röviden álló Berencsi fölött, és a felsőléc közepének aljáról lepattanva a hosszú oldali gólvonal elé került, amit az ott jól érkező Scheiber Bencének már csak az üres kapuba kellett továbbítania, megszerezve ezzel csapatunk és önmaga második gólját. 0-2!

57' Jobboldali Építők beadás után Vécsi lőtt fordulásból, a kapunkkal nagyjából szemből, kb. 14-15 m-ről a bal alsó sarkunk irányába, azonban Ritzl Bence pompásan leérve oldalra ütötte a játékszert.

63' Szabados lőtt szemből, lendületből, kb. 25 m-ről a jobb felső sarkunk mellé.

73' Nagy Robi baloldali szabadrúgása után a beívelt labda a kilépő Berencsin már átszállt, ám egy védő az ötös közepe előtt az utolsó pillanatban még szögletre tudott fejelni, mielőtt játékosunk odaért volna.

83' A csereként beállt Dornai Norbi pörgette vissza a játékszert a jobboldalon Scheiber Bencének, aki laposan középre adott, ám a röviden érkező Keresztessy Tomi kapura továbbítása elakadt a szintén a röviden álló Berencsiben.

90' Jobboldali, nem túl jó szögletünk után Dornai Norbihoz került a laszti a 16-os átellenes oldalán, akinek kb. 11 m-es lövésébe beleértek a hazaiak, ami így szögletre ment.

A mérkőzés hőse két góljával ugyan Scheiber Bence lett (akit a kettes csapatunk játékosai meg is reptettek a lefújás után), azonban különösen Ritzl Bencét és a védekezésünket, de úgy általában az egész csapatot is dicséret illeti, mert igencsak foghíjasan felállva is nulla rúgott gólon tudtuk tartani a labdát többet birtokló ellenfelünket. Ehhez azért az is kellett, hogy Vécsi, illetve a 43. sz. Építők egész támadójátéka a korábban megszokotthoz képest gyengébben muzsikáljon, vagy legalább is kevésbé jól koncentráljon gólhelyzetben. Minden esetre a győzelmet nem kell megmagyaráznunk, hanem erőt kell merítenünk belőle a következő heti, Nimród elleni kupameccsre és Pestszentimre elleni bajnokira! Szép volt fiúk! Hajrá ASR! Hajrá Gáz!

Molnár Zoltán: Gratulálok a csapatnak, nagyon szép győzelmet arattak! A nehézségeink sajnos nem csökkentek, de előre tekintünk, mert így is bitang erősek vagyunk.

Dr. Hevesi Tamás: Akár fordítva is történhetett volna minden. Az elején Mi szerzünk vezetést, majd ezt követően mi védekezünk fegyelmezetten a mérkőzés végéig. Ehhez 0-0-nál meg is voltak a lehetőségeink. Azonban nem így történt. A kimaradt helyzeteink után mi kerültünk hátrányba. Ezt követően pedig hiába volt jelentős a labdabirtoklásunk, valamint a mezőnyfölényünk, mégsem tudtunk kellő nyomást gyakorolni a vendég védelemre. Sajnos mostanában elől kimaradnak a helyzetek, hátul pedig bármikor képesek vagyunk egy-két kapitális hibára. Ez történt ma is. Ezzel pedig kedvező helyzetbe hozzuk az ellenfeleinket, a magunk dolgát pedig rendkívüli módon megnehezítjük.


2019.03.14. (csütörtök) 20:00
19. forduló

ASR Gázgyár - Svábhegy FC 1-1 (0-0)
Hévízi út (Kerület műfű), 35 néző; Vezette: Király G; Asszisztensek: Csékei, Czár

ASR Gázgyár: Ritzl, Lóska, Mankó, Balogh, Scheiber, Fehér, Ivancsó, Sebestyén, Keresztessy, Balló (Papp 53'), Sergő
Edző: Molnár Zoltán

Svábhegy FC: Nándori, Schleinig, Veress, Hegedűs, Boda, Heller (Horváth L. 75'), Csillag, Marczinka, Zách, Horváth Á., Bánk
Edző: Bajzik József

Gólszerző: Keresztessy 77' ill. Bánk 90'

A mérkőzés eredeti (szombat 11:00-ás) időpontját a Svábhegy kérésére tettük a csütörtök esti idősávba. Aktuális ellenfelünk a tavalyi szezonban épphogy csak elkerülte a kiesést azzal, hogy a THSE végül maradhatott az NB III-ban. Idén viszont sokkal jobban szerepelnek, mást ne mondjunk, ősszel 3-2-re kikaptunk tőlük a Siketek pályán, szóval kiesési gondoktól aligha kell tartaniuk, masszív középcsapat szerepét töltik be. Védelmünk összeállításában az Újpest elleni meccs újabb nyomokat hagyott, hiszen Erdei Viktor térdsérülése miatt minden bizonnyal a bajnokság végéig kidőlt, és ezúttal Tóth Gerire sem számíthattunk. Vészmegoldásként Mankó Gerit vittük hátra a védelembe, a középpályán pedig Sebestyén Örs kezdett. Minden nehézség és előzmény ellenére az esélyek azért mellettünk szóltak.

1' Rögtön az első percben megtörtént az első kapura lövés: Ivancsó Dávid lőtt balról-szemből, közvetlenül a 16-os előttről a jobb (rövid) alsó sarok irányába, amit Nándori vetődve fogott meg.

11' A félidő legnagyobb helyzete, avagy egy támadásból két gólt is szerezhettünk volna, sajnos nem tettük. Jobboldali beadásunk után a befutó játékosok közül talán Sergő Marci továbbította kapura a labdát, de pont középre, amit Nándori így is csak ütni tudott, azonban pont Ivancsó Dávid elé, aki balról-szemből érkezve lőtt is, ám ismét oda, ahol éppen Nándori állt, aki bele tudott kapni, majd fogta is a kísérletet.

32' Scheiber Bence jobboldali beadása után Balló Harold lépett ki a védők között középen a 16-oson belül, ám a kimozduló Nándori fölött ellőve egyben a felsőléc fölé is célzott.

37' Balogh Peti baloldali szögletét Lóska Csabi fejelte a jobb (rövid) felső sarok fölé.

41' Jobbról-szemből, kb. 26-27 m-ről kaptunk szabadrúgást a Svábhegy kapujától, amit Fehér Kende végzett el. A kapu elé tekert labdájára Nándori jó ütemben jött ki, de közben ütközött, a földre került, és ott is maradt, a laszti pedig jobbra, az ötös sarka felé gurulva még elérhető lett volna, ám Király játékvezető végül lefújta a szituációt.

68' Balogh Peti baloldali szögletét Sergő Marci a jobb (rövid) felső sarok fölé fejelte.

69' Újabb baloldali szögletünk után Scheiber Bence lőtt a bal (hosszú) oldali kapufa magasságában, kb. 14 m-ről, ám a lövésébe egy vendégjátékos beleért, akiről a bal felső sarok mellé, szögletre szállt a játékszer.

76' Ivancsó Dávid jobbról-szemből megeresztett, kb. 25 m-es lövését Nándori ütötte a balra.

77' Sergő Marci indult kapu irányába baloldalról befelé a felezővonalon túl, majd három szerelési kísérletet is "átvészelve"  remekül ugratta ki középen Keresztessy Tomit, aki a kimozduló Nándori mellett kb. 13-14 m-ről laposan a jobb (hosszú) alsó sarokba továbbított. 1-0!

83' Scheiber Bence vitte el a lasztit az ellenfél térfelén a jobb oldalvonal mellett, majd szépen átívelt az ötös túloldalára, ahol az érkező Sergő Marci közelről a kapu jobb (rövid) oldala mellé fejelt. Kihagytuk az első meccslabdát...

87' Fehér Kende baloldali beívelését Sergő Marci jobbról-szemből, a 16-osról nem sokkal emelte a jobb (hosszú) felső sarok fölé. Kihagytuk a második meccslabdát is...

90' A Svábhegy végezhetett el bedobást a jobboldalon, nem sokkal a félpályán túl, amikor is szerettünk volna cserélni, és az ifiből télen felhozott László Gergőt pályára küldeni, ám a már becserélésre váró játékosunk nem tudta pontosan, hogy ki is jön le helyette, és mivel a pályán nem mozdult senki, Király játékvezető elhalasztva a cserét, továbbot intett. A bedobást sikeresen csúszatták meg középre, a 16-osunk felé, ahol a védelmünk mögé bemozgó Bánk átvette azt, és egyedül vitte rá a kimozduló Ritzl Bencére, akinek a bal oldala mellett ellőve laposan a hálónkba talált. 1-1.

93' Lóska Csabira tartottak rá kapuval szemben, kb. 30 m-en, ám Király játékvezető szabadrúgás helyett lefújta a találkozót. Ez betetőzte a szokásos, nem túl rokonszenves stílusban vezető spori egész meccses ténykedését, és játékosaink részéről hevesebb számonkérést váltott ki, akik közül a játékvezető Balló Haroldot kiállította.

Összességében elmondható, hogy láttunk már sokkal rosszabb sokáig 0-0-ra álló találkozót, és az első félidő a másodiknál élvezhetőbb volt, a  több esemény ellenére is. A Hegyvidék nyílt játékot felvállalva többször is igyekezett letámadni bennünket, ennek ellenére helyzetük igazából csak a gólnál volt, míg nekünk több is akadt, de csak az egyikből tudtunk gólt szerezni. Rég volt már ennyi veszélyes szögletünk, illetve abból származó fejesünk, ám ezeket kapuba is kellene tudnunk juttatni, ahogy Sergő Marcinak is, akinek ha csak ez egyik nagy helyzete bemegy a végén, akkor egy helyett három ponttal lettünk volna gazdagabbak. Utólag könnyen okos az ember, de nagy valószínűséggel az is elég lett volna ehhez, ha a cserét nem rontjuk el. Erre legközelebb jobban oda kell figyelnünk!

Veress Balázs csapatkapitány: Nekünk ez a döntetlen egy kiváló eredmény. Úgy gondolom, hogy a végén nagyon megdolgoztunk érte. 1-0 után az ellenfélnek voltak helyzetei, és kétségtelen, hogy ott eldönthették volna  a mérkőzést, de így a végén mi örülhettünk az egy pontnak, aminél több számunkra nem is volt benne a találkozóban.

Molnár Zoltán:


2019.03.09. (szombat) 10:00
18. forduló

Újpest FC II. - ASR Gázgyár 2-1 (1-1)
Tábor u. (Chinoin pálya), 50 néző; Vezette: Agócs A.; Asszisztensek: Filep, Tóth I. T.

Újpest FC II.: Drávucz, Máté, Szűcs, Németh K., Kovács G. (Tóth 65'), Burián (Benyó 46'), Katona (Ferkel 90'), Mucsányi, Böndi, Hajnal, Hulicsár (Kovács D. 87')
Edző: Mundi Viktor

ASR Gázgyár: Ritzl, Fehér K., Tóth G. (Keresztessy 69'), Erdei (Lóska 52'), Balogh, Scheiber, Mankó, Ivancsó, Balló, Papp (Sebestyén 46'), Sergő
Edző: Molnár Zoltán

Gólszerzők: Katona 16'+54' ill. Sergő 12'

Két hét kihagyás után a bajnokság egyetlen veretlen csapatával, az így is "csak" harmadik helyezett Újpest II-vel mérkőztünk meg a Tábor utcai egykori Chinoin sporttelepen. Ellenfelünknél ezúttal Szűcs Kristóf játszott le a lilák NB I-es keretéből. Ősszel két ellentétes félidő után 2-2-es döntetlent játszottunk velük. Az előjelek olyan szempontból nem voltak túl bíztatók, hogy védelmünk oszlopa, Lajos Laci az Ikarus ellen térdszalagszakadást szenvedett, így rá ebben a naptári évben már nem számíthatunk, Kocsis Máté pedig térdsérülése miatt továbbra sem bevethető. A védelmünkbe tehát bele kellett "nyúlnunk", és a játékunkkal együtt úgy megszerveznünk, hogy hatékonyan ellent tudjon állni a fiatal, sokat futó, robbanékony újpestiek támadásainak. Sajnos ezt végül nem sikerült eredményesen megvalósítanunk.

12' Próbáltuk aktívan kezdeni a találkozót, ám a hazaiak hamar átvették a játék irányítását. Ennek ellenére tíz perc elteltével szabadrúgást kaptunk a térfelükön, a jobboldalon, amit Fehér Kende tekert be a 16-osra, ami onnan kikerült kapuval szembe, kb. 23-24 m-re, ahonnan Ivancsó Dávid jó ütemben ívelt kapu elé ahhoz, hogy az üresen kilépő Sergő Marci ne legyen lesen, és kb. 8 m-ről a lábát beletéve egyből a kapu bal alsó sarkába továbbítson. 0-1!

16' Nem kellett sokat várni az egyenlítésre: Hulicsár mehetett egyedül Balogh Petire az eltolódott védekezésünk következtében, majd végül balról, a 16-osunkon belülről laposan középre tudott adni, ahol az ötösön, a rövid oldali kapufánkkal szemben érkezett Katona, aki Erdei Viktor mellettről lőtt, és hiába ért hozzá még Ritzl Bence lábbal, a labda a jobb felső sarkunkban kötött ki. 1-1.

21' Katona tört üresen a kapunkra balról, majd éles szögből leadott lövését Ritzl Bence a feje fölül léc fölé, azaz szögletre ütötte.

44' Hulicsár lőtt szemből, lendületből, kb. 24-25 m-ről kapura: a végül a jobb alsó sarok mellé menő lövését Ritzl Bence kísérte ki vetődve az alapvonalon túlra.

48' Egy jobbról a 16-osunk közepére ívelt labdát sikerült úgy tisztáznunk, hogy azt nem sokkal rúgtuk a kapunk baloldala mellé, szögletre. Az esetnél Erdei Viktor megsérült, és nem is tudta folytatni a játékot, ezzel a második kezdő belső védőnk dőlt ki az első két tavaszi bajnokink során. Helyére a kézsérüléséből visszatérő Lóska Csabi állt be.

52' Németh tört be jobbról a 16-osunkra, majd laposan középre adott, amibe beleért a kivetődő Ritzl Bence, így a labda a hosszún befutók előtt elhúzva szögletre ment.

54' Felforgatott védekezésünk eddig bírta: egy 16-osunk határára betett labdát vitt a csereként beállt Benyó az őt befogni kívánó Lóska Csabi és a kimozduló Ritzl Bence hatására oldalirányban a 11-es pontunk felé, majd bepasszolt a kapuval szemben érkező Katonának, aki a közte és a kapunk között maradt üres sávot kihasználva a hálónkba továbbított. 2-1.

56' Jobboldali újpesti beadást Ritzl Bence ütötte ki középen.

64' Hulicsár lőtt jobbról, a 16-osunkon belülről kapura, ami egy védőnkön éppen, hogy irányt változtatva az oldalhálónkba vágódott.

69' Balogh Peti visszapattant szöglete után másodjára már veszélyes ívelt középre, ahol az ötös előtt Fehér Kende ollózó mozdulattal húzta a kapu baloldala mellé a labdát. Lett volna ideje Kendének akár levenni is, vagy fejelni, mind a kettővel jobban jártunk volna.

74' A hazaiak ismét a jobboldalról jutottak be a 16-osunkra, ezúttal egy Szűcs - Németh kombináció következtében, azonban utóbbi laposan középre tett labdája elakadt a becsúszva érkező Mucsányiban, a lecsorgóra pedig Ritzl Bence rávetődött.

78' Mucsányi jobboldali begurítását Hulicsár lőtte rá, azonban Ritzl Bence vetődve védett.

80' Pontrúgás után Lóska Csabi lőtt balról-szemből, kb. 11 m-ről, félfordulatból egy pattanó labdát a rövid oldali felsőléc fölé.

92' Az Újpest 16-osán belülre címzett jobboldali bedobásunkat kezelte le Keresztessy Tomi, majd a földre került, de ezért 11-es most nem járt.

Csapatunk előre játéka az egész mérkőzésen akadozott, helyzetekig gyakorlatilag nem jutottunk, csak lehetőségekig, de a vezető gólt így is sikerült megszereznünk, amit azonban csak akkor lett volna esélyünk megtartani, ha a védelmünk kimagasló teljesítményt nyújt. Ez azonban Lajos Laci, majd Erdei Viktor kiesésével nem lehetett reális elvárás részünkről, így a számos helyzetet kidolgozó Újpest együttese megérdemelten nyerte meg a találkozót. Gratulálunk nekik! A következő, előrébb hozott, Svábhegy elleni bajnokinkon várhatóan azért könnyebb dolgunk lesz, de hogy ez mire lesz elég, az hamarosan kiderül! Hajrá ASR! Hajrá Gáz!

Molnár Zoltán: A mérkőzésen a csapat teljesítménye elmaradt a várttól. Nagy összességében elmondható, hogy sajnos nem érdemeltünk többet. Gratulálunk az Újpestnek, mi pedig már csak előre tekintünk!

Mundi Viktor: Nehéz mérkőzés volt, az előző két héten azért jóval könnyebben nyertünk. Tudtuk, hogy a Gázgyár körülbelül milyen futballt fog játszani. Széttördelték az első félidőben a játékunkat, igazán nem tudtunk felpörögni, és labdával úgy területeket szerezni, mint ahogyan az elvárható lenne. A második félidőben volt egy tíz-tizenöt perc, amikor maradéktalanul elégedett voltam a csapattal, és ekkor eldöntöttük a meccset is. De a ziccereket be kell rúgnunk, különben ilyen nehezen tudunk csak nyerni!


2019.02.23. (szombat) 14:00
16. forduló

Ikarus BSE - ASR Gázgyár 0-1 (0-0)
Bátony u., 60 néző; Vezette: Práth; Asszisztensek: Nyekita, Czár

Ikarus BSE: Tuza, Steurer, Orosz, Bíró, Devecser (Kasinszky 71'), Schmid (Dulai 58'), Szabó (Siliga 84'), Ferkel, Balogh, Suhvasztov (Bagdi 21'), Kuhár
Edző: Varga László

ASR Gázgyár: Ritzl, Lajos (Tóth G. 27'), Erdei, Balogh, Scheiber, Mankó, Fehér, Ivancsó (László 93'), Balló (Sebestyén 87'), Papp (Keresztessy 67'), Sergő
Edző: Molnár Zoltán

Gólszerző: Steurer (öngól) 78'

A "Kitavaszodott a Budapest bajnokságban" szalagcím helyett ezúttal az "Újra beköszöntött a tél..." állt közelebb a valósághoz a 2018/2019-es BLSZ I. bajnokság második etapjának hétvégi, nyitó fordulójában. A párfokos hőmérséklet a napsütés ellenére is jócskán éreztette hatását, elsősorban a szurkolókon, bizony elkélt volna a jó forralt bor, nem vitás. Az Ikarus a szünetben edzőváltáson esett át: Borgulya István helyett a korábban a Kelen kispadján ülő Varga László érkezett a buszgyáriakhoz. Vele együtt pár új játékos is jött, valamint jött fel az Ikarus ifijéből, néhányan pedig távoztak, de a kezdőcsapatukban a jól ismert arcok így is többen maradtak. Nálunk a nagyobb téli változásokat az jelentette, hogy Miklósvári Kornél eligazolt az NB III-ba, Tóth Ricsi pedig edzésre járási nehézségei miatt II-es csapatunkhoz került, a mérleg ellenkező serpenyőjében visszaigazolt hozzánk Tóth Geri, illetve leigazoltuk a Pestszentimre fiatal belső védőjét, Erdei Viktort. Lóska Csabi kézsérülése, Baksa Bálint térdrehabilitációja miatt továbbra is sérültlistán vannak. A tavasznak az előre kerülés reményével vágtunk neki, így egyértelműen három pontért utaztunk a Bátony utcába.

Az első félidő nem az emlékezetes, közönségcsalogató játékról marad emlékezetes, pedig nem ütköztek ki a csapatokon az idény eleji forma jellegzetes tünetei. A 10. perc előtt és után egy-egy baloldali, Fehér Kende bedobással vittünk kisebb színt az eseményekbe a hazaiak kapuja előtt: előbb Lajos Laci tudott fordulásból, nem túl erősen kapura lőni (ezt Tuza kiütötte, majd a védők szögletre tisztáztak), utóbb az ötösről rúgtuk kapu fölé a játékszert. A 27. percben sajnálatos dolog történt: Lajos Laci szeretett volna kiengedni egy jobboldalon előre tett Ikarus labdát a kispadunk előtt, azonban a hazaiak játékosa eközben teljesen fölöslegesen koccolta a félig levegőben lévő játékosunkat, aki így rosszul fogott talajt, és térdét fájlalva elterült a földön. Sajnos komolyabb sérülésnek tűnt az eset, és mentőt kellett hívni hozzá, helyére Tóth Geri állt be. Mielőbbi gyógyulást Laca! A 28. percben már picit közelebb álltunk a gólhoz, amikor Fehér Kende végzett el szabadrúgást a jobboldalról, a 16-os sarkánál kijjebbről, nem messze az oldalvonaltól, azonban a középmagasan a bal (rövid) sarokba tartó tekerését Tuza vetődve szögletre ütötte. Tíz percre rá egy baloldalról előreívelt lasztit lőtt Scheiber Bence a túloldali ötös sarkától, Bíró szorításában kapu rövid oldala mellé. A szünet előtti zárszó azonban mégis az Ikarusé lehetett volna, amikor Kuhár tudott befordulni balról, két emberünket megverve a 16-osunkra, majd laposan középre adott, de a kapunkkal szemben érkező Ferkel kb. 7-8 m-ről leadott, középre tartó lövése pont oda ment, ahol Ritzl Bence állt, aki így ki tudta ütni azt.

A második félidő ennél lényegesen élvezetesebbre és eseménydúsabbra sikeredett:

48' Egy kapu előtti kavarodást nem tudtunk gólra váltani.

51' A kiugró Bíró lőtt középen kilépve a jobb alsó sarkunkba, de a passz pillanatában Czár partjelző már lest jelzett.

52' Scheiber Bence húzott el remekül a jobbon, majd oldalról betört a 16-osra, és az ötöshöz érve laposan középre adott az ötös vonalában, ahol két védő között érkezett Sergő Marci, aki a "nehezebbik megoldást választva" kapu helyett kapásból a léc fölé lőtt.

55' Jobboldali szögletünk után csorgott át a laszti az Ikarus 16-osának túloldalára, ahol az ötös sarka előttről, kb. 8 m-ről Fehér Kende a védők között kapura tudott fordulni, de nem túl erős kísérletére Tuza leért, és fogta.

57' A hat perccel korábbi eseményeket majdhogynem lemásolva ismét Bíró lépett ki a kapunkkal szemben, és Ritzl Bence mellett jobbra elvíve a labdát a hálónkba lőtt, ám Czár partjelző zászlaja ekkor már rég a levegőben volt, ismét lest jelezve.

61' Nem múlott sokon a hazaiak vezetése: egy baloldalról a 16-osunk vonalára felívelt labdát fejelt (volna) vissza Balogh Peti a mezőny felé, azonban az a fejelés után közvetlenül visszapattant egy Ikarus játékosról a büntetőterületünkre, amit kb. 14-15 m-ről, szemből-balról, jó erővel, fejmagasságban kapunkra is lőttek, ám a közben kilépő Ritzl Bence elvetődve, bravúrral oldalra ütötte azt.

76' Balló Harold szemből-balról, kb. 17 m-ről tekert nem túl erősen, fejmagasságban kapura, amit Tuza balra vetődve, könnyedén ütött oldalra.

78' A látottak alapján valahol törvényszerűnek tűnt, hogy egy ilyen gól döntse el a találkozó sorsát. A hajrára kialakuló, nyílt sisakosabb játékban ezúttal mi vittük kapu felé a labdát, és kb. 25 m-ről Erdei Viktor ívelt fel ellenfelünk 16-osának közepe felé. Ott a becserélt Keresztessy Tomi, illetve két Ikarus védő (Steurer és Bíró) helyezkedett egy kupacban, akik közül utóbbival a felívelésre kb. 6-7 m-re kilépett Tuza ütközött, előbbi pedig belefejelt a labdába, ami felfelé és hátrafelé szállva az üresen maradt hazai kapu jobb oldalába esett. 0-1!

Nem álltunk vissza, folytatódott a nyílt játék mindkét oldalról, az Ikarus ment az egyenlítésért.

81' Baloldalról laposan középre lőtt lasztira vetődött vissza és fogta meg Ritzl Bence a jobb (rövid) kapufa magasságában.

87' Sebestyén Örsnek kellett sárgalapot érően szabálytalankodnia a jobboldali oldalvonalnál. A megítélt szabadrúgást felívelték, majd az átellenes oldalról a bal (rövid) sarkunk mellé lőttek.

91' Az oda-vissza játékban ezúttal Scheiber Bence ment el jobboldalon, majd laposan középre adott, azonban senki nem érkezett a labdájára, ami így elgurult a kapu előtt keresztben.

92' Keresztessy Tomi iramodhatott szinte üresen kapunak a félpályáról, majd szemből-balról a 16-osra érve megpróbálta ellőni a bal (hosszú) alsó sarkot, azonban a kimozduló Tuza lábbal oldalra nyúlva ki tudta azt rúgni onnan.

93' Az Ikarus utolsó esélye: szabadrúgásból előre ívelt lasztijukat kellett Sergő Marcinak az ötösünk előttről az alapvonal felé becsúszva, Ritzl Bence előtt odaérve szögletre tisztáznia. A szögletet Bence magabiztosan húzta le, ezzel kisvártatva véget vetve a találkozónak.

Együttesünk jó iramú, egy idénynyitó meccshez megszokotthoz képest talán magasabb színvonalú mérkőzésen, felejthető első félidő után eseménydús második játékrészt produkálva, szerencsés góllal, de nem érdemtelenül győzte le masszív, jól összeszedett ellenfelét, akik egész biztosan feljebb fognak jönni még idén a tabellán. A jó kezdés tehát összejött, lássuk a sikeres folytatást, remélhetőleg Lajos Lacival a sorainkban! Zárásként még annyit, hogy a mérkőzés jobb játékvezetést érdemelt volna... Hajrá ASR! Hajrá Gáz!

Molnár Zoltán: Először is szeretnék gratulálni csapatomnak a három pont begyűjtéséhez, hiszen ezzel elértük célunkat, és az ellenfelünknek is elismerésem, akik megnehezítették a dolgunkat! Az előjelek nem ezt mutatták, de nem a toppon futballoztunk, ráadásul még idegesen is. A remekül sikerült felkészülés után nagy elvárásokat támasztottunk magunkkal szemben, és ez, illetve az ellenfél ellenállása is görcsössé tett minket, ezt el kell ismerni. Ráadásul mindezt tetőzte Lajos Laci sérülése szűk fél óra játék után. Azt gondolom azonban, hogy összességében a csapat győzni akarása ismét jelesre vizsgázott, még ha a játék nem is volt olajozott a mérkőzés folyamán. Van ez így néha... Természetesen a tanulságokat levonjuk és értékeljük, most leporoljuk magunkat, és fókuszálunk a következő mérkőzésre! Lajos Lacinak mielőbbi gyógyulást kívánunk, kicsit neki is nyertük meg ezt a mérkőzést!

Varga László: Küzdelmes mérkőzés volt, rengeteg hibával mindkét oldalon. Igazából már rögtön az elejétől, az első 15-20 perc alapján egygólos meccsnek tűnt. Úgy gondolom, hogy ma a Gázgyár kicsit szerencsésebb volt, mert a nagy helyzeteket mi hagytuk ki - volt kettő is -, ők pedig egy öngóllal megnyerték a találkozót. Csak gratulálni tudok nekik!


2018.11.24. (szombat) 15:00
15. forduló

Budafoki MTE II. - ASR Gázgyár 1-3 (1-2)
Promontor u., 40 néző; Vezette: Bartis; Asszisztensek: Csete, Kispál

Budafoki MTE II.: Benedek, Klimaj (Gamal 46'), Hankó, Kévés, Patkós, Földi, Paholics, Farkas, Harsányi (Kramár 55'), Fernandez (Tóth 85'), Nunez
Edző: Schróth Lajos

ASR Gázgyár: Ritzl, Lóska, Lajos, Scheiber, Mankó, Balogh, Fehér, Balló (Lattes 86'), Tóth R. (Sebestyén 72'), Papp (Sergő 46'), Miklósvári (Nagy 60')
Edző: Molnár Zoltán

Gólszerzők: Hankó 41' ill. Papp 5', Lóska 14', Scheiber 49'

A bajnokság utolsó őszi fordulójában a Budafok II. látott bennünket vendégül a Promontor utca műfüvén. Ellenfelünk idén igazi középcsapatnak tekinthető, akik az előttük álló együttesektől kikaptak, a mögöttük lévőket viszont megverték, mindössze egy, Ikarus elleni döntetlennel rendelkeznek. Két legveszélyesebb játékosuk a tizenhét éves Harsányi és az Újbudától igazolt Földi, akik tíz, illetve kilenc góljukkal előkelő helyet foglalnak el a góllövőlistán. A Budafok 24 lőtt góljából mindössze ötöt nem ők szerezték. Kezdőcsapatunkban annyi változás történt a Kelen ellenihez képest, hogy Ivancsó Dávid és Kocsis Máté nem állt rendelkezésünkre (előbbi lebetegedett), Sergő Marci pedig a kispadon kapott helyet, így Tóth Ricsi, Papp Milán és Miklósvári Kornél előtt nyílt meg a lehetőség a játékra. Mivel a Vízművek pénteken megverte a Svábhegyet, majd a SZAC szombat délelőtt kikapott az Unionétól, ezért biztosan tudtuk, hogy mérkőzésünk eredményétől függetlenül hatodik helyen telelünk, reményeink szerint győzelemmel zárva az idényt.

5' Előző héthez hasonlóan korán gólt szereztünk, és ezúttal érvényeset is: Balogh Peti ívelte be balról a szögletet az ötös vonalának közepére, amire Benedek kilépett, hogy megfogja, de az ugró játékosoktól nem fért hozzá, így a labda továbbcsorgott a jobboldal felé, amit végül Balló Harold lőtt rá jobbról-szemből, kb. 14 m-ről, ami a röviden álló Klimajon megpattanva az ötös vonalának hosszú oldala irányába haladt tovább, ahol Paholics megpróbálta kirúgni, ám a mellette álló Papp Milán a kapu jobb (rövid) oldala felé tudta juttatni azt, ahol a gólvonalon odaérő Nunez (feltehetően már a gólvonalon túlról) megpróbálta kirúgni, de a kapuja oldalhálójába talált. 0-1!

13' Balogh Peti végzett el szabadrúgást balról-szemből, kb. 23 m-ről, ami a sorfal fölött eltekerve tartott a kapu közepe felé, a léc alá, amit felugró Benedek fölé ütött.

14' A jobboldali szögletet Fehér Kende ívelte be az ötös hosszú oldalára, ahol Kévés Lóska Csabi mellől a földre került, Csabi pedig üresen maradva, pár méterről a kapu jobb alsó sarkába továbbított. A Budafok szabálytalanságot reklamált, Bartis azonban megadta a gólt. 0-2!

15' Gyorsan szerettek volna válaszolni a hazaiak: egy térfelünkről elvégzett, baloldali szabadrúgás után Földi tudott lőni üresen balról-szemből, kb. 13-14 m-ről, ám a bal sarok felé tartó kísérletét Ritzl Bence vetődve kiütötte.

19' Újabb Budafok helyzet: egy laposan betett jobboldali labdába csúszott bele Lajos Laci a 16-osunk előtt, de nem tudtunk felszabadítani, így kisebb kavarodás támadt a 16-osunk megegyező oldalán, aminek a végén Nunez szerencsénkre a kapu bal (rövid) oldala mellé/fölé perdített.

28' Egy Scheiber Bence - Papp Milán - Fehér Kende kombináció után utóbbi lőtt balról, kb. 8-9 m-ről, az ötös sarka előttről, két védő között laposan kapura, azonban a labda épphogy elkerülte a bal (hosszú) alsó sarkot.

30' Papp Milán lőtt szemből-balról, a 16-os környékéről laposan kapura, amit Benedek lábbal kirúgott, majd jött Miklósvári Kornél, aki jobbról-szemből kapu fölé lőtt.

40' Szépített a Budafok: jobboldali szögletüket közvetlenül az ötösünk elé adták be a bal (rövid) kapufánk magasságába, ahol a magasra emelt lábbal érkező Kévés következtében ezúttal  Lóska Csabi került a földre, de a játék ment tovább, a labda pedig Hankó elé került, aki szemből-jobbról, kb. 11-12 m-ről laposan a jobb (hosszú) alsó sarkunk irányába lőtt, amihez Ritzl Bence ugyan vetődve hozzá tudott érni, de hárítani sajnos nem. Ezúttal mi reklamáltunk hiába, a gólt Bartis megadta. 1-2.

43' Baloldali Budafok szöglet után Paholics fejelt a bal (hosszú) felső sarkunk mellé.

47' Nem kezdődött eseménytelenül a második félidő sem: a 16-osra betett labdánkra Balló Harold érkezett lendületből, aki balról-szemből, kb. 11-12 m-ről lőtt, ám lövését Benedek balra vetődve hárította.

49' Scheiber Bence gyűjtötte be Lóska Csabi beívelés után átfejelt labdáját a baloldalon, a 16-os oldalvonalánál Nunezzel szemben, majd visszafelé passzolt Lajos Laci irányába, aki nem tudott kapura lőni, ezért elvitte a játékszert Bence közben megüresedett helye felé, és két védő között kapu elé ívelt, amit az ötös vonalának közepén álló Lóska Csabi visszafejelt az ötös bal sarkánál teljese üresen tartózkodó Scheiber Bencének, aki bevitte azt a vonal mentén, majd a jobb (rövid) kapfa magasságából a blokkolni próbáló Hankó és Benedek között a jobb (rövid) felső sarkoba lőtt. 1-3!

50' Farkas lőtt jobbról-szemből a bal (rövid) oldalunk irányába, amit Ritzl Bence vetődve oldalra ütött, ahonnan beadták azt közvetlen a kapunk elé, amibe Bence ismét beleütött, majd a szemből érkező budafoki kapásból, kb. a 16-osunkról a kapunk mellé lőtt.

64' Egy hazai kontra után a 16-osunk (ő szempontjukból) jobbszéle felé betett labdát kapunk elé íveltek, amire érkezett a röviden Földi, aki kb. 9-10 m-ről telibe fejelte a felsőlécünk baloldalát. Megúsztuk...

70' Baloldali szögletünket az ötös hosszú oldala előttről Lóska Csabi fejelte a bal (rövid) felső sarok irányába, amit Benedek fölé ütött.

76' Jobboldali beadásunk után a 16-os másik oldalán Fehér Kende próbált balról-szemből kapura lőni, azonban a védője miatt nem tudott, a labda pedig a pár méterre, a 16-os vonalánál tartózkodó Nagy Robihoz került, aki szemből lőtt is, de a bal (hosszú) sarok felé tartó kísérletét Benedek vetődve kiütötte.

78' Jobbról laposan középre tett labdát lőtt rá kapásból Földi a kapunkkal szemből, a 16-osról, de a bal alsó sarokba tartó próbálkozását Ritzl Bence vetődve oldalra ütötte.

79' Nagy Robi lőtt Balló Harold labdája után, balról-szemből, kb. 25 m-ről a bal (hosszú) alsó sarok mellé.

89' Sergő Marci lőtt a védők gyűrűjéből, szemből, a 16-osról a jobb kapufa alsó részére, ahonnan oldalt pattant a laszti.

Együttesünk felszabadult (pár akciónál tetszetős) támadójátékkal, ezúttal elsősorban pontrúgások következtében gyűjtötte be a három pontot. Kellett ehhez egy kis szerencse is, hiszen a Budafok közel állt a 2-3-hoz, azonban vagy Ritzl Bence vagy a kapufa megmentett bennünket, és végül nem kellett izgulnunk. Kapu előtti eseményekben az egész mérkőzésen nem volt hiány, a játék sportszerű mederben folyt, Bartisnak egy sárgalapot sem kellett kiosztania. A Csep-Gól elleni vereségünk és edzőváltásunk óta hét meccsből hatot nyertünk, egyen döntetlent értünk el, ezzel felzárkóztunk az élmezőnyhöz, és jelenleg féltávnál hét pont a lemaradásunk az első helyezettel szemben. Az elmúlt hét bajnoki forduló minitabellája a következőképpen fest:

1. ASR Gázgyár 19 p.
2. Unione 18 p.
3. REAC 17 p.
4. UFC II. 17 p.
5. SZAC 14 p.
6. Kelen 13 p.
7. Vízművek 13 p.
8. Hegyvidék 10 p.

Jó pihenést mindenkinek a téli szünetben! Hajrá ASR! Hajrá Gáz!

Molnár Zoltán: Gratulálok a csapatnak a győzelemhez, a mutatott játékhoz és a felzárkózáshoz az élmezőnybe! Köszönöm a csapathoz közel állók és a szurkolók támogatását ezen és az elmúlt mérkőzéseken! Jó pihenést és kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek!


2018.11.17. (szombat) 11:00
14. forduló

ASR Gázgyár - Kelen SC 2-0 (2-0)
Sujtás u., 110 néző; Vezette: Apkó; Asszisztensek: Fekete, Móré

ASR Gázgyár: Ritzl, Lóska, Lajos, Balogh, Scheiber, Mankó, Kocsis (Molnár 56' (Nagy 86')), Fehér, Ivancsó, Balló (Miklósvári 20' (Papp 88')), Sergő (Tóth R. 77')
Edző: Molnár Zoltán

Kelen SC: Haála, Egyed, Bakó (Moldován 46'), Módly (Kun 73'), Zsiborás (Adámy 73'), Koller, Rőthy, Soltész, Balogh, Kádár, Koós (Marosi 87')
Edző: Harmati Tamás

Gólszerzők: Lajos 18', Miklósvári 43'

A bajnokságot vezető Kelen SC volt utolsó előtti őszi ellenfelünk, akiknek idei jó szereplése egy szisztematikus munka eredménye. A kelenvölgyiek egy szezon BLSZ II. után két éve bajnokként tértek vissza a BLSZ I-be, ahol az utolsó, még nem kieső helyen zártak. Tavaly nyáron Harmati Tamást nevezték ki az együttes vezetőedzőjének, akinek elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy a Kelen az előző bajnokságban fordulóról-fordulóra javulva, egyre jobb eredményeket elérve, fokozatosan lépkedett felfelé a tabellán, végül pedig közvetlenül mögöttünk, az ötödik helyen végzett (március elején sima 0-3-ra kaptunk ki tőlük a Kerület műfüvén). Most ősszel erre a jó szereplésre tettek rá még egy lapáttal, egyedül az Unionétól és a SZAC-tól kaptak ki egy-egy góllal, az Újpest II-vel döntetleneztek. Ők rúgták eddig a bajnokság legtöbb gólját, kereken negyvenet, Balogh és Kádár 12 ill. 11 találattal a góllövőlista második és harmadik helyét foglalják el. Elsődleges feladatunknak tűnt tehát e támadógépezet megállítása. A mi részünkről ugyanakkor elmondható volt, hogy elmúlt öt meccsünkön a lehetséges 15 pontból 13-at begyűjtöttünk, legutóbb a Testvériséget sikerült egy frenetikus hajrával legyőznünk, és kellő önbizalmat szereznünk a tabellaelső elleni találkozóra. Izgalmas, jó mérkőzésre lehetett számítani!

6' Nem kezdődött eseménytelenül a mérkőzés, mert már a hatodik percben gólt szereztünk, bár nem adták meg: Scheiber Bence húzott el a jobboldalon, majd a 16-os oldalvonala előttről laposan középre adott az ötös vonalára, ahol a bal (rövid) kapufa magasságában érkezett Ivancsó Dávid, aki lábbal előre vetődve egyből a bal felső sarokba továbbított, ám Fekete partjelző lest jelzett.

7' Kis híján válaszolt a Kelen: Kádár jobbról betett labdáját Balogh emelte a 16-osunk közepéről a kapunk baloldala mellé.

11' Ismét Balogh volt aktív, akinek balról-szemből, a 16-os magasságából rálőtt lapos lövését fogta Ritzl Bence vetődve a bal alsó saroknál.

18' Ezúttal már a partjelző sem szólhatott közbe: Balló Harold végzett el nagy bedobást a jobboldalon, a 16-os sarka magasságában, amit az ötös rövid sarkánál álló Balogh Peti fejjel megcsúsztatott, a bal (rövid) kapufa magasságában, az ötös vonalán pedig jól érkezett Lajos Laci, aki a bal felső sarokba fejelt. 1-0!

20' Balló Haroldot sajnos le kellett cserélnünk, mert egy párharcnál valószínűleg agyrázkódást szenvedett. Jobbulást Hari!

31+34' Kádár lőtt mindkétszer szemből, másodszor kicsit távolabbról a kapunkra, ám kísérleteit Ritzl Bence magabiztosan, vetődve fogta.

41' Fehér Kende végzett el szabadrúgást jobboldalról, szűk 30 m-ről: az ötös vonalának közepére betekert labdáját a kilépő Haála elöklözte a berobbanó Lóska Csabi elől.

43' Ivancsó Dávid vitte rá a labdát a felezővonalnál a fellazult Kelen védelmére, miközben baloldalon, az üresen futó Fehér Kende kérte tőle a játékszert, helyette azonban Dávid remekül ívelt a 16-os félköríve felé Miklósvári Kornél irányába, akinek a védője fölött éppen átszállt a laszti Kornél elé, aki lendületből belépett vele a 16-osra, majd jobbról-szemből, kb. 14 m-ről, Koller szorításában jó erővel ellőtte azt, ami a rövidet záró Haála mellett a kapu közepébe vágódott. 2-0!

57' Kádár tette be a labdát az ötösünk közepe felé Baloghnak, aki a védőink között kissé hosszan vette át azt, így Ritzl Bence rá tudott vetődni.

59' Scheiber Bence indította Miklósvári Kornélt a jobboldalon, aki a 16-os sarka környékéről jól adott át laposan az ötös hosszú oldala irányába, ahol érkezett is üresen Sergő Marci az ötös vonala előtt, ám a labda pont úgy pattant meg a füvön, hogy átperdült Marci lábfeje fölött, így gól helyett kirúgás lett.

62' Kádár középre, felfelé tartó lövését ütötte ki Ritzl Bence.

74' Scheiber Bence jobbról, a 16-os félkörívéről középre tett labdája nem volt pont jó egyik játékosunknak sem, így azt Fehér Kende gyűjtötte be a baloldalon, aki a 16-os oldalvonaláról a rövid ötösre adott be laposan, amit Molnár Ati az ötös vonaláról sarokkal a jobb (rövid) alsóba akart továbbítani, azonban az Rőthy vagy Haála lábfején kissé irányt változtatva a jobb (rövid) kapufa alsó részének széléről szögletre pattant.

75' A labdát szemből, lendületből kapunkra vivő Koóst sikerült visszafutva szerelnie Scheiber Bencének az utolsó pillanatban, mielőtt kb. 15 m-ről lőtt volna. Nagy mentés volt!

82'+83' Balogh lőtt balról-szemből, kb. 14 m-ről, pattanás után kapura, de Ritzl Bence a szöget jól zárva belevetődött a fejmagasságú próbálkozásba. A baloldalról elvégzett szögletet kapunkra tudták fejelni, ami a felsőlécünk baloldalának aljáról levágódott a gólvonalunk környékére (valószínűleg a vonalon álló Ivancsó Dávid is hozzáért), majd a visszanyúló Ritzl Bence megfogta azt. Eléképzelhető, hogy bent volt, ezt a vendégjátékosok jelezték is, ám Fekete partjelző szerencsénkre határozottan mutatta, hogy mehet tovább a játék. Ha megadják, kissé rázós lett volna az utolsó tíz perc...

Együttesünk az egész mérkőzésen komoly karaktert mutatva gyűjtötte be a három pontot. Az első játékrészben sikerült két szép góllal elmennünk, amit a második félidőben visszább állva, ellenfelünket magunkra húzva is sikerült megőriznünk, sőt, két nagy helyzetünk valamelyikének értékesítésével le is zárhattuk volna a találkozót. Mivel ezek kimaradtak, ezért a végéig izgulnunk kellett, a fejes-kapufás esetnél szerencsénk volt. Védekezésünk - bár voltak megingásaink - a bajnoki címet hozó szezonra emlékeztetett, a kapuban Ritzl Bence nagyszerű, magabiztos teljesítményt nyújtott, és elől sem maradtunk adósak a jó játékkal. Sikerült gól nélkül tartanunk ellenfelünket, és joggal lehetünk büszkék mutatott teljesítményünkre: szép volt, fiúk! Ha az utolsó őszi fordulóban győzünk a Budafok II. ellen, akkor van esélyünk még ötödik helyen is telelni, de hetediknél rosszabbként semmiképpen sem fogunk.

Molnár Zoltán: A tabellát vezető és egyébként nagyon erős Kelen ellen magabiztos győzelmet arattunk. Az első félidőben megnyert mérkőzést a másodikban stabillá tettük. Köszönöm a csapatnak a remek teljesítményt, amit ezen a mérkőzésen és az elmúlt hetekben nyújtott! Haladunk szépen a céljaink felé!


2018.11.11. (vasárnap) 11:00
13. forduló

ASR Gázgyár - Testvériség SE 2-1 (0-1)
Sujtás u., 90 néző; Vezette: Gál; Asszisztensek: Gyana, Nyekita Brúnó

ASR Gázgyár: Ritzl, Lóska, Lajos, Balogh, Scheiber, Mankó (Papp 67'), Kocsis, Fehér, Ivancsó, Keresztessy (Petry 46'), Sergő
Edző: Molnár Zoltán

Testvériség SE: Igar, Alm, Kozma, Fehér, Sztojanovits (Kaszala 56'), Simon, Tóth, Ács (Hornok 60'), Orosz (Bódis 89'), Deschelák, Pásztor (Pálmai 46')
Edző: Kollár Zsolt

Gólszerzők: Ivancsó 86', Papp 93' ill. Pásztor 26'

Előző bajnokink után ismételten egyik tabellaszomszédunkkal, a Testvériséggel mérkőztünk meg, ezúttal hazai pályán. A két csapat ellentétes utat járt be a közelmúltban, mert míg mi felszálló ágba kerültünk, addig a Tesi legutóbbi két mérkőzését elveszítette. Legutóbbi összecsapásunkon, február végén, az Ikarus műfüvén Hornok 83. percben szerzett góljával fordította maga javára a találkozót a XV. kerületi csapat. Nemcsak ezért lett volna jó revansot vennünk rajtuk, hanem azért is, hogy a bajnokságot vezető Kelen elleni rangadónk előtt ne törjön meg az egy hónapja tartó lendületünk.

12' Fehér Kende végzett el szabadrúgást kapuval szemből, viszonylag messziről, amit felívelt a 16-os közepére, ahonnan Sergő Marci kapunak háttal állva, Fehér és Tóth közül, fejjel csúsztatott a jobb alsó sarok mellé.

14' Ismét Kende végzett el szabit, ezúttal a jobboldalról, amit betekert az ötös rövid sarkához, ahol a védők által "gyömöszölt" Sergő Marcin irányt változtatott, és a jobb (hosszú) oldali kapufa mellett elszállva játéktéren kívülre került.

19' Ritzl Bence kirúgását Sergő Marci csúsztatta meg a középkörnél Kocsis Máté felé, aki kitette azt balra Fehér Kendének, aki középre adott a 16-os félköríve felé a két védő között jó néhány méterre üresen bemozgó Ivancsó Dávidnak, akinek a labdaátvétele nem sikerült, és a túlzottan eléje pattanót a kimozduló Igar felszedte.

26' Védelmünk fellazulását kihasználva a vendégek letámadták bennünket, és a balra kitett labdájukat a 16-osunk és az oldalvonal közöttről laposan középre adták, ami a három, viszonylag üresen mozgó Testvériség játékos közül végül a 16-osunk vonalán, a kapuval szemben álló Pásztorig jutott el, aki kapásból rálőtte azt, a lapos laszti pedig a bal kapufánk belső élének érintésével a hálónkban kötött ki. 0-1.

37' Egy jobbról középre került labdát Orosz lőtt el szemből, kb. a 16-osról a bal sarkunk irányába, amit Ritzl Bence elvetődve oldalra ütött.

41' Scheiber Bence játszotta be magát jobbról a 16-os sarkán belülig, majd kapu fölé lőtt.

42' Fehér Kende jobboldali szabadrúgása után a kifejelt labdát Balogh Peti lőtte rá szemből-balról, a 16-os és a félkörív találkozásától, ám az Igar feje fölé tartó kísérletet a kapus magabiztosan húzta le.

Az első félidőben - annak ellenére, hogy nekünk adódott több lehetőségünk - a Testvériség mezőnyben valamelyest jobb volt nálunk, és egy igazi helyzetéből meg is tudta szerezni a vezetést. A második játékrészre a reménybeli egyenlítésünk érdekében szükségesnek tűnt, hogy támadóbban lépjünk fel, és összeszedettebben játsszunk előrefelé.

51' Baloldalról végzett el szabadrúgást a Tesi, amit a 16-osunkon belülre ívelés után a kapunk irányába sikerült juttatniuk, de Ritzl Bencének végül nem kellett közbeavatkoznia, mert Lóska Csabi kifejelte a labdát a bal sarkunknál, a gólvonal előttről.

54' Jobboldalról adott be a Tesi a kapunk elé, amire ugyan nem érkezett senki, de a laszti a füvön kissé megcsúszva a jobb (hosszú) kapufának aljának külső részét érintve hagyta el a játékteret.

55' Fehér Kende lőtt meg kellő krafttal egy elé tett labdát laposan a 16-osról, balról-szemből, amit Igar előre dőlve fogott meg.

56' Scheiber Bence húzott be jobbról a 16-os sarkáig, majd kapura lőtt, ami megpattant egy védőn, ami így a bal (rövid) alsó sarok irányába tartott, ahol Igar rávetődött.

85' Lóska Csabi szemből-balról, kb. 25 m-ről rálőtt labdáját Igar az ötösön felugorva öklözte fölé.

86' Baloldali szögletet végzett el Balogh Peti: a kapu elé ívelt labdát Lóska Csabi fejjel Fehér Kende irányába juttatta, aki abba belepöckölve, kb. 8-9 m-ről kapura továbbított, amit Igar nagy bravúrral, vetődve kiütött a jobb alsó sarok irányából, de a kicsorgó valahogy eljutott Ivancsó Dávidhoz, aki kapuval szemből, kb. 10-11 m-ről rálőtte, a labda pedig a lábak között elsurrant, a bal kapufa mellett álló Testvériség játékos is luftot rúgott, így végül a bal alsó sarokban kötött ki. 1-1!

Az egyenlítés után a Testvériség és mi is mentünk a győzelemért, de ők csak egy baloldali szabadrúgásig jutottak, míg mi ennél többre:

93' Kocsis Máté a középpálya jobboldalán, a felezővonal tájékáról löbbölte előre a lasztit, amire a friss erő, Papp Milán minimális előnnyel startolt rá Deschelákkal a nyakán, a helyzetet látva Igar, kisebb hezitálás után végül elindult, és a 16-oson kívülre kifutva, kb. 25 m-en picivel előbb is ért oda, mint a másik irányból érkezők, azonban luftot rúgott, így a labda tovább haladt a kapu irányába, amire Milán és Deschelák tovább futott, és a 16-os és a félkörív találkozásánál utolérték, ahol Deschelék becsúszva még tett egy elkeseredett mentési kísérletet, de nem járt sikerrel, így Milán laposan az üres kapuba lőtt. 1-2! Az ünneplés közben Gál játékvezető le is fújta a mérkőzést.

Drámai hajrában, szinte a sírból visszahozva sikerült a magunk javára fordítani a találkozót. Az élet igazságtalansága lett volna, ha kikapunk, mint ahogy az élet igazságtalansága az is, hogy a Testvériség vereséget szenvedett, mert a döntetlen lett volna a reális eredmény. Persze nem vagyunk szomorúak, hogy végül így alakultak a dolgok, de maximálisan átérezzük ellenfelünk csalódottságát. Az egész mérkőzésre igaz, hogy az előrefelé betett labdáinkat nem tudtuk megtartani, vagy pontatlanok voltak, támadásainkat a vendégek védelme rendszeresen hatástalanította, a mérkőzés végéig nem is tudtunk helyzetet kidolgozni, csak sok lehetőségig jutottunk. A második játékrész nagy részében nálunk volt a labda, a Tesinek csak az elején akadtak momentumai. Megpróbáltunk egyre támadóbban fellépni annak érdekében, hogy kiegyenlítsünk, sokáig úgy tűnt, eredménytelenül, aztán a legvégén - még ha komoly szerencsével is - célt értek fáradozásaink, és bónuszként még a mérkőzést is sikerült megnyernünk. Katartikus élménnyel mehetünk neki a Kelen elleni, soron következő, szintén hazai összecsapásunknak, amin talán nem elfogultság kijelenteni, hogy - bár nem mi vagyunk az esélyesek, de - bármilyen eredmény elképzelhető. Hajrá ASR! Hajrá Gáz!

Molnár Zoltán: Szenzációs győzelmet arattunk egy magas iramú mérkőzésen a jó képességű Tesi ellen. Ugyan drámai végjátékkal nyertünk, mégis úgy gondolom, hogy teljesen megérdemelten a lehetőségeink számát figyelembe véve, és mert kitartóan tettünk a célunkért végig a 90 perc folyamán, sőt még azon túl is... Gratulálok a csapatnak!


2018.11.02. (péntek) 11:00
12. forduló

SZAC ASR Gázgyár 1-1 (0-0)
Thököly út, 80 néző; Vezette: Bereczki; Asszisztensek: Kovács M., Bencze A.

SZAC: Orczi, Kerékgyártó Z. (Veres 90'), Balogh, Nagy, Szalai (Papp 79'), Kerékgyártó M. (Koritár 46'), Varga (Palóczi 78'), Gálvölgyi I., Diós, Kemerle, Malya
Edző: Hargitai László

ASR Gázgyár: Ritzl, Lóska, Lajos, Scheiber, Mankó, Balogh (Kocsis 46'), Fehér, Ivancsó, Nagy (Petry 72'), Balló (Sebestyén 91'), Sergő (Keresztessy 72')
Edző: Molnár Zoltán

Gólszerzők: Balogh 90' ill. Petry 82'

A SZAC csapata újonc létére különösen jól szerepel a bajnokságban, hiszen mindössze a REAC-tól és a Vízművektől kapott ki, viszont két hete megverte például az azóta újra tabellaelső Kelent, és két ponttal előttünk áll(t) a hatodik helyen, ráadásként pedig a Magyar Kupában a főtábláig menetelt. Mindkét oldalon akadtak hiányzók Pestszentlőrincen, és abszolút háromesélyes találkozóra lehetett számítani, kevés góllal.

Az első játékrészben különösen a biztos védekezésen volt a hangsúly mindkét fél részéről, és bár valamivel talán a hazaiak akarata érvényesült jobban, kimondott helyzetekig egyik fél sem jutott el, viszont nekünk volt több, említésre méltó momentumunk. A 10. perchez közeledve Nagy Robi iramodott meg középen a kapu felé, azonban beérték, és még nekik is járt szabadrúgás. A 14. és 16. percben szabadrúgásváltásra került sor: előbb Kemerle lőtt balról-szemből, kb. 23 m-ről középmagasan a jobb (rövid) sarkunk irányába, amit Ritzl Bence magabiztosan, vetődve fogott meg, majd Fehér Kende lőtt hasonló távolságból, jobbról-szemből a bal (rövid) sarok irányába, ám a gólvonal előtt pár méterre felpattanóba a vetődő Orczi épphogy beleért, akiről a bal (rövid) kapufa alsó részének külső élére pattanva szögletre került a játékszer. A 24. percben ismét Kende került a figyelem középpontjába, amikor Ivancsó Dávid kiugratása után, Malyától gyötörve, éles szögből, kb. 11-12 m-ről, balról középmagasan rálőtte a lasztit, de a szöget záró Orczi szögletre ütötte azt. A félidő záróakkordjaként a 44. percben Nagy Robi kb. 25 m-es, szemből elvégzett szabadrúgása szállt a jobb felső sarok fölé.

A második felvonásban ennél lényegesen több esemény történt:

49' Megvillant a hazai együttes: egy Nagy-Balogh-Kemerle kombináció keretében utóbbinak tették be balra a labdát nem sokkal a 16-osunkon belülre, amit Kemerle megpróbált ellőni a bal (hosszú) alsónk irányába, azonban Ritzl Bence bal lábbal kinyúlva blokkolni tudta a kísérletét.

60' Újra a SZAC veszélyeztetett: egy jobboldali bedobásuk után a rövid oldalon, a 16-osunkon belülről Nagy lőhetett üresen kapura, ami szerencsénkre nem sikerült túl jól, és elhaladt a jobb (hosszú) alsó sarkunk mellett.

66' Gálvölgyi lőtt szabadrúgásból, szemből, kb. 26-27 m-ről a kapunk fölé.

69' Nagy Robi szabadrúgásába csúsztatott bele fejjel Sergő Marci a 16-os magasságában, ami így a baloldal felé haladt tovább Fehér Kende irányába, akinek beadásáról az ötös közepénél épphogy lekésett a bevetődő Balló Harold, Orczi pedig vetődve szögletre ütötte a játékszert.

75' Balló Harold baloldali szögletét Lajos Laci tudta kapura fejelni az ötös vonalának hosszú oldaláról, ám a bal (rövid) alsó sarokba tartó bólintását Orczi vetődve ismét szögletre ütötte.

77' A lőrinciek baloldali kis szöglete után Gálvölgyi lőtt magasan kapura, amit Ritzl Bence a baloldali kapufa külső ívének segítségével szögletre ütött.

82' Fehér Kende végzett el bedobást a baloldalon, a SZAC 16-osának sarka magasságában, amit Mankó Geri vitt el a védők mellett az alapvonalig, majd középre ívelt, amit a kapuval szemben, kb. 7-8 m-en Petry Zsolt a védője mellől kapura fejelt, és a labda a műfüvön egyet pattanva a bal alsó sarokban kötött ki. Ezt már Orczi sem érhette el. 0-1!

86' Rákapcsolt a SZAC az egyenlítés érdekében: a tök üres Palóczi szerencsénkre nem találta el jól a jobbról áthulló labdát az ötösünk másik oldala előtt, így fel tudtunk szabadítani.

90' Jobboldali szögletet végezhetett el a SZAC, amit a rövid kapufánk magasságába, közvetlen az ötösünk elé íveltek, ahol jó ütemben érkezett Balogh, aki Fehér Kendével felugorva fejjel kapura csúsztatott (amibe talán Kende is beleért fejjel egy picit), a labda pedig a felső kapufánk közepének aljára szállva levágódott a gólvonalunk mögé. 1-1.

A döntetlen végeredmény a mérkőzés összképét tekintve teljesen reális, ám az, hogy nyolc perccel a vége előtt megszereztük a vezetést, és az ellenfél az utolsó percben ki tudott egyenlíteni, jogosan tölthet el bennünket csalódottsággal. Ahhoz, hogy újból BLSZ I-es topcsapat legyünk, ezeket a találkozókat meg kell tudnunk nyerni, és nem szabad két pontot veszítenünk az utolsó pillanatokban a már kis híján begyűjtött háromból! Most két hazai bajnoki következik a jelenlegi tabellaszomszéd Testvériség és az aktuális éllovas Kelen ellen, ahol jó lenne legalább négy pontot begyűjtenünk!

Molnár Zoltán: A kimondottan jó eredményeket felvonultató SZAC otthonában értékes pontot szereztünk, pár percen és egy szögleten múlt a győzelmünk. A védekezésünk stabil volt, a támadójátékunkban volt hiányérzetem. Összességében igazságos döntetlen született.

Hargitai László: Úgy gondolom, hogy egy nagyon igazságos döntetlen született, ma egyik csapat sem érdemelte volna meg a győzelmet.


2018.10.27. (szombat) 11:00
11. fordul
ó

ASR Gázgyár - Újbudai FC-Voyage 5-1 (2-1)
Sujtás u., 75 néző; Vezette: Nyekita B.; Asszisztensek: Milavecz, Tóth I. T.

ASR Gázgyár: Ritzl, Lóska (Tóth R. 68'), Lajos, Scheiber (Sebestyén 68'), Mankó (Sergő 58'), Balogh, Fehér, Ivancsó, Nagy R., Petry (Miklósvári 58'), Papp (Kocsis 58')
Edző: Molnár Zoltán

Újbudai FC-Voyage: Mózer, Nagy L., Mucsi, Szepesi, Barizs, Fritz (Nagy M. 58'), Paulik, Lázár, Németh, Barabási, Pfeiffer
Edző: Suskó Ferenc

Gólszerzők: Petry 29', Nagy 36', Sergő 60'+62', Fehér 65' ill. Pfeiffer 15'

Soron következő ellenfelünk az Újbuda csapata volt, akik utolsó helyezettként, mindössze öt lőtt góllal és -30-as gólkülönbséggel várták az ellenünk vívandó bajnoki találkozót. Vendégeinket nem lebecsülve, de a kezdőnkön kissé változtatva, valamelyest fiatalítva léptünk pályára: Nagy Robi mellett ismét kezdő volt Papp Milán, és először kapott itt lehetőséget Petry Zsolt. Balló Haroldra eltiltása miatt nem számíthattunk. Az esélyekből kiindulva - mi, szurkolók - joggal feltételezhettük, hogy a Vízművek elleni meccshez képest jóval támadóbban fogunk fellépni. Az időjárás alapvetően befolyásolta a mérkőzést, mert már az elején elkezdett esni, ami ugyan nem tartott túl sokáig, de ahhoz éppen elég ideig, hogy kellően csúszóssá tegye a pályát.

8+15' A mérkőzés kezdeti szakaszában nem látszott, hogy az újbudaiak ennyire kilógnának a BLSZ I. mezőnyéből: Ritzl Bencének kellett egy léc alá hulló labdát visszanyúlva fölé ütnie szögletre. Nyolc perccel később már ennél is többről volt szó: szabadrúgást kaptak jobboldalon, a térfelünkön, aminek elvégzése után a sorfalunkban álló Ivancsó Dávidról felpattant a játékszer, amit Pfeiffer vett le a 16-osunknál, és jobbról-szemből laposan szépen kilőtte a jobb (hosszú) alsó sarkunkat. Ritzl Bence hiába vetődött. 0-1.

20' Lassan kezdtünk éledezni, és próbáltunk érdemben reagálni a kapott gólra: baloldali beadásunkról középen, az ötös előtt épphogy csak lemaradt fejjel Papp Milán, majd a továbbcsorgó végül Balogh Peti elé került, aki jobbról-szemből, a 16-osról egyből lőtt, ám kísérlete elhaladt a jobb (hosszú) alsó sarok mellett.

29' Lóska Csabi indította a felezővonal környékéről, a baloldalon Fehér Kendét, aki el tudta vinni azt az alapvonal előttig, a 16-osig, majd középre, egyben visszagurított a mezőny felé, ahol érkezett Petry Zsolt, aki egy állítás után, kb. 13 m-ről, szemből-balról, a bevetődő Paulik előtt ellőve a labdát a vetődő Mózer mellett a bal (hosszú) felső sarokba lőtt. Szép gól volt! 1-1!

36' Szabadrúgást kaptunk az Újbuda kapujával szemben, kb. 27-28 m-re, amit az odaállók közül végül Nagy Robi tekert rá, és a labda a levegőben úszó Mózer odaérése előtt, a végén lecsapódva vágódott a jobb felső sarokba. Nagyszerű találat volt! 2-1!

43' Egy szemből a 16-osunk vonala felé betett laszti pattant fel a vizes füvön megcsúszva, amihez Scheiber Bence nem túl szerencsésen ért hozzá testtel, így az továbbhaladt az alapvonal felé, és a bebújó újbudai játékos Bencénél egy ütemmel előbb odaérve, kb. 12-13 m-ről rá tudta lőni, ám az addigra pont kiérő Ritzl Bencében elakadt a kísérlete.

Kissé "bealudva" szálltunk be a mérkőzésbe, olyasmi jelleggel, hogy úgyis hozni fogjuk az utolsó helyezett elleni összecsapást, és előbb-utóbb sikerül majd gólt szereznünk. Sikerült is kettőt, de csak azután, hogy az Újbuda megszerezte a vezetést, aminek hatására kezdtünk komolyabban venni a dolgokat.

50' Papp Milán baloldali beadása csorgott le az ötös rövid sarka előtt, amit Fehér Kende végül nem tudott kapura lőni, viszont Balogh Peti kijjebbről, kb. 12 m-ről, balról-szemből már igen, ám a jobb (rövid) felső irányába tartó labdájába felugorva, kézzel bele tudott kapni Mózer, majd megfogta azt.

55' Fehér Kende kapuval szemből, kb. 25 m-ről lövésre vállalkozott, ami megpattant Mózer előtt a vizes füvön, a kapus azonban oldalra tudta ütni azt.

58' Hármas cserét hajtottunk végre, ami elsősorban a támadórészlegünk felfrissítését jelentette: Mankó Geri helyett Sergő Marci, Petry Zsolt helyett Miklósvári Kornél, Papp Milán helyett pedig Kocsis Máté állt be.

60' Hibázott a vendégek védelme, ami sokba került számunkra: egy éppen megszerzett labdát bal hátul nem felrúgtak, hanem bepasszoltak a 16-os közepe felé, Lázár irányába, ám az imént beállt Sergő Marci befutva előbb odaért, minthogy az a védőhöz eljutott volna, és kb. 13-14 m-ről egyből a jobb alsó sarokba lőtt. Mózer már későn vetődött. 3-1!

62' Ha egy üzlet beindul: baloldali pontrúgásunkat a kapu elé beívelve a védők között Sergő Marci és Scheiber Bence révén kétszer is kapura próbáltuk juttatni a labdát, ám az végül harmadszorra sikerült Sergő Marcinak, aki az eléje kerülő játékszert 8-9 m-ről a jobb sarokba lőtte. 4-1!

65' És itt még nem volt vége: Scheiber Bence iramodott meg a jobboldalon, majd beadott a 16-osra, azonban úgy tűnt, kissé hosszan, ám Sergő Marci a büntetőterület átellenes oldaláról magas ívben vissza tudta fejelni azt a bal (hosszú) oldali kapufa felé, ahol Fehér Kendének pár méterről már csak a félig üres kapuba kellett bólintania. 5-1!

71' Miklósvári Kornél próbált testi kontaktust is bevetve szerelni, amit Nyekita játékvezető annyira durvának ítélt, hogy egyből pirossal kiállította játékosunkat. Sajnos, ha csak sárgát kap, sem jártunk volna jobban, mert már volt neki pár perccel korábbról egy. Innentől kezdve, egy emberrel kevesebben játszva a támadásaink lendülete megtört, nem volt olyan átütő, mint addig, pedig még bennünk lett volna vagy két gól. Azért az ellenfél kapujáig párszor így is eljutottunk.

86' Tóth Ricsi passzolta be jobbról a labdát Balogh Petinek, aki jobbról-szemből, a 16-osról nem túl erősen, laposan lőtt, amit Mózer vetődve fogott a bal alsó (rövid) saroknál.

Csapatunk miután elkezdte fejben is komolyan venni a találkozót, két szép találattal viszonylag hamar megfordította a mérkőzést, amit a második félidő közepén egy frenetikus öt percet produkálva el is döntött. Jó volt látni, hogy együttesünk ilyen látványos, nyíltan gólra törő játékot is képes produkálni, még ha ezt egy papíron gyengébb ellenfél ellen is teszi. A hátralévő négy fordulóban három jelenlegi tabellaszomszédunkkal és a pillanatnyilag első helyezett Kelennel játszunk még. Ezek kiváló lehetőséget biztosítanak arra, hogy tisztán kiderüljön: őszi gyenge szereplésünket feledtetve érdemesek vagyunk-e a felsőház alján telelni, vagy maradunk a középmezőnyben!

Molnár Zoltán: Hazai pályán magabiztos győzelmet arattunk, nagyszerűen reagáltunk az Újbuda korai vezetésére, és öt parádés góllal válaszoltunk. Gratulálok a csapatnak!


2018.10.20. (szombat) 14:30
10. forduló

Vízművek SK - ASR Gázgyár 0-1 (0-1)
Váci út, 100 néző; Vezette: Gelb; Asszisztensek: Reszler, Fekete L.

Vízművek SK: Vida, Bagdán, Cserjés, Kuklis, Török, Buhály, Peller, Csikós (Pásztor 68'), Katona, Köböl, Kuhár (Szalai 56')
Edző: Véber György

ASR Gázgyár: Ritzl, Lóska, Lajos, Scheiber, Mankó, Balogh (Kocsis 69'), Fehér, Ivancsó (Nagy 75'), Balló, Tóth R. (Keresztessy 60' (Petry 90')), Miklósvári (Sebestyén 71')
Edző: Molnár Zoltán

Gólszerzők: Balló 45'

Csapatunk a héten már új vezetőedzőnk, Molnár Zoltán irányításával készült a Vízművek elleni közműrangadóra. Munkáját Metzger Tiborhoz hasonlóan Horváth Laci segíti, akinek megszokott feladataihoz képest jelenleg plusz szerepe, hogy új trénerünknek átadja a csapattal, játékosokkal, játékszisztémával kapcsolatos főbb tudnivalókat, hiszen időbe telik, amíg frissen kinevezett mesterünk teljesen megismeri a játékosokat, és saját maga arculatára tudja formálni együttesünket, pontosabban annak játékát. Kezdő tizenegyünkben a RAFC elleni felálláshoz képest csak annyi változás történt, hogy a megsérült Sergő Marci helyett Tóth Ricsi lépett pályára. Itt megjegyzendő hír, hogy elköszöntünk Rosta Leventétől, akire a továbbiakban nem számítunk. A Vízművek fiatal csapata Véber György irányításával, tavasszal egyre jobban összeállt, a szezon végére pedig feljött a hetedik helyre. Most ősszel nagy meglepetésre megverték a REAC-ot, ugyan az Építőktől és a Kelentől kikaptak, de legutolsó három bajnokijukat megnyerték, és bronzérmes pozícióból várhatták az ellenünk vívandó presztízsmérkőzést. A tabellán elfoglalt helyzetünkből kiindulva is többen esélyesebbnek gondolhatták ellenfelünket, ám mi ezt azért nem egészen így éreztük, és a győzelem jogos reményével készültünk a bajnoki találkozóra.

Az első játékrész nem a nagy helyzetekről és látványos megoldásokról válik emlékezetessé, mindkét együttes biztos védekezés mellett igyekezett szőni támadásait, inkább kevesebb, mint több sikerrel. Mi elsősorban kontrákból, főleg a bal szélen kíséreltünk meg előrébb jutni, a félidő végéig úgy nézett ki, hogy eredmény nélkül. A Vízművek többet birtokolta a labdát, és próbált kezdeményezni, ám mezőnyfölénye nem volt jelentős, átütő erejű. A 6. percben Miklósvári Kornél ugratta ki Fehér Kendét, aki szemből-balról betört a 16-osra, majd a kimozduló Vida megérkezése előtt Töröktől sanyargatva, félig már esés közben középre tudott passzolni a Bagdánnal érkező Balló Harold felé, aki szintén a földre került, ám Gelb játékvezető sípja mindkét esetben néma maradt. A 33. percben Katona kapott bepasszt szemben a kapunkkal a 16-osra, aki Ritzl Bence mellett elhúzva a hálónkba is továbbított, ám Reszler partjelző már lest jelzett. Úgy tűnt, hogy 0-0-val térnek pihenőre a felek, amikor a 45. minutumban Fehér Kende végzett el gyors bedobást a bal oldalon, az ellenfél térfelén, Miklósvári Kornélnak címezve azt, aki tovább tette azt Mankó Gerinek, aki beívelt az ötös hosszú oldala irányába, amit Balogh Peti fejjel lebólintott a földre, ami így kicsivel Balló Harold elé került, aki a kimozduló Vida előtt előre vetődve odaérve, kb. 7-8 m-ről, a kapus alatt-mellett laposan a hálóba továbbított (0-1!). Ennyi volt az első félidő!

A második játékrészben szűk tíz perc után nagy esélyt szalasztott el a Víz az egyenlítésre: négy a kettőben kontrázták le védelmünket, azonban a végén Katona a lehetőségeihez képest rendkívül rossz megoldást választva a kilépő Ritzl Bence kezébe emelt. Negyed óra elteltével mi is jeleztük, hogy szeretnénk tovább növelni előnyünket: Balló Haroldnak íveltük előre a lasztit, aki egy pattanás után, kb. 25 m-ről, a kissé kint álló Vidát meglátva egyből kapura emelt, ám kísérlete pár centivel elszállt a felsőléc fölött. A 66. percben ismét a Vízműveknek adódott gólszerzési lehetősége, de egy kényszerítő után, kb. 7 m-ről rálőtt labdájuk Ritzl Bence kezében landolt. Helyzetünket nem könnyítette, hogy ugyanekkor Balló Haroldot második sárgával kiállította a bíró, így a hátralévő szűk fél órára kénytelen voltunk emberhátrányban folytatni. Ennek ellenére a 74. percben Nagy Robi kapta meg a játékszert a baloldalon, és egy az egyben vezethette rá Vidára, azonban a kapussal szembe kerülve még meg akart húzni egy cselt, ami már nem fért bele, mert a védőknek sikerült beérniük és tisztázniuk. A hátralévő időben egyik csapat sem tudott helyzetet kialakítani, mezőnyjáték folyt, amiben próbáltuk megőrizni előnyünket, és ez végül sikerült is, bár a hosszabbításban volt a hazaiaknak egy veszélyes előreívelésük. Két, jelenleg közel egyenrangúnak tűnő csapat párharcából, egy gólt szerezve ezúttal mi kerültünk ki győztesen, így Molnár Zoltán három ponttal debütálhatott új együttese kispadján. Gratuláció Neki és a csapat többi tagjának is! Hajrá ASR! Hajrá Gáz!

Molnár Zoltán: A Vízművek csapatából készültünk a héten. Azt kaptuk tőlük, amire számítottunk, átengedtük nekik a területet, és a labdaszerzésből való kontrajátékot helyeztük előtérbe a 90 perc folyamán. A védekezésünk hihetetlenül erős volt, és ha a kontráinkban voltak is pontatlanságok, félidőnként két-három szituációt ki tudtunk alakítani a kapujuk előtt. Az első félidő utolsó perceiben, ha nem is klasszikusan ilyen szituációból, hanem inkább bravúros egyéni megoldásokkal fűszerezett akcióból megszereztük a vezetést. A második félidőben nem változtattunk a felfogásunkon, ugyanazt a taktikát folytattuk: zárt védekezés és minél több kontra. A 66. percben Balló Harold kiállítása miatt újabb mentális erőre volt szükségünk, és a csapat ismét tökéletesen állt bele ebbe a feladatba is. A kapunk továbbra sem forgott veszélyben, hála a stabil koncentrációnknak és csupa-szív játékunknak. Sőt! Egy szép egyéni akcióból tovább növelhettük volna előnyünket Nagy Robi által. A hosszabbítás második percében még Lóska Csabának kellett egy előre ívelt labda után tisztázni a szituációt, majd a hármas sípszó jelezte, hogy három ponttal lettünk gazdagabbak a Vízművek otthonában. A héten szerezett pozitív benyomásom a csapattal kapcsolatban tovább erősödött a mérkőzésen, ami a képességeket és a hozzáállást illeti. Az a magas szintű koncentráció, amiből a csapat jelesre vizsgázott a 90 perc alatt, üzenet volt számomra, erre csak az igazi győztesek képesek. Gyakorlatilag egy szituációban kellett Ritzl Bencének védenie, és ezt magabiztosan meg is tette, illetve a már említett Lóska Csaba féle szituációban, mely mindent elmond a védekezésünkről a Vízművek ellen, akik eddig a bajnokságban bravúrosan szerepeltek. Szeretném megjegyezni a cserejátékosok kiváló beszállását a mérkőzésbe, és megköszönni az egész csapatnak és Horváth Laci kollégámnak a segítséget egész héten és a mérkőzésen! Jövő hétre hasonló folytatással készülünk hazai pályán az Újbuda csapata ellen!


2018.10.14. (vasárnap) 11:00
9. forduló

ASR Gázgyár - RAFC 5-0 (3-0)
Sujtás u., 90 néző; Vezette: Landeszmann; Asszisztensek: Nagy A., Tóth A.

ASR Gázgyár: Ritzl, Lóska, Lajos, Scheiber, Mankó (Kocsis 46'), Balogh (Nagy 79'), Fehér, Ivancsó, Balló (Petry 73'), Miklósvári (Tóth R. 59'), Sergő (Rosta 61')
Megbízott edző: Horváth László

RAFC: Skravanek, Rácz (Derda 46'), Zöld (Forró 71'), Mórocza, Ébenhardt, Rimóczi (Henrik 44'), Kósa, Vörös I., Vörös B., Etler, Gálosi
Játékos-edző: Gálosi Csongor

Gólszerzők: Fehér 13', Sergő 32'+34', Ivancsó 78' (11-esből), Rosta 88'

Metzger Tibor vezetőedzőnk múlt szombati, Csep-Góltól elszenvedett utolsó pillanatos vereségünket követő lemondása óta az edzéseinket a Horváth Laci - Sebestyén Örs edzőpáros tartotta. Egy edzőváltás sohasem jön jókor, de általában fel szokta rázni az érintett csapatot, így ebben okvetlenül bizakodhattunk a RAFC elleni bajnokink előtt. A rákosszentmihályiak igencsak jól, három meccsből két győzelemmel és egy REAC elleni döntetlennel kezdték a szezont, azóta viszont öt mérkőzésükből négyszer vereséget szenvedtek, csak az utolsó Újbudát sikerült legyőzniük. Jó kérdés volt tehát, hogy ellenünk miként fognak felállni, és melyik arcukat mutatják majd. Ellenfelünk egy ideje nem tud hazai pályán edzeni és játszani, mert a Pirosrózsa utcában elvileg felújítják a sporttelepet, a gyakorlatban azonban még semmi nem kezdődött el, ezért kénytelenek az RTK Péceli úti pályáját bérelni, és ott, illetve az Ikaruson edzeni. Kezdő tizenegyünkben annyi változás történt a Csep-Gól ellenihez képest, hogy három védővel felállva Marján Gyuri helyett Miklósvári Kornél, Rosta Levente helyén pedig Ivancsó Dávid kezdett, tehát a múlt hetinél támadóbb szerkezettel léptünk pályára.

5' Egy jobboldali Miklósvári Kornél - Balló Harold labdaváltás után utóbbi passzolta be oldalról középre a játékszert, azonban pontatlanul, ami így sem Ivancsó Dávidnak, sem Fehér Kendének nem volt jó, végül Balogh Peti lőtte rá a 16-osról, ám a bal (rövid) felső irányába tartó kísérletét Skravanek minden gond nélkül húzta le fejmagasságból.

13' Miklósvári Kornél jobboldalról tette be laposan a lasztit a 16-oson belülre, amihez a rövid ötös sarka előtt Balló Harold becsúszva hozzá tudott érni, és így a kilépő Skravanek mellett elhaladva a jobb (hosszú) alsó sarok irányába tartott, ám az Etlerrel befutó Fehér Kendének még a vonal előtt hozzá kellett érnie ahhoz, hogy biztosan gól legyen. 1-0!

28' Fehér Kende tette be balról laposan a labdát középre, a 16-os elé, amit a lesen lévő Miklósvári Kornél elengedett, a hosszún pedig érkezett Ivancsó Dávid, aki  a már kimozdult Skravanek mellett a 16-osról egyből az üres kapuba lőtt, ám Landeszmann lesnek ítélte meg a szituációt.

32' Kende ezúttal középre ívelte balról a játékszert, amibe a hosszú ötös előtt Balló Harold ugyan bele tudott fejelni, de csak úgy, hogy az viszonylag magasan felfelé pattant, a leesőnél pedig a vendégek nem voltak kellően határozottak, és az odalépő Sergő Marci kb. 7-8 m-ről, félfordulatból, középmagasan, Skravanek mellett a bal oldali kapufa mellé lőtt. 2-0!

34' Nem kellett sokat várni Marci második góljára sem, amikor jobboldali kis szögletet végeztünk el, amit Balogh Peti ívelt az ötös vonalának közepe felé, ahol az Etler mellett felugró csatárunk szép ívben megfejelve a labdát védhetetlenül bólintott egészen pontosan a bal felső sarokba, ahol az benn is maradt a hálótartó vas és a háló között. 3-0!

53' Sergő Marci tette át balról, az ötös sarka előttről a játékszert az ötös másik sarkánál érkező Miklósvári Kornélnak, aki okosan, egyből, laposan vissza is lőtte azt az átmozduló Skravanek helyére, ám a középre tartó kísérletébe a kapus kézzel visszanyúlva még bele tudott kapni.

57' Jobboldali beadásunk megtalálta Balló Haroldot a 16-oson belül, aki nyugodtan átvehette azt, majd balról-szemből, kb. 13-14 m-ről lőtt, de a bal alsó felé tartó próbálkozását Skravanek vetődve megfogta.

62' Ivancsó Dávid adott nagy lasztit Fehér Kendének, aki szemből-balról belépett a 16-osra, ám hosszan tette maga elé, így a kilépő Skravanekről szögletre pattant a játékszer. A baloldali szöglet teljesen üresen találta az ötös hosszú oldala előtt az épphogy becserélt Rosta Leventét, akinek fejese sajnos gyengére sikerült, és a vendégek kapusának csak fel kellett emelnie a kezét, hogy megfogja.

65' Rosta Levente lőtt középről, közvetlen a 16-os előttről, azonban nem túl erős lövést Skravanek vetődve kiütötte.

78' A szemből betörni igyekvő Ivancsó Dáviddal szabálytalankodtak a 16-os vonalánál, de még a félköríven belül, ám Landeszmann játékvezető partjelzője intésére mégis 11-est adott, amit a sértett magabiztosan, az irányt jól érző Skravanek mellett-fölött középmagasan a jobb kapufa mellé lőtt. 4-0!

82' Szabadrúgást kaptunk a RAFC kapujával szemben, kb. 26-27 m-ről, amit a csereként beállt Nagy Robi tekert kapura, igen jól, ám végül a felső léc jobb széle mentett, ahonnan felfelé pattant a laszti.

86' Tóth Ricsi adott be jobbról középre Rosta Levente felé, aki maga elé tette azt, de kissé hosszan, a védőről azonban visszapattant elé, második lehetősége azonban elakadt a kilépő Skravanekben.

87' A RAFC első, kaput ténylegesen eltaláló lövése, melyet Ritzl Bence balra dőlve, magabiztosan fogott.

88' Tóth Ricsi passzolta be jobbról a 16-os elé Petry Zsoltnak a labdát, aki betette azt a kilépő Rosta Leventének a 16-osra, aki szemből-jobbról rávitte azt Skravanekre, jobbra elvitte mellette, majd az ötösről az üres kapu rövid oldalába gurított. 5-0!

Csapatunk ezen a napon felszabadultan, gördülékenyen, igaz, elől sokszor nem kellően koncentráltan (sok gólhelyzetet kihagyva) játszott, és ilyen különbséggel is megérdemelten győzött, de mindehhez kellett egy ezúttal "hálás" ellenfél is, szokott, nyílt sisakos focijával. Jól sikerült tehát Horváth Laci beugrása, azonban minden valószínűség szerint a napokban kiderül, hogy ki lesz az új vezetőedzőnk! Szép volt fiúk!!!

Gálosi Csongor: Gratulálok a Gáznak, megérdemelten győztek! Sajnos nálunk vagy tízen hiányoztak különböző okok miatt, így pedig nehéz tizenegy, valóban BLSZ I-es játékost pályára küldenem. Nincs ekkora különbség a két csapat között, és annak ellenére, hogy előre mondtam, ilyen pályán, ilyen ellenfél ellen ne passzolgassuk hátul oldalra a labdákat, többen nem tartották be a kérésemet, és csodálkoznak, hogy gólokat kapunk belőle. Jövő héten el kell beszélgetnem a fiúkkal!

Horváth László: A mai napon minden úgy történt, ahogyan elterveztem, nem én tanítottam meg focizni a fiúkat, amit tudtak, ezt még a Metzi tanította meg nekik. Amit én a héten hozzá tettem, az a felszabadultság, vidámság, a játék szeretetének visszaadása. Mindenkivel sokat beszélgettem, egy támadóbb csapatot igyekeztem a pályára küldeni, és ehhez gyakoroltunk egész héten. Védekezésben voltak elcsúszásaink, de azt gondolom, ilyen rövid idő alatt mindent nem lehetett tökéletesre csiszolni, a gólok megszerzését, a helyzetek kialakítását és a szórakoztató látványos játékot tartottam szem előtt. Ez a része tökéletesre sikerült, mert a JÁTÉKOSAIM, akik tiszta szívből mögém álltak, elfogadtak legjobb tudásuk szerint, megtettek mindent, hozzáállásban pedig annyit, amennyit hónapok óta nem érzékeltem. Nagyon hálás vagyok minden játékosnak, hogy ilyen élménnyel ajándékoztak meg, sosem fogom elfelejteni!


2018.10.06. (szombat) 15:00
8. forduló

Csep-Gól FC ASR Gázgyár 1-0 (0-0)
Dunadűlő u. (Csepeli Papír pálya), 50 néző; Vezette: Király G.; Asszisztensek: Csete, Móré

Csep-Gól FC: Groppioni, Béres R. (Kovács 54'), Kiss, Ambruzs, Cseh, Reményi, Fodor, Vágó (Novakov 85'), Fazekas (Béres D. 46'), Oláh (Péli 69'), Schrammel
Edző: Ambruzs József távollétében Pereszlényi András

ASR Gázgyár: Ritzl, Lóska, Lajos, Scheiber, Marján (Sebestyén 58'), Mankó, Balogh (Papp 74'), Fehér (Keresztessy 67'), Balló, Rosta (Ivancsó 67'), Sergő (Miklósvári 63')
Edző: Metzger Tibor

Gólszerzők: Novakov 92'

Picivel több, mint négy éve játszottunk utoljára a Dunadűlő utcában a Csep-Gól gárdájával, még a BLSZ II-ben. Annak a meccsnek igen érdekes végkimenetele volt, mert 1-3-as vezetésünknél a 93. percben félbeszakadt, miután a játékvezető az ötödik hazai játékost is kiállította. E szezon végén sikerült feljutnunk (egyben visszajutnunk) a BLSZ I.-be, ami a Csep-Gólnak idén, az utolsó tavaszi fordulóban jött össze. Az egyik újonccal találkoztunk tehát, akik ugyan az első fordulóban 0-0-át játszottak a REAC-cal, azóta viszont az Újbuda elleni győzelmükön kívül nem gyűjtöttek több pontot. Tisztelve az ellenfelet, de mindenképpen a győzelem szándékával léptünk tehát pályára Csepelen, bízva abban is, hogy a játékunk javulni fog a Pestszentimre és REAC elleni mérkőzésekhez képest. Kocsis Máté távollétében Scheiber Bence húzódott be a jobb belső védő pozíciójába, míg a szélen Marján Gyuri kezdett, ahogy Balogh Peti is csapatkapitányként a középpályán. Elől Miklósvári Kornél - Rosta Levente csere történt a múlt heti összeállításunkhoz képest.

Nem estünk neki ellenfelünknek, ám törekedtünk a labdatartásra és próbáltuk korán nyomás alá helyezni őket. Előbbibe a 9. percben komoly hiba csúszott, amikor jobb hátul elpasszoltuk a játékszert, amit végül a kapunkkal szemből, nagyjából a 16-osunkról rá is tudtak lőni, de szerencsénkre középre, így azt Ritzl Bence gond nélkül hárította. Rögtön a túloldalon is akadt esemény, mert Balló Haroldnak adtunk középről jó labdát a jobboldal irányába, amit Hari a 16-os sarka környékén be is vitt a büntetőterületre, majd Béres mellett, kb. 15 m-ről kapura lőtt, azonban a bal (rövid) felső sarokba tartó kísérletét a néhány éve még az NB I-ben védő Groppioni szögletre ütötte. A jobboldali szögletünk után nem sokkal Lajos Laci felé emeltünk be balról a 16-os közepe felé, amit Laci lábbal, a levegőből egyből kapura is továbbított, de középre, amit Groppioni biztosan fogott. A 28. percben egy Balló Harold - Sergő Marci - Rosta Levente jobboldali kombináció után utóbbi lőtt a 16-oson belülről, kicsivel a jobb (hosszú) alsó sarok mellé. Öt percre rá Scheiber Bence előreívelését lőtte kapura Fehér Kende, balról-szemből a 16-os előttről, amit a csepeliek kapusa vetődve kiütött, de már les volt. Három perccel a félidő lefújása előtt újra Kende került a középpontba, aki balról-szemből való betörése során igencsak véleményes körülmények között került földre a 16-oson belül, ám Király játékvezető sípja néma maradt. Nem játszottunk jobban a REAC elleni mérkőzésünkhöz képest, de a Csep-Gól ellen ez a játék már elégségesnek bizonyult lehetőségek, kisebb helyzetek kialakításához. A második félidőben viszont okvetlen javulnunk kellett ahhoz, hogy a vezetést is megszerezzük!

Az 52. percben még úgy tűnt, hogy jó úton haladunk ennek megvalósításában, amikor Balogh Peti balról jó lasztit adott Balló Haroldnak a 16-os elé, aki végül három védővel szemben állva, jobbról-szemből, kb. 12 m-ről laposan megcélozta a bal alsó sarkot, ám a nem túlzottan erős lövésére Groppioni vetődve leért. Ezután húsz perc eseménytelenség következett, izgalomra maximum csak Ambruzs jó 35-40 m-ről kapunkra ívelt kísérlete adott okot, amivel nem is tévesztette el sokkal a bal felső sarkunkat. Labdatartásunk nem párosult túl sok elképzeléssel, néhány szögletünket és távoli pontrúgásunkat - az egész mérkőzéshez hasonlóan - Groppioni végig magabiztosan kilépve húzta le. A 72. minutumban a végig masszívan játszó, jól szervezett Csep-Gól majdnem megszerezte a vezetést, amikor három a kettőben teljesen üresen léptették ki játékosukat szemben-jobbra a 16-osunk előtt, ám nagy szerencsénkre a lapos lövés igen gyengére sikerült, és középre is ment, így a kilépő Ritzl Bencében elakadt. Figyelmeztető jel volt, hogy a kék-sárgák kontrából komoly veszélyt tudnak okozni, ha védelmünk nem zár időben megfelelően vissza. Tíz perccel a vége előtt nagy lehetőséget kaptunk az élettől, mert a nemrég beállt Péli hátulról - teljesen feleslegesen - rácsúszott a mellette a labdát már elvivő Lóska Csabira, amiért a bíró kiállította. Szűk negyed óránk maradt tehát, hogy az emberfórt kihasználva gólt tudjunk végre szerezni, azonban a Csep-Gól Groppioni vezetésével állta a felpörgetett fordulatszámon működő, ugyanakkor nem túl sok elképzelést felvonultató támadásainkat. Lehetőségeink ugyan akadtak a kapu előtt, de a labda ezen a napon nem úgy pattogott, ahogyan az nekünk jó lett volna. A legközelebb még Lajos Laci járt a gólhoz, aki az ötös rövid oldalán épphogy nem tudott beleszúrni egy bejátszott lasztiba. Aztán a 92. percben jött a hidegzuhany: Király játékvezető sajnos elnézte a bedobást a csepeliek kapuja előtt, így nem mi jöttünk, hanem a hazaiak, ám ez sem lehet mentség arra, ahogyan ezután a jobboldalunkon elmentek, bepasszolták a kapunk elé a játékszert az üresen érkező, pár perce beállt Novakovnak, aki a kimozduló Ritzl Bence mellett a bal alsó sarkunkba lőtt (1-0). Ezzel gyakorlatilag vége is volt a találkozónak...

Csapatunk sajnos gödörbe került, amit a hozzánk hasonlóan gyengén szereplő 43. sz. Építők elleni 3-0-ás győzelem kissé ugyan kozmetikázni tudott, de ettől még nem oldódtak meg az alapproblémák: játékosaink többsége jelenleg valós tudása alatt teljesít, és csapatként érzékelhetően gyengébb játékot nyújtunk, mint a tavalyi bajnokságban, pedig a keretünk a nyáron csak erősödött. Mindenképpen szükség van valamire, ami együttesünket felrázza, és helyes irányba tereli, mert nem lenne jó a szezon vége felé a 10. helytől lefelé tartózkodni, lévén, hogy jövőre jó eséllyel lesz egy-két budapesti búcsúzó az NB III-ból, ami akár 4-5 kiesőhöz is vezethet a BLSZ I-ben. Ez persze a legrosszabb forgatókönyv, de jó lenne sürgősen visszatalálni a számunkra helyes útra! Hajrá ASR! Hajrá Gáz!

Ambruzs Szabolcs: Úgy gondolom, hogy az első pillanattól kezdve egy kiegyenlített mérkőzést játszottunk. Az első félidőben talán picivel jobban ránk erőltették a vendégek az akaratukat, okoztak nehézségeket a védelmünkben, de meg tudtuk oldani. Talán kevesebbet erőltettük a támadásainkat, inkább a masszívitásban gondolkodtunk, reménykedve abban, hogy az erőnlétünk kijön a végén. Sajnos a második félidőben egy buta szabálytalanságot követtünk el, ami megbosszulni látszott magát, de a kontrák, amiket a héten gyakoroltunk, végül eredményre vezettek. Jó meccset játszottunk, és biztos volt az első percektől kezdve, hogy ez egy egygólos találkozó lesz, aki azt berúgja, az megnyeri a mérkőzést. Ez így is lett, és egy jó csapat ellen végül értékes három pontot szereztünk.


2018.09.29. (szombat) 11:00
7. forduló

ASR Gázgyár - REAC 0-2 (0-1)
Sujtás u., 110 néző; Vezette: Kiss G.; Asszisztensek: Nyekita Brúnó, Boros

ASR Gázgyár: Ritzl, Lóska, Lajos, Kocsis, Scheiber, Mankó, Fehér (Keresztessy 65'), Balló (Balogh 83'), Miklósvári (Rosta 60'), Tóth R., Sergő
Edző: Metzger Tibor

REAC: Tóth, Bartucz, Pesti, Horváth L., Balázs, Horváth P. (Somogyi 63'), Kiss (Törőcsik 80'), Kutai, Papp (Lőrincz 77'), Merczel, Kasza
Edző: Lászka Balázs

Gólszerzők: Kasza 37', Törőcsik 87'

Szeptember utolsó hétvégéjén a tavalyi bajnok REAC látogatott hozzánk, akiknek az NB III-as osztályozón a Sárvár ellen végül nem sikerült a feljutás, így maradtak velünk a BLSZ I-ben. A bajnokság fő esélyeseként igencsak gyengén kezdték a szezont, mert első három mérkőzésükön két döntetlent és egy vereséget értek el, utóbbit már az új edző, Lászka Balázs irányításával. Azóta viszont elindultak felfelé, és három magabiztos, többgólos győzelemmel kezdtek visszatalálni előző évi önmagukhoz. A tavaszi, egymás elleni találkozónkról alapvetően jó emlékeink vannak, hiszen 3-1-re vezetve, a végére ugyan elfáradva, és az utolsó pillanatban egy megpattanó lövésből bekapott góllal játszottunk 3-3-at a kék-sárgákkal. Az akkori helyzetkihasználásunk alapnak tűnt ahhoz, hogy most is jó eredményt érhessünk el velük szemben. A kapunkban továbbra is Ritzl Bence kezdett, hiszen Baksa Bálintra komoly térdműtét vár, és ősszel már nem számíthatunk rá, Lajos Laci ugyanakkor visszatérhetett a védelem tengelyébe, ahogy Balló Harold is a középpályára. Nem mi voltunk az összecsapás esélyesei, de azért bízhattunk benne, hogy egy jó meccset tudunk játszani a XV. kerületiekkel, sajnos azonban ebből semmi nem valósult meg!

A találkozó gyors "szögletváltással" kezdődött: előbb mi, majd a vendégek adhattak be sarokrúgást, különösebb veszély nélkül. Ezután azonban a REAC elkezdte a maga kezébe venni az irányítást, és a kilencven perc során nem is engedte ki onnan. Az első - kicsit megpattanó - lövésük a 8. percben ment a kapunkra, de nem okozhatott különösebb gondot Ritzl Bencének, aki maga elé ütötte azt. A 17. minutumban már komolyabb feladatot kellett megoldania, amikor Kasza jutott be jobbról-szemből a 16-osunkra, ám lövését kapusunknak balra vetődve sikerült oldalra ütnie. Tíz percre rá ugyancsak a góllövőlistát holtversenyben vezető Kasza került a figyelem középpontjába, amikor egy jobbról, a hosszú oldali ötösünk felé átívelt labdára érkezve talajt fogott, Kiss sípja azonban néma maradt. A 32. percben jutottunk el a bajnoki egyetlen hazai, kaput veszélyeztető megmozdulásáig: Tóth Ricsi jobboldali beadására az ötös rövid sarka előtt két védővel érkezett Sergő Marci, akinek fejese elakadt a rövid (bal) kapufánál álló Tóthban. A 37. percben megszerezték a vezetést a vendégek: baloldalon, a térfelünkön, az oldalvonaltól nem messze kaptak szabadrúgást, amit gyorsan el tudtak végezni, mert Miklósvári Kornél és Mankó Geri még "félig" az ítéletet vitatta, az előrepasszolt labdát pedig szép ívben középre adták, ahol érkezett a kapu előtt a Lajos Lacitól kissé véleményes körülmények között megszabaduló Kasza, és 8-9 m-ről, Ritzl Bence fölött a léc alá fejelt (0-1). A második félidőben nem változott a játék képe: a rákospalotaiak birtokolták döntően a labdát, mi tömörültünk, és védtük a kapunk előtti területeket, ha azonban mégis sikerült labdához jutnunk, akkor azt egy-két előre irányuló passz után elvesztettük, így kontrákig sem jutottunk el. Nyilvánvaló, hogy a XV. kerületiek fizikálisan (futásban, robbanékonyságban, párharcokban) egyértelműen fölénk nőttek, hiszen nekik heti 6-7 edzésük van, és a játékosaiknak jórészt nem kell munkába menniük. Ennek ellenére mégis bántó, hogy a mostani meccsünkön egyszerűen képtelen voltunk veszélyt jelenteni az ellenfél kapujára, Sergő Marci fejesét leszámítva csak néhány kapu elé ívelésig jutottunk, de azok is igen gyengére sikerültek. Ráadásul a REAC sem játszott kimondottan jól vagy veszélyesen, ám nekik a mezőnyfölény és pár momentum elégnek bizonyult ahhoz, hogy relatíve könnyen megnyerjék a mérkőzést. A vége felé minimálisan kockáztattunk, kissé kijjebb nyíltunk, amit még egy góllal büntettek meg a kék-sárgák, amikor a jobboldalon, a védelmünket könnyen lefutva, oldalról betörtek a 16-osunkra, és hiába akadt el a labda a becsúszva blokkolni igyekvő védelmünkben, az onnan lepattanót Törőcsik, kb. 9-10 m-ről a bal alsó sarkunkba lőtte, amivel végleg eldöntötte a találkozót. Bár a REAC szurkolói nyilván örülnek a három pontnak, ez a mérkőzés nézői szempontból nem igazán volt értékelhető, vagy másképpen és kissé ironikusan fogalmazva: a mezőny legjobbja a játékvezető lett, aki lapok nélkül hozta le a találkozót.


2018.09.22. (szombat) 16:00
6. forduló

Pestszentimrei SK - ASR Gázgyár 1-1 (1-1)
Táncsics M. u., 80 néző; Vezette: Rábel; Asszisztensek: Tóth I. T., Gyana

Pestszentimrei SK: Benkő, Bihami (Papp 64'), Nagy, Zeis (Mészáros 70'), Erdei (Zsiga 77'), Fülöp (Keszthelyi 77'), Kunovics, Sipos, Beraki, Papp, Kucsik
Játékos-edző: Mészáros Dániel

ASR Gázgyár: Ritzl, Fehér, Lóska, Scheiber, Tóth R., Mankó, Keresztessy (Petry 74'), Balogh (Papp 80'), Ivancsó (Benkő 67'), Rosta (Marján 85'), Sergő
Edző: Metzger Tibor

Gólszerzők: Zeis 17' (11-esből) ill. Sergő 6'

Az elmúlt három fordulóban ugyan mindhárom lehetséges mérkőzés kimenetelben (döntetlen-vereség-győzelem) volt része csapatunknak, ám bizakodásra adhatott okot, hogy a legutóbbi találkozónkat megnyertünk, és úgy lőttünk hármat a továbbra is valós tudása alatt játszó 43. sz. Építőknek, hogy közben nem kaptunk gólt. Védelmünk helyzetét ugyanakkor nehezítette az előző hétvégéhez képest, hogy a szerdai TFSE-vel vívott kupameccsen Lajos Laci bokasérülést szenvedett, és a Pestszentimre ellen nem számíthattunk rá, így a két belső védőnk ezúttal Scheiber Bence ás Lóska Csabi lett, míg a két szélen vészmegoldásként az alapvetően középpályás Tóth Ricsi és Fehér Kende kapott helyet. A hazaiak hozzánk hasonlóan felemásan kezdték a szezont: hazai pályán két döntetlen, idegenben egy győzelem és két vereség volt a mérlegük.

4' Az első lehetőség a házigazdák előtt adódott: balról a 16-osunk előtt középre tett labdájuk Zeisen keresztül Pappig jutott, aki kb. 18 m-ről durrantott nem sokkal a jobb alsó sarkunk mellé.

6' Mi viszont rögtön gólra váltottuk első lehetőségünket: Balogh Peti tette előre a labdát a középpálya jobb oldaláról, amivel Sergő Marcit találta meg, aki lendületből, kb. 21-22 m-ről, némileg váratlanul egyből, magasan kapura ívelt, ami a 8 m-en kint álló Benkő fölött átszállva a kapu jobb (hosszú) oldalában kötött ki. 0-1!

17' Nem kellett túl sokat várni a kék-fehérek egyenlítésére: jobb oldalról, az oldalvonal mellettről Kunovics tekerte be a játékszert a kapunk elé, amire a hosszún érkezett a társ, aki a befutás közben a vele tartó játékosunkkal érintkezve a földre került, amiért Rábel kissé szigorúan 11-est adott. A büntetőt Zeis laposan a jobb alsó sarkunkba lőtte, Ritzl Bence a másik irányba mozdult. 1-1.

48' Rosta Levente jobb oldalról játszotta be magát a 16-os oldalvonala felé, majd középre adott Keresztessy Tomi irányába, aki nagyjából kapuval szemből, kb. 13 m-ről a léc fölé lőtt.

50' Papp lőtt szemből, kb. 20 m-ről, lendületből kapura, amit Ritzl Bence kapott ki a feje mellől a bal kapufánk mellé szögletre.

61' Tóth Ricsi jobboldali bedobása után Rosta Levente lőtt jobbról-szemből kapura, ami lecsorgott a védelemről Balogh Peti elé, aki kapu fölé lőtt.

63' A hazaiak jobboldali szabadrúgása után Erdei fejelt a 16-osunk közepéről kapura, de szerencsénkre középre, így Ritzl Bence biztosan fogta.

67' A PSK legnagyobb gólszerzési esélye a találkozón: Beraki tudott szemből betörni a 16-osunkig, hiába próbáltuk szerelni, ám lövését a jól kimozduló Ritzl Bence lábbal hárította.

75' Szabadrúgást kaptunk ellenfelünk kapujával szemben, kb. 25 m-re, amit végül Fehér Kende tekert rá a jobb sarok irányába, ám a fejmagasságban érkező lasztit Benkő vetődve oldalra ütötte.

85' A csereként beállt Petry Zsolt gurított visszafelé Fehér Kendének a bal oldalvonaltól nem messze, a Pestszentimre 16-osának sarkától picivel visszább. Kende egyből kapu elé adott, ahol a középen, Sipos mellett felugró Sergő Marci kb. 10 m-ről, a már későn reagáló Benkő fölött a léc alá fejelt, ám a gólt Gyana intésére Rábel játékvezető les címen érvénytelenítette (nem sokkal korábban volt egy hasonló szituáció, amikor szintén Marci fejelt kapu mellé az ötös hosszú oldala előttről, ám azt ugyancsak lefújták les miatt).

86' Tóth Ricsi jobboldali bedobása után Fehér Kende lőtt szemből, a 16-osról kapu fölé.

Viszonylag gyors gólváltás után a mérkőzés elsősorban a mezőnymunkáról szólt, kevés lehetőség, helyzet adódott a hátralévő bő hetven percben. Bár nem volt durva összecsapás, de sok szabálytalanság történt, ami miatt olykor szaggatottá vált a játék. A szerdai TFSE elleni meccsünkhöz hasonlóan ezúttal is több pontatlan beadás jegyezhettünk fel részünkről, és a szélső játékunk ezúttal kevésbé volt aktív. A második félidőben veszélyesebben játszottunk, az utolsó húsz percet pedig próbáltuk megnyomni a győztes találat megszerzése érdekében, ami ezúttal nem jött össze. Ha a helyzeteket nézzük, akkor picivel mi álltunk közelebb a győzelemhez, de a döntetlen összességében reális eredménynek tekinthető. Ennél azonban biztosan több kell majd a jó eredményhez a jövő heti REAC elleni rangadón!

Metzger Tibor: Sajnos a mai mérkőzésen nem tudtuk kellőképpen érvényre juttatni az akaratunkat a szűk pályán, amihez az ellenfél jól szervezte meg a védekezését. A lehetőségeink megvoltak, de vagy ziccerben óriási technikai hibát vétettünk, vagy a játékvezetők nem adták meg a szabályosnak tűnő gólunkat. A  mentalitásunk rendben volt, jövő héten bravúr eredményt szeretnénk elérni a REAC legyőzésével!

Mészáros Dániel: Azt gondolom, hogy egy jó iramú, küzdelmes mérkőzést játszottunk, ahol mind a két csapatnak voltak lehetőségei. Szerintem igazságos döntetlen született, de lehetett volna akár hazai, vagy vendég siker is. A Gázgyárról tudtuk, hogy összeszokott, jó csapat, készültünk is belőlük, és gratulálunk nekik!


2018.08.24. (péntek) 19:00
2. forduló

Unione FC ASR Gázgyár 2-3 (1-2)
Hévizi út (Kerület műfű), 50 néző; Vezette: Apkó; Asszisztensek: Agócs, Tóth A.

Unione FC: Meszesán, Filó, Scheer (Kayali 46'), Vermes, Fehér, Lettrich, Keresztesi (Gál 74'), Szabó T., Hassan, Koplányi (Visegrádi 55'), Szabó B.
Edző: Szabó András

ASR Gázgyár: Ritzl, Sebestyén, Lajos, Scheiber, Balogh (Nagy 57'), Fehér, Lattes, Miklósvári (Petry 90'), Tóth R. (Marján 92'), Balló (Ivancsó 88'), Sergő (Papp 77')
Edző: Metzger Tibor

Gólszerzők: Szabó T. 43', Hassan 47' ill. Fehér 40', Sergő 45'+64'

Ellenfelünk edzője, Szabó András nyilatkozta korábban, hogy a Gázgyárral szinte mindig jó meccseket szoktak játszani. Nos, ez ezúttal sem volt másképp! Kezdőcsapatunk az Ikarus ellenihez képest betegség és egyéb elfoglaltság miatt jelentősen megváltozott, a kapunkban például Ritzl Bence kezdett, és három védővel álltunk fel. A vihar "természetesen" pont a 19:00 órás kezdési időpontra érte el a pályát, szerencsére azonban csak súrolta azt, és Békásmegyer felé ment tovább, így belefért, hogy minimális eső és kis villámlás mellett a szövetségi ellenőr a bíróval egyeztetve jóváhagyta a mérkőzés elindítását.

4' Fehér Kende baloldali megindulása után laposan adott középre, amibe Scheer becsúszva közbelépett, a róla lecsorgót pedig Sergő Marci kb. 10 m-ről, fordulásból mellé lőtte.

6'-8' Az Unione percei következtek, és csoda, hogy nem szerezték meg a vezetést. Baloldali szögletet végeztek el, ami után a kicsorgót jobbról-szemből, a 16-os környékéről Fehér lőtte a bal sarkunk irányába, azonban valakin megpattanva szögletre vágódott a kísérlet. A jobboldali szöglet veszélyesen húzott el a kapunk előtt, majd egy percre rá nem sokkal lőttek a jobb alsó sarkunk mellé. Az eseménysort Keresztesi lövése zárta le, amit vetődve védett Ritzl Bence.

22' Balogh Peti beívelését fejelte a 16-oson belülről, kapuval szemből Fehér Kende a jobb felső sarok mellé, de Tóth partjelző már lest jelzett.

29' A hazaiak jobboldali összjátéka után Szabó B. tette sarokkal a 16-osunk felé a labdát, amivel Hassan tört kapura, ám kb. 10 m-es lövését Ritzl Bence nagyot védve, vetődve hárította.

35' Ismét Hassan tört be jobbról-szemből ugyancsak Szabó B. passza után, ám ezúttal a bal (rövid) sarok mellé lőtt.

40' Nagy valószínűséggel szabálytalanul állítottuk meg Keresztesit a 16-osunk jobboldala előtt, ám Apkó továbbot intett, amiből ellentámadást vezettünk, aminek eredményeként a túloldali 16-os előtt ezúttal ellenünk szabálytalankodtak, amit a játékvezető viszont lefújt, ezzel kiváltva a hazai kispad és játékosok nem kis felháborodását. A szabadrúgást jobbról-szemből, kb. 20-21 m-ről végül Fehér Kende végezte el, akinek erős, lapos lövése utat talált a sorfal mellett, és a jobb (hosszú) kapufa aljának belső részéről a hálóba pattant. 0-1!

43' Nem sokáig örülhettünk a vezetésnek: Sebestyén Örs csak szabálytalanul tudott megállítani egy jobbról betörni igyekvő Unione játékost pont a 16-os vonalán, amiért ezúttal már járt a szabadrúgás. A szög Szabó Tibornak nagyjából felért egy 11-essel, és valóban, a középpályás védhetetlenül csavart a bal (rövid) felső sarkunkba, a kapufa mellé. 1-1.

45' Jobboldali támadásunk után Balló Harold lőtte erősen, laposan az ötös vonalának rövid oldala felé a lasztit, amire Meszesán kivetődött és kiütött, ám pont Sergő Marci felé, aki átvétel után, kb. 11 m-ről, fordulásból kilőtte a jobb alsó sarkot. 1-2!

46' Most is működött a Szabó B. - Hassan összjáték, aminek következtében utóbbi tudott balról-szemből, a 16-osról lőni, ám ezúttal a jobb (rövid) alsó sarkunk mellé.

47' A fekete-zöldek jobboldali szöglete után az ötös rövid oldalán lehulló labdát a kilépő Ritzl Bence nem fogta, hanem ütötte, de nem túl messze, kb. 10 m-re, amit Balogh Peti próbált egyből kilőni a mezőnybe, azonban az előtte álló Hassan beleblokkolt, majd a lába elé esőt laposan, szemből a bal alsó sarkunkba lőtte. 2-2. Igencsak elkerülhető gól volt.

49' Filó mentett szögletre a jobb felső sarok mellé.

58' A hazaiak jobboldali beadása után Szabó B. fejelt középről a jobb felső sarkunk mellé.

60' Balló Harold jobboldali bepassza után Sergő Marci tudott lőni a 16-oson belülről, ám a (jobb) hosszú felső sarok irányába tartó kísérletébe bele tudott kapni Meszesán.

64' Egy rossz bepassz után számunkra elveszett labdát gyűjtött be Keresztesi az alapvonal előtt, majd felfelé akart passzolni a 16-os félköríve felé, azonban a passz félúton keresztezte az ott tartózkodó Sergő Marcit, aki köszönte szépen az ajándékot, kapura fordult, és laposan a jobb (hosszú) alsó sarokba lőtt a kapufa mellé. 2-3!

66' A becserélt Gál lőtt szemből, a 16-osunkról, a védelmünkön keresztül, de Ritzl Bence rávetődött a bal alsó felé tartó játékszerre.

68' Balló Harold ívelt balról-szemből, a 16-oson kívülről a bal (hosszú) felső sarok mellé.

Az utolsó öt percre megjött az eső, mi több, a szél is, és pár perc erejéig akkora, villámlással egybekötött felhőszakadás kerekedett, hogy egy monszun kismiska hozzá képest. Ekkor már a 90. percben jártunk, ám Apkó játékvezető a viszonyok ellenére négy perc hosszabbítást rendelt el, amit sikerült lepörgetnünk, sőt, nagyobb odafigyeléssel még gólt is szerezhettünk volna. Egy élvezetes, nyílt sisakos, a szokottnál hirigebb meccsen egy góllal többet tudtunk lőni, mint ellenfelünk, ezzel megszereztük idei első győzelmünket.

Metzger Tibor: Egységes és határozott játékot produkálva fontos három ponttal gazdagodtunk, amihez gratulálok a csapatnak!

Szabó András: Megérdemelten nyert a Gáz, de ez alkalommal szerencséje is volt!


2018.08.18. (szombat) 11:00
1. forduló

ASR GázgyárIkarus BSE 0-2 (0-1)
Sujtás u., 100 néző; Vezette: Gál; Asszisztensek: Milavecz, Czeglédi

ASR Gázgyár: Baksa, Lóska, Lajos, Tóth P., Tóth R. (Marján 83'), Fehér, Balogh (Petry 66'), Benkő (Lattes 46'), Ivancsó (Nagy 63'), Papp, Sergő
Edző: Metzger Tibor

Ikarus BSE: Bene, Halász, Steurer, Devecser (Borgulya G. 71'), Orosz, Kasinszky (Bagdi 51'), Horváth, Ferkel, Siliga, Komlódi (Balogh N. 92'), Gruber (Borgulya D. 61')
Edző: Borgulya István

Gólszerzők: Horváth 44', Borgulya D. 65'

Rögtön BLSZ I. klasszikussal, egyben rangadóval kezdtük a bajnokságot, hiszen azt az Ikarust fogadtuk, amivel a rivalizálásunk régi időkre nyúlik vissza, első BLSZ I-es bajnokinkat 1987 szeptemberében játszottuk, bő két hónapja pedig ők harmadikak, mi negyedikek lettünk a pontvadászatban. Ellenfelünk kerete azóta szinte alig változott, a miénk annál inkább! Nyári igazolásaink közül ugyan ketten idő előtt távoztak, ám így is tíz újonc található a keretünkben. Közülük ezúttal négyen kaptak helyet a kezdőnkben, majd csereként további hárman jutottak játéklehetőséghez. A piros-kékek szerdán Magyar Kupa selejtezőt játszottak a BVSC-vel a Szőnyi úton, ahol kapusuk korai kiállításának nagyban köszönhetően 5-0-ra kikaptak. Ebből azonban messzemenő következtetéseket nem volt szabad levonnunk!

1' Mi kezdtük a találkozót, és nem is vacakoltunk túl sokat: Ivancsó Dávid jobboldali megiramodása után Sergő Marci kapta vissza tőle a lasztit, aki a 16-oson kicsit beljebb, jobbról-szemből laposan kapura lőtt, ám a bal (rövid) alsó sarokba tartó kísérletét Bene lábbal kirúgta.

4' A felhúzódó Orosz lőtt balról-szemből, kb. 20 m-ről nem sokkal a bal (hosszú) felső sarkunk mellé.

12' Az Ika csk-ja, Horváth tudott balról-szemből, lendületből betörni a 16-osunkra, majd Baksa Bálinttal szemben állva lőtt, szerencsénkre laposan a rövid oldali oldalhálóba.

16' Ivancsó Dávid adta be jobbról a labdát, ám túl erősen, ezért az átszállt a pálya bal oldalára, ahol Lóska Csabi gyűjtötte be, majd középre adott, amit az ötös hosszú sarkától Tóth Peti fejelt ívesen a kapu közepe felé, amit a visszafutó Halász csúsztatott fejjel, felugorva a léc fölé, ám Milavecz partjelző már lest intett.

36' Egy 16-osra betett, pattogó labdára jött ki Bene, amit kézzel le akart húzni, ám az odaérő Fehér Kende felugorva megelőzte, és át tudta fejelni felette azt, majd az alapvonalról középre adott, ám a hosszún több védővel együtt érkező Sergő Marci fejjel nem tudta jól eltalálni, csak belecsúsztatott, ami végül hozzánk került, és Benkő Dávid tekerte el jobbról-szemből, a 16-osról a jobb (hosszú) felső sarok felé, ám Bene vetődve szögletre ütötte azt.

44' Szabadrúgást kapott az Ikarus a félpálya környékén, amit a baloldal felé íveltek fel, és fejjel tovább csúsztatták Horváth irányába, aki a kilépő Tóth Peti helyén balról-szemből betörhetett a 16-osunkra, és kb. 13 m-ről, a szöget záró, majd elvetődő Baksa Bálint mellett mértani pontosan kilőtte a kapufa mellett a bal (hosszú) alsó sarkunkat. 0-1.

49' Balogh Peti baloldali szabadrúgására középen, az ötös vonalára jól érkezett Fehér Kende, aki fejjel a labdába stukkolva Bene mellett a hálóba fejelt, azonban Czeglédi partjelző lest intett. Egy perc sem telt el, amikor egy újabb felívelt labda után jobbról a jobb (hosszú) felső sarokba lőttünk, igaz már síp után, mert Czeglédi újra lest jelzett. Jól jött volna a VB-ről megismert videó bíró, mert mindkét ítélet kétségesnek tűnt...

60' Ferkelnek tették be a játékszert a 16-osunk (ő szempontjukból) jobb oldalára, aki kb. 13 m-ről lőtt is, de a kimozduló Baksa Bálintban elakadt a laszti. Szép védés volt!

65' Jobboldalról végeztek el szabadrúgást a buszgyáriak, amibe a röviden a tisztázni igyekvő Balogh Peti ért bele lábbal, de úgy, hogy a labda a felsőkapufánk hosszú (jobb) oldalán landolt, ahonnan pont a tök üresen érkező, négy perce becserélt Borgulya D. elé esett, akinek nem okozott nehézséget 4 m-ről az üres jobb sarkunkba fejelni. 0-2. Kezdett eldőlni a mérkőzés.

78' Két cserénk játszott össze: Lattes Roland indította a jobb szélen Petry Zsoltot, aki a 16-os oldalvonala felé érve laposan a rövidre adott az érkező Sergő Marcinak, aki sarokkal próbált a rövidbe továbbítani, de elakadt benne a labda, amit a védők kivágtak.

90' Tóth Peti gurította haza a játékszert a jobb oldalról, amit Baksa Bálint vissza akart ívelni neki, ám az kiment az oldalvonalon. A bedobást gyorsan elvégezve Borgulya D. lőhetett üresen a 16-oson belülről, de a lövése elakadt Baksa Bálint ölében.

93' Ismét Borgulya D. lőhetett, ezúttal mellé.

Ha valaki csak az eredményt olvassa, azt is hihetné, hogy sima mérkőzésről volt szó, pedig nem, a találkozó összképe alapján döntetlen környékén ingázott a reális eredmény, azonban míg az Ikarus két, pontrúgás utáni szituációból, védekezésünk pillanatnyi kihagyásának is köszönhetően két gólt szerzett, addig mi nem tudtunk betalálni, vagy ha mégis, akkor azt a játékvezetők nem ítélték szabályosnak (lelkük rajta). Gól nélkül pedig nehéz jó eredményt elérni az Ikarus ellen, akiknek gratulálunk. Idény eleji mérkőzéshez képest kifejezetten élvezetes találkozót láthatott a most is szép számban megjelenő közönség. Péntek este megyünk a Kerület pályára az Unione ellen.

Borgulya István: Csak a csapatomról szeretnék beszélni. Úgy érzem, hogy egy nagyon jó mérkőzés volt, egy nagyon jó csapatot sikerült legyőznünk, mondjuk köztudott, hogy a Tibinek jó csapatai vannak, jó munka folyik. Egyszerűen a csapatom lenyűgözött, fantasztikus volt, amit kivitt a pályára, csak gratulálni tudok nekik. Minden úgy történt, ahogyan megbeszéltük, elterveztük, de a mai teljesítmény előtt le a kalappal a fiúk előtt, szenzációs volt!